Siloviti Bulsi, Portland srušio OKC

Drugi noći nove sezone NBA lige odigrano je 12 mečeva, Čikago je bio ubedljiv protiv Njujorka 104:80, dok je Portland savladao Oklahomu 106:89.

Izvor:

Četvrtak, 30.10.2014.

09:00

Default images

Majami je savladao Vašington 107: 95, Hjuston je došao do druge pobede slavljem nad Jutom 104:93, dok su Lejkersi poraženi i drugi put, ovaga puta od Finiksa 119:99.

Golden Stejt je slavio u Sakramentu 95:77, bez doprinosa Nemanje Nedovića i Ognjena Kuzmića, Boston je pobedio Bruklin 121:105, dok je Šarlot posle produžetaka srušio Milvoki 108:106.

U preostalim mečevima, Indijana je na svom parketu bila bolja od Filadelfije (103:91), a Toronto od Atlante (109:102). Prvu pobedu u sezoni upisao je i Denver, pošto je trijumfovao protiv Detroita (89:79), dok je Minesota poražena na gostovanju Memfisu (105:101).

Nemanja Nedović odigrao je samo tri minuta i 40 sekundi u pobedi Voriorsa, ali bez učinka, dok je Ognjen Kuzmić proveo tri minuta više i uhvatio jednu loptu. Od igrača sa prostora bivše Jugoslavije, najviše se istakao Mirza Teletović, koji je u porazu Bruklina ubacio 20 poena, uz šest skokova. U startnoj postavi Netsa našao se Bojan Bogdanović, a za 26 minuta na terenu upisao je sedam poena. Nikola Peković ušestvovao je u porazu Timbervulvsa sa pet poena i osam skokova.

Sjajan je bio Slovenac Goran Dragić, u pobedi Sansa nad 'Jezerdžijama', a čak 12 od ukupno 18 poena ubacio je u trećoj deonici. Njegovog brata Zorana nije bilo u sastavu ekipe, kao ni Makedonca Pere Antića u timu Houksa, dok je Jusuf Nurkić debitovao za Nagetse sa sedam poena i osam uhvačenih lopti.

Opširnije o novoj NBA sezoni, promenama u timovima, favoritima i ostalim zanimljivostima čitajte u posebnoj temi koju je pripremila naša redakcija.
Beta/AP Photo/Don Ryan
Pojačani i renovirani Bulsi započeli su novu sezonu trijumfom u Medison Skver Gardenu nad Niksima, a osim sjajne partije novajlije Pau Gasola, meč je obeležio i zvaničan povratak na teren prve zvezde tima Derika Rouza.

Nekadašnji MVP lige proveo je na terenu proveo 21 minut, jer Tim Tibodo ne želi previše da rizikuje sa igračem koji je propustio gotovo cele dve prošle sezone. D-Rouz je za to vreme ubacio 13 poena, uz pet asistencija i tri skoka, dok je Španac ostvario dabl-dabl sa 21 poenom i 11 skokova. Najefikasniji u ekipi iz 'vetrovitog grada' bio je Taž Gibson sa 22 poena i osam skokova, Aron Bruks dodao je 13, a Kirk Hajnrih i Dag Mekdermont po 12.

S druge strane, u poraženom timu, najefikasniji u domaćem timu, koji je totalno podbacio, bio je Karmelo Entoni sa samo 14 poena (5/13 iz igre), a jedini dvocifren osim njega bio je Amari Stodemajer sa 12 poena i osam skokova.



Trejl-Blejzersi su fenomenalnom četvrtom četvrtinom protiv Tandera najavili velike domete. Ruku na srce, u timu iz Oklahoma Sitija nije bilo povređenog Kevina Durenta, koji se vraća tek krajem sledećeg meseca.

Gosti su vodili posle tri četvrtine košarke, ali je domaći tim poslednju dobio sa 31:12 i zasluženo stigao do prvog trijumfa u sezoni. Najbolji u timu iz Oregona bio je LaMarkus Oldridž sa 27 poena i tri skoka, a zanimljivo je da prvi poen postigao šutem za tri poena. Ispratio ga je Vesli Metjuz sa 22 poena, dok je Nikola Batum dodao 12.

Poraženom timu nije pomogla ni fenomenalna paritja Rasela Vestbruka, koji se zaustavio na 38 poena i šest asistencija, ali je ostatak ekipe podbacio. Lens Tomas imao je učinak od 14 poena, dok je samo još Serž Ibaka bio dvocifren sa 10, uz osam uhvaćenih lopti.



Majami je ovog leta ostao bez najboljeg igrača današnjice LeBrona Džejmsa, ali to nije omelo Hit da upiše sigurnu pobedu protiv Vašington Vizardsa na domaćem parketu.

Ulogu novo vođe preuzeo je Kris Boš, koji je pred start sezone potpisao maksimalni ugovor, ubacivši 26 poena i uhvativši 15 lopti. Sjajan je bio i Noris Kol sa tri manje, dok se Dvejn Vejd zaustavio na 21. Solidan je bio i Luol Deng, koji se ovog leta priključio ekipi, sa 12 poena i pet skokova.

Goste iz glavnog grada predvodio je Džon Vol sa dabl-dablom (16 poena, 11 asistencija). Marčin Gortat i Dru Guden ubacili po 18, dok je novajlija Pol Pirs dodao pola koša manje, uz šest skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte.



Šarlot Hornetsi Majkla Džordana napravili su spektakularan preokret protiv Milvoki Baksa, pošto su sredinom treće deonice gubili sa čak 24 poena razlike. Takođe, upisali su prvi trijumf od kada je klubu vraćen stari naziv posle 12 godina.

Najzaslužniji za neverovatan preokrat svog tima bio je Kemba Voker, koji je u sredu potpisao novi ugovor sa timom vredan 24 miliona dolara. On je slabo počeo meč, postigao je samo dva koša iz osam pokušaja u prvoj četvrtini, ali je bio najbolji kada je njegovom timu to bilo najpotrebnije. Pogodio je trojku za produžetak 1,6 sekundi pre kraja regularnog dela utakmice i bio ključan za preokret.

Voker je na kraju bio i najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 26 poena, 19 je dodao Marvin Vilijams, dok je u ekipi Milvoki Baksa najbolji bio Brendon Najt sa 22 poena.



NBA, rezultati:
Šarlot – Milvoki 108:106 (produžetak)
Indijana – Filadelfija 103:91
Boston – Bruklin 121:105
Majami – Vašington 107:95
Toronto – Atlanta 109:102
Memfis
– Minesota 105:101
Njujork – Čikago 80:104
Denver – Detroit 89:79
Juta – Hjuston 93:104
Finiks
– Los Anđeles Lejkers 119:99
Sakramento – Golden Stejt 77:95
Portland – Oklahoma Siti 106:89

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: