Smodiš ide na operaciju

Izvor: Saša Ozmo

Sreda, 12.12.2007.

17:39

Default images

Košarkaš moskovskog CSKA Matjaž Smodiš operisaće palac leve noge i biće van terena najmanje nekoliko nedelja. Medicinskim testovima utvrđen je vrlo komplikovan prelom kosti u levom stopalu, pa će se Slovenac krajem nedelje podvrgnuti hirurškoj intervenciji u SAD-u. "Matjažu će biti potrebno mnogo vremena da se oporavi. Sada očekujem od ostalih igrača na podignu igru na viši nivo, kao što su i radili proteklih nedelja. Jedino tako možemo nadoknaditi njegovo odsustvo", izjavio je Etore Mesina, trener CSKA.

Smodiš je pre povrede igrao na tri utakmice u Evroligi i beležio je u proseku 17,3 poena i 5 skokova. Sjajni krilni centar je visok 205 cm, a prvi klub bila mu je Krka iz Novog Mesta. Krajem prošlog veka igrao je odlično za Krku i tokom te dve sezone imao 20,4 poena po meču.

Nakon toga je prešao u Virtus iz Bolonje, a posle tri sezone je potpisao ugovor sa njihovim gradskim rivalom Fortitudom. U CSKA je došao u sezoni 2005/2006 i sa moskovskim klubom je osvojio drugi trofej u Evroligi (prvi sa Virtusom).

Matjaž igra na poziciji 'četiri' i ima mnoštvo kvaliteta, koje uvek podređuje kolektivu. Igra vrlo čvrsto u odbrani i odlično zagrađuje koš. U ofanzivi ga je vrlo teško čuvati zato što podjednako dobro igra i licem i leđima okrenut košu, a uz to ima i solidan šut za tri poena. Ne troši puno lopti, a učinkom puno doprinosi pozitivnim rezultatima svog tima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: