B92 na povlačenju Peđinog dresa

Sakramento Kingsi u utorak će na utakmici sa Oklahoma Siti Tanderom povući dres Predraga Stojakovića, a na licu mesta biće i B92.

Izvor: JT

Subota, 13.12.2014.

19:25

Default images

Stojaković će se tako vratiti među Kingse , čije boje je branio od 1998. do 2006. godine, koje su ujedno bile najuspešnije u istoriji kluba.

Peđi će se na posebnoj ceremoniji na parketu nekadašnje „Arko arene“, a sada „Slip Trejn arene“, pridružiti Vlade Divac, Skot Polard, Dag Kristi, Bred Miler i Bobi Džekson, koji su mu bili saigrači u Kingsima.

U Sakramentu sam proveo najbolje godine karijere i života. Ponosan sam na sve ono što smo postigli, kao i na vezu sa navijačima. Bila je čast igrati za takav klub. Hvala celoj porodici Sakramenta što su mi ukazali takvu čast. Radujem se povratku među Kingse“, rekao je Stojaković.

Stojaković je drugi srpski košarkaš čiji dres će biti podignut pod svodove za mnoge sa ovih prostora legendarne dvorane, pošto je prethodno ta čast pripala Divcu.

Stojaković je karijeru započeo u Crvenoj zvezdi, a u Evropi je još igrao za PAOK. Sakramento ga je na draftu 1996. godine izabrao kao 14. pika, a u redove Kingsa stigao je dve godine kasnije. Po odlasku iz glavnog grada Kalifornije, branio je boje Indijana Pejsersa, Nju Orleans Hornetsa, Toronto Reptorsa i Dalas Maveriksa, sa kojima je osvojio šampionski prsten. Upravo posle osvajanja titule sa Maveriksima, 2011. godine odlučio je da se povuče iz košarke.

Više o karijeri Predraga Stojakovića pročitajte u našoj rubrici ’Teme’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: