Ponedeljak, 27.10.2014.

11:50

Đoković, Pariz i borba za presto

Izvor: B92

Ðokoviæ, Pariz i borba za presto IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

robin hud

pre 9 godina

U Bazelu i Sangaju ne verujem da bi se ni u vrhunskoj formi borio za titulu.
Federer igra sjajan tenis vec mesecima. Jos od Halea je na svim turnirima, osim US Opena igrao finale (Halle- titula; WB:finale; Kanada:finale; Sinsinati: titula; US:polufinale; Sangaj: titula; Bazel: titula). Znaci 4 titule na 7 turnira.
To je za respekt, bez obzira na izgubljene setove.
(haha, 28. oktobar 2014 01:09)
Umalo da zaboravim. Roger bi, a siguran sam i ti pre njega, menjao sve te titule za još jednu Vimbldonsku. Shvatiće te vi kad tad ko je poslednje 4g najbolji.

robin hud

pre 9 godina

(haha, 28. oktobar 2014 00:46)
Stalno upotrebljavaš taj termin "oduvati", pa me živo interesuje šta ti to znači. Znam da teniseri ne jedre dok igraju.Da li je oduvati pobeda u dva seta sa po jednim brejkom? Ili je to pobeda u tri seta kad protivnik dobije 4 gema. Očigledna je ostrašćenost Fedrerom u komentarima, a to vodi u slepilo. I pored toga što se desilo u poslednjem meču, Federer nije glavni favorit u borbi za 1 mesto, kao i što nije favorit u meče sa Novakom. To isto možeš pronaći na istim tim stranim portalima.

Ivan

pre 9 godina

@mik
U ponedeljak, 03.11.2014.godine, ATP lista i ATP race to London lista se izjednačavaju, odnosno brišu se poeni osvojeni prošle godine na mastersu u Parizu i na završnom turniru u Londonu. (Novaku se briše 2500 poena)
Na taj način se pred završni turnir dobija lista koja računa samo rezultate u takmičarskoj sezoni 2014 (ili u tekućoj kalendarskoj godini, ako je tako lakše za shvatiti).
Elem, može se desiti da Federer već u ponedeljak bude prvi na ATP ranking listi, ukoliko Novak izgubi pre finala a Federer osvoji Pariz. Na primer, ako Novak ispadne u polufinalu a Federer osvoji turnir, onda je Federer prvi sa 150 poena prednosti, pred završni turnir u Londonu. Tada bi Novak morao da osvoji London bez izgubljenog meča, da bi bio sigurno prvi na kraju godine (Year end No1), bez obzira kako Federer odigra.
Sa druge strane, ako Novak osvoji Pariz, tako što bi pobedio Federera u finalu, morao bi da dodje neporažen do finala u Londonu, da bi sigurno bio prvi na kraju godine.
Ima dosta različitih kombinacija ali činjenica je jedna a to je da Novak ipak ima 490 poena prednosti i drži stvar u svojim rukama.
I baš uprkos tome, što ceo svet želi da vidi Federera na prvom mestu na kraju godine, nadam se da će Novak biti najjači sada, baš svima u inat i da će na ova dva turnira konačno izjednačiti međusobni skor sa Federerom.
Pozdrav svim poštovaocima teniske igre!

haha

pre 9 godina

@sasa jokic
Evo, necu ti reci da lupas.
Federer je spasavao mec lopte i spasao ih. Dakle, izvukao se. Bio mu je to mislim prvi mec posle duge pauze. Logicno da je bio u losijoj formi. Forma se gradi tokom turnira, igrom.
I u takvoj formi, sa igrom koja mu je jedva bila dovoljna protiv Majera, on pobedjuje Novaka bez ikakvih problema. Sta to govori o Novakovoj igri?
Protiv Simona spasavao set lopte ali i sam imao mnogo brejk lopti koje nije iskoristio. Ipak, pobedio.
Izgubio set protiv Istomina i Karlovica. Nista strasno, ipak je osvojio turnir. Nije ni Novak bas bez izgubljenih setova osvajao dosta turnira.
Spasavao je i on u najboljim periodima karijere mnogo mec lopti. Tako se stice samopouzdanje, kad pobedis posle spasenih mec lopti pocinjes da se osecas nepobedivo, a onda i sigurnost u igri raste, sto je bilo jako vidljivo kod Rodzera u Bazelu.
Ovo za Nadala ne bih komentarisao. On u ovom delu sezone i nije neka pretnja cak i kada je u formi. To je odavno poznato. Sada je to jos vise tako, jer nazalost covek nema srece sa povredama i zdravljem uopste.
U Bazelu i Sangaju ne verujem da bi se ni u vrhunskoj formi borio za titulu.
Federer igra sjajan tenis vec mesecima. Jos od Halea je na svim turnirima, osim US Opena igrao finale (Halle- titula; WB:finale; Kanada:finale; Sinsinati: titula; US:polufinale; Sangaj: titula; Bazel: titula). Znaci 4 titule na 7 turnira.
To je za respekt, bez obzira na izgubljene setove.

robin hud

pre 9 godina

(ne, 27. oktobar 2014 16:01)
Ne znam koliko vas ima sa tim nikom ne, ali si ti sinko u dubokoj zabludi. Sigorno si neko nov na ovoj stranici kad ti nije jasno bodovanje. Moraćeš sam da prokljuviš kako se boduje, tada će ti biti najjasnije. Nadam se da ćeš uspeti.

??

pre 9 godina

@mik
Ne, ATP "trka" je ustvari nova ATP lista.
Na kraju sezone teniserima ostaju samo poeni sa ATP trke, tj. liste Race to London.
Ta lista pokazuje poene osvojene ove godine, a na kraju sezone se samo ti poeni racunaju.
Vec sledeceg ponedeljka brisu se svi poeni osvojeni prosle godine.
Tako da je sada vazna samo "Race to London" lista.

Одани навијач

pre 9 godina

Извињавам се унапред неистомишљеницима. Сматрам да је Новак Ђоковић толико велики шампион да су његови досадашњи резултати тек половина онога што ће тек да освоји. Његов успон је постепен али равномеран. То је једна правилна вертикала са незнатним осцилацијама. Дакле, завршава ову годину као неприкосновени број 1 и сустиже Надала на вечитој листи по броју недеља на првом месту. Ова година у је животно најважнија и хвалабогу, још боља од 2011, која је била спортски фантастична. Венчање и рођење сина су му дали потпуну заокруженост карактера, остваривши тако поред спорта, још и оне важније, најтананије жеље. Зато ће своју супериорност тек сада исказати. Потпуно смирен и релаксиран, испуњен узвишенијим благодетима која пружа само такмичење, донеће опет велика задовољства својим навијачима, својим пријатељима и породици. Зато срећно и храбро у нове победе! П.С. Сјајна професионалност, аналитичност, таленат и умеће које има јединствени Саша Озмо, не значе увек и добронамерност. Нарочито према Новаку.

haha

pre 9 godina

@robin hud
Dovoljan jedan fizicki tezi mec?
Pa Federer je u Sangaju imao izuzetno fizicki tezak mec kada je spasao cak 5 mec lopti i opet mu to nije smetalo da pobedi Novaka i osvoji turnir. Toliko o tome.
Apsolutno se slazem sa tobom da dobijanje deteta utice na coveka pa samim tim i na tenisere i njihovu igru.
Tako je i na Federera uticalo to sto je dobio sinove pa je manje trenirao i samo zbog toga ipak nije osvojio Vimbldon ove godine...
Pasing je tu naravno, ali manje efikasan, sto se lepo videlo u Sangaju.
Mozes lako naci na teniskim portalima (stranim) analize tog meca gde pravi strucnjaci lepo analiziraju i objasnjavaju kako je Rodzer promenio izlazak na mrezu i tako dosta neutralizovao pasing udarce protivnika.

gluposti

pre 9 godina

@djwhite
Federer sigurno osvaja bar 2 titulw do kraja godine, Novak nece osvojiti nijednu.
Sve logicno kad se pogleda forma i igra.

??

pre 9 godina

@igor
Ferer je za Federera mnogo lagan protivnik, jednostavno nikada ga nije pobedio.
Marej je los i nema nikakve sanse da pobedi ni Federera ni Novaka.
U Londonu za njih 2 malo ko moze biti opasan. Eventualno za Novaka Vavrinka ili Dimitrov, za Federera mozda samo Vavrinka i to ako udje u formi iz 1 dela sezone.
Ostali su lagan plen i za Novaka i za RF.
U Parizu se moze svasta desiti, ali ipak je najrealnije finale RF-Novak, iako ce i ostali imati sta da kazu.

djwhite

pre 9 godina

@ne

Slabo poznavanje pravila bodovanja ili slabo poznavanje matematike.I još jedna ključna stvar.Ko misli da će Federer uzeti više od jedne titule do kraja sa sve DC grdno se vara.

robin hud

pre 9 godina

@sasa jokic
Opet lupas.
Federer je osvojio dva turnira zaredom, oduvao Djokovica bez problema i na 2 turnira izgubio tri seta.
Igra toliko dobro da Novak vise ne moze nista da mu uradi svojim pasing shotovima, posto je RF malo poboljsao izlaske na mrezu.
Novak tesko stize do finala Pariza, a ako stigne tamo ce ga Federer oduvati, dok se London zna da ga osvaja Federer, ipak je on sestostruki sampion.
Novak s druge strane igra ocajno, ne bi bilo iznenadjenje da ga vec Kolsrajber izbaci.
(haha, 27. oktobar 2014 15:34)
Ja nisam mogao da izdržim a da ne reagujem na ovakve budalaštine. Svaka čast Jokiću.
Novaku je trenutno u glavi samo rođenje deteta i biće veliki uspeh da to prenebregne sam sa sobom, ma koliko se trudio. On je naravno veliki profesionalac i sigurno će pokušati. Što se tiče Rogera on jeste u formi, ali ima dosta mina usput i ne verujem da će izdržati. Dovoljan je jedan fizički teži meč. Novak je o ovoj situaciji već govorio i ranije, ključ ovakve situacije je američka turneja. Mislim da ne postoji normalan čovek na koga ne utiče rođenje deteta na profesionalne aktivnosti.
Što se tiče pasinga još je on tu, ne brinite, vidim da još niste zaboravili Vimbldon.

goran bl

pre 9 godina

race lista je "lista" pa kako to ne mozete shvatiti? 490 poena prednosti I ko osvoji vise do kraja godine je prvi...znaci ne bitno ko vise brani..ko vise osvoji? moze Nole da ispadne u drugom kolu oba puta ako federer isto tako ispadne u drugom kolu opet je Nole prvi? ne sa 13000 poena vec sa 95000 ali prvi ej prvi????

Moje ime

pre 9 godina

@ne
Lupaš.Jedan od 2 mastresa je Novakov i prvo mesto na zvaničnoj rnkig listi ATP-a je zagarantovano.Pišete nešto o čemu blage veze nemate.

masterkg

pre 9 godina

@djwhite
Ni blizu.
Posto ima 490 poena prednosti na Race Listi, Novak sada zavisi i od Rodzerovih rezultata.
Da osvoji oba turnira Novak ce imati isto poena koliko ih ima sada. A Federer je prosle godine u Parizu i Londonu ukupno osvojio oko 700 poena. Dakle, da dodje do finala na oba turnira, prvi je. Jos ima Dejvis Kup finale da igra.
(ne, 27. oktobar 2014 16:01)
Ne znaš ti šta je race lista, očigledno :-)))

mik

pre 9 godina

Jedno pitanje. Kada se kaže "prvi na kraju godine" misli se na ATP listu?A ne na ATP trku koja se odnosi samo na tekuću godinu. I nosioci kada se određuju gleda se ATP lista,a ne ATP trka. A tu Đoković ima preko dve hiljade poena prednosti i mislim da Federer mora da odigra savršeno kako bi na ATP listi prestigao Đokovića,a to je suština,biti prvi na ATP listi na kraju godine jer se to broji,broje se i nedelje na prvom mestu ATP liste(ne ATP trke koja služi samo za završni turnir jer prvih osam sa ATP trke idu u London).

Dragi

pre 9 godina

Cestitke Sasi , volim da citam njegove tekstove i veoma je dobar poznavalac tenisa i prilika u njemu. Ja retko kad komentarisem jer nemam bas puno vremena , uglavnom procitam komentare od Jove, Prede , ranije Dilan Dog-a ...
Sad sam procitao sve i ne mogu da verujem koliko ljudi neznaju ili neprate , a vole da komentarisu i budu bitni! Prvo ( Zoran ) mesa ATP listu i rejs listu za London i kaze Novak ima 490 poena vise od Federera i ne moze vise nista da osvoji jel brani sve od prosle godine, pa ako gledas tako onda ima 2230 poena vise po ATP listi , gde se poeni brisu posle Mastersa u Parizu i dolazi se na realniju rejs listu ( bodovi osvojeni u ovoj godini ) !!!
Sto se tice mogucih bodova iz Dejvis kupa , Federer tek treba da osvoji tih mogucih 220 poena i to tek posle Londona , tako da ako ih osvoji , a vec ih ubrajate u razliku , Nole ima 270 sigurnih poena vise i treba samo da izdrzi i bude ispred Federera u naredna dva turnira ili da osvoji jedan od ta dva i time najverovatnije i ostane na prvom mestu, osvajanjem Londona i teoretski !
Tako da ljudi nemesajte babe i zabe i sko vec komentarisete bar se malo informisite prvo. Isto vazi i za osobu koja se potpisuje sa ( ne ) ! Izvinjavam se na preopsirnom komentaru :)
Nole no 1

igor

pre 9 godina

@Koliko "sluchajnosti"....
(zoran, 27. oktobar 2014 13:21
Zorane, kazes ako Fedex dodje do finala Pariza sigurno je prvi. Podsecam te da finalista Pariza osvaja 600 poena, a za finale ATP u Londonu 1000, sto je ukupno 1600 plus 225 ako uzme Dejvis kup je ukupno 1825 bodova!!!!Nole ima sada prednost od 2230 bodova, kada mu se oduzmu bodovi od Dejvis kupa 150 bodova, to je 2080 bodova. 2080 bodova koliko Novak moze do kraja da odbrani ako uzme oba trofeja je vise nego 1825 bodova koliko moze Fedex da uzme ako igra dva finala i osvoji Devis kup!! Vi vec svi otpisaste Novaka!! A u Londonu ce Fedex imati i malo teze protivnike jer je sada izbegao Ferera i pre svega Mareja sa kojim se nije mesecima sastajao!! Bice tesko, ali i dalje Novak ima sve u svojim rukama!!!

Dott

pre 9 godina

Ja ne znam, ovaj Rodzer je prava neman, pa 2013tu zavrsio je na broju 6 i taman pomislih da je on plus kvan perfekt za tenis, kad on poput feniksa, evo ga opet. I sad od Noleta vise nista ne zavisi, vec od toga dokle ce Rodzer dogurati i ako Nole osvoji ponovo oba turnira.
Ja prosto ne verujem, Rodzer je sam vrag prosto. Alo Rodjo, pa pogledaj malo decu pusti vise taj tenis, davno si postigao vise nego iko, gledati dcu kako rastu je veoma vazno, ucestvovati u njihovom vaspitavanu i uciti ih zivotu iz svoje perspektive.

Beker Šmeker

pre 9 godina

Stvarno težak žreb. Kao da kreće od 1/4 finala na GS turniru.
Ali opravdanje tipa - umoriće se ako dođe do finala je smešno.
On je broj 1. Jedna od njegovih odgovornosti je da bukvalno mora biti fizički spreman ako već ide na turnir. Kraj sezone je za sve tenisere ne samo za Novaka. Mislim, realno, ako nemaš kondicije uzmi tegove na noge pa svaki dan po 20KM trči i eto ti kondicije. Smešno zvuči ali u stvari tako to ide u sportu, ko se sprema i trenira kao blesav,... pa taj je spreman, ko bleji ili neke druge obaveze stavlja ispred posla, taj neće biti maksimalno spreman.
I onda, jedno je kada izgubiš od protivnika koji je igrao odlično, ali i ti si, međutim nisi imao sreće. A drugo je kada te neko dobije na snagu i kondiciju, a odigrao je prosečno.
Što se psihičkoh tereta tiče Novak najzad može da odahne. Sve u vezi trudnoće je prošlo OK. Dobio je zdravog sinčića, Jelena je ok, sve je prošlo u najboljem redu i on nema više tih briga.
Ali koliko mu je sve to oduzelo dana da se spremi?, to je pitanje.
Neće moći protiv Kolšajbera da se uvežbava, ni u 3 kolu, moraće odmah da zaigra kao da igra finale Mastersa. Takvi su protivnici.
Sve u svemu, ako je Novak trenirao, biće teško ali ne vidim sem Federera da može iko da ga dobije danas. Ako se nije spremao, budite spremni na nerviranje i lude mečeve gde je sve moguće!

sasa jokic

pre 9 godina

Ha, ha@ da budes kulturan, ne ocekijem, ali ocekujem da procitas sta sam napisao i da argumemtovano to argumentima demantujes.
Rodzer je osvojio Sangaj, tako sto je u mecu sa Majerom spasio 5 mec lopti, a protiv Simona u finalu 4 set lopte. Nole je u Sangaju kiksnuo protiv njega, iako je pre toga igra odlicno, a u finalu Pekinga pocistio Berdiha, kao niko do tada. Da li je provlacenje protiv Majera i borba sa Simonom
pokazatelj vrhunske igre? Ja mislim da je pobeda na iskustvo i srecu.
U Bazelu, gubi set od Istomina i Karlovica? Da li je to pokazatelj vrhunske igre? Ja mislim da nije.
Prema tome, sacekaj Pariz i London i videces ko je gde.
Da je Rafa uspeo da odrzi formu (kao sto poslednjih par godina ne uspeva) da li bi Rodzer osvojio Bazel ili Sangaj? Nisam siguran.
Svaka cast za postignuto, ali Nole je jednostavno bolji igrac od njega od 2011. Po svim pokazateljima. I u medjusobnim duelima, i u broja GS i masters titula, i po nedeljama provedenim na No.1.
Sad opet budi nevaspitan, pa reci da lupam.

ne

pre 9 godina

@djwhite
Ni blizu.
Posto ima 490 poena prednosti na Race Listi, Novak sada zavisi i od Rodzerovih rezultata.
Da osvoji oba turnira Novak ce imati isto poena koliko ih ima sada. A Federer je prosle godine u Parizu i Londonu ukupno osvojio oko 700 poena. Dakle, da dodje do finala na oba turnira, prvi je. Jos ima Dejvis Kup finale da igra.

shkecshko

pre 9 godina

Mislim da zreb nije toliko los po Djokovica. Zapravo je test da li dolazi spreman psihicki na turnir ili ne. Ako je spreman finale sa Fedexom je zagarantovano a tu se pokazalo da se nikad ne zna zbog Noletovog pritiska. Sa jedne strane dobice dodatno samopuzdanje da je sada sve ok i da je postao otac, tako da mislim da se moze ocekivati finale! Ako dolazi nespreman sve je moguce pa ida ispadne u 3.kolu od mnogo slabijih napaljenih protivnika koji osete krv...

Federeru ce nadam se Chardy pomrsiti rcune vec u drugom kolu, solidno igra, i sa malo srece i punim Bersijem sve je moguce. Ako prodje dalje, Berdih ili Gilardo mu dolaze na polufinale, a Noletu Vases Pospil ili neko od francuza pod uslovom da bude ok :)

Covek koji iz senke moze daleko je Jack Sock :)))

Ajmo NOLE!

yeah

pre 9 godina

@HM
Djokovicu nije problem Nadal vec Federer.
Sledece godine Federer osvaja AO i Vimbldon, Nadal RG, a US Open Federer ili Nadal. Novak je proslost.

Pavle

pre 9 godina

Za Novaka ,trenutno, ne postoji veca sreca od rodjenja deteta...pa ni to prvo mesto.Sad cete...,,pa i Roger ima 4 pa igra ko lud,,...slazem se ,..ali njih dvojica su potpuno razliciti sto se tice ispoljavanja emocija.Nit Roger voli svoju decu manje nit Novak sina vise...jednostavno su razliciti kao ljudi.On ce se pojaviti u Parizu,izgubiti u prvom kolu,uzeti pare od organizatora sto se pojavio i pravac sa roditeljima za MC. Sigurno su ,Srdjan i Dijana dosli da bi sedeli sa njim 5 dana u Parizu a unuk je na 2 sata voznje avionom od njih. Covek sedi ko na iglama,sigurno, svestan da je mali smotuljak kod kuce i jedva ceka da ga vidi.Nikakva titula ne moze da zameni taj osecaj.Obozavam Noleta ali je takvo stanje stvari, trenutno!

HM

pre 9 godina

@bt Novak nije mlad kao 2011, uz to njegovi prioriteti se menjaju. Nerealno je ocekivati da se ponovi takva godina. Tu je i Nadal kao faktor. Bice gladan uspeha. Ruku na srce realno je Nadal imao mnogo pehova, od povrede na AO, do operacije creva. Bice interesantno kako ce se on i Nole nositi sa ovim nesto mladjim igracima. Mislim da ce i dalje njih dvojica drzati konce u svojim rukama, samo sto verujem da ce se Spanac vise posvetiti gren slemovima. Videcemo i Noletovu taktiku, desavalo se da ide maksimalno na mastersima i turnirima 500 a onda ne osvoji gren slem. Sve u svemu nadam se da Nole ima dovoljno goriva da zadrzi prvo mesto jer ga zasluzuje vise od Federera.

haha

pre 9 godina

@sasa jokic
Opet lupas.
Federer je osvojio dva turnira zaredom, oduvao Djokovica bez problema i na 2 turnira izgubio tri seta.
Igra toliko dobro da Novak vise ne moze nista da mu uradi svojim pasing shotovima, posto je RF malo poboljsao izlaske na mrezu.
Novak tesko stize do finala Pariza, a ako stigne tamo ce ga Federer oduvati, dok se London zna da ga osvaja Federer, ipak je on sestostruki sampion.
Novak s druge strane igra ocajno, ne bi bilo iznenadjenje da ga vec Kolsrajber izbaci.

djwhite

pre 9 godina

Treba pojednostaviti stvari.Ako Đoković osvoji bar jedan od dva preostala turnira (Pariz ili London) biće prvi na kraju godine. Matematika teorijski ostavlja mogućnost da iako uzme jedan a ispadne u prvom ili drugom kolu ili ne prođe grupu drugog turnira a Fed igra finale jednog a osvoji drugi i Dejvis Kup Đoković ne bude prvi na kraju godine ali to je domen teorije.U realnosti jedna titula Đokovića do kraja je nenadoknadiva za Fed-a u borbi za prvo mjesto.

uf

pre 9 godina

@Ljubisa
Nikakav problem za RF. Napravio je malo duzu pauzu posle Us Opena i sada je u odlicnoj formi. Fizicki besprekoran
U Parizu i Londonu ce njegova forma dostici jos veci nivo jer se u Sangaju i Bazelu ipak pojavio posle duze pauze.
Novak je valjda napravio pauzu dok mu se zena poradjala tako da ce fizicki biti los i verovatno nece ni doci do finala Pariza. A i da dodje do finala tamo nema sta da trazi posto je Rodzer mnogo jaci od njega.

бт

pre 9 godina

Не мора Федерер да освоји нешто много поена да би постао први на крају године. Ако Новак не игра сјајно и испадне пре полуфинала у Паризу а на завршном турниру само једном победи, Федереру је довољно да освоји Дејвис куп и да некако напабирчи још 600 поена (рецимо финале у Паризу или полуфинале и две победе у Лондону) и ето га првог на листи. Лако се може догодити да баш Дејвис куп ове године одлучи ко ће годину завршити на првом месту. Ипак, шта год да буде верујем да ће Новак следеће године поновити или премашити 2011.

Joker vs Fedex fenova

pre 9 godina

@zoran
Više nebuloza u jednom jedinom postu, nikada nisam pročitao.Svaka čast!!!
Pozdrav za Sašu i objektivne i analitičke tekstove u vezi sa belim sportom.

NemanjaVac8

pre 9 godina

Nole je kralj. Ne verujem da će uraditi nešto značajno na prestojećim turnirima, do kraja sezone, prosto to se može zaključiti iz svih prethodnih sličnih situacija. Noleta su dosta poremetile u smislu tenisa neke prelepe stvari a najleša je svakako rođenje sina. Naš Nole kao teniser mnogo zavisi od stvari van terena. Spada u sportiste koji da bi dali svoj maksimum moraju da u svom okruženju imaju savršenu mirnoću.Čak i to da kada je "Vajda tu Nole osvaja" ima veze sa tim što je Vajda Noletu bukvalno kao član porodice i što samo bitisanje Vajde uz Noleta njemu pruža dotanu mirnoću i sigurnost.Nole u smislu tenisa gotovo da nema više gde da napreduje, ali ako bi uspeo da sebe izdriluje da u nestandardnim okolnostima može da pruži svoj teniski maksimum i da tada bude maskimalno posvećen tenisu, bio bi sigurno nepobediv. Ipak ja ga obožavam baš zato što je ovakav kakav je, verujem da tako misli i većina njegovih mnogobrjnih fanova širom sveta.Nije baš sve u pobedama i rekordima, a i sport uopšte veoma snažno može da prenese važne poruke koje mogu značajno da utiču na svet i društvo.Svaka čast Rafi i Rodžeru i oni šire te snažne poruke, ali Noletove su sasvim specifične prirode, verujem da mi u Srbiji najbolje znamo o čemu mislim kada ovo kažem, tako da nema potrebe da dodatno pojašnjavam.

Robert

pre 9 godina

Ne mogu da verujem da ste počeli da brojite i izgubljene setove, kao i spasene meč lopte, kao faktor za procenu forme igrača. Sada, u Federerovom sučaju, ispada to kao nešto negativno, a drugi bi se nazivali "mentalnim gromadama" kada isčupaju meč uprkos tome što su bili na ivici poraza.

Po tom kriterijumu, Endi nije nikakva pretnja, jer je spasio 10 meč lopti u par nedelja, i to protiv istog igrača. :D Izgubio je i podosta setova, a odigrao i 5 turnira za 5 nedelja. Definitivno nema razloga za strah. Da, jesam sarkastičan. :D

tetak

pre 9 godina

Mislim da ce Nole na kraju biti prvi....sto je i najpostenije ako se generalno podvuce crta na ovu sezonu.
Pariz i zavrsni Masters u Londonu nece Federer da igra maksimalno jer mu je prioritet Davis Cup....ali ako mu se ponudi da ih osvoji sa pola gasa naravno da nece propustiti sansu.


Novak moze do finala da izgubi jedino od Murraya....ostali su na papiru samo dobri.

Ja cu da prognoziram finale u Parizu : Djokovic - Wawrinka 2-1

ranko

pre 9 godina

2300 poena prednosti nije malo, sa toliko poena se stiže direktno na 14-to mesto ATP liste. Federer rakođe brani neke poene, a razliku tih bodova ne može da preuzme tek tako dok mu Novak ne dopusti

KoleBL

pre 9 godina

@zoran
A sta sa desetinama raznih vaznih dogadjaja u kojima Djokovic NIJE odigrao nikakvu ulogu?
Drugi Svajcarac u istoriji da osvaja GS, pa prvi Hrvat da osvaja US open, pa prvi Britanac da osvaja US Open, pa Autrailijanaca da nema u zadnjih 8 na AU Open, pa ko zna koliko jos takvih "prvi ovo, prvi ono" dogadjaja?
Ili je mozda Novak Djokovic takav bog da se bez njega nista ne dogadja u modernom tenisu. ATP ne moze da funkcionise bez njega?

Statistika

pre 9 godina

Ne radi se samo o tome koliko se mečeva igra, nego i kojom se brzinom igraju. Rodžer jeste izgubio dva seta u Bazelu, ali ga je osvojio brže nego što je npr. Novak osvojio Peking (Rodžer: 398 minuta za dvanaest setova, Novak: 404 za deset). Čak je i Šangaj, gde se onako mučio u prvom kolu, osvojio brže nego Novak prošle godine (514 prema 530 minuta).

zoran

pre 9 godina

Kako losa analiza, izneta u tekstu.
Novakove shanse da bude prvi, na kraju sezone, su 1%, nasparm 99% Rodjinih da bude prvi.
Ljudi, sta je sa vama...? Novak nema vise gde da isvoji bodove.
Rodja ima jos tih 220 u DC, sigurno ih uzima i smanjuje razliku na blizu 270 od Novaka.
U Parizu ce doci do finala i kraj price.

Od Pariza Rodja je prvi i tu ostaje. Novak je odavno izgubio prvo mesto, u USA.

Sada, samo cudo moze da ga spasi...na primer Rodja ispadne u prvom kolu u Parizu, a u Londonu ne pobedi niti jedan mec...tako nesto...no kako igra to je prosto nemoguce.

Drugo je nesto meni interesantno...

Posle 77 godina, Marej uzima Wimbldon za U.K, pobeda nad Novakom...

Nishikori, posle 88 god. prvi Japanac u finalu GS (imaju istog japanskog sponzora) opet Novak...

Sada Rodja se treba vratiti na prvo mesto da zaokruzi karijeru pred penziju, gle chuda, opet Novak u glavnoj ulozi...

..Koliko "sluchajnosti"....

Joca 011

pre 9 godina

Namešta se da osvoji prvo mesto na listi i da potom
napusti tenis ovenčan neviđenom slavom.
Odjeci takvog epohalnog završetka karijere biće
veoma, veoma isplativi svima zainteresovanima.
A ni aktuelnom prvaku neće se ostati dužan.
Da poživi nj.v. vrhunski tenis.
.

fortissimo

pre 9 godina

Opet kazem da nije bitno da bude br.1 vec da osvaja GS turnire. U ovom trenutku RF je u prednosti jer jos nisam video Novaka u onoj prepoznatljivoj formi. Njihov poslednji susret o tome i govori. Novak je izgubio. Jedini koji moze da spreci RF je Novak, ja tu drugog igraca ne vidim i mozda Endi ali ako igra kvalitetno. Ostali su boza. Samo ako RF igra slabije imaju neku sansu. Na AO opet ista prica. Ne verujem da ce Rafa i ako se oporavi posle operacije biti u vrhunskoj formi i opasnost. Prema tome Novak MORA da podigne nivo svojih igara da bi imao sanse na turnirima koji pretstoje i prvi GS AO. Sa ovakvom formom ...sumnjam. Ajde Nole, demantuj me. Ja bih to voleo od svega najvise. Prosto je neverovatno da rodjenje deteta toliko moze da ga poremeti i da ga sputa u igri? Ja sam ocekivao da to bude suprotno. Jedna veca stabilnost, opustenost..sigurnost u sebe, jer iza njega je porodica, beba, zena. Ali mozemo da pricamo unapred. Da sacekamo sta ce biti a vec Pariz moze mnogo toga da kaze. Sve najjj...

Jole

pre 9 godina

Kad čovjek pogleda konkurenciju Novaku i ko je sve medju prvih 10 čudim se što Nole već nema bar duplo više Grand slemova jer ova konkurencija di su Wavrinka,Nishikori,Berdih,Raonic pa i naš Čilić u doba Ivaniševića i njegove konkurencije ( Sampras,Edberg,Agassi,Lendl,Becker,Courier) stvarno su ovi današnji medju 10 smiješni.
A da ne spominjem vječno po bolnicama Nadala i pred penziju Rogera..

sasa jokic

pre 9 godina

Apsolutno se slazem sa Sasom. Sve je na Noletu, ako odigra kakomume, osvaja. Federeru su skoro svi "otkinuli" po set, i to igraci van prvih 20, sto ce reci da neigra bas tako sjajno. Neiznudjene greske iz forhenda su veoma ceste, a izlasci na mrezu cesto isforsirani. Nole mora da smiri ruku, kao u Londonu i da ga "smiri" passing shot-ovima. Naravno, ako Rodzer stignedo njega....:-). U Parizu mozda, jer mu je zreb smesan, u Londonu tesko.

dejavu

pre 9 godina

Kada je Nole u pitanju,ni taj prvi mec nece biti neki siguran pokazatelj.
Tokom cele 2014. oscilira i u toku samih turnira,a narocito sada nakon rodjenja sina je svaka prognoza suvisna.
Sada kada je najvaznije,Vajda je ce biti tu,i to Noletu moze mnogo da znaci.

A na kraju sezone kad i London prodje...cak i ako ostane prvi,neka stane sam pred ogledalo,odbaci tvrdoglavost,i realno sagleda svoju saradnju sa Borisom Bekerom.

boco

pre 9 godina

nije mi jasno zbog cega u svim novinama sva ta atmosfera i euforija da ce nole ostati bez prvog mesta, ko da zeloe da nole padne, pa sta vi mislite da ce federe bez problema pobediti sve do kraja, a nole gubiti,
i stalno napominjanje da je u goroj polovini zreba, ko da su to neki vanzemaljci a ne igraci koje nole dobija bez problema, jesu oni dobri i opasni , ali ne za noleta nego za neke igrace od 10-20 mesta na atp listi.
idemo nole

Ljubisa

pre 9 godina

Tacno je to da je Djokovic u ovom trenutku (zbog rodjenja sina) nepoznanica i prvo mestu mu se zaista drma. Sam je kriv za to jer je na kraju godine ima lose rezultate ali i izvrsni zalet oponenta Federera kao i prosle godine Nadala. Verovatno u oba slucaja nije ocekivao njihove dobre rezultate.
Nadam se da Rodzer nece izdrzati jak ritam i veliki broj takmicarskih meceva. Recimo u Bazelu je odigrao 5, da bi odigrao finale Pariza i eventuelno dobio mora da odigra jos 5! 10 meceva za dve nedelje je zaista mnogo. Zatim, sledi nedelja pauze pa opet 5 meceva zavrsnog mastersa. On sve to treba da odigra i dobije da bi zavrsio prvi na kraju godine. Jos jedna cinjenica mu ne ide u prilog a to je da mora da odigra i finale Dejvis kupa. Pa mislim ako sve ovo uspesno zavrsi i treba da bude prvi ali cisto sumnjam. Sada je Novak u prednosti sto se svezine tice, koja je sada veoma, veoma bitna, samo da prodje prva dva kola. Napred Novace!

igor

pre 9 godina

Nikada nisam verovao u teorije zavere, ali Novakova polovina zreba je zaista katastrofalna. Kao da ATP organizacija po svaku cenu zeli da FedEx bude na kraju prvi. Djokovic ima najgore moguce protivnike, Kolsrajber, koga redovno, ali tesko pobedljuje, Izner od koga je gubio, Marej koji je uvek opasan I tezak protivnik I sa kojim igra gotovo svakog meseca!!! Kada je FedEx zadnji put igrao sa Marejem ni sam se ne secam! Sa Federerove strane circus-Vavrinka koji je trenutno totalno van forme I pobedjuje ga ko stigne, Raonic takodje Van forme a I ne lezi mu Federerova igra. Jedini koji bi mozda mogao da oznoji Fedexa je Berdih ako budu igrali. Do finala dakle nema tezi posao, dok su Novakovi protivnici kao da je on broj 2, a FedEx broj jedan. Slucajnost, koja se ponavlja vec mesecima. Jedino sto ostaje Novaku da zaigra muski, hrabro I napadacki I pokaze ko je najbolji!!! Sa sinom Stefanom to je samo motiv I dodatna snaga, nadam se. Bice jako tesko.

Ljubisa

pre 9 godina

Tacno je to da je Djokovic u ovom trenutku (zbog rodjenja sina) nepoznanica i prvo mestu mu se zaista drma. Sam je kriv za to jer je na kraju godine ima lose rezultate ali i izvrsni zalet oponenta Federera kao i prosle godine Nadala. Verovatno u oba slucaja nije ocekivao njihove dobre rezultate.
Nadam se da Rodzer nece izdrzati jak ritam i veliki broj takmicarskih meceva. Recimo u Bazelu je odigrao 5, da bi odigrao finale Pariza i eventuelno dobio mora da odigra jos 5! 10 meceva za dve nedelje je zaista mnogo. Zatim, sledi nedelja pauze pa opet 5 meceva zavrsnog mastersa. On sve to treba da odigra i dobije da bi zavrsio prvi na kraju godine. Jos jedna cinjenica mu ne ide u prilog a to je da mora da odigra i finale Dejvis kupa. Pa mislim ako sve ovo uspesno zavrsi i treba da bude prvi ali cisto sumnjam. Sada je Novak u prednosti sto se svezine tice, koja je sada veoma, veoma bitna, samo da prodje prva dva kola. Napred Novace!

igor

pre 9 godina

Nikada nisam verovao u teorije zavere, ali Novakova polovina zreba je zaista katastrofalna. Kao da ATP organizacija po svaku cenu zeli da FedEx bude na kraju prvi. Djokovic ima najgore moguce protivnike, Kolsrajber, koga redovno, ali tesko pobedljuje, Izner od koga je gubio, Marej koji je uvek opasan I tezak protivnik I sa kojim igra gotovo svakog meseca!!! Kada je FedEx zadnji put igrao sa Marejem ni sam se ne secam! Sa Federerove strane circus-Vavrinka koji je trenutno totalno van forme I pobedjuje ga ko stigne, Raonic takodje Van forme a I ne lezi mu Federerova igra. Jedini koji bi mozda mogao da oznoji Fedexa je Berdih ako budu igrali. Do finala dakle nema tezi posao, dok su Novakovi protivnici kao da je on broj 2, a FedEx broj jedan. Slucajnost, koja se ponavlja vec mesecima. Jedino sto ostaje Novaku da zaigra muski, hrabro I napadacki I pokaze ko je najbolji!!! Sa sinom Stefanom to je samo motiv I dodatna snaga, nadam se. Bice jako tesko.

Robert

pre 9 godina

Ne mogu da verujem da ste počeli da brojite i izgubljene setove, kao i spasene meč lopte, kao faktor za procenu forme igrača. Sada, u Federerovom sučaju, ispada to kao nešto negativno, a drugi bi se nazivali "mentalnim gromadama" kada isčupaju meč uprkos tome što su bili na ivici poraza.

Po tom kriterijumu, Endi nije nikakva pretnja, jer je spasio 10 meč lopti u par nedelja, i to protiv istog igrača. :D Izgubio je i podosta setova, a odigrao i 5 turnira za 5 nedelja. Definitivno nema razloga za strah. Da, jesam sarkastičan. :D

NemanjaVac8

pre 9 godina

Nole je kralj. Ne verujem da će uraditi nešto značajno na prestojećim turnirima, do kraja sezone, prosto to se može zaključiti iz svih prethodnih sličnih situacija. Noleta su dosta poremetile u smislu tenisa neke prelepe stvari a najleša je svakako rođenje sina. Naš Nole kao teniser mnogo zavisi od stvari van terena. Spada u sportiste koji da bi dali svoj maksimum moraju da u svom okruženju imaju savršenu mirnoću.Čak i to da kada je "Vajda tu Nole osvaja" ima veze sa tim što je Vajda Noletu bukvalno kao član porodice i što samo bitisanje Vajde uz Noleta njemu pruža dotanu mirnoću i sigurnost.Nole u smislu tenisa gotovo da nema više gde da napreduje, ali ako bi uspeo da sebe izdriluje da u nestandardnim okolnostima može da pruži svoj teniski maksimum i da tada bude maskimalno posvećen tenisu, bio bi sigurno nepobediv. Ipak ja ga obožavam baš zato što je ovakav kakav je, verujem da tako misli i većina njegovih mnogobrjnih fanova širom sveta.Nije baš sve u pobedama i rekordima, a i sport uopšte veoma snažno može da prenese važne poruke koje mogu značajno da utiču na svet i društvo.Svaka čast Rafi i Rodžeru i oni šire te snažne poruke, ali Noletove su sasvim specifične prirode, verujem da mi u Srbiji najbolje znamo o čemu mislim kada ovo kažem, tako da nema potrebe da dodatno pojašnjavam.

boco

pre 9 godina

nije mi jasno zbog cega u svim novinama sva ta atmosfera i euforija da ce nole ostati bez prvog mesta, ko da zeloe da nole padne, pa sta vi mislite da ce federe bez problema pobediti sve do kraja, a nole gubiti,
i stalno napominjanje da je u goroj polovini zreba, ko da su to neki vanzemaljci a ne igraci koje nole dobija bez problema, jesu oni dobri i opasni , ali ne za noleta nego za neke igrace od 10-20 mesta na atp listi.
idemo nole

dejavu

pre 9 godina

Kada je Nole u pitanju,ni taj prvi mec nece biti neki siguran pokazatelj.
Tokom cele 2014. oscilira i u toku samih turnira,a narocito sada nakon rodjenja sina je svaka prognoza suvisna.
Sada kada je najvaznije,Vajda je ce biti tu,i to Noletu moze mnogo da znaci.

A na kraju sezone kad i London prodje...cak i ako ostane prvi,neka stane sam pred ogledalo,odbaci tvrdoglavost,i realno sagleda svoju saradnju sa Borisom Bekerom.

ranko

pre 9 godina

2300 poena prednosti nije malo, sa toliko poena se stiže direktno na 14-to mesto ATP liste. Federer rakođe brani neke poene, a razliku tih bodova ne može da preuzme tek tako dok mu Novak ne dopusti

sasa jokic

pre 9 godina

Apsolutno se slazem sa Sasom. Sve je na Noletu, ako odigra kakomume, osvaja. Federeru su skoro svi "otkinuli" po set, i to igraci van prvih 20, sto ce reci da neigra bas tako sjajno. Neiznudjene greske iz forhenda su veoma ceste, a izlasci na mrezu cesto isforsirani. Nole mora da smiri ruku, kao u Londonu i da ga "smiri" passing shot-ovima. Naravno, ako Rodzer stignedo njega....:-). U Parizu mozda, jer mu je zreb smesan, u Londonu tesko.

бт

pre 9 godina

Не мора Федерер да освоји нешто много поена да би постао први на крају године. Ако Новак не игра сјајно и испадне пре полуфинала у Паризу а на завршном турниру само једном победи, Федереру је довољно да освоји Дејвис куп и да некако напабирчи још 600 поена (рецимо финале у Паризу или полуфинале и две победе у Лондону) и ето га првог на листи. Лако се може догодити да баш Дејвис куп ове године одлучи ко ће годину завршити на првом месту. Ипак, шта год да буде верујем да ће Новак следеће године поновити или премашити 2011.

djwhite

pre 9 godina

Treba pojednostaviti stvari.Ako Đoković osvoji bar jedan od dva preostala turnira (Pariz ili London) biće prvi na kraju godine. Matematika teorijski ostavlja mogućnost da iako uzme jedan a ispadne u prvom ili drugom kolu ili ne prođe grupu drugog turnira a Fed igra finale jednog a osvoji drugi i Dejvis Kup Đoković ne bude prvi na kraju godine ali to je domen teorije.U realnosti jedna titula Đokovića do kraja je nenadoknadiva za Fed-a u borbi za prvo mjesto.

Joker vs Fedex fenova

pre 9 godina

@zoran
Više nebuloza u jednom jedinom postu, nikada nisam pročitao.Svaka čast!!!
Pozdrav za Sašu i objektivne i analitičke tekstove u vezi sa belim sportom.

Jole

pre 9 godina

Kad čovjek pogleda konkurenciju Novaku i ko je sve medju prvih 10 čudim se što Nole već nema bar duplo više Grand slemova jer ova konkurencija di su Wavrinka,Nishikori,Berdih,Raonic pa i naš Čilić u doba Ivaniševića i njegove konkurencije ( Sampras,Edberg,Agassi,Lendl,Becker,Courier) stvarno su ovi današnji medju 10 smiješni.
A da ne spominjem vječno po bolnicama Nadala i pred penziju Rogera..

fortissimo

pre 9 godina

Opet kazem da nije bitno da bude br.1 vec da osvaja GS turnire. U ovom trenutku RF je u prednosti jer jos nisam video Novaka u onoj prepoznatljivoj formi. Njihov poslednji susret o tome i govori. Novak je izgubio. Jedini koji moze da spreci RF je Novak, ja tu drugog igraca ne vidim i mozda Endi ali ako igra kvalitetno. Ostali su boza. Samo ako RF igra slabije imaju neku sansu. Na AO opet ista prica. Ne verujem da ce Rafa i ako se oporavi posle operacije biti u vrhunskoj formi i opasnost. Prema tome Novak MORA da podigne nivo svojih igara da bi imao sanse na turnirima koji pretstoje i prvi GS AO. Sa ovakvom formom ...sumnjam. Ajde Nole, demantuj me. Ja bih to voleo od svega najvise. Prosto je neverovatno da rodjenje deteta toliko moze da ga poremeti i da ga sputa u igri? Ja sam ocekivao da to bude suprotno. Jedna veca stabilnost, opustenost..sigurnost u sebe, jer iza njega je porodica, beba, zena. Ali mozemo da pricamo unapred. Da sacekamo sta ce biti a vec Pariz moze mnogo toga da kaze. Sve najjj...

HM

pre 9 godina

@bt Novak nije mlad kao 2011, uz to njegovi prioriteti se menjaju. Nerealno je ocekivati da se ponovi takva godina. Tu je i Nadal kao faktor. Bice gladan uspeha. Ruku na srce realno je Nadal imao mnogo pehova, od povrede na AO, do operacije creva. Bice interesantno kako ce se on i Nole nositi sa ovim nesto mladjim igracima. Mislim da ce i dalje njih dvojica drzati konce u svojim rukama, samo sto verujem da ce se Spanac vise posvetiti gren slemovima. Videcemo i Noletovu taktiku, desavalo se da ide maksimalno na mastersima i turnirima 500 a onda ne osvoji gren slem. Sve u svemu nadam se da Nole ima dovoljno goriva da zadrzi prvo mesto jer ga zasluzuje vise od Federera.

Joca 011

pre 9 godina

Namešta se da osvoji prvo mesto na listi i da potom
napusti tenis ovenčan neviđenom slavom.
Odjeci takvog epohalnog završetka karijere biće
veoma, veoma isplativi svima zainteresovanima.
A ni aktuelnom prvaku neće se ostati dužan.
Da poživi nj.v. vrhunski tenis.
.

zoran

pre 9 godina

Kako losa analiza, izneta u tekstu.
Novakove shanse da bude prvi, na kraju sezone, su 1%, nasparm 99% Rodjinih da bude prvi.
Ljudi, sta je sa vama...? Novak nema vise gde da isvoji bodove.
Rodja ima jos tih 220 u DC, sigurno ih uzima i smanjuje razliku na blizu 270 od Novaka.
U Parizu ce doci do finala i kraj price.

Od Pariza Rodja je prvi i tu ostaje. Novak je odavno izgubio prvo mesto, u USA.

Sada, samo cudo moze da ga spasi...na primer Rodja ispadne u prvom kolu u Parizu, a u Londonu ne pobedi niti jedan mec...tako nesto...no kako igra to je prosto nemoguce.

Drugo je nesto meni interesantno...

Posle 77 godina, Marej uzima Wimbldon za U.K, pobeda nad Novakom...

Nishikori, posle 88 god. prvi Japanac u finalu GS (imaju istog japanskog sponzora) opet Novak...

Sada Rodja se treba vratiti na prvo mesto da zaokruzi karijeru pred penziju, gle chuda, opet Novak u glavnoj ulozi...

..Koliko "sluchajnosti"....

Ivan

pre 9 godina

@mik
U ponedeljak, 03.11.2014.godine, ATP lista i ATP race to London lista se izjednačavaju, odnosno brišu se poeni osvojeni prošle godine na mastersu u Parizu i na završnom turniru u Londonu. (Novaku se briše 2500 poena)
Na taj način se pred završni turnir dobija lista koja računa samo rezultate u takmičarskoj sezoni 2014 (ili u tekućoj kalendarskoj godini, ako je tako lakše za shvatiti).
Elem, može se desiti da Federer već u ponedeljak bude prvi na ATP ranking listi, ukoliko Novak izgubi pre finala a Federer osvoji Pariz. Na primer, ako Novak ispadne u polufinalu a Federer osvoji turnir, onda je Federer prvi sa 150 poena prednosti, pred završni turnir u Londonu. Tada bi Novak morao da osvoji London bez izgubljenog meča, da bi bio sigurno prvi na kraju godine (Year end No1), bez obzira kako Federer odigra.
Sa druge strane, ako Novak osvoji Pariz, tako što bi pobedio Federera u finalu, morao bi da dodje neporažen do finala u Londonu, da bi sigurno bio prvi na kraju godine.
Ima dosta različitih kombinacija ali činjenica je jedna a to je da Novak ipak ima 490 poena prednosti i drži stvar u svojim rukama.
I baš uprkos tome, što ceo svet želi da vidi Federera na prvom mestu na kraju godine, nadam se da će Novak biti najjači sada, baš svima u inat i da će na ova dva turnira konačno izjednačiti međusobni skor sa Federerom.
Pozdrav svim poštovaocima teniske igre!

KoleBL

pre 9 godina

@zoran
A sta sa desetinama raznih vaznih dogadjaja u kojima Djokovic NIJE odigrao nikakvu ulogu?
Drugi Svajcarac u istoriji da osvaja GS, pa prvi Hrvat da osvaja US open, pa prvi Britanac da osvaja US Open, pa Autrailijanaca da nema u zadnjih 8 na AU Open, pa ko zna koliko jos takvih "prvi ovo, prvi ono" dogadjaja?
Ili je mozda Novak Djokovic takav bog da se bez njega nista ne dogadja u modernom tenisu. ATP ne moze da funkcionise bez njega?

Pavle

pre 9 godina

Za Novaka ,trenutno, ne postoji veca sreca od rodjenja deteta...pa ni to prvo mesto.Sad cete...,,pa i Roger ima 4 pa igra ko lud,,...slazem se ,..ali njih dvojica su potpuno razliciti sto se tice ispoljavanja emocija.Nit Roger voli svoju decu manje nit Novak sina vise...jednostavno su razliciti kao ljudi.On ce se pojaviti u Parizu,izgubiti u prvom kolu,uzeti pare od organizatora sto se pojavio i pravac sa roditeljima za MC. Sigurno su ,Srdjan i Dijana dosli da bi sedeli sa njim 5 dana u Parizu a unuk je na 2 sata voznje avionom od njih. Covek sedi ko na iglama,sigurno, svestan da je mali smotuljak kod kuce i jedva ceka da ga vidi.Nikakva titula ne moze da zameni taj osecaj.Obozavam Noleta ali je takvo stanje stvari, trenutno!

Dragi

pre 9 godina

Cestitke Sasi , volim da citam njegove tekstove i veoma je dobar poznavalac tenisa i prilika u njemu. Ja retko kad komentarisem jer nemam bas puno vremena , uglavnom procitam komentare od Jove, Prede , ranije Dilan Dog-a ...
Sad sam procitao sve i ne mogu da verujem koliko ljudi neznaju ili neprate , a vole da komentarisu i budu bitni! Prvo ( Zoran ) mesa ATP listu i rejs listu za London i kaze Novak ima 490 poena vise od Federera i ne moze vise nista da osvoji jel brani sve od prosle godine, pa ako gledas tako onda ima 2230 poena vise po ATP listi , gde se poeni brisu posle Mastersa u Parizu i dolazi se na realniju rejs listu ( bodovi osvojeni u ovoj godini ) !!!
Sto se tice mogucih bodova iz Dejvis kupa , Federer tek treba da osvoji tih mogucih 220 poena i to tek posle Londona , tako da ako ih osvoji , a vec ih ubrajate u razliku , Nole ima 270 sigurnih poena vise i treba samo da izdrzi i bude ispred Federera u naredna dva turnira ili da osvoji jedan od ta dva i time najverovatnije i ostane na prvom mestu, osvajanjem Londona i teoretski !
Tako da ljudi nemesajte babe i zabe i sko vec komentarisete bar se malo informisite prvo. Isto vazi i za osobu koja se potpisuje sa ( ne ) ! Izvinjavam se na preopsirnom komentaru :)
Nole no 1

Одани навијач

pre 9 godina

Извињавам се унапред неистомишљеницима. Сматрам да је Новак Ђоковић толико велики шампион да су његови досадашњи резултати тек половина онога што ће тек да освоји. Његов успон је постепен али равномеран. То је једна правилна вертикала са незнатним осцилацијама. Дакле, завршава ову годину као неприкосновени број 1 и сустиже Надала на вечитој листи по броју недеља на првом месту. Ова година у је животно најважнија и хвалабогу, још боља од 2011, која је била спортски фантастична. Венчање и рођење сина су му дали потпуну заокруженост карактера, остваривши тако поред спорта, још и оне важније, најтананије жеље. Зато ће своју супериорност тек сада исказати. Потпуно смирен и релаксиран, испуњен узвишенијим благодетима која пружа само такмичење, донеће опет велика задовољства својим навијачима, својим пријатељима и породици. Зато срећно и храбро у нове победе! П.С. Сјајна професионалност, аналитичност, таленат и умеће које има јединствени Саша Озмо, не значе увек и добронамерност. Нарочито према Новаку.

sasa jokic

pre 9 godina

Ha, ha@ da budes kulturan, ne ocekijem, ali ocekujem da procitas sta sam napisao i da argumemtovano to argumentima demantujes.
Rodzer je osvojio Sangaj, tako sto je u mecu sa Majerom spasio 5 mec lopti, a protiv Simona u finalu 4 set lopte. Nole je u Sangaju kiksnuo protiv njega, iako je pre toga igra odlicno, a u finalu Pekinga pocistio Berdiha, kao niko do tada. Da li je provlacenje protiv Majera i borba sa Simonom
pokazatelj vrhunske igre? Ja mislim da je pobeda na iskustvo i srecu.
U Bazelu, gubi set od Istomina i Karlovica? Da li je to pokazatelj vrhunske igre? Ja mislim da nije.
Prema tome, sacekaj Pariz i London i videces ko je gde.
Da je Rafa uspeo da odrzi formu (kao sto poslednjih par godina ne uspeva) da li bi Rodzer osvojio Bazel ili Sangaj? Nisam siguran.
Svaka cast za postignuto, ali Nole je jednostavno bolji igrac od njega od 2011. Po svim pokazateljima. I u medjusobnim duelima, i u broja GS i masters titula, i po nedeljama provedenim na No.1.
Sad opet budi nevaspitan, pa reci da lupam.

djwhite

pre 9 godina

@ne

Slabo poznavanje pravila bodovanja ili slabo poznavanje matematike.I još jedna ključna stvar.Ko misli da će Federer uzeti više od jedne titule do kraja sa sve DC grdno se vara.

robin hud

pre 9 godina

@sasa jokic
Opet lupas.
Federer je osvojio dva turnira zaredom, oduvao Djokovica bez problema i na 2 turnira izgubio tri seta.
Igra toliko dobro da Novak vise ne moze nista da mu uradi svojim pasing shotovima, posto je RF malo poboljsao izlaske na mrezu.
Novak tesko stize do finala Pariza, a ako stigne tamo ce ga Federer oduvati, dok se London zna da ga osvaja Federer, ipak je on sestostruki sampion.
Novak s druge strane igra ocajno, ne bi bilo iznenadjenje da ga vec Kolsrajber izbaci.
(haha, 27. oktobar 2014 15:34)
Ja nisam mogao da izdržim a da ne reagujem na ovakve budalaštine. Svaka čast Jokiću.
Novaku je trenutno u glavi samo rođenje deteta i biće veliki uspeh da to prenebregne sam sa sobom, ma koliko se trudio. On je naravno veliki profesionalac i sigurno će pokušati. Što se tiče Rogera on jeste u formi, ali ima dosta mina usput i ne verujem da će izdržati. Dovoljan je jedan fizički teži meč. Novak je o ovoj situaciji već govorio i ranije, ključ ovakve situacije je američka turneja. Mislim da ne postoji normalan čovek na koga ne utiče rođenje deteta na profesionalne aktivnosti.
Što se tiče pasinga još je on tu, ne brinite, vidim da još niste zaboravili Vimbldon.

tetak

pre 9 godina

Mislim da ce Nole na kraju biti prvi....sto je i najpostenije ako se generalno podvuce crta na ovu sezonu.
Pariz i zavrsni Masters u Londonu nece Federer da igra maksimalno jer mu je prioritet Davis Cup....ali ako mu se ponudi da ih osvoji sa pola gasa naravno da nece propustiti sansu.


Novak moze do finala da izgubi jedino od Murraya....ostali su na papiru samo dobri.

Ja cu da prognoziram finale u Parizu : Djokovic - Wawrinka 2-1

haha

pre 9 godina

@sasa jokic
Opet lupas.
Federer je osvojio dva turnira zaredom, oduvao Djokovica bez problema i na 2 turnira izgubio tri seta.
Igra toliko dobro da Novak vise ne moze nista da mu uradi svojim pasing shotovima, posto je RF malo poboljsao izlaske na mrezu.
Novak tesko stize do finala Pariza, a ako stigne tamo ce ga Federer oduvati, dok se London zna da ga osvaja Federer, ipak je on sestostruki sampion.
Novak s druge strane igra ocajno, ne bi bilo iznenadjenje da ga vec Kolsrajber izbaci.

goran bl

pre 9 godina

race lista je "lista" pa kako to ne mozete shvatiti? 490 poena prednosti I ko osvoji vise do kraja godine je prvi...znaci ne bitno ko vise brani..ko vise osvoji? moze Nole da ispadne u drugom kolu oba puta ako federer isto tako ispadne u drugom kolu opet je Nole prvi? ne sa 13000 poena vec sa 95000 ali prvi ej prvi????

Statistika

pre 9 godina

Ne radi se samo o tome koliko se mečeva igra, nego i kojom se brzinom igraju. Rodžer jeste izgubio dva seta u Bazelu, ali ga je osvojio brže nego što je npr. Novak osvojio Peking (Rodžer: 398 minuta za dvanaest setova, Novak: 404 za deset). Čak je i Šangaj, gde se onako mučio u prvom kolu, osvojio brže nego Novak prošle godine (514 prema 530 minuta).

uf

pre 9 godina

@Ljubisa
Nikakav problem za RF. Napravio je malo duzu pauzu posle Us Opena i sada je u odlicnoj formi. Fizicki besprekoran
U Parizu i Londonu ce njegova forma dostici jos veci nivo jer se u Sangaju i Bazelu ipak pojavio posle duze pauze.
Novak je valjda napravio pauzu dok mu se zena poradjala tako da ce fizicki biti los i verovatno nece ni doci do finala Pariza. A i da dodje do finala tamo nema sta da trazi posto je Rodzer mnogo jaci od njega.

masterkg

pre 9 godina

@djwhite
Ni blizu.
Posto ima 490 poena prednosti na Race Listi, Novak sada zavisi i od Rodzerovih rezultata.
Da osvoji oba turnira Novak ce imati isto poena koliko ih ima sada. A Federer je prosle godine u Parizu i Londonu ukupno osvojio oko 700 poena. Dakle, da dodje do finala na oba turnira, prvi je. Jos ima Dejvis Kup finale da igra.
(ne, 27. oktobar 2014 16:01)
Ne znaš ti šta je race lista, očigledno :-)))

ne

pre 9 godina

@djwhite
Ni blizu.
Posto ima 490 poena prednosti na Race Listi, Novak sada zavisi i od Rodzerovih rezultata.
Da osvoji oba turnira Novak ce imati isto poena koliko ih ima sada. A Federer je prosle godine u Parizu i Londonu ukupno osvojio oko 700 poena. Dakle, da dodje do finala na oba turnira, prvi je. Jos ima Dejvis Kup finale da igra.

haha

pre 9 godina

@sasa jokic
Evo, necu ti reci da lupas.
Federer je spasavao mec lopte i spasao ih. Dakle, izvukao se. Bio mu je to mislim prvi mec posle duge pauze. Logicno da je bio u losijoj formi. Forma se gradi tokom turnira, igrom.
I u takvoj formi, sa igrom koja mu je jedva bila dovoljna protiv Majera, on pobedjuje Novaka bez ikakvih problema. Sta to govori o Novakovoj igri?
Protiv Simona spasavao set lopte ali i sam imao mnogo brejk lopti koje nije iskoristio. Ipak, pobedio.
Izgubio set protiv Istomina i Karlovica. Nista strasno, ipak je osvojio turnir. Nije ni Novak bas bez izgubljenih setova osvajao dosta turnira.
Spasavao je i on u najboljim periodima karijere mnogo mec lopti. Tako se stice samopouzdanje, kad pobedis posle spasenih mec lopti pocinjes da se osecas nepobedivo, a onda i sigurnost u igri raste, sto je bilo jako vidljivo kod Rodzera u Bazelu.
Ovo za Nadala ne bih komentarisao. On u ovom delu sezone i nije neka pretnja cak i kada je u formi. To je odavno poznato. Sada je to jos vise tako, jer nazalost covek nema srece sa povredama i zdravljem uopste.
U Bazelu i Sangaju ne verujem da bi se ni u vrhunskoj formi borio za titulu.
Federer igra sjajan tenis vec mesecima. Jos od Halea je na svim turnirima, osim US Opena igrao finale (Halle- titula; WB:finale; Kanada:finale; Sinsinati: titula; US:polufinale; Sangaj: titula; Bazel: titula). Znaci 4 titule na 7 turnira.
To je za respekt, bez obzira na izgubljene setove.

Beker Šmeker

pre 9 godina

Stvarno težak žreb. Kao da kreće od 1/4 finala na GS turniru.
Ali opravdanje tipa - umoriće se ako dođe do finala je smešno.
On je broj 1. Jedna od njegovih odgovornosti je da bukvalno mora biti fizički spreman ako već ide na turnir. Kraj sezone je za sve tenisere ne samo za Novaka. Mislim, realno, ako nemaš kondicije uzmi tegove na noge pa svaki dan po 20KM trči i eto ti kondicije. Smešno zvuči ali u stvari tako to ide u sportu, ko se sprema i trenira kao blesav,... pa taj je spreman, ko bleji ili neke druge obaveze stavlja ispred posla, taj neće biti maksimalno spreman.
I onda, jedno je kada izgubiš od protivnika koji je igrao odlično, ali i ti si, međutim nisi imao sreće. A drugo je kada te neko dobije na snagu i kondiciju, a odigrao je prosečno.
Što se psihičkoh tereta tiče Novak najzad može da odahne. Sve u vezi trudnoće je prošlo OK. Dobio je zdravog sinčića, Jelena je ok, sve je prošlo u najboljem redu i on nema više tih briga.
Ali koliko mu je sve to oduzelo dana da se spremi?, to je pitanje.
Neće moći protiv Kolšajbera da se uvežbava, ni u 3 kolu, moraće odmah da zaigra kao da igra finale Mastersa. Takvi su protivnici.
Sve u svemu, ako je Novak trenirao, biće teško ali ne vidim sem Federera da može iko da ga dobije danas. Ako se nije spremao, budite spremni na nerviranje i lude mečeve gde je sve moguće!

??

pre 9 godina

@igor
Ferer je za Federera mnogo lagan protivnik, jednostavno nikada ga nije pobedio.
Marej je los i nema nikakve sanse da pobedi ni Federera ni Novaka.
U Londonu za njih 2 malo ko moze biti opasan. Eventualno za Novaka Vavrinka ili Dimitrov, za Federera mozda samo Vavrinka i to ako udje u formi iz 1 dela sezone.
Ostali su lagan plen i za Novaka i za RF.
U Parizu se moze svasta desiti, ali ipak je najrealnije finale RF-Novak, iako ce i ostali imati sta da kazu.

robin hud

pre 9 godina

(haha, 28. oktobar 2014 00:46)
Stalno upotrebljavaš taj termin "oduvati", pa me živo interesuje šta ti to znači. Znam da teniseri ne jedre dok igraju.Da li je oduvati pobeda u dva seta sa po jednim brejkom? Ili je to pobeda u tri seta kad protivnik dobije 4 gema. Očigledna je ostrašćenost Fedrerom u komentarima, a to vodi u slepilo. I pored toga što se desilo u poslednjem meču, Federer nije glavni favorit u borbi za 1 mesto, kao i što nije favorit u meče sa Novakom. To isto možeš pronaći na istim tim stranim portalima.

igor

pre 9 godina

@Koliko "sluchajnosti"....
(zoran, 27. oktobar 2014 13:21
Zorane, kazes ako Fedex dodje do finala Pariza sigurno je prvi. Podsecam te da finalista Pariza osvaja 600 poena, a za finale ATP u Londonu 1000, sto je ukupno 1600 plus 225 ako uzme Dejvis kup je ukupno 1825 bodova!!!!Nole ima sada prednost od 2230 bodova, kada mu se oduzmu bodovi od Dejvis kupa 150 bodova, to je 2080 bodova. 2080 bodova koliko Novak moze do kraja da odbrani ako uzme oba trofeja je vise nego 1825 bodova koliko moze Fedex da uzme ako igra dva finala i osvoji Devis kup!! Vi vec svi otpisaste Novaka!! A u Londonu ce Fedex imati i malo teze protivnike jer je sada izbegao Ferera i pre svega Mareja sa kojim se nije mesecima sastajao!! Bice tesko, ali i dalje Novak ima sve u svojim rukama!!!

robin hud

pre 9 godina

U Bazelu i Sangaju ne verujem da bi se ni u vrhunskoj formi borio za titulu.
Federer igra sjajan tenis vec mesecima. Jos od Halea je na svim turnirima, osim US Opena igrao finale (Halle- titula; WB:finale; Kanada:finale; Sinsinati: titula; US:polufinale; Sangaj: titula; Bazel: titula). Znaci 4 titule na 7 turnira.
To je za respekt, bez obzira na izgubljene setove.
(haha, 28. oktobar 2014 01:09)
Umalo da zaboravim. Roger bi, a siguran sam i ti pre njega, menjao sve te titule za još jednu Vimbldonsku. Shvatiće te vi kad tad ko je poslednje 4g najbolji.

shkecshko

pre 9 godina

Mislim da zreb nije toliko los po Djokovica. Zapravo je test da li dolazi spreman psihicki na turnir ili ne. Ako je spreman finale sa Fedexom je zagarantovano a tu se pokazalo da se nikad ne zna zbog Noletovog pritiska. Sa jedne strane dobice dodatno samopuzdanje da je sada sve ok i da je postao otac, tako da mislim da se moze ocekivati finale! Ako dolazi nespreman sve je moguce pa ida ispadne u 3.kolu od mnogo slabijih napaljenih protivnika koji osete krv...

Federeru ce nadam se Chardy pomrsiti rcune vec u drugom kolu, solidno igra, i sa malo srece i punim Bersijem sve je moguce. Ako prodje dalje, Berdih ili Gilardo mu dolaze na polufinale, a Noletu Vases Pospil ili neko od francuza pod uslovom da bude ok :)

Covek koji iz senke moze daleko je Jack Sock :)))

Ajmo NOLE!

Dott

pre 9 godina

Ja ne znam, ovaj Rodzer je prava neman, pa 2013tu zavrsio je na broju 6 i taman pomislih da je on plus kvan perfekt za tenis, kad on poput feniksa, evo ga opet. I sad od Noleta vise nista ne zavisi, vec od toga dokle ce Rodzer dogurati i ako Nole osvoji ponovo oba turnira.
Ja prosto ne verujem, Rodzer je sam vrag prosto. Alo Rodjo, pa pogledaj malo decu pusti vise taj tenis, davno si postigao vise nego iko, gledati dcu kako rastu je veoma vazno, ucestvovati u njihovom vaspitavanu i uciti ih zivotu iz svoje perspektive.

robin hud

pre 9 godina

(ne, 27. oktobar 2014 16:01)
Ne znam koliko vas ima sa tim nikom ne, ali si ti sinko u dubokoj zabludi. Sigorno si neko nov na ovoj stranici kad ti nije jasno bodovanje. Moraćeš sam da prokljuviš kako se boduje, tada će ti biti najjasnije. Nadam se da ćeš uspeti.

??

pre 9 godina

@mik
Ne, ATP "trka" je ustvari nova ATP lista.
Na kraju sezone teniserima ostaju samo poeni sa ATP trke, tj. liste Race to London.
Ta lista pokazuje poene osvojene ove godine, a na kraju sezone se samo ti poeni racunaju.
Vec sledeceg ponedeljka brisu se svi poeni osvojeni prosle godine.
Tako da je sada vazna samo "Race to London" lista.

Moje ime

pre 9 godina

@ne
Lupaš.Jedan od 2 mastresa je Novakov i prvo mesto na zvaničnoj rnkig listi ATP-a je zagarantovano.Pišete nešto o čemu blage veze nemate.

yeah

pre 9 godina

@HM
Djokovicu nije problem Nadal vec Federer.
Sledece godine Federer osvaja AO i Vimbldon, Nadal RG, a US Open Federer ili Nadal. Novak je proslost.

mik

pre 9 godina

Jedno pitanje. Kada se kaže "prvi na kraju godine" misli se na ATP listu?A ne na ATP trku koja se odnosi samo na tekuću godinu. I nosioci kada se određuju gleda se ATP lista,a ne ATP trka. A tu Đoković ima preko dve hiljade poena prednosti i mislim da Federer mora da odigra savršeno kako bi na ATP listi prestigao Đokovića,a to je suština,biti prvi na ATP listi na kraju godine jer se to broji,broje se i nedelje na prvom mestu ATP liste(ne ATP trke koja služi samo za završni turnir jer prvih osam sa ATP trke idu u London).

gluposti

pre 9 godina

@djwhite
Federer sigurno osvaja bar 2 titulw do kraja godine, Novak nece osvojiti nijednu.
Sve logicno kad se pogleda forma i igra.

haha

pre 9 godina

@robin hud
Dovoljan jedan fizicki tezi mec?
Pa Federer je u Sangaju imao izuzetno fizicki tezak mec kada je spasao cak 5 mec lopti i opet mu to nije smetalo da pobedi Novaka i osvoji turnir. Toliko o tome.
Apsolutno se slazem sa tobom da dobijanje deteta utice na coveka pa samim tim i na tenisere i njihovu igru.
Tako je i na Federera uticalo to sto je dobio sinove pa je manje trenirao i samo zbog toga ipak nije osvojio Vimbldon ove godine...
Pasing je tu naravno, ali manje efikasan, sto se lepo videlo u Sangaju.
Mozes lako naci na teniskim portalima (stranim) analize tog meca gde pravi strucnjaci lepo analiziraju i objasnjavaju kako je Rodzer promenio izlazak na mrezu i tako dosta neutralizovao pasing udarce protivnika.

zoran

pre 9 godina

Kako losa analiza, izneta u tekstu.
Novakove shanse da bude prvi, na kraju sezone, su 1%, nasparm 99% Rodjinih da bude prvi.
Ljudi, sta je sa vama...? Novak nema vise gde da isvoji bodove.
Rodja ima jos tih 220 u DC, sigurno ih uzima i smanjuje razliku na blizu 270 od Novaka.
U Parizu ce doci do finala i kraj price.

Od Pariza Rodja je prvi i tu ostaje. Novak je odavno izgubio prvo mesto, u USA.

Sada, samo cudo moze da ga spasi...na primer Rodja ispadne u prvom kolu u Parizu, a u Londonu ne pobedi niti jedan mec...tako nesto...no kako igra to je prosto nemoguce.

Drugo je nesto meni interesantno...

Posle 77 godina, Marej uzima Wimbldon za U.K, pobeda nad Novakom...

Nishikori, posle 88 god. prvi Japanac u finalu GS (imaju istog japanskog sponzora) opet Novak...

Sada Rodja se treba vratiti na prvo mesto da zaokruzi karijeru pred penziju, gle chuda, opet Novak u glavnoj ulozi...

..Koliko "sluchajnosti"....

ne

pre 9 godina

@djwhite
Ni blizu.
Posto ima 490 poena prednosti na Race Listi, Novak sada zavisi i od Rodzerovih rezultata.
Da osvoji oba turnira Novak ce imati isto poena koliko ih ima sada. A Federer je prosle godine u Parizu i Londonu ukupno osvojio oko 700 poena. Dakle, da dodje do finala na oba turnira, prvi je. Jos ima Dejvis Kup finale da igra.

Jole

pre 9 godina

Kad čovjek pogleda konkurenciju Novaku i ko je sve medju prvih 10 čudim se što Nole već nema bar duplo više Grand slemova jer ova konkurencija di su Wavrinka,Nishikori,Berdih,Raonic pa i naš Čilić u doba Ivaniševića i njegove konkurencije ( Sampras,Edberg,Agassi,Lendl,Becker,Courier) stvarno su ovi današnji medju 10 smiješni.
A da ne spominjem vječno po bolnicama Nadala i pred penziju Rogera..

igor

pre 9 godina

Nikada nisam verovao u teorije zavere, ali Novakova polovina zreba je zaista katastrofalna. Kao da ATP organizacija po svaku cenu zeli da FedEx bude na kraju prvi. Djokovic ima najgore moguce protivnike, Kolsrajber, koga redovno, ali tesko pobedljuje, Izner od koga je gubio, Marej koji je uvek opasan I tezak protivnik I sa kojim igra gotovo svakog meseca!!! Kada je FedEx zadnji put igrao sa Marejem ni sam se ne secam! Sa Federerove strane circus-Vavrinka koji je trenutno totalno van forme I pobedjuje ga ko stigne, Raonic takodje Van forme a I ne lezi mu Federerova igra. Jedini koji bi mozda mogao da oznoji Fedexa je Berdih ako budu igrali. Do finala dakle nema tezi posao, dok su Novakovi protivnici kao da je on broj 2, a FedEx broj jedan. Slucajnost, koja se ponavlja vec mesecima. Jedino sto ostaje Novaku da zaigra muski, hrabro I napadacki I pokaze ko je najbolji!!! Sa sinom Stefanom to je samo motiv I dodatna snaga, nadam se. Bice jako tesko.

haha

pre 9 godina

@sasa jokic
Opet lupas.
Federer je osvojio dva turnira zaredom, oduvao Djokovica bez problema i na 2 turnira izgubio tri seta.
Igra toliko dobro da Novak vise ne moze nista da mu uradi svojim pasing shotovima, posto je RF malo poboljsao izlaske na mrezu.
Novak tesko stize do finala Pariza, a ako stigne tamo ce ga Federer oduvati, dok se London zna da ga osvaja Federer, ipak je on sestostruki sampion.
Novak s druge strane igra ocajno, ne bi bilo iznenadjenje da ga vec Kolsrajber izbaci.

uf

pre 9 godina

@Ljubisa
Nikakav problem za RF. Napravio je malo duzu pauzu posle Us Opena i sada je u odlicnoj formi. Fizicki besprekoran
U Parizu i Londonu ce njegova forma dostici jos veci nivo jer se u Sangaju i Bazelu ipak pojavio posle duze pauze.
Novak je valjda napravio pauzu dok mu se zena poradjala tako da ce fizicki biti los i verovatno nece ni doci do finala Pariza. A i da dodje do finala tamo nema sta da trazi posto je Rodzer mnogo jaci od njega.

Joca 011

pre 9 godina

Namešta se da osvoji prvo mesto na listi i da potom
napusti tenis ovenčan neviđenom slavom.
Odjeci takvog epohalnog završetka karijere biće
veoma, veoma isplativi svima zainteresovanima.
A ni aktuelnom prvaku neće se ostati dužan.
Da poživi nj.v. vrhunski tenis.
.

sasa jokic

pre 9 godina

Apsolutno se slazem sa Sasom. Sve je na Noletu, ako odigra kakomume, osvaja. Federeru su skoro svi "otkinuli" po set, i to igraci van prvih 20, sto ce reci da neigra bas tako sjajno. Neiznudjene greske iz forhenda su veoma ceste, a izlasci na mrezu cesto isforsirani. Nole mora da smiri ruku, kao u Londonu i da ga "smiri" passing shot-ovima. Naravno, ako Rodzer stignedo njega....:-). U Parizu mozda, jer mu je zreb smesan, u Londonu tesko.

KoleBL

pre 9 godina

@zoran
A sta sa desetinama raznih vaznih dogadjaja u kojima Djokovic NIJE odigrao nikakvu ulogu?
Drugi Svajcarac u istoriji da osvaja GS, pa prvi Hrvat da osvaja US open, pa prvi Britanac da osvaja US Open, pa Autrailijanaca da nema u zadnjih 8 na AU Open, pa ko zna koliko jos takvih "prvi ovo, prvi ono" dogadjaja?
Ili je mozda Novak Djokovic takav bog da se bez njega nista ne dogadja u modernom tenisu. ATP ne moze da funkcionise bez njega?

tetak

pre 9 godina

Mislim da ce Nole na kraju biti prvi....sto je i najpostenije ako se generalno podvuce crta na ovu sezonu.
Pariz i zavrsni Masters u Londonu nece Federer da igra maksimalno jer mu je prioritet Davis Cup....ali ako mu se ponudi da ih osvoji sa pola gasa naravno da nece propustiti sansu.


Novak moze do finala da izgubi jedino od Murraya....ostali su na papiru samo dobri.

Ja cu da prognoziram finale u Parizu : Djokovic - Wawrinka 2-1

Pavle

pre 9 godina

Za Novaka ,trenutno, ne postoji veca sreca od rodjenja deteta...pa ni to prvo mesto.Sad cete...,,pa i Roger ima 4 pa igra ko lud,,...slazem se ,..ali njih dvojica su potpuno razliciti sto se tice ispoljavanja emocija.Nit Roger voli svoju decu manje nit Novak sina vise...jednostavno su razliciti kao ljudi.On ce se pojaviti u Parizu,izgubiti u prvom kolu,uzeti pare od organizatora sto se pojavio i pravac sa roditeljima za MC. Sigurno su ,Srdjan i Dijana dosli da bi sedeli sa njim 5 dana u Parizu a unuk je na 2 sata voznje avionom od njih. Covek sedi ko na iglama,sigurno, svestan da je mali smotuljak kod kuce i jedva ceka da ga vidi.Nikakva titula ne moze da zameni taj osecaj.Obozavam Noleta ali je takvo stanje stvari, trenutno!

Statistika

pre 9 godina

Ne radi se samo o tome koliko se mečeva igra, nego i kojom se brzinom igraju. Rodžer jeste izgubio dva seta u Bazelu, ali ga je osvojio brže nego što je npr. Novak osvojio Peking (Rodžer: 398 minuta za dvanaest setova, Novak: 404 za deset). Čak je i Šangaj, gde se onako mučio u prvom kolu, osvojio brže nego Novak prošle godine (514 prema 530 minuta).

gluposti

pre 9 godina

@djwhite
Federer sigurno osvaja bar 2 titulw do kraja godine, Novak nece osvojiti nijednu.
Sve logicno kad se pogleda forma i igra.

бт

pre 9 godina

Не мора Федерер да освоји нешто много поена да би постао први на крају године. Ако Новак не игра сјајно и испадне пре полуфинала у Паризу а на завршном турниру само једном победи, Федереру је довољно да освоји Дејвис куп и да некако напабирчи још 600 поена (рецимо финале у Паризу или полуфинале и две победе у Лондону) и ето га првог на листи. Лако се може догодити да баш Дејвис куп ове године одлучи ко ће годину завршити на првом месту. Ипак, шта год да буде верујем да ће Новак следеће године поновити или премашити 2011.

yeah

pre 9 godina

@HM
Djokovicu nije problem Nadal vec Federer.
Sledece godine Federer osvaja AO i Vimbldon, Nadal RG, a US Open Federer ili Nadal. Novak je proslost.

fortissimo

pre 9 godina

Opet kazem da nije bitno da bude br.1 vec da osvaja GS turnire. U ovom trenutku RF je u prednosti jer jos nisam video Novaka u onoj prepoznatljivoj formi. Njihov poslednji susret o tome i govori. Novak je izgubio. Jedini koji moze da spreci RF je Novak, ja tu drugog igraca ne vidim i mozda Endi ali ako igra kvalitetno. Ostali su boza. Samo ako RF igra slabije imaju neku sansu. Na AO opet ista prica. Ne verujem da ce Rafa i ako se oporavi posle operacije biti u vrhunskoj formi i opasnost. Prema tome Novak MORA da podigne nivo svojih igara da bi imao sanse na turnirima koji pretstoje i prvi GS AO. Sa ovakvom formom ...sumnjam. Ajde Nole, demantuj me. Ja bih to voleo od svega najvise. Prosto je neverovatno da rodjenje deteta toliko moze da ga poremeti i da ga sputa u igri? Ja sam ocekivao da to bude suprotno. Jedna veca stabilnost, opustenost..sigurnost u sebe, jer iza njega je porodica, beba, zena. Ali mozemo da pricamo unapred. Da sacekamo sta ce biti a vec Pariz moze mnogo toga da kaze. Sve najjj...

Ljubisa

pre 9 godina

Tacno je to da je Djokovic u ovom trenutku (zbog rodjenja sina) nepoznanica i prvo mestu mu se zaista drma. Sam je kriv za to jer je na kraju godine ima lose rezultate ali i izvrsni zalet oponenta Federera kao i prosle godine Nadala. Verovatno u oba slucaja nije ocekivao njihove dobre rezultate.
Nadam se da Rodzer nece izdrzati jak ritam i veliki broj takmicarskih meceva. Recimo u Bazelu je odigrao 5, da bi odigrao finale Pariza i eventuelno dobio mora da odigra jos 5! 10 meceva za dve nedelje je zaista mnogo. Zatim, sledi nedelja pauze pa opet 5 meceva zavrsnog mastersa. On sve to treba da odigra i dobije da bi zavrsio prvi na kraju godine. Jos jedna cinjenica mu ne ide u prilog a to je da mora da odigra i finale Dejvis kupa. Pa mislim ako sve ovo uspesno zavrsi i treba da bude prvi ali cisto sumnjam. Sada je Novak u prednosti sto se svezine tice, koja je sada veoma, veoma bitna, samo da prodje prva dva kola. Napred Novace!

ranko

pre 9 godina

2300 poena prednosti nije malo, sa toliko poena se stiže direktno na 14-to mesto ATP liste. Federer rakođe brani neke poene, a razliku tih bodova ne može da preuzme tek tako dok mu Novak ne dopusti

dejavu

pre 9 godina

Kada je Nole u pitanju,ni taj prvi mec nece biti neki siguran pokazatelj.
Tokom cele 2014. oscilira i u toku samih turnira,a narocito sada nakon rodjenja sina je svaka prognoza suvisna.
Sada kada je najvaznije,Vajda je ce biti tu,i to Noletu moze mnogo da znaci.

A na kraju sezone kad i London prodje...cak i ako ostane prvi,neka stane sam pred ogledalo,odbaci tvrdoglavost,i realno sagleda svoju saradnju sa Borisom Bekerom.

boco

pre 9 godina

nije mi jasno zbog cega u svim novinama sva ta atmosfera i euforija da ce nole ostati bez prvog mesta, ko da zeloe da nole padne, pa sta vi mislite da ce federe bez problema pobediti sve do kraja, a nole gubiti,
i stalno napominjanje da je u goroj polovini zreba, ko da su to neki vanzemaljci a ne igraci koje nole dobija bez problema, jesu oni dobri i opasni , ali ne za noleta nego za neke igrace od 10-20 mesta na atp listi.
idemo nole

mik

pre 9 godina

Jedno pitanje. Kada se kaže "prvi na kraju godine" misli se na ATP listu?A ne na ATP trku koja se odnosi samo na tekuću godinu. I nosioci kada se određuju gleda se ATP lista,a ne ATP trka. A tu Đoković ima preko dve hiljade poena prednosti i mislim da Federer mora da odigra savršeno kako bi na ATP listi prestigao Đokovića,a to je suština,biti prvi na ATP listi na kraju godine jer se to broji,broje se i nedelje na prvom mestu ATP liste(ne ATP trke koja služi samo za završni turnir jer prvih osam sa ATP trke idu u London).

HM

pre 9 godina

@bt Novak nije mlad kao 2011, uz to njegovi prioriteti se menjaju. Nerealno je ocekivati da se ponovi takva godina. Tu je i Nadal kao faktor. Bice gladan uspeha. Ruku na srce realno je Nadal imao mnogo pehova, od povrede na AO, do operacije creva. Bice interesantno kako ce se on i Nole nositi sa ovim nesto mladjim igracima. Mislim da ce i dalje njih dvojica drzati konce u svojim rukama, samo sto verujem da ce se Spanac vise posvetiti gren slemovima. Videcemo i Noletovu taktiku, desavalo se da ide maksimalno na mastersima i turnirima 500 a onda ne osvoji gren slem. Sve u svemu nadam se da Nole ima dovoljno goriva da zadrzi prvo mesto jer ga zasluzuje vise od Federera.

masterkg

pre 9 godina

@djwhite
Ni blizu.
Posto ima 490 poena prednosti na Race Listi, Novak sada zavisi i od Rodzerovih rezultata.
Da osvoji oba turnira Novak ce imati isto poena koliko ih ima sada. A Federer je prosle godine u Parizu i Londonu ukupno osvojio oko 700 poena. Dakle, da dodje do finala na oba turnira, prvi je. Jos ima Dejvis Kup finale da igra.
(ne, 27. oktobar 2014 16:01)
Ne znaš ti šta je race lista, očigledno :-)))

robin hud

pre 9 godina

@sasa jokic
Opet lupas.
Federer je osvojio dva turnira zaredom, oduvao Djokovica bez problema i na 2 turnira izgubio tri seta.
Igra toliko dobro da Novak vise ne moze nista da mu uradi svojim pasing shotovima, posto je RF malo poboljsao izlaske na mrezu.
Novak tesko stize do finala Pariza, a ako stigne tamo ce ga Federer oduvati, dok se London zna da ga osvaja Federer, ipak je on sestostruki sampion.
Novak s druge strane igra ocajno, ne bi bilo iznenadjenje da ga vec Kolsrajber izbaci.
(haha, 27. oktobar 2014 15:34)
Ja nisam mogao da izdržim a da ne reagujem na ovakve budalaštine. Svaka čast Jokiću.
Novaku je trenutno u glavi samo rođenje deteta i biće veliki uspeh da to prenebregne sam sa sobom, ma koliko se trudio. On je naravno veliki profesionalac i sigurno će pokušati. Što se tiče Rogera on jeste u formi, ali ima dosta mina usput i ne verujem da će izdržati. Dovoljan je jedan fizički teži meč. Novak je o ovoj situaciji već govorio i ranije, ključ ovakve situacije je američka turneja. Mislim da ne postoji normalan čovek na koga ne utiče rođenje deteta na profesionalne aktivnosti.
Što se tiče pasinga još je on tu, ne brinite, vidim da još niste zaboravili Vimbldon.

NemanjaVac8

pre 9 godina

Nole je kralj. Ne verujem da će uraditi nešto značajno na prestojećim turnirima, do kraja sezone, prosto to se može zaključiti iz svih prethodnih sličnih situacija. Noleta su dosta poremetile u smislu tenisa neke prelepe stvari a najleša je svakako rođenje sina. Naš Nole kao teniser mnogo zavisi od stvari van terena. Spada u sportiste koji da bi dali svoj maksimum moraju da u svom okruženju imaju savršenu mirnoću.Čak i to da kada je "Vajda tu Nole osvaja" ima veze sa tim što je Vajda Noletu bukvalno kao član porodice i što samo bitisanje Vajde uz Noleta njemu pruža dotanu mirnoću i sigurnost.Nole u smislu tenisa gotovo da nema više gde da napreduje, ali ako bi uspeo da sebe izdriluje da u nestandardnim okolnostima može da pruži svoj teniski maksimum i da tada bude maskimalno posvećen tenisu, bio bi sigurno nepobediv. Ipak ja ga obožavam baš zato što je ovakav kakav je, verujem da tako misli i većina njegovih mnogobrjnih fanova širom sveta.Nije baš sve u pobedama i rekordima, a i sport uopšte veoma snažno može da prenese važne poruke koje mogu značajno da utiču na svet i društvo.Svaka čast Rafi i Rodžeru i oni šire te snažne poruke, ali Noletove su sasvim specifične prirode, verujem da mi u Srbiji najbolje znamo o čemu mislim kada ovo kažem, tako da nema potrebe da dodatno pojašnjavam.

djwhite

pre 9 godina

Treba pojednostaviti stvari.Ako Đoković osvoji bar jedan od dva preostala turnira (Pariz ili London) biće prvi na kraju godine. Matematika teorijski ostavlja mogućnost da iako uzme jedan a ispadne u prvom ili drugom kolu ili ne prođe grupu drugog turnira a Fed igra finale jednog a osvoji drugi i Dejvis Kup Đoković ne bude prvi na kraju godine ali to je domen teorije.U realnosti jedna titula Đokovića do kraja je nenadoknadiva za Fed-a u borbi za prvo mjesto.

Dott

pre 9 godina

Ja ne znam, ovaj Rodzer je prava neman, pa 2013tu zavrsio je na broju 6 i taman pomislih da je on plus kvan perfekt za tenis, kad on poput feniksa, evo ga opet. I sad od Noleta vise nista ne zavisi, vec od toga dokle ce Rodzer dogurati i ako Nole osvoji ponovo oba turnira.
Ja prosto ne verujem, Rodzer je sam vrag prosto. Alo Rodjo, pa pogledaj malo decu pusti vise taj tenis, davno si postigao vise nego iko, gledati dcu kako rastu je veoma vazno, ucestvovati u njihovom vaspitavanu i uciti ih zivotu iz svoje perspektive.

Moje ime

pre 9 godina

@ne
Lupaš.Jedan od 2 mastresa je Novakov i prvo mesto na zvaničnoj rnkig listi ATP-a je zagarantovano.Pišete nešto o čemu blage veze nemate.

Robert

pre 9 godina

Ne mogu da verujem da ste počeli da brojite i izgubljene setove, kao i spasene meč lopte, kao faktor za procenu forme igrača. Sada, u Federerovom sučaju, ispada to kao nešto negativno, a drugi bi se nazivali "mentalnim gromadama" kada isčupaju meč uprkos tome što su bili na ivici poraza.

Po tom kriterijumu, Endi nije nikakva pretnja, jer je spasio 10 meč lopti u par nedelja, i to protiv istog igrača. :D Izgubio je i podosta setova, a odigrao i 5 turnira za 5 nedelja. Definitivno nema razloga za strah. Da, jesam sarkastičan. :D

djwhite

pre 9 godina

@ne

Slabo poznavanje pravila bodovanja ili slabo poznavanje matematike.I još jedna ključna stvar.Ko misli da će Federer uzeti više od jedne titule do kraja sa sve DC grdno se vara.

haha

pre 9 godina

@sasa jokic
Evo, necu ti reci da lupas.
Federer je spasavao mec lopte i spasao ih. Dakle, izvukao se. Bio mu je to mislim prvi mec posle duge pauze. Logicno da je bio u losijoj formi. Forma se gradi tokom turnira, igrom.
I u takvoj formi, sa igrom koja mu je jedva bila dovoljna protiv Majera, on pobedjuje Novaka bez ikakvih problema. Sta to govori o Novakovoj igri?
Protiv Simona spasavao set lopte ali i sam imao mnogo brejk lopti koje nije iskoristio. Ipak, pobedio.
Izgubio set protiv Istomina i Karlovica. Nista strasno, ipak je osvojio turnir. Nije ni Novak bas bez izgubljenih setova osvajao dosta turnira.
Spasavao je i on u najboljim periodima karijere mnogo mec lopti. Tako se stice samopouzdanje, kad pobedis posle spasenih mec lopti pocinjes da se osecas nepobedivo, a onda i sigurnost u igri raste, sto je bilo jako vidljivo kod Rodzera u Bazelu.
Ovo za Nadala ne bih komentarisao. On u ovom delu sezone i nije neka pretnja cak i kada je u formi. To je odavno poznato. Sada je to jos vise tako, jer nazalost covek nema srece sa povredama i zdravljem uopste.
U Bazelu i Sangaju ne verujem da bi se ni u vrhunskoj formi borio za titulu.
Federer igra sjajan tenis vec mesecima. Jos od Halea je na svim turnirima, osim US Opena igrao finale (Halle- titula; WB:finale; Kanada:finale; Sinsinati: titula; US:polufinale; Sangaj: titula; Bazel: titula). Znaci 4 titule na 7 turnira.
To je za respekt, bez obzira na izgubljene setove.

Joker vs Fedex fenova

pre 9 godina

@zoran
Više nebuloza u jednom jedinom postu, nikada nisam pročitao.Svaka čast!!!
Pozdrav za Sašu i objektivne i analitičke tekstove u vezi sa belim sportom.

Dragi

pre 9 godina

Cestitke Sasi , volim da citam njegove tekstove i veoma je dobar poznavalac tenisa i prilika u njemu. Ja retko kad komentarisem jer nemam bas puno vremena , uglavnom procitam komentare od Jove, Prede , ranije Dilan Dog-a ...
Sad sam procitao sve i ne mogu da verujem koliko ljudi neznaju ili neprate , a vole da komentarisu i budu bitni! Prvo ( Zoran ) mesa ATP listu i rejs listu za London i kaze Novak ima 490 poena vise od Federera i ne moze vise nista da osvoji jel brani sve od prosle godine, pa ako gledas tako onda ima 2230 poena vise po ATP listi , gde se poeni brisu posle Mastersa u Parizu i dolazi se na realniju rejs listu ( bodovi osvojeni u ovoj godini ) !!!
Sto se tice mogucih bodova iz Dejvis kupa , Federer tek treba da osvoji tih mogucih 220 poena i to tek posle Londona , tako da ako ih osvoji , a vec ih ubrajate u razliku , Nole ima 270 sigurnih poena vise i treba samo da izdrzi i bude ispred Federera u naredna dva turnira ili da osvoji jedan od ta dva i time najverovatnije i ostane na prvom mestu, osvajanjem Londona i teoretski !
Tako da ljudi nemesajte babe i zabe i sko vec komentarisete bar se malo informisite prvo. Isto vazi i za osobu koja se potpisuje sa ( ne ) ! Izvinjavam se na preopsirnom komentaru :)
Nole no 1

haha

pre 9 godina

@robin hud
Dovoljan jedan fizicki tezi mec?
Pa Federer je u Sangaju imao izuzetno fizicki tezak mec kada je spasao cak 5 mec lopti i opet mu to nije smetalo da pobedi Novaka i osvoji turnir. Toliko o tome.
Apsolutno se slazem sa tobom da dobijanje deteta utice na coveka pa samim tim i na tenisere i njihovu igru.
Tako je i na Federera uticalo to sto je dobio sinove pa je manje trenirao i samo zbog toga ipak nije osvojio Vimbldon ove godine...
Pasing je tu naravno, ali manje efikasan, sto se lepo videlo u Sangaju.
Mozes lako naci na teniskim portalima (stranim) analize tog meca gde pravi strucnjaci lepo analiziraju i objasnjavaju kako je Rodzer promenio izlazak na mrezu i tako dosta neutralizovao pasing udarce protivnika.

robin hud

pre 9 godina

U Bazelu i Sangaju ne verujem da bi se ni u vrhunskoj formi borio za titulu.
Federer igra sjajan tenis vec mesecima. Jos od Halea je na svim turnirima, osim US Opena igrao finale (Halle- titula; WB:finale; Kanada:finale; Sinsinati: titula; US:polufinale; Sangaj: titula; Bazel: titula). Znaci 4 titule na 7 turnira.
To je za respekt, bez obzira na izgubljene setove.
(haha, 28. oktobar 2014 01:09)
Umalo da zaboravim. Roger bi, a siguran sam i ti pre njega, menjao sve te titule za još jednu Vimbldonsku. Shvatiće te vi kad tad ko je poslednje 4g najbolji.

sasa jokic

pre 9 godina

Ha, ha@ da budes kulturan, ne ocekijem, ali ocekujem da procitas sta sam napisao i da argumemtovano to argumentima demantujes.
Rodzer je osvojio Sangaj, tako sto je u mecu sa Majerom spasio 5 mec lopti, a protiv Simona u finalu 4 set lopte. Nole je u Sangaju kiksnuo protiv njega, iako je pre toga igra odlicno, a u finalu Pekinga pocistio Berdiha, kao niko do tada. Da li je provlacenje protiv Majera i borba sa Simonom
pokazatelj vrhunske igre? Ja mislim da je pobeda na iskustvo i srecu.
U Bazelu, gubi set od Istomina i Karlovica? Da li je to pokazatelj vrhunske igre? Ja mislim da nije.
Prema tome, sacekaj Pariz i London i videces ko je gde.
Da je Rafa uspeo da odrzi formu (kao sto poslednjih par godina ne uspeva) da li bi Rodzer osvojio Bazel ili Sangaj? Nisam siguran.
Svaka cast za postignuto, ali Nole je jednostavno bolji igrac od njega od 2011. Po svim pokazateljima. I u medjusobnim duelima, i u broja GS i masters titula, i po nedeljama provedenim na No.1.
Sad opet budi nevaspitan, pa reci da lupam.

Одани навијач

pre 9 godina

Извињавам се унапред неистомишљеницима. Сматрам да је Новак Ђоковић толико велики шампион да су његови досадашњи резултати тек половина онога што ће тек да освоји. Његов успон је постепен али равномеран. То је једна правилна вертикала са незнатним осцилацијама. Дакле, завршава ову годину као неприкосновени број 1 и сустиже Надала на вечитој листи по броју недеља на првом месту. Ова година у је животно најважнија и хвалабогу, још боља од 2011, која је била спортски фантастична. Венчање и рођење сина су му дали потпуну заокруженост карактера, остваривши тако поред спорта, још и оне важније, најтананије жеље. Зато ће своју супериорност тек сада исказати. Потпуно смирен и релаксиран, испуњен узвишенијим благодетима која пружа само такмичење, донеће опет велика задовољства својим навијачима, својим пријатељима и породици. Зато срећно и храбро у нове победе! П.С. Сјајна професионалност, аналитичност, таленат и умеће које има јединствени Саша Озмо, не значе увек и добронамерност. Нарочито према Новаку.

Ivan

pre 9 godina

@mik
U ponedeljak, 03.11.2014.godine, ATP lista i ATP race to London lista se izjednačavaju, odnosno brišu se poeni osvojeni prošle godine na mastersu u Parizu i na završnom turniru u Londonu. (Novaku se briše 2500 poena)
Na taj način se pred završni turnir dobija lista koja računa samo rezultate u takmičarskoj sezoni 2014 (ili u tekućoj kalendarskoj godini, ako je tako lakše za shvatiti).
Elem, može se desiti da Federer već u ponedeljak bude prvi na ATP ranking listi, ukoliko Novak izgubi pre finala a Federer osvoji Pariz. Na primer, ako Novak ispadne u polufinalu a Federer osvoji turnir, onda je Federer prvi sa 150 poena prednosti, pred završni turnir u Londonu. Tada bi Novak morao da osvoji London bez izgubljenog meča, da bi bio sigurno prvi na kraju godine (Year end No1), bez obzira kako Federer odigra.
Sa druge strane, ako Novak osvoji Pariz, tako što bi pobedio Federera u finalu, morao bi da dodje neporažen do finala u Londonu, da bi sigurno bio prvi na kraju godine.
Ima dosta različitih kombinacija ali činjenica je jedna a to je da Novak ipak ima 490 poena prednosti i drži stvar u svojim rukama.
I baš uprkos tome, što ceo svet želi da vidi Federera na prvom mestu na kraju godine, nadam se da će Novak biti najjači sada, baš svima u inat i da će na ova dva turnira konačno izjednačiti međusobni skor sa Federerom.
Pozdrav svim poštovaocima teniske igre!

goran bl

pre 9 godina

race lista je "lista" pa kako to ne mozete shvatiti? 490 poena prednosti I ko osvoji vise do kraja godine je prvi...znaci ne bitno ko vise brani..ko vise osvoji? moze Nole da ispadne u drugom kolu oba puta ako federer isto tako ispadne u drugom kolu opet je Nole prvi? ne sa 13000 poena vec sa 95000 ali prvi ej prvi????

igor

pre 9 godina

@Koliko "sluchajnosti"....
(zoran, 27. oktobar 2014 13:21
Zorane, kazes ako Fedex dodje do finala Pariza sigurno je prvi. Podsecam te da finalista Pariza osvaja 600 poena, a za finale ATP u Londonu 1000, sto je ukupno 1600 plus 225 ako uzme Dejvis kup je ukupno 1825 bodova!!!!Nole ima sada prednost od 2230 bodova, kada mu se oduzmu bodovi od Dejvis kupa 150 bodova, to je 2080 bodova. 2080 bodova koliko Novak moze do kraja da odbrani ako uzme oba trofeja je vise nego 1825 bodova koliko moze Fedex da uzme ako igra dva finala i osvoji Devis kup!! Vi vec svi otpisaste Novaka!! A u Londonu ce Fedex imati i malo teze protivnike jer je sada izbegao Ferera i pre svega Mareja sa kojim se nije mesecima sastajao!! Bice tesko, ali i dalje Novak ima sve u svojim rukama!!!

robin hud

pre 9 godina

(ne, 27. oktobar 2014 16:01)
Ne znam koliko vas ima sa tim nikom ne, ali si ti sinko u dubokoj zabludi. Sigorno si neko nov na ovoj stranici kad ti nije jasno bodovanje. Moraćeš sam da prokljuviš kako se boduje, tada će ti biti najjasnije. Nadam se da ćeš uspeti.

??

pre 9 godina

@igor
Ferer je za Federera mnogo lagan protivnik, jednostavno nikada ga nije pobedio.
Marej je los i nema nikakve sanse da pobedi ni Federera ni Novaka.
U Londonu za njih 2 malo ko moze biti opasan. Eventualno za Novaka Vavrinka ili Dimitrov, za Federera mozda samo Vavrinka i to ako udje u formi iz 1 dela sezone.
Ostali su lagan plen i za Novaka i za RF.
U Parizu se moze svasta desiti, ali ipak je najrealnije finale RF-Novak, iako ce i ostali imati sta da kazu.

robin hud

pre 9 godina

(haha, 28. oktobar 2014 00:46)
Stalno upotrebljavaš taj termin "oduvati", pa me živo interesuje šta ti to znači. Znam da teniseri ne jedre dok igraju.Da li je oduvati pobeda u dva seta sa po jednim brejkom? Ili je to pobeda u tri seta kad protivnik dobije 4 gema. Očigledna je ostrašćenost Fedrerom u komentarima, a to vodi u slepilo. I pored toga što se desilo u poslednjem meču, Federer nije glavni favorit u borbi za 1 mesto, kao i što nije favorit u meče sa Novakom. To isto možeš pronaći na istim tim stranim portalima.

Beker Šmeker

pre 9 godina

Stvarno težak žreb. Kao da kreće od 1/4 finala na GS turniru.
Ali opravdanje tipa - umoriće se ako dođe do finala je smešno.
On je broj 1. Jedna od njegovih odgovornosti je da bukvalno mora biti fizički spreman ako već ide na turnir. Kraj sezone je za sve tenisere ne samo za Novaka. Mislim, realno, ako nemaš kondicije uzmi tegove na noge pa svaki dan po 20KM trči i eto ti kondicije. Smešno zvuči ali u stvari tako to ide u sportu, ko se sprema i trenira kao blesav,... pa taj je spreman, ko bleji ili neke druge obaveze stavlja ispred posla, taj neće biti maksimalno spreman.
I onda, jedno je kada izgubiš od protivnika koji je igrao odlično, ali i ti si, međutim nisi imao sreće. A drugo je kada te neko dobije na snagu i kondiciju, a odigrao je prosečno.
Što se psihičkoh tereta tiče Novak najzad može da odahne. Sve u vezi trudnoće je prošlo OK. Dobio je zdravog sinčića, Jelena je ok, sve je prošlo u najboljem redu i on nema više tih briga.
Ali koliko mu je sve to oduzelo dana da se spremi?, to je pitanje.
Neće moći protiv Kolšajbera da se uvežbava, ni u 3 kolu, moraće odmah da zaigra kao da igra finale Mastersa. Takvi su protivnici.
Sve u svemu, ako je Novak trenirao, biće teško ali ne vidim sem Federera da može iko da ga dobije danas. Ako se nije spremao, budite spremni na nerviranje i lude mečeve gde je sve moguće!

shkecshko

pre 9 godina

Mislim da zreb nije toliko los po Djokovica. Zapravo je test da li dolazi spreman psihicki na turnir ili ne. Ako je spreman finale sa Fedexom je zagarantovano a tu se pokazalo da se nikad ne zna zbog Noletovog pritiska. Sa jedne strane dobice dodatno samopuzdanje da je sada sve ok i da je postao otac, tako da mislim da se moze ocekivati finale! Ako dolazi nespreman sve je moguce pa ida ispadne u 3.kolu od mnogo slabijih napaljenih protivnika koji osete krv...

Federeru ce nadam se Chardy pomrsiti rcune vec u drugom kolu, solidno igra, i sa malo srece i punim Bersijem sve je moguce. Ako prodje dalje, Berdih ili Gilardo mu dolaze na polufinale, a Noletu Vases Pospil ili neko od francuza pod uslovom da bude ok :)

Covek koji iz senke moze daleko je Jack Sock :)))

Ajmo NOLE!

??

pre 9 godina

@mik
Ne, ATP "trka" je ustvari nova ATP lista.
Na kraju sezone teniserima ostaju samo poeni sa ATP trke, tj. liste Race to London.
Ta lista pokazuje poene osvojene ove godine, a na kraju sezone se samo ti poeni racunaju.
Vec sledeceg ponedeljka brisu se svi poeni osvojeni prosle godine.
Tako da je sada vazna samo "Race to London" lista.