Ponedeljak, 24.11.2014.

18:14

Šo: Džordan uvek ispred Kobija

Kobi Brajant će uskoro prestići Majkla Džordana po postignutim poenima u NBA ligi, ali Brajan Šo nema dilemu ko je veći igrač.

Izvor: B92

Šo: Džordan uvek ispred Kobija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

69 Komentari

Sortiraj po:

Android Jelly Bean

pre 9 godina

Nerealno! Da ne pogledah ovaj klip jos dva zivota da zivim nebi ovo provalio. Obojica su najbolji ikad, ali Dzordan je Dzorda, jedini i neponovljivi!

Nenad

pre 9 godina

Hm...dugo gledam NBA....još od prvog tv prenosa LA Lakers vs Boston......Magic vs Bird.....hm..hm....gdje je tada bio sebicni i pun sebe Jordan? Nigdje...Bird je imao problema sa leđima, Magic je dobio AIDS.....i tu je krenula era Jordana....koji je btw. tada imao i izuzetno jak tim Pipen, Rodman, Harper, Kerr, Kukoć, Longley....a i Jordan je postao manje sebican.... :) Po meni nema boljeg od Magica....mogao je igrati centra, playa, šutirati....kao rookie je u finalu igrao centra (umjesto ozljeđenog Jabbara) i bio najbolji igrač na terenu....i dan danas je među najboljima u asistencijama....a da ne zaboravimo...zbog njega je košarka postala showtime.....sa druge strane Kobe je bolji šuter od MJ....pa sad... :) ah, da...govedina od Jamesa....je samo govedina....

KaBoom

pre 9 godina

Ljudi,sto se tice poredjenja MJ-a i Kobe-a,to je stvarno smesno...MJ je jednostavno tata ove igre,All Around igrac(Od poena,asistencija,skokova,kradenih lopti do nebeskih blokova).Kobe je jednostavno najbolji scorer u novijoj ostoriji NBA,i sjajan je igrac.Ali ako pogledate u novijoj istoriji NBA,jedini igrac koji je mogao da radi slicne stvari Jordanu je bio Wade,perfektan all around igrac,prosto je nemoguce kako je on bukvalno zaboravljen,najbolji defanzivni bek najverovatnije svih vremena i perfektan napadac, tuzno je da su ga povrede mucile tokom cele karijere i sprecile ga da dostigne pun potencijal.Pa da nije bilo Wade-a,LeBron nikad u zivotu ne bi postao igrac kakav je sad.Sjajan mentor sa neverovatnim IQ-om za kosarku.Ali opet dolazimo do toga da Marketing cini sve,cinjenica je da je Kobe legenda ali da se poredi da MJ ne moze niko!!!

nemanha

pre 9 godina

MJ nije bio najbolji strelac u istoriji, nije bio ni najbolji odbrambeni igrač u istoriji, ni najbolji danker, ali nije bilo boljeg igrača koji je imao sve ove osobine od njega. On je najveći atleta koji je ikada hodao po zemlji.

Zzz

pre 9 godina

Snimak je neverovatan, pomalo razocaravajuci...MJ je zaista jedan i to niko ne moze da promeni. Kobi je fantastican igrac, ali decko ima problem Tadija-Spahija iz "Kengura"... sta tek muceni Pipen da kaze...

Rosoner

pre 9 godina

Čitao sam baš davno u Politici članak o tome kako Džordan neće nikada biti na nivou Birda i Medžika. Tada je to zaista delovalo nemoguće. Isto tako sada ljudi gledaju Džordana. Ali doći će bolji uvek dođe.

Uros

pre 9 godina

Smesno, Dzejms je bolji od obojice zakedno! Videli smo sta je bilo sa Dzordanom kad je otisao u Vasigton i sa Kobijem kad je otisao Sek. Dzejms je covek tim, najdomimantnji kosarkas do sada. Moze da igra sa podjenakim uspehom od pleja do centra i odbrani i u napadu.

petar 015

pre 9 godina

Dzordan je bolji zato sto je sa njim zapocela nova era u kosarci. On je toliko unapredio igru da se sa njim ne moze niko uporediti. Svi koji dolaze posle njega idu Dzordanovom stazom. Niko od njih nije sam krcio put vec su isli njegovim stopama. Zato je Majkl tata svima njima!

Za B93

pre 9 godina

Ko je najbolji strelac treba da pokaze prosecan broj poena po mecu. Kobi ih je odigrao dosta vise kao i Karl. U svakom slucaju jedan je Dzordan.

drvobradi

pre 9 godina

@smesno za poredjenje,
Beše jednom ovde rasprava u vezi prosečno poena po utakmici u sezoni. Ako zanemarimo Vilta, i uradimo neku normalizaciju poena po utakmici (ppg u odnosu na prosek poena u NBA utakmicama te sezone) ispadne da je Kobi imao više poena od MJ.
U svakom slucaju, slažem se da je MJ bolji igrač, a razlika je jako mala.

roki

pre 9 godina

Vise mi je muka od ove teme. Zasto ih uopste uporedjivati? Majkl je najveci ikada. Kobi mu je najblizi, ali je razlika ipak velika. Kako god, NBA vise nikada nece videti igraca kao sto je Kobi, a kamoli nekoga kao sto je bio MJ.

1kch4

pre 9 godina

Brajanta izuzetno cenim. Ostavio je neizbrisiv trag u NBA i tesko da ce skoro neko uspeti da toliko sezona odigra na vrhnuskom nivou. Neki spominju Dzejmsa, ali realno, daleko je on od Brajatna jos uvek. Nakon sto sam pogledao ovaj video, cenim Brajanta jos vise. Pa uspeo je u potpunosti da skine Dzordanove pokrete. Od Dzordana niko nece nikada biti bolji. Koliko samo igraca masta da bude kao on, koliko njih pokusava ono sto je on radio. Jedino je Brajant uspeo sve to. Ako vam je idol najbolji svih vremena, ovo sto je Brajant uspeo je maksimum.

akajea

pre 9 godina

Uvek mi je bila smešna rasprava ko je bolji bla bla. Džordana sam gledao kao klinac, gotivio ga, navijao za Čikago i dan danas navijam za Čikago a što se tiče Brajanta, zahvalan sam mu što je trenutno tu da mogu i dan danas sa uživanjem da pratim NBA kao nekada pre. Ali nemojte da potcenjujete ni ove nove klince, sve su to majstori svog zanata.

smesno za poredjenje

pre 9 godina

Jeste Dzordan najveci ikad ali omalovazavati Kobija je smesno. Svi uporedjujete Dzordana iz najboljih dana sa Kobijem danas na zalasku karijere. Kosarka ce dugo cekati takvog igraca kao sto je Kobi.
(Jaa, 24. novembar 2014 20:05)

Kobi u zenitu ne bi mogao Dzordanu vodu da donese. Dzordan masina za poene i vecito u prvoj odbrambenoj petorci lige. Dzordan u zenitu postizao prosecno od 33 poena do 37 poena po mecu SEZONAMA

Gazda Cvetko

pre 9 godina

Ja stvarno ne razumem ljude koji uporedjuju Dzordana i Kobija. Dzordan iza sebe je imao ceo tim(Rodman i Pipen) a Kobi je vecinom igrao solo.

дурантула окц

pre 9 godina

Nemam nista protiv brajanta, ali mi je smešno da neko kaze da je on drugi najbolji u istoriji. Šta je sa viltom(najdominantniji košarkaš u istoriji) , oskarom robertsonom (2 tripl dabl sezone!), birdom, medzikom? Ostale neću ni da pominjem, ovih četvorica dokazuju da kobi nije u top 5 i tačka.

alen

pre 9 godina

Kobi jeste duže u Nba ali i on dve sezone nije igrao jednu zbog operacije ramena A drugu zbog ahilova isto tako kada je odma došao u lejkersi možete odbaciti prve dve sezone jer je bio zamena skotu da je i on došao sa 21 odma bi imao prosek inače i te dve tri godine kvare mu statistiku imao bi identičnu kao Jordan. Inače da su igrali 1/1 kobi bi ga pocepao ko kaze da je ovaj puno jači i kobi je mogao da čuva centra čak ima i dosta duže ruke od jordana i mnogo bolju ledenu tehniku.A i Jordan je imao mnogo bolje saigrače ali je najbolji.ali isto tako kobi da je igrao u tom čekaju uzeo bi možda i više prstenova jer bi bio duže sa ekipom.A čekamo je i bez njega igrao finale.A lejkersi bi jedva bez kobija u svih 5 prstenova jedva ušli u plač ofa.

Jaa

pre 9 godina

Jeste Dzordan najveci ikad ali omalovazavati Kobija je smesno. Svi uporedjujete Dzordana iz najboljih dana sa Kobijem danas na zalasku karijere. Kosarka ce dugo cekati takvog igraca kao sto je Kobi.

Stanimir Branimir

pre 9 godina

@Jaa Ali Džordan sa zalaska karijere nije ništa lošiji nego Džordan iz najboljih dana. Karijeru je završio sa titulom i MVP finala, bio je godina kao Kobi danas. Onu epizodu u Vašingtonu ni ne računam, a i tada je igrao mnogo bolje nego Kobi danas...i tu se vratio posle tri god. pauze i igrao od 38. do 40. godine sa kojim viškom kilograma. Kad je napunio 40 godina dao je preko 40 poena u utakmici. To Kobi danas, 4 god. mlađi, može samo ako 50 puta šutne na koš.

nikolacris

pre 9 godina

najbolji ikad larry bird pustite marketing i ostalo poeni pa onda je puskas najbolji ikad a da sad nema ofsajd ronaldo i messi bi po 5 gola najmanje na utakmici

Lafayette

pre 9 godina

Kada je Bryant dosao u NBA ...na ulazu je plazio jezik kao Michael !Srednjoskolac sa 19 god. imao je svog idola !Michael je tada bio u svom zenitu ,nedodirljiv ..ali me je fasciniralo koliko je Kobe hteo da se dokaze bas protiv Chicaga! Danas je Kobe uz Garneta medju poslednjim preostalim all-star class igracima ere 90'-2000!Dokaz da je forma prolazna a klasa vecna !Kada se on povuce nece biti ni jednog igraca koga cemo moci da gledamo i kazemo :...eto gotovo isto tako je igrao "tata"ove igre- Michael Jordan !

jezivo

pre 9 godina

Moram priznati da me je cak malo i uplasio ovaj video snimak. Kapiram da je Bryant-u bio idol MJ i da je imao zelju da 'skine' sto vise poteza od njega,ali da bukvalno preuzme celo ponasanje, od cuvenog isplazenog jezika do radovanja, care pretera ga, budi malo svoj..

sasa

pre 9 godina

Evo sta je Phil rekao:
"Kobi je uvek jurio igru a Michael je pustao da igra dodje k'njemu"

"Kobi je uvek trazio igru tj sutirao bih sve dok ga ne krene.
Michael bi kada ga nije hteo sut i napad podredio sebe tokom cele utakmice defanzivi"......

bojan ciraj

pre 9 godina

Ko je gledao MJ, makar i na tv, kao i tu kosarku koja je bila mnogo lepsa nego ova atletska sada-zna da se njih dvojica ne da ne mogu, vecne smeju porediti...

vlade

pre 9 godina

majkl je najveći, glupo ih je porediti i ako je kobi svakako, živa legenda.. ali, kobiju nedostaje ta harizma koju je majkl posedovao.. takav sportsmen na tlu Amerike, neće se nikada više roditi.. kada je jednom seo na tron, nikad sa njega nije sišao.. od marginalne ekipe bulsa, stvorio je sinonim za uspeh u devedesetim.. kobi je došao u tim koji je imao šeka i ozbiljnu uspešnu istoriju, imao je mnogo bolju logistiku za postizanje rezultata.. niko mu ne može to osporiti, ali majkl je čovek koji je školski i profesorski sve radio.. ako izadje na teren i odluči da da 50 poena, on će to i uraditi.. pa može i cela petorka da ga čuva! to nije mogao niko pre njega, a bojim se ni posle..

Deki

pre 9 godina

Džordan je najveći svih vremena i tu nema šta da se priča. Najbliži mu je Kobi, ali opet je to daleko.Ostali su dobri, ali je to dimenzija koja nije u rangu Džordana. Džordan je umetnik, Kobe je polu-umetnik, a ostali su samo vrhunski igrači.Kad porede Lebrona sa Džordanom, ja se slatko nasmejem, to nisu iste dimenzije. Ne radi se o statistici, broju koševa, prstenova...Nisu Džordana džabe zvali "Leteći Majkl"!

hawkeye

pre 9 godina

Ta poređenja uopšte više nisu potrebna,ne samo po harizmi,Majkl je u svim segmentima bolji igrač od Kobia,premda i Kobi je doista živa legenda ove igre(uvek ću više ceniti igrače kao što je Dankan).

Sin Bludimir

pre 9 godina

Kobi je strasan igrac, bolji od mnogih pa i od tog Karla Melouna koji ima vise datih koseva.
Ali ni on sam ne misli da moze da se uporedjuje sa Dzordanom.
Pa Dzordan je institucija, najveci sportista ikad, a ne samo kosarkas. Kao deca smo se tukli ko ce biti Dzordan pod kosem. Ni Pipen ni Medzik ni Meloun ni Dzon Stokton :-) vec MJ.

Takvu harizmu niko pre i posle njega nije imao, a kako se sve vise sve svodi na lovu, a ne na lepotu verovatno nikad nece niko uspeti da ima to nesto sto je on imao. Nadam se da gresim

Pera

pre 9 godina

Možete voleti igru Kobija,LeBrona, Šeka,Dankana,Madzika, Hakima, Kempa, Kartera...volim i ja.Ali jedan igrač je kategorija za sebe,Michael Jordan! I samo onaj ko ga,iz nekog ne košarkaškog razloga ne voli neće priznati da je najbolji košarkaš ikada.

SRBin

pre 9 godina

MJ23 > KB24 Kopija nikada ne može biti bolja od originala. Ovaj video samo pokazuje koliko je Kobi opsednut Džordanom. Čak mu je i način proslavljanja pobede skinuo. I ja u fudbalu volim da gledam CR7 ali neću da se depiliram ili da stavim gel na kosu da bih bio kao on. Svaki od ove dvojice zaslužuje svoje mesto u istoriji NBA lige: Kobi kao bolji strelac od Džordana, a Džordan kao najbolji ikada! Mislim da je to realna podela.

scholes

pre 9 godina

Niste preneli celu izjavu pa se sad loze ljudi u komentarima. U sustini je on pohvalio Brajanta. Reko je da je on najbolji igrac nove ere, bez sumnje, i da je odmah iza najveceg ikada, MJ-a. Slazem se u potpunosti.

kyu Q

pre 9 godina

Haha pa ni vlastita mater od kobeja ne misli da je on bolji od MJ-a kamoli iko drugi realan...
Sto se tice broja koseva pa normalno da ce ga kobe stic kad igra vec 19 sezonu... Mike da je igrao 19 sezona srusio bi rekord kareema , bilo kako bilo kobe je legenda kosarkaska i medu najvecim je igracima u povijesti , a majkl je jednostavno NAJBOLJI ikad .

student

pre 9 godina

Volim Kobija, ali kopija nikad ne moze biti bolja od originala. Sto se tice Dzordana, on je bio najbolji IKAD iz jednog razloga a to je da je uspeo da dovede NBA na vrhunac i uneo je nesto sasvim novo, zakucavanja, "letenje", sut, krosover, odbrana... A na to sve su se ostali igraci do danasnjih dana nadovezivali i nisu uneli nikakvu novinu za razliku od njega. Mozda ce biti boljih igraca od Dzordana po statistici za 10-20-100 godina, ali mi koji smo ga gledali jednostavno znamo da se nece.

Moltisanti

pre 9 godina

Tacno se na ovom snimku vidi a i na svim ostalim da je MJ jaci fizicki. Snazniji, vece sake, jaci odraz, to su neke nijanse koje odredjuju tu malu razliku u statistici izmedju njih dvojice. Dzordan je skakao svojevremeno u punoj snazi 125cm a Brajant nikada nije mogao da skoci vise od 105. Inace ni po cemu drugom nije talentovaniji iskreno, Kobi ima lepsi i bolji sut, jacu tehniku ali je Dzordan bolji defanzivac. Ako ne verujete pogledajte sta je Fil Dzekson izjavio kad su ga pitali za poredjenje. On je trenirao obojicu, tako da najbolje zna. Poenta je da je Majkl najveci ikada i tu nema dileme, mislim da ga u narednih 50 godina niko nece nadmasiti ali takodje i da je Kobi talentovaniji, mozda i najgenijalniji igrac ikada i zasluzuje tu odmah da se nadje iza Majkla.

ja sam

pre 9 godina

cobe bryant igra barem 5 sezona duže u NBA. nije bio na koledžu, džordan pauzirao izmedju trostrukih titula čini mi se 2 sezone. da je došao iz srednje škole prešao bi i 40 hiljada poena. džordan je autentičan, unikatan i neponovljiv. jedini i najveći.

ja sam

pre 9 godina

cobe bryant igra barem 5 sezona duže u NBA. nije bio na koledžu, džordan pauzirao izmedju trostrukih titula čini mi se 2 sezone. da je došao iz srednje škole prešao bi i 40 hiljada poena. džordan je autentičan, unikatan i neponovljiv. jedini i najveći.

kyu Q

pre 9 godina

Haha pa ni vlastita mater od kobeja ne misli da je on bolji od MJ-a kamoli iko drugi realan...
Sto se tice broja koseva pa normalno da ce ga kobe stic kad igra vec 19 sezonu... Mike da je igrao 19 sezona srusio bi rekord kareema , bilo kako bilo kobe je legenda kosarkaska i medu najvecim je igracima u povijesti , a majkl je jednostavno NAJBOLJI ikad .

student

pre 9 godina

Volim Kobija, ali kopija nikad ne moze biti bolja od originala. Sto se tice Dzordana, on je bio najbolji IKAD iz jednog razloga a to je da je uspeo da dovede NBA na vrhunac i uneo je nesto sasvim novo, zakucavanja, "letenje", sut, krosover, odbrana... A na to sve su se ostali igraci do danasnjih dana nadovezivali i nisu uneli nikakvu novinu za razliku od njega. Mozda ce biti boljih igraca od Dzordana po statistici za 10-20-100 godina, ali mi koji smo ga gledali jednostavno znamo da se nece.

vlade

pre 9 godina

majkl je najveći, glupo ih je porediti i ako je kobi svakako, živa legenda.. ali, kobiju nedostaje ta harizma koju je majkl posedovao.. takav sportsmen na tlu Amerike, neće se nikada više roditi.. kada je jednom seo na tron, nikad sa njega nije sišao.. od marginalne ekipe bulsa, stvorio je sinonim za uspeh u devedesetim.. kobi je došao u tim koji je imao šeka i ozbiljnu uspešnu istoriju, imao je mnogo bolju logistiku za postizanje rezultata.. niko mu ne može to osporiti, ali majkl je čovek koji je školski i profesorski sve radio.. ako izadje na teren i odluči da da 50 poena, on će to i uraditi.. pa može i cela petorka da ga čuva! to nije mogao niko pre njega, a bojim se ni posle..

Moltisanti

pre 9 godina

Tacno se na ovom snimku vidi a i na svim ostalim da je MJ jaci fizicki. Snazniji, vece sake, jaci odraz, to su neke nijanse koje odredjuju tu malu razliku u statistici izmedju njih dvojice. Dzordan je skakao svojevremeno u punoj snazi 125cm a Brajant nikada nije mogao da skoci vise od 105. Inace ni po cemu drugom nije talentovaniji iskreno, Kobi ima lepsi i bolji sut, jacu tehniku ali je Dzordan bolji defanzivac. Ako ne verujete pogledajte sta je Fil Dzekson izjavio kad su ga pitali za poredjenje. On je trenirao obojicu, tako da najbolje zna. Poenta je da je Majkl najveci ikada i tu nema dileme, mislim da ga u narednih 50 godina niko nece nadmasiti ali takodje i da je Kobi talentovaniji, mozda i najgenijalniji igrac ikada i zasluzuje tu odmah da se nadje iza Majkla.

scholes

pre 9 godina

Niste preneli celu izjavu pa se sad loze ljudi u komentarima. U sustini je on pohvalio Brajanta. Reko je da je on najbolji igrac nove ere, bez sumnje, i da je odmah iza najveceg ikada, MJ-a. Slazem se u potpunosti.

bojan ciraj

pre 9 godina

Ko je gledao MJ, makar i na tv, kao i tu kosarku koja je bila mnogo lepsa nego ova atletska sada-zna da se njih dvojica ne da ne mogu, vecne smeju porediti...

Pera

pre 9 godina

Možete voleti igru Kobija,LeBrona, Šeka,Dankana,Madzika, Hakima, Kempa, Kartera...volim i ja.Ali jedan igrač je kategorija za sebe,Michael Jordan! I samo onaj ko ga,iz nekog ne košarkaškog razloga ne voli neće priznati da je najbolji košarkaš ikada.

Jaa

pre 9 godina

Jeste Dzordan najveci ikad ali omalovazavati Kobija je smesno. Svi uporedjujete Dzordana iz najboljih dana sa Kobijem danas na zalasku karijere. Kosarka ce dugo cekati takvog igraca kao sto je Kobi.

Deki

pre 9 godina

Džordan je najveći svih vremena i tu nema šta da se priča. Najbliži mu je Kobi, ali opet je to daleko.Ostali su dobri, ali je to dimenzija koja nije u rangu Džordana. Džordan je umetnik, Kobe je polu-umetnik, a ostali su samo vrhunski igrači.Kad porede Lebrona sa Džordanom, ja se slatko nasmejem, to nisu iste dimenzije. Ne radi se o statistici, broju koševa, prstenova...Nisu Džordana džabe zvali "Leteći Majkl"!

Lafayette

pre 9 godina

Kada je Bryant dosao u NBA ...na ulazu je plazio jezik kao Michael !Srednjoskolac sa 19 god. imao je svog idola !Michael je tada bio u svom zenitu ,nedodirljiv ..ali me je fasciniralo koliko je Kobe hteo da se dokaze bas protiv Chicaga! Danas je Kobe uz Garneta medju poslednjim preostalim all-star class igracima ere 90'-2000!Dokaz da je forma prolazna a klasa vecna !Kada se on povuce nece biti ni jednog igraca koga cemo moci da gledamo i kazemo :...eto gotovo isto tako je igrao "tata"ove igre- Michael Jordan !

petar 015

pre 9 godina

Dzordan je bolji zato sto je sa njim zapocela nova era u kosarci. On je toliko unapredio igru da se sa njim ne moze niko uporediti. Svi koji dolaze posle njega idu Dzordanovom stazom. Niko od njih nije sam krcio put vec su isli njegovim stopama. Zato je Majkl tata svima njima!

smesno za poredjenje

pre 9 godina

Jeste Dzordan najveci ikad ali omalovazavati Kobija je smesno. Svi uporedjujete Dzordana iz najboljih dana sa Kobijem danas na zalasku karijere. Kosarka ce dugo cekati takvog igraca kao sto je Kobi.
(Jaa, 24. novembar 2014 20:05)

Kobi u zenitu ne bi mogao Dzordanu vodu da donese. Dzordan masina za poene i vecito u prvoj odbrambenoj petorci lige. Dzordan u zenitu postizao prosecno od 33 poena do 37 poena po mecu SEZONAMA

1kch4

pre 9 godina

Brajanta izuzetno cenim. Ostavio je neizbrisiv trag u NBA i tesko da ce skoro neko uspeti da toliko sezona odigra na vrhnuskom nivou. Neki spominju Dzejmsa, ali realno, daleko je on od Brajatna jos uvek. Nakon sto sam pogledao ovaj video, cenim Brajanta jos vise. Pa uspeo je u potpunosti da skine Dzordanove pokrete. Od Dzordana niko nece nikada biti bolji. Koliko samo igraca masta da bude kao on, koliko njih pokusava ono sto je on radio. Jedino je Brajant uspeo sve to. Ako vam je idol najbolji svih vremena, ovo sto je Brajant uspeo je maksimum.

roki

pre 9 godina

Vise mi je muka od ove teme. Zasto ih uopste uporedjivati? Majkl je najveci ikada. Kobi mu je najblizi, ali je razlika ipak velika. Kako god, NBA vise nikada nece videti igraca kao sto je Kobi, a kamoli nekoga kao sto je bio MJ.

sasa

pre 9 godina

Evo sta je Phil rekao:
"Kobi je uvek jurio igru a Michael je pustao da igra dodje k'njemu"

"Kobi je uvek trazio igru tj sutirao bih sve dok ga ne krene.
Michael bi kada ga nije hteo sut i napad podredio sebe tokom cele utakmice defanzivi"......

nemanha

pre 9 godina

MJ nije bio najbolji strelac u istoriji, nije bio ni najbolji odbrambeni igrač u istoriji, ni najbolji danker, ali nije bilo boljeg igrača koji je imao sve ove osobine od njega. On je najveći atleta koji je ikada hodao po zemlji.

hawkeye

pre 9 godina

Ta poređenja uopšte više nisu potrebna,ne samo po harizmi,Majkl je u svim segmentima bolji igrač od Kobia,premda i Kobi je doista živa legenda ove igre(uvek ću više ceniti igrače kao što je Dankan).

Sin Bludimir

pre 9 godina

Kobi je strasan igrac, bolji od mnogih pa i od tog Karla Melouna koji ima vise datih koseva.
Ali ni on sam ne misli da moze da se uporedjuje sa Dzordanom.
Pa Dzordan je institucija, najveci sportista ikad, a ne samo kosarkas. Kao deca smo se tukli ko ce biti Dzordan pod kosem. Ni Pipen ni Medzik ni Meloun ni Dzon Stokton :-) vec MJ.

Takvu harizmu niko pre i posle njega nije imao, a kako se sve vise sve svodi na lovu, a ne na lepotu verovatno nikad nece niko uspeti da ima to nesto sto je on imao. Nadam se da gresim

SRBin

pre 9 godina

MJ23 > KB24 Kopija nikada ne može biti bolja od originala. Ovaj video samo pokazuje koliko je Kobi opsednut Džordanom. Čak mu je i način proslavljanja pobede skinuo. I ja u fudbalu volim da gledam CR7 ali neću da se depiliram ili da stavim gel na kosu da bih bio kao on. Svaki od ove dvojice zaslužuje svoje mesto u istoriji NBA lige: Kobi kao bolji strelac od Džordana, a Džordan kao najbolji ikada! Mislim da je to realna podela.

jezivo

pre 9 godina

Moram priznati da me je cak malo i uplasio ovaj video snimak. Kapiram da je Bryant-u bio idol MJ i da je imao zelju da 'skine' sto vise poteza od njega,ali da bukvalno preuzme celo ponasanje, od cuvenog isplazenog jezika do radovanja, care pretera ga, budi malo svoj..

Za B93

pre 9 godina

Ko je najbolji strelac treba da pokaze prosecan broj poena po mecu. Kobi ih je odigrao dosta vise kao i Karl. U svakom slucaju jedan je Dzordan.

Stanimir Branimir

pre 9 godina

@Jaa Ali Džordan sa zalaska karijere nije ništa lošiji nego Džordan iz najboljih dana. Karijeru je završio sa titulom i MVP finala, bio je godina kao Kobi danas. Onu epizodu u Vašingtonu ni ne računam, a i tada je igrao mnogo bolje nego Kobi danas...i tu se vratio posle tri god. pauze i igrao od 38. do 40. godine sa kojim viškom kilograma. Kad je napunio 40 godina dao je preko 40 poena u utakmici. To Kobi danas, 4 god. mlađi, može samo ako 50 puta šutne na koš.

дурантула окц

pre 9 godina

Nemam nista protiv brajanta, ali mi je smešno da neko kaze da je on drugi najbolji u istoriji. Šta je sa viltom(najdominantniji košarkaš u istoriji) , oskarom robertsonom (2 tripl dabl sezone!), birdom, medzikom? Ostale neću ni da pominjem, ovih četvorica dokazuju da kobi nije u top 5 i tačka.

akajea

pre 9 godina

Uvek mi je bila smešna rasprava ko je bolji bla bla. Džordana sam gledao kao klinac, gotivio ga, navijao za Čikago i dan danas navijam za Čikago a što se tiče Brajanta, zahvalan sam mu što je trenutno tu da mogu i dan danas sa uživanjem da pratim NBA kao nekada pre. Ali nemojte da potcenjujete ni ove nove klince, sve su to majstori svog zanata.

KaBoom

pre 9 godina

Ljudi,sto se tice poredjenja MJ-a i Kobe-a,to je stvarno smesno...MJ je jednostavno tata ove igre,All Around igrac(Od poena,asistencija,skokova,kradenih lopti do nebeskih blokova).Kobe je jednostavno najbolji scorer u novijoj ostoriji NBA,i sjajan je igrac.Ali ako pogledate u novijoj istoriji NBA,jedini igrac koji je mogao da radi slicne stvari Jordanu je bio Wade,perfektan all around igrac,prosto je nemoguce kako je on bukvalno zaboravljen,najbolji defanzivni bek najverovatnije svih vremena i perfektan napadac, tuzno je da su ga povrede mucile tokom cele karijere i sprecile ga da dostigne pun potencijal.Pa da nije bilo Wade-a,LeBron nikad u zivotu ne bi postao igrac kakav je sad.Sjajan mentor sa neverovatnim IQ-om za kosarku.Ali opet dolazimo do toga da Marketing cini sve,cinjenica je da je Kobe legenda ali da se poredi da MJ ne moze niko!!!

Zzz

pre 9 godina

Snimak je neverovatan, pomalo razocaravajuci...MJ je zaista jedan i to niko ne moze da promeni. Kobi je fantastican igrac, ali decko ima problem Tadija-Spahija iz "Kengura"... sta tek muceni Pipen da kaze...

Rosoner

pre 9 godina

Čitao sam baš davno u Politici članak o tome kako Džordan neće nikada biti na nivou Birda i Medžika. Tada je to zaista delovalo nemoguće. Isto tako sada ljudi gledaju Džordana. Ali doći će bolji uvek dođe.

Gazda Cvetko

pre 9 godina

Ja stvarno ne razumem ljude koji uporedjuju Dzordana i Kobija. Dzordan iza sebe je imao ceo tim(Rodman i Pipen) a Kobi je vecinom igrao solo.

Uros

pre 9 godina

Smesno, Dzejms je bolji od obojice zakedno! Videli smo sta je bilo sa Dzordanom kad je otisao u Vasigton i sa Kobijem kad je otisao Sek. Dzejms je covek tim, najdomimantnji kosarkas do sada. Moze da igra sa podjenakim uspehom od pleja do centra i odbrani i u napadu.

Nenad

pre 9 godina

Hm...dugo gledam NBA....još od prvog tv prenosa LA Lakers vs Boston......Magic vs Bird.....hm..hm....gdje je tada bio sebicni i pun sebe Jordan? Nigdje...Bird je imao problema sa leđima, Magic je dobio AIDS.....i tu je krenula era Jordana....koji je btw. tada imao i izuzetno jak tim Pipen, Rodman, Harper, Kerr, Kukoć, Longley....a i Jordan je postao manje sebican.... :) Po meni nema boljeg od Magica....mogao je igrati centra, playa, šutirati....kao rookie je u finalu igrao centra (umjesto ozljeđenog Jabbara) i bio najbolji igrač na terenu....i dan danas je među najboljima u asistencijama....a da ne zaboravimo...zbog njega je košarka postala showtime.....sa druge strane Kobe je bolji šuter od MJ....pa sad... :) ah, da...govedina od Jamesa....je samo govedina....

drvobradi

pre 9 godina

@smesno za poredjenje,
Beše jednom ovde rasprava u vezi prosečno poena po utakmici u sezoni. Ako zanemarimo Vilta, i uradimo neku normalizaciju poena po utakmici (ppg u odnosu na prosek poena u NBA utakmicama te sezone) ispadne da je Kobi imao više poena od MJ.
U svakom slucaju, slažem se da je MJ bolji igrač, a razlika je jako mala.

Android Jelly Bean

pre 9 godina

Nerealno! Da ne pogledah ovaj klip jos dva zivota da zivim nebi ovo provalio. Obojica su najbolji ikad, ali Dzordan je Dzorda, jedini i neponovljivi!

nikolacris

pre 9 godina

najbolji ikad larry bird pustite marketing i ostalo poeni pa onda je puskas najbolji ikad a da sad nema ofsajd ronaldo i messi bi po 5 gola najmanje na utakmici

alen

pre 9 godina

Kobi jeste duže u Nba ali i on dve sezone nije igrao jednu zbog operacije ramena A drugu zbog ahilova isto tako kada je odma došao u lejkersi možete odbaciti prve dve sezone jer je bio zamena skotu da je i on došao sa 21 odma bi imao prosek inače i te dve tri godine kvare mu statistiku imao bi identičnu kao Jordan. Inače da su igrali 1/1 kobi bi ga pocepao ko kaze da je ovaj puno jači i kobi je mogao da čuva centra čak ima i dosta duže ruke od jordana i mnogo bolju ledenu tehniku.A i Jordan je imao mnogo bolje saigrače ali je najbolji.ali isto tako kobi da je igrao u tom čekaju uzeo bi možda i više prstenova jer bi bio duže sa ekipom.A čekamo je i bez njega igrao finale.A lejkersi bi jedva bez kobija u svih 5 prstenova jedva ušli u plač ofa.

Uros

pre 9 godina

Smesno, Dzejms je bolji od obojice zakedno! Videli smo sta je bilo sa Dzordanom kad je otisao u Vasigton i sa Kobijem kad je otisao Sek. Dzejms je covek tim, najdomimantnji kosarkas do sada. Moze da igra sa podjenakim uspehom od pleja do centra i odbrani i u napadu.

Gazda Cvetko

pre 9 godina

Ja stvarno ne razumem ljude koji uporedjuju Dzordana i Kobija. Dzordan iza sebe je imao ceo tim(Rodman i Pipen) a Kobi je vecinom igrao solo.

nikolacris

pre 9 godina

najbolji ikad larry bird pustite marketing i ostalo poeni pa onda je puskas najbolji ikad a da sad nema ofsajd ronaldo i messi bi po 5 gola najmanje na utakmici

alen

pre 9 godina

Kobi jeste duže u Nba ali i on dve sezone nije igrao jednu zbog operacije ramena A drugu zbog ahilova isto tako kada je odma došao u lejkersi možete odbaciti prve dve sezone jer je bio zamena skotu da je i on došao sa 21 odma bi imao prosek inače i te dve tri godine kvare mu statistiku imao bi identičnu kao Jordan. Inače da su igrali 1/1 kobi bi ga pocepao ko kaze da je ovaj puno jači i kobi je mogao da čuva centra čak ima i dosta duže ruke od jordana i mnogo bolju ledenu tehniku.A i Jordan je imao mnogo bolje saigrače ali je najbolji.ali isto tako kobi da je igrao u tom čekaju uzeo bi možda i više prstenova jer bi bio duže sa ekipom.A čekamo je i bez njega igrao finale.A lejkersi bi jedva bez kobija u svih 5 prstenova jedva ušli u plač ofa.

дурантула окц

pre 9 godina

Nemam nista protiv brajanta, ali mi je smešno da neko kaze da je on drugi najbolji u istoriji. Šta je sa viltom(najdominantniji košarkaš u istoriji) , oskarom robertsonom (2 tripl dabl sezone!), birdom, medzikom? Ostale neću ni da pominjem, ovih četvorica dokazuju da kobi nije u top 5 i tačka.

Moltisanti

pre 9 godina

Tacno se na ovom snimku vidi a i na svim ostalim da je MJ jaci fizicki. Snazniji, vece sake, jaci odraz, to su neke nijanse koje odredjuju tu malu razliku u statistici izmedju njih dvojice. Dzordan je skakao svojevremeno u punoj snazi 125cm a Brajant nikada nije mogao da skoci vise od 105. Inace ni po cemu drugom nije talentovaniji iskreno, Kobi ima lepsi i bolji sut, jacu tehniku ali je Dzordan bolji defanzivac. Ako ne verujete pogledajte sta je Fil Dzekson izjavio kad su ga pitali za poredjenje. On je trenirao obojicu, tako da najbolje zna. Poenta je da je Majkl najveci ikada i tu nema dileme, mislim da ga u narednih 50 godina niko nece nadmasiti ali takodje i da je Kobi talentovaniji, mozda i najgenijalniji igrac ikada i zasluzuje tu odmah da se nadje iza Majkla.

smesno za poredjenje

pre 9 godina

Jeste Dzordan najveci ikad ali omalovazavati Kobija je smesno. Svi uporedjujete Dzordana iz najboljih dana sa Kobijem danas na zalasku karijere. Kosarka ce dugo cekati takvog igraca kao sto je Kobi.
(Jaa, 24. novembar 2014 20:05)

Kobi u zenitu ne bi mogao Dzordanu vodu da donese. Dzordan masina za poene i vecito u prvoj odbrambenoj petorci lige. Dzordan u zenitu postizao prosecno od 33 poena do 37 poena po mecu SEZONAMA

ja sam

pre 9 godina

cobe bryant igra barem 5 sezona duže u NBA. nije bio na koledžu, džordan pauzirao izmedju trostrukih titula čini mi se 2 sezone. da je došao iz srednje škole prešao bi i 40 hiljada poena. džordan je autentičan, unikatan i neponovljiv. jedini i najveći.

sasa

pre 9 godina

Evo sta je Phil rekao:
"Kobi je uvek jurio igru a Michael je pustao da igra dodje k'njemu"

"Kobi je uvek trazio igru tj sutirao bih sve dok ga ne krene.
Michael bi kada ga nije hteo sut i napad podredio sebe tokom cele utakmice defanzivi"......

Stanimir Branimir

pre 9 godina

@Jaa Ali Džordan sa zalaska karijere nije ništa lošiji nego Džordan iz najboljih dana. Karijeru je završio sa titulom i MVP finala, bio je godina kao Kobi danas. Onu epizodu u Vašingtonu ni ne računam, a i tada je igrao mnogo bolje nego Kobi danas...i tu se vratio posle tri god. pauze i igrao od 38. do 40. godine sa kojim viškom kilograma. Kad je napunio 40 godina dao je preko 40 poena u utakmici. To Kobi danas, 4 god. mlađi, može samo ako 50 puta šutne na koš.

drvobradi

pre 9 godina

@smesno za poredjenje,
Beše jednom ovde rasprava u vezi prosečno poena po utakmici u sezoni. Ako zanemarimo Vilta, i uradimo neku normalizaciju poena po utakmici (ppg u odnosu na prosek poena u NBA utakmicama te sezone) ispadne da je Kobi imao više poena od MJ.
U svakom slucaju, slažem se da je MJ bolji igrač, a razlika je jako mala.

kyu Q

pre 9 godina

Haha pa ni vlastita mater od kobeja ne misli da je on bolji od MJ-a kamoli iko drugi realan...
Sto se tice broja koseva pa normalno da ce ga kobe stic kad igra vec 19 sezonu... Mike da je igrao 19 sezona srusio bi rekord kareema , bilo kako bilo kobe je legenda kosarkaska i medu najvecim je igracima u povijesti , a majkl je jednostavno NAJBOLJI ikad .

jezivo

pre 9 godina

Moram priznati da me je cak malo i uplasio ovaj video snimak. Kapiram da je Bryant-u bio idol MJ i da je imao zelju da 'skine' sto vise poteza od njega,ali da bukvalno preuzme celo ponasanje, od cuvenog isplazenog jezika do radovanja, care pretera ga, budi malo svoj..

vlade

pre 9 godina

majkl je najveći, glupo ih je porediti i ako je kobi svakako, živa legenda.. ali, kobiju nedostaje ta harizma koju je majkl posedovao.. takav sportsmen na tlu Amerike, neće se nikada više roditi.. kada je jednom seo na tron, nikad sa njega nije sišao.. od marginalne ekipe bulsa, stvorio je sinonim za uspeh u devedesetim.. kobi je došao u tim koji je imao šeka i ozbiljnu uspešnu istoriju, imao je mnogo bolju logistiku za postizanje rezultata.. niko mu ne može to osporiti, ali majkl je čovek koji je školski i profesorski sve radio.. ako izadje na teren i odluči da da 50 poena, on će to i uraditi.. pa može i cela petorka da ga čuva! to nije mogao niko pre njega, a bojim se ni posle..

bojan ciraj

pre 9 godina

Ko je gledao MJ, makar i na tv, kao i tu kosarku koja je bila mnogo lepsa nego ova atletska sada-zna da se njih dvojica ne da ne mogu, vecne smeju porediti...

Nenad

pre 9 godina

Hm...dugo gledam NBA....još od prvog tv prenosa LA Lakers vs Boston......Magic vs Bird.....hm..hm....gdje je tada bio sebicni i pun sebe Jordan? Nigdje...Bird je imao problema sa leđima, Magic je dobio AIDS.....i tu je krenula era Jordana....koji je btw. tada imao i izuzetno jak tim Pipen, Rodman, Harper, Kerr, Kukoć, Longley....a i Jordan je postao manje sebican.... :) Po meni nema boljeg od Magica....mogao je igrati centra, playa, šutirati....kao rookie je u finalu igrao centra (umjesto ozljeđenog Jabbara) i bio najbolji igrač na terenu....i dan danas je među najboljima u asistencijama....a da ne zaboravimo...zbog njega je košarka postala showtime.....sa druge strane Kobe je bolji šuter od MJ....pa sad... :) ah, da...govedina od Jamesa....je samo govedina....

student

pre 9 godina

Volim Kobija, ali kopija nikad ne moze biti bolja od originala. Sto se tice Dzordana, on je bio najbolji IKAD iz jednog razloga a to je da je uspeo da dovede NBA na vrhunac i uneo je nesto sasvim novo, zakucavanja, "letenje", sut, krosover, odbrana... A na to sve su se ostali igraci do danasnjih dana nadovezivali i nisu uneli nikakvu novinu za razliku od njega. Mozda ce biti boljih igraca od Dzordana po statistici za 10-20-100 godina, ali mi koji smo ga gledali jednostavno znamo da se nece.

Rosoner

pre 9 godina

Čitao sam baš davno u Politici članak o tome kako Džordan neće nikada biti na nivou Birda i Medžika. Tada je to zaista delovalo nemoguće. Isto tako sada ljudi gledaju Džordana. Ali doći će bolji uvek dođe.

KaBoom

pre 9 godina

Ljudi,sto se tice poredjenja MJ-a i Kobe-a,to je stvarno smesno...MJ je jednostavno tata ove igre,All Around igrac(Od poena,asistencija,skokova,kradenih lopti do nebeskih blokova).Kobe je jednostavno najbolji scorer u novijoj ostoriji NBA,i sjajan je igrac.Ali ako pogledate u novijoj istoriji NBA,jedini igrac koji je mogao da radi slicne stvari Jordanu je bio Wade,perfektan all around igrac,prosto je nemoguce kako je on bukvalno zaboravljen,najbolji defanzivni bek najverovatnije svih vremena i perfektan napadac, tuzno je da su ga povrede mucile tokom cele karijere i sprecile ga da dostigne pun potencijal.Pa da nije bilo Wade-a,LeBron nikad u zivotu ne bi postao igrac kakav je sad.Sjajan mentor sa neverovatnim IQ-om za kosarku.Ali opet dolazimo do toga da Marketing cini sve,cinjenica je da je Kobe legenda ali da se poredi da MJ ne moze niko!!!

Lafayette

pre 9 godina

Kada je Bryant dosao u NBA ...na ulazu je plazio jezik kao Michael !Srednjoskolac sa 19 god. imao je svog idola !Michael je tada bio u svom zenitu ,nedodirljiv ..ali me je fasciniralo koliko je Kobe hteo da se dokaze bas protiv Chicaga! Danas je Kobe uz Garneta medju poslednjim preostalim all-star class igracima ere 90'-2000!Dokaz da je forma prolazna a klasa vecna !Kada se on povuce nece biti ni jednog igraca koga cemo moci da gledamo i kazemo :...eto gotovo isto tako je igrao "tata"ove igre- Michael Jordan !

Jaa

pre 9 godina

Jeste Dzordan najveci ikad ali omalovazavati Kobija je smesno. Svi uporedjujete Dzordana iz najboljih dana sa Kobijem danas na zalasku karijere. Kosarka ce dugo cekati takvog igraca kao sto je Kobi.

Za B93

pre 9 godina

Ko je najbolji strelac treba da pokaze prosecan broj poena po mecu. Kobi ih je odigrao dosta vise kao i Karl. U svakom slucaju jedan je Dzordan.

hawkeye

pre 9 godina

Ta poređenja uopšte više nisu potrebna,ne samo po harizmi,Majkl je u svim segmentima bolji igrač od Kobia,premda i Kobi je doista živa legenda ove igre(uvek ću više ceniti igrače kao što je Dankan).

petar 015

pre 9 godina

Dzordan je bolji zato sto je sa njim zapocela nova era u kosarci. On je toliko unapredio igru da se sa njim ne moze niko uporediti. Svi koji dolaze posle njega idu Dzordanovom stazom. Niko od njih nije sam krcio put vec su isli njegovim stopama. Zato je Majkl tata svima njima!

SRBin

pre 9 godina

MJ23 > KB24 Kopija nikada ne može biti bolja od originala. Ovaj video samo pokazuje koliko je Kobi opsednut Džordanom. Čak mu je i način proslavljanja pobede skinuo. I ja u fudbalu volim da gledam CR7 ali neću da se depiliram ili da stavim gel na kosu da bih bio kao on. Svaki od ove dvojice zaslužuje svoje mesto u istoriji NBA lige: Kobi kao bolji strelac od Džordana, a Džordan kao najbolji ikada! Mislim da je to realna podela.

Deki

pre 9 godina

Džordan je najveći svih vremena i tu nema šta da se priča. Najbliži mu je Kobi, ali opet je to daleko.Ostali su dobri, ali je to dimenzija koja nije u rangu Džordana. Džordan je umetnik, Kobe je polu-umetnik, a ostali su samo vrhunski igrači.Kad porede Lebrona sa Džordanom, ja se slatko nasmejem, to nisu iste dimenzije. Ne radi se o statistici, broju koševa, prstenova...Nisu Džordana džabe zvali "Leteći Majkl"!

Pera

pre 9 godina

Možete voleti igru Kobija,LeBrona, Šeka,Dankana,Madzika, Hakima, Kempa, Kartera...volim i ja.Ali jedan igrač je kategorija za sebe,Michael Jordan! I samo onaj ko ga,iz nekog ne košarkaškog razloga ne voli neće priznati da je najbolji košarkaš ikada.

1kch4

pre 9 godina

Brajanta izuzetno cenim. Ostavio je neizbrisiv trag u NBA i tesko da ce skoro neko uspeti da toliko sezona odigra na vrhnuskom nivou. Neki spominju Dzejmsa, ali realno, daleko je on od Brajatna jos uvek. Nakon sto sam pogledao ovaj video, cenim Brajanta jos vise. Pa uspeo je u potpunosti da skine Dzordanove pokrete. Od Dzordana niko nece nikada biti bolji. Koliko samo igraca masta da bude kao on, koliko njih pokusava ono sto je on radio. Jedino je Brajant uspeo sve to. Ako vam je idol najbolji svih vremena, ovo sto je Brajant uspeo je maksimum.

Zzz

pre 9 godina

Snimak je neverovatan, pomalo razocaravajuci...MJ je zaista jedan i to niko ne moze da promeni. Kobi je fantastican igrac, ali decko ima problem Tadija-Spahija iz "Kengura"... sta tek muceni Pipen da kaze...

nemanha

pre 9 godina

MJ nije bio najbolji strelac u istoriji, nije bio ni najbolji odbrambeni igrač u istoriji, ni najbolji danker, ali nije bilo boljeg igrača koji je imao sve ove osobine od njega. On je najveći atleta koji je ikada hodao po zemlji.

Sin Bludimir

pre 9 godina

Kobi je strasan igrac, bolji od mnogih pa i od tog Karla Melouna koji ima vise datih koseva.
Ali ni on sam ne misli da moze da se uporedjuje sa Dzordanom.
Pa Dzordan je institucija, najveci sportista ikad, a ne samo kosarkas. Kao deca smo se tukli ko ce biti Dzordan pod kosem. Ni Pipen ni Medzik ni Meloun ni Dzon Stokton :-) vec MJ.

Takvu harizmu niko pre i posle njega nije imao, a kako se sve vise sve svodi na lovu, a ne na lepotu verovatno nikad nece niko uspeti da ima to nesto sto je on imao. Nadam se da gresim

scholes

pre 9 godina

Niste preneli celu izjavu pa se sad loze ljudi u komentarima. U sustini je on pohvalio Brajanta. Reko je da je on najbolji igrac nove ere, bez sumnje, i da je odmah iza najveceg ikada, MJ-a. Slazem se u potpunosti.

akajea

pre 9 godina

Uvek mi je bila smešna rasprava ko je bolji bla bla. Džordana sam gledao kao klinac, gotivio ga, navijao za Čikago i dan danas navijam za Čikago a što se tiče Brajanta, zahvalan sam mu što je trenutno tu da mogu i dan danas sa uživanjem da pratim NBA kao nekada pre. Ali nemojte da potcenjujete ni ove nove klince, sve su to majstori svog zanata.

Android Jelly Bean

pre 9 godina

Nerealno! Da ne pogledah ovaj klip jos dva zivota da zivim nebi ovo provalio. Obojica su najbolji ikad, ali Dzordan je Dzorda, jedini i neponovljivi!

roki

pre 9 godina

Vise mi je muka od ove teme. Zasto ih uopste uporedjivati? Majkl je najveci ikada. Kobi mu je najblizi, ali je razlika ipak velika. Kako god, NBA vise nikada nece videti igraca kao sto je Kobi, a kamoli nekoga kao sto je bio MJ.