Sreda, 01.04.2015.

03:44

Đoković: Loš dan, goreo sam iznutra

Novak Đoković rekao je posle pobede nad Aleksandrom Dolgopolovom da se nije osećao sveže na terenu, pre sveg sa mentalnog aspekta.

Izvor: SO

Ðokoviæ: Loš dan, goreo sam iznutra IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

25 Komentari

Sortiraj po:

robin hud

pre 9 godina

Novak se ne nalazi baš često u situacijama da juri rezultat na ovakav način. Jedan od takvih mečeva je bio sa Marijem u Šangaju 2012 a možda najsličniji ovom meču je sa Lopezom u MC 2014, koji je posle toga Novaka koštao poraza protiv Rogera i povrede. I teda je imao manjak set i brejk uz fantastičnu igru Španca koji je sve pogađao. On je u trećem setu prošao malo bolje. I ovde je pobedila Novakova borbenost i upornost da se istraje u sopstvenoj igri. Dog je pokazao recept za pobedu protiv Novaka. To je raznovrsna i mixovana igra za koju osim fizičkih predispozicija treba i mnogo inteligencije da se sve to ukomponuje i naravno izdrži dva seta. E to je već skoro pa nemoguća misija. Dolgopolovu treba odati priznanje što je to uopšte i pokušao. Svi su zapeli za bekhend slajs, ali nije on naneo neku štetu Novaku, on je više umorio samog Dolgopolova. Veću štetu je nanela naizmenična kombinacija kratkih i dubokih lopti koje su Novaka totalno izbacivale iz ritma. Novaku je trebalo malo više vremena da to ukroti i naravno "udavi" Dolgopolova. Dolg. nije imao nikakvu povredu nego grčeve, koji su posledica fizičke iscrpljenosti. Novak je u blagom padu forme što ne znači da neće osvojiti Majami. Ovaj meč je školski primer, kao treba da igra br.1 protiv agresivne igre, makar na kraju izgubio. Meč sa Fererom će biti psihički lakši za Novaka.

Bromazepam - zvanicni spozor Noletovih navijaca

pre 9 godina

Vala, Novace, ne zna se ko je bio ludji sinoc: Dolgopolov, ti ili ja.
Daj covece, ubaci vise agresivnosti u igru, vidi kako igraju Fedex ili Nadal, skoro svaki njihov udarac je problem za protivnika. A ti skroz pasivno (osim u retkim prilikama) prebacujes i navodis protivnika na gresku. Naravno da ti u izdrzljivosti nema premca i da tu razmenu dobijas, ali to izgleda kao da ti je nekadasnji Endi Mari dao transfuziju. Lepo je sto si No. 1 ali je jos lepse kad No. 1 igra lep tenis.

Las Vegas

pre 9 godina

@jablan

Novak ne treba da igra više u Madridu, posle onakvog sramnog ponašanja publike kad je igrao protiv Dimitrova... Nisu oni zaslužili da gledaju velikog šampiona, eto im istrošeni Rafa i potrošeni Federer, a Novak za to vreme bolje da opet dođe da trenira u Kraljevu gde će uvek biti dočekan kao kralj!
(Boban,

U Madridu haos nisu pravili domaci navijaci vec bugari kojih u Spaniji ima mnogo. Bio sam na tom mecu

gg

pre 9 godina

Novak sam kaze da je igrao previse od pocetka sezone i nije mi jasno zasto nije odustao od ovog turnira. To bi mu sigurno pomoglo da napuni baterije i da na najvecim turnirima nastupi sveziji. Ne znam kakav mu je dalji raspored ali se nadam da ce bar Madrid da propusti. Ako ne propusti Madrid bojim se da ce biti potpuno iscedjen do RG-a. Verujem, ipak, da Novak najbolje zna sta mu je ciniti.

Nole fan

pre 9 godina

Novak od susreta za Klizanom pa onda sa belgijancem i sada sa Dolgopolovim ne igra dobro.Suvise oscilacija koje nece da oprosti neki bolji igrac. U polufinalu ga ceka Isner.IW je bio Vajda sada Becker

Challe

pre 9 godina

Igrati protiv Dolgopolova je cisto mucenje. Covek ni sam ne zna sta ce da uradi s lopticom, udari pa ako prodje prodje i upravo zato i jeste nestabilan u igri i nema jednak kvalitet tokom celog meca a o kontinuitetu od par meceva i da ne govorim. Tu nema ni lepote, izgleda kao neki street-tennis, kao da igra squash i upravo fluidnost igre obezbedjuje protivnicki igrac. Tesko je spustiti se na takav nivo i pratiti tu igru, sto rece neko ovde, cirkuzant s reketom.
Novaku sada dolaze igraci koji imaju igru, od kojih se moze ocekivati sta ce da urade i kako ce da reaguju u odredjenim situacijama, skolovani teniseri. Dan odmora ce Novaku biti dovoljan za reset i zato spremimo se za jos 3 dobra meca.

alejandro

pre 9 godina

Ima dana kad slabo šta polazi za rukom! Od starta turnira u Majamiju utisak je da ne ide baš najbolje! Izgubljen set u drugom kolu od Kližana, bilo povuci potegni protiv Darsisa da se ne igra taj brek u drugom setu a samim tim i još jedan set i ponovo izgubljen set protiv Ukrajinca u četvrtom kolu; Ne vidim razlog za toliku nervozu? Dolgopolov je više cirkuzant sa reketom u ruci nego ozbiljan teniser ali mora da se igra i sa takvima! Momak ne izgleda simpatično na prvi pogled još manje mu je simpatičan stil igre: kombinacija slajs bekhenda i vrlo jakih ravnih udaraca naročito iz forhenda u trku pa ako prođe prođe. Obično je prolazilo i to je dodatno nerviralo Đokovića. Po meni još opasniji rivali u eventualnom polufinalu ako prođe Ferera naravno, biće pobednik iz duela Kei Nišikori - Džon Izner. Svaki nezgodan po Đokovića na svoj način. Ne mora previše da se zamara šta će da uradi u Majamiju. Treba se usresrediti na nastupajuću sezonu turnira na šljaci. Ide Monte Karlo, Madrid, Rim i finale sezone na šljaci Rolan Garos koji je jedan od dva najvžnija turnira za Đokovića do kraja karijere dok ne budu osvojeni!

tomy

pre 9 godina

Covek je igrao onako bas kako treba sa igracima poput Novaka.Jak servis cak i drugi nez mnogo uazaka u razmene loptica nego gadjajuci ivice terena tj rizicnine ali sigurne direktne poene i davalo je retultat samo sto nije izdrzao do kraja.Pohvale za obojicu.

Dosade

pre 9 godina

Kad bi na svakom turniru imao ovakve smarace u zrebu brzo bi Nole crkao, tako da mislim da je bolje da odigra opusteno pa sta bude, bez mnogo naprezanja. Darsis, Dolgo pa sad Ferer pa onda Nisikori i na kraju Marej ne moze grdje. Sam krem smaraca na Atp listi sa njima se cedis kao limun.

Komentator

pre 9 godina

Otpusti bekera i zaposli Borga. Beker je dobio posao, jer ga je Vajda preporucio kao nekoga ko moze Noleta da nauci da bude smiren u vaznim mecevima protiv najvecih rivala. Umesto toga, Nole je sad poceo da se gubi i protiv tipova protiv kakvih je uvek do sada bio smiren, Klizan, Darcis i Dolgopolov sada u 3 meca zaredom, dakle desilo se potpuno suprotno od nameravanog. Beker mora da ide. Slavni teniser koji je naucio da bude smiren i bio cuven po tome je Borg. Zna se da je Borg ostao bez para, pa bi bilo cudno da odbije Nola.

Nezni

pre 9 godina

Mozda je on goreo iznutra ili se tako osecao ali svi se tako osecaju kada ih protivnik obasipa preciznom paljbom sa svih strana i uglavnom tamo gde se najmanje ocekuje.I da Dolgopolov nije tako naglo pao[verovatno od umora] o cemu govori da je sa 51 posto osvojenih poena iz prvog seta ,pao na 11 posto u trecem,taj osecaj bi bio prisutan i danas.Treba biti posten i reci u tom mecu sve je zavisilo od protivnika koji je igrao brze ,lepse,efikasnije ,sigurnije .Bio je i hrabruiji ,i jos po nesto sto ce nadam se neko iz strucnog staba uvideti pa eventualno u nekom novom mecu iskoristiti kao razlog za dobar savet.Niko ocigledno nije ozboiljno shvatio Ukrainaca ali taj covek je danas [sinoc]prva dva seta igrao tenis koji treba pamtiti i zbog kojega ce mnoga deca zeleti da igraju jedan od najprivlacnijih sportova.

Boban

pre 9 godina

@jablan

Novak ne treba da igra više u Madridu, posle onakvog sramnog ponašanja publike kad je igrao protiv Dimitrova... Nisu oni zaslužili da gledaju velikog šampiona, eto im istrošeni Rafa i potrošeni Federer, a Novak za to vreme bolje da opet dođe da trenira u Kraljevu gde će uvek biti dočekan kao kralj!

Istina

pre 9 godina

Kad je Dolgopolov vodio sa 1:0 i u drugom setu sa 3:0 i imao loptu za brejk,a igrao fenomenalno i pogađao same uglove i linije terena,rekao sam samom sebi,ako ovaj meč Novak dobije,on je stvarno genije i tako je i ispalo.Svaka čast za mentalnu snagu i sve ostalo.Treći set je bila rutina jer je Ukrajinac bio povređen ali onakav povratak se retko dešava i kapa dole majstoru.

topcidera lepsa strana

pre 9 godina

Delovao je kao da ga je BB probudio 5min pre pocetka meca. Umorno i nervozno, ali ne moze se reci nezainteresovan na terenu. Svakako da je odsutan i da mu fali fokus, mislim pre da je ispraznjen posle AO i IW nego bilo sta drugo. Nadam se da ce pronaci motiva za ovaj turnir jer je ipak masters u pitanju i pritom brani 1000 bodova.

Neznalica

pre 9 godina

Bitna je samo pobeda. Problem jedino može da bude ukoliko naredni protivnik (Ferer) takođe ostavi Đokovića na terenu preko 2 sata, u pobedu uopšte ne sumnjam. Onda će umor i tri turnira u relativno kratkom vremenskom periodu da dođu do izražaja. Nišikori, verovatni protivnik u polufinalu, je već mnogo teža prepreka gde Đoković ne može iscrpljen da računa na sigurnu pobedu. Nakon ispadanja Nadala i Vavrinke, čini se da Noletova polovina žreba daleko teža iako je na početku turnira izgledalo sasvim drugačije.

U svakom slučaju, ako Novak opet odigra i u Majamiju maksimalan broj mečeve, i pobedi naravno, možda bi bilo dobro da propusti jedan od tri mastera na šljaci pre RG. Ogroman je napor odigrati sve te turnire i doći najspremniji u Pariz da juriš titulu koja ti, objektivno, najviše znači.

šetač

pre 9 godina

Ne traba da igra Madrid, tamo ne cene šampione. Ne treba mu da upija negativne emocije iz one šatro "magične" kocke. MC, Rim odmor a onda napad na RG.

sve za sport

pre 9 godina

E, ovo pravi razliku na turu izmedju Novaka i ostalih tenisera. On pobedjuje i kada lose igra. O tome se dosta pricalo ali morao sam jos jednom.

milan

pre 9 godina

Istina je da je doslo do psihickog premora,ali sto se tice turnira na sljaci Djokovic nikako ne bi trebalo da propusti Madrid jer je to uigravanje,a na tom turniru ne brani ni 1 bod,tako da moze samo da osvoji poneki bod ,ali ne mora da osvoji titulu.Bilo bi cak dobro da se sastane sa Rafom u Madridu,cisto da ima neki osecaj za dalje napredovanje na sljaci.

jablan

pre 9 godina

Definitivno Nole mora da propusti neki od tri naredna mastrersa , mozda najbolje Madrid jer tamo ne brani niti jedan bod a dobro ce mu doci zbog malo odmora i naprnog pocetka sezone a ujedno da bi se pripremio i malo odmorio pred RG

Boston

pre 9 godina

Naravno fali mu malo i motiva(on to nikada nece priznati jer to profi sportisti uglavnom ne pricaju). Ovde je 4x osvajao trofej, nedavno je osvojio IW, niko nije ni blizu da ga skine sa prve pozicije, zna koliko je bitno da bude spreman za sezonu sljake i uopste me ne bi cudilo da ne osvoji turnir. Naravno voleo bih da osvoji ali jednostavno mislim da nije maksimalno zainteresovan za ovaj turnir. Sada mu dolaze prejaki mecevi i tu ce se videti mnogo toga.

Boston

pre 9 godina

Naravno fali mu malo i motiva(on to nikada nece priznati jer to profi sportisti uglavnom ne pricaju). Ovde je 4x osvajao trofej, nedavno je osvojio IW, niko nije ni blizu da ga skine sa prve pozicije, zna koliko je bitno da bude spreman za sezonu sljake i uopste me ne bi cudilo da ne osvoji turnir. Naravno voleo bih da osvoji ali jednostavno mislim da nije maksimalno zainteresovan za ovaj turnir. Sada mu dolaze prejaki mecevi i tu ce se videti mnogo toga.

jablan

pre 9 godina

Definitivno Nole mora da propusti neki od tri naredna mastrersa , mozda najbolje Madrid jer tamo ne brani niti jedan bod a dobro ce mu doci zbog malo odmora i naprnog pocetka sezone a ujedno da bi se pripremio i malo odmorio pred RG

sve za sport

pre 9 godina

E, ovo pravi razliku na turu izmedju Novaka i ostalih tenisera. On pobedjuje i kada lose igra. O tome se dosta pricalo ali morao sam jos jednom.

milan

pre 9 godina

Istina je da je doslo do psihickog premora,ali sto se tice turnira na sljaci Djokovic nikako ne bi trebalo da propusti Madrid jer je to uigravanje,a na tom turniru ne brani ni 1 bod,tako da moze samo da osvoji poneki bod ,ali ne mora da osvoji titulu.Bilo bi cak dobro da se sastane sa Rafom u Madridu,cisto da ima neki osecaj za dalje napredovanje na sljaci.

Dosade

pre 9 godina

Kad bi na svakom turniru imao ovakve smarace u zrebu brzo bi Nole crkao, tako da mislim da je bolje da odigra opusteno pa sta bude, bez mnogo naprezanja. Darsis, Dolgo pa sad Ferer pa onda Nisikori i na kraju Marej ne moze grdje. Sam krem smaraca na Atp listi sa njima se cedis kao limun.

Istina

pre 9 godina

Kad je Dolgopolov vodio sa 1:0 i u drugom setu sa 3:0 i imao loptu za brejk,a igrao fenomenalno i pogađao same uglove i linije terena,rekao sam samom sebi,ako ovaj meč Novak dobije,on je stvarno genije i tako je i ispalo.Svaka čast za mentalnu snagu i sve ostalo.Treći set je bila rutina jer je Ukrajinac bio povređen ali onakav povratak se retko dešava i kapa dole majstoru.

Neznalica

pre 9 godina

Bitna je samo pobeda. Problem jedino može da bude ukoliko naredni protivnik (Ferer) takođe ostavi Đokovića na terenu preko 2 sata, u pobedu uopšte ne sumnjam. Onda će umor i tri turnira u relativno kratkom vremenskom periodu da dođu do izražaja. Nišikori, verovatni protivnik u polufinalu, je već mnogo teža prepreka gde Đoković ne može iscrpljen da računa na sigurnu pobedu. Nakon ispadanja Nadala i Vavrinke, čini se da Noletova polovina žreba daleko teža iako je na početku turnira izgledalo sasvim drugačije.

U svakom slučaju, ako Novak opet odigra i u Majamiju maksimalan broj mečeve, i pobedi naravno, možda bi bilo dobro da propusti jedan od tri mastera na šljaci pre RG. Ogroman je napor odigrati sve te turnire i doći najspremniji u Pariz da juriš titulu koja ti, objektivno, najviše znači.

šetač

pre 9 godina

Ne traba da igra Madrid, tamo ne cene šampione. Ne treba mu da upija negativne emocije iz one šatro "magične" kocke. MC, Rim odmor a onda napad na RG.

Boban

pre 9 godina

@jablan

Novak ne treba da igra više u Madridu, posle onakvog sramnog ponašanja publike kad je igrao protiv Dimitrova... Nisu oni zaslužili da gledaju velikog šampiona, eto im istrošeni Rafa i potrošeni Federer, a Novak za to vreme bolje da opet dođe da trenira u Kraljevu gde će uvek biti dočekan kao kralj!

tomy

pre 9 godina

Covek je igrao onako bas kako treba sa igracima poput Novaka.Jak servis cak i drugi nez mnogo uazaka u razmene loptica nego gadjajuci ivice terena tj rizicnine ali sigurne direktne poene i davalo je retultat samo sto nije izdrzao do kraja.Pohvale za obojicu.

topcidera lepsa strana

pre 9 godina

Delovao je kao da ga je BB probudio 5min pre pocetka meca. Umorno i nervozno, ali ne moze se reci nezainteresovan na terenu. Svakako da je odsutan i da mu fali fokus, mislim pre da je ispraznjen posle AO i IW nego bilo sta drugo. Nadam se da ce pronaci motiva za ovaj turnir jer je ipak masters u pitanju i pritom brani 1000 bodova.

alejandro

pre 9 godina

Ima dana kad slabo šta polazi za rukom! Od starta turnira u Majamiju utisak je da ne ide baš najbolje! Izgubljen set u drugom kolu od Kližana, bilo povuci potegni protiv Darsisa da se ne igra taj brek u drugom setu a samim tim i još jedan set i ponovo izgubljen set protiv Ukrajinca u četvrtom kolu; Ne vidim razlog za toliku nervozu? Dolgopolov je više cirkuzant sa reketom u ruci nego ozbiljan teniser ali mora da se igra i sa takvima! Momak ne izgleda simpatično na prvi pogled još manje mu je simpatičan stil igre: kombinacija slajs bekhenda i vrlo jakih ravnih udaraca naročito iz forhenda u trku pa ako prođe prođe. Obično je prolazilo i to je dodatno nerviralo Đokovića. Po meni još opasniji rivali u eventualnom polufinalu ako prođe Ferera naravno, biće pobednik iz duela Kei Nišikori - Džon Izner. Svaki nezgodan po Đokovića na svoj način. Ne mora previše da se zamara šta će da uradi u Majamiju. Treba se usresrediti na nastupajuću sezonu turnira na šljaci. Ide Monte Karlo, Madrid, Rim i finale sezone na šljaci Rolan Garos koji je jedan od dva najvžnija turnira za Đokovića do kraja karijere dok ne budu osvojeni!

Las Vegas

pre 9 godina

@jablan

Novak ne treba da igra više u Madridu, posle onakvog sramnog ponašanja publike kad je igrao protiv Dimitrova... Nisu oni zaslužili da gledaju velikog šampiona, eto im istrošeni Rafa i potrošeni Federer, a Novak za to vreme bolje da opet dođe da trenira u Kraljevu gde će uvek biti dočekan kao kralj!
(Boban,

U Madridu haos nisu pravili domaci navijaci vec bugari kojih u Spaniji ima mnogo. Bio sam na tom mecu

Nezni

pre 9 godina

Mozda je on goreo iznutra ili se tako osecao ali svi se tako osecaju kada ih protivnik obasipa preciznom paljbom sa svih strana i uglavnom tamo gde se najmanje ocekuje.I da Dolgopolov nije tako naglo pao[verovatno od umora] o cemu govori da je sa 51 posto osvojenih poena iz prvog seta ,pao na 11 posto u trecem,taj osecaj bi bio prisutan i danas.Treba biti posten i reci u tom mecu sve je zavisilo od protivnika koji je igrao brze ,lepse,efikasnije ,sigurnije .Bio je i hrabruiji ,i jos po nesto sto ce nadam se neko iz strucnog staba uvideti pa eventualno u nekom novom mecu iskoristiti kao razlog za dobar savet.Niko ocigledno nije ozboiljno shvatio Ukrainaca ali taj covek je danas [sinoc]prva dva seta igrao tenis koji treba pamtiti i zbog kojega ce mnoga deca zeleti da igraju jedan od najprivlacnijih sportova.

Challe

pre 9 godina

Igrati protiv Dolgopolova je cisto mucenje. Covek ni sam ne zna sta ce da uradi s lopticom, udari pa ako prodje prodje i upravo zato i jeste nestabilan u igri i nema jednak kvalitet tokom celog meca a o kontinuitetu od par meceva i da ne govorim. Tu nema ni lepote, izgleda kao neki street-tennis, kao da igra squash i upravo fluidnost igre obezbedjuje protivnicki igrac. Tesko je spustiti se na takav nivo i pratiti tu igru, sto rece neko ovde, cirkuzant s reketom.
Novaku sada dolaze igraci koji imaju igru, od kojih se moze ocekivati sta ce da urade i kako ce da reaguju u odredjenim situacijama, skolovani teniseri. Dan odmora ce Novaku biti dovoljan za reset i zato spremimo se za jos 3 dobra meca.

gg

pre 9 godina

Novak sam kaze da je igrao previse od pocetka sezone i nije mi jasno zasto nije odustao od ovog turnira. To bi mu sigurno pomoglo da napuni baterije i da na najvecim turnirima nastupi sveziji. Ne znam kakav mu je dalji raspored ali se nadam da ce bar Madrid da propusti. Ako ne propusti Madrid bojim se da ce biti potpuno iscedjen do RG-a. Verujem, ipak, da Novak najbolje zna sta mu je ciniti.

Bromazepam - zvanicni spozor Noletovih navijaca

pre 9 godina

Vala, Novace, ne zna se ko je bio ludji sinoc: Dolgopolov, ti ili ja.
Daj covece, ubaci vise agresivnosti u igru, vidi kako igraju Fedex ili Nadal, skoro svaki njihov udarac je problem za protivnika. A ti skroz pasivno (osim u retkim prilikama) prebacujes i navodis protivnika na gresku. Naravno da ti u izdrzljivosti nema premca i da tu razmenu dobijas, ali to izgleda kao da ti je nekadasnji Endi Mari dao transfuziju. Lepo je sto si No. 1 ali je jos lepse kad No. 1 igra lep tenis.

Nole fan

pre 9 godina

Novak od susreta za Klizanom pa onda sa belgijancem i sada sa Dolgopolovim ne igra dobro.Suvise oscilacija koje nece da oprosti neki bolji igrac. U polufinalu ga ceka Isner.IW je bio Vajda sada Becker

Komentator

pre 9 godina

Otpusti bekera i zaposli Borga. Beker je dobio posao, jer ga je Vajda preporucio kao nekoga ko moze Noleta da nauci da bude smiren u vaznim mecevima protiv najvecih rivala. Umesto toga, Nole je sad poceo da se gubi i protiv tipova protiv kakvih je uvek do sada bio smiren, Klizan, Darcis i Dolgopolov sada u 3 meca zaredom, dakle desilo se potpuno suprotno od nameravanog. Beker mora da ide. Slavni teniser koji je naucio da bude smiren i bio cuven po tome je Borg. Zna se da je Borg ostao bez para, pa bi bilo cudno da odbije Nola.

robin hud

pre 9 godina

Novak se ne nalazi baš često u situacijama da juri rezultat na ovakav način. Jedan od takvih mečeva je bio sa Marijem u Šangaju 2012 a možda najsličniji ovom meču je sa Lopezom u MC 2014, koji je posle toga Novaka koštao poraza protiv Rogera i povrede. I teda je imao manjak set i brejk uz fantastičnu igru Španca koji je sve pogađao. On je u trećem setu prošao malo bolje. I ovde je pobedila Novakova borbenost i upornost da se istraje u sopstvenoj igri. Dog je pokazao recept za pobedu protiv Novaka. To je raznovrsna i mixovana igra za koju osim fizičkih predispozicija treba i mnogo inteligencije da se sve to ukomponuje i naravno izdrži dva seta. E to je već skoro pa nemoguća misija. Dolgopolovu treba odati priznanje što je to uopšte i pokušao. Svi su zapeli za bekhend slajs, ali nije on naneo neku štetu Novaku, on je više umorio samog Dolgopolova. Veću štetu je nanela naizmenična kombinacija kratkih i dubokih lopti koje su Novaka totalno izbacivale iz ritma. Novaku je trebalo malo više vremena da to ukroti i naravno "udavi" Dolgopolova. Dolg. nije imao nikakvu povredu nego grčeve, koji su posledica fizičke iscrpljenosti. Novak je u blagom padu forme što ne znači da neće osvojiti Majami. Ovaj meč je školski primer, kao treba da igra br.1 protiv agresivne igre, makar na kraju izgubio. Meč sa Fererom će biti psihički lakši za Novaka.

Komentator

pre 9 godina

Otpusti bekera i zaposli Borga. Beker je dobio posao, jer ga je Vajda preporucio kao nekoga ko moze Noleta da nauci da bude smiren u vaznim mecevima protiv najvecih rivala. Umesto toga, Nole je sad poceo da se gubi i protiv tipova protiv kakvih je uvek do sada bio smiren, Klizan, Darcis i Dolgopolov sada u 3 meca zaredom, dakle desilo se potpuno suprotno od nameravanog. Beker mora da ide. Slavni teniser koji je naucio da bude smiren i bio cuven po tome je Borg. Zna se da je Borg ostao bez para, pa bi bilo cudno da odbije Nola.

Nezni

pre 9 godina

Mozda je on goreo iznutra ili se tako osecao ali svi se tako osecaju kada ih protivnik obasipa preciznom paljbom sa svih strana i uglavnom tamo gde se najmanje ocekuje.I da Dolgopolov nije tako naglo pao[verovatno od umora] o cemu govori da je sa 51 posto osvojenih poena iz prvog seta ,pao na 11 posto u trecem,taj osecaj bi bio prisutan i danas.Treba biti posten i reci u tom mecu sve je zavisilo od protivnika koji je igrao brze ,lepse,efikasnije ,sigurnije .Bio je i hrabruiji ,i jos po nesto sto ce nadam se neko iz strucnog staba uvideti pa eventualno u nekom novom mecu iskoristiti kao razlog za dobar savet.Niko ocigledno nije ozboiljno shvatio Ukrainaca ali taj covek je danas [sinoc]prva dva seta igrao tenis koji treba pamtiti i zbog kojega ce mnoga deca zeleti da igraju jedan od najprivlacnijih sportova.

milan

pre 9 godina

Istina je da je doslo do psihickog premora,ali sto se tice turnira na sljaci Djokovic nikako ne bi trebalo da propusti Madrid jer je to uigravanje,a na tom turniru ne brani ni 1 bod,tako da moze samo da osvoji poneki bod ,ali ne mora da osvoji titulu.Bilo bi cak dobro da se sastane sa Rafom u Madridu,cisto da ima neki osecaj za dalje napredovanje na sljaci.

jablan

pre 9 godina

Definitivno Nole mora da propusti neki od tri naredna mastrersa , mozda najbolje Madrid jer tamo ne brani niti jedan bod a dobro ce mu doci zbog malo odmora i naprnog pocetka sezone a ujedno da bi se pripremio i malo odmorio pred RG

Bromazepam - zvanicni spozor Noletovih navijaca

pre 9 godina

Vala, Novace, ne zna se ko je bio ludji sinoc: Dolgopolov, ti ili ja.
Daj covece, ubaci vise agresivnosti u igru, vidi kako igraju Fedex ili Nadal, skoro svaki njihov udarac je problem za protivnika. A ti skroz pasivno (osim u retkim prilikama) prebacujes i navodis protivnika na gresku. Naravno da ti u izdrzljivosti nema premca i da tu razmenu dobijas, ali to izgleda kao da ti je nekadasnji Endi Mari dao transfuziju. Lepo je sto si No. 1 ali je jos lepse kad No. 1 igra lep tenis.

sve za sport

pre 9 godina

E, ovo pravi razliku na turu izmedju Novaka i ostalih tenisera. On pobedjuje i kada lose igra. O tome se dosta pricalo ali morao sam jos jednom.

gg

pre 9 godina

Novak sam kaze da je igrao previse od pocetka sezone i nije mi jasno zasto nije odustao od ovog turnira. To bi mu sigurno pomoglo da napuni baterije i da na najvecim turnirima nastupi sveziji. Ne znam kakav mu je dalji raspored ali se nadam da ce bar Madrid da propusti. Ako ne propusti Madrid bojim se da ce biti potpuno iscedjen do RG-a. Verujem, ipak, da Novak najbolje zna sta mu je ciniti.

Boston

pre 9 godina

Naravno fali mu malo i motiva(on to nikada nece priznati jer to profi sportisti uglavnom ne pricaju). Ovde je 4x osvajao trofej, nedavno je osvojio IW, niko nije ni blizu da ga skine sa prve pozicije, zna koliko je bitno da bude spreman za sezonu sljake i uopste me ne bi cudilo da ne osvoji turnir. Naravno voleo bih da osvoji ali jednostavno mislim da nije maksimalno zainteresovan za ovaj turnir. Sada mu dolaze prejaki mecevi i tu ce se videti mnogo toga.

Boban

pre 9 godina

@jablan

Novak ne treba da igra više u Madridu, posle onakvog sramnog ponašanja publike kad je igrao protiv Dimitrova... Nisu oni zaslužili da gledaju velikog šampiona, eto im istrošeni Rafa i potrošeni Federer, a Novak za to vreme bolje da opet dođe da trenira u Kraljevu gde će uvek biti dočekan kao kralj!

alejandro

pre 9 godina

Ima dana kad slabo šta polazi za rukom! Od starta turnira u Majamiju utisak je da ne ide baš najbolje! Izgubljen set u drugom kolu od Kližana, bilo povuci potegni protiv Darsisa da se ne igra taj brek u drugom setu a samim tim i još jedan set i ponovo izgubljen set protiv Ukrajinca u četvrtom kolu; Ne vidim razlog za toliku nervozu? Dolgopolov je više cirkuzant sa reketom u ruci nego ozbiljan teniser ali mora da se igra i sa takvima! Momak ne izgleda simpatično na prvi pogled još manje mu je simpatičan stil igre: kombinacija slajs bekhenda i vrlo jakih ravnih udaraca naročito iz forhenda u trku pa ako prođe prođe. Obično je prolazilo i to je dodatno nerviralo Đokovića. Po meni još opasniji rivali u eventualnom polufinalu ako prođe Ferera naravno, biće pobednik iz duela Kei Nišikori - Džon Izner. Svaki nezgodan po Đokovića na svoj način. Ne mora previše da se zamara šta će da uradi u Majamiju. Treba se usresrediti na nastupajuću sezonu turnira na šljaci. Ide Monte Karlo, Madrid, Rim i finale sezone na šljaci Rolan Garos koji je jedan od dva najvžnija turnira za Đokovića do kraja karijere dok ne budu osvojeni!

Nole fan

pre 9 godina

Novak od susreta za Klizanom pa onda sa belgijancem i sada sa Dolgopolovim ne igra dobro.Suvise oscilacija koje nece da oprosti neki bolji igrac. U polufinalu ga ceka Isner.IW je bio Vajda sada Becker

Dosade

pre 9 godina

Kad bi na svakom turniru imao ovakve smarace u zrebu brzo bi Nole crkao, tako da mislim da je bolje da odigra opusteno pa sta bude, bez mnogo naprezanja. Darsis, Dolgo pa sad Ferer pa onda Nisikori i na kraju Marej ne moze grdje. Sam krem smaraca na Atp listi sa njima se cedis kao limun.

šetač

pre 9 godina

Ne traba da igra Madrid, tamo ne cene šampione. Ne treba mu da upija negativne emocije iz one šatro "magične" kocke. MC, Rim odmor a onda napad na RG.

tomy

pre 9 godina

Covek je igrao onako bas kako treba sa igracima poput Novaka.Jak servis cak i drugi nez mnogo uazaka u razmene loptica nego gadjajuci ivice terena tj rizicnine ali sigurne direktne poene i davalo je retultat samo sto nije izdrzao do kraja.Pohvale za obojicu.

Challe

pre 9 godina

Igrati protiv Dolgopolova je cisto mucenje. Covek ni sam ne zna sta ce da uradi s lopticom, udari pa ako prodje prodje i upravo zato i jeste nestabilan u igri i nema jednak kvalitet tokom celog meca a o kontinuitetu od par meceva i da ne govorim. Tu nema ni lepote, izgleda kao neki street-tennis, kao da igra squash i upravo fluidnost igre obezbedjuje protivnicki igrac. Tesko je spustiti se na takav nivo i pratiti tu igru, sto rece neko ovde, cirkuzant s reketom.
Novaku sada dolaze igraci koji imaju igru, od kojih se moze ocekivati sta ce da urade i kako ce da reaguju u odredjenim situacijama, skolovani teniseri. Dan odmora ce Novaku biti dovoljan za reset i zato spremimo se za jos 3 dobra meca.

Neznalica

pre 9 godina

Bitna je samo pobeda. Problem jedino može da bude ukoliko naredni protivnik (Ferer) takođe ostavi Đokovića na terenu preko 2 sata, u pobedu uopšte ne sumnjam. Onda će umor i tri turnira u relativno kratkom vremenskom periodu da dođu do izražaja. Nišikori, verovatni protivnik u polufinalu, je već mnogo teža prepreka gde Đoković ne može iscrpljen da računa na sigurnu pobedu. Nakon ispadanja Nadala i Vavrinke, čini se da Noletova polovina žreba daleko teža iako je na početku turnira izgledalo sasvim drugačije.

U svakom slučaju, ako Novak opet odigra i u Majamiju maksimalan broj mečeve, i pobedi naravno, možda bi bilo dobro da propusti jedan od tri mastera na šljaci pre RG. Ogroman je napor odigrati sve te turnire i doći najspremniji u Pariz da juriš titulu koja ti, objektivno, najviše znači.

Istina

pre 9 godina

Kad je Dolgopolov vodio sa 1:0 i u drugom setu sa 3:0 i imao loptu za brejk,a igrao fenomenalno i pogađao same uglove i linije terena,rekao sam samom sebi,ako ovaj meč Novak dobije,on je stvarno genije i tako je i ispalo.Svaka čast za mentalnu snagu i sve ostalo.Treći set je bila rutina jer je Ukrajinac bio povređen ali onakav povratak se retko dešava i kapa dole majstoru.

Las Vegas

pre 9 godina

@jablan

Novak ne treba da igra više u Madridu, posle onakvog sramnog ponašanja publike kad je igrao protiv Dimitrova... Nisu oni zaslužili da gledaju velikog šampiona, eto im istrošeni Rafa i potrošeni Federer, a Novak za to vreme bolje da opet dođe da trenira u Kraljevu gde će uvek biti dočekan kao kralj!
(Boban,

U Madridu haos nisu pravili domaci navijaci vec bugari kojih u Spaniji ima mnogo. Bio sam na tom mecu

topcidera lepsa strana

pre 9 godina

Delovao je kao da ga je BB probudio 5min pre pocetka meca. Umorno i nervozno, ali ne moze se reci nezainteresovan na terenu. Svakako da je odsutan i da mu fali fokus, mislim pre da je ispraznjen posle AO i IW nego bilo sta drugo. Nadam se da ce pronaci motiva za ovaj turnir jer je ipak masters u pitanju i pritom brani 1000 bodova.

robin hud

pre 9 godina

Novak se ne nalazi baš često u situacijama da juri rezultat na ovakav način. Jedan od takvih mečeva je bio sa Marijem u Šangaju 2012 a možda najsličniji ovom meču je sa Lopezom u MC 2014, koji je posle toga Novaka koštao poraza protiv Rogera i povrede. I teda je imao manjak set i brejk uz fantastičnu igru Španca koji je sve pogađao. On je u trećem setu prošao malo bolje. I ovde je pobedila Novakova borbenost i upornost da se istraje u sopstvenoj igri. Dog je pokazao recept za pobedu protiv Novaka. To je raznovrsna i mixovana igra za koju osim fizičkih predispozicija treba i mnogo inteligencije da se sve to ukomponuje i naravno izdrži dva seta. E to je već skoro pa nemoguća misija. Dolgopolovu treba odati priznanje što je to uopšte i pokušao. Svi su zapeli za bekhend slajs, ali nije on naneo neku štetu Novaku, on je više umorio samog Dolgopolova. Veću štetu je nanela naizmenična kombinacija kratkih i dubokih lopti koje su Novaka totalno izbacivale iz ritma. Novaku je trebalo malo više vremena da to ukroti i naravno "udavi" Dolgopolova. Dolg. nije imao nikakvu povredu nego grčeve, koji su posledica fizičke iscrpljenosti. Novak je u blagom padu forme što ne znači da neće osvojiti Majami. Ovaj meč je školski primer, kao treba da igra br.1 protiv agresivne igre, makar na kraju izgubio. Meč sa Fererom će biti psihički lakši za Novaka.