Nedelja, 08.03.2015.

23:33

Mesi najbolji dribler, CR7 ni u 20

Lionel Mesi je najbolji dribler na svetu u poslednje dve sezone prema analizi portala „WhoScored“, sa 258 uspešnih driblinga u sezonama 2013-14 i 14-15.

Izvor: B92

Mesi najbolji dribler, CR7 ni u 20 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

82 Komentari

Sortiraj po:

Mich

pre 9 godina

Mesi bi u ovoj nasoj bednoj ligi dao max 20 golova, prvo i ako prodje nekog drugi ga rusi sigurno, a u spanskoj ligi nisam video tri faula nad mesijem,
plus nasi tereni itd

Mich

pre 9 godina

odgovor za aha
pa naravno da je sarlatanska liga imaju tri kluba u ligi Real Barsu i Valensiju a Atletiko se probudio od pre dve tri godine, koji bre hetafe eibar granada kordoba, onio sluze samo za Mesijevu i Ronaldovu statistiku.
pratim fudbal poslednjih 30 godina i spanska liga nikad losija nije bila izuzev prejakih Barse i Reala

Homer Simpson

pre 9 godina

Riberi i Mura su igrali vrlo malo zadnje dve sezone. Prvi zbog povreda a drugi je gotovo uvek ba klupi. Ipak su u top 10 i imaju stvarno velik broj driblinga

bachi

pre 9 godina

Hahah, kada je ronaldo počeo da šije patuljka u golovima-onda su bitnije postale asistencije. Kada je i tu počeo da šije patuljka-sada su tu bitniji drinlinzi. Ovaj portal iz dana u dan se trudi da omalovaži ronalda, a da uzdigne messija.
(Dzhoni, 09. mart 2015 09:46)
Hahaha pogledaj ti listu strelaca malo bolje, više ga ne šije a i izgleda da nikada i neće!

The KING

pre 9 godina

Mesi bolji od Azara za samo 4 driblinga,samo je Mesi jaci igrac od njega niko drugi Azaru ne moze da pridje od danasnjih fudbalera kontrlola lopte,i dribling gotovo nalik Mesiju..Eden Azar#10

toliko

pre 9 godina

@Dzohni Prvo covek koji drugog coveka naziva patuljkom prvo treba da odraste. Jer taj kojeg ti zoves patuljkom sa 27 ima ono sto ti ne bi imao ni da zivis deset zivota. Drugo u cemu to Ronaldo sije Mesija? Golovima? Stvarno? Ajde proveri. Mesi ga sije i u golovima i u asistencijama, trofejima, zlatnim loptama, ma u svemu.

aha

pre 9 godina

@Mich Spanska liga sarlatanska? Pa kako onda ti spanski klubovi redovno uzimaju meru klubovima iz drugih liga. Koja je to liga jaca od spanske. Da nije mozda premijer gde igraju barnli i lester?

kako da ne

pre 9 godina

@mile Ronaldo pomaze odbrani? Bolji je asistent od Mesija? Ima bolji pregled igre?! Najbolji sportista na svetu? Hahahahaha decace idi prati bocanje. Ronaldo nikad ne pomaze odbrani vec sve ceka na gotovo. O pregledu igre da ne pricamo, nije ni u prvih 50 igraca po tom segmentu igre. A da je najbolji sportista ikada je toliko smesno. Pored Dzordana, Federera, Karla Luisa i mnogih drugih... Mesi je dao vise golova od Ronalda, ima mnogo vise asistencija od Ronalda, osvojio je vise trofeja od Ronalda. Mesi sam predje ceo protivnicki tim i postigne pogodak. Smesni ste deco sa vasim fantazijama i pricom da je Ronaldo bolji.

ggg

pre 9 godina

@Mich
Pa neki timovi iz te "šarlatanske" lige su držali predavanja nekim evropskim velikanima u proteklih par godina, atletik bilbao junajtedu, atletiko madrid celziju, prosle godine atltiko madrid u finalu lige sampiona, sevilja sampion lige uefa, proteklih godina atletiko madrid i valensija isto.
Problem je što bi Barsa i Real bili najjači u svakoj ligi, nisu ostali španci toliko slabi, nego su ovi prejaki.

Boco10

pre 9 godina

Obratite paznju kad gledate CR i vidjecetw da on bzv uradi neke finte i dobaci loptu ili sutne. Rijetko kad on presribla jednog pa ponese loptu ili vise njih za redom.. Explozivan je i brz i onda u glavnom ednog predribla i sutne, a na sredini bzv nesto izmlatara za publiku, pogleda u suprotnu stranu i dobaci, al bez ikakve ideje, nego onako radi izgleda. Pozdrav!

Trifon Ivanov

pre 9 godina

Sad zbrojite sve te driblinge i dobićete prosječan broj driblinga Roberta Prosinečkog iz najboljih dana :). Do zimske stanke naravno :)

juznjak

pre 9 godina

posaljes dvojicu na ronalda i gotovo,nema ga covek :)
kod mesija to ne pomaze.
ronaldo je extra igrac,samo nije mesi.
da nije mesija, svi bi pricali o ronaldu.
samo on ne moze da resi neke tvrde utakmice,zagubi se u sivilu,treba mu prostor...
mesi igra kao na video igrici,vuce levo,pa promeni 25m desno,juri ga pola tima i onda zavrne slobodnom igracu i gol.

za svakog poznavalaca fudbala mesi je najjaci igracu zadnjih 15 godin.
kao sto je pele obelezio sedamdesete,maradona osmdesete,sad je mesi kralj.

Bole

pre 9 godina

Ali kad pročitam"vuče na levu stranu i levu nogu to samo zna"naježim se.Pa i da vuče ponovo se sprda sa svima,što mu je ne uzmu ako znaju i mogu.Kaže lik Ronaldo asistira i ima najbolji pregled igre!??!Nije sporno da asistira,ali ako se ne varam Mesi ima više asistencija,o pregledu igre neću ni da diskutujem,tu već ima majstora kakvih hoćete od Pirla,Xavi,Zidan,Ronaldinho...itd,kojima Ronaldo ne može da priđe.Ronaldo je igračina to ne sporim ali najbolji,ne sigurno,dok Mesi ako nije najbolji onda je sigurno u top 3 ikada, za sada.

Mich

pre 9 godina

Mesi bi trebao da se dokaze u jos nekoj ligi, sem u ovoj sarlatanskoj u kojoj postoje dva kluba pored Barselone, mnogo je smesno da Ronaldo i on postizu po 100 go;ova u takvoj ligi u kojoj su nacesci rezultati 8-0 6-2 5-0

pk

pre 9 godina

penaldo je najveća prevara današnjice. . samo što igra u Real gde mu klub kupuje pehare i čitava ekipa igra za njega .. puca puno penala jer bez njih ga ni livescore nebi zabelezio. . svi moraju da mu bacaju inače klupa. ..

Messi

pre 9 godina

Zar se nije Messi dokazao u najacoj ligi na svetu Sampionskoj ligi gde drži rekord svih vremena a tek mu 27 ? Dao je Leverkuzenu 5. Arsenalu 4. Unitedu 2. Bayernu 2. Milanu 2 . ukupno 75 puta trese mreže evropskim velikanima !!!!

Dzhoni

pre 9 godina

Hahah, kada je ronaldo počeo da šije patuljka u golovima-onda su bitnije postale asistencije. Kada je i tu počeo da šije patuljka-sada su tu bitniji drinlinzi. Ovaj portal iz dana u dan se trudi da omalovaži ronalda, a da uzdigne messija.

joker

pre 9 godina

Dribling je esencija fudbala .Njegova sustina, prestiz.. Onaj trenutak koji zaledi ili prokljuca krv u zilama i zato se njegovi konzumenti smatraju najvecim genijalcima loptanja.Garinca,Rivelinho, El pibe,Romario,Baggo ,Zidan,Ronaldo brazilac,Ronaldinho,danas Messi...svako na svoj nacin poseban, svako na svoj nacim kralj driblinga.Neki vise astraktvivni, neki vise produktivni, u svakom slucaju ,igraci koji su vrhovni bogovi fudbalskog olimpa i nemojte srknaviti tu ljepotu hejtom ,zavisti...Ja licno hvatam svaku mogucu priliku da gledam Mesija.Mali je cudo, od fudbala pravi simfoniju , umjetninu...Neka ga zdravlje samo posluzi..svako dobro..
(Boban, 8. mart 2015 23:54)

jedan od najlepsih komentara koje sam skoro procitao.svaka cast. sta god da dodam pokvaricu ti komentar :) respect ronaldu i svima ostalim,ali messi je neka druga dimenzija. moguce cak da se radi i o najboljem ikad.odgledao sam citav ovaj klip i ostao sam bez daha !

Messi

pre 9 godina

Messi has scored more league goals (15) in 2015 than Real Madrid players Ronaldo, Benzema and Bale combined (13)

Upravu je Simeone kad kaže da je Messi sam opasniji od bbc

lipo

pre 9 godina

Messi kao kada stoji u mestu kao kada je u naletu on čuvare pošalje u publiku dok je Ronaldo ekstremno zavisan od brzine i slobodnog.. kada je Ronaldo u mestu on nesme napred i odma gleda kako da vrati loptu nazad ..

sasa

pre 9 godina

ronaldo je jednostavno bolji jer je kompletniji. messi ima levu nogu i to je sve. ronaldo zabija glavom, desnom, levom, pomaze odbrani, skace puno vise, asistira, ima verovatno najbolji pregled igre, sve napravi sam - ne treba mu suigraci. on zabija sa 35 metara lagano, messi nemoze sa vise od 10 - 15. najbolji sportista svih vremena ubedljivo.
(mile, 8. mart 2015 23:40)

pogledaj koliko golova mesi daje desnog nogom ako nisi znao oprosteno ti je. pogledaj ko je najbolji asistent u spanskoj ligi u istoriji a ima tek 27 godina, ako nisi znao oprosteno ti je. i ronaldo ima bolji pregled igre od mesija, hahaha. pa takve asistentcije kakve mesi pravi ne pravi niko tako lako i tako cesto. a drugo, jos od kad je imao 19 godina sam mu se divio kako u 0.2s odluci da li je najoptimalnije da asistira i kako ili da dribla ili sta vec, i kada je u 16metara kako ne izgubi pamet pa sutira cim bude blizu lopte ko sivonja, nego uvek mirno ili napravi fintu da stvori bolju priliku ili obidje golmana ili sutne u drugi ugao itd. Mada sta ja da pricam, statistike govore same za sebe : http://fivethirtyeight.com/features/lionel-messi-is-impossible/

oko

pre 9 godina

Zanimljivo da u vrhu ima toliko igrača iz Bundeslige. . jeli to možda dokaz da je najlakse igrati i Bundesligi i da su tamo odbrane lose?

aca

pre 9 godina

Nikakvo čudo za Ronalda.. ja sam uvek tvrdio da je covek za autoputa jer on nikada nezna da dribla on samo baci loptu ispred sebe 20 metara i juri u prazan prostor.. Najzavisniji igrač slobodnog prostora. .

Melenci

pre 9 godina

a gde je tu Aleksis Sancez?Aleksandre u pravu si!Ovo kao da se vodi negativna kampanja protiv Ronalda!Ok.nije Ronaldo onaj stari ,ali niko ga ne moze omalovazavati,mnogo lepote je on dao fudbalu.Mesi je sjajan i nije potrebno urusavati bilo koga da bi bio najbolji.Ima svoje rezultate koji ga definisu kao najboljeg za sada.Ronaldo je uvek za respekt!

DrMrŠakić

pre 9 godina

neslazem se sa ovim trebalo je da kazu ko ima najveci procenat uspesnih onda je on najbolji ovako neko jedbostavno pokusa na utakmici 10 20 puta i uste a ne prodje mu ni pola od toga ronaldo u poslesnjih par sezona i ne koristi driblinge samo pretrcaca igrace dok je igrao za mancester bio je nestvaran

kruškason

pre 9 godina

nebitan podatak kao što je nebitan posjed lopte neke momčadi ili pretrčani kilometri...kad smo već kod pretrčanih km, messi spada u top 5 onih koji najmanje pretrče po utakmici, ne računajući golmane

euronix

pre 9 godina

Ovo samo govori da je Kristijano Ronaldo najprecenjeniji igrac u modernom fudbalu. Veliki broj svojih golova daje iz penala, a ostali su klasicni tap in.

CJ

pre 9 godina

Činjenica je da Ronaldo mnogo manje dribla negoli u MU ali isto tako daje kudikamo više golova, jednostavno postao je gol mašina, terminator. Takođe je činjenica da polako sve više ispada iz forme i da za najviše 18 meseci odlazi iz Reala. Real ne trpi 30+ igrače, pogotovo ne u ofanzivi, jedino su Zizua nekako istrpeli do 34 a svi dobro znamo ko je bio on.

goran

pre 9 godina

brutalno... pratim fudbal od sp 82, maradona jeste igracina, ali mislim da gledamo najboljeg koji se rodio i koji ce se ikad roditi... ocakva kontrola lopte, ovakvi driblinzi u ovakvoj brzini... zadnjih sezonu dve sam primetio da ga vise niko ni ne napada kad mu je lopta u nogama, povlace se pa makar i u peterac, znaju da jedino mogu da ispadnu glupi u drustvu ako krenu na njega. ne kapiram ni ljude koji ulaze u bilo kakvu raspravu sa decom koja tvrde da je ronaldo bolji? pa alo ne poredimo frizuru, trbusnjake ili donji ves vec ko je bolji na terenu, a tu u svakom segmentu se zna ko dominira... i dominirace...

hahaha

pre 9 godina

@Mile
Pročitaj i tekst, nemoj samo naslov.
A džaba što ti misliš da je kompletniji, kad on čovek uvek ima više asistencija i golova, to je rezultat kvaliteta fudbalera.

Milos

pre 9 godina

messi ima levu nogu i to je sve. ronaldo zabija glavom, desnom, levom, pomaze odbrani, skace puno vise, asistira, ima verovatno najbolji pregled igre, sve napravi sam - ne treba mu suigraci. on zabija sa 35 metara lagano, messi nemoze sa vise od 10 - 15. najbolji sportista svih vremena ubedljivo.
(mile, 8. mart 2015 23:40)
Mesi svake sezone postigne vise golova desnom nogom nego Ronaldo levom-cinjenicno stanje.Svake sezone Mesi postigne vise golova van 16m od Ronalda(pri tome utrosi manje suteva)-zvanicna statistika.Ronaldo pomaze odbrani?Svasta...Garant ne mozes da se setis kada je Ronaldo poslednji put oduzeo nekome loptu.Ronaldo ima najbolji pregled igre?Samo u realu bar trojica imaju bolji pregled od njega.Zabija sa 35m lagano?Lagano on obara rekord u promasenim slobodnjacima,to radi lagano,te golove sa 35m vidjas jednom u godini(i odmah zaboravis 101 upropascen sut).Jedino u cemu je Ronaldo bolji je izvodjenje penala i skok igra,u svemu ostalom nije ni blizu Mesija(kreativnost,driblinzi,procenat realizacije...).

Aleksandar

pre 9 godina

Ja ne uzivam u njegovom fudbalu i fudbalu Barselone,voleo sam da gledam kako je Rajkardova Barselona igrala i to je kraj.Za mene he Ronaldo najkompletniji igrac danasnjice.

Tyrael

pre 9 godina

Prilicno sam siguran da Messi ima jos veci broj driblinga od Hazarda. Decko ima 27 godina a na ovom nivou igra skoro od svoje 20. godine. U svojoj najslabijoj sezoni je imao 40+ golova. Najbolji strelac u istoriji lige sampiona. Najbolji strelac u istoriji Primere. Najbolji asistent u istoriji Primere. Igrac sa najvise osvojenih Zlatnih lopti u istoriji. Verovatno ce postati i najbolji strelac u reprezentaciji. A ima 27 godina!

LjutaKrajina- Mogu da pisem sta hocu i onako mi nece objaviti komentar

pre 9 godina

Joj ljudi ja ove liste bez Ronaldinja necu ni da citam. Jeste covjek pred penzijom,ali za je toliki problem Ronaldinja odmah staviti na prvo mjesto svih lista,za vjek vjekova, pa poslije redati ostale igrace,kako vec kome milo.

neZya

pre 9 godina

Ronaldinho, Riquelme, Gheorghe Hagi, od sadasnjih Neymar recimo, oni su to radili sa šmekom, guranje lopte napred i zaobilaženje sporih defazivnih igrača je sve samo ne dribling. Inače pomenuti igrač je neosporno jedan od najboljih ikada ali ima daleko boljih i lepših od njega, bar što se tog segmenta igre tiče.

hepek

pre 9 godina

Pokreno ovaj klip cisto malo da pogledam i nisam mogao da prekinem . 26 min sam uzivao ! Ovaj mali je stvarno nesto posebno. Postovanje Ronaldu i svim ostalim majstorima danasnjice,ali kepecu niko nije ni do kolena. Pitanje je zaista da li ce se ovakav majstor ikad vise pojaviti .Treba uzivat u njegovom fudbalu dok jos mozemo.Pzz

Dario

pre 9 godina

Kapa do poda Ronaldu ,ali porediti ga sa Mesijem je pomalo cak i neukusno.Ovo je samo jedan od brojnih dokaza kolika je ustvari razlika izmedju njih,koliko je Messi korisniji za tim ,koliko Ronaldo ustvari ovisi od tima ,koliko je lepse gledati Mesija jer decko napravi po nekoliko cudesnih prodora na tekmi ,a sta je lepse u fudbalu od drblinga.?? Ta tkz slalom tehnika ,koja pre svega simbolizira argentince je dovedena do savrsentva u vidu i delu Lea Mesija...Ronaldo jednostavno nije taj nivo i ponekad mi bude zao momka jer je ocigledno koliko se jadan trudi biti bolji,al svako iole objektivan i normalan vidi tu razliku.Ne postoji u ovoj eri igrac koji je bolji od Lea,a da li je najbolji u istoriji,neka sude kompetentniji ljudi od nas po zavrsetku njegove karjere.Ja znam da u svojih 28 godina nisam video nesto dominantnije i bolje.

snikers

pre 9 godina

dosta vise o ronaldu,lik je inferioran u svakom segmentu igre u odnosu na vise igraca,ne samo messija...njemu je potreban ispodprosecan protivnik da bi on izgledao kao majstor,zato se i ne vidi kad je protivnik prosecan i vise od proseka...pa 90% golova su mu penali+ ziceri koji su mu namesteni na tacni...skoro svi koji misle da je ronaldo najbolji sad/ikad su tinejdzeri 13-19 godina...svi stariji,razumniji sa kojima sam razgovarao kazu da je messi bar za klasu bolji...ja ne gotivim barsu,nerviraju me,padavicari su svi sem messija...on je decko onako mlak,nije neka licnost ali nije glumac i realno je bog fudbala

neutralni felsh

pre 9 godina

Al zato zna da preskace loptu u mjestu,da doda loptu fintom,da okrene glavu kad dodaje,samo te stvari ga cine najkompletnijim fudbalerom u istoriji univerzuma,penale da ne spominjem !!!

Jesam li ja normalan ?!
(Katambrik, 08. mart 2015 23:37)


ne, ali imas dobar smisao za humor ;)

svaka cast, pozz

haylee

pre 9 godina

pa ko se razume u fudbal, njemu nije iznenadjenje da CR nije u top 20. Taj ima jednu fintu koju izvodi na brzinu i eksplozivnost. Kako sezona odmice, sve mu je teze da to izvodi zbog manjka snage u toku utakmice, da bi u velikim utakmicama za klub i repku redovno bio nevidljiv. Tako je svake godine.

Boban

pre 9 godina

Dribling je esencija fudbala .Njegova sustina, prestiz.. Onaj trenutak koji zaledi ili prokljuca krv u zilama i zato se njegovi konzumenti smatraju najvecim genijalcima loptanja.Garinca,Rivelinho, El pibe,Romario,Baggo ,Zidan,Ronaldo brazilac,Ronaldinho,danas Messi...svako na svoj nacin poseban, svako na svoj nacim kralj driblinga.Neki vise astraktvivni, neki vise produktivni, u svakom slucaju ,igraci koji su vrhovni bogovi fudbalskog olimpa i nemojte srknaviti tu ljepotu hejtom ,zavisti...Ja licno hvatam svaku mogucu priliku da gledam Mesija.Mali je cudo, od fudbala pravi simfoniju , umjetninu...Neka ga zdravlje samo posluzi..svako dobro..

mile

pre 9 godina

ronaldo je jednostavno bolji jer je kompletniji. messi ima levu nogu i to je sve. ronaldo zabija glavom, desnom, levom, pomaze odbrani, skace puno vise, asistira, ima verovatno najbolji pregled igre, sve napravi sam - ne treba mu suigraci. on zabija sa 35 metara lagano, messi nemoze sa vise od 10 - 15. najbolji sportista svih vremena ubedljivo.

MrMojoRisin

pre 9 godina

lucas moura iz psg-a je mnogo opasan dribler...mnogo mi se dopada lucidnost koju poseduje...sve je manje takvih ,,klasicnih" krila...
a messi k'o messi...sta vise reci o njemu...vise me nista ne iznenadjuje sto se njega tice...pozdrav...

Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.

pre 9 godina

U tome je razlika izmedju Lea i Kristijana, nije fudbal samo gledanje rezultata na livescoru, golovi i asistencije, tu su takodje vazni i driblinzi, kljucni pasevi, kreirane sanse saigracima, preseceni napadi i pasevi, odbrana, proigravanje ekipe, tehnika, brzina, snaga, talenat, timska igra i zajednistvo u ekipi. I generalno Mesi je bolji od Ronalda u svim bitnijim parametrima, i jednostavno je uzivanje gledati malog Argentinca kako igra.

Katambrik

pre 9 godina

Al zato zna da preskace loptu u mjestu,da doda loptu fintom,da okrene glavu kad dodaje,samo te stvari ga cine najkompletnijim fudbalerom u istoriji univerzuma,penale da ne spominjem !!!

Jesam li ja normalan ?!

simke

pre 9 godina

Messi je ubjedljivo najbolji fudbaler svih vremena...Daje genijalne golove,lopta mu se lijepi za nogu,u korak moze da izbaci 2 igraca,koliko god pokusali da ga zaustave,on uvijek uspje da pobjegne cuvarima...Ima nevjerovatan pas kroz citavu odbranu,ima viziju koji drugi igraci nemaju,moze da spoji svog saigrtaca sa golom.....Daje veliki broj golova,a u isto vrijeme ima veliki broj asistencija...Cast mi je sto mogu da ga gledam,ovakav se fenomen tesko moze vise roditi....Leo Messi fudbalski dirigent i genije.

Svete

pre 9 godina

Zasto je to iznenadjenje ??? Ako CRonaldo gleda da sto pre padne ne znam kako moze onda da stigne da izvede dribling. A i to sto izvede, verujem da od tih 99 driblinga 98 je islo u pravcu korner zastavice i prema svom golmanu !!

simke

pre 9 godina

Messi je ubjedljivo najbolji fudbaler svih vremena...Daje genijalne golove,lopta mu se lijepi za nogu,u korak moze da izbaci 2 igraca,koliko god pokusali da ga zaustave,on uvijek uspje da pobjegne cuvarima...Ima nevjerovatan pas kroz citavu odbranu,ima viziju koji drugi igraci nemaju,moze da spoji svog saigrtaca sa golom.....Daje veliki broj golova,a u isto vrijeme ima veliki broj asistencija...Cast mi je sto mogu da ga gledam,ovakav se fenomen tesko moze vise roditi....Leo Messi fudbalski dirigent i genije.

Boban

pre 9 godina

Dribling je esencija fudbala .Njegova sustina, prestiz.. Onaj trenutak koji zaledi ili prokljuca krv u zilama i zato se njegovi konzumenti smatraju najvecim genijalcima loptanja.Garinca,Rivelinho, El pibe,Romario,Baggo ,Zidan,Ronaldo brazilac,Ronaldinho,danas Messi...svako na svoj nacin poseban, svako na svoj nacim kralj driblinga.Neki vise astraktvivni, neki vise produktivni, u svakom slucaju ,igraci koji su vrhovni bogovi fudbalskog olimpa i nemojte srknaviti tu ljepotu hejtom ,zavisti...Ja licno hvatam svaku mogucu priliku da gledam Mesija.Mali je cudo, od fudbala pravi simfoniju , umjetninu...Neka ga zdravlje samo posluzi..svako dobro..

MrMojoRisin

pre 9 godina

lucas moura iz psg-a je mnogo opasan dribler...mnogo mi se dopada lucidnost koju poseduje...sve je manje takvih ,,klasicnih" krila...
a messi k'o messi...sta vise reci o njemu...vise me nista ne iznenadjuje sto se njega tice...pozdrav...

Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.

pre 9 godina

U tome je razlika izmedju Lea i Kristijana, nije fudbal samo gledanje rezultata na livescoru, golovi i asistencije, tu su takodje vazni i driblinzi, kljucni pasevi, kreirane sanse saigracima, preseceni napadi i pasevi, odbrana, proigravanje ekipe, tehnika, brzina, snaga, talenat, timska igra i zajednistvo u ekipi. I generalno Mesi je bolji od Ronalda u svim bitnijim parametrima, i jednostavno je uzivanje gledati malog Argentinca kako igra.

Svete

pre 9 godina

Zasto je to iznenadjenje ??? Ako CRonaldo gleda da sto pre padne ne znam kako moze onda da stigne da izvede dribling. A i to sto izvede, verujem da od tih 99 driblinga 98 je islo u pravcu korner zastavice i prema svom golmanu !!

Katambrik

pre 9 godina

Al zato zna da preskace loptu u mjestu,da doda loptu fintom,da okrene glavu kad dodaje,samo te stvari ga cine najkompletnijim fudbalerom u istoriji univerzuma,penale da ne spominjem !!!

Jesam li ja normalan ?!

pk

pre 9 godina

penaldo je najveća prevara današnjice. . samo što igra u Real gde mu klub kupuje pehare i čitava ekipa igra za njega .. puca puno penala jer bez njih ga ni livescore nebi zabelezio. . svi moraju da mu bacaju inače klupa. ..

Bole

pre 9 godina

Ali kad pročitam"vuče na levu stranu i levu nogu to samo zna"naježim se.Pa i da vuče ponovo se sprda sa svima,što mu je ne uzmu ako znaju i mogu.Kaže lik Ronaldo asistira i ima najbolji pregled igre!??!Nije sporno da asistira,ali ako se ne varam Mesi ima više asistencija,o pregledu igre neću ni da diskutujem,tu već ima majstora kakvih hoćete od Pirla,Xavi,Zidan,Ronaldinho...itd,kojima Ronaldo ne može da priđe.Ronaldo je igračina to ne sporim ali najbolji,ne sigurno,dok Mesi ako nije najbolji onda je sigurno u top 3 ikada, za sada.

Messi

pre 9 godina

Messi has scored more league goals (15) in 2015 than Real Madrid players Ronaldo, Benzema and Bale combined (13)

Upravu je Simeone kad kaže da je Messi sam opasniji od bbc

mile

pre 9 godina

ronaldo je jednostavno bolji jer je kompletniji. messi ima levu nogu i to je sve. ronaldo zabija glavom, desnom, levom, pomaze odbrani, skace puno vise, asistira, ima verovatno najbolji pregled igre, sve napravi sam - ne treba mu suigraci. on zabija sa 35 metara lagano, messi nemoze sa vise od 10 - 15. najbolji sportista svih vremena ubedljivo.

Messi

pre 9 godina

Zar se nije Messi dokazao u najacoj ligi na svetu Sampionskoj ligi gde drži rekord svih vremena a tek mu 27 ? Dao je Leverkuzenu 5. Arsenalu 4. Unitedu 2. Bayernu 2. Milanu 2 . ukupno 75 puta trese mreže evropskim velikanima !!!!

goran

pre 9 godina

brutalno... pratim fudbal od sp 82, maradona jeste igracina, ali mislim da gledamo najboljeg koji se rodio i koji ce se ikad roditi... ocakva kontrola lopte, ovakvi driblinzi u ovakvoj brzini... zadnjih sezonu dve sam primetio da ga vise niko ni ne napada kad mu je lopta u nogama, povlace se pa makar i u peterac, znaju da jedino mogu da ispadnu glupi u drustvu ako krenu na njega. ne kapiram ni ljude koji ulaze u bilo kakvu raspravu sa decom koja tvrde da je ronaldo bolji? pa alo ne poredimo frizuru, trbusnjake ili donji ves vec ko je bolji na terenu, a tu u svakom segmentu se zna ko dominira... i dominirace...

joker

pre 9 godina

Dribling je esencija fudbala .Njegova sustina, prestiz.. Onaj trenutak koji zaledi ili prokljuca krv u zilama i zato se njegovi konzumenti smatraju najvecim genijalcima loptanja.Garinca,Rivelinho, El pibe,Romario,Baggo ,Zidan,Ronaldo brazilac,Ronaldinho,danas Messi...svako na svoj nacin poseban, svako na svoj nacim kralj driblinga.Neki vise astraktvivni, neki vise produktivni, u svakom slucaju ,igraci koji su vrhovni bogovi fudbalskog olimpa i nemojte srknaviti tu ljepotu hejtom ,zavisti...Ja licno hvatam svaku mogucu priliku da gledam Mesija.Mali je cudo, od fudbala pravi simfoniju , umjetninu...Neka ga zdravlje samo posluzi..svako dobro..
(Boban, 8. mart 2015 23:54)

jedan od najlepsih komentara koje sam skoro procitao.svaka cast. sta god da dodam pokvaricu ti komentar :) respect ronaldu i svima ostalim,ali messi je neka druga dimenzija. moguce cak da se radi i o najboljem ikad.odgledao sam citav ovaj klip i ostao sam bez daha !

sasa

pre 9 godina

ronaldo je jednostavno bolji jer je kompletniji. messi ima levu nogu i to je sve. ronaldo zabija glavom, desnom, levom, pomaze odbrani, skace puno vise, asistira, ima verovatno najbolji pregled igre, sve napravi sam - ne treba mu suigraci. on zabija sa 35 metara lagano, messi nemoze sa vise od 10 - 15. najbolji sportista svih vremena ubedljivo.
(mile, 8. mart 2015 23:40)

pogledaj koliko golova mesi daje desnog nogom ako nisi znao oprosteno ti je. pogledaj ko je najbolji asistent u spanskoj ligi u istoriji a ima tek 27 godina, ako nisi znao oprosteno ti je. i ronaldo ima bolji pregled igre od mesija, hahaha. pa takve asistentcije kakve mesi pravi ne pravi niko tako lako i tako cesto. a drugo, jos od kad je imao 19 godina sam mu se divio kako u 0.2s odluci da li je najoptimalnije da asistira i kako ili da dribla ili sta vec, i kada je u 16metara kako ne izgubi pamet pa sutira cim bude blizu lopte ko sivonja, nego uvek mirno ili napravi fintu da stvori bolju priliku ili obidje golmana ili sutne u drugi ugao itd. Mada sta ja da pricam, statistike govore same za sebe : http://fivethirtyeight.com/features/lionel-messi-is-impossible/

Milos

pre 9 godina

messi ima levu nogu i to je sve. ronaldo zabija glavom, desnom, levom, pomaze odbrani, skace puno vise, asistira, ima verovatno najbolji pregled igre, sve napravi sam - ne treba mu suigraci. on zabija sa 35 metara lagano, messi nemoze sa vise od 10 - 15. najbolji sportista svih vremena ubedljivo.
(mile, 8. mart 2015 23:40)
Mesi svake sezone postigne vise golova desnom nogom nego Ronaldo levom-cinjenicno stanje.Svake sezone Mesi postigne vise golova van 16m od Ronalda(pri tome utrosi manje suteva)-zvanicna statistika.Ronaldo pomaze odbrani?Svasta...Garant ne mozes da se setis kada je Ronaldo poslednji put oduzeo nekome loptu.Ronaldo ima najbolji pregled igre?Samo u realu bar trojica imaju bolji pregled od njega.Zabija sa 35m lagano?Lagano on obara rekord u promasenim slobodnjacima,to radi lagano,te golove sa 35m vidjas jednom u godini(i odmah zaboravis 101 upropascen sut).Jedino u cemu je Ronaldo bolji je izvodjenje penala i skok igra,u svemu ostalom nije ni blizu Mesija(kreativnost,driblinzi,procenat realizacije...).

juznjak

pre 9 godina

posaljes dvojicu na ronalda i gotovo,nema ga covek :)
kod mesija to ne pomaze.
ronaldo je extra igrac,samo nije mesi.
da nije mesija, svi bi pricali o ronaldu.
samo on ne moze da resi neke tvrde utakmice,zagubi se u sivilu,treba mu prostor...
mesi igra kao na video igrici,vuce levo,pa promeni 25m desno,juri ga pola tima i onda zavrne slobodnom igracu i gol.

za svakog poznavalaca fudbala mesi je najjaci igracu zadnjih 15 godin.
kao sto je pele obelezio sedamdesete,maradona osmdesete,sad je mesi kralj.

kako da ne

pre 9 godina

@mile Ronaldo pomaze odbrani? Bolji je asistent od Mesija? Ima bolji pregled igre?! Najbolji sportista na svetu? Hahahahaha decace idi prati bocanje. Ronaldo nikad ne pomaze odbrani vec sve ceka na gotovo. O pregledu igre da ne pricamo, nije ni u prvih 50 igraca po tom segmentu igre. A da je najbolji sportista ikada je toliko smesno. Pored Dzordana, Federera, Karla Luisa i mnogih drugih... Mesi je dao vise golova od Ronalda, ima mnogo vise asistencija od Ronalda, osvojio je vise trofeja od Ronalda. Mesi sam predje ceo protivnicki tim i postigne pogodak. Smesni ste deco sa vasim fantazijama i pricom da je Ronaldo bolji.

snikers

pre 9 godina

dosta vise o ronaldu,lik je inferioran u svakom segmentu igre u odnosu na vise igraca,ne samo messija...njemu je potreban ispodprosecan protivnik da bi on izgledao kao majstor,zato se i ne vidi kad je protivnik prosecan i vise od proseka...pa 90% golova su mu penali+ ziceri koji su mu namesteni na tacni...skoro svi koji misle da je ronaldo najbolji sad/ikad su tinejdzeri 13-19 godina...svi stariji,razumniji sa kojima sam razgovarao kazu da je messi bar za klasu bolji...ja ne gotivim barsu,nerviraju me,padavicari su svi sem messija...on je decko onako mlak,nije neka licnost ali nije glumac i realno je bog fudbala

Dario

pre 9 godina

Kapa do poda Ronaldu ,ali porediti ga sa Mesijem je pomalo cak i neukusno.Ovo je samo jedan od brojnih dokaza kolika je ustvari razlika izmedju njih,koliko je Messi korisniji za tim ,koliko Ronaldo ustvari ovisi od tima ,koliko je lepse gledati Mesija jer decko napravi po nekoliko cudesnih prodora na tekmi ,a sta je lepse u fudbalu od drblinga.?? Ta tkz slalom tehnika ,koja pre svega simbolizira argentince je dovedena do savrsentva u vidu i delu Lea Mesija...Ronaldo jednostavno nije taj nivo i ponekad mi bude zao momka jer je ocigledno koliko se jadan trudi biti bolji,al svako iole objektivan i normalan vidi tu razliku.Ne postoji u ovoj eri igrac koji je bolji od Lea,a da li je najbolji u istoriji,neka sude kompetentniji ljudi od nas po zavrsetku njegove karjere.Ja znam da u svojih 28 godina nisam video nesto dominantnije i bolje.

aca

pre 9 godina

Nikakvo čudo za Ronalda.. ja sam uvek tvrdio da je covek za autoputa jer on nikada nezna da dribla on samo baci loptu ispred sebe 20 metara i juri u prazan prostor.. Najzavisniji igrač slobodnog prostora. .

lipo

pre 9 godina

Messi kao kada stoji u mestu kao kada je u naletu on čuvare pošalje u publiku dok je Ronaldo ekstremno zavisan od brzine i slobodnog.. kada je Ronaldo u mestu on nesme napred i odma gleda kako da vrati loptu nazad ..

bachi

pre 9 godina

Hahah, kada je ronaldo počeo da šije patuljka u golovima-onda su bitnije postale asistencije. Kada je i tu počeo da šije patuljka-sada su tu bitniji drinlinzi. Ovaj portal iz dana u dan se trudi da omalovaži ronalda, a da uzdigne messija.
(Dzhoni, 09. mart 2015 09:46)
Hahaha pogledaj ti listu strelaca malo bolje, više ga ne šije a i izgleda da nikada i neće!

hepek

pre 9 godina

Pokreno ovaj klip cisto malo da pogledam i nisam mogao da prekinem . 26 min sam uzivao ! Ovaj mali je stvarno nesto posebno. Postovanje Ronaldu i svim ostalim majstorima danasnjice,ali kepecu niko nije ni do kolena. Pitanje je zaista da li ce se ovakav majstor ikad vise pojaviti .Treba uzivat u njegovom fudbalu dok jos mozemo.Pzz

Tyrael

pre 9 godina

Prilicno sam siguran da Messi ima jos veci broj driblinga od Hazarda. Decko ima 27 godina a na ovom nivou igra skoro od svoje 20. godine. U svojoj najslabijoj sezoni je imao 40+ golova. Najbolji strelac u istoriji lige sampiona. Najbolji strelac u istoriji Primere. Najbolji asistent u istoriji Primere. Igrac sa najvise osvojenih Zlatnih lopti u istoriji. Verovatno ce postati i najbolji strelac u reprezentaciji. A ima 27 godina!

euronix

pre 9 godina

Ovo samo govori da je Kristijano Ronaldo najprecenjeniji igrac u modernom fudbalu. Veliki broj svojih golova daje iz penala, a ostali su klasicni tap in.

ggg

pre 9 godina

@Mich
Pa neki timovi iz te "šarlatanske" lige su držali predavanja nekim evropskim velikanima u proteklih par godina, atletik bilbao junajtedu, atletiko madrid celziju, prosle godine atltiko madrid u finalu lige sampiona, sevilja sampion lige uefa, proteklih godina atletiko madrid i valensija isto.
Problem je što bi Barsa i Real bili najjači u svakoj ligi, nisu ostali španci toliko slabi, nego su ovi prejaki.

haylee

pre 9 godina

pa ko se razume u fudbal, njemu nije iznenadjenje da CR nije u top 20. Taj ima jednu fintu koju izvodi na brzinu i eksplozivnost. Kako sezona odmice, sve mu je teze da to izvodi zbog manjka snage u toku utakmice, da bi u velikim utakmicama za klub i repku redovno bio nevidljiv. Tako je svake godine.

Boco10

pre 9 godina

Obratite paznju kad gledate CR i vidjecetw da on bzv uradi neke finte i dobaci loptu ili sutne. Rijetko kad on presribla jednog pa ponese loptu ili vise njih za redom.. Explozivan je i brz i onda u glavnom ednog predribla i sutne, a na sredini bzv nesto izmlatara za publiku, pogleda u suprotnu stranu i dobaci, al bez ikakve ideje, nego onako radi izgleda. Pozdrav!

oko

pre 9 godina

Zanimljivo da u vrhu ima toliko igrača iz Bundeslige. . jeli to možda dokaz da je najlakse igrati i Bundesligi i da su tamo odbrane lose?

toliko

pre 9 godina

@Dzohni Prvo covek koji drugog coveka naziva patuljkom prvo treba da odraste. Jer taj kojeg ti zoves patuljkom sa 27 ima ono sto ti ne bi imao ni da zivis deset zivota. Drugo u cemu to Ronaldo sije Mesija? Golovima? Stvarno? Ajde proveri. Mesi ga sije i u golovima i u asistencijama, trofejima, zlatnim loptama, ma u svemu.

aha

pre 9 godina

@Mich Spanska liga sarlatanska? Pa kako onda ti spanski klubovi redovno uzimaju meru klubovima iz drugih liga. Koja je to liga jaca od spanske. Da nije mozda premijer gde igraju barnli i lester?

CJ

pre 9 godina

Činjenica je da Ronaldo mnogo manje dribla negoli u MU ali isto tako daje kudikamo više golova, jednostavno postao je gol mašina, terminator. Takođe je činjenica da polako sve više ispada iz forme i da za najviše 18 meseci odlazi iz Reala. Real ne trpi 30+ igrače, pogotovo ne u ofanzivi, jedino su Zizua nekako istrpeli do 34 a svi dobro znamo ko je bio on.

neutralni felsh

pre 9 godina

Al zato zna da preskace loptu u mjestu,da doda loptu fintom,da okrene glavu kad dodaje,samo te stvari ga cine najkompletnijim fudbalerom u istoriji univerzuma,penale da ne spominjem !!!

Jesam li ja normalan ?!
(Katambrik, 08. mart 2015 23:37)


ne, ali imas dobar smisao za humor ;)

svaka cast, pozz

The KING

pre 9 godina

Mesi bolji od Azara za samo 4 driblinga,samo je Mesi jaci igrac od njega niko drugi Azaru ne moze da pridje od danasnjih fudbalera kontrlola lopte,i dribling gotovo nalik Mesiju..Eden Azar#10

Dzhoni

pre 9 godina

Hahah, kada je ronaldo počeo da šije patuljka u golovima-onda su bitnije postale asistencije. Kada je i tu počeo da šije patuljka-sada su tu bitniji drinlinzi. Ovaj portal iz dana u dan se trudi da omalovaži ronalda, a da uzdigne messija.

LjutaKrajina- Mogu da pisem sta hocu i onako mi nece objaviti komentar

pre 9 godina

Joj ljudi ja ove liste bez Ronaldinja necu ni da citam. Jeste covjek pred penzijom,ali za je toliki problem Ronaldinja odmah staviti na prvo mjesto svih lista,za vjek vjekova, pa poslije redati ostale igrace,kako vec kome milo.

Mich

pre 9 godina

Mesi bi trebao da se dokaze u jos nekoj ligi, sem u ovoj sarlatanskoj u kojoj postoje dva kluba pored Barselone, mnogo je smesno da Ronaldo i on postizu po 100 go;ova u takvoj ligi u kojoj su nacesci rezultati 8-0 6-2 5-0

hahaha

pre 9 godina

@Mile
Pročitaj i tekst, nemoj samo naslov.
A džaba što ti misliš da je kompletniji, kad on čovek uvek ima više asistencija i golova, to je rezultat kvaliteta fudbalera.

Trifon Ivanov

pre 9 godina

Sad zbrojite sve te driblinge i dobićete prosječan broj driblinga Roberta Prosinečkog iz najboljih dana :). Do zimske stanke naravno :)

Aleksandar

pre 9 godina

Ja ne uzivam u njegovom fudbalu i fudbalu Barselone,voleo sam da gledam kako je Rajkardova Barselona igrala i to je kraj.Za mene he Ronaldo najkompletniji igrac danasnjice.

Melenci

pre 9 godina

a gde je tu Aleksis Sancez?Aleksandre u pravu si!Ovo kao da se vodi negativna kampanja protiv Ronalda!Ok.nije Ronaldo onaj stari ,ali niko ga ne moze omalovazavati,mnogo lepote je on dao fudbalu.Mesi je sjajan i nije potrebno urusavati bilo koga da bi bio najbolji.Ima svoje rezultate koji ga definisu kao najboljeg za sada.Ronaldo je uvek za respekt!

Mich

pre 9 godina

Mesi bi u ovoj nasoj bednoj ligi dao max 20 golova, prvo i ako prodje nekog drugi ga rusi sigurno, a u spanskoj ligi nisam video tri faula nad mesijem,
plus nasi tereni itd

neZya

pre 9 godina

Ronaldinho, Riquelme, Gheorghe Hagi, od sadasnjih Neymar recimo, oni su to radili sa šmekom, guranje lopte napred i zaobilaženje sporih defazivnih igrača je sve samo ne dribling. Inače pomenuti igrač je neosporno jedan od najboljih ikada ali ima daleko boljih i lepših od njega, bar što se tog segmenta igre tiče.

Homer Simpson

pre 9 godina

Riberi i Mura su igrali vrlo malo zadnje dve sezone. Prvi zbog povreda a drugi je gotovo uvek ba klupi. Ipak su u top 10 i imaju stvarno velik broj driblinga

Mich

pre 9 godina

odgovor za aha
pa naravno da je sarlatanska liga imaju tri kluba u ligi Real Barsu i Valensiju a Atletiko se probudio od pre dve tri godine, koji bre hetafe eibar granada kordoba, onio sluze samo za Mesijevu i Ronaldovu statistiku.
pratim fudbal poslednjih 30 godina i spanska liga nikad losija nije bila izuzev prejakih Barse i Reala

kruškason

pre 9 godina

nebitan podatak kao što je nebitan posjed lopte neke momčadi ili pretrčani kilometri...kad smo već kod pretrčanih km, messi spada u top 5 onih koji najmanje pretrče po utakmici, ne računajući golmane

DrMrŠakić

pre 9 godina

neslazem se sa ovim trebalo je da kazu ko ima najveci procenat uspesnih onda je on najbolji ovako neko jedbostavno pokusa na utakmici 10 20 puta i uste a ne prodje mu ni pola od toga ronaldo u poslesnjih par sezona i ne koristi driblinge samo pretrcaca igrace dok je igrao za mancester bio je nestvaran

mile

pre 9 godina

ronaldo je jednostavno bolji jer je kompletniji. messi ima levu nogu i to je sve. ronaldo zabija glavom, desnom, levom, pomaze odbrani, skace puno vise, asistira, ima verovatno najbolji pregled igre, sve napravi sam - ne treba mu suigraci. on zabija sa 35 metara lagano, messi nemoze sa vise od 10 - 15. najbolji sportista svih vremena ubedljivo.

Dzhoni

pre 9 godina

Hahah, kada je ronaldo počeo da šije patuljka u golovima-onda su bitnije postale asistencije. Kada je i tu počeo da šije patuljka-sada su tu bitniji drinlinzi. Ovaj portal iz dana u dan se trudi da omalovaži ronalda, a da uzdigne messija.

simke

pre 9 godina

Messi je ubjedljivo najbolji fudbaler svih vremena...Daje genijalne golove,lopta mu se lijepi za nogu,u korak moze da izbaci 2 igraca,koliko god pokusali da ga zaustave,on uvijek uspje da pobjegne cuvarima...Ima nevjerovatan pas kroz citavu odbranu,ima viziju koji drugi igraci nemaju,moze da spoji svog saigrtaca sa golom.....Daje veliki broj golova,a u isto vrijeme ima veliki broj asistencija...Cast mi je sto mogu da ga gledam,ovakav se fenomen tesko moze vise roditi....Leo Messi fudbalski dirigent i genije.

Mich

pre 9 godina

Mesi bi trebao da se dokaze u jos nekoj ligi, sem u ovoj sarlatanskoj u kojoj postoje dva kluba pored Barselone, mnogo je smesno da Ronaldo i on postizu po 100 go;ova u takvoj ligi u kojoj su nacesci rezultati 8-0 6-2 5-0

Aleksandar

pre 9 godina

Ja ne uzivam u njegovom fudbalu i fudbalu Barselone,voleo sam da gledam kako je Rajkardova Barselona igrala i to je kraj.Za mene he Ronaldo najkompletniji igrac danasnjice.

Svete

pre 9 godina

Zasto je to iznenadjenje ??? Ako CRonaldo gleda da sto pre padne ne znam kako moze onda da stigne da izvede dribling. A i to sto izvede, verujem da od tih 99 driblinga 98 je islo u pravcu korner zastavice i prema svom golmanu !!

Katambrik

pre 9 godina

Al zato zna da preskace loptu u mjestu,da doda loptu fintom,da okrene glavu kad dodaje,samo te stvari ga cine najkompletnijim fudbalerom u istoriji univerzuma,penale da ne spominjem !!!

Jesam li ja normalan ?!

kruškason

pre 9 godina

nebitan podatak kao što je nebitan posjed lopte neke momčadi ili pretrčani kilometri...kad smo već kod pretrčanih km, messi spada u top 5 onih koji najmanje pretrče po utakmici, ne računajući golmane

Mich

pre 9 godina

Mesi bi u ovoj nasoj bednoj ligi dao max 20 golova, prvo i ako prodje nekog drugi ga rusi sigurno, a u spanskoj ligi nisam video tri faula nad mesijem,
plus nasi tereni itd

DrMrŠakić

pre 9 godina

neslazem se sa ovim trebalo je da kazu ko ima najveci procenat uspesnih onda je on najbolji ovako neko jedbostavno pokusa na utakmici 10 20 puta i uste a ne prodje mu ni pola od toga ronaldo u poslesnjih par sezona i ne koristi driblinge samo pretrcaca igrace dok je igrao za mancester bio je nestvaran

Boban

pre 9 godina

Dribling je esencija fudbala .Njegova sustina, prestiz.. Onaj trenutak koji zaledi ili prokljuca krv u zilama i zato se njegovi konzumenti smatraju najvecim genijalcima loptanja.Garinca,Rivelinho, El pibe,Romario,Baggo ,Zidan,Ronaldo brazilac,Ronaldinho,danas Messi...svako na svoj nacin poseban, svako na svoj nacim kralj driblinga.Neki vise astraktvivni, neki vise produktivni, u svakom slucaju ,igraci koji su vrhovni bogovi fudbalskog olimpa i nemojte srknaviti tu ljepotu hejtom ,zavisti...Ja licno hvatam svaku mogucu priliku da gledam Mesija.Mali je cudo, od fudbala pravi simfoniju , umjetninu...Neka ga zdravlje samo posluzi..svako dobro..

neZya

pre 9 godina

Ronaldinho, Riquelme, Gheorghe Hagi, od sadasnjih Neymar recimo, oni su to radili sa šmekom, guranje lopte napred i zaobilaženje sporih defazivnih igrača je sve samo ne dribling. Inače pomenuti igrač je neosporno jedan od najboljih ikada ali ima daleko boljih i lepših od njega, bar što se tog segmenta igre tiče.

Mich

pre 9 godina

odgovor za aha
pa naravno da je sarlatanska liga imaju tri kluba u ligi Real Barsu i Valensiju a Atletiko se probudio od pre dve tri godine, koji bre hetafe eibar granada kordoba, onio sluze samo za Mesijevu i Ronaldovu statistiku.
pratim fudbal poslednjih 30 godina i spanska liga nikad losija nije bila izuzev prejakih Barse i Reala

Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.

pre 9 godina

U tome je razlika izmedju Lea i Kristijana, nije fudbal samo gledanje rezultata na livescoru, golovi i asistencije, tu su takodje vazni i driblinzi, kljucni pasevi, kreirane sanse saigracima, preseceni napadi i pasevi, odbrana, proigravanje ekipe, tehnika, brzina, snaga, talenat, timska igra i zajednistvo u ekipi. I generalno Mesi je bolji od Ronalda u svim bitnijim parametrima, i jednostavno je uzivanje gledati malog Argentinca kako igra.

Melenci

pre 9 godina

a gde je tu Aleksis Sancez?Aleksandre u pravu si!Ovo kao da se vodi negativna kampanja protiv Ronalda!Ok.nije Ronaldo onaj stari ,ali niko ga ne moze omalovazavati,mnogo lepote je on dao fudbalu.Mesi je sjajan i nije potrebno urusavati bilo koga da bi bio najbolji.Ima svoje rezultate koji ga definisu kao najboljeg za sada.Ronaldo je uvek za respekt!

pk

pre 9 godina

penaldo je najveća prevara današnjice. . samo što igra u Real gde mu klub kupuje pehare i čitava ekipa igra za njega .. puca puno penala jer bez njih ga ni livescore nebi zabelezio. . svi moraju da mu bacaju inače klupa. ..

MrMojoRisin

pre 9 godina

lucas moura iz psg-a je mnogo opasan dribler...mnogo mi se dopada lucidnost koju poseduje...sve je manje takvih ,,klasicnih" krila...
a messi k'o messi...sta vise reci o njemu...vise me nista ne iznenadjuje sto se njega tice...pozdrav...

Trifon Ivanov

pre 9 godina

Sad zbrojite sve te driblinge i dobićete prosječan broj driblinga Roberta Prosinečkog iz najboljih dana :). Do zimske stanke naravno :)

LjutaKrajina- Mogu da pisem sta hocu i onako mi nece objaviti komentar

pre 9 godina

Joj ljudi ja ove liste bez Ronaldinja necu ni da citam. Jeste covjek pred penzijom,ali za je toliki problem Ronaldinja odmah staviti na prvo mjesto svih lista,za vjek vjekova, pa poslije redati ostale igrace,kako vec kome milo.

The KING

pre 9 godina

Mesi bolji od Azara za samo 4 driblinga,samo je Mesi jaci igrac od njega niko drugi Azaru ne moze da pridje od danasnjih fudbalera kontrlola lopte,i dribling gotovo nalik Mesiju..Eden Azar#10

euronix

pre 9 godina

Ovo samo govori da je Kristijano Ronaldo najprecenjeniji igrac u modernom fudbalu. Veliki broj svojih golova daje iz penala, a ostali su klasicni tap in.

bachi

pre 9 godina

Hahah, kada je ronaldo počeo da šije patuljka u golovima-onda su bitnije postale asistencije. Kada je i tu počeo da šije patuljka-sada su tu bitniji drinlinzi. Ovaj portal iz dana u dan se trudi da omalovaži ronalda, a da uzdigne messija.
(Dzhoni, 09. mart 2015 09:46)
Hahaha pogledaj ti listu strelaca malo bolje, više ga ne šije a i izgleda da nikada i neće!

Messi

pre 9 godina

Messi has scored more league goals (15) in 2015 than Real Madrid players Ronaldo, Benzema and Bale combined (13)

Upravu je Simeone kad kaže da je Messi sam opasniji od bbc

Bole

pre 9 godina

Ali kad pročitam"vuče na levu stranu i levu nogu to samo zna"naježim se.Pa i da vuče ponovo se sprda sa svima,što mu je ne uzmu ako znaju i mogu.Kaže lik Ronaldo asistira i ima najbolji pregled igre!??!Nije sporno da asistira,ali ako se ne varam Mesi ima više asistencija,o pregledu igre neću ni da diskutujem,tu već ima majstora kakvih hoćete od Pirla,Xavi,Zidan,Ronaldinho...itd,kojima Ronaldo ne može da priđe.Ronaldo je igračina to ne sporim ali najbolji,ne sigurno,dok Mesi ako nije najbolji onda je sigurno u top 3 ikada, za sada.

aha

pre 9 godina

@Mich Spanska liga sarlatanska? Pa kako onda ti spanski klubovi redovno uzimaju meru klubovima iz drugih liga. Koja je to liga jaca od spanske. Da nije mozda premijer gde igraju barnli i lester?

Milos

pre 9 godina

messi ima levu nogu i to je sve. ronaldo zabija glavom, desnom, levom, pomaze odbrani, skace puno vise, asistira, ima verovatno najbolji pregled igre, sve napravi sam - ne treba mu suigraci. on zabija sa 35 metara lagano, messi nemoze sa vise od 10 - 15. najbolji sportista svih vremena ubedljivo.
(mile, 8. mart 2015 23:40)
Mesi svake sezone postigne vise golova desnom nogom nego Ronaldo levom-cinjenicno stanje.Svake sezone Mesi postigne vise golova van 16m od Ronalda(pri tome utrosi manje suteva)-zvanicna statistika.Ronaldo pomaze odbrani?Svasta...Garant ne mozes da se setis kada je Ronaldo poslednji put oduzeo nekome loptu.Ronaldo ima najbolji pregled igre?Samo u realu bar trojica imaju bolji pregled od njega.Zabija sa 35m lagano?Lagano on obara rekord u promasenim slobodnjacima,to radi lagano,te golove sa 35m vidjas jednom u godini(i odmah zaboravis 101 upropascen sut).Jedino u cemu je Ronaldo bolji je izvodjenje penala i skok igra,u svemu ostalom nije ni blizu Mesija(kreativnost,driblinzi,procenat realizacije...).

aca

pre 9 godina

Nikakvo čudo za Ronalda.. ja sam uvek tvrdio da je covek za autoputa jer on nikada nezna da dribla on samo baci loptu ispred sebe 20 metara i juri u prazan prostor.. Najzavisniji igrač slobodnog prostora. .

lipo

pre 9 godina

Messi kao kada stoji u mestu kao kada je u naletu on čuvare pošalje u publiku dok je Ronaldo ekstremno zavisan od brzine i slobodnog.. kada je Ronaldo u mestu on nesme napred i odma gleda kako da vrati loptu nazad ..

sasa

pre 9 godina

ronaldo je jednostavno bolji jer je kompletniji. messi ima levu nogu i to je sve. ronaldo zabija glavom, desnom, levom, pomaze odbrani, skace puno vise, asistira, ima verovatno najbolji pregled igre, sve napravi sam - ne treba mu suigraci. on zabija sa 35 metara lagano, messi nemoze sa vise od 10 - 15. najbolji sportista svih vremena ubedljivo.
(mile, 8. mart 2015 23:40)

pogledaj koliko golova mesi daje desnog nogom ako nisi znao oprosteno ti je. pogledaj ko je najbolji asistent u spanskoj ligi u istoriji a ima tek 27 godina, ako nisi znao oprosteno ti je. i ronaldo ima bolji pregled igre od mesija, hahaha. pa takve asistentcije kakve mesi pravi ne pravi niko tako lako i tako cesto. a drugo, jos od kad je imao 19 godina sam mu se divio kako u 0.2s odluci da li je najoptimalnije da asistira i kako ili da dribla ili sta vec, i kada je u 16metara kako ne izgubi pamet pa sutira cim bude blizu lopte ko sivonja, nego uvek mirno ili napravi fintu da stvori bolju priliku ili obidje golmana ili sutne u drugi ugao itd. Mada sta ja da pricam, statistike govore same za sebe : http://fivethirtyeight.com/features/lionel-messi-is-impossible/

Tyrael

pre 9 godina

Prilicno sam siguran da Messi ima jos veci broj driblinga od Hazarda. Decko ima 27 godina a na ovom nivou igra skoro od svoje 20. godine. U svojoj najslabijoj sezoni je imao 40+ golova. Najbolji strelac u istoriji lige sampiona. Najbolji strelac u istoriji Primere. Najbolji asistent u istoriji Primere. Igrac sa najvise osvojenih Zlatnih lopti u istoriji. Verovatno ce postati i najbolji strelac u reprezentaciji. A ima 27 godina!

Messi

pre 9 godina

Zar se nije Messi dokazao u najacoj ligi na svetu Sampionskoj ligi gde drži rekord svih vremena a tek mu 27 ? Dao je Leverkuzenu 5. Arsenalu 4. Unitedu 2. Bayernu 2. Milanu 2 . ukupno 75 puta trese mreže evropskim velikanima !!!!

joker

pre 9 godina

Dribling je esencija fudbala .Njegova sustina, prestiz.. Onaj trenutak koji zaledi ili prokljuca krv u zilama i zato se njegovi konzumenti smatraju najvecim genijalcima loptanja.Garinca,Rivelinho, El pibe,Romario,Baggo ,Zidan,Ronaldo brazilac,Ronaldinho,danas Messi...svako na svoj nacin poseban, svako na svoj nacim kralj driblinga.Neki vise astraktvivni, neki vise produktivni, u svakom slucaju ,igraci koji su vrhovni bogovi fudbalskog olimpa i nemojte srknaviti tu ljepotu hejtom ,zavisti...Ja licno hvatam svaku mogucu priliku da gledam Mesija.Mali je cudo, od fudbala pravi simfoniju , umjetninu...Neka ga zdravlje samo posluzi..svako dobro..
(Boban, 8. mart 2015 23:54)

jedan od najlepsih komentara koje sam skoro procitao.svaka cast. sta god da dodam pokvaricu ti komentar :) respect ronaldu i svima ostalim,ali messi je neka druga dimenzija. moguce cak da se radi i o najboljem ikad.odgledao sam citav ovaj klip i ostao sam bez daha !

juznjak

pre 9 godina

posaljes dvojicu na ronalda i gotovo,nema ga covek :)
kod mesija to ne pomaze.
ronaldo je extra igrac,samo nije mesi.
da nije mesija, svi bi pricali o ronaldu.
samo on ne moze da resi neke tvrde utakmice,zagubi se u sivilu,treba mu prostor...
mesi igra kao na video igrici,vuce levo,pa promeni 25m desno,juri ga pola tima i onda zavrne slobodnom igracu i gol.

za svakog poznavalaca fudbala mesi je najjaci igracu zadnjih 15 godin.
kao sto je pele obelezio sedamdesete,maradona osmdesete,sad je mesi kralj.

neutralni felsh

pre 9 godina

Al zato zna da preskace loptu u mjestu,da doda loptu fintom,da okrene glavu kad dodaje,samo te stvari ga cine najkompletnijim fudbalerom u istoriji univerzuma,penale da ne spominjem !!!

Jesam li ja normalan ?!
(Katambrik, 08. mart 2015 23:37)


ne, ali imas dobar smisao za humor ;)

svaka cast, pozz

goran

pre 9 godina

brutalno... pratim fudbal od sp 82, maradona jeste igracina, ali mislim da gledamo najboljeg koji se rodio i koji ce se ikad roditi... ocakva kontrola lopte, ovakvi driblinzi u ovakvoj brzini... zadnjih sezonu dve sam primetio da ga vise niko ni ne napada kad mu je lopta u nogama, povlace se pa makar i u peterac, znaju da jedino mogu da ispadnu glupi u drustvu ako krenu na njega. ne kapiram ni ljude koji ulaze u bilo kakvu raspravu sa decom koja tvrde da je ronaldo bolji? pa alo ne poredimo frizuru, trbusnjake ili donji ves vec ko je bolji na terenu, a tu u svakom segmentu se zna ko dominira... i dominirace...

oko

pre 9 godina

Zanimljivo da u vrhu ima toliko igrača iz Bundeslige. . jeli to možda dokaz da je najlakse igrati i Bundesligi i da su tamo odbrane lose?

Boco10

pre 9 godina

Obratite paznju kad gledate CR i vidjecetw da on bzv uradi neke finte i dobaci loptu ili sutne. Rijetko kad on presribla jednog pa ponese loptu ili vise njih za redom.. Explozivan je i brz i onda u glavnom ednog predribla i sutne, a na sredini bzv nesto izmlatara za publiku, pogleda u suprotnu stranu i dobaci, al bez ikakve ideje, nego onako radi izgleda. Pozdrav!

toliko

pre 9 godina

@Dzohni Prvo covek koji drugog coveka naziva patuljkom prvo treba da odraste. Jer taj kojeg ti zoves patuljkom sa 27 ima ono sto ti ne bi imao ni da zivis deset zivota. Drugo u cemu to Ronaldo sije Mesija? Golovima? Stvarno? Ajde proveri. Mesi ga sije i u golovima i u asistencijama, trofejima, zlatnim loptama, ma u svemu.

kako da ne

pre 9 godina

@mile Ronaldo pomaze odbrani? Bolji je asistent od Mesija? Ima bolji pregled igre?! Najbolji sportista na svetu? Hahahahaha decace idi prati bocanje. Ronaldo nikad ne pomaze odbrani vec sve ceka na gotovo. O pregledu igre da ne pricamo, nije ni u prvih 50 igraca po tom segmentu igre. A da je najbolji sportista ikada je toliko smesno. Pored Dzordana, Federera, Karla Luisa i mnogih drugih... Mesi je dao vise golova od Ronalda, ima mnogo vise asistencija od Ronalda, osvojio je vise trofeja od Ronalda. Mesi sam predje ceo protivnicki tim i postigne pogodak. Smesni ste deco sa vasim fantazijama i pricom da je Ronaldo bolji.

Dario

pre 9 godina

Kapa do poda Ronaldu ,ali porediti ga sa Mesijem je pomalo cak i neukusno.Ovo je samo jedan od brojnih dokaza kolika je ustvari razlika izmedju njih,koliko je Messi korisniji za tim ,koliko Ronaldo ustvari ovisi od tima ,koliko je lepse gledati Mesija jer decko napravi po nekoliko cudesnih prodora na tekmi ,a sta je lepse u fudbalu od drblinga.?? Ta tkz slalom tehnika ,koja pre svega simbolizira argentince je dovedena do savrsentva u vidu i delu Lea Mesija...Ronaldo jednostavno nije taj nivo i ponekad mi bude zao momka jer je ocigledno koliko se jadan trudi biti bolji,al svako iole objektivan i normalan vidi tu razliku.Ne postoji u ovoj eri igrac koji je bolji od Lea,a da li je najbolji u istoriji,neka sude kompetentniji ljudi od nas po zavrsetku njegove karjere.Ja znam da u svojih 28 godina nisam video nesto dominantnije i bolje.

snikers

pre 9 godina

dosta vise o ronaldu,lik je inferioran u svakom segmentu igre u odnosu na vise igraca,ne samo messija...njemu je potreban ispodprosecan protivnik da bi on izgledao kao majstor,zato se i ne vidi kad je protivnik prosecan i vise od proseka...pa 90% golova su mu penali+ ziceri koji su mu namesteni na tacni...skoro svi koji misle da je ronaldo najbolji sad/ikad su tinejdzeri 13-19 godina...svi stariji,razumniji sa kojima sam razgovarao kazu da je messi bar za klasu bolji...ja ne gotivim barsu,nerviraju me,padavicari su svi sem messija...on je decko onako mlak,nije neka licnost ali nije glumac i realno je bog fudbala

hepek

pre 9 godina

Pokreno ovaj klip cisto malo da pogledam i nisam mogao da prekinem . 26 min sam uzivao ! Ovaj mali je stvarno nesto posebno. Postovanje Ronaldu i svim ostalim majstorima danasnjice,ali kepecu niko nije ni do kolena. Pitanje je zaista da li ce se ovakav majstor ikad vise pojaviti .Treba uzivat u njegovom fudbalu dok jos mozemo.Pzz

haylee

pre 9 godina

pa ko se razume u fudbal, njemu nije iznenadjenje da CR nije u top 20. Taj ima jednu fintu koju izvodi na brzinu i eksplozivnost. Kako sezona odmice, sve mu je teze da to izvodi zbog manjka snage u toku utakmice, da bi u velikim utakmicama za klub i repku redovno bio nevidljiv. Tako je svake godine.

hahaha

pre 9 godina

@Mile
Pročitaj i tekst, nemoj samo naslov.
A džaba što ti misliš da je kompletniji, kad on čovek uvek ima više asistencija i golova, to je rezultat kvaliteta fudbalera.

CJ

pre 9 godina

Činjenica je da Ronaldo mnogo manje dribla negoli u MU ali isto tako daje kudikamo više golova, jednostavno postao je gol mašina, terminator. Takođe je činjenica da polako sve više ispada iz forme i da za najviše 18 meseci odlazi iz Reala. Real ne trpi 30+ igrače, pogotovo ne u ofanzivi, jedino su Zizua nekako istrpeli do 34 a svi dobro znamo ko je bio on.

ggg

pre 9 godina

@Mich
Pa neki timovi iz te "šarlatanske" lige su držali predavanja nekim evropskim velikanima u proteklih par godina, atletik bilbao junajtedu, atletiko madrid celziju, prosle godine atltiko madrid u finalu lige sampiona, sevilja sampion lige uefa, proteklih godina atletiko madrid i valensija isto.
Problem je što bi Barsa i Real bili najjači u svakoj ligi, nisu ostali španci toliko slabi, nego su ovi prejaki.

Homer Simpson

pre 9 godina

Riberi i Mura su igrali vrlo malo zadnje dve sezone. Prvi zbog povreda a drugi je gotovo uvek ba klupi. Ipak su u top 10 i imaju stvarno velik broj driblinga