Ponedeljak, 26.01.2015.

12:02

Realu kazna zbog maloletnika

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) pokrenula je istragu protiv madridskog Reala zbog transfera maloletnih igrača, prenosi španski list As.

Izvor: NL

Realu kazna zbog maloletnika IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

oliver nedeljkovic

pre 9 godina

(Boco10, 26. januar 2015 18:51)

Zlatan Ibrahimovic je prosao omladinsku skolu Malmea i igrao je za isti klub...tek je posle presao u Ajaks ali on nije Ajaksova skola
Luis Suarez je prosao Nacionalovu skolu, prvo je igrao za Nacional pa za Groningen pa tek onda za Ajaks

Fabregasa je lansirao Venger i pre nego sto je dosao u Arsenal niko nije cuo za njega.....ali on je Barsino dete i prosao je La Masiju
Sto se tice Reala, gledao sam kako za njega igraju: Micel,Guti,Kasiljas,Pavon,Granero,Portiljo,Morata,Arbeloa,Naco,Karvahal,Kazemiro,Adan,Raul Bravo,Hese i Dijego Lopez!!!(gledao sam i dosta od ostalih ali na youtube, ne na tv-u)

Da li je "xyz" namerno izostavio(sto je tacno) ili slucajno to je pitanje za njega ali Ibrahimovic i Suarez nisu Ajaksova skola, kao i sto Raul nije Realova vec Atletikova!!!

Boco10

pre 9 godina

Kad ne znas dasu jedan Ibrahimovic i Suarez iz Ajaksa direkt u vasionu lansirani ne znam sta ostale nabrajas.. Prvo te te igrwce sto su ponikli iz Reala ja nisam nikad vidjeo da igraju u real.. Ko zna koliko je takvih igraca u drugim klubovima i filijalama sirom planete. Poenta je u tome da su u Barsi igrali vecinom igraci iz njene skole kao sto je slucaj i sa Dortmundom dok je Realu slucajno pao genije Iker Kasiljas i bio je tu jos neki Kaljehon... Znaci cijeni se kad je tim sastavljen od igraca iz sopstvene skole. Pozdrav!

Milos

pre 9 godina

Trece - ceo Bernabe aplaudira Ronaldinju na istorijskog partiji dok Kamp Nou na velikog Figa baca upaljace,sicu, mobilne telefone, staklene flase i svinjsku glavu prilikom prvog povratka u dresu Reala
Neko je uvek bio gospodin a neko stocar nevaspitan
(RM, 26. januar 2015 15:04)
Ronaldinjo ih je omadjiao!:)To je bilo neko srecnije vreme,nije bilo tolike mrznje koliko je ima od dolaska Murinja u Spaniju.Figo je sa druge strane itekako dao povoda za mrznju navijaca,presao je iz Barselone u Real! Nije ga ceo stadion gadjao svinjskom glavom vec par idiota.Kamp Nou je npr. prosle godine aplaudirao Atletiko Madridu na pobedi i tituli.Aplaudirao je i posle ispadanje od Celzija npr. Nema potrebe da generalizujes stvari na osnovu ispada pojedinaca. Neko je uvek bio gospodin a neko stoka,to si jedino u pravu.A to mozes najbolje da vidis posle poraza tima,kada se gubi,kada stvari ne krenu dobro...Neko se u porazu ponasa kao gospodin a neko kao stoka.

CJ

pre 9 godina

Haha, pa nisu čelnici Reala glupi kao Barsini...kakva kazna, sve je objavljeno, plata, transfer, posao ocu...to što Barsa kupi igrača za što miliona a prijavi da je 50, to je njihova glupost.

RM

pre 9 godina

Neko imao je tu srecu da ide sa eksurzijom u Barsu,neko isao na mutua madrilena u Madrid, neko sa Partizanom da gleda basket a neko eto zivi tamo!!!
Kakvi crni kompleksi,kakve gluposti
Ne znate istoriju spanskog naroda, prilike, ljude a ovde godinama izjavljujete i pisete kojekalve gluposti

1.Najcrnji dan u istoriji AM je poraz u finalu LS(pogotovo u scenariju kad vode skoro celu utakmicu i Ramos da gol u 93 minutu)
Nijedan, bas nijedan navijac AM, prvo, nije ocekivao da klub moze toliko da dogura, drugo ni u najgorim snovima, ono sto se kaze "ne dao Bog da se to desi" e upravo to se dogodilo

2.Sa Barsom je druga prica, godinama ugnjetan narod koji prica drugim jezikom(najslicnije odnos srpski i makedonski), narod koji je godinama bio mucen i terorisan(i sami imaju ter.-sep. organizaciju), najcrni dan u svom klubu smatraju prelazak Di Stefana(otimacina) u Real Madrid.
Sve u reziji generalisimusa Franka, koji je od Reala hteo da stvori najuspesniji i najtrofejniji evropski klub(to je i uradio), Franko je bio najveci fan AM, ali je covek shvatio da Atletiko nema kapacitet koji ima Real(svaka mu cast na tome, bio je veci menadzer od 99% sveta, s obzirom sta je Real postao)

Trece - ceo Bernabe aplaudira Ronaldinju na istorijskog partiji dok Kamp Nou na velikog Figa baca upaljace,sicu, mobilne telefone, staklene flase i svinjsku glavu prilikom prvog povratka u dresu Reala
Neko je uvek bio gospodin a neko stocar nevaspitan

Bre

pre 9 godina

Ne brinite, nece njih kazniti, ili ce proci kao Uefalona, ovaj Barselona. Barseloni su prvo zabranili transfere, pa su posle ponistili zabranu da bi ovi mogli da se pojacaju, pa su im sada opet zabranili. Presmesni su zaista.

ha ja

pre 9 godina

udarit im kaznu za transfere do 2017.g.
oduzet im titule prošle godine
oduzet im ime Real Madrid kao Steaua-i
vratit Bernabeu radnicima
lupit Pepeu i Ramosu kaznu neigranja 20 utakmica
oduzet Ronaldu kopačke i stavit mu brnjicu na kljun

sovuljaga

pre 9 godina

Memi...ok,u pravu si,ali da li je moguce da si napisao nece kazniti Real,oni su zasticeni i onda posle toga navedes Barsu kao primer nabijanja komoleksa i spordskog morala,klub koji je kaznjen ali ne odmah,nego kada su doveli 6 vrhunskih igraca,kada su lagali da su Nejmara platili 47 miliona a ono ipak 97 miliona,kada su doveli dva golmana,sredinu,odbrambenog,napadaca...istu stvar su radili kao Real samo sto nisu lagali oko obestecenja da vi se pravili kako oni nisu trosadzije.pogledaj samo Barsa koliko je para dala Arsenalu od 2003 godine pa a ovamo,kolika su to obestecenja za to doba.

xyz

pre 9 godina

Evo posto kazete da Real Madrid nema skolu!!!
Za razliku od La Masije, Realova skole je dosta starija i izbacila je mnogo vise igraca....evo par zvezda, poznatijih igraca i bivsih igraca koji su postali veliki treneri!!!

Santjago Bernabe,Jose Antonio Camaco, Luis Aragones, Visente Del Boske, Emilio Butrageno,Huan Esnajder,Rafael Benitez,Iker Kasiljas,Guti,Micel,Pavon,Huan Mata,Alvaro Negredo,Granero,Portiljo, Roberto Soldado, Alvaro Morata,Kambijaso,Alvaro Arbeloa,Kapdevila,Naco, Karvahal,Kazemiro, Adan,Raul Bravo,Kaljehon,Havi Garsija, Hese,Huanfran, Diego Lopez

Real Madrid je do sad iz skole izbacio preko 250 igraca(ovi gore navedeni su najpoznatiji) do je iz La Masije izaslo 54!!!

Hi jedna ni druga skola ne mogu da se mere sa Ajaksovom, koja je izbacila 3x vise zvezda nego la Masija i Realova

Krojf,Neskens,Svart,Basten,Rajkard,Sedorf,Bergkamp,Klajvert,Rajziger,braca de Bur,Van der Sar,Davids,Vicge,Bosman,Van der Mejde,Snajder,Huntelar,Vermalen,Vertongen,Van der Vil,Stekelenburg,De Jong,Heitinga,Blind,Babel,Aldervild,Eriksen,Emanuelson

aqvarius

pre 9 godina

Real-kancer,rak rana Evropskog nogometa,najodvratniji klub na planeti,klub koji nije stvorio ni jednog igraca,klub zbog koga je "pazar"fudbalera postao besmislen zbog astronomske pare koje se traze za transfere.Klub bez dusu!Pre ce svet propasti nego kazniti ove "krimose"zajedno sa onog odvratnog Peresa!

Aleksandar

pre 9 godina

Ovo je Real,nije to Barselona!Ovo je najbolji klub na svetu koji zna sta radi i kako radi.Ne moze im niko nista!Dosta vise sa teorijama zavere protiv Reala!

Memi

pre 9 godina

svi klinci koje je doveo Real su iz zemlja EU pa tako ni ne moze biti prekrsaja.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (sovuljaga, 26. januar 2015 12:14)

nije to najbitnija stavka ,vec da li su roditelji klinca pre potpisa ugovora vec ziveli u Madridu ! Real je doveo ovog norveskog klinca i tek onda zaposlio njegovog caleta sto se kosi sa pravilnikom. Uostalom da je bitno samo to da li su deca iz EU ili ne, ne bi ni istrazivali onda ima li sta sporno ,zar ne ? Ali da li iko na svetu veruje da ce Real biti kaznjen ??? To je smijurija ! Florentino Perez ne samo da ima svoje ljude po spanskom savezu ,nego je i sam clan FIFE u jednom od ogranaka .Znaci ovo je samo prica za malu decu.Nema sanse da se Real kazni. Oduvek su bili zasticeni kao polarni medvedi i to je jasno svima ! Ali dzaba im, Barcelona im skoro 10 god nabijala komplekse,bukvalno ih ponizavala, a sad to radi i Atletico sto mi je jos draze.Jos sad jorgandzije dobile novi upliv kapitala od ovog kineza,sto znaci da ce nabijanje kompleksa kraljevskom klubu potrajati :))

Boki_Marad

pre 9 godina

svi klinci koje je doveo Real su iz zemlja EU pa tako ni ne moze biti prekrsaja.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (sovuljaga, 26. januar 2015 12:14)

Norveska nije u EU

beogradski_sindikat

pre 9 godina

kaznite real kao sto ste i barsu,barsa jeste gresila ali i izbacuje svake godine more igraca iz svog omladinskog pogona...a real samo parama kupuje,ako neki klub ne volim to je ovaj raspali real,nisu pare sve u zivotu.

TIL Zagreb

pre 9 godina

svi klinci koje je doveo Real su iz zemlja EU pa tako ni ne moze biti prekrsaja.
(sovuljaga, 26. januar 2015 12:14)

Bas svi ?
Stromsgodset je u Norveskoj,a oni nisu u EU
znaci prvo pa musko,odmah prekrsaj....

2 packe po ruci?

pre 9 godina

Kako smešno deluje ovo glumatanje UEFA da deluje strogo. U šta da se kladimo da će i Barselona dovoditi koga hoće uprkos zabrani? Ali zato boranija sa istoka kontinenta ne sme da zaboravi ni toalet papir u wc-u inače sledi suspenzija iz svih takmičenja. Izgleda je tačna ona da uvek lopov viče "držte lopova" jer Platini je upravo došao sa tom pričom da će se boriti protiv zapadnih bogataša u korist siromašnih, a od njegovog dolaska malim klubovima nikad nije bilo teže dok su veliki nikad zaštićeniji. Čak je i 2 puta uveo nelegalno Francusku na SP na štetu manjih protivnika. Da li sme Platini da se kladi samnom da Real neće osetiti nikakve posledice zbog ovoga? Mada je ovaj transfer još i najmanji problem. Ako Platini stvarno hoće čist fudbal neka izbaci kladionice iz fudbala i neka suspenduje saveze gde se nameštaju prvenstva poput Toletovog. To je ono što najviše ubija fudbal, a ne transferi.

Cinik

pre 9 godina

svi klinci koje je doveo Real su iz zemlja EU pa tako ni ne moze biti prekrsaja.
(sovuljaga, 26. januar 2015 12:14)

Jeste, ali interna pravila FIFA zabranjuju transfere igraca ispod 18 godina. Zato se to pravilo malo zaobailazi, pa kao cale od ovog Norvezanina dobija posao u Realu, a klinac se seli u Madrid sa porodicom, pa kad je vec tu, onda malo i da pika fudbal. Nema profi ugovora sa igracima U-18.

milos

pre 9 godina

@sovuljaga

Mislim da Norveska nije clanica EU tj. siguran sam, a Martin Edegor je Norvezanin, tako da pre upotrebe jezika upali mozak.

Stanimir Branimir

pre 9 godina

svi klinci koje je doveo Real su iz zemlja EU pa tako ni ne moze biti prekrsaja.
(sovuljaga, 26. januar 2015 12:14)

Edegor je Norvežanin, a Norveška nije članica EU. Za ostalu dvojicu ne znam čije državljanstvo imaju.
Mada, Real nađe posao članovima porodice, pa kroz papire urade sve da bude legalno. Porodica se seli u drugi grad/državu zbog promene posla, a dete pošto je maloletno mora da ide sa njima. Svi znamo koji su pravi razlozi dolaska Edegora, zato i pokreću istragu, ali ako se Real pokrio papirima i uradio sve u skladu sa propisima, UEFA ne može ništa tu da uradi.

Realno

pre 9 godina

(sovuljaga, 26. januar 2015 12:14) uz to su ostali u klubovima u kojima ttenitaju osim Odegard, koji je dosao sa porodicom a i oca su mu zaposlili u klubu kao trenera mladjih kategorija :-) tako da prekrsaja nema :-)

Boki_Marad

pre 9 godina

svi klinci koje je doveo Real su iz zemlja EU pa tako ni ne moze biti prekrsaja.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (sovuljaga, 26. januar 2015 12:14)

Norveska nije u EU

Cinik

pre 9 godina

svi klinci koje je doveo Real su iz zemlja EU pa tako ni ne moze biti prekrsaja.
(sovuljaga, 26. januar 2015 12:14)

Jeste, ali interna pravila FIFA zabranjuju transfere igraca ispod 18 godina. Zato se to pravilo malo zaobailazi, pa kao cale od ovog Norvezanina dobija posao u Realu, a klinac se seli u Madrid sa porodicom, pa kad je vec tu, onda malo i da pika fudbal. Nema profi ugovora sa igracima U-18.

milos

pre 9 godina

@sovuljaga

Mislim da Norveska nije clanica EU tj. siguran sam, a Martin Edegor je Norvezanin, tako da pre upotrebe jezika upali mozak.

aqvarius

pre 9 godina

Real-kancer,rak rana Evropskog nogometa,najodvratniji klub na planeti,klub koji nije stvorio ni jednog igraca,klub zbog koga je "pazar"fudbalera postao besmislen zbog astronomske pare koje se traze za transfere.Klub bez dusu!Pre ce svet propasti nego kazniti ove "krimose"zajedno sa onog odvratnog Peresa!

2 packe po ruci?

pre 9 godina

Kako smešno deluje ovo glumatanje UEFA da deluje strogo. U šta da se kladimo da će i Barselona dovoditi koga hoće uprkos zabrani? Ali zato boranija sa istoka kontinenta ne sme da zaboravi ni toalet papir u wc-u inače sledi suspenzija iz svih takmičenja. Izgleda je tačna ona da uvek lopov viče "držte lopova" jer Platini je upravo došao sa tom pričom da će se boriti protiv zapadnih bogataša u korist siromašnih, a od njegovog dolaska malim klubovima nikad nije bilo teže dok su veliki nikad zaštićeniji. Čak je i 2 puta uveo nelegalno Francusku na SP na štetu manjih protivnika. Da li sme Platini da se kladi samnom da Real neće osetiti nikakve posledice zbog ovoga? Mada je ovaj transfer još i najmanji problem. Ako Platini stvarno hoće čist fudbal neka izbaci kladionice iz fudbala i neka suspenduje saveze gde se nameštaju prvenstva poput Toletovog. To je ono što najviše ubija fudbal, a ne transferi.

TIL Zagreb

pre 9 godina

svi klinci koje je doveo Real su iz zemlja EU pa tako ni ne moze biti prekrsaja.
(sovuljaga, 26. januar 2015 12:14)

Bas svi ?
Stromsgodset je u Norveskoj,a oni nisu u EU
znaci prvo pa musko,odmah prekrsaj....

beogradski_sindikat

pre 9 godina

kaznite real kao sto ste i barsu,barsa jeste gresila ali i izbacuje svake godine more igraca iz svog omladinskog pogona...a real samo parama kupuje,ako neki klub ne volim to je ovaj raspali real,nisu pare sve u zivotu.

Stanimir Branimir

pre 9 godina

svi klinci koje je doveo Real su iz zemlja EU pa tako ni ne moze biti prekrsaja.
(sovuljaga, 26. januar 2015 12:14)

Edegor je Norvežanin, a Norveška nije članica EU. Za ostalu dvojicu ne znam čije državljanstvo imaju.
Mada, Real nađe posao članovima porodice, pa kroz papire urade sve da bude legalno. Porodica se seli u drugi grad/državu zbog promene posla, a dete pošto je maloletno mora da ide sa njima. Svi znamo koji su pravi razlozi dolaska Edegora, zato i pokreću istragu, ali ako se Real pokrio papirima i uradio sve u skladu sa propisima, UEFA ne može ništa tu da uradi.

Memi

pre 9 godina

svi klinci koje je doveo Real su iz zemlja EU pa tako ni ne moze biti prekrsaja.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (sovuljaga, 26. januar 2015 12:14)

nije to najbitnija stavka ,vec da li su roditelji klinca pre potpisa ugovora vec ziveli u Madridu ! Real je doveo ovog norveskog klinca i tek onda zaposlio njegovog caleta sto se kosi sa pravilnikom. Uostalom da je bitno samo to da li su deca iz EU ili ne, ne bi ni istrazivali onda ima li sta sporno ,zar ne ? Ali da li iko na svetu veruje da ce Real biti kaznjen ??? To je smijurija ! Florentino Perez ne samo da ima svoje ljude po spanskom savezu ,nego je i sam clan FIFE u jednom od ogranaka .Znaci ovo je samo prica za malu decu.Nema sanse da se Real kazni. Oduvek su bili zasticeni kao polarni medvedi i to je jasno svima ! Ali dzaba im, Barcelona im skoro 10 god nabijala komplekse,bukvalno ih ponizavala, a sad to radi i Atletico sto mi je jos draze.Jos sad jorgandzije dobile novi upliv kapitala od ovog kineza,sto znaci da ce nabijanje kompleksa kraljevskom klubu potrajati :))

xyz

pre 9 godina

Evo posto kazete da Real Madrid nema skolu!!!
Za razliku od La Masije, Realova skole je dosta starija i izbacila je mnogo vise igraca....evo par zvezda, poznatijih igraca i bivsih igraca koji su postali veliki treneri!!!

Santjago Bernabe,Jose Antonio Camaco, Luis Aragones, Visente Del Boske, Emilio Butrageno,Huan Esnajder,Rafael Benitez,Iker Kasiljas,Guti,Micel,Pavon,Huan Mata,Alvaro Negredo,Granero,Portiljo, Roberto Soldado, Alvaro Morata,Kambijaso,Alvaro Arbeloa,Kapdevila,Naco, Karvahal,Kazemiro, Adan,Raul Bravo,Kaljehon,Havi Garsija, Hese,Huanfran, Diego Lopez

Real Madrid je do sad iz skole izbacio preko 250 igraca(ovi gore navedeni su najpoznatiji) do je iz La Masije izaslo 54!!!

Hi jedna ni druga skola ne mogu da se mere sa Ajaksovom, koja je izbacila 3x vise zvezda nego la Masija i Realova

Krojf,Neskens,Svart,Basten,Rajkard,Sedorf,Bergkamp,Klajvert,Rajziger,braca de Bur,Van der Sar,Davids,Vicge,Bosman,Van der Mejde,Snajder,Huntelar,Vermalen,Vertongen,Van der Vil,Stekelenburg,De Jong,Heitinga,Blind,Babel,Aldervild,Eriksen,Emanuelson

ha ja

pre 9 godina

udarit im kaznu za transfere do 2017.g.
oduzet im titule prošle godine
oduzet im ime Real Madrid kao Steaua-i
vratit Bernabeu radnicima
lupit Pepeu i Ramosu kaznu neigranja 20 utakmica
oduzet Ronaldu kopačke i stavit mu brnjicu na kljun

Aleksandar

pre 9 godina

Ovo je Real,nije to Barselona!Ovo je najbolji klub na svetu koji zna sta radi i kako radi.Ne moze im niko nista!Dosta vise sa teorijama zavere protiv Reala!

Realno

pre 9 godina

(sovuljaga, 26. januar 2015 12:14) uz to su ostali u klubovima u kojima ttenitaju osim Odegard, koji je dosao sa porodicom a i oca su mu zaposlili u klubu kao trenera mladjih kategorija :-) tako da prekrsaja nema :-)

RM

pre 9 godina

Neko imao je tu srecu da ide sa eksurzijom u Barsu,neko isao na mutua madrilena u Madrid, neko sa Partizanom da gleda basket a neko eto zivi tamo!!!
Kakvi crni kompleksi,kakve gluposti
Ne znate istoriju spanskog naroda, prilike, ljude a ovde godinama izjavljujete i pisete kojekalve gluposti

1.Najcrnji dan u istoriji AM je poraz u finalu LS(pogotovo u scenariju kad vode skoro celu utakmicu i Ramos da gol u 93 minutu)
Nijedan, bas nijedan navijac AM, prvo, nije ocekivao da klub moze toliko da dogura, drugo ni u najgorim snovima, ono sto se kaze "ne dao Bog da se to desi" e upravo to se dogodilo

2.Sa Barsom je druga prica, godinama ugnjetan narod koji prica drugim jezikom(najslicnije odnos srpski i makedonski), narod koji je godinama bio mucen i terorisan(i sami imaju ter.-sep. organizaciju), najcrni dan u svom klubu smatraju prelazak Di Stefana(otimacina) u Real Madrid.
Sve u reziji generalisimusa Franka, koji je od Reala hteo da stvori najuspesniji i najtrofejniji evropski klub(to je i uradio), Franko je bio najveci fan AM, ali je covek shvatio da Atletiko nema kapacitet koji ima Real(svaka mu cast na tome, bio je veci menadzer od 99% sveta, s obzirom sta je Real postao)

Trece - ceo Bernabe aplaudira Ronaldinju na istorijskog partiji dok Kamp Nou na velikog Figa baca upaljace,sicu, mobilne telefone, staklene flase i svinjsku glavu prilikom prvog povratka u dresu Reala
Neko je uvek bio gospodin a neko stocar nevaspitan

Milos

pre 9 godina

Trece - ceo Bernabe aplaudira Ronaldinju na istorijskog partiji dok Kamp Nou na velikog Figa baca upaljace,sicu, mobilne telefone, staklene flase i svinjsku glavu prilikom prvog povratka u dresu Reala
Neko je uvek bio gospodin a neko stocar nevaspitan
(RM, 26. januar 2015 15:04)
Ronaldinjo ih je omadjiao!:)To je bilo neko srecnije vreme,nije bilo tolike mrznje koliko je ima od dolaska Murinja u Spaniju.Figo je sa druge strane itekako dao povoda za mrznju navijaca,presao je iz Barselone u Real! Nije ga ceo stadion gadjao svinjskom glavom vec par idiota.Kamp Nou je npr. prosle godine aplaudirao Atletiko Madridu na pobedi i tituli.Aplaudirao je i posle ispadanje od Celzija npr. Nema potrebe da generalizujes stvari na osnovu ispada pojedinaca. Neko je uvek bio gospodin a neko stoka,to si jedino u pravu.A to mozes najbolje da vidis posle poraza tima,kada se gubi,kada stvari ne krenu dobro...Neko se u porazu ponasa kao gospodin a neko kao stoka.

sovuljaga

pre 9 godina

Memi...ok,u pravu si,ali da li je moguce da si napisao nece kazniti Real,oni su zasticeni i onda posle toga navedes Barsu kao primer nabijanja komoleksa i spordskog morala,klub koji je kaznjen ali ne odmah,nego kada su doveli 6 vrhunskih igraca,kada su lagali da su Nejmara platili 47 miliona a ono ipak 97 miliona,kada su doveli dva golmana,sredinu,odbrambenog,napadaca...istu stvar su radili kao Real samo sto nisu lagali oko obestecenja da vi se pravili kako oni nisu trosadzije.pogledaj samo Barsa koliko je para dala Arsenalu od 2003 godine pa a ovamo,kolika su to obestecenja za to doba.

CJ

pre 9 godina

Haha, pa nisu čelnici Reala glupi kao Barsini...kakva kazna, sve je objavljeno, plata, transfer, posao ocu...to što Barsa kupi igrača za što miliona a prijavi da je 50, to je njihova glupost.

oliver nedeljkovic

pre 9 godina

(Boco10, 26. januar 2015 18:51)

Zlatan Ibrahimovic je prosao omladinsku skolu Malmea i igrao je za isti klub...tek je posle presao u Ajaks ali on nije Ajaksova skola
Luis Suarez je prosao Nacionalovu skolu, prvo je igrao za Nacional pa za Groningen pa tek onda za Ajaks

Fabregasa je lansirao Venger i pre nego sto je dosao u Arsenal niko nije cuo za njega.....ali on je Barsino dete i prosao je La Masiju
Sto se tice Reala, gledao sam kako za njega igraju: Micel,Guti,Kasiljas,Pavon,Granero,Portiljo,Morata,Arbeloa,Naco,Karvahal,Kazemiro,Adan,Raul Bravo,Hese i Dijego Lopez!!!(gledao sam i dosta od ostalih ali na youtube, ne na tv-u)

Da li je "xyz" namerno izostavio(sto je tacno) ili slucajno to je pitanje za njega ali Ibrahimovic i Suarez nisu Ajaksova skola, kao i sto Raul nije Realova vec Atletikova!!!

Bre

pre 9 godina

Ne brinite, nece njih kazniti, ili ce proci kao Uefalona, ovaj Barselona. Barseloni su prvo zabranili transfere, pa su posle ponistili zabranu da bi ovi mogli da se pojacaju, pa su im sada opet zabranili. Presmesni su zaista.

Boco10

pre 9 godina

Kad ne znas dasu jedan Ibrahimovic i Suarez iz Ajaksa direkt u vasionu lansirani ne znam sta ostale nabrajas.. Prvo te te igrwce sto su ponikli iz Reala ja nisam nikad vidjeo da igraju u real.. Ko zna koliko je takvih igraca u drugim klubovima i filijalama sirom planete. Poenta je u tome da su u Barsi igrali vecinom igraci iz njene skole kao sto je slucaj i sa Dortmundom dok je Realu slucajno pao genije Iker Kasiljas i bio je tu jos neki Kaljehon... Znaci cijeni se kad je tim sastavljen od igraca iz sopstvene skole. Pozdrav!

Aleksandar

pre 9 godina

Ovo je Real,nije to Barselona!Ovo je najbolji klub na svetu koji zna sta radi i kako radi.Ne moze im niko nista!Dosta vise sa teorijama zavere protiv Reala!

beogradski_sindikat

pre 9 godina

kaznite real kao sto ste i barsu,barsa jeste gresila ali i izbacuje svake godine more igraca iz svog omladinskog pogona...a real samo parama kupuje,ako neki klub ne volim to je ovaj raspali real,nisu pare sve u zivotu.

aqvarius

pre 9 godina

Real-kancer,rak rana Evropskog nogometa,najodvratniji klub na planeti,klub koji nije stvorio ni jednog igraca,klub zbog koga je "pazar"fudbalera postao besmislen zbog astronomske pare koje se traze za transfere.Klub bez dusu!Pre ce svet propasti nego kazniti ove "krimose"zajedno sa onog odvratnog Peresa!

Memi

pre 9 godina

svi klinci koje je doveo Real su iz zemlja EU pa tako ni ne moze biti prekrsaja.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (sovuljaga, 26. januar 2015 12:14)

nije to najbitnija stavka ,vec da li su roditelji klinca pre potpisa ugovora vec ziveli u Madridu ! Real je doveo ovog norveskog klinca i tek onda zaposlio njegovog caleta sto se kosi sa pravilnikom. Uostalom da je bitno samo to da li su deca iz EU ili ne, ne bi ni istrazivali onda ima li sta sporno ,zar ne ? Ali da li iko na svetu veruje da ce Real biti kaznjen ??? To je smijurija ! Florentino Perez ne samo da ima svoje ljude po spanskom savezu ,nego je i sam clan FIFE u jednom od ogranaka .Znaci ovo je samo prica za malu decu.Nema sanse da se Real kazni. Oduvek su bili zasticeni kao polarni medvedi i to je jasno svima ! Ali dzaba im, Barcelona im skoro 10 god nabijala komplekse,bukvalno ih ponizavala, a sad to radi i Atletico sto mi je jos draze.Jos sad jorgandzije dobile novi upliv kapitala od ovog kineza,sto znaci da ce nabijanje kompleksa kraljevskom klubu potrajati :))

xyz

pre 9 godina

Evo posto kazete da Real Madrid nema skolu!!!
Za razliku od La Masije, Realova skole je dosta starija i izbacila je mnogo vise igraca....evo par zvezda, poznatijih igraca i bivsih igraca koji su postali veliki treneri!!!

Santjago Bernabe,Jose Antonio Camaco, Luis Aragones, Visente Del Boske, Emilio Butrageno,Huan Esnajder,Rafael Benitez,Iker Kasiljas,Guti,Micel,Pavon,Huan Mata,Alvaro Negredo,Granero,Portiljo, Roberto Soldado, Alvaro Morata,Kambijaso,Alvaro Arbeloa,Kapdevila,Naco, Karvahal,Kazemiro, Adan,Raul Bravo,Kaljehon,Havi Garsija, Hese,Huanfran, Diego Lopez

Real Madrid je do sad iz skole izbacio preko 250 igraca(ovi gore navedeni su najpoznatiji) do je iz La Masije izaslo 54!!!

Hi jedna ni druga skola ne mogu da se mere sa Ajaksovom, koja je izbacila 3x vise zvezda nego la Masija i Realova

Krojf,Neskens,Svart,Basten,Rajkard,Sedorf,Bergkamp,Klajvert,Rajziger,braca de Bur,Van der Sar,Davids,Vicge,Bosman,Van der Mejde,Snajder,Huntelar,Vermalen,Vertongen,Van der Vil,Stekelenburg,De Jong,Heitinga,Blind,Babel,Aldervild,Eriksen,Emanuelson

RM

pre 9 godina

Neko imao je tu srecu da ide sa eksurzijom u Barsu,neko isao na mutua madrilena u Madrid, neko sa Partizanom da gleda basket a neko eto zivi tamo!!!
Kakvi crni kompleksi,kakve gluposti
Ne znate istoriju spanskog naroda, prilike, ljude a ovde godinama izjavljujete i pisete kojekalve gluposti

1.Najcrnji dan u istoriji AM je poraz u finalu LS(pogotovo u scenariju kad vode skoro celu utakmicu i Ramos da gol u 93 minutu)
Nijedan, bas nijedan navijac AM, prvo, nije ocekivao da klub moze toliko da dogura, drugo ni u najgorim snovima, ono sto se kaze "ne dao Bog da se to desi" e upravo to se dogodilo

2.Sa Barsom je druga prica, godinama ugnjetan narod koji prica drugim jezikom(najslicnije odnos srpski i makedonski), narod koji je godinama bio mucen i terorisan(i sami imaju ter.-sep. organizaciju), najcrni dan u svom klubu smatraju prelazak Di Stefana(otimacina) u Real Madrid.
Sve u reziji generalisimusa Franka, koji je od Reala hteo da stvori najuspesniji i najtrofejniji evropski klub(to je i uradio), Franko je bio najveci fan AM, ali je covek shvatio da Atletiko nema kapacitet koji ima Real(svaka mu cast na tome, bio je veci menadzer od 99% sveta, s obzirom sta je Real postao)

Trece - ceo Bernabe aplaudira Ronaldinju na istorijskog partiji dok Kamp Nou na velikog Figa baca upaljace,sicu, mobilne telefone, staklene flase i svinjsku glavu prilikom prvog povratka u dresu Reala
Neko je uvek bio gospodin a neko stocar nevaspitan

ha ja

pre 9 godina

udarit im kaznu za transfere do 2017.g.
oduzet im titule prošle godine
oduzet im ime Real Madrid kao Steaua-i
vratit Bernabeu radnicima
lupit Pepeu i Ramosu kaznu neigranja 20 utakmica
oduzet Ronaldu kopačke i stavit mu brnjicu na kljun

CJ

pre 9 godina

Haha, pa nisu čelnici Reala glupi kao Barsini...kakva kazna, sve je objavljeno, plata, transfer, posao ocu...to što Barsa kupi igrača za što miliona a prijavi da je 50, to je njihova glupost.

Bre

pre 9 godina

Ne brinite, nece njih kazniti, ili ce proci kao Uefalona, ovaj Barselona. Barseloni su prvo zabranili transfere, pa su posle ponistili zabranu da bi ovi mogli da se pojacaju, pa su im sada opet zabranili. Presmesni su zaista.

Cinik

pre 9 godina

svi klinci koje je doveo Real su iz zemlja EU pa tako ni ne moze biti prekrsaja.
(sovuljaga, 26. januar 2015 12:14)

Jeste, ali interna pravila FIFA zabranjuju transfere igraca ispod 18 godina. Zato se to pravilo malo zaobailazi, pa kao cale od ovog Norvezanina dobija posao u Realu, a klinac se seli u Madrid sa porodicom, pa kad je vec tu, onda malo i da pika fudbal. Nema profi ugovora sa igracima U-18.

2 packe po ruci?

pre 9 godina

Kako smešno deluje ovo glumatanje UEFA da deluje strogo. U šta da se kladimo da će i Barselona dovoditi koga hoće uprkos zabrani? Ali zato boranija sa istoka kontinenta ne sme da zaboravi ni toalet papir u wc-u inače sledi suspenzija iz svih takmičenja. Izgleda je tačna ona da uvek lopov viče "držte lopova" jer Platini je upravo došao sa tom pričom da će se boriti protiv zapadnih bogataša u korist siromašnih, a od njegovog dolaska malim klubovima nikad nije bilo teže dok su veliki nikad zaštićeniji. Čak je i 2 puta uveo nelegalno Francusku na SP na štetu manjih protivnika. Da li sme Platini da se kladi samnom da Real neće osetiti nikakve posledice zbog ovoga? Mada je ovaj transfer još i najmanji problem. Ako Platini stvarno hoće čist fudbal neka izbaci kladionice iz fudbala i neka suspenduje saveze gde se nameštaju prvenstva poput Toletovog. To je ono što najviše ubija fudbal, a ne transferi.

sovuljaga

pre 9 godina

Memi...ok,u pravu si,ali da li je moguce da si napisao nece kazniti Real,oni su zasticeni i onda posle toga navedes Barsu kao primer nabijanja komoleksa i spordskog morala,klub koji je kaznjen ali ne odmah,nego kada su doveli 6 vrhunskih igraca,kada su lagali da su Nejmara platili 47 miliona a ono ipak 97 miliona,kada su doveli dva golmana,sredinu,odbrambenog,napadaca...istu stvar su radili kao Real samo sto nisu lagali oko obestecenja da vi se pravili kako oni nisu trosadzije.pogledaj samo Barsa koliko je para dala Arsenalu od 2003 godine pa a ovamo,kolika su to obestecenja za to doba.

Boco10

pre 9 godina

Kad ne znas dasu jedan Ibrahimovic i Suarez iz Ajaksa direkt u vasionu lansirani ne znam sta ostale nabrajas.. Prvo te te igrwce sto su ponikli iz Reala ja nisam nikad vidjeo da igraju u real.. Ko zna koliko je takvih igraca u drugim klubovima i filijalama sirom planete. Poenta je u tome da su u Barsi igrali vecinom igraci iz njene skole kao sto je slucaj i sa Dortmundom dok je Realu slucajno pao genije Iker Kasiljas i bio je tu jos neki Kaljehon... Znaci cijeni se kad je tim sastavljen od igraca iz sopstvene skole. Pozdrav!

Milos

pre 9 godina

Trece - ceo Bernabe aplaudira Ronaldinju na istorijskog partiji dok Kamp Nou na velikog Figa baca upaljace,sicu, mobilne telefone, staklene flase i svinjsku glavu prilikom prvog povratka u dresu Reala
Neko je uvek bio gospodin a neko stocar nevaspitan
(RM, 26. januar 2015 15:04)
Ronaldinjo ih je omadjiao!:)To je bilo neko srecnije vreme,nije bilo tolike mrznje koliko je ima od dolaska Murinja u Spaniju.Figo je sa druge strane itekako dao povoda za mrznju navijaca,presao je iz Barselone u Real! Nije ga ceo stadion gadjao svinjskom glavom vec par idiota.Kamp Nou je npr. prosle godine aplaudirao Atletiko Madridu na pobedi i tituli.Aplaudirao je i posle ispadanje od Celzija npr. Nema potrebe da generalizujes stvari na osnovu ispada pojedinaca. Neko je uvek bio gospodin a neko stoka,to si jedino u pravu.A to mozes najbolje da vidis posle poraza tima,kada se gubi,kada stvari ne krenu dobro...Neko se u porazu ponasa kao gospodin a neko kao stoka.

oliver nedeljkovic

pre 9 godina

(Boco10, 26. januar 2015 18:51)

Zlatan Ibrahimovic je prosao omladinsku skolu Malmea i igrao je za isti klub...tek je posle presao u Ajaks ali on nije Ajaksova skola
Luis Suarez je prosao Nacionalovu skolu, prvo je igrao za Nacional pa za Groningen pa tek onda za Ajaks

Fabregasa je lansirao Venger i pre nego sto je dosao u Arsenal niko nije cuo za njega.....ali on je Barsino dete i prosao je La Masiju
Sto se tice Reala, gledao sam kako za njega igraju: Micel,Guti,Kasiljas,Pavon,Granero,Portiljo,Morata,Arbeloa,Naco,Karvahal,Kazemiro,Adan,Raul Bravo,Hese i Dijego Lopez!!!(gledao sam i dosta od ostalih ali na youtube, ne na tv-u)

Da li je "xyz" namerno izostavio(sto je tacno) ili slucajno to je pitanje za njega ali Ibrahimovic i Suarez nisu Ajaksova skola, kao i sto Raul nije Realova vec Atletikova!!!

Boki_Marad

pre 9 godina

svi klinci koje je doveo Real su iz zemlja EU pa tako ni ne moze biti prekrsaja.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (sovuljaga, 26. januar 2015 12:14)

Norveska nije u EU

TIL Zagreb

pre 9 godina

svi klinci koje je doveo Real su iz zemlja EU pa tako ni ne moze biti prekrsaja.
(sovuljaga, 26. januar 2015 12:14)

Bas svi ?
Stromsgodset je u Norveskoj,a oni nisu u EU
znaci prvo pa musko,odmah prekrsaj....

milos

pre 9 godina

@sovuljaga

Mislim da Norveska nije clanica EU tj. siguran sam, a Martin Edegor je Norvezanin, tako da pre upotrebe jezika upali mozak.

Stanimir Branimir

pre 9 godina

svi klinci koje je doveo Real su iz zemlja EU pa tako ni ne moze biti prekrsaja.
(sovuljaga, 26. januar 2015 12:14)

Edegor je Norvežanin, a Norveška nije članica EU. Za ostalu dvojicu ne znam čije državljanstvo imaju.
Mada, Real nađe posao članovima porodice, pa kroz papire urade sve da bude legalno. Porodica se seli u drugi grad/državu zbog promene posla, a dete pošto je maloletno mora da ide sa njima. Svi znamo koji su pravi razlozi dolaska Edegora, zato i pokreću istragu, ali ako se Real pokrio papirima i uradio sve u skladu sa propisima, UEFA ne može ništa tu da uradi.

Realno

pre 9 godina

(sovuljaga, 26. januar 2015 12:14) uz to su ostali u klubovima u kojima ttenitaju osim Odegard, koji je dosao sa porodicom a i oca su mu zaposlili u klubu kao trenera mladjih kategorija :-) tako da prekrsaja nema :-)