Srbija šampion Evrope!

Izvor: Ðorðe Lazareviæ

Nedelja, 15.07.2007.

20:51

Default images

Mladi košarkaši Srbije osvojili su Evropsko prvenstvo do 20 godina, održano u Sloveniji i Italiji! Naša reprezentacija je u finalnom meču bila bolja od Španije rezultatom 87:78. Tako je generacija 1987. godišta potvrdila superiornost, jer su još od kadetskog uzrasta osvajali svaki evropski šampionat. Jedna od najuspešnijih generacija naše košarke zabeležila je samo jedan poraz na svim takmičenjima.

Najefikasniji na meču bio je MVP finala i šampionata, Miloš Teodosić sa 22 poena, Tepić je postigao 20, dok su Labović i Paunić postigli po 13 pogodaka. U poraženoj ekipi ubedljivo najbolji bio je Ljulj sa 24 poena.

Košarkaši FMP-a Teodosić i Labović izabrani su u idelanu petorku Prvenstva.

Plavi su veoma loše šutirali za jedan (12-24), ali to su donekle nadomestili dobrim šutem iz igre i boljim skokom u odnosu na protivnika.  

Početak meča pripada košarkašima Španije. Posle nesportske greške Miloša Teodosića stiču početnu prednost od 6:0. Najbolji igrači našeg nacionalnog tima počinju veoma nervozno. Teodosić pored nesportske beleži i nekoliko grešaka, Dragović promašuje prva dva šuta sa distance, dok je Dragan Labović bio potpuno neprimetan.
Foto: Fiba Europe
Karakterističnom igrom, sa velikim brojem pogodaka van linije 6,25 Španci polako povećavaju prednost, međutim, kraj prvog kvartala pripada izabranicima Vlade Vukoičića. Teodosić se razigrao, veliku pomoć imao je i u Marku Đurkoviću što je bilo dovoljno za prvo vođstvo na meču (16:14).

Usledila je nova serija "crvene furije", koja je prekinuta trima vezanim trojkama Teodosića (2) i Tepića.

Španci bolje započinju i treću četrvtinu, ali onda kreće fantastična serija naših košarkaša. Razigrao se Tepić, Labović je vezao dva pogotka van linije 6,25 i "plavi" su stekli prvu dvocifrenu prednost na meču. Košarkaši Srbije pojačavaju i u odbrani, Tepiću, Laboviću i Teodosiću se priklučio i Ivan Paunić i prednost Srbije postepeno se povećavala. Veliki problem za Vladu Vukoičića bila je četvrta lična greška Miloša Teodosića. Organizatora igre FMP-a sjajno je u tom trenutku zamenio Stefan Nikolić.

Kada je izgledalo da će naša reprezentacija ubedljivo slaviti, Španci su sve karte bacili na šut za tri poena. Sa dva vezana pogotka van linije 6,25 "crveni" su pripretili, međutim, pitanje pobednika rešio je sjajni Miloš Teodosić. Slavlje naših počelo je i pre kraja meča, a prednost i sigurna igra omogućili su Vladi Vukoičiću da u finalnom meču priliku pruži i igračima koji je nisu imali u dosadašnjem toku šampionata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

160 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: