F4 nedostižan za Partizan

Izvor: B92

Sreda, 09.04.2008.

22:17

Default images

Košarkaši Partizan Igokee nisu uspeli da se plasiraju na završni turnir Evrolige u Madridu, pošto su u majstorici četvrtfinala poraženi u Vitoriji od domaće Tau Keramike sa 85:68. „Crno-beli“ su duel u Španiji dobro počeli, ali više od toga nisu mogli, pošto je domaćin na svom terenu imao očekivano veliku podršku sudija. Najefikasniji u timu Duška Vujoševića bili su Tripković sa 16, i Tepić i Veličković sa po 14 poena. U domaćem sastavu Pit Mikel ubacio je 19, Tijago Spliter 18 uz devet skokova, a Rakočević 15 poena.

Sudijska trojka u sastavu Picilkas, Zavlanos, Sahin od početka utakmice pokazala je da neće dozvoliti prepoznatljivu igru Partizana u reketu, i centri „crno-belih“ od samog starta su bili u velikom problemu. Sa druge strane, Vranešu i Pekoviću suđeno je nekoliko krajnje sumnjivih faulova, i centar Tau-a Tijago Spliter imao je puno prostora.

Što se statistike tiče, Partizan je ponovo promašio previše slobodnih bacanja (12-23), a pored toga domaća ekipa bila je bolja i u skoku od Partizana (32-25), što je retko kome pošlo za rukom ove sezone.

Za razliku od prvog meča u Vitoriji, kada je bojažiljivo počeo, Partizan je ovaj duel otvorio odlično, i već na startu je poveo sa 8:2. Razlika je u šestom minutu bila i plus osam (14:6), pošto odbrana domaćina nije imala rešenje za izuzetno raspoloženog Veličkovića koji je u tom periodu postigao čak sedam poena.
Tada se budi Igor Rakočević koji je sa pet poena bio glavni inicijator serije Tau Keremike od 7-0, kojom se domaćin potpuno vratio u meč (14:13). „Crno-beli“ su do kraja prve deonice sa četiri poena Tepića ipak održali prednost koja je na prvom dvominutnom odmoru iznosila tri poena (19:16).

Početkom druge deonice Tau počinje sa pritiskom na sudije, a to je rezultiralo nepostojećim faulom Pekoviću u 13. minutu. Minut kasnije domaćin je posle trojke Teletovića prvi put poveo (21:19), a u 14. minutu četvrtu ličnu grešku zaradio je i Slavko Vraneš.

Tripković tada trojkom prekida neugodnu seriju svog tima od četiri minuta bez poena, i Partizan je ponovo u igri (23:22). Bek „crno-belih“ tokom celog meča delovao je izuzetno raspoloženo, a minut kasnije je još jednom trojkom doneo novo izjednačenje (25:25).

Tau nakon toga ponovo počinje sa velikim pritiskom i pravi seriju 8-0 za prvo ozbiljnije vođstvo (33:25). Duško Vujošević je tajm-autom prekinuo seriju, a tada je prvi put i prigovorio sudijama.
Usledio je nameran faul Mekdonalda, i Partizan se sa četiri vezana poena Tepića vratio na trenutak. Ipak, usledila je serija Splitera od pet poena, i domaćin je u 29. minutu imao devet poena prednosti (38:29). Razlika je vrlo lako mogla i da bude ubedljivija, ali je Milt Palasio u poslednjim sekundama postigao izuzetno važnu trojku za 38:32 na poluvremenu.

Drugo polureme počinje poenima Tepića, ali Rakočević trojkom vraća na sedam razlike (43:36). U 23. minutu Pekoviću je ponovo svirana izuzetno sumnjiva lična greška (treća), a domaćin je to iskoristio i u 15. minutu prvi put je poveo sa dvocifrenom razlikom (48:38).

Partizan je u igru vratio Tripković sa poenima i asistencijom Pekoviću, ali minut kasnije ponovo je bilo plus 10 posle poena Rakočevića (55:45). Tepić u narednom napadu otvara seriju trojki, nastavlja je Rakočević, a završava Palasio za 58:51. Partizan je nešto kasnije prišao na 58:53, ali je promašio jedan napad pri tom rezultatu, i Tau je pred poslednju deonicu imao plus sedam posle poena Mekdonalda (60:53).
Vidal je pogodio na startu poslednjih deset minuta, ali je Tripković trojkom vratio svoj tim u igru (62:56). Ipak, već u sledećem napadu Mikel je uzvratio istom merom, a minut kasnije Mekdonald uz četvrti faul Pekoviću podiže na velikih 70:57.

Tada je praktično i rešeno pitanje pobednika, pošto je Vujošević zbog prigovora dobio tehničku, a Priđoni sigurnim izvođenjem slobodnih bacanja povećao na plus 15 (72:57).

Do kraja meča „crno-beli“ su i pored svega odigrali dostojanstveno, a u međuvremenu su sudije stavile tačku na očajno suđenje pošto su šest ipo minuta pre kraja dosudile Pekoviću petu ličnu grešku.

Partizan nije uspeo da ponovi uspeh od pre deset godina, ali je odigrao sjajnu sezonu u Evropi, i ipak nema za čim da žali. Na završni turnir u Madridu pored Tau Keramike plasirali su se Sijena i CSKA, a poslednji učesnik biće poznat u četvrtak kada majstoricu igraju Makabi i Barselona.

TAU - PArtizan 85:68

Taukeramika: Pridjoni 6, Garsija, Rakočević 15, Vidal 4, Planinić 8, Fernandes, Teletović 10, Jasaitis, Singlton, Spliter 18, Muoneke, Mikel 19, Mekdonalds 5.
Partizan: Palasio 9, Tepić 14, Kecman 4, Borovnjak, Tripković 16, Veličković 14, Peković 9, Vitkovac, Djurković, Božić, Milošević, Vraneš 2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

424 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: