Četvrtak, 23.10.2014.

15:03

Anu samo pobeda od 2-0 vodi dalje

Ana Ivanović u petak od 13.30 po srednjoevropskom vremenu sa Simonom Halep igra odlučujući meč za plasman u polufinale WTA završnog turnira.

Izvor: SO

Anu samo pobeda od 2-0 vodi dalje IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

jota

pre 9 godina

Veliki san navijac Ane Ivanovic, ali i svih nasih teniskih ambasadora u svetu. Od Krajinovica, preko Bojane do Novaka.

Od srca zelim Aninu pobedu od 2-0 nad Simonom i plasman u polufinale zavsnog turnira osam najboljih u Singapuru.

Bio bi to veliki Anin uspeh na kraju odlicne sezone i slag na torti.

Nesumljivo je Halepova momentalno u boljoj formi od nase Ane, a o Sereni nije potrebno nista govoriti osim - jedna od najboljh teniserki svih vremena.

Na ovakvom nivou takmicenja tesko mozemo ocekivati da neko nekoga pusti iz bilo kojih razloga - licno prijateljstvo, obe nose Adidas opremu, odmaranje pred polufinale.
Za svaki dobijeni mec se dobija velika svota novaca, ali i 230 WTA poena. Mozda gresim u vezi sa poenima, ispravite me.

Kao svaki navijac nadam se pobedi Ane u dva seta, ali to se sa ovom formom i igrom Halepove tesko moze ostvariti. Mada sport ne bi bio zanimljiv kada bi svi favoriti i bolje plasirani igraci na WTA listi pobedjivali.

Dakle, umereni optimista jesam, ali ako Ana i ne uspe da se plasira u polufina nista nije strasno.

Realno prognoziram da Ana nece uspeti, a srce mi kuca svom zestinom i zeljom da je vidim u polufinalu.

Dakle, napred Anci, igru imas, motiv je veliki, ulog jos veci, samo da te prati sreca i da tvoj strah od neuspeha ne bude faktor odluke.

POZDRAV SVIM LJUBITELJIMA TENISA I LJUDIMA DOBRE VOLJE.

Ratko Jevtovic

pre 9 godina

(ja, 23. oktobar 2014 20:02)
Totalni si Car! Vrlo lepo i analiticno!
Ana nema kalkulacija! Samo hrabro i napred! Svi smo uz tebe!
Pozdrav iz Perta, Australija

Marko

pre 9 godina

Recimo da li bi Halep mogla da preda mec Ani bez borbe (nesto me ledja bole danas), odmori se jedan dan i istim udarcem izbaci Serenu iz dalje igre. To bi bio najpovoljniji ishod za sve osim Serene.

rajko

pre 9 godina

Mnogi nijesu pročitali tekst do kraja a komentarišu.Ako tri teniserke imaju isti broj pobjeda i poraza gledaju se međusobni susreti.Ako svi imaju isti skor kao što bi ovdje u slučaju Anine pobjede bio 1:1 gleda se set razlika.Ako Ana dobije sa 2:1 imala bi skor 2:3 i ispala bi jer bi Simona imala 3:2,Serena 2:2.Ako bi Ana dobila sa 2:0 sve tri bi imale skor u setovima 2:2 i odlučivala bi gem razlika u međusobnim susretima.Halep da izgubi oba puta sa po6:0 imala bi gem razliku u međusobnim susretima 12:14(-2) i bila bi ispred Serene koja ima -6(14:20).Ako Ana dobije dva puta sa po 7:6 imala bi gem razliku -2(22:24) i bila bi ispred Serene (-6).Mečevi sa Bušar se ne računaju osim da sve tri teniserke imaju identičnu set i gem razliku u međusobnim susretima.

nada22

pre 9 godina

Nadam se da će Ana pobediti. Za nju je ovaj meč veoma važan u svakom smislu (prolazak u polufinale, samopouzdanje, bodovi), a mene bi još i (posebno!) obradovalo da Serena ne prođe dalje.

da

pre 9 godina

Sutra su sve oci WTA, teniserki i navijaca uprte u Halep. Sutra ona sebi gradi ugled. Ili je sportistkinja koja se ne boji nikoga i ide do titule preko svih ili je obicna kalkulatorica.

pera

pre 9 godina

A šta ako Halep preda iz nekog razloga, a prethodno osvoji 5 ili više gemova? I šta ako se to dogodi u prvom, a šta u drugom setu pri dobijenom/izgubljenom prvom setu?

ja

pre 9 godina

Tex Wieler
U principu si u pravu , sem par sitnih gresaka
Prvo Ana nema 20:17, nego 20:16 u gemovima.
Ipak ne gleda se gem razlika nego gem kolicnik a to nije isto.
Ako na primer osvojite set sa 6:4 imate kolicnik 1,50, a ako osvojite set sa 7:5 imate kolicnik 1,40.
U oba slucaja je razlika u gemovima +2, ali kolicnici nisu isti, jer bolji kolicnik ima onaj ko izgubi manje gemova.
Iz tog razloga Ani ne bi bilo dovoljno 7 gemova razlike za prvo mesto u grupi, vec minimum 8.
Sa 7 gemova vise bi imala vise gemova u plusu od Halep ali losiji kolicnik od nje, jer je jednostavno izgubila vise gemova i Halep bi bila prva.
Dakle Ana moze biti prva samo pobedom tipa 6:2 6:2 ili 6:1 6:3 ili 6:0 6:4.
Halep obezbedjuje prvo mesto onog trenutka kada osvoji 5 gemova u mecu sa Anom.
Na kraju medjusobni duel se gleda samo ako 2 tenisera imaju isti broj pobeda i istu set razliku.
Da je na primer Serena pobedila Busar sa 2:1 i Ana istim rezultatom Halep, onda ne bi 3 teniserke bile izjednacene nego samo dve Ana i Serena.
U tom slucaju se ne bi ni gledao gem kolicnik vec bi Serena isla dalje na osnovu pobedeu medjusobnom duelu.
Posto je Serena pobedila sa 2:0 to se ne moze desiti.
Ana pobedom od 2:0 ide dalje, a bilo kojim drugim rezultatom ispada.

wladou

pre 9 godina

Pritisak ogroman. Situacije u obe grupe su se zakomplikovale. U suprotnoj grupi jos se ne zna nista, pogotovu ako Sharapova dobije Radwansku 2-0. Ana mora da kida forhendom sutra! Idemooo! Jedva cekam da pocne mec :D

v

pre 9 godina

Dobija Simona jer je bolja igracica sa jakim mentalnim sklopom. Ako pogresim, rado cu se izviniti javno. Naravno ovo pod uslovom da Simona igra bez kalkulacija. U svakom slucaju napred Ana, ja bih prva volela da nisam u pravu i da me demantujes.

Tex Wiler

pre 9 godina

U slučaju da Ana izgubi 6 gemova ili više, Serena ide dalje. Ako recimo Ana dobije 6-3 6-3, gem razlika Serene i Ane je jednaka (24-10) ali Serena ide dalje jer je pobedila u međusobnom susretu.
Dakle, Ana mora da bude ubedljiva protiv Halep kako bi prošla dalje.
(stole, 23. oktobar 2014 15:21)
Stole,brate kako li si samo ovo izračunao,svaka čast.Evo trenutne situacije: Simona : setovi :4 : 0 gemovi : 24 :8 + 16
Serena : 4 : 2 26 :22 + 4
Ana : 2 : 2 20 :17 + 3.
Dakle svaka pobeda Ane isključivo od 2 : 0 je vodi dalje,makar ona bila i dva puta 7:6 jer će u gemovima imati +5 što je ,Stole malo bolje od +4.
Ana može biti čak i 1 ako pobedi sa 2:0 a razlika u gemovima bude 7 i više.Ne može proći sa 2:1 jer će u setovima imati skor od 4:3.Stole jel sad jasno.

precizna mehanika

pre 9 godina

Samo FED KUP mecevi iz prve svetske grupe ulaze u zvanicnu WTA h2h statistiku, ali svi pamtimo da je Ana igrala ove godine jos jedan mec sa Halepovom i pobedila je u sred Bukuresta 2-0 rezultatom, tako da je situacija mnogo bolja nego sto izgleda, pogotovo sto se polufinala igraju vec sledeci dan, pa bi bilo neobicno da Rumunka iz sve snage izgara sutra na terenu samo da bi ugurala najbolju teniserku danasnjice Serenu Vilijams u polufinale, a sama bila premorena za polufinale.

goran

pre 9 godina

Meca nema na livescoru ni danas ni u najavi za sutra, kad se uopste igra i zasto ga sport klub ne prenosi, prenosi sve druge meceve, a ovaj ne. Ok neptunas zvezda na prvom sk, ali imaju drugi, treci, sesti...

Srdjan

pre 9 godina

Niko nije lud ovde nekoga da pusta jer svaka pobeda donosi bodove i dosta novca tako da Simona sigurno nece pustiti Anu. Ana moze dalje, moze dobiti sa 2-0 ali mora od pocetka do kraja da bude vrlo agresivna i da ne dozvoli da je strah, tj. psiha unisti...

ja

pre 9 godina

Ana prolazi dalje sa bilo kojom pobedom od 2;0.
Ne gleda se gem razlika nego gem kolicnik a to je odnos dobijenih i izgubljenih gemova
Serena ima 26:22 u gemovima i kolicnik od 1,18.
Ana i sa pobedom u dva tai brejka sto je najlosija varijanta ima 34:28 sto je kolicnik od 1,21, dakle bolji od Sereninog.
Ako izgubi bar jedan set Ana automatski ispada, jer bi imala losiji set kolicnik od Serene.
Opet ako bi Ana pobedila sa 2.0, a Halep ne osvoji vise od 4 gema, Ana bi imala bolji gem kolicnik i od rumunke i bila bi prva u grupi.

Dakle Halep svakako ide u polufinale, a treba joj samo 5 gemova da obezbedi prvo mesto u grupi.

Pera

pre 9 godina

Ana dobija 6-4, 6-4
Halep ostaje prva u grupi, Serena ispada.
Realno je tesko da ne dodje do takvog ishoda, ne moraju one da se dogovaraju, to je prosto rezultat koji obema odgovara.

xyz

pre 9 godina

stole ne ide ti matematika izgleda..bilo koja pobeda ane u dva seta, cak i 7:6, 7:6 je vodi u polufinale jer ce imati bolji odnos gemova od serene :)))

mst

pre 9 godina

Interesantan razvoj dogadjaja. Halep ima sansu da porazom izbaci Serenu i sebi otvori put do titule jer je zaista tesko u 5-6 dana dva puta pobediti Serenu. Videcemo kakav karakter ima Halep

D

pre 9 godina

Idemo Ana, od tebe zavisi.A Simona prolazi svakako, opet ne bi volela da u potencijalnom finalu igra sa Serenom, pa mozda opustenije udje u mec i pokloni Ani pobedu, samim tim i prolaz.

Rodzer

pre 9 godina

Bilo koja pobjeda od 2-0 vodi Anu dalje. Ne gleda se gem razlika niti gem kolicnik vec procenat osvojenih gemova. Serena je trenutno na 54% a Ana i sa pobjedom od 7-6 7-6 ima 55%...

svi pametni

pre 9 godina

Članak je ipak nedorečen, jer kaže da Ana u slučaju pobede od 2-0 ide dalje zbog bolje gem razlike, a ta gem razlika nije još definitivna jer poslednji Anin meč još uvek nije odigran.
U slučaju da Ana izgubi 6 gemova ili više, Serena ide dalje. Ako recimo Ana dobije 6-3 6-3, gem razlika Serene i Ane je jednaka (24-10) ali Serena ide dalje jer je pobedila u međusobnom susretu.
Dakle, Ana mora da bude ubedljiva protiv Halep kako bi prošla dalje.
(stole, 23. oktobar 2014 15:21) Kojom matematikom si dosao do 24-10??????? Prvo Ana ima 4-6,4-6 protiv Serene i ako dobije 6-3,6-3 kako ti strucnjak kazes imace 22-18,a Serena ima 6-4,6-4,0-6,2-6 znaci 14-20!!!!! Nemoj da pratis nesto sto ne razumes

stole

pre 9 godina

Članak je ipak nedorečen, jer kaže da Ana u slučaju pobede od 2-0 ide dalje zbog bolje gem razlike, a ta gem razlika nije još definitivna jer poslednji Anin meč još uvek nije odigran.
U slučaju da Ana izgubi 6 gemova ili više, Serena ide dalje. Ako recimo Ana dobije 6-3 6-3, gem razlika Serene i Ane je jednaka (24-10) ali Serena ide dalje jer je pobedila u međusobnom susretu.
Dakle, Ana mora da bude ubedljiva protiv Halep kako bi prošla dalje.

Zoki

pre 9 godina

Ana ako bude na nivou moze bez problema da dobije 2:0, ali ja se iskreno nadam da ce simoni nedostajati motiva za umaranje a samim tim bolje da izbjegne samu Serenu u finalu jer bi je ova ovog puta unistila... Nadajmo se najboljem. :)

mst

pre 9 godina

Interesantan razvoj dogadjaja. Halep ima sansu da porazom izbaci Serenu i sebi otvori put do titule jer je zaista tesko u 5-6 dana dva puta pobediti Serenu. Videcemo kakav karakter ima Halep

D

pre 9 godina

Idemo Ana, od tebe zavisi.A Simona prolazi svakako, opet ne bi volela da u potencijalnom finalu igra sa Serenom, pa mozda opustenije udje u mec i pokloni Ani pobedu, samim tim i prolaz.

Zoki

pre 9 godina

Ana ako bude na nivou moze bez problema da dobije 2:0, ali ja se iskreno nadam da ce simoni nedostajati motiva za umaranje a samim tim bolje da izbjegne samu Serenu u finalu jer bi je ova ovog puta unistila... Nadajmo se najboljem. :)

Tex Wiler

pre 9 godina

U slučaju da Ana izgubi 6 gemova ili više, Serena ide dalje. Ako recimo Ana dobije 6-3 6-3, gem razlika Serene i Ane je jednaka (24-10) ali Serena ide dalje jer je pobedila u međusobnom susretu.
Dakle, Ana mora da bude ubedljiva protiv Halep kako bi prošla dalje.
(stole, 23. oktobar 2014 15:21)
Stole,brate kako li si samo ovo izračunao,svaka čast.Evo trenutne situacije: Simona : setovi :4 : 0 gemovi : 24 :8 + 16
Serena : 4 : 2 26 :22 + 4
Ana : 2 : 2 20 :17 + 3.
Dakle svaka pobeda Ane isključivo od 2 : 0 je vodi dalje,makar ona bila i dva puta 7:6 jer će u gemovima imati +5 što je ,Stole malo bolje od +4.
Ana može biti čak i 1 ako pobedi sa 2:0 a razlika u gemovima bude 7 i više.Ne može proći sa 2:1 jer će u setovima imati skor od 4:3.Stole jel sad jasno.

precizna mehanika

pre 9 godina

Samo FED KUP mecevi iz prve svetske grupe ulaze u zvanicnu WTA h2h statistiku, ali svi pamtimo da je Ana igrala ove godine jos jedan mec sa Halepovom i pobedila je u sred Bukuresta 2-0 rezultatom, tako da je situacija mnogo bolja nego sto izgleda, pogotovo sto se polufinala igraju vec sledeci dan, pa bi bilo neobicno da Rumunka iz sve snage izgara sutra na terenu samo da bi ugurala najbolju teniserku danasnjice Serenu Vilijams u polufinale, a sama bila premorena za polufinale.

Srdjan

pre 9 godina

Niko nije lud ovde nekoga da pusta jer svaka pobeda donosi bodove i dosta novca tako da Simona sigurno nece pustiti Anu. Ana moze dalje, moze dobiti sa 2-0 ali mora od pocetka do kraja da bude vrlo agresivna i da ne dozvoli da je strah, tj. psiha unisti...

Pera

pre 9 godina

Ana dobija 6-4, 6-4
Halep ostaje prva u grupi, Serena ispada.
Realno je tesko da ne dodje do takvog ishoda, ne moraju one da se dogovaraju, to je prosto rezultat koji obema odgovara.

nada22

pre 9 godina

Nadam se da će Ana pobediti. Za nju je ovaj meč veoma važan u svakom smislu (prolazak u polufinale, samopouzdanje, bodovi), a mene bi još i (posebno!) obradovalo da Serena ne prođe dalje.

svi pametni

pre 9 godina

Članak je ipak nedorečen, jer kaže da Ana u slučaju pobede od 2-0 ide dalje zbog bolje gem razlike, a ta gem razlika nije još definitivna jer poslednji Anin meč još uvek nije odigran.
U slučaju da Ana izgubi 6 gemova ili više, Serena ide dalje. Ako recimo Ana dobije 6-3 6-3, gem razlika Serene i Ane je jednaka (24-10) ali Serena ide dalje jer je pobedila u međusobnom susretu.
Dakle, Ana mora da bude ubedljiva protiv Halep kako bi prošla dalje.
(stole, 23. oktobar 2014 15:21) Kojom matematikom si dosao do 24-10??????? Prvo Ana ima 4-6,4-6 protiv Serene i ako dobije 6-3,6-3 kako ti strucnjak kazes imace 22-18,a Serena ima 6-4,6-4,0-6,2-6 znaci 14-20!!!!! Nemoj da pratis nesto sto ne razumes

xyz

pre 9 godina

stole ne ide ti matematika izgleda..bilo koja pobeda ane u dva seta, cak i 7:6, 7:6 je vodi u polufinale jer ce imati bolji odnos gemova od serene :)))

Rodzer

pre 9 godina

Bilo koja pobjeda od 2-0 vodi Anu dalje. Ne gleda se gem razlika niti gem kolicnik vec procenat osvojenih gemova. Serena je trenutno na 54% a Ana i sa pobjedom od 7-6 7-6 ima 55%...

ja

pre 9 godina

Ana prolazi dalje sa bilo kojom pobedom od 2;0.
Ne gleda se gem razlika nego gem kolicnik a to je odnos dobijenih i izgubljenih gemova
Serena ima 26:22 u gemovima i kolicnik od 1,18.
Ana i sa pobedom u dva tai brejka sto je najlosija varijanta ima 34:28 sto je kolicnik od 1,21, dakle bolji od Sereninog.
Ako izgubi bar jedan set Ana automatski ispada, jer bi imala losiji set kolicnik od Serene.
Opet ako bi Ana pobedila sa 2.0, a Halep ne osvoji vise od 4 gema, Ana bi imala bolji gem kolicnik i od rumunke i bila bi prva u grupi.

Dakle Halep svakako ide u polufinale, a treba joj samo 5 gemova da obezbedi prvo mesto u grupi.

wladou

pre 9 godina

Pritisak ogroman. Situacije u obe grupe su se zakomplikovale. U suprotnoj grupi jos se ne zna nista, pogotovu ako Sharapova dobije Radwansku 2-0. Ana mora da kida forhendom sutra! Idemooo! Jedva cekam da pocne mec :D

rajko

pre 9 godina

Mnogi nijesu pročitali tekst do kraja a komentarišu.Ako tri teniserke imaju isti broj pobjeda i poraza gledaju se međusobni susreti.Ako svi imaju isti skor kao što bi ovdje u slučaju Anine pobjede bio 1:1 gleda se set razlika.Ako Ana dobije sa 2:1 imala bi skor 2:3 i ispala bi jer bi Simona imala 3:2,Serena 2:2.Ako bi Ana dobila sa 2:0 sve tri bi imale skor u setovima 2:2 i odlučivala bi gem razlika u međusobnim susretima.Halep da izgubi oba puta sa po6:0 imala bi gem razliku u međusobnim susretima 12:14(-2) i bila bi ispred Serene koja ima -6(14:20).Ako Ana dobije dva puta sa po 7:6 imala bi gem razliku -2(22:24) i bila bi ispred Serene (-6).Mečevi sa Bušar se ne računaju osim da sve tri teniserke imaju identičnu set i gem razliku u međusobnim susretima.

Marko

pre 9 godina

Recimo da li bi Halep mogla da preda mec Ani bez borbe (nesto me ledja bole danas), odmori se jedan dan i istim udarcem izbaci Serenu iz dalje igre. To bi bio najpovoljniji ishod za sve osim Serene.

stole

pre 9 godina

Članak je ipak nedorečen, jer kaže da Ana u slučaju pobede od 2-0 ide dalje zbog bolje gem razlike, a ta gem razlika nije još definitivna jer poslednji Anin meč još uvek nije odigran.
U slučaju da Ana izgubi 6 gemova ili više, Serena ide dalje. Ako recimo Ana dobije 6-3 6-3, gem razlika Serene i Ane je jednaka (24-10) ali Serena ide dalje jer je pobedila u međusobnom susretu.
Dakle, Ana mora da bude ubedljiva protiv Halep kako bi prošla dalje.

ja

pre 9 godina

Tex Wieler
U principu si u pravu , sem par sitnih gresaka
Prvo Ana nema 20:17, nego 20:16 u gemovima.
Ipak ne gleda se gem razlika nego gem kolicnik a to nije isto.
Ako na primer osvojite set sa 6:4 imate kolicnik 1,50, a ako osvojite set sa 7:5 imate kolicnik 1,40.
U oba slucaja je razlika u gemovima +2, ali kolicnici nisu isti, jer bolji kolicnik ima onaj ko izgubi manje gemova.
Iz tog razloga Ani ne bi bilo dovoljno 7 gemova razlike za prvo mesto u grupi, vec minimum 8.
Sa 7 gemova vise bi imala vise gemova u plusu od Halep ali losiji kolicnik od nje, jer je jednostavno izgubila vise gemova i Halep bi bila prva.
Dakle Ana moze biti prva samo pobedom tipa 6:2 6:2 ili 6:1 6:3 ili 6:0 6:4.
Halep obezbedjuje prvo mesto onog trenutka kada osvoji 5 gemova u mecu sa Anom.
Na kraju medjusobni duel se gleda samo ako 2 tenisera imaju isti broj pobeda i istu set razliku.
Da je na primer Serena pobedila Busar sa 2:1 i Ana istim rezultatom Halep, onda ne bi 3 teniserke bile izjednacene nego samo dve Ana i Serena.
U tom slucaju se ne bi ni gledao gem kolicnik vec bi Serena isla dalje na osnovu pobedeu medjusobnom duelu.
Posto je Serena pobedila sa 2:0 to se ne moze desiti.
Ana pobedom od 2:0 ide dalje, a bilo kojim drugim rezultatom ispada.

da

pre 9 godina

Sutra su sve oci WTA, teniserki i navijaca uprte u Halep. Sutra ona sebi gradi ugled. Ili je sportistkinja koja se ne boji nikoga i ide do titule preko svih ili je obicna kalkulatorica.

v

pre 9 godina

Dobija Simona jer je bolja igracica sa jakim mentalnim sklopom. Ako pogresim, rado cu se izviniti javno. Naravno ovo pod uslovom da Simona igra bez kalkulacija. U svakom slucaju napred Ana, ja bih prva volela da nisam u pravu i da me demantujes.

Ratko Jevtovic

pre 9 godina

(ja, 23. oktobar 2014 20:02)
Totalni si Car! Vrlo lepo i analiticno!
Ana nema kalkulacija! Samo hrabro i napred! Svi smo uz tebe!
Pozdrav iz Perta, Australija

jota

pre 9 godina

Veliki san navijac Ane Ivanovic, ali i svih nasih teniskih ambasadora u svetu. Od Krajinovica, preko Bojane do Novaka.

Od srca zelim Aninu pobedu od 2-0 nad Simonom i plasman u polufinale zavsnog turnira osam najboljih u Singapuru.

Bio bi to veliki Anin uspeh na kraju odlicne sezone i slag na torti.

Nesumljivo je Halepova momentalno u boljoj formi od nase Ane, a o Sereni nije potrebno nista govoriti osim - jedna od najboljh teniserki svih vremena.

Na ovakvom nivou takmicenja tesko mozemo ocekivati da neko nekoga pusti iz bilo kojih razloga - licno prijateljstvo, obe nose Adidas opremu, odmaranje pred polufinale.
Za svaki dobijeni mec se dobija velika svota novaca, ali i 230 WTA poena. Mozda gresim u vezi sa poenima, ispravite me.

Kao svaki navijac nadam se pobedi Ane u dva seta, ali to se sa ovom formom i igrom Halepove tesko moze ostvariti. Mada sport ne bi bio zanimljiv kada bi svi favoriti i bolje plasirani igraci na WTA listi pobedjivali.

Dakle, umereni optimista jesam, ali ako Ana i ne uspe da se plasira u polufina nista nije strasno.

Realno prognoziram da Ana nece uspeti, a srce mi kuca svom zestinom i zeljom da je vidim u polufinalu.

Dakle, napred Anci, igru imas, motiv je veliki, ulog jos veci, samo da te prati sreca i da tvoj strah od neuspeha ne bude faktor odluke.

POZDRAV SVIM LJUBITELJIMA TENISA I LJUDIMA DOBRE VOLJE.

pera

pre 9 godina

A šta ako Halep preda iz nekog razloga, a prethodno osvoji 5 ili više gemova? I šta ako se to dogodi u prvom, a šta u drugom setu pri dobijenom/izgubljenom prvom setu?

goran

pre 9 godina

Meca nema na livescoru ni danas ni u najavi za sutra, kad se uopste igra i zasto ga sport klub ne prenosi, prenosi sve druge meceve, a ovaj ne. Ok neptunas zvezda na prvom sk, ali imaju drugi, treci, sesti...

stole

pre 9 godina

Članak je ipak nedorečen, jer kaže da Ana u slučaju pobede od 2-0 ide dalje zbog bolje gem razlike, a ta gem razlika nije još definitivna jer poslednji Anin meč još uvek nije odigran.
U slučaju da Ana izgubi 6 gemova ili više, Serena ide dalje. Ako recimo Ana dobije 6-3 6-3, gem razlika Serene i Ane je jednaka (24-10) ali Serena ide dalje jer je pobedila u međusobnom susretu.
Dakle, Ana mora da bude ubedljiva protiv Halep kako bi prošla dalje.

da

pre 9 godina

Sutra su sve oci WTA, teniserki i navijaca uprte u Halep. Sutra ona sebi gradi ugled. Ili je sportistkinja koja se ne boji nikoga i ide do titule preko svih ili je obicna kalkulatorica.

goran

pre 9 godina

Meca nema na livescoru ni danas ni u najavi za sutra, kad se uopste igra i zasto ga sport klub ne prenosi, prenosi sve druge meceve, a ovaj ne. Ok neptunas zvezda na prvom sk, ali imaju drugi, treci, sesti...

v

pre 9 godina

Dobija Simona jer je bolja igracica sa jakim mentalnim sklopom. Ako pogresim, rado cu se izviniti javno. Naravno ovo pod uslovom da Simona igra bez kalkulacija. U svakom slucaju napred Ana, ja bih prva volela da nisam u pravu i da me demantujes.

svi pametni

pre 9 godina

Članak je ipak nedorečen, jer kaže da Ana u slučaju pobede od 2-0 ide dalje zbog bolje gem razlike, a ta gem razlika nije još definitivna jer poslednji Anin meč još uvek nije odigran.
U slučaju da Ana izgubi 6 gemova ili više, Serena ide dalje. Ako recimo Ana dobije 6-3 6-3, gem razlika Serene i Ane je jednaka (24-10) ali Serena ide dalje jer je pobedila u međusobnom susretu.
Dakle, Ana mora da bude ubedljiva protiv Halep kako bi prošla dalje.
(stole, 23. oktobar 2014 15:21) Kojom matematikom si dosao do 24-10??????? Prvo Ana ima 4-6,4-6 protiv Serene i ako dobije 6-3,6-3 kako ti strucnjak kazes imace 22-18,a Serena ima 6-4,6-4,0-6,2-6 znaci 14-20!!!!! Nemoj da pratis nesto sto ne razumes

rajko

pre 9 godina

Mnogi nijesu pročitali tekst do kraja a komentarišu.Ako tri teniserke imaju isti broj pobjeda i poraza gledaju se međusobni susreti.Ako svi imaju isti skor kao što bi ovdje u slučaju Anine pobjede bio 1:1 gleda se set razlika.Ako Ana dobije sa 2:1 imala bi skor 2:3 i ispala bi jer bi Simona imala 3:2,Serena 2:2.Ako bi Ana dobila sa 2:0 sve tri bi imale skor u setovima 2:2 i odlučivala bi gem razlika u međusobnim susretima.Halep da izgubi oba puta sa po6:0 imala bi gem razliku u međusobnim susretima 12:14(-2) i bila bi ispred Serene koja ima -6(14:20).Ako Ana dobije dva puta sa po 7:6 imala bi gem razliku -2(22:24) i bila bi ispred Serene (-6).Mečevi sa Bušar se ne računaju osim da sve tri teniserke imaju identičnu set i gem razliku u međusobnim susretima.

Tex Wiler

pre 9 godina

U slučaju da Ana izgubi 6 gemova ili više, Serena ide dalje. Ako recimo Ana dobije 6-3 6-3, gem razlika Serene i Ane je jednaka (24-10) ali Serena ide dalje jer je pobedila u međusobnom susretu.
Dakle, Ana mora da bude ubedljiva protiv Halep kako bi prošla dalje.
(stole, 23. oktobar 2014 15:21)
Stole,brate kako li si samo ovo izračunao,svaka čast.Evo trenutne situacije: Simona : setovi :4 : 0 gemovi : 24 :8 + 16
Serena : 4 : 2 26 :22 + 4
Ana : 2 : 2 20 :17 + 3.
Dakle svaka pobeda Ane isključivo od 2 : 0 je vodi dalje,makar ona bila i dva puta 7:6 jer će u gemovima imati +5 što je ,Stole malo bolje od +4.
Ana može biti čak i 1 ako pobedi sa 2:0 a razlika u gemovima bude 7 i više.Ne može proći sa 2:1 jer će u setovima imati skor od 4:3.Stole jel sad jasno.

pera

pre 9 godina

A šta ako Halep preda iz nekog razloga, a prethodno osvoji 5 ili više gemova? I šta ako se to dogodi u prvom, a šta u drugom setu pri dobijenom/izgubljenom prvom setu?

Zoki

pre 9 godina

Ana ako bude na nivou moze bez problema da dobije 2:0, ali ja se iskreno nadam da ce simoni nedostajati motiva za umaranje a samim tim bolje da izbjegne samu Serenu u finalu jer bi je ova ovog puta unistila... Nadajmo se najboljem. :)

mst

pre 9 godina

Interesantan razvoj dogadjaja. Halep ima sansu da porazom izbaci Serenu i sebi otvori put do titule jer je zaista tesko u 5-6 dana dva puta pobediti Serenu. Videcemo kakav karakter ima Halep

Pera

pre 9 godina

Ana dobija 6-4, 6-4
Halep ostaje prva u grupi, Serena ispada.
Realno je tesko da ne dodje do takvog ishoda, ne moraju one da se dogovaraju, to je prosto rezultat koji obema odgovara.

Marko

pre 9 godina

Recimo da li bi Halep mogla da preda mec Ani bez borbe (nesto me ledja bole danas), odmori se jedan dan i istim udarcem izbaci Serenu iz dalje igre. To bi bio najpovoljniji ishod za sve osim Serene.

ja

pre 9 godina

Ana prolazi dalje sa bilo kojom pobedom od 2;0.
Ne gleda se gem razlika nego gem kolicnik a to je odnos dobijenih i izgubljenih gemova
Serena ima 26:22 u gemovima i kolicnik od 1,18.
Ana i sa pobedom u dva tai brejka sto je najlosija varijanta ima 34:28 sto je kolicnik od 1,21, dakle bolji od Sereninog.
Ako izgubi bar jedan set Ana automatski ispada, jer bi imala losiji set kolicnik od Serene.
Opet ako bi Ana pobedila sa 2.0, a Halep ne osvoji vise od 4 gema, Ana bi imala bolji gem kolicnik i od rumunke i bila bi prva u grupi.

Dakle Halep svakako ide u polufinale, a treba joj samo 5 gemova da obezbedi prvo mesto u grupi.

Srdjan

pre 9 godina

Niko nije lud ovde nekoga da pusta jer svaka pobeda donosi bodove i dosta novca tako da Simona sigurno nece pustiti Anu. Ana moze dalje, moze dobiti sa 2-0 ali mora od pocetka do kraja da bude vrlo agresivna i da ne dozvoli da je strah, tj. psiha unisti...

nada22

pre 9 godina

Nadam se da će Ana pobediti. Za nju je ovaj meč veoma važan u svakom smislu (prolazak u polufinale, samopouzdanje, bodovi), a mene bi još i (posebno!) obradovalo da Serena ne prođe dalje.

D

pre 9 godina

Idemo Ana, od tebe zavisi.A Simona prolazi svakako, opet ne bi volela da u potencijalnom finalu igra sa Serenom, pa mozda opustenije udje u mec i pokloni Ani pobedu, samim tim i prolaz.

Rodzer

pre 9 godina

Bilo koja pobjeda od 2-0 vodi Anu dalje. Ne gleda se gem razlika niti gem kolicnik vec procenat osvojenih gemova. Serena je trenutno na 54% a Ana i sa pobjedom od 7-6 7-6 ima 55%...

precizna mehanika

pre 9 godina

Samo FED KUP mecevi iz prve svetske grupe ulaze u zvanicnu WTA h2h statistiku, ali svi pamtimo da je Ana igrala ove godine jos jedan mec sa Halepovom i pobedila je u sred Bukuresta 2-0 rezultatom, tako da je situacija mnogo bolja nego sto izgleda, pogotovo sto se polufinala igraju vec sledeci dan, pa bi bilo neobicno da Rumunka iz sve snage izgara sutra na terenu samo da bi ugurala najbolju teniserku danasnjice Serenu Vilijams u polufinale, a sama bila premorena za polufinale.

xyz

pre 9 godina

stole ne ide ti matematika izgleda..bilo koja pobeda ane u dva seta, cak i 7:6, 7:6 je vodi u polufinale jer ce imati bolji odnos gemova od serene :)))

wladou

pre 9 godina

Pritisak ogroman. Situacije u obe grupe su se zakomplikovale. U suprotnoj grupi jos se ne zna nista, pogotovu ako Sharapova dobije Radwansku 2-0. Ana mora da kida forhendom sutra! Idemooo! Jedva cekam da pocne mec :D

ja

pre 9 godina

Tex Wieler
U principu si u pravu , sem par sitnih gresaka
Prvo Ana nema 20:17, nego 20:16 u gemovima.
Ipak ne gleda se gem razlika nego gem kolicnik a to nije isto.
Ako na primer osvojite set sa 6:4 imate kolicnik 1,50, a ako osvojite set sa 7:5 imate kolicnik 1,40.
U oba slucaja je razlika u gemovima +2, ali kolicnici nisu isti, jer bolji kolicnik ima onaj ko izgubi manje gemova.
Iz tog razloga Ani ne bi bilo dovoljno 7 gemova razlike za prvo mesto u grupi, vec minimum 8.
Sa 7 gemova vise bi imala vise gemova u plusu od Halep ali losiji kolicnik od nje, jer je jednostavno izgubila vise gemova i Halep bi bila prva.
Dakle Ana moze biti prva samo pobedom tipa 6:2 6:2 ili 6:1 6:3 ili 6:0 6:4.
Halep obezbedjuje prvo mesto onog trenutka kada osvoji 5 gemova u mecu sa Anom.
Na kraju medjusobni duel se gleda samo ako 2 tenisera imaju isti broj pobeda i istu set razliku.
Da je na primer Serena pobedila Busar sa 2:1 i Ana istim rezultatom Halep, onda ne bi 3 teniserke bile izjednacene nego samo dve Ana i Serena.
U tom slucaju se ne bi ni gledao gem kolicnik vec bi Serena isla dalje na osnovu pobedeu medjusobnom duelu.
Posto je Serena pobedila sa 2:0 to se ne moze desiti.
Ana pobedom od 2:0 ide dalje, a bilo kojim drugim rezultatom ispada.

Ratko Jevtovic

pre 9 godina

(ja, 23. oktobar 2014 20:02)
Totalni si Car! Vrlo lepo i analiticno!
Ana nema kalkulacija! Samo hrabro i napred! Svi smo uz tebe!
Pozdrav iz Perta, Australija

jota

pre 9 godina

Veliki san navijac Ane Ivanovic, ali i svih nasih teniskih ambasadora u svetu. Od Krajinovica, preko Bojane do Novaka.

Od srca zelim Aninu pobedu od 2-0 nad Simonom i plasman u polufinale zavsnog turnira osam najboljih u Singapuru.

Bio bi to veliki Anin uspeh na kraju odlicne sezone i slag na torti.

Nesumljivo je Halepova momentalno u boljoj formi od nase Ane, a o Sereni nije potrebno nista govoriti osim - jedna od najboljh teniserki svih vremena.

Na ovakvom nivou takmicenja tesko mozemo ocekivati da neko nekoga pusti iz bilo kojih razloga - licno prijateljstvo, obe nose Adidas opremu, odmaranje pred polufinale.
Za svaki dobijeni mec se dobija velika svota novaca, ali i 230 WTA poena. Mozda gresim u vezi sa poenima, ispravite me.

Kao svaki navijac nadam se pobedi Ane u dva seta, ali to se sa ovom formom i igrom Halepove tesko moze ostvariti. Mada sport ne bi bio zanimljiv kada bi svi favoriti i bolje plasirani igraci na WTA listi pobedjivali.

Dakle, umereni optimista jesam, ali ako Ana i ne uspe da se plasira u polufina nista nije strasno.

Realno prognoziram da Ana nece uspeti, a srce mi kuca svom zestinom i zeljom da je vidim u polufinalu.

Dakle, napred Anci, igru imas, motiv je veliki, ulog jos veci, samo da te prati sreca i da tvoj strah od neuspeha ne bude faktor odluke.

POZDRAV SVIM LJUBITELJIMA TENISA I LJUDIMA DOBRE VOLJE.