Petak, 07.11.2014.

08:41

NBA: Hauard razbio šampiona

Košarkaši Hjuston Rokitsa zadržali su maksimalan učinak u novoj sezoni NBA lige, pošto su bili bolji od šampiona San Antonio Sparsa – 98:81.

Izvor:

NBA: Hauard razbio šampiona IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

jorgovan

pre 9 godina

Ajmo stručnjaci. Kad izgubi Majami na početku prošle godine, Klivlend ove svi se podsmevaju, nemaju pojma, nema ništa od njih, prva eventualno druga runda u po i to je to. Sad izgubi šampion SA, svi su kao ma oni tek igraju u po, nisu još uigrani, fale im igrači. SA je imao najbolji skor prošle godine u regularnom delu, toliki o tome. Njih Dalas i Hjuston i te kako mogu da otresu.
Uzgred rečeno od Hjustona se i očekivala odlična sezona...

sas88

pre 9 godina

Houston puno balansiraniji, zreliji ove sezone, mada mislim da su već sada na početak sezone ušli blizu svojega maksimuma a sezona pravo nije ni počela. San Antonio još slavi prošlogodišnju titulu, igraju bez pola momčadi a i ovi koji nastupaju misle da još traje predsezona. Popovich većinom majstorski tempira formu i ne treba sumnjati da će usprkos godinama biti najbolji kada bude najpotrebnije. Kada se samo sjetim prošle sezone kada valjda niti jednog rivala sa zapada nisu dobili u regularnome djelu sezone sa svima skoro 0-4 mislim, a u playoffu na kraju dosta lagane pobjede protiv portlanda i okc. Baynes i bonner na howarda, pa njima bi i perkins valjda zabio 20 koševa.

Zorz

pre 9 godina

Hauard je trenutno najpotcenjeniji igrac u NBA. O njegovoj odbrani se nema sta diskutovati, godinama je bio najbolji defanzivac lige. Cesto se poteze taj argument da je los u napadu, da nema igru ledjima. Slazem se da ne radi fade away kao Hakim Olajdzuvom, ali daleko od toga da on ima losu tehniku. 1 na 1 je nezaustavljiv, celu karijeru ga udvajaju. Do pre 2 godine, stalno je imao prosek oko 25 poena. Njegov Orlando koji NBA finale.

d

pre 9 godina

@pikolo
i ja vise volim kazinsa, jer je interesantniji, ali ima mnogo stvari koje hauard bolje radi. odbranu igra 88x bolje, normalniji je i konzistentniji. u orlandu, pre povrede ledja je bio zver. leteo po parketu. tek se pred kraj prosle sezone oporavio. u plej ofu protiv portlanda je bio jedini dobar u hjustonu. cak fantastican.
da je "dosadan" i da igra na snagu, to je tacno, ali sasvim dozvoljeno i legitimno i daje rezultata.

d

pre 9 godina

@auuuu
jeste tacno. ja sam to napisao u komentarima pre mesec dana (pa mi replicirali da ne znam sta pricam), a pre nedelju dana je bila i vest o tome na b92.
gsw je imao rok do 31. oktobra da "aktivira" i trecu godinu ugovora, sto oni, ocekivano, nisu uradili.
konkurencija u nba ligi na mestu pleja je najjaca u istoriji. ipak, nedovic je napredovao u igri, podigao reputaciju u evropi i zaradio preko dva miliona dolara. boli ga uvo. sledece godine se vraca u evropu da bude jedan od top eu kombo bekova, sto je sjajno.
treba biti realan i priznati da je imao veliku srecu da uopste potpise ugovor u nba, s obzirom da je izabran kao poslednji pik prve runde jednog od najslabijih draftova. ja licno mislim da je on tamo dosta napredovao i da je iskoristio sansu koju je imao. nije bilo realno misliti da on moze da postane startni plej u nba, a nije mogao ni u zvezdi. u trenutku kada je otisao tamo, imao je samo fizikalije. mislim da su ga dosta izbrusili. videcete.

Miki27

pre 9 godina

Odigrao covjek prvi dobar mec ove sezone i odmah najbolji centar lige, ovo ono... Nije najbolji ali je u vrhu! On sa svojim fizikalijama i stilom kosarke koji forsira Hjuston bi trebao redovno 20+ da daje a ne svaki 3-4 mec... Kazins sa 22 godine ili tako nesto je nevjerovatan, samo da smiri tu ludu glavu i niko ga ne moze zaustaviti jer decko ima sve za razliku od ove superzvijezde koju iz godine u godinu Hakim uci i ne moze covjek da nauci igru ledjima pa to ti je! Kao robot je... Hjuston zadnjih godinu i nesto redovno tuce SA, bas sam se pitao sta bi bilo da je Hjuston prosao Portlanda prosle sezone! Vrvt bi SA prosao ali bi bilo jako neizvjesno

stefan

pre 9 godina

Tek je pocela sezona.
Niko ne moze da ospori da je Harden medju 3 najbolja napadaca u NBA, a i cini mi se da mu je reprezentativna epizda u ulozi kapitena dobro dosla. Nekako je odvazniji, ide na obruc, ne izbegava kontakt ni sa centrima. Dvajt Hauard je sjajan centar, ima sve osim suta sa distance - 13 skokova u proseku, 6-7 alejupova, hvata sta god bacis oko obruca, dobar bloker.
ALI....Uvek ima ali...Ovo je pocetak sezone, prvih 5 utakmica. San Antonio je igrao bez Dankana, Djinobilija, Lenarda, Splitera. Greg Popovic ne sme da trosi igrace i poznat je po tome sto u duelu sa konkurentima - ne otkriva nista do plejofa. Popovic zna da ne sme da juri prvo mesto na Zapadu, jer bi ekipa usla u plejof slomljena. A takodje zna da Hjuston ne moze izdrzati ovaj tempo, pa valja ocekivati da se ukrste u plejofu ako ne u prvoj, onda u drugoj rundi sigurno. Samo u Teksasu su Dalas, Hjuston i SAS. A sta je sa zahuktalim Voriorsima (Kari, Tompson, Dejvid Li, Igudala, Bogut itd), odlicnim Memfisom ( Konli, Rendolf, Gasol, Karter), Portlandom (Lilard, Batum, Oldridz, Metjuz)...
Hjuston nema klupu, velika greska je odlazak Parsonsa. Moraju da koriste Papanikolaua vise.

Alex

pre 9 godina

Za sve dusebriznike, taj isti Dvajt je i prosle sezone urnisao Sparse u najjacem sastavu, nila je cistka 4-0. Sad ce se neko javiti da pomene plej of ali mi ovde diskutujemo o ucinku Hauarda pritiv kompletnih Sparsa, pa vas molim da demagogiju i spinovanje ostavite za sledecu priliku. Uostalom, videcete sledecom prilikom.

Dvajt jeste najbolji centar lige, to sto ga neko mrzi ne menja cinjenicu

Rade

pre 9 godina

Lepo igra Hjuston svaka im cast. Od njihovog ucinka u plejofu zavisice zdravlje Hauarda i Hardena. Imaju dvojicu evropljana Motejunasa i Papanikolau-a koji imaju lepe minute ali bez neke slobode u igri. Harden dobro igra odbranu i svidja mi se mali Ajzea Kanan. Superiskusni Ariza i Teri. Hjustone samo gazi, docekao si svojih 5 minuta posle godina lutanja sa skupim timovima. Najbolja kosarka se igra u Teksasu!

petarczv

pre 9 godina

Moja lista za MVPa u ovom trenutku:

1) James Harden
2) John Wall
3) Klay Thompson
4) DeMarcus Cousins 
4) Chris Bosh
(zzz, 07. novembar 2014 09:10)

Klay thompson i chris bosh nikada nece biti mvp! Harden ako osvoji prsten u sta sumnjam. Cousins odlican a lilard je za wall-a medzik johnson!

auuu

pre 9 godina

malo skrecem sa teme, nego gledao sam profil nedovica na Nba.com i pise sledece (NE ZNAM DA LI JE TACNO )

Nedovic will not receive a third-year option from the Warriors, the San Francisco Chronicle reports. He'll become an unrestricted free agent next summer.
Nedovic, a first-round pick in 2013, has been unable to carve out a role for himself since joining the Warriors. He was the only DNP in the Warriors' season-opening win over the Kings on Wednesday

pikolo

pre 9 godina

@Jeremija
Hauard bolji centar? Skoci s nekog mista,molim te..Hauard nema sut,ne zna ledjima,ne moze slobodno da ubsci..Pogledaj Kazinsa malo...pa se javi :)

roki

pre 9 godina

Ne bih se slozio sa komentarom da je Howard bolji od Cousinsa. Prvi je fizicki dominantan i na konto toga igra. Cousins ima sut sa poludistance, neuporedivo bolju tehniku, a o osecaju za asistenciju da ni ne pricamo.

Jeremija

pre 9 godina

Iako San Antonio nije igrao u najjačem sastavu, to ne menja činjenicu da je Hauard pokidao noćas. On jeste najbolji centar lige već nekoliko godina unazad mada ga mnogi neopraqvdano osporavaju. Kazins je takodje odlično počeo sezonu ali je po mom mišljenju Dvajt ipak bolji centar. Hjuston je uz Memfis i Golden Stejt jedina neporažena ekipa, dok je San Antonio slabije počeo sezonu ali nema sumnje da će Greg Popović njima natempirati formu.

Miloš

pre 9 godina

Ova pobeda Hjustona uopstena nije bila ocekivana, setite se kako je prosle sezone San Antonio igrao protiv top 5-6 timova lige, par meseci su samo od njih gubili, ali su dobijali sve ostale i bili prvi

petarczv

pre 9 godina

Kako ih dr popovich lozi svake godine...

Portland odlican kozda i najaca ofanzivna ekipa u stanju su da za 5 minuta ubace 20p. Dosta su pojacali odbranu tako da su jedan od ozbiljnojih kandidata na zapadu...

NastyB

pre 9 godina

Ne samo što nisu igrali Timi i Manu, već ostali nisu mogli da pogode okean sa broda. Deni Grin se ispromašivao kao nikad, imao je 0-6 za tri, 3 od 13 pogođenih i jedini gori je bio Kavaj lenard sa 2-11. Kad se vidi da im je Kori Džozef bio najbolji strelac ne vredi dalje trošiti reči. A i Hauard je imao protiv koga da se bori - Bejnsa i Bonera, pošto Diao nije centar niti ima visinu za to. A Timi bi ga zadržao na pamet i iskustvo, ne bi Hauard uradio ni pola ovoga da je Dankan bio u timu. No, Pap odlično zna šta radi, biće oni pravi kad je najpotrebnije.
Portland će daleko dogurati ove godine, igraju odličnu timsku košarku i imaju mnogo jaču klupu ove sezone uz Mo Vilijamsa i Krisa Kejmena. Inače, juče sam saznao da je mali Lilard prvi igrač u istoriji NBA koji je na All Star vikendu učestvovao u svih pet takmičenja - ruki-softmor utakmici, takmičenju u veštinama, trojkama, zakucavanju i, naravno, u glavnoj All Star utakmici. Dečko će biti ekstra igrač.
Zato sam ga u 2K15 doveo u Kingse :-)

*

pre 9 godina

Ma Hjuston je imao lak raspored na pocetku, a i SA sad igrao bez Milsa, Dankana i Djinobilija...Harden i Hauard nisu dovoljni za nesto vise u plej ofu, Ariza je dobar igrac, ali sa ovom ekipom im je druga runda maksimum...

I love this game

pre 9 godina

Mnogo mi se svidja jel se vidi dosta kandidatura za najviši plasman, a dosta ekipa su promenile roster i način igre što sve čini još dosta zanimljivije za praćenje.
Batum je razbio skoro triple-double, najviše gotovim taj tip igrača, recimo dodao bih u tu priču i Iguadalu, čija statistika nije impresivna, a jednostavno su čist X faktor i mnogo utiču na igru (što se može videti samo gledanjem utakmice, a ne prelistavanjem medijskih izveštaja)

d

pre 9 godina

kad odigram kladionicu sve omasim (npr. bruklin - minesota), a kad izgubim samopouzdanje i ne odigram, sve dodje i rezultati i poeni... klasika. bogovi kladionice mi se smeju u lice.

Fiki

pre 9 godina

Hjuston je sjajno otvorio novu sezonu,deluju mnogo bolje nego prosle godine.Moj utisak je da se Ariza odlicno uklopio u novu sredini i ako Howard i Harden nastave ovako da igraju Hjuston moze daleko u playoff ove sezone sa druge strane Gregg jos pokusava da uigra epiku.Lenard se tek vratio i treba mu vremena da uhvati ritam!!

Fox

pre 9 godina

Hjuston se ne sali ove godine! Ali tek kad neko dobije SAS posle All Star-a i kada Pop bude sve pustio da igraju moze da se sudi o necemu...

Fox

pre 9 godina

Hjuston se ne sali ove godine! Ali tek kad neko dobije SAS posle All Star-a i kada Pop bude sve pustio da igraju moze da se sudi o necemu...

NastyB

pre 9 godina

Ne samo što nisu igrali Timi i Manu, već ostali nisu mogli da pogode okean sa broda. Deni Grin se ispromašivao kao nikad, imao je 0-6 za tri, 3 od 13 pogođenih i jedini gori je bio Kavaj lenard sa 2-11. Kad se vidi da im je Kori Džozef bio najbolji strelac ne vredi dalje trošiti reči. A i Hauard je imao protiv koga da se bori - Bejnsa i Bonera, pošto Diao nije centar niti ima visinu za to. A Timi bi ga zadržao na pamet i iskustvo, ne bi Hauard uradio ni pola ovoga da je Dankan bio u timu. No, Pap odlično zna šta radi, biće oni pravi kad je najpotrebnije.
Portland će daleko dogurati ove godine, igraju odličnu timsku košarku i imaju mnogo jaču klupu ove sezone uz Mo Vilijamsa i Krisa Kejmena. Inače, juče sam saznao da je mali Lilard prvi igrač u istoriji NBA koji je na All Star vikendu učestvovao u svih pet takmičenja - ruki-softmor utakmici, takmičenju u veštinama, trojkama, zakucavanju i, naravno, u glavnoj All Star utakmici. Dečko će biti ekstra igrač.
Zato sam ga u 2K15 doveo u Kingse :-)

d

pre 9 godina

kad odigram kladionicu sve omasim (npr. bruklin - minesota), a kad izgubim samopouzdanje i ne odigram, sve dodje i rezultati i poeni... klasika. bogovi kladionice mi se smeju u lice.

I love this game

pre 9 godina

Mnogo mi se svidja jel se vidi dosta kandidatura za najviši plasman, a dosta ekipa su promenile roster i način igre što sve čini još dosta zanimljivije za praćenje.
Batum je razbio skoro triple-double, najviše gotovim taj tip igrača, recimo dodao bih u tu priču i Iguadalu, čija statistika nije impresivna, a jednostavno su čist X faktor i mnogo utiču na igru (što se može videti samo gledanjem utakmice, a ne prelistavanjem medijskih izveštaja)

petarczv

pre 9 godina

Kako ih dr popovich lozi svake godine...

Portland odlican kozda i najaca ofanzivna ekipa u stanju su da za 5 minuta ubace 20p. Dosta su pojacali odbranu tako da su jedan od ozbiljnojih kandidata na zapadu...

Fiki

pre 9 godina

Hjuston je sjajno otvorio novu sezonu,deluju mnogo bolje nego prosle godine.Moj utisak je da se Ariza odlicno uklopio u novu sredini i ako Howard i Harden nastave ovako da igraju Hjuston moze daleko u playoff ove sezone sa druge strane Gregg jos pokusava da uigra epiku.Lenard se tek vratio i treba mu vremena da uhvati ritam!!

roki

pre 9 godina

Ne bih se slozio sa komentarom da je Howard bolji od Cousinsa. Prvi je fizicki dominantan i na konto toga igra. Cousins ima sut sa poludistance, neuporedivo bolju tehniku, a o osecaju za asistenciju da ni ne pricamo.

*

pre 9 godina

Ma Hjuston je imao lak raspored na pocetku, a i SA sad igrao bez Milsa, Dankana i Djinobilija...Harden i Hauard nisu dovoljni za nesto vise u plej ofu, Ariza je dobar igrac, ali sa ovom ekipom im je druga runda maksimum...

Jeremija

pre 9 godina

Iako San Antonio nije igrao u najjačem sastavu, to ne menja činjenicu da je Hauard pokidao noćas. On jeste najbolji centar lige već nekoliko godina unazad mada ga mnogi neopraqvdano osporavaju. Kazins je takodje odlično počeo sezonu ali je po mom mišljenju Dvajt ipak bolji centar. Hjuston je uz Memfis i Golden Stejt jedina neporažena ekipa, dok je San Antonio slabije počeo sezonu ali nema sumnje da će Greg Popović njima natempirati formu.

pikolo

pre 9 godina

@Jeremija
Hauard bolji centar? Skoci s nekog mista,molim te..Hauard nema sut,ne zna ledjima,ne moze slobodno da ubsci..Pogledaj Kazinsa malo...pa se javi :)

petarczv

pre 9 godina

Moja lista za MVPa u ovom trenutku:

1) James Harden
2) John Wall
3) Klay Thompson
4) DeMarcus Cousins 
4) Chris Bosh
(zzz, 07. novembar 2014 09:10)

Klay thompson i chris bosh nikada nece biti mvp! Harden ako osvoji prsten u sta sumnjam. Cousins odlican a lilard je za wall-a medzik johnson!

Miloš

pre 9 godina

Ova pobeda Hjustona uopstena nije bila ocekivana, setite se kako je prosle sezone San Antonio igrao protiv top 5-6 timova lige, par meseci su samo od njih gubili, ali su dobijali sve ostale i bili prvi

d

pre 9 godina

@pikolo
i ja vise volim kazinsa, jer je interesantniji, ali ima mnogo stvari koje hauard bolje radi. odbranu igra 88x bolje, normalniji je i konzistentniji. u orlandu, pre povrede ledja je bio zver. leteo po parketu. tek se pred kraj prosle sezone oporavio. u plej ofu protiv portlanda je bio jedini dobar u hjustonu. cak fantastican.
da je "dosadan" i da igra na snagu, to je tacno, ali sasvim dozvoljeno i legitimno i daje rezultata.

Rade

pre 9 godina

Lepo igra Hjuston svaka im cast. Od njihovog ucinka u plejofu zavisice zdravlje Hauarda i Hardena. Imaju dvojicu evropljana Motejunasa i Papanikolau-a koji imaju lepe minute ali bez neke slobode u igri. Harden dobro igra odbranu i svidja mi se mali Ajzea Kanan. Superiskusni Ariza i Teri. Hjustone samo gazi, docekao si svojih 5 minuta posle godina lutanja sa skupim timovima. Najbolja kosarka se igra u Teksasu!

stefan

pre 9 godina

Tek je pocela sezona.
Niko ne moze da ospori da je Harden medju 3 najbolja napadaca u NBA, a i cini mi se da mu je reprezentativna epizda u ulozi kapitena dobro dosla. Nekako je odvazniji, ide na obruc, ne izbegava kontakt ni sa centrima. Dvajt Hauard je sjajan centar, ima sve osim suta sa distance - 13 skokova u proseku, 6-7 alejupova, hvata sta god bacis oko obruca, dobar bloker.
ALI....Uvek ima ali...Ovo je pocetak sezone, prvih 5 utakmica. San Antonio je igrao bez Dankana, Djinobilija, Lenarda, Splitera. Greg Popovic ne sme da trosi igrace i poznat je po tome sto u duelu sa konkurentima - ne otkriva nista do plejofa. Popovic zna da ne sme da juri prvo mesto na Zapadu, jer bi ekipa usla u plejof slomljena. A takodje zna da Hjuston ne moze izdrzati ovaj tempo, pa valja ocekivati da se ukrste u plejofu ako ne u prvoj, onda u drugoj rundi sigurno. Samo u Teksasu su Dalas, Hjuston i SAS. A sta je sa zahuktalim Voriorsima (Kari, Tompson, Dejvid Li, Igudala, Bogut itd), odlicnim Memfisom ( Konli, Rendolf, Gasol, Karter), Portlandom (Lilard, Batum, Oldridz, Metjuz)...
Hjuston nema klupu, velika greska je odlazak Parsonsa. Moraju da koriste Papanikolaua vise.

auuu

pre 9 godina

malo skrecem sa teme, nego gledao sam profil nedovica na Nba.com i pise sledece (NE ZNAM DA LI JE TACNO )

Nedovic will not receive a third-year option from the Warriors, the San Francisco Chronicle reports. He'll become an unrestricted free agent next summer.
Nedovic, a first-round pick in 2013, has been unable to carve out a role for himself since joining the Warriors. He was the only DNP in the Warriors' season-opening win over the Kings on Wednesday

d

pre 9 godina

@auuuu
jeste tacno. ja sam to napisao u komentarima pre mesec dana (pa mi replicirali da ne znam sta pricam), a pre nedelju dana je bila i vest o tome na b92.
gsw je imao rok do 31. oktobra da "aktivira" i trecu godinu ugovora, sto oni, ocekivano, nisu uradili.
konkurencija u nba ligi na mestu pleja je najjaca u istoriji. ipak, nedovic je napredovao u igri, podigao reputaciju u evropi i zaradio preko dva miliona dolara. boli ga uvo. sledece godine se vraca u evropu da bude jedan od top eu kombo bekova, sto je sjajno.
treba biti realan i priznati da je imao veliku srecu da uopste potpise ugovor u nba, s obzirom da je izabran kao poslednji pik prve runde jednog od najslabijih draftova. ja licno mislim da je on tamo dosta napredovao i da je iskoristio sansu koju je imao. nije bilo realno misliti da on moze da postane startni plej u nba, a nije mogao ni u zvezdi. u trenutku kada je otisao tamo, imao je samo fizikalije. mislim da su ga dosta izbrusili. videcete.

Alex

pre 9 godina

Za sve dusebriznike, taj isti Dvajt je i prosle sezone urnisao Sparse u najjacem sastavu, nila je cistka 4-0. Sad ce se neko javiti da pomene plej of ali mi ovde diskutujemo o ucinku Hauarda pritiv kompletnih Sparsa, pa vas molim da demagogiju i spinovanje ostavite za sledecu priliku. Uostalom, videcete sledecom prilikom.

Dvajt jeste najbolji centar lige, to sto ga neko mrzi ne menja cinjenicu

sas88

pre 9 godina

Houston puno balansiraniji, zreliji ove sezone, mada mislim da su već sada na početak sezone ušli blizu svojega maksimuma a sezona pravo nije ni počela. San Antonio još slavi prošlogodišnju titulu, igraju bez pola momčadi a i ovi koji nastupaju misle da još traje predsezona. Popovich većinom majstorski tempira formu i ne treba sumnjati da će usprkos godinama biti najbolji kada bude najpotrebnije. Kada se samo sjetim prošle sezone kada valjda niti jednog rivala sa zapada nisu dobili u regularnome djelu sezone sa svima skoro 0-4 mislim, a u playoffu na kraju dosta lagane pobjede protiv portlanda i okc. Baynes i bonner na howarda, pa njima bi i perkins valjda zabio 20 koševa.

Miki27

pre 9 godina

Odigrao covjek prvi dobar mec ove sezone i odmah najbolji centar lige, ovo ono... Nije najbolji ali je u vrhu! On sa svojim fizikalijama i stilom kosarke koji forsira Hjuston bi trebao redovno 20+ da daje a ne svaki 3-4 mec... Kazins sa 22 godine ili tako nesto je nevjerovatan, samo da smiri tu ludu glavu i niko ga ne moze zaustaviti jer decko ima sve za razliku od ove superzvijezde koju iz godine u godinu Hakim uci i ne moze covjek da nauci igru ledjima pa to ti je! Kao robot je... Hjuston zadnjih godinu i nesto redovno tuce SA, bas sam se pitao sta bi bilo da je Hjuston prosao Portlanda prosle sezone! Vrvt bi SA prosao ali bi bilo jako neizvjesno

Zorz

pre 9 godina

Hauard je trenutno najpotcenjeniji igrac u NBA. O njegovoj odbrani se nema sta diskutovati, godinama je bio najbolji defanzivac lige. Cesto se poteze taj argument da je los u napadu, da nema igru ledjima. Slazem se da ne radi fade away kao Hakim Olajdzuvom, ali daleko od toga da on ima losu tehniku. 1 na 1 je nezaustavljiv, celu karijeru ga udvajaju. Do pre 2 godine, stalno je imao prosek oko 25 poena. Njegov Orlando koji NBA finale.

jorgovan

pre 9 godina

Ajmo stručnjaci. Kad izgubi Majami na početku prošle godine, Klivlend ove svi se podsmevaju, nemaju pojma, nema ništa od njih, prva eventualno druga runda u po i to je to. Sad izgubi šampion SA, svi su kao ma oni tek igraju u po, nisu još uigrani, fale im igrači. SA je imao najbolji skor prošle godine u regularnom delu, toliki o tome. Njih Dalas i Hjuston i te kako mogu da otresu.
Uzgred rečeno od Hjustona se i očekivala odlična sezona...

Alex

pre 9 godina

Za sve dusebriznike, taj isti Dvajt je i prosle sezone urnisao Sparse u najjacem sastavu, nila je cistka 4-0. Sad ce se neko javiti da pomene plej of ali mi ovde diskutujemo o ucinku Hauarda pritiv kompletnih Sparsa, pa vas molim da demagogiju i spinovanje ostavite za sledecu priliku. Uostalom, videcete sledecom prilikom.

Dvajt jeste najbolji centar lige, to sto ga neko mrzi ne menja cinjenicu

pikolo

pre 9 godina

@Jeremija
Hauard bolji centar? Skoci s nekog mista,molim te..Hauard nema sut,ne zna ledjima,ne moze slobodno da ubsci..Pogledaj Kazinsa malo...pa se javi :)

Jeremija

pre 9 godina

Iako San Antonio nije igrao u najjačem sastavu, to ne menja činjenicu da je Hauard pokidao noćas. On jeste najbolji centar lige već nekoliko godina unazad mada ga mnogi neopraqvdano osporavaju. Kazins je takodje odlično počeo sezonu ali je po mom mišljenju Dvajt ipak bolji centar. Hjuston je uz Memfis i Golden Stejt jedina neporažena ekipa, dok je San Antonio slabije počeo sezonu ali nema sumnje da će Greg Popović njima natempirati formu.

Rade

pre 9 godina

Lepo igra Hjuston svaka im cast. Od njihovog ucinka u plejofu zavisice zdravlje Hauarda i Hardena. Imaju dvojicu evropljana Motejunasa i Papanikolau-a koji imaju lepe minute ali bez neke slobode u igri. Harden dobro igra odbranu i svidja mi se mali Ajzea Kanan. Superiskusni Ariza i Teri. Hjustone samo gazi, docekao si svojih 5 minuta posle godina lutanja sa skupim timovima. Najbolja kosarka se igra u Teksasu!

jorgovan

pre 9 godina

Ajmo stručnjaci. Kad izgubi Majami na početku prošle godine, Klivlend ove svi se podsmevaju, nemaju pojma, nema ništa od njih, prva eventualno druga runda u po i to je to. Sad izgubi šampion SA, svi su kao ma oni tek igraju u po, nisu još uigrani, fale im igrači. SA je imao najbolji skor prošle godine u regularnom delu, toliki o tome. Njih Dalas i Hjuston i te kako mogu da otresu.
Uzgred rečeno od Hjustona se i očekivala odlična sezona...

roki

pre 9 godina

Ne bih se slozio sa komentarom da je Howard bolji od Cousinsa. Prvi je fizicki dominantan i na konto toga igra. Cousins ima sut sa poludistance, neuporedivo bolju tehniku, a o osecaju za asistenciju da ni ne pricamo.

NastyB

pre 9 godina

Ne samo što nisu igrali Timi i Manu, već ostali nisu mogli da pogode okean sa broda. Deni Grin se ispromašivao kao nikad, imao je 0-6 za tri, 3 od 13 pogođenih i jedini gori je bio Kavaj lenard sa 2-11. Kad se vidi da im je Kori Džozef bio najbolji strelac ne vredi dalje trošiti reči. A i Hauard je imao protiv koga da se bori - Bejnsa i Bonera, pošto Diao nije centar niti ima visinu za to. A Timi bi ga zadržao na pamet i iskustvo, ne bi Hauard uradio ni pola ovoga da je Dankan bio u timu. No, Pap odlično zna šta radi, biće oni pravi kad je najpotrebnije.
Portland će daleko dogurati ove godine, igraju odličnu timsku košarku i imaju mnogo jaču klupu ove sezone uz Mo Vilijamsa i Krisa Kejmena. Inače, juče sam saznao da je mali Lilard prvi igrač u istoriji NBA koji je na All Star vikendu učestvovao u svih pet takmičenja - ruki-softmor utakmici, takmičenju u veštinama, trojkama, zakucavanju i, naravno, u glavnoj All Star utakmici. Dečko će biti ekstra igrač.
Zato sam ga u 2K15 doveo u Kingse :-)

*

pre 9 godina

Ma Hjuston je imao lak raspored na pocetku, a i SA sad igrao bez Milsa, Dankana i Djinobilija...Harden i Hauard nisu dovoljni za nesto vise u plej ofu, Ariza je dobar igrac, ali sa ovom ekipom im je druga runda maksimum...

Zorz

pre 9 godina

Hauard je trenutno najpotcenjeniji igrac u NBA. O njegovoj odbrani se nema sta diskutovati, godinama je bio najbolji defanzivac lige. Cesto se poteze taj argument da je los u napadu, da nema igru ledjima. Slazem se da ne radi fade away kao Hakim Olajdzuvom, ali daleko od toga da on ima losu tehniku. 1 na 1 je nezaustavljiv, celu karijeru ga udvajaju. Do pre 2 godine, stalno je imao prosek oko 25 poena. Njegov Orlando koji NBA finale.

d

pre 9 godina

kad odigram kladionicu sve omasim (npr. bruklin - minesota), a kad izgubim samopouzdanje i ne odigram, sve dodje i rezultati i poeni... klasika. bogovi kladionice mi se smeju u lice.

petarczv

pre 9 godina

Moja lista za MVPa u ovom trenutku:

1) James Harden
2) John Wall
3) Klay Thompson
4) DeMarcus Cousins 
4) Chris Bosh
(zzz, 07. novembar 2014 09:10)

Klay thompson i chris bosh nikada nece biti mvp! Harden ako osvoji prsten u sta sumnjam. Cousins odlican a lilard je za wall-a medzik johnson!

petarczv

pre 9 godina

Kako ih dr popovich lozi svake godine...

Portland odlican kozda i najaca ofanzivna ekipa u stanju su da za 5 minuta ubace 20p. Dosta su pojacali odbranu tako da su jedan od ozbiljnojih kandidata na zapadu...

Miki27

pre 9 godina

Odigrao covjek prvi dobar mec ove sezone i odmah najbolji centar lige, ovo ono... Nije najbolji ali je u vrhu! On sa svojim fizikalijama i stilom kosarke koji forsira Hjuston bi trebao redovno 20+ da daje a ne svaki 3-4 mec... Kazins sa 22 godine ili tako nesto je nevjerovatan, samo da smiri tu ludu glavu i niko ga ne moze zaustaviti jer decko ima sve za razliku od ove superzvijezde koju iz godine u godinu Hakim uci i ne moze covjek da nauci igru ledjima pa to ti je! Kao robot je... Hjuston zadnjih godinu i nesto redovno tuce SA, bas sam se pitao sta bi bilo da je Hjuston prosao Portlanda prosle sezone! Vrvt bi SA prosao ali bi bilo jako neizvjesno

d

pre 9 godina

@auuuu
jeste tacno. ja sam to napisao u komentarima pre mesec dana (pa mi replicirali da ne znam sta pricam), a pre nedelju dana je bila i vest o tome na b92.
gsw je imao rok do 31. oktobra da "aktivira" i trecu godinu ugovora, sto oni, ocekivano, nisu uradili.
konkurencija u nba ligi na mestu pleja je najjaca u istoriji. ipak, nedovic je napredovao u igri, podigao reputaciju u evropi i zaradio preko dva miliona dolara. boli ga uvo. sledece godine se vraca u evropu da bude jedan od top eu kombo bekova, sto je sjajno.
treba biti realan i priznati da je imao veliku srecu da uopste potpise ugovor u nba, s obzirom da je izabran kao poslednji pik prve runde jednog od najslabijih draftova. ja licno mislim da je on tamo dosta napredovao i da je iskoristio sansu koju je imao. nije bilo realno misliti da on moze da postane startni plej u nba, a nije mogao ni u zvezdi. u trenutku kada je otisao tamo, imao je samo fizikalije. mislim da su ga dosta izbrusili. videcete.

Miloš

pre 9 godina

Ova pobeda Hjustona uopstena nije bila ocekivana, setite se kako je prosle sezone San Antonio igrao protiv top 5-6 timova lige, par meseci su samo od njih gubili, ali su dobijali sve ostale i bili prvi

Fox

pre 9 godina

Hjuston se ne sali ove godine! Ali tek kad neko dobije SAS posle All Star-a i kada Pop bude sve pustio da igraju moze da se sudi o necemu...

stefan

pre 9 godina

Tek je pocela sezona.
Niko ne moze da ospori da je Harden medju 3 najbolja napadaca u NBA, a i cini mi se da mu je reprezentativna epizda u ulozi kapitena dobro dosla. Nekako je odvazniji, ide na obruc, ne izbegava kontakt ni sa centrima. Dvajt Hauard je sjajan centar, ima sve osim suta sa distance - 13 skokova u proseku, 6-7 alejupova, hvata sta god bacis oko obruca, dobar bloker.
ALI....Uvek ima ali...Ovo je pocetak sezone, prvih 5 utakmica. San Antonio je igrao bez Dankana, Djinobilija, Lenarda, Splitera. Greg Popovic ne sme da trosi igrace i poznat je po tome sto u duelu sa konkurentima - ne otkriva nista do plejofa. Popovic zna da ne sme da juri prvo mesto na Zapadu, jer bi ekipa usla u plejof slomljena. A takodje zna da Hjuston ne moze izdrzati ovaj tempo, pa valja ocekivati da se ukrste u plejofu ako ne u prvoj, onda u drugoj rundi sigurno. Samo u Teksasu su Dalas, Hjuston i SAS. A sta je sa zahuktalim Voriorsima (Kari, Tompson, Dejvid Li, Igudala, Bogut itd), odlicnim Memfisom ( Konli, Rendolf, Gasol, Karter), Portlandom (Lilard, Batum, Oldridz, Metjuz)...
Hjuston nema klupu, velika greska je odlazak Parsonsa. Moraju da koriste Papanikolaua vise.

I love this game

pre 9 godina

Mnogo mi se svidja jel se vidi dosta kandidatura za najviši plasman, a dosta ekipa su promenile roster i način igre što sve čini još dosta zanimljivije za praćenje.
Batum je razbio skoro triple-double, najviše gotovim taj tip igrača, recimo dodao bih u tu priču i Iguadalu, čija statistika nije impresivna, a jednostavno su čist X faktor i mnogo utiču na igru (što se može videti samo gledanjem utakmice, a ne prelistavanjem medijskih izveštaja)

Fiki

pre 9 godina

Hjuston je sjajno otvorio novu sezonu,deluju mnogo bolje nego prosle godine.Moj utisak je da se Ariza odlicno uklopio u novu sredini i ako Howard i Harden nastave ovako da igraju Hjuston moze daleko u playoff ove sezone sa druge strane Gregg jos pokusava da uigra epiku.Lenard se tek vratio i treba mu vremena da uhvati ritam!!

d

pre 9 godina

@pikolo
i ja vise volim kazinsa, jer je interesantniji, ali ima mnogo stvari koje hauard bolje radi. odbranu igra 88x bolje, normalniji je i konzistentniji. u orlandu, pre povrede ledja je bio zver. leteo po parketu. tek se pred kraj prosle sezone oporavio. u plej ofu protiv portlanda je bio jedini dobar u hjustonu. cak fantastican.
da je "dosadan" i da igra na snagu, to je tacno, ali sasvim dozvoljeno i legitimno i daje rezultata.

sas88

pre 9 godina

Houston puno balansiraniji, zreliji ove sezone, mada mislim da su već sada na početak sezone ušli blizu svojega maksimuma a sezona pravo nije ni počela. San Antonio još slavi prošlogodišnju titulu, igraju bez pola momčadi a i ovi koji nastupaju misle da još traje predsezona. Popovich većinom majstorski tempira formu i ne treba sumnjati da će usprkos godinama biti najbolji kada bude najpotrebnije. Kada se samo sjetim prošle sezone kada valjda niti jednog rivala sa zapada nisu dobili u regularnome djelu sezone sa svima skoro 0-4 mislim, a u playoffu na kraju dosta lagane pobjede protiv portlanda i okc. Baynes i bonner na howarda, pa njima bi i perkins valjda zabio 20 koševa.

auuu

pre 9 godina

malo skrecem sa teme, nego gledao sam profil nedovica na Nba.com i pise sledece (NE ZNAM DA LI JE TACNO )

Nedovic will not receive a third-year option from the Warriors, the San Francisco Chronicle reports. He'll become an unrestricted free agent next summer.
Nedovic, a first-round pick in 2013, has been unable to carve out a role for himself since joining the Warriors. He was the only DNP in the Warriors' season-opening win over the Kings on Wednesday