Ivković: "Očekuje nas težak meč"

Selektor košarkaša Srbije Dušan Ivković izjavio je da njegove izabranike u subotu očekuje izuzetno teška utakmica sa Mađarskom.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.09.2008.

15:24

Default images

"Duel sa našim severnim susedima biće prva od tri veoma značajne utakmice u završnici kvalifikacija za šampionat Evrope 2009. godine u Poljskoj. Nadam se da ćemo posao odraditi do kraja kako treba", istakao je Ivković.

Ivković je uveren da pauza u šestom kolu A grupe, koje je odigrano u sredu uveče, neće imati negativan uticaj na reprezentativce i da će oni ostati u takmičarskom ritmu do kraja napornih kvalifikacija.

"Povrede nas, za sada, zaobilaze i poslednja dva dana svi igrači su maksimalno trenirali, što je povoljna situacija uoči značajnog okršaja za srpsku reprzentaciju", rekao je Ivković na konferenciji za novinare u Košarkaškom savezu Srbije.

Komentarišući način igre budućeg rivala Srbije, koji je u trećem kolu ubedljivo poražen u beogradskoj "Areni" sa 94:60, selektor našeg državnog tima je istakao da "ćemo igrati protiv vrlo iskusnog tima kojeg krasi veoma dobar šut spolja i ubojit napad".

"Posebno bih istakao učinak najiskusnijih mađarskih igrača, pre svih Martona Badera i Ištvana Nemeta, koji će nam u igri pod košem zadavati dosta problema", ocenio je Ivković i dodao da je pravi odgovor na to "agresivna igra naših centara tokom čitavog meča".

Ivković je napomenuo da "ukoliko želimo trijumf, moramo da igramo smireno i da utakmicu rešimo mnogo pre kraja, da se ne bi ušlo u neizvesnu završnicu u kojoj bi i sudije mogle da odluče pobednika, kao što je nedavno bio slučaj u Finskoj".

Tim menadžer selekcije Srbije Miroslav Berić naglasio je da u susretu sa Mađarima očekuje veliku borbu, pošto su se oni tokom kvalifikacija pokazali kao veoma neugodni domaćini.

"Mi, međutim, imamo svoje adute, a s obzirom na to kako se radi u našem timu i kakva amtosfera u njemu vlada, mislim da možemo da budemo veliki optimisti uoči ove značajne utakmice", zaključio je Berić.

Srpska reprezentacija putuje u Mađarsku u petak a utakmica je na programu u subotu u 18 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: