Petak, 13.02.2015.

15:59

'Mala Mo' ponovo na terenu

Nekadašnja reprezentativka Jugoslavije Monika Seleš vratiće se na teren u egzibicionom meču protiv velike rivalke Gabrijele Sabatini iz Argentine.

Izvor: ÐN

'Mala Mo' ponovo na terenu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

realno

pre 9 godina

@nix
Pises gluposti.
Enan ni u najboljim godinama nije mogla da pobedjuje Serenu.
U karijeri je protiv Serene imala 6 pobeda i 8 poraza.
(Protiv Serenine sestre ima jos gori skor - 2 pobede i 7 poraza)
Sem toga, ako ne znas Enan je godinu dana mladja od Serene, ali danas Sereni ne bi mogla da uzme ni set iako je mladja od nje.
Enan jeste bila velika teniserka, pogotovo ako se uzme u obzir sta je napravila sa svojih 167 cm visine.
Ipak porediti je sa Serenom nije realno.
Serena je klasa za sebe. Gledao sam neke njene meceve u mix dublu i gledao kako muskarci ne mogu da joj vrate servis i kako se sklanjaju da ih ne ubije lopticom. Cesto se zapitam kako li je tek teniserkama, njenim protivnicama koje moraju da igraju protiv nje?
Mozda Serena ne igra najataktivniji tenis, ali u stanju je surovom snagom da razbije svaku protivnicu. Zbog toga i jeste toliko uspesna, a svaki njen mec je od starta neravnopravna borba Davida protiv Golijata.

ja

pre 9 godina

Ovi komentari samo pokazuju koliko smo mi u stvari jedna zaostala nacija.
U celom civilizovanom svetu je najvaznije gde je neko rodjen, samo se kod nas gleda nacionalnost, veroispovest, poreklo roditelja i ostale debilne budalastine.
Monika je bila i ostala najveca srpska sportistkinja svih vremena.
Svakako je deset puta veca srpkinja od na primer one hrvatice Jelene Dokic.

A tacno je da je taj napad sprecio da bude upisana u istoriji kao najuspesnija teniserka ikada.
Kada je sa 19 godina uspela da osvoji 8 Gs titula, sta mislite sta bi uradila do kraja karijere, da ta ista karijera nije nasilno prekinuta?
Pa da je osvajala samo po jedan GS godisnje u narednih 10-12 godina - imala bi preko 20 najvecih titula, a to ne znam da je nekom poslo za rukom.

Inace vest je malo pretenziozna, jer se ovde ne radi ni o kakvom povratku na teren.
Ona je i prosle godne ucestvovala na jednoj slicnoj egzibiciji, cini mi se na Us Openu. Ali takve egzibicione meceve imaju svi poznatiji bivsi teniseri. Povratak na teren je kada se neko vrati da igra takmicarske meceve.
Na primer povratak na teren je napravila Martina Hingins, koja doduse od povratka igra samo dubl meceve, ali evo za nepunih godinu dana stigla je do 7. mesta na dubl listi.

baltazar

pre 9 godina

Da nakon sto je okrenula ledja zemlji u kojoj je rodjena otisla da igra za zemlju svojih predaka Madjarsku,nikad joj ne bih zamerio cak bi i dalje mozda navijao za nju.Ali ovako,otici i nastupati za SAD,e posle toga ona za mene vise ne postoji i uopste me ne zanima njeno kretanje

m

pre 9 godina

Legenda. Za mene uvek bila i ostala naša. Greh vam na dušu za neke komentare. Kada se ono dogodilo bila je još tinejdžerka-alo, 19 godina, devojčurak!, Jugoslavija se raspadala u krvi, niko joj nije finansijski pomogao ovde a Slobina Srbija je bila do guše u prljavom ratu koji se vodio u ime srba- ne mađara. Mogu da razumem da je dete mađarske nacionalnosti, iz N. Sada, ap Vojvodina, r. Srbija, SFR Jugoslavija, imalo problem sa identitetom u tim godinama. Nikad je nisam osuđivao što je izabrala izvesnu budućnost u SAD. Posle svega je došla i smrt oca od kancera (o majci slabo i znam), depresija, poremećaj ishrane.. Tako da cenim da je priča o patriotizmu i igranju/neigranju za majku Srbiju u njenom slučaju potpuno promašena i neprimerena. Voleo bih da joj Novak i naši organizuju neki dolazak, meč, recimo u Novom Sadu, da joj ukažemo poštovanje, damo podršku.

Ilija

pre 9 godina

Nikad je nisam voleo, cak i kad je igrala pod jugoslovenskom zastavom. Ali joj skidam kapu, sa 8 gs u 19 godina i toliko nedelja na prvom mestu... Strasno je to sto joj se dogodilo, ne volim da pricam sta bi bilo kad bi bilo ali je definitivno imala sve predispozicije da dugo vlada zenskim tenisom i postane broj1 u istoriji...

Objektivno

pre 9 godina

Pišite šta god hoćete o njoj ali možete ništa protiv činjenice da je ona 8 od 9 GS osvojila kao Jugoslovenka. Ona i dan-danas povremeno dođe u NS ali to prolazi nezapaženo. Nemate pravo da je osuđujete, Posle napada u Hamburgu ona je potpuno prepuštena sama sebi. Iza nje nije stala ni država koja je uveliko bila u raspadu, ni WTA a ni igračice. Umesto da vrh WTA donese odluku da zamrzne Moniku na broju 1 do oporavrka, oni prepuštaju odluku teniserkama koje sve osim jedne teniser

Jumko

pre 9 godina

amazing Monica, a sto si se iznervirao toliko? Kakva smrdljiva rupa!? Manite se teorija sta bi bilo, bila je odlicna i nazalost se zavrsilo kako jeste. Sada je najlakse govoriti da bi imala 30 Gs titula. A ja sam bio najbolji u razredu u odbojci, a u fudbalu drugi. Ajd pozdrav

cccc

pre 9 godina

Istina je da je bifsa jugoslavenska ali nakon toga i americka igracica. Od kad je presla da igra za amerikance nije zasluzila da joj se ime i srbiji pomene--- dalje sa njom i daleko joj lepa kuca

iva

pre 9 godina

Kako ste mogli da stavite ovu sliku? Ako se u clanku ne govori o napadu onda je krajnje degutantno staviti od svih slika koje su obelezile njenu karijeru onu gde je prezivela uzasnu traumu. To je kao kad bi neko u licnu kartu stavio sliku na kojoj ga siluju na primer.

olja

pre 9 godina

Bila je odlicna teniserka i ko zna do kojih visina bi stigla da je nije zadesila nevolja u Njemackoj. Lijepo je znati da je mozemo ponovo vidjeti na terenu. Ali, nemojte je svojatati. Ona je Amerikanka madjarskog porijekla.Tako se izjasnila. Doduse, u doba izjasnjavanja bila je vrlo mlada pa je moguce da je bila podlozna uticajima, ali ni kasnije nikada nije izrazila pozitivne emocije vezane za Srbiju. Dakle, ona nije nasa, samo je sticajem okolnosti rodjena u Novom Sadu. Prihvatimo to da je bila veoma dobra teniserka i drugo nista nije vazno.

Dvoručni forhend

pre 9 godina

Za pobede i titule Moniki svaka čast, ali nisam baš siguran da je igrala "najlepši tenis na svetu". Igrala je samo sa osnovne linije i to sa obe ruke - i bekhend i forhend! Servis slab. Ne marim za minuse, znam da ste uvek na strani "srbkinja", izuimajući Anu. Ženski tenis počeo je da liči "na nešto" tek kad su se pojavile sestre Vilijams, prvo one, zatim Žistin, Kim, Marija, Ana, Azarenka, Kvitova... Možete ovde da se uverite da Sabatini nije najlepša teniserki svih vremena, kako se jedan izjasnio. Mnogo bolje izgleda na "umetničkim" slikama i reklamama za parfem, imala je i svoju marku za "eau de toilette", nego uživo.

amazing Monica

pre 9 godina

@Ajmo nebeski pateticari... Jao bila bi najbolja svih vremena da nije bilo to i to... Sta bi bilo kad bi bilo...
(Jumko, 13. februar 2015 16:16)

U cemu si ti bio najbolji ikada? Reci nam, molim te. Reci nam makar u razredu, ili decjem igralistu, jesi li bio najbolji u necemu, ili bar drugi ili treci.
Zavuci se nesrecnice u smrdljivu rupu iz koje si izasao i raduj se svom malom zivotu, a sve ljude koji znaju kakvu je radost svojim pobedama u tim nesrecnim vremenima donosila, (sigurno do danas najbolja svih vremena da nije ranjena na terenu), ostavi na miru.

Antigona

pre 9 godina

Divna osobo i svih vremena najbolja teniserko, zelim ti svu srecu ovog sveta i jedva cekam da pogledam jos neki tvoj meč.
PS. Vi koji govorite da ona nije "Mala Mo"; u jednoj pesmi ju je Balašević tako nazvao, pa mozda zato novinari isticu taj nadimak. Monika jeste naša Mala Mo, kad kazem nasa mislim svetska, jer ona nije nicija, samo svoja i svetska, univerzalna licnost.

Vladimir

pre 9 godina

Dragane nije Seles bila 174.sedmice prva nego 178.A ukupno je osvojila 9GS.Trebalo bi da je Djokovic po oba osnova stigne iduce godine.

Dragan

pre 9 godina

Monika je sa 19 godina imala osvojenih 8 GS i bila 174.sedmice prva na WTA listi. I to u doba Navratilove,Graf,Sabatini. To nisu zajedno koliko ona sama ostvarili Federer,Nadal i Djokovic sa 22.godine !

Svete

pre 9 godina

Kako li su Dimitrova ubacili u celu ovu pricu ???

O Moniki Seles sta reci, nesto nevidjeno u zenskom tenisu, ni pre a ni posle njene karijere !!

zeljko

pre 9 godina

jedan sam od sretnika koji je gledao Moniku Seles kako osvaja trofeje. Steta sto je njena karijera tako grubo narusena jer bi ceo svet o njoj danas pricao kao o neprikosnovenoj kraljici belog sporta svih vremena.

Darko 88

pre 9 godina

Naš najbolji sportista u istoriji! Koja je tuga sve što joj se desilo, jer bi bila i najbolja teniserka u istoriji, ko zna koliko bi GS-ova osvojila... Za nju je samo nebo bila granica...

bane

pre 9 godina

koliko god je hvalili ili svojatali,ona nikad nije bila nasa.barem ne kao djokovic.kao momci smo bili u petrovaradinu kad je naplacivala svoje slike sa autogramom.a kad je dobila drzavljanstvo sad igrala je za njihovu reprezentaciju iako je prethodne godine odbijala da igra za jugoslaviju.cak je izjavila za americke novine da je srecna sto ce nastupati za fed reprezentaciju svoje zemlje odnosno amerike.inace kao igracica kapa dole,mozda je bila najaca psihicki u ovom sportu ikad u zenskoj konkurenciji,jer i 0:40 je mnogo puta preokretala u svoju korist i tako mentalno lomila protivnice.

Ivan

pre 9 godina

Monika Seles nije "Mala Mo". "Mala Mo" je Morin Conoli, Americka teniserka iz 50-tih godina proslog veka, a to su samo nasi novinari napravili famo kako eto i mi imamo "nasu Malu Mo". A vi je sad promovisaste iz "nase Male Mo", u pravu "Malu Mo".

Stefan

pre 9 godina

Nisam mogao, a pokušavao sam, da odgovorim jednom ovde koji je napisao da je majka Monike Seleš Srpkinja i da Monika nikad nije znala mađarski jezik. Zašto ljudi tako pišu, bez obzira na godine? Monikin otac Karolj Seleš bio je godinama karikaturista "Mađar-soa", majka Estera, devojačko prezime Danon, poznato jevrejsko prezime a u ovom slučaju reč je o mađarsko-jevrejskoj familiji, brat Monikin zove se Zoltan. Ona jeste bila jugoslovenska teniserka a posle i američka, "srpska" nikada. Kad se Jugoslavija raspala uzela je američko državljanstvo a posle i mađarsko. Pametnome dosta.

Natalija

pre 9 godina

Obožavala sam ovo dete, obožavala! Takva koncentracija, fokus, usredsređenost, posvećenost... fenomenalno! I, molim vas, okanite se porekla i sličnih budalaština - zarad svega onoga što je dala i pokazala celom svetu.

zeljko

pre 9 godina

jedan sam od sretnika koji je gledao Moniku Seles kako osvaja trofeje. Steta sto je njena karijera tako grubo narusena jer bi ceo svet o njoj danas pricao kao o neprikosnovenoj kraljici belog sporta svih vremena.

Natalija

pre 9 godina

Obožavala sam ovo dete, obožavala! Takva koncentracija, fokus, usredsređenost, posvećenost... fenomenalno! I, molim vas, okanite se porekla i sličnih budalaština - zarad svega onoga što je dala i pokazala celom svetu.

Darko 88

pre 9 godina

Naš najbolji sportista u istoriji! Koja je tuga sve što joj se desilo, jer bi bila i najbolja teniserka u istoriji, ko zna koliko bi GS-ova osvojila... Za nju je samo nebo bila granica...

Stefan

pre 9 godina

Nisam mogao, a pokušavao sam, da odgovorim jednom ovde koji je napisao da je majka Monike Seleš Srpkinja i da Monika nikad nije znala mađarski jezik. Zašto ljudi tako pišu, bez obzira na godine? Monikin otac Karolj Seleš bio je godinama karikaturista "Mađar-soa", majka Estera, devojačko prezime Danon, poznato jevrejsko prezime a u ovom slučaju reč je o mađarsko-jevrejskoj familiji, brat Monikin zove se Zoltan. Ona jeste bila jugoslovenska teniserka a posle i američka, "srpska" nikada. Kad se Jugoslavija raspala uzela je američko državljanstvo a posle i mađarsko. Pametnome dosta.

Dragan

pre 9 godina

Monika je sa 19 godina imala osvojenih 8 GS i bila 174.sedmice prva na WTA listi. I to u doba Navratilove,Graf,Sabatini. To nisu zajedno koliko ona sama ostvarili Federer,Nadal i Djokovic sa 22.godine !

Svete

pre 9 godina

Kako li su Dimitrova ubacili u celu ovu pricu ???

O Moniki Seles sta reci, nesto nevidjeno u zenskom tenisu, ni pre a ni posle njene karijere !!

bane

pre 9 godina

koliko god je hvalili ili svojatali,ona nikad nije bila nasa.barem ne kao djokovic.kao momci smo bili u petrovaradinu kad je naplacivala svoje slike sa autogramom.a kad je dobila drzavljanstvo sad igrala je za njihovu reprezentaciju iako je prethodne godine odbijala da igra za jugoslaviju.cak je izjavila za americke novine da je srecna sto ce nastupati za fed reprezentaciju svoje zemlje odnosno amerike.inace kao igracica kapa dole,mozda je bila najaca psihicki u ovom sportu ikad u zenskoj konkurenciji,jer i 0:40 je mnogo puta preokretala u svoju korist i tako mentalno lomila protivnice.

Ivan

pre 9 godina

Monika Seles nije "Mala Mo". "Mala Mo" je Morin Conoli, Americka teniserka iz 50-tih godina proslog veka, a to su samo nasi novinari napravili famo kako eto i mi imamo "nasu Malu Mo". A vi je sad promovisaste iz "nase Male Mo", u pravu "Malu Mo".

iva

pre 9 godina

Kako ste mogli da stavite ovu sliku? Ako se u clanku ne govori o napadu onda je krajnje degutantno staviti od svih slika koje su obelezile njenu karijeru onu gde je prezivela uzasnu traumu. To je kao kad bi neko u licnu kartu stavio sliku na kojoj ga siluju na primer.

Antigona

pre 9 godina

Divna osobo i svih vremena najbolja teniserko, zelim ti svu srecu ovog sveta i jedva cekam da pogledam jos neki tvoj meč.
PS. Vi koji govorite da ona nije "Mala Mo"; u jednoj pesmi ju je Balašević tako nazvao, pa mozda zato novinari isticu taj nadimak. Monika jeste naša Mala Mo, kad kazem nasa mislim svetska, jer ona nije nicija, samo svoja i svetska, univerzalna licnost.

Vladimir

pre 9 godina

Dragane nije Seles bila 174.sedmice prva nego 178.A ukupno je osvojila 9GS.Trebalo bi da je Djokovic po oba osnova stigne iduce godine.

amazing Monica

pre 9 godina

@Ajmo nebeski pateticari... Jao bila bi najbolja svih vremena da nije bilo to i to... Sta bi bilo kad bi bilo...
(Jumko, 13. februar 2015 16:16)

U cemu si ti bio najbolji ikada? Reci nam, molim te. Reci nam makar u razredu, ili decjem igralistu, jesi li bio najbolji u necemu, ili bar drugi ili treci.
Zavuci se nesrecnice u smrdljivu rupu iz koje si izasao i raduj se svom malom zivotu, a sve ljude koji znaju kakvu je radost svojim pobedama u tim nesrecnim vremenima donosila, (sigurno do danas najbolja svih vremena da nije ranjena na terenu), ostavi na miru.

olja

pre 9 godina

Bila je odlicna teniserka i ko zna do kojih visina bi stigla da je nije zadesila nevolja u Njemackoj. Lijepo je znati da je mozemo ponovo vidjeti na terenu. Ali, nemojte je svojatati. Ona je Amerikanka madjarskog porijekla.Tako se izjasnila. Doduse, u doba izjasnjavanja bila je vrlo mlada pa je moguce da je bila podlozna uticajima, ali ni kasnije nikada nije izrazila pozitivne emocije vezane za Srbiju. Dakle, ona nije nasa, samo je sticajem okolnosti rodjena u Novom Sadu. Prihvatimo to da je bila veoma dobra teniserka i drugo nista nije vazno.

m

pre 9 godina

Legenda. Za mene uvek bila i ostala naša. Greh vam na dušu za neke komentare. Kada se ono dogodilo bila je još tinejdžerka-alo, 19 godina, devojčurak!, Jugoslavija se raspadala u krvi, niko joj nije finansijski pomogao ovde a Slobina Srbija je bila do guše u prljavom ratu koji se vodio u ime srba- ne mađara. Mogu da razumem da je dete mađarske nacionalnosti, iz N. Sada, ap Vojvodina, r. Srbija, SFR Jugoslavija, imalo problem sa identitetom u tim godinama. Nikad je nisam osuđivao što je izabrala izvesnu budućnost u SAD. Posle svega je došla i smrt oca od kancera (o majci slabo i znam), depresija, poremećaj ishrane.. Tako da cenim da je priča o patriotizmu i igranju/neigranju za majku Srbiju u njenom slučaju potpuno promašena i neprimerena. Voleo bih da joj Novak i naši organizuju neki dolazak, meč, recimo u Novom Sadu, da joj ukažemo poštovanje, damo podršku.

Dvoručni forhend

pre 9 godina

Za pobede i titule Moniki svaka čast, ali nisam baš siguran da je igrala "najlepši tenis na svetu". Igrala je samo sa osnovne linije i to sa obe ruke - i bekhend i forhend! Servis slab. Ne marim za minuse, znam da ste uvek na strani "srbkinja", izuimajući Anu. Ženski tenis počeo je da liči "na nešto" tek kad su se pojavile sestre Vilijams, prvo one, zatim Žistin, Kim, Marija, Ana, Azarenka, Kvitova... Možete ovde da se uverite da Sabatini nije najlepša teniserki svih vremena, kako se jedan izjasnio. Mnogo bolje izgleda na "umetničkim" slikama i reklamama za parfem, imala je i svoju marku za "eau de toilette", nego uživo.

cccc

pre 9 godina

Istina je da je bifsa jugoslavenska ali nakon toga i americka igracica. Od kad je presla da igra za amerikance nije zasluzila da joj se ime i srbiji pomene--- dalje sa njom i daleko joj lepa kuca

Objektivno

pre 9 godina

Pišite šta god hoćete o njoj ali možete ništa protiv činjenice da je ona 8 od 9 GS osvojila kao Jugoslovenka. Ona i dan-danas povremeno dođe u NS ali to prolazi nezapaženo. Nemate pravo da je osuđujete, Posle napada u Hamburgu ona je potpuno prepuštena sama sebi. Iza nje nije stala ni država koja je uveliko bila u raspadu, ni WTA a ni igračice. Umesto da vrh WTA donese odluku da zamrzne Moniku na broju 1 do oporavrka, oni prepuštaju odluku teniserkama koje sve osim jedne teniser

Jumko

pre 9 godina

amazing Monica, a sto si se iznervirao toliko? Kakva smrdljiva rupa!? Manite se teorija sta bi bilo, bila je odlicna i nazalost se zavrsilo kako jeste. Sada je najlakse govoriti da bi imala 30 Gs titula. A ja sam bio najbolji u razredu u odbojci, a u fudbalu drugi. Ajd pozdrav

Ilija

pre 9 godina

Nikad je nisam voleo, cak i kad je igrala pod jugoslovenskom zastavom. Ali joj skidam kapu, sa 8 gs u 19 godina i toliko nedelja na prvom mestu... Strasno je to sto joj se dogodilo, ne volim da pricam sta bi bilo kad bi bilo ali je definitivno imala sve predispozicije da dugo vlada zenskim tenisom i postane broj1 u istoriji...

baltazar

pre 9 godina

Da nakon sto je okrenula ledja zemlji u kojoj je rodjena otisla da igra za zemlju svojih predaka Madjarsku,nikad joj ne bih zamerio cak bi i dalje mozda navijao za nju.Ali ovako,otici i nastupati za SAD,e posle toga ona za mene vise ne postoji i uopste me ne zanima njeno kretanje

ja

pre 9 godina

Ovi komentari samo pokazuju koliko smo mi u stvari jedna zaostala nacija.
U celom civilizovanom svetu je najvaznije gde je neko rodjen, samo se kod nas gleda nacionalnost, veroispovest, poreklo roditelja i ostale debilne budalastine.
Monika je bila i ostala najveca srpska sportistkinja svih vremena.
Svakako je deset puta veca srpkinja od na primer one hrvatice Jelene Dokic.

A tacno je da je taj napad sprecio da bude upisana u istoriji kao najuspesnija teniserka ikada.
Kada je sa 19 godina uspela da osvoji 8 Gs titula, sta mislite sta bi uradila do kraja karijere, da ta ista karijera nije nasilno prekinuta?
Pa da je osvajala samo po jedan GS godisnje u narednih 10-12 godina - imala bi preko 20 najvecih titula, a to ne znam da je nekom poslo za rukom.

Inace vest je malo pretenziozna, jer se ovde ne radi ni o kakvom povratku na teren.
Ona je i prosle godne ucestvovala na jednoj slicnoj egzibiciji, cini mi se na Us Openu. Ali takve egzibicione meceve imaju svi poznatiji bivsi teniseri. Povratak na teren je kada se neko vrati da igra takmicarske meceve.
Na primer povratak na teren je napravila Martina Hingins, koja doduse od povratka igra samo dubl meceve, ali evo za nepunih godinu dana stigla je do 7. mesta na dubl listi.

realno

pre 9 godina

@nix
Pises gluposti.
Enan ni u najboljim godinama nije mogla da pobedjuje Serenu.
U karijeri je protiv Serene imala 6 pobeda i 8 poraza.
(Protiv Serenine sestre ima jos gori skor - 2 pobede i 7 poraza)
Sem toga, ako ne znas Enan je godinu dana mladja od Serene, ali danas Sereni ne bi mogla da uzme ni set iako je mladja od nje.
Enan jeste bila velika teniserka, pogotovo ako se uzme u obzir sta je napravila sa svojih 167 cm visine.
Ipak porediti je sa Serenom nije realno.
Serena je klasa za sebe. Gledao sam neke njene meceve u mix dublu i gledao kako muskarci ne mogu da joj vrate servis i kako se sklanjaju da ih ne ubije lopticom. Cesto se zapitam kako li je tek teniserkama, njenim protivnicama koje moraju da igraju protiv nje?
Mozda Serena ne igra najataktivniji tenis, ali u stanju je surovom snagom da razbije svaku protivnicu. Zbog toga i jeste toliko uspesna, a svaki njen mec je od starta neravnopravna borba Davida protiv Golijata.

bane

pre 9 godina

koliko god je hvalili ili svojatali,ona nikad nije bila nasa.barem ne kao djokovic.kao momci smo bili u petrovaradinu kad je naplacivala svoje slike sa autogramom.a kad je dobila drzavljanstvo sad igrala je za njihovu reprezentaciju iako je prethodne godine odbijala da igra za jugoslaviju.cak je izjavila za americke novine da je srecna sto ce nastupati za fed reprezentaciju svoje zemlje odnosno amerike.inace kao igracica kapa dole,mozda je bila najaca psihicki u ovom sportu ikad u zenskoj konkurenciji,jer i 0:40 je mnogo puta preokretala u svoju korist i tako mentalno lomila protivnice.

cccc

pre 9 godina

Istina je da je bifsa jugoslavenska ali nakon toga i americka igracica. Od kad je presla da igra za amerikance nije zasluzila da joj se ime i srbiji pomene--- dalje sa njom i daleko joj lepa kuca

Darko 88

pre 9 godina

Naš najbolji sportista u istoriji! Koja je tuga sve što joj se desilo, jer bi bila i najbolja teniserka u istoriji, ko zna koliko bi GS-ova osvojila... Za nju je samo nebo bila granica...

Dvoručni forhend

pre 9 godina

Za pobede i titule Moniki svaka čast, ali nisam baš siguran da je igrala "najlepši tenis na svetu". Igrala je samo sa osnovne linije i to sa obe ruke - i bekhend i forhend! Servis slab. Ne marim za minuse, znam da ste uvek na strani "srbkinja", izuimajući Anu. Ženski tenis počeo je da liči "na nešto" tek kad su se pojavile sestre Vilijams, prvo one, zatim Žistin, Kim, Marija, Ana, Azarenka, Kvitova... Možete ovde da se uverite da Sabatini nije najlepša teniserki svih vremena, kako se jedan izjasnio. Mnogo bolje izgleda na "umetničkim" slikama i reklamama za parfem, imala je i svoju marku za "eau de toilette", nego uživo.

Stefan

pre 9 godina

Nisam mogao, a pokušavao sam, da odgovorim jednom ovde koji je napisao da je majka Monike Seleš Srpkinja i da Monika nikad nije znala mađarski jezik. Zašto ljudi tako pišu, bez obzira na godine? Monikin otac Karolj Seleš bio je godinama karikaturista "Mađar-soa", majka Estera, devojačko prezime Danon, poznato jevrejsko prezime a u ovom slučaju reč je o mađarsko-jevrejskoj familiji, brat Monikin zove se Zoltan. Ona jeste bila jugoslovenska teniserka a posle i američka, "srpska" nikada. Kad se Jugoslavija raspala uzela je američko državljanstvo a posle i mađarsko. Pametnome dosta.

Ivan

pre 9 godina

Monika Seles nije "Mala Mo". "Mala Mo" je Morin Conoli, Americka teniserka iz 50-tih godina proslog veka, a to su samo nasi novinari napravili famo kako eto i mi imamo "nasu Malu Mo". A vi je sad promovisaste iz "nase Male Mo", u pravu "Malu Mo".

Natalija

pre 9 godina

Obožavala sam ovo dete, obožavala! Takva koncentracija, fokus, usredsređenost, posvećenost... fenomenalno! I, molim vas, okanite se porekla i sličnih budalaština - zarad svega onoga što je dala i pokazala celom svetu.

olja

pre 9 godina

Bila je odlicna teniserka i ko zna do kojih visina bi stigla da je nije zadesila nevolja u Njemackoj. Lijepo je znati da je mozemo ponovo vidjeti na terenu. Ali, nemojte je svojatati. Ona je Amerikanka madjarskog porijekla.Tako se izjasnila. Doduse, u doba izjasnjavanja bila je vrlo mlada pa je moguce da je bila podlozna uticajima, ali ni kasnije nikada nije izrazila pozitivne emocije vezane za Srbiju. Dakle, ona nije nasa, samo je sticajem okolnosti rodjena u Novom Sadu. Prihvatimo to da je bila veoma dobra teniserka i drugo nista nije vazno.

Dragan

pre 9 godina

Monika je sa 19 godina imala osvojenih 8 GS i bila 174.sedmice prva na WTA listi. I to u doba Navratilove,Graf,Sabatini. To nisu zajedno koliko ona sama ostvarili Federer,Nadal i Djokovic sa 22.godine !

Svete

pre 9 godina

Kako li su Dimitrova ubacili u celu ovu pricu ???

O Moniki Seles sta reci, nesto nevidjeno u zenskom tenisu, ni pre a ni posle njene karijere !!

Antigona

pre 9 godina

Divna osobo i svih vremena najbolja teniserko, zelim ti svu srecu ovog sveta i jedva cekam da pogledam jos neki tvoj meč.
PS. Vi koji govorite da ona nije "Mala Mo"; u jednoj pesmi ju je Balašević tako nazvao, pa mozda zato novinari isticu taj nadimak. Monika jeste naša Mala Mo, kad kazem nasa mislim svetska, jer ona nije nicija, samo svoja i svetska, univerzalna licnost.

Jumko

pre 9 godina

amazing Monica, a sto si se iznervirao toliko? Kakva smrdljiva rupa!? Manite se teorija sta bi bilo, bila je odlicna i nazalost se zavrsilo kako jeste. Sada je najlakse govoriti da bi imala 30 Gs titula. A ja sam bio najbolji u razredu u odbojci, a u fudbalu drugi. Ajd pozdrav

zeljko

pre 9 godina

jedan sam od sretnika koji je gledao Moniku Seles kako osvaja trofeje. Steta sto je njena karijera tako grubo narusena jer bi ceo svet o njoj danas pricao kao o neprikosnovenoj kraljici belog sporta svih vremena.

Ilija

pre 9 godina

Nikad je nisam voleo, cak i kad je igrala pod jugoslovenskom zastavom. Ali joj skidam kapu, sa 8 gs u 19 godina i toliko nedelja na prvom mestu... Strasno je to sto joj se dogodilo, ne volim da pricam sta bi bilo kad bi bilo ali je definitivno imala sve predispozicije da dugo vlada zenskim tenisom i postane broj1 u istoriji...

amazing Monica

pre 9 godina

@Ajmo nebeski pateticari... Jao bila bi najbolja svih vremena da nije bilo to i to... Sta bi bilo kad bi bilo...
(Jumko, 13. februar 2015 16:16)

U cemu si ti bio najbolji ikada? Reci nam, molim te. Reci nam makar u razredu, ili decjem igralistu, jesi li bio najbolji u necemu, ili bar drugi ili treci.
Zavuci se nesrecnice u smrdljivu rupu iz koje si izasao i raduj se svom malom zivotu, a sve ljude koji znaju kakvu je radost svojim pobedama u tim nesrecnim vremenima donosila, (sigurno do danas najbolja svih vremena da nije ranjena na terenu), ostavi na miru.

Vladimir

pre 9 godina

Dragane nije Seles bila 174.sedmice prva nego 178.A ukupno je osvojila 9GS.Trebalo bi da je Djokovic po oba osnova stigne iduce godine.

baltazar

pre 9 godina

Da nakon sto je okrenula ledja zemlji u kojoj je rodjena otisla da igra za zemlju svojih predaka Madjarsku,nikad joj ne bih zamerio cak bi i dalje mozda navijao za nju.Ali ovako,otici i nastupati za SAD,e posle toga ona za mene vise ne postoji i uopste me ne zanima njeno kretanje

iva

pre 9 godina

Kako ste mogli da stavite ovu sliku? Ako se u clanku ne govori o napadu onda je krajnje degutantno staviti od svih slika koje su obelezile njenu karijeru onu gde je prezivela uzasnu traumu. To je kao kad bi neko u licnu kartu stavio sliku na kojoj ga siluju na primer.

m

pre 9 godina

Legenda. Za mene uvek bila i ostala naša. Greh vam na dušu za neke komentare. Kada se ono dogodilo bila je još tinejdžerka-alo, 19 godina, devojčurak!, Jugoslavija se raspadala u krvi, niko joj nije finansijski pomogao ovde a Slobina Srbija je bila do guše u prljavom ratu koji se vodio u ime srba- ne mađara. Mogu da razumem da je dete mađarske nacionalnosti, iz N. Sada, ap Vojvodina, r. Srbija, SFR Jugoslavija, imalo problem sa identitetom u tim godinama. Nikad je nisam osuđivao što je izabrala izvesnu budućnost u SAD. Posle svega je došla i smrt oca od kancera (o majci slabo i znam), depresija, poremećaj ishrane.. Tako da cenim da je priča o patriotizmu i igranju/neigranju za majku Srbiju u njenom slučaju potpuno promašena i neprimerena. Voleo bih da joj Novak i naši organizuju neki dolazak, meč, recimo u Novom Sadu, da joj ukažemo poštovanje, damo podršku.

Objektivno

pre 9 godina

Pišite šta god hoćete o njoj ali možete ništa protiv činjenice da je ona 8 od 9 GS osvojila kao Jugoslovenka. Ona i dan-danas povremeno dođe u NS ali to prolazi nezapaženo. Nemate pravo da je osuđujete, Posle napada u Hamburgu ona je potpuno prepuštena sama sebi. Iza nje nije stala ni država koja je uveliko bila u raspadu, ni WTA a ni igračice. Umesto da vrh WTA donese odluku da zamrzne Moniku na broju 1 do oporavrka, oni prepuštaju odluku teniserkama koje sve osim jedne teniser

ja

pre 9 godina

Ovi komentari samo pokazuju koliko smo mi u stvari jedna zaostala nacija.
U celom civilizovanom svetu je najvaznije gde je neko rodjen, samo se kod nas gleda nacionalnost, veroispovest, poreklo roditelja i ostale debilne budalastine.
Monika je bila i ostala najveca srpska sportistkinja svih vremena.
Svakako je deset puta veca srpkinja od na primer one hrvatice Jelene Dokic.

A tacno je da je taj napad sprecio da bude upisana u istoriji kao najuspesnija teniserka ikada.
Kada je sa 19 godina uspela da osvoji 8 Gs titula, sta mislite sta bi uradila do kraja karijere, da ta ista karijera nije nasilno prekinuta?
Pa da je osvajala samo po jedan GS godisnje u narednih 10-12 godina - imala bi preko 20 najvecih titula, a to ne znam da je nekom poslo za rukom.

Inace vest je malo pretenziozna, jer se ovde ne radi ni o kakvom povratku na teren.
Ona je i prosle godne ucestvovala na jednoj slicnoj egzibiciji, cini mi se na Us Openu. Ali takve egzibicione meceve imaju svi poznatiji bivsi teniseri. Povratak na teren je kada se neko vrati da igra takmicarske meceve.
Na primer povratak na teren je napravila Martina Hingins, koja doduse od povratka igra samo dubl meceve, ali evo za nepunih godinu dana stigla je do 7. mesta na dubl listi.

realno

pre 9 godina

@nix
Pises gluposti.
Enan ni u najboljim godinama nije mogla da pobedjuje Serenu.
U karijeri je protiv Serene imala 6 pobeda i 8 poraza.
(Protiv Serenine sestre ima jos gori skor - 2 pobede i 7 poraza)
Sem toga, ako ne znas Enan je godinu dana mladja od Serene, ali danas Sereni ne bi mogla da uzme ni set iako je mladja od nje.
Enan jeste bila velika teniserka, pogotovo ako se uzme u obzir sta je napravila sa svojih 167 cm visine.
Ipak porediti je sa Serenom nije realno.
Serena je klasa za sebe. Gledao sam neke njene meceve u mix dublu i gledao kako muskarci ne mogu da joj vrate servis i kako se sklanjaju da ih ne ubije lopticom. Cesto se zapitam kako li je tek teniserkama, njenim protivnicama koje moraju da igraju protiv nje?
Mozda Serena ne igra najataktivniji tenis, ali u stanju je surovom snagom da razbije svaku protivnicu. Zbog toga i jeste toliko uspesna, a svaki njen mec je od starta neravnopravna borba Davida protiv Golijata.