Sreda, 27.05.2015.

08:27

Lebron ponovo odveo Klivlend u finale

Klivlend Kavalirsi osvojili su titulu Istočne konferencije i plasirali se u veliko finale NBA lige, prvi put posle osam godina.

Izvor:

Lebron ponovo odveo Klivlend u finale IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

102 Komentari

Sortiraj po:

spree15

pre 8 godina

LeBrona prilicno nije moguce zaustaviti ali voleli vi to ili ne Kawhi ga je naterao na lose suteve,donosenje losih odluka,losa dodavanja.Bronove 4 asistencije nemaju veze sa losim sutem saigraca,Heat je sutirao 47,2% sto uopste nije los sut,kad vec pominjemo asistencije imao ih je 20 uz 19 izgubljenih lopti,ima tu i timske odbrane i svega ali Kawhi ga je prilicno usporio.

naivac

pre 8 godina

Jeremija mozes ti potrositi 2 tastature pisuci da je Lebron u rangu sa Dzordanom, ali to jednostavno nikada nece biti.Nije kosarka brojke i statistika nego lepota igre.MJ-ja je bilo pravo uzivanje gledati dok je kod Lebrona 80% kosarke na snagu.To je kao kada bi uporedio originalnu sliku Monalize i reprodukciju odstampanu na odlicnom stampacu na oko to je to ali zna se sta je vrednije :-).

jorgovan

pre 8 godina

(petarczv, 27. maj 2015 10:39)
Perice a za koji tim ti navijas? Jesi li ti SA fan, ili ipak za GS ove godine,Atlanta mozda?
Neko pomenu da je Hjuston sve pogodio proslu utakmicu, pogledajte statistiku GS pogodio 20 trojki a Hjuston 17. U jedno sam siguran da Klivlendu ne mogu dati 20 trojki po utakmici. Sampert je tu vrlo bitan faktor! Naravno sve ovo pricam ako GS prodje, sto je vrlo verovatno.

Novosadjanin.

pre 8 godina

http://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=943600

Evo malo da se vratimo u nazad da vidimo ko je kako u komentarima razmisljao...Naravno da dominiraju oni koji ne daju ni promil sanse Klivlendu i to sa Lavom i Irvingom. Da su kojim slucajem znali da ce Klivlend biti ovako osakacen verovatno bi prognozirali ispadanje u prvom kolu :)
Pitanje za ogromnu vecinu : Zasto menjate svoje nickove u zavisnosti kako vetar duva? Ok, ispali ste glupi, ali morate da stojite iza svoje gluposti koju napisete...
Svaka cast za Shazema, NS boy, Jeremiju i nekolicinu njih koji su dosledni. NS boy je cak i pogodio finale. Cak i Guster iz Ritopeka koji me strasno nervira ima doslednost i vece postovanje od mene od vas dileja koji se potpisujete sa 100 nickova. Bilo bi dobro da b92 uvede registraciju.

Kada sam pre pocetka sezone najavio da je Klivlend najveci favorit za finale ljudi nisu birali sredstva da me proglase totalnim nepoznavaocem kosarke.

Vlada

pre 8 godina

Atlanta mi je ubedljivo najveće razočaranje play off-a pored San Antonia.
Jesu došli do finala ali sa nikakvom igrom. Da su bar deo napadačke igre iz regularne sezone prikazali, lako bi izašli na kraj sa osakaćenim Klivlendom.

Ali što je svojevremeno rekao Tijeri Anri - Forma je trenutna, a klasa je večna!

northspirit

pre 8 godina

Prosjek Lebrona u seriji je preko 30 poena, preko 10 skokova i preko 9 asistencija. Nitko nikad nije imao tripl dabl prosjek u nekoj seriji playoffa, moguce da je Lebron bio najblize...
(Bulbasor, 27. maj 2015 08:54)

Izvini molim te, košarka se ne igra od 2003 kad je došao LeBron u ligu, nisi čuo za Oskara Robertsona koji je imao tripl-dabl cele sezone? Nije leBron najbolji shvatite to, niti će ikad biti, pre svega zbog svog ponašanja!

evo ko je sve imao tripl-dabl u pley of seriji za ove koje nba prate od 2003

http://prntscr.com/79y1c8

Bojan

pre 8 godina

(petarczv, 27. maj 2015 10:33)
naravno, dosta stvari nije tacno. Lebron je daleko bolji skakac od Majkla, jos izrazenije u plejofu nego u regularnom delu, u plejofu Lebron ima vise blokada po mecu, Majkl u regularnoj sezoni, ali je razlika minorna tako da treba reci da su jednaki, a ukradenih je imao vise Majkl, ne zato sto je igrao bolju odbranu, nego su drugacija pravila omogucavala to.
sto se tice timskih uspeha, Lebron koliko ja znam nikada nije bio sweepovan i nikada nije ispao u prvoj rundi. I ako sad uzme titulu na putu je da stigne Majkla po broju istih, mada mislim da ce doci do 5.
I naravno, Majkl danas ne bi bio ni blizu 50 poena po mecu, imao bi na nivou karijere oko 27, znaci manje nego sto je imao ovako.
(Stefan, 27. maj 2015 12:09)
sta mu je prosle godine radio Kawhi. Lebron je imao 28.2 poena, 7.8 skokova i 4 asistencije sa 57% suta. Znaci, jedino sto je imao manje nego inace su asistencije, ali to vise govori o tome da saigraci nisu puno pogadjali, nego sto je Kawhi zaustavio Lebrona. Lebron je odigrao odlicnu plejof seriju, ali ga prosle godine nije imao ko da prati.

JeRemija

pre 8 godina

U pravu si Jordan ima samo 5633 a Koby 6122 assistencije... sa tim sto Jordan je Jordan postizao vise poena,imao vise ukradenih lopti,ima vise blokada,skokova....e da i jos jedna sitnica ima 4 titula vise znaci ukupno 6 iz isto toliko finala...a lechocke uskoro 2/5...
(petarczv, 27. maj 2015 10:33)
Pero, MJ je toliko asistencija nakupio u 15 sezona, dok je LBJ sakupio 6301 asistenciju u 3 sezone manje. Kobiju je 19 sezona trebalo za taj broj asist. tako da su njih trojica ipak neuporedivi u tom segmentu. Bez ljutnje, to su samo činjenice. Nisam ni razumeo od koga MJ ima više skokova? Od Lebrona? Možda zato što je igrao duže od njega, šta misliš? Inače, u proseku naravno da ima MJ manje skokova od LBJ. Inače i to za broj poena je zanimljivo, Majkl je prvi u istoriji NBA po tome sa 30p prosečno, drugi je Lebron sa nešto preko 27. Znači, samo 3 poena je MJ postizao više ali je zato upućivao i 3 šuta više po meču, čisto da se pomene. Verovao ili ne, ali Džordan je čovek koji je trošio najviše lopti u istoriji NBA, čak više i od Čembrlena! Ovde se stalno Kobi napada da je trošadžija, a realno je manje trošio lopti od MJ ali to se prećutkuje. Za titule MJ kapa dole.
@Stefan
Svaka čast Barnsu, Iguadali i Grinu ali oni realno ne mogu da zaustave Lebrona, što će se uskoro i videti. Mislim da njemu najviše ne leže Batler i Lenard ali i sa njima može da se nosi.

umotvorine

pre 8 godina

U pravu si Jordan ima samo 5633 a Koby 6122 assistencije... sa tim sto Jordan je Jordan postizao vise poena,imao vise ukradenih lopti,ima vise blokada,skokova....e da i jos jedna sitnica ima 4 titula vise znaci ukupno 6 iz isto toliko finala...a lechocke uskoro 2/5...
(petarczv, 27. maj 2015 10:33)

Ti kao najveci hejter LeBrona bi trebao da znas da je LeBron vec 2/5 u finalima. Tako da bi uskoro mogao biti 2/6. Secas li se finala 2007 Cle-Sas.
Verovatno ne jer 2007 verovatno nisi bio rodjen.

hawkeye

pre 8 godina

Prosjek Lebrona u seriji je preko 30 poena, preko 10 skokova i preko 9 asistencija. Nitko nikad nije imao tripl dabl prosjek u nekoj seriji playoffa, moguce da je Lebron bio najblize...
(Bulbasor, 27. maj 2015 08:54)
Lafajet"Fet" Lejver,Oskar Robertson,igrala se košarka i prije Džejmsa,mislim da je jednu plej of seriju i Bird imao prosek tripl,kad smo već kod tog čuvenog dvostruko trostrukog Oskar je imao 181 u 14 sezona,Medžik 146 u 13 sezona a Džejms zasada 36 u 11 sezona,neumesno je uopšte poređivati njih dvojcu po pitanju tog aspekta igre.

SerZile

pre 8 godina

@bulbasor

vidim da je zaboravljen Oskar Robertson, covek triple-double...

Oskar Robertson ligaski deo 60-65: 384 utakmica, 11.620 poena (30,3), 3.993 skokova (10,4), 4.076 asistencija (10,6)...

Oskar Robertson plejof 61-64: 26 utakmica, 789 poena (30,3), 289 skokova (11,1), 236 asistencija (9,1)...

Napomena: 1960. je debitovao u NBA ligi...

Demius

pre 8 godina

@Tea New York
Tebe u zadje vreme ima na raznim temeama.Mrzim NY još od ere Đulijanija, iako je pohvalno što pratiš sport, niste više cool.
I koji bre Budenholzer kao najbolji trener lige i usput popije metlu od Blate sa četri all-star igrača i deda Gregom kao ličnim savetnikom.
A za novokomponovane navijače GSW-a, Delavedola će da izlomi onog žgoljavog baletana, zvanog lažni MVP.Košarka je muški sport i postoji samo jedan MVP u NBA, a on stanuje u glavnom gradu Ohaja.
P.S.pozdrav za JeRemiju i sve koji se razumeju u NBA košarku.

Stefan

pre 8 godina

@JeRemija
Barnes,Iguoadala i drugi najbolji odbrambeni igrač lige Draymond Green! Znamo sta mu je prošle godine radio najbolji defanzivac lige Kawhi, pa sto to ne bi ove godine radio i Green!

LeBranko

pre 8 godina

Prosjek Lebrona u seriji je preko 30 poena, preko 10 skokova i preko 9 asistencija. Nitko nikad nije imao tripl dabl prosjek u nekoj seriji playoffa, moguce da je Lebron bio najblize... (Bulbasor, 27. maj 2015 08:54)

Imao bi lagano sad, da nije odmarao celu zadnju cetvrtinu. Inace odlicno je odigrao ovaj mec, bez forsiranja sa 20 posto snage. Mislim i da ceo tim Klivlenda ovu utakmicu nije igrao maksimalno, nego da su otaljavali posao. Nadam se finalu GSW(i ako je prerano otpisan Houston) Klivlend, pa neka bolji pobedi. Uzivacemo sigurno. A mi ljubitelji NBA malo da odspavamo :-)

slash

pre 8 godina

Barnes,Iguoadala i drugi najbolji odbrambeni igrač lige Draymond Green! Znamo sta mu je prošle godine radio najbolji defanzivac lige Kawhi, pa sto to ne bi ove godine radio i Green!(Stefan, 27. maj 2015 12:09)

Lebron Dzejms Finale 2014
28,2p 7,8sk 4as 2ukr 57% sut iz igre 51% sut za tri poena
Objasni mi molim te sta mu je radio Lenard? Molim te ne komentarisi ako ne znas cinjenice. Prosle godine je izostala njihova jaka odbrana i pomoc saigraca, realnost je da ne postoji igrac koji moze da cuva potpuno Lebrona

markoni

pre 8 godina

Gledam sam snimak tekme. Jesam li se istripovao ili su navijaci skandirali MVP MVP MVP Delavedovi!? posle onog faul kosa u poslednjoj cetvrtini!?

Cvele CZBG 1993

pre 8 godina

Skoro sam negde procitao da je Lav kvario atmosferu u ekipi. Vidim i da na klupi i na strani i kuci u odelima sede Varezao i Irving a Lava nema ni najednoj utakmici. Da li zna neko nesto u vezi toga?

@fiba

pre 8 godina

pa radi se o lancu supermarketa. samo što oni prodaju reklamni prostor, prava prenosa, patike, kape, majce, lopte, karte i sl.
sve ostalo je isto. business as usual.

Petar

pre 8 godina

Rekoh ja još kad se povredio Love da će to imati pozitivan podsticaj na igru Klivlenda. Od ekipe u kojoj ljudi međusobno ne pričaju i koja je na suvi kvalitet nategla sezonu do finaliste lige sa neverovatnom timskom hemijom. Bez obzira na vrhunski košarkaški kvalitet Love-a, njegov mentalitet se ne uklapa u ovu ekipu i to je nešto što se rešilo spletom okolnosti nesrećnih po njega, ali srećnih po ekipu.

Sa ovom formom CLE, u finalu se ne bih tako lako opkladio na GSW, ali biće paklena serija u svakom slučaju.

bastion

pre 8 godina

Svi su najavljivali jedan od najboljih plejofa ikada, mnogi misleci naravno da ce osvojiti San Antono,neki mozda Cikago,Memfis,Atlanta, ali posto je Klivlend poceo da razbija, vidim mnogima sad plejof nista ne valja.
E pa meni koji navijam za Klivlend je plejof ispunjenje sna, LBJ odlican, Klivlend gazi, a timovi koji podrzavaju hejteri svi poispadase.
Sinoc su Kavsi igrali timski, vratio se Irving, sada ce imati i 7 dana odmora, a Tompson ispade da se bolje uklapa od Lova, sve je spremno za veliko finale

petarczv

pre 8 godina

Nikada u istoriji NBA se nije desilo da u finalima konferencija timovi pobede sa 4:0 i 4:1. Toliko o trenutnom kvalitetu lige. Vratite nam NBA iz 90ih i 80ih.
(Marko, 27. maj 2015 09:28)

Tacno tako,kako je atlanta sinoc izgledala to je strasno kao da su neka eurocup ekipa. Od prvog minuta se videlo da nemaju nikakve sanse...Pa lepo je reko Gary Payron Njegovo velicanstvo MJ bi ovim ekipama sad lagano ubacivao po 50p u proseku...

Jezekilj

pre 8 godina

Najbolji su mi ovi hejteri što nemaju šta da kažu pa kažu 'slab je istok'. Hahaha. Ubiće vas mržnja.
Nadam se sad pobjedi Hjustona pa onda možda i imaju šanse za finale....Pa da se LeBron osveti bezobraznom bradonji za onaj udarac nogom.

Savri

pre 8 godina

Čestitke Klivlendu i trenutnom kralju košarke! I pored toga moje srce će u finalu biti uz GSW jer ne podnosim igrače poput Delavedova koji prljavom igrom i provokacijama u svakoj seriji na ovaj ili onaj način izbaci iz igre bar jednog od protivničkih igrača...

JeRemija

pre 8 godina

@Dragan Po istoj onoj metodi po kojoj sam prognozirao 4-1 u obe ove serije finala, pa je malo falilo da se to i dogodi:) Inače, ne sećam se da je još neko na forumu prognozirao tako lake prolaze Kavsa i GS, no nebitno.
Danas ne bih tek tako otpisivao Hjuston, jeste im sve ulazilo u prošlom meču, ali su i pokazali da mogu da se bore protiv Voriorsa u onom ptethodnom duelu. Ako se zakuva i bude 3-2 i šestu meč u Hjustonu onda je sve moguće...Videćemo noćas

Hilon Hilonides

pre 8 godina

Ne volim kad neko u isti kontekst stavi NBA kosarku i rivalstvo Partizana i Zvezde, niti zelim bilo koga da prozivam i omalovazavam, ali sam primetio jednu zanimljivu stvar na komentarima. Da li se jos nekome cini kako su medju najvatrenijim navijacima Klivlenda upravo pojedini navijaci Zvezde? Meni deluje da su najveci ljubitelji LeBrona upravo zvezdini navijaci, dok partizanovci

pukovnik mortimor

pre 8 godina

au majku mu ovo je peto finale za redom . a majami iz kog je otisao samo on i rej alen nije ni stigao do osmog mesta!!!

sta reci ljudi lebron je novi medzik dzonson. svake godine igra finale.

neverovatno da jedan igrac toliko moze da znaci jednom timu ... nema protivnika na istoku.

D-League

pre 8 godina

Po rezultatima ove serije izmedju Kavsa i Hoksa moze da se primeti da je Boston bio dostojniji rival iako su za Kavse tad igrali i Irving i Lav a Boston je bio 7. i nije imao ni jednog all star igraca dok su Hoksi imali cak 4 (po meni Korver i Tig potpuno nezasluzeno) a nista nisu pokazali

istok slab zapad

pre 8 godina

@Dovlanu Pa i na Zapadu se GS šeta pa niko ne kaže da je slab...A ako ih Klivlend dobije u Finalu to automatski znači da bi se onda i na Zapadu prošetali.

mare

pre 8 godina

Lebron je ljudina, izvlaci maksimum iz saigraca koji su stvarno prosek. Ko prati NBA, zna da je Schumper grejao klupu Rice-u koji je bio ruki u NY Knicksima, a da cela trojka i knicksa (Schumpert, JR Smith i Mozgov, koji je bio tamo pre Denvera) sa Carmelom nije izborio ni playoff. Za razliku od Kobe-a koji ne prica sa saigracima koji nisu u prvih 5, vidi se da je lebron neverovatan lider i stvarno respect!

palop

pre 8 godina

Ne volim Lebrona, ali je ocigledno kolika je igracina. Ode iz Klivlenda, ovi propadnu, a Majami igra finala, ode iz Majamija, oni propadnu, a Klivlend u finalu. Covek da ode u Filadelfiju igrali bi makar drugu rundu plejofa.

Recimo Mekgrejdi koji je bio odlican igrac nije mogao u drugu rundu u najboljim godinama. To stavlja stvari u perspektivu...

Bojan

pre 8 godina

(Dragan, 27. maj 2015 09:41)
pretpostavljam da je logika onda da ce Hjuston dobiti 6. mec kod kuce, igrace se sedmi mec i izmoreni GSW ce ici na megdan odmornom Klivlendu, te da ce pasti jedan brejk u prva dva meca i onda svako drzati svoj teren do kraja i eto 4-2 za Klivlend :)

Bojan

pre 8 godina

(Marko, 27. maj 2015 09:28)
samo sto to nije tacno, bas sredinom 80ih Boston je razvalio Milvoki u finalu istoka sa 4-0, a Hjuston je dobio aktuelnog sampiona Lejkerse sa 4-1.

ali dobro, valjda se mora pljuvati, da bi se umanjilo dostignuce Lebrona.
ako se igra vise meceva jedan pise da je namestaljka da bi se povecala gledanost lige, ako se igra manje meceva, onda je kvalitet los. Stvarno zanimljivo.

generalno, jesu stvari zanimljivije ako se igra vise meceva, sezona 2012-13 je bila jako zanimljiva sa majamijem koji je igrao 7 meceva sa Indijanom i Spursima, ali ovde je kvalitet dosta dobar.

petarczv

pre 8 godina

najveci ikada ! razlikuje ga to sto ima pas ,asistenciju za razlikou od Jordana i Bryanta ,zato je najveci ! KING
(kidje bbrs, 27. maj 2015 08:29)

U pravu si Jordan ima samo 5633 a Koby 6122 assistencije... sa tim sto Jordan je Jordan postizao vise poena,imao vise ukradenih lopti,ima vise blokada,skokova....e da i jos jedna sitnica ima 4 titula vise znaci ukupno 6 iz isto toliko finala...a lechocke uskoro 2/5...

masterkg

pre 8 godina

Stvarno je King veličanstven - bez Lava i Irvinga dovede ekipu do finala ...... Bravo ..... 2. u istoriji košarke ...... Zelim ti titulu u tvom gradu .....

Dovlanu

pre 8 godina

Istok je jako slab... Cavsi se prosetali. Ne umanjujem igre Lebrona ali na zapadu bi bila druga prica. SAS i Clipersi se pokidase.. Hjuston i clipersi isto... Nesto mora da se menja u NBAu.. Ukrstanje konferencija u play off-u bi bilo mnogo postenije.

Memfis

pre 8 godina

Sa Irvingom su vec mnogo jaca ekipa, mislio sam da mu je povreda ozbiljnija. Bez njega nisu imali sanse, ovako sigurno imaju. Valjda ce i u GSW svi biti spremni pa da finale opravda ocekivanja.

Marko

pre 8 godina

Nikada u istoriji NBA se nije desilo da u finalima konferencija timovi pobede sa 4:0 i 4:1. Toliko o trenutnom kvalitetu lige. Vratite nam NBA iz 90ih i 80ih.

fiba

pre 8 godina

Kako to gadno zvuči kad se kaže istorija franšize. Znam da je tako i da tako Ameri kazu, ali je to meni suludo kao da se radi o onom lancu marketa a ne kosarkaskom timu

Kova

pre 8 godina

Koliko je slab Istok potvrdjuje i rezultat ove serije gde ekipa koja je dominirala regularnom sezonom dobije laganu metlu..Lebron,sta reci covek tim,ali mislim da ce u finalu timska kosarka i duza klupa GS odneti prevagu...I eto nam prilike da vidimo ko je pravi MVP ??

Dragan

pre 8 godina

JeRemija
Moras da mi objasnis po kojoj to statistickoj metodi si dosao do toga da ce ukoliko veceras Hjuston dobti, Klivlend pobediti u finalu GS sa 4-2? :-) Koja racunica kralju!

zagor

pre 8 godina

pitanje je da li ce izdrzati finale fizicki. prosle godine je vukao majami, pa je u finalu protiv sas u nekim utakmicama jedva disao. ove sezone je u regularnom delu malo vise cuvao snagu, ali opet se uzasno potrosio i u regularnom delu, a posebno u plejofu.
finale gsw vs lbj. realno. gsw je ozbiljan visegodisnji projekat a cle je grupa na brzaka okupljena oko dzejmsa. samo kajri i tristan su starosedeoci.
zato i navijam za gsw, jer su prava fransiza i tim, a to vise cenim u sportu. ali lbj uzeo ne uzeo prsten, sve price kako je mj u drugoj stratosferi sto se kosarkaske vestine tice, treba banovati... nije

drmr

pre 8 godina

Najveći dobitak jeste povratak Irvinga, koji se čini najmanje nekih 70% spreman, brze promene pravaca, završava na obrucu, igra odbranu.

Sa njim spremnim, ima 8 dana da se još spremi i odmori, očekujem jednu neverovatnu seriju i bukvalno su šanse 50-50% upravo zbog iskustva LeBrona.

Prilika

pre 8 godina

Ko god da uđe u finale, od timova sa zapada, ipak bih dao malu prednost Klivlendu, jednostavno zato što tu igra Lebron Džejms. Ovo mu je već šesto finale. Pored toga što je najbolji igrač na svetu on je već iskusni veteran. Bez obzira što je gubio finale tri puta, mislim da on najbolje razume i zna kako treba da se igraju takve utakmice. Veoma bitna stvar za Klivlend je to što se Irving vratio i igra jednako dobro kao i pre povrede. Naravno, treba očekivati pakleno i nezaboravno finale.

Anakin

pre 8 godina

Prosjek Lebrona u seriji je preko 30 poena, preko 10 skokova i preko 9 asistencija. Nitko nikad nije imao tripl dabl prosjek u nekoj seriji playoffa, moguce da je Lebron bio najblize...
(Bulbasor, 27. maj 2015 08:54)

Ne lupetaj.

Oskar Robertson '61-'62
Wilt Chamberlain '66-'67 u dve serije
Magic Johnson '79-'80, '81-'82, '82-'83, '90-'91
Fat Lever '84-'85
Jason Kidd '01-'02, '06-'07

Мартин Септим

pre 8 godina

Честитам Кливленђани! Скроз заслужено. Биће јако занимљиво финале.

orange party

pre 8 godina

Ako Blat uzme titulu bice prvi covek koji je uzeo titulu u Evroligi i NBA kao trener.Ako se ne varam?
(neko iz mase, 27. maj 2015 08:26)

I to dve godine za redom! Prošle godine sa Makabijem.

sloba

pre 8 godina

Neka pricaju sta hoce......lebron je veliki igrac.....vrlo inteligentan,stabilan.....cak i bez drugog najboljeg igraca tima Kevina Lava igraju fenomenalno.....pravi vodja,koji pored poena ima i skok i asistenciju i mirnocnu....kako se blizi kraj igraju sve bolje......

Bulbasor

pre 8 godina

Prosjek Lebrona u seriji je preko 30 poena, preko 10 skokova i preko 9 asistencija. Nitko nikad nije imao tripl dabl prosjek u nekoj seriji playoffa, moguce da je Lebron bio najblize...

Tea New York

pre 8 godina

Cestitke Cavsima,iako bi mi draze bilo da G.State uzme titulu,mislim da je Cleveland blagi favorit bez obzira sto GS ima prednost domaceg terena.Naravno ako se ne desi cudo pa Houston okrene u sta malo ko veruje

P.S. Evo jos malo da vas ,udavim,sa NHL ali moram da kazem da su N.Y.Rangers preziveli jos jednom,sesti mec u Tampi sinoc 7:2 i svi cekamo 7.mec u Madisonu.Posle povratka od 1:3 protiv Washingtona svi verujemo u finale,zasto ne i titulu.Jos jedanput puno hvala na objavljenim porukama za Rangers,kada GIANTS nisu uspeli u NFL ove sezone sto jos mnogo boli,da nam Rangers pruzi utehu.Zajedno sa vama do titule,GO RANGERS!

JeRemija

pre 8 godina

Najbolja vest što se tiče Kavsa je da se Irving vratio! Ne deluje još da je 100% fit ali pošto će imati još nedelju dana odmora treba očekivati da bude maksimalno spreman. Ako bude zaigrao na svom nivou, mislim da Klivlend ima lepe šanse i u Finalu. Pre početka serije sa Atlantom pisao sam da Lebrona tu nema ko da čuva, a mnogi su replicirali da je tu Kerol, pa Milsap, ali videlo se da oni nemaju tu šta da traže. Isto sada mislim i za GS. Odlična su napadačka ekipa ali ni tu nema ko da sačuva Džejmsa, malo da ga uspori-da, ali ne nešto ozbiljnije. Očekujem da u ovoj finalnoj seriji ima preko 30p u proseku i uz zdravog Irvinga, te borbenog Tristana Tomsona i raspoloženog Smita može tu svašta da bude. Imam neki osećaj da ta serija neće ići u 7 mečeva
Ako noćas kojim slučajem Hjuston uspe da pobedi, predviđam pobedu Klivlenda nad Voriorsima u Finalu sa 4-2!

StormBGD

pre 8 godina

Irving deluje mnogo bolje. Dobra vest za sve ljubitelje kosarke, jer ce veliko finale biti neizvesnije i interesantnije. Nocas nek' GSW zavrsi posao, pa da se naspavam do finala. :)

Frenklin Klinton

pre 8 godina

Nema Klivlend šansi u finalu protiv Golden Stejta,dakle to će biti još jedno izgubljeno finale za sjajnog igrača,kakav jeste LeBron

realno

pre 8 godina

Cestitke Klivlendu na ulasku u finale,igrali su sjajno a Atlanta je djelovala malo izmoreno al i njima cestitke na sjajnon sezoni.Zelim samo da naglasim da ovo sto radi Lebron je jednostavno nevjerovatno,ovo nijedan igrac trenutno u ligi ne moze da napravi tj.da ovako utice na igru.Pa pogledajte samo,presao je iz Klivlenda koji je cini mi se dvije godine imao 60+ pobjeda u Majami koji je godinama ispadao u prvoj rundi.Ono sto je usledilo svi znamo,4 finala 2 prstena a za to vreme se klivlend borio sa filadelfijom,sarlotom i tako tim ekipama na dnu tabele.Zatim se proslog ljeta vratio kuci,majami propustio plejof(doduse nisu imali srece sa povredama al svejedno je moglo to mnogo bolje) a Klivlenda evo u finalu.Teski kompleksasi ce reci,lako mu je sa ovakvim timom,pa evo ja sad njih pitam sa kakvim timom??Neka mi objasne molim Vas.Kajri konstantno povredjen,Love isto(ionako je stalno kritikovan),JR i Iman ovako mogu samo pored Lebrona da igraju,isto vazi za Delavedovu i ostatak ekipe.Znaci poenta moje price je da Kralj ima nevjerovatan uticaj na ovu igru samom svojom pojavom,pa ljudi moji JR igra odbranu i lupa banane.Iskreno nisu favoriti u finalu,al nemojte se zacuditi ako klivlend dobije to u 6 meceva a James bude na nekim ludim prosjecima.Kakvo ludilo od kosarke do sada,iako smo svi ocekivali malo neizvesnija finala konferencija.

Dovlanu

pre 8 godina

Istok je jako slab... Cavsi se prosetali. Ne umanjujem igre Lebrona ali na zapadu bi bila druga prica. SAS i Clipersi se pokidase.. Hjuston i clipersi isto... Nesto mora da se menja u NBAu.. Ukrstanje konferencija u play off-u bi bilo mnogo postenije.

masterkg

pre 8 godina

Stvarno je King veličanstven - bez Lava i Irvinga dovede ekipu do finala ...... Bravo ..... 2. u istoriji košarke ...... Zelim ti titulu u tvom gradu .....

realno

pre 8 godina

Cestitke Klivlendu na ulasku u finale,igrali su sjajno a Atlanta je djelovala malo izmoreno al i njima cestitke na sjajnon sezoni.Zelim samo da naglasim da ovo sto radi Lebron je jednostavno nevjerovatno,ovo nijedan igrac trenutno u ligi ne moze da napravi tj.da ovako utice na igru.Pa pogledajte samo,presao je iz Klivlenda koji je cini mi se dvije godine imao 60+ pobjeda u Majami koji je godinama ispadao u prvoj rundi.Ono sto je usledilo svi znamo,4 finala 2 prstena a za to vreme se klivlend borio sa filadelfijom,sarlotom i tako tim ekipama na dnu tabele.Zatim se proslog ljeta vratio kuci,majami propustio plejof(doduse nisu imali srece sa povredama al svejedno je moglo to mnogo bolje) a Klivlenda evo u finalu.Teski kompleksasi ce reci,lako mu je sa ovakvim timom,pa evo ja sad njih pitam sa kakvim timom??Neka mi objasne molim Vas.Kajri konstantno povredjen,Love isto(ionako je stalno kritikovan),JR i Iman ovako mogu samo pored Lebrona da igraju,isto vazi za Delavedovu i ostatak ekipe.Znaci poenta moje price je da Kralj ima nevjerovatan uticaj na ovu igru samom svojom pojavom,pa ljudi moji JR igra odbranu i lupa banane.Iskreno nisu favoriti u finalu,al nemojte se zacuditi ako klivlend dobije to u 6 meceva a James bude na nekim ludim prosjecima.Kakvo ludilo od kosarke do sada,iako smo svi ocekivali malo neizvesnija finala konferencija.

Мартин Септим

pre 8 godina

Честитам Кливленђани! Скроз заслужено. Биће јако занимљиво финале.

StormBGD

pre 8 godina

Irving deluje mnogo bolje. Dobra vest za sve ljubitelje kosarke, jer ce veliko finale biti neizvesnije i interesantnije. Nocas nek' GSW zavrsi posao, pa da se naspavam do finala. :)

palop

pre 8 godina

Ne volim Lebrona, ali je ocigledno kolika je igracina. Ode iz Klivlenda, ovi propadnu, a Majami igra finala, ode iz Majamija, oni propadnu, a Klivlend u finalu. Covek da ode u Filadelfiju igrali bi makar drugu rundu plejofa.

Recimo Mekgrejdi koji je bio odlican igrac nije mogao u drugu rundu u najboljim godinama. To stavlja stvari u perspektivu...

mare

pre 8 godina

Lebron je ljudina, izvlaci maksimum iz saigraca koji su stvarno prosek. Ko prati NBA, zna da je Schumper grejao klupu Rice-u koji je bio ruki u NY Knicksima, a da cela trojka i knicksa (Schumpert, JR Smith i Mozgov, koji je bio tamo pre Denvera) sa Carmelom nije izborio ni playoff. Za razliku od Kobe-a koji ne prica sa saigracima koji nisu u prvih 5, vidi se da je lebron neverovatan lider i stvarno respect!

Bulbasor

pre 8 godina

Prosjek Lebrona u seriji je preko 30 poena, preko 10 skokova i preko 9 asistencija. Nitko nikad nije imao tripl dabl prosjek u nekoj seriji playoffa, moguce da je Lebron bio najblize...

sloba

pre 8 godina

Neka pricaju sta hoce......lebron je veliki igrac.....vrlo inteligentan,stabilan.....cak i bez drugog najboljeg igraca tima Kevina Lava igraju fenomenalno.....pravi vodja,koji pored poena ima i skok i asistenciju i mirnocnu....kako se blizi kraj igraju sve bolje......

pukovnik mortimor

pre 8 godina

au majku mu ovo je peto finale za redom . a majami iz kog je otisao samo on i rej alen nije ni stigao do osmog mesta!!!

sta reci ljudi lebron je novi medzik dzonson. svake godine igra finale.

neverovatno da jedan igrac toliko moze da znaci jednom timu ... nema protivnika na istoku.

orange party

pre 8 godina

Ako Blat uzme titulu bice prvi covek koji je uzeo titulu u Evroligi i NBA kao trener.Ako se ne varam?
(neko iz mase, 27. maj 2015 08:26)

I to dve godine za redom! Prošle godine sa Makabijem.

JeRemija

pre 8 godina

Najbolja vest što se tiče Kavsa je da se Irving vratio! Ne deluje još da je 100% fit ali pošto će imati još nedelju dana odmora treba očekivati da bude maksimalno spreman. Ako bude zaigrao na svom nivou, mislim da Klivlend ima lepe šanse i u Finalu. Pre početka serije sa Atlantom pisao sam da Lebrona tu nema ko da čuva, a mnogi su replicirali da je tu Kerol, pa Milsap, ali videlo se da oni nemaju tu šta da traže. Isto sada mislim i za GS. Odlična su napadačka ekipa ali ni tu nema ko da sačuva Džejmsa, malo da ga uspori-da, ali ne nešto ozbiljnije. Očekujem da u ovoj finalnoj seriji ima preko 30p u proseku i uz zdravog Irvinga, te borbenog Tristana Tomsona i raspoloženog Smita može tu svašta da bude. Imam neki osećaj da ta serija neće ići u 7 mečeva
Ako noćas kojim slučajem Hjuston uspe da pobedi, predviđam pobedu Klivlenda nad Voriorsima u Finalu sa 4-2!

Anakin

pre 8 godina

Prosjek Lebrona u seriji je preko 30 poena, preko 10 skokova i preko 9 asistencija. Nitko nikad nije imao tripl dabl prosjek u nekoj seriji playoffa, moguce da je Lebron bio najblize...
(Bulbasor, 27. maj 2015 08:54)

Ne lupetaj.

Oskar Robertson '61-'62
Wilt Chamberlain '66-'67 u dve serije
Magic Johnson '79-'80, '81-'82, '82-'83, '90-'91
Fat Lever '84-'85
Jason Kidd '01-'02, '06-'07

bastion

pre 8 godina

Svi su najavljivali jedan od najboljih plejofa ikada, mnogi misleci naravno da ce osvojiti San Antono,neki mozda Cikago,Memfis,Atlanta, ali posto je Klivlend poceo da razbija, vidim mnogima sad plejof nista ne valja.
E pa meni koji navijam za Klivlend je plejof ispunjenje sna, LBJ odlican, Klivlend gazi, a timovi koji podrzavaju hejteri svi poispadase.
Sinoc su Kavsi igrali timski, vratio se Irving, sada ce imati i 7 dana odmora, a Tompson ispade da se bolje uklapa od Lova, sve je spremno za veliko finale

Prilika

pre 8 godina

Ko god da uđe u finale, od timova sa zapada, ipak bih dao malu prednost Klivlendu, jednostavno zato što tu igra Lebron Džejms. Ovo mu je već šesto finale. Pored toga što je najbolji igrač na svetu on je već iskusni veteran. Bez obzira što je gubio finale tri puta, mislim da on najbolje razume i zna kako treba da se igraju takve utakmice. Veoma bitna stvar za Klivlend je to što se Irving vratio i igra jednako dobro kao i pre povrede. Naravno, treba očekivati pakleno i nezaboravno finale.

drmr

pre 8 godina

Najveći dobitak jeste povratak Irvinga, koji se čini najmanje nekih 70% spreman, brze promene pravaca, završava na obrucu, igra odbranu.

Sa njim spremnim, ima 8 dana da se još spremi i odmori, očekujem jednu neverovatnu seriju i bukvalno su šanse 50-50% upravo zbog iskustva LeBrona.

Memfis

pre 8 godina

Sa Irvingom su vec mnogo jaca ekipa, mislio sam da mu je povreda ozbiljnija. Bez njega nisu imali sanse, ovako sigurno imaju. Valjda ce i u GSW svi biti spremni pa da finale opravda ocekivanja.

Dragan

pre 8 godina

JeRemija
Moras da mi objasnis po kojoj to statistickoj metodi si dosao do toga da ce ukoliko veceras Hjuston dobti, Klivlend pobediti u finalu GS sa 4-2? :-) Koja racunica kralju!

istok slab zapad

pre 8 godina

@Dovlanu Pa i na Zapadu se GS šeta pa niko ne kaže da je slab...A ako ih Klivlend dobije u Finalu to automatski znači da bi se onda i na Zapadu prošetali.

Tea New York

pre 8 godina

Cestitke Cavsima,iako bi mi draze bilo da G.State uzme titulu,mislim da je Cleveland blagi favorit bez obzira sto GS ima prednost domaceg terena.Naravno ako se ne desi cudo pa Houston okrene u sta malo ko veruje

P.S. Evo jos malo da vas ,udavim,sa NHL ali moram da kazem da su N.Y.Rangers preziveli jos jednom,sesti mec u Tampi sinoc 7:2 i svi cekamo 7.mec u Madisonu.Posle povratka od 1:3 protiv Washingtona svi verujemo u finale,zasto ne i titulu.Jos jedanput puno hvala na objavljenim porukama za Rangers,kada GIANTS nisu uspeli u NFL ove sezone sto jos mnogo boli,da nam Rangers pruzi utehu.Zajedno sa vama do titule,GO RANGERS!

Vlada

pre 8 godina

Atlanta mi je ubedljivo najveće razočaranje play off-a pored San Antonia.
Jesu došli do finala ali sa nikakvom igrom. Da su bar deo napadačke igre iz regularne sezone prikazali, lako bi izašli na kraj sa osakaćenim Klivlendom.

Ali što je svojevremeno rekao Tijeri Anri - Forma je trenutna, a klasa je večna!

zagor

pre 8 godina

pitanje je da li ce izdrzati finale fizicki. prosle godine je vukao majami, pa je u finalu protiv sas u nekim utakmicama jedva disao. ove sezone je u regularnom delu malo vise cuvao snagu, ali opet se uzasno potrosio i u regularnom delu, a posebno u plejofu.
finale gsw vs lbj. realno. gsw je ozbiljan visegodisnji projekat a cle je grupa na brzaka okupljena oko dzejmsa. samo kajri i tristan su starosedeoci.
zato i navijam za gsw, jer su prava fransiza i tim, a to vise cenim u sportu. ali lbj uzeo ne uzeo prsten, sve price kako je mj u drugoj stratosferi sto se kosarkaske vestine tice, treba banovati... nije

Novosadjanin.

pre 8 godina

http://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=943600

Evo malo da se vratimo u nazad da vidimo ko je kako u komentarima razmisljao...Naravno da dominiraju oni koji ne daju ni promil sanse Klivlendu i to sa Lavom i Irvingom. Da su kojim slucajem znali da ce Klivlend biti ovako osakacen verovatno bi prognozirali ispadanje u prvom kolu :)
Pitanje za ogromnu vecinu : Zasto menjate svoje nickove u zavisnosti kako vetar duva? Ok, ispali ste glupi, ali morate da stojite iza svoje gluposti koju napisete...
Svaka cast za Shazema, NS boy, Jeremiju i nekolicinu njih koji su dosledni. NS boy je cak i pogodio finale. Cak i Guster iz Ritopeka koji me strasno nervira ima doslednost i vece postovanje od mene od vas dileja koji se potpisujete sa 100 nickova. Bilo bi dobro da b92 uvede registraciju.

Kada sam pre pocetka sezone najavio da je Klivlend najveci favorit za finale ljudi nisu birali sredstva da me proglase totalnim nepoznavaocem kosarke.

JeRemija

pre 8 godina

@Dragan Po istoj onoj metodi po kojoj sam prognozirao 4-1 u obe ove serije finala, pa je malo falilo da se to i dogodi:) Inače, ne sećam se da je još neko na forumu prognozirao tako lake prolaze Kavsa i GS, no nebitno.
Danas ne bih tek tako otpisivao Hjuston, jeste im sve ulazilo u prošlom meču, ali su i pokazali da mogu da se bore protiv Voriorsa u onom ptethodnom duelu. Ako se zakuva i bude 3-2 i šestu meč u Hjustonu onda je sve moguće...Videćemo noćas

Bojan

pre 8 godina

(Marko, 27. maj 2015 09:28)
samo sto to nije tacno, bas sredinom 80ih Boston je razvalio Milvoki u finalu istoka sa 4-0, a Hjuston je dobio aktuelnog sampiona Lejkerse sa 4-1.

ali dobro, valjda se mora pljuvati, da bi se umanjilo dostignuce Lebrona.
ako se igra vise meceva jedan pise da je namestaljka da bi se povecala gledanost lige, ako se igra manje meceva, onda je kvalitet los. Stvarno zanimljivo.

generalno, jesu stvari zanimljivije ako se igra vise meceva, sezona 2012-13 je bila jako zanimljiva sa majamijem koji je igrao 7 meceva sa Indijanom i Spursima, ali ovde je kvalitet dosta dobar.

slash

pre 8 godina

Barnes,Iguoadala i drugi najbolji odbrambeni igrač lige Draymond Green! Znamo sta mu je prošle godine radio najbolji defanzivac lige Kawhi, pa sto to ne bi ove godine radio i Green!(Stefan, 27. maj 2015 12:09)

Lebron Dzejms Finale 2014
28,2p 7,8sk 4as 2ukr 57% sut iz igre 51% sut za tri poena
Objasni mi molim te sta mu je radio Lenard? Molim te ne komentarisi ako ne znas cinjenice. Prosle godine je izostala njihova jaka odbrana i pomoc saigraca, realnost je da ne postoji igrac koji moze da cuva potpuno Lebrona

JeRemija

pre 8 godina

U pravu si Jordan ima samo 5633 a Koby 6122 assistencije... sa tim sto Jordan je Jordan postizao vise poena,imao vise ukradenih lopti,ima vise blokada,skokova....e da i jos jedna sitnica ima 4 titula vise znaci ukupno 6 iz isto toliko finala...a lechocke uskoro 2/5...
(petarczv, 27. maj 2015 10:33)
Pero, MJ je toliko asistencija nakupio u 15 sezona, dok je LBJ sakupio 6301 asistenciju u 3 sezone manje. Kobiju je 19 sezona trebalo za taj broj asist. tako da su njih trojica ipak neuporedivi u tom segmentu. Bez ljutnje, to su samo činjenice. Nisam ni razumeo od koga MJ ima više skokova? Od Lebrona? Možda zato što je igrao duže od njega, šta misliš? Inače, u proseku naravno da ima MJ manje skokova od LBJ. Inače i to za broj poena je zanimljivo, Majkl je prvi u istoriji NBA po tome sa 30p prosečno, drugi je Lebron sa nešto preko 27. Znači, samo 3 poena je MJ postizao više ali je zato upućivao i 3 šuta više po meču, čisto da se pomene. Verovao ili ne, ali Džordan je čovek koji je trošio najviše lopti u istoriji NBA, čak više i od Čembrlena! Ovde se stalno Kobi napada da je trošadžija, a realno je manje trošio lopti od MJ ali to se prećutkuje. Za titule MJ kapa dole.
@Stefan
Svaka čast Barnsu, Iguadali i Grinu ali oni realno ne mogu da zaustave Lebrona, što će se uskoro i videti. Mislim da njemu najviše ne leže Batler i Lenard ali i sa njima može da se nosi.

Frenklin Klinton

pre 8 godina

Nema Klivlend šansi u finalu protiv Golden Stejta,dakle to će biti još jedno izgubljeno finale za sjajnog igrača,kakav jeste LeBron

naivac

pre 8 godina

Jeremija mozes ti potrositi 2 tastature pisuci da je Lebron u rangu sa Dzordanom, ali to jednostavno nikada nece biti.Nije kosarka brojke i statistika nego lepota igre.MJ-ja je bilo pravo uzivanje gledati dok je kod Lebrona 80% kosarke na snagu.To je kao kada bi uporedio originalnu sliku Monalize i reprodukciju odstampanu na odlicnom stampacu na oko to je to ali zna se sta je vrednije :-).

spree15

pre 8 godina

LeBrona prilicno nije moguce zaustaviti ali voleli vi to ili ne Kawhi ga je naterao na lose suteve,donosenje losih odluka,losa dodavanja.Bronove 4 asistencije nemaju veze sa losim sutem saigraca,Heat je sutirao 47,2% sto uopste nije los sut,kad vec pominjemo asistencije imao ih je 20 uz 19 izgubljenih lopti,ima tu i timske odbrane i svega ali Kawhi ga je prilicno usporio.

Bojan

pre 8 godina

(Dragan, 27. maj 2015 09:41)
pretpostavljam da je logika onda da ce Hjuston dobiti 6. mec kod kuce, igrace se sedmi mec i izmoreni GSW ce ici na megdan odmornom Klivlendu, te da ce pasti jedan brejk u prva dva meca i onda svako drzati svoj teren do kraja i eto 4-2 za Klivlend :)

@fiba

pre 8 godina

pa radi se o lancu supermarketa. samo što oni prodaju reklamni prostor, prava prenosa, patike, kape, majce, lopte, karte i sl.
sve ostalo je isto. business as usual.

Petar

pre 8 godina

Rekoh ja još kad se povredio Love da će to imati pozitivan podsticaj na igru Klivlenda. Od ekipe u kojoj ljudi međusobno ne pričaju i koja je na suvi kvalitet nategla sezonu do finaliste lige sa neverovatnom timskom hemijom. Bez obzira na vrhunski košarkaški kvalitet Love-a, njegov mentalitet se ne uklapa u ovu ekipu i to je nešto što se rešilo spletom okolnosti nesrećnih po njega, ali srećnih po ekipu.

Sa ovom formom CLE, u finalu se ne bih tako lako opkladio na GSW, ali biće paklena serija u svakom slučaju.

Bojan

pre 8 godina

(petarczv, 27. maj 2015 10:33)
naravno, dosta stvari nije tacno. Lebron je daleko bolji skakac od Majkla, jos izrazenije u plejofu nego u regularnom delu, u plejofu Lebron ima vise blokada po mecu, Majkl u regularnoj sezoni, ali je razlika minorna tako da treba reci da su jednaki, a ukradenih je imao vise Majkl, ne zato sto je igrao bolju odbranu, nego su drugacija pravila omogucavala to.
sto se tice timskih uspeha, Lebron koliko ja znam nikada nije bio sweepovan i nikada nije ispao u prvoj rundi. I ako sad uzme titulu na putu je da stigne Majkla po broju istih, mada mislim da ce doci do 5.
I naravno, Majkl danas ne bi bio ni blizu 50 poena po mecu, imao bi na nivou karijere oko 27, znaci manje nego sto je imao ovako.
(Stefan, 27. maj 2015 12:09)
sta mu je prosle godine radio Kawhi. Lebron je imao 28.2 poena, 7.8 skokova i 4 asistencije sa 57% suta. Znaci, jedino sto je imao manje nego inace su asistencije, ali to vise govori o tome da saigraci nisu puno pogadjali, nego sto je Kawhi zaustavio Lebrona. Lebron je odigrao odlicnu plejof seriju, ali ga prosle godine nije imao ko da prati.

Kova

pre 8 godina

Koliko je slab Istok potvrdjuje i rezultat ove serije gde ekipa koja je dominirala regularnom sezonom dobije laganu metlu..Lebron,sta reci covek tim,ali mislim da ce u finalu timska kosarka i duza klupa GS odneti prevagu...I eto nam prilike da vidimo ko je pravi MVP ??

Jezekilj

pre 8 godina

Najbolji su mi ovi hejteri što nemaju šta da kažu pa kažu 'slab je istok'. Hahaha. Ubiće vas mržnja.
Nadam se sad pobjedi Hjustona pa onda možda i imaju šanse za finale....Pa da se LeBron osveti bezobraznom bradonji za onaj udarac nogom.

D-League

pre 8 godina

Po rezultatima ove serije izmedju Kavsa i Hoksa moze da se primeti da je Boston bio dostojniji rival iako su za Kavse tad igrali i Irving i Lav a Boston je bio 7. i nije imao ni jednog all star igraca dok su Hoksi imali cak 4 (po meni Korver i Tig potpuno nezasluzeno) a nista nisu pokazali

fiba

pre 8 godina

Kako to gadno zvuči kad se kaže istorija franšize. Znam da je tako i da tako Ameri kazu, ali je to meni suludo kao da se radi o onom lancu marketa a ne kosarkaskom timu

LeBranko

pre 8 godina

Prosjek Lebrona u seriji je preko 30 poena, preko 10 skokova i preko 9 asistencija. Nitko nikad nije imao tripl dabl prosjek u nekoj seriji playoffa, moguce da je Lebron bio najblize... (Bulbasor, 27. maj 2015 08:54)

Imao bi lagano sad, da nije odmarao celu zadnju cetvrtinu. Inace odlicno je odigrao ovaj mec, bez forsiranja sa 20 posto snage. Mislim i da ceo tim Klivlenda ovu utakmicu nije igrao maksimalno, nego da su otaljavali posao. Nadam se finalu GSW(i ako je prerano otpisan Houston) Klivlend, pa neka bolji pobedi. Uzivacemo sigurno. A mi ljubitelji NBA malo da odspavamo :-)

Demius

pre 8 godina

@Tea New York
Tebe u zadje vreme ima na raznim temeama.Mrzim NY još od ere Đulijanija, iako je pohvalno što pratiš sport, niste više cool.
I koji bre Budenholzer kao najbolji trener lige i usput popije metlu od Blate sa četri all-star igrača i deda Gregom kao ličnim savetnikom.
A za novokomponovane navijače GSW-a, Delavedola će da izlomi onog žgoljavog baletana, zvanog lažni MVP.Košarka je muški sport i postoji samo jedan MVP u NBA, a on stanuje u glavnom gradu Ohaja.
P.S.pozdrav za JeRemiju i sve koji se razumeju u NBA košarku.

umotvorine

pre 8 godina

U pravu si Jordan ima samo 5633 a Koby 6122 assistencije... sa tim sto Jordan je Jordan postizao vise poena,imao vise ukradenih lopti,ima vise blokada,skokova....e da i jos jedna sitnica ima 4 titula vise znaci ukupno 6 iz isto toliko finala...a lechocke uskoro 2/5...
(petarczv, 27. maj 2015 10:33)

Ti kao najveci hejter LeBrona bi trebao da znas da je LeBron vec 2/5 u finalima. Tako da bi uskoro mogao biti 2/6. Secas li se finala 2007 Cle-Sas.
Verovatno ne jer 2007 verovatno nisi bio rodjen.

Cvele CZBG 1993

pre 8 godina

Skoro sam negde procitao da je Lav kvario atmosferu u ekipi. Vidim i da na klupi i na strani i kuci u odelima sede Varezao i Irving a Lava nema ni najednoj utakmici. Da li zna neko nesto u vezi toga?

northspirit

pre 8 godina

Prosjek Lebrona u seriji je preko 30 poena, preko 10 skokova i preko 9 asistencija. Nitko nikad nije imao tripl dabl prosjek u nekoj seriji playoffa, moguce da je Lebron bio najblize...
(Bulbasor, 27. maj 2015 08:54)

Izvini molim te, košarka se ne igra od 2003 kad je došao LeBron u ligu, nisi čuo za Oskara Robertsona koji je imao tripl-dabl cele sezone? Nije leBron najbolji shvatite to, niti će ikad biti, pre svega zbog svog ponašanja!

evo ko je sve imao tripl-dabl u pley of seriji za ove koje nba prate od 2003

http://prntscr.com/79y1c8

jorgovan

pre 8 godina

(petarczv, 27. maj 2015 10:39)
Perice a za koji tim ti navijas? Jesi li ti SA fan, ili ipak za GS ove godine,Atlanta mozda?
Neko pomenu da je Hjuston sve pogodio proslu utakmicu, pogledajte statistiku GS pogodio 20 trojki a Hjuston 17. U jedno sam siguran da Klivlendu ne mogu dati 20 trojki po utakmici. Sampert je tu vrlo bitan faktor! Naravno sve ovo pricam ako GS prodje, sto je vrlo verovatno.

petarczv

pre 8 godina

Nikada u istoriji NBA se nije desilo da u finalima konferencija timovi pobede sa 4:0 i 4:1. Toliko o trenutnom kvalitetu lige. Vratite nam NBA iz 90ih i 80ih.
(Marko, 27. maj 2015 09:28)

Tacno tako,kako je atlanta sinoc izgledala to je strasno kao da su neka eurocup ekipa. Od prvog minuta se videlo da nemaju nikakve sanse...Pa lepo je reko Gary Payron Njegovo velicanstvo MJ bi ovim ekipama sad lagano ubacivao po 50p u proseku...

petarczv

pre 8 godina

najveci ikada ! razlikuje ga to sto ima pas ,asistenciju za razlikou od Jordana i Bryanta ,zato je najveci ! KING
(kidje bbrs, 27. maj 2015 08:29)

U pravu si Jordan ima samo 5633 a Koby 6122 assistencije... sa tim sto Jordan je Jordan postizao vise poena,imao vise ukradenih lopti,ima vise blokada,skokova....e da i jos jedna sitnica ima 4 titula vise znaci ukupno 6 iz isto toliko finala...a lechocke uskoro 2/5...

SerZile

pre 8 godina

@bulbasor

vidim da je zaboravljen Oskar Robertson, covek triple-double...

Oskar Robertson ligaski deo 60-65: 384 utakmica, 11.620 poena (30,3), 3.993 skokova (10,4), 4.076 asistencija (10,6)...

Oskar Robertson plejof 61-64: 26 utakmica, 789 poena (30,3), 289 skokova (11,1), 236 asistencija (9,1)...

Napomena: 1960. je debitovao u NBA ligi...

hawkeye

pre 8 godina

Prosjek Lebrona u seriji je preko 30 poena, preko 10 skokova i preko 9 asistencija. Nitko nikad nije imao tripl dabl prosjek u nekoj seriji playoffa, moguce da je Lebron bio najblize...
(Bulbasor, 27. maj 2015 08:54)
Lafajet"Fet" Lejver,Oskar Robertson,igrala se košarka i prije Džejmsa,mislim da je jednu plej of seriju i Bird imao prosek tripl,kad smo već kod tog čuvenog dvostruko trostrukog Oskar je imao 181 u 14 sezona,Medžik 146 u 13 sezona a Džejms zasada 36 u 11 sezona,neumesno je uopšte poređivati njih dvojcu po pitanju tog aspekta igre.

Marko

pre 8 godina

Nikada u istoriji NBA se nije desilo da u finalima konferencija timovi pobede sa 4:0 i 4:1. Toliko o trenutnom kvalitetu lige. Vratite nam NBA iz 90ih i 80ih.

Savri

pre 8 godina

Čestitke Klivlendu i trenutnom kralju košarke! I pored toga moje srce će u finalu biti uz GSW jer ne podnosim igrače poput Delavedova koji prljavom igrom i provokacijama u svakoj seriji na ovaj ili onaj način izbaci iz igre bar jednog od protivničkih igrača...

Stefan

pre 8 godina

@JeRemija
Barnes,Iguoadala i drugi najbolji odbrambeni igrač lige Draymond Green! Znamo sta mu je prošle godine radio najbolji defanzivac lige Kawhi, pa sto to ne bi ove godine radio i Green!

Hilon Hilonides

pre 8 godina

Ne volim kad neko u isti kontekst stavi NBA kosarku i rivalstvo Partizana i Zvezde, niti zelim bilo koga da prozivam i omalovazavam, ali sam primetio jednu zanimljivu stvar na komentarima. Da li se jos nekome cini kako su medju najvatrenijim navijacima Klivlenda upravo pojedini navijaci Zvezde? Meni deluje da su najveci ljubitelji LeBrona upravo zvezdini navijaci, dok partizanovci

markoni

pre 8 godina

Gledam sam snimak tekme. Jesam li se istripovao ili su navijaci skandirali MVP MVP MVP Delavedovi!? posle onog faul kosa u poslednjoj cetvrtini!?

naivac

pre 8 godina

Jeremija mozes ti potrositi 2 tastature pisuci da je Lebron u rangu sa Dzordanom, ali to jednostavno nikada nece biti.Nije kosarka brojke i statistika nego lepota igre.MJ-ja je bilo pravo uzivanje gledati dok je kod Lebrona 80% kosarke na snagu.To je kao kada bi uporedio originalnu sliku Monalize i reprodukciju odstampanu na odlicnom stampacu na oko to je to ali zna se sta je vrednije :-).

Frenklin Klinton

pre 8 godina

Nema Klivlend šansi u finalu protiv Golden Stejta,dakle to će biti još jedno izgubljeno finale za sjajnog igrača,kakav jeste LeBron

Marko

pre 8 godina

Nikada u istoriji NBA se nije desilo da u finalima konferencija timovi pobede sa 4:0 i 4:1. Toliko o trenutnom kvalitetu lige. Vratite nam NBA iz 90ih i 80ih.

Demius

pre 8 godina

@Tea New York
Tebe u zadje vreme ima na raznim temeama.Mrzim NY još od ere Đulijanija, iako je pohvalno što pratiš sport, niste više cool.
I koji bre Budenholzer kao najbolji trener lige i usput popije metlu od Blate sa četri all-star igrača i deda Gregom kao ličnim savetnikom.
A za novokomponovane navijače GSW-a, Delavedola će da izlomi onog žgoljavog baletana, zvanog lažni MVP.Košarka je muški sport i postoji samo jedan MVP u NBA, a on stanuje u glavnom gradu Ohaja.
P.S.pozdrav za JeRemiju i sve koji se razumeju u NBA košarku.

Dovlanu

pre 8 godina

Istok je jako slab... Cavsi se prosetali. Ne umanjujem igre Lebrona ali na zapadu bi bila druga prica. SAS i Clipersi se pokidase.. Hjuston i clipersi isto... Nesto mora da se menja u NBAu.. Ukrstanje konferencija u play off-u bi bilo mnogo postenije.

masterkg

pre 8 godina

Stvarno je King veličanstven - bez Lava i Irvinga dovede ekipu do finala ...... Bravo ..... 2. u istoriji košarke ...... Zelim ti titulu u tvom gradu .....

northspirit

pre 8 godina

Prosjek Lebrona u seriji je preko 30 poena, preko 10 skokova i preko 9 asistencija. Nitko nikad nije imao tripl dabl prosjek u nekoj seriji playoffa, moguce da je Lebron bio najblize...
(Bulbasor, 27. maj 2015 08:54)

Izvini molim te, košarka se ne igra od 2003 kad je došao LeBron u ligu, nisi čuo za Oskara Robertsona koji je imao tripl-dabl cele sezone? Nije leBron najbolji shvatite to, niti će ikad biti, pre svega zbog svog ponašanja!

evo ko je sve imao tripl-dabl u pley of seriji za ove koje nba prate od 2003

http://prntscr.com/79y1c8

petarczv

pre 8 godina

Nikada u istoriji NBA se nije desilo da u finalima konferencija timovi pobede sa 4:0 i 4:1. Toliko o trenutnom kvalitetu lige. Vratite nam NBA iz 90ih i 80ih.
(Marko, 27. maj 2015 09:28)

Tacno tako,kako je atlanta sinoc izgledala to je strasno kao da su neka eurocup ekipa. Od prvog minuta se videlo da nemaju nikakve sanse...Pa lepo je reko Gary Payron Njegovo velicanstvo MJ bi ovim ekipama sad lagano ubacivao po 50p u proseku...

Hilon Hilonides

pre 8 godina

Ne volim kad neko u isti kontekst stavi NBA kosarku i rivalstvo Partizana i Zvezde, niti zelim bilo koga da prozivam i omalovazavam, ali sam primetio jednu zanimljivu stvar na komentarima. Da li se jos nekome cini kako su medju najvatrenijim navijacima Klivlenda upravo pojedini navijaci Zvezde? Meni deluje da su najveci ljubitelji LeBrona upravo zvezdini navijaci, dok partizanovci

Tea New York

pre 8 godina

Cestitke Cavsima,iako bi mi draze bilo da G.State uzme titulu,mislim da je Cleveland blagi favorit bez obzira sto GS ima prednost domaceg terena.Naravno ako se ne desi cudo pa Houston okrene u sta malo ko veruje

P.S. Evo jos malo da vas ,udavim,sa NHL ali moram da kazem da su N.Y.Rangers preziveli jos jednom,sesti mec u Tampi sinoc 7:2 i svi cekamo 7.mec u Madisonu.Posle povratka od 1:3 protiv Washingtona svi verujemo u finale,zasto ne i titulu.Jos jedanput puno hvala na objavljenim porukama za Rangers,kada GIANTS nisu uspeli u NFL ove sezone sto jos mnogo boli,da nam Rangers pruzi utehu.Zajedno sa vama do titule,GO RANGERS!

petarczv

pre 8 godina

najveci ikada ! razlikuje ga to sto ima pas ,asistenciju za razlikou od Jordana i Bryanta ,zato je najveci ! KING
(kidje bbrs, 27. maj 2015 08:29)

U pravu si Jordan ima samo 5633 a Koby 6122 assistencije... sa tim sto Jordan je Jordan postizao vise poena,imao vise ukradenih lopti,ima vise blokada,skokova....e da i jos jedna sitnica ima 4 titula vise znaci ukupno 6 iz isto toliko finala...a lechocke uskoro 2/5...

Stefan

pre 8 godina

@JeRemija
Barnes,Iguoadala i drugi najbolji odbrambeni igrač lige Draymond Green! Znamo sta mu je prošle godine radio najbolji defanzivac lige Kawhi, pa sto to ne bi ove godine radio i Green!

markoni

pre 8 godina

Gledam sam snimak tekme. Jesam li se istripovao ili su navijaci skandirali MVP MVP MVP Delavedovi!? posle onog faul kosa u poslednjoj cetvrtini!?

JeRemija

pre 8 godina

Najbolja vest što se tiče Kavsa je da se Irving vratio! Ne deluje još da je 100% fit ali pošto će imati još nedelju dana odmora treba očekivati da bude maksimalno spreman. Ako bude zaigrao na svom nivou, mislim da Klivlend ima lepe šanse i u Finalu. Pre početka serije sa Atlantom pisao sam da Lebrona tu nema ko da čuva, a mnogi su replicirali da je tu Kerol, pa Milsap, ali videlo se da oni nemaju tu šta da traže. Isto sada mislim i za GS. Odlična su napadačka ekipa ali ni tu nema ko da sačuva Džejmsa, malo da ga uspori-da, ali ne nešto ozbiljnije. Očekujem da u ovoj finalnoj seriji ima preko 30p u proseku i uz zdravog Irvinga, te borbenog Tristana Tomsona i raspoloženog Smita može tu svašta da bude. Imam neki osećaj da ta serija neće ići u 7 mečeva
Ako noćas kojim slučajem Hjuston uspe da pobedi, predviđam pobedu Klivlenda nad Voriorsima u Finalu sa 4-2!

Kova

pre 8 godina

Koliko je slab Istok potvrdjuje i rezultat ove serije gde ekipa koja je dominirala regularnom sezonom dobije laganu metlu..Lebron,sta reci covek tim,ali mislim da ce u finalu timska kosarka i duza klupa GS odneti prevagu...I eto nam prilike da vidimo ko je pravi MVP ??

realno

pre 8 godina

Cestitke Klivlendu na ulasku u finale,igrali su sjajno a Atlanta je djelovala malo izmoreno al i njima cestitke na sjajnon sezoni.Zelim samo da naglasim da ovo sto radi Lebron je jednostavno nevjerovatno,ovo nijedan igrac trenutno u ligi ne moze da napravi tj.da ovako utice na igru.Pa pogledajte samo,presao je iz Klivlenda koji je cini mi se dvije godine imao 60+ pobjeda u Majami koji je godinama ispadao u prvoj rundi.Ono sto je usledilo svi znamo,4 finala 2 prstena a za to vreme se klivlend borio sa filadelfijom,sarlotom i tako tim ekipama na dnu tabele.Zatim se proslog ljeta vratio kuci,majami propustio plejof(doduse nisu imali srece sa povredama al svejedno je moglo to mnogo bolje) a Klivlenda evo u finalu.Teski kompleksasi ce reci,lako mu je sa ovakvim timom,pa evo ja sad njih pitam sa kakvim timom??Neka mi objasne molim Vas.Kajri konstantno povredjen,Love isto(ionako je stalno kritikovan),JR i Iman ovako mogu samo pored Lebrona da igraju,isto vazi za Delavedovu i ostatak ekipe.Znaci poenta moje price je da Kralj ima nevjerovatan uticaj na ovu igru samom svojom pojavom,pa ljudi moji JR igra odbranu i lupa banane.Iskreno nisu favoriti u finalu,al nemojte se zacuditi ako klivlend dobije to u 6 meceva a James bude na nekim ludim prosjecima.Kakvo ludilo od kosarke do sada,iako smo svi ocekivali malo neizvesnija finala konferencija.

Bulbasor

pre 8 godina

Prosjek Lebrona u seriji je preko 30 poena, preko 10 skokova i preko 9 asistencija. Nitko nikad nije imao tripl dabl prosjek u nekoj seriji playoffa, moguce da je Lebron bio najblize...

zagor

pre 8 godina

pitanje je da li ce izdrzati finale fizicki. prosle godine je vukao majami, pa je u finalu protiv sas u nekim utakmicama jedva disao. ove sezone je u regularnom delu malo vise cuvao snagu, ali opet se uzasno potrosio i u regularnom delu, a posebno u plejofu.
finale gsw vs lbj. realno. gsw je ozbiljan visegodisnji projekat a cle je grupa na brzaka okupljena oko dzejmsa. samo kajri i tristan su starosedeoci.
zato i navijam za gsw, jer su prava fransiza i tim, a to vise cenim u sportu. ali lbj uzeo ne uzeo prsten, sve price kako je mj u drugoj stratosferi sto se kosarkaske vestine tice, treba banovati... nije

Anakin

pre 8 godina

Prosjek Lebrona u seriji je preko 30 poena, preko 10 skokova i preko 9 asistencija. Nitko nikad nije imao tripl dabl prosjek u nekoj seriji playoffa, moguce da je Lebron bio najblize...
(Bulbasor, 27. maj 2015 08:54)

Ne lupetaj.

Oskar Robertson '61-'62
Wilt Chamberlain '66-'67 u dve serije
Magic Johnson '79-'80, '81-'82, '82-'83, '90-'91
Fat Lever '84-'85
Jason Kidd '01-'02, '06-'07

fiba

pre 8 godina

Kako to gadno zvuči kad se kaže istorija franšize. Znam da je tako i da tako Ameri kazu, ali je to meni suludo kao da se radi o onom lancu marketa a ne kosarkaskom timu

Dragan

pre 8 godina

JeRemija
Moras da mi objasnis po kojoj to statistickoj metodi si dosao do toga da ce ukoliko veceras Hjuston dobti, Klivlend pobediti u finalu GS sa 4-2? :-) Koja racunica kralju!

Jezekilj

pre 8 godina

Najbolji su mi ovi hejteri što nemaju šta da kažu pa kažu 'slab je istok'. Hahaha. Ubiće vas mržnja.
Nadam se sad pobjedi Hjustona pa onda možda i imaju šanse za finale....Pa da se LeBron osveti bezobraznom bradonji za onaj udarac nogom.

Savri

pre 8 godina

Čestitke Klivlendu i trenutnom kralju košarke! I pored toga moje srce će u finalu biti uz GSW jer ne podnosim igrače poput Delavedova koji prljavom igrom i provokacijama u svakoj seriji na ovaj ili onaj način izbaci iz igre bar jednog od protivničkih igrača...

spree15

pre 8 godina

LeBrona prilicno nije moguce zaustaviti ali voleli vi to ili ne Kawhi ga je naterao na lose suteve,donosenje losih odluka,losa dodavanja.Bronove 4 asistencije nemaju veze sa losim sutem saigraca,Heat je sutirao 47,2% sto uopste nije los sut,kad vec pominjemo asistencije imao ih je 20 uz 19 izgubljenih lopti,ima tu i timske odbrane i svega ali Kawhi ga je prilicno usporio.

Bojan

pre 8 godina

(Dragan, 27. maj 2015 09:41)
pretpostavljam da je logika onda da ce Hjuston dobiti 6. mec kod kuce, igrace se sedmi mec i izmoreni GSW ce ici na megdan odmornom Klivlendu, te da ce pasti jedan brejk u prva dva meca i onda svako drzati svoj teren do kraja i eto 4-2 za Klivlend :)

pukovnik mortimor

pre 8 godina

au majku mu ovo je peto finale za redom . a majami iz kog je otisao samo on i rej alen nije ni stigao do osmog mesta!!!

sta reci ljudi lebron je novi medzik dzonson. svake godine igra finale.

neverovatno da jedan igrac toliko moze da znaci jednom timu ... nema protivnika na istoku.

sloba

pre 8 godina

Neka pricaju sta hoce......lebron je veliki igrac.....vrlo inteligentan,stabilan.....cak i bez drugog najboljeg igraca tima Kevina Lava igraju fenomenalno.....pravi vodja,koji pored poena ima i skok i asistenciju i mirnocnu....kako se blizi kraj igraju sve bolje......

mare

pre 8 godina

Lebron je ljudina, izvlaci maksimum iz saigraca koji su stvarno prosek. Ko prati NBA, zna da je Schumper grejao klupu Rice-u koji je bio ruki u NY Knicksima, a da cela trojka i knicksa (Schumpert, JR Smith i Mozgov, koji je bio tamo pre Denvera) sa Carmelom nije izborio ni playoff. Za razliku od Kobe-a koji ne prica sa saigracima koji nisu u prvih 5, vidi se da je lebron neverovatan lider i stvarno respect!

bastion

pre 8 godina

Svi su najavljivali jedan od najboljih plejofa ikada, mnogi misleci naravno da ce osvojiti San Antono,neki mozda Cikago,Memfis,Atlanta, ali posto je Klivlend poceo da razbija, vidim mnogima sad plejof nista ne valja.
E pa meni koji navijam za Klivlend je plejof ispunjenje sna, LBJ odlican, Klivlend gazi, a timovi koji podrzavaju hejteri svi poispadase.
Sinoc su Kavsi igrali timski, vratio se Irving, sada ce imati i 7 dana odmora, a Tompson ispade da se bolje uklapa od Lova, sve je spremno za veliko finale

JeRemija

pre 8 godina

U pravu si Jordan ima samo 5633 a Koby 6122 assistencije... sa tim sto Jordan je Jordan postizao vise poena,imao vise ukradenih lopti,ima vise blokada,skokova....e da i jos jedna sitnica ima 4 titula vise znaci ukupno 6 iz isto toliko finala...a lechocke uskoro 2/5...
(petarczv, 27. maj 2015 10:33)
Pero, MJ je toliko asistencija nakupio u 15 sezona, dok je LBJ sakupio 6301 asistenciju u 3 sezone manje. Kobiju je 19 sezona trebalo za taj broj asist. tako da su njih trojica ipak neuporedivi u tom segmentu. Bez ljutnje, to su samo činjenice. Nisam ni razumeo od koga MJ ima više skokova? Od Lebrona? Možda zato što je igrao duže od njega, šta misliš? Inače, u proseku naravno da ima MJ manje skokova od LBJ. Inače i to za broj poena je zanimljivo, Majkl je prvi u istoriji NBA po tome sa 30p prosečno, drugi je Lebron sa nešto preko 27. Znači, samo 3 poena je MJ postizao više ali je zato upućivao i 3 šuta više po meču, čisto da se pomene. Verovao ili ne, ali Džordan je čovek koji je trošio najviše lopti u istoriji NBA, čak više i od Čembrlena! Ovde se stalno Kobi napada da je trošadžija, a realno je manje trošio lopti od MJ ali to se prećutkuje. Za titule MJ kapa dole.
@Stefan
Svaka čast Barnsu, Iguadali i Grinu ali oni realno ne mogu da zaustave Lebrona, što će se uskoro i videti. Mislim da njemu najviše ne leže Batler i Lenard ali i sa njima može da se nosi.

Novosadjanin.

pre 8 godina

http://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=943600

Evo malo da se vratimo u nazad da vidimo ko je kako u komentarima razmisljao...Naravno da dominiraju oni koji ne daju ni promil sanse Klivlendu i to sa Lavom i Irvingom. Da su kojim slucajem znali da ce Klivlend biti ovako osakacen verovatno bi prognozirali ispadanje u prvom kolu :)
Pitanje za ogromnu vecinu : Zasto menjate svoje nickove u zavisnosti kako vetar duva? Ok, ispali ste glupi, ali morate da stojite iza svoje gluposti koju napisete...
Svaka cast za Shazema, NS boy, Jeremiju i nekolicinu njih koji su dosledni. NS boy je cak i pogodio finale. Cak i Guster iz Ritopeka koji me strasno nervira ima doslednost i vece postovanje od mene od vas dileja koji se potpisujete sa 100 nickova. Bilo bi dobro da b92 uvede registraciju.

Kada sam pre pocetka sezone najavio da je Klivlend najveci favorit za finale ljudi nisu birali sredstva da me proglase totalnim nepoznavaocem kosarke.

JeRemija

pre 8 godina

@Dragan Po istoj onoj metodi po kojoj sam prognozirao 4-1 u obe ove serije finala, pa je malo falilo da se to i dogodi:) Inače, ne sećam se da je još neko na forumu prognozirao tako lake prolaze Kavsa i GS, no nebitno.
Danas ne bih tek tako otpisivao Hjuston, jeste im sve ulazilo u prošlom meču, ali su i pokazali da mogu da se bore protiv Voriorsa u onom ptethodnom duelu. Ako se zakuva i bude 3-2 i šestu meč u Hjustonu onda je sve moguće...Videćemo noćas

Prilika

pre 8 godina

Ko god da uđe u finale, od timova sa zapada, ipak bih dao malu prednost Klivlendu, jednostavno zato što tu igra Lebron Džejms. Ovo mu je već šesto finale. Pored toga što je najbolji igrač na svetu on je već iskusni veteran. Bez obzira što je gubio finale tri puta, mislim da on najbolje razume i zna kako treba da se igraju takve utakmice. Veoma bitna stvar za Klivlend je to što se Irving vratio i igra jednako dobro kao i pre povrede. Naravno, treba očekivati pakleno i nezaboravno finale.

istok slab zapad

pre 8 godina

@Dovlanu Pa i na Zapadu se GS šeta pa niko ne kaže da je slab...A ako ih Klivlend dobije u Finalu to automatski znači da bi se onda i na Zapadu prošetali.

Bojan

pre 8 godina

(petarczv, 27. maj 2015 10:33)
naravno, dosta stvari nije tacno. Lebron je daleko bolji skakac od Majkla, jos izrazenije u plejofu nego u regularnom delu, u plejofu Lebron ima vise blokada po mecu, Majkl u regularnoj sezoni, ali je razlika minorna tako da treba reci da su jednaki, a ukradenih je imao vise Majkl, ne zato sto je igrao bolju odbranu, nego su drugacija pravila omogucavala to.
sto se tice timskih uspeha, Lebron koliko ja znam nikada nije bio sweepovan i nikada nije ispao u prvoj rundi. I ako sad uzme titulu na putu je da stigne Majkla po broju istih, mada mislim da ce doci do 5.
I naravno, Majkl danas ne bi bio ni blizu 50 poena po mecu, imao bi na nivou karijere oko 27, znaci manje nego sto je imao ovako.
(Stefan, 27. maj 2015 12:09)
sta mu je prosle godine radio Kawhi. Lebron je imao 28.2 poena, 7.8 skokova i 4 asistencije sa 57% suta. Znaci, jedino sto je imao manje nego inace su asistencije, ali to vise govori o tome da saigraci nisu puno pogadjali, nego sto je Kawhi zaustavio Lebrona. Lebron je odigrao odlicnu plejof seriju, ali ga prosle godine nije imao ko da prati.

hawkeye

pre 8 godina

Prosjek Lebrona u seriji je preko 30 poena, preko 10 skokova i preko 9 asistencija. Nitko nikad nije imao tripl dabl prosjek u nekoj seriji playoffa, moguce da je Lebron bio najblize...
(Bulbasor, 27. maj 2015 08:54)
Lafajet"Fet" Lejver,Oskar Robertson,igrala se košarka i prije Džejmsa,mislim da je jednu plej of seriju i Bird imao prosek tripl,kad smo već kod tog čuvenog dvostruko trostrukog Oskar je imao 181 u 14 sezona,Medžik 146 u 13 sezona a Džejms zasada 36 u 11 sezona,neumesno je uopšte poređivati njih dvojcu po pitanju tog aspekta igre.

Мартин Септим

pre 8 godina

Честитам Кливленђани! Скроз заслужено. Биће јако занимљиво финале.

StormBGD

pre 8 godina

Irving deluje mnogo bolje. Dobra vest za sve ljubitelje kosarke, jer ce veliko finale biti neizvesnije i interesantnije. Nocas nek' GSW zavrsi posao, pa da se naspavam do finala. :)

D-League

pre 8 godina

Po rezultatima ove serije izmedju Kavsa i Hoksa moze da se primeti da je Boston bio dostojniji rival iako su za Kavse tad igrali i Irving i Lav a Boston je bio 7. i nije imao ni jednog all star igraca dok su Hoksi imali cak 4 (po meni Korver i Tig potpuno nezasluzeno) a nista nisu pokazali

LeBranko

pre 8 godina

Prosjek Lebrona u seriji je preko 30 poena, preko 10 skokova i preko 9 asistencija. Nitko nikad nije imao tripl dabl prosjek u nekoj seriji playoffa, moguce da je Lebron bio najblize... (Bulbasor, 27. maj 2015 08:54)

Imao bi lagano sad, da nije odmarao celu zadnju cetvrtinu. Inace odlicno je odigrao ovaj mec, bez forsiranja sa 20 posto snage. Mislim i da ceo tim Klivlenda ovu utakmicu nije igrao maksimalno, nego da su otaljavali posao. Nadam se finalu GSW(i ako je prerano otpisan Houston) Klivlend, pa neka bolji pobedi. Uzivacemo sigurno. A mi ljubitelji NBA malo da odspavamo :-)

drmr

pre 8 godina

Najveći dobitak jeste povratak Irvinga, koji se čini najmanje nekih 70% spreman, brze promene pravaca, završava na obrucu, igra odbranu.

Sa njim spremnim, ima 8 dana da se još spremi i odmori, očekujem jednu neverovatnu seriju i bukvalno su šanse 50-50% upravo zbog iskustva LeBrona.

slash

pre 8 godina

Barnes,Iguoadala i drugi najbolji odbrambeni igrač lige Draymond Green! Znamo sta mu je prošle godine radio najbolji defanzivac lige Kawhi, pa sto to ne bi ove godine radio i Green!(Stefan, 27. maj 2015 12:09)

Lebron Dzejms Finale 2014
28,2p 7,8sk 4as 2ukr 57% sut iz igre 51% sut za tri poena
Objasni mi molim te sta mu je radio Lenard? Molim te ne komentarisi ako ne znas cinjenice. Prosle godine je izostala njihova jaka odbrana i pomoc saigraca, realnost je da ne postoji igrac koji moze da cuva potpuno Lebrona

Bojan

pre 8 godina

(Marko, 27. maj 2015 09:28)
samo sto to nije tacno, bas sredinom 80ih Boston je razvalio Milvoki u finalu istoka sa 4-0, a Hjuston je dobio aktuelnog sampiona Lejkerse sa 4-1.

ali dobro, valjda se mora pljuvati, da bi se umanjilo dostignuce Lebrona.
ako se igra vise meceva jedan pise da je namestaljka da bi se povecala gledanost lige, ako se igra manje meceva, onda je kvalitet los. Stvarno zanimljivo.

generalno, jesu stvari zanimljivije ako se igra vise meceva, sezona 2012-13 je bila jako zanimljiva sa majamijem koji je igrao 7 meceva sa Indijanom i Spursima, ali ovde je kvalitet dosta dobar.

Petar

pre 8 godina

Rekoh ja još kad se povredio Love da će to imati pozitivan podsticaj na igru Klivlenda. Od ekipe u kojoj ljudi međusobno ne pričaju i koja je na suvi kvalitet nategla sezonu do finaliste lige sa neverovatnom timskom hemijom. Bez obzira na vrhunski košarkaški kvalitet Love-a, njegov mentalitet se ne uklapa u ovu ekipu i to je nešto što se rešilo spletom okolnosti nesrećnih po njega, ali srećnih po ekipu.

Sa ovom formom CLE, u finalu se ne bih tako lako opkladio na GSW, ali biće paklena serija u svakom slučaju.

jorgovan

pre 8 godina

(petarczv, 27. maj 2015 10:39)
Perice a za koji tim ti navijas? Jesi li ti SA fan, ili ipak za GS ove godine,Atlanta mozda?
Neko pomenu da je Hjuston sve pogodio proslu utakmicu, pogledajte statistiku GS pogodio 20 trojki a Hjuston 17. U jedno sam siguran da Klivlendu ne mogu dati 20 trojki po utakmici. Sampert je tu vrlo bitan faktor! Naravno sve ovo pricam ako GS prodje, sto je vrlo verovatno.

palop

pre 8 godina

Ne volim Lebrona, ali je ocigledno kolika je igracina. Ode iz Klivlenda, ovi propadnu, a Majami igra finala, ode iz Majamija, oni propadnu, a Klivlend u finalu. Covek da ode u Filadelfiju igrali bi makar drugu rundu plejofa.

Recimo Mekgrejdi koji je bio odlican igrac nije mogao u drugu rundu u najboljim godinama. To stavlja stvari u perspektivu...

Cvele CZBG 1993

pre 8 godina

Skoro sam negde procitao da je Lav kvario atmosferu u ekipi. Vidim i da na klupi i na strani i kuci u odelima sede Varezao i Irving a Lava nema ni najednoj utakmici. Da li zna neko nesto u vezi toga?

Memfis

pre 8 godina

Sa Irvingom su vec mnogo jaca ekipa, mislio sam da mu je povreda ozbiljnija. Bez njega nisu imali sanse, ovako sigurno imaju. Valjda ce i u GSW svi biti spremni pa da finale opravda ocekivanja.

umotvorine

pre 8 godina

U pravu si Jordan ima samo 5633 a Koby 6122 assistencije... sa tim sto Jordan je Jordan postizao vise poena,imao vise ukradenih lopti,ima vise blokada,skokova....e da i jos jedna sitnica ima 4 titula vise znaci ukupno 6 iz isto toliko finala...a lechocke uskoro 2/5...
(petarczv, 27. maj 2015 10:33)

Ti kao najveci hejter LeBrona bi trebao da znas da je LeBron vec 2/5 u finalima. Tako da bi uskoro mogao biti 2/6. Secas li se finala 2007 Cle-Sas.
Verovatno ne jer 2007 verovatno nisi bio rodjen.

SerZile

pre 8 godina

@bulbasor

vidim da je zaboravljen Oskar Robertson, covek triple-double...

Oskar Robertson ligaski deo 60-65: 384 utakmica, 11.620 poena (30,3), 3.993 skokova (10,4), 4.076 asistencija (10,6)...

Oskar Robertson plejof 61-64: 26 utakmica, 789 poena (30,3), 289 skokova (11,1), 236 asistencija (9,1)...

Napomena: 1960. je debitovao u NBA ligi...

Vlada

pre 8 godina

Atlanta mi je ubedljivo najveće razočaranje play off-a pored San Antonia.
Jesu došli do finala ali sa nikakvom igrom. Da su bar deo napadačke igre iz regularne sezone prikazali, lako bi izašli na kraj sa osakaćenim Klivlendom.

Ali što je svojevremeno rekao Tijeri Anri - Forma je trenutna, a klasa je večna!

@fiba

pre 8 godina

pa radi se o lancu supermarketa. samo što oni prodaju reklamni prostor, prava prenosa, patike, kape, majce, lopte, karte i sl.
sve ostalo je isto. business as usual.

orange party

pre 8 godina

Ako Blat uzme titulu bice prvi covek koji je uzeo titulu u Evroligi i NBA kao trener.Ako se ne varam?
(neko iz mase, 27. maj 2015 08:26)

I to dve godine za redom! Prošle godine sa Makabijem.