Petak, 20.02.2015.

18:11

Tomašević: Svi žele promene u ABA

Potpredednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević rekao je da su sve federacije iz regiona nezadovoljne Jadranskom ligom

Izvor: B92

Tomaševiæ: Svi žele promene u ABA IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

RadosZvaniDzoni

pre 9 godina

dok je Partizan igrao EL,sve je bilo ok...a sada kada ne mogu da se kvalifikuju i ko zna da li ce ikada vise moci.sada Aba liga ne valja.
kao interes Srpske kosarke,recite lepo na sta ste mislili!!?

milemen

pre 9 godina

Ovako, samo da prenesem misljenje naseg kormilara kosarkaske reprezentacije sa danasnje tribine u Nisu. Sustina njegovih reci je sledeca: Zasto da Zvezda i Partizan ucescem u ovoj ligi jacaju tudje klubove? Omogucavamo im da imaju jake meceve, da njihovi igraci sazrevaju u jakim utakmicama. Sada je situacija malo drugacija, Zvezda i Partizan nisu toliko dominantni kao sto su bili u zacetku stvaranja ove lige. Ali to je upravo posledica ovoga sto sam sada rekao. Omogucili smo im da kroz jake utakmice postanu jaci od naseg drugog dvojca (nekada FMP-a i Hemofarma, a sada Mega Leksa i od ove sezone Metalca). Da li i sami vidite kakva je atmosfera na utakmicama u Valjevu? Pobediti jednu Cedevitu je odlicna stvar i pokazatelj da je nama, kao sto kaze Sale, kosarka urodjena genetski. To je sport koji ljudima sa ovih prostora najvise lezi. Zar smo mi toliko kosarkaski slaba nacija, da bi trebalo da se ujedinimo sa ostalim zemljama? Zar nisu juce i danas klubovi (Vrsac i FMP) iz KLS pokazali i dokazali da mogu ravnopravno da pariraju nasim timovima iz ABA lige? Zato, stop jacanju klubova iz Hrvatske, Slovenije, BIH i ostalih zemalja.

Pogba

pre 9 godina

Ne vidim kako ce konstantin ili vojvodina biti kvalitetniji i srpskoj ligi. Srpska liga su partizan i zvezda, a aba je ipak vise od toga.

Mafuna

pre 9 godina

ABA liga je najbolje rešenje za košarku u regionu. Ekipe koje igraju ovu ligu mogu samo rasti. Ove sezone pogledajte samo rezultate Zadra i Metalca u odnosu na prošlu sezonu.

kris

pre 9 godina

Kako izgleda liga u organizaciji KSS videlo se lani,što će reći sprdnja od lige.ABA liga nam je jedina šansa da nam košarka ne dospe do nivoa fudbala,a to je Gruzija,Azerbejdžan,Kipar(pardon,Kipar je jači)...Ipak,u košarci imamo redovno klub među 16 najboljih i koliko toliko smo konkurentni,dok u fudbalu je smešno i pričati o nekom kvalitetu.E sad što ABA ima niz slabosti,na tome treba raditi i boriti se za promene.Ja navijam za Zvezdu i nikako ne razumem vođe Delija,koji bi izgleda da igramo sa ekipama nivoa Konstantina,Vršca,Vojvodine,koji nisu loši zbog regionalne lige,već jer nema para.Dajte Vršcu budžet od 20 miliona,pa će otići na F4 EL za dve godine.

monarhista

pre 9 godina

Srbija ne treba da pristane ni na kakvu ligu ako joj sediste nije u BG...al sta vredi kad Slovenci uvek imaju nekog lisca a mi guske...

anbeast

pre 9 godina

Kvalitet je gde je novac. Ajmo jednom da ne trčimo ko ždrebe pred rudu i da uradimo onako kako budu uradili veliki i bogati. Prošli put smo se držali Fibe i unazadili se... Ok, treba možda korigovati ABA ligu, ali nije jadranska liga problem, problem je što nema para u van Beograda....

k

pre 9 godina

Preracunajte koliko imamo igraca u Evroligi, Evrokupu, Evrocelendzu! Nije normalno da nasa liga bude toliko obezvredjena, kao i ABA liga koju moramo da igramo ako zelimo u ostala takmicenja.

*Evrofiličar

pre 9 godina

Jadranska liga je neophodnost. Promene da, ali ukidanje nikako. Isti recept primeniti i na fudbal. Kvalitet nasih timova je znacajno porastao od kad je igramo.

Dušan

pre 9 godina

"Nalazimo se na prekretnici, a za nas je najbitnije da budemo na strani koja će da pobedi"

Što bi rekao Broj1: "Ako kaniš pbijediti, nikako ne smiješ izgubiti." :)

DedaMiloje

pre 9 godina

A sta je problem s ABA ligom? Na sta lici liga u vasoj organizaciji smo videli prosle godine. A tek FIBA, kako je to jedna progresivna organizacija s najboljim resenjima u rukavu.
(ooo, 20. februar 2015 19:05)

Kako ne razumeš, nije Vujošević glavni, ovde ga niko ne zarezuje, zarad Partizana odvešće nas ponovo u FIBU i upropastiće nas na duge staze.

Nolan

pre 9 godina

Upropastićete nas ti i FIBA. Svi znamo šta je bilo 2001. Svi znamo kome će se prikloniti evropski velikani. Svi znamo ko ima novac. Šta bi ti i gospoda iz KSS? Da Zvezda i partizan igraju FIBA takmičenja sa šampionima Norveške, Estonije i Madjarske??? Da igraju po salama OŠ u Srbiji? Prestanite sa FIBA i KSS propagandom i naučite već jednom šta pokreće profesionalni sport i ceo svet. Ovo nije više 20. vek!

Zoc

pre 9 godina

Nasa liga je potpuno nezanimljiva, sto bi joj davali veci prostor? Veci prostor bi trebalo da ima ona liga preko koje se dolazi do evropskih takmicenja a to nije domaca liga. Trebalo bi da obezbede bolju upravljacku strukturu u aba, da obezbede garantovano mesto nase zemlje u evropi, i sto bi reko cola, dalje ja nista ne bi menjo.

Slučajni prolaznik

pre 9 godina

Struktura ABA lige je loša, ali uplitanje košarkaških saveza država bi bilo još gore. Vlasnici lige bi trebalo biti klubovi koji tu ligu i igraju, a ne Lisac i kompanije. Sad, sa obzirom na odnos srpskih klubova, teško da će moći oni zajednički da zastupaju ovu ideju.

ooo

pre 9 godina

A sta je problem s ABA ligom? Na sta lici liga u vasoj organizaciji smo videli prosle godine. A tek FIBA, kako je to jedna progresivna organizacija s najboljim resenjima u rukavu.

akrobata

pre 9 godina

prvo, samo da se razumemo; kvalitet i lova su u ulebu.

ne znam, ko očekuje od zemlje sa 7 miliona stanovnika da ima jaku košarkašku ligu i da li neko misli da su se košarkaški centri iz čačka i kraljeva ugasili zbog nedostatka finansija ili formiranje aba lige? istina, aba liga je imala uticaj na to - da se naši klubovi preorjentišu na nju, ali ne zaboravimo da je uleb taj koji diktira uslove aba ligi. mislim, mi smo mogli da ostanemo u domaćem prvenstvu i da igramo evročelendž kup.

bitka koja se odvija između uleba i fibe je bitka koju fiba ne može da dobije, jer nema čime da ucenjuje uleb. može da pokuša zastrašivanjem manjih saveza, kao što smo mi.

a problem je naime ovakav; srbija , kao srbija nije član uleba - to je jadranska liga. mi smo s druge strane članica fiba europe. zašto je to tako? e na to bi trebali da odgovore i tomašević i đilas i cela ta ekipa, a pre njih kapičić, babić i ostali... ovaj rat o kojem priča tomašević se odigrao 2000. kada je uleb istupio iz fiba europe i kako vidimo danas, uleb je pobedio.

+ da se razumemo, ponoviću se, mi možemo da se odlučimo za fiba europe i pozdravimo sa evroligom, evro kupom. jednostavno, mi nismo potrebni ulebu, uleb je potreban nama, a kako nam je uleb potreban - jadranska liga se postavlja kao jedini logičan izbor.

Divos

pre 9 godina

Видећемо каква ће бити будућност ове приватне лиге коју неки погрешно зову регионалном. Сасвим извесно, ова приватна лига ће потрајати док буде профита, или интереса оних који руководе њоме.

Српски клубови јесу апсолутно доминантни у тој приватној лиги од уласка, али од тога слабе вајде. И АБА лига слаби, губи рејтинг у Европи, ту је по снази око 8.места. За поређење српска ЈУБА лига је 2004-е када су српски клубови ушли у АБА причу била међу 5 у Европи. Наравно, никад не знамо шта би било да је било, и како би се одвијало, али ствари иду лоше по српску кошарку, јако лоше.

Срећом имамо одличан рад са млађим узрастима, уинат беспарици, захваљујући ентузијазму и фанатичној посвећености многих стручњака у Србији имамо "производњу" младих и врсних играча као нико у Европи, у сваком годишту појави се по 20-25 нових клинаца који обећавају. Али имамо и одлив као нико у Европи, ни близу, клинци одлазе премлади у бели свет, и са 18-20 година, и још горе задњих година још млажи, са 16-17 година, разлози беспарица + деловање и манипулисање менаџера играчима. Да имамо више финансијки стабилних клубова био би мањи одлив. Али немамо.

Овако даље нећи ићи. Нешто ваља мењати. Јасно је да у Европи будућност имају само националне лиге, приватне сигурно не. У том правцу ваља гледати, наравно ваља победити најопакијег непријатеља, беспарицу, а код одлука водиља мора бити не краткорочни интерес 2 клуба, него добробит српске кошарке

ZoranJ

pre 9 godina

Nažalost Dejane, mislim da ulazite u unapred izgubljenu bitku, ako uopšte nešto radite. Jaka domaća liga, a jaka je samo onoliko koliko su njeni predstavnici u evropskim takmičenjima konkurentni, je čini mi se sanak pusti jer su svima nama u mislima neka davna prošla vremena, a okolnosti su se u Evropi unazad 15-ak godina drastično promenile. Ni ABA liga, u kojoj je ruku na srce koncentrisan kvalitet iz regiona, nije konkurentna. Solidan rezultat Zvezde ove i Partizana prethodnih godina je ipak premalo. Talenat i potencijal ne koštaju mnogo, ali kvalitet mora da se plati i to skupo.

nenad16

pre 9 godina

I ako sam u pocetku bio protivnik ABA lige,nakon svih ovih godina sustina je da je ona izvanredno resenje.
Tomasevic kao jedini problem navodi vlasnicku strukturu,ali ja mislim da je ovo idealno resenje.Sta se desava kada klubovi sami vode svoje takmicenje?Desavaju se konstantni pritisci na sudije,otimanje ko ce da postavi svog coveka za komesara da bi imao uticaj(sve to smo imali priliku da vidimo na nasim prostorima i u fudbalu,a i u kosarci).Sada je situacija takva da najveci klubovi nemaju nikakav uticaj i da je regularnost na izvanrednom nivou za balkanske uslove.
Takodje,niti jedno ozbiljno takmicenje ne vode klubovi(NBA,Premier liga).Sa druge strane nacionalni savezi treba da vode racuna o razvoju sporta,mladjim kategorijama i reprezentativnim selekcijama.
Nepostoji sansa da klubovi iz KLS obebede vece budzete u trenutnoj situaciji u drzavi.Ako neko misli da ce centri da ozive zato sto ce 1 godisnje da ugoste Zvezdu i 1 Partizan,grdno se vara.Igraci u Cacku,Kraljevu,Nisu igraju za 8 plata po 200 eura godisnje.Klubove finansiraju lokalne samouprave iz budzeta.Tomasevic je za ovih nekoliko godina koliko je na funkciji mogao da objasni klubovima gde da nadju pare,kad je vec toliki expert.
Para za sport nema i u narednim godinama ce ih biti jos manje.Ako nekome treba da gleda ligu gde se Zvezda i Partizan prepucavaju,a svi ostali klubovi budu dekor,kao u fudbalu,onda OK

ooo

pre 9 godina

A sta je problem s ABA ligom? Na sta lici liga u vasoj organizaciji videli smo prosle godine. A tek FIBA, kako je to jedna progresivna organizacija koja donosi najbolja resenja.

provokator

pre 9 godina

Ne znam gde ste bili kad su nas Covic i original Zvezda odveli na Jadran, nego ste se sad setili centara i interesa srpske kosarke. Letosnji uspeh reprezentacije je vise plod improvizacije i slucajnosti, nego sistema.

dex

pre 9 godina

Tako je! Sve u nasu ligu! Vec sam se zazeleo pp aparata, bezanja sa terena, petardi, prebijanja... A posle u FIBA EL sa istiniskim gigantima kosarke iz Norveske, Velsa i Moldavije!

Nolan

pre 9 godina

Upropastićete nas ti i FIBA. Svi znamo šta je bilo 2001. Svi znamo kome će se prikloniti evropski velikani. Svi znamo ko ima novac. Šta bi ti i gospoda iz KSS? Da Zvezda i partizan igraju FIBA takmičenja sa šampionima Norveške, Estonije i Madjarske??? Da igraju po salama OŠ u Srbiji? Prestanite sa FIBA i KSS propagandom i naučite već jednom šta pokreće profesionalni sport i ceo svet. Ovo nije više 20. vek!

dex

pre 9 godina

Tako je! Sve u nasu ligu! Vec sam se zazeleo pp aparata, bezanja sa terena, petardi, prebijanja... A posle u FIBA EL sa istiniskim gigantima kosarke iz Norveske, Velsa i Moldavije!

provokator

pre 9 godina

Ne znam gde ste bili kad su nas Covic i original Zvezda odveli na Jadran, nego ste se sad setili centara i interesa srpske kosarke. Letosnji uspeh reprezentacije je vise plod improvizacije i slucajnosti, nego sistema.

ooo

pre 9 godina

A sta je problem s ABA ligom? Na sta lici liga u vasoj organizaciji smo videli prosle godine. A tek FIBA, kako je to jedna progresivna organizacija s najboljim resenjima u rukavu.

ooo

pre 9 godina

A sta je problem s ABA ligom? Na sta lici liga u vasoj organizaciji videli smo prosle godine. A tek FIBA, kako je to jedna progresivna organizacija koja donosi najbolja resenja.

nenad16

pre 9 godina

I ako sam u pocetku bio protivnik ABA lige,nakon svih ovih godina sustina je da je ona izvanredno resenje.
Tomasevic kao jedini problem navodi vlasnicku strukturu,ali ja mislim da je ovo idealno resenje.Sta se desava kada klubovi sami vode svoje takmicenje?Desavaju se konstantni pritisci na sudije,otimanje ko ce da postavi svog coveka za komesara da bi imao uticaj(sve to smo imali priliku da vidimo na nasim prostorima i u fudbalu,a i u kosarci).Sada je situacija takva da najveci klubovi nemaju nikakav uticaj i da je regularnost na izvanrednom nivou za balkanske uslove.
Takodje,niti jedno ozbiljno takmicenje ne vode klubovi(NBA,Premier liga).Sa druge strane nacionalni savezi treba da vode racuna o razvoju sporta,mladjim kategorijama i reprezentativnim selekcijama.
Nepostoji sansa da klubovi iz KLS obebede vece budzete u trenutnoj situaciji u drzavi.Ako neko misli da ce centri da ozive zato sto ce 1 godisnje da ugoste Zvezdu i 1 Partizan,grdno se vara.Igraci u Cacku,Kraljevu,Nisu igraju za 8 plata po 200 eura godisnje.Klubove finansiraju lokalne samouprave iz budzeta.Tomasevic je za ovih nekoliko godina koliko je na funkciji mogao da objasni klubovima gde da nadju pare,kad je vec toliki expert.
Para za sport nema i u narednim godinama ce ih biti jos manje.Ako nekome treba da gleda ligu gde se Zvezda i Partizan prepucavaju,a svi ostali klubovi budu dekor,kao u fudbalu,onda OK

akrobata

pre 9 godina

prvo, samo da se razumemo; kvalitet i lova su u ulebu.

ne znam, ko očekuje od zemlje sa 7 miliona stanovnika da ima jaku košarkašku ligu i da li neko misli da su se košarkaški centri iz čačka i kraljeva ugasili zbog nedostatka finansija ili formiranje aba lige? istina, aba liga je imala uticaj na to - da se naši klubovi preorjentišu na nju, ali ne zaboravimo da je uleb taj koji diktira uslove aba ligi. mislim, mi smo mogli da ostanemo u domaćem prvenstvu i da igramo evročelendž kup.

bitka koja se odvija između uleba i fibe je bitka koju fiba ne može da dobije, jer nema čime da ucenjuje uleb. može da pokuša zastrašivanjem manjih saveza, kao što smo mi.

a problem je naime ovakav; srbija , kao srbija nije član uleba - to je jadranska liga. mi smo s druge strane članica fiba europe. zašto je to tako? e na to bi trebali da odgovore i tomašević i đilas i cela ta ekipa, a pre njih kapičić, babić i ostali... ovaj rat o kojem priča tomašević se odigrao 2000. kada je uleb istupio iz fiba europe i kako vidimo danas, uleb je pobedio.

+ da se razumemo, ponoviću se, mi možemo da se odlučimo za fiba europe i pozdravimo sa evroligom, evro kupom. jednostavno, mi nismo potrebni ulebu, uleb je potreban nama, a kako nam je uleb potreban - jadranska liga se postavlja kao jedini logičan izbor.

*Evrofiličar

pre 9 godina

Jadranska liga je neophodnost. Promene da, ali ukidanje nikako. Isti recept primeniti i na fudbal. Kvalitet nasih timova je znacajno porastao od kad je igramo.

Dušan

pre 9 godina

"Nalazimo se na prekretnici, a za nas je najbitnije da budemo na strani koja će da pobedi"

Što bi rekao Broj1: "Ako kaniš pbijediti, nikako ne smiješ izgubiti." :)

anbeast

pre 9 godina

Kvalitet je gde je novac. Ajmo jednom da ne trčimo ko ždrebe pred rudu i da uradimo onako kako budu uradili veliki i bogati. Prošli put smo se držali Fibe i unazadili se... Ok, treba možda korigovati ABA ligu, ali nije jadranska liga problem, problem je što nema para u van Beograda....

Zoc

pre 9 godina

Nasa liga je potpuno nezanimljiva, sto bi joj davali veci prostor? Veci prostor bi trebalo da ima ona liga preko koje se dolazi do evropskih takmicenja a to nije domaca liga. Trebalo bi da obezbede bolju upravljacku strukturu u aba, da obezbede garantovano mesto nase zemlje u evropi, i sto bi reko cola, dalje ja nista ne bi menjo.

DedaMiloje

pre 9 godina

A sta je problem s ABA ligom? Na sta lici liga u vasoj organizaciji smo videli prosle godine. A tek FIBA, kako je to jedna progresivna organizacija s najboljim resenjima u rukavu.
(ooo, 20. februar 2015 19:05)

Kako ne razumeš, nije Vujošević glavni, ovde ga niko ne zarezuje, zarad Partizana odvešće nas ponovo u FIBU i upropastiće nas na duge staze.

Mafuna

pre 9 godina

ABA liga je najbolje rešenje za košarku u regionu. Ekipe koje igraju ovu ligu mogu samo rasti. Ove sezone pogledajte samo rezultate Zadra i Metalca u odnosu na prošlu sezonu.

kris

pre 9 godina

Kako izgleda liga u organizaciji KSS videlo se lani,što će reći sprdnja od lige.ABA liga nam je jedina šansa da nam košarka ne dospe do nivoa fudbala,a to je Gruzija,Azerbejdžan,Kipar(pardon,Kipar je jači)...Ipak,u košarci imamo redovno klub među 16 najboljih i koliko toliko smo konkurentni,dok u fudbalu je smešno i pričati o nekom kvalitetu.E sad što ABA ima niz slabosti,na tome treba raditi i boriti se za promene.Ja navijam za Zvezdu i nikako ne razumem vođe Delija,koji bi izgleda da igramo sa ekipama nivoa Konstantina,Vršca,Vojvodine,koji nisu loši zbog regionalne lige,već jer nema para.Dajte Vršcu budžet od 20 miliona,pa će otići na F4 EL za dve godine.

Divos

pre 9 godina

Видећемо каква ће бити будућност ове приватне лиге коју неки погрешно зову регионалном. Сасвим извесно, ова приватна лига ће потрајати док буде профита, или интереса оних који руководе њоме.

Српски клубови јесу апсолутно доминантни у тој приватној лиги од уласка, али од тога слабе вајде. И АБА лига слаби, губи рејтинг у Европи, ту је по снази око 8.места. За поређење српска ЈУБА лига је 2004-е када су српски клубови ушли у АБА причу била међу 5 у Европи. Наравно, никад не знамо шта би било да је било, и како би се одвијало, али ствари иду лоше по српску кошарку, јако лоше.

Срећом имамо одличан рад са млађим узрастима, уинат беспарици, захваљујући ентузијазму и фанатичној посвећености многих стручњака у Србији имамо "производњу" младих и врсних играча као нико у Европи, у сваком годишту појави се по 20-25 нових клинаца који обећавају. Али имамо и одлив као нико у Европи, ни близу, клинци одлазе премлади у бели свет, и са 18-20 година, и још горе задњих година још млажи, са 16-17 година, разлози беспарица + деловање и манипулисање менаџера играчима. Да имамо више финансијки стабилних клубова био би мањи одлив. Али немамо.

Овако даље нећи ићи. Нешто ваља мењати. Јасно је да у Европи будућност имају само националне лиге, приватне сигурно не. У том правцу ваља гледати, наравно ваља победити најопакијег непријатеља, беспарицу, а код одлука водиља мора бити не краткорочни интерес 2 клуба, него добробит српске кошарке

ZoranJ

pre 9 godina

Nažalost Dejane, mislim da ulazite u unapred izgubljenu bitku, ako uopšte nešto radite. Jaka domaća liga, a jaka je samo onoliko koliko su njeni predstavnici u evropskim takmičenjima konkurentni, je čini mi se sanak pusti jer su svima nama u mislima neka davna prošla vremena, a okolnosti su se u Evropi unazad 15-ak godina drastično promenile. Ni ABA liga, u kojoj je ruku na srce koncentrisan kvalitet iz regiona, nije konkurentna. Solidan rezultat Zvezde ove i Partizana prethodnih godina je ipak premalo. Talenat i potencijal ne koštaju mnogo, ali kvalitet mora da se plati i to skupo.

Pogba

pre 9 godina

Ne vidim kako ce konstantin ili vojvodina biti kvalitetniji i srpskoj ligi. Srpska liga su partizan i zvezda, a aba je ipak vise od toga.

Slučajni prolaznik

pre 9 godina

Struktura ABA lige je loša, ali uplitanje košarkaških saveza država bi bilo još gore. Vlasnici lige bi trebalo biti klubovi koji tu ligu i igraju, a ne Lisac i kompanije. Sad, sa obzirom na odnos srpskih klubova, teško da će moći oni zajednički da zastupaju ovu ideju.

monarhista

pre 9 godina

Srbija ne treba da pristane ni na kakvu ligu ako joj sediste nije u BG...al sta vredi kad Slovenci uvek imaju nekog lisca a mi guske...

milemen

pre 9 godina

Ovako, samo da prenesem misljenje naseg kormilara kosarkaske reprezentacije sa danasnje tribine u Nisu. Sustina njegovih reci je sledeca: Zasto da Zvezda i Partizan ucescem u ovoj ligi jacaju tudje klubove? Omogucavamo im da imaju jake meceve, da njihovi igraci sazrevaju u jakim utakmicama. Sada je situacija malo drugacija, Zvezda i Partizan nisu toliko dominantni kao sto su bili u zacetku stvaranja ove lige. Ali to je upravo posledica ovoga sto sam sada rekao. Omogucili smo im da kroz jake utakmice postanu jaci od naseg drugog dvojca (nekada FMP-a i Hemofarma, a sada Mega Leksa i od ove sezone Metalca). Da li i sami vidite kakva je atmosfera na utakmicama u Valjevu? Pobediti jednu Cedevitu je odlicna stvar i pokazatelj da je nama, kao sto kaze Sale, kosarka urodjena genetski. To je sport koji ljudima sa ovih prostora najvise lezi. Zar smo mi toliko kosarkaski slaba nacija, da bi trebalo da se ujedinimo sa ostalim zemljama? Zar nisu juce i danas klubovi (Vrsac i FMP) iz KLS pokazali i dokazali da mogu ravnopravno da pariraju nasim timovima iz ABA lige? Zato, stop jacanju klubova iz Hrvatske, Slovenije, BIH i ostalih zemalja.

k

pre 9 godina

Preracunajte koliko imamo igraca u Evroligi, Evrokupu, Evrocelendzu! Nije normalno da nasa liga bude toliko obezvredjena, kao i ABA liga koju moramo da igramo ako zelimo u ostala takmicenja.

RadosZvaniDzoni

pre 9 godina

dok je Partizan igrao EL,sve je bilo ok...a sada kada ne mogu da se kvalifikuju i ko zna da li ce ikada vise moci.sada Aba liga ne valja.
kao interes Srpske kosarke,recite lepo na sta ste mislili!!?

provokator

pre 9 godina

Ne znam gde ste bili kad su nas Covic i original Zvezda odveli na Jadran, nego ste se sad setili centara i interesa srpske kosarke. Letosnji uspeh reprezentacije je vise plod improvizacije i slucajnosti, nego sistema.

DedaMiloje

pre 9 godina

A sta je problem s ABA ligom? Na sta lici liga u vasoj organizaciji smo videli prosle godine. A tek FIBA, kako je to jedna progresivna organizacija s najboljim resenjima u rukavu.
(ooo, 20. februar 2015 19:05)

Kako ne razumeš, nije Vujošević glavni, ovde ga niko ne zarezuje, zarad Partizana odvešće nas ponovo u FIBU i upropastiće nas na duge staze.

monarhista

pre 9 godina

Srbija ne treba da pristane ni na kakvu ligu ako joj sediste nije u BG...al sta vredi kad Slovenci uvek imaju nekog lisca a mi guske...

Nolan

pre 9 godina

Upropastićete nas ti i FIBA. Svi znamo šta je bilo 2001. Svi znamo kome će se prikloniti evropski velikani. Svi znamo ko ima novac. Šta bi ti i gospoda iz KSS? Da Zvezda i partizan igraju FIBA takmičenja sa šampionima Norveške, Estonije i Madjarske??? Da igraju po salama OŠ u Srbiji? Prestanite sa FIBA i KSS propagandom i naučite već jednom šta pokreće profesionalni sport i ceo svet. Ovo nije više 20. vek!

milemen

pre 9 godina

Ovako, samo da prenesem misljenje naseg kormilara kosarkaske reprezentacije sa danasnje tribine u Nisu. Sustina njegovih reci je sledeca: Zasto da Zvezda i Partizan ucescem u ovoj ligi jacaju tudje klubove? Omogucavamo im da imaju jake meceve, da njihovi igraci sazrevaju u jakim utakmicama. Sada je situacija malo drugacija, Zvezda i Partizan nisu toliko dominantni kao sto su bili u zacetku stvaranja ove lige. Ali to je upravo posledica ovoga sto sam sada rekao. Omogucili smo im da kroz jake utakmice postanu jaci od naseg drugog dvojca (nekada FMP-a i Hemofarma, a sada Mega Leksa i od ove sezone Metalca). Da li i sami vidite kakva je atmosfera na utakmicama u Valjevu? Pobediti jednu Cedevitu je odlicna stvar i pokazatelj da je nama, kao sto kaze Sale, kosarka urodjena genetski. To je sport koji ljudima sa ovih prostora najvise lezi. Zar smo mi toliko kosarkaski slaba nacija, da bi trebalo da se ujedinimo sa ostalim zemljama? Zar nisu juce i danas klubovi (Vrsac i FMP) iz KLS pokazali i dokazali da mogu ravnopravno da pariraju nasim timovima iz ABA lige? Zato, stop jacanju klubova iz Hrvatske, Slovenije, BIH i ostalih zemalja.

dex

pre 9 godina

Tako je! Sve u nasu ligu! Vec sam se zazeleo pp aparata, bezanja sa terena, petardi, prebijanja... A posle u FIBA EL sa istiniskim gigantima kosarke iz Norveske, Velsa i Moldavije!

Divos

pre 9 godina

Видећемо каква ће бити будућност ове приватне лиге коју неки погрешно зову регионалном. Сасвим извесно, ова приватна лига ће потрајати док буде профита, или интереса оних који руководе њоме.

Српски клубови јесу апсолутно доминантни у тој приватној лиги од уласка, али од тога слабе вајде. И АБА лига слаби, губи рејтинг у Европи, ту је по снази око 8.места. За поређење српска ЈУБА лига је 2004-е када су српски клубови ушли у АБА причу била међу 5 у Европи. Наравно, никад не знамо шта би било да је било, и како би се одвијало, али ствари иду лоше по српску кошарку, јако лоше.

Срећом имамо одличан рад са млађим узрастима, уинат беспарици, захваљујући ентузијазму и фанатичној посвећености многих стручњака у Србији имамо "производњу" младих и врсних играча као нико у Европи, у сваком годишту појави се по 20-25 нових клинаца који обећавају. Али имамо и одлив као нико у Европи, ни близу, клинци одлазе премлади у бели свет, и са 18-20 година, и још горе задњих година још млажи, са 16-17 година, разлози беспарица + деловање и манипулисање менаџера играчима. Да имамо више финансијки стабилних клубова био би мањи одлив. Али немамо.

Овако даље нећи ићи. Нешто ваља мењати. Јасно је да у Европи будућност имају само националне лиге, приватне сигурно не. У том правцу ваља гледати, наравно ваља победити најопакијег непријатеља, беспарицу, а код одлука водиља мора бити не краткорочни интерес 2 клуба, него добробит српске кошарке

ooo

pre 9 godina

A sta je problem s ABA ligom? Na sta lici liga u vasoj organizaciji videli smo prosle godine. A tek FIBA, kako je to jedna progresivna organizacija koja donosi najbolja resenja.

k

pre 9 godina

Preracunajte koliko imamo igraca u Evroligi, Evrokupu, Evrocelendzu! Nije normalno da nasa liga bude toliko obezvredjena, kao i ABA liga koju moramo da igramo ako zelimo u ostala takmicenja.

Zoc

pre 9 godina

Nasa liga je potpuno nezanimljiva, sto bi joj davali veci prostor? Veci prostor bi trebalo da ima ona liga preko koje se dolazi do evropskih takmicenja a to nije domaca liga. Trebalo bi da obezbede bolju upravljacku strukturu u aba, da obezbede garantovano mesto nase zemlje u evropi, i sto bi reko cola, dalje ja nista ne bi menjo.

ooo

pre 9 godina

A sta je problem s ABA ligom? Na sta lici liga u vasoj organizaciji smo videli prosle godine. A tek FIBA, kako je to jedna progresivna organizacija s najboljim resenjima u rukavu.

Mafuna

pre 9 godina

ABA liga je najbolje rešenje za košarku u regionu. Ekipe koje igraju ovu ligu mogu samo rasti. Ove sezone pogledajte samo rezultate Zadra i Metalca u odnosu na prošlu sezonu.

nenad16

pre 9 godina

I ako sam u pocetku bio protivnik ABA lige,nakon svih ovih godina sustina je da je ona izvanredno resenje.
Tomasevic kao jedini problem navodi vlasnicku strukturu,ali ja mislim da je ovo idealno resenje.Sta se desava kada klubovi sami vode svoje takmicenje?Desavaju se konstantni pritisci na sudije,otimanje ko ce da postavi svog coveka za komesara da bi imao uticaj(sve to smo imali priliku da vidimo na nasim prostorima i u fudbalu,a i u kosarci).Sada je situacija takva da najveci klubovi nemaju nikakav uticaj i da je regularnost na izvanrednom nivou za balkanske uslove.
Takodje,niti jedno ozbiljno takmicenje ne vode klubovi(NBA,Premier liga).Sa druge strane nacionalni savezi treba da vode racuna o razvoju sporta,mladjim kategorijama i reprezentativnim selekcijama.
Nepostoji sansa da klubovi iz KLS obebede vece budzete u trenutnoj situaciji u drzavi.Ako neko misli da ce centri da ozive zato sto ce 1 godisnje da ugoste Zvezdu i 1 Partizan,grdno se vara.Igraci u Cacku,Kraljevu,Nisu igraju za 8 plata po 200 eura godisnje.Klubove finansiraju lokalne samouprave iz budzeta.Tomasevic je za ovih nekoliko godina koliko je na funkciji mogao da objasni klubovima gde da nadju pare,kad je vec toliki expert.
Para za sport nema i u narednim godinama ce ih biti jos manje.Ako nekome treba da gleda ligu gde se Zvezda i Partizan prepucavaju,a svi ostali klubovi budu dekor,kao u fudbalu,onda OK

akrobata

pre 9 godina

prvo, samo da se razumemo; kvalitet i lova su u ulebu.

ne znam, ko očekuje od zemlje sa 7 miliona stanovnika da ima jaku košarkašku ligu i da li neko misli da su se košarkaški centri iz čačka i kraljeva ugasili zbog nedostatka finansija ili formiranje aba lige? istina, aba liga je imala uticaj na to - da se naši klubovi preorjentišu na nju, ali ne zaboravimo da je uleb taj koji diktira uslove aba ligi. mislim, mi smo mogli da ostanemo u domaćem prvenstvu i da igramo evročelendž kup.

bitka koja se odvija između uleba i fibe je bitka koju fiba ne može da dobije, jer nema čime da ucenjuje uleb. može da pokuša zastrašivanjem manjih saveza, kao što smo mi.

a problem je naime ovakav; srbija , kao srbija nije član uleba - to je jadranska liga. mi smo s druge strane članica fiba europe. zašto je to tako? e na to bi trebali da odgovore i tomašević i đilas i cela ta ekipa, a pre njih kapičić, babić i ostali... ovaj rat o kojem priča tomašević se odigrao 2000. kada je uleb istupio iz fiba europe i kako vidimo danas, uleb je pobedio.

+ da se razumemo, ponoviću se, mi možemo da se odlučimo za fiba europe i pozdravimo sa evroligom, evro kupom. jednostavno, mi nismo potrebni ulebu, uleb je potreban nama, a kako nam je uleb potreban - jadranska liga se postavlja kao jedini logičan izbor.

*Evrofiličar

pre 9 godina

Jadranska liga je neophodnost. Promene da, ali ukidanje nikako. Isti recept primeniti i na fudbal. Kvalitet nasih timova je znacajno porastao od kad je igramo.

kris

pre 9 godina

Kako izgleda liga u organizaciji KSS videlo se lani,što će reći sprdnja od lige.ABA liga nam je jedina šansa da nam košarka ne dospe do nivoa fudbala,a to je Gruzija,Azerbejdžan,Kipar(pardon,Kipar je jači)...Ipak,u košarci imamo redovno klub među 16 najboljih i koliko toliko smo konkurentni,dok u fudbalu je smešno i pričati o nekom kvalitetu.E sad što ABA ima niz slabosti,na tome treba raditi i boriti se za promene.Ja navijam za Zvezdu i nikako ne razumem vođe Delija,koji bi izgleda da igramo sa ekipama nivoa Konstantina,Vršca,Vojvodine,koji nisu loši zbog regionalne lige,već jer nema para.Dajte Vršcu budžet od 20 miliona,pa će otići na F4 EL za dve godine.

Pogba

pre 9 godina

Ne vidim kako ce konstantin ili vojvodina biti kvalitetniji i srpskoj ligi. Srpska liga su partizan i zvezda, a aba je ipak vise od toga.

ZoranJ

pre 9 godina

Nažalost Dejane, mislim da ulazite u unapred izgubljenu bitku, ako uopšte nešto radite. Jaka domaća liga, a jaka je samo onoliko koliko su njeni predstavnici u evropskim takmičenjima konkurentni, je čini mi se sanak pusti jer su svima nama u mislima neka davna prošla vremena, a okolnosti su se u Evropi unazad 15-ak godina drastično promenile. Ni ABA liga, u kojoj je ruku na srce koncentrisan kvalitet iz regiona, nije konkurentna. Solidan rezultat Zvezde ove i Partizana prethodnih godina je ipak premalo. Talenat i potencijal ne koštaju mnogo, ali kvalitet mora da se plati i to skupo.

Slučajni prolaznik

pre 9 godina

Struktura ABA lige je loša, ali uplitanje košarkaških saveza država bi bilo još gore. Vlasnici lige bi trebalo biti klubovi koji tu ligu i igraju, a ne Lisac i kompanije. Sad, sa obzirom na odnos srpskih klubova, teško da će moći oni zajednički da zastupaju ovu ideju.

anbeast

pre 9 godina

Kvalitet je gde je novac. Ajmo jednom da ne trčimo ko ždrebe pred rudu i da uradimo onako kako budu uradili veliki i bogati. Prošli put smo se držali Fibe i unazadili se... Ok, treba možda korigovati ABA ligu, ali nije jadranska liga problem, problem je što nema para u van Beograda....

Dušan

pre 9 godina

"Nalazimo se na prekretnici, a za nas je najbitnije da budemo na strani koja će da pobedi"

Što bi rekao Broj1: "Ako kaniš pbijediti, nikako ne smiješ izgubiti." :)

RadosZvaniDzoni

pre 9 godina

dok je Partizan igrao EL,sve je bilo ok...a sada kada ne mogu da se kvalifikuju i ko zna da li ce ikada vise moci.sada Aba liga ne valja.
kao interes Srpske kosarke,recite lepo na sta ste mislili!!?