Četvrtak, 14.05.2015.

22:14

Rađen o kokainu: Neću davati izjave

Srpski vaterpolista Nikola Rađen bio je pozitivan na kokain, zbog čega ga čeka suspenzija na četiri godine, nezvanično saznaje B92.

Izvor: B92

Raðen o kokainu: Neæu davati izjave IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

230 Komentari

Sortiraj po:

parangal

pre 8 godina

Nikad mi nije bulo jasno zasto sportistima brane doping. Ja jao spektator hocu da vidim da neko brze trci, pliva itd jer to gledam iz razonode. Sasvim je irelevantno da li neko te persormanse postize jer se rodio brz, vrijedno trenira ili se drogira. Ako doping nije fer, onda nije fer ni da se neko rodi npr visiciji pa moze da zakuca ili dalje skoci. To su gluposti. Pustute ih da rade sta hoce, njihova stvar.

nišlija __ nerađen

pre 8 godina

i majkl felps je bio uhvacen da konzumira marihuanu,pa podplatio da se to zataska i nikom nista.A rekorder je po broju osvojenih medalja
(zoki, 15. maj 2015 14:34)

I moj komšija uhvaćen da pije dve gajbe piva dnevno pa zataškao od žene
a predsednik je kućnog saveta zamisli molim te !!

see what i did there?

pre 8 godina

Gadne supstance - ko god je pametan ce ih izbegavati, ali nisu doping i ne pomazu da se postizu bolji rezultati u sportu, pa prema tome ne treba da budu deo doping kontrole.
(ZIka, 15. maj 2015 13:49)

kako ne? pa sta je efedrin onda? to su sve stimulansi koji uticu na rad srca, unos kiseonika, osecaj umora i boli. Tako da nemoj druge dezinformisati, ako vec sam ne znas.

ZIka

pre 8 godina

Kokain nije doping. Zasto su potrebne ovakve drakonske kazne?

Slicno sam mislio i kada je Gasquet uhvacen da koristi isti ili Agassi priznao da se udarao Meth-om.

Gadne supstance - ko god je pametan ce ih izbegavati, ali nisu doping i ne pomazu da se postizu bolji rezultati u sportu, pa prema tome ne treba da budu deo doping kontrole.

hilti

pre 8 godina

Meni su inače svi ti zakoni o zabrani supstanci glupi... Alkohol i nikotin legalni, kokain i marihuana nelegalni... Je l može neko da mi objasni razliku po kom kriterijumu su jedni legalni a drugi ne, kad je poznato da svi izazivaju psihičku zavisnost, pušenje povećava rizik od raka, piće od propadanja jetre... Ni jedna od njih nije zdrava za čoveka, ali nije ni čokolada i šećer pa su legalni... Možeš da pušiš i piješ do besvesti i to je dobro, ali da duvaš ne smeš jer to nije dobro... Licemerje obično

Labud

pre 8 godina

(Nikola S., 15. maj 2015 06:40)

Iz mokrace izadje za manje od 12 sati.

@Dag Kristi

Ne ljuti se covece, samo pokusavam da te poducim o picu.

Ako vec pijes, pij Votku ili Single Malt Whiskey, to su cista i uvek ista pica.

Rakije, piva, to je katastrofa.

Pricam ti iz iskustva nekog ko ima mnogo iskustva i znanja i prakse i sa jednim i sa drugim.

Hitman

pre 8 godina

Svima koji pisu da kokain i raznorazni narkotici nisu nista strasno,dozvolio bih da legalno konzumiraju po ceo dan koliko god zele..ne bih zalio takve olose!

st26

pre 8 godina

Srbi jedva cekali da se nekom nesto lose desi da mogu da pljuju i likuju, Nikola hvala za sve medalje, ovo me ne interesuje, njegova stvar, i vece od njega su uhvatili, pa su ostali upamceni kao veliki sportisti. Nema porebe da pljujete odmah decka.

KG

pre 8 godina

Ovde izgeda niko ne shvata da nije u pitanju samo Radjen.
Ljudi, on je bio pozitivan na kokain (ako se potvrdi) posle zvanicne utakmice reprezentacije. To sto ce on da bude suspendovan na cetiri godine uopste NIJE BITNO!!!. Zar ne shvatate da je vaterpolo EKIPNI sport i da ce posledice da snosi CELA reprzentacija. Mogu da nam oduzmu sve trofeje od tog dana pa do danas.
Eto zasto je to sto je uradio (ako je tacno) ne samo glupost, njegova - licna, vec ugrozava i ostale clanove reprezentacije. A o tome da ce sada svi da budu stostruko vise gledani i pregledani, da ne pricamo.

BluntedBoyWonder

pre 8 godina

Svi smo mi Nikola Rađen osim što se ne možemo hvaliti medaljama koje on ima. Svakako podrška za njega a novinari neka ne pokušavaju da mu blate ime.

fjuzzn

pre 8 godina

Znaci od sad se zove Uradjen!
(Petar Popara Crni, 15. maj 2015 09:08)
....NE,NE...ODUVEK JE ON BIO BASH RADJEN!....KONTINUALNO,NESVRSHENO VREME,KAPIRASH?...

LARA

pre 8 godina

@vaterpolista

Moram da ti odgovorim, jer stvarno lupas gluposti.
Mojoj mami je tata umro od raka jad je upisala 1.godinu fakulteta(moram da naglasim farmacija), pa se nije odala alkoholu, drogama i sl.nego je zavrsila fax i ostala normalna i ja joj se divim! Tako da stvarno pises gluposti.

Siva celija 1 total

pre 8 godina

Sto se mene tice njegova stvar ko gradi svoj zivot moze i da ga rusi, sta ste se svi uhvatili da mu sudite, kada u zivotu nista niate postigli!

mrmlj

pre 8 godina

@(Nema vecih licemera od Srba, 14. maj 2015 22:48)
maradona je i bio kaznjen kao sto treba i radjen da bude.
to ne umanjuje njihove igracke kvalitete, ali pravila su pravila.
postoji lista zabranjenih supstanci i svaki profesionalni sportista mora biti upoznat sa posledicama ako unese neku od tih supstanci.
na kraju krajeva, u pitanju je kokain a ne neka susptanca koja se nalazi u tragovima u kapima za nos ili necemu slicnom.
kako je sejao, tako sada zanje.

zemlja teletabisa

pre 8 godina

ko ste bre vi da osudjujete..ima se moze se..hoce se..iiii?ako majstore samo vuci jedan je zivot..ni ja nikad ne odbijam dobru voznju.

Капетан Немо

pre 8 godina

Мислим да би дрогу требало легализовати, па нека се будале дрогирају до миле воље. Држава би убирала пдв, здравствене установе би имале тачну евиденцију наркомана и могле би да контролишу квалитет производа на тржишту, полиција не би трошила ни средства ни енергију на борбу против нарко дилера (јер их не би било) а мафија не би имала чиме да се бави и из руку би им био избијен огроман новац који тренутно ,,зарађују''. Новац који би се слио у државну касу могао би бити искориштен за квалитетније лечење особа оболелих од болести зависности као и на едукацију младих о штетним последицама конзумирања дроге, алкохола, дувана... Занимљиво је да алкохол и дуван изузетно разорно делују на људски организам али нису забрањени, и ако огроман број људи умире од последица конзумирања ових супстанци, оне се легално купују у било којој трговини.
Што се тиче спортиста, свака супстанца која вештачки побољшава перформансе организма, треба да буде забрањена, односно таквим спортистима би требало забранити да се такмиче. Постоје и неке материје које су дозвољене спортистима а које стимулативно делују на организам а постоје и неки трикови које користе спортисти да би побољшали своје спортске перформансе као што је конзумирање велике количине шећера (јако заслађени напици) или ауто-трансфузија...
Што се тиче опојних дрога, није ми познато како и колико оне утичу на перформансе спортиста, ако немају утицаја онда не би требало да буду забрањене. Спортске асоцијације и анти-допинг организације не би требало да се баве борбом против наркоманије, има ко ће тиме да се бави.
Понављам, ако супстанца коју спортиста конзумира не утиче
на спортске резултате, не треба да буде забрањена.
Постоји могућност да је Рађену неко подметнуо дрогу у пиће или храну па је он то нахотично конзумирао (има пакосних људи), али то је тешко доказати.
На крају се надам да ме неко није погрешно схватио: НЕ ПРОПАГИРАМ УЗИМАЊЕ ДРОГЕ - НАПРОТИВ, свако онај ко својевољно робује било којој материји, по мом мишљењу је БУДАЛА.

duledudule

pre 8 godina

podrska Nikola.hvala za sve pobede i medalje.kada bi uradili test na droge svim sportistima rezultat bi bio porazavajuci.nisi crna ovca,greske se dogadjaju

misterno

pre 8 godina

Ma to kad je bio na splavu i udarila ga promaja,dobio covek kijavicu,zacepljen nos,neka naizgled dobra dusa se ponudila da mu pomogne lekom protiv zacepljenih sinusa,da je samo znao da ima takvih ljudi,nikad ne bi uzimao lek za nos. Uopste ne sumnjam da su ga zli ljudi navukli na tanak led.

Sportisti i radnice u Dubaiu

pre 8 godina

Au, ovo je atak na Vladu, Vucica i reforme ! Sta cemo sada da izvozino ? Smanjie se izvoz ljudskog mesa i povecace se deficit u razmeni sa inostranstvom. Sreca da je MMF otisao jos juce !

Sportisti i policajci

pre 8 godina

Nema veze, sad jedan kafic u centru Beograda i Bog da te vidi ! Malo pivo malo nesto drugo ispod stola i evo ga jos jedan uspesan biznismen.

Zoro

pre 8 godina

Ne razumem. Zašto bi uspešan sportista, profesionalac sebi dozvolio ovako nešto? Nije čak ni retoričko pitanje, zaista ne razumem. (Sankara, 14. maj 2015 22:37)

Još gore, zašto bi otac dvoje male dece dozvolio ovako nešto.?
Odrašće i ta deca jednog dana a mrlja će ostati.

Lana

pre 8 godina

Pa ovo je realnost bar tri četvrtine profesionalnih sportista, to što mi na njih gledamo kao na oličenje zdravog života i visoke moralnosti je druga stvar.

Mara

pre 8 godina

Ako je ovi istina...pa sta mu je to trebalo u zivotu! Dobar sportista ima porodicu zar tako da zavrsi karijeru, strasno sta covek sam sebi moze da napravi!!!

Skretnicar

pre 8 godina

Nebranim cak stavise prezirem one koji koriste drogu i smatram ih slabicima.
Ali posmatrajmo zasada ovaj slucaj i drugacije: Grci su totalno pukli u svemu ugovor koji su potpisali sa Radjenom finansijski nemogu da ispostuju svako raskidanje na stetu kluba opet iziskuje placanje obaveza.
Najelegantnije resenje je ocrniri sportistu i pronaci nedozvoljenu supstancu. Ugovor se momentalno prekida i nema isplate za raskid ugovora.
Svi sportisti koj su u inostranstvu moraju o tome da razmisljaju.
Nekazem mozda je i suprotno, sve dok naknadne analize sve to ne potvrde.

Moca

pre 8 godina

Steta za takvog sportistu, ako je istina. Njegova lepsa polovina je bila poznata po vezama sa momcima koji vole beli prah, ali ko bi rekao da ce i njega da obrlati da proba...

Mirjana

pre 8 godina

Ne kazem da nije nepromisljen gest i istina da je svojim devojcicama teret na ledja svalio ali au, koliko moralnih gromada, reda, rada i discipline na jednom mestu. Au, covece kakvi komentari. Drz' se Nikola kako znas i umes i bezi od naroda koji nikakve zahvalnosti, za ono sta si u vaterpolu uradio, nema. Svi se kao fol plase poruke koju saljes 'nasoj' deci a u sustini se jako mali broj svojom decom bavi.

Nikola S.

pre 8 godina

@Labude

Ne iščili (kako kažeš) kokain iz organizma tako brzo. Možda si pomešao sa dejstvom.

Tragovi kokaina se standardnom opremom nalaze i godinu dana u organizmu, a onom finijom i preko dve.

I ne, ne pričam ovo na osnovu krimi serija na TV.

SLASH

pre 8 godina

Totalno neopravdano unistavaju coveku karijeru. Jaka stvar, Andre Agasi uzimao cele svoje karijere, Maradona pojeo droge vise nego hleba. Barak Obama je govorio kako je uzimao kokain, pa nema poznate licnosti koja nije probala to... Ja ne znam zasto uopste testiraju na kokain, zbog cega bi kokain bio nedozvoljen?

dejan

pre 8 godina

felps osvoji naramak medalja , javno duvka i dobije packe,a sad kao ovo je katastrofa.smesno! ps steta njemu zbog ugovora,svako cudo za tri dana prodje zato glavu gore.

grdoba

pre 8 godina

Vidim, počela sprdnja s uRađen. Garant ima i za Kokić. Nadam se da je greška. Ovako lep čovek, otac i sportista nije lud ni budalast kao tinejdžer, pa da probava to... biiiip.

Darko

pre 8 godina

Mako, 14. maj 2015 22:34

Nema crno belih stvari u zivotu, vec je sve sivo i zavisi iz kog ugla gledas.... Ti bi se u americi sa 200 din u dzepu smatrao propalitetom iako tako sebe ne vidis. Ako izlazis petkom i popijes sa drustvom,trebao bi da se smatras alkoholicarem iako to verovatno ne cinis. Prevaris li jednom devojku, ti si zauvek preljubnik itd.....
Da je pogresio, pogresio je, ali davati izjqve ovog tipa ja krajnje neprihvatljivo. Uvek smo bili brzi u spaljivanju svojih heroja... Legendo, pogresio si, tebi je verovatno najteze. Za mene si i dalje heroj........ Podrska....

vidim buducnost

pre 8 godina

previse se zblizio sa estradnim "umetnicima" preko svoje zene...nadam se da ce se opametiti i krenuti drugim putem, mlad je covek

Advokat

pre 8 godina

Jeste to neprihvatljivo za jednog vrhunskog sportistu i osobu koja treba biti primer deci i mladima, ali nema potrebe pljuvati po njemu. Uostalom, sebi je napravio problem, zato nemojmo biti sitne duse, likovati i radovati se njegovoj nesreci. Ljudski je dati mu podrsku da prevazidje ovaj period sto bezbolnije, mada je ovim najverovatnije zavrsena sportska karijera jednog velikog sportiste koji je doneo mnogo radosti nasoj drzavi. Pravi prijatelji ostace uz tebe. Izdrzi Nikola.

Vaterpolista

pre 8 godina

Ako ste ljudi imajte malo razumevanja, covek ima probleme u privatnom zivotu, umro mu je otac pre nekoliko meseci. Svako kog zadesi tragedija se na ovaj ili onaj nacin tesi. Vecina bi verovatno pila alkohol, a eto on je to pokusao da prebrodi na ovaj nacin.

Čemu ovo?

pre 8 godina

Šteta! Izgleda da je preozbiljno shvatio ono Anino "Idemo na sve".
Još uvek se nadam da ovo nije tačno, ipak je on jedan od (vaterpolo) heroja mog detinjstva.

NSadjanin

pre 8 godina

Moguce da je pio kafetin. Prilikom analize ukoliko ste pili kafetin par dana pre toga moze se desiti sa rezultati pokazu da se poItivni na kolain jer kafetin sadrzi neku supstancu koja je svojstvena i koki. Znam ovo jer je jedna stjuardesa imala problem prilikom testiranja...

mix

pre 8 godina

Ruzna vest ako je tacna. ALI posto smo mi Srbi i veoma brzo zaboravljamo sve samo da dodam HVALA TI Nikola za mnogo radosti koju si nam sa saigracima doneo!

Bane Zemun

pre 8 godina

Moguce je da je pao na doping testu, ceo svet se dopinguje od biciklista iz Kazahstana do dizaca tegova iz Jermenije, pa zasto ne bi i nas neki sportista bio dopingovan. A sto se tice kokaina moguce je da je pozitivan na neku supstancu koja se nalazi i u kokainu, ne razumem se u hemijske supstance ali nije ne moguce ovako nesto.
Richard Gasquet je bio pozitivan na kokain pre nekoliko godina pa je on objasnio da je on sportista i da nema nikakvu korist od toga i da mu je to podmetnuto. Zasto se ovako nesto ne bi desilo i Radjenu.

Labud

pre 8 godina

Zato ja udaram iskljucivo po pivu.
(Dag Kristi, 14. maj 2015 23:39)

Alkohol je jedina psihoaktivna supstanca od cije krize moze da se umre. Pa ti vidi...To sto Zapadna kultura takva da se alkohol ne samo tolerise vec i ohrabruje, to ne znaci da je dobar.

Pogotovo pivo, gistro ima b vitamin, a treba ti 5 gajbi da bi izvukao ekvivalent jedne tablete. Uz to izaziva cesto rak debelog creva, gojaznost, povisen secer, masti i trigliceride i sta sve ne ako se konzumire u vecim kolicinama. Samo da vidis sta ostaje u zemlji kada se pivnice presele, ne bi verovao. Kao fabrika guma da je bila.

SideSwipe

pre 8 godina

Vi sto se nadate da ovo nije istina - svako ko je makar malo upleten u vaterpolo zajednicu Srbije, zna da Radjen ovo radi vec niz godina... Jednom je morao biti uhvacen. Steta za takvog sportistu.

Poreski obveznik

pre 8 godina

Glavno da ce imati pravo na sportsku penziju cim napuni 40 godina zivota, a ona ce biti u iznosu od 1,5 , 2 do cak 3 prosecne plate u Srbiji u zavisnosti od toga gde je osvojena medalja i kog je odlicja bila.

Djura

pre 8 godina

Odavno se nisam smorio na neku vest kao na ovu. Nikad mi nije delovao kao čovek koji bi koristio kokain. Nadam se da nije istina i da će Radjen odraditi ugovor i završiti karijeru kako mu i dolikuje, po svemu što je uradio i za klubove i za reprezentaciju.

scepanmali

pre 8 godina

A ja sve vreme mislio da mu je pogled onakav zato sto je priglup.
U neku ruku sam i bio u pravu :)

Salu na stranu, sramota, ali to je danasnji "sport". Nema lepote i zdravog zivota, samo pare. Eto, tako se sada sportisti "rekreiraju".

Tuzno...

Lazabiohemicar

pre 8 godina

Pojedini antibiotici kao i analgetici mogu da daju lažno pozitivne rezultate droga testa iz urina. Zato je važno uraditi i kontrolni test iz krvi.

srećko

pre 8 godina

Neshvatljivo mi je da sportista i profesionalac kakav je on moze da napravi takvu glupost.Pa nije on tamo neki vaterpolista vec jedan od najboljih.Nemoguce je da nije znao kakve ce imati posledice.

Onokao..

pre 8 godina

Iskreno, ti vaterpolisti su nas toliko puta obradovali i odusevljavali svojim maksimalnim pristupom kada igraju u nacionalnom timu, da me je ovo smorilo isto kao da mi je neko svojevremeno rekao da je, recimo, Bodiroga pao na lsd...

bg

pre 8 godina

ako je istina.....strasno. primio se lik pa glumi nesto. katastrofa i sramota ako je tacno. zabraniti mu bilo kakvo zvanicno bavljenje sportom. posebno rad sa decom.

Hajlender

pre 8 godina

KOKANIDJA
Pa i on je covek od krvi i mesa
Ceo zivot red rad i disciplina
Daleko od toga da ga opravdavam,cak sta vise..... Ali ga razumem i nema razloga za pljuvacinu po coveku

Bane

pre 8 godina

(зашто?, 14. maj 2015 22:59)

Ajde objasnimi kako to kokain poboljšava rezultata kako ti kažeš. Rezultat može biti samo suprotan od onoga što misliš. Ali opet je nedozvoljeno pa ako te uvate naderosi.

hill

pre 8 godina

moja prijateljica je jednom prilikom pre desetak godina bila svedok, sada sam se toga setio i moje neverice .mene ovo ne iznenadjuje kada su vaterpolisti u pitanju,

Samo kazem

pre 8 godina

Nije sigurno koristio radi boljih performansi u bazenu, ali ce ga ta rekreacija kostati karijere. Ostaje da se vidi naravno da li je ovo istina i drugi nalaz da potvrdi... Ako je smrkao onda je to sramota za njega nevidjenih razmera. Sto se nase reprezentacije tice i klubova gde je igrao imao je on i vise nego dovoljno kontrola gde je bio cist tako da je ovo nesto sto se sada desilo i ne baca mrlju na sve uspehe koje je postizao sa klubovima i reprezentacijom...

pero

pre 8 godina

Jedina dobra stvar je sto ima 30 god, mislim pri kraju je karijere svakako. Veliki sportisti treba da cekaju da m prodje karijera pa nek se onda drogiraju do mile volje.....Ovako ispadnu samo luzeri

bojan

pre 8 godina

ako je istina i treba da se kazni bez obzira sto nas je obradovao toliko puta, on je idol mnoge dece i ovo je los primer ako je istina, ako nije neko treba da mu se izvini dobro za ovo objavljivanje

зашто?

pre 8 godina

Каква брука.Укаљао је после кошарке, наш најтрофејнији спорт.Надам се само да га није узимао ради постизања бољих резултата,већ да му је то од неког лудог провода.Шта год да је- нема оправдања!

Pyrex

pre 8 godina

E to je vec stimulans, i moze da poveca sportske performanse. A ne kao Gist, osudise ga zbog neceg sto uopste ne povecava sportske performanse, cak sta vise fizicki "zatupljuje".

hu

pre 8 godina

steta za njega kao osobu pre svega. treba mu pomoci ako je to moguce i ako prihvati pomoc. kontam ja to "krvav je to lebac, nema ni socijalno,ni zdravstveno,..." ali droga nije resenje problema, ne moze i ne sme to biti.

Pantagruel

pre 8 godina

Па кад ожениш певачицу, није лако одредити где престаје спорт, а почиње шоу бизнис, а у шоу бизнису, дроге је увек било.

Mako

pre 8 godina

Ukaljao je sve što je godinama pravio, i bez obzira na sve jako vredno što je u sportu i životu do sada ostvario komotno se može reći da je obična narkomancina.

трубадур

pre 8 godina

није страшно,проблем би био да је седео на 'ладном бетону или изашао напоље са мокром косом

bojan

pre 8 godina

ako je istina i treba da se kazni bez obzira sto nas je obradovao toliko puta, on je idol mnoge dece i ovo je los primer ako je istina, ako nije neko treba da mu se izvini dobro za ovo objavljivanje

Pantagruel

pre 8 godina

Па кад ожениш певачицу, није лако одредити где престаје спорт, а почиње шоу бизнис, а у шоу бизнису, дроге је увек било.

Pyrex

pre 8 godina

E to je vec stimulans, i moze da poveca sportske performanse. A ne kao Gist, osudise ga zbog neceg sto uopste ne povecava sportske performanse, cak sta vise fizicki "zatupljuje".

трубадур

pre 8 godina

није страшно,проблем би био да је седео на 'ладном бетону или изашао напоље са мокром косом

pero

pre 8 godina

Jedina dobra stvar je sto ima 30 god, mislim pri kraju je karijere svakako. Veliki sportisti treba da cekaju da m prodje karijera pa nek se onda drogiraju do mile volje.....Ovako ispadnu samo luzeri

Samo kazem

pre 8 godina

Nije sigurno koristio radi boljih performansi u bazenu, ali ce ga ta rekreacija kostati karijere. Ostaje da se vidi naravno da li je ovo istina i drugi nalaz da potvrdi... Ako je smrkao onda je to sramota za njega nevidjenih razmera. Sto se nase reprezentacije tice i klubova gde je igrao imao je on i vise nego dovoljno kontrola gde je bio cist tako da je ovo nesto sto se sada desilo i ne baca mrlju na sve uspehe koje je postizao sa klubovima i reprezentacijom...

Onokao..

pre 8 godina

Iskreno, ti vaterpolisti su nas toliko puta obradovali i odusevljavali svojim maksimalnim pristupom kada igraju u nacionalnom timu, da me je ovo smorilo isto kao da mi je neko svojevremeno rekao da je, recimo, Bodiroga pao na lsd...

Lazabiohemicar

pre 8 godina

Pojedini antibiotici kao i analgetici mogu da daju lažno pozitivne rezultate droga testa iz urina. Zato je važno uraditi i kontrolni test iz krvi.

hu

pre 8 godina

steta za njega kao osobu pre svega. treba mu pomoci ako je to moguce i ako prihvati pomoc. kontam ja to "krvav je to lebac, nema ni socijalno,ni zdravstveno,..." ali droga nije resenje problema, ne moze i ne sme to biti.

srećko

pre 8 godina

Neshvatljivo mi je da sportista i profesionalac kakav je on moze da napravi takvu glupost.Pa nije on tamo neki vaterpolista vec jedan od najboljih.Nemoguce je da nije znao kakve ce imati posledice.

Hajlender

pre 8 godina

KOKANIDJA
Pa i on je covek od krvi i mesa
Ceo zivot red rad i disciplina
Daleko od toga da ga opravdavam,cak sta vise..... Ali ga razumem i nema razloga za pljuvacinu po coveku

hill

pre 8 godina

moja prijateljica je jednom prilikom pre desetak godina bila svedok, sada sam se toga setio i moje neverice .mene ovo ne iznenadjuje kada su vaterpolisti u pitanju,

зашто?

pre 8 godina

Каква брука.Укаљао је после кошарке, наш најтрофејнији спорт.Надам се само да га није узимао ради постизања бољих резултата,већ да му је то од неког лудог провода.Шта год да је- нема оправдања!

Hitman

pre 8 godina

Svima koji pisu da kokain i raznorazni narkotici nisu nista strasno,dozvolio bih da legalno konzumiraju po ceo dan koliko god zele..ne bih zalio takve olose!

bg

pre 8 godina

ako je istina.....strasno. primio se lik pa glumi nesto. katastrofa i sramota ako je tacno. zabraniti mu bilo kakvo zvanicno bavljenje sportom. posebno rad sa decom.

Mako

pre 8 godina

Ukaljao je sve što je godinama pravio, i bez obzira na sve jako vredno što je u sportu i životu do sada ostvario komotno se može reći da je obična narkomancina.

Bane

pre 8 godina

(зашто?, 14. maj 2015 22:59)

Ajde objasnimi kako to kokain poboljšava rezultata kako ti kažeš. Rezultat može biti samo suprotan od onoga što misliš. Ali opet je nedozvoljeno pa ako te uvate naderosi.

LARA

pre 8 godina

@vaterpolista

Moram da ti odgovorim, jer stvarno lupas gluposti.
Mojoj mami je tata umro od raka jad je upisala 1.godinu fakulteta(moram da naglasim farmacija), pa se nije odala alkoholu, drogama i sl.nego je zavrsila fax i ostala normalna i ja joj se divim! Tako da stvarno pises gluposti.

fjuzzn

pre 8 godina

Znaci od sad se zove Uradjen!
(Petar Popara Crni, 15. maj 2015 09:08)
....NE,NE...ODUVEK JE ON BIO BASH RADJEN!....KONTINUALNO,NESVRSHENO VREME,KAPIRASH?...

st26

pre 8 godina

Srbi jedva cekali da se nekom nesto lose desi da mogu da pljuju i likuju, Nikola hvala za sve medalje, ovo me ne interesuje, njegova stvar, i vece od njega su uhvatili, pa su ostali upamceni kao veliki sportisti. Nema porebe da pljujete odmah decka.

mrmlj

pre 8 godina

@(Nema vecih licemera od Srba, 14. maj 2015 22:48)
maradona je i bio kaznjen kao sto treba i radjen da bude.
to ne umanjuje njihove igracke kvalitete, ali pravila su pravila.
postoji lista zabranjenih supstanci i svaki profesionalni sportista mora biti upoznat sa posledicama ako unese neku od tih supstanci.
na kraju krajeva, u pitanju je kokain a ne neka susptanca koja se nalazi u tragovima u kapima za nos ili necemu slicnom.
kako je sejao, tako sada zanje.

hilti

pre 8 godina

Meni su inače svi ti zakoni o zabrani supstanci glupi... Alkohol i nikotin legalni, kokain i marihuana nelegalni... Je l može neko da mi objasni razliku po kom kriterijumu su jedni legalni a drugi ne, kad je poznato da svi izazivaju psihičku zavisnost, pušenje povećava rizik od raka, piće od propadanja jetre... Ni jedna od njih nije zdrava za čoveka, ali nije ni čokolada i šećer pa su legalni... Možeš da pušiš i piješ do besvesti i to je dobro, ali da duvaš ne smeš jer to nije dobro... Licemerje obično

Капетан Немо

pre 8 godina

Мислим да би дрогу требало легализовати, па нека се будале дрогирају до миле воље. Држава би убирала пдв, здравствене установе би имале тачну евиденцију наркомана и могле би да контролишу квалитет производа на тржишту, полиција не би трошила ни средства ни енергију на борбу против нарко дилера (јер их не би било) а мафија не би имала чиме да се бави и из руку би им био избијен огроман новац који тренутно ,,зарађују''. Новац који би се слио у државну касу могао би бити искориштен за квалитетније лечење особа оболелих од болести зависности као и на едукацију младих о штетним последицама конзумирања дроге, алкохола, дувана... Занимљиво је да алкохол и дуван изузетно разорно делују на људски организам али нису забрањени, и ако огроман број људи умире од последица конзумирања ових супстанци, оне се легално купују у било којој трговини.
Што се тиче спортиста, свака супстанца која вештачки побољшава перформансе организма, треба да буде забрањена, односно таквим спортистима би требало забранити да се такмиче. Постоје и неке материје које су дозвољене спортистима а које стимулативно делују на организам а постоје и неки трикови које користе спортисти да би побољшали своје спортске перформансе као што је конзумирање велике количине шећера (јако заслађени напици) или ауто-трансфузија...
Што се тиче опојних дрога, није ми познато како и колико оне утичу на перформансе спортиста, ако немају утицаја онда не би требало да буду забрањене. Спортске асоцијације и анти-допинг организације не би требало да се баве борбом против наркоманије, има ко ће тиме да се бави.
Понављам, ако супстанца коју спортиста конзумира не утиче
на спортске резултате, не треба да буде забрањена.
Постоји могућност да је Рађену неко подметнуо дрогу у пиће или храну па је он то нахотично конзумирао (има пакосних људи), али то је тешко доказати.
На крају се надам да ме неко није погрешно схватио: НЕ ПРОПАГИРАМ УЗИМАЊЕ ДРОГЕ - НАПРОТИВ, свако онај ко својевољно робује било којој материји, по мом мишљењу је БУДАЛА.

Sportisti i policajci

pre 8 godina

Nema veze, sad jedan kafic u centru Beograda i Bog da te vidi ! Malo pivo malo nesto drugo ispod stola i evo ga jos jedan uspesan biznismen.

Lana

pre 8 godina

Pa ovo je realnost bar tri četvrtine profesionalnih sportista, to što mi na njih gledamo kao na oličenje zdravog života i visoke moralnosti je druga stvar.

BluntedBoyWonder

pre 8 godina

Svi smo mi Nikola Rađen osim što se ne možemo hvaliti medaljama koje on ima. Svakako podrška za njega a novinari neka ne pokušavaju da mu blate ime.

Sportisti i radnice u Dubaiu

pre 8 godina

Au, ovo je atak na Vladu, Vucica i reforme ! Sta cemo sada da izvozino ? Smanjie se izvoz ljudskog mesa i povecace se deficit u razmeni sa inostranstvom. Sreca da je MMF otisao jos juce !

KG

pre 8 godina

Ovde izgeda niko ne shvata da nije u pitanju samo Radjen.
Ljudi, on je bio pozitivan na kokain (ako se potvrdi) posle zvanicne utakmice reprezentacije. To sto ce on da bude suspendovan na cetiri godine uopste NIJE BITNO!!!. Zar ne shvatate da je vaterpolo EKIPNI sport i da ce posledice da snosi CELA reprzentacija. Mogu da nam oduzmu sve trofeje od tog dana pa do danas.
Eto zasto je to sto je uradio (ako je tacno) ne samo glupost, njegova - licna, vec ugrozava i ostale clanove reprezentacije. A o tome da ce sada svi da budu stostruko vise gledani i pregledani, da ne pricamo.

Siva celija 1 total

pre 8 godina

Sto se mene tice njegova stvar ko gradi svoj zivot moze i da ga rusi, sta ste se svi uhvatili da mu sudite, kada u zivotu nista niate postigli!

Zoro

pre 8 godina

Ne razumem. Zašto bi uspešan sportista, profesionalac sebi dozvolio ovako nešto? Nije čak ni retoričko pitanje, zaista ne razumem. (Sankara, 14. maj 2015 22:37)

Još gore, zašto bi otac dvoje male dece dozvolio ovako nešto.?
Odrašće i ta deca jednog dana a mrlja će ostati.

duledudule

pre 8 godina

podrska Nikola.hvala za sve pobede i medalje.kada bi uradili test na droge svim sportistima rezultat bi bio porazavajuci.nisi crna ovca,greske se dogadjaju

Mara

pre 8 godina

Ako je ovi istina...pa sta mu je to trebalo u zivotu! Dobar sportista ima porodicu zar tako da zavrsi karijeru, strasno sta covek sam sebi moze da napravi!!!

Moca

pre 8 godina

Steta za takvog sportistu, ako je istina. Njegova lepsa polovina je bila poznata po vezama sa momcima koji vole beli prah, ali ko bi rekao da ce i njega da obrlati da proba...

mix

pre 8 godina

Ruzna vest ako je tacna. ALI posto smo mi Srbi i veoma brzo zaboravljamo sve samo da dodam HVALA TI Nikola za mnogo radosti koju si nam sa saigracima doneo!

SideSwipe

pre 8 godina

Vi sto se nadate da ovo nije istina - svako ko je makar malo upleten u vaterpolo zajednicu Srbije, zna da Radjen ovo radi vec niz godina... Jednom je morao biti uhvacen. Steta za takvog sportistu.

see what i did there?

pre 8 godina

Gadne supstance - ko god je pametan ce ih izbegavati, ali nisu doping i ne pomazu da se postizu bolji rezultati u sportu, pa prema tome ne treba da budu deo doping kontrole.
(ZIka, 15. maj 2015 13:49)

kako ne? pa sta je efedrin onda? to su sve stimulansi koji uticu na rad srca, unos kiseonika, osecaj umora i boli. Tako da nemoj druge dezinformisati, ako vec sam ne znas.

zemlja teletabisa

pre 8 godina

ko ste bre vi da osudjujete..ima se moze se..hoce se..iiii?ako majstore samo vuci jedan je zivot..ni ja nikad ne odbijam dobru voznju.

misterno

pre 8 godina

Ma to kad je bio na splavu i udarila ga promaja,dobio covek kijavicu,zacepljen nos,neka naizgled dobra dusa se ponudila da mu pomogne lekom protiv zacepljenih sinusa,da je samo znao da ima takvih ljudi,nikad ne bi uzimao lek za nos. Uopste ne sumnjam da su ga zli ljudi navukli na tanak led.

Nikola S.

pre 8 godina

@Labude

Ne iščili (kako kažeš) kokain iz organizma tako brzo. Možda si pomešao sa dejstvom.

Tragovi kokaina se standardnom opremom nalaze i godinu dana u organizmu, a onom finijom i preko dve.

I ne, ne pričam ovo na osnovu krimi serija na TV.

dejan

pre 8 godina

felps osvoji naramak medalja , javno duvka i dobije packe,a sad kao ovo je katastrofa.smesno! ps steta njemu zbog ugovora,svako cudo za tri dana prodje zato glavu gore.

scepanmali

pre 8 godina

A ja sve vreme mislio da mu je pogled onakav zato sto je priglup.
U neku ruku sam i bio u pravu :)

Salu na stranu, sramota, ali to je danasnji "sport". Nema lepote i zdravog zivota, samo pare. Eto, tako se sada sportisti "rekreiraju".

Tuzno...

Advokat

pre 8 godina

Jeste to neprihvatljivo za jednog vrhunskog sportistu i osobu koja treba biti primer deci i mladima, ali nema potrebe pljuvati po njemu. Uostalom, sebi je napravio problem, zato nemojmo biti sitne duse, likovati i radovati se njegovoj nesreci. Ljudski je dati mu podrsku da prevazidje ovaj period sto bezbolnije, mada je ovim najverovatnije zavrsena sportska karijera jednog velikog sportiste koji je doneo mnogo radosti nasoj drzavi. Pravi prijatelji ostace uz tebe. Izdrzi Nikola.

Mirjana

pre 8 godina

Ne kazem da nije nepromisljen gest i istina da je svojim devojcicama teret na ledja svalio ali au, koliko moralnih gromada, reda, rada i discipline na jednom mestu. Au, covece kakvi komentari. Drz' se Nikola kako znas i umes i bezi od naroda koji nikakve zahvalnosti, za ono sta si u vaterpolu uradio, nema. Svi se kao fol plase poruke koju saljes 'nasoj' deci a u sustini se jako mali broj svojom decom bavi.

Labud

pre 8 godina

(Nikola S., 15. maj 2015 06:40)

Iz mokrace izadje za manje od 12 sati.

@Dag Kristi

Ne ljuti se covece, samo pokusavam da te poducim o picu.

Ako vec pijes, pij Votku ili Single Malt Whiskey, to su cista i uvek ista pica.

Rakije, piva, to je katastrofa.

Pricam ti iz iskustva nekog ko ima mnogo iskustva i znanja i prakse i sa jednim i sa drugim.

Skretnicar

pre 8 godina

Nebranim cak stavise prezirem one koji koriste drogu i smatram ih slabicima.
Ali posmatrajmo zasada ovaj slucaj i drugacije: Grci su totalno pukli u svemu ugovor koji su potpisali sa Radjenom finansijski nemogu da ispostuju svako raskidanje na stetu kluba opet iziskuje placanje obaveza.
Najelegantnije resenje je ocrniri sportistu i pronaci nedozvoljenu supstancu. Ugovor se momentalno prekida i nema isplate za raskid ugovora.
Svi sportisti koj su u inostranstvu moraju o tome da razmisljaju.
Nekazem mozda je i suprotno, sve dok naknadne analize sve to ne potvrde.

Darko

pre 8 godina

Mako, 14. maj 2015 22:34

Nema crno belih stvari u zivotu, vec je sve sivo i zavisi iz kog ugla gledas.... Ti bi se u americi sa 200 din u dzepu smatrao propalitetom iako tako sebe ne vidis. Ako izlazis petkom i popijes sa drustvom,trebao bi da se smatras alkoholicarem iako to verovatno ne cinis. Prevaris li jednom devojku, ti si zauvek preljubnik itd.....
Da je pogresio, pogresio je, ali davati izjqve ovog tipa ja krajnje neprihvatljivo. Uvek smo bili brzi u spaljivanju svojih heroja... Legendo, pogresio si, tebi je verovatno najteze. Za mene si i dalje heroj........ Podrska....

nišlija __ nerađen

pre 8 godina

i majkl felps je bio uhvacen da konzumira marihuanu,pa podplatio da se to zataska i nikom nista.A rekorder je po broju osvojenih medalja
(zoki, 15. maj 2015 14:34)

I moj komšija uhvaćen da pije dve gajbe piva dnevno pa zataškao od žene
a predsednik je kućnog saveta zamisli molim te !!

Djura

pre 8 godina

Odavno se nisam smorio na neku vest kao na ovu. Nikad mi nije delovao kao čovek koji bi koristio kokain. Nadam se da nije istina i da će Radjen odraditi ugovor i završiti karijeru kako mu i dolikuje, po svemu što je uradio i za klubove i za reprezentaciju.

Labud

pre 8 godina

Zato ja udaram iskljucivo po pivu.
(Dag Kristi, 14. maj 2015 23:39)

Alkohol je jedina psihoaktivna supstanca od cije krize moze da se umre. Pa ti vidi...To sto Zapadna kultura takva da se alkohol ne samo tolerise vec i ohrabruje, to ne znaci da je dobar.

Pogotovo pivo, gistro ima b vitamin, a treba ti 5 gajbi da bi izvukao ekvivalent jedne tablete. Uz to izaziva cesto rak debelog creva, gojaznost, povisen secer, masti i trigliceride i sta sve ne ako se konzumire u vecim kolicinama. Samo da vidis sta ostaje u zemlji kada se pivnice presele, ne bi verovao. Kao fabrika guma da je bila.

Čemu ovo?

pre 8 godina

Šteta! Izgleda da je preozbiljno shvatio ono Anino "Idemo na sve".
Još uvek se nadam da ovo nije tačno, ipak je on jedan od (vaterpolo) heroja mog detinjstva.

SLASH

pre 8 godina

Totalno neopravdano unistavaju coveku karijeru. Jaka stvar, Andre Agasi uzimao cele svoje karijere, Maradona pojeo droge vise nego hleba. Barak Obama je govorio kako je uzimao kokain, pa nema poznate licnosti koja nije probala to... Ja ne znam zasto uopste testiraju na kokain, zbog cega bi kokain bio nedozvoljen?

vidim buducnost

pre 8 godina

previse se zblizio sa estradnim "umetnicima" preko svoje zene...nadam se da ce se opametiti i krenuti drugim putem, mlad je covek

NSadjanin

pre 8 godina

Moguce da je pio kafetin. Prilikom analize ukoliko ste pili kafetin par dana pre toga moze se desiti sa rezultati pokazu da se poItivni na kolain jer kafetin sadrzi neku supstancu koja je svojstvena i koki. Znam ovo jer je jedna stjuardesa imala problem prilikom testiranja...

grdoba

pre 8 godina

Vidim, počela sprdnja s uRađen. Garant ima i za Kokić. Nadam se da je greška. Ovako lep čovek, otac i sportista nije lud ni budalast kao tinejdžer, pa da probava to... biiiip.

Bane Zemun

pre 8 godina

Moguce je da je pao na doping testu, ceo svet se dopinguje od biciklista iz Kazahstana do dizaca tegova iz Jermenije, pa zasto ne bi i nas neki sportista bio dopingovan. A sto se tice kokaina moguce je da je pozitivan na neku supstancu koja se nalazi i u kokainu, ne razumem se u hemijske supstance ali nije ne moguce ovako nesto.
Richard Gasquet je bio pozitivan na kokain pre nekoliko godina pa je on objasnio da je on sportista i da nema nikakvu korist od toga i da mu je to podmetnuto. Zasto se ovako nesto ne bi desilo i Radjenu.

ZIka

pre 8 godina

Kokain nije doping. Zasto su potrebne ovakve drakonske kazne?

Slicno sam mislio i kada je Gasquet uhvacen da koristi isti ili Agassi priznao da se udarao Meth-om.

Gadne supstance - ko god je pametan ce ih izbegavati, ali nisu doping i ne pomazu da se postizu bolji rezultati u sportu, pa prema tome ne treba da budu deo doping kontrole.

Poreski obveznik

pre 8 godina

Glavno da ce imati pravo na sportsku penziju cim napuni 40 godina zivota, a ona ce biti u iznosu od 1,5 , 2 do cak 3 prosecne plate u Srbiji u zavisnosti od toga gde je osvojena medalja i kog je odlicja bila.

Vaterpolista

pre 8 godina

Ako ste ljudi imajte malo razumevanja, covek ima probleme u privatnom zivotu, umro mu je otac pre nekoliko meseci. Svako kog zadesi tragedija se na ovaj ili onaj nacin tesi. Vecina bi verovatno pila alkohol, a eto on je to pokusao da prebrodi na ovaj nacin.

parangal

pre 8 godina

Nikad mi nije bulo jasno zasto sportistima brane doping. Ja jao spektator hocu da vidim da neko brze trci, pliva itd jer to gledam iz razonode. Sasvim je irelevantno da li neko te persormanse postize jer se rodio brz, vrijedno trenira ili se drogira. Ako doping nije fer, onda nije fer ni da se neko rodi npr visiciji pa moze da zakuca ili dalje skoci. To su gluposti. Pustute ih da rade sta hoce, njihova stvar.

Pantagruel

pre 8 godina

Па кад ожениш певачицу, није лако одредити где престаје спорт, а почиње шоу бизнис, а у шоу бизнису, дроге је увек било.

Hajlender

pre 8 godina

KOKANIDJA
Pa i on je covek od krvi i mesa
Ceo zivot red rad i disciplina
Daleko od toga da ga opravdavam,cak sta vise..... Ali ga razumem i nema razloga za pljuvacinu po coveku

Pyrex

pre 8 godina

E to je vec stimulans, i moze da poveca sportske performanse. A ne kao Gist, osudise ga zbog neceg sto uopste ne povecava sportske performanse, cak sta vise fizicki "zatupljuje".

зашто?

pre 8 godina

Каква брука.Укаљао је после кошарке, наш најтрофејнији спорт.Надам се само да га није узимао ради постизања бољих резултата,већ да му је то од неког лудог провода.Шта год да је- нема оправдања!

zemlja teletabisa

pre 8 godina

ko ste bre vi da osudjujete..ima se moze se..hoce se..iiii?ako majstore samo vuci jedan je zivot..ni ja nikad ne odbijam dobru voznju.

KG

pre 8 godina

Ovde izgeda niko ne shvata da nije u pitanju samo Radjen.
Ljudi, on je bio pozitivan na kokain (ako se potvrdi) posle zvanicne utakmice reprezentacije. To sto ce on da bude suspendovan na cetiri godine uopste NIJE BITNO!!!. Zar ne shvatate da je vaterpolo EKIPNI sport i da ce posledice da snosi CELA reprzentacija. Mogu da nam oduzmu sve trofeje od tog dana pa do danas.
Eto zasto je to sto je uradio (ako je tacno) ne samo glupost, njegova - licna, vec ugrozava i ostale clanove reprezentacije. A o tome da ce sada svi da budu stostruko vise gledani i pregledani, da ne pricamo.

Mako

pre 8 godina

Ukaljao je sve što je godinama pravio, i bez obzira na sve jako vredno što je u sportu i životu do sada ostvario komotno se može reći da je obična narkomancina.

hu

pre 8 godina

steta za njega kao osobu pre svega. treba mu pomoci ako je to moguce i ako prihvati pomoc. kontam ja to "krvav je to lebac, nema ni socijalno,ni zdravstveno,..." ali droga nije resenje problema, ne moze i ne sme to biti.

hilti

pre 8 godina

Meni su inače svi ti zakoni o zabrani supstanci glupi... Alkohol i nikotin legalni, kokain i marihuana nelegalni... Je l može neko da mi objasni razliku po kom kriterijumu su jedni legalni a drugi ne, kad je poznato da svi izazivaju psihičku zavisnost, pušenje povećava rizik od raka, piće od propadanja jetre... Ni jedna od njih nije zdrava za čoveka, ali nije ni čokolada i šećer pa su legalni... Možeš da pušiš i piješ do besvesti i to je dobro, ali da duvaš ne smeš jer to nije dobro... Licemerje obično

Labud

pre 8 godina

(Nikola S., 15. maj 2015 06:40)

Iz mokrace izadje za manje od 12 sati.

@Dag Kristi

Ne ljuti se covece, samo pokusavam da te poducim o picu.

Ako vec pijes, pij Votku ili Single Malt Whiskey, to su cista i uvek ista pica.

Rakije, piva, to je katastrofa.

Pricam ti iz iskustva nekog ko ima mnogo iskustva i znanja i prakse i sa jednim i sa drugim.

bg

pre 8 godina

ako je istina.....strasno. primio se lik pa glumi nesto. katastrofa i sramota ako je tacno. zabraniti mu bilo kakvo zvanicno bavljenje sportom. posebno rad sa decom.

Lazabiohemicar

pre 8 godina

Pojedini antibiotici kao i analgetici mogu da daju lažno pozitivne rezultate droga testa iz urina. Zato je važno uraditi i kontrolni test iz krvi.

bojan

pre 8 godina

ako je istina i treba da se kazni bez obzira sto nas je obradovao toliko puta, on je idol mnoge dece i ovo je los primer ako je istina, ako nije neko treba da mu se izvini dobro za ovo objavljivanje

BluntedBoyWonder

pre 8 godina

Svi smo mi Nikola Rađen osim što se ne možemo hvaliti medaljama koje on ima. Svakako podrška za njega a novinari neka ne pokušavaju da mu blate ime.

ZIka

pre 8 godina

Kokain nije doping. Zasto su potrebne ovakve drakonske kazne?

Slicno sam mislio i kada je Gasquet uhvacen da koristi isti ili Agassi priznao da se udarao Meth-om.

Gadne supstance - ko god je pametan ce ih izbegavati, ali nisu doping i ne pomazu da se postizu bolji rezultati u sportu, pa prema tome ne treba da budu deo doping kontrole.

parangal

pre 8 godina

Nikad mi nije bulo jasno zasto sportistima brane doping. Ja jao spektator hocu da vidim da neko brze trci, pliva itd jer to gledam iz razonode. Sasvim je irelevantno da li neko te persormanse postize jer se rodio brz, vrijedno trenira ili se drogira. Ako doping nije fer, onda nije fer ni da se neko rodi npr visiciji pa moze da zakuca ili dalje skoci. To su gluposti. Pustute ih da rade sta hoce, njihova stvar.

Vaterpolista

pre 8 godina

Ako ste ljudi imajte malo razumevanja, covek ima probleme u privatnom zivotu, umro mu je otac pre nekoliko meseci. Svako kog zadesi tragedija se na ovaj ili onaj nacin tesi. Vecina bi verovatno pila alkohol, a eto on je to pokusao da prebrodi na ovaj nacin.

st26

pre 8 godina

Srbi jedva cekali da se nekom nesto lose desi da mogu da pljuju i likuju, Nikola hvala za sve medalje, ovo me ne interesuje, njegova stvar, i vece od njega su uhvatili, pa su ostali upamceni kao veliki sportisti. Nema porebe da pljujete odmah decka.

SLASH

pre 8 godina

Totalno neopravdano unistavaju coveku karijeru. Jaka stvar, Andre Agasi uzimao cele svoje karijere, Maradona pojeo droge vise nego hleba. Barak Obama je govorio kako je uzimao kokain, pa nema poznate licnosti koja nije probala to... Ja ne znam zasto uopste testiraju na kokain, zbog cega bi kokain bio nedozvoljen?

duledudule

pre 8 godina

podrska Nikola.hvala za sve pobede i medalje.kada bi uradili test na droge svim sportistima rezultat bi bio porazavajuci.nisi crna ovca,greske se dogadjaju

Bane

pre 8 godina

(зашто?, 14. maj 2015 22:59)

Ajde objasnimi kako to kokain poboljšava rezultata kako ti kažeš. Rezultat može biti samo suprotan od onoga što misliš. Ali opet je nedozvoljeno pa ako te uvate naderosi.

Onokao..

pre 8 godina

Iskreno, ti vaterpolisti su nas toliko puta obradovali i odusevljavali svojim maksimalnim pristupom kada igraju u nacionalnom timu, da me je ovo smorilo isto kao da mi je neko svojevremeno rekao da je, recimo, Bodiroga pao na lsd...

Siva celija 1 total

pre 8 godina

Sto se mene tice njegova stvar ko gradi svoj zivot moze i da ga rusi, sta ste se svi uhvatili da mu sudite, kada u zivotu nista niate postigli!

Hitman

pre 8 godina

Svima koji pisu da kokain i raznorazni narkotici nisu nista strasno,dozvolio bih da legalno konzumiraju po ceo dan koliko god zele..ne bih zalio takve olose!

трубадур

pre 8 godina

није страшно,проблем би био да је седео на 'ладном бетону или изашао напоље са мокром косом

Samo kazem

pre 8 godina

Nije sigurno koristio radi boljih performansi u bazenu, ali ce ga ta rekreacija kostati karijere. Ostaje da se vidi naravno da li je ovo istina i drugi nalaz da potvrdi... Ako je smrkao onda je to sramota za njega nevidjenih razmera. Sto se nase reprezentacije tice i klubova gde je igrao imao je on i vise nego dovoljno kontrola gde je bio cist tako da je ovo nesto sto se sada desilo i ne baca mrlju na sve uspehe koje je postizao sa klubovima i reprezentacijom...

Капетан Немо

pre 8 godina

Мислим да би дрогу требало легализовати, па нека се будале дрогирају до миле воље. Држава би убирала пдв, здравствене установе би имале тачну евиденцију наркомана и могле би да контролишу квалитет производа на тржишту, полиција не би трошила ни средства ни енергију на борбу против нарко дилера (јер их не би било) а мафија не би имала чиме да се бави и из руку би им био избијен огроман новац који тренутно ,,зарађују''. Новац који би се слио у државну касу могао би бити искориштен за квалитетније лечење особа оболелих од болести зависности као и на едукацију младих о штетним последицама конзумирања дроге, алкохола, дувана... Занимљиво је да алкохол и дуван изузетно разорно делују на људски организам али нису забрањени, и ако огроман број људи умире од последица конзумирања ових супстанци, оне се легално купују у било којој трговини.
Што се тиче спортиста, свака супстанца која вештачки побољшава перформансе организма, треба да буде забрањена, односно таквим спортистима би требало забранити да се такмиче. Постоје и неке материје које су дозвољене спортистима а које стимулативно делују на организам а постоје и неки трикови које користе спортисти да би побољшали своје спортске перформансе као што је конзумирање велике количине шећера (јако заслађени напици) или ауто-трансфузија...
Што се тиче опојних дрога, није ми познато како и колико оне утичу на перформансе спортиста, ако немају утицаја онда не би требало да буду забрањене. Спортске асоцијације и анти-допинг организације не би требало да се баве борбом против наркоманије, има ко ће тиме да се бави.
Понављам, ако супстанца коју спортиста конзумира не утиче
на спортске резултате, не треба да буде забрањена.
Постоји могућност да је Рађену неко подметнуо дрогу у пиће или храну па је он то нахотично конзумирао (има пакосних људи), али то је тешко доказати.
На крају се надам да ме неко није погрешно схватио: НЕ ПРОПАГИРАМ УЗИМАЊЕ ДРОГЕ - НАПРОТИВ, свако онај ко својевољно робује било којој материји, по мом мишљењу је БУДАЛА.

Skretnicar

pre 8 godina

Nebranim cak stavise prezirem one koji koriste drogu i smatram ih slabicima.
Ali posmatrajmo zasada ovaj slucaj i drugacije: Grci su totalno pukli u svemu ugovor koji su potpisali sa Radjenom finansijski nemogu da ispostuju svako raskidanje na stetu kluba opet iziskuje placanje obaveza.
Najelegantnije resenje je ocrniri sportistu i pronaci nedozvoljenu supstancu. Ugovor se momentalno prekida i nema isplate za raskid ugovora.
Svi sportisti koj su u inostranstvu moraju o tome da razmisljaju.
Nekazem mozda je i suprotno, sve dok naknadne analize sve to ne potvrde.

hill

pre 8 godina

moja prijateljica je jednom prilikom pre desetak godina bila svedok, sada sam se toga setio i moje neverice .mene ovo ne iznenadjuje kada su vaterpolisti u pitanju,

pero

pre 8 godina

Jedina dobra stvar je sto ima 30 god, mislim pri kraju je karijere svakako. Veliki sportisti treba da cekaju da m prodje karijera pa nek se onda drogiraju do mile volje.....Ovako ispadnu samo luzeri

srećko

pre 8 godina

Neshvatljivo mi je da sportista i profesionalac kakav je on moze da napravi takvu glupost.Pa nije on tamo neki vaterpolista vec jedan od najboljih.Nemoguce je da nije znao kakve ce imati posledice.

grdoba

pre 8 godina

Vidim, počela sprdnja s uRađen. Garant ima i za Kokić. Nadam se da je greška. Ovako lep čovek, otac i sportista nije lud ni budalast kao tinejdžer, pa da probava to... biiiip.

fjuzzn

pre 8 godina

Znaci od sad se zove Uradjen!
(Petar Popara Crni, 15. maj 2015 09:08)
....NE,NE...ODUVEK JE ON BIO BASH RADJEN!....KONTINUALNO,NESVRSHENO VREME,KAPIRASH?...

NSadjanin

pre 8 godina

Moguce da je pio kafetin. Prilikom analize ukoliko ste pili kafetin par dana pre toga moze se desiti sa rezultati pokazu da se poItivni na kolain jer kafetin sadrzi neku supstancu koja je svojstvena i koki. Znam ovo jer je jedna stjuardesa imala problem prilikom testiranja...

Labud

pre 8 godina

Zato ja udaram iskljucivo po pivu.
(Dag Kristi, 14. maj 2015 23:39)

Alkohol je jedina psihoaktivna supstanca od cije krize moze da se umre. Pa ti vidi...To sto Zapadna kultura takva da se alkohol ne samo tolerise vec i ohrabruje, to ne znaci da je dobar.

Pogotovo pivo, gistro ima b vitamin, a treba ti 5 gajbi da bi izvukao ekvivalent jedne tablete. Uz to izaziva cesto rak debelog creva, gojaznost, povisen secer, masti i trigliceride i sta sve ne ako se konzumire u vecim kolicinama. Samo da vidis sta ostaje u zemlji kada se pivnice presele, ne bi verovao. Kao fabrika guma da je bila.

Moca

pre 8 godina

Steta za takvog sportistu, ako je istina. Njegova lepsa polovina je bila poznata po vezama sa momcima koji vole beli prah, ali ko bi rekao da ce i njega da obrlati da proba...

misterno

pre 8 godina

Ma to kad je bio na splavu i udarila ga promaja,dobio covek kijavicu,zacepljen nos,neka naizgled dobra dusa se ponudila da mu pomogne lekom protiv zacepljenih sinusa,da je samo znao da ima takvih ljudi,nikad ne bi uzimao lek za nos. Uopste ne sumnjam da su ga zli ljudi navukli na tanak led.

Poreski obveznik

pre 8 godina

Glavno da ce imati pravo na sportsku penziju cim napuni 40 godina zivota, a ona ce biti u iznosu od 1,5 , 2 do cak 3 prosecne plate u Srbiji u zavisnosti od toga gde je osvojena medalja i kog je odlicja bila.

Lana

pre 8 godina

Pa ovo je realnost bar tri četvrtine profesionalnih sportista, to što mi na njih gledamo kao na oličenje zdravog života i visoke moralnosti je druga stvar.

Sportisti i policajci

pre 8 godina

Nema veze, sad jedan kafic u centru Beograda i Bog da te vidi ! Malo pivo malo nesto drugo ispod stola i evo ga jos jedan uspesan biznismen.

Darko

pre 8 godina

Mako, 14. maj 2015 22:34

Nema crno belih stvari u zivotu, vec je sve sivo i zavisi iz kog ugla gledas.... Ti bi se u americi sa 200 din u dzepu smatrao propalitetom iako tako sebe ne vidis. Ako izlazis petkom i popijes sa drustvom,trebao bi da se smatras alkoholicarem iako to verovatno ne cinis. Prevaris li jednom devojku, ti si zauvek preljubnik itd.....
Da je pogresio, pogresio je, ali davati izjqve ovog tipa ja krajnje neprihvatljivo. Uvek smo bili brzi u spaljivanju svojih heroja... Legendo, pogresio si, tebi je verovatno najteze. Za mene si i dalje heroj........ Podrska....

Mirjana

pre 8 godina

Ne kazem da nije nepromisljen gest i istina da je svojim devojcicama teret na ledja svalio ali au, koliko moralnih gromada, reda, rada i discipline na jednom mestu. Au, covece kakvi komentari. Drz' se Nikola kako znas i umes i bezi od naroda koji nikakve zahvalnosti, za ono sta si u vaterpolu uradio, nema. Svi se kao fol plase poruke koju saljes 'nasoj' deci a u sustini se jako mali broj svojom decom bavi.

Zoro

pre 8 godina

Ne razumem. Zašto bi uspešan sportista, profesionalac sebi dozvolio ovako nešto? Nije čak ni retoričko pitanje, zaista ne razumem. (Sankara, 14. maj 2015 22:37)

Još gore, zašto bi otac dvoje male dece dozvolio ovako nešto.?
Odrašće i ta deca jednog dana a mrlja će ostati.

Bane Zemun

pre 8 godina

Moguce je da je pao na doping testu, ceo svet se dopinguje od biciklista iz Kazahstana do dizaca tegova iz Jermenije, pa zasto ne bi i nas neki sportista bio dopingovan. A sto se tice kokaina moguce je da je pozitivan na neku supstancu koja se nalazi i u kokainu, ne razumem se u hemijske supstance ali nije ne moguce ovako nesto.
Richard Gasquet je bio pozitivan na kokain pre nekoliko godina pa je on objasnio da je on sportista i da nema nikakvu korist od toga i da mu je to podmetnuto. Zasto se ovako nesto ne bi desilo i Radjenu.

Sportisti i radnice u Dubaiu

pre 8 godina

Au, ovo je atak na Vladu, Vucica i reforme ! Sta cemo sada da izvozino ? Smanjie se izvoz ljudskog mesa i povecace se deficit u razmeni sa inostranstvom. Sreca da je MMF otisao jos juce !

LARA

pre 8 godina

@vaterpolista

Moram da ti odgovorim, jer stvarno lupas gluposti.
Mojoj mami je tata umro od raka jad je upisala 1.godinu fakulteta(moram da naglasim farmacija), pa se nije odala alkoholu, drogama i sl.nego je zavrsila fax i ostala normalna i ja joj se divim! Tako da stvarno pises gluposti.

SideSwipe

pre 8 godina

Vi sto se nadate da ovo nije istina - svako ko je makar malo upleten u vaterpolo zajednicu Srbije, zna da Radjen ovo radi vec niz godina... Jednom je morao biti uhvacen. Steta za takvog sportistu.

Djura

pre 8 godina

Odavno se nisam smorio na neku vest kao na ovu. Nikad mi nije delovao kao čovek koji bi koristio kokain. Nadam se da nije istina i da će Radjen odraditi ugovor i završiti karijeru kako mu i dolikuje, po svemu što je uradio i za klubove i za reprezentaciju.

dejan

pre 8 godina

felps osvoji naramak medalja , javno duvka i dobije packe,a sad kao ovo je katastrofa.smesno! ps steta njemu zbog ugovora,svako cudo za tri dana prodje zato glavu gore.

Mara

pre 8 godina

Ako je ovi istina...pa sta mu je to trebalo u zivotu! Dobar sportista ima porodicu zar tako da zavrsi karijeru, strasno sta covek sam sebi moze da napravi!!!

Advokat

pre 8 godina

Jeste to neprihvatljivo za jednog vrhunskog sportistu i osobu koja treba biti primer deci i mladima, ali nema potrebe pljuvati po njemu. Uostalom, sebi je napravio problem, zato nemojmo biti sitne duse, likovati i radovati se njegovoj nesreci. Ljudski je dati mu podrsku da prevazidje ovaj period sto bezbolnije, mada je ovim najverovatnije zavrsena sportska karijera jednog velikog sportiste koji je doneo mnogo radosti nasoj drzavi. Pravi prijatelji ostace uz tebe. Izdrzi Nikola.

mix

pre 8 godina

Ruzna vest ako je tacna. ALI posto smo mi Srbi i veoma brzo zaboravljamo sve samo da dodam HVALA TI Nikola za mnogo radosti koju si nam sa saigracima doneo!

Nikola S.

pre 8 godina

@Labude

Ne iščili (kako kažeš) kokain iz organizma tako brzo. Možda si pomešao sa dejstvom.

Tragovi kokaina se standardnom opremom nalaze i godinu dana u organizmu, a onom finijom i preko dve.

I ne, ne pričam ovo na osnovu krimi serija na TV.

see what i did there?

pre 8 godina

Gadne supstance - ko god je pametan ce ih izbegavati, ali nisu doping i ne pomazu da se postizu bolji rezultati u sportu, pa prema tome ne treba da budu deo doping kontrole.
(ZIka, 15. maj 2015 13:49)

kako ne? pa sta je efedrin onda? to su sve stimulansi koji uticu na rad srca, unos kiseonika, osecaj umora i boli. Tako da nemoj druge dezinformisati, ako vec sam ne znas.

scepanmali

pre 8 godina

A ja sve vreme mislio da mu je pogled onakav zato sto je priglup.
U neku ruku sam i bio u pravu :)

Salu na stranu, sramota, ali to je danasnji "sport". Nema lepote i zdravog zivota, samo pare. Eto, tako se sada sportisti "rekreiraju".

Tuzno...

vidim buducnost

pre 8 godina

previse se zblizio sa estradnim "umetnicima" preko svoje zene...nadam se da ce se opametiti i krenuti drugim putem, mlad je covek

mrmlj

pre 8 godina

@(Nema vecih licemera od Srba, 14. maj 2015 22:48)
maradona je i bio kaznjen kao sto treba i radjen da bude.
to ne umanjuje njihove igracke kvalitete, ali pravila su pravila.
postoji lista zabranjenih supstanci i svaki profesionalni sportista mora biti upoznat sa posledicama ako unese neku od tih supstanci.
na kraju krajeva, u pitanju je kokain a ne neka susptanca koja se nalazi u tragovima u kapima za nos ili necemu slicnom.
kako je sejao, tako sada zanje.

nišlija __ nerađen

pre 8 godina

i majkl felps je bio uhvacen da konzumira marihuanu,pa podplatio da se to zataska i nikom nista.A rekorder je po broju osvojenih medalja
(zoki, 15. maj 2015 14:34)

I moj komšija uhvaćen da pije dve gajbe piva dnevno pa zataškao od žene
a predsednik je kućnog saveta zamisli molim te !!

Čemu ovo?

pre 8 godina

Šteta! Izgleda da je preozbiljno shvatio ono Anino "Idemo na sve".
Još uvek se nadam da ovo nije tačno, ipak je on jedan od (vaterpolo) heroja mog detinjstva.