Bodiroga za B92: Sreća i ponos

Izvor: Miloš Todoroviæ

Ponedeljak, 11.06.2007.

15:00

Default images

Jedan od najboljih evropskih košarkaša Dejan Bodiroga saopštio je u ponedeljak da završava karijeru aktivnog sportiste. U prebogatoj 15-godišnjoj karijeri, Bodiroga ima čak četiri titule šampiona Evrope u klupskoj košarci, dok je u dresu reprezentacije osvojio pet zlatnih medalja, tri na Evropskim i dve na Svetskim prvenstvima. U izjavi za B92, 34-godišnji Bodiroga kaže da je ponosan na svoju karijeru i da nema za čim da žali:

"Ovo jeste teška odluka, ali je doneta u pravom momentu. Srećan sam, zadovoljan, ponosan na sve što sam ostvario, nemam ni za čim da žalim i ne bih promenio nijednu odluku. Svaka je bila prava i pokazala se uspešnom", rekao je naš nekadašnji reprezentativac za B92.

Opširniji intervju sa Dejanom Bodirogom moći ćete da pročitate na našem sajtu u utorak.

Bodiroga je poslednje dve godine proveo u rimskoj Lotomatici, a poslednji meč u karijeri odigrao je u četvrtak, kada je njegov tim eliminisan iz plej-ofa.

Bodiroga je rođen 1973. godine u Kleku, karijeru je počeo u zrenjaninskom Proleteru, a onda je prešao u Zadar. U Trst ga je odveo Bogdan Tanjević i pružio mu priliku da zaigra u prvom timu, posle čega je prešao u Milano.

Nakon Italije, odlazi u Španiju, u Real Madrid, u kome je igrao dve sezone, da bi sledeće četiri sezone proveo u Panatinaikosu, zatim tri u Barseloni i poslednje dve u Rimu.

Osvojio je četiri titule evropskog prvaka - sa Realom, Barselonom i dva puta sa Panatinaikosom.

Sa reprezentacijom Jugoslavije dva puta je osvajao Svetsko prvenstvo - 1998. i 2002. godine, a tri puta Evropsko - 1995. 1997. i 2001. godine. Ima i srebrnu medalju sa Olimpijskih igara u Atlanti 1996. godine.

U svakom klubu u kome je igrao bio je omiljeni i vodeći igrač, a stil igre i elegancija doneli su mu nadimak "beli Medžik".

Reprezentativni uspesi, stil ponašanja, javni nastupi i dobrotvorni rad doneli su mu u Srbiji nadimak "Bog“.

Bodiroga nije objavio čime će se baviti u nastavku karijere, ali je izjavio kako se neće baviti trenerskim poslom, kao da i još uvek nije odlučio da li će ostati u Rimu ili će se preseliti u Beograd. Od budućih planova za sada je poznato da će se baviti svojim košarkaškim kampom u Trebinju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

166 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: