Brajant pretekao Džordana!

Košarkaš Los Anđeles Lejkersa Kobi Brajant pretekao je Majkla Džordana po broju postignutih poena u NBA ligi na trećem mestu najboljih strelaca u istoriji.

Izvor: JT

Ponedeljak, 15.12.2014.

08:22

Default images

Brajant je Džordana nadmašio kada je pogodio dva slobodna bacanja na pet minuta pre kraja druge četvrtine u trijumfu nad Minesota Timbervulvsima sa 100:94.

Zvezda Los Anđeles Lejkersa sada ima 32.310 postignutih poena, 18 više od Džordana, a to je uspeo pošto je odigrao 197 više utakmica od legendarnog košarkaša Čikago Bulsa.

Ispred Brajanta sada su samo Karl Maloun i Karum Abdul-Džabar. Abdul-Džabar je bez premca sa 38.387 poena, ispred Malouna sa 36.928, a pošto postoje indikacije da će se košarkaš Lejkersa povući po isteku sadašnjeg ugovora, na kraju sledeće sezone, pitanje je da li će moći da napreduje na listi.

U trenutku kada je Brajant pretekao Džordana, Timbervulvsi su na zanimljiv način odali poštovanje zvezdi Lejkersa, zaustavivši igru, a usledile su ovacije navijača. Vlasnik Vulvsa, Glen Tejlor, inače predsedavajući najjače lige na svetu, Brajantu je tada uručio loptu sa utakmice. Brajant je tokom prekida dobio čestitke od svih saigrača, ali i Vulvsa, a na kraju se i poklonio navijačima u Mineapolisu.

Brajant praktično već dve decenije ‘juri’ Džordana, koji se i dalje smatra najboljim u istoriji, bez premca. Zvezda Lejkersa trenutno ima jednu titulu manje od Džordana, ali je uspeo da pretekne zvezdu Bulsa, a sada vlasnika Šarlot Hornetsa, u invidualnoj statistici. Čak 1.269 utakmica bilo mu je potrebno da dođe do ‘podijuma’, a Džordan je svojih 32.292 poena postigao na 1.039 mečeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

110 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: