Radivojević prelazi u Fuenlabrade

Izvor: Andrijana Žikiæ

Petak, 29.06.2007.

18:18

Default images

Kapiten Crvene zvezde Vuk Radivojević će sledeće sezone igrati za ACB ligaša Fuenlabrade. Radivojević je dobio dozvolu kluba sa Malog Kalemegdana da karijeru nastavi u Španiji, uprkos tome što ima važeći ugovor. Crvena Zvezda je izgubila u finalnoj seriji domaćeg prvenstva od Partizana sa 3:1, a tenzija i pritisak tokom plej-ofa navele su Radivojevića da donese takvu odluku.

"Zvezda je jedini klub na svetu za koji igram sa emocijama, ali pritisak je sada postao preveliki. Porodična situacija mi se menja, supruga mi je u drugom stanju i zato bih voleo da odem iz zemlje i igram na miru u inostranstvu, zbog porodice. Ranije su me takođe tražili, ali sam hteo da ostanem u Zvezdi dok ne osvojimo titulu".

U intervjuu agenciji “Beta“ plejmejker “crveno-belih“ izjavio je da mu je prethodna sezona bila najgora u karijeri, a razlog nalazi u gubitku samopouzdanja početkom sezone, jer se „nije uklopio u sistem igre Dragan Šakote.“

Radivojević je u ovoj sezoni zabeležio nekoliko negativnih indeksnih rezultata, a crni rekord postavljen je u 8. kolu Superlige, kada je u porazu od FMP-a (81:86) imao indeks uspešnosti -15.

.
www.crvenazvezda.net
Međutim, dobrom igrom u finalu plej-ofa Superlige protiv Partizana, kao i statistikom (37 poena na drugoj finalnoj utakmici) iznenadio je mnoge ljubitelje košarke.

"Ne znam šta se tačno desilo, ali ništa se nije desilo odjednom. Jednostavno, najbolje funkcionišem kada je najteže. Posle serije 'malera' koja nas je zadesila, svi smo morali da odigramo najbolje što znamo, pa tako i ja. Mislim da je cela ekipa odlično odigrala finale, osim one druge utakmice", objasnio je Radivojević i dodao da mu je kapitenska traka donela izgubljeno samopouzdanje, kao i podrška Stevana Karadžića i pomoćnog trenera Saše Nikitovića.

"Kada je došao Karadžić, on i pomoćni trener Saša Nikitović su dugo razgovarali sa mnom, dali mi veću slobodu i tada sam počeo da se opuštam i popravljam igru".

U Crvenoj zvezdi Radivojević je proveo četiri sezone. “Crveno-beli“dres u finalu plej-ofa Sinalko Superlige nosio je dva puta, a isto toliko puta je osvojio nacionalni “Kup Radivoja Koraća“ 2003. i 2006.godine.

Tokom većeg dela karijere igrao je na poziciji bek-šutera, ali je sezonu dočekao na poziciji plejmejkera, za koju kaže da mu jako prija

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: