Utorak, 04.11.2014.

09:00

Vajda: Žal za još jednom GS titulom

Marjan Vajda, trener Novaka Đokovića, rekao je u intervjuu za L’ekip da nije u potpunosti zadovoljan sezonom srpskog tenisera.

Izvor: SO

Vajda: Žal za još jednom GS titulom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

Marko

pre 9 godina

@tuvaluu i @Sale
Po mom misljenju nedostaju mu i OI, tako da bih na to dodao i Rio 2016. Osim toga, bilo bi steta da igrac takvog kvaliteta ne zavrsi karijeru sa dvocifrenim brojem GS.

robin hud

pre 9 godina

Moj kontra argument je ta Australija bila jako davno,u sportskom smislu,tad je Nole poslednji put pobedio Nadala na GS(iako je Rafa imao 4:2 u 5.setu+30:15 na svoj servis i Novaka u konopcima,ali je mali aut na otvorenoj strani poljuljao samopouzdanje i uneo crv sumnje u glavu iz koje se BIK nije izvukao,po prvi put u svojoj karijeri na mecevima GS protiv Federera ili Novaka)
U tom istom meču je postojala situacija u 4 setu pri vođstvu Novaka od 4:3 i 40:0 pri servisu Nadala koju je Novak ispustio. Do te tvoje situacije ne bi ni došlo, Novakova šansa je veća, Nadal tada nije ni došao do brejk lopte.
Tvog pulena je 2012g. na RG spasila kiša što je priznao i stric. Nadalu je ušla voda u uši i nije bik ni znao gde se nalazi.

da da da

pre 9 godina

ivan petrovic crni

Upravo tako
Mi uspesni i ostvareni ljudi sednemo jedan dan u 3 meseca,pogotovo je lepo kad se sve to desava sa posla(i to onog drzavnog,preko veze,gde pijemo 10 kafa po ceo dan i dobijamo po 600 evra mesecno)

A ti si lepi pisuci ovde svaki bozji dan(99% sam siguran) sa svojih verovatno 4,5 nikova(99,999%) mogao si kao neradnik da zaradis samo komplekse,stres,bes i da postanes nervozan,pa ti ovi komentari dodju kao neki ventil gde gajeci svoje nerealne nade ocekujes od nekog drugog da uradi nesto nemoguce i nerealno

Idi lepo sedi u onu kladionicu,u paklu dima i cigareta,kradi bogu dane pricajuci o glupostima

Znas sta sam primetio,ti kladionicari svaki dan pricaju o onome sto nemaju-novac,zene-devojke,seks,uspeh,provod...
Veoma jedna velika gomila prognozera ,polupropalih i poluraspalih degena koji su,zamisli,svi navijaci Novaka Djokovica i Barselone

da da da

pre 9 godina

Lepo je nadati se ali biti glup,to je lepo samo u pesmi Corbe,svi vrlo dobro znate kojoj
Vise sanse ima C. Zvezda da osvoji Ligu Sampiona i odbrani istu nego Nole da osvoji sva 4
Argument-ako Fed i Nadal nisu osvojili sva 4 kalendarska GS nece ni Novak
vas jedini argument protiv je taj da je Novak dobio Nadala 2011+2012
Moj kontra argument je ta Australija bila jako davno,u sportskom smislu,tad je Nole poslednji put pobedio Nadala na GS(iako je Rafa imao 4:2 u 5.setu+30:15 na svoj servis i Novaka u konopcima,ali je mali aut na otvorenoj strani poljuljao samopouzdanje i uneo crv sumnje u glavu iz koje se BIK nije izvukao,po prvi put u svojoj karijeri na mecevima GS protiv Federera ili Novaka)
Da bi Novak osvojio sva 4 GS(sto vi sanjate a 100%je nerealno) treba da mu se poklopi barem 50 stvari od kojih su najbitnije sledece:
Da ne bude povredjen,da bude u formi,da mu Nadal bude jedina konkurencija-Federer, Marej,Vavrinka,Del Potro-ne urade nista,da se ne pojavi nijedno novo mlado lice-a vec ih sad ima 3 a doci ce sledece godine jos sigurno 1
RG-Sinsi
SUNCE,KISA,VREME-Ako u Parizu bude 25 stepeni,bez sunca,sa oblacima i sa minimalnom vlaznoscu+Nadal mora da igra barem 2-3 sata katastrofalno(Soderling),Novak mora da odigra mec zivota,bez padova,konstantno od prvog do poslednjeg poena(kao protiv Berdiha)
Sinsi-kad se uzme sunce u obzir i kad vidite Novaka posle 15 minuta preplanulog i da ne moze da dise,kako mozete da ocekujete da pobedi nekog posle 2-3 sata

Sale

pre 9 godina

Slazu se kockice da sledeca godina bude Noletova u potpunosti. Konacno moze rastereceno da prilazi turnirima, a znamo koliko su razna desavanja van terena znala da uticu na njegovu igru. Sve ide u prilog tome da Nole u punom fokusu i potpuno "restartovan" ide u napad na novi AO. Po najvaznijim merilima za utvrdjivanje najboljih tenisera ikada uzima se u obzir (pored broja GS-ova gde su Roger i Rafa dosta uspesniji za sada) i to da li je neko uzeo sva 4 GS-a, da ne govorim ako je to cak u nizu (sto niko nije nikada), kao i kompletiranih svih 10 mastersa (sa Londonom). Realno, uz osvajanje RG-a i Sinsinatija Nole bi usao u istorija kao jedini koji je kompletirao SVE NAJVREDNIJE U TENISU. Naizgled blizu, ali ce se i Rafa pitati za RG. Sinsinati bi MORAO da bude NAJVECI CILJ jer zaista ne samo da kompletiranje svih mastersa niko nema, vec je tesko da neko to u dogledno vreme i uspe, jer znamo da Rogeru i Rafi fale upravo turniri na (za njih) "slabijim" podlogama, dok je Novaku Sinsinati realno najblizi. Mislim da u 2015. godini veliki RF ne moze da prati Novaka u kontinuitetu, ali svakako do jos neke (pa i vece) titule i te kako moze. Rafino zdravlje je sada u fokusu javnosti, ali ce zbog velikog zaostatka u bodovima u odnosu na Novaka biti tesko ocekivati brz povratak za borbu za No1. Koristim priliku da velikom majstoru pozelim brz oporavak od operacije, jer bi titula na RG bila mnogo "veca" ako bi se pobedio Rafa. Znaci, u 2015 pun gas, a fokus na RG i Sinsinati. SRECNO!

ivan petrovic crni

pre 9 godina

@da da da Smešan si. Svaka tri meseca pišes prognoze ko će šta osvojiti do kraja karijere, i ko šta neće osvojiti. Kad si se zadnji put javio ( negde posle Wimbldona ) drugu si pesmicu pevao: Nadal 4-5 GS titula, Novak 8, maksimalno 9 do kraja karijere. Samo si argumentaciju promenio, nije više "ja vam kažem", nego "ja tvrdim". Jedino što je iz tvojih "analiza" jasno je da si frustrirani navijač Nadala, koji ono što se događa njegovom miljeniku ( pad, u kojem su veće šanse da se pretvori u slobodni pad, nego u neki novi uspon ), prognozira ( tačnije rečeno želi ) Đokoviću i Federeru.

da da da

pre 9 godina

Ajmo Nole
Australija,Roland Garos,Vimbldon,Sinsinati,US open,London-sve to 2015,2016,2017

Idemo,ludilo, najjaci si kralju,sokole,genije,dominacijaaaaaaa


Jel vam ovako vise odgovara?????

E sad malo stvarnosti

Kup musketara i Sinsinati moze da sanja,a od ostala 3 GS uzece jedan a vrlo su male sanse da uzme 2
London ove i sledece godine 50%


To so si ti druze potpisao sa jednim od svojih 6 nikova ne menja nista....dzaba ti je menjanje imena kad ti je pamet ista-nemas je

Realnost i stvarnost je jedno a vasa nagadjanja i masta nesto sasvim drugo

robin hud

pre 9 godina

Ako takve teniske velicine kao sto su Federer i Nadal nisu to uspele,nece ni Novak
Mnogi kazu -sansa je bila 2011-u teoriji jeste,u praksi nije-da je dobio 1/2 (da da da, 4. novembar 2014 11:56) Feda-izgubio bi finale od Nadala u 3 ili 4 seta
Još jedan od komentara koji me uvek slatko nasmeje. Baratanje činjenicama na potpuno uvrnut način. Ako neko pobedi svog protivnika 6 puta u finalima turnira što ne bi i u finalu RG? Baba Vanga bi ti pozavidela. Skup lepih želja bez imalo smisla. Trenutno su šanse da Borna Ćorić osvoji Golden slem veće nego Nadalove a manje nego Novakove. Nemoj da odustaješ, tvoji komentari su stvarno interesantni i pokazuju krajnje domete ljudske imaginacije, pardon mašte.

Pera

pre 9 godina

Svake od nekoliko narednih godina Nole ima sansu da ne osvoji ni jedan Gren Slam, ali i da osvoji sva cetiri. Kao i do sada, najvecu sansu za sva cetiri ima u narednoj godini (sa svakom propustenom godinom sanse se smanjuju). Realno, on je danas jedini igrac koi to moze. Federer je svoje propustio, uglavnom zbog RG, a Nadal, da li zbog povreda, taktiziranja ili necega drugog tesko da moze da igra sva cetiri punom snagom.
Dakle sta treba da se desi da 2015. bude "ta" godina?
Prvo, da osvoji AO - to je cesto uspevao, propustio ove godine, mislim da sledece nece. Sledeci korak je kljuc, RG. Godinama tako blizu, ali nikako da uspe. Rafa se ne da, sve podredjuje tom "svom" turniru, ostalo sta uhvati. Nijanse ce odlucivati. Stvari koje mu idu u prilog: ispunjenje porodicom, visok nivo na kojem trenutno i relativno konstantno igra. Da igra optimalan broj turnira, tako da ostane u formi, ali da ne dodje do prezasicenosti (sto mu se cesto desavalo), da Vajda nadje vremena da bude uz njega u Parizu. Naravno, pomoglo bi da Nadal iz nekog razloga ne moze da igra, sto ce se pre ili kasnije desiti, ali to niko ne zeli, to vise ne bi bilo to.
A ako prodje i taj korak, ne zna se da li ce za preostala dva vise dobiti u samopouzdanju ili motivu, bice to sansa koja se ne sme ispustiti.
Sretno!

Rodoljub

pre 9 godina

Pazljivo sam procitao clanak, komentare, video sliku (link u komentarima), sagledao problem i resio da pobudim pomoc: preuzecu na sebe treniranje cerke tako da Vajda moze da se posveti nasem Noletu.

ahaaaaaaaaa

pre 9 godina

Sad mi kao trebamo da verujemo Novakovom treneru, kao da je on objektivan!?
Nije nesto trenirao al je osvojio Pariz!? Da.
Ni Nadal uopste nije trenirao pre RG pa je ipak osvojio titulu.
Federer je sa skijanja dosao i bez treninga osvojio Sangaj....
Sve gluposti.
I jos mu kao malo 1 GS a ovamo jedva i taj jedan uzeo i to uz mnogo srece.
Ovaj samo hoce i dalje da bude trener.

Vi znate

pre 9 godina

Ne verujem da je rekao KADA JE NOVAK U PITANJU. Tu rogobatnu poštapalicu koriste nepismeni sportski komentatori KADA JE U PITANjU povezivanje rečenica, jer drugačije ne umeju što je i razumljivo. Dok su drugi čitali lektiru, oni su lepili sličice fudbalera u album.

pffff

pre 9 godina

Samo hoce novi ugovor pa prica nebuloze.
Sad kad je Beker tu, malo mu je 1 GS. A prosle godine mu nije bio malo samo AO? Tad se nije zalio.I jos izmislja kako nije mnogo trenirao pred Pariz.Treba ga pod hitno smeniti.Jos ova bezvezna prica o svadbi i porodjaju. Gomila opravdanja.Kao da se niko nikad nije ozenio i dobio dete.

RFan

pre 9 godina

Oho...vidim vec 4.-tu godinu zaredom krecu najave o 4GS u jednoj godini na temelju dobrog kraja sezone koji Novak uvijek ima...lijepo je bit optimist,ali budite realni malo.Njegov maximum je 10 GS-ova do kraja karijere i ima da sa tim budete zadovoljni.Nije on ni Federer ni Nadal,on je odlican tenisac,ali ovo dvoje ce uvijek bit ispred njega.Kao i taj RG,on tu Nadala jednostavno nemoze pobjedit i moze se samo desit da ce mu se posrecit kao i Rogeru 2009.,ali i to treba znat iskoristit.Tako,nastavite da budete optimisti,ali nemojte se razocarat kad uzme "samo" 1...mozda je konkurencija drasticno opala,ali ce i Nole da pocne padat jako,jako brzo...brze no sto mislite..!On odavno nema kontinuitet,malo igra dobro,drugi mec lose samo sto sad to mnogi ovdje ne vide,on je u procesu padanja kao i Nadal samo ce on ipak trajat nesto duze,to je sve!

Bojan

pre 9 godina

(da da da, 4. novembar 2014 11:56)
Vecim delom se slazem, ali bih ipak uneo male promene.
Tesko je porediti igrace iz razlicitih era, Lejver je svoje najbolje godine igrao u vreme kada su slemovi bili amaterski a on je igrao u pro touru, slicno i Emerson, Borg je igrao u vreme kada tenis nije bio toliko finansijski jak i nije isao u Australiju cesto, u Samprasovo vreme je bilo mnogo vise razlike u brzini podloga (danas je mnogo normalnije da se isti igraci iz nedelje u nedelju susrecu u zavrsnicama jer mogu igrati na isti nacin, minimalno prilagodjavanje)
Pa cak i Federer i Nadal, koji su veci deo karijere igrali istovremeno, tesko ih je razvrstati i razdvojiti (iako me svi ovde znaju kao Federerovog fana, ne mogu postaviti distancu izmedju njih dvojice). Nadal Federera trsi u medjusobnim duelima, ali je ipak proveo veci deo karijere gledajuci mu u ledja, Nadal je najdominantniji igrac na jednoj podlozi, Federer je svoju dominaciju prosirio kroz celu sezonu (jedino nije izlazio sa Nadalom na sljaci na kraj u vreme najvecih uspeha).
Tako da bih rekao da su u tenisu Lejver, Borg, Sampras, Nadal i Federer, najboljih pet u istoriji, mozes ih poredjati po licnim preferensama, druga grupa su Nole, Emerson, Agasi, Lendl, Konors, Mekinro, Vilander, s tim da naravno, Novak ima sansi da uskoci i dalje u prvu grupu (uslov bar 50 titula i bar 10 slemova)

šetač

pre 9 godina

Daj više da zatvorimo ovo sa Bekerom. Čovek ima finansijskih problema, Beker je dobar prijatelj sa Pilićem. Nole puno duguje Piliću, Vajdi treba odmor i porodica, slagalica je složena. Lično mislim da je Beker potreban Noletu koliko i mojoj tašti tablet, tj. mogla bi da ga koristi i sebi skrati dan, mogla bi da ga koristi kao podmetač za čaše ili da gleda slike unika kao foto galeriju a ujedno sve ovo ne mi morala da radi jer ima alternativu, a može i da ga ne konzumira uopšte. Skoro pa isto bi joj bilo sa njim i bez njega.

Govor

pre 9 godina

Citiram deo intervjua:

"To je nateralo novinara L’ekipa da upita znači li to da će Vajda sve vreme biti sa timom sledeće godine.

“Moram da pomažem svojoj ćerki (Natalija Vajdišova). Ima 19 godina, tek sada dolazi na WTA listu, oko 700. je pozicije. Lepo mi je da budem više s porodicom, tako sam opušteniji, ali i svežiji za turnire na kojima sam sa Novakom“."

Ne znam zbog cega NIKO u nasim medijima nije poklonio makar minimalnu paznju Novakovom govoru iz Pariza kada je primio pehar. Ja sam taj momenat prokomentarisao ovde, ali nije objavljeno.

Naime:

Secate se da se Novak u jednom trenutku okrenuo Vajdi i Bekeru i NJIMA govorio. To Noletovo obracanje njima dvojici komentator RTS je prokomentarisao sa:"Ne znam sta je rekao. Valjda nesto o Rolan-Garosu".

NIJE!

Novak se okrenuo Vajdi i Borisu posle pitanja: "Hoces li nastaviti saradnju sa Vajdom i Bekerom?"

Nole: "Hvala vam za odricanja za ostvarivanje mojih snova. Molim vas da i dogodine ostanemo zajedno. Molim vas! Marjane, nadam ss da si razumeo (francuski)?"

Boris se tome bas smejao (kao i publika koja je to pozdravila aplauzom), a Marjan je ostao ozbiljan (Mozda nije razumeo.)

Ja sam to shvatio i kao Noletovo zahvaljivanje na jedan poseban "smekerski" nacin, ali i kao iskazivanje zelje da Vajda bude vise sa njim.

Ovaj intervju mi se bas svideo. Bravo!

BG

pre 9 godina

@da da da
Federer je 3 puta imao sansu za sva 4 GS.
2004, 2006 i 2007. 2006 i 2007 ga je zaustavljao Nadal, tako da prica o slaboj konkurenciji ne pije vodu.
Imao je sansu i 2009 kada je osvojio 2 GS a jos 2 finala izgubio u 5 setova.

kmnccc

pre 9 godina

@tuvaluu, osim ta dva ostaje mu i zlato na olimpijadi. A kad bi sve to osvojio to bi bio potpuni uspeh koji bi još mnogo godina komentatori s poštovanjem pominjali na teniskim mečevima nekih novih klinaca :)

777

pre 9 godina

Covek kaze, Novak nije radio gotovo nista..a pogledajte igru i rezultate? To je ono sto Novak ima i retko koj drugi igrac. Veliki igrac si da pobedjujes i kada slabije igras. Cesto citam o nekim igracima i velicanje tih igraca. Ja samo mogu da kazem da oni pobedjuju SAMO kada igraju dobro. Dugacak je taj niz imena, Endi, Conga, Cilic, Berdiht, da ne nabrajam. Ali ne pobedjuju kada igraju slabo i to je razlika. Setite se meceva u kojima je protivnik igrao odlicno a Novak opet pobedjivao. Spasavao mec lopte i dobijao meceve. Setite se AO, Rodzerove dve mec lopte, Vavrinka je plakao posle meca u kome je igrao fenomenalno. Ranije meceve sa Iznerom, pa sa onim Andersonom koji je servirao kao lud. Novak pobedjuje a igrao je slabije. Raonic servira kao Supermen da udara loptu i opet gubi mec. Covek ne zna sta vise da radi? Kako da pobedi? E to je razlika koja odvaja sampione. Sada Novak moze da bude miran, opusten, prosle su stvari koje su ga opterecivale iz privatnog zivota. Sada je Novak opasniji nego ikada. Zagorcace zivot mnogima, zapamtite. Samo da mu retern funkcionise a taj udarac je enigma za sve i nema problema. Cujete Vajdu sta kaze o Novakovom reternu? Samo napred majstore, bice jos osvojenih turnira.

tuvaluu

pre 9 godina

još da osvoji RG i Sinsinati, pa može da se povuče kao jedini teniser koji je osvojio sve što se može osvojiti. To treba sada i da mu bude prioritet, jer time ulazi u legendu ispred Federera i svih ostalih.

ccc

pre 9 godina

Novak je broj 1 još uvijek!
U Parizu u finalu dva crnogorca a titula otišla u Srbiju ;)
(istina, 4. novembar 2014 09:59)

Da li je Novak nekada rekao da je Crnogorac?? Ti odlicno znas da se izjasnjava kao Srbin! Pa cemu ovakav tvoj komentar? To ne znas ni ti...

Srbin

pre 9 godina

Novak nema konkurencije u narednih nekoliko godina. Neka igra sa 80% snage i neka čuva svoje zdravlje - sve može da osvoji i sve rekorde obori

Melenci

pre 9 godina

Noletova mera je najmanje 2GS i 5,6 titula iz Masters serije.Realno on to moze,a manje realno ali nije iskljuceno da moze i vibar jedan vise.Vajdi vecno hvala!

Predo

pre 9 godina

Volim iskrenost. Mislim, ništa novo nisam čuo, sve je to bilo lako pretpostaviti. Čim vam misli lutaju na drugu stranu, koncentracija pada. A Pariz je fantastičan. Poslije prvog meča sam rekao da je Novak u formi iz Šangaja i samo je nekako laganim treninzima održavao tu formu. Razlika je što je Federer u Šangaju odigrao najbolji meč u zadnjih nekoliko godina, a što se tiče bekhenda, možda i najbolji u životu.
A Novak, šta god uradi dalje je čisti bonus. Iskreno da kažem, nisam verovao u još jedan Vimbldon, više sam verovao i u Rolan Garos i US Open. Dobar je Beker, unapredio je Novakov servis i volej, ali Vajda zna šta Novak misli kad ga pogleda. On zna neke stvari, koje ne znaju ni roditelji, ni supruga.

l0l

pre 9 godina

Citam komentare da ce Federer otici u penziju sledece godine, ljudi jeste li Vi normalni? Jedino Vi mozete otici u penziju, a Roger sledece godine dominira, zapamtite ovo, pa posle ili vi meni trljajte na nos ovaj komentar ili cu ja Vama ;)
Pozdrav svim ljubiteljima tenisa.

da da da

pre 9 godina

Ako jedan Federer nije uspeo da osvoji sva 4 GS u jednoj god,to nece poci za rukom ni Nadalu a kamoli Novaku
1.Federer se pojavio u procepu(u teniskom smislu-veliki igraci na zalasku,slaba konkuencija),u momentu kad je bio na svom vrhuncu jedan tinejdzer iz Spanije ga je rasturao na tom 4 GS(realno je imao 2 godine a po nekima cak i 4 godine da osvoji sva 4 GS)
2.Nadal nije osvojio sva 4 GS u jednoj sezoni samo zbog povrede(on je samo jedne 2010 imao sansu za sva 4)
Federer je 2x imao sansu za sva 4,Nadal jednom-ja tvrdim da Novak nema tu sansu
Ako takve teniske velicine kao sto su Federer i Nadal nisu to uspele,nece ni Novak
Mnogi kazu -sansa je bila 2011-u teoriji jeste,u praksi nije-da je dobio 1/2 protiv Feda-izgubio bi finale od Nadala u 3 ili 4 seta
Ja tvrdim vec 2 godine da je tenis zreo za nove sampione i nova lica-to su potvrdili Marej, Vavrinka i Cilic-osvajanjem GS + Ferer,Conga i opet Vavrinka osvajanjem mastersa
Novakov max je prosao-zna se da je teniser sa 25-26 na svom maksimumu-to sto Federer igra ovako sa svojih 33-to je zato sto je on Federer
25-26 god max,poslednji put da su Federer i Novak dobili Nadala na GS je sa svojih 25-26 godina- W07 i AO12
Od tad Federer je uzeo 6 a Novak 2 GS
Federer nikad vise nece osvojiti GS
Nadalov maksimum je 16
Tako da je Novakov GS max 11(90% sam siguran da ce biti 9)
U istoriji:
1.Federer 2. Nadal
7. mesto je Novakovo(Sampras,Borg,Lejver,Emerson+Agasi zbog sva 4 GS i zlata na OI)

vs

pre 9 godina

@ја Исто као што за Ану кажу Ивановићева... Чесима, Словацима, Русима итд. је то правило.

jj

pre 9 godina

Sta prica ovaj!? Pa Novak je samo jednom u zivotu uspeo da osvoji vise od 1 GS u sezoni. I sad Vajdi kao malo!?
A ne prica da ga je nekoliko poena u Londonu delilo od tog da ne osvoji nijedan.
I ova opravdanja su jadna. Za sve mu je kriva svadba, pa dete. Prosle godine nije bilo ni svadbe ni deteta pa nista bolje nije igrao.

Vrlo jednostavno

pre 9 godina

(ja, 04. novembar 2014 10:07)
Prezimena kod žena su u ženskom rodu,kao i kod Rusa,Čeha,Poljaka itd...Šarapova,a tata joj je Šarapov,ne znam mu ime ali se potpisuje kao Šarapov,Kuznjecova-Kuznjecov,Dinara Safina i Marat Safin itd,itd...i da,Vajdišova i Vajda

Goran S.

pre 9 godina

Tacno, Novak nije Federer i jasno mi je sta je time hteo reci Vajda, svakako ne to da je Nole druga liga u odnosu na Rodzera, ali da neke stvari Rodzer radi bolje od svih, da je u tome bez konkurencije jeste to da poen moze da skrati kad pozeli. Mogu i drugi da se razumemo, ali Rodzer tu ima najvise uspeha i najvise osvojenih poena. Izuzetno je sposoban fokusirati se u trenutku za izvodjenje vanrednog udarca.
Ali isto tako ni Rodzer nije Novak i Nole ima vanrednih osobina, takodje kad je fokus u pitanju i to pri riternu. Tokom igre Novak moze podici fokus na jako visok nivo i izgrati duge matriks poene gde je tesko i pratiti kretanje loptice. Tu je najbolji i takvih poena Nole je uzeo najvise na turu. Znaci Nole moze najduze na jako visokom nivou, dok Rodzer moze na jos visem ali naravno jako kratko, sto je i razumljivo. Na kraju sve ukupno tu su negde njih trojica, Rodzer Nadal i Nole, na kraju to i rezultati govore. Medjutim skora buducnost rekao bih da ide u prilog Noletu i da ce on u narednih tri godine imati najbolje rezultate na turu. Bicu zadovoljan ukoliko u naredne tri godine Nole uzme 6 GS titula, takodje sam od onih koji jos uvek nisu izbacili mogucnost da do kraja karijere Nole sakupi 18 GS titula.

ajde

pre 9 godina

Cek, kako se njegova cerka preziva Vajdisova? Valjda se nije vec udala?
(ja, 4. novembar 2014 10:07)

Greska je u tekstu, treba Vajdova. http://www3.pictures.zimbio.com/gi/Natalia+Vajdova+8yQyE6dgga2m.jpg

Inace, intervju je fenomenalan. Drago mi je sto Nole saradjuje bas sa ovim dobrim covekom.

boki

pre 9 godina

Ako nekog zanima, ovo je Vajdina cerka

http://1.bp.blogspot.com/-3CtFdm8sJTo/UojiLJWO_kI/AAAAAAAACNk/hoFSUpZC30k/s1600/natalia_vajdova3.jpg

KAO XXXL

pre 9 godina

M.Vajda je 100% sve tacno objasnio!
Prema kvalitetu Novaka mera je min.2 GS i 4 Mastersa /godisnje!
Ali i svaka godina koju zavrsi kao ATP N1!
No1e je sada TATA - MATA!

ja

pre 9 godina

Cek, kako se njegova cerka preziva Vajdisova? Valjda se nije vec udala?
(ja, 4. novembar 2014 10:07)

Pre nego sto mi lupite minus mozete da izguglate da se devojka zove Natalia Vajdova. Vajdisova je bila Nikol, teniserka iz Ceske, to je skroz drugo prezime...

Man. United

pre 9 godina

Naravno da ostaje zal sto Novak nije osvojio bar jos jedan GS, ali sa ovakvom igrom njemu niko ne moze nista, i samim tim ce doci titule.. Novak ce sledece godine sigurno napasti sve 4 titule, i ako hocemo realno, moze sve 4 da osvoji, nije sto je nas, ali je jednostavno najbolji..Sigurno je da ce prvi rekord na radaru imati vece sanse da obori je Australian open, jel ce to njemu biti onda peta titula na Gren Slemu, ljudi. Nakon toga ide rekord da je uspeo posle Soderlinga da pobedi Rafu na Rolan Garosu i onda osvoji pomenuti trofej..Nakon toga su masters titule, jer ima sanse da stigne Rogera, a nakon toga Boga mi i Rafu. Kazem, sve moze ovo da uradi, sve..Kad Novak igra najbolje sto moze, njemu niko nista ne moze.. S' obzirom da konzumira hranu bez glutena, onda ce i samim tim vise da potraje u tenisu, u smislu da igra na najvisem nivou..

zoran

pre 9 godina

Novak je jedini igrac koji ima shanse da osvoji sva 4 GS u istoj kalendarskoj godini i to ce ga automatski staviti kao najbolji u istoriji ove igre.

Joca 011

pre 9 godina

Nije baš bilo tako kako Vajda iznosi.
Na US openu Nole je igrao savršeno i
koncentrisano i pobeđivao ozbiljne protivnike,
i odjednom...!!! upravo protiv Nišikorija – prestao da igra.
Statirao. Zašto baš tada i baš protiv ovog protivnika?
(Nije težak odgovor.)
Tako da, možda će biti još GS za Noleta, ali možda i neće.
Kako god bilo, želim mu sreću i zdravlje i lepo raspoloženje.
.

Misha

pre 9 godina

Ovo sada vise nije koincidencija. Naime, sta je zajednicko za Indijan Vels, Majami, Rim, Peking i Pariz? Vajda je bio na tim turnirima u lozi (bio je sam, samo u Parizu zajedno sa Bekerom). Jedini (doduse i najvazniji) turnir koji je osvojio a da nije bilo Vajde je Wimbledon. 6 osvojenih turnira, 5 na kojima je Vajda sedeo u boksu.Dakle, ne mora se biti mnogo pametan i zakljuciti da Novaku jaaako prija da vidi Vajdu u lozi. To mu utice na samopouzdanje, cini udarce sigurnijim i onda sve lagano dolazi na svoje. Daleko od toga da potcenjujem Bekera, samo smatram da Novak i dalje nema dovoljno poverenja u njega, njegove reakcije u boksu, govor tela, male savete tokom meca. Secam se RG-a pre dve godine, Nadalovi spinovi idu neverovatno, servis takodje, kamera snima Vajdu a on pokazuje Novaku kako da dize reket kada ide kik servis i sledece sto se desava su tri ubitacna riterna i odmah brejk. Nesto slicno od Bekera jos nisam video. Drago mi je sto se Vajda posvetio porodici, jednostavno je zasluzio, 7 godina je putovao 365 dana godisnje sa Novakom, ali se isto tako nadam da ce se uskoro vratiti full time u Novakov tim. Ako se to desi, sa ovako zrelim Novakom, mislim da najbolje tek dolazi.

Zoki

pre 9 godina

Ako cemo realno bez navijacke ostrascenosti,Novak igracki vredi mnogo vise od dosadasnjih 7 GS titula.Razlozi zbog kojih nema na svom kontu bar jos 5 GS titula su uz svo uvazavanje Vajde i strucnog staba upravo u nedovoljno dobro odradjenom poslu tog strucnog staba.Falio je kvalitetan psiholog koga osim 2011.kada je Novak uzeo 3 GS titule nije bilo.Steta posto je Novak imao sve uslove da ostane upamcen kao najveci ikada.Da se razumemo i za ovo do sada kapa dole,i jos je ostalo najmanje 3-4 sezone borbe za najvece trofeje

danilo

pre 9 godina

Ovakvi tekstovi su dragoceni jer u njima neko ko je vrhunski u svom poslu priča opušteno i iskreno o glavnom delu svoga posla a to je rad sa Noletom.
Uz pomoć Vajde i verovatno Bekera, a i ostatka tima, verujem da će Nole, uz glad za pobedama koja mora da postoji, još 3 ili 4 godine minimum, biti broj 1.
To otvara mogućnosti za nove rekorde; mislim da će najpre postati rekorder po broju titula na Mastersima, a potom će na red doći i broj nedelja na prvom mestu ATP liste.
Sada se 17 GS titula čini nedostižnim ali i 10-14 bi bilo fantastično.
Fedex iduće godine odlazi u istoriju, Rafa je stariji i sklon povredama a od mladjih niko nema taj nevidjen dar i posvećenost kakvu imaju najveći.
Dakle, opet će sve biti u Noletovim rukama, kao što je celu karijeru.
Lepo je napisao Rafa u svojoj biografiji:"Kada vidiš Novaka na suprotnoj strani mreže, ti ne znaš kako je moguće da se on pobedi!"

NS#1

pre 9 godina

Da vidim da li sam dobro razumeo; Čitajući između redova, Novak, maltene, celu ovu sezonu nije trenirao u fulu (iz opravdanih razloga, naravno)? Nameće se pitanje, kako bi izgledala sezona da je bio posvećen samo tenisu? Kad se pogledaju titule i tok sezone, neverovatno dobra godina. Svi smo, nekako, imali utisak tokom cele sezone da mu tenis baš i nije bio prioritet, i bili u pravu. Ostaje nada da će sledeće godine sve doći na svoje; promena servisa, koju Vajda spominje, balans između napadačkog i sjajnog defanzivnog tenisa, potpuna posvećenost tome što radi... i da budemo svedoci najbolje sezone ikad! A i da ne dođe do svega toga, ja sam uživao prateći ga sve ove godine. Puno, puno pozitivnih emocija nam je pružio, ne samo na terenu. Hvala, Novače!

Misha

pre 9 godina

Ovo sada vise nije koincidencija. Naime, sta je zajednicko za Indijan Vels, Majami, Rim, Peking i Pariz? Vajda je bio na tim turnirima u lozi (bio je sam, samo u Parizu zajedno sa Bekerom). Jedini (doduse i najvazniji) turnir koji je osvojio a da nije bilo Vajde je Wimbledon. 6 osvojenih turnira, 5 na kojima je Vajda sedeo u boksu.Dakle, ne mora se biti mnogo pametan i zakljuciti da Novaku jaaako prija da vidi Vajdu u lozi. To mu utice na samopouzdanje, cini udarce sigurnijim i onda sve lagano dolazi na svoje. Daleko od toga da potcenjujem Bekera, samo smatram da Novak i dalje nema dovoljno poverenja u njega, njegove reakcije u boksu, govor tela, male savete tokom meca. Secam se RG-a pre dve godine, Nadalovi spinovi idu neverovatno, servis takodje, kamera snima Vajdu a on pokazuje Novaku kako da dize reket kada ide kik servis i sledece sto se desava su tri ubitacna riterna i odmah brejk. Nesto slicno od Bekera jos nisam video. Drago mi je sto se Vajda posvetio porodici, jednostavno je zasluzio, 7 godina je putovao 365 dana godisnje sa Novakom, ali se isto tako nadam da ce se uskoro vratiti full time u Novakov tim. Ako se to desi, sa ovako zrelim Novakom, mislim da najbolje tek dolazi.

Zoki

pre 9 godina

Ako cemo realno bez navijacke ostrascenosti,Novak igracki vredi mnogo vise od dosadasnjih 7 GS titula.Razlozi zbog kojih nema na svom kontu bar jos 5 GS titula su uz svo uvazavanje Vajde i strucnog staba upravo u nedovoljno dobro odradjenom poslu tog strucnog staba.Falio je kvalitetan psiholog koga osim 2011.kada je Novak uzeo 3 GS titule nije bilo.Steta posto je Novak imao sve uslove da ostane upamcen kao najveci ikada.Da se razumemo i za ovo do sada kapa dole,i jos je ostalo najmanje 3-4 sezone borbe za najvece trofeje

NS#1

pre 9 godina

Da vidim da li sam dobro razumeo; Čitajući između redova, Novak, maltene, celu ovu sezonu nije trenirao u fulu (iz opravdanih razloga, naravno)? Nameće se pitanje, kako bi izgledala sezona da je bio posvećen samo tenisu? Kad se pogledaju titule i tok sezone, neverovatno dobra godina. Svi smo, nekako, imali utisak tokom cele sezone da mu tenis baš i nije bio prioritet, i bili u pravu. Ostaje nada da će sledeće godine sve doći na svoje; promena servisa, koju Vajda spominje, balans između napadačkog i sjajnog defanzivnog tenisa, potpuna posvećenost tome što radi... i da budemo svedoci najbolje sezone ikad! A i da ne dođe do svega toga, ja sam uživao prateći ga sve ove godine. Puno, puno pozitivnih emocija nam je pružio, ne samo na terenu. Hvala, Novače!

danilo

pre 9 godina

Ovakvi tekstovi su dragoceni jer u njima neko ko je vrhunski u svom poslu priča opušteno i iskreno o glavnom delu svoga posla a to je rad sa Noletom.
Uz pomoć Vajde i verovatno Bekera, a i ostatka tima, verujem da će Nole, uz glad za pobedama koja mora da postoji, još 3 ili 4 godine minimum, biti broj 1.
To otvara mogućnosti za nove rekorde; mislim da će najpre postati rekorder po broju titula na Mastersima, a potom će na red doći i broj nedelja na prvom mestu ATP liste.
Sada se 17 GS titula čini nedostižnim ali i 10-14 bi bilo fantastično.
Fedex iduće godine odlazi u istoriju, Rafa je stariji i sklon povredama a od mladjih niko nema taj nevidjen dar i posvećenost kakvu imaju najveći.
Dakle, opet će sve biti u Noletovim rukama, kao što je celu karijeru.
Lepo je napisao Rafa u svojoj biografiji:"Kada vidiš Novaka na suprotnoj strani mreže, ti ne znaš kako je moguće da se on pobedi!"

Predo

pre 9 godina

Volim iskrenost. Mislim, ništa novo nisam čuo, sve je to bilo lako pretpostaviti. Čim vam misli lutaju na drugu stranu, koncentracija pada. A Pariz je fantastičan. Poslije prvog meča sam rekao da je Novak u formi iz Šangaja i samo je nekako laganim treninzima održavao tu formu. Razlika je što je Federer u Šangaju odigrao najbolji meč u zadnjih nekoliko godina, a što se tiče bekhenda, možda i najbolji u životu.
A Novak, šta god uradi dalje je čisti bonus. Iskreno da kažem, nisam verovao u još jedan Vimbldon, više sam verovao i u Rolan Garos i US Open. Dobar je Beker, unapredio je Novakov servis i volej, ali Vajda zna šta Novak misli kad ga pogleda. On zna neke stvari, koje ne znaju ni roditelji, ni supruga.

Man. United

pre 9 godina

Naravno da ostaje zal sto Novak nije osvojio bar jos jedan GS, ali sa ovakvom igrom njemu niko ne moze nista, i samim tim ce doci titule.. Novak ce sledece godine sigurno napasti sve 4 titule, i ako hocemo realno, moze sve 4 da osvoji, nije sto je nas, ali je jednostavno najbolji..Sigurno je da ce prvi rekord na radaru imati vece sanse da obori je Australian open, jel ce to njemu biti onda peta titula na Gren Slemu, ljudi. Nakon toga ide rekord da je uspeo posle Soderlinga da pobedi Rafu na Rolan Garosu i onda osvoji pomenuti trofej..Nakon toga su masters titule, jer ima sanse da stigne Rogera, a nakon toga Boga mi i Rafu. Kazem, sve moze ovo da uradi, sve..Kad Novak igra najbolje sto moze, njemu niko nista ne moze.. S' obzirom da konzumira hranu bez glutena, onda ce i samim tim vise da potraje u tenisu, u smislu da igra na najvisem nivou..

zoran

pre 9 godina

Novak je jedini igrac koji ima shanse da osvoji sva 4 GS u istoj kalendarskoj godini i to ce ga automatski staviti kao najbolji u istoriji ove igre.

Goran S.

pre 9 godina

Tacno, Novak nije Federer i jasno mi je sta je time hteo reci Vajda, svakako ne to da je Nole druga liga u odnosu na Rodzera, ali da neke stvari Rodzer radi bolje od svih, da je u tome bez konkurencije jeste to da poen moze da skrati kad pozeli. Mogu i drugi da se razumemo, ali Rodzer tu ima najvise uspeha i najvise osvojenih poena. Izuzetno je sposoban fokusirati se u trenutku za izvodjenje vanrednog udarca.
Ali isto tako ni Rodzer nije Novak i Nole ima vanrednih osobina, takodje kad je fokus u pitanju i to pri riternu. Tokom igre Novak moze podici fokus na jako visok nivo i izgrati duge matriks poene gde je tesko i pratiti kretanje loptice. Tu je najbolji i takvih poena Nole je uzeo najvise na turu. Znaci Nole moze najduze na jako visokom nivou, dok Rodzer moze na jos visem ali naravno jako kratko, sto je i razumljivo. Na kraju sve ukupno tu su negde njih trojica, Rodzer Nadal i Nole, na kraju to i rezultati govore. Medjutim skora buducnost rekao bih da ide u prilog Noletu i da ce on u narednih tri godine imati najbolje rezultate na turu. Bicu zadovoljan ukoliko u naredne tri godine Nole uzme 6 GS titula, takodje sam od onih koji jos uvek nisu izbacili mogucnost da do kraja karijere Nole sakupi 18 GS titula.

KAO XXXL

pre 9 godina

M.Vajda je 100% sve tacno objasnio!
Prema kvalitetu Novaka mera je min.2 GS i 4 Mastersa /godisnje!
Ali i svaka godina koju zavrsi kao ATP N1!
No1e je sada TATA - MATA!

ajde

pre 9 godina

Cek, kako se njegova cerka preziva Vajdisova? Valjda se nije vec udala?
(ja, 4. novembar 2014 10:07)

Greska je u tekstu, treba Vajdova. http://www3.pictures.zimbio.com/gi/Natalia+Vajdova+8yQyE6dgga2m.jpg

Inace, intervju je fenomenalan. Drago mi je sto Nole saradjuje bas sa ovim dobrim covekom.

Govor

pre 9 godina

Citiram deo intervjua:

"To je nateralo novinara L’ekipa da upita znači li to da će Vajda sve vreme biti sa timom sledeće godine.

“Moram da pomažem svojoj ćerki (Natalija Vajdišova). Ima 19 godina, tek sada dolazi na WTA listu, oko 700. je pozicije. Lepo mi je da budem više s porodicom, tako sam opušteniji, ali i svežiji za turnire na kojima sam sa Novakom“."

Ne znam zbog cega NIKO u nasim medijima nije poklonio makar minimalnu paznju Novakovom govoru iz Pariza kada je primio pehar. Ja sam taj momenat prokomentarisao ovde, ali nije objavljeno.

Naime:

Secate se da se Novak u jednom trenutku okrenuo Vajdi i Bekeru i NJIMA govorio. To Noletovo obracanje njima dvojici komentator RTS je prokomentarisao sa:"Ne znam sta je rekao. Valjda nesto o Rolan-Garosu".

NIJE!

Novak se okrenuo Vajdi i Borisu posle pitanja: "Hoces li nastaviti saradnju sa Vajdom i Bekerom?"

Nole: "Hvala vam za odricanja za ostvarivanje mojih snova. Molim vas da i dogodine ostanemo zajedno. Molim vas! Marjane, nadam ss da si razumeo (francuski)?"

Boris se tome bas smejao (kao i publika koja je to pozdravila aplauzom), a Marjan je ostao ozbiljan (Mozda nije razumeo.)

Ja sam to shvatio i kao Noletovo zahvaljivanje na jedan poseban "smekerski" nacin, ali i kao iskazivanje zelje da Vajda bude vise sa njim.

Ovaj intervju mi se bas svideo. Bravo!

777

pre 9 godina

Covek kaze, Novak nije radio gotovo nista..a pogledajte igru i rezultate? To je ono sto Novak ima i retko koj drugi igrac. Veliki igrac si da pobedjujes i kada slabije igras. Cesto citam o nekim igracima i velicanje tih igraca. Ja samo mogu da kazem da oni pobedjuju SAMO kada igraju dobro. Dugacak je taj niz imena, Endi, Conga, Cilic, Berdiht, da ne nabrajam. Ali ne pobedjuju kada igraju slabo i to je razlika. Setite se meceva u kojima je protivnik igrao odlicno a Novak opet pobedjivao. Spasavao mec lopte i dobijao meceve. Setite se AO, Rodzerove dve mec lopte, Vavrinka je plakao posle meca u kome je igrao fenomenalno. Ranije meceve sa Iznerom, pa sa onim Andersonom koji je servirao kao lud. Novak pobedjuje a igrao je slabije. Raonic servira kao Supermen da udara loptu i opet gubi mec. Covek ne zna sta vise da radi? Kako da pobedi? E to je razlika koja odvaja sampione. Sada Novak moze da bude miran, opusten, prosle su stvari koje su ga opterecivale iz privatnog zivota. Sada je Novak opasniji nego ikada. Zagorcace zivot mnogima, zapamtite. Samo da mu retern funkcionise a taj udarac je enigma za sve i nema problema. Cujete Vajdu sta kaze o Novakovom reternu? Samo napred majstore, bice jos osvojenih turnira.

ja

pre 9 godina

Cek, kako se njegova cerka preziva Vajdisova? Valjda se nije vec udala?
(ja, 4. novembar 2014 10:07)

Pre nego sto mi lupite minus mozete da izguglate da se devojka zove Natalia Vajdova. Vajdisova je bila Nikol, teniserka iz Ceske, to je skroz drugo prezime...

ccc

pre 9 godina

Novak je broj 1 još uvijek!
U Parizu u finalu dva crnogorca a titula otišla u Srbiju ;)
(istina, 4. novembar 2014 09:59)

Da li je Novak nekada rekao da je Crnogorac?? Ti odlicno znas da se izjasnjava kao Srbin! Pa cemu ovakav tvoj komentar? To ne znas ni ti...

boki

pre 9 godina

Ako nekog zanima, ovo je Vajdina cerka

http://1.bp.blogspot.com/-3CtFdm8sJTo/UojiLJWO_kI/AAAAAAAACNk/hoFSUpZC30k/s1600/natalia_vajdova3.jpg

tuvaluu

pre 9 godina

još da osvoji RG i Sinsinati, pa može da se povuče kao jedini teniser koji je osvojio sve što se može osvojiti. To treba sada i da mu bude prioritet, jer time ulazi u legendu ispred Federera i svih ostalih.

Srbin

pre 9 godina

Novak nema konkurencije u narednih nekoliko godina. Neka igra sa 80% snage i neka čuva svoje zdravlje - sve može da osvoji i sve rekorde obori

Melenci

pre 9 godina

Noletova mera je najmanje 2GS i 5,6 titula iz Masters serije.Realno on to moze,a manje realno ali nije iskljuceno da moze i vibar jedan vise.Vajdi vecno hvala!

Joca 011

pre 9 godina

Nije baš bilo tako kako Vajda iznosi.
Na US openu Nole je igrao savršeno i
koncentrisano i pobeđivao ozbiljne protivnike,
i odjednom...!!! upravo protiv Nišikorija – prestao da igra.
Statirao. Zašto baš tada i baš protiv ovog protivnika?
(Nije težak odgovor.)
Tako da, možda će biti još GS za Noleta, ali možda i neće.
Kako god bilo, želim mu sreću i zdravlje i lepo raspoloženje.
.

Vrlo jednostavno

pre 9 godina

(ja, 04. novembar 2014 10:07)
Prezimena kod žena su u ženskom rodu,kao i kod Rusa,Čeha,Poljaka itd...Šarapova,a tata joj je Šarapov,ne znam mu ime ali se potpisuje kao Šarapov,Kuznjecova-Kuznjecov,Dinara Safina i Marat Safin itd,itd...i da,Vajdišova i Vajda

vs

pre 9 godina

@ја Исто као што за Ану кажу Ивановићева... Чесима, Словацима, Русима итд. је то правило.

kmnccc

pre 9 godina

@tuvaluu, osim ta dva ostaje mu i zlato na olimpijadi. A kad bi sve to osvojio to bi bio potpuni uspeh koji bi još mnogo godina komentatori s poštovanjem pominjali na teniskim mečevima nekih novih klinaca :)

Rodoljub

pre 9 godina

Pazljivo sam procitao clanak, komentare, video sliku (link u komentarima), sagledao problem i resio da pobudim pomoc: preuzecu na sebe treniranje cerke tako da Vajda moze da se posveti nasem Noletu.

Pera

pre 9 godina

Svake od nekoliko narednih godina Nole ima sansu da ne osvoji ni jedan Gren Slam, ali i da osvoji sva cetiri. Kao i do sada, najvecu sansu za sva cetiri ima u narednoj godini (sa svakom propustenom godinom sanse se smanjuju). Realno, on je danas jedini igrac koi to moze. Federer je svoje propustio, uglavnom zbog RG, a Nadal, da li zbog povreda, taktiziranja ili necega drugog tesko da moze da igra sva cetiri punom snagom.
Dakle sta treba da se desi da 2015. bude "ta" godina?
Prvo, da osvoji AO - to je cesto uspevao, propustio ove godine, mislim da sledece nece. Sledeci korak je kljuc, RG. Godinama tako blizu, ali nikako da uspe. Rafa se ne da, sve podredjuje tom "svom" turniru, ostalo sta uhvati. Nijanse ce odlucivati. Stvari koje mu idu u prilog: ispunjenje porodicom, visok nivo na kojem trenutno i relativno konstantno igra. Da igra optimalan broj turnira, tako da ostane u formi, ali da ne dodje do prezasicenosti (sto mu se cesto desavalo), da Vajda nadje vremena da bude uz njega u Parizu. Naravno, pomoglo bi da Nadal iz nekog razloga ne moze da igra, sto ce se pre ili kasnije desiti, ali to niko ne zeli, to vise ne bi bilo to.
A ako prodje i taj korak, ne zna se da li ce za preostala dva vise dobiti u samopouzdanju ili motivu, bice to sansa koja se ne sme ispustiti.
Sretno!

šetač

pre 9 godina

Daj više da zatvorimo ovo sa Bekerom. Čovek ima finansijskih problema, Beker je dobar prijatelj sa Pilićem. Nole puno duguje Piliću, Vajdi treba odmor i porodica, slagalica je složena. Lično mislim da je Beker potreban Noletu koliko i mojoj tašti tablet, tj. mogla bi da ga koristi i sebi skrati dan, mogla bi da ga koristi kao podmetač za čaše ili da gleda slike unika kao foto galeriju a ujedno sve ovo ne mi morala da radi jer ima alternativu, a može i da ga ne konzumira uopšte. Skoro pa isto bi joj bilo sa njim i bez njega.

Sale

pre 9 godina

Slazu se kockice da sledeca godina bude Noletova u potpunosti. Konacno moze rastereceno da prilazi turnirima, a znamo koliko su razna desavanja van terena znala da uticu na njegovu igru. Sve ide u prilog tome da Nole u punom fokusu i potpuno "restartovan" ide u napad na novi AO. Po najvaznijim merilima za utvrdjivanje najboljih tenisera ikada uzima se u obzir (pored broja GS-ova gde su Roger i Rafa dosta uspesniji za sada) i to da li je neko uzeo sva 4 GS-a, da ne govorim ako je to cak u nizu (sto niko nije nikada), kao i kompletiranih svih 10 mastersa (sa Londonom). Realno, uz osvajanje RG-a i Sinsinatija Nole bi usao u istorija kao jedini koji je kompletirao SVE NAJVREDNIJE U TENISU. Naizgled blizu, ali ce se i Rafa pitati za RG. Sinsinati bi MORAO da bude NAJVECI CILJ jer zaista ne samo da kompletiranje svih mastersa niko nema, vec je tesko da neko to u dogledno vreme i uspe, jer znamo da Rogeru i Rafi fale upravo turniri na (za njih) "slabijim" podlogama, dok je Novaku Sinsinati realno najblizi. Mislim da u 2015. godini veliki RF ne moze da prati Novaka u kontinuitetu, ali svakako do jos neke (pa i vece) titule i te kako moze. Rafino zdravlje je sada u fokusu javnosti, ali ce zbog velikog zaostatka u bodovima u odnosu na Novaka biti tesko ocekivati brz povratak za borbu za No1. Koristim priliku da velikom majstoru pozelim brz oporavak od operacije, jer bi titula na RG bila mnogo "veca" ako bi se pobedio Rafa. Znaci, u 2015 pun gas, a fokus na RG i Sinsinati. SRECNO!

jj

pre 9 godina

Sta prica ovaj!? Pa Novak je samo jednom u zivotu uspeo da osvoji vise od 1 GS u sezoni. I sad Vajdi kao malo!?
A ne prica da ga je nekoliko poena u Londonu delilo od tog da ne osvoji nijedan.
I ova opravdanja su jadna. Za sve mu je kriva svadba, pa dete. Prosle godine nije bilo ni svadbe ni deteta pa nista bolje nije igrao.

BG

pre 9 godina

@da da da
Federer je 3 puta imao sansu za sva 4 GS.
2004, 2006 i 2007. 2006 i 2007 ga je zaustavljao Nadal, tako da prica o slaboj konkurenciji ne pije vodu.
Imao je sansu i 2009 kada je osvojio 2 GS a jos 2 finala izgubio u 5 setova.

robin hud

pre 9 godina

Ako takve teniske velicine kao sto su Federer i Nadal nisu to uspele,nece ni Novak
Mnogi kazu -sansa je bila 2011-u teoriji jeste,u praksi nije-da je dobio 1/2 (da da da, 4. novembar 2014 11:56) Feda-izgubio bi finale od Nadala u 3 ili 4 seta
Još jedan od komentara koji me uvek slatko nasmeje. Baratanje činjenicama na potpuno uvrnut način. Ako neko pobedi svog protivnika 6 puta u finalima turnira što ne bi i u finalu RG? Baba Vanga bi ti pozavidela. Skup lepih želja bez imalo smisla. Trenutno su šanse da Borna Ćorić osvoji Golden slem veće nego Nadalove a manje nego Novakove. Nemoj da odustaješ, tvoji komentari su stvarno interesantni i pokazuju krajnje domete ljudske imaginacije, pardon mašte.

da da da

pre 9 godina

Ako jedan Federer nije uspeo da osvoji sva 4 GS u jednoj god,to nece poci za rukom ni Nadalu a kamoli Novaku
1.Federer se pojavio u procepu(u teniskom smislu-veliki igraci na zalasku,slaba konkuencija),u momentu kad je bio na svom vrhuncu jedan tinejdzer iz Spanije ga je rasturao na tom 4 GS(realno je imao 2 godine a po nekima cak i 4 godine da osvoji sva 4 GS)
2.Nadal nije osvojio sva 4 GS u jednoj sezoni samo zbog povrede(on je samo jedne 2010 imao sansu za sva 4)
Federer je 2x imao sansu za sva 4,Nadal jednom-ja tvrdim da Novak nema tu sansu
Ako takve teniske velicine kao sto su Federer i Nadal nisu to uspele,nece ni Novak
Mnogi kazu -sansa je bila 2011-u teoriji jeste,u praksi nije-da je dobio 1/2 protiv Feda-izgubio bi finale od Nadala u 3 ili 4 seta
Ja tvrdim vec 2 godine da je tenis zreo za nove sampione i nova lica-to su potvrdili Marej, Vavrinka i Cilic-osvajanjem GS + Ferer,Conga i opet Vavrinka osvajanjem mastersa
Novakov max je prosao-zna se da je teniser sa 25-26 na svom maksimumu-to sto Federer igra ovako sa svojih 33-to je zato sto je on Federer
25-26 god max,poslednji put da su Federer i Novak dobili Nadala na GS je sa svojih 25-26 godina- W07 i AO12
Od tad Federer je uzeo 6 a Novak 2 GS
Federer nikad vise nece osvojiti GS
Nadalov maksimum je 16
Tako da je Novakov GS max 11(90% sam siguran da ce biti 9)
U istoriji:
1.Federer 2. Nadal
7. mesto je Novakovo(Sampras,Borg,Lejver,Emerson+Agasi zbog sva 4 GS i zlata na OI)

Bojan

pre 9 godina

(da da da, 4. novembar 2014 11:56)
Vecim delom se slazem, ali bih ipak uneo male promene.
Tesko je porediti igrace iz razlicitih era, Lejver je svoje najbolje godine igrao u vreme kada su slemovi bili amaterski a on je igrao u pro touru, slicno i Emerson, Borg je igrao u vreme kada tenis nije bio toliko finansijski jak i nije isao u Australiju cesto, u Samprasovo vreme je bilo mnogo vise razlike u brzini podloga (danas je mnogo normalnije da se isti igraci iz nedelje u nedelju susrecu u zavrsnicama jer mogu igrati na isti nacin, minimalno prilagodjavanje)
Pa cak i Federer i Nadal, koji su veci deo karijere igrali istovremeno, tesko ih je razvrstati i razdvojiti (iako me svi ovde znaju kao Federerovog fana, ne mogu postaviti distancu izmedju njih dvojice). Nadal Federera trsi u medjusobnim duelima, ali je ipak proveo veci deo karijere gledajuci mu u ledja, Nadal je najdominantniji igrac na jednoj podlozi, Federer je svoju dominaciju prosirio kroz celu sezonu (jedino nije izlazio sa Nadalom na sljaci na kraj u vreme najvecih uspeha).
Tako da bih rekao da su u tenisu Lejver, Borg, Sampras, Nadal i Federer, najboljih pet u istoriji, mozes ih poredjati po licnim preferensama, druga grupa su Nole, Emerson, Agasi, Lendl, Konors, Mekinro, Vilander, s tim da naravno, Novak ima sansi da uskoci i dalje u prvu grupu (uslov bar 50 titula i bar 10 slemova)

l0l

pre 9 godina

Citam komentare da ce Federer otici u penziju sledece godine, ljudi jeste li Vi normalni? Jedino Vi mozete otici u penziju, a Roger sledece godine dominira, zapamtite ovo, pa posle ili vi meni trljajte na nos ovaj komentar ili cu ja Vama ;)
Pozdrav svim ljubiteljima tenisa.

Vi znate

pre 9 godina

Ne verujem da je rekao KADA JE NOVAK U PITANJU. Tu rogobatnu poštapalicu koriste nepismeni sportski komentatori KADA JE U PITANjU povezivanje rečenica, jer drugačije ne umeju što je i razumljivo. Dok su drugi čitali lektiru, oni su lepili sličice fudbalera u album.

ivan petrovic crni

pre 9 godina

@da da da Smešan si. Svaka tri meseca pišes prognoze ko će šta osvojiti do kraja karijere, i ko šta neće osvojiti. Kad si se zadnji put javio ( negde posle Wimbldona ) drugu si pesmicu pevao: Nadal 4-5 GS titula, Novak 8, maksimalno 9 do kraja karijere. Samo si argumentaciju promenio, nije više "ja vam kažem", nego "ja tvrdim". Jedino što je iz tvojih "analiza" jasno je da si frustrirani navijač Nadala, koji ono što se događa njegovom miljeniku ( pad, u kojem su veće šanse da se pretvori u slobodni pad, nego u neki novi uspon ), prognozira ( tačnije rečeno želi ) Đokoviću i Federeru.

ahaaaaaaaaa

pre 9 godina

Sad mi kao trebamo da verujemo Novakovom treneru, kao da je on objektivan!?
Nije nesto trenirao al je osvojio Pariz!? Da.
Ni Nadal uopste nije trenirao pre RG pa je ipak osvojio titulu.
Federer je sa skijanja dosao i bez treninga osvojio Sangaj....
Sve gluposti.
I jos mu kao malo 1 GS a ovamo jedva i taj jedan uzeo i to uz mnogo srece.
Ovaj samo hoce i dalje da bude trener.

da da da

pre 9 godina

ivan petrovic crni

Upravo tako
Mi uspesni i ostvareni ljudi sednemo jedan dan u 3 meseca,pogotovo je lepo kad se sve to desava sa posla(i to onog drzavnog,preko veze,gde pijemo 10 kafa po ceo dan i dobijamo po 600 evra mesecno)

A ti si lepi pisuci ovde svaki bozji dan(99% sam siguran) sa svojih verovatno 4,5 nikova(99,999%) mogao si kao neradnik da zaradis samo komplekse,stres,bes i da postanes nervozan,pa ti ovi komentari dodju kao neki ventil gde gajeci svoje nerealne nade ocekujes od nekog drugog da uradi nesto nemoguce i nerealno

Idi lepo sedi u onu kladionicu,u paklu dima i cigareta,kradi bogu dane pricajuci o glupostima

Znas sta sam primetio,ti kladionicari svaki dan pricaju o onome sto nemaju-novac,zene-devojke,seks,uspeh,provod...
Veoma jedna velika gomila prognozera ,polupropalih i poluraspalih degena koji su,zamisli,svi navijaci Novaka Djokovica i Barselone

pffff

pre 9 godina

Samo hoce novi ugovor pa prica nebuloze.
Sad kad je Beker tu, malo mu je 1 GS. A prosle godine mu nije bio malo samo AO? Tad se nije zalio.I jos izmislja kako nije mnogo trenirao pred Pariz.Treba ga pod hitno smeniti.Jos ova bezvezna prica o svadbi i porodjaju. Gomila opravdanja.Kao da se niko nikad nije ozenio i dobio dete.

da da da

pre 9 godina

Lepo je nadati se ali biti glup,to je lepo samo u pesmi Corbe,svi vrlo dobro znate kojoj
Vise sanse ima C. Zvezda da osvoji Ligu Sampiona i odbrani istu nego Nole da osvoji sva 4
Argument-ako Fed i Nadal nisu osvojili sva 4 kalendarska GS nece ni Novak
vas jedini argument protiv je taj da je Novak dobio Nadala 2011+2012
Moj kontra argument je ta Australija bila jako davno,u sportskom smislu,tad je Nole poslednji put pobedio Nadala na GS(iako je Rafa imao 4:2 u 5.setu+30:15 na svoj servis i Novaka u konopcima,ali je mali aut na otvorenoj strani poljuljao samopouzdanje i uneo crv sumnje u glavu iz koje se BIK nije izvukao,po prvi put u svojoj karijeri na mecevima GS protiv Federera ili Novaka)
Da bi Novak osvojio sva 4 GS(sto vi sanjate a 100%je nerealno) treba da mu se poklopi barem 50 stvari od kojih su najbitnije sledece:
Da ne bude povredjen,da bude u formi,da mu Nadal bude jedina konkurencija-Federer, Marej,Vavrinka,Del Potro-ne urade nista,da se ne pojavi nijedno novo mlado lice-a vec ih sad ima 3 a doci ce sledece godine jos sigurno 1
RG-Sinsi
SUNCE,KISA,VREME-Ako u Parizu bude 25 stepeni,bez sunca,sa oblacima i sa minimalnom vlaznoscu+Nadal mora da igra barem 2-3 sata katastrofalno(Soderling),Novak mora da odigra mec zivota,bez padova,konstantno od prvog do poslednjeg poena(kao protiv Berdiha)
Sinsi-kad se uzme sunce u obzir i kad vidite Novaka posle 15 minuta preplanulog i da ne moze da dise,kako mozete da ocekujete da pobedi nekog posle 2-3 sata

robin hud

pre 9 godina

Moj kontra argument je ta Australija bila jako davno,u sportskom smislu,tad je Nole poslednji put pobedio Nadala na GS(iako je Rafa imao 4:2 u 5.setu+30:15 na svoj servis i Novaka u konopcima,ali je mali aut na otvorenoj strani poljuljao samopouzdanje i uneo crv sumnje u glavu iz koje se BIK nije izvukao,po prvi put u svojoj karijeri na mecevima GS protiv Federera ili Novaka)
U tom istom meču je postojala situacija u 4 setu pri vođstvu Novaka od 4:3 i 40:0 pri servisu Nadala koju je Novak ispustio. Do te tvoje situacije ne bi ni došlo, Novakova šansa je veća, Nadal tada nije ni došao do brejk lopte.
Tvog pulena je 2012g. na RG spasila kiša što je priznao i stric. Nadalu je ušla voda u uši i nije bik ni znao gde se nalazi.

RFan

pre 9 godina

Oho...vidim vec 4.-tu godinu zaredom krecu najave o 4GS u jednoj godini na temelju dobrog kraja sezone koji Novak uvijek ima...lijepo je bit optimist,ali budite realni malo.Njegov maximum je 10 GS-ova do kraja karijere i ima da sa tim budete zadovoljni.Nije on ni Federer ni Nadal,on je odlican tenisac,ali ovo dvoje ce uvijek bit ispred njega.Kao i taj RG,on tu Nadala jednostavno nemoze pobjedit i moze se samo desit da ce mu se posrecit kao i Rogeru 2009.,ali i to treba znat iskoristit.Tako,nastavite da budete optimisti,ali nemojte se razocarat kad uzme "samo" 1...mozda je konkurencija drasticno opala,ali ce i Nole da pocne padat jako,jako brzo...brze no sto mislite..!On odavno nema kontinuitet,malo igra dobro,drugi mec lose samo sto sad to mnogi ovdje ne vide,on je u procesu padanja kao i Nadal samo ce on ipak trajat nesto duze,to je sve!

da da da

pre 9 godina

Ajmo Nole
Australija,Roland Garos,Vimbldon,Sinsinati,US open,London-sve to 2015,2016,2017

Idemo,ludilo, najjaci si kralju,sokole,genije,dominacijaaaaaaa


Jel vam ovako vise odgovara?????

E sad malo stvarnosti

Kup musketara i Sinsinati moze da sanja,a od ostala 3 GS uzece jedan a vrlo su male sanse da uzme 2
London ove i sledece godine 50%


To so si ti druze potpisao sa jednim od svojih 6 nikova ne menja nista....dzaba ti je menjanje imena kad ti je pamet ista-nemas je

Realnost i stvarnost je jedno a vasa nagadjanja i masta nesto sasvim drugo

Marko

pre 9 godina

@tuvaluu i @Sale
Po mom misljenju nedostaju mu i OI, tako da bih na to dodao i Rio 2016. Osim toga, bilo bi steta da igrac takvog kvaliteta ne zavrsi karijeru sa dvocifrenim brojem GS.

jj

pre 9 godina

Sta prica ovaj!? Pa Novak je samo jednom u zivotu uspeo da osvoji vise od 1 GS u sezoni. I sad Vajdi kao malo!?
A ne prica da ga je nekoliko poena u Londonu delilo od tog da ne osvoji nijedan.
I ova opravdanja su jadna. Za sve mu je kriva svadba, pa dete. Prosle godine nije bilo ni svadbe ni deteta pa nista bolje nije igrao.

da da da

pre 9 godina

Ako jedan Federer nije uspeo da osvoji sva 4 GS u jednoj god,to nece poci za rukom ni Nadalu a kamoli Novaku
1.Federer se pojavio u procepu(u teniskom smislu-veliki igraci na zalasku,slaba konkuencija),u momentu kad je bio na svom vrhuncu jedan tinejdzer iz Spanije ga je rasturao na tom 4 GS(realno je imao 2 godine a po nekima cak i 4 godine da osvoji sva 4 GS)
2.Nadal nije osvojio sva 4 GS u jednoj sezoni samo zbog povrede(on je samo jedne 2010 imao sansu za sva 4)
Federer je 2x imao sansu za sva 4,Nadal jednom-ja tvrdim da Novak nema tu sansu
Ako takve teniske velicine kao sto su Federer i Nadal nisu to uspele,nece ni Novak
Mnogi kazu -sansa je bila 2011-u teoriji jeste,u praksi nije-da je dobio 1/2 protiv Feda-izgubio bi finale od Nadala u 3 ili 4 seta
Ja tvrdim vec 2 godine da je tenis zreo za nove sampione i nova lica-to su potvrdili Marej, Vavrinka i Cilic-osvajanjem GS + Ferer,Conga i opet Vavrinka osvajanjem mastersa
Novakov max je prosao-zna se da je teniser sa 25-26 na svom maksimumu-to sto Federer igra ovako sa svojih 33-to je zato sto je on Federer
25-26 god max,poslednji put da su Federer i Novak dobili Nadala na GS je sa svojih 25-26 godina- W07 i AO12
Od tad Federer je uzeo 6 a Novak 2 GS
Federer nikad vise nece osvojiti GS
Nadalov maksimum je 16
Tako da je Novakov GS max 11(90% sam siguran da ce biti 9)
U istoriji:
1.Federer 2. Nadal
7. mesto je Novakovo(Sampras,Borg,Lejver,Emerson+Agasi zbog sva 4 GS i zlata na OI)

l0l

pre 9 godina

Citam komentare da ce Federer otici u penziju sledece godine, ljudi jeste li Vi normalni? Jedino Vi mozete otici u penziju, a Roger sledece godine dominira, zapamtite ovo, pa posle ili vi meni trljajte na nos ovaj komentar ili cu ja Vama ;)
Pozdrav svim ljubiteljima tenisa.

pffff

pre 9 godina

Samo hoce novi ugovor pa prica nebuloze.
Sad kad je Beker tu, malo mu je 1 GS. A prosle godine mu nije bio malo samo AO? Tad se nije zalio.I jos izmislja kako nije mnogo trenirao pred Pariz.Treba ga pod hitno smeniti.Jos ova bezvezna prica o svadbi i porodjaju. Gomila opravdanja.Kao da se niko nikad nije ozenio i dobio dete.

ahaaaaaaaaa

pre 9 godina

Sad mi kao trebamo da verujemo Novakovom treneru, kao da je on objektivan!?
Nije nesto trenirao al je osvojio Pariz!? Da.
Ni Nadal uopste nije trenirao pre RG pa je ipak osvojio titulu.
Federer je sa skijanja dosao i bez treninga osvojio Sangaj....
Sve gluposti.
I jos mu kao malo 1 GS a ovamo jedva i taj jedan uzeo i to uz mnogo srece.
Ovaj samo hoce i dalje da bude trener.

RFan

pre 9 godina

Oho...vidim vec 4.-tu godinu zaredom krecu najave o 4GS u jednoj godini na temelju dobrog kraja sezone koji Novak uvijek ima...lijepo je bit optimist,ali budite realni malo.Njegov maximum je 10 GS-ova do kraja karijere i ima da sa tim budete zadovoljni.Nije on ni Federer ni Nadal,on je odlican tenisac,ali ovo dvoje ce uvijek bit ispred njega.Kao i taj RG,on tu Nadala jednostavno nemoze pobjedit i moze se samo desit da ce mu se posrecit kao i Rogeru 2009.,ali i to treba znat iskoristit.Tako,nastavite da budete optimisti,ali nemojte se razocarat kad uzme "samo" 1...mozda je konkurencija drasticno opala,ali ce i Nole da pocne padat jako,jako brzo...brze no sto mislite..!On odavno nema kontinuitet,malo igra dobro,drugi mec lose samo sto sad to mnogi ovdje ne vide,on je u procesu padanja kao i Nadal samo ce on ipak trajat nesto duze,to je sve!

Joca 011

pre 9 godina

Nije baš bilo tako kako Vajda iznosi.
Na US openu Nole je igrao savršeno i
koncentrisano i pobeđivao ozbiljne protivnike,
i odjednom...!!! upravo protiv Nišikorija – prestao da igra.
Statirao. Zašto baš tada i baš protiv ovog protivnika?
(Nije težak odgovor.)
Tako da, možda će biti još GS za Noleta, ali možda i neće.
Kako god bilo, želim mu sreću i zdravlje i lepo raspoloženje.
.

Zoki

pre 9 godina

Ako cemo realno bez navijacke ostrascenosti,Novak igracki vredi mnogo vise od dosadasnjih 7 GS titula.Razlozi zbog kojih nema na svom kontu bar jos 5 GS titula su uz svo uvazavanje Vajde i strucnog staba upravo u nedovoljno dobro odradjenom poslu tog strucnog staba.Falio je kvalitetan psiholog koga osim 2011.kada je Novak uzeo 3 GS titule nije bilo.Steta posto je Novak imao sve uslove da ostane upamcen kao najveci ikada.Da se razumemo i za ovo do sada kapa dole,i jos je ostalo najmanje 3-4 sezone borbe za najvece trofeje

šetač

pre 9 godina

Daj više da zatvorimo ovo sa Bekerom. Čovek ima finansijskih problema, Beker je dobar prijatelj sa Pilićem. Nole puno duguje Piliću, Vajdi treba odmor i porodica, slagalica je složena. Lično mislim da je Beker potreban Noletu koliko i mojoj tašti tablet, tj. mogla bi da ga koristi i sebi skrati dan, mogla bi da ga koristi kao podmetač za čaše ili da gleda slike unika kao foto galeriju a ujedno sve ovo ne mi morala da radi jer ima alternativu, a može i da ga ne konzumira uopšte. Skoro pa isto bi joj bilo sa njim i bez njega.

da da da

pre 9 godina

Ajmo Nole
Australija,Roland Garos,Vimbldon,Sinsinati,US open,London-sve to 2015,2016,2017

Idemo,ludilo, najjaci si kralju,sokole,genije,dominacijaaaaaaa


Jel vam ovako vise odgovara?????

E sad malo stvarnosti

Kup musketara i Sinsinati moze da sanja,a od ostala 3 GS uzece jedan a vrlo su male sanse da uzme 2
London ove i sledece godine 50%


To so si ti druze potpisao sa jednim od svojih 6 nikova ne menja nista....dzaba ti je menjanje imena kad ti je pamet ista-nemas je

Realnost i stvarnost je jedno a vasa nagadjanja i masta nesto sasvim drugo

Goran S.

pre 9 godina

Tacno, Novak nije Federer i jasno mi je sta je time hteo reci Vajda, svakako ne to da je Nole druga liga u odnosu na Rodzera, ali da neke stvari Rodzer radi bolje od svih, da je u tome bez konkurencije jeste to da poen moze da skrati kad pozeli. Mogu i drugi da se razumemo, ali Rodzer tu ima najvise uspeha i najvise osvojenih poena. Izuzetno je sposoban fokusirati se u trenutku za izvodjenje vanrednog udarca.
Ali isto tako ni Rodzer nije Novak i Nole ima vanrednih osobina, takodje kad je fokus u pitanju i to pri riternu. Tokom igre Novak moze podici fokus na jako visok nivo i izgrati duge matriks poene gde je tesko i pratiti kretanje loptice. Tu je najbolji i takvih poena Nole je uzeo najvise na turu. Znaci Nole moze najduze na jako visokom nivou, dok Rodzer moze na jos visem ali naravno jako kratko, sto je i razumljivo. Na kraju sve ukupno tu su negde njih trojica, Rodzer Nadal i Nole, na kraju to i rezultati govore. Medjutim skora buducnost rekao bih da ide u prilog Noletu i da ce on u narednih tri godine imati najbolje rezultate na turu. Bicu zadovoljan ukoliko u naredne tri godine Nole uzme 6 GS titula, takodje sam od onih koji jos uvek nisu izbacili mogucnost da do kraja karijere Nole sakupi 18 GS titula.

zoran

pre 9 godina

Novak je jedini igrac koji ima shanse da osvoji sva 4 GS u istoj kalendarskoj godini i to ce ga automatski staviti kao najbolji u istoriji ove igre.

tuvaluu

pre 9 godina

još da osvoji RG i Sinsinati, pa može da se povuče kao jedini teniser koji je osvojio sve što se može osvojiti. To treba sada i da mu bude prioritet, jer time ulazi u legendu ispred Federera i svih ostalih.

Man. United

pre 9 godina

Naravno da ostaje zal sto Novak nije osvojio bar jos jedan GS, ali sa ovakvom igrom njemu niko ne moze nista, i samim tim ce doci titule.. Novak ce sledece godine sigurno napasti sve 4 titule, i ako hocemo realno, moze sve 4 da osvoji, nije sto je nas, ali je jednostavno najbolji..Sigurno je da ce prvi rekord na radaru imati vece sanse da obori je Australian open, jel ce to njemu biti onda peta titula na Gren Slemu, ljudi. Nakon toga ide rekord da je uspeo posle Soderlinga da pobedi Rafu na Rolan Garosu i onda osvoji pomenuti trofej..Nakon toga su masters titule, jer ima sanse da stigne Rogera, a nakon toga Boga mi i Rafu. Kazem, sve moze ovo da uradi, sve..Kad Novak igra najbolje sto moze, njemu niko nista ne moze.. S' obzirom da konzumira hranu bez glutena, onda ce i samim tim vise da potraje u tenisu, u smislu da igra na najvisem nivou..

Srbin

pre 9 godina

Novak nema konkurencije u narednih nekoliko godina. Neka igra sa 80% snage i neka čuva svoje zdravlje - sve može da osvoji i sve rekorde obori

Vrlo jednostavno

pre 9 godina

(ja, 04. novembar 2014 10:07)
Prezimena kod žena su u ženskom rodu,kao i kod Rusa,Čeha,Poljaka itd...Šarapova,a tata joj je Šarapov,ne znam mu ime ali se potpisuje kao Šarapov,Kuznjecova-Kuznjecov,Dinara Safina i Marat Safin itd,itd...i da,Vajdišova i Vajda

ccc

pre 9 godina

Novak je broj 1 još uvijek!
U Parizu u finalu dva crnogorca a titula otišla u Srbiju ;)
(istina, 4. novembar 2014 09:59)

Da li je Novak nekada rekao da je Crnogorac?? Ti odlicno znas da se izjasnjava kao Srbin! Pa cemu ovakav tvoj komentar? To ne znas ni ti...

Misha

pre 9 godina

Ovo sada vise nije koincidencija. Naime, sta je zajednicko za Indijan Vels, Majami, Rim, Peking i Pariz? Vajda je bio na tim turnirima u lozi (bio je sam, samo u Parizu zajedno sa Bekerom). Jedini (doduse i najvazniji) turnir koji je osvojio a da nije bilo Vajde je Wimbledon. 6 osvojenih turnira, 5 na kojima je Vajda sedeo u boksu.Dakle, ne mora se biti mnogo pametan i zakljuciti da Novaku jaaako prija da vidi Vajdu u lozi. To mu utice na samopouzdanje, cini udarce sigurnijim i onda sve lagano dolazi na svoje. Daleko od toga da potcenjujem Bekera, samo smatram da Novak i dalje nema dovoljno poverenja u njega, njegove reakcije u boksu, govor tela, male savete tokom meca. Secam se RG-a pre dve godine, Nadalovi spinovi idu neverovatno, servis takodje, kamera snima Vajdu a on pokazuje Novaku kako da dize reket kada ide kik servis i sledece sto se desava su tri ubitacna riterna i odmah brejk. Nesto slicno od Bekera jos nisam video. Drago mi je sto se Vajda posvetio porodici, jednostavno je zasluzio, 7 godina je putovao 365 dana godisnje sa Novakom, ali se isto tako nadam da ce se uskoro vratiti full time u Novakov tim. Ako se to desi, sa ovako zrelim Novakom, mislim da najbolje tek dolazi.

danilo

pre 9 godina

Ovakvi tekstovi su dragoceni jer u njima neko ko je vrhunski u svom poslu priča opušteno i iskreno o glavnom delu svoga posla a to je rad sa Noletom.
Uz pomoć Vajde i verovatno Bekera, a i ostatka tima, verujem da će Nole, uz glad za pobedama koja mora da postoji, još 3 ili 4 godine minimum, biti broj 1.
To otvara mogućnosti za nove rekorde; mislim da će najpre postati rekorder po broju titula na Mastersima, a potom će na red doći i broj nedelja na prvom mestu ATP liste.
Sada se 17 GS titula čini nedostižnim ali i 10-14 bi bilo fantastično.
Fedex iduće godine odlazi u istoriju, Rafa je stariji i sklon povredama a od mladjih niko nema taj nevidjen dar i posvećenost kakvu imaju najveći.
Dakle, opet će sve biti u Noletovim rukama, kao što je celu karijeru.
Lepo je napisao Rafa u svojoj biografiji:"Kada vidiš Novaka na suprotnoj strani mreže, ti ne znaš kako je moguće da se on pobedi!"

BG

pre 9 godina

@da da da
Federer je 3 puta imao sansu za sva 4 GS.
2004, 2006 i 2007. 2006 i 2007 ga je zaustavljao Nadal, tako da prica o slaboj konkurenciji ne pije vodu.
Imao je sansu i 2009 kada je osvojio 2 GS a jos 2 finala izgubio u 5 setova.

KAO XXXL

pre 9 godina

M.Vajda je 100% sve tacno objasnio!
Prema kvalitetu Novaka mera je min.2 GS i 4 Mastersa /godisnje!
Ali i svaka godina koju zavrsi kao ATP N1!
No1e je sada TATA - MATA!

Predo

pre 9 godina

Volim iskrenost. Mislim, ništa novo nisam čuo, sve je to bilo lako pretpostaviti. Čim vam misli lutaju na drugu stranu, koncentracija pada. A Pariz je fantastičan. Poslije prvog meča sam rekao da je Novak u formi iz Šangaja i samo je nekako laganim treninzima održavao tu formu. Razlika je što je Federer u Šangaju odigrao najbolji meč u zadnjih nekoliko godina, a što se tiče bekhenda, možda i najbolji u životu.
A Novak, šta god uradi dalje je čisti bonus. Iskreno da kažem, nisam verovao u još jedan Vimbldon, više sam verovao i u Rolan Garos i US Open. Dobar je Beker, unapredio je Novakov servis i volej, ali Vajda zna šta Novak misli kad ga pogleda. On zna neke stvari, koje ne znaju ni roditelji, ni supruga.

da da da

pre 9 godina

Lepo je nadati se ali biti glup,to je lepo samo u pesmi Corbe,svi vrlo dobro znate kojoj
Vise sanse ima C. Zvezda da osvoji Ligu Sampiona i odbrani istu nego Nole da osvoji sva 4
Argument-ako Fed i Nadal nisu osvojili sva 4 kalendarska GS nece ni Novak
vas jedini argument protiv je taj da je Novak dobio Nadala 2011+2012
Moj kontra argument je ta Australija bila jako davno,u sportskom smislu,tad je Nole poslednji put pobedio Nadala na GS(iako je Rafa imao 4:2 u 5.setu+30:15 na svoj servis i Novaka u konopcima,ali je mali aut na otvorenoj strani poljuljao samopouzdanje i uneo crv sumnje u glavu iz koje se BIK nije izvukao,po prvi put u svojoj karijeri na mecevima GS protiv Federera ili Novaka)
Da bi Novak osvojio sva 4 GS(sto vi sanjate a 100%je nerealno) treba da mu se poklopi barem 50 stvari od kojih su najbitnije sledece:
Da ne bude povredjen,da bude u formi,da mu Nadal bude jedina konkurencija-Federer, Marej,Vavrinka,Del Potro-ne urade nista,da se ne pojavi nijedno novo mlado lice-a vec ih sad ima 3 a doci ce sledece godine jos sigurno 1
RG-Sinsi
SUNCE,KISA,VREME-Ako u Parizu bude 25 stepeni,bez sunca,sa oblacima i sa minimalnom vlaznoscu+Nadal mora da igra barem 2-3 sata katastrofalno(Soderling),Novak mora da odigra mec zivota,bez padova,konstantno od prvog do poslednjeg poena(kao protiv Berdiha)
Sinsi-kad se uzme sunce u obzir i kad vidite Novaka posle 15 minuta preplanulog i da ne moze da dise,kako mozete da ocekujete da pobedi nekog posle 2-3 sata

NS#1

pre 9 godina

Da vidim da li sam dobro razumeo; Čitajući između redova, Novak, maltene, celu ovu sezonu nije trenirao u fulu (iz opravdanih razloga, naravno)? Nameće se pitanje, kako bi izgledala sezona da je bio posvećen samo tenisu? Kad se pogledaju titule i tok sezone, neverovatno dobra godina. Svi smo, nekako, imali utisak tokom cele sezone da mu tenis baš i nije bio prioritet, i bili u pravu. Ostaje nada da će sledeće godine sve doći na svoje; promena servisa, koju Vajda spominje, balans između napadačkog i sjajnog defanzivnog tenisa, potpuna posvećenost tome što radi... i da budemo svedoci najbolje sezone ikad! A i da ne dođe do svega toga, ja sam uživao prateći ga sve ove godine. Puno, puno pozitivnih emocija nam je pružio, ne samo na terenu. Hvala, Novače!

Melenci

pre 9 godina

Noletova mera je najmanje 2GS i 5,6 titula iz Masters serije.Realno on to moze,a manje realno ali nije iskljuceno da moze i vibar jedan vise.Vajdi vecno hvala!

777

pre 9 godina

Covek kaze, Novak nije radio gotovo nista..a pogledajte igru i rezultate? To je ono sto Novak ima i retko koj drugi igrac. Veliki igrac si da pobedjujes i kada slabije igras. Cesto citam o nekim igracima i velicanje tih igraca. Ja samo mogu da kazem da oni pobedjuju SAMO kada igraju dobro. Dugacak je taj niz imena, Endi, Conga, Cilic, Berdiht, da ne nabrajam. Ali ne pobedjuju kada igraju slabo i to je razlika. Setite se meceva u kojima je protivnik igrao odlicno a Novak opet pobedjivao. Spasavao mec lopte i dobijao meceve. Setite se AO, Rodzerove dve mec lopte, Vavrinka je plakao posle meca u kome je igrao fenomenalno. Ranije meceve sa Iznerom, pa sa onim Andersonom koji je servirao kao lud. Novak pobedjuje a igrao je slabije. Raonic servira kao Supermen da udara loptu i opet gubi mec. Covek ne zna sta vise da radi? Kako da pobedi? E to je razlika koja odvaja sampione. Sada Novak moze da bude miran, opusten, prosle su stvari koje su ga opterecivale iz privatnog zivota. Sada je Novak opasniji nego ikada. Zagorcace zivot mnogima, zapamtite. Samo da mu retern funkcionise a taj udarac je enigma za sve i nema problema. Cujete Vajdu sta kaze o Novakovom reternu? Samo napred majstore, bice jos osvojenih turnira.

robin hud

pre 9 godina

Ako takve teniske velicine kao sto su Federer i Nadal nisu to uspele,nece ni Novak
Mnogi kazu -sansa je bila 2011-u teoriji jeste,u praksi nije-da je dobio 1/2 (da da da, 4. novembar 2014 11:56) Feda-izgubio bi finale od Nadala u 3 ili 4 seta
Još jedan od komentara koji me uvek slatko nasmeje. Baratanje činjenicama na potpuno uvrnut način. Ako neko pobedi svog protivnika 6 puta u finalima turnira što ne bi i u finalu RG? Baba Vanga bi ti pozavidela. Skup lepih želja bez imalo smisla. Trenutno su šanse da Borna Ćorić osvoji Golden slem veće nego Nadalove a manje nego Novakove. Nemoj da odustaješ, tvoji komentari su stvarno interesantni i pokazuju krajnje domete ljudske imaginacije, pardon mašte.

Rodoljub

pre 9 godina

Pazljivo sam procitao clanak, komentare, video sliku (link u komentarima), sagledao problem i resio da pobudim pomoc: preuzecu na sebe treniranje cerke tako da Vajda moze da se posveti nasem Noletu.

da da da

pre 9 godina

ivan petrovic crni

Upravo tako
Mi uspesni i ostvareni ljudi sednemo jedan dan u 3 meseca,pogotovo je lepo kad se sve to desava sa posla(i to onog drzavnog,preko veze,gde pijemo 10 kafa po ceo dan i dobijamo po 600 evra mesecno)

A ti si lepi pisuci ovde svaki bozji dan(99% sam siguran) sa svojih verovatno 4,5 nikova(99,999%) mogao si kao neradnik da zaradis samo komplekse,stres,bes i da postanes nervozan,pa ti ovi komentari dodju kao neki ventil gde gajeci svoje nerealne nade ocekujes od nekog drugog da uradi nesto nemoguce i nerealno

Idi lepo sedi u onu kladionicu,u paklu dima i cigareta,kradi bogu dane pricajuci o glupostima

Znas sta sam primetio,ti kladionicari svaki dan pricaju o onome sto nemaju-novac,zene-devojke,seks,uspeh,provod...
Veoma jedna velika gomila prognozera ,polupropalih i poluraspalih degena koji su,zamisli,svi navijaci Novaka Djokovica i Barselone

Vi znate

pre 9 godina

Ne verujem da je rekao KADA JE NOVAK U PITANJU. Tu rogobatnu poštapalicu koriste nepismeni sportski komentatori KADA JE U PITANjU povezivanje rečenica, jer drugačije ne umeju što je i razumljivo. Dok su drugi čitali lektiru, oni su lepili sličice fudbalera u album.

ivan petrovic crni

pre 9 godina

@da da da Smešan si. Svaka tri meseca pišes prognoze ko će šta osvojiti do kraja karijere, i ko šta neće osvojiti. Kad si se zadnji put javio ( negde posle Wimbldona ) drugu si pesmicu pevao: Nadal 4-5 GS titula, Novak 8, maksimalno 9 do kraja karijere. Samo si argumentaciju promenio, nije više "ja vam kažem", nego "ja tvrdim". Jedino što je iz tvojih "analiza" jasno je da si frustrirani navijač Nadala, koji ono što se događa njegovom miljeniku ( pad, u kojem su veće šanse da se pretvori u slobodni pad, nego u neki novi uspon ), prognozira ( tačnije rečeno želi ) Đokoviću i Federeru.

Bojan

pre 9 godina

(da da da, 4. novembar 2014 11:56)
Vecim delom se slazem, ali bih ipak uneo male promene.
Tesko je porediti igrace iz razlicitih era, Lejver je svoje najbolje godine igrao u vreme kada su slemovi bili amaterski a on je igrao u pro touru, slicno i Emerson, Borg je igrao u vreme kada tenis nije bio toliko finansijski jak i nije isao u Australiju cesto, u Samprasovo vreme je bilo mnogo vise razlike u brzini podloga (danas je mnogo normalnije da se isti igraci iz nedelje u nedelju susrecu u zavrsnicama jer mogu igrati na isti nacin, minimalno prilagodjavanje)
Pa cak i Federer i Nadal, koji su veci deo karijere igrali istovremeno, tesko ih je razvrstati i razdvojiti (iako me svi ovde znaju kao Federerovog fana, ne mogu postaviti distancu izmedju njih dvojice). Nadal Federera trsi u medjusobnim duelima, ali je ipak proveo veci deo karijere gledajuci mu u ledja, Nadal je najdominantniji igrac na jednoj podlozi, Federer je svoju dominaciju prosirio kroz celu sezonu (jedino nije izlazio sa Nadalom na sljaci na kraj u vreme najvecih uspeha).
Tako da bih rekao da su u tenisu Lejver, Borg, Sampras, Nadal i Federer, najboljih pet u istoriji, mozes ih poredjati po licnim preferensama, druga grupa su Nole, Emerson, Agasi, Lendl, Konors, Mekinro, Vilander, s tim da naravno, Novak ima sansi da uskoci i dalje u prvu grupu (uslov bar 50 titula i bar 10 slemova)

ja

pre 9 godina

Cek, kako se njegova cerka preziva Vajdisova? Valjda se nije vec udala?
(ja, 4. novembar 2014 10:07)

Pre nego sto mi lupite minus mozete da izguglate da se devojka zove Natalia Vajdova. Vajdisova je bila Nikol, teniserka iz Ceske, to je skroz drugo prezime...

vs

pre 9 godina

@ја Исто као што за Ану кажу Ивановићева... Чесима, Словацима, Русима итд. је то правило.

Govor

pre 9 godina

Citiram deo intervjua:

"To je nateralo novinara L’ekipa da upita znači li to da će Vajda sve vreme biti sa timom sledeće godine.

“Moram da pomažem svojoj ćerki (Natalija Vajdišova). Ima 19 godina, tek sada dolazi na WTA listu, oko 700. je pozicije. Lepo mi je da budem više s porodicom, tako sam opušteniji, ali i svežiji za turnire na kojima sam sa Novakom“."

Ne znam zbog cega NIKO u nasim medijima nije poklonio makar minimalnu paznju Novakovom govoru iz Pariza kada je primio pehar. Ja sam taj momenat prokomentarisao ovde, ali nije objavljeno.

Naime:

Secate se da se Novak u jednom trenutku okrenuo Vajdi i Bekeru i NJIMA govorio. To Noletovo obracanje njima dvojici komentator RTS je prokomentarisao sa:"Ne znam sta je rekao. Valjda nesto o Rolan-Garosu".

NIJE!

Novak se okrenuo Vajdi i Borisu posle pitanja: "Hoces li nastaviti saradnju sa Vajdom i Bekerom?"

Nole: "Hvala vam za odricanja za ostvarivanje mojih snova. Molim vas da i dogodine ostanemo zajedno. Molim vas! Marjane, nadam ss da si razumeo (francuski)?"

Boris se tome bas smejao (kao i publika koja je to pozdravila aplauzom), a Marjan je ostao ozbiljan (Mozda nije razumeo.)

Ja sam to shvatio i kao Noletovo zahvaljivanje na jedan poseban "smekerski" nacin, ali i kao iskazivanje zelje da Vajda bude vise sa njim.

Ovaj intervju mi se bas svideo. Bravo!

ajde

pre 9 godina

Cek, kako se njegova cerka preziva Vajdisova? Valjda se nije vec udala?
(ja, 4. novembar 2014 10:07)

Greska je u tekstu, treba Vajdova. http://www3.pictures.zimbio.com/gi/Natalia+Vajdova+8yQyE6dgga2m.jpg

Inace, intervju je fenomenalan. Drago mi je sto Nole saradjuje bas sa ovim dobrim covekom.

boki

pre 9 godina

Ako nekog zanima, ovo je Vajdina cerka

http://1.bp.blogspot.com/-3CtFdm8sJTo/UojiLJWO_kI/AAAAAAAACNk/hoFSUpZC30k/s1600/natalia_vajdova3.jpg

Pera

pre 9 godina

Svake od nekoliko narednih godina Nole ima sansu da ne osvoji ni jedan Gren Slam, ali i da osvoji sva cetiri. Kao i do sada, najvecu sansu za sva cetiri ima u narednoj godini (sa svakom propustenom godinom sanse se smanjuju). Realno, on je danas jedini igrac koi to moze. Federer je svoje propustio, uglavnom zbog RG, a Nadal, da li zbog povreda, taktiziranja ili necega drugog tesko da moze da igra sva cetiri punom snagom.
Dakle sta treba da se desi da 2015. bude "ta" godina?
Prvo, da osvoji AO - to je cesto uspevao, propustio ove godine, mislim da sledece nece. Sledeci korak je kljuc, RG. Godinama tako blizu, ali nikako da uspe. Rafa se ne da, sve podredjuje tom "svom" turniru, ostalo sta uhvati. Nijanse ce odlucivati. Stvari koje mu idu u prilog: ispunjenje porodicom, visok nivo na kojem trenutno i relativno konstantno igra. Da igra optimalan broj turnira, tako da ostane u formi, ali da ne dodje do prezasicenosti (sto mu se cesto desavalo), da Vajda nadje vremena da bude uz njega u Parizu. Naravno, pomoglo bi da Nadal iz nekog razloga ne moze da igra, sto ce se pre ili kasnije desiti, ali to niko ne zeli, to vise ne bi bilo to.
A ako prodje i taj korak, ne zna se da li ce za preostala dva vise dobiti u samopouzdanju ili motivu, bice to sansa koja se ne sme ispustiti.
Sretno!

Sale

pre 9 godina

Slazu se kockice da sledeca godina bude Noletova u potpunosti. Konacno moze rastereceno da prilazi turnirima, a znamo koliko su razna desavanja van terena znala da uticu na njegovu igru. Sve ide u prilog tome da Nole u punom fokusu i potpuno "restartovan" ide u napad na novi AO. Po najvaznijim merilima za utvrdjivanje najboljih tenisera ikada uzima se u obzir (pored broja GS-ova gde su Roger i Rafa dosta uspesniji za sada) i to da li je neko uzeo sva 4 GS-a, da ne govorim ako je to cak u nizu (sto niko nije nikada), kao i kompletiranih svih 10 mastersa (sa Londonom). Realno, uz osvajanje RG-a i Sinsinatija Nole bi usao u istorija kao jedini koji je kompletirao SVE NAJVREDNIJE U TENISU. Naizgled blizu, ali ce se i Rafa pitati za RG. Sinsinati bi MORAO da bude NAJVECI CILJ jer zaista ne samo da kompletiranje svih mastersa niko nema, vec je tesko da neko to u dogledno vreme i uspe, jer znamo da Rogeru i Rafi fale upravo turniri na (za njih) "slabijim" podlogama, dok je Novaku Sinsinati realno najblizi. Mislim da u 2015. godini veliki RF ne moze da prati Novaka u kontinuitetu, ali svakako do jos neke (pa i vece) titule i te kako moze. Rafino zdravlje je sada u fokusu javnosti, ali ce zbog velikog zaostatka u bodovima u odnosu na Novaka biti tesko ocekivati brz povratak za borbu za No1. Koristim priliku da velikom majstoru pozelim brz oporavak od operacije, jer bi titula na RG bila mnogo "veca" ako bi se pobedio Rafa. Znaci, u 2015 pun gas, a fokus na RG i Sinsinati. SRECNO!

robin hud

pre 9 godina

Moj kontra argument je ta Australija bila jako davno,u sportskom smislu,tad je Nole poslednji put pobedio Nadala na GS(iako je Rafa imao 4:2 u 5.setu+30:15 na svoj servis i Novaka u konopcima,ali je mali aut na otvorenoj strani poljuljao samopouzdanje i uneo crv sumnje u glavu iz koje se BIK nije izvukao,po prvi put u svojoj karijeri na mecevima GS protiv Federera ili Novaka)
U tom istom meču je postojala situacija u 4 setu pri vođstvu Novaka od 4:3 i 40:0 pri servisu Nadala koju je Novak ispustio. Do te tvoje situacije ne bi ni došlo, Novakova šansa je veća, Nadal tada nije ni došao do brejk lopte.
Tvog pulena je 2012g. na RG spasila kiša što je priznao i stric. Nadalu je ušla voda u uši i nije bik ni znao gde se nalazi.

Marko

pre 9 godina

@tuvaluu i @Sale
Po mom misljenju nedostaju mu i OI, tako da bih na to dodao i Rio 2016. Osim toga, bilo bi steta da igrac takvog kvaliteta ne zavrsi karijeru sa dvocifrenim brojem GS.

kmnccc

pre 9 godina

@tuvaluu, osim ta dva ostaje mu i zlato na olimpijadi. A kad bi sve to osvojio to bi bio potpuni uspeh koji bi još mnogo godina komentatori s poštovanjem pominjali na teniskim mečevima nekih novih klinaca :)