Sreda, 06.05.2015.

12:58

FIBA: Nova Evroliga, Srbiji ništa?

Čelnici FIBA, kako saznaje B92, poslali su u utorak svim evropskim nacionalnim savezima opširan dopis i predlog izgleda i formata takmičenja u novoj EL.

Izvor: B92

FIBA: Nova Evroliga, Srbiji ništa? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

118 Komentari

Sortiraj po:

Q Tower

pre 8 godina

Ovo nije poslednja reč od strane FIBA. Trebalo bi sačekati i videti šta će se dogotiti ukoliko iznesu, kako se to sad kaže "transparentnu" i veoma stimulativnu ponudu. Recimo, da se ugledaju na UEFA Champions League, gde su veoma poznati prilivi na osnovu ostvarenih rezultata i plasmana klubova učesnika. Naravno, ne učekujem ekvivalente iznose, ali, da li neko zna koliko Uleb nagrađuje?

Byakuya-sama

pre 8 godina

Da objasnim glupima, 'New A*' je ustvari nova ABA, pa tako čak i u modelu od 16 klubova(4. po redu u pdf-u) ima jedno garantovano, a Srbija iz KLS jedno mesto u kvalifikacijama. U onom scenariju(3.) od 32, ABA 2 garantovana i 1 kvl. 7. i 9. opcija su najretardiranije koje sam ja video u životu bilo kakvog organizovanja.

Idjosko

pre 8 godina

pa ko vam je kriv srbi...vi umesto da bežite od evrope vi srljate ka "finoj" evropskoj zajednici...
(dobrila, 06. maj 2015 17:15)

Hajde ti lepo devojcice skuvaj nama momcima kafu, prelistaj knjige iz maternjeg jezika (1. razred) i lepo se zavali u fotelju jer uskoro ce ti poceti neka sapunica. ;) Ostavi nama "znalcima" da iznosimo ovde misljenja.

sasa

pre 8 godina

Ima logike zbog novca ali nema logike kada se zna da je 5 igraca iz nase zemlje u TOP 5 igraca lige. A Obradovic nije osvojio pehar samo onda kada to nije zeleo. Kakav ce kvalitet imati sa kosarkasima Rumunije, Madjarske i Skotske.

qwery

pre 8 godina

Ko kaže da će englezi igrati u nekom klubu u VB?

VB je ogromno tržište koje će sigurno među prvima dobiti NBA klub u nekoj budućnosti.

Djubre

pre 8 godina

Ne uklapamo se mi u ovo odabrano drustvo Madjarske, Norveske, Kosova, Poljske i Britanije. Bolje da se drzimo ovih indijanaca, Barse, Reala, Grka i CSKA...

dovla

pre 8 godina

Sta bi oni da naprave nesto slicno ligi sampiona u fudbalu gde ce samo najbogatiji klubovi da igraju a ostali da dobiju mrvice. Nece moci ove noci.

my way

pre 8 godina

Nista lepo o Fibi, pogotovo nakon sto je priznala Kosovo, ali mi smo sami prvo unistili domace prvenstvo, a onda se lisili i predstavnika u EL, jer su tako Lisac i Lorbek dogovorili. Nigde ovakav sistem kao kod nas ne postoji. Sad mi ocekujemo da neko drugi nase greske ispravlja i vraca nam ono sto smo sami dali. Sto se Fibe tice, ako ne priznaje, a ne priznaje ABA ligu, vec predlaze novu, morace da cuje i uslove nasih klubova koji su jedinstveno doneseni i saopsteni. To podrazumeva i prohodnost te lige u Evropu, kao i omogucavanje nesmetanog razvoja domace, bez obzira na ucesce u regionalnoj, sto ce reci takodje priznanje i prohodnost. U praksi bi to znacilo da bi srpski sampion ucestvovao u EL iako ne bi bio osvajac regionalne i nista drugo. Nije to nikakav megalomanski zahtev, 1, samo izuzetno 2 predstavnika iz Srbije i to ukoliko niko drugi iz regiona ne ucestvuje kao pobednik regionalne lige. Fibino je da predlaze, nase je da ostanemo pri svome i da od toga ne odstupamo, sta god da bude.

DredastDron

pre 8 godina

Izmedju ostalog, zbog ovakvih stvari bih voleo da ih sve rastocimo na evropskom prvenstvu a oni neka se posle pitaju ko danas u kosarci vozi traktor a ko otvara kapiju.

ThePeraCar

pre 8 godina

@ (Posteno!, 6. maj 2015 13:23)
Vujosevicu ime nije Dusan nego Dusko,tolko valjda treba da znas bez obzira za koga navijas(ja navijam za Zvezdu)

Milan Djokic - Soko

pre 8 godina

Ako FIBA napravi ovako nesto, odnosno da igraju klubovi iz Poljske i Velike Britanije, ako trunke mozga u glavi imaju, Djilas i ekipa treba da povuku selekciju iz kvalifikacija za PE. Ne treba onda igrati ni PE, ni PS ni OI. Pa neka im igra VB ciji igraci ne znaju ni da li je lopta veca od obruca ili obrnuto. Da dodju da igraju protiv nas Britanci, i da podignemo koseve na 315 cm, umesto 305, ne bi primetili. I sto kaze Danilo Stojkovic u filmu "I taki da se bore protiv Nemaca". I Britanci da igraju kosarku. Neka oni nastave sa svojim kriketom, a predstavnici FIBA, ako umeju da koriste mozak, treba da stave ekipe kao sto su iz Srbije i Hrvatske, a ne iz Britanije, Estonije i Luksemburga. Bitno im je ko ima para. Bas ce im doci neko da gleda ne znam ni ja koga iz Britanije ili Rumunije. Mozda zbog kladionice gde ih bas mnogo igrajuo jer je ih lako pogoditi. Zaboravih napisati da Britanaca nema u ponudi kladionice. I to je dokaz koliko je priznata njihova kosarka. Mada ko zna. Mozda sa 1.000 godina prodju grupu na Prvenstvu sveta. Mada izmedju ULEBA i FIBA sam bio za FIBA-u, ali ako ovako nesto smisle, u znak protestka treba da otkazemo igranje reprezentacije. I mi i oni koji su u istoj poziciji kao mi. Koji imaju dobre selekcije, a njihovi klubovi ne dobiju prohodnost. Mada jedni smo mi. Deremo redom i belezimo kredom, a nemamo para. To bih uradio i da smo jedini. Pa neka igraju bez nas. Niko se nije setio da prevede ovaj dokument pa ne znam sve podatke, ali od mene toliko.

Jogogo

pre 8 godina

Pod obavezno iz inata svima pa i ovoj komisiji,biti pevak evrope i gurnuti im prst u oko time!Čuj Poljska,Britanija itd!Ma mora biti neke kataklizme kad sve normalno više nije tako!

krug

pre 8 godina

srpska kosarka je toliko dala evropskoj i svetskoj kosarci da je to nemerljivo.ali svaki savez lobira za sebe to vam je postalo kao politika a meni se cini da nas savez nista ne cini za nasu buducnost.

Marko

pre 8 godina

Strašno dati mesto poljacima i Britancima, a ne dati mesto vicešampionu sveta, treba da klubovi bojkotuju njihovu euroligu, zvezda i partizan pune hale, dodje više od 20000 ljudi na utakmicu, ko će da dođe poljacima i britancima, oni imaju da služe za pravljenje koš razlike.

Trollston

pre 8 godina

Ovi iz FIBA su izgubljeni u vremenu i prostoru. Zasto bi iko od saveza koji su sada dobri sa ULEB-om menjao stranu. Svi najjaci evropski savezi imaju obezbedjena mesta za svoje ekipe u EL, a ovi obecavaju A licence velesilama Poljskoj i Britaniji. ABA liga, koliko god da je siromasna i neuticajna, ima od ULEB-a dva garantovana mesta.

Zulu Warrior

pre 8 godina

Ovog Zorana Radovića treba svako ko sretne na ulici da pita, zar te nije sramota da radiš protiv svoje zemlje? Svaki dan. Na pijaci, apoteci, u kafiću... Da imamo takav odnos prema lošim predstavnicima nase zemlje, možda bi se moral vratio i kod nas?

DA

pre 8 godina

Cilj je da se uskoro napravi NBA Europe divizija. Sa timovima koje biraju amerikanci. Otuda Poljska i Velika Britanija. Oni su im interesantniji jer će ti timovi na kraju gostovati i u americi. Nismo profitno interesatni i mislim da budućnost košarke u svakoj manjoj zemlji je veoma loša ukoliko se svi ne ujedine da blokiraju ovakvu ideju.

acabMatori

pre 8 godina

Sansa da Gibraltar udje u Evroligu ali FIBInu. Drzimo se onoga sto daje rezultat. Daju nam 2 mesta u Evroligi. To treba postovati.

Marko

pre 8 godina

Velika Britanija, Poljska, Andora, Malta, Danska svima dati po 2 mesta u EL. Sve ostalo ne bi imalo smisla. Koji crni Srbi, Spanci, Grci...

Dvica

pre 8 godina

Čitam: FIBA planira širenje EC na Iran, Egipat, Jordan... Pa to nije ni EL, ni EC, vec prave Kup Nesvrstanih ! :-)

FIBA ce vratiti publiku na stadione ! :-)

JessePinkmanPFC

pre 8 godina

Dobre su ove vesti da nas bar podsete gde se nalazimo, valjda cemo shvatiti ko smo i sta smo u svetu. Takodje, cinjenica da niko od nasih ne sme da pisne, govori vise od samog clanka. Odluka je politicka i drago mi je zbog toga, neka im London Towers i Emirates i Turkish Airlines, svega ima, samo kosarke ne.

vlaca

pre 8 godina

Ako nismo dobri u politici i drugim granama u kosarci smo doktori za sve.Evropa bas poznaje kvalitet nemaju veze sa mozgom.Sve pricaju EU dobra oce nas da uce kosarci bruka.Neka setaju politicare

CABKE

pre 8 godina

Da se nadovezem na komentar rm... Ima Zvezda (muskarci) kup pobednika kupova 1974 i zene prvaci evrope (KES) 1979. Tako da nije samo to sto je naveo za partizan.

antibot

pre 8 godina

Partizan je igrao fibinu evroligu, zvezda i buducnost ulebovu iste sezone..
Partizan je igrao domace prvenstvo, zvezda i fmp su se odlucili za aba ligu.
Partizan je gurao ideju da prvak drzave ide u evroligu, covic, vesic i kompanija iz tadasnje zvezde su prvo trazili bodovanje na osnovu rezultata iz pvo 5, zatim 3 poslednje sezone i na kraju garantovana mesta za aba i izbacivanje domaceg prvenstva..

I posle je partizan zlo srpske kosarke, kako se to cesto cuje...

čovke legenda

pre 8 godina

VB nije velesila ?? Da dodju na jedan euro u najjacem sastavu Gordon, Deng, Freeland i Bonsu osvojili bi ga odma bez problema jer imaju igrace koji vode svoje timove u NBA i Bonsua koji je igrao NBA 10 godina, a ti se njima smejes kao nisu nista
(Realno, 6. maj 2015 13:43)
Tak o su govorili i za Brazil(Barbosa,Nene Ilario,Varežao,Marselinjo,Spliter),pa kako ono prođoše ili ups ne prođoše.

Jegulja

pre 8 godina

kriterijum je velicina, bogatstvo i platezna moc stanovnistva. poljaci ce verovatno imati jednog ili nijednog poljskog igaraca. nasi ce igrati po tim klubovima dok budemo pravili igrace sto nece trajati dugo ako budemo na periferiji dogadjanja.

btw, sponzori ce lako od poljaka napraviti fanove kosarke ako bude potrebno. oni su u stanju da od dana naprave noc ako je potrebno. sto se mene tice, kao i duci simonovic, radije gledam klince koji neobavezno pikaju fudbal ili basket nego ove nabildovane monstrume.

Debeli za Lazu

pre 8 godina

@Radovic je zvezdas...sve je jasno
(loung, 06. maj 2015 15:11)

Sta hoces da kazes, sredio da vas unakazimo ove sezone? Zabranio vam da pobedjujete?

jay

pre 8 godina

Ovi iz FIBA su ludaci ako misle da ovakvom idejom nešto ozbiljno naprave. Pa ULEB je, kada je 2000. gopdine započeo svoju ligu, imao istu ideju - da započne ligu sa klubovima iz "nekošarkaških" zemalja, pa su tako u prvoj godini igrali klubovi iz Portugala, Švajcarske i Velike Britanije. Naravno, bezo su videli da od toga nema ništa, pa se Evroliga vremenom oformaila kao takmičenje najboljih.

Gefufna

pre 8 godina

Nema još Divosa... Sigurno naporno radi na odgovoru da nas po hiljaditi put obasja mudrošću i raznese sve dileme. Mora da je izbacio je sve iz kuće da mu ne smetaju, piše, briše, sabira, oduzima. Ajde Divose, živ nisam dok ne pročitam tvoj post, sve ovo je suviše komplikovano, razjasni nam sve opet, 'ajde...

Aлекса

pre 8 godina

Прошли смо као Индијанци са белцима. Учили иx, учили док нису стасали, а онда... елиминација! Пу! Изем вас у лову, 'ајде на баскет!

The_Thinker

pre 8 godina

Umesto da se trude da "kupe" neke kosarkaske zemlje poput Srbije sa dobrim uslovima jer ce tako prevagnuti na svoju stranu, oni se uhvatili Poljske i VB... Takva ce im i liga biti.

ja

pre 8 godina

ovih 9 predloga bi se moglo reci da su 2 eventualno 3 jer su svi na istu foru,ne mnogo razlicito od danasnje lige,sa mnogo zagarantovanih mesta,jedino sto se sada smanjuje sa medju 9 da budu klubovi medju 5 u ligi,ne znam zasto se ne uradi kao u fudbalu s tim sto ne moze vise od 3 kluba iz jedne zemlje i da nema zagarantovanih mesta,da imaju kvalifikacije za barem trecinu-cetvrtinu mesta,da ucestvuje sto vise zemalja mada ne bas oni najslabiji i da se svake godine boduje po uspehu pa kao u fudbalu racunas 5 godina i kome kako padne po zasluzi a ne ovo 16 od toga 13 direktno i to ne mora po rezultatu vec po imenu,ne igraju uvek imena u sportu,treba da sve bude po zasluzi na terenu

Petar

pre 8 godina

Vizija Evrolige je da se napravi takmičenje po uzoru na NBA ligu gde nema ispadanja, učestvuju samo odabrani elitni klubovi, a nacionalne lige bile bi kao npr. razvojna liga u USA gde bi igrali B timovi i odakle možeš da povlačiš po potrebi igrače u evroligaški tim. To je skoro i jedini način da se napravi kvalitetno komercijalno takmičenje. Evrotakmičenja u sadašnjem obliku su neisplativa, kompletna produkcija i poslovni potencijal su neuporedivo lošiji u odnosu na NBA ligu, pa je cilj redukovati se na jedno takmičenje i odatle izvući kvalitet.

Kada se tako posmatraju stvari jasno je da za siromašne zemlje nema mesta. E sad, da li je to uopšte ostvarivo na teritoriji gde postoji 50 država i još više jezika, to je druga stvar. Meni bi lično takvo takmičenje bilo izuzetno interesantno.

milan

pre 8 godina

Moramo se pitati dali smo sa stanjem naše košarke zaslužili neko bolje vrednovanje nego što je ovo, graditi samo na prošlosti nije uvek zdrav temelj.

IRONemke

pre 8 godina

Jel citao neko ovaj tekst iz pdf? "Middle East (LIB, QAT, IRI, JOR) & North Africa (EGY, TUN, ALG, MAR) to join EC in 2-3 years." Svasta...

Seljak sa Morave van Beograda

pre 8 godina

Potpuno logicno, i svi koji se cude trebaju da se umiju hladnom vodom i nalupaju sebi samare radi povratka u realnost.

Nasim klubovima su krivi oni sami.

Prvi i najveci problem nasih klubova je sto razmisljaju kao mali klubovi, imas u gradu Arenu i i dalje igras u Pioniru Evroligu?!

Presmesno. I zato nema razvoja, plus nema privatizacije kao slag na tortu, nego neki srbokomunisticki drzavni lopizam po sistemu ''dajte nam pare da se mi za njih pitamo''.
Ludastvo svoje vrste koje je dovelo do toga da imamo samo 2 profi kluba koji opstaju jer se otima od narodnih para za njih da bi se na njihovom rivalstvu praznile i kontrolisale glupe mase.

Meni je krivo sto su bitnija ta dva lopovska kluba, i sto je bitnije da l ce neko od njih imati mesto u EL nego li potpuni maaterizam kosarke u gradovima Srbije, kao i prevazidjene i malecke halice.
(Grusanovica za predsednika, 6. maj 2015 13:45)

Grusanovicu voli te Cacak, stariji znaju zasto. Inace i komentar je na mestu. Potpis.

pera

pre 8 godina

Ovde treba da se izvrsi nekakva inspekcija fibe i da se vidi odakle sad ove nebulozne ideje.. Mislim, sve je zbog kinte, samo za ciji dzep je pitanje.
To sad kao kad bi dosla FIFA i rekla da hoce da napravi sopstvenu Ligu Sampiona koja se tice klubova iz Evrope, a ko sisa UEFA..

Shonex

pre 8 godina

Smesno. Pa mi smo bre institucija skoro za sve reprezentacije starog kontinenta, a i sire. Smesno je da Srbija nema barem dva zagarantovana mesta u evroligi bez obzira na ligu kakvu igra. Bitno je da Spanci imaju po deset ekipa i Turci...

Zivota

pre 8 godina

Mene ne cudi fiba predlog, vise me cude komentari. Sve se radi zbog profita, kosarkaska skola i talenti trebaju samo da bi bogati imali izbor u kupovini. Ko moze da tvrdi da neki Poljski ili Britanski tim sa jakim sonzorima ne moze uzeti titulu te lige? Imate dobar primer, u izuzetno jakoj hokejaskoj ligi igra tim koji nema apsolutno nikakvu tradiciju hokeja na ledu, nema ni svojih igraca u timu. To je savremeno shvatanje sporta.

veljko

pre 8 godina

jedini efekat ovog predloga je umanjen autoritet FIBA. niko ih nece ozbiljno shvatiti. nemaju apsolutno nikakvu pregovaracku moc. jedini adut koji imaju jeste zabrana ucesca reprezentacijama na medjunarodnim takmicenjima. kad bi to uradili ozbiljnim zemljama, kao sto ne smeju, popili bi organizovani bojkot, posle kog bi doslo do reformisanja FIBA (kadrovski sigurno, ako ne i organizaciono), a kosarka u Evropi otisla korak blize NBA formatu. KSS treba biti realan u prici i zarad dobra srpske kosarke, ici niz dlaku pobedniku ovog sukoba, a to je bez sumnje ULEB. pretnje KSS i slicnim malim savezima, samo su dokaz nemoci i ocaja FIBA. Radović i KSS, ocito u FIBA nemaju nikakav autoritet i kao sto neko rece, cela FIBA, posle Bore, je samo jedna slaba prganizacija

archerrrrrrr

pre 8 godina

hahahaha velika britanija ce mozda da ima zagarantovano mesto,inace velika britanija i poljska su poznate kao zemlje sa kosarkasnom tradicijom, fiba treba da se okane klubova i da se drzi reprezentacija,a ne ovako oni oce samo da zgrabe jos vise para

asdfqwer

pre 8 godina

Razlog vise da ostanemo pod ULEB-om, kao i CSKA, Makabi, svi spanski, grcki, turski i italijanski timovi... a Zoran Radovic neka igra sam sa sobom, Poljacima i Britancima, cuvenim kosarkasima, kao i on sto je bio (u karijeri osvojio Kup opstine Cukarica i to posle produzetaka)

translucent

pre 8 godina

Za par godina će nam i ULEB zatvoriti vrata za Evroligu pa ćemo svi igrati cipiripi čelendžer.
Tako to biva kada sportom upravlja novac.

nikola

pre 8 godina

Ono što je najinteresantnije za ljubitelje košarke u Srbiji je da se detaljnim pregledom svih 9 verzija i predloga rešenja, ni jednom srpskom klubu ni u jednoj verziji ne garantuje mesto u EL, ali zato u nekoliko predloga postoji i garantuje se mesto klubovima iz Poljske ili čak i Velike Britanije?

Poljska a narocito VB kosarkaske velesile!

Kazem

pre 8 godina

Puca FIBA opet sebi u nogu... Nisu uspeli na prepad da rasture ABA ligu vec su samo doneli određene promene i ostali na kraju kratkih rukava. Zamisli garantujes mesto Velikoj Britaniji, ali ne i Srbiji... Mozda ce i Kosovu dati neko garantovano mesto...

Dulos

pre 8 godina

Nije to bas tako, sa'ce Divos ovde da nam objasni kako su ABA liga i ULEB zlo i urota protivu srbskoga naroda i kosarke, a FIBA svetlost kojom nas ruka bozja vodi ka spasenju i oprostu grehova. Bodiroga to isto kaze a on uopste nije na platnom spisku FIBA-e.

Marko

pre 8 godina

Garantuju licencu Poljacima i Britancima.Nema sta to su kosarkaske nacije sa velikom tradicijom.FIBA mafija.Cuj poslali dopis savezima.BUUUUUHAAAA.Evo i ja bas pisem dopis koji imam nameru da posaljem svim savezima.EL pod imenom Markova EL.Ovi iz Fibe gledaju samo pare,jer kako shvatiti da daju Poljacima i Britancima licencu,osim da su to jake ekonomije bez ikakve kosarkaske tradicije.Ovi iz ULEB,bar postuju ovaj region,i sobzirom na ekonomsku moc ovih zemalja 2 mesta u EL su u redu,mada bi tri bilo idealno.Ovi iz Fibe ne daju izgleda ni jedno mesto,a sebe nazivaju svetskom kucom kosarke.

Realno

pre 8 godina

struki
VB nije velesila ?? Da dodju na jedan euro u najjacem sastavu Gordon, Deng, Freeland i Bonsu osvojili bi ga odma bez problema jer imaju igrace koji vode svoje timove u NBA i Bonsua koji je igrao NBA 10 godina, a ti se njima smejes kao nisu nista

Grusanovica za predsednika

pre 8 godina

Potpuno logicno, i svi koji se cude trebaju da se umiju hladnom vodom i nalupaju sebi samare radi povratka u realnost.

Nasim klubovima su krivi oni sami.

Prvi i najveci problem nasih klubova je sto razmisljaju kao mali klubovi, imas u gradu Arenu i i dalje igras u Pioniru Evroligu?!

Presmesno. I zato nema razvoja, plus nema privatizacije kao slag na tortu, nego neki srbokomunisticki drzavni lopizam po sistemu ''dajte nam pare da se mi za njih pitamo''.
Ludastvo svoje vrste koje je dovelo do toga da imamo samo 2 profi kluba koji opstaju jer se otima od narodnih para za njih da bi se na njihovom rivalstvu praznile i kontrolisale glupe mase.

Meni je krivo sto su bitnija ta dva lopovska kluba, i sto je bitnije da l ce neko od njih imati mesto u EL nego li potpuni maaterizam kosarke u gradovima Srbije, kao i prevazidjene i malecke halice.

ode Fiba

pre 8 godina

FIBA je kao Gorbacov u ona doba, ima zvanje predsednika, samo nema drzavu gde bi to bio....


Ovi u ULEBU fakat mogu da se smiju...gledaju FIBA deckice kako se znoje prave ljudi planove, kalendar, predlozi....a ovo ljudi imaju takmicenje ugovore sa debelim sponzorom,tv koji to prati...
Mozda im daju neku koskicu da glodju da reze, ali cisto sumnjam, zasto kad ne moraju.
Usput izostaviti Srbiju sa liste stalnih ucesnika je rupa u glavi
Stra radi taj Radovic?

zagor

pre 8 godina

sad kad sam se malo ohladio razmisljam, pa o.k., neka fiba napravi paralelnu el u kojoj ce da igraju poljaci, englezi, svedjani... neka im svima garantuju mesto i neka igraju vikendom. srecno!

rm

pre 8 godina

ustvari...zasto bi "nasi"(sta god to znacilo...valjda drustvena svojina...jer ne znam sta drugo?) ima garantovana mesta...partisan jedva zivi, a zvezda je vec jednom umrla...da se razumemo, nisam maliciozan, vec realan...uostalom, zato je covic ipreuzeo zvezdu, fuzionisao je sa svojim klubom na ogranicen vremenski period, I "rahebilitovao " je UPPRom, ali DUGOVI nisu izmireni...dakle, NASI su na aparatima...nemammo zakon o sportu...igraci/treneri u nasoj ligi ne placaju poreze, klubovi takodje...generalno,stanje je nereseno I neuredjeno...u klupskom sportu imamo partizanov Istanbul iz 92 I partizanov Korac(Eurochallenge danas)...I to je sve...klupski nismo velesila...u drzavnom najvisem rangu imamo profesionalne igrace koji igraju na otvorene ugovore-jadno! zaista, sta nama pripada? FIBA ocigledno pravi ligu sredjenih timova...tradicija I proslost su lepi, treba ih negovati, ali nemaju veze sa danasnjicom...ono sto je najgore, je pomisao da ljudi van srbije ne znaju stanje nase kosarke, kao ne mogu da dodju do tacnih podataka...to jednostavno nije tacno!
ABA moze da opstane samo ako zatvori ligu na nekoliko godina,kako bi omogucila produkciju u manjim sredinama, bez straha da ce se ispasti iz lige...ono sto se ne zna, je kolicina novca koja prolazi kroz ligu - sponzori I TV prava...spisak drzava u kojima se ABA gleda dovodi do zakljucka da timovi dobijaju smesan deo tog novca...Liga navodno placa smestaj I sudije, ali taj trosak je vrlo lako izracunati, I cifra nije velika

zagor

pre 8 godina

izbacite klubove koji igraju I STVARAJU kosarku (igrace, strucnjake, inovacije, istoriju, rezultate) i navijace koji je prate, a ubacite one koji nemaju veze sa kosarkom. to mora da je recept za uspeh. i posle kaze neko da nas ne mrze. MRZE NAS! nema ni jednog drugog objasnjenja za ovakav postupak. ni kosarkaskog (izbacujes najbolje), ni ekonomskog (izbacujes najzagrizenije i najpredanije, koji iako nemaju mnogo para, za basket ce dati vise nego poljaci i englezi zajedno). samo licna vendeta i pljuc u facu!

Beobrad

pre 8 godina

Pa najvaljeno je ovo jos pre nekoliko meseci, komentarisali smo vec.
Nista cudno, ocekivano !
Fiba, Uefa jednako Evropska unija, kako nas vide politicki, tako i u sportu!
S tom sto smo u sportu velesila, i to ce malo teze srusiti.
Pola Evrope je ucilo kosarku od nas i nasih trenera, slabo pamte, podseticemo ih na EP sa jednim zlatom !

Posteno!

pre 8 godina

Ovako: Da KK Partizan i KK Crvena Zvezda budu stalni ucesnici, bez mogucnosti ispadanja, kao i da se ne mogu susresti pre finala. Drugo: Da Dusan Vujosevic bude izuzet od pravila da se mora nositi kravata i sako, kao i od pravila da se zabranjuje komentarisanje sudjenja.

Običan

pre 8 godina

Šta ljudi rade i koliko je to nenormalno!!!Pa u bilo kom takmičenju pod bilo kojim uslovima,pod bilo čijim patronatom stara Juga mora da ima od tipa 32 tima za neko takmičenje najmanje 5!!!Sve ostalo je bolesno!!!

Struki

pre 8 godina

Ima li neko iole normalan u FIBA? Garantovano mesto VB i Polskoj?! Drzimo se mi Uleba i ABA lige,to je jedina normalna odluka koju nasi klubovi treba da donesu!

mz

pre 8 godina

Košarka je, kao i sve ostalo, biznis. I u njoj najviše mesta imaju oni koji mogu najviše da ulože, a mi nismo među njima.

Mislim da će Evroliga morati da sagleda šta joj se više isplati - da tegli neatraktivne timove iz onih liga gde gledanost nije velika, ali čiji savezi finansijski doprinose ligi - ili, da omogući timovima iz onih saveza koji nemaju novac, a koji bi punili dvorane u svakoj utakmici. A napuniti BG arenu na svakoj utakmici nije mala stvar. Velike pare od toga idu Evroligi.

Tako da je to stvar računice, a ne same košarke.

Neko123

pre 8 godina

Molim da mi neko odgovori jer mi uporno nije jasno - zasto bi ULEB zeleo da promeni bilo sta i da ustupi FIBA-i nesto? Ne vidim nikakav njihov interes tu. U prevodu, svi ovi predlozi FIBA-e i njihovo spamovanje su njihove puste zelje koje nemaju veze s realnoscu, ili negde gresim? Devojka otkacila decka i sad je sa boljim, pametnijim i lepsim, a stari decko joj svake nedelje pise zahteve sta bi devojka sve trebalo da promeni na sebi da bi bili opet zajedno.

Struki

pre 8 godina

Ima li neko iole normalan u FIBA? Garantovano mesto VB i Polskoj?! Drzimo se mi Uleba i ABA lige,to je jedina normalna odluka koju nasi klubovi treba da donesu!

nikola

pre 8 godina

Ono što je najinteresantnije za ljubitelje košarke u Srbiji je da se detaljnim pregledom svih 9 verzija i predloga rešenja, ni jednom srpskom klubu ni u jednoj verziji ne garantuje mesto u EL, ali zato u nekoliko predloga postoji i garantuje se mesto klubovima iz Poljske ili čak i Velike Britanije?

Poljska a narocito VB kosarkaske velesile!

ode Fiba

pre 8 godina

FIBA je kao Gorbacov u ona doba, ima zvanje predsednika, samo nema drzavu gde bi to bio....


Ovi u ULEBU fakat mogu da se smiju...gledaju FIBA deckice kako se znoje prave ljudi planove, kalendar, predlozi....a ovo ljudi imaju takmicenje ugovore sa debelim sponzorom,tv koji to prati...
Mozda im daju neku koskicu da glodju da reze, ali cisto sumnjam, zasto kad ne moraju.
Usput izostaviti Srbiju sa liste stalnih ucesnika je rupa u glavi
Stra radi taj Radovic?

Posteno!

pre 8 godina

Ovako: Da KK Partizan i KK Crvena Zvezda budu stalni ucesnici, bez mogucnosti ispadanja, kao i da se ne mogu susresti pre finala. Drugo: Da Dusan Vujosevic bude izuzet od pravila da se mora nositi kravata i sako, kao i od pravila da se zabranjuje komentarisanje sudjenja.

asdfqwer

pre 8 godina

Razlog vise da ostanemo pod ULEB-om, kao i CSKA, Makabi, svi spanski, grcki, turski i italijanski timovi... a Zoran Radovic neka igra sam sa sobom, Poljacima i Britancima, cuvenim kosarkasima, kao i on sto je bio (u karijeri osvojio Kup opstine Cukarica i to posle produzetaka)

Dulos

pre 8 godina

Nije to bas tako, sa'ce Divos ovde da nam objasni kako su ABA liga i ULEB zlo i urota protivu srbskoga naroda i kosarke, a FIBA svetlost kojom nas ruka bozja vodi ka spasenju i oprostu grehova. Bodiroga to isto kaze a on uopste nije na platnom spisku FIBA-e.

zagor

pre 8 godina

izbacite klubove koji igraju I STVARAJU kosarku (igrace, strucnjake, inovacije, istoriju, rezultate) i navijace koji je prate, a ubacite one koji nemaju veze sa kosarkom. to mora da je recept za uspeh. i posle kaze neko da nas ne mrze. MRZE NAS! nema ni jednog drugog objasnjenja za ovakav postupak. ni kosarkaskog (izbacujes najbolje), ni ekonomskog (izbacujes najzagrizenije i najpredanije, koji iako nemaju mnogo para, za basket ce dati vise nego poljaci i englezi zajedno). samo licna vendeta i pljuc u facu!

The_Thinker

pre 8 godina

Umesto da se trude da "kupe" neke kosarkaske zemlje poput Srbije sa dobrim uslovima jer ce tako prevagnuti na svoju stranu, oni se uhvatili Poljske i VB... Takva ce im i liga biti.

Marko

pre 8 godina

Garantuju licencu Poljacima i Britancima.Nema sta to su kosarkaske nacije sa velikom tradicijom.FIBA mafija.Cuj poslali dopis savezima.BUUUUUHAAAA.Evo i ja bas pisem dopis koji imam nameru da posaljem svim savezima.EL pod imenom Markova EL.Ovi iz Fibe gledaju samo pare,jer kako shvatiti da daju Poljacima i Britancima licencu,osim da su to jake ekonomije bez ikakve kosarkaske tradicije.Ovi iz ULEB,bar postuju ovaj region,i sobzirom na ekonomsku moc ovih zemalja 2 mesta u EL su u redu,mada bi tri bilo idealno.Ovi iz Fibe ne daju izgleda ni jedno mesto,a sebe nazivaju svetskom kucom kosarke.

Shonex

pre 8 godina

Smesno. Pa mi smo bre institucija skoro za sve reprezentacije starog kontinenta, a i sire. Smesno je da Srbija nema barem dva zagarantovana mesta u evroligi bez obzira na ligu kakvu igra. Bitno je da Spanci imaju po deset ekipa i Turci...

veljko

pre 8 godina

jedini efekat ovog predloga je umanjen autoritet FIBA. niko ih nece ozbiljno shvatiti. nemaju apsolutno nikakvu pregovaracku moc. jedini adut koji imaju jeste zabrana ucesca reprezentacijama na medjunarodnim takmicenjima. kad bi to uradili ozbiljnim zemljama, kao sto ne smeju, popili bi organizovani bojkot, posle kog bi doslo do reformisanja FIBA (kadrovski sigurno, ako ne i organizaciono), a kosarka u Evropi otisla korak blize NBA formatu. KSS treba biti realan u prici i zarad dobra srpske kosarke, ici niz dlaku pobedniku ovog sukoba, a to je bez sumnje ULEB. pretnje KSS i slicnim malim savezima, samo su dokaz nemoci i ocaja FIBA. Radović i KSS, ocito u FIBA nemaju nikakav autoritet i kao sto neko rece, cela FIBA, posle Bore, je samo jedna slaba prganizacija

zagor

pre 8 godina

sad kad sam se malo ohladio razmisljam, pa o.k., neka fiba napravi paralelnu el u kojoj ce da igraju poljaci, englezi, svedjani... neka im svima garantuju mesto i neka igraju vikendom. srecno!

Beobrad

pre 8 godina

Pa najvaljeno je ovo jos pre nekoliko meseci, komentarisali smo vec.
Nista cudno, ocekivano !
Fiba, Uefa jednako Evropska unija, kako nas vide politicki, tako i u sportu!
S tom sto smo u sportu velesila, i to ce malo teze srusiti.
Pola Evrope je ucilo kosarku od nas i nasih trenera, slabo pamte, podseticemo ih na EP sa jednim zlatom !

Marko

pre 8 godina

Velika Britanija, Poljska, Andora, Malta, Danska svima dati po 2 mesta u EL. Sve ostalo ne bi imalo smisla. Koji crni Srbi, Spanci, Grci...

DredastDron

pre 8 godina

Izmedju ostalog, zbog ovakvih stvari bih voleo da ih sve rastocimo na evropskom prvenstvu a oni neka se posle pitaju ko danas u kosarci vozi traktor a ko otvara kapiju.

mz

pre 8 godina

Košarka je, kao i sve ostalo, biznis. I u njoj najviše mesta imaju oni koji mogu najviše da ulože, a mi nismo među njima.

Mislim da će Evroliga morati da sagleda šta joj se više isplati - da tegli neatraktivne timove iz onih liga gde gledanost nije velika, ali čiji savezi finansijski doprinose ligi - ili, da omogući timovima iz onih saveza koji nemaju novac, a koji bi punili dvorane u svakoj utakmici. A napuniti BG arenu na svakoj utakmici nije mala stvar. Velike pare od toga idu Evroligi.

Tako da je to stvar računice, a ne same košarke.

Kazem

pre 8 godina

Puca FIBA opet sebi u nogu... Nisu uspeli na prepad da rasture ABA ligu vec su samo doneli određene promene i ostali na kraju kratkih rukava. Zamisli garantujes mesto Velikoj Britaniji, ali ne i Srbiji... Mozda ce i Kosovu dati neko garantovano mesto...

Djubre

pre 8 godina

Ne uklapamo se mi u ovo odabrano drustvo Madjarske, Norveske, Kosova, Poljske i Britanije. Bolje da se drzimo ovih indijanaca, Barse, Reala, Grka i CSKA...

Običan

pre 8 godina

Šta ljudi rade i koliko je to nenormalno!!!Pa u bilo kom takmičenju pod bilo kojim uslovima,pod bilo čijim patronatom stara Juga mora da ima od tipa 32 tima za neko takmičenje najmanje 5!!!Sve ostalo je bolesno!!!

čovke legenda

pre 8 godina

VB nije velesila ?? Da dodju na jedan euro u najjacem sastavu Gordon, Deng, Freeland i Bonsu osvojili bi ga odma bez problema jer imaju igrace koji vode svoje timove u NBA i Bonsua koji je igrao NBA 10 godina, a ti se njima smejes kao nisu nista
(Realno, 6. maj 2015 13:43)
Tak o su govorili i za Brazil(Barbosa,Nene Ilario,Varežao,Marselinjo,Spliter),pa kako ono prođoše ili ups ne prođoše.

Zulu Warrior

pre 8 godina

Ovog Zorana Radovića treba svako ko sretne na ulici da pita, zar te nije sramota da radiš protiv svoje zemlje? Svaki dan. Na pijaci, apoteci, u kafiću... Da imamo takav odnos prema lošim predstavnicima nase zemlje, možda bi se moral vratio i kod nas?

Marko

pre 8 godina

Strašno dati mesto poljacima i Britancima, a ne dati mesto vicešampionu sveta, treba da klubovi bojkotuju njihovu euroligu, zvezda i partizan pune hale, dodje više od 20000 ljudi na utakmicu, ko će da dođe poljacima i britancima, oni imaju da služe za pravljenje koš razlike.

Neko123

pre 8 godina

Molim da mi neko odgovori jer mi uporno nije jasno - zasto bi ULEB zeleo da promeni bilo sta i da ustupi FIBA-i nesto? Ne vidim nikakav njihov interes tu. U prevodu, svi ovi predlozi FIBA-e i njihovo spamovanje su njihove puste zelje koje nemaju veze s realnoscu, ili negde gresim? Devojka otkacila decka i sad je sa boljim, pametnijim i lepsim, a stari decko joj svake nedelje pise zahteve sta bi devojka sve trebalo da promeni na sebi da bi bili opet zajedno.

Milan Djokic - Soko

pre 8 godina

Ako FIBA napravi ovako nesto, odnosno da igraju klubovi iz Poljske i Velike Britanije, ako trunke mozga u glavi imaju, Djilas i ekipa treba da povuku selekciju iz kvalifikacija za PE. Ne treba onda igrati ni PE, ni PS ni OI. Pa neka im igra VB ciji igraci ne znaju ni da li je lopta veca od obruca ili obrnuto. Da dodju da igraju protiv nas Britanci, i da podignemo koseve na 315 cm, umesto 305, ne bi primetili. I sto kaze Danilo Stojkovic u filmu "I taki da se bore protiv Nemaca". I Britanci da igraju kosarku. Neka oni nastave sa svojim kriketom, a predstavnici FIBA, ako umeju da koriste mozak, treba da stave ekipe kao sto su iz Srbije i Hrvatske, a ne iz Britanije, Estonije i Luksemburga. Bitno im je ko ima para. Bas ce im doci neko da gleda ne znam ni ja koga iz Britanije ili Rumunije. Mozda zbog kladionice gde ih bas mnogo igrajuo jer je ih lako pogoditi. Zaboravih napisati da Britanaca nema u ponudi kladionice. I to je dokaz koliko je priznata njihova kosarka. Mada ko zna. Mozda sa 1.000 godina prodju grupu na Prvenstvu sveta. Mada izmedju ULEBA i FIBA sam bio za FIBA-u, ali ako ovako nesto smisle, u znak protestka treba da otkazemo igranje reprezentacije. I mi i oni koji su u istoj poziciji kao mi. Koji imaju dobre selekcije, a njihovi klubovi ne dobiju prohodnost. Mada jedni smo mi. Deremo redom i belezimo kredom, a nemamo para. To bih uradio i da smo jedini. Pa neka igraju bez nas. Niko se nije setio da prevede ovaj dokument pa ne znam sve podatke, ali od mene toliko.

antibot

pre 8 godina

Partizan je igrao fibinu evroligu, zvezda i buducnost ulebovu iste sezone..
Partizan je igrao domace prvenstvo, zvezda i fmp su se odlucili za aba ligu.
Partizan je gurao ideju da prvak drzave ide u evroligu, covic, vesic i kompanija iz tadasnje zvezde su prvo trazili bodovanje na osnovu rezultata iz pvo 5, zatim 3 poslednje sezone i na kraju garantovana mesta za aba i izbacivanje domaceg prvenstva..

I posle je partizan zlo srpske kosarke, kako se to cesto cuje...

ja

pre 8 godina

ovih 9 predloga bi se moglo reci da su 2 eventualno 3 jer su svi na istu foru,ne mnogo razlicito od danasnje lige,sa mnogo zagarantovanih mesta,jedino sto se sada smanjuje sa medju 9 da budu klubovi medju 5 u ligi,ne znam zasto se ne uradi kao u fudbalu s tim sto ne moze vise od 3 kluba iz jedne zemlje i da nema zagarantovanih mesta,da imaju kvalifikacije za barem trecinu-cetvrtinu mesta,da ucestvuje sto vise zemalja mada ne bas oni najslabiji i da se svake godine boduje po uspehu pa kao u fudbalu racunas 5 godina i kome kako padne po zasluzi a ne ovo 16 od toga 13 direktno i to ne mora po rezultatu vec po imenu,ne igraju uvek imena u sportu,treba da sve bude po zasluzi na terenu

sasa

pre 8 godina

Ima logike zbog novca ali nema logike kada se zna da je 5 igraca iz nase zemlje u TOP 5 igraca lige. A Obradovic nije osvojio pehar samo onda kada to nije zeleo. Kakav ce kvalitet imati sa kosarkasima Rumunije, Madjarske i Skotske.

Grusanovica za predsednika

pre 8 godina

Potpuno logicno, i svi koji se cude trebaju da se umiju hladnom vodom i nalupaju sebi samare radi povratka u realnost.

Nasim klubovima su krivi oni sami.

Prvi i najveci problem nasih klubova je sto razmisljaju kao mali klubovi, imas u gradu Arenu i i dalje igras u Pioniru Evroligu?!

Presmesno. I zato nema razvoja, plus nema privatizacije kao slag na tortu, nego neki srbokomunisticki drzavni lopizam po sistemu ''dajte nam pare da se mi za njih pitamo''.
Ludastvo svoje vrste koje je dovelo do toga da imamo samo 2 profi kluba koji opstaju jer se otima od narodnih para za njih da bi se na njihovom rivalstvu praznile i kontrolisale glupe mase.

Meni je krivo sto su bitnija ta dva lopovska kluba, i sto je bitnije da l ce neko od njih imati mesto u EL nego li potpuni maaterizam kosarke u gradovima Srbije, kao i prevazidjene i malecke halice.

CABKE

pre 8 godina

Da se nadovezem na komentar rm... Ima Zvezda (muskarci) kup pobednika kupova 1974 i zene prvaci evrope (KES) 1979. Tako da nije samo to sto je naveo za partizan.

Dvica

pre 8 godina

Čitam: FIBA planira širenje EC na Iran, Egipat, Jordan... Pa to nije ni EL, ni EC, vec prave Kup Nesvrstanih ! :-)

FIBA ce vratiti publiku na stadione ! :-)

acabMatori

pre 8 godina

Sansa da Gibraltar udje u Evroligu ali FIBInu. Drzimo se onoga sto daje rezultat. Daju nam 2 mesta u Evroligi. To treba postovati.

Jogogo

pre 8 godina

Pod obavezno iz inata svima pa i ovoj komisiji,biti pevak evrope i gurnuti im prst u oko time!Čuj Poljska,Britanija itd!Ma mora biti neke kataklizme kad sve normalno više nije tako!

DA

pre 8 godina

Cilj je da se uskoro napravi NBA Europe divizija. Sa timovima koje biraju amerikanci. Otuda Poljska i Velika Britanija. Oni su im interesantniji jer će ti timovi na kraju gostovati i u americi. Nismo profitno interesatni i mislim da budućnost košarke u svakoj manjoj zemlji je veoma loša ukoliko se svi ne ujedine da blokiraju ovakvu ideju.

Aлекса

pre 8 godina

Прошли смо као Индијанци са белцима. Учили иx, учили док нису стасали, а онда... елиминација! Пу! Изем вас у лову, 'ајде на баскет!

translucent

pre 8 godina

Za par godina će nam i ULEB zatvoriti vrata za Evroligu pa ćemo svi igrati cipiripi čelendžer.
Tako to biva kada sportom upravlja novac.

vlaca

pre 8 godina

Ako nismo dobri u politici i drugim granama u kosarci smo doktori za sve.Evropa bas poznaje kvalitet nemaju veze sa mozgom.Sve pricaju EU dobra oce nas da uce kosarci bruka.Neka setaju politicare

Trollston

pre 8 godina

Ovi iz FIBA su izgubljeni u vremenu i prostoru. Zasto bi iko od saveza koji su sada dobri sa ULEB-om menjao stranu. Svi najjaci evropski savezi imaju obezbedjena mesta za svoje ekipe u EL, a ovi obecavaju A licence velesilama Poljskoj i Britaniji. ABA liga, koliko god da je siromasna i neuticajna, ima od ULEB-a dva garantovana mesta.

Debeli za Lazu

pre 8 godina

@Radovic je zvezdas...sve je jasno
(loung, 06. maj 2015 15:11)

Sta hoces da kazes, sredio da vas unakazimo ove sezone? Zabranio vam da pobedjujete?

IRONemke

pre 8 godina

Jel citao neko ovaj tekst iz pdf? "Middle East (LIB, QAT, IRI, JOR) & North Africa (EGY, TUN, ALG, MAR) to join EC in 2-3 years." Svasta...

JessePinkmanPFC

pre 8 godina

Dobre su ove vesti da nas bar podsete gde se nalazimo, valjda cemo shvatiti ko smo i sta smo u svetu. Takodje, cinjenica da niko od nasih ne sme da pisne, govori vise od samog clanka. Odluka je politicka i drago mi je zbog toga, neka im London Towers i Emirates i Turkish Airlines, svega ima, samo kosarke ne.

Jegulja

pre 8 godina

kriterijum je velicina, bogatstvo i platezna moc stanovnistva. poljaci ce verovatno imati jednog ili nijednog poljskog igaraca. nasi ce igrati po tim klubovima dok budemo pravili igrace sto nece trajati dugo ako budemo na periferiji dogadjanja.

btw, sponzori ce lako od poljaka napraviti fanove kosarke ako bude potrebno. oni su u stanju da od dana naprave noc ako je potrebno. sto se mene tice, kao i duci simonovic, radije gledam klince koji neobavezno pikaju fudbal ili basket nego ove nabildovane monstrume.

jay

pre 8 godina

Ovi iz FIBA su ludaci ako misle da ovakvom idejom nešto ozbiljno naprave. Pa ULEB je, kada je 2000. gopdine započeo svoju ligu, imao istu ideju - da započne ligu sa klubovima iz "nekošarkaških" zemalja, pa su tako u prvoj godini igrali klubovi iz Portugala, Švajcarske i Velike Britanije. Naravno, bezo su videli da od toga nema ništa, pa se Evroliga vremenom oformaila kao takmičenje najboljih.

my way

pre 8 godina

Nista lepo o Fibi, pogotovo nakon sto je priznala Kosovo, ali mi smo sami prvo unistili domace prvenstvo, a onda se lisili i predstavnika u EL, jer su tako Lisac i Lorbek dogovorili. Nigde ovakav sistem kao kod nas ne postoji. Sad mi ocekujemo da neko drugi nase greske ispravlja i vraca nam ono sto smo sami dali. Sto se Fibe tice, ako ne priznaje, a ne priznaje ABA ligu, vec predlaze novu, morace da cuje i uslove nasih klubova koji su jedinstveno doneseni i saopsteni. To podrazumeva i prohodnost te lige u Evropu, kao i omogucavanje nesmetanog razvoja domace, bez obzira na ucesce u regionalnoj, sto ce reci takodje priznanje i prohodnost. U praksi bi to znacilo da bi srpski sampion ucestvovao u EL iako ne bi bio osvajac regionalne i nista drugo. Nije to nikakav megalomanski zahtev, 1, samo izuzetno 2 predstavnika iz Srbije i to ukoliko niko drugi iz regiona ne ucestvuje kao pobednik regionalne lige. Fibino je da predlaze, nase je da ostanemo pri svome i da od toga ne odstupamo, sta god da bude.

krug

pre 8 godina

srpska kosarka je toliko dala evropskoj i svetskoj kosarci da je to nemerljivo.ali svaki savez lobira za sebe to vam je postalo kao politika a meni se cini da nas savez nista ne cini za nasu buducnost.

ThePeraCar

pre 8 godina

@ (Posteno!, 6. maj 2015 13:23)
Vujosevicu ime nije Dusan nego Dusko,tolko valjda treba da znas bez obzira za koga navijas(ja navijam za Zvezdu)

dovla

pre 8 godina

Sta bi oni da naprave nesto slicno ligi sampiona u fudbalu gde ce samo najbogatiji klubovi da igraju a ostali da dobiju mrvice. Nece moci ove noci.

archerrrrrrr

pre 8 godina

hahahaha velika britanija ce mozda da ima zagarantovano mesto,inace velika britanija i poljska su poznate kao zemlje sa kosarkasnom tradicijom, fiba treba da se okane klubova i da se drzi reprezentacija,a ne ovako oni oce samo da zgrabe jos vise para

rm

pre 8 godina

ustvari...zasto bi "nasi"(sta god to znacilo...valjda drustvena svojina...jer ne znam sta drugo?) ima garantovana mesta...partisan jedva zivi, a zvezda je vec jednom umrla...da se razumemo, nisam maliciozan, vec realan...uostalom, zato je covic ipreuzeo zvezdu, fuzionisao je sa svojim klubom na ogranicen vremenski period, I "rahebilitovao " je UPPRom, ali DUGOVI nisu izmireni...dakle, NASI su na aparatima...nemammo zakon o sportu...igraci/treneri u nasoj ligi ne placaju poreze, klubovi takodje...generalno,stanje je nereseno I neuredjeno...u klupskom sportu imamo partizanov Istanbul iz 92 I partizanov Korac(Eurochallenge danas)...I to je sve...klupski nismo velesila...u drzavnom najvisem rangu imamo profesionalne igrace koji igraju na otvorene ugovore-jadno! zaista, sta nama pripada? FIBA ocigledno pravi ligu sredjenih timova...tradicija I proslost su lepi, treba ih negovati, ali nemaju veze sa danasnjicom...ono sto je najgore, je pomisao da ljudi van srbije ne znaju stanje nase kosarke, kao ne mogu da dodju do tacnih podataka...to jednostavno nije tacno!
ABA moze da opstane samo ako zatvori ligu na nekoliko godina,kako bi omogucila produkciju u manjim sredinama, bez straha da ce se ispasti iz lige...ono sto se ne zna, je kolicina novca koja prolazi kroz ligu - sponzori I TV prava...spisak drzava u kojima se ABA gleda dovodi do zakljucka da timovi dobijaju smesan deo tog novca...Liga navodno placa smestaj I sudije, ali taj trosak je vrlo lako izracunati, I cifra nije velika

Gefufna

pre 8 godina

Nema još Divosa... Sigurno naporno radi na odgovoru da nas po hiljaditi put obasja mudrošću i raznese sve dileme. Mora da je izbacio je sve iz kuće da mu ne smetaju, piše, briše, sabira, oduzima. Ajde Divose, živ nisam dok ne pročitam tvoj post, sve ovo je suviše komplikovano, razjasni nam sve opet, 'ajde...

Zivota

pre 8 godina

Mene ne cudi fiba predlog, vise me cude komentari. Sve se radi zbog profita, kosarkaska skola i talenti trebaju samo da bi bogati imali izbor u kupovini. Ko moze da tvrdi da neki Poljski ili Britanski tim sa jakim sonzorima ne moze uzeti titulu te lige? Imate dobar primer, u izuzetno jakoj hokejaskoj ligi igra tim koji nema apsolutno nikakvu tradiciju hokeja na ledu, nema ni svojih igraca u timu. To je savremeno shvatanje sporta.

Seljak sa Morave van Beograda

pre 8 godina

Potpuno logicno, i svi koji se cude trebaju da se umiju hladnom vodom i nalupaju sebi samare radi povratka u realnost.

Nasim klubovima su krivi oni sami.

Prvi i najveci problem nasih klubova je sto razmisljaju kao mali klubovi, imas u gradu Arenu i i dalje igras u Pioniru Evroligu?!

Presmesno. I zato nema razvoja, plus nema privatizacije kao slag na tortu, nego neki srbokomunisticki drzavni lopizam po sistemu ''dajte nam pare da se mi za njih pitamo''.
Ludastvo svoje vrste koje je dovelo do toga da imamo samo 2 profi kluba koji opstaju jer se otima od narodnih para za njih da bi se na njihovom rivalstvu praznile i kontrolisale glupe mase.

Meni je krivo sto su bitnija ta dva lopovska kluba, i sto je bitnije da l ce neko od njih imati mesto u EL nego li potpuni maaterizam kosarke u gradovima Srbije, kao i prevazidjene i malecke halice.
(Grusanovica za predsednika, 6. maj 2015 13:45)

Grusanovicu voli te Cacak, stariji znaju zasto. Inace i komentar je na mestu. Potpis.

pera

pre 8 godina

Ovde treba da se izvrsi nekakva inspekcija fibe i da se vidi odakle sad ove nebulozne ideje.. Mislim, sve je zbog kinte, samo za ciji dzep je pitanje.
To sad kao kad bi dosla FIFA i rekla da hoce da napravi sopstvenu Ligu Sampiona koja se tice klubova iz Evrope, a ko sisa UEFA..

Petar

pre 8 godina

Vizija Evrolige je da se napravi takmičenje po uzoru na NBA ligu gde nema ispadanja, učestvuju samo odabrani elitni klubovi, a nacionalne lige bile bi kao npr. razvojna liga u USA gde bi igrali B timovi i odakle možeš da povlačiš po potrebi igrače u evroligaški tim. To je skoro i jedini način da se napravi kvalitetno komercijalno takmičenje. Evrotakmičenja u sadašnjem obliku su neisplativa, kompletna produkcija i poslovni potencijal su neuporedivo lošiji u odnosu na NBA ligu, pa je cilj redukovati se na jedno takmičenje i odatle izvući kvalitet.

Kada se tako posmatraju stvari jasno je da za siromašne zemlje nema mesta. E sad, da li je to uopšte ostvarivo na teritoriji gde postoji 50 država i još više jezika, to je druga stvar. Meni bi lično takvo takmičenje bilo izuzetno interesantno.

Idjosko

pre 8 godina

pa ko vam je kriv srbi...vi umesto da bežite od evrope vi srljate ka "finoj" evropskoj zajednici...
(dobrila, 06. maj 2015 17:15)

Hajde ti lepo devojcice skuvaj nama momcima kafu, prelistaj knjige iz maternjeg jezika (1. razred) i lepo se zavali u fotelju jer uskoro ce ti poceti neka sapunica. ;) Ostavi nama "znalcima" da iznosimo ovde misljenja.

Byakuya-sama

pre 8 godina

Da objasnim glupima, 'New A*' je ustvari nova ABA, pa tako čak i u modelu od 16 klubova(4. po redu u pdf-u) ima jedno garantovano, a Srbija iz KLS jedno mesto u kvalifikacijama. U onom scenariju(3.) od 32, ABA 2 garantovana i 1 kvl. 7. i 9. opcija su najretardiranije koje sam ja video u životu bilo kakvog organizovanja.

Realno

pre 8 godina

struki
VB nije velesila ?? Da dodju na jedan euro u najjacem sastavu Gordon, Deng, Freeland i Bonsu osvojili bi ga odma bez problema jer imaju igrace koji vode svoje timove u NBA i Bonsua koji je igrao NBA 10 godina, a ti se njima smejes kao nisu nista

qwery

pre 8 godina

Ko kaže da će englezi igrati u nekom klubu u VB?

VB je ogromno tržište koje će sigurno među prvima dobiti NBA klub u nekoj budućnosti.

milan

pre 8 godina

Moramo se pitati dali smo sa stanjem naše košarke zaslužili neko bolje vrednovanje nego što je ovo, graditi samo na prošlosti nije uvek zdrav temelj.

Q Tower

pre 8 godina

Ovo nije poslednja reč od strane FIBA. Trebalo bi sačekati i videti šta će se dogotiti ukoliko iznesu, kako se to sad kaže "transparentnu" i veoma stimulativnu ponudu. Recimo, da se ugledaju na UEFA Champions League, gde su veoma poznati prilivi na osnovu ostvarenih rezultata i plasmana klubova učesnika. Naravno, ne učekujem ekvivalente iznose, ali, da li neko zna koliko Uleb nagrađuje?

Realno

pre 8 godina

struki
VB nije velesila ?? Da dodju na jedan euro u najjacem sastavu Gordon, Deng, Freeland i Bonsu osvojili bi ga odma bez problema jer imaju igrace koji vode svoje timove u NBA i Bonsua koji je igrao NBA 10 godina, a ti se njima smejes kao nisu nista

rm

pre 8 godina

ustvari...zasto bi "nasi"(sta god to znacilo...valjda drustvena svojina...jer ne znam sta drugo?) ima garantovana mesta...partisan jedva zivi, a zvezda je vec jednom umrla...da se razumemo, nisam maliciozan, vec realan...uostalom, zato je covic ipreuzeo zvezdu, fuzionisao je sa svojim klubom na ogranicen vremenski period, I "rahebilitovao " je UPPRom, ali DUGOVI nisu izmireni...dakle, NASI su na aparatima...nemammo zakon o sportu...igraci/treneri u nasoj ligi ne placaju poreze, klubovi takodje...generalno,stanje je nereseno I neuredjeno...u klupskom sportu imamo partizanov Istanbul iz 92 I partizanov Korac(Eurochallenge danas)...I to je sve...klupski nismo velesila...u drzavnom najvisem rangu imamo profesionalne igrace koji igraju na otvorene ugovore-jadno! zaista, sta nama pripada? FIBA ocigledno pravi ligu sredjenih timova...tradicija I proslost su lepi, treba ih negovati, ali nemaju veze sa danasnjicom...ono sto je najgore, je pomisao da ljudi van srbije ne znaju stanje nase kosarke, kao ne mogu da dodju do tacnih podataka...to jednostavno nije tacno!
ABA moze da opstane samo ako zatvori ligu na nekoliko godina,kako bi omogucila produkciju u manjim sredinama, bez straha da ce se ispasti iz lige...ono sto se ne zna, je kolicina novca koja prolazi kroz ligu - sponzori I TV prava...spisak drzava u kojima se ABA gleda dovodi do zakljucka da timovi dobijaju smesan deo tog novca...Liga navodno placa smestaj I sudije, ali taj trosak je vrlo lako izracunati, I cifra nije velika

antibot

pre 8 godina

Partizan je igrao fibinu evroligu, zvezda i buducnost ulebovu iste sezone..
Partizan je igrao domace prvenstvo, zvezda i fmp su se odlucili za aba ligu.
Partizan je gurao ideju da prvak drzave ide u evroligu, covic, vesic i kompanija iz tadasnje zvezde su prvo trazili bodovanje na osnovu rezultata iz pvo 5, zatim 3 poslednje sezone i na kraju garantovana mesta za aba i izbacivanje domaceg prvenstva..

I posle je partizan zlo srpske kosarke, kako se to cesto cuje...

Posteno!

pre 8 godina

Ovako: Da KK Partizan i KK Crvena Zvezda budu stalni ucesnici, bez mogucnosti ispadanja, kao i da se ne mogu susresti pre finala. Drugo: Da Dusan Vujosevic bude izuzet od pravila da se mora nositi kravata i sako, kao i od pravila da se zabranjuje komentarisanje sudjenja.

qwery

pre 8 godina

Ko kaže da će englezi igrati u nekom klubu u VB?

VB je ogromno tržište koje će sigurno među prvima dobiti NBA klub u nekoj budućnosti.

Dulos

pre 8 godina

Nije to bas tako, sa'ce Divos ovde da nam objasni kako su ABA liga i ULEB zlo i urota protivu srbskoga naroda i kosarke, a FIBA svetlost kojom nas ruka bozja vodi ka spasenju i oprostu grehova. Bodiroga to isto kaze a on uopste nije na platnom spisku FIBA-e.

Grusanovica za predsednika

pre 8 godina

Potpuno logicno, i svi koji se cude trebaju da se umiju hladnom vodom i nalupaju sebi samare radi povratka u realnost.

Nasim klubovima su krivi oni sami.

Prvi i najveci problem nasih klubova je sto razmisljaju kao mali klubovi, imas u gradu Arenu i i dalje igras u Pioniru Evroligu?!

Presmesno. I zato nema razvoja, plus nema privatizacije kao slag na tortu, nego neki srbokomunisticki drzavni lopizam po sistemu ''dajte nam pare da se mi za njih pitamo''.
Ludastvo svoje vrste koje je dovelo do toga da imamo samo 2 profi kluba koji opstaju jer se otima od narodnih para za njih da bi se na njihovom rivalstvu praznile i kontrolisale glupe mase.

Meni je krivo sto su bitnija ta dva lopovska kluba, i sto je bitnije da l ce neko od njih imati mesto u EL nego li potpuni maaterizam kosarke u gradovima Srbije, kao i prevazidjene i malecke halice.

milan

pre 8 godina

Moramo se pitati dali smo sa stanjem naše košarke zaslužili neko bolje vrednovanje nego što je ovo, graditi samo na prošlosti nije uvek zdrav temelj.

Debeli za Lazu

pre 8 godina

@Radovic je zvezdas...sve je jasno
(loung, 06. maj 2015 15:11)

Sta hoces da kazes, sredio da vas unakazimo ove sezone? Zabranio vam da pobedjujete?

Milan Djokic - Soko

pre 8 godina

Ako FIBA napravi ovako nesto, odnosno da igraju klubovi iz Poljske i Velike Britanije, ako trunke mozga u glavi imaju, Djilas i ekipa treba da povuku selekciju iz kvalifikacija za PE. Ne treba onda igrati ni PE, ni PS ni OI. Pa neka im igra VB ciji igraci ne znaju ni da li je lopta veca od obruca ili obrnuto. Da dodju da igraju protiv nas Britanci, i da podignemo koseve na 315 cm, umesto 305, ne bi primetili. I sto kaze Danilo Stojkovic u filmu "I taki da se bore protiv Nemaca". I Britanci da igraju kosarku. Neka oni nastave sa svojim kriketom, a predstavnici FIBA, ako umeju da koriste mozak, treba da stave ekipe kao sto su iz Srbije i Hrvatske, a ne iz Britanije, Estonije i Luksemburga. Bitno im je ko ima para. Bas ce im doci neko da gleda ne znam ni ja koga iz Britanije ili Rumunije. Mozda zbog kladionice gde ih bas mnogo igrajuo jer je ih lako pogoditi. Zaboravih napisati da Britanaca nema u ponudi kladionice. I to je dokaz koliko je priznata njihova kosarka. Mada ko zna. Mozda sa 1.000 godina prodju grupu na Prvenstvu sveta. Mada izmedju ULEBA i FIBA sam bio za FIBA-u, ali ako ovako nesto smisle, u znak protestka treba da otkazemo igranje reprezentacije. I mi i oni koji su u istoj poziciji kao mi. Koji imaju dobre selekcije, a njihovi klubovi ne dobiju prohodnost. Mada jedni smo mi. Deremo redom i belezimo kredom, a nemamo para. To bih uradio i da smo jedini. Pa neka igraju bez nas. Niko se nije setio da prevede ovaj dokument pa ne znam sve podatke, ali od mene toliko.

Seljak sa Morave van Beograda

pre 8 godina

Potpuno logicno, i svi koji se cude trebaju da se umiju hladnom vodom i nalupaju sebi samare radi povratka u realnost.

Nasim klubovima su krivi oni sami.

Prvi i najveci problem nasih klubova je sto razmisljaju kao mali klubovi, imas u gradu Arenu i i dalje igras u Pioniru Evroligu?!

Presmesno. I zato nema razvoja, plus nema privatizacije kao slag na tortu, nego neki srbokomunisticki drzavni lopizam po sistemu ''dajte nam pare da se mi za njih pitamo''.
Ludastvo svoje vrste koje je dovelo do toga da imamo samo 2 profi kluba koji opstaju jer se otima od narodnih para za njih da bi se na njihovom rivalstvu praznile i kontrolisale glupe mase.

Meni je krivo sto su bitnija ta dva lopovska kluba, i sto je bitnije da l ce neko od njih imati mesto u EL nego li potpuni maaterizam kosarke u gradovima Srbije, kao i prevazidjene i malecke halice.
(Grusanovica za predsednika, 6. maj 2015 13:45)

Grusanovicu voli te Cacak, stariji znaju zasto. Inace i komentar je na mestu. Potpis.

Petar

pre 8 godina

Vizija Evrolige je da se napravi takmičenje po uzoru na NBA ligu gde nema ispadanja, učestvuju samo odabrani elitni klubovi, a nacionalne lige bile bi kao npr. razvojna liga u USA gde bi igrali B timovi i odakle možeš da povlačiš po potrebi igrače u evroligaški tim. To je skoro i jedini način da se napravi kvalitetno komercijalno takmičenje. Evrotakmičenja u sadašnjem obliku su neisplativa, kompletna produkcija i poslovni potencijal su neuporedivo lošiji u odnosu na NBA ligu, pa je cilj redukovati se na jedno takmičenje i odatle izvući kvalitet.

Kada se tako posmatraju stvari jasno je da za siromašne zemlje nema mesta. E sad, da li je to uopšte ostvarivo na teritoriji gde postoji 50 država i još više jezika, to je druga stvar. Meni bi lično takvo takmičenje bilo izuzetno interesantno.

Struki

pre 8 godina

Ima li neko iole normalan u FIBA? Garantovano mesto VB i Polskoj?! Drzimo se mi Uleba i ABA lige,to je jedina normalna odluka koju nasi klubovi treba da donesu!

zagor

pre 8 godina

izbacite klubove koji igraju I STVARAJU kosarku (igrace, strucnjake, inovacije, istoriju, rezultate) i navijace koji je prate, a ubacite one koji nemaju veze sa kosarkom. to mora da je recept za uspeh. i posle kaze neko da nas ne mrze. MRZE NAS! nema ni jednog drugog objasnjenja za ovakav postupak. ni kosarkaskog (izbacujes najbolje), ni ekonomskog (izbacujes najzagrizenije i najpredanije, koji iako nemaju mnogo para, za basket ce dati vise nego poljaci i englezi zajedno). samo licna vendeta i pljuc u facu!

asdfqwer

pre 8 godina

Razlog vise da ostanemo pod ULEB-om, kao i CSKA, Makabi, svi spanski, grcki, turski i italijanski timovi... a Zoran Radovic neka igra sam sa sobom, Poljacima i Britancima, cuvenim kosarkasima, kao i on sto je bio (u karijeri osvojio Kup opstine Cukarica i to posle produzetaka)

ThePeraCar

pre 8 godina

@ (Posteno!, 6. maj 2015 13:23)
Vujosevicu ime nije Dusan nego Dusko,tolko valjda treba da znas bez obzira za koga navijas(ja navijam za Zvezdu)

my way

pre 8 godina

Nista lepo o Fibi, pogotovo nakon sto je priznala Kosovo, ali mi smo sami prvo unistili domace prvenstvo, a onda se lisili i predstavnika u EL, jer su tako Lisac i Lorbek dogovorili. Nigde ovakav sistem kao kod nas ne postoji. Sad mi ocekujemo da neko drugi nase greske ispravlja i vraca nam ono sto smo sami dali. Sto se Fibe tice, ako ne priznaje, a ne priznaje ABA ligu, vec predlaze novu, morace da cuje i uslove nasih klubova koji su jedinstveno doneseni i saopsteni. To podrazumeva i prohodnost te lige u Evropu, kao i omogucavanje nesmetanog razvoja domace, bez obzira na ucesce u regionalnoj, sto ce reci takodje priznanje i prohodnost. U praksi bi to znacilo da bi srpski sampion ucestvovao u EL iako ne bi bio osvajac regionalne i nista drugo. Nije to nikakav megalomanski zahtev, 1, samo izuzetno 2 predstavnika iz Srbije i to ukoliko niko drugi iz regiona ne ucestvuje kao pobednik regionalne lige. Fibino je da predlaze, nase je da ostanemo pri svome i da od toga ne odstupamo, sta god da bude.

CABKE

pre 8 godina

Da se nadovezem na komentar rm... Ima Zvezda (muskarci) kup pobednika kupova 1974 i zene prvaci evrope (KES) 1979. Tako da nije samo to sto je naveo za partizan.

ode Fiba

pre 8 godina

FIBA je kao Gorbacov u ona doba, ima zvanje predsednika, samo nema drzavu gde bi to bio....


Ovi u ULEBU fakat mogu da se smiju...gledaju FIBA deckice kako se znoje prave ljudi planove, kalendar, predlozi....a ovo ljudi imaju takmicenje ugovore sa debelim sponzorom,tv koji to prati...
Mozda im daju neku koskicu da glodju da reze, ali cisto sumnjam, zasto kad ne moraju.
Usput izostaviti Srbiju sa liste stalnih ucesnika je rupa u glavi
Stra radi taj Radovic?

Zivota

pre 8 godina

Mene ne cudi fiba predlog, vise me cude komentari. Sve se radi zbog profita, kosarkaska skola i talenti trebaju samo da bi bogati imali izbor u kupovini. Ko moze da tvrdi da neki Poljski ili Britanski tim sa jakim sonzorima ne moze uzeti titulu te lige? Imate dobar primer, u izuzetno jakoj hokejaskoj ligi igra tim koji nema apsolutno nikakvu tradiciju hokeja na ledu, nema ni svojih igraca u timu. To je savremeno shvatanje sporta.

Idjosko

pre 8 godina

pa ko vam je kriv srbi...vi umesto da bežite od evrope vi srljate ka "finoj" evropskoj zajednici...
(dobrila, 06. maj 2015 17:15)

Hajde ti lepo devojcice skuvaj nama momcima kafu, prelistaj knjige iz maternjeg jezika (1. razred) i lepo se zavali u fotelju jer uskoro ce ti poceti neka sapunica. ;) Ostavi nama "znalcima" da iznosimo ovde misljenja.

Shonex

pre 8 godina

Smesno. Pa mi smo bre institucija skoro za sve reprezentacije starog kontinenta, a i sire. Smesno je da Srbija nema barem dva zagarantovana mesta u evroligi bez obzira na ligu kakvu igra. Bitno je da Spanci imaju po deset ekipa i Turci...

nikola

pre 8 godina

Ono što je najinteresantnije za ljubitelje košarke u Srbiji je da se detaljnim pregledom svih 9 verzija i predloga rešenja, ni jednom srpskom klubu ni u jednoj verziji ne garantuje mesto u EL, ali zato u nekoliko predloga postoji i garantuje se mesto klubovima iz Poljske ili čak i Velike Britanije?

Poljska a narocito VB kosarkaske velesile!

Gefufna

pre 8 godina

Nema još Divosa... Sigurno naporno radi na odgovoru da nas po hiljaditi put obasja mudrošću i raznese sve dileme. Mora da je izbacio je sve iz kuće da mu ne smetaju, piše, briše, sabira, oduzima. Ajde Divose, živ nisam dok ne pročitam tvoj post, sve ovo je suviše komplikovano, razjasni nam sve opet, 'ajde...

Beobrad

pre 8 godina

Pa najvaljeno je ovo jos pre nekoliko meseci, komentarisali smo vec.
Nista cudno, ocekivano !
Fiba, Uefa jednako Evropska unija, kako nas vide politicki, tako i u sportu!
S tom sto smo u sportu velesila, i to ce malo teze srusiti.
Pola Evrope je ucilo kosarku od nas i nasih trenera, slabo pamte, podseticemo ih na EP sa jednim zlatom !

čovke legenda

pre 8 godina

VB nije velesila ?? Da dodju na jedan euro u najjacem sastavu Gordon, Deng, Freeland i Bonsu osvojili bi ga odma bez problema jer imaju igrace koji vode svoje timove u NBA i Bonsua koji je igrao NBA 10 godina, a ti se njima smejes kao nisu nista
(Realno, 6. maj 2015 13:43)
Tak o su govorili i za Brazil(Barbosa,Nene Ilario,Varežao,Marselinjo,Spliter),pa kako ono prođoše ili ups ne prođoše.

Jegulja

pre 8 godina

kriterijum je velicina, bogatstvo i platezna moc stanovnistva. poljaci ce verovatno imati jednog ili nijednog poljskog igaraca. nasi ce igrati po tim klubovima dok budemo pravili igrace sto nece trajati dugo ako budemo na periferiji dogadjanja.

btw, sponzori ce lako od poljaka napraviti fanove kosarke ako bude potrebno. oni su u stanju da od dana naprave noc ako je potrebno. sto se mene tice, kao i duci simonovic, radije gledam klince koji neobavezno pikaju fudbal ili basket nego ove nabildovane monstrume.

Zulu Warrior

pre 8 godina

Ovog Zorana Radovića treba svako ko sretne na ulici da pita, zar te nije sramota da radiš protiv svoje zemlje? Svaki dan. Na pijaci, apoteci, u kafiću... Da imamo takav odnos prema lošim predstavnicima nase zemlje, možda bi se moral vratio i kod nas?

Marko

pre 8 godina

Velika Britanija, Poljska, Andora, Malta, Danska svima dati po 2 mesta u EL. Sve ostalo ne bi imalo smisla. Koji crni Srbi, Spanci, Grci...

Marko

pre 8 godina

Garantuju licencu Poljacima i Britancima.Nema sta to su kosarkaske nacije sa velikom tradicijom.FIBA mafija.Cuj poslali dopis savezima.BUUUUUHAAAA.Evo i ja bas pisem dopis koji imam nameru da posaljem svim savezima.EL pod imenom Markova EL.Ovi iz Fibe gledaju samo pare,jer kako shvatiti da daju Poljacima i Britancima licencu,osim da su to jake ekonomije bez ikakve kosarkaske tradicije.Ovi iz ULEB,bar postuju ovaj region,i sobzirom na ekonomsku moc ovih zemalja 2 mesta u EL su u redu,mada bi tri bilo idealno.Ovi iz Fibe ne daju izgleda ni jedno mesto,a sebe nazivaju svetskom kucom kosarke.

The_Thinker

pre 8 godina

Umesto da se trude da "kupe" neke kosarkaske zemlje poput Srbije sa dobrim uslovima jer ce tako prevagnuti na svoju stranu, oni se uhvatili Poljske i VB... Takva ce im i liga biti.

Marko

pre 8 godina

Strašno dati mesto poljacima i Britancima, a ne dati mesto vicešampionu sveta, treba da klubovi bojkotuju njihovu euroligu, zvezda i partizan pune hale, dodje više od 20000 ljudi na utakmicu, ko će da dođe poljacima i britancima, oni imaju da služe za pravljenje koš razlike.

veljko

pre 8 godina

jedini efekat ovog predloga je umanjen autoritet FIBA. niko ih nece ozbiljno shvatiti. nemaju apsolutno nikakvu pregovaracku moc. jedini adut koji imaju jeste zabrana ucesca reprezentacijama na medjunarodnim takmicenjima. kad bi to uradili ozbiljnim zemljama, kao sto ne smeju, popili bi organizovani bojkot, posle kog bi doslo do reformisanja FIBA (kadrovski sigurno, ako ne i organizaciono), a kosarka u Evropi otisla korak blize NBA formatu. KSS treba biti realan u prici i zarad dobra srpske kosarke, ici niz dlaku pobedniku ovog sukoba, a to je bez sumnje ULEB. pretnje KSS i slicnim malim savezima, samo su dokaz nemoci i ocaja FIBA. Radović i KSS, ocito u FIBA nemaju nikakav autoritet i kao sto neko rece, cela FIBA, posle Bore, je samo jedna slaba prganizacija

translucent

pre 8 godina

Za par godina će nam i ULEB zatvoriti vrata za Evroligu pa ćemo svi igrati cipiripi čelendžer.
Tako to biva kada sportom upravlja novac.

Dvica

pre 8 godina

Čitam: FIBA planira širenje EC na Iran, Egipat, Jordan... Pa to nije ni EL, ni EC, vec prave Kup Nesvrstanih ! :-)

FIBA ce vratiti publiku na stadione ! :-)

mz

pre 8 godina

Košarka je, kao i sve ostalo, biznis. I u njoj najviše mesta imaju oni koji mogu najviše da ulože, a mi nismo među njima.

Mislim da će Evroliga morati da sagleda šta joj se više isplati - da tegli neatraktivne timove iz onih liga gde gledanost nije velika, ali čiji savezi finansijski doprinose ligi - ili, da omogući timovima iz onih saveza koji nemaju novac, a koji bi punili dvorane u svakoj utakmici. A napuniti BG arenu na svakoj utakmici nije mala stvar. Velike pare od toga idu Evroligi.

Tako da je to stvar računice, a ne same košarke.

Običan

pre 8 godina

Šta ljudi rade i koliko je to nenormalno!!!Pa u bilo kom takmičenju pod bilo kojim uslovima,pod bilo čijim patronatom stara Juga mora da ima od tipa 32 tima za neko takmičenje najmanje 5!!!Sve ostalo je bolesno!!!

pera

pre 8 godina

Ovde treba da se izvrsi nekakva inspekcija fibe i da se vidi odakle sad ove nebulozne ideje.. Mislim, sve je zbog kinte, samo za ciji dzep je pitanje.
To sad kao kad bi dosla FIFA i rekla da hoce da napravi sopstvenu Ligu Sampiona koja se tice klubova iz Evrope, a ko sisa UEFA..

sasa

pre 8 godina

Ima logike zbog novca ali nema logike kada se zna da je 5 igraca iz nase zemlje u TOP 5 igraca lige. A Obradovic nije osvojio pehar samo onda kada to nije zeleo. Kakav ce kvalitet imati sa kosarkasima Rumunije, Madjarske i Skotske.

Neko123

pre 8 godina

Molim da mi neko odgovori jer mi uporno nije jasno - zasto bi ULEB zeleo da promeni bilo sta i da ustupi FIBA-i nesto? Ne vidim nikakav njihov interes tu. U prevodu, svi ovi predlozi FIBA-e i njihovo spamovanje su njihove puste zelje koje nemaju veze s realnoscu, ili negde gresim? Devojka otkacila decka i sad je sa boljim, pametnijim i lepsim, a stari decko joj svake nedelje pise zahteve sta bi devojka sve trebalo da promeni na sebi da bi bili opet zajedno.

zagor

pre 8 godina

sad kad sam se malo ohladio razmisljam, pa o.k., neka fiba napravi paralelnu el u kojoj ce da igraju poljaci, englezi, svedjani... neka im svima garantuju mesto i neka igraju vikendom. srecno!

ja

pre 8 godina

ovih 9 predloga bi se moglo reci da su 2 eventualno 3 jer su svi na istu foru,ne mnogo razlicito od danasnje lige,sa mnogo zagarantovanih mesta,jedino sto se sada smanjuje sa medju 9 da budu klubovi medju 5 u ligi,ne znam zasto se ne uradi kao u fudbalu s tim sto ne moze vise od 3 kluba iz jedne zemlje i da nema zagarantovanih mesta,da imaju kvalifikacije za barem trecinu-cetvrtinu mesta,da ucestvuje sto vise zemalja mada ne bas oni najslabiji i da se svake godine boduje po uspehu pa kao u fudbalu racunas 5 godina i kome kako padne po zasluzi a ne ovo 16 od toga 13 direktno i to ne mora po rezultatu vec po imenu,ne igraju uvek imena u sportu,treba da sve bude po zasluzi na terenu

IRONemke

pre 8 godina

Jel citao neko ovaj tekst iz pdf? "Middle East (LIB, QAT, IRI, JOR) & North Africa (EGY, TUN, ALG, MAR) to join EC in 2-3 years." Svasta...

DA

pre 8 godina

Cilj je da se uskoro napravi NBA Europe divizija. Sa timovima koje biraju amerikanci. Otuda Poljska i Velika Britanija. Oni su im interesantniji jer će ti timovi na kraju gostovati i u americi. Nismo profitno interesatni i mislim da budućnost košarke u svakoj manjoj zemlji je veoma loša ukoliko se svi ne ujedine da blokiraju ovakvu ideju.

JessePinkmanPFC

pre 8 godina

Dobre su ove vesti da nas bar podsete gde se nalazimo, valjda cemo shvatiti ko smo i sta smo u svetu. Takodje, cinjenica da niko od nasih ne sme da pisne, govori vise od samog clanka. Odluka je politicka i drago mi je zbog toga, neka im London Towers i Emirates i Turkish Airlines, svega ima, samo kosarke ne.

vlaca

pre 8 godina

Ako nismo dobri u politici i drugim granama u kosarci smo doktori za sve.Evropa bas poznaje kvalitet nemaju veze sa mozgom.Sve pricaju EU dobra oce nas da uce kosarci bruka.Neka setaju politicare

Jogogo

pre 8 godina

Pod obavezno iz inata svima pa i ovoj komisiji,biti pevak evrope i gurnuti im prst u oko time!Čuj Poljska,Britanija itd!Ma mora biti neke kataklizme kad sve normalno više nije tako!

DredastDron

pre 8 godina

Izmedju ostalog, zbog ovakvih stvari bih voleo da ih sve rastocimo na evropskom prvenstvu a oni neka se posle pitaju ko danas u kosarci vozi traktor a ko otvara kapiju.

dovla

pre 8 godina

Sta bi oni da naprave nesto slicno ligi sampiona u fudbalu gde ce samo najbogatiji klubovi da igraju a ostali da dobiju mrvice. Nece moci ove noci.

Byakuya-sama

pre 8 godina

Da objasnim glupima, 'New A*' je ustvari nova ABA, pa tako čak i u modelu od 16 klubova(4. po redu u pdf-u) ima jedno garantovano, a Srbija iz KLS jedno mesto u kvalifikacijama. U onom scenariju(3.) od 32, ABA 2 garantovana i 1 kvl. 7. i 9. opcija su najretardiranije koje sam ja video u životu bilo kakvog organizovanja.

Q Tower

pre 8 godina

Ovo nije poslednja reč od strane FIBA. Trebalo bi sačekati i videti šta će se dogotiti ukoliko iznesu, kako se to sad kaže "transparentnu" i veoma stimulativnu ponudu. Recimo, da se ugledaju na UEFA Champions League, gde su veoma poznati prilivi na osnovu ostvarenih rezultata i plasmana klubova učesnika. Naravno, ne učekujem ekvivalente iznose, ali, da li neko zna koliko Uleb nagrađuje?

archerrrrrrr

pre 8 godina

hahahaha velika britanija ce mozda da ima zagarantovano mesto,inace velika britanija i poljska su poznate kao zemlje sa kosarkasnom tradicijom, fiba treba da se okane klubova i da se drzi reprezentacija,a ne ovako oni oce samo da zgrabe jos vise para

Aлекса

pre 8 godina

Прошли смо као Индијанци са белцима. Учили иx, учили док нису стасали, а онда... елиминација! Пу! Изем вас у лову, 'ајде на баскет!

acabMatori

pre 8 godina

Sansa da Gibraltar udje u Evroligu ali FIBInu. Drzimo se onoga sto daje rezultat. Daju nam 2 mesta u Evroligi. To treba postovati.

Djubre

pre 8 godina

Ne uklapamo se mi u ovo odabrano drustvo Madjarske, Norveske, Kosova, Poljske i Britanije. Bolje da se drzimo ovih indijanaca, Barse, Reala, Grka i CSKA...

Kazem

pre 8 godina

Puca FIBA opet sebi u nogu... Nisu uspeli na prepad da rasture ABA ligu vec su samo doneli određene promene i ostali na kraju kratkih rukava. Zamisli garantujes mesto Velikoj Britaniji, ali ne i Srbiji... Mozda ce i Kosovu dati neko garantovano mesto...

jay

pre 8 godina

Ovi iz FIBA su ludaci ako misle da ovakvom idejom nešto ozbiljno naprave. Pa ULEB je, kada je 2000. gopdine započeo svoju ligu, imao istu ideju - da započne ligu sa klubovima iz "nekošarkaških" zemalja, pa su tako u prvoj godini igrali klubovi iz Portugala, Švajcarske i Velike Britanije. Naravno, bezo su videli da od toga nema ništa, pa se Evroliga vremenom oformaila kao takmičenje najboljih.

Trollston

pre 8 godina

Ovi iz FIBA su izgubljeni u vremenu i prostoru. Zasto bi iko od saveza koji su sada dobri sa ULEB-om menjao stranu. Svi najjaci evropski savezi imaju obezbedjena mesta za svoje ekipe u EL, a ovi obecavaju A licence velesilama Poljskoj i Britaniji. ABA liga, koliko god da je siromasna i neuticajna, ima od ULEB-a dva garantovana mesta.

krug

pre 8 godina

srpska kosarka je toliko dala evropskoj i svetskoj kosarci da je to nemerljivo.ali svaki savez lobira za sebe to vam je postalo kao politika a meni se cini da nas savez nista ne cini za nasu buducnost.