Petak, 15.05.2015.

23:44

Vavrinka izbacio Nadala u Rimu!

Stanislas Vavrinka poslednji je polufinalista Mastersa u Rimu, pošto je u četvrtfinalu pobedio Rafaela Nadala sa 7:6(7), 6:2.

Izvor: B92

Vavrinka izbacio Nadala u Rimu! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

130 Komentari

Sortiraj po:

tetak

pre 8 godina

Odlican mec i kapa do poda Wawrinki na onom tie-breaku! Sto se tice Nadala, on ne igra lose samo sto se kolo srece u zivotu okrece. To se sada desava upravo sa njim, jer ono sto bi prelamalo nekad mec u njegovu korist sada ide protiv njega. Tako je to u tenisu a i u zivotu. To se dogodilo Federeru, sada se desava Nadalu, a to ceka i Djokovica.

Denim Freak

pre 8 godina

Čoveče ovaj Rafa ima 19 masters u Mc, Madrid i Rim!
Nije čudo što ih ima najviše!
SPIN,SPIN,SPIN I SAMO SPIN!
Samo spin srbina spašava!

Titi

pre 8 godina

Ne znam sto naši toliko mrze Nadala. Čovek je veliki sportista, fer je i nikad nije bio arogantan. To sto nekom smeta kad neko grize ka uspehu stvarno nije fer jer bez toga nema ni velikih uspeha. Nadal je zaslužio svako postovanje celog sveta, doneo je toliko noviteta i uzbudjenja u sportu da ne mogu da verujem da mu neko želi totalni krah. Ja mu želim sve najbolje i da se sto pre vrati u top 3 gde mu je i mesto.

stevo

pre 8 godina

Bez obzira na sve okolnosti i trenutnu krizu Nadala on ostaje najveci konkurent na svim turnirima Novaku. Vavrinka je odigrao najbolji mec u zivotu i zasluzeno je slavio. Veceras Rodzer na iskustvo dobija osokoljenog zemljaka. Nadam se da ce Novak osvojiti ttitulu.

повремени гледалац

pre 8 godina

Иако највише волим кад Вишковић коментарише, cиноћ ме је толико био изнервирао да cам хтео да угаcим тон. 'Ладно човек каже поcле првог cета, није био неки квалитет тениcа. Ок, она два брејка за 4-4 cу била поcледица грешака, али је генерално тениc био врхунcки. Поготово тајбрејк првог cета, шта cу одиграли, оно је невероватно.
Cложио бих cе cа коментаторима да је ово Надалов најтежи пораз ове cезоне, cтварно је био напаљен, играо је као луд, хватао доcта оних удараца из трка и опет изгубио.
Иначе, кад Cтену крене да улазе они ударци, ту одбране нема и милина га је гледати.

Šta, da neće možda ponovo da ga pobede ovi što su ga od MK pobeđivali?

pre 8 godina

Da je Nadal sve i jedan meč do RG ove godine izgubio, na stadionu Filip Šatrije on se pretvara u "životinju", gladijatora iz istoimenog filma koga poglavar samo na podvalu može "pobediti".
Upravo posle poraza od Vavrinke, ja sam uvereniji nego ikad da je ovo godina Nadalovog osvajanja 10. RG.

petarczv

pre 8 godina

Mislim da se nadal zestoko folira kako bi zavarao svoje protivnike pred RG. Tu ce pred pocetak dobiti jednu bocu i onda 100% krenuti na osvajanje

DCI Barnaby

pre 8 godina

@ Ako finale Rima budu igrali Ferer i Vavrinka, i ako turnir u Rimu osvoji Vavrinka, Nadal će biti na ATP No.9 sa 5 poena zaostatka za Vavrinkom. To bi više voleo nego Đoković da osvoji ovaj turnir.
(Vavrinka ume ponekad da odigra..., 16. maj 2015 00:09)

Da te informisem malo, ta dvojica igraju polufinale. Izvini!!
(sweswe, 16. maj 2015 00:32)
Polufinale igraju Stanislas Vavrinka protiv Roger Federera i Novak Djoković protiv David Ferera.Dobar pokušaj da efektno poentiraš ovom replikom,ali ispriječila se stativa...

VUK

pre 8 godina

pa povređen čovek... mislim Toni Nadal..od silnih poraza.. glupo je da čoporativno gledaju turnire, tj
poraze ovi Nadalovi..mama,tata, seka,verenica, stric,strina..

Ludi Milojko

pre 8 godina

Ne razumem ove koji tvrde da Rafa igra dobro.
Čovek ima veliki problem sa svojim najjačim oružjem.
FH mu leti na sve strane, pa iz tog razloga često u razmenam ga ni ne poteže onako kako smo od njega navikli. Samim tim protivnici imaju više šansi.
Kad kažem da leti na sve strane ne mislim samo na aut ili mrežu nego nema one dubine i tempa i topspina kojim je mleo protivnike i terao ih da u razmenama udarju veliki broj loptica 2-3 metra iz linije ili 20-30 cm iznad grudnog koša.
Uz to za njega nekarakterističan broj kratkih loptica koji su omogućili Stanu da ih udara ko bez duše. A Stan kad je uđe u zonu stvarno je smrtonosan.
Veoma slično izdanje Rafe kao u finalu Madrida i porazi od dvojce veoma motivisanih i jakih protivnika u tim mečevima

siporex

pre 8 godina

... nadal moze ipak da bude zadovoljan napretkom u igri - poboljsao je elemente koji na prethodnim turnirima nisu bili tako dobri - kao na primer...

...u svakom slucaju - ovim tempom napretka - on postaje jedan od mogucih kandidata za osvajanje rolan garosa 2016...

teča rasa

pre 8 godina

Da te informisem malo, ta dvojica igraju polufinale. Izvini!!
(sweswe, 16. maj 2015 00:32)

Пошто овде мислиш на Ферера и Вавринку ти ниси информисан. Они играју полуфинале, али не један против другог! Разлика је битна!!!

teča rasa

pre 8 godina

(akapulko, 16. maj 2015 00:12)

Е, свега ти, ај' ми реци, молим те, добитне бројеве у следећем колу лотоа!

teča rasa

pre 8 godina

nadal ne moze da igra po noći na sljaci, a jedina sreća je sto na RG nemaju reflektori
(eewe, 15. maj 2015 23:55)

Ааа, зато... била је ноћ! Ццц!!!

v

pre 8 godina

Promenise se vremena. Ranije Rafa nije mogao na travi i betonu da dodje do Rodje, a sada kralj sljake ne moze da dobaci do polufinala do kralja trave. Nole pamet u glavu, ovo je tvoje vreme. Idemooo!

teča rasa

pre 8 godina

Napred Nole,kad gledam ove šabane i zaista shvatam koliki si ti šampion...kajem se za sve ružne komentare OPROSTITE MI DRUGARI
(JUMKO, 15. maj 2015 23:57)

Е ово већ дефинитивно није потписани мученик. Неко га "плагира".

Rafa Nadal

pre 8 godina

@Mikii

E, izvini molim te, stvarno ne znam sta cu, sve sam pokusao, ali kad nece, onda nece. Prenecu cestitke Vavrinki i budi siguran da cu u Parizu biti onaj pravi Rafa. Puno pozdrava, uvek tvoj Nadal.

relja

pre 8 godina

Ja sam veliki obozavalac tenisa i posebno Nadala . Ruku na srce Rafa se raspada . Ako Novak ovo ne iskoristi zelim mu brzo ispadanje iz prvih 100 . Ruku na srce Rafa mora da izvadi takvu magiju da stigne do QF eventualno SF sto bi bilo ogromno iznanedjenje a Nole da odigra krajnje lose da ne ostvari trijumf na RG . Fedex i Marej su mu (Novaku) jedini konkurenti u ovom trenutku .Kakvi takvi .

Wimbledon2015

pre 8 godina

E sad se Wawrinka moraš potruditi da izbaciš i Federera, zbog toga što mu ovaj turnir jedini nedostaje, uz Monte Karlo i olimpijsko zlato. Budi kao prošle godine u finalu Monte Karla i nema zime. Bilo bi lepo opet finale Rima ti i Nole, kao i davne 2008.

mister mister

pre 8 godina

Vavrinkin forhend je bio kao Del Potrov,razorno,sareno,precizno..neodbranjivo.Bekend mozda malo ispod za njegove standarde ali kad ga uhvati,projektil.Voleji odlicni,servis vrlo dobar.Nadalova ostrina forhenda se izgubila,fizicki je dobar,bekend dobar,a samopouzdanje najslabije.E sad..videcemo Vavrinku sutra protiv stare lisice,a Novak bi 99% trebalo da osvoji iako ce biti tesko slomiti Stena,posebno Federera.

ja

pre 8 godina

@ass
Znas li ti uopste sta je teorija?
I znas li uopste kako funkcionise bodovanje u tenisu?
Nadal ce posle ovog turnira imati 420 bodova manje odnosno tacno 4570 bodova.
Na RG Nadal brani titulu i 2000 bodova.
Teorijski tamo moze izgubiti u prvom kolu sto bi znacilo gubtak od 1990 bodova, pa bi u slucaju ispadanaja u prvom kolu posle RG imao 2580 bodova.

Ako pogledas trenutnu listu videces da bi mu trenutno taj broj bodova bio dovoljan za 12. mesto, na kome bi bio u slucaju da svi teniseri iz prvih 20 ostanu na svojim bodovima.
Medjutim mnogi teniseri na RG mogu i zaraditi dodatne bodove.
Tako bi na primer Simon i Lopez dolaskom do cevrtfinala mogli da sakupe dovoljno bodova da prestignu Nadala. Jos dvojica bi dolaskom do polfinala mogli da prestinu Nadala. Jedan bi mogao da ga prestigne ulaskom u finale i jedan osvajanjem titule.
Znaci bar jos 6 tenisera bi moglo da prestigne Nadala, pa bi on teorijski mogao posle RG da bude i na 18. mestu.

To je teorija, a u praksi cemo videti sta ce biti.
Ako na RG Nadal ne stigne bar do polfinala, gotovo sigurno ispada iz prvih 10 otprilike negde na 11-12. mesto.

veki pekic

pre 8 godina

Odlican mec ! Ali, sa 3m iza osnovne linije ni Rafa ne moze dovoljno jako da udari 'balon' lopticu. I jos ne krene na vreme kad vraca, cesto. Sa ovako defanzivnom i neaktivnom igrom ce tesko proci u polufinale, ubuduce. Sada je Nole brzi od njega ali malo slabiji na mrezi. Fed je i dalje ispred obojice u tehnici udarca, citanju protivnika i startu na lopticu. Sve u svemu, svi trojica su davno usli u legendu sporta.

Stanimal

pre 8 godina

hahahahahahaha. Koliko botova-neznalica posle toliko godina tenisa i mečeva Đoković-Nadal na RG, nije ukapiralo da Nadal svoju najbolju igru tokom cele godine pruža u POLUFINALIMA I FINALIMA Rolan Garosa. Poslednjih 10 godina je tako (osim 2009.te) i još to niste ukapirali. Zato treba da ide na Đokovića u četvrtfinalu ili daj bože još u osmini finala RG. Da ga Novak razbije, kompletno izbaci iz ravnoteže i oduzme mu silne bodove. A sledeće godine će nadal već ući u 30-tu...

radex

pre 8 godina

Nemoj samo neko sad da napiše da "Nadal nije u formi" i da to nije "onaj stari Nadal", jer to večeras ne bi bila istina. Istina je da je Nadal igrao vrlo dobro, ali je naleteo na Stanimala u "Australija open izdanju". Nadal je vratio sve što je iole moglo da se stigne i gde je imao bar 1% šansi da vrati, ali je Stane tukao kao Ilija gromovnik. Naravno, stojim i kod svoje ranije tvrdnje, a to je da je Nadal čovek koji je pobeđivao (prvenstveno) strahom, za razliku od Feda - koji uglavnom pobeđuje kvalitetom, Ferera - koji pobeđuje borbenošću, Marej - upornošću itd. Igrao je Rafa dobro, kao i pre, ali više nema taj oreol nepobedivosti, tako da su pobede protiv njeg vezali i momci koji su mu bili redovne mušterije (Stane, Verdasko, Fonjini). Suma sumarum, meč je bio odličan.
(Stane Vavrinka, 16. maj 2015 00:30)

Žestoko se ne slažem sa tobom i svima koji su ti lupili lajk. Vidi se da nisi pratio tenis 2006, 2007, 2008, ili 2010 kada je Nadal i dobio epitet krajla šljake. Tada je žario i palio po terenu i niko mu nije mogao ništa. Nemoj da misliš da Federer i ostali igrači nisu igrali odlično u to vreme protiv Nadala, baš kao i stan večeras, ali prosto se nije moglo. Vavrinki svakako kapa dole, ali čak i sa ovakvom igrom 2008 npr. ne bi mogao ni set da uzme Nadalu. Daleko je to drugar od starog kralja šljake.

Pozz

Profesor

pre 8 godina

Atomski tenis u prvom setu, ne znam da li je ikada Nadal na sljaci vodio 6-2 u tie break-u i izgubio set, mislim da nije. Bice tesko Novaku protiv Stena u nedelju. Sutra Sten Fedeks 7-5 6-4

moram da kazem il cu da puknem

pre 8 godina

nevoli rafa da vija rezultat. pokida se da osvoji brejk ali ga u narednom gubi. previse se zanese da ce ostali da drhte kada on servira. gledo sam ga protiv mareja sa koliko zelje nastupa ali i sagoreva u istoj.

Ljubisa

pre 8 godina

Vau, odavno nisam gledao tako dobar mec. Wawrinka je pobedio-tenis je pobedio. Bilo je veliko zadovoljstvo gledati ovaj duel i kao novakov navijac nisam bio siguran sta je bolje, da Nadal dobije ili izgubi. Imati dva puta brejka viska u prvom setu, imati 4 vezane set lopte i na kraju izgubiti ga,..pa to nikad nije bilo svojstveno sampionu kakav je Nadal, koji uzgred i nije lose igrao. Onda sta reci za pobednika ovog meca: svaka cast na preokretu, svaka cast za napadacku(fudbalski receno) igru, mentalnu cvrstinu, na ravne, jake ofanzivne udarce iz forhenda i na jednorucnom bekhendu koji nije "pukao" kao Federerov. Ovako je izgleda Soderling demolirao Nadala pre 4,5 godina. Odrzati takav visok nivo ofanzivne igre od pocetka do kraja protiv jednog Nadala na omiljenoj podlozi-izgleda nestvarno.
Sto se tice naseg Novaka i njegove igre u ova prva 3 meca: nadam se da je uzrok takve igre fudbalskim zargonom receno " teske noge" tj. da se zestoko treniralo na svim aspektima igre kako bi forma i "lake noge" dosle pred zavrsnicu RG-a, ako je tako, kapa dole i verujem da ce bas kad treba biti mnogo agresivniji. Nekako, najlakse nam je kada ide on po poen, kada poen zavisi od njega a ne od protivnika.

Ibanez

pre 8 godina

Nadal ne igra ništa lošije nego predhodnih godina, igra isto na vrhunskom nivou.. ali ne može više da napreduje, to je njegov maximum. Međutim drugi imaju prostora za napredak, to i dokazuju u igri sa Nadalom.

x

pre 8 godina

Ako finale Rima budu igrali Ferer i Vavrinka, i ako turnir u Rimu osvoji Vavrinka, Nadal će biti na ATP No.9 sa 5 poena zaostatka za Vavrinkom. To bi više voleo nego Đoković da osvoji ovaj turnir.
(Vavrinka ume ponekad da odigra..., 16. maj 2015 00:09)

Znaci voleo bi da na RG naleti na Djokovica u osmini finala?! Neka se on zadrzi u top 8 do RG, a posle nek ispadne i iz prvih 100 ako hoce...

SRBin

pre 8 godina

Izgleda da će ubedljiv Nadalov poraz od Novaka na RG biti ostati moj san. Neće se ovaj dovući dalje od polufinala, a i to je diskutabilno...

Dzonni

pre 8 godina

Nervira me malo euforija tipa: Nadal se raspada - Nole uzima RG 100%. Marej, ovakav Vavrinka, Nisikori mogu dobiti Noleta na RG mozda pre nego Nadal ili Federer. Berdih, Dimitrov, Ferer su isto nezgodni ali od njih ne bi smeo izgubiti na 3 dobijena seta.
Dakle, Nole mozda jeste prvi ali sigurno nije ubedljivi favorit na RG cak i da Nadal nastavi sa ovakvom formom.

max

pre 8 godina

Možda Nadal nije na nivou kao prethodnih sezona na šljaci jer i drugi igraju dosta dobro,ali svaka čast Wawrinki,mislim da ima najlepši bekhend svih vremena,pa to je neverovatno kako ima fin i stabilan bekhend !!

bok pusa

pre 8 godina

Nadal igra dobro. Vratio je igru. Njegov standardno dobar tenis, ali... Gubi se kod bitnih poena. Tu je jedina razlika. Samo samopouzdanje, ništa drugo.

lik

pre 8 godina

Nadalova najveca prednost na RG je sto nije izgubio ni jedan mec na glavnom stadionu Filip Satrije,i to svi teniseri znaju,tako da ce svakom biti tesko psiholoski da ga pobjedi na tom terenu....Zbog toga je Nadal i dalje veliki favorit iako je u velikom padu,samo se nadam da ce Novak konacno osvojiti titulu!

Vavrinka ume ponekad da odigra...

pre 8 godina

Ako finale Rima budu igrali Ferer i Vavrinka, i ako turnir u Rimu osvoji Vavrinka, Nadal će biti na ATP No.9 sa 5 poena zaostatka za Vavrinkom. To bi više voleo nego Đoković da osvoji ovaj turnir.

akapulko

pre 8 godina

4 set i 7 brejk lopti nije iskoristio.
Od svih poraza u ovoj godini, jedino je bio nemocan protiv Berdiha na AO.
Sve ostale meceve gde je gubio nije iskoristio barem 3 brejk lopte u 3 razlicita gema.
Sto se tice RG vi uvek nekako zaboravite da se on igra na 3 dobijena seta, da je vreme uglavnom toplo,podloga i loptice odgovaraju Rafi.
Uostalom kad pocne mec protiv Novaka na RG, a bice sigurno, nemojte posle 15 minuta da se pitate zasto se Nole toliko zacrveneo, zasto ne moze da dise, zasto se u 3.satu ne krece...

bok pusa

pre 8 godina

Sramota za "kralja šljake" i goata da prospe 4 vezane set lopte! Novaku se to ne dešava. Ipak je on mentalna gromada za Raficu. Eeeej, 4 set lopte! Bruka!

Nebojša

pre 8 godina

Stan je iskoristio svoju sansu veceras i zasluzeno je otisao u polufinale gde je mozda i njegov maksimum.Jer protiv Rodzera tvrdim da nema sta da trazi osim ako ovaj sam ne dozvoli to da ga pobedi.A sto se tice Rafe ja tvrdim da je i dalje prvi favorit na Rolan Garosu i pored ovakve igre koju pruza u zadnjih par meseci(ne samo na sljaci).Ipak je on devetostruki osvajac RG tog GS..
(Donekle poznavalac tenisa, 16. maj 2015 00:37)


U pravu si jedino što se tiče nika nije nemoguće da Nadal osvoji RG ali nikako nije glavni favorit to čak ni njegovi navijači ne misle osim malobrojnih svoje neznanje si pokazao i sa ovim nema sta da traži protiv Federera što nikako nije realno Wavrinka itekako ima šansi osim ako bude loš u suprotnom biće bitka i Wavrinka kao blagi favorit to naravno ne znači da Federer ne može do pobede.

Vladislav

pre 8 godina

Pa vrlo moguce da Rafa ispadne posle RG iz prvih 10 mozda i 15 ali ce se ubrzo vratiti , Rafa od RG skoro da be brani nista , tako da ce biti ocekivanko da opet udje medj prva 4 , ali za sada ne vidim da je rafa ovim igrom dostojan prituvnik noletu , vise se plasim mareya i njegove forme i sakupljanjem bodova , evo ga uskoro na br 2 ...

Sneža

pre 8 godina

Šampion polako nestaje. Ovo je deo sezone, u kojoj je RN uvek dominirao, a sada... Nisam njegov navijač, ali gledajući sve ovo, osećam neko sažaljenje, tugu...
Rafa, je ovim porazom izgubio i poslednju slamku spasa, nešto što bi ga pokrenulo, povuklo iz ove silazne putanje, u kojoj je već dugo.

P.S: Dizajner Vavrinkine opreme nije bio „sav svoj“ pri kreiranju onakvog nečega. A, možda i Stan, kada je to prihvatio da nosi. Ništa ružnije davnooooooooo nisam videla. Čak je i Berdihov prošlogodišnji, cvetni „aranžman“ bio poezija.

ass

pre 8 godina

Nadal posle Garosa ispada iz prvih 15...al' ga nalupa Švajcarac,sunce ti...Koji udarci...
(Peđa, 15. maj 2015 23:58)

Druže to teoretski nije moguce,ne znam zasto ga mrzis al nije ni bitno.

RF

pre 8 godina

Au kakav mec Vavrinke. Iskreno voleo bih Rodzera da vidim u finalu, ali ako Vavrinka odigra kao sto je odigrao vcs, bice mnogo tesko Federeru da ga pobedi. Ali nekako imam osecaj da Varvinka ne moze ponoviti ovu igru i da cemo ipak gledati RF-a u finalu protiv Noleta i jos jedan novi teniski klasik.

igor pfc

pre 8 godina

Kad sam pre petnaestak dana u jednom komentaru napisao da Vavrinka kad ima dan igra najlepsi tenis za gledanje, tada sam dobio brdo minusa. Ko je gledao vecerasnji mec mogao je da uziva u lepoti tenisa, razorni udarci sa svih strana, forhendi, bekhendi, servis, volej, sve je islo kao iz topa. Da stvar bude bolja Rafa je igrao skoro svoj najbolji tenis, ali ono se nije moglo braniti, oni ravni udarci prosecne brzine 140km/h. Voleo bih da sutra pobedi i Rocka, da mu vrati za one Mirkine provokacije iz Londona.

Ivan M

pre 8 godina

Rafa je u komi. Vavrinka ga je nadigrao, kao i pre toga Nole i Mari. Forhend mu je otišao u paramparčad. Ne može da se nametne u razmenama, već dobija poene samo na sjajnu odbranu i(li) greške protivnika. Ja nemam pojma kako on sa ovakvom igrom može da sanja finale RG, a kamoli tek titulu. Vavrinka je bio ultra agresivan i išao na va bank - kad on igra tako, skoro je nemoguće parirati mu. Sutra nas čeka veoma zanimljivo polufinale!

Alex

pre 8 godina

Ajde Vavrinka pusti Feda u finale. Ovi ljubomorci na No1etov uspeh ce i dalje guslati kako Fed i Rafa imaju bolji skor u mecevima sa No1etom a nikako da mu izadju na crtu tj. da doguraju do finala.
Pliiiiiiz

Stane Vavrinka

pre 8 godina

Nemoj samo neko sad da napiše da "Nadal nije u formi" i da to nije "onaj stari Nadal", jer to večeras ne bi bila istina. Istina je da je Nadal igrao vrlo dobro, ali je naleteo na Stanimala u "Australija open izdanju". Nadal je vratio sve što je iole moglo da se stigne i gde je imao bar 1% šansi da vrati, ali je Stane tukao kao Ilija gromovnik. Naravno, stojim i kod svoje ranije tvrdnje, a to je da je Nadal čovek koji je pobeđivao (prvenstveno) strahom, za razliku od Feda - koji uglavnom pobeđuje kvalitetom, Ferera - koji pobeđuje borbenošću, Marej - upornošću itd. Igrao je Rafa dobro, kao i pre, ali više nema taj oreol nepobedivosti, tako da su pobede protiv njeg vezali i momci koji su mu bili redovne mušterije (Stane, Verdasko, Fonjini). Suma sumarum, meč je bio odličan.

sweswe

pre 8 godina

Ako finale Rima budu igrali Ferer i Vavrinka, i ako turnir u Rimu osvoji Vavrinka, Nadal će biti na ATP No.9 sa 5 poena zaostatka za Vavrinkom. To bi više voleo nego Đoković da osvoji ovaj turnir.
(Vavrinka ume ponekad da odigra..., 16. maj 2015 00:09)

Da te informisem malo, ta dvojica igraju polufinale. Izvini!!

Donekle poznavalac tenisa

pre 8 godina

Stan je iskoristio svoju sansu veceras i zasluzeno je otisao u polufinale gde je mozda i njegov maksimum.Jer protiv Rodzera tvrdim da nema sta da trazi osim ako ovaj sam ne dozvoli to da ga pobedi.A sto se tice Rafe ja tvrdim da je i dalje prvi favorit na Rolan Garosu i pored ovakve igre koju pruza u zadnjih par meseci(ne samo na sljaci).Ipak je on devetostruki osvajac RG tog GS..

Maja

pre 8 godina

Ko je gledao meč jasno je da je ovo veoma, veoma težak poraz Nadala. Čak mislim da bi ovaj poraz mogao presudno da utiče na njegovo samopouzdanje na RG.
Vavrinka je simpatično na kameri napisao: Vidimo se sutra RF. :)

čvarkov

pre 8 godina

Dobar tenis,Vavrinka kao u transu a Rafa umesto lovca postao lovina...Eto Federeru ni krivom ni dužnom finale Rima jer mislim da Stan ne može ovako sjajno da igra u dva dana a i mislim da ima previše respekta prema sunarodniku...šteta zbog polufinala Federer-Nadal jer sam ga priželjkivao...

milos

pre 8 godina

Šta je tu više za znak uzvika kad su vesti o pucanju nadala...sve je jasno,em je mator (29 godina za mesec dana),brojne povrede+stil igre+doping su mu došle glave.Sve ono što smo pričali pre par godina evo stiglo ga je.Bije ga ko stigne,i to na šljaci.Da ne pričam što raznorazni kvazistručnjaci ovo nazivaju "najboljim svih vremena".Stoji čovek 5 metara iza servis linije i vraća servis.Metar unazad i vraćao bi lopticu sa tribina.

simke

pre 8 godina

Prosto ne mogu da vjerujem sta se desava sa Nadalom,to nije vise isti igrac....Potpuno je izgubio snagu i agresivnost,salje kratke lopte,i na taj nacin je razigrao Vavrinku,koji je raspaljivao po loptici,i onda je jasan bio ishod meca...Vavrinka je sasvim zasluzeno pobjedio...Definitivno,ako Nadal ne povrati snagu i agresivnost,izgubice vec u prvoj nedjelji Rolan Garosa.

Beobrad

pre 8 godina

Kakav tenis igra Vavarinka, najbolji mec u Rimu ove godine!
Izvanredni forhend projektili sa nevidjenom dubinom i snagom, zadivljen sam!
Nadal uopste nije lose odigrao, naprotiv, ali s' ovakvim Vavrinkom u Rimu niko nema sta da trazi, bar po do sada prikazanom!

rejnald

pre 8 godina

Ne može se reći da je Nadal noćas bio loš, nije imao sreće u ključnim momentima a posebno da osvoji prvi set ali kad se sve sabere Vavrinka je igrao bolje, imao fenomenalne volej udarce i zasluženo pobijedio.A nadal dolazi fizički spreman za RG, ali veoma raštimovan što se tiče igre i teško da to može popraviti i biti konkurentan za osvajanje ovog turnira!

Stefan

pre 8 godina

Kakav mec pre svega ljudi moji, jedan od lepsih koje sam gledao. Svaka cast kako je Vavrinka spasao 4 set lopte u taj brejku i vratio se. Vavrinka je uspeo da ponovi igru sa AO kao protiv Novaka, a Nadal je takodje igrao fanscinantno. Samo mi je nesto upalo u oko. Merio sam Rafinu pauzu izmedju poena, i bilo je 43 sec, dobio je samo jednu opomenu. Sramota za to.

REALan

pre 8 godina

Ovaj mec Nadal je prokockao u prvom setu,u drugom je Stan igrao jednostavno briljantno,a BP je spasava cudesno.Mislin da s ovom igrom iz 2. seta nitko mu ne bi mogao nista.Ako Stan bude ovako igrao i sutra,pobjedit ce Rogera,sve ispod dosta tesko.

Mikii

pre 8 godina

Opet uzvicnik, pa dokle?! Cestitke Wawrinki, a sto se Nadala tice, nemam reci vise. 6:2 u taj brejku i decko 'ladno izgubi set, a potom gubi lagano drugi. Isto kao mali igraci koje je nekada on tako tukao. Ako i ove godine osvoji Rolan Garos ovakvom igrom, treba mu dici spomenik na Filip Satrijeu.

MIRO LJ.

pre 8 godina

Neka ga je nagrdio ko drumskog razbojnika! Rafa je, onako "sportski", više puta pobjedonosno stiskao pesnicu na
Stenove greške, nego na svoje dobre poteze.

nemanja4

pre 8 godina

Ili Rafa posustaje ili se cuva za Rolan Garos.Covjek nije vise ubojit kao sto je bio,nema tu ostrinu u igri,udara u prazno sve cesce...

Vragolan

pre 8 godina

Nema ništa od Rafe na RG, jednostavno nije dovoljno spreman za najveće mečeve, možda fizički i jeste ali mentalno očigledno ne.
Videćemo da li će se vratiti, moja prognoza je da osvaja 1, maksimalno 2 GS do kraja karijere.
Što se ovogodišnjeg RG tiče, i definitivno će to biti velika prilika za Novaka, on na šljaci može da izgubi od nekoliko protivnika, ali u 3 seta i ako igra svoju top igru osvaja ga skoro sigurno !

Advokat svih Srba

pre 8 godina

Na osnovu do sada nevidjene gestikulacije Nadala,ovaj poraz ce ga definitivno najjvise zaboleti,jer je ovo poslednja velika provera pred najznacajniji turnir u ovom delu sezone,Roland Garos.Nadalova kula od karata i njegovo glavno uporiste i bastion nepobedivosti,koji naziva sljaka je totalno urusena ove sezone,svakako to ne menja cinjenicu da je on kralj sljake,medjutim ove godine to definitivno nije.Novak je nabrijaniji nego ikada,samopouzdanje mu je na najjvisem nivou,jeste da ne igra trenutno najbolje ali vazno da su pobede tu.Ovo je ta godina koja ce Novaka i zvanicno gurnuti u besmrtnost,idemo na sva 4.GS turnira !

REALan

pre 8 godina

Ovaj mec Nadal je prokockao u prvom setu,u drugom je Stan igrao jednostavno briljantno,a BP je spasava cudesno.Mislin da s ovom igrom iz 2. seta nitko mu ne bi mogao nista.Ako Stan bude ovako igrao i sutra,pobjedit ce Rogera,sve ispod dosta tesko.

dnK

pre 8 godina

meni deluje da Rafa igra sasvim solidno, nema toliko gresaka, ali ga sve bolje citaju TOP teniseri i zato mu se tesko pise. Vavrinka predivno igra. Uzivanje je gledati ga.

Vladislav

pre 8 godina

odlicna igra nadala , rezultat moze opasno da zavara , rafa nije imao srece u prvom setu 4 set lopte u tejbrejku nije iskoristio ,igrao je mnogo bolje nego do sada, podize svoju formu ...ali ali vavrinka je odigrao fenomenalno , ovo je najbolji mec na ovom turniru a mozda i vavrinkin najbolji , kako je igrao ...svaki komentar suvisan eeeee prosek brzine winera 134kmh , pa to su bili proektili ...

i to ti je tenis

pre 8 godina

bravo Vavrinka, prava muška napadačka igra.. Nole će se sad vjerojatno prošetat do naslova jer će se Federer i Vavrinka potuć sutra za finale pa neće imat ko igrat u nedjelju :)

Svete

pre 8 godina

U redu Murate, da vidimo ovako, prvo je bilo sigurno 3/3 i to je onemoguceno u nedelju, onda 100% 2/3 i evo nema ni toga, sada verujes u 1/3 !!
Ali moras da mi objasnis sta biva posle sledeceg turnira ?

Bravo za Wawrinku, mogao bi Rodja da posalje carter po Mirku !!

Nebojša

pre 8 godina

Zasluženo Wavrinka je bio na nivou najbolji kada je trebalo ako ponovi partiju izbaciće Federera sa druge strane Nadal dobar ali slab kada je trebalo da dokrajči Wavrinku silne prilike je propustio u prvom setu dva puta brejk servis za set tri vezane set lopte u tajbrejku puno da prodje nekažnjeno ovim porazom umanjio i tako male šanse za RG ali ne treba ga opisati sve dok se i ne dogodi odnosno dok ga neko ne izbaci.

Advokat svih Srba

pre 8 godina

Na osnovu do sada nevidjene gestikulacije Nadala,ovaj poraz ce ga definitivno najjvise zaboleti,jer je ovo poslednja velika provera pred najznacajniji turnir u ovom delu sezone,Roland Garos.Nadalova kula od karata i njegovo glavno uporiste i bastion nepobedivosti,koji naziva sljaka je totalno urusena ove sezone,svakako to ne menja cinjenicu da je on kralj sljake,medjutim ove godine to definitivno nije.Novak je nabrijaniji nego ikada,samopouzdanje mu je na najjvisem nivou,jeste da ne igra trenutno najbolje ali vazno da su pobede tu.Ovo je ta godina koja ce Novaka i zvanicno gurnuti u besmrtnost,idemo na sva 4.GS turnira !

Stefan

pre 8 godina

Kakav mec pre svega ljudi moji, jedan od lepsih koje sam gledao. Svaka cast kako je Vavrinka spasao 4 set lopte u taj brejku i vratio se. Vavrinka je uspeo da ponovi igru sa AO kao protiv Novaka, a Nadal je takodje igrao fanscinantno. Samo mi je nesto upalo u oko. Merio sam Rafinu pauzu izmedju poena, i bilo je 43 sec, dobio je samo jednu opomenu. Sramota za to.

igor pfc

pre 8 godina

Kad sam pre petnaestak dana u jednom komentaru napisao da Vavrinka kad ima dan igra najlepsi tenis za gledanje, tada sam dobio brdo minusa. Ko je gledao vecerasnji mec mogao je da uziva u lepoti tenisa, razorni udarci sa svih strana, forhendi, bekhendi, servis, volej, sve je islo kao iz topa. Da stvar bude bolja Rafa je igrao skoro svoj najbolji tenis, ali ono se nije moglo braniti, oni ravni udarci prosecne brzine 140km/h. Voleo bih da sutra pobedi i Rocka, da mu vrati za one Mirkine provokacije iz Londona.

Stane Vavrinka

pre 8 godina

Nemoj samo neko sad da napiše da "Nadal nije u formi" i da to nije "onaj stari Nadal", jer to večeras ne bi bila istina. Istina je da je Nadal igrao vrlo dobro, ali je naleteo na Stanimala u "Australija open izdanju". Nadal je vratio sve što je iole moglo da se stigne i gde je imao bar 1% šansi da vrati, ali je Stane tukao kao Ilija gromovnik. Naravno, stojim i kod svoje ranije tvrdnje, a to je da je Nadal čovek koji je pobeđivao (prvenstveno) strahom, za razliku od Feda - koji uglavnom pobeđuje kvalitetom, Ferera - koji pobeđuje borbenošću, Marej - upornošću itd. Igrao je Rafa dobro, kao i pre, ali više nema taj oreol nepobedivosti, tako da su pobede protiv njeg vezali i momci koji su mu bili redovne mušterije (Stane, Verdasko, Fonjini). Suma sumarum, meč je bio odličan.

Maja

pre 8 godina

Ko je gledao meč jasno je da je ovo veoma, veoma težak poraz Nadala. Čak mislim da bi ovaj poraz mogao presudno da utiče na njegovo samopouzdanje na RG.
Vavrinka je simpatično na kameri napisao: Vidimo se sutra RF. :)

Dzonni

pre 8 godina

Nervira me malo euforija tipa: Nadal se raspada - Nole uzima RG 100%. Marej, ovakav Vavrinka, Nisikori mogu dobiti Noleta na RG mozda pre nego Nadal ili Federer. Berdih, Dimitrov, Ferer su isto nezgodni ali od njih ne bi smeo izgubiti na 3 dobijena seta.
Dakle, Nole mozda jeste prvi ali sigurno nije ubedljivi favorit na RG cak i da Nadal nastavi sa ovakvom formom.

moram da kazem il cu da puknem

pre 8 godina

nevoli rafa da vija rezultat. pokida se da osvoji brejk ali ga u narednom gubi. previse se zanese da ce ostali da drhte kada on servira. gledo sam ga protiv mareja sa koliko zelje nastupa ali i sagoreva u istoj.

MIRO LJ.

pre 8 godina

Neka ga je nagrdio ko drumskog razbojnika! Rafa je, onako "sportski", više puta pobjedonosno stiskao pesnicu na
Stenove greške, nego na svoje dobre poteze.

Svete

pre 8 godina

U redu Murate, da vidimo ovako, prvo je bilo sigurno 3/3 i to je onemoguceno u nedelju, onda 100% 2/3 i evo nema ni toga, sada verujes u 1/3 !!
Ali moras da mi objasnis sta biva posle sledeceg turnira ?

Bravo za Wawrinku, mogao bi Rodja da posalje carter po Mirku !!

Vladislav

pre 8 godina

Pa vrlo moguce da Rafa ispadne posle RG iz prvih 10 mozda i 15 ali ce se ubrzo vratiti , Rafa od RG skoro da be brani nista , tako da ce biti ocekivanko da opet udje medj prva 4 , ali za sada ne vidim da je rafa ovim igrom dostojan prituvnik noletu , vise se plasim mareya i njegove forme i sakupljanjem bodova , evo ga uskoro na br 2 ...

Ljubisa

pre 8 godina

Vau, odavno nisam gledao tako dobar mec. Wawrinka je pobedio-tenis je pobedio. Bilo je veliko zadovoljstvo gledati ovaj duel i kao novakov navijac nisam bio siguran sta je bolje, da Nadal dobije ili izgubi. Imati dva puta brejka viska u prvom setu, imati 4 vezane set lopte i na kraju izgubiti ga,..pa to nikad nije bilo svojstveno sampionu kakav je Nadal, koji uzgred i nije lose igrao. Onda sta reci za pobednika ovog meca: svaka cast na preokretu, svaka cast za napadacku(fudbalski receno) igru, mentalnu cvrstinu, na ravne, jake ofanzivne udarce iz forhenda i na jednorucnom bekhendu koji nije "pukao" kao Federerov. Ovako je izgleda Soderling demolirao Nadala pre 4,5 godina. Odrzati takav visok nivo ofanzivne igre od pocetka do kraja protiv jednog Nadala na omiljenoj podlozi-izgleda nestvarno.
Sto se tice naseg Novaka i njegove igre u ova prva 3 meca: nadam se da je uzrok takve igre fudbalskim zargonom receno " teske noge" tj. da se zestoko treniralo na svim aspektima igre kako bi forma i "lake noge" dosle pred zavrsnicu RG-a, ako je tako, kapa dole i verujem da ce bas kad treba biti mnogo agresivniji. Nekako, najlakse nam je kada ide on po poen, kada poen zavisi od njega a ne od protivnika.

Vladislav

pre 8 godina

odlicna igra nadala , rezultat moze opasno da zavara , rafa nije imao srece u prvom setu 4 set lopte u tejbrejku nije iskoristio ,igrao je mnogo bolje nego do sada, podize svoju formu ...ali ali vavrinka je odigrao fenomenalno , ovo je najbolji mec na ovom turniru a mozda i vavrinkin najbolji , kako je igrao ...svaki komentar suvisan eeeee prosek brzine winera 134kmh , pa to su bili proektili ...

Alex

pre 8 godina

Ajde Vavrinka pusti Feda u finale. Ovi ljubomorci na No1etov uspeh ce i dalje guslati kako Fed i Rafa imaju bolji skor u mecevima sa No1etom a nikako da mu izadju na crtu tj. da doguraju do finala.
Pliiiiiiz

milos

pre 8 godina

Šta je tu više za znak uzvika kad su vesti o pucanju nadala...sve je jasno,em je mator (29 godina za mesec dana),brojne povrede+stil igre+doping su mu došle glave.Sve ono što smo pričali pre par godina evo stiglo ga je.Bije ga ko stigne,i to na šljaci.Da ne pričam što raznorazni kvazistručnjaci ovo nazivaju "najboljim svih vremena".Stoji čovek 5 metara iza servis linije i vraća servis.Metar unazad i vraćao bi lopticu sa tribina.

dnK

pre 8 godina

meni deluje da Rafa igra sasvim solidno, nema toliko gresaka, ali ga sve bolje citaju TOP teniseri i zato mu se tesko pise. Vavrinka predivno igra. Uzivanje je gledati ga.

Mikii

pre 8 godina

Opet uzvicnik, pa dokle?! Cestitke Wawrinki, a sto se Nadala tice, nemam reci vise. 6:2 u taj brejku i decko 'ladno izgubi set, a potom gubi lagano drugi. Isto kao mali igraci koje je nekada on tako tukao. Ako i ove godine osvoji Rolan Garos ovakvom igrom, treba mu dici spomenik na Filip Satrijeu.

simke

pre 8 godina

Prosto ne mogu da vjerujem sta se desava sa Nadalom,to nije vise isti igrac....Potpuno je izgubio snagu i agresivnost,salje kratke lopte,i na taj nacin je razigrao Vavrinku,koji je raspaljivao po loptici,i onda je jasan bio ishod meca...Vavrinka je sasvim zasluzeno pobjedio...Definitivno,ako Nadal ne povrati snagu i agresivnost,izgubice vec u prvoj nedjelji Rolan Garosa.

bok pusa

pre 8 godina

Nadal igra dobro. Vratio je igru. Njegov standardno dobar tenis, ali... Gubi se kod bitnih poena. Tu je jedina razlika. Samo samopouzdanje, ništa drugo.

x

pre 8 godina

Ako finale Rima budu igrali Ferer i Vavrinka, i ako turnir u Rimu osvoji Vavrinka, Nadal će biti na ATP No.9 sa 5 poena zaostatka za Vavrinkom. To bi više voleo nego Đoković da osvoji ovaj turnir.
(Vavrinka ume ponekad da odigra..., 16. maj 2015 00:09)

Znaci voleo bi da na RG naleti na Djokovica u osmini finala?! Neka se on zadrzi u top 8 do RG, a posle nek ispadne i iz prvih 100 ako hoce...

ass

pre 8 godina

Nadal posle Garosa ispada iz prvih 15...al' ga nalupa Švajcarac,sunce ti...Koji udarci...
(Peđa, 15. maj 2015 23:58)

Druže to teoretski nije moguce,ne znam zasto ga mrzis al nije ni bitno.

Ibanez

pre 8 godina

Nadal ne igra ništa lošije nego predhodnih godina, igra isto na vrhunskom nivou.. ali ne može više da napreduje, to je njegov maximum. Međutim drugi imaju prostora za napredak, to i dokazuju u igri sa Nadalom.

Beobrad

pre 8 godina

Kakav tenis igra Vavarinka, najbolji mec u Rimu ove godine!
Izvanredni forhend projektili sa nevidjenom dubinom i snagom, zadivljen sam!
Nadal uopste nije lose odigrao, naprotiv, ali s' ovakvim Vavrinkom u Rimu niko nema sta da trazi, bar po do sada prikazanom!

i to ti je tenis

pre 8 godina

bravo Vavrinka, prava muška napadačka igra.. Nole će se sad vjerojatno prošetat do naslova jer će se Federer i Vavrinka potuć sutra za finale pa neće imat ko igrat u nedjelju :)

rejnald

pre 8 godina

Ne može se reći da je Nadal noćas bio loš, nije imao sreće u ključnim momentima a posebno da osvoji prvi set ali kad se sve sabere Vavrinka je igrao bolje, imao fenomenalne volej udarce i zasluženo pobijedio.A nadal dolazi fizički spreman za RG, ali veoma raštimovan što se tiče igre i teško da to može popraviti i biti konkurentan za osvajanje ovog turnira!

Donekle poznavalac tenisa

pre 8 godina

Stan je iskoristio svoju sansu veceras i zasluzeno je otisao u polufinale gde je mozda i njegov maksimum.Jer protiv Rodzera tvrdim da nema sta da trazi osim ako ovaj sam ne dozvoli to da ga pobedi.A sto se tice Rafe ja tvrdim da je i dalje prvi favorit na Rolan Garosu i pored ovakve igre koju pruza u zadnjih par meseci(ne samo na sljaci).Ipak je on devetostruki osvajac RG tog GS..

nemanja4

pre 8 godina

Ili Rafa posustaje ili se cuva za Rolan Garos.Covjek nije vise ubojit kao sto je bio,nema tu ostrinu u igri,udara u prazno sve cesce...

čvarkov

pre 8 godina

Dobar tenis,Vavrinka kao u transu a Rafa umesto lovca postao lovina...Eto Federeru ni krivom ni dužnom finale Rima jer mislim da Stan ne može ovako sjajno da igra u dva dana a i mislim da ima previše respekta prema sunarodniku...šteta zbog polufinala Federer-Nadal jer sam ga priželjkivao...

Nebojša

pre 8 godina

Zasluženo Wavrinka je bio na nivou najbolji kada je trebalo ako ponovi partiju izbaciće Federera sa druge strane Nadal dobar ali slab kada je trebalo da dokrajči Wavrinku silne prilike je propustio u prvom setu dva puta brejk servis za set tri vezane set lopte u tajbrejku puno da prodje nekažnjeno ovim porazom umanjio i tako male šanse za RG ali ne treba ga opisati sve dok se i ne dogodi odnosno dok ga neko ne izbaci.

RF

pre 8 godina

Au kakav mec Vavrinke. Iskreno voleo bih Rodzera da vidim u finalu, ali ako Vavrinka odigra kao sto je odigrao vcs, bice mnogo tesko Federeru da ga pobedi. Ali nekako imam osecaj da Varvinka ne moze ponoviti ovu igru i da cemo ipak gledati RF-a u finalu protiv Noleta i jos jedan novi teniski klasik.

Vragolan

pre 8 godina

Nema ništa od Rafe na RG, jednostavno nije dovoljno spreman za najveće mečeve, možda fizički i jeste ali mentalno očigledno ne.
Videćemo da li će se vratiti, moja prognoza je da osvaja 1, maksimalno 2 GS do kraja karijere.
Što se ovogodišnjeg RG tiče, i definitivno će to biti velika prilika za Novaka, on na šljaci može da izgubi od nekoliko protivnika, ali u 3 seta i ako igra svoju top igru osvaja ga skoro sigurno !

bok pusa

pre 8 godina

Sramota za "kralja šljake" i goata da prospe 4 vezane set lopte! Novaku se to ne dešava. Ipak je on mentalna gromada za Raficu. Eeeej, 4 set lopte! Bruka!

SRBin

pre 8 godina

Izgleda da će ubedljiv Nadalov poraz od Novaka na RG biti ostati moj san. Neće se ovaj dovući dalje od polufinala, a i to je diskutabilno...

REALan

pre 8 godina

Ovaj mec Nadal je prokockao u prvom setu,u drugom je Stan igrao jednostavno briljantno,a BP je spasava cudesno.Mislin da s ovom igrom iz 2. seta nitko mu ne bi mogao nista.Ako Stan bude ovako igrao i sutra,pobjedit ce Rogera,sve ispod dosta tesko.

REALan

pre 8 godina

Ovaj mec Nadal je prokockao u prvom setu,u drugom je Stan igrao jednostavno briljantno,a BP je spasava cudesno.Mislin da s ovom igrom iz 2. seta nitko mu ne bi mogao nista.Ako Stan bude ovako igrao i sutra,pobjedit ce Rogera,sve ispod dosta tesko.

akapulko

pre 8 godina

4 set i 7 brejk lopti nije iskoristio.
Od svih poraza u ovoj godini, jedino je bio nemocan protiv Berdiha na AO.
Sve ostale meceve gde je gubio nije iskoristio barem 3 brejk lopte u 3 razlicita gema.
Sto se tice RG vi uvek nekako zaboravite da se on igra na 3 dobijena seta, da je vreme uglavnom toplo,podloga i loptice odgovaraju Rafi.
Uostalom kad pocne mec protiv Novaka na RG, a bice sigurno, nemojte posle 15 minuta da se pitate zasto se Nole toliko zacrveneo, zasto ne moze da dise, zasto se u 3.satu ne krece...

sweswe

pre 8 godina

Ako finale Rima budu igrali Ferer i Vavrinka, i ako turnir u Rimu osvoji Vavrinka, Nadal će biti na ATP No.9 sa 5 poena zaostatka za Vavrinkom. To bi više voleo nego Đoković da osvoji ovaj turnir.
(Vavrinka ume ponekad da odigra..., 16. maj 2015 00:09)

Da te informisem malo, ta dvojica igraju polufinale. Izvini!!

Vavrinka ume ponekad da odigra...

pre 8 godina

Ako finale Rima budu igrali Ferer i Vavrinka, i ako turnir u Rimu osvoji Vavrinka, Nadal će biti na ATP No.9 sa 5 poena zaostatka za Vavrinkom. To bi više voleo nego Đoković da osvoji ovaj turnir.

Titi

pre 8 godina

Ne znam sto naši toliko mrze Nadala. Čovek je veliki sportista, fer je i nikad nije bio arogantan. To sto nekom smeta kad neko grize ka uspehu stvarno nije fer jer bez toga nema ni velikih uspeha. Nadal je zaslužio svako postovanje celog sveta, doneo je toliko noviteta i uzbudjenja u sportu da ne mogu da verujem da mu neko želi totalni krah. Ja mu želim sve najbolje i da se sto pre vrati u top 3 gde mu je i mesto.

повремени гледалац

pre 8 godina

Иако највише волим кад Вишковић коментарише, cиноћ ме је толико био изнервирао да cам хтео да угаcим тон. 'Ладно човек каже поcле првог cета, није био неки квалитет тениcа. Ок, она два брејка за 4-4 cу била поcледица грешака, али је генерално тениc био врхунcки. Поготово тајбрејк првог cета, шта cу одиграли, оно је невероватно.
Cложио бих cе cа коментаторима да је ово Надалов најтежи пораз ове cезоне, cтварно је био напаљен, играо је као луд, хватао доcта оних удараца из трка и опет изгубио.
Иначе, кад Cтену крене да улазе они ударци, ту одбране нема и милина га је гледати.

tetak

pre 8 godina

Odlican mec i kapa do poda Wawrinki na onom tie-breaku! Sto se tice Nadala, on ne igra lose samo sto se kolo srece u zivotu okrece. To se sada desava upravo sa njim, jer ono sto bi prelamalo nekad mec u njegovu korist sada ide protiv njega. Tako je to u tenisu a i u zivotu. To se dogodilo Federeru, sada se desava Nadalu, a to ceka i Djokovica.

Denim Freak

pre 8 godina

Čoveče ovaj Rafa ima 19 masters u Mc, Madrid i Rim!
Nije čudo što ih ima najviše!
SPIN,SPIN,SPIN I SAMO SPIN!
Samo spin srbina spašava!

DCI Barnaby

pre 8 godina

@ Ako finale Rima budu igrali Ferer i Vavrinka, i ako turnir u Rimu osvoji Vavrinka, Nadal će biti na ATP No.9 sa 5 poena zaostatka za Vavrinkom. To bi više voleo nego Đoković da osvoji ovaj turnir.
(Vavrinka ume ponekad da odigra..., 16. maj 2015 00:09)

Da te informisem malo, ta dvojica igraju polufinale. Izvini!!
(sweswe, 16. maj 2015 00:32)
Polufinale igraju Stanislas Vavrinka protiv Roger Federera i Novak Djoković protiv David Ferera.Dobar pokušaj da efektno poentiraš ovom replikom,ali ispriječila se stativa...

Ludi Milojko

pre 8 godina

Ne razumem ove koji tvrde da Rafa igra dobro.
Čovek ima veliki problem sa svojim najjačim oružjem.
FH mu leti na sve strane, pa iz tog razloga često u razmenam ga ni ne poteže onako kako smo od njega navikli. Samim tim protivnici imaju više šansi.
Kad kažem da leti na sve strane ne mislim samo na aut ili mrežu nego nema one dubine i tempa i topspina kojim je mleo protivnike i terao ih da u razmenama udarju veliki broj loptica 2-3 metra iz linije ili 20-30 cm iznad grudnog koša.
Uz to za njega nekarakterističan broj kratkih loptica koji su omogućili Stanu da ih udara ko bez duše. A Stan kad je uđe u zonu stvarno je smrtonosan.
Veoma slično izdanje Rafe kao u finalu Madrida i porazi od dvojce veoma motivisanih i jakih protivnika u tim mečevima

stevo

pre 8 godina

Bez obzira na sve okolnosti i trenutnu krizu Nadala on ostaje najveci konkurent na svim turnirima Novaku. Vavrinka je odigrao najbolji mec u zivotu i zasluzeno je slavio. Veceras Rodzer na iskustvo dobija osokoljenog zemljaka. Nadam se da ce Novak osvojiti ttitulu.

teča rasa

pre 8 godina

Da te informisem malo, ta dvojica igraju polufinale. Izvini!!
(sweswe, 16. maj 2015 00:32)

Пошто овде мислиш на Ферера и Вавринку ти ниси информисан. Они играју полуфинале, али не један против другог! Разлика је битна!!!

radex

pre 8 godina

Nemoj samo neko sad da napiše da "Nadal nije u formi" i da to nije "onaj stari Nadal", jer to večeras ne bi bila istina. Istina je da je Nadal igrao vrlo dobro, ali je naleteo na Stanimala u "Australija open izdanju". Nadal je vratio sve što je iole moglo da se stigne i gde je imao bar 1% šansi da vrati, ali je Stane tukao kao Ilija gromovnik. Naravno, stojim i kod svoje ranije tvrdnje, a to je da je Nadal čovek koji je pobeđivao (prvenstveno) strahom, za razliku od Feda - koji uglavnom pobeđuje kvalitetom, Ferera - koji pobeđuje borbenošću, Marej - upornošću itd. Igrao je Rafa dobro, kao i pre, ali više nema taj oreol nepobedivosti, tako da su pobede protiv njeg vezali i momci koji su mu bili redovne mušterije (Stane, Verdasko, Fonjini). Suma sumarum, meč je bio odličan.
(Stane Vavrinka, 16. maj 2015 00:30)

Žestoko se ne slažem sa tobom i svima koji su ti lupili lajk. Vidi se da nisi pratio tenis 2006, 2007, 2008, ili 2010 kada je Nadal i dobio epitet krajla šljake. Tada je žario i palio po terenu i niko mu nije mogao ništa. Nemoj da misliš da Federer i ostali igrači nisu igrali odlično u to vreme protiv Nadala, baš kao i stan večeras, ali prosto se nije moglo. Vavrinki svakako kapa dole, ali čak i sa ovakvom igrom 2008 npr. ne bi mogao ni set da uzme Nadalu. Daleko je to drugar od starog kralja šljake.

Pozz

mister mister

pre 8 godina

Vavrinkin forhend je bio kao Del Potrov,razorno,sareno,precizno..neodbranjivo.Bekend mozda malo ispod za njegove standarde ali kad ga uhvati,projektil.Voleji odlicni,servis vrlo dobar.Nadalova ostrina forhenda se izgubila,fizicki je dobar,bekend dobar,a samopouzdanje najslabije.E sad..videcemo Vavrinku sutra protiv stare lisice,a Novak bi 99% trebalo da osvoji iako ce biti tesko slomiti Stena,posebno Federera.

v

pre 8 godina

Promenise se vremena. Ranije Rafa nije mogao na travi i betonu da dodje do Rodje, a sada kralj sljake ne moze da dobaci do polufinala do kralja trave. Nole pamet u glavu, ovo je tvoje vreme. Idemooo!

teča rasa

pre 8 godina

Napred Nole,kad gledam ove šabane i zaista shvatam koliki si ti šampion...kajem se za sve ružne komentare OPROSTITE MI DRUGARI
(JUMKO, 15. maj 2015 23:57)

Е ово већ дефинитивно није потписани мученик. Неко га "плагира".

ja

pre 8 godina

@ass
Znas li ti uopste sta je teorija?
I znas li uopste kako funkcionise bodovanje u tenisu?
Nadal ce posle ovog turnira imati 420 bodova manje odnosno tacno 4570 bodova.
Na RG Nadal brani titulu i 2000 bodova.
Teorijski tamo moze izgubiti u prvom kolu sto bi znacilo gubtak od 1990 bodova, pa bi u slucaju ispadanaja u prvom kolu posle RG imao 2580 bodova.

Ako pogledas trenutnu listu videces da bi mu trenutno taj broj bodova bio dovoljan za 12. mesto, na kome bi bio u slucaju da svi teniseri iz prvih 20 ostanu na svojim bodovima.
Medjutim mnogi teniseri na RG mogu i zaraditi dodatne bodove.
Tako bi na primer Simon i Lopez dolaskom do cevrtfinala mogli da sakupe dovoljno bodova da prestignu Nadala. Jos dvojica bi dolaskom do polfinala mogli da prestinu Nadala. Jedan bi mogao da ga prestigne ulaskom u finale i jedan osvajanjem titule.
Znaci bar jos 6 tenisera bi moglo da prestigne Nadala, pa bi on teorijski mogao posle RG da bude i na 18. mestu.

To je teorija, a u praksi cemo videti sta ce biti.
Ako na RG Nadal ne stigne bar do polfinala, gotovo sigurno ispada iz prvih 10 otprilike negde na 11-12. mesto.

relja

pre 8 godina

Ja sam veliki obozavalac tenisa i posebno Nadala . Ruku na srce Rafa se raspada . Ako Novak ovo ne iskoristi zelim mu brzo ispadanje iz prvih 100 . Ruku na srce Rafa mora da izvadi takvu magiju da stigne do QF eventualno SF sto bi bilo ogromno iznanedjenje a Nole da odigra krajnje lose da ne ostvari trijumf na RG . Fedex i Marej su mu (Novaku) jedini konkurenti u ovom trenutku .Kakvi takvi .

petarczv

pre 8 godina

Mislim da se nadal zestoko folira kako bi zavarao svoje protivnike pred RG. Tu ce pred pocetak dobiti jednu bocu i onda 100% krenuti na osvajanje

Sneža

pre 8 godina

Šampion polako nestaje. Ovo je deo sezone, u kojoj je RN uvek dominirao, a sada... Nisam njegov navijač, ali gledajući sve ovo, osećam neko sažaljenje, tugu...
Rafa, je ovim porazom izgubio i poslednju slamku spasa, nešto što bi ga pokrenulo, povuklo iz ove silazne putanje, u kojoj je već dugo.

P.S: Dizajner Vavrinkine opreme nije bio „sav svoj“ pri kreiranju onakvog nečega. A, možda i Stan, kada je to prihvatio da nosi. Ništa ružnije davnooooooooo nisam videla. Čak je i Berdihov prošlogodišnji, cvetni „aranžman“ bio poezija.

Wimbledon2015

pre 8 godina

E sad se Wawrinka moraš potruditi da izbaciš i Federera, zbog toga što mu ovaj turnir jedini nedostaje, uz Monte Karlo i olimpijsko zlato. Budi kao prošle godine u finalu Monte Karla i nema zime. Bilo bi lepo opet finale Rima ti i Nole, kao i davne 2008.

siporex

pre 8 godina

... nadal moze ipak da bude zadovoljan napretkom u igri - poboljsao je elemente koji na prethodnim turnirima nisu bili tako dobri - kao na primer...

...u svakom slucaju - ovim tempom napretka - on postaje jedan od mogucih kandidata za osvajanje rolan garosa 2016...

lik

pre 8 godina

Nadalova najveca prednost na RG je sto nije izgubio ni jedan mec na glavnom stadionu Filip Satrije,i to svi teniseri znaju,tako da ce svakom biti tesko psiholoski da ga pobjedi na tom terenu....Zbog toga je Nadal i dalje veliki favorit iako je u velikom padu,samo se nadam da ce Novak konacno osvojiti titulu!

veki pekic

pre 8 godina

Odlican mec ! Ali, sa 3m iza osnovne linije ni Rafa ne moze dovoljno jako da udari 'balon' lopticu. I jos ne krene na vreme kad vraca, cesto. Sa ovako defanzivnom i neaktivnom igrom ce tesko proci u polufinale, ubuduce. Sada je Nole brzi od njega ali malo slabiji na mrezi. Fed je i dalje ispred obojice u tehnici udarca, citanju protivnika i startu na lopticu. Sve u svemu, svi trojica su davno usli u legendu sporta.

Profesor

pre 8 godina

Atomski tenis u prvom setu, ne znam da li je ikada Nadal na sljaci vodio 6-2 u tie break-u i izgubio set, mislim da nije. Bice tesko Novaku protiv Stena u nedelju. Sutra Sten Fedeks 7-5 6-4

Stanimal

pre 8 godina

hahahahahahaha. Koliko botova-neznalica posle toliko godina tenisa i mečeva Đoković-Nadal na RG, nije ukapiralo da Nadal svoju najbolju igru tokom cele godine pruža u POLUFINALIMA I FINALIMA Rolan Garosa. Poslednjih 10 godina je tako (osim 2009.te) i još to niste ukapirali. Zato treba da ide na Đokovića u četvrtfinalu ili daj bože još u osmini finala RG. Da ga Novak razbije, kompletno izbaci iz ravnoteže i oduzme mu silne bodove. A sledeće godine će nadal već ući u 30-tu...

VUK

pre 8 godina

pa povređen čovek... mislim Toni Nadal..od silnih poraza.. glupo je da čoporativno gledaju turnire, tj
poraze ovi Nadalovi..mama,tata, seka,verenica, stric,strina..

Nebojša

pre 8 godina

Stan je iskoristio svoju sansu veceras i zasluzeno je otisao u polufinale gde je mozda i njegov maksimum.Jer protiv Rodzera tvrdim da nema sta da trazi osim ako ovaj sam ne dozvoli to da ga pobedi.A sto se tice Rafe ja tvrdim da je i dalje prvi favorit na Rolan Garosu i pored ovakve igre koju pruza u zadnjih par meseci(ne samo na sljaci).Ipak je on devetostruki osvajac RG tog GS..
(Donekle poznavalac tenisa, 16. maj 2015 00:37)


U pravu si jedino što se tiče nika nije nemoguće da Nadal osvoji RG ali nikako nije glavni favorit to čak ni njegovi navijači ne misle osim malobrojnih svoje neznanje si pokazao i sa ovim nema sta da traži protiv Federera što nikako nije realno Wavrinka itekako ima šansi osim ako bude loš u suprotnom biće bitka i Wavrinka kao blagi favorit to naravno ne znači da Federer ne može do pobede.

Ivan M

pre 8 godina

Rafa je u komi. Vavrinka ga je nadigrao, kao i pre toga Nole i Mari. Forhend mu je otišao u paramparčad. Ne može da se nametne u razmenama, već dobija poene samo na sjajnu odbranu i(li) greške protivnika. Ja nemam pojma kako on sa ovakvom igrom može da sanja finale RG, a kamoli tek titulu. Vavrinka je bio ultra agresivan i išao na va bank - kad on igra tako, skoro je nemoguće parirati mu. Sutra nas čeka veoma zanimljivo polufinale!

Rafa Nadal

pre 8 godina

@Mikii

E, izvini molim te, stvarno ne znam sta cu, sve sam pokusao, ali kad nece, onda nece. Prenecu cestitke Vavrinki i budi siguran da cu u Parizu biti onaj pravi Rafa. Puno pozdrava, uvek tvoj Nadal.

Šta, da neće možda ponovo da ga pobede ovi što su ga od MK pobeđivali?

pre 8 godina

Da je Nadal sve i jedan meč do RG ove godine izgubio, na stadionu Filip Šatrije on se pretvara u "životinju", gladijatora iz istoimenog filma koga poglavar samo na podvalu može "pobediti".
Upravo posle poraza od Vavrinke, ja sam uvereniji nego ikad da je ovo godina Nadalovog osvajanja 10. RG.

teča rasa

pre 8 godina

nadal ne moze da igra po noći na sljaci, a jedina sreća je sto na RG nemaju reflektori
(eewe, 15. maj 2015 23:55)

Ааа, зато... била је ноћ! Ццц!!!

max

pre 8 godina

Možda Nadal nije na nivou kao prethodnih sezona na šljaci jer i drugi igraju dosta dobro,ali svaka čast Wawrinki,mislim da ima najlepši bekhend svih vremena,pa to je neverovatno kako ima fin i stabilan bekhend !!

teča rasa

pre 8 godina

(akapulko, 16. maj 2015 00:12)

Е, свега ти, ај' ми реци, молим те, добитне бројеве у следећем колу лотоа!

sweswe

pre 8 godina

Ako finale Rima budu igrali Ferer i Vavrinka, i ako turnir u Rimu osvoji Vavrinka, Nadal će biti na ATP No.9 sa 5 poena zaostatka za Vavrinkom. To bi više voleo nego Đoković da osvoji ovaj turnir.
(Vavrinka ume ponekad da odigra..., 16. maj 2015 00:09)

Da te informisem malo, ta dvojica igraju polufinale. Izvini!!

Vavrinka ume ponekad da odigra...

pre 8 godina

Ako finale Rima budu igrali Ferer i Vavrinka, i ako turnir u Rimu osvoji Vavrinka, Nadal će biti na ATP No.9 sa 5 poena zaostatka za Vavrinkom. To bi više voleo nego Đoković da osvoji ovaj turnir.

Donekle poznavalac tenisa

pre 8 godina

Stan je iskoristio svoju sansu veceras i zasluzeno je otisao u polufinale gde je mozda i njegov maksimum.Jer protiv Rodzera tvrdim da nema sta da trazi osim ako ovaj sam ne dozvoli to da ga pobedi.A sto se tice Rafe ja tvrdim da je i dalje prvi favorit na Rolan Garosu i pored ovakve igre koju pruza u zadnjih par meseci(ne samo na sljaci).Ipak je on devetostruki osvajac RG tog GS..

akapulko

pre 8 godina

4 set i 7 brejk lopti nije iskoristio.
Od svih poraza u ovoj godini, jedino je bio nemocan protiv Berdiha na AO.
Sve ostale meceve gde je gubio nije iskoristio barem 3 brejk lopte u 3 razlicita gema.
Sto se tice RG vi uvek nekako zaboravite da se on igra na 3 dobijena seta, da je vreme uglavnom toplo,podloga i loptice odgovaraju Rafi.
Uostalom kad pocne mec protiv Novaka na RG, a bice sigurno, nemojte posle 15 minuta da se pitate zasto se Nole toliko zacrveneo, zasto ne moze da dise, zasto se u 3.satu ne krece...

bok pusa

pre 8 godina

Sramota za "kralja šljake" i goata da prospe 4 vezane set lopte! Novaku se to ne dešava. Ipak je on mentalna gromada za Raficu. Eeeej, 4 set lopte! Bruka!

Ibanez

pre 8 godina

Nadal ne igra ništa lošije nego predhodnih godina, igra isto na vrhunskom nivou.. ali ne može više da napreduje, to je njegov maximum. Međutim drugi imaju prostora za napredak, to i dokazuju u igri sa Nadalom.

ass

pre 8 godina

Nadal posle Garosa ispada iz prvih 15...al' ga nalupa Švajcarac,sunce ti...Koji udarci...
(Peđa, 15. maj 2015 23:58)

Druže to teoretski nije moguce,ne znam zasto ga mrzis al nije ni bitno.

igor pfc

pre 8 godina

Kad sam pre petnaestak dana u jednom komentaru napisao da Vavrinka kad ima dan igra najlepsi tenis za gledanje, tada sam dobio brdo minusa. Ko je gledao vecerasnji mec mogao je da uziva u lepoti tenisa, razorni udarci sa svih strana, forhendi, bekhendi, servis, volej, sve je islo kao iz topa. Da stvar bude bolja Rafa je igrao skoro svoj najbolji tenis, ali ono se nije moglo braniti, oni ravni udarci prosecne brzine 140km/h. Voleo bih da sutra pobedi i Rocka, da mu vrati za one Mirkine provokacije iz Londona.

Advokat svih Srba

pre 8 godina

Na osnovu do sada nevidjene gestikulacije Nadala,ovaj poraz ce ga definitivno najjvise zaboleti,jer je ovo poslednja velika provera pred najznacajniji turnir u ovom delu sezone,Roland Garos.Nadalova kula od karata i njegovo glavno uporiste i bastion nepobedivosti,koji naziva sljaka je totalno urusena ove sezone,svakako to ne menja cinjenicu da je on kralj sljake,medjutim ove godine to definitivno nije.Novak je nabrijaniji nego ikada,samopouzdanje mu je na najjvisem nivou,jeste da ne igra trenutno najbolje ali vazno da su pobede tu.Ovo je ta godina koja ce Novaka i zvanicno gurnuti u besmrtnost,idemo na sva 4.GS turnira !

Alex

pre 8 godina

Ajde Vavrinka pusti Feda u finale. Ovi ljubomorci na No1etov uspeh ce i dalje guslati kako Fed i Rafa imaju bolji skor u mecevima sa No1etom a nikako da mu izadju na crtu tj. da doguraju do finala.
Pliiiiiiz

Dzonni

pre 8 godina

Nervira me malo euforija tipa: Nadal se raspada - Nole uzima RG 100%. Marej, ovakav Vavrinka, Nisikori mogu dobiti Noleta na RG mozda pre nego Nadal ili Federer. Berdih, Dimitrov, Ferer su isto nezgodni ali od njih ne bi smeo izgubiti na 3 dobijena seta.
Dakle, Nole mozda jeste prvi ali sigurno nije ubedljivi favorit na RG cak i da Nadal nastavi sa ovakvom formom.

milos

pre 8 godina

Šta je tu više za znak uzvika kad su vesti o pucanju nadala...sve je jasno,em je mator (29 godina za mesec dana),brojne povrede+stil igre+doping su mu došle glave.Sve ono što smo pričali pre par godina evo stiglo ga je.Bije ga ko stigne,i to na šljaci.Da ne pričam što raznorazni kvazistručnjaci ovo nazivaju "najboljim svih vremena".Stoji čovek 5 metara iza servis linije i vraća servis.Metar unazad i vraćao bi lopticu sa tribina.

Vladislav

pre 8 godina

odlicna igra nadala , rezultat moze opasno da zavara , rafa nije imao srece u prvom setu 4 set lopte u tejbrejku nije iskoristio ,igrao je mnogo bolje nego do sada, podize svoju formu ...ali ali vavrinka je odigrao fenomenalno , ovo je najbolji mec na ovom turniru a mozda i vavrinkin najbolji , kako je igrao ...svaki komentar suvisan eeeee prosek brzine winera 134kmh , pa to su bili proektili ...

Vladislav

pre 8 godina

Pa vrlo moguce da Rafa ispadne posle RG iz prvih 10 mozda i 15 ali ce se ubrzo vratiti , Rafa od RG skoro da be brani nista , tako da ce biti ocekivanko da opet udje medj prva 4 , ali za sada ne vidim da je rafa ovim igrom dostojan prituvnik noletu , vise se plasim mareya i njegove forme i sakupljanjem bodova , evo ga uskoro na br 2 ...

Šta, da neće možda ponovo da ga pobede ovi što su ga od MK pobeđivali?

pre 8 godina

Da je Nadal sve i jedan meč do RG ove godine izgubio, na stadionu Filip Šatrije on se pretvara u "životinju", gladijatora iz istoimenog filma koga poglavar samo na podvalu može "pobediti".
Upravo posle poraza od Vavrinke, ja sam uvereniji nego ikad da je ovo godina Nadalovog osvajanja 10. RG.

MIRO LJ.

pre 8 godina

Neka ga je nagrdio ko drumskog razbojnika! Rafa je, onako "sportski", više puta pobjedonosno stiskao pesnicu na
Stenove greške, nego na svoje dobre poteze.

i to ti je tenis

pre 8 godina

bravo Vavrinka, prava muška napadačka igra.. Nole će se sad vjerojatno prošetat do naslova jer će se Federer i Vavrinka potuć sutra za finale pa neće imat ko igrat u nedjelju :)

čvarkov

pre 8 godina

Dobar tenis,Vavrinka kao u transu a Rafa umesto lovca postao lovina...Eto Federeru ni krivom ni dužnom finale Rima jer mislim da Stan ne može ovako sjajno da igra u dva dana a i mislim da ima previše respekta prema sunarodniku...šteta zbog polufinala Federer-Nadal jer sam ga priželjkivao...

SRBin

pre 8 godina

Izgleda da će ubedljiv Nadalov poraz od Novaka na RG biti ostati moj san. Neće se ovaj dovući dalje od polufinala, a i to je diskutabilno...

Ljubisa

pre 8 godina

Vau, odavno nisam gledao tako dobar mec. Wawrinka je pobedio-tenis je pobedio. Bilo je veliko zadovoljstvo gledati ovaj duel i kao novakov navijac nisam bio siguran sta je bolje, da Nadal dobije ili izgubi. Imati dva puta brejka viska u prvom setu, imati 4 vezane set lopte i na kraju izgubiti ga,..pa to nikad nije bilo svojstveno sampionu kakav je Nadal, koji uzgred i nije lose igrao. Onda sta reci za pobednika ovog meca: svaka cast na preokretu, svaka cast za napadacku(fudbalski receno) igru, mentalnu cvrstinu, na ravne, jake ofanzivne udarce iz forhenda i na jednorucnom bekhendu koji nije "pukao" kao Federerov. Ovako je izgleda Soderling demolirao Nadala pre 4,5 godina. Odrzati takav visok nivo ofanzivne igre od pocetka do kraja protiv jednog Nadala na omiljenoj podlozi-izgleda nestvarno.
Sto se tice naseg Novaka i njegove igre u ova prva 3 meca: nadam se da je uzrok takve igre fudbalskim zargonom receno " teske noge" tj. da se zestoko treniralo na svim aspektima igre kako bi forma i "lake noge" dosle pred zavrsnicu RG-a, ako je tako, kapa dole i verujem da ce bas kad treba biti mnogo agresivniji. Nekako, najlakse nam je kada ide on po poen, kada poen zavisi od njega a ne od protivnika.

Stefan

pre 8 godina

Kakav mec pre svega ljudi moji, jedan od lepsih koje sam gledao. Svaka cast kako je Vavrinka spasao 4 set lopte u taj brejku i vratio se. Vavrinka je uspeo da ponovi igru sa AO kao protiv Novaka, a Nadal je takodje igrao fanscinantno. Samo mi je nesto upalo u oko. Merio sam Rafinu pauzu izmedju poena, i bilo je 43 sec, dobio je samo jednu opomenu. Sramota za to.

Stane Vavrinka

pre 8 godina

Nemoj samo neko sad da napiše da "Nadal nije u formi" i da to nije "onaj stari Nadal", jer to večeras ne bi bila istina. Istina je da je Nadal igrao vrlo dobro, ali je naleteo na Stanimala u "Australija open izdanju". Nadal je vratio sve što je iole moglo da se stigne i gde je imao bar 1% šansi da vrati, ali je Stane tukao kao Ilija gromovnik. Naravno, stojim i kod svoje ranije tvrdnje, a to je da je Nadal čovek koji je pobeđivao (prvenstveno) strahom, za razliku od Feda - koji uglavnom pobeđuje kvalitetom, Ferera - koji pobeđuje borbenošću, Marej - upornošću itd. Igrao je Rafa dobro, kao i pre, ali više nema taj oreol nepobedivosti, tako da su pobede protiv njeg vezali i momci koji su mu bili redovne mušterije (Stane, Verdasko, Fonjini). Suma sumarum, meč je bio odličan.

Titi

pre 8 godina

Ne znam sto naši toliko mrze Nadala. Čovek je veliki sportista, fer je i nikad nije bio arogantan. To sto nekom smeta kad neko grize ka uspehu stvarno nije fer jer bez toga nema ni velikih uspeha. Nadal je zaslužio svako postovanje celog sveta, doneo je toliko noviteta i uzbudjenja u sportu da ne mogu da verujem da mu neko želi totalni krah. Ja mu želim sve najbolje i da se sto pre vrati u top 3 gde mu je i mesto.

simke

pre 8 godina

Prosto ne mogu da vjerujem sta se desava sa Nadalom,to nije vise isti igrac....Potpuno je izgubio snagu i agresivnost,salje kratke lopte,i na taj nacin je razigrao Vavrinku,koji je raspaljivao po loptici,i onda je jasan bio ishod meca...Vavrinka je sasvim zasluzeno pobjedio...Definitivno,ako Nadal ne povrati snagu i agresivnost,izgubice vec u prvoj nedjelji Rolan Garosa.

x

pre 8 godina

Ako finale Rima budu igrali Ferer i Vavrinka, i ako turnir u Rimu osvoji Vavrinka, Nadal će biti na ATP No.9 sa 5 poena zaostatka za Vavrinkom. To bi više voleo nego Đoković da osvoji ovaj turnir.
(Vavrinka ume ponekad da odigra..., 16. maj 2015 00:09)

Znaci voleo bi da na RG naleti na Djokovica u osmini finala?! Neka se on zadrzi u top 8 do RG, a posle nek ispadne i iz prvih 100 ako hoce...

moram da kazem il cu da puknem

pre 8 godina

nevoli rafa da vija rezultat. pokida se da osvoji brejk ali ga u narednom gubi. previse se zanese da ce ostali da drhte kada on servira. gledo sam ga protiv mareja sa koliko zelje nastupa ali i sagoreva u istoj.

Nebojša

pre 8 godina

Zasluženo Wavrinka je bio na nivou najbolji kada je trebalo ako ponovi partiju izbaciće Federera sa druge strane Nadal dobar ali slab kada je trebalo da dokrajči Wavrinku silne prilike je propustio u prvom setu dva puta brejk servis za set tri vezane set lopte u tajbrejku puno da prodje nekažnjeno ovim porazom umanjio i tako male šanse za RG ali ne treba ga opisati sve dok se i ne dogodi odnosno dok ga neko ne izbaci.

Vragolan

pre 8 godina

Nema ništa od Rafe na RG, jednostavno nije dovoljno spreman za najveće mečeve, možda fizički i jeste ali mentalno očigledno ne.
Videćemo da li će se vratiti, moja prognoza je da osvaja 1, maksimalno 2 GS do kraja karijere.
Što se ovogodišnjeg RG tiče, i definitivno će to biti velika prilika za Novaka, on na šljaci može da izgubi od nekoliko protivnika, ali u 3 seta i ako igra svoju top igru osvaja ga skoro sigurno !

radex

pre 8 godina

Nemoj samo neko sad da napiše da "Nadal nije u formi" i da to nije "onaj stari Nadal", jer to večeras ne bi bila istina. Istina je da je Nadal igrao vrlo dobro, ali je naleteo na Stanimala u "Australija open izdanju". Nadal je vratio sve što je iole moglo da se stigne i gde je imao bar 1% šansi da vrati, ali je Stane tukao kao Ilija gromovnik. Naravno, stojim i kod svoje ranije tvrdnje, a to je da je Nadal čovek koji je pobeđivao (prvenstveno) strahom, za razliku od Feda - koji uglavnom pobeđuje kvalitetom, Ferera - koji pobeđuje borbenošću, Marej - upornošću itd. Igrao je Rafa dobro, kao i pre, ali više nema taj oreol nepobedivosti, tako da su pobede protiv njeg vezali i momci koji su mu bili redovne mušterije (Stane, Verdasko, Fonjini). Suma sumarum, meč je bio odličan.
(Stane Vavrinka, 16. maj 2015 00:30)

Žestoko se ne slažem sa tobom i svima koji su ti lupili lajk. Vidi se da nisi pratio tenis 2006, 2007, 2008, ili 2010 kada je Nadal i dobio epitet krajla šljake. Tada je žario i palio po terenu i niko mu nije mogao ništa. Nemoj da misliš da Federer i ostali igrači nisu igrali odlično u to vreme protiv Nadala, baš kao i stan večeras, ali prosto se nije moglo. Vavrinki svakako kapa dole, ali čak i sa ovakvom igrom 2008 npr. ne bi mogao ni set da uzme Nadalu. Daleko je to drugar od starog kralja šljake.

Pozz

REALan

pre 8 godina

Ovaj mec Nadal je prokockao u prvom setu,u drugom je Stan igrao jednostavno briljantno,a BP je spasava cudesno.Mislin da s ovom igrom iz 2. seta nitko mu ne bi mogao nista.Ako Stan bude ovako igrao i sutra,pobjedit ce Rogera,sve ispod dosta tesko.

Maja

pre 8 godina

Ko je gledao meč jasno je da je ovo veoma, veoma težak poraz Nadala. Čak mislim da bi ovaj poraz mogao presudno da utiče na njegovo samopouzdanje na RG.
Vavrinka je simpatično na kameri napisao: Vidimo se sutra RF. :)

RF

pre 8 godina

Au kakav mec Vavrinke. Iskreno voleo bih Rodzera da vidim u finalu, ali ako Vavrinka odigra kao sto je odigrao vcs, bice mnogo tesko Federeru da ga pobedi. Ali nekako imam osecaj da Varvinka ne moze ponoviti ovu igru i da cemo ipak gledati RF-a u finalu protiv Noleta i jos jedan novi teniski klasik.

petarczv

pre 8 godina

Mislim da se nadal zestoko folira kako bi zavarao svoje protivnike pred RG. Tu ce pred pocetak dobiti jednu bocu i onda 100% krenuti na osvajanje

Svete

pre 8 godina

U redu Murate, da vidimo ovako, prvo je bilo sigurno 3/3 i to je onemoguceno u nedelju, onda 100% 2/3 i evo nema ni toga, sada verujes u 1/3 !!
Ali moras da mi objasnis sta biva posle sledeceg turnira ?

Bravo za Wawrinku, mogao bi Rodja da posalje carter po Mirku !!

Beobrad

pre 8 godina

Kakav tenis igra Vavarinka, najbolji mec u Rimu ove godine!
Izvanredni forhend projektili sa nevidjenom dubinom i snagom, zadivljen sam!
Nadal uopste nije lose odigrao, naprotiv, ali s' ovakvim Vavrinkom u Rimu niko nema sta da trazi, bar po do sada prikazanom!

bok pusa

pre 8 godina

Nadal igra dobro. Vratio je igru. Njegov standardno dobar tenis, ali... Gubi se kod bitnih poena. Tu je jedina razlika. Samo samopouzdanje, ništa drugo.

relja

pre 8 godina

Ja sam veliki obozavalac tenisa i posebno Nadala . Ruku na srce Rafa se raspada . Ako Novak ovo ne iskoristi zelim mu brzo ispadanje iz prvih 100 . Ruku na srce Rafa mora da izvadi takvu magiju da stigne do QF eventualno SF sto bi bilo ogromno iznanedjenje a Nole da odigra krajnje lose da ne ostvari trijumf na RG . Fedex i Marej su mu (Novaku) jedini konkurenti u ovom trenutku .Kakvi takvi .

tetak

pre 8 godina

Odlican mec i kapa do poda Wawrinki na onom tie-breaku! Sto se tice Nadala, on ne igra lose samo sto se kolo srece u zivotu okrece. To se sada desava upravo sa njim, jer ono sto bi prelamalo nekad mec u njegovu korist sada ide protiv njega. Tako je to u tenisu a i u zivotu. To se dogodilo Federeru, sada se desava Nadalu, a to ceka i Djokovica.

Mikii

pre 8 godina

Opet uzvicnik, pa dokle?! Cestitke Wawrinki, a sto se Nadala tice, nemam reci vise. 6:2 u taj brejku i decko 'ladno izgubi set, a potom gubi lagano drugi. Isto kao mali igraci koje je nekada on tako tukao. Ako i ove godine osvoji Rolan Garos ovakvom igrom, treba mu dici spomenik na Filip Satrijeu.

REALan

pre 8 godina

Ovaj mec Nadal je prokockao u prvom setu,u drugom je Stan igrao jednostavno briljantno,a BP je spasava cudesno.Mislin da s ovom igrom iz 2. seta nitko mu ne bi mogao nista.Ako Stan bude ovako igrao i sutra,pobjedit ce Rogera,sve ispod dosta tesko.

nemanja4

pre 8 godina

Ili Rafa posustaje ili se cuva za Rolan Garos.Covjek nije vise ubojit kao sto je bio,nema tu ostrinu u igri,udara u prazno sve cesce...

Rafa Nadal

pre 8 godina

@Mikii

E, izvini molim te, stvarno ne znam sta cu, sve sam pokusao, ali kad nece, onda nece. Prenecu cestitke Vavrinki i budi siguran da cu u Parizu biti onaj pravi Rafa. Puno pozdrava, uvek tvoj Nadal.

rejnald

pre 8 godina

Ne može se reći da je Nadal noćas bio loš, nije imao sreće u ključnim momentima a posebno da osvoji prvi set ali kad se sve sabere Vavrinka je igrao bolje, imao fenomenalne volej udarce i zasluženo pobijedio.A nadal dolazi fizički spreman za RG, ali veoma raštimovan što se tiče igre i teško da to može popraviti i biti konkurentan za osvajanje ovog turnira!

Stanimal

pre 8 godina

hahahahahahaha. Koliko botova-neznalica posle toliko godina tenisa i mečeva Đoković-Nadal na RG, nije ukapiralo da Nadal svoju najbolju igru tokom cele godine pruža u POLUFINALIMA I FINALIMA Rolan Garosa. Poslednjih 10 godina je tako (osim 2009.te) i još to niste ukapirali. Zato treba da ide na Đokovića u četvrtfinalu ili daj bože još u osmini finala RG. Da ga Novak razbije, kompletno izbaci iz ravnoteže i oduzme mu silne bodove. A sledeće godine će nadal već ući u 30-tu...

teča rasa

pre 8 godina

(akapulko, 16. maj 2015 00:12)

Е, свега ти, ај' ми реци, молим те, добитне бројеве у следећем колу лотоа!

Wimbledon2015

pre 8 godina

E sad se Wawrinka moraš potruditi da izbaciš i Federera, zbog toga što mu ovaj turnir jedini nedostaje, uz Monte Karlo i olimpijsko zlato. Budi kao prošle godine u finalu Monte Karla i nema zime. Bilo bi lepo opet finale Rima ti i Nole, kao i davne 2008.

siporex

pre 8 godina

... nadal moze ipak da bude zadovoljan napretkom u igri - poboljsao je elemente koji na prethodnim turnirima nisu bili tako dobri - kao na primer...

...u svakom slucaju - ovim tempom napretka - on postaje jedan od mogucih kandidata za osvajanje rolan garosa 2016...

VUK

pre 8 godina

pa povređen čovek... mislim Toni Nadal..od silnih poraza.. glupo je da čoporativno gledaju turnire, tj
poraze ovi Nadalovi..mama,tata, seka,verenica, stric,strina..

повремени гледалац

pre 8 godina

Иако највише волим кад Вишковић коментарише, cиноћ ме је толико био изнервирао да cам хтео да угаcим тон. 'Ладно човек каже поcле првог cета, није био неки квалитет тениcа. Ок, она два брејка за 4-4 cу била поcледица грешака, али је генерално тениc био врхунcки. Поготово тајбрејк првог cета, шта cу одиграли, оно је невероватно.
Cложио бих cе cа коментаторима да је ово Надалов најтежи пораз ове cезоне, cтварно је био напаљен, играо је као луд, хватао доcта оних удараца из трка и опет изгубио.
Иначе, кад Cтену крене да улазе они ударци, ту одбране нема и милина га је гледати.

Denim Freak

pre 8 godina

Čoveče ovaj Rafa ima 19 masters u Mc, Madrid i Rim!
Nije čudo što ih ima najviše!
SPIN,SPIN,SPIN I SAMO SPIN!
Samo spin srbina spašava!

dnK

pre 8 godina

meni deluje da Rafa igra sasvim solidno, nema toliko gresaka, ali ga sve bolje citaju TOP teniseri i zato mu se tesko pise. Vavrinka predivno igra. Uzivanje je gledati ga.

max

pre 8 godina

Možda Nadal nije na nivou kao prethodnih sezona na šljaci jer i drugi igraju dosta dobro,ali svaka čast Wawrinki,mislim da ima najlepši bekhend svih vremena,pa to je neverovatno kako ima fin i stabilan bekhend !!

veki pekic

pre 8 godina

Odlican mec ! Ali, sa 3m iza osnovne linije ni Rafa ne moze dovoljno jako da udari 'balon' lopticu. I jos ne krene na vreme kad vraca, cesto. Sa ovako defanzivnom i neaktivnom igrom ce tesko proci u polufinale, ubuduce. Sada je Nole brzi od njega ali malo slabiji na mrezi. Fed je i dalje ispred obojice u tehnici udarca, citanju protivnika i startu na lopticu. Sve u svemu, svi trojica su davno usli u legendu sporta.

teča rasa

pre 8 godina

nadal ne moze da igra po noći na sljaci, a jedina sreća je sto na RG nemaju reflektori
(eewe, 15. maj 2015 23:55)

Ааа, зато... била је ноћ! Ццц!!!

Nebojša

pre 8 godina

Stan je iskoristio svoju sansu veceras i zasluzeno je otisao u polufinale gde je mozda i njegov maksimum.Jer protiv Rodzera tvrdim da nema sta da trazi osim ako ovaj sam ne dozvoli to da ga pobedi.A sto se tice Rafe ja tvrdim da je i dalje prvi favorit na Rolan Garosu i pored ovakve igre koju pruza u zadnjih par meseci(ne samo na sljaci).Ipak je on devetostruki osvajac RG tog GS..
(Donekle poznavalac tenisa, 16. maj 2015 00:37)


U pravu si jedino što se tiče nika nije nemoguće da Nadal osvoji RG ali nikako nije glavni favorit to čak ni njegovi navijači ne misle osim malobrojnih svoje neznanje si pokazao i sa ovim nema sta da traži protiv Federera što nikako nije realno Wavrinka itekako ima šansi osim ako bude loš u suprotnom biće bitka i Wavrinka kao blagi favorit to naravno ne znači da Federer ne može do pobede.

Profesor

pre 8 godina

Atomski tenis u prvom setu, ne znam da li je ikada Nadal na sljaci vodio 6-2 u tie break-u i izgubio set, mislim da nije. Bice tesko Novaku protiv Stena u nedelju. Sutra Sten Fedeks 7-5 6-4

v

pre 8 godina

Promenise se vremena. Ranije Rafa nije mogao na travi i betonu da dodje do Rodje, a sada kralj sljake ne moze da dobaci do polufinala do kralja trave. Nole pamet u glavu, ovo je tvoje vreme. Idemooo!

teča rasa

pre 8 godina

Napred Nole,kad gledam ove šabane i zaista shvatam koliki si ti šampion...kajem se za sve ružne komentare OPROSTITE MI DRUGARI
(JUMKO, 15. maj 2015 23:57)

Е ово већ дефинитивно није потписани мученик. Неко га "плагира".

teča rasa

pre 8 godina

Da te informisem malo, ta dvojica igraju polufinale. Izvini!!
(sweswe, 16. maj 2015 00:32)

Пошто овде мислиш на Ферера и Вавринку ти ниси информисан. Они играју полуфинале, али не један против другог! Разлика је битна!!!

stevo

pre 8 godina

Bez obzira na sve okolnosti i trenutnu krizu Nadala on ostaje najveci konkurent na svim turnirima Novaku. Vavrinka je odigrao najbolji mec u zivotu i zasluzeno je slavio. Veceras Rodzer na iskustvo dobija osokoljenog zemljaka. Nadam se da ce Novak osvojiti ttitulu.

Sneža

pre 8 godina

Šampion polako nestaje. Ovo je deo sezone, u kojoj je RN uvek dominirao, a sada... Nisam njegov navijač, ali gledajući sve ovo, osećam neko sažaljenje, tugu...
Rafa, je ovim porazom izgubio i poslednju slamku spasa, nešto što bi ga pokrenulo, povuklo iz ove silazne putanje, u kojoj je već dugo.

P.S: Dizajner Vavrinkine opreme nije bio „sav svoj“ pri kreiranju onakvog nečega. A, možda i Stan, kada je to prihvatio da nosi. Ništa ružnije davnooooooooo nisam videla. Čak je i Berdihov prošlogodišnji, cvetni „aranžman“ bio poezija.

Ivan M

pre 8 godina

Rafa je u komi. Vavrinka ga je nadigrao, kao i pre toga Nole i Mari. Forhend mu je otišao u paramparčad. Ne može da se nametne u razmenama, već dobija poene samo na sjajnu odbranu i(li) greške protivnika. Ja nemam pojma kako on sa ovakvom igrom može da sanja finale RG, a kamoli tek titulu. Vavrinka je bio ultra agresivan i išao na va bank - kad on igra tako, skoro je nemoguće parirati mu. Sutra nas čeka veoma zanimljivo polufinale!

mister mister

pre 8 godina

Vavrinkin forhend je bio kao Del Potrov,razorno,sareno,precizno..neodbranjivo.Bekend mozda malo ispod za njegove standarde ali kad ga uhvati,projektil.Voleji odlicni,servis vrlo dobar.Nadalova ostrina forhenda se izgubila,fizicki je dobar,bekend dobar,a samopouzdanje najslabije.E sad..videcemo Vavrinku sutra protiv stare lisice,a Novak bi 99% trebalo da osvoji iako ce biti tesko slomiti Stena,posebno Federera.

ja

pre 8 godina

@ass
Znas li ti uopste sta je teorija?
I znas li uopste kako funkcionise bodovanje u tenisu?
Nadal ce posle ovog turnira imati 420 bodova manje odnosno tacno 4570 bodova.
Na RG Nadal brani titulu i 2000 bodova.
Teorijski tamo moze izgubiti u prvom kolu sto bi znacilo gubtak od 1990 bodova, pa bi u slucaju ispadanaja u prvom kolu posle RG imao 2580 bodova.

Ako pogledas trenutnu listu videces da bi mu trenutno taj broj bodova bio dovoljan za 12. mesto, na kome bi bio u slucaju da svi teniseri iz prvih 20 ostanu na svojim bodovima.
Medjutim mnogi teniseri na RG mogu i zaraditi dodatne bodove.
Tako bi na primer Simon i Lopez dolaskom do cevrtfinala mogli da sakupe dovoljno bodova da prestignu Nadala. Jos dvojica bi dolaskom do polfinala mogli da prestinu Nadala. Jedan bi mogao da ga prestigne ulaskom u finale i jedan osvajanjem titule.
Znaci bar jos 6 tenisera bi moglo da prestigne Nadala, pa bi on teorijski mogao posle RG da bude i na 18. mestu.

To je teorija, a u praksi cemo videti sta ce biti.
Ako na RG Nadal ne stigne bar do polfinala, gotovo sigurno ispada iz prvih 10 otprilike negde na 11-12. mesto.

Ludi Milojko

pre 8 godina

Ne razumem ove koji tvrde da Rafa igra dobro.
Čovek ima veliki problem sa svojim najjačim oružjem.
FH mu leti na sve strane, pa iz tog razloga često u razmenam ga ni ne poteže onako kako smo od njega navikli. Samim tim protivnici imaju više šansi.
Kad kažem da leti na sve strane ne mislim samo na aut ili mrežu nego nema one dubine i tempa i topspina kojim je mleo protivnike i terao ih da u razmenama udarju veliki broj loptica 2-3 metra iz linije ili 20-30 cm iznad grudnog koša.
Uz to za njega nekarakterističan broj kratkih loptica koji su omogućili Stanu da ih udara ko bez duše. A Stan kad je uđe u zonu stvarno je smrtonosan.
Veoma slično izdanje Rafe kao u finalu Madrida i porazi od dvojce veoma motivisanih i jakih protivnika u tim mečevima

lik

pre 8 godina

Nadalova najveca prednost na RG je sto nije izgubio ni jedan mec na glavnom stadionu Filip Satrije,i to svi teniseri znaju,tako da ce svakom biti tesko psiholoski da ga pobjedi na tom terenu....Zbog toga je Nadal i dalje veliki favorit iako je u velikom padu,samo se nadam da ce Novak konacno osvojiti titulu!

DCI Barnaby

pre 8 godina

@ Ako finale Rima budu igrali Ferer i Vavrinka, i ako turnir u Rimu osvoji Vavrinka, Nadal će biti na ATP No.9 sa 5 poena zaostatka za Vavrinkom. To bi više voleo nego Đoković da osvoji ovaj turnir.
(Vavrinka ume ponekad da odigra..., 16. maj 2015 00:09)

Da te informisem malo, ta dvojica igraju polufinale. Izvini!!
(sweswe, 16. maj 2015 00:32)
Polufinale igraju Stanislas Vavrinka protiv Roger Federera i Novak Djoković protiv David Ferera.Dobar pokušaj da efektno poentiraš ovom replikom,ali ispriječila se stativa...