Nedelja, 17.05.2015.

19:55

"Kralj" se vratio na tron Evrope!

Košarkaši Real Madrida novi su prvaci Evrope, deveti put u istoriji, a prvi put posle 20 godina pauze.

Izvor: A. Kovaèeviæ

"Kralj" se vratio na tron Evrope! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

127 Komentari

Sortiraj po:

TONUS HLJEBA

pre 8 godina

Real je najtrofejnije sportsko drustvo na svetu, brend, institucija. Najvise osvojenih titula u dva najigranija sporta:fudbal-10, kosarka-9.

petarczv

pre 8 godina

Zlatko,i otac Luke Drincica je na svom fb profilu izbacio sliku sa Aleksandrom Djordjevicem!!
(Fiki, 18. maj 2015 00:12)

Ko je luka drincic?

petarczv

pre 8 godina

da je u Partizan leglo drzavnih para koliko u privatni klub iz Zeleznika,on bi bio na ovom final four-u. zamislite sastav: 
Vesterman,Bogdanovic,Milosavljevic,Pavlovic,Bertrans,Lucic,Muric,Lovernj,Macvan,Milutinov,Marinkovic,Andric
(Max, 17. maj 2015 22:46)


Xaxaxaxaxaxaxa kakav sastav

Спортиста

pre 8 godina

Свака част Реалу ! "Не готивим их " Али заслужено су освојили после 20 година сушних..

thunderstruck

pre 8 godina

Jel ste videli poljubac u usta Nocionija i onog drugog argentinca u svlacionici? Bas gadno i bljutavo, ne mozes navijati za takav tim.

Донекле познавалац кошарке

pre 8 godina

Не готивим пуно играче реала, али какву преглед игре има ел ћачо родригез, човек је мајстор кошарке када гледаш како све изводи са лакоћом на терену са лоптом...Стварно за поштовати то.

CJ

pre 8 godina

Koliko sam minusa dobio kad sam pre F4 pisao da će Real lagano osvojiti titulu na krilima Serhija Ljulja? jedno 150. Čovek možda nije atraktivan kao Rudi u napadu ali igra fenomenalnu odbranu, tranziciju i dosta je siguran sa loptom a i retko promaši kad šutira. Kerol i Nocioni su presudili večeras. Hjuston dobija odličnog pleja u Ljulju. Mislim da sledi smena generacije u Realu, Rejes, Nocioni su već u godinama, Ćaćo i Rudi preko 30, Kerol 32, Janis, Mežri i Ajon nisu kvalitet za Real. Nažalost opet nekoliko godina mučenja za Madrid kao pre deceniju.

Beleg

pre 8 godina

Imam utisak da bi finale CSKA-Real bilo mnogo atraktivnije. Kako god, mora se čestitati kraljevićima, dominantna košarka tokom cele sezone i zaslužena titula, ako ništa, u ovom trenutku su sigurno bolji tim od Pirejaca.

brat pantela

pre 8 godina

(Nerealan, 17. maj 2015 21:56)
Generalisimus Francisko Franko je ziveo od 1892-1975 a bio je na vlasti od 1936-1975
Domaca Liga + LS
Fudbal 32+10
Domaca Liga +EL
Kosarka 31+9
Ukupno 82, ostali trofeji, superkupovi,KK, Eve duarte,Ljiljane Ronketi i cipiripi kupovi , zajedno nisu bitni kao ova 2.
ACB se igra od 1957,Euroliga od 1958
Primera od 1929 a LS/KS od 1956
Za vreme zivota Franka, Real je osvojio 44 (za 46 godina) a posle Franka 38 (za 40 godina). cipiripi- za vreme Franka osvojili 23 od 69, znaci 46 posle.

56% svojih trofeja Real je osvojio posle Franka.
2 najbitnija, ako kosarkaska i fudbalska sekcija u narednih 6 godina(imaju 24 pokusaja(6x2x2)), osvoje 7x domacu ili euroligu/LS, statisticki ce i u tom biti uspesniji posle Franka.

Francisko Franko je bio navijac FK Atletiko Madrid, to je vise puta u javnosti rekao, Atletiko je za vreme Franka osvojio 80% primera/LS (8 od 10),ukupno 17/32,sto je 54% za vreme Franka.
Franko jeste ukrao Di Stefana,jeste pomagao Realu, ali bez njega, Real je postao nabolji,najuspesniji,najbogatiji fudbalski klub na svetu(+najtrofejnija kosarkaska sekcija)-zasto?
Zato sto su najvise puta igrali sa velikim evropskim klubovima i najcesce su pobedjivali, to je vrlo jednostavan i logican odgovor.

Srđan

pre 8 godina

"Kralj" je definitivno pretjerano, imaju dvije titule u posljednjih 20 godina. Ali OK, istina je, imaju ih najviše ukupno - ovo im je deveta.

Malo ste se zabrojali sa "propuštenom prilikom Olija da se izjednači sa Paoom i Makabijem na četiri..."

Naime, Pao i Makabi (kao i CSKA) imaju po šest titula prvaka Evrope.

perica22

pre 8 godina

posle 20 godina i Obradovica, titula je dosla tamo gde je i trebala poslednje 2 godine.
9 titula iz 17 finala (29x F4 za 57 godina koliko se igra ovo takmicenje,svake druge godine na F4,strasno),neverovatno,zato i jesu omrazeni kao i fudbalski klub, jer su najuspesniji,najbolji i najtrofejniji.
Za navijace iz Srbije, kad poredite sportska drustva, fudbal i kosarku, niko nije cak ni blizu, ostali sportovi nisu toliko ni bitni ni vazni kao ova 2. Kombinovano, Barselona je najbliza sa 6 (Real ima 19), Milano kao grad ima 10 (ali Olimpija,danas EA7, nije sekcija iz SD)

Konacno je Pablo Laso shvatio da se finale ne dobija maestralnim partijama u prve dve 1/4, nego misicima u 6-7 minuta poslednje.
Mnogo je teze igrati se sa protivnikom poslednja 2 minuta (2 neverovatna pogotka S.Rodrigesa) nego voditi na poluvremenu sa 20 i vise razlike.

Za vas koji su nabrajali CSKA,Olimpijakos,Barsu,Makabi,Zeljka,Dudu:
Da ne trazim sad kad sam i sta pisao, da ce Nocioni i Rodrigez biti prevaga i kljuc, da ne moze da im opet izmakne, da su realno daleko najbolji tim poslednje 3 sezone(jedini tim iz Evrope koji lici na NBA tim),nema veze.
Dajte opet minus, nema ni to veze, samo kad su uzeli, prolse godine ste kukali zbog fudbala,sad cete opet zbog kosarke.

P.S. prvi poraz Spanulisa na F4, tek u 8 utakmici, svaka cast.

RM#19

pre 8 godina

Broj 19, da da da , broj 19, to je zbir 10 i 9.
Svaka cast,zasluzeno potpuno, mada realno i objektivno trebala je da bude 3 u nizu, sto je uradila samo Jugoplastika-Pop84-Split, sto verovatno niko nikad vise nece ponoviti.
Sledece godine po La decimu koja je i u fudbalsku sekciju dosla prosle.

P.S. hejteri sto mrze, ocekivao sam da cete pisati gluposti o navlacenju, sudijama,domacem parketu,ogavnosti i odvratnosti. Sutra vam je novi dan , do podne mrzite sebe a od podne ceo svet. Laku noc

трубадур

pre 8 godina

Можда немају најбоље играче у европи али напад им је далеко најкреативнији,најубојитији,најразноврснији...

Max

pre 8 godina

da je u Partizan leglo drzavnih para koliko u privatni klub iz Zeleznika,on bi bio na ovom final four-u. zamislite sastav:
Vesterman,Bogdanovic,Milosavljevic,Pavlovic,Bertrans,Lucic,Muric,Lovernj,Macvan,Milutinov,Marinkovic,Andric

Damir

pre 8 godina

Zasluženo. Nek je više i ovaj Olympiacos poražen i da jedna osrednja ekipa ne vlada europskom košarkom,sa svojim neviđenim preokretima. Ono ponašanje Spanoulisa na kraju ne služi mu na čast,ne znam kako su suci to popratili sa samo jednom tehničkom - prvo čovjeka pogodi u glavu,a potom ga gađa loptom...Ako to nije za isključenje,ne znam šta jest...Nije baš veliki u porazu kao u pobjedi...

Ivan Nis

pre 8 godina

Real ipak zasluzeno, koliko god ih ne voleli. Sportski su drski, igraju na granici faula, a o sastavu necu ni da govorim. Olimpijakos je po meni pravo kosarkasko cudo, koje ce se zauvek pamtiti u Evropi. Nazalost kasno sam poceo da gledam EL, ali sam odusevljen kvalitetom kosarke najacih evropskih ekipa.

Don Armando

pre 8 godina

Драго ми је због Реала, заслужили су а и олимпијакос се доста провлачио у завршницама задњих сезона.

Nerealan

pre 8 godina

Steta sto su ovi pobedili !!

Nego kako oni mogu da budu kraljevi ako im je nekakav Franko doneo tolike titule prvaka evrope i u fudbalu i u kosarci ?

stefan

pre 8 godina

Kako je olimpijakos dosao uopste dosao do finala je misterija s obzirom da su ocajni u svakom slucaju pobeda napadcke i moderne kosarke nad dekadentnom filozofijom kosarke olimpijakosa koja se sastoji samo od brutalne odbrane.

ilija

pre 8 godina

boki.... Ne lupaj. Ovaj sto komentarise na SK je veliki zvezdas i obozava crveno belu boju. Pa seti se njegovog urlikanja ove godine u EL,svaki put kad bi Zvezda dala kos.

goran

pre 8 godina

Mnogo mi je drago da je Real uzeo titulu,pre nego ovaj odvratni Olimpijakos koji se provukao nekim cudom protiv CSKA u polufinalu ...gde li im je sad Spanulis da ih cupa ?

boki

pre 8 godina

Olimpikos se bori srcem, prosto iritira koliko komentator na sport klubu urla kod svakog koša reala. Kao da mu je Dule Vujosevic sukomentator. Mrzi izgleda čovek grke ili njihovu crveno belu boju.

NS BOY

pre 8 godina

Samleo ih je Real u drugom poluvremenu. Ostala su jos dva minuta i osamnaest sekundi do kraja. Real je sampion. Cestitam svim navijacima Reala na tituli. Nadajmo se naredne sezone istoj i u fudbalu. Cestitam takodje Barseloni i njenim navijacima na osvojenoj tituli u fudbalu. Sjajna sezona. Sve najbolje u nastavku.

raikkonen

pre 8 godina

potez rudija fernandeza na kraju govori mnogo toga.
nadam se da spanska kosarka ide silaznom putanjom i da ce sledecih godina vladar biti neko drugi, ne moramo mi, ali toliko nadmenosti i ubedjenja da su oni ti, najbolji, vise ne moze da se podnese.
tako potceniti protivitnika...

neki tamo

pre 8 godina

Real da je bojler sutnuo ubacio bi i pobedio. Neverovatno kako su im trojke ulazile. Zao mi sto je Olimpijakos izgubio ali sta je tu je. Bice bolje sledece godine!

ravik

pre 8 godina

cestitke realu na tituli,bili su ubedljivi citave sezone i sada su potvrdili dominaciju,ostalima bih preporucio da takodje cestitaju i da prekinu sa ostavljanjem seljackih komentara koji veze sa mozgom nemaju

Zlatko

pre 8 godina

Pero Vilfan, legendarni košarkaš koji prenosi finale F4 za slovenački Sportklub je upravo izjavio da je Sale Đorđević došao u Madrid razgovarati sa Lukom Dončićem i izrazi bojazan da "će nam ga Srbi preoteti".

mare sviki

pre 8 godina

Olimpijakos....hm....ja sam grobar...i nisam ljubitelj tog kluba...aliiii kako se momci bore za grb....nemam reci...Neka dobiju VEC VIDJEN REAL No1 ...Napred pravoslavna braco.

nik sloter

pre 8 godina

Sistem koji je postavio Duda Ivkovic,i onda u jednoj tracarskoj emisiji trenercic Jakovljevic kritikuje i omalovazava Ivkovica.U zemlji Srbiji sve je moguce.

Aca Znalac

pre 8 godina

Taj RM je jedan od gorih timova, a onda se nešto desi i oni počnu da kao igraju fantastično. Nisu to čista posla. Brate anti-doping svakog igrača RM oma.

nik sloter

pre 8 godina

Sistem koji je postavio Duda Ivkovic,i onda u jednoj tracarskoj emisiji trenercic Jakovljevic kritikuje i omalovazava Ivkovica.U zemlji Srbiji sve je moguce.

Zlatko

pre 8 godina

Pero Vilfan, legendarni košarkaš koji prenosi finale F4 za slovenački Sportklub je upravo izjavio da je Sale Đorđević došao u Madrid razgovarati sa Lukom Dončićem i izrazi bojazan da "će nam ga Srbi preoteti".

mare sviki

pre 8 godina

Olimpijakos....hm....ja sam grobar...i nisam ljubitelj tog kluba...aliiii kako se momci bore za grb....nemam reci...Neka dobiju VEC VIDJEN REAL No1 ...Napred pravoslavna braco.

raikkonen

pre 8 godina

potez rudija fernandeza na kraju govori mnogo toga.
nadam se da spanska kosarka ide silaznom putanjom i da ce sledecih godina vladar biti neko drugi, ne moramo mi, ali toliko nadmenosti i ubedjenja da su oni ti, najbolji, vise ne moze da se podnese.
tako potceniti protivitnika...

Don Armando

pre 8 godina

Драго ми је због Реала, заслужили су а и олимпијакос се доста провлачио у завршницама задњих сезона.

Beleg

pre 8 godina

Imam utisak da bi finale CSKA-Real bilo mnogo atraktivnije. Kako god, mora se čestitati kraljevićima, dominantna košarka tokom cele sezone i zaslužena titula, ako ništa, u ovom trenutku su sigurno bolji tim od Pirejaca.

Ivan Nis

pre 8 godina

Real ipak zasluzeno, koliko god ih ne voleli. Sportski su drski, igraju na granici faula, a o sastavu necu ni da govorim. Olimpijakos je po meni pravo kosarkasko cudo, koje ce se zauvek pamtiti u Evropi. Nazalost kasno sam poceo da gledam EL, ali sam odusevljen kvalitetom kosarke najacih evropskih ekipa.

трубадур

pre 8 godina

Можда немају најбоље играче у европи али напад им је далеко најкреативнији,најубојитији,најразноврснији...

brat pantela

pre 8 godina

(Nerealan, 17. maj 2015 21:56)
Generalisimus Francisko Franko je ziveo od 1892-1975 a bio je na vlasti od 1936-1975
Domaca Liga + LS
Fudbal 32+10
Domaca Liga +EL
Kosarka 31+9
Ukupno 82, ostali trofeji, superkupovi,KK, Eve duarte,Ljiljane Ronketi i cipiripi kupovi , zajedno nisu bitni kao ova 2.
ACB se igra od 1957,Euroliga od 1958
Primera od 1929 a LS/KS od 1956
Za vreme zivota Franka, Real je osvojio 44 (za 46 godina) a posle Franka 38 (za 40 godina). cipiripi- za vreme Franka osvojili 23 od 69, znaci 46 posle.

56% svojih trofeja Real je osvojio posle Franka.
2 najbitnija, ako kosarkaska i fudbalska sekcija u narednih 6 godina(imaju 24 pokusaja(6x2x2)), osvoje 7x domacu ili euroligu/LS, statisticki ce i u tom biti uspesniji posle Franka.

Francisko Franko je bio navijac FK Atletiko Madrid, to je vise puta u javnosti rekao, Atletiko je za vreme Franka osvojio 80% primera/LS (8 od 10),ukupno 17/32,sto je 54% za vreme Franka.
Franko jeste ukrao Di Stefana,jeste pomagao Realu, ali bez njega, Real je postao nabolji,najuspesniji,najbogatiji fudbalski klub na svetu(+najtrofejnija kosarkaska sekcija)-zasto?
Zato sto su najvise puta igrali sa velikim evropskim klubovima i najcesce su pobedjivali, to je vrlo jednostavan i logican odgovor.

Max

pre 8 godina

da je u Partizan leglo drzavnih para koliko u privatni klub iz Zeleznika,on bi bio na ovom final four-u. zamislite sastav:
Vesterman,Bogdanovic,Milosavljevic,Pavlovic,Bertrans,Lucic,Muric,Lovernj,Macvan,Milutinov,Marinkovic,Andric

neki tamo

pre 8 godina

Real da je bojler sutnuo ubacio bi i pobedio. Neverovatno kako su im trojke ulazile. Zao mi sto je Olimpijakos izgubio ali sta je tu je. Bice bolje sledece godine!

Damir

pre 8 godina

Zasluženo. Nek je više i ovaj Olympiacos poražen i da jedna osrednja ekipa ne vlada europskom košarkom,sa svojim neviđenim preokretima. Ono ponašanje Spanoulisa na kraju ne služi mu na čast,ne znam kako su suci to popratili sa samo jednom tehničkom - prvo čovjeka pogodi u glavu,a potom ga gađa loptom...Ako to nije za isključenje,ne znam šta jest...Nije baš veliki u porazu kao u pobjedi...

Srđan

pre 8 godina

"Kralj" je definitivno pretjerano, imaju dvije titule u posljednjih 20 godina. Ali OK, istina je, imaju ih najviše ukupno - ovo im je deveta.

Malo ste se zabrojali sa "propuštenom prilikom Olija da se izjednači sa Paoom i Makabijem na četiri..."

Naime, Pao i Makabi (kao i CSKA) imaju po šest titula prvaka Evrope.

perica22

pre 8 godina

posle 20 godina i Obradovica, titula je dosla tamo gde je i trebala poslednje 2 godine.
9 titula iz 17 finala (29x F4 za 57 godina koliko se igra ovo takmicenje,svake druge godine na F4,strasno),neverovatno,zato i jesu omrazeni kao i fudbalski klub, jer su najuspesniji,najbolji i najtrofejniji.
Za navijace iz Srbije, kad poredite sportska drustva, fudbal i kosarku, niko nije cak ni blizu, ostali sportovi nisu toliko ni bitni ni vazni kao ova 2. Kombinovano, Barselona je najbliza sa 6 (Real ima 19), Milano kao grad ima 10 (ali Olimpija,danas EA7, nije sekcija iz SD)

Konacno je Pablo Laso shvatio da se finale ne dobija maestralnim partijama u prve dve 1/4, nego misicima u 6-7 minuta poslednje.
Mnogo je teze igrati se sa protivnikom poslednja 2 minuta (2 neverovatna pogotka S.Rodrigesa) nego voditi na poluvremenu sa 20 i vise razlike.

Za vas koji su nabrajali CSKA,Olimpijakos,Barsu,Makabi,Zeljka,Dudu:
Da ne trazim sad kad sam i sta pisao, da ce Nocioni i Rodrigez biti prevaga i kljuc, da ne moze da im opet izmakne, da su realno daleko najbolji tim poslednje 3 sezone(jedini tim iz Evrope koji lici na NBA tim),nema veze.
Dajte opet minus, nema ni to veze, samo kad su uzeli, prolse godine ste kukali zbog fudbala,sad cete opet zbog kosarke.

P.S. prvi poraz Spanulisa na F4, tek u 8 utakmici, svaka cast.

boki

pre 8 godina

Olimpikos se bori srcem, prosto iritira koliko komentator na sport klubu urla kod svakog koša reala. Kao da mu je Dule Vujosevic sukomentator. Mrzi izgleda čovek grke ili njihovu crveno belu boju.

ilija

pre 8 godina

boki.... Ne lupaj. Ovaj sto komentarise na SK je veliki zvezdas i obozava crveno belu boju. Pa seti se njegovog urlikanja ove godine u EL,svaki put kad bi Zvezda dala kos.

goran

pre 8 godina

Mnogo mi je drago da je Real uzeo titulu,pre nego ovaj odvratni Olimpijakos koji se provukao nekim cudom protiv CSKA u polufinalu ...gde li im je sad Spanulis da ih cupa ?

ravik

pre 8 godina

cestitke realu na tituli,bili su ubedljivi citave sezone i sada su potvrdili dominaciju,ostalima bih preporucio da takodje cestitaju i da prekinu sa ostavljanjem seljackih komentara koji veze sa mozgom nemaju

stefan

pre 8 godina

Kako je olimpijakos dosao uopste dosao do finala je misterija s obzirom da su ocajni u svakom slucaju pobeda napadcke i moderne kosarke nad dekadentnom filozofijom kosarke olimpijakosa koja se sastoji samo od brutalne odbrane.

Nerealan

pre 8 godina

Steta sto su ovi pobedili !!

Nego kako oni mogu da budu kraljevi ako im je nekakav Franko doneo tolike titule prvaka evrope i u fudbalu i u kosarci ?

Донекле познавалац кошарке

pre 8 godina

Не готивим пуно играче реала, али какву преглед игре има ел ћачо родригез, човек је мајстор кошарке када гледаш како све изводи са лакоћом на терену са лоптом...Стварно за поштовати то.

RM#19

pre 8 godina

Broj 19, da da da , broj 19, to je zbir 10 i 9.
Svaka cast,zasluzeno potpuno, mada realno i objektivno trebala je da bude 3 u nizu, sto je uradila samo Jugoplastika-Pop84-Split, sto verovatno niko nikad vise nece ponoviti.
Sledece godine po La decimu koja je i u fudbalsku sekciju dosla prosle.

P.S. hejteri sto mrze, ocekivao sam da cete pisati gluposti o navlacenju, sudijama,domacem parketu,ogavnosti i odvratnosti. Sutra vam je novi dan , do podne mrzite sebe a od podne ceo svet. Laku noc

NS BOY

pre 8 godina

Samleo ih je Real u drugom poluvremenu. Ostala su jos dva minuta i osamnaest sekundi do kraja. Real je sampion. Cestitam svim navijacima Reala na tituli. Nadajmo se naredne sezone istoj i u fudbalu. Cestitam takodje Barseloni i njenim navijacima na osvojenoj tituli u fudbalu. Sjajna sezona. Sve najbolje u nastavku.

Aca Znalac

pre 8 godina

Taj RM je jedan od gorih timova, a onda se nešto desi i oni počnu da kao igraju fantastično. Nisu to čista posla. Brate anti-doping svakog igrača RM oma.

TONUS HLJEBA

pre 8 godina

Real je najtrofejnije sportsko drustvo na svetu, brend, institucija. Najvise osvojenih titula u dva najigranija sporta:fudbal-10, kosarka-9.

Спортиста

pre 8 godina

Свака част Реалу ! "Не готивим их " Али заслужено су освојили после 20 година сушних..

thunderstruck

pre 8 godina

Jel ste videli poljubac u usta Nocionija i onog drugog argentinca u svlacionici? Bas gadno i bljutavo, ne mozes navijati za takav tim.

petarczv

pre 8 godina

Zlatko,i otac Luke Drincica je na svom fb profilu izbacio sliku sa Aleksandrom Djordjevicem!!
(Fiki, 18. maj 2015 00:12)

Ko je luka drincic?

petarczv

pre 8 godina

da je u Partizan leglo drzavnih para koliko u privatni klub iz Zeleznika,on bi bio na ovom final four-u. zamislite sastav: 
Vesterman,Bogdanovic,Milosavljevic,Pavlovic,Bertrans,Lucic,Muric,Lovernj,Macvan,Milutinov,Marinkovic,Andric
(Max, 17. maj 2015 22:46)


Xaxaxaxaxaxaxa kakav sastav

CJ

pre 8 godina

Koliko sam minusa dobio kad sam pre F4 pisao da će Real lagano osvojiti titulu na krilima Serhija Ljulja? jedno 150. Čovek možda nije atraktivan kao Rudi u napadu ali igra fenomenalnu odbranu, tranziciju i dosta je siguran sa loptom a i retko promaši kad šutira. Kerol i Nocioni su presudili večeras. Hjuston dobija odličnog pleja u Ljulju. Mislim da sledi smena generacije u Realu, Rejes, Nocioni su već u godinama, Ćaćo i Rudi preko 30, Kerol 32, Janis, Mežri i Ajon nisu kvalitet za Real. Nažalost opet nekoliko godina mučenja za Madrid kao pre deceniju.

Max

pre 8 godina

da je u Partizan leglo drzavnih para koliko u privatni klub iz Zeleznika,on bi bio na ovom final four-u. zamislite sastav:
Vesterman,Bogdanovic,Milosavljevic,Pavlovic,Bertrans,Lucic,Muric,Lovernj,Macvan,Milutinov,Marinkovic,Andric

boki

pre 8 godina

Olimpikos se bori srcem, prosto iritira koliko komentator na sport klubu urla kod svakog koša reala. Kao da mu je Dule Vujosevic sukomentator. Mrzi izgleda čovek grke ili njihovu crveno belu boju.

Aca Znalac

pre 8 godina

Taj RM je jedan od gorih timova, a onda se nešto desi i oni počnu da kao igraju fantastično. Nisu to čista posla. Brate anti-doping svakog igrača RM oma.

brat pantela

pre 8 godina

(Nerealan, 17. maj 2015 21:56)
Generalisimus Francisko Franko je ziveo od 1892-1975 a bio je na vlasti od 1936-1975
Domaca Liga + LS
Fudbal 32+10
Domaca Liga +EL
Kosarka 31+9
Ukupno 82, ostali trofeji, superkupovi,KK, Eve duarte,Ljiljane Ronketi i cipiripi kupovi , zajedno nisu bitni kao ova 2.
ACB se igra od 1957,Euroliga od 1958
Primera od 1929 a LS/KS od 1956
Za vreme zivota Franka, Real je osvojio 44 (za 46 godina) a posle Franka 38 (za 40 godina). cipiripi- za vreme Franka osvojili 23 od 69, znaci 46 posle.

56% svojih trofeja Real je osvojio posle Franka.
2 najbitnija, ako kosarkaska i fudbalska sekcija u narednih 6 godina(imaju 24 pokusaja(6x2x2)), osvoje 7x domacu ili euroligu/LS, statisticki ce i u tom biti uspesniji posle Franka.

Francisko Franko je bio navijac FK Atletiko Madrid, to je vise puta u javnosti rekao, Atletiko je za vreme Franka osvojio 80% primera/LS (8 od 10),ukupno 17/32,sto je 54% za vreme Franka.
Franko jeste ukrao Di Stefana,jeste pomagao Realu, ali bez njega, Real je postao nabolji,najuspesniji,najbogatiji fudbalski klub na svetu(+najtrofejnija kosarkaska sekcija)-zasto?
Zato sto su najvise puta igrali sa velikim evropskim klubovima i najcesce su pobedjivali, to je vrlo jednostavan i logican odgovor.

goran

pre 8 godina

Mnogo mi je drago da je Real uzeo titulu,pre nego ovaj odvratni Olimpijakos koji se provukao nekim cudom protiv CSKA u polufinalu ...gde li im je sad Spanulis da ih cupa ?

mare sviki

pre 8 godina

Olimpijakos....hm....ja sam grobar...i nisam ljubitelj tog kluba...aliiii kako se momci bore za grb....nemam reci...Neka dobiju VEC VIDJEN REAL No1 ...Napred pravoslavna braco.

Nerealan

pre 8 godina

Steta sto su ovi pobedili !!

Nego kako oni mogu da budu kraljevi ako im je nekakav Franko doneo tolike titule prvaka evrope i u fudbalu i u kosarci ?

RM#19

pre 8 godina

Broj 19, da da da , broj 19, to je zbir 10 i 9.
Svaka cast,zasluzeno potpuno, mada realno i objektivno trebala je da bude 3 u nizu, sto je uradila samo Jugoplastika-Pop84-Split, sto verovatno niko nikad vise nece ponoviti.
Sledece godine po La decimu koja je i u fudbalsku sekciju dosla prosle.

P.S. hejteri sto mrze, ocekivao sam da cete pisati gluposti o navlacenju, sudijama,domacem parketu,ogavnosti i odvratnosti. Sutra vam je novi dan , do podne mrzite sebe a od podne ceo svet. Laku noc

Don Armando

pre 8 godina

Драго ми је због Реала, заслужили су а и олимпијакос се доста провлачио у завршницама задњих сезона.

nik sloter

pre 8 godina

Sistem koji je postavio Duda Ivkovic,i onda u jednoj tracarskoj emisiji trenercic Jakovljevic kritikuje i omalovazava Ivkovica.U zemlji Srbiji sve je moguce.

neki tamo

pre 8 godina

Real da je bojler sutnuo ubacio bi i pobedio. Neverovatno kako su im trojke ulazile. Zao mi sto je Olimpijakos izgubio ali sta je tu je. Bice bolje sledece godine!

raikkonen

pre 8 godina

potez rudija fernandeza na kraju govori mnogo toga.
nadam se da spanska kosarka ide silaznom putanjom i da ce sledecih godina vladar biti neko drugi, ne moramo mi, ali toliko nadmenosti i ubedjenja da su oni ti, najbolji, vise ne moze da se podnese.
tako potceniti protivitnika...

NS BOY

pre 8 godina

Samleo ih je Real u drugom poluvremenu. Ostala su jos dva minuta i osamnaest sekundi do kraja. Real je sampion. Cestitam svim navijacima Reala na tituli. Nadajmo se naredne sezone istoj i u fudbalu. Cestitam takodje Barseloni i njenim navijacima na osvojenoj tituli u fudbalu. Sjajna sezona. Sve najbolje u nastavku.

stefan

pre 8 godina

Kako je olimpijakos dosao uopste dosao do finala je misterija s obzirom da su ocajni u svakom slucaju pobeda napadcke i moderne kosarke nad dekadentnom filozofijom kosarke olimpijakosa koja se sastoji samo od brutalne odbrane.

Damir

pre 8 godina

Zasluženo. Nek je više i ovaj Olympiacos poražen i da jedna osrednja ekipa ne vlada europskom košarkom,sa svojim neviđenim preokretima. Ono ponašanje Spanoulisa na kraju ne služi mu na čast,ne znam kako su suci to popratili sa samo jednom tehničkom - prvo čovjeka pogodi u glavu,a potom ga gađa loptom...Ako to nije za isključenje,ne znam šta jest...Nije baš veliki u porazu kao u pobjedi...

perica22

pre 8 godina

posle 20 godina i Obradovica, titula je dosla tamo gde je i trebala poslednje 2 godine.
9 titula iz 17 finala (29x F4 za 57 godina koliko se igra ovo takmicenje,svake druge godine na F4,strasno),neverovatno,zato i jesu omrazeni kao i fudbalski klub, jer su najuspesniji,najbolji i najtrofejniji.
Za navijace iz Srbije, kad poredite sportska drustva, fudbal i kosarku, niko nije cak ni blizu, ostali sportovi nisu toliko ni bitni ni vazni kao ova 2. Kombinovano, Barselona je najbliza sa 6 (Real ima 19), Milano kao grad ima 10 (ali Olimpija,danas EA7, nije sekcija iz SD)

Konacno je Pablo Laso shvatio da se finale ne dobija maestralnim partijama u prve dve 1/4, nego misicima u 6-7 minuta poslednje.
Mnogo je teze igrati se sa protivnikom poslednja 2 minuta (2 neverovatna pogotka S.Rodrigesa) nego voditi na poluvremenu sa 20 i vise razlike.

Za vas koji su nabrajali CSKA,Olimpijakos,Barsu,Makabi,Zeljka,Dudu:
Da ne trazim sad kad sam i sta pisao, da ce Nocioni i Rodrigez biti prevaga i kljuc, da ne moze da im opet izmakne, da su realno daleko najbolji tim poslednje 3 sezone(jedini tim iz Evrope koji lici na NBA tim),nema veze.
Dajte opet minus, nema ni to veze, samo kad su uzeli, prolse godine ste kukali zbog fudbala,sad cete opet zbog kosarke.

P.S. prvi poraz Spanulisa na F4, tek u 8 utakmici, svaka cast.

CJ

pre 8 godina

Koliko sam minusa dobio kad sam pre F4 pisao da će Real lagano osvojiti titulu na krilima Serhija Ljulja? jedno 150. Čovek možda nije atraktivan kao Rudi u napadu ali igra fenomenalnu odbranu, tranziciju i dosta je siguran sa loptom a i retko promaši kad šutira. Kerol i Nocioni su presudili večeras. Hjuston dobija odličnog pleja u Ljulju. Mislim da sledi smena generacije u Realu, Rejes, Nocioni su već u godinama, Ćaćo i Rudi preko 30, Kerol 32, Janis, Mežri i Ajon nisu kvalitet za Real. Nažalost opet nekoliko godina mučenja za Madrid kao pre deceniju.

thunderstruck

pre 8 godina

Jel ste videli poljubac u usta Nocionija i onog drugog argentinca u svlacionici? Bas gadno i bljutavo, ne mozes navijati za takav tim.

petarczv

pre 8 godina

da je u Partizan leglo drzavnih para koliko u privatni klub iz Zeleznika,on bi bio na ovom final four-u. zamislite sastav: 
Vesterman,Bogdanovic,Milosavljevic,Pavlovic,Bertrans,Lucic,Muric,Lovernj,Macvan,Milutinov,Marinkovic,Andric
(Max, 17. maj 2015 22:46)


Xaxaxaxaxaxaxa kakav sastav

трубадур

pre 8 godina

Можда немају најбоље играче у европи али напад им је далеко најкреативнији,најубојитији,најразноврснији...

Beleg

pre 8 godina

Imam utisak da bi finale CSKA-Real bilo mnogo atraktivnije. Kako god, mora se čestitati kraljevićima, dominantna košarka tokom cele sezone i zaslužena titula, ako ništa, u ovom trenutku su sigurno bolji tim od Pirejaca.

Zlatko

pre 8 godina

Pero Vilfan, legendarni košarkaš koji prenosi finale F4 za slovenački Sportklub je upravo izjavio da je Sale Đorđević došao u Madrid razgovarati sa Lukom Dončićem i izrazi bojazan da "će nam ga Srbi preoteti".

ravik

pre 8 godina

cestitke realu na tituli,bili su ubedljivi citave sezone i sada su potvrdili dominaciju,ostalima bih preporucio da takodje cestitaju i da prekinu sa ostavljanjem seljackih komentara koji veze sa mozgom nemaju

Ivan Nis

pre 8 godina

Real ipak zasluzeno, koliko god ih ne voleli. Sportski su drski, igraju na granici faula, a o sastavu necu ni da govorim. Olimpijakos je po meni pravo kosarkasko cudo, koje ce se zauvek pamtiti u Evropi. Nazalost kasno sam poceo da gledam EL, ali sam odusevljen kvalitetom kosarke najacih evropskih ekipa.

ilija

pre 8 godina

boki.... Ne lupaj. Ovaj sto komentarise na SK je veliki zvezdas i obozava crveno belu boju. Pa seti se njegovog urlikanja ove godine u EL,svaki put kad bi Zvezda dala kos.

Srđan

pre 8 godina

"Kralj" je definitivno pretjerano, imaju dvije titule u posljednjih 20 godina. Ali OK, istina je, imaju ih najviše ukupno - ovo im je deveta.

Malo ste se zabrojali sa "propuštenom prilikom Olija da se izjednači sa Paoom i Makabijem na četiri..."

Naime, Pao i Makabi (kao i CSKA) imaju po šest titula prvaka Evrope.

TONUS HLJEBA

pre 8 godina

Real je najtrofejnije sportsko drustvo na svetu, brend, institucija. Najvise osvojenih titula u dva najigranija sporta:fudbal-10, kosarka-9.

Спортиста

pre 8 godina

Свака част Реалу ! "Не готивим их " Али заслужено су освојили после 20 година сушних..

Донекле познавалац кошарке

pre 8 godina

Не готивим пуно играче реала, али какву преглед игре има ел ћачо родригез, човек је мајстор кошарке када гледаш како све изводи са лакоћом на терену са лоптом...Стварно за поштовати то.

petarczv

pre 8 godina

Zlatko,i otac Luke Drincica je na svom fb profilu izbacio sliku sa Aleksandrom Djordjevicem!!
(Fiki, 18. maj 2015 00:12)

Ko je luka drincic?