Divac za 7.850 izbeglica

Izvor: B92, Beta Svet
Podeli

Slavni srpski košarkaš Vlade Divac izjavio je da humanitarna akcija "Možeš i ti" nastoji da prikupi dovoljno novčanih sredstva da udomi 7.850 osoba koja žive u izbegličkim kampovima.

"Raspolažemo sa podacima Komesarijata za izbeglice, po kojima 7.850 ljudi živi u izbegličkim kampovima. Ako računamo da prosečna porodica ima četiri člana, možete izračunati koliko kuća želimo da kupimo", rekao je Divac na konferenciji za novinare u Beogradu.

Slavni košarkaš istakao je koliko novca Humanitarna organizacija "Divac" želi da skupi akcijom "Možeš i ti", koja će trajati do kraja decembra.

"Prosečna cena jedne kuće kreće se od četiri do pet hiljada evra. Ako ste dobar matematičar, možete izračunati koliko novca želimo da skupimo. To je velika svota novca, ali sve je moguće, verujte mi", dodao je Divac.

Medju velikim košarkaškim imenima koja će prisustvovati svečanom opraštanju Divca od košarke, izmedju ostalih, nalazi se i trener San Antonija Greg Popovič.

"Drago mi je što sam ovde. Bio sam nekoliko puta u Beogradu, ali ovaj put je poseban za mene zbog Vlada. On je sjajan igrač, malo spor, ali sjajan. Medjutim, on je sjajan čovek i ovde sam da podržim njegovu humanitarnu akciju", izjavio je Popovič.

Divčev saigrač iz Sakramento Kingsa Skot Polard izrazio je zadovoljstvo što je u Beogradu.

"Vlade me je pozvao na žurku i ja sam rekao da. Ovo mi je prvi put da sam u Beogradu. On je sjajan čovek... Kada nas je pozvao, sve planove smo pomerili da bi došli ovde. Drago mi je što podržavamo njegovu akciju da pomognemo izbeglicama", kazao je bivši centar Sakramenta.

Kris Veber, još jedan Divčev saigrač iz Sakramenta, rekao je da mu je drago što je u prilici da pomogne humanitarnu akciju legende srpske košarke.

"Zadovoljstvo mi je što sam ovde. Došli smo da podržimo Vlada i njegovu humanitarnu akciju", izjavio je Veber.

Veber je kasnio oko 15 minuta na konferenciju za novinare, a Divac se našalio da je američki košarkaš sinoć išao da upozna Beograd.

"Ne znam gde sam bio sinoć, on je kriv za sve", rekao je kroz smeh Veber.

Divac se u subotu od 20 časova svečano oprašta od košarke. Manifestaciji ispred Doma Narodne skupštine prisustvovaće poznata imena iz sveta sporta, javnog života i muzike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.