Sreda, 10.12.2014.

09:51

"Lazar zaslužio crveni." Da li je?

Srpski reprezentativac Lazar Marković isključen je na duelu Liverpul – Bazel zbog navodnog udaranja Behranga Safarija u 60. minutu.

Izvor: B92

"Lazar zaslužio crveni." Da li je? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

130 Komentari

Sortiraj po:

Prepošteni

pre 9 godina

Može jedno pitanje? Ako može onda bi voleo da mi ovi koji tvrde da je to bilo za crveni odgovoore da li je onda bio crveni karton za Zvezdinog igrača i penal za Ninkovića u derbiju kad je sudio naš veliki, europski sudija Mažić.
www.youtube.com/watch?v=xzaJe1FtICk

Mire

pre 9 godina

Potpuno ispravna odluka sudije. Apsolutno je nebitno, da li je Markovic udario protivnika ili nije, namjera je bila ocigledna! I nebitno je da l se onaj valjao po travi s razlogom ili ne. Kao da se Markovic u obrnutoj situaciji ne bi valjao po terenu! Glup i nepotreban potez. Ma, ni Markovic im ne bi pomogao,i da nije iskljucen. Kao da je on neki igrac!

masterkg

pre 9 godina

Nije crveni ni u nekom sportu za devojcice.
Kakva je uopste razlika izmedju noge i ruke i namere?
Kakvu je prednost ostvario Markovic sve i da ga je jace udario?
Zar nisu skoro svi faulovi nogom / rukom / ramenom namerni?
Da je bio u gol sansi pa da razumem crveni, kojim god delom tela da je bilo, ovako ovo je totalni idiotizam.
Sve i da je ovo po pravilniku, taj pravilnik je pisao neko mnogo glup.
Kod izvodjenja svakog kornera bude najmanje 10 jacih faulova od ovog, u mnogo opasnijoj situaciji, za sta se najcesce nista ne svira.
(Slauter, 10. decembar 2014 10:07)
Ti baš ne razumeš sport, sportski duh, pravila... Prave se grublji faulovi u želji da se ostvari bolja pozicija, odredjena prednost i sl., ovde je problem jer postoji namera da se uradi nešto što nema veze sa sportom - gleda u njega i zamahuje rukom u pravcu njegovog lica - crveni kao suza...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (masterkg, 10. decembar 2014 10:38)

Samo neko ko se cak ni rekreativno ne bavi sportom moze ovako nesto da napise. Vidim da dosta takvih komentarisu. Zaista je u ovom slucaju nepotrebno komentarisati da li je imao nameru, da li ga je zaista udario ili neka pravila... ( neverovatno je koliko ima onih koji se slepo drze istih, nazalost, i sudije spadaju u ovu grupu ljudi ). Ovakvih kontakata ima i medju amaterima na malom fudbalu i zaista je neverovatno da moze za ovo da se dobije crveni karton.
(kru, 10. decembar 2014 11:59)
Bavio sam se sportom više nego rekreativno i fudbalski sam sudija (bivši) - na svakom sudijskom seminaru ćeš čuti - "ne merimo mi snagu udarca već cenimo nameru". Pa ko da te kazni medju amaterima na malom fudbalu - uzmeš faul i igraš dalje :-) ...

Crveni

pre 9 godina

Partizanovi igrači u inostranstvu i kada igraju protiv stranih klubova vječito imaju ove probleme jer su jednostavno navikli u domaćoj ligi da im sudije tolerišu ove stvari. Marković je odličan igrač ali ovo jeste za crveni karton. Marković se okrenuo i vidio gdje se nalazi suprotnički igrač. Jasno se vidi namjera da ga udari po licu, a sudija je bio u poziciji da to očigledno zaključi. Dakle, čist crveni karton.

Buca Krtalic

pre 9 godina

Tek sam sad odgledao snimak i po ovom sto vidim jasno mi je po govoru tela Markovica da je zeleo da se zagradi jer je ocekivao da ce ovaj biti uz njega i pokusati da oduzme loptu....to dokazuje i Lazarov pogled gde prati gde je protivnicki igrac i prema tome ocekuje/predvidja njegovo kretanje i shodno tome reakciju u vidu ruke koja odbija igraca od sebe.

Rzbrzotrz

pre 9 godina

Tako je...tacno se vidi da je prvo pogledao gde je protivnik a sekundu kasnije bez ikakve potrebe mlatnuo rukom u tom pravcu. Ovaj iskoristio priliku i to je to...crveni! Hrabro od sudije. Cista desetka!

BAS ME BRIGA I ZA ZVEZDU I ZA PARTIZAN

pre 9 godina

Lazar je zasluzio CRVENI karton jer je NAMERNO "pokusao" da udari protivnickog igraca.
Videlo se da je pogledao gde mu je igrac i onda je ispruzio ruku toliko da i nije mogao da ga udari, jer je bio Safari daleko, ali to je dovoljno za crveni karton. Tacno je to da je Safari vise odglumio nego sto je to bio udarac.
Mozda ga je Safari ustipnuo, ili udario itd. da kamere nisu mogle da uhvate, ali Lazar nije smeo odmah to da vrati i to toliko ocigledno.

Nasim igracima fali "disciplina" koju na zalost nemaju. Tako se ponasao i Rooney dok nisu dosle teske kazne od kluba za koji je igrao ( Manchester United), da bi ga naucili ponasanju na terenu. Tako je Bata Mirkovic dobio crveni jer je udario/uhvatio hrvatskog igraca, koji je vise iscenirao/isfolirao, ali Bata Mirkovic to nije smeo da uradi. Dakle DISCIPLINA.
Pozdrav

djole

pre 9 godina

Nije bitno da li ga je udario. U fudbalu se kaznjava crvenim i namera, pokusaj udaranja, tako da je crveni na mestu. Markovic je postupio amaterski i direktno ostetio svoj klub u najbitnijoj utakmici godine.

Radovan84

pre 9 godina

Globtroter u tom linku sto si stavio, ne postoji namjera pa nije za crveni, ali ono sto je Lazar uradio je namjera, to je sustina. Nadji snimak od 30 sekundi prije mlataranja Lazara. Momak je prosao jednog, pa drugog igrac,i iz onog okreta je Lazar krenuo u trk sa loptom a znamo kako je brz a imao je i startnu prednost u odnosu na ovog padavicara... Tako da ovo nije gradjenje lopte kao sto dole neko rece,ko jos moze u trku da se gradi i to rukama? Dajte malo realnosti. Ovo je bila namjera Lazara da udari ovog sto je pao kao da ga je Valter braneci Sarajevo mitraljezom pokosio. Udarac naravno da nije bio jak,smijesan je,ali samo vracanje ruke nazad u visinu glave igraca koji je iza tebe i nad kojim imas prednost u startu, je za sankcionisanje. Lazar i da nije bio u trku,da je kako neki kazu gradio loptu u mjestu,dobio bi karton zbog ovako podignute ruke,posto bi vjerovatno ovog udario laktom ili samarom,zavisi od udaljenosti,po sred nosa. Tako da, jest nas al je ispao naivan kao francuska sobarica ;) I primijetite koliko mu je ruka unazad ispruzena, ko jos tako trci ili se tako gradi? Namjera kao kuca je bila da ga dohvati.

Inzagi

pre 9 godina

Pa jeste nepotrebno mahao rukom i karton mu sleduje, ali crveni je preterivanje. Crveni karton je devalviran, daje se za sve i svasta, kao sto se penali sviraju za sve. A Grem Pol je i bez onih kartona bio krs od sudije.

boban

pre 9 godina

Cist crveni. Izuzetno glupo napravljen, ekipa ostala sa igracem manje u najvaznijem mecu.Mario i Lazar dva preskupa promasaja kostaju Liverpul uspesne sezone.

b.

pre 9 godina

Procitao sam par komentara i dalje nisam mogao. Pratio sam juce sta pricaju u Engleskoj i svi se slazu da nema govora o crvenom kartonu. Lazar je ocekivao da mu je ovaj iza ledja i zamahnuo je rukom da se zagradi. Pa i on se iznenadio kad je video da mu je ruka propala i da je ovaj daleko iza njega. Druga stvar je sto ga nije ni pipnuo, sto se vidi na drugim snimcima, a ovaj se bacio ko metkom pogodjen. Ali sve je to nebitno, bitno je da smo mi takav narod koji sve zna najbolje (uvek drugacije od svih ostalih) i koji ce uvek prvi da pljune na nekog svoga!

nemanja

pre 9 godina

meni ovo ne deluje kao pokusaj udaranja igraca,vec mi deluje da pri drugom osvrtanju markovicev pokret je izgledao kao da misli da mu je igrac bukvalno na ledjima,odnosno u naletu da ga pretrci i hteo je da zagradi loptu,a ovaj je zapravo bio citav metar iza..i jos ovaj simulirao..mislim da ce sa ovim sloziti svako ko je uopste igrao fudbal. cak i zuti karton bi mozda bio suvisan...

grunwalski

pre 9 godina

Auu kakva glupost..ovo me podseti na svestko prvenstvo u fudbalu 2010,kada su nasi pravili penale u stilu odbojkasa..Igram fudbal 20 godina vidjao sam na terenu malog i velikog fudbala svakakve pogibene startove,ali ova reakcija markovica da izbije coveku oko u stilu brus li-ja je no coment.Cist crveni karton zbog namere.

Глобтротер

pre 9 godina

Смешно је колико судија не осећа игру. Класична лоша процена Лазара. Знајући какав је сигуран сам да није имао никакву лошу намеру. Види се да се панично градио што је резултат лошег самопоуздања.

А сви ови ликови који кажу да је ово чист црвени нису лопту шутнули у животу. А добар део њих доноси процену на основу тога што је Марковић играо у Партизану. Да је којим случајем Лазар био Филип Ђорђевић, исти ти би рекли да нема везе са црвеним, док би они из супротног табора рекли да је чист црвени. Ривалство између навијача Партизана и Звезде је одавно отишло у патологију.

Нека ми било ко од стручњака који тврде да је Лазар направио чист црвени објасни зашто онда и ово није црвени, а реално није, јер не постоји намера.

https://www.youtube.com/watch?v=8GEB-TYLMmQ

Dragan Jurić

pre 9 godina

Čist crveni! I sam pokušaj udaranja se tretira kao nasilničko ponašanje i, po automatizmu, za to sleduje crveni karton. Nije sudija kriv što je Lazar ispao toliko plitak i naivan... Da ne upotrebim težu reč...

Sevastokrator

pre 9 godina

Ау какви коментари. Па ово ни за жути није. Ја разумем да судија погреши, али да неко поред успореног снимка и даље тврди да је ово за црвени... Очигледно многи који коментаришу лопту у животу нису видели (сем на ТВ-у). Па овакве ствари се стално дешавају, чак и у малом фудбалу. Кренеш да се заградиш и случајно закачиш играча који те чува. Осим тога, овде једва да је и било контакта.

mv

pre 9 godina

Ko ne zna sta je markovic pokusao, ocigledno nije nikada igrao fudbal. klasicno gradjenje rukom( i pogresna procene udaljenosti i brzine protivnika). lazaru je ruka u visini ramena u klasicnoj poziciji za odgurvanje i gradjenje. a stvarno zbog ovakvih simulacija mi se smuci fudbal. uce ih od malih nogu da glume sto vise( i kod nas treneri non stop vicu da padamo ako nas protivnik popreko pogleda)

mali vozd

pre 9 godina

Interpretacija sudije je da je bio pokusaj UDARCA - ma nemoj! Po meni, Markec je pokusao da ODGURNE igraca - jel' to crveni? Naravno da ne! Vi sto pljujete Markeca, treba da vas je sramota - onaj folirant iz Bazela je zasluzio ZUTI karton. Za simuliranje je u fudbalu predvidje ZUTI karton - zar ne? Zbog ovakvih stvari gledam tenis, a fudbal ponekad - uglavnom Premier ligu, jer je tu najmanje foliranja. Za dobrobit fudbala, foliranje treba da se kaznjava UVEK, kao sto je i predvidjeno u pravilima. Na zalost, u praksi je to sasvim drugacije.

pametnjakovici

pre 9 godina

ko je igrao fudbal zna da se moras ovako graditi i drzati ruke, inace ti dobijes udarac. Ovo je cista gluma, ni pipnuo ga nije. Zuti karton zbog neopreznosti ok, ali crvenog ni vidjelo nije. Ovom je mjesto u najboljem pozoristu, glumi za 10! Na sta je fudbal spao, da ne moze covjek da se posteno pogura i udari, sramota! Treba ih pustiti da se udaraju dok se posteno ne polome, fudbal nije balet!

zvezdas

pre 9 godina

cist crveni kao suza. ovo nije gradjenje, ovde je s namerom vratio ruku pozadi, kako bi udario protivnickog igraca. nesportski potez, a za takve poteze sledi iskljucenje

Lane

pre 9 godina

Ne radi se ovde o glumi(koja takodje zasluzuje zuti karton), radi se o Lazarevoj nameri to svakako zasluzuje crveni karton. Svakako nije imao potrebu ni da se stit niti gradi, namerno je isao rukom na njegovo lice. Da je za takve pokusaje kaznjavan u mladosti sada mu ne bi palo na pamet da radi isto! Dakle problem je duboko ukorenjen u fudbalu i trebalo bi stvarati kulturu igre od malih nogu. P. S. Da se razumemo za mene je fudbal muska, ali i postena igra iznad svega!

Novski

pre 9 godina

Bezobrazno jeste
Ali mene zanima samo zasto ovo nije crveni?
https://www.youtube.com/watch?v=d7sNO92GPuQ

Ko razume shvatice,ko je pametan tv ugasice....
Ansesteziraju vas dragi ljudi i kroz sport,bas mi zao.
Pozdrav.
P.s.Pao covek ko pokosen pa ni dete od 13 godina ne bi odreagovalo na ovo!

Hoću 158 pluseva

pre 9 godina

Uvek se računa namera, a ne da li je igrač uspeo u svojoj nameri. Po toj logici, neko može da se zaleti s leđa sa obe noge i da ne dobije ništa jer je promašio protivnika ...

Ja sam ja

pre 9 godina

ali ima 20 godina, i jos je Srbin, pa to je idealna situacija da sudija pokaze karakter i stroge kriterijume. (YNWA, 10. decembar 2014 09:59)

"Ah, da, vidi Srbin", pomisli sudija, i masi se za karton. Dokle cemo slusati ovakve prizemne gluposti?

Liam Rigvell

pre 9 godina

Sta li je hteo ovim potezom hteo da postigne? Crveni je zasluzio, neprirodan polozaj ruke jasno se vidi da hoce da zakaci suparnika, bar da ga je opaucio kako treba. Savet Markovicu Engleska liga nije za tebe, propadas tamo. Za tebe je Holandija,Belgija,Portugal... oduvek sam govorio da nije top fudbaler, on je poput Laneta Jovanovica, Krasica, Djakerinija.

Johnutaka

pre 9 godina

ovi nije crveni sigurno. diskutabilno je da li je uopste faul. svaki igrac se rukama gradi tako se zastitis da ti ne bi protivnicki igrac prisao . zao mi je Lazara taman je poceo da igra kako treba

ne razumem

pre 9 godina

Nije ga ni zakacio,ali za pokusaj,bolje receno za glupost,zasluzeno crveni!
Ne razumem nas mentalitet,generacije se smenjuju,a mi nista ne naucismo jer
stalno pravimo sebi najpre,pa i klubu gluposti! Secamo se jos Mihajlovica,Mi
rkovica itd.,itd,...

Soko

pre 9 godina

Crveni karton je verovatno zasluziji ali ozbiljnije pitanje zasto je tako reagovao kad je imao takvu poziciju da nije bilo apsolutno nikakve potrebe,

Boban Dorcolac

pre 9 godina

Jos ne mogu da dodjem sebi, da ovako mlad perspektivan igrac u jednom "velikom Liverpulu" , gde treba da se dokaze igrom i ponasanjem uradi takvu glupost? To je pre svega fudbalsko nevaspitanje ...predriblas dva coveka , protivnik te prati na skoro metar i ti mases rukom da ga udaris po licu!!!Nemam reci jer sam verovao u tog mladica, kao u nekog ko ce da nas reprezentuje vaspitanjem i igrom. Razocarao me je, i mislim da ne moze od stida vise da igra u Liverpulu. Englezi koliko god da su i oni ekstremni, prepoznaju ko treba da nosi boje njihovog kluba.

Mandragora

pre 9 godina

Ako ga je i malo zakacio pao je kao da ga je nokautirao.Na metar od protivnika,prstima to je nemoguc pad.Kao sudija, dao bih zuti za simuliranje nokauta.

Jakov

pre 9 godina

E zbog ovoga sam davno prestao da gledam fudbal!
Ovo je za crveni i jednom i drugom. Prvi jer je nesto pokusao rukom, a ni sam ne zna sta; a drugi sto unistava sport.
Sve se svodi na dobru glumu, pa dobro isceniran penal.... Bruka i sramota.
A ono sto je najstrasnije jeste da ga je verovatno trener pohvalio posle mece za dobru glumu :(

Zoran021

pre 9 godina

Namera je postojala.Okrenuo sa ka njemu i zakačio ga.Lopta je u suprotnom kraju od protivničkog igrača, okreće se i udara ga u lice.

Mare-Nis

pre 9 godina

Namera je postojala jer se dva puta okrenuo da vidi gde je protivnicki igrac ali ipak nije za crveni. Zuti karton je prihvatljivo resenje za ovu situaciju,mada Bazel je to a svi znamo ko vuce konce za Svajcarce.

Aca

pre 9 godina

(Slauter, 10. decembar 2014 10:07)

Dobio je crveni upravo zbog idiotizma. Igrač na 2 metra od njega a on pokušava da ga udari i to pored sudije na centralnom delu terena odakle nije mogao da ugrozi protivnički gol a ni svoj da je hteo. Neviđena glupost koju treba kazniti

kru

pre 9 godina

Nije crveni ni u nekom sportu za devojcice.
Kakva je uopste razlika izmedju noge i ruke i namere?
Kakvu je prednost ostvario Markovic sve i da ga je jace udario?
Zar nisu skoro svi faulovi nogom / rukom / ramenom namerni?
Da je bio u gol sansi pa da razumem crveni, kojim god delom tela da je bilo, ovako ovo je totalni idiotizam.
Sve i da je ovo po pravilniku, taj pravilnik je pisao neko mnogo glup.
Kod izvodjenja svakog kornera bude najmanje 10 jacih faulova od ovog, u mnogo opasnijoj situaciji, za sta se najcesce nista ne svira.
(Slauter, 10. decembar 2014 10:07)
Ti baš ne razumeš sport, sportski duh, pravila... Prave se grublji faulovi u želji da se ostvari bolja pozicija, odredjena prednost i sl., ovde je problem jer postoji namera da se uradi nešto što nema veze sa sportom - gleda u njega i zamahuje rukom u pravcu njegovog lica - crveni kao suza...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (masterkg, 10. decembar 2014 10:38)

Samo neko ko se cak ni rekreativno ne bavi sportom moze ovako nesto da napise. Vidim da dosta takvih komentarisu. Zaista je u ovom slucaju nepotrebno komentarisati da li je imao nameru, da li ga je zaista udario ili neka pravila... ( neverovatno je koliko ima onih koji se slepo drze istih, nazalost, i sudije spadaju u ovu grupu ljudi ). Ovakvih kontakata ima i medju amaterima na malom fudbalu i zaista je neverovatno da moze za ovo da se dobije crveni karton.

sasa jokic

pre 9 godina

Ne procenjuje sudija jacinu udarca, nego nameru. Na zalost, Lazar se dva puta okrenuo i onda pokusao da udari protivnickog igraca. Malo ga je zakacio, ali da mu je bio blize, bio bi to pravi samar. Iz sudijinog ugla je moglo izgledati da ga je stvarno raspalio.
Ne razumem ovaj Lazarov gest, cista glupost.

blinkibile

pre 9 godina

Cist crveni,sudija nije mogao da vidi da li je Markovic udario protivnickog igraca i kojim intezitetom ali je video da je Markovic dva puta zamahnuo sa namerom da udari protivnika i ako je ovaj metar iza njega i ne radi se o klasicnom remplovanju.Protivnik pada ko pokosen i sudija nije imao drugu opciju osim crvenog kartona. Morao je sudija da izvadi crveni karton

barakauda

pre 9 godina

ovaj je to lepo isfolirao kao da ga je snajper strefio mada realno ni ovaj nas Markec nema blage veze, decko kao da je sa Marsa pao, kao da je neki amater- rekreativac....

milenko

pre 9 godina

Crveni ko kuca...sta ima igrac koji igra fudbal da mlatara tako rukama kao balerina,pritom se i okrenuo i pogledao gde je protivnik?!Neka pogleda bolje snimak da zna za sledeci put da ovo nije nasa banana liga da moze da igra balet...!

becks

pre 9 godina

Sudija nije mogao jasno da vidi udarac.... Jer je sve bilo super sinhronizovano..... on je podigao ruku, a ovaj pao u tom trenutku. ... Eh sad.... sledeći put neka je ne dize... Cini se kao da je postojala namera.....

Miso Petrovic

pre 9 godina

Namera postoji,udarac postoji,posledice postoje = crvendac kao kuca.
E ' sad sto je Srbin a ne mozda neki Albanac ili Hrvat,to je druga prica.

zoi

pre 9 godina

Drag mi je Markovic , iskustvo za druge gleda protivnickog igrača i udara ga , čist ko suza crveni karton , mlad je zelim mu puno srece u kaeijeri al da neponavlja ni on ni jedan nas fudbaler ovakve stvari , nezrelost i velika zelja al eto mladi fudbaleri netreba poleteti vec razmišljati !

Rocky

pre 9 godina

Markec je strasan igrac. Zao mi je sto je izabrao Liverpul, s obzirom da su jako losi ove sezone, pa se to odrazava i na njegovu igru. Nadam se da ce uspeti da napravi karijeru kakva mu dolikuje. A sto se crvenog tice, prestrogo dodeljen.

Nataeos

pre 9 godina

Svi eksperti, a niko da uzme pravila u ruke i da procita.. Pa da onda tek malo razmisli, i komentarise! A i ovaj Pol bi mogao da procita ponovo, i da zaboravi "subjektivnost"!

pera

pre 9 godina

Da li je ovaj sudija normalan??
Pa i da je postojala namera najvise zuti, a jos ovaj simulant pao kao da ga cekicem zakacio.
Tako je isto onaj turcin izbacio Nanija zbog "faula" nad Arbeloom, a Arbeloa natrcao na Nanija u trenutku kad je ovaj trebao da sutne loptu iz okreta i nije ga ni video da dolazi.
Nesto se okomili na engleze.

licimur

pre 9 godina

Zbog ovakvih poteza fudbal postaje odvratna igra.. tj postao je odavno.. uveo bih pravilo za svaki ovakav potez koji se iscenira, drakonske kazne onima koji to rade, kao sto su onomad kaznili krasica u italiji za glumu kod penala.. a inzagi im to radio celu karijeru, hahahaa, pogledas ga samo a on vec pada (ne secam se da su ikad vise nekoga kaznili za to)... licimuri zabarski... Za svaki ovakav pad, kao da ga je rafal pogodio, ja bi mu prisao pa bi ga sutnuo u rebra, da vidis kako bi skocio da se bije... ne bi ga nista bolelo...

Bas odvratno izgleda kad odrastao covek padne ko malo dete kad ga neko takne prstom... Nisu mi samo jasne sudije koje to gutaju kao sarani, i jos kaznjavaju igrace... pa ovo je muski sport zaboga, ako te je udario nije ti otkunuo glavu.. znam kako ume da boli svaki udarac i preko kostobrana, ali jedan od milion je stvarno takav da se previjas od bola.. za svako ovakvo glumatanje, i bacakanje bih terao napolje.. i mesec dana zabrane, pa bi fudbal licio na ono sto treba a ne na podlo nadmudrivanje licemera, i jadnika... Ako ne mozes posteno da das ili sacuvas gol, nemoj se ni sluziti ovakvim gadostima...

cheda

pre 9 godina

Nazalost zasluzen crveni, mislim da mu ovo nikako ne ide na ruku, nije se proslavio igrama... Ovo mu nikako nije trebalo. Nadam se da mu navijaci Liverpula nece previse zameriti

seljo

pre 9 godina

pre svega, pogresno je protumacen potez markovica od strane sudije a i nas isto, jednostavno je hteo da se "otarasi" protivnika u fudbalskom smislu da bi imao vise slobodnog prostora prema napred, a sad sto ga potrefio u glavu je bila slucajnost. svako ko je igrao fudbal zna sta mislim.
ps: steta jer je doprineo dosta liverpulu za vreme koje je proveo na terenu, mozda bi i pobedili da ga nije iskljucio...

Mik

pre 9 godina

Do udarca nije došlo, ali namere je bilo. Ne znam šta je mislio sa tim mahanjem rukom. U redu je da se čovek gradi i brani, ali ovo nije bilo to. Sa druge strane, šteta je još veća jer je Marković odlično zaigrao, pokazao šta može i probudio Liverpul, što je čak i publika osetila. I onda ovo, nedostatak samokontrole, pameti...

KLARK KENT

pre 9 godina

Cist ko suza. Vise nece videti klupu, a kamoli prvi tim!
(Kiblatore, 10. decembar 2014 09:58)

I ti si srecan zbog toga koliko vidim. Ti bi voleo da se ovom klincu raspadne karijera samo da ti budes zadovoljan.. Sram te bilo.

Wolfgang O.

pre 9 godina

Hahaha, smesne li situacije.

1- Ne jednom, vec 2 puta gleda nazad gde se nalazi protivnik
2- Zamahuje rukom da ga udari, ali toliko neozbiljno, trapavo i ocigledno, da je pored crvenog zasluzio i 10 po turu
3- Pored tako sistematicne pripreme uspeva da promasi!?
4- Naravno da je protivnik sve dalje odglumio, a zasto da ne??

Povrh svega ne razumem zasto je uopste pokusavao da ga udari!! Razumem zar borbe, ali ovde je on vec pretrcao protivnika i umesto da se fokusira na nastavak akcije, on gubi fokus na gledanje UNAZAD i taj neozbiljni pokusaj udarca.

Pa dobro, recimo da svi imamo trenutke slabosti.

SRBin

pre 9 godina

Trebao je da mu da tri žuta kartona pa tek onda crveni, kao što je pomenuti Pol uradio na SP 2006. godine u Nemačkoj mislim Šimuniću.

visim

pre 9 godina

vi stvarno nemate pojma, pa ovo su prsti ravno u oči, je nespretno, i nije htio vjerojatno, al šta da mu je iskopao oko, onda bi tek rekli dobro, zaslužio je?

veliki strumf

pre 9 godina

Kakva namera, o cemu pricate? Markec krece u prodor i zeli da se zagradi, pogledajte mu saku i prste - jel tako one izgledaju kad nekog hocete da udarite? Klasicna simulacija, cimnuo je glavu kao da ga je Klicko pesnicom odvalio! A ko jos Grejema Pola smatra relevantnim likom - jedan od najgorih sudija ikada sa najboljom vezom. Cuven po tome sto je crveni davao posle 3, a ne 2 zuta (Hrvatskoj protiv Australije na SP).

Krsman

pre 9 godina

Necu da ulazim u to da li ovo bilo za crveni ili nije,mada mislim da jeste. Ali da sam ja na mestu trenera,zabranio bih mu da igra narednih pet utakmica ili bih ga prodao.Zasto? Zato sto se on vise koncetrisao da udari igraca nego da vodi loptu,uputi pas ili osmotri pozicije saigraca cime je vec ostetio klub i nije radio ono za sta je debelo placen.

Kutinjo

pre 9 godina

Za ovakav glup potez je zasluzio crvenu,aj da su usli u direktan duel pa da ga je udario al ovako se dva puta okrece i vidi se da je namerno zamahnuo rukom i ako je ovaj pola metra iza njega,retko glup potez ako je vec hteo da ga udari trebao je da saceka i da ga nabode na lakat i onda bi barem znao zasto je iskljucen.

sve je lako kad si mlad

pre 9 godina

Da li ga je udario ili ne, lakomislenost poteza je ocigledna. Volim Lazara, razumijem da je jako "izgorio" i "pregorio" u zelji da sto vise doprinese u kljucnoj utakmici. Za njegovo, a i Liverpulovo dobro, bolje da se sastavi sa cinjenicama i da kaze "bilo, ne ponovilo se".

gusa

pre 9 godina

Opravdano isključenje!Pogledava protivnika, zastajkuje, zamahuje prema njegovoj glavi i zakačuje ga! Vidi se da to hoće da uradi i da je došlo do kontakta.
P.S. Naravno da je u pitanju recimo Lovren, nitko ne bi osporavao crveni...

Aleksandar

pre 9 godina

Evo primera odlicnog foliranja ili laznog faula,odlicno je ispalo za Bazel.Eto da je Ronaldo tako u prvenstvu uradio kod penala ne bi ga ljudi pljuvali jer bi tako proslo a sto se tice Markovica za nameru koja je postojala dao bih mu zuti karton.

Grobar od malena...

pre 9 godina

Naš glupi mentalitet. Jasno je da je ovde odlična gluma "udarenog" igrača, ali Lazare pobogu, šta ga gledaš, merkaš i pripremaš taj glupi pokret rukom. Iskreno, i ja bih ti zavalio crveni, ma koliko te volim što si Grobar!!!
Ništa, teraj dalje, uči na svojim greškama i ispaštaj za posledice crvenog kartona.

masterkg

pre 9 godina

Nije crveni ni u nekom sportu za devojcice.
Kakva je uopste razlika izmedju noge i ruke i namere?
Kakvu je prednost ostvario Markovic sve i da ga je jace udario?
Zar nisu skoro svi faulovi nogom / rukom / ramenom namerni?
Da je bio u gol sansi pa da razumem crveni, kojim god delom tela da je bilo, ovako ovo je totalni idiotizam.
Sve i da je ovo po pravilniku, taj pravilnik je pisao neko mnogo glup.
Kod izvodjenja svakog kornera bude najmanje 10 jacih faulova od ovog, u mnogo opasnijoj situaciji, za sta se najcesce nista ne svira.
(Slauter, 10. decembar 2014 10:07)
Ti baš ne razumeš sport, sportski duh, pravila... Prave se grublji faulovi u želji da se ostvari bolja pozicija, odredjena prednost i sl., ovde je problem jer postoji namera da se uradi nešto što nema veze sa sportom - gleda u njega i zamahuje rukom u pravcu njegovog lica - crveni kao suza...

Ljuba Moljac

pre 9 godina

Realno nije za crveni,da je ovo Dzerard uradio verovatno bi dobio samo zuti,ali isto tako ostaje nejasno zasto je uopste mlatarao rukom kad je igrac pola metra iza njega.

Marko

pre 9 godina

Definitivno nepotreban i nepromisljen potez,a reakcija protivnivkog igraca je bila preterana,obratite paznju kad Markovic zamahne rukom udarac dolazi sa jedne strane lica a igrac bazela sasvim neprirodno trza glavom u tu istu stranu,po tome se moze primetiti da je njegova reakcija bila isfolirana.

Vlayco

pre 9 godina

Smesno je dodeliti crveni karton za ovako nesto. Klasican pokusaj gradjenja rukom koji je slucajno zavrsio na licu protivnickog igraca. Takvih situacija imate na svakoj utakmici. Kada bi se za ovakve faulove dodeljivali crveni kartoni, verovatno se polovina utakmica ne bi zavrsila zbog nedovoljnog broja igraca na terenu. Vi koji smatrate da je faul za crveni, razmislite kako bi prosudjivali da je to uradio igrac koji nastupa za vas tim.

mikan

pre 9 godina

Zasluzen crveni karton, naravno, kada tako nesto u nasoj ligi urade fudbaleri Zvezde ili Partizana, sudije ne da im ne daju karton, nego jos sviraju faul u njihovu korist

Jakuza

pre 9 godina

Mislim da je za crveni karton...ali ono Što niko ne pominje
i protivnički igrač treba da dobije karton za simuliranje...

Pa da ljudi nauče da igraju fudbal...a ko hoće borilačke veštine ili glumu
neka batali fudbal...

Dragan

pre 9 godina

Ovaj je pao kao da ga je grom pogodio, ali da je Lazar imao nameru da ga udari, imao je...to se vidi kad okreće glavu da pogleda gde se nalazi čuvar...jednom rečju, ispao je naivan...ali, to su navike ponete iz Partizana gde ti se ovakve stvari gledaju kroz prste, pa čak i da se ne svira faul. Sličan problem imao je i Mitrović u Belgiji sa pluvanjem i udaranjem protivnika.

Slauter

pre 9 godina

Nije crveni ni u nekom sportu za devojcice.
Kakva je uopste razlika izmedju noge i ruke i namere?
Kakvu je prednost ostvario Markovic sve i da ga je jace udario?
Zar nisu skoro svi faulovi nogom / rukom / ramenom namerni?
Da je bio u gol sansi pa da razumem crveni, kojim god delom tela da je bilo, ovako ovo je totalni idiotizam.
Sve i da je ovo po pravilniku, taj pravilnik je pisao neko mnogo glup.
Kod izvodjenja svakog kornera bude najmanje 10 jacih faulova od ovog, u mnogo opasnijoj situaciji, za sta se najcesce nista ne svira.

dare 011

pre 9 godina

D A ! Očigledna je bila namera da ga udari...dobro je da igrač kojeg je hteo da udari nije krenuo za njim, inače bi ostao bez zuba! To nije sport, to je nasilje!

YNWA

pre 9 godina

Da je igrac koji ima malo veci respekt kod sudija, pitanje da li bi zuti bio, ali ima 20 godina, i jos je Srbin, pa to je idealna situacija da sudija pokaze karakter i stroge kriterijume.
Inace, prvi put od kad je u Lpoolu sam video neku odlucnost da napadne i mislim da je ova sudijska odluka dosta uticala na ishod.

Kutinjo

pre 9 godina

Za ovakav glup potez je zasluzio crvenu,aj da su usli u direktan duel pa da ga je udario al ovako se dva puta okrece i vidi se da je namerno zamahnuo rukom i ako je ovaj pola metra iza njega,retko glup potez ako je vec hteo da ga udari trebao je da saceka i da ga nabode na lakat i onda bi barem znao zasto je iskljucen.

YNWA

pre 9 godina

Da je igrac koji ima malo veci respekt kod sudija, pitanje da li bi zuti bio, ali ima 20 godina, i jos je Srbin, pa to je idealna situacija da sudija pokaze karakter i stroge kriterijume.
Inace, prvi put od kad je u Lpoolu sam video neku odlucnost da napadne i mislim da je ova sudijska odluka dosta uticala na ishod.

cheda

pre 9 godina

Nazalost zasluzen crveni, mislim da mu ovo nikako ne ide na ruku, nije se proslavio igrama... Ovo mu nikako nije trebalo. Nadam se da mu navijaci Liverpula nece previse zameriti

Slauter

pre 9 godina

Nije crveni ni u nekom sportu za devojcice.
Kakva je uopste razlika izmedju noge i ruke i namere?
Kakvu je prednost ostvario Markovic sve i da ga je jace udario?
Zar nisu skoro svi faulovi nogom / rukom / ramenom namerni?
Da je bio u gol sansi pa da razumem crveni, kojim god delom tela da je bilo, ovako ovo je totalni idiotizam.
Sve i da je ovo po pravilniku, taj pravilnik je pisao neko mnogo glup.
Kod izvodjenja svakog kornera bude najmanje 10 jacih faulova od ovog, u mnogo opasnijoj situaciji, za sta se najcesce nista ne svira.

Dragan

pre 9 godina

Ovaj je pao kao da ga je grom pogodio, ali da je Lazar imao nameru da ga udari, imao je...to se vidi kad okreće glavu da pogleda gde se nalazi čuvar...jednom rečju, ispao je naivan...ali, to su navike ponete iz Partizana gde ti se ovakve stvari gledaju kroz prste, pa čak i da se ne svira faul. Sličan problem imao je i Mitrović u Belgiji sa pluvanjem i udaranjem protivnika.

sve je lako kad si mlad

pre 9 godina

Da li ga je udario ili ne, lakomislenost poteza je ocigledna. Volim Lazara, razumijem da je jako "izgorio" i "pregorio" u zelji da sto vise doprinese u kljucnoj utakmici. Za njegovo, a i Liverpulovo dobro, bolje da se sastavi sa cinjenicama i da kaze "bilo, ne ponovilo se".

Krsman

pre 9 godina

Necu da ulazim u to da li ovo bilo za crveni ili nije,mada mislim da jeste. Ali da sam ja na mestu trenera,zabranio bih mu da igra narednih pet utakmica ili bih ga prodao.Zasto? Zato sto se on vise koncetrisao da udari igraca nego da vodi loptu,uputi pas ili osmotri pozicije saigraca cime je vec ostetio klub i nije radio ono za sta je debelo placen.

Grobar od malena...

pre 9 godina

Naš glupi mentalitet. Jasno je da je ovde odlična gluma "udarenog" igrača, ali Lazare pobogu, šta ga gledaš, merkaš i pripremaš taj glupi pokret rukom. Iskreno, i ja bih ti zavalio crveni, ma koliko te volim što si Grobar!!!
Ništa, teraj dalje, uči na svojim greškama i ispaštaj za posledice crvenog kartona.

dare 011

pre 9 godina

D A ! Očigledna je bila namera da ga udari...dobro je da igrač kojeg je hteo da udari nije krenuo za njim, inače bi ostao bez zuba! To nije sport, to je nasilje!

Ja sam ja

pre 9 godina

ali ima 20 godina, i jos je Srbin, pa to je idealna situacija da sudija pokaze karakter i stroge kriterijume. (YNWA, 10. decembar 2014 09:59)

"Ah, da, vidi Srbin", pomisli sudija, i masi se za karton. Dokle cemo slusati ovakve prizemne gluposti?

Ljuba Moljac

pre 9 godina

Realno nije za crveni,da je ovo Dzerard uradio verovatno bi dobio samo zuti,ali isto tako ostaje nejasno zasto je uopste mlatarao rukom kad je igrac pola metra iza njega.

veliki strumf

pre 9 godina

Kakva namera, o cemu pricate? Markec krece u prodor i zeli da se zagradi, pogledajte mu saku i prste - jel tako one izgledaju kad nekog hocete da udarite? Klasicna simulacija, cimnuo je glavu kao da ga je Klicko pesnicom odvalio! A ko jos Grejema Pola smatra relevantnim likom - jedan od najgorih sudija ikada sa najboljom vezom. Cuven po tome sto je crveni davao posle 3, a ne 2 zuta (Hrvatskoj protiv Australije na SP).

masterkg

pre 9 godina

Nije crveni ni u nekom sportu za devojcice.
Kakva je uopste razlika izmedju noge i ruke i namere?
Kakvu je prednost ostvario Markovic sve i da ga je jace udario?
Zar nisu skoro svi faulovi nogom / rukom / ramenom namerni?
Da je bio u gol sansi pa da razumem crveni, kojim god delom tela da je bilo, ovako ovo je totalni idiotizam.
Sve i da je ovo po pravilniku, taj pravilnik je pisao neko mnogo glup.
Kod izvodjenja svakog kornera bude najmanje 10 jacih faulova od ovog, u mnogo opasnijoj situaciji, za sta se najcesce nista ne svira.
(Slauter, 10. decembar 2014 10:07)
Ti baš ne razumeš sport, sportski duh, pravila... Prave se grublji faulovi u želji da se ostvari bolja pozicija, odredjena prednost i sl., ovde je problem jer postoji namera da se uradi nešto što nema veze sa sportom - gleda u njega i zamahuje rukom u pravcu njegovog lica - crveni kao suza...

Глобтротер

pre 9 godina

Смешно је колико судија не осећа игру. Класична лоша процена Лазара. Знајући какав је сигуран сам да није имао никакву лошу намеру. Види се да се панично градио што је резултат лошег самопоуздања.

А сви ови ликови који кажу да је ово чист црвени нису лопту шутнули у животу. А добар део њих доноси процену на основу тога што је Марковић играо у Партизану. Да је којим случајем Лазар био Филип Ђорђевић, исти ти би рекли да нема везе са црвеним, док би они из супротног табора рекли да је чист црвени. Ривалство између навијача Партизана и Звезде је одавно отишло у патологију.

Нека ми било ко од стручњака који тврде да је Лазар направио чист црвени објасни зашто онда и ово није црвени, а реално није, јер не постоји намера.

https://www.youtube.com/watch?v=8GEB-TYLMmQ

Marko

pre 9 godina

Definitivno nepotreban i nepromisljen potez,a reakcija protivnivkog igraca je bila preterana,obratite paznju kad Markovic zamahne rukom udarac dolazi sa jedne strane lica a igrac bazela sasvim neprirodno trza glavom u tu istu stranu,po tome se moze primetiti da je njegova reakcija bila isfolirana.

visim

pre 9 godina

vi stvarno nemate pojma, pa ovo su prsti ravno u oči, je nespretno, i nije htio vjerojatno, al šta da mu je iskopao oko, onda bi tek rekli dobro, zaslužio je?

mikan

pre 9 godina

Zasluzen crveni karton, naravno, kada tako nesto u nasoj ligi urade fudbaleri Zvezde ili Partizana, sudije ne da im ne daju karton, nego jos sviraju faul u njihovu korist

gusa

pre 9 godina

Opravdano isključenje!Pogledava protivnika, zastajkuje, zamahuje prema njegovoj glavi i zakačuje ga! Vidi se da to hoće da uradi i da je došlo do kontakta.
P.S. Naravno da je u pitanju recimo Lovren, nitko ne bi osporavao crveni...

SRBin

pre 9 godina

Trebao je da mu da tri žuta kartona pa tek onda crveni, kao što je pomenuti Pol uradio na SP 2006. godine u Nemačkoj mislim Šimuniću.

Boban Dorcolac

pre 9 godina

Jos ne mogu da dodjem sebi, da ovako mlad perspektivan igrac u jednom "velikom Liverpulu" , gde treba da se dokaze igrom i ponasanjem uradi takvu glupost? To je pre svega fudbalsko nevaspitanje ...predriblas dva coveka , protivnik te prati na skoro metar i ti mases rukom da ga udaris po licu!!!Nemam reci jer sam verovao u tog mladica, kao u nekog ko ce da nas reprezentuje vaspitanjem i igrom. Razocarao me je, i mislim da ne moze od stida vise da igra u Liverpulu. Englezi koliko god da su i oni ekstremni, prepoznaju ko treba da nosi boje njihovog kluba.

ne razumem

pre 9 godina

Nije ga ni zakacio,ali za pokusaj,bolje receno za glupost,zasluzeno crveni!
Ne razumem nas mentalitet,generacije se smenjuju,a mi nista ne naucismo jer
stalno pravimo sebi najpre,pa i klubu gluposti! Secamo se jos Mihajlovica,Mi
rkovica itd.,itd,...

pametnjakovici

pre 9 godina

ko je igrao fudbal zna da se moras ovako graditi i drzati ruke, inace ti dobijes udarac. Ovo je cista gluma, ni pipnuo ga nije. Zuti karton zbog neopreznosti ok, ali crvenog ni vidjelo nije. Ovom je mjesto u najboljem pozoristu, glumi za 10! Na sta je fudbal spao, da ne moze covjek da se posteno pogura i udari, sramota! Treba ih pustiti da se udaraju dok se posteno ne polome, fudbal nije balet!

b.

pre 9 godina

Procitao sam par komentara i dalje nisam mogao. Pratio sam juce sta pricaju u Engleskoj i svi se slazu da nema govora o crvenom kartonu. Lazar je ocekivao da mu je ovaj iza ledja i zamahnuo je rukom da se zagradi. Pa i on se iznenadio kad je video da mu je ruka propala i da je ovaj daleko iza njega. Druga stvar je sto ga nije ni pipnuo, sto se vidi na drugim snimcima, a ovaj se bacio ko metkom pogodjen. Ali sve je to nebitno, bitno je da smo mi takav narod koji sve zna najbolje (uvek drugacije od svih ostalih) i koji ce uvek prvi da pljune na nekog svoga!

Jakuza

pre 9 godina

Mislim da je za crveni karton...ali ono Što niko ne pominje
i protivnički igrač treba da dobije karton za simuliranje...

Pa da ljudi nauče da igraju fudbal...a ko hoće borilačke veštine ili glumu
neka batali fudbal...

Rzbrzotrz

pre 9 godina

Tako je...tacno se vidi da je prvo pogledao gde je protivnik a sekundu kasnije bez ikakve potrebe mlatnuo rukom u tom pravcu. Ovaj iskoristio priliku i to je to...crveni! Hrabro od sudije. Cista desetka!

Sevastokrator

pre 9 godina

Ау какви коментари. Па ово ни за жути није. Ја разумем да судија погреши, али да неко поред успореног снимка и даље тврди да је ово за црвени... Очигледно многи који коментаришу лопту у животу нису видели (сем на ТВ-у). Па овакве ствари се стално дешавају, чак и у малом фудбалу. Кренеш да се заградиш и случајно закачиш играча који те чува. Осим тога, овде једва да је и било контакта.

Aleksandar

pre 9 godina

Evo primera odlicnog foliranja ili laznog faula,odlicno je ispalo za Bazel.Eto da je Ronaldo tako u prvenstvu uradio kod penala ne bi ga ljudi pljuvali jer bi tako proslo a sto se tice Markovica za nameru koja je postojala dao bih mu zuti karton.

Jakov

pre 9 godina

E zbog ovoga sam davno prestao da gledam fudbal!
Ovo je za crveni i jednom i drugom. Prvi jer je nesto pokusao rukom, a ni sam ne zna sta; a drugi sto unistava sport.
Sve se svodi na dobru glumu, pa dobro isceniran penal.... Bruka i sramota.
A ono sto je najstrasnije jeste da ga je verovatno trener pohvalio posle mece za dobru glumu :(

djole

pre 9 godina

Nije bitno da li ga je udario. U fudbalu se kaznjava crvenim i namera, pokusaj udaranja, tako da je crveni na mestu. Markovic je postupio amaterski i direktno ostetio svoj klub u najbitnijoj utakmici godine.

Mandragora

pre 9 godina

Ako ga je i malo zakacio pao je kao da ga je nokautirao.Na metar od protivnika,prstima to je nemoguc pad.Kao sudija, dao bih zuti za simuliranje nokauta.

Novski

pre 9 godina

Bezobrazno jeste
Ali mene zanima samo zasto ovo nije crveni?
https://www.youtube.com/watch?v=d7sNO92GPuQ

Ko razume shvatice,ko je pametan tv ugasice....
Ansesteziraju vas dragi ljudi i kroz sport,bas mi zao.
Pozdrav.
P.s.Pao covek ko pokosen pa ni dete od 13 godina ne bi odreagovalo na ovo!

nemanja

pre 9 godina

meni ovo ne deluje kao pokusaj udaranja igraca,vec mi deluje da pri drugom osvrtanju markovicev pokret je izgledao kao da misli da mu je igrac bukvalno na ledjima,odnosno u naletu da ga pretrci i hteo je da zagradi loptu,a ovaj je zapravo bio citav metar iza..i jos ovaj simulirao..mislim da ce sa ovim sloziti svako ko je uopste igrao fudbal. cak i zuti karton bi mozda bio suvisan...

zvezdas

pre 9 godina

cist crveni kao suza. ovo nije gradjenje, ovde je s namerom vratio ruku pozadi, kako bi udario protivnickog igraca. nesportski potez, a za takve poteze sledi iskljucenje

boban

pre 9 godina

Cist crveni. Izuzetno glupo napravljen, ekipa ostala sa igracem manje u najvaznijem mecu.Mario i Lazar dva preskupa promasaja kostaju Liverpul uspesne sezone.

Zoran021

pre 9 godina

Namera je postojala.Okrenuo sa ka njemu i zakačio ga.Lopta je u suprotnom kraju od protivničkog igrača, okreće se i udara ga u lice.

Vlayco

pre 9 godina

Smesno je dodeliti crveni karton za ovako nesto. Klasican pokusaj gradjenja rukom koji je slucajno zavrsio na licu protivnickog igraca. Takvih situacija imate na svakoj utakmici. Kada bi se za ovakve faulove dodeljivali crveni kartoni, verovatno se polovina utakmica ne bi zavrsila zbog nedovoljnog broja igraca na terenu. Vi koji smatrate da je faul za crveni, razmislite kako bi prosudjivali da je to uradio igrac koji nastupa za vas tim.

Crveni

pre 9 godina

Partizanovi igrači u inostranstvu i kada igraju protiv stranih klubova vječito imaju ove probleme jer su jednostavno navikli u domaćoj ligi da im sudije tolerišu ove stvari. Marković je odličan igrač ali ovo jeste za crveni karton. Marković se okrenuo i vidio gdje se nalazi suprotnički igrač. Jasno se vidi namjera da ga udari po licu, a sudija je bio u poziciji da to očigledno zaključi. Dakle, čist crveni karton.

Mire

pre 9 godina

Potpuno ispravna odluka sudije. Apsolutno je nebitno, da li je Markovic udario protivnika ili nije, namjera je bila ocigledna! I nebitno je da l se onaj valjao po travi s razlogom ili ne. Kao da se Markovic u obrnutoj situaciji ne bi valjao po terenu! Glup i nepotreban potez. Ma, ni Markovic im ne bi pomogao,i da nije iskljucen. Kao da je on neki igrac!

Soko

pre 9 godina

Crveni karton je verovatno zasluziji ali ozbiljnije pitanje zasto je tako reagovao kad je imao takvu poziciju da nije bilo apsolutno nikakve potrebe,

Hoću 158 pluseva

pre 9 godina

Uvek se računa namera, a ne da li je igrač uspeo u svojoj nameri. Po toj logici, neko može da se zaleti s leđa sa obe noge i da ne dobije ništa jer je promašio protivnika ...

BAS ME BRIGA I ZA ZVEZDU I ZA PARTIZAN

pre 9 godina

Lazar je zasluzio CRVENI karton jer je NAMERNO "pokusao" da udari protivnickog igraca.
Videlo se da je pogledao gde mu je igrac i onda je ispruzio ruku toliko da i nije mogao da ga udari, jer je bio Safari daleko, ali to je dovoljno za crveni karton. Tacno je to da je Safari vise odglumio nego sto je to bio udarac.
Mozda ga je Safari ustipnuo, ili udario itd. da kamere nisu mogle da uhvate, ali Lazar nije smeo odmah to da vrati i to toliko ocigledno.

Nasim igracima fali "disciplina" koju na zalost nemaju. Tako se ponasao i Rooney dok nisu dosle teske kazne od kluba za koji je igrao ( Manchester United), da bi ga naucili ponasanju na terenu. Tako je Bata Mirkovic dobio crveni jer je udario/uhvatio hrvatskog igraca, koji je vise iscenirao/isfolirao, ali Bata Mirkovic to nije smeo da uradi. Dakle DISCIPLINA.
Pozdrav

Buca Krtalic

pre 9 godina

Tek sam sad odgledao snimak i po ovom sto vidim jasno mi je po govoru tela Markovica da je zeleo da se zagradi jer je ocekivao da ce ovaj biti uz njega i pokusati da oduzme loptu....to dokazuje i Lazarov pogled gde prati gde je protivnicki igrac i prema tome ocekuje/predvidja njegovo kretanje i shodno tome reakciju u vidu ruke koja odbija igraca od sebe.

grunwalski

pre 9 godina

Auu kakva glupost..ovo me podseti na svestko prvenstvo u fudbalu 2010,kada su nasi pravili penale u stilu odbojkasa..Igram fudbal 20 godina vidjao sam na terenu malog i velikog fudbala svakakve pogibene startove,ali ova reakcija markovica da izbije coveku oko u stilu brus li-ja je no coment.Cist crveni karton zbog namere.

mv

pre 9 godina

Ko ne zna sta je markovic pokusao, ocigledno nije nikada igrao fudbal. klasicno gradjenje rukom( i pogresna procene udaljenosti i brzine protivnika). lazaru je ruka u visini ramena u klasicnoj poziciji za odgurvanje i gradjenje. a stvarno zbog ovakvih simulacija mi se smuci fudbal. uce ih od malih nogu da glume sto vise( i kod nas treneri non stop vicu da padamo ako nas protivnik popreko pogleda)

Dragan Jurić

pre 9 godina

Čist crveni! I sam pokušaj udaranja se tretira kao nasilničko ponašanje i, po automatizmu, za to sleduje crveni karton. Nije sudija kriv što je Lazar ispao toliko plitak i naivan... Da ne upotrebim težu reč...

Wolfgang O.

pre 9 godina

Hahaha, smesne li situacije.

1- Ne jednom, vec 2 puta gleda nazad gde se nalazi protivnik
2- Zamahuje rukom da ga udari, ali toliko neozbiljno, trapavo i ocigledno, da je pored crvenog zasluzio i 10 po turu
3- Pored tako sistematicne pripreme uspeva da promasi!?
4- Naravno da je protivnik sve dalje odglumio, a zasto da ne??

Povrh svega ne razumem zasto je uopste pokusavao da ga udari!! Razumem zar borbe, ali ovde je on vec pretrcao protivnika i umesto da se fokusira na nastavak akcije, on gubi fokus na gledanje UNAZAD i taj neozbiljni pokusaj udarca.

Pa dobro, recimo da svi imamo trenutke slabosti.

masterkg

pre 9 godina

Nije crveni ni u nekom sportu za devojcice.
Kakva je uopste razlika izmedju noge i ruke i namere?
Kakvu je prednost ostvario Markovic sve i da ga je jace udario?
Zar nisu skoro svi faulovi nogom / rukom / ramenom namerni?
Da je bio u gol sansi pa da razumem crveni, kojim god delom tela da je bilo, ovako ovo je totalni idiotizam.
Sve i da je ovo po pravilniku, taj pravilnik je pisao neko mnogo glup.
Kod izvodjenja svakog kornera bude najmanje 10 jacih faulova od ovog, u mnogo opasnijoj situaciji, za sta se najcesce nista ne svira.
(Slauter, 10. decembar 2014 10:07)
Ti baš ne razumeš sport, sportski duh, pravila... Prave se grublji faulovi u želji da se ostvari bolja pozicija, odredjena prednost i sl., ovde je problem jer postoji namera da se uradi nešto što nema veze sa sportom - gleda u njega i zamahuje rukom u pravcu njegovog lica - crveni kao suza...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (masterkg, 10. decembar 2014 10:38)

Samo neko ko se cak ni rekreativno ne bavi sportom moze ovako nesto da napise. Vidim da dosta takvih komentarisu. Zaista je u ovom slucaju nepotrebno komentarisati da li je imao nameru, da li ga je zaista udario ili neka pravila... ( neverovatno je koliko ima onih koji se slepo drze istih, nazalost, i sudije spadaju u ovu grupu ljudi ). Ovakvih kontakata ima i medju amaterima na malom fudbalu i zaista je neverovatno da moze za ovo da se dobije crveni karton.
(kru, 10. decembar 2014 11:59)
Bavio sam se sportom više nego rekreativno i fudbalski sam sudija (bivši) - na svakom sudijskom seminaru ćeš čuti - "ne merimo mi snagu udarca već cenimo nameru". Pa ko da te kazni medju amaterima na malom fudbalu - uzmeš faul i igraš dalje :-) ...

Inzagi

pre 9 godina

Pa jeste nepotrebno mahao rukom i karton mu sleduje, ali crveni je preterivanje. Crveni karton je devalviran, daje se za sve i svasta, kao sto se penali sviraju za sve. A Grem Pol je i bez onih kartona bio krs od sudije.

becks

pre 9 godina

Sudija nije mogao jasno da vidi udarac.... Jer je sve bilo super sinhronizovano..... on je podigao ruku, a ovaj pao u tom trenutku. ... Eh sad.... sledeći put neka je ne dize... Cini se kao da je postojala namera.....

Liam Rigvell

pre 9 godina

Sta li je hteo ovim potezom hteo da postigne? Crveni je zasluzio, neprirodan polozaj ruke jasno se vidi da hoce da zakaci suparnika, bar da ga je opaucio kako treba. Savet Markovicu Engleska liga nije za tebe, propadas tamo. Za tebe je Holandija,Belgija,Portugal... oduvek sam govorio da nije top fudbaler, on je poput Laneta Jovanovica, Krasica, Djakerinija.

Johnutaka

pre 9 godina

ovi nije crveni sigurno. diskutabilno je da li je uopste faul. svaki igrac se rukama gradi tako se zastitis da ti ne bi protivnicki igrac prisao . zao mi je Lazara taman je poceo da igra kako treba

KLARK KENT

pre 9 godina

Cist ko suza. Vise nece videti klupu, a kamoli prvi tim!
(Kiblatore, 10. decembar 2014 09:58)

I ti si srecan zbog toga koliko vidim. Ti bi voleo da se ovom klincu raspadne karijera samo da ti budes zadovoljan.. Sram te bilo.

zoi

pre 9 godina

Drag mi je Markovic , iskustvo za druge gleda protivnickog igrača i udara ga , čist ko suza crveni karton , mlad je zelim mu puno srece u kaeijeri al da neponavlja ni on ni jedan nas fudbaler ovakve stvari , nezrelost i velika zelja al eto mladi fudbaleri netreba poleteti vec razmišljati !

Aca

pre 9 godina

(Slauter, 10. decembar 2014 10:07)

Dobio je crveni upravo zbog idiotizma. Igrač na 2 metra od njega a on pokušava da ga udari i to pored sudije na centralnom delu terena odakle nije mogao da ugrozi protivnički gol a ni svoj da je hteo. Neviđena glupost koju treba kazniti

Lane

pre 9 godina

Ne radi se ovde o glumi(koja takodje zasluzuje zuti karton), radi se o Lazarevoj nameri to svakako zasluzuje crveni karton. Svakako nije imao potrebu ni da se stit niti gradi, namerno je isao rukom na njegovo lice. Da je za takve pokusaje kaznjavan u mladosti sada mu ne bi palo na pamet da radi isto! Dakle problem je duboko ukorenjen u fudbalu i trebalo bi stvarati kulturu igre od malih nogu. P. S. Da se razumemo za mene je fudbal muska, ali i postena igra iznad svega!

mali vozd

pre 9 godina

Interpretacija sudije je da je bio pokusaj UDARCA - ma nemoj! Po meni, Markec je pokusao da ODGURNE igraca - jel' to crveni? Naravno da ne! Vi sto pljujete Markeca, treba da vas je sramota - onaj folirant iz Bazela je zasluzio ZUTI karton. Za simuliranje je u fudbalu predvidje ZUTI karton - zar ne? Zbog ovakvih stvari gledam tenis, a fudbal ponekad - uglavnom Premier ligu, jer je tu najmanje foliranja. Za dobrobit fudbala, foliranje treba da se kaznjava UVEK, kao sto je i predvidjeno u pravilima. Na zalost, u praksi je to sasvim drugacije.

Radovan84

pre 9 godina

Globtroter u tom linku sto si stavio, ne postoji namjera pa nije za crveni, ali ono sto je Lazar uradio je namjera, to je sustina. Nadji snimak od 30 sekundi prije mlataranja Lazara. Momak je prosao jednog, pa drugog igrac,i iz onog okreta je Lazar krenuo u trk sa loptom a znamo kako je brz a imao je i startnu prednost u odnosu na ovog padavicara... Tako da ovo nije gradjenje lopte kao sto dole neko rece,ko jos moze u trku da se gradi i to rukama? Dajte malo realnosti. Ovo je bila namjera Lazara da udari ovog sto je pao kao da ga je Valter braneci Sarajevo mitraljezom pokosio. Udarac naravno da nije bio jak,smijesan je,ali samo vracanje ruke nazad u visinu glave igraca koji je iza tebe i nad kojim imas prednost u startu, je za sankcionisanje. Lazar i da nije bio u trku,da je kako neki kazu gradio loptu u mjestu,dobio bi karton zbog ovako podignute ruke,posto bi vjerovatno ovog udario laktom ili samarom,zavisi od udaljenosti,po sred nosa. Tako da, jest nas al je ispao naivan kao francuska sobarica ;) I primijetite koliko mu je ruka unazad ispruzena, ko jos tako trci ili se tako gradi? Namjera kao kuca je bila da ga dohvati.

milenko

pre 9 godina

Crveni ko kuca...sta ima igrac koji igra fudbal da mlatara tako rukama kao balerina,pritom se i okrenuo i pogledao gde je protivnik?!Neka pogleda bolje snimak da zna za sledeci put da ovo nije nasa banana liga da moze da igra balet...!

Miso Petrovic

pre 9 godina

Namera postoji,udarac postoji,posledice postoje = crvendac kao kuca.
E ' sad sto je Srbin a ne mozda neki Albanac ili Hrvat,to je druga prica.

seljo

pre 9 godina

pre svega, pogresno je protumacen potez markovica od strane sudije a i nas isto, jednostavno je hteo da se "otarasi" protivnika u fudbalskom smislu da bi imao vise slobodnog prostora prema napred, a sad sto ga potrefio u glavu je bila slucajnost. svako ko je igrao fudbal zna sta mislim.
ps: steta jer je doprineo dosta liverpulu za vreme koje je proveo na terenu, mozda bi i pobedili da ga nije iskljucio...

kru

pre 9 godina

Nije crveni ni u nekom sportu za devojcice.
Kakva je uopste razlika izmedju noge i ruke i namere?
Kakvu je prednost ostvario Markovic sve i da ga je jace udario?
Zar nisu skoro svi faulovi nogom / rukom / ramenom namerni?
Da je bio u gol sansi pa da razumem crveni, kojim god delom tela da je bilo, ovako ovo je totalni idiotizam.
Sve i da je ovo po pravilniku, taj pravilnik je pisao neko mnogo glup.
Kod izvodjenja svakog kornera bude najmanje 10 jacih faulova od ovog, u mnogo opasnijoj situaciji, za sta se najcesce nista ne svira.
(Slauter, 10. decembar 2014 10:07)
Ti baš ne razumeš sport, sportski duh, pravila... Prave se grublji faulovi u želji da se ostvari bolja pozicija, odredjena prednost i sl., ovde je problem jer postoji namera da se uradi nešto što nema veze sa sportom - gleda u njega i zamahuje rukom u pravcu njegovog lica - crveni kao suza...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (masterkg, 10. decembar 2014 10:38)

Samo neko ko se cak ni rekreativno ne bavi sportom moze ovako nesto da napise. Vidim da dosta takvih komentarisu. Zaista je u ovom slucaju nepotrebno komentarisati da li je imao nameru, da li ga je zaista udario ili neka pravila... ( neverovatno je koliko ima onih koji se slepo drze istih, nazalost, i sudije spadaju u ovu grupu ljudi ). Ovakvih kontakata ima i medju amaterima na malom fudbalu i zaista je neverovatno da moze za ovo da se dobije crveni karton.

licimur

pre 9 godina

Zbog ovakvih poteza fudbal postaje odvratna igra.. tj postao je odavno.. uveo bih pravilo za svaki ovakav potez koji se iscenira, drakonske kazne onima koji to rade, kao sto su onomad kaznili krasica u italiji za glumu kod penala.. a inzagi im to radio celu karijeru, hahahaa, pogledas ga samo a on vec pada (ne secam se da su ikad vise nekoga kaznili za to)... licimuri zabarski... Za svaki ovakav pad, kao da ga je rafal pogodio, ja bi mu prisao pa bi ga sutnuo u rebra, da vidis kako bi skocio da se bije... ne bi ga nista bolelo...

Bas odvratno izgleda kad odrastao covek padne ko malo dete kad ga neko takne prstom... Nisu mi samo jasne sudije koje to gutaju kao sarani, i jos kaznjavaju igrace... pa ovo je muski sport zaboga, ako te je udario nije ti otkunuo glavu.. znam kako ume da boli svaki udarac i preko kostobrana, ali jedan od milion je stvarno takav da se previjas od bola.. za svako ovakvo glumatanje, i bacakanje bih terao napolje.. i mesec dana zabrane, pa bi fudbal licio na ono sto treba a ne na podlo nadmudrivanje licemera, i jadnika... Ako ne mozes posteno da das ili sacuvas gol, nemoj se ni sluziti ovakvim gadostima...

blinkibile

pre 9 godina

Cist crveni,sudija nije mogao da vidi da li je Markovic udario protivnickog igraca i kojim intezitetom ali je video da je Markovic dva puta zamahnuo sa namerom da udari protivnika i ako je ovaj metar iza njega i ne radi se o klasicnom remplovanju.Protivnik pada ko pokosen i sudija nije imao drugu opciju osim crvenog kartona. Morao je sudija da izvadi crveni karton

barakauda

pre 9 godina

ovaj je to lepo isfolirao kao da ga je snajper strefio mada realno ni ovaj nas Markec nema blage veze, decko kao da je sa Marsa pao, kao da je neki amater- rekreativac....

pera

pre 9 godina

Da li je ovaj sudija normalan??
Pa i da je postojala namera najvise zuti, a jos ovaj simulant pao kao da ga cekicem zakacio.
Tako je isto onaj turcin izbacio Nanija zbog "faula" nad Arbeloom, a Arbeloa natrcao na Nanija u trenutku kad je ovaj trebao da sutne loptu iz okreta i nije ga ni video da dolazi.
Nesto se okomili na engleze.

sasa jokic

pre 9 godina

Ne procenjuje sudija jacinu udarca, nego nameru. Na zalost, Lazar se dva puta okrenuo i onda pokusao da udari protivnickog igraca. Malo ga je zakacio, ali da mu je bio blize, bio bi to pravi samar. Iz sudijinog ugla je moglo izgledati da ga je stvarno raspalio.
Ne razumem ovaj Lazarov gest, cista glupost.

Mare-Nis

pre 9 godina

Namera je postojala jer se dva puta okrenuo da vidi gde je protivnicki igrac ali ipak nije za crveni. Zuti karton je prihvatljivo resenje za ovu situaciju,mada Bazel je to a svi znamo ko vuce konce za Svajcarce.

Nataeos

pre 9 godina

Svi eksperti, a niko da uzme pravila u ruke i da procita.. Pa da onda tek malo razmisli, i komentarise! A i ovaj Pol bi mogao da procita ponovo, i da zaboravi "subjektivnost"!

Rocky

pre 9 godina

Markec je strasan igrac. Zao mi je sto je izabrao Liverpul, s obzirom da su jako losi ove sezone, pa se to odrazava i na njegovu igru. Nadam se da ce uspeti da napravi karijeru kakva mu dolikuje. A sto se crvenog tice, prestrogo dodeljen.

Mik

pre 9 godina

Do udarca nije došlo, ali namere je bilo. Ne znam šta je mislio sa tim mahanjem rukom. U redu je da se čovek gradi i brani, ali ovo nije bilo to. Sa druge strane, šteta je još veća jer je Marković odlično zaigrao, pokazao šta može i probudio Liverpul, što je čak i publika osetila. I onda ovo, nedostatak samokontrole, pameti...

Prepošteni

pre 9 godina

Može jedno pitanje? Ako može onda bi voleo da mi ovi koji tvrde da je to bilo za crveni odgovoore da li je onda bio crveni karton za Zvezdinog igrača i penal za Ninkovića u derbiju kad je sudio naš veliki, europski sudija Mažić.
www.youtube.com/watch?v=xzaJe1FtICk

YNWA

pre 9 godina

Da je igrac koji ima malo veci respekt kod sudija, pitanje da li bi zuti bio, ali ima 20 godina, i jos je Srbin, pa to je idealna situacija da sudija pokaze karakter i stroge kriterijume.
Inace, prvi put od kad je u Lpoolu sam video neku odlucnost da napadne i mislim da je ova sudijska odluka dosta uticala na ishod.

Slauter

pre 9 godina

Nije crveni ni u nekom sportu za devojcice.
Kakva je uopste razlika izmedju noge i ruke i namere?
Kakvu je prednost ostvario Markovic sve i da ga je jace udario?
Zar nisu skoro svi faulovi nogom / rukom / ramenom namerni?
Da je bio u gol sansi pa da razumem crveni, kojim god delom tela da je bilo, ovako ovo je totalni idiotizam.
Sve i da je ovo po pravilniku, taj pravilnik je pisao neko mnogo glup.
Kod izvodjenja svakog kornera bude najmanje 10 jacih faulova od ovog, u mnogo opasnijoj situaciji, za sta se najcesce nista ne svira.

veliki strumf

pre 9 godina

Kakva namera, o cemu pricate? Markec krece u prodor i zeli da se zagradi, pogledajte mu saku i prste - jel tako one izgledaju kad nekog hocete da udarite? Klasicna simulacija, cimnuo je glavu kao da ga je Klicko pesnicom odvalio! A ko jos Grejema Pola smatra relevantnim likom - jedan od najgorih sudija ikada sa najboljom vezom. Cuven po tome sto je crveni davao posle 3, a ne 2 zuta (Hrvatskoj protiv Australije na SP).

dare 011

pre 9 godina

D A ! Očigledna je bila namera da ga udari...dobro je da igrač kojeg je hteo da udari nije krenuo za njim, inače bi ostao bez zuba! To nije sport, to je nasilje!

Vlayco

pre 9 godina

Smesno je dodeliti crveni karton za ovako nesto. Klasican pokusaj gradjenja rukom koji je slucajno zavrsio na licu protivnickog igraca. Takvih situacija imate na svakoj utakmici. Kada bi se za ovakve faulove dodeljivali crveni kartoni, verovatno se polovina utakmica ne bi zavrsila zbog nedovoljnog broja igraca na terenu. Vi koji smatrate da je faul za crveni, razmislite kako bi prosudjivali da je to uradio igrac koji nastupa za vas tim.

Kutinjo

pre 9 godina

Za ovakav glup potez je zasluzio crvenu,aj da su usli u direktan duel pa da ga je udario al ovako se dva puta okrece i vidi se da je namerno zamahnuo rukom i ako je ovaj pola metra iza njega,retko glup potez ako je vec hteo da ga udari trebao je da saceka i da ga nabode na lakat i onda bi barem znao zasto je iskljucen.

masterkg

pre 9 godina

Nije crveni ni u nekom sportu za devojcice.
Kakva je uopste razlika izmedju noge i ruke i namere?
Kakvu je prednost ostvario Markovic sve i da ga je jace udario?
Zar nisu skoro svi faulovi nogom / rukom / ramenom namerni?
Da je bio u gol sansi pa da razumem crveni, kojim god delom tela da je bilo, ovako ovo je totalni idiotizam.
Sve i da je ovo po pravilniku, taj pravilnik je pisao neko mnogo glup.
Kod izvodjenja svakog kornera bude najmanje 10 jacih faulova od ovog, u mnogo opasnijoj situaciji, za sta se najcesce nista ne svira.
(Slauter, 10. decembar 2014 10:07)
Ti baš ne razumeš sport, sportski duh, pravila... Prave se grublji faulovi u želji da se ostvari bolja pozicija, odredjena prednost i sl., ovde je problem jer postoji namera da se uradi nešto što nema veze sa sportom - gleda u njega i zamahuje rukom u pravcu njegovog lica - crveni kao suza...

Krsman

pre 9 godina

Necu da ulazim u to da li ovo bilo za crveni ili nije,mada mislim da jeste. Ali da sam ja na mestu trenera,zabranio bih mu da igra narednih pet utakmica ili bih ga prodao.Zasto? Zato sto se on vise koncetrisao da udari igraca nego da vodi loptu,uputi pas ili osmotri pozicije saigraca cime je vec ostetio klub i nije radio ono za sta je debelo placen.

gusa

pre 9 godina

Opravdano isključenje!Pogledava protivnika, zastajkuje, zamahuje prema njegovoj glavi i zakačuje ga! Vidi se da to hoće da uradi i da je došlo do kontakta.
P.S. Naravno da je u pitanju recimo Lovren, nitko ne bi osporavao crveni...

cheda

pre 9 godina

Nazalost zasluzen crveni, mislim da mu ovo nikako ne ide na ruku, nije se proslavio igrama... Ovo mu nikako nije trebalo. Nadam se da mu navijaci Liverpula nece previse zameriti

Dragan

pre 9 godina

Ovaj je pao kao da ga je grom pogodio, ali da je Lazar imao nameru da ga udari, imao je...to se vidi kad okreće glavu da pogleda gde se nalazi čuvar...jednom rečju, ispao je naivan...ali, to su navike ponete iz Partizana gde ti se ovakve stvari gledaju kroz prste, pa čak i da se ne svira faul. Sličan problem imao je i Mitrović u Belgiji sa pluvanjem i udaranjem protivnika.

Sevastokrator

pre 9 godina

Ау какви коментари. Па ово ни за жути није. Ја разумем да судија погреши, али да неко поред успореног снимка и даље тврди да је ово за црвени... Очигледно многи који коментаришу лопту у животу нису видели (сем на ТВ-у). Па овакве ствари се стално дешавају, чак и у малом фудбалу. Кренеш да се заградиш и случајно закачиш играча који те чува. Осим тога, овде једва да је и било контакта.

grunwalski

pre 9 godina

Auu kakva glupost..ovo me podseti na svestko prvenstvo u fudbalu 2010,kada su nasi pravili penale u stilu odbojkasa..Igram fudbal 20 godina vidjao sam na terenu malog i velikog fudbala svakakve pogibene startove,ali ova reakcija markovica da izbije coveku oko u stilu brus li-ja je no coment.Cist crveni karton zbog namere.

pametnjakovici

pre 9 godina

ko je igrao fudbal zna da se moras ovako graditi i drzati ruke, inace ti dobijes udarac. Ovo je cista gluma, ni pipnuo ga nije. Zuti karton zbog neopreznosti ok, ali crvenog ni vidjelo nije. Ovom je mjesto u najboljem pozoristu, glumi za 10! Na sta je fudbal spao, da ne moze covjek da se posteno pogura i udari, sramota! Treba ih pustiti da se udaraju dok se posteno ne polome, fudbal nije balet!

Buca Krtalic

pre 9 godina

Tek sam sad odgledao snimak i po ovom sto vidim jasno mi je po govoru tela Markovica da je zeleo da se zagradi jer je ocekivao da ce ovaj biti uz njega i pokusati da oduzme loptu....to dokazuje i Lazarov pogled gde prati gde je protivnicki igrac i prema tome ocekuje/predvidja njegovo kretanje i shodno tome reakciju u vidu ruke koja odbija igraca od sebe.

Johnutaka

pre 9 godina

ovi nije crveni sigurno. diskutabilno je da li je uopste faul. svaki igrac se rukama gradi tako se zastitis da ti ne bi protivnicki igrac prisao . zao mi je Lazara taman je poceo da igra kako treba

Dragan Jurić

pre 9 godina

Čist crveni! I sam pokušaj udaranja se tretira kao nasilničko ponašanje i, po automatizmu, za to sleduje crveni karton. Nije sudija kriv što je Lazar ispao toliko plitak i naivan... Da ne upotrebim težu reč...

Mire

pre 9 godina

Potpuno ispravna odluka sudije. Apsolutno je nebitno, da li je Markovic udario protivnika ili nije, namjera je bila ocigledna! I nebitno je da l se onaj valjao po travi s razlogom ili ne. Kao da se Markovic u obrnutoj situaciji ne bi valjao po terenu! Glup i nepotreban potez. Ma, ni Markovic im ne bi pomogao,i da nije iskljucen. Kao da je on neki igrac!

Aleksandar

pre 9 godina

Evo primera odlicnog foliranja ili laznog faula,odlicno je ispalo za Bazel.Eto da je Ronaldo tako u prvenstvu uradio kod penala ne bi ga ljudi pljuvali jer bi tako proslo a sto se tice Markovica za nameru koja je postojala dao bih mu zuti karton.

Boban Dorcolac

pre 9 godina

Jos ne mogu da dodjem sebi, da ovako mlad perspektivan igrac u jednom "velikom Liverpulu" , gde treba da se dokaze igrom i ponasanjem uradi takvu glupost? To je pre svega fudbalsko nevaspitanje ...predriblas dva coveka , protivnik te prati na skoro metar i ti mases rukom da ga udaris po licu!!!Nemam reci jer sam verovao u tog mladica, kao u nekog ko ce da nas reprezentuje vaspitanjem i igrom. Razocarao me je, i mislim da ne moze od stida vise da igra u Liverpulu. Englezi koliko god da su i oni ekstremni, prepoznaju ko treba da nosi boje njihovog kluba.

zvezdas

pre 9 godina

cist crveni kao suza. ovo nije gradjenje, ovde je s namerom vratio ruku pozadi, kako bi udario protivnickog igraca. nesportski potez, a za takve poteze sledi iskljucenje

Глобтротер

pre 9 godina

Смешно је колико судија не осећа игру. Класична лоша процена Лазара. Знајући какав је сигуран сам да није имао никакву лошу намеру. Види се да се панично градио што је резултат лошег самопоуздања.

А сви ови ликови који кажу да је ово чист црвени нису лопту шутнули у животу. А добар део њих доноси процену на основу тога што је Марковић играо у Партизану. Да је којим случајем Лазар био Филип Ђорђевић, исти ти би рекли да нема везе са црвеним, док би они из супротног табора рекли да је чист црвени. Ривалство између навијача Партизана и Звезде је одавно отишло у патологију.

Нека ми било ко од стручњака који тврде да је Лазар направио чист црвени објасни зашто онда и ово није црвени, а реално није, јер не постоји намера.

https://www.youtube.com/watch?v=8GEB-TYLMmQ

Marko

pre 9 godina

Definitivno nepotreban i nepromisljen potez,a reakcija protivnivkog igraca je bila preterana,obratite paznju kad Markovic zamahne rukom udarac dolazi sa jedne strane lica a igrac bazela sasvim neprirodno trza glavom u tu istu stranu,po tome se moze primetiti da je njegova reakcija bila isfolirana.

Ja sam ja

pre 9 godina

ali ima 20 godina, i jos je Srbin, pa to je idealna situacija da sudija pokaze karakter i stroge kriterijume. (YNWA, 10. decembar 2014 09:59)

"Ah, da, vidi Srbin", pomisli sudija, i masi se za karton. Dokle cemo slusati ovakve prizemne gluposti?

b.

pre 9 godina

Procitao sam par komentara i dalje nisam mogao. Pratio sam juce sta pricaju u Engleskoj i svi se slazu da nema govora o crvenom kartonu. Lazar je ocekivao da mu je ovaj iza ledja i zamahnuo je rukom da se zagradi. Pa i on se iznenadio kad je video da mu je ruka propala i da je ovaj daleko iza njega. Druga stvar je sto ga nije ni pipnuo, sto se vidi na drugim snimcima, a ovaj se bacio ko metkom pogodjen. Ali sve je to nebitno, bitno je da smo mi takav narod koji sve zna najbolje (uvek drugacije od svih ostalih) i koji ce uvek prvi da pljune na nekog svoga!

Crveni

pre 9 godina

Partizanovi igrači u inostranstvu i kada igraju protiv stranih klubova vječito imaju ove probleme jer su jednostavno navikli u domaćoj ligi da im sudije tolerišu ove stvari. Marković je odličan igrač ali ovo jeste za crveni karton. Marković se okrenuo i vidio gdje se nalazi suprotnički igrač. Jasno se vidi namjera da ga udari po licu, a sudija je bio u poziciji da to očigledno zaključi. Dakle, čist crveni karton.

Rzbrzotrz

pre 9 godina

Tako je...tacno se vidi da je prvo pogledao gde je protivnik a sekundu kasnije bez ikakve potrebe mlatnuo rukom u tom pravcu. Ovaj iskoristio priliku i to je to...crveni! Hrabro od sudije. Cista desetka!

Hoću 158 pluseva

pre 9 godina

Uvek se računa namera, a ne da li je igrač uspeo u svojoj nameri. Po toj logici, neko može da se zaleti s leđa sa obe noge i da ne dobije ništa jer je promašio protivnika ...

visim

pre 9 godina

vi stvarno nemate pojma, pa ovo su prsti ravno u oči, je nespretno, i nije htio vjerojatno, al šta da mu je iskopao oko, onda bi tek rekli dobro, zaslužio je?

mikan

pre 9 godina

Zasluzen crveni karton, naravno, kada tako nesto u nasoj ligi urade fudbaleri Zvezde ili Partizana, sudije ne da im ne daju karton, nego jos sviraju faul u njihovu korist

kru

pre 9 godina

Nije crveni ni u nekom sportu za devojcice.
Kakva je uopste razlika izmedju noge i ruke i namere?
Kakvu je prednost ostvario Markovic sve i da ga je jace udario?
Zar nisu skoro svi faulovi nogom / rukom / ramenom namerni?
Da je bio u gol sansi pa da razumem crveni, kojim god delom tela da je bilo, ovako ovo je totalni idiotizam.
Sve i da je ovo po pravilniku, taj pravilnik je pisao neko mnogo glup.
Kod izvodjenja svakog kornera bude najmanje 10 jacih faulova od ovog, u mnogo opasnijoj situaciji, za sta se najcesce nista ne svira.
(Slauter, 10. decembar 2014 10:07)
Ti baš ne razumeš sport, sportski duh, pravila... Prave se grublji faulovi u želji da se ostvari bolja pozicija, odredjena prednost i sl., ovde je problem jer postoji namera da se uradi nešto što nema veze sa sportom - gleda u njega i zamahuje rukom u pravcu njegovog lica - crveni kao suza...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (masterkg, 10. decembar 2014 10:38)

Samo neko ko se cak ni rekreativno ne bavi sportom moze ovako nesto da napise. Vidim da dosta takvih komentarisu. Zaista je u ovom slucaju nepotrebno komentarisati da li je imao nameru, da li ga je zaista udario ili neka pravila... ( neverovatno je koliko ima onih koji se slepo drze istih, nazalost, i sudije spadaju u ovu grupu ljudi ). Ovakvih kontakata ima i medju amaterima na malom fudbalu i zaista je neverovatno da moze za ovo da se dobije crveni karton.

ne razumem

pre 9 godina

Nije ga ni zakacio,ali za pokusaj,bolje receno za glupost,zasluzeno crveni!
Ne razumem nas mentalitet,generacije se smenjuju,a mi nista ne naucismo jer
stalno pravimo sebi najpre,pa i klubu gluposti! Secamo se jos Mihajlovica,Mi
rkovica itd.,itd,...

Inzagi

pre 9 godina

Pa jeste nepotrebno mahao rukom i karton mu sleduje, ali crveni je preterivanje. Crveni karton je devalviran, daje se za sve i svasta, kao sto se penali sviraju za sve. A Grem Pol je i bez onih kartona bio krs od sudije.

Rocky

pre 9 godina

Markec je strasan igrac. Zao mi je sto je izabrao Liverpul, s obzirom da su jako losi ove sezone, pa se to odrazava i na njegovu igru. Nadam se da ce uspeti da napravi karijeru kakva mu dolikuje. A sto se crvenog tice, prestrogo dodeljen.

Novski

pre 9 godina

Bezobrazno jeste
Ali mene zanima samo zasto ovo nije crveni?
https://www.youtube.com/watch?v=d7sNO92GPuQ

Ko razume shvatice,ko je pametan tv ugasice....
Ansesteziraju vas dragi ljudi i kroz sport,bas mi zao.
Pozdrav.
P.s.Pao covek ko pokosen pa ni dete od 13 godina ne bi odreagovalo na ovo!

mali vozd

pre 9 godina

Interpretacija sudije je da je bio pokusaj UDARCA - ma nemoj! Po meni, Markec je pokusao da ODGURNE igraca - jel' to crveni? Naravno da ne! Vi sto pljujete Markeca, treba da vas je sramota - onaj folirant iz Bazela je zasluzio ZUTI karton. Za simuliranje je u fudbalu predvidje ZUTI karton - zar ne? Zbog ovakvih stvari gledam tenis, a fudbal ponekad - uglavnom Premier ligu, jer je tu najmanje foliranja. Za dobrobit fudbala, foliranje treba da se kaznjava UVEK, kao sto je i predvidjeno u pravilima. Na zalost, u praksi je to sasvim drugacije.

masterkg

pre 9 godina

Nije crveni ni u nekom sportu za devojcice.
Kakva je uopste razlika izmedju noge i ruke i namere?
Kakvu je prednost ostvario Markovic sve i da ga je jace udario?
Zar nisu skoro svi faulovi nogom / rukom / ramenom namerni?
Da je bio u gol sansi pa da razumem crveni, kojim god delom tela da je bilo, ovako ovo je totalni idiotizam.
Sve i da je ovo po pravilniku, taj pravilnik je pisao neko mnogo glup.
Kod izvodjenja svakog kornera bude najmanje 10 jacih faulova od ovog, u mnogo opasnijoj situaciji, za sta se najcesce nista ne svira.
(Slauter, 10. decembar 2014 10:07)
Ti baš ne razumeš sport, sportski duh, pravila... Prave se grublji faulovi u želji da se ostvari bolja pozicija, odredjena prednost i sl., ovde je problem jer postoji namera da se uradi nešto što nema veze sa sportom - gleda u njega i zamahuje rukom u pravcu njegovog lica - crveni kao suza...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (masterkg, 10. decembar 2014 10:38)

Samo neko ko se cak ni rekreativno ne bavi sportom moze ovako nesto da napise. Vidim da dosta takvih komentarisu. Zaista je u ovom slucaju nepotrebno komentarisati da li je imao nameru, da li ga je zaista udario ili neka pravila... ( neverovatno je koliko ima onih koji se slepo drze istih, nazalost, i sudije spadaju u ovu grupu ljudi ). Ovakvih kontakata ima i medju amaterima na malom fudbalu i zaista je neverovatno da moze za ovo da se dobije crveni karton.
(kru, 10. decembar 2014 11:59)
Bavio sam se sportom više nego rekreativno i fudbalski sam sudija (bivši) - na svakom sudijskom seminaru ćeš čuti - "ne merimo mi snagu udarca već cenimo nameru". Pa ko da te kazni medju amaterima na malom fudbalu - uzmeš faul i igraš dalje :-) ...

Ljuba Moljac

pre 9 godina

Realno nije za crveni,da je ovo Dzerard uradio verovatno bi dobio samo zuti,ali isto tako ostaje nejasno zasto je uopste mlatarao rukom kad je igrac pola metra iza njega.

SRBin

pre 9 godina

Trebao je da mu da tri žuta kartona pa tek onda crveni, kao što je pomenuti Pol uradio na SP 2006. godine u Nemačkoj mislim Šimuniću.

sve je lako kad si mlad

pre 9 godina

Da li ga je udario ili ne, lakomislenost poteza je ocigledna. Volim Lazara, razumijem da je jako "izgorio" i "pregorio" u zelji da sto vise doprinese u kljucnoj utakmici. Za njegovo, a i Liverpulovo dobro, bolje da se sastavi sa cinjenicama i da kaze "bilo, ne ponovilo se".

seljo

pre 9 godina

pre svega, pogresno je protumacen potez markovica od strane sudije a i nas isto, jednostavno je hteo da se "otarasi" protivnika u fudbalskom smislu da bi imao vise slobodnog prostora prema napred, a sad sto ga potrefio u glavu je bila slucajnost. svako ko je igrao fudbal zna sta mislim.
ps: steta jer je doprineo dosta liverpulu za vreme koje je proveo na terenu, mozda bi i pobedili da ga nije iskljucio...

mv

pre 9 godina

Ko ne zna sta je markovic pokusao, ocigledno nije nikada igrao fudbal. klasicno gradjenje rukom( i pogresna procene udaljenosti i brzine protivnika). lazaru je ruka u visini ramena u klasicnoj poziciji za odgurvanje i gradjenje. a stvarno zbog ovakvih simulacija mi se smuci fudbal. uce ih od malih nogu da glume sto vise( i kod nas treneri non stop vicu da padamo ako nas protivnik popreko pogleda)

nemanja

pre 9 godina

meni ovo ne deluje kao pokusaj udaranja igraca,vec mi deluje da pri drugom osvrtanju markovicev pokret je izgledao kao da misli da mu je igrac bukvalno na ledjima,odnosno u naletu da ga pretrci i hteo je da zagradi loptu,a ovaj je zapravo bio citav metar iza..i jos ovaj simulirao..mislim da ce sa ovim sloziti svako ko je uopste igrao fudbal. cak i zuti karton bi mozda bio suvisan...

Prepošteni

pre 9 godina

Može jedno pitanje? Ako može onda bi voleo da mi ovi koji tvrde da je to bilo za crveni odgovoore da li je onda bio crveni karton za Zvezdinog igrača i penal za Ninkovića u derbiju kad je sudio naš veliki, europski sudija Mažić.
www.youtube.com/watch?v=xzaJe1FtICk

KLARK KENT

pre 9 godina

Cist ko suza. Vise nece videti klupu, a kamoli prvi tim!
(Kiblatore, 10. decembar 2014 09:58)

I ti si srecan zbog toga koliko vidim. Ti bi voleo da se ovom klincu raspadne karijera samo da ti budes zadovoljan.. Sram te bilo.

Lane

pre 9 godina

Ne radi se ovde o glumi(koja takodje zasluzuje zuti karton), radi se o Lazarevoj nameri to svakako zasluzuje crveni karton. Svakako nije imao potrebu ni da se stit niti gradi, namerno je isao rukom na njegovo lice. Da je za takve pokusaje kaznjavan u mladosti sada mu ne bi palo na pamet da radi isto! Dakle problem je duboko ukorenjen u fudbalu i trebalo bi stvarati kulturu igre od malih nogu. P. S. Da se razumemo za mene je fudbal muska, ali i postena igra iznad svega!

BAS ME BRIGA I ZA ZVEZDU I ZA PARTIZAN

pre 9 godina

Lazar je zasluzio CRVENI karton jer je NAMERNO "pokusao" da udari protivnickog igraca.
Videlo se da je pogledao gde mu je igrac i onda je ispruzio ruku toliko da i nije mogao da ga udari, jer je bio Safari daleko, ali to je dovoljno za crveni karton. Tacno je to da je Safari vise odglumio nego sto je to bio udarac.
Mozda ga je Safari ustipnuo, ili udario itd. da kamere nisu mogle da uhvate, ali Lazar nije smeo odmah to da vrati i to toliko ocigledno.

Nasim igracima fali "disciplina" koju na zalost nemaju. Tako se ponasao i Rooney dok nisu dosle teske kazne od kluba za koji je igrao ( Manchester United), da bi ga naucili ponasanju na terenu. Tako je Bata Mirkovic dobio crveni jer je udario/uhvatio hrvatskog igraca, koji je vise iscenirao/isfolirao, ali Bata Mirkovic to nije smeo da uradi. Dakle DISCIPLINA.
Pozdrav

Grobar od malena...

pre 9 godina

Naš glupi mentalitet. Jasno je da je ovde odlična gluma "udarenog" igrača, ali Lazare pobogu, šta ga gledaš, merkaš i pripremaš taj glupi pokret rukom. Iskreno, i ja bih ti zavalio crveni, ma koliko te volim što si Grobar!!!
Ništa, teraj dalje, uči na svojim greškama i ispaštaj za posledice crvenog kartona.

milenko

pre 9 godina

Crveni ko kuca...sta ima igrac koji igra fudbal da mlatara tako rukama kao balerina,pritom se i okrenuo i pogledao gde je protivnik?!Neka pogleda bolje snimak da zna za sledeci put da ovo nije nasa banana liga da moze da igra balet...!

pera

pre 9 godina

Da li je ovaj sudija normalan??
Pa i da je postojala namera najvise zuti, a jos ovaj simulant pao kao da ga cekicem zakacio.
Tako je isto onaj turcin izbacio Nanija zbog "faula" nad Arbeloom, a Arbeloa natrcao na Nanija u trenutku kad je ovaj trebao da sutne loptu iz okreta i nije ga ni video da dolazi.
Nesto se okomili na engleze.

Soko

pre 9 godina

Crveni karton je verovatno zasluziji ali ozbiljnije pitanje zasto je tako reagovao kad je imao takvu poziciju da nije bilo apsolutno nikakve potrebe,

Liam Rigvell

pre 9 godina

Sta li je hteo ovim potezom hteo da postigne? Crveni je zasluzio, neprirodan polozaj ruke jasno se vidi da hoce da zakaci suparnika, bar da ga je opaucio kako treba. Savet Markovicu Engleska liga nije za tebe, propadas tamo. Za tebe je Holandija,Belgija,Portugal... oduvek sam govorio da nije top fudbaler, on je poput Laneta Jovanovica, Krasica, Djakerinija.

Zoran021

pre 9 godina

Namera je postojala.Okrenuo sa ka njemu i zakačio ga.Lopta je u suprotnom kraju od protivničkog igrača, okreće se i udara ga u lice.

Jakov

pre 9 godina

E zbog ovoga sam davno prestao da gledam fudbal!
Ovo je za crveni i jednom i drugom. Prvi jer je nesto pokusao rukom, a ni sam ne zna sta; a drugi sto unistava sport.
Sve se svodi na dobru glumu, pa dobro isceniran penal.... Bruka i sramota.
A ono sto je najstrasnije jeste da ga je verovatno trener pohvalio posle mece za dobru glumu :(

boban

pre 9 godina

Cist crveni. Izuzetno glupo napravljen, ekipa ostala sa igracem manje u najvaznijem mecu.Mario i Lazar dva preskupa promasaja kostaju Liverpul uspesne sezone.

Radovan84

pre 9 godina

Globtroter u tom linku sto si stavio, ne postoji namjera pa nije za crveni, ali ono sto je Lazar uradio je namjera, to je sustina. Nadji snimak od 30 sekundi prije mlataranja Lazara. Momak je prosao jednog, pa drugog igrac,i iz onog okreta je Lazar krenuo u trk sa loptom a znamo kako je brz a imao je i startnu prednost u odnosu na ovog padavicara... Tako da ovo nije gradjenje lopte kao sto dole neko rece,ko jos moze u trku da se gradi i to rukama? Dajte malo realnosti. Ovo je bila namjera Lazara da udari ovog sto je pao kao da ga je Valter braneci Sarajevo mitraljezom pokosio. Udarac naravno da nije bio jak,smijesan je,ali samo vracanje ruke nazad u visinu glave igraca koji je iza tebe i nad kojim imas prednost u startu, je za sankcionisanje. Lazar i da nije bio u trku,da je kako neki kazu gradio loptu u mjestu,dobio bi karton zbog ovako podignute ruke,posto bi vjerovatno ovog udario laktom ili samarom,zavisi od udaljenosti,po sred nosa. Tako da, jest nas al je ispao naivan kao francuska sobarica ;) I primijetite koliko mu je ruka unazad ispruzena, ko jos tako trci ili se tako gradi? Namjera kao kuca je bila da ga dohvati.

djole

pre 9 godina

Nije bitno da li ga je udario. U fudbalu se kaznjava crvenim i namera, pokusaj udaranja, tako da je crveni na mestu. Markovic je postupio amaterski i direktno ostetio svoj klub u najbitnijoj utakmici godine.

Miso Petrovic

pre 9 godina

Namera postoji,udarac postoji,posledice postoje = crvendac kao kuca.
E ' sad sto je Srbin a ne mozda neki Albanac ili Hrvat,to je druga prica.

Aca

pre 9 godina

(Slauter, 10. decembar 2014 10:07)

Dobio je crveni upravo zbog idiotizma. Igrač na 2 metra od njega a on pokušava da ga udari i to pored sudije na centralnom delu terena odakle nije mogao da ugrozi protivnički gol a ni svoj da je hteo. Neviđena glupost koju treba kazniti

Mare-Nis

pre 9 godina

Namera je postojala jer se dva puta okrenuo da vidi gde je protivnicki igrac ali ipak nije za crveni. Zuti karton je prihvatljivo resenje za ovu situaciju,mada Bazel je to a svi znamo ko vuce konce za Svajcarce.

Jakuza

pre 9 godina

Mislim da je za crveni karton...ali ono Što niko ne pominje
i protivnički igrač treba da dobije karton za simuliranje...

Pa da ljudi nauče da igraju fudbal...a ko hoće borilačke veštine ili glumu
neka batali fudbal...

licimur

pre 9 godina

Zbog ovakvih poteza fudbal postaje odvratna igra.. tj postao je odavno.. uveo bih pravilo za svaki ovakav potez koji se iscenira, drakonske kazne onima koji to rade, kao sto su onomad kaznili krasica u italiji za glumu kod penala.. a inzagi im to radio celu karijeru, hahahaa, pogledas ga samo a on vec pada (ne secam se da su ikad vise nekoga kaznili za to)... licimuri zabarski... Za svaki ovakav pad, kao da ga je rafal pogodio, ja bi mu prisao pa bi ga sutnuo u rebra, da vidis kako bi skocio da se bije... ne bi ga nista bolelo...

Bas odvratno izgleda kad odrastao covek padne ko malo dete kad ga neko takne prstom... Nisu mi samo jasne sudije koje to gutaju kao sarani, i jos kaznjavaju igrace... pa ovo je muski sport zaboga, ako te je udario nije ti otkunuo glavu.. znam kako ume da boli svaki udarac i preko kostobrana, ali jedan od milion je stvarno takav da se previjas od bola.. za svako ovakvo glumatanje, i bacakanje bih terao napolje.. i mesec dana zabrane, pa bi fudbal licio na ono sto treba a ne na podlo nadmudrivanje licemera, i jadnika... Ako ne mozes posteno da das ili sacuvas gol, nemoj se ni sluziti ovakvim gadostima...

Nataeos

pre 9 godina

Svi eksperti, a niko da uzme pravila u ruke i da procita.. Pa da onda tek malo razmisli, i komentarise! A i ovaj Pol bi mogao da procita ponovo, i da zaboravi "subjektivnost"!

Wolfgang O.

pre 9 godina

Hahaha, smesne li situacije.

1- Ne jednom, vec 2 puta gleda nazad gde se nalazi protivnik
2- Zamahuje rukom da ga udari, ali toliko neozbiljno, trapavo i ocigledno, da je pored crvenog zasluzio i 10 po turu
3- Pored tako sistematicne pripreme uspeva da promasi!?
4- Naravno da je protivnik sve dalje odglumio, a zasto da ne??

Povrh svega ne razumem zasto je uopste pokusavao da ga udari!! Razumem zar borbe, ali ovde je on vec pretrcao protivnika i umesto da se fokusira na nastavak akcije, on gubi fokus na gledanje UNAZAD i taj neozbiljni pokusaj udarca.

Pa dobro, recimo da svi imamo trenutke slabosti.

Mandragora

pre 9 godina

Ako ga je i malo zakacio pao je kao da ga je nokautirao.Na metar od protivnika,prstima to je nemoguc pad.Kao sudija, dao bih zuti za simuliranje nokauta.

Mik

pre 9 godina

Do udarca nije došlo, ali namere je bilo. Ne znam šta je mislio sa tim mahanjem rukom. U redu je da se čovek gradi i brani, ali ovo nije bilo to. Sa druge strane, šteta je još veća jer je Marković odlično zaigrao, pokazao šta može i probudio Liverpul, što je čak i publika osetila. I onda ovo, nedostatak samokontrole, pameti...

blinkibile

pre 9 godina

Cist crveni,sudija nije mogao da vidi da li je Markovic udario protivnickog igraca i kojim intezitetom ali je video da je Markovic dva puta zamahnuo sa namerom da udari protivnika i ako je ovaj metar iza njega i ne radi se o klasicnom remplovanju.Protivnik pada ko pokosen i sudija nije imao drugu opciju osim crvenog kartona. Morao je sudija da izvadi crveni karton

barakauda

pre 9 godina

ovaj je to lepo isfolirao kao da ga je snajper strefio mada realno ni ovaj nas Markec nema blage veze, decko kao da je sa Marsa pao, kao da je neki amater- rekreativac....

zoi

pre 9 godina

Drag mi je Markovic , iskustvo za druge gleda protivnickog igrača i udara ga , čist ko suza crveni karton , mlad je zelim mu puno srece u kaeijeri al da neponavlja ni on ni jedan nas fudbaler ovakve stvari , nezrelost i velika zelja al eto mladi fudbaleri netreba poleteti vec razmišljati !

sasa jokic

pre 9 godina

Ne procenjuje sudija jacinu udarca, nego nameru. Na zalost, Lazar se dva puta okrenuo i onda pokusao da udari protivnickog igraca. Malo ga je zakacio, ali da mu je bio blize, bio bi to pravi samar. Iz sudijinog ugla je moglo izgledati da ga je stvarno raspalio.
Ne razumem ovaj Lazarov gest, cista glupost.

becks

pre 9 godina

Sudija nije mogao jasno da vidi udarac.... Jer je sve bilo super sinhronizovano..... on je podigao ruku, a ovaj pao u tom trenutku. ... Eh sad.... sledeći put neka je ne dize... Cini se kao da je postojala namera.....