Ponedeljak, 30.03.2015.

04:06

Vejd 40p, Bruklin ne dâ plej-of

Bruklin, Nju Orleans i Majami su nastavili borbu za plej-of, Klivlend je jedva savladao Filadelfiju, a San Antoniju pripao je derbi sa Memfisom.

Izvor: ÐN

Vejd 40p, Bruklin ne dâ plej-of IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

DWade

pre 8 godina

Ljudi, naslov kaze "Vejd 40p...", a vi se ovde prepucavate sa JeRemijom oko njegovog vidjenja stvari, lik se lozi na Lebrona i tacka, nema njemu leka... Wade dozivljava drugu mladost, steta sto je Bosa zadesila ova situacija, sa njim, sa Vejdom u ovakvoj formi, dosta dobrim Dragicem, otkrovenjem ove sezone Vajtsajdom, Dengom i jednim igracem sa klupe, koji god da uskoci (ove sezone za majami na svakoj utakmici iskoci jedan sa klupe i eksplodira Calmers, Andersen, Haslem, Dzonson, Enis, Nejpir...)

shazam

pre 8 godina

@Memfis
U pravu si za Memfis. Verovatno dosta zavisi od toga kako Popovic dozivljava njihovu trenutnu formu (neocekivano slabi u zadnjih mesec dana). U najgoru ruku su malo bolji od Portlanda, ali realno gledano mnogo su bolji. I uostalom svo ovo teorisanje je pomalo preuranjeno. Sa pozicije na kojoj je trenutno SA to ce se raditi tek kad bude 3-4 utakmice do kraja, kad se obezbede da ih Dalas ne stize itd. Inace mislim da si u zabludi da Klipersi i SA igraju medjusobno pre kraja sezone. Razlika medju njima jeste realtivno mala, 1 i po pobeda, ali zato Klipersi od timova koji na Zapadu imaju sanse za plejof ima najlaksi raspored do kraja, a Sparsi najtezi...obzirom da u Klipersima Pol igra fenomenalno i da se Grifin vratio, ne verujem da ce ispustiti 5. mesto. Mada ubrzo cemo znati vise, jer sutra i prekosutra imaju 2 od 3 najteze utakmice do kraja sezone (GSW i POR). Sto se tice ove cele price oko Golden Stejta i izbegavanja najjacih protivnika, nisam svakako mislio da je nadanje povredama kljucnih protivnickih igraca jedina stvar kojoj se moze nadati. Pre svega runda za rundom plejofa je kao rulet kada cekas protivnika koji ce ti doci sa druge strane. Zna se ko je favorit, ali nikad se ne zna sta sve moze da se desi. Time sto protivnik koji zdraviji i bolji ne moze biti (GSW) pre tebe igra 2 runde umesto 1, otvara mogucnost da dok dodju do tebe budu losiji u formi, zdravstveno - ili da budu eliminisani. Ali rekoh u pravu si za Memfis, tj. Portland je mnogo laksi protivnik.

Memfis

pre 8 godina

@shazam Ne slažem se s tobom ovog puta. Ibaka je isto tako mogao da propusti 3 utakmice u polu-finalu zapada npr, pa da u finalu bude spreman, a to ne znači da je San Antonio trebao tokom sezone da gađa 3. a ne 1. mesto. Jednostavno takve stvari, kao što su povrede se ne mogu predvideti. Uz to sa povratkom Ibake na teren bilo je 2-2 u seriji, a od toga su 3 utakmice odigrane u Oklahomi, onu u San Antoniu su Sparsi dobili 30 razlike protiv kompletne Oklahome, tako da bi San Antonio i sa Ibakom od početka u timu Tandera, najverovatnije prošao.
Što se tiče ove sezone duel sa Golden Stejtom im nadam se "ne gine", tako da ne vidim da je put do finala lakši ako s nekim igraš sutra nego danas, osim pod uslovom da čekaš da ti se neki igrač oporavi od povrede i slično. Uz to Memfis je sigurno teži protivnik od Portlanda u 1. kolu, a GSW će u svakom slučaju imati prednost domaćeg terena. Verujem da će Sparsi biti 5., videćemo...

nba expert

pre 8 godina

@Jeremija njega pokusavaju godinama da nauce ali nista, pogledaj dunkana lik skoro 40 banke ali clasa. tehnika, iskustvo i najbitnije koristi mozak. ono sto de andre nema sad dok ga sluze atlecke sposobnosti imace svojih 12 20 a kasnije u karijeri? bice srecan da bude u nba. po statistici on je jedan od gorih paint defender I ako ima 2 bloka u proseku. Npr roy Hibbert je bolji zato sto u svojoj igri koristi telo zasmeta da bude sut iz teze situacije to jordan nema ako moze da blokira probace ako ne nece se muci. cousin unistio milion puta jordana mali je zver centar koji ima sve.

JeRemija

pre 8 godina

Iako cesto branim DeAndrea mislim da su sramotni njegovi procenti sl.bacanja a oni su odraz lenjosti na treningu. Pa majku mu staru, ubijas milione dolara godisnje a mrzi te da provezbas ta smesna bacanja. Razumem da nema neki osecaj u rukama zbog nabildovanosti ali bacaj brate po 500 bacanja svaki trening pa ces videti promenu i na mecevima.
PS. tvrdio sam tokom sezone a evo i danas- SAS nece odbraniti titulu, kao sto nisu ni do sada

shazam

pre 8 godina

Price kako izbegavaju GSW u polu-finalu su smesne, ako oce da odbrane titulu svakog moraju da pobede i ne vidim koja je razlika da li igraju sa Karijem i ekipom u polu-finalu ili finalu zapada.
(Memfis 30. mart 2015 09:50)

Razlika je u tome kako su u finalu Zapada prosle sezone protiv Oklahome izgledale prve 2 utakmice (bez Ibake), a kako poslednje 4 (sa Ibakom). Da podsetim, Ibaka se povredio tokom polufinala Zapada, a Oklahoma je i u ranijim sezonama zadavala velike probleme San Antoniju. Dakle, da su Sparsi prosle godine igrali protiv Oklahome u polufinalu umesto finalu konferecije, tj. da su igrali protiv zdravog Ibake, u trenutku kada ni svi njihovi igraci jos nisu usli u formu (suterski i inako) kakvu su pokazali protiv Majamija (pre svega Djinobili, Lenard i Mils), serija bi sigurno bila izjednacena poput te 4 utamice finala Zapada u kojima je Ibaka zapravo ucestvovao, i vrlo moguce da bi se proveli kao i 2012te kada ih je Oklahoma (tada mladje i neiskusnija) izbacila iz plejofa. Ovime uopste ne umanjujem sjajnu igru Sparsa u proslogodisnjem plejofu i titulu koju su zasluzili 101%, izmedju ostalog i zato sto sam za njih navijao prosle godine kao i svake druge. Hocu da kazem da svaka ekipa koja u plejof ne ulazi reda radi nego sa nekom realnom nadom da moze u finale, treba da kalkulise kojom ce putanjom ici da bi uvecala svoje sanse da dodje do samog kraja. Golden Stejt im po karakteristikama najmanje odgovara, i taj susret treba imati sto kasnije u plejofu.

Memfis

pre 8 godina

@Fox Ne znam da li si gledao PO prosle godine. Da jesi znao bi da je ta Oklahoma sa Durentom i Vesbrukom u top formi jedva izbacila Memfis i to u 7. mecu u kom su Grizliji igrali bez Z-boa, i sa Konlijem koji je bio povredjen i igrao na jednoj nozi. Smorili ste s tom pricom kako jedino Durent i Vesbruk mogu svima da pariraju, da je dovoljno da se KD oporavi i Golden Stejt vec moze da "pakuje kofere" i da se svima tresu gace od Oklahome. Pre 2 godine Memfis je oprcio Oklahomu 4:1, Vesbruk je bio povredjen, ali isto tako prosle godine za Memfis nije igrao drugi najbolji igrac u 7. mecu i pitanje je sta bi bilo da je igrao... Uz to 4 meca za redom su isla u OT, sto dovoljno govori koliko su timovi bili ujednaceni.

StormBGD

pre 8 godina

Mozete da volite ili ne volite Dzejmsa, ali morate priznati da je medju 10 najboljih igraca lige svih vremena. Klivlend ce osvojiti Istok. Atlanta ima dobru sezonu, ali nemaju igraca kao sto je Dzejms i on ce biti prevaga u finalu Istoka. A na Zapadu ce biti ludilo. Ne bih se usudio da prognoziram ni ko ce proci prvu rundu, a kamoli finale. Mislim da mi nema spavanja u narednom periodu. :)

karma

pre 8 godina

Ukoliko SAS osvoji titulu imace status besmrtnika i uci u istoriju kao jedan od najboljih timova u istoriji sporta. Ako je Barsa pod Pepom igrala totalni fudbal ovo sto igraju matorci je totalna kosarka. Zar nije lepse videti kako lopta cirkulise u napadu i od siljena nabildovanih crnaca? Um caruje snaga klade valja!

Fox

pre 8 godina

Kao i ranije sto sam govorio, Memfis nema nikakve sanse za titulu a svi su ih ovde svrstavali u red timova koji ce osvojiti prsten. Koje to igrace pobednike imaju, koju pravu zvezdu koja moze viditi tim i pokrenuti tim kad ne ide? Sve su to dobri igraci ali tim koji moze dospeti najdalje do finala konferencije i to nekom ludom srecom. SAS sa druge strane zna kad treba da pojaca, a tokom cele sezone su svi ama bas svi govorili da su ostareli i da je kraj, osim naravno onih koji su verovali u njih uvek. Posle svakog poraza svi bi se javljali i govorili da nemaju sanse, a po mom misljenju ove godine imaju vece sanse nego prosle. Klivlend je slabije nego Majami a na zapadu Oklahoma je osakacena a samo GS moze da igra sa njima..... Jako mi je krivo sto Bosch ne igra za Majami, bili bi strasni sa ovakvim Wade-om. Toliko im fali Bosch za pick igru i high post igru da je strasno. Sad sve polazi od prodora Wade-a i Dragica, nemaju jaku unutrasnju igru osim kad dugoruki Vajtsajd pokupi loptu. Portlandu kad se vrate Aldridge i Batum, bice jako nezgodni svima u plej off-u i ne treba ih otpisati, mada je Afflalo promasaj tezak. Decko je na pocetku u Orlandu gazio, nije bio los ni u Denveru ali poslednja dva meseca je sve gori.....

Memfis

pre 8 godina

Gledao sam Memfis sinoc i sasvim pristijno su odigrali. Z-bo i Grin su bili sjajni, slabija partija Gasola i Lija koji bazen sa linije za tri vise ne moze da pogodi. Ipak najveci krivac za poraz je Konli koji ne samo da nista nije mogao da pogodi, vec ga je i Parker u poslednjij cetvrtini vozio ko mladog majmuna. Lenard u prva 4 i po min poslednje cetvrine dao 13 poena. Savrseno je odigrao. Ne znam sto su ljudi navalili s tim da su Sparsi sigurno 6., dovoljno je da dobiju Kliperse i idu na mesto br 5. Price kako izbegavaju GSW u polu-finalu su smesne, ako oce da odbrane titulu svakog moraju da pobede i ne vidim koja je razlika da li igraju sa Karijem i ekipom u polu-finalu ili finalu zapada. Da ne zele to 5. mesto ne bi oni onako igrali ni sinoc ni prethodnih nekoliko meceva jer je jasno da Dalas i Oklahoma ne mogu da ih stignu.

Ilija96

pre 8 godina

Zavrsnica regularnog dela! Sada borba za playoff, na istoku haos, sada treba igrati kladionicu.,Wade, Lopez,Davis, svi preko proseka u narednim utakmicama.

JeRemija

pre 8 godina

Gledao sam meč Kavsa, sinoć su blago rečeno svi bili očajni, predvođeni Lebronom ali nadam se da je to samo slučajnost a ne neka veća kriza u igri. Zadnjih 4-5 minuta niko nije mogao da pogodi, mislim da je ovaj rezultat bio na semaforu oko 4 minuta pred kraj. Lebron jeste i definitivno ispao iz trke za MVP, čini mi se još pre nedelju-dve i bilo bi nekorektno prema Kariju i Hardenu da Džejms uzme to priznanje. Ne sviđa mi se ta situacija oko Lava, juče dok je izlazio sa parketa zbog povrede nije sa javio ni treneru a ni jednom saigraču, prosto mi je neverovatno da je toliko nezadovoljan u Klivlendu. Čovek je dobar igrač ali nije valjda očekivao da pored Irvinga i Lebrona, on bude vođa ova ekipe?! Jedino ta, ako je uopšte ima, narušena atmosfera u timu može da predstavlja problem u plej ofu, no videćemo...
Na Zapadu su već poznati svi učesnici plej ofa, a zanimljiva će biti borba za 2. mesto kako bi se izbegao San Antonio u prvom kolu. Vidim da je posle dugo vremena Hjuston prestigao Memfis na toj poziciji.

Qwerty

pre 8 godina

Hah, Miami je presmješan, klacka im se i to 8.mjesto, navijači uzalud odbacuju zarđalog Wadea i zovu jednog jedinog Kinga natrag, jer King James uzima titulu! Go Cavs, Go!
(IRONemke, 30. mart 2015 06:13)

Do juce si bio veliki navijac Majamija,a sad ovako.

hawkeye

pre 8 godina

Ne znam šta bi sa Klivlendom,Noel promašio šut za pobedu,Džejms definitivno otpao za MVP nagradu ako je uopšte i bio kandidat.Fleš sa druge strane sjajan,još jednom podsetio na šampionske dane,SAS sve ubedljiviji,svi igraju i zabijaju,ako i nisu najveća onda su najtimskija košarkaška družina svih vremena,veliki Pop.Veoma mi je žao da obrva Dejvis neće da igra doigravanje,zaslužio je.

petarczv

pre 8 godina

SAS igra fenomenalno...leonard je dao preko 10p sa poludistance sto je nova dimenzija u njegovoj igri...Fenomemalni wade sam gura miami u playoff. Borba za 8 mesto na istoku izmedju cak 4 ekipe od koje tri imaju isti broj pobeda mada najlaksi raspored ima brooklin mozda i najvece sanse za PO

IRONemke

pre 8 godina

Hah, Miami je presmješan, klacka im se i to 8.mjesto, navijači uzalud odbacuju zarđalog Wadea i zovu jednog jedinog Kinga natrag, jer King James uzima titulu! Go Cavs, Go!

Qwerty

pre 8 godina

Hah, Miami je presmješan, klacka im se i to 8.mjesto, navijači uzalud odbacuju zarđalog Wadea i zovu jednog jedinog Kinga natrag, jer King James uzima titulu! Go Cavs, Go!
(IRONemke, 30. mart 2015 06:13)

Do juce si bio veliki navijac Majamija,a sad ovako.

hawkeye

pre 8 godina

Ne znam šta bi sa Klivlendom,Noel promašio šut za pobedu,Džejms definitivno otpao za MVP nagradu ako je uopšte i bio kandidat.Fleš sa druge strane sjajan,još jednom podsetio na šampionske dane,SAS sve ubedljiviji,svi igraju i zabijaju,ako i nisu najveća onda su najtimskija košarkaška družina svih vremena,veliki Pop.Veoma mi je žao da obrva Dejvis neće da igra doigravanje,zaslužio je.

Ilija96

pre 8 godina

Zavrsnica regularnog dela! Sada borba za playoff, na istoku haos, sada treba igrati kladionicu.,Wade, Lopez,Davis, svi preko proseka u narednim utakmicama.

petarczv

pre 8 godina

SAS igra fenomenalno...leonard je dao preko 10p sa poludistance sto je nova dimenzija u njegovoj igri...Fenomemalni wade sam gura miami u playoff. Borba za 8 mesto na istoku izmedju cak 4 ekipe od koje tri imaju isti broj pobeda mada najlaksi raspored ima brooklin mozda i najvece sanse za PO

karma

pre 8 godina

Ukoliko SAS osvoji titulu imace status besmrtnika i uci u istoriju kao jedan od najboljih timova u istoriji sporta. Ako je Barsa pod Pepom igrala totalni fudbal ovo sto igraju matorci je totalna kosarka. Zar nije lepse videti kako lopta cirkulise u napadu i od siljena nabildovanih crnaca? Um caruje snaga klade valja!

JeRemija

pre 8 godina

Gledao sam meč Kavsa, sinoć su blago rečeno svi bili očajni, predvođeni Lebronom ali nadam se da je to samo slučajnost a ne neka veća kriza u igri. Zadnjih 4-5 minuta niko nije mogao da pogodi, mislim da je ovaj rezultat bio na semaforu oko 4 minuta pred kraj. Lebron jeste i definitivno ispao iz trke za MVP, čini mi se još pre nedelju-dve i bilo bi nekorektno prema Kariju i Hardenu da Džejms uzme to priznanje. Ne sviđa mi se ta situacija oko Lava, juče dok je izlazio sa parketa zbog povrede nije sa javio ni treneru a ni jednom saigraču, prosto mi je neverovatno da je toliko nezadovoljan u Klivlendu. Čovek je dobar igrač ali nije valjda očekivao da pored Irvinga i Lebrona, on bude vođa ova ekipe?! Jedino ta, ako je uopšte ima, narušena atmosfera u timu može da predstavlja problem u plej ofu, no videćemo...
Na Zapadu su već poznati svi učesnici plej ofa, a zanimljiva će biti borba za 2. mesto kako bi se izbegao San Antonio u prvom kolu. Vidim da je posle dugo vremena Hjuston prestigao Memfis na toj poziciji.

Memfis

pre 8 godina

Gledao sam Memfis sinoc i sasvim pristijno su odigrali. Z-bo i Grin su bili sjajni, slabija partija Gasola i Lija koji bazen sa linije za tri vise ne moze da pogodi. Ipak najveci krivac za poraz je Konli koji ne samo da nista nije mogao da pogodi, vec ga je i Parker u poslednjij cetvrtini vozio ko mladog majmuna. Lenard u prva 4 i po min poslednje cetvrine dao 13 poena. Savrseno je odigrao. Ne znam sto su ljudi navalili s tim da su Sparsi sigurno 6., dovoljno je da dobiju Kliperse i idu na mesto br 5. Price kako izbegavaju GSW u polu-finalu su smesne, ako oce da odbrane titulu svakog moraju da pobede i ne vidim koja je razlika da li igraju sa Karijem i ekipom u polu-finalu ili finalu zapada. Da ne zele to 5. mesto ne bi oni onako igrali ni sinoc ni prethodnih nekoliko meceva jer je jasno da Dalas i Oklahoma ne mogu da ih stignu.

Memfis

pre 8 godina

@Fox Ne znam da li si gledao PO prosle godine. Da jesi znao bi da je ta Oklahoma sa Durentom i Vesbrukom u top formi jedva izbacila Memfis i to u 7. mecu u kom su Grizliji igrali bez Z-boa, i sa Konlijem koji je bio povredjen i igrao na jednoj nozi. Smorili ste s tom pricom kako jedino Durent i Vesbruk mogu svima da pariraju, da je dovoljno da se KD oporavi i Golden Stejt vec moze da "pakuje kofere" i da se svima tresu gace od Oklahome. Pre 2 godine Memfis je oprcio Oklahomu 4:1, Vesbruk je bio povredjen, ali isto tako prosle godine za Memfis nije igrao drugi najbolji igrac u 7. mecu i pitanje je sta bi bilo da je igrao... Uz to 4 meca za redom su isla u OT, sto dovoljno govori koliko su timovi bili ujednaceni.

Fox

pre 8 godina

Kao i ranije sto sam govorio, Memfis nema nikakve sanse za titulu a svi su ih ovde svrstavali u red timova koji ce osvojiti prsten. Koje to igrace pobednike imaju, koju pravu zvezdu koja moze viditi tim i pokrenuti tim kad ne ide? Sve su to dobri igraci ali tim koji moze dospeti najdalje do finala konferencije i to nekom ludom srecom. SAS sa druge strane zna kad treba da pojaca, a tokom cele sezone su svi ama bas svi govorili da su ostareli i da je kraj, osim naravno onih koji su verovali u njih uvek. Posle svakog poraza svi bi se javljali i govorili da nemaju sanse, a po mom misljenju ove godine imaju vece sanse nego prosle. Klivlend je slabije nego Majami a na zapadu Oklahoma je osakacena a samo GS moze da igra sa njima..... Jako mi je krivo sto Bosch ne igra za Majami, bili bi strasni sa ovakvim Wade-om. Toliko im fali Bosch za pick igru i high post igru da je strasno. Sad sve polazi od prodora Wade-a i Dragica, nemaju jaku unutrasnju igru osim kad dugoruki Vajtsajd pokupi loptu. Portlandu kad se vrate Aldridge i Batum, bice jako nezgodni svima u plej off-u i ne treba ih otpisati, mada je Afflalo promasaj tezak. Decko je na pocetku u Orlandu gazio, nije bio los ni u Denveru ali poslednja dva meseca je sve gori.....

StormBGD

pre 8 godina

Mozete da volite ili ne volite Dzejmsa, ali morate priznati da je medju 10 najboljih igraca lige svih vremena. Klivlend ce osvojiti Istok. Atlanta ima dobru sezonu, ali nemaju igraca kao sto je Dzejms i on ce biti prevaga u finalu Istoka. A na Zapadu ce biti ludilo. Ne bih se usudio da prognoziram ni ko ce proci prvu rundu, a kamoli finale. Mislim da mi nema spavanja u narednom periodu. :)

nba expert

pre 8 godina

@Jeremija njega pokusavaju godinama da nauce ali nista, pogledaj dunkana lik skoro 40 banke ali clasa. tehnika, iskustvo i najbitnije koristi mozak. ono sto de andre nema sad dok ga sluze atlecke sposobnosti imace svojih 12 20 a kasnije u karijeri? bice srecan da bude u nba. po statistici on je jedan od gorih paint defender I ako ima 2 bloka u proseku. Npr roy Hibbert je bolji zato sto u svojoj igri koristi telo zasmeta da bude sut iz teze situacije to jordan nema ako moze da blokira probace ako ne nece se muci. cousin unistio milion puta jordana mali je zver centar koji ima sve.

shazam

pre 8 godina

Price kako izbegavaju GSW u polu-finalu su smesne, ako oce da odbrane titulu svakog moraju da pobede i ne vidim koja je razlika da li igraju sa Karijem i ekipom u polu-finalu ili finalu zapada.
(Memfis 30. mart 2015 09:50)

Razlika je u tome kako su u finalu Zapada prosle sezone protiv Oklahome izgledale prve 2 utakmice (bez Ibake), a kako poslednje 4 (sa Ibakom). Da podsetim, Ibaka se povredio tokom polufinala Zapada, a Oklahoma je i u ranijim sezonama zadavala velike probleme San Antoniju. Dakle, da su Sparsi prosle godine igrali protiv Oklahome u polufinalu umesto finalu konferecije, tj. da su igrali protiv zdravog Ibake, u trenutku kada ni svi njihovi igraci jos nisu usli u formu (suterski i inako) kakvu su pokazali protiv Majamija (pre svega Djinobili, Lenard i Mils), serija bi sigurno bila izjednacena poput te 4 utamice finala Zapada u kojima je Ibaka zapravo ucestvovao, i vrlo moguce da bi se proveli kao i 2012te kada ih je Oklahoma (tada mladje i neiskusnija) izbacila iz plejofa. Ovime uopste ne umanjujem sjajnu igru Sparsa u proslogodisnjem plejofu i titulu koju su zasluzili 101%, izmedju ostalog i zato sto sam za njih navijao prosle godine kao i svake druge. Hocu da kazem da svaka ekipa koja u plejof ne ulazi reda radi nego sa nekom realnom nadom da moze u finale, treba da kalkulise kojom ce putanjom ici da bi uvecala svoje sanse da dodje do samog kraja. Golden Stejt im po karakteristikama najmanje odgovara, i taj susret treba imati sto kasnije u plejofu.

Memfis

pre 8 godina

@shazam Ne slažem se s tobom ovog puta. Ibaka je isto tako mogao da propusti 3 utakmice u polu-finalu zapada npr, pa da u finalu bude spreman, a to ne znači da je San Antonio trebao tokom sezone da gađa 3. a ne 1. mesto. Jednostavno takve stvari, kao što su povrede se ne mogu predvideti. Uz to sa povratkom Ibake na teren bilo je 2-2 u seriji, a od toga su 3 utakmice odigrane u Oklahomi, onu u San Antoniu su Sparsi dobili 30 razlike protiv kompletne Oklahome, tako da bi San Antonio i sa Ibakom od početka u timu Tandera, najverovatnije prošao.
Što se tiče ove sezone duel sa Golden Stejtom im nadam se "ne gine", tako da ne vidim da je put do finala lakši ako s nekim igraš sutra nego danas, osim pod uslovom da čekaš da ti se neki igrač oporavi od povrede i slično. Uz to Memfis je sigurno teži protivnik od Portlanda u 1. kolu, a GSW će u svakom slučaju imati prednost domaćeg terena. Verujem da će Sparsi biti 5., videćemo...

JeRemija

pre 8 godina

Iako cesto branim DeAndrea mislim da su sramotni njegovi procenti sl.bacanja a oni su odraz lenjosti na treningu. Pa majku mu staru, ubijas milione dolara godisnje a mrzi te da provezbas ta smesna bacanja. Razumem da nema neki osecaj u rukama zbog nabildovanosti ali bacaj brate po 500 bacanja svaki trening pa ces videti promenu i na mecevima.
PS. tvrdio sam tokom sezone a evo i danas- SAS nece odbraniti titulu, kao sto nisu ni do sada

IRONemke

pre 8 godina

Hah, Miami je presmješan, klacka im se i to 8.mjesto, navijači uzalud odbacuju zarđalog Wadea i zovu jednog jedinog Kinga natrag, jer King James uzima titulu! Go Cavs, Go!

DWade

pre 8 godina

Ljudi, naslov kaze "Vejd 40p...", a vi se ovde prepucavate sa JeRemijom oko njegovog vidjenja stvari, lik se lozi na Lebrona i tacka, nema njemu leka... Wade dozivljava drugu mladost, steta sto je Bosa zadesila ova situacija, sa njim, sa Vejdom u ovakvoj formi, dosta dobrim Dragicem, otkrovenjem ove sezone Vajtsajdom, Dengom i jednim igracem sa klupe, koji god da uskoci (ove sezone za majami na svakoj utakmici iskoci jedan sa klupe i eksplodira Calmers, Andersen, Haslem, Dzonson, Enis, Nejpir...)

shazam

pre 8 godina

@Memfis
U pravu si za Memfis. Verovatno dosta zavisi od toga kako Popovic dozivljava njihovu trenutnu formu (neocekivano slabi u zadnjih mesec dana). U najgoru ruku su malo bolji od Portlanda, ali realno gledano mnogo su bolji. I uostalom svo ovo teorisanje je pomalo preuranjeno. Sa pozicije na kojoj je trenutno SA to ce se raditi tek kad bude 3-4 utakmice do kraja, kad se obezbede da ih Dalas ne stize itd. Inace mislim da si u zabludi da Klipersi i SA igraju medjusobno pre kraja sezone. Razlika medju njima jeste realtivno mala, 1 i po pobeda, ali zato Klipersi od timova koji na Zapadu imaju sanse za plejof ima najlaksi raspored do kraja, a Sparsi najtezi...obzirom da u Klipersima Pol igra fenomenalno i da se Grifin vratio, ne verujem da ce ispustiti 5. mesto. Mada ubrzo cemo znati vise, jer sutra i prekosutra imaju 2 od 3 najteze utakmice do kraja sezone (GSW i POR). Sto se tice ove cele price oko Golden Stejta i izbegavanja najjacih protivnika, nisam svakako mislio da je nadanje povredama kljucnih protivnickih igraca jedina stvar kojoj se moze nadati. Pre svega runda za rundom plejofa je kao rulet kada cekas protivnika koji ce ti doci sa druge strane. Zna se ko je favorit, ali nikad se ne zna sta sve moze da se desi. Time sto protivnik koji zdraviji i bolji ne moze biti (GSW) pre tebe igra 2 runde umesto 1, otvara mogucnost da dok dodju do tebe budu losiji u formi, zdravstveno - ili da budu eliminisani. Ali rekoh u pravu si za Memfis, tj. Portland je mnogo laksi protivnik.

IRONemke

pre 8 godina

Hah, Miami je presmješan, klacka im se i to 8.mjesto, navijači uzalud odbacuju zarđalog Wadea i zovu jednog jedinog Kinga natrag, jer King James uzima titulu! Go Cavs, Go!

JeRemija

pre 8 godina

Iako cesto branim DeAndrea mislim da su sramotni njegovi procenti sl.bacanja a oni su odraz lenjosti na treningu. Pa majku mu staru, ubijas milione dolara godisnje a mrzi te da provezbas ta smesna bacanja. Razumem da nema neki osecaj u rukama zbog nabildovanosti ali bacaj brate po 500 bacanja svaki trening pa ces videti promenu i na mecevima.
PS. tvrdio sam tokom sezone a evo i danas- SAS nece odbraniti titulu, kao sto nisu ni do sada

JeRemija

pre 8 godina

Gledao sam meč Kavsa, sinoć su blago rečeno svi bili očajni, predvođeni Lebronom ali nadam se da je to samo slučajnost a ne neka veća kriza u igri. Zadnjih 4-5 minuta niko nije mogao da pogodi, mislim da je ovaj rezultat bio na semaforu oko 4 minuta pred kraj. Lebron jeste i definitivno ispao iz trke za MVP, čini mi se još pre nedelju-dve i bilo bi nekorektno prema Kariju i Hardenu da Džejms uzme to priznanje. Ne sviđa mi se ta situacija oko Lava, juče dok je izlazio sa parketa zbog povrede nije sa javio ni treneru a ni jednom saigraču, prosto mi je neverovatno da je toliko nezadovoljan u Klivlendu. Čovek je dobar igrač ali nije valjda očekivao da pored Irvinga i Lebrona, on bude vođa ova ekipe?! Jedino ta, ako je uopšte ima, narušena atmosfera u timu može da predstavlja problem u plej ofu, no videćemo...
Na Zapadu su već poznati svi učesnici plej ofa, a zanimljiva će biti borba za 2. mesto kako bi se izbegao San Antonio u prvom kolu. Vidim da je posle dugo vremena Hjuston prestigao Memfis na toj poziciji.

Fox

pre 8 godina

Kao i ranije sto sam govorio, Memfis nema nikakve sanse za titulu a svi su ih ovde svrstavali u red timova koji ce osvojiti prsten. Koje to igrace pobednike imaju, koju pravu zvezdu koja moze viditi tim i pokrenuti tim kad ne ide? Sve su to dobri igraci ali tim koji moze dospeti najdalje do finala konferencije i to nekom ludom srecom. SAS sa druge strane zna kad treba da pojaca, a tokom cele sezone su svi ama bas svi govorili da su ostareli i da je kraj, osim naravno onih koji su verovali u njih uvek. Posle svakog poraza svi bi se javljali i govorili da nemaju sanse, a po mom misljenju ove godine imaju vece sanse nego prosle. Klivlend je slabije nego Majami a na zapadu Oklahoma je osakacena a samo GS moze da igra sa njima..... Jako mi je krivo sto Bosch ne igra za Majami, bili bi strasni sa ovakvim Wade-om. Toliko im fali Bosch za pick igru i high post igru da je strasno. Sad sve polazi od prodora Wade-a i Dragica, nemaju jaku unutrasnju igru osim kad dugoruki Vajtsajd pokupi loptu. Portlandu kad se vrate Aldridge i Batum, bice jako nezgodni svima u plej off-u i ne treba ih otpisati, mada je Afflalo promasaj tezak. Decko je na pocetku u Orlandu gazio, nije bio los ni u Denveru ali poslednja dva meseca je sve gori.....

hawkeye

pre 8 godina

Ne znam šta bi sa Klivlendom,Noel promašio šut za pobedu,Džejms definitivno otpao za MVP nagradu ako je uopšte i bio kandidat.Fleš sa druge strane sjajan,još jednom podsetio na šampionske dane,SAS sve ubedljiviji,svi igraju i zabijaju,ako i nisu najveća onda su najtimskija košarkaška družina svih vremena,veliki Pop.Veoma mi je žao da obrva Dejvis neće da igra doigravanje,zaslužio je.

Qwerty

pre 8 godina

Hah, Miami je presmješan, klacka im se i to 8.mjesto, navijači uzalud odbacuju zarđalog Wadea i zovu jednog jedinog Kinga natrag, jer King James uzima titulu! Go Cavs, Go!
(IRONemke, 30. mart 2015 06:13)

Do juce si bio veliki navijac Majamija,a sad ovako.

karma

pre 8 godina

Ukoliko SAS osvoji titulu imace status besmrtnika i uci u istoriju kao jedan od najboljih timova u istoriji sporta. Ako je Barsa pod Pepom igrala totalni fudbal ovo sto igraju matorci je totalna kosarka. Zar nije lepse videti kako lopta cirkulise u napadu i od siljena nabildovanih crnaca? Um caruje snaga klade valja!

shazam

pre 8 godina

@Memfis
U pravu si za Memfis. Verovatno dosta zavisi od toga kako Popovic dozivljava njihovu trenutnu formu (neocekivano slabi u zadnjih mesec dana). U najgoru ruku su malo bolji od Portlanda, ali realno gledano mnogo su bolji. I uostalom svo ovo teorisanje je pomalo preuranjeno. Sa pozicije na kojoj je trenutno SA to ce se raditi tek kad bude 3-4 utakmice do kraja, kad se obezbede da ih Dalas ne stize itd. Inace mislim da si u zabludi da Klipersi i SA igraju medjusobno pre kraja sezone. Razlika medju njima jeste realtivno mala, 1 i po pobeda, ali zato Klipersi od timova koji na Zapadu imaju sanse za plejof ima najlaksi raspored do kraja, a Sparsi najtezi...obzirom da u Klipersima Pol igra fenomenalno i da se Grifin vratio, ne verujem da ce ispustiti 5. mesto. Mada ubrzo cemo znati vise, jer sutra i prekosutra imaju 2 od 3 najteze utakmice do kraja sezone (GSW i POR). Sto se tice ove cele price oko Golden Stejta i izbegavanja najjacih protivnika, nisam svakako mislio da je nadanje povredama kljucnih protivnickih igraca jedina stvar kojoj se moze nadati. Pre svega runda za rundom plejofa je kao rulet kada cekas protivnika koji ce ti doci sa druge strane. Zna se ko je favorit, ali nikad se ne zna sta sve moze da se desi. Time sto protivnik koji zdraviji i bolji ne moze biti (GSW) pre tebe igra 2 runde umesto 1, otvara mogucnost da dok dodju do tebe budu losiji u formi, zdravstveno - ili da budu eliminisani. Ali rekoh u pravu si za Memfis, tj. Portland je mnogo laksi protivnik.

StormBGD

pre 8 godina

Mozete da volite ili ne volite Dzejmsa, ali morate priznati da je medju 10 najboljih igraca lige svih vremena. Klivlend ce osvojiti Istok. Atlanta ima dobru sezonu, ali nemaju igraca kao sto je Dzejms i on ce biti prevaga u finalu Istoka. A na Zapadu ce biti ludilo. Ne bih se usudio da prognoziram ni ko ce proci prvu rundu, a kamoli finale. Mislim da mi nema spavanja u narednom periodu. :)

Memfis

pre 8 godina

@Fox Ne znam da li si gledao PO prosle godine. Da jesi znao bi da je ta Oklahoma sa Durentom i Vesbrukom u top formi jedva izbacila Memfis i to u 7. mecu u kom su Grizliji igrali bez Z-boa, i sa Konlijem koji je bio povredjen i igrao na jednoj nozi. Smorili ste s tom pricom kako jedino Durent i Vesbruk mogu svima da pariraju, da je dovoljno da se KD oporavi i Golden Stejt vec moze da "pakuje kofere" i da se svima tresu gace od Oklahome. Pre 2 godine Memfis je oprcio Oklahomu 4:1, Vesbruk je bio povredjen, ali isto tako prosle godine za Memfis nije igrao drugi najbolji igrac u 7. mecu i pitanje je sta bi bilo da je igrao... Uz to 4 meca za redom su isla u OT, sto dovoljno govori koliko su timovi bili ujednaceni.

shazam

pre 8 godina

Price kako izbegavaju GSW u polu-finalu su smesne, ako oce da odbrane titulu svakog moraju da pobede i ne vidim koja je razlika da li igraju sa Karijem i ekipom u polu-finalu ili finalu zapada.
(Memfis 30. mart 2015 09:50)

Razlika je u tome kako su u finalu Zapada prosle sezone protiv Oklahome izgledale prve 2 utakmice (bez Ibake), a kako poslednje 4 (sa Ibakom). Da podsetim, Ibaka se povredio tokom polufinala Zapada, a Oklahoma je i u ranijim sezonama zadavala velike probleme San Antoniju. Dakle, da su Sparsi prosle godine igrali protiv Oklahome u polufinalu umesto finalu konferecije, tj. da su igrali protiv zdravog Ibake, u trenutku kada ni svi njihovi igraci jos nisu usli u formu (suterski i inako) kakvu su pokazali protiv Majamija (pre svega Djinobili, Lenard i Mils), serija bi sigurno bila izjednacena poput te 4 utamice finala Zapada u kojima je Ibaka zapravo ucestvovao, i vrlo moguce da bi se proveli kao i 2012te kada ih je Oklahoma (tada mladje i neiskusnija) izbacila iz plejofa. Ovime uopste ne umanjujem sjajnu igru Sparsa u proslogodisnjem plejofu i titulu koju su zasluzili 101%, izmedju ostalog i zato sto sam za njih navijao prosle godine kao i svake druge. Hocu da kazem da svaka ekipa koja u plejof ne ulazi reda radi nego sa nekom realnom nadom da moze u finale, treba da kalkulise kojom ce putanjom ici da bi uvecala svoje sanse da dodje do samog kraja. Golden Stejt im po karakteristikama najmanje odgovara, i taj susret treba imati sto kasnije u plejofu.

petarczv

pre 8 godina

SAS igra fenomenalno...leonard je dao preko 10p sa poludistance sto je nova dimenzija u njegovoj igri...Fenomemalni wade sam gura miami u playoff. Borba za 8 mesto na istoku izmedju cak 4 ekipe od koje tri imaju isti broj pobeda mada najlaksi raspored ima brooklin mozda i najvece sanse za PO

Memfis

pre 8 godina

@shazam Ne slažem se s tobom ovog puta. Ibaka je isto tako mogao da propusti 3 utakmice u polu-finalu zapada npr, pa da u finalu bude spreman, a to ne znači da je San Antonio trebao tokom sezone da gađa 3. a ne 1. mesto. Jednostavno takve stvari, kao što su povrede se ne mogu predvideti. Uz to sa povratkom Ibake na teren bilo je 2-2 u seriji, a od toga su 3 utakmice odigrane u Oklahomi, onu u San Antoniu su Sparsi dobili 30 razlike protiv kompletne Oklahome, tako da bi San Antonio i sa Ibakom od početka u timu Tandera, najverovatnije prošao.
Što se tiče ove sezone duel sa Golden Stejtom im nadam se "ne gine", tako da ne vidim da je put do finala lakši ako s nekim igraš sutra nego danas, osim pod uslovom da čekaš da ti se neki igrač oporavi od povrede i slično. Uz to Memfis je sigurno teži protivnik od Portlanda u 1. kolu, a GSW će u svakom slučaju imati prednost domaćeg terena. Verujem da će Sparsi biti 5., videćemo...

nba expert

pre 8 godina

@Jeremija njega pokusavaju godinama da nauce ali nista, pogledaj dunkana lik skoro 40 banke ali clasa. tehnika, iskustvo i najbitnije koristi mozak. ono sto de andre nema sad dok ga sluze atlecke sposobnosti imace svojih 12 20 a kasnije u karijeri? bice srecan da bude u nba. po statistici on je jedan od gorih paint defender I ako ima 2 bloka u proseku. Npr roy Hibbert je bolji zato sto u svojoj igri koristi telo zasmeta da bude sut iz teze situacije to jordan nema ako moze da blokira probace ako ne nece se muci. cousin unistio milion puta jordana mali je zver centar koji ima sve.

Ilija96

pre 8 godina

Zavrsnica regularnog dela! Sada borba za playoff, na istoku haos, sada treba igrati kladionicu.,Wade, Lopez,Davis, svi preko proseka u narednim utakmicama.

DWade

pre 8 godina

Ljudi, naslov kaze "Vejd 40p...", a vi se ovde prepucavate sa JeRemijom oko njegovog vidjenja stvari, lik se lozi na Lebrona i tacka, nema njemu leka... Wade dozivljava drugu mladost, steta sto je Bosa zadesila ova situacija, sa njim, sa Vejdom u ovakvoj formi, dosta dobrim Dragicem, otkrovenjem ove sezone Vajtsajdom, Dengom i jednim igracem sa klupe, koji god da uskoci (ove sezone za majami na svakoj utakmici iskoci jedan sa klupe i eksplodira Calmers, Andersen, Haslem, Dzonson, Enis, Nejpir...)

Memfis

pre 8 godina

Gledao sam Memfis sinoc i sasvim pristijno su odigrali. Z-bo i Grin su bili sjajni, slabija partija Gasola i Lija koji bazen sa linije za tri vise ne moze da pogodi. Ipak najveci krivac za poraz je Konli koji ne samo da nista nije mogao da pogodi, vec ga je i Parker u poslednjij cetvrtini vozio ko mladog majmuna. Lenard u prva 4 i po min poslednje cetvrine dao 13 poena. Savrseno je odigrao. Ne znam sto su ljudi navalili s tim da su Sparsi sigurno 6., dovoljno je da dobiju Kliperse i idu na mesto br 5. Price kako izbegavaju GSW u polu-finalu su smesne, ako oce da odbrane titulu svakog moraju da pobede i ne vidim koja je razlika da li igraju sa Karijem i ekipom u polu-finalu ili finalu zapada. Da ne zele to 5. mesto ne bi oni onako igrali ni sinoc ni prethodnih nekoliko meceva jer je jasno da Dalas i Oklahoma ne mogu da ih stignu.