Četvrtak, 05.03.2015.

09:50

Nadal: Želim da prestignem Samprasa

Po mnogima najbolji teniser u istoriji Rafael Nadal rekao je da ima želju da prestigne Pita Samprasa po broju osvojenih Gren slemova.

Izvor: B92

Nadal: Želim da prestignem Samprasa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

zoran

pre 9 godina

Rafa ima prednost u medjusobnim mecevima sa Federerom iz razloga sto igra levom rukom pa njegov forhend ide visoko na protivnikov bekhend.Nole moze da mu parira jer igra dvorucni bekhend ali mi nije jasno da ovu Federerovu "slabost" i sam ne iskoristi.

Beobrad

pre 9 godina

Ovaj RG bice Novakova 9. GS titula !
A morao je do sad imati makar 10, ali cudna 3 finala su ga zadrzala za 8 !
Tako da ce Rafael da priceka s prestizanjem Samprasa!

Jao

pre 9 godina

Realno,ima kvalitetniju karijeru od Samprasa,jer on nema RG i zlato na olimpijadi,za razliku od Nadala koji sve moguce ima,tako da ovo nije daleko od istine.

bojan

pre 9 godina

glupost je pisati da je nadal ista propustio zbog povreda. pa njegova karijera traje duze od samprasove, samo iza lendla, konorsa i federera je.
preskakao je slemove za kojd nije bio spreman, vise su od fizickih mana propatili i federer (2008 mononukleoza i 2013 ledja) i nole (pre 2011 problemi sa disanjem). nekako je nadal uvek bio spreman za sezonu sljake, tako da njegove povrede ne drze toliko vodu. ne postoji turnir koji bi osvojio da nije bilo nekih od tih nazovi povreda.
sto se tice toga da bi nadal stigao federera da nije noleta, uopste nije tacno, bez novaka federer ima 21 slem, nadal 16, ili 20-17.

lupati po tastaturi

pre 9 godina

Cuj ovog Davidenko nije lezao Rafi, pa da li stvarno mislis da bi Davidenko imao manje od 5 ili 10 pobeda minusa sa Rafom da nije bukvalno nestao sa teniske scene pre 5-6 godina? To je isto kao izjaviti da Giljerno Kanjas ne lezi Federeru. Nadal 10 meseci nije dobio top 10 igraca jer je bio povredjen a posto se bavis statistikom trebalo bi da znas za Nadalov surov skor sa top 30 (ukljucujuci top 10!) protivnicima tokom cele karijere. Toliko od mene, gledajte pravljenje istorije!

cofi008

pre 9 godina

@bojaan Da nema sljake Nadal bi imao 5 gren slem titula. Da nema betona Novak bi imao 2 gren slema. Toliko.
(eto, 05. mart 2015 12:42)
da nema trave i betona federer bi imao samo 1 gren slem
(beli, 05. mart 2015 13:48)

da nema trave,betona i sljake,federer, nadal i djokovic ne bi imali slemove.

Šojić

pre 9 godina

Drugo,ne paše mu Nadal,ali neko koga Federer "dere" sa lakoćom,ne paše Rafi.
(Damir, 05. mart 2015 14:30)

Nisam znao da Roddick ne paše Rafi!

ollloiiiolllo

pre 9 godina

(Djole, 05. mart 2015 14:50)

Neće biti da su Srbi samo izmislili tvrdnju o Federerovoj slaboj konkurenciji na počrtku njegove karijere. Guglaj malo šta su Agasi, Keš i Rafter rekli na tu temu. Agasi je čak otvoreno rekao da su Nadalovi slemovi veće težine od Federerovih zbog konkurencije. Samim tim i Noletovi.

hemicar

pre 9 godina

Da se Rafica nije oglasio i ovim bojama nam oci iskopao, ne bi znali da je ikada igrao.
P.S. Onda mozete misliti koliko se svet seca ko je prosle godine pobedio na US Openu.

FedEx

pre 9 godina

,,Po mnogima najbolji u istoriji,, da li se salite?Najbolji u istorji u svim segmentima je Rodzer Federer i u to nema dileme.Covek je osvojio sve sto se moze osvojiti i toliki broj rekorda drzi.Molim vas kada nesto pisete da se drzite cinjenica i postignutog.To sto Federeru ne lezi taj stil igre Nadala zbog svojih spinova, to je drugo.Da nema tih spinova, Federer bi ga oduvao.Federer je po mnogima najuspesniji teniser ikada i tacka.I covek sa svojih, uskoro 34. godine, igra fenomenalno a secam se kada su ga komentatori slali jos pre 7-8 godina u penziju.Imao je u tim trenucima zdravstvenih problema, problema sa ledjima, ali zadnja 2 meca je dobio Novaka, koji po mnogima igra vanserisjski od ostalih tenisera.

Otvoreno govoreci

pre 9 godina

Naravno da je medju najvecima u istoriji, po mom misljenju kao i po misljenju mnogih i najveci. Zasto? Zato sto cinjenice to govore, na terenu i van terena, a to ne vidi samo neko ko ne zeli da vidi i ko je ostrascen. Nije tesko biti objektivan. Pozdrav

Igor

pre 9 godina

Ne mogu da verujem da svi pričaju, "zamislite samo da nije imao silne povrede". Pa šta mislite, zašto ga ubijaju povrede?? Zato što je to neka kosmička nepravda? Ne, nego je preterao sa gutanjem i ubrizgavanjem suplemenata i steroida i ko zna čega sve, zarad instant slave. Dečko je bio mršav kao grana pre nego što je uplivao u profesionalne vode, a onda premo noći 30kg više čistih mišića... ma nije valjda. Čija kolena bi to izdržala? Sada plaća cenu! Sa druge strane, pogledajte koliko traje Federerovo, zdravo tretirano telo. Ko hoće veće, izgubi iz vreće... to su njegove povrede. Sam je kriv. Želja za slavom ga je pojela i uopšte ga ne žalim. Daleko je taj od najboljih svih vremena!

Pozdrav za B92

pre 9 godina

Shvatite vec jednom da je Federer ubedljivo bolji od Nadala na 3 Slema, a na Zavrsnom Mastersu ima 6 titula a Nadal nijednu. Pustite vise te price o skoru, pa da li je Rafa bolji u Australiji od Rodzera, zato sto ga je pobedio u sva 3 duela tamo? Naravno da ne, zato sto Fed tamo ima 4 titule a Rafa samo jednu. Mislim, iole razumnom coveku je jasno da je bolji onaj koji ima vise titula, tako da je smesno i raspravljati o tome. Pa tek 302 nedelje na prvom mestu, to je tek posebna prica. A niko recimo i ne pominje da su Federer i Nadal na travi odigrali samo 3 meca. Na Americkoj turneji samo 1(Sinsinati 2013. , kada je Federer imao najgoru sezonu, a i to je Nadal jedva dobio posle preokreta).

Damir

pre 9 godina

Jeste zapeli za taj međusobni skor da Federerom...Nabijen je tako na zemlji,ostale podloge su egal. Problem je što se većina igra na zemlji. Drugo,ne paše mu Nadal,ali neko koga Federer "dere" sa lakoćom,ne paše Rafi. Cjelokupna karijera je zasad na strani Federera u odnosu na sve ostale. Možda ostane tako,možda ne. Vrijeme će pokazat. Navijanje na stranu,činjenice zasad kazuju tako. Broj GS-a je najbitniji svakom živom,pa Mastersi. Da nije tako,spominjali bi se pobjednici Vina del Mara i Estorila godinama.

Damir

pre 9 godina

Jedan od najvećih,to je u redu...a koji su to mnogi koji kažu da je najveći? Možda bude za koju godinu,a prema dosadašnjem učinku,tu je Federer neprikosnoven.

Her Zivota

pre 9 godina

Cinjenica je, takodje, da prvi teniser sveta vise od pola godine nije dobio coveka koji ima 34 godine.
(Mikii, 5. mart 2015 12:54)


Nadal ga nije dobio preko godinu dana, a top 10 igraca nije pobedio 9 meseci??
I da, kako Novak da ga dobije kada ovaj izadje u dzemperu pred publikom i kaze, danas ne mogu da igram dovoljno dobro da bih imao sansu da pobedim Novaka ??
Ima jedna zanimljivost, kada je Djo1e predhodnih 8 puta izgubio od Federera osvojio je sledeci masters turnir na kojem je ucestvovao !!

Lazari

pre 9 godina

Novak je prvi rekao da je po njemu Nadal najbolji ikada! Ne jedan od, ne fraza, ne sada, nego za njega najbolji ikada! Na ceremoniji dodele pehara u IW 2011. godine. Nikada nisam cuo igraca da tako direktno kaze drugom kao Nole tada. Da li je hteo malo i Rodzera sa tim da potkaci, jer je rivalstvo kuljalo, ne znam, ali proverite na ju tjubu i videcete. Sada ce mnogi reci to cesto govore, ali ne govore. Kazu jedan od, trenutno itd. Mozda eventualno kazu Verovatno najbolji!

Djole

pre 9 godina

Neki ovde mnogo lupaju... Koka god da izaberu za najboljeg svih vremena,uvek ce biti "kako moze on kad nema ovo,ono..." Ako kazemo Federer bice - skor sa Nadalom,nema olimpijko zlato (u singlu),konkurencija slaba... Ako kazemo Nadal - nema osvojen Masters kup,igra samo na sljaci,od 14 GS-a 9 je na RG,stil igre,sumnje na doping,nema najvise osvojenih GS-ova,nedelja na 1. mestu... Ako kazemo Sampras - nema kompletiran GS,polovinu titula je osvojio na WB,nema zlato na OI,nema najvise nedelja na 1. mestu. Ako kazemo Lejver - ima "samo" 11 GS-ova,tada je bilo mnogo lakse igrati tenis,morao je bar jos neki GS da osvoji... Ostali (jos uvek) nisu konkurencija. Ja mislim da je Federer najbolji jer ima najmanje ovih nedostataka. Sta ste se uhvatili za taj H2H,nije to sve... Pa i Davidenko ima poz. skor sa Rafom,jer on najbolji svih vremena? Nije. Davidenko nije bolji od Rafe,samo mu ne lezi. A tu floskulu "slaba konkurencija" su Srbi izmislili,nigde u svetu necete cuti tako nesto kad je Federer u pitanju. Kad bi Safin,Rodik,Nalbandijan,Gonzales i ostali culi da ih zovemo slaba konkurencija,sa punim pravom bi nam rekli "ko ste vi da nam umanjujete uspehe,da nas nazivate tako? Sta ste vi uradili? Sta je ova danasnja konkurencija uradila (osim Noleta)?" Njih je Federer ucinio "slabim". Sad vise ne moze jer je mator. I da,nema "sta bi bilo da Rafa nije bio povredjen". Nije bilo i gotovo.

Adi

pre 9 godina

Ja nikad ni od koga nisam cuo sto se tice prijasnjih legendi i strucnjaka za tenis, da je Rafa bolji od Rogera, ni u snu kako ce biti bolji covjek koji za oko igra tako ruzan tenis i koji je 9 gs osvojio na zemlji od 14 , pa et Nole ima 8 bolji je i kompletniji duplo igrac od Rafe to se vidi iz aviona. I mecevi Noleta i Rogera su lijek za oci ,a kad i Nole i Roger igraju protiv Rafe to je patnja jer Nadal prebacuje do besvijesti .

Srbija_fan

pre 9 godina

Znaci on zeli da osvoji bar jos 1 GS do penzije, a najbolji ikada? Mislim da Federer u 34 ima cilj da osvoji vise GS do penzije od njega. E moj Rafa sta ti povrede uradise?

Nole buduci najbolji svih vremena

pre 9 godina

Уз сав респект према осталима: Надал је најбољи тенисер свих времена! Недостају му још 3 ГС, али што је битније, скор у победама против "најбољег" Федерера је 23:10. Како онда да слабији буде бољи, да ли зато што је слабији у време док Надал није играо, дерао боранију, јер је био срећан да је ушао у тенис када су Сампрас, Агаси излазили и дошао у потпуни вакум. По свему, без навијања, Надал је најбољи, а надам се да ће га престићи Новак.

beli

pre 9 godina

@bojaan Da nema sljake Nadal bi imao 5 gren slem titula. Da nema betona Novak bi imao 2 gren slema. Toliko.
(eto, 05. mart 2015 12:42)
da nema trave i betona federer bi imao samo 1 gren slem

igor

pre 9 godina

Gdje bio 34 godisnjak u Londonu sa Mastera pobjego.Covek osvojio mali turniric Dubaji.Novak guro kolica sa zenom obilazio tv i pozorista.Sta vise kazati.

Luka

pre 9 godina

@Miljko A zasto se racuna samo od 2011? Tenis se igra mnogo duze, a Nadal je osvojio 14 GS, Nole 8, Federer 17! I to je tako. To sta ce ko osvojiti i koliko mi ne znamo. Isto smo mislili da ce Nole pobediti na Us openu pa je dobio lekciju od realno autsajdera. To da Nole u naredne tri godine moze da osvoji 10 i vise slemova kako ti kazes, je naucna fantastika. On to nije mogao ni u najboljim godinama tesko je ovekivati da to uradi u 30-im.

Slobo

pre 9 godina

Po kojim to mnogima je Nadal najbolji u istoriji, ili tacnije po kome je to Nadal bolji od doktora tenisa i coveka koji je tako recu tu igricu presao milion puta od maestra Rodzera Federera !!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (RF, 5. mart 2015 10:30)

Federer kad vidi Rafu odmah skida gace , sto bi rekao Svetislav Pesic.
Federer moze da zahvali Novaku i povredama Nadala,inace bi ga Rafa vec prestigao po broju GS titula. Kao teniser Rafa je bolji, a kao covek da ne pricam.
Nadal - Federer 23/10 hahahhaaaaaaaaa

Milojko

pre 9 godina

Statistika kaze 'vako: od 2014 Djokovic je uzeo 2, Nadal 1, svi ostali zajedno 2; od 2013 Dj 3, N 3, O 3; od 2012 Dj 4, N 4, O 5; od 2011 Dj 7, N 5, O 5. Nadal mozda i moze jos 1 na RG, ali to je sve. Ostali uzmu sporadicno u proseku 1 godisnje. Ostalo ide Djokovicu u naredne 3 godine.

Illmatic '94

pre 9 godina

Надал је најбољи тенисер свих времена. Замислите да га нису мучила колена,па имао би до сада 18 гренд слемова. Свакако је бољи од Федерера јер има више победа у међусобним дуелима и више добијених финала. Још је Рафа играо атрактивнији тенис ид Роџера. Милина била гледати јако враћа лоптице за којима нико жив не би потрчао. Најбољи меч који сам гледао,можда и најбољи икада је финале Вимблдона 2008. када је Надал добио Федерера 3:2. Више ид 5. сати епске борбе и врхунског тениса. То је био тенис,а не ово данас,уз дужно поштовање Нолету. Мислим да Новак има среће јер нема сад толико јаких противника као пре. Нишикори,Мареј,Чилић,они неки играчу? Сетите се пре Вердаска,Родика,Давиденка,Џејмса,Налбандијана,Гонзалеза. Колико је само било незгодних играча. Данас Роџер матор,Рафа променуо стил игре и није више брз као пре а ту се Ноле издвојио сад сам..

Lazari

pre 9 godina

Nismo ni svesni koliko ce interesovanje za tenis, pogotovu u nasoj zemlji, opasti kada ovi velikani zavrse karijere. Trojka i Endi. Da li mozete da zamislite sebe da 3 sata gledate Kokinakisa protiv Zvereva!? Setite se samo pre 6,7 godina, svaki mec se gledao, a sada tenisa ima toliko na tvu, da se osim Novaka i ove spominjane trojke ponekad, uopste ne gledaju mecevi. Zasicenje, a za 5 godina bolje da ne otkupljuju prava Mastersa

Lale lazov

pre 9 godina

Ovaj Nadal rspasce se od skromnosti, sta je ovo pa dajte malo tog borbenog duha i u recima, prenesite tu energiju malo i na nas. Eh kakve je izjave Nole ranije davao, sad i on meri svaku rec. Vise i ne pratim sva desavanja kao nekad bas zbog toga. kao mrtva puvala ste.

RF

pre 9 godina

Po kojim to mnogima je Nadal najbolji u istoriji, ili tacnije po kome je to Nadal bolji od doktora tenisa i coveka koji je tako recu tu igricu presao milion puta od maestra Rodzera Federera !!!

Dragan

pre 9 godina

Zelje su jedno,realnost drugo.Cinjenica je da Nadal vise od pola godine nije dobio nikog iz top 10. Sto se tice gran slemova do kraja karijere moze jedino da se nada da ce doci do zavrsnice Rolan Garosa.

danilo

pre 9 godina

Niko od igrača, ma koliko veliki bio, ne može da pravi velike planove, niti da uzme milione na kladionici.
Postoji samo silan rad i fokus, i to je nešto što leži u rukama igrača, dok nešto sreće dolazi po nejasnim pravilima.
Svakako je Rafa bliži 17.GS nego Fedex 19.
Ali čini mi se da će pre Nole osvojiti 5 GS nego Rafa 3?
Naglasak je na "čini mi se".

Lazari

pre 9 godina

Nismo ni svesni koliko ce interesovanje za tenis, pogotovu u nasoj zemlji, opasti kada ovi velikani zavrse karijere. Trojka i Endi. Da li mozete da zamislite sebe da 3 sata gledate Kokinakisa protiv Zvereva!? Setite se samo pre 6,7 godina, svaki mec se gledao, a sada tenisa ima toliko na tvu, da se osim Novaka i ove spominjane trojke ponekad, uopste ne gledaju mecevi. Zasicenje, a za 5 godina bolje da ne otkupljuju prava Mastersa

danilo

pre 9 godina

Niko od igrača, ma koliko veliki bio, ne može da pravi velike planove, niti da uzme milione na kladionici.
Postoji samo silan rad i fokus, i to je nešto što leži u rukama igrača, dok nešto sreće dolazi po nejasnim pravilima.
Svakako je Rafa bliži 17.GS nego Fedex 19.
Ali čini mi se da će pre Nole osvojiti 5 GS nego Rafa 3?
Naglasak je na "čini mi se".

Dragan

pre 9 godina

Zelje su jedno,realnost drugo.Cinjenica je da Nadal vise od pola godine nije dobio nikog iz top 10. Sto se tice gran slemova do kraja karijere moze jedino da se nada da ce doci do zavrsnice Rolan Garosa.

Slobo

pre 9 godina

Po kojim to mnogima je Nadal najbolji u istoriji, ili tacnije po kome je to Nadal bolji od doktora tenisa i coveka koji je tako recu tu igricu presao milion puta od maestra Rodzera Federera !!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (RF, 5. mart 2015 10:30)

Federer kad vidi Rafu odmah skida gace , sto bi rekao Svetislav Pesic.
Federer moze da zahvali Novaku i povredama Nadala,inace bi ga Rafa vec prestigao po broju GS titula. Kao teniser Rafa je bolji, a kao covek da ne pricam.
Nadal - Federer 23/10 hahahhaaaaaaaaa

RF

pre 9 godina

Po kojim to mnogima je Nadal najbolji u istoriji, ili tacnije po kome je to Nadal bolji od doktora tenisa i coveka koji je tako recu tu igricu presao milion puta od maestra Rodzera Federera !!!

cofi008

pre 9 godina

@bojaan Da nema sljake Nadal bi imao 5 gren slem titula. Da nema betona Novak bi imao 2 gren slema. Toliko.
(eto, 05. mart 2015 12:42)
da nema trave i betona federer bi imao samo 1 gren slem
(beli, 05. mart 2015 13:48)

da nema trave,betona i sljake,federer, nadal i djokovic ne bi imali slemove.

Milojko

pre 9 godina

Statistika kaze 'vako: od 2014 Djokovic je uzeo 2, Nadal 1, svi ostali zajedno 2; od 2013 Dj 3, N 3, O 3; od 2012 Dj 4, N 4, O 5; od 2011 Dj 7, N 5, O 5. Nadal mozda i moze jos 1 na RG, ali to je sve. Ostali uzmu sporadicno u proseku 1 godisnje. Ostalo ide Djokovicu u naredne 3 godine.

igor

pre 9 godina

Gdje bio 34 godisnjak u Londonu sa Mastera pobjego.Covek osvojio mali turniric Dubaji.Novak guro kolica sa zenom obilazio tv i pozorista.Sta vise kazati.

beli

pre 9 godina

@bojaan Da nema sljake Nadal bi imao 5 gren slem titula. Da nema betona Novak bi imao 2 gren slema. Toliko.
(eto, 05. mart 2015 12:42)
da nema trave i betona federer bi imao samo 1 gren slem

Nole buduci najbolji svih vremena

pre 9 godina

Уз сав респект према осталима: Надал је најбољи тенисер свих времена! Недостају му још 3 ГС, али што је битније, скор у победама против "најбољег" Федерера је 23:10. Како онда да слабији буде бољи, да ли зато што је слабији у време док Надал није играо, дерао боранију, јер је био срећан да је ушао у тенис када су Сампрас, Агаси излазили и дошао у потпуни вакум. По свему, без навијања, Надал је најбољи, а надам се да ће га престићи Новак.

Damir

pre 9 godina

Jedan od najvećih,to je u redu...a koji su to mnogi koji kažu da je najveći? Možda bude za koju godinu,a prema dosadašnjem učinku,tu je Federer neprikosnoven.

Her Zivota

pre 9 godina

Cinjenica je, takodje, da prvi teniser sveta vise od pola godine nije dobio coveka koji ima 34 godine.
(Mikii, 5. mart 2015 12:54)


Nadal ga nije dobio preko godinu dana, a top 10 igraca nije pobedio 9 meseci??
I da, kako Novak da ga dobije kada ovaj izadje u dzemperu pred publikom i kaze, danas ne mogu da igram dovoljno dobro da bih imao sansu da pobedim Novaka ??
Ima jedna zanimljivost, kada je Djo1e predhodnih 8 puta izgubio od Federera osvojio je sledeci masters turnir na kojem je ucestvovao !!

Igor

pre 9 godina

Ne mogu da verujem da svi pričaju, "zamislite samo da nije imao silne povrede". Pa šta mislite, zašto ga ubijaju povrede?? Zato što je to neka kosmička nepravda? Ne, nego je preterao sa gutanjem i ubrizgavanjem suplemenata i steroida i ko zna čega sve, zarad instant slave. Dečko je bio mršav kao grana pre nego što je uplivao u profesionalne vode, a onda premo noći 30kg više čistih mišića... ma nije valjda. Čija kolena bi to izdržala? Sada plaća cenu! Sa druge strane, pogledajte koliko traje Federerovo, zdravo tretirano telo. Ko hoće veće, izgubi iz vreće... to su njegove povrede. Sam je kriv. Želja za slavom ga je pojela i uopšte ga ne žalim. Daleko je taj od najboljih svih vremena!

Illmatic '94

pre 9 godina

Надал је најбољи тенисер свих времена. Замислите да га нису мучила колена,па имао би до сада 18 гренд слемова. Свакако је бољи од Федерера јер има више победа у међусобним дуелима и више добијених финала. Још је Рафа играо атрактивнији тенис ид Роџера. Милина била гледати јако враћа лоптице за којима нико жив не би потрчао. Најбољи меч који сам гледао,можда и најбољи икада је финале Вимблдона 2008. када је Надал добио Федерера 3:2. Више ид 5. сати епске борбе и врхунског тениса. То је био тенис,а не ово данас,уз дужно поштовање Нолету. Мислим да Новак има среће јер нема сад толико јаких противника као пре. Нишикори,Мареј,Чилић,они неки играчу? Сетите се пре Вердаска,Родика,Давиденка,Џејмса,Налбандијана,Гонзалеза. Колико је само било незгодних играча. Данас Роџер матор,Рафа променуо стил игре и није више брз као пре а ту се Ноле издвојио сад сам..

Otvoreno govoreci

pre 9 godina

Naravno da je medju najvecima u istoriji, po mom misljenju kao i po misljenju mnogih i najveci. Zasto? Zato sto cinjenice to govore, na terenu i van terena, a to ne vidi samo neko ko ne zeli da vidi i ko je ostrascen. Nije tesko biti objektivan. Pozdrav

Luka

pre 9 godina

@Miljko A zasto se racuna samo od 2011? Tenis se igra mnogo duze, a Nadal je osvojio 14 GS, Nole 8, Federer 17! I to je tako. To sta ce ko osvojiti i koliko mi ne znamo. Isto smo mislili da ce Nole pobediti na Us openu pa je dobio lekciju od realno autsajdera. To da Nole u naredne tri godine moze da osvoji 10 i vise slemova kako ti kazes, je naucna fantastika. On to nije mogao ni u najboljim godinama tesko je ovekivati da to uradi u 30-im.

Adi

pre 9 godina

Ja nikad ni od koga nisam cuo sto se tice prijasnjih legendi i strucnjaka za tenis, da je Rafa bolji od Rogera, ni u snu kako ce biti bolji covjek koji za oko igra tako ruzan tenis i koji je 9 gs osvojio na zemlji od 14 , pa et Nole ima 8 bolji je i kompletniji duplo igrac od Rafe to se vidi iz aviona. I mecevi Noleta i Rogera su lijek za oci ,a kad i Nole i Roger igraju protiv Rafe to je patnja jer Nadal prebacuje do besvijesti .

Pozdrav za B92

pre 9 godina

Shvatite vec jednom da je Federer ubedljivo bolji od Nadala na 3 Slema, a na Zavrsnom Mastersu ima 6 titula a Nadal nijednu. Pustite vise te price o skoru, pa da li je Rafa bolji u Australiji od Rodzera, zato sto ga je pobedio u sva 3 duela tamo? Naravno da ne, zato sto Fed tamo ima 4 titule a Rafa samo jednu. Mislim, iole razumnom coveku je jasno da je bolji onaj koji ima vise titula, tako da je smesno i raspravljati o tome. Pa tek 302 nedelje na prvom mestu, to je tek posebna prica. A niko recimo i ne pominje da su Federer i Nadal na travi odigrali samo 3 meca. Na Americkoj turneji samo 1(Sinsinati 2013. , kada je Federer imao najgoru sezonu, a i to je Nadal jedva dobio posle preokreta).

lupati po tastaturi

pre 9 godina

Cuj ovog Davidenko nije lezao Rafi, pa da li stvarno mislis da bi Davidenko imao manje od 5 ili 10 pobeda minusa sa Rafom da nije bukvalno nestao sa teniske scene pre 5-6 godina? To je isto kao izjaviti da Giljerno Kanjas ne lezi Federeru. Nadal 10 meseci nije dobio top 10 igraca jer je bio povredjen a posto se bavis statistikom trebalo bi da znas za Nadalov surov skor sa top 30 (ukljucujuci top 10!) protivnicima tokom cele karijere. Toliko od mene, gledajte pravljenje istorije!

Jao

pre 9 godina

Realno,ima kvalitetniju karijeru od Samprasa,jer on nema RG i zlato na olimpijadi,za razliku od Nadala koji sve moguce ima,tako da ovo nije daleko od istine.

Lazari

pre 9 godina

Novak je prvi rekao da je po njemu Nadal najbolji ikada! Ne jedan od, ne fraza, ne sada, nego za njega najbolji ikada! Na ceremoniji dodele pehara u IW 2011. godine. Nikada nisam cuo igraca da tako direktno kaze drugom kao Nole tada. Da li je hteo malo i Rodzera sa tim da potkaci, jer je rivalstvo kuljalo, ne znam, ali proverite na ju tjubu i videcete. Sada ce mnogi reci to cesto govore, ali ne govore. Kazu jedan od, trenutno itd. Mozda eventualno kazu Verovatno najbolji!

FedEx

pre 9 godina

,,Po mnogima najbolji u istoriji,, da li se salite?Najbolji u istorji u svim segmentima je Rodzer Federer i u to nema dileme.Covek je osvojio sve sto se moze osvojiti i toliki broj rekorda drzi.Molim vas kada nesto pisete da se drzite cinjenica i postignutog.To sto Federeru ne lezi taj stil igre Nadala zbog svojih spinova, to je drugo.Da nema tih spinova, Federer bi ga oduvao.Federer je po mnogima najuspesniji teniser ikada i tacka.I covek sa svojih, uskoro 34. godine, igra fenomenalno a secam se kada su ga komentatori slali jos pre 7-8 godina u penziju.Imao je u tim trenucima zdravstvenih problema, problema sa ledjima, ali zadnja 2 meca je dobio Novaka, koji po mnogima igra vanserisjski od ostalih tenisera.

Damir

pre 9 godina

Jeste zapeli za taj međusobni skor da Federerom...Nabijen je tako na zemlji,ostale podloge su egal. Problem je što se većina igra na zemlji. Drugo,ne paše mu Nadal,ali neko koga Federer "dere" sa lakoćom,ne paše Rafi. Cjelokupna karijera je zasad na strani Federera u odnosu na sve ostale. Možda ostane tako,možda ne. Vrijeme će pokazat. Navijanje na stranu,činjenice zasad kazuju tako. Broj GS-a je najbitniji svakom živom,pa Mastersi. Da nije tako,spominjali bi se pobjednici Vina del Mara i Estorila godinama.

Djole

pre 9 godina

Neki ovde mnogo lupaju... Koka god da izaberu za najboljeg svih vremena,uvek ce biti "kako moze on kad nema ovo,ono..." Ako kazemo Federer bice - skor sa Nadalom,nema olimpijko zlato (u singlu),konkurencija slaba... Ako kazemo Nadal - nema osvojen Masters kup,igra samo na sljaci,od 14 GS-a 9 je na RG,stil igre,sumnje na doping,nema najvise osvojenih GS-ova,nedelja na 1. mestu... Ako kazemo Sampras - nema kompletiran GS,polovinu titula je osvojio na WB,nema zlato na OI,nema najvise nedelja na 1. mestu. Ako kazemo Lejver - ima "samo" 11 GS-ova,tada je bilo mnogo lakse igrati tenis,morao je bar jos neki GS da osvoji... Ostali (jos uvek) nisu konkurencija. Ja mislim da je Federer najbolji jer ima najmanje ovih nedostataka. Sta ste se uhvatili za taj H2H,nije to sve... Pa i Davidenko ima poz. skor sa Rafom,jer on najbolji svih vremena? Nije. Davidenko nije bolji od Rafe,samo mu ne lezi. A tu floskulu "slaba konkurencija" su Srbi izmislili,nigde u svetu necete cuti tako nesto kad je Federer u pitanju. Kad bi Safin,Rodik,Nalbandijan,Gonzales i ostali culi da ih zovemo slaba konkurencija,sa punim pravom bi nam rekli "ko ste vi da nam umanjujete uspehe,da nas nazivate tako? Sta ste vi uradili? Sta je ova danasnja konkurencija uradila (osim Noleta)?" Njih je Federer ucinio "slabim". Sad vise ne moze jer je mator. I da,nema "sta bi bilo da Rafa nije bio povredjen". Nije bilo i gotovo.

ollloiiiolllo

pre 9 godina

(Djole, 05. mart 2015 14:50)

Neće biti da su Srbi samo izmislili tvrdnju o Federerovoj slaboj konkurenciji na počrtku njegove karijere. Guglaj malo šta su Agasi, Keš i Rafter rekli na tu temu. Agasi je čak otvoreno rekao da su Nadalovi slemovi veće težine od Federerovih zbog konkurencije. Samim tim i Noletovi.

Lale lazov

pre 9 godina

Ovaj Nadal rspasce se od skromnosti, sta je ovo pa dajte malo tog borbenog duha i u recima, prenesite tu energiju malo i na nas. Eh kakve je izjave Nole ranije davao, sad i on meri svaku rec. Vise i ne pratim sva desavanja kao nekad bas zbog toga. kao mrtva puvala ste.

bojan

pre 9 godina

glupost je pisati da je nadal ista propustio zbog povreda. pa njegova karijera traje duze od samprasove, samo iza lendla, konorsa i federera je.
preskakao je slemove za kojd nije bio spreman, vise su od fizickih mana propatili i federer (2008 mononukleoza i 2013 ledja) i nole (pre 2011 problemi sa disanjem). nekako je nadal uvek bio spreman za sezonu sljake, tako da njegove povrede ne drze toliko vodu. ne postoji turnir koji bi osvojio da nije bilo nekih od tih nazovi povreda.
sto se tice toga da bi nadal stigao federera da nije noleta, uopste nije tacno, bez novaka federer ima 21 slem, nadal 16, ili 20-17.

Srbija_fan

pre 9 godina

Znaci on zeli da osvoji bar jos 1 GS do penzije, a najbolji ikada? Mislim da Federer u 34 ima cilj da osvoji vise GS do penzije od njega. E moj Rafa sta ti povrede uradise?

Šojić

pre 9 godina

Drugo,ne paše mu Nadal,ali neko koga Federer "dere" sa lakoćom,ne paše Rafi.
(Damir, 05. mart 2015 14:30)

Nisam znao da Roddick ne paše Rafi!

hemicar

pre 9 godina

Da se Rafica nije oglasio i ovim bojama nam oci iskopao, ne bi znali da je ikada igrao.
P.S. Onda mozete misliti koliko se svet seca ko je prosle godine pobedio na US Openu.

zoran

pre 9 godina

Rafa ima prednost u medjusobnim mecevima sa Federerom iz razloga sto igra levom rukom pa njegov forhend ide visoko na protivnikov bekhend.Nole moze da mu parira jer igra dvorucni bekhend ali mi nije jasno da ovu Federerovu "slabost" i sam ne iskoristi.

Beobrad

pre 9 godina

Ovaj RG bice Novakova 9. GS titula !
A morao je do sad imati makar 10, ali cudna 3 finala su ga zadrzala za 8 !
Tako da ce Rafael da priceka s prestizanjem Samprasa!

RF

pre 9 godina

Po kojim to mnogima je Nadal najbolji u istoriji, ili tacnije po kome je to Nadal bolji od doktora tenisa i coveka koji je tako recu tu igricu presao milion puta od maestra Rodzera Federera !!!

Illmatic '94

pre 9 godina

Надал је најбољи тенисер свих времена. Замислите да га нису мучила колена,па имао би до сада 18 гренд слемова. Свакако је бољи од Федерера јер има више победа у међусобним дуелима и више добијених финала. Још је Рафа играо атрактивнији тенис ид Роџера. Милина била гледати јако враћа лоптице за којима нико жив не би потрчао. Најбољи меч који сам гледао,можда и најбољи икада је финале Вимблдона 2008. када је Надал добио Федерера 3:2. Више ид 5. сати епске борбе и врхунског тениса. То је био тенис,а не ово данас,уз дужно поштовање Нолету. Мислим да Новак има среће јер нема сад толико јаких противника као пре. Нишикори,Мареј,Чилић,они неки играчу? Сетите се пре Вердаска,Родика,Давиденка,Џејмса,Налбандијана,Гонзалеза. Колико је само било незгодних играча. Данас Роџер матор,Рафа променуо стил игре и није више брз као пре а ту се Ноле издвојио сад сам..

Dragan

pre 9 godina

Zelje su jedno,realnost drugo.Cinjenica je da Nadal vise od pola godine nije dobio nikog iz top 10. Sto se tice gran slemova do kraja karijere moze jedino da se nada da ce doci do zavrsnice Rolan Garosa.

Slobo

pre 9 godina

Po kojim to mnogima je Nadal najbolji u istoriji, ili tacnije po kome je to Nadal bolji od doktora tenisa i coveka koji je tako recu tu igricu presao milion puta od maestra Rodzera Federera !!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (RF, 5. mart 2015 10:30)

Federer kad vidi Rafu odmah skida gace , sto bi rekao Svetislav Pesic.
Federer moze da zahvali Novaku i povredama Nadala,inace bi ga Rafa vec prestigao po broju GS titula. Kao teniser Rafa je bolji, a kao covek da ne pricam.
Nadal - Federer 23/10 hahahhaaaaaaaaa

igor

pre 9 godina

Gdje bio 34 godisnjak u Londonu sa Mastera pobjego.Covek osvojio mali turniric Dubaji.Novak guro kolica sa zenom obilazio tv i pozorista.Sta vise kazati.

Milojko

pre 9 godina

Statistika kaze 'vako: od 2014 Djokovic je uzeo 2, Nadal 1, svi ostali zajedno 2; od 2013 Dj 3, N 3, O 3; od 2012 Dj 4, N 4, O 5; od 2011 Dj 7, N 5, O 5. Nadal mozda i moze jos 1 na RG, ali to je sve. Ostali uzmu sporadicno u proseku 1 godisnje. Ostalo ide Djokovicu u naredne 3 godine.

Adi

pre 9 godina

Ja nikad ni od koga nisam cuo sto se tice prijasnjih legendi i strucnjaka za tenis, da je Rafa bolji od Rogera, ni u snu kako ce biti bolji covjek koji za oko igra tako ruzan tenis i koji je 9 gs osvojio na zemlji od 14 , pa et Nole ima 8 bolji je i kompletniji duplo igrac od Rafe to se vidi iz aviona. I mecevi Noleta i Rogera su lijek za oci ,a kad i Nole i Roger igraju protiv Rafe to je patnja jer Nadal prebacuje do besvijesti .

Nole buduci najbolji svih vremena

pre 9 godina

Уз сав респект према осталима: Надал је најбољи тенисер свих времена! Недостају му још 3 ГС, али што је битније, скор у победама против "најбољег" Федерера је 23:10. Како онда да слабији буде бољи, да ли зато што је слабији у време док Надал није играо, дерао боранију, јер је био срећан да је ушао у тенис када су Сампрас, Агаси излазили и дошао у потпуни вакум. По свему, без навијања, Надал је најбољи, а надам се да ће га престићи Новак.

danilo

pre 9 godina

Niko od igrača, ma koliko veliki bio, ne može da pravi velike planove, niti da uzme milione na kladionici.
Postoji samo silan rad i fokus, i to je nešto što leži u rukama igrača, dok nešto sreće dolazi po nejasnim pravilima.
Svakako je Rafa bliži 17.GS nego Fedex 19.
Ali čini mi se da će pre Nole osvojiti 5 GS nego Rafa 3?
Naglasak je na "čini mi se".

Lazari

pre 9 godina

Nismo ni svesni koliko ce interesovanje za tenis, pogotovu u nasoj zemlji, opasti kada ovi velikani zavrse karijere. Trojka i Endi. Da li mozete da zamislite sebe da 3 sata gledate Kokinakisa protiv Zvereva!? Setite se samo pre 6,7 godina, svaki mec se gledao, a sada tenisa ima toliko na tvu, da se osim Novaka i ove spominjane trojke ponekad, uopste ne gledaju mecevi. Zasicenje, a za 5 godina bolje da ne otkupljuju prava Mastersa

Igor

pre 9 godina

Ne mogu da verujem da svi pričaju, "zamislite samo da nije imao silne povrede". Pa šta mislite, zašto ga ubijaju povrede?? Zato što je to neka kosmička nepravda? Ne, nego je preterao sa gutanjem i ubrizgavanjem suplemenata i steroida i ko zna čega sve, zarad instant slave. Dečko je bio mršav kao grana pre nego što je uplivao u profesionalne vode, a onda premo noći 30kg više čistih mišića... ma nije valjda. Čija kolena bi to izdržala? Sada plaća cenu! Sa druge strane, pogledajte koliko traje Federerovo, zdravo tretirano telo. Ko hoće veće, izgubi iz vreće... to su njegove povrede. Sam je kriv. Želja za slavom ga je pojela i uopšte ga ne žalim. Daleko je taj od najboljih svih vremena!

bojan

pre 9 godina

glupost je pisati da je nadal ista propustio zbog povreda. pa njegova karijera traje duze od samprasove, samo iza lendla, konorsa i federera je.
preskakao je slemove za kojd nije bio spreman, vise su od fizickih mana propatili i federer (2008 mononukleoza i 2013 ledja) i nole (pre 2011 problemi sa disanjem). nekako je nadal uvek bio spreman za sezonu sljake, tako da njegove povrede ne drze toliko vodu. ne postoji turnir koji bi osvojio da nije bilo nekih od tih nazovi povreda.
sto se tice toga da bi nadal stigao federera da nije noleta, uopste nije tacno, bez novaka federer ima 21 slem, nadal 16, ili 20-17.

Damir

pre 9 godina

Jedan od najvećih,to je u redu...a koji su to mnogi koji kažu da je najveći? Možda bude za koju godinu,a prema dosadašnjem učinku,tu je Federer neprikosnoven.

Pozdrav za B92

pre 9 godina

Shvatite vec jednom da je Federer ubedljivo bolji od Nadala na 3 Slema, a na Zavrsnom Mastersu ima 6 titula a Nadal nijednu. Pustite vise te price o skoru, pa da li je Rafa bolji u Australiji od Rodzera, zato sto ga je pobedio u sva 3 duela tamo? Naravno da ne, zato sto Fed tamo ima 4 titule a Rafa samo jednu. Mislim, iole razumnom coveku je jasno da je bolji onaj koji ima vise titula, tako da je smesno i raspravljati o tome. Pa tek 302 nedelje na prvom mestu, to je tek posebna prica. A niko recimo i ne pominje da su Federer i Nadal na travi odigrali samo 3 meca. Na Americkoj turneji samo 1(Sinsinati 2013. , kada je Federer imao najgoru sezonu, a i to je Nadal jedva dobio posle preokreta).

Srbija_fan

pre 9 godina

Znaci on zeli da osvoji bar jos 1 GS do penzije, a najbolji ikada? Mislim da Federer u 34 ima cilj da osvoji vise GS do penzije od njega. E moj Rafa sta ti povrede uradise?

FedEx

pre 9 godina

,,Po mnogima najbolji u istoriji,, da li se salite?Najbolji u istorji u svim segmentima je Rodzer Federer i u to nema dileme.Covek je osvojio sve sto se moze osvojiti i toliki broj rekorda drzi.Molim vas kada nesto pisete da se drzite cinjenica i postignutog.To sto Federeru ne lezi taj stil igre Nadala zbog svojih spinova, to je drugo.Da nema tih spinova, Federer bi ga oduvao.Federer je po mnogima najuspesniji teniser ikada i tacka.I covek sa svojih, uskoro 34. godine, igra fenomenalno a secam se kada su ga komentatori slali jos pre 7-8 godina u penziju.Imao je u tim trenucima zdravstvenih problema, problema sa ledjima, ali zadnja 2 meca je dobio Novaka, koji po mnogima igra vanserisjski od ostalih tenisera.

Luka

pre 9 godina

@Miljko A zasto se racuna samo od 2011? Tenis se igra mnogo duze, a Nadal je osvojio 14 GS, Nole 8, Federer 17! I to je tako. To sta ce ko osvojiti i koliko mi ne znamo. Isto smo mislili da ce Nole pobediti na Us openu pa je dobio lekciju od realno autsajdera. To da Nole u naredne tri godine moze da osvoji 10 i vise slemova kako ti kazes, je naucna fantastika. On to nije mogao ni u najboljim godinama tesko je ovekivati da to uradi u 30-im.

Lale lazov

pre 9 godina

Ovaj Nadal rspasce se od skromnosti, sta je ovo pa dajte malo tog borbenog duha i u recima, prenesite tu energiju malo i na nas. Eh kakve je izjave Nole ranije davao, sad i on meri svaku rec. Vise i ne pratim sva desavanja kao nekad bas zbog toga. kao mrtva puvala ste.

Otvoreno govoreci

pre 9 godina

Naravno da je medju najvecima u istoriji, po mom misljenju kao i po misljenju mnogih i najveci. Zasto? Zato sto cinjenice to govore, na terenu i van terena, a to ne vidi samo neko ko ne zeli da vidi i ko je ostrascen. Nije tesko biti objektivan. Pozdrav

hemicar

pre 9 godina

Da se Rafica nije oglasio i ovim bojama nam oci iskopao, ne bi znali da je ikada igrao.
P.S. Onda mozete misliti koliko se svet seca ko je prosle godine pobedio na US Openu.

Her Zivota

pre 9 godina

Cinjenica je, takodje, da prvi teniser sveta vise od pola godine nije dobio coveka koji ima 34 godine.
(Mikii, 5. mart 2015 12:54)


Nadal ga nije dobio preko godinu dana, a top 10 igraca nije pobedio 9 meseci??
I da, kako Novak da ga dobije kada ovaj izadje u dzemperu pred publikom i kaze, danas ne mogu da igram dovoljno dobro da bih imao sansu da pobedim Novaka ??
Ima jedna zanimljivost, kada je Djo1e predhodnih 8 puta izgubio od Federera osvojio je sledeci masters turnir na kojem je ucestvovao !!

beli

pre 9 godina

@bojaan Da nema sljake Nadal bi imao 5 gren slem titula. Da nema betona Novak bi imao 2 gren slema. Toliko.
(eto, 05. mart 2015 12:42)
da nema trave i betona federer bi imao samo 1 gren slem

Lazari

pre 9 godina

Novak je prvi rekao da je po njemu Nadal najbolji ikada! Ne jedan od, ne fraza, ne sada, nego za njega najbolji ikada! Na ceremoniji dodele pehara u IW 2011. godine. Nikada nisam cuo igraca da tako direktno kaze drugom kao Nole tada. Da li je hteo malo i Rodzera sa tim da potkaci, jer je rivalstvo kuljalo, ne znam, ali proverite na ju tjubu i videcete. Sada ce mnogi reci to cesto govore, ali ne govore. Kazu jedan od, trenutno itd. Mozda eventualno kazu Verovatno najbolji!

Djole

pre 9 godina

Neki ovde mnogo lupaju... Koka god da izaberu za najboljeg svih vremena,uvek ce biti "kako moze on kad nema ovo,ono..." Ako kazemo Federer bice - skor sa Nadalom,nema olimpijko zlato (u singlu),konkurencija slaba... Ako kazemo Nadal - nema osvojen Masters kup,igra samo na sljaci,od 14 GS-a 9 je na RG,stil igre,sumnje na doping,nema najvise osvojenih GS-ova,nedelja na 1. mestu... Ako kazemo Sampras - nema kompletiran GS,polovinu titula je osvojio na WB,nema zlato na OI,nema najvise nedelja na 1. mestu. Ako kazemo Lejver - ima "samo" 11 GS-ova,tada je bilo mnogo lakse igrati tenis,morao je bar jos neki GS da osvoji... Ostali (jos uvek) nisu konkurencija. Ja mislim da je Federer najbolji jer ima najmanje ovih nedostataka. Sta ste se uhvatili za taj H2H,nije to sve... Pa i Davidenko ima poz. skor sa Rafom,jer on najbolji svih vremena? Nije. Davidenko nije bolji od Rafe,samo mu ne lezi. A tu floskulu "slaba konkurencija" su Srbi izmislili,nigde u svetu necete cuti tako nesto kad je Federer u pitanju. Kad bi Safin,Rodik,Nalbandijan,Gonzales i ostali culi da ih zovemo slaba konkurencija,sa punim pravom bi nam rekli "ko ste vi da nam umanjujete uspehe,da nas nazivate tako? Sta ste vi uradili? Sta je ova danasnja konkurencija uradila (osim Noleta)?" Njih je Federer ucinio "slabim". Sad vise ne moze jer je mator. I da,nema "sta bi bilo da Rafa nije bio povredjen". Nije bilo i gotovo.

ollloiiiolllo

pre 9 godina

(Djole, 05. mart 2015 14:50)

Neće biti da su Srbi samo izmislili tvrdnju o Federerovoj slaboj konkurenciji na počrtku njegove karijere. Guglaj malo šta su Agasi, Keš i Rafter rekli na tu temu. Agasi je čak otvoreno rekao da su Nadalovi slemovi veće težine od Federerovih zbog konkurencije. Samim tim i Noletovi.

Damir

pre 9 godina

Jeste zapeli za taj međusobni skor da Federerom...Nabijen je tako na zemlji,ostale podloge su egal. Problem je što se većina igra na zemlji. Drugo,ne paše mu Nadal,ali neko koga Federer "dere" sa lakoćom,ne paše Rafi. Cjelokupna karijera je zasad na strani Federera u odnosu na sve ostale. Možda ostane tako,možda ne. Vrijeme će pokazat. Navijanje na stranu,činjenice zasad kazuju tako. Broj GS-a je najbitniji svakom živom,pa Mastersi. Da nije tako,spominjali bi se pobjednici Vina del Mara i Estorila godinama.

lupati po tastaturi

pre 9 godina

Cuj ovog Davidenko nije lezao Rafi, pa da li stvarno mislis da bi Davidenko imao manje od 5 ili 10 pobeda minusa sa Rafom da nije bukvalno nestao sa teniske scene pre 5-6 godina? To je isto kao izjaviti da Giljerno Kanjas ne lezi Federeru. Nadal 10 meseci nije dobio top 10 igraca jer je bio povredjen a posto se bavis statistikom trebalo bi da znas za Nadalov surov skor sa top 30 (ukljucujuci top 10!) protivnicima tokom cele karijere. Toliko od mene, gledajte pravljenje istorije!

Jao

pre 9 godina

Realno,ima kvalitetniju karijeru od Samprasa,jer on nema RG i zlato na olimpijadi,za razliku od Nadala koji sve moguce ima,tako da ovo nije daleko od istine.

Beobrad

pre 9 godina

Ovaj RG bice Novakova 9. GS titula !
A morao je do sad imati makar 10, ali cudna 3 finala su ga zadrzala za 8 !
Tako da ce Rafael da priceka s prestizanjem Samprasa!

Šojić

pre 9 godina

Drugo,ne paše mu Nadal,ali neko koga Federer "dere" sa lakoćom,ne paše Rafi.
(Damir, 05. mart 2015 14:30)

Nisam znao da Roddick ne paše Rafi!

cofi008

pre 9 godina

@bojaan Da nema sljake Nadal bi imao 5 gren slem titula. Da nema betona Novak bi imao 2 gren slema. Toliko.
(eto, 05. mart 2015 12:42)
da nema trave i betona federer bi imao samo 1 gren slem
(beli, 05. mart 2015 13:48)

da nema trave,betona i sljake,federer, nadal i djokovic ne bi imali slemove.

zoran

pre 9 godina

Rafa ima prednost u medjusobnim mecevima sa Federerom iz razloga sto igra levom rukom pa njegov forhend ide visoko na protivnikov bekhend.Nole moze da mu parira jer igra dvorucni bekhend ali mi nije jasno da ovu Federerovu "slabost" i sam ne iskoristi.