Subota, 04.10.2014.

14:56

Poraz od Kine, Srbija za 7. mesto

Ženska košarkaša selekcija Srbije boriće se sa poraženim iz duela Kanada – Francuska za sedmo mesto na Mundobasketu u Turskoj.

Izvor: B92

Poraz od Kine, Srbija za 7. mesto IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

23 Komentari

Sortiraj po:

nikola

pre 9 godina

I naravno odmah udri po treneru,trener je nama uvek kriv u svim sportovima,bilo klupskim bilo reprezentativnim. 10 pobeda naredja i onda izgubi i vidis 80% komentara protiv trenera.Da li je moguce da je uvek trener kriv posle poraza? Da li je moguce da svi jedva cekaju da popljuju trenere i selektore?

my way

pre 9 godina

@(branko, 4. oktobar 2014 15:21)

Немамо разлог да тражимо и измишљамо, имамо Драгану Станковић, без дилеме најбољег младог центра Европе. Такође, Тијана Ајдуковић је млада играчица код које се види велики простор за напредак, мислим да ће она кад стекне још искуства бити заиста права, а и сад је веома добра. Опет да кажем, ове девојке не заслужују било какву критику, ниједна од њих. Нису оне ванземаљци, нису све WNBA звезде, па да деру противнике, да могу против једне моћне Турске, публике и поготово судија. Оне су својим квалитетом, игром и борбеношћу јуче заправо показале да могу, али ето, није им се дало овај пут. Свака им част на свему што су урадиле на овом Светском првенству, ово је велики успех!

prekoOkeanskeDelije

pre 9 godina

Ovo nije direktna kritika na racun ulozenog truda od strane igracica ni trenera. Ali sve dok nalazimo neprestana opravdanja za ovo kotrljanje nizbrdo na kraju velikih takmicenja mi necemo imati velike ekipe. Marina se zaista puno ulaze u reprezentaciju i ovaj sport, ali zaista nije smela sinoc na konferenciji posle poraza od Turske da se sluzi sarkazmom i da uvlaci te neke negativne tonove kao da je sve gotovo. Kakav je to nacin da se ekipa spremi za predstojece meceve?!? Ne smemo samo konstatovati "utakmica je izgubljena sinoc". Kao da smo mi sam krem zenske kosarke pa je sve sem polufinala neuspeh!! Na protiv, recimo 5-to osvojeno mesto na svetskom prvenstvu bi bio veliki uspeh ove generacije i trenera. Ali ne, mi cemo i za 8-mo mesto naci opravdanje jer boze moj nisu imale srece u cetvrtfinalu. Sa te strane podrzavam Pedju.

surovo iskren

pre 9 godina

@igor, "dava", "gledo" ??? Hajde ti prvo u osnovnu skolu da naucis osnove srpskog jezika i pravopis pa onda dodji ovde da komentarises devojke koje ostavljaju srce na terenu.

neko iz mase

pre 9 godina

(Džoni, 4. oktobar 2014 16:08)

Svaka cast na komentaru ...

Da napomenem dok ide sut i sebicnost mi igramo ,neki vrhunski trener bi neke prizemljio napravio igru da svih pet igracica koje su u igri igraju a ne samo bekovi.
Takodje poveo bi prave centre i krilne centre a ne da od krila ,bekova i sl. pravis lazne pozicije samo da bi ih odveo sa reprezentacijom .
Svaka cast Tijani Ajdukovic koliko je mogla borila se sobzirom koliko je uopste proigravana od strane bekova ejjjjjj prodju napadi i napadi devojka ne pipne loptu pa koja je to igra.Uz Tijanu koja je mlada trebala je jedna prava cetvorka koja je jaka i koja moze da se nosi sa drugim cetvorkama a i peticama,imamo ovakve igracice a sto nisu u sastavu to selektorka jedina zna :) neka se oglasi ako sme?!
Vode se igracice sa laznim pozicijama da bi bile u sastavu ,igra koja se bazira bez igre centra i krilnih centara ma daj te bre.... trci pucaj .
Pogledajte krilnog centra Turske 192cm ubila je nase sa skokom ,gde su nasi krilni centri pa nema ih jer nisu ni u reprezentaciji ovo je sramota .Pogledajte krilne centre i centre USA ubise nas pod kosem jer nam krila igraju centre.Isti nacin igre bio je i prosle godine a svi pljuju po centarskim linijama alo bre pa one loptu ne dobijaju nema akcije za centarske linije ....

Srbija

pre 9 godina

Velika je stvar ucestvovati na Svetskom Prvenstvu u bilo kom sportu!Devojke su dale svoj maksimum!svaka im cast!
Napravila bih komparaciju Djordjevica i Maljkovic!
Djordjevic koji konstatno bodri ekipu i sve vreme je povezan s igracima.
Marina im se obraca iskljucivo na tajm autu!
Ono sto je primetno je da kod selektorke ne postoji PLAN B.
Sta ako ,neka ekipa se adaptira na presing, i zaustavi nasu kontru?sta cemo onda?
Mora jos mnogo da radi na sebi,a ne samo na frizuri i izboru sakoa!

Džoni

pre 9 godina

Svaka im čast na borbenosti ali ruku na srce jedino to i poseduju od igračkih kvaliteta sem par njih koje imaju nešto kvaliteta. O organizaciji igre i o građenju svog koša i bezidejnosti u napadu ne treba ni trošiti reči jer to jednostavno ne postoji. Možda je Marina dobar motivator ali trener je ispodprosečan jer jednostavno ona ne vodi utakmicu već sve ide stihijski pa šta Bog da. Tako bi bilo ko mogao da ih vodi. Neki ozbiljniji stručnjak bi kvalitet igre podigao sigurno za 30-40 posto.

Zarko

pre 9 godina

Da nisu opet sudije krive? Priznajte bre poraze kao pravi sportisti, i da ima jacih od nas! Niko ne kuka vise na sudije od nas. Cestitajte protivnicima na pobedi i budite jaki i kada se izgubi. Postoji samo jedan izraz za kukanje na sudije: losi gubitnici!

hawkeye

pre 9 godina

Познајем Марину лично и верујте ми колико се улаже у женску кошарку без ње неби било ни репрезентације, жена је потпуно посвећена кошарци и има завидно знање, е сад то што сам јој поменуо у неколико наврата, а обзиром да је много тврдоглава :), чешће би требала да за време утакмице послуша савете помоћника, мислим да је могла боље да одводи ово СП, али опет се враћам да без ње неби ту ни били.

el_darinjo

pre 9 godina

čista psihologija, pomešana sa umorom, i poraz je bio neminovan. nismo uspeli da se regenerišemo posle onakvog poraza protiv Turske, tako da smo danas odigrali najslabiju utakmicu na prvenstvu. svejedno, velike čestitke devojkama i stručnom štabu na svemu onom što su pokazali u Turskoj. ovo danas je bilo očekivano, prvo Kina nije nimalo naivan protivnik, drugo mi smo pali sinoć i nismo uspeli da se oporavimo. prvi put sam se u životu kladio protiv bilo koje naše reprezentacije i naravno dobio, kvota 2,85....

Raskoljnikov

pre 9 godina

Ocekivan rezultat, ne samo nakon jucerasnjeg poraza, nego i odnosa pojedinih igracica (narocito kapitena) prema igri i ostalih saigracica. A sada, kvazi-strucnjaci, lupajte minuse!

vojin

pre 9 godina

Imamo tri- cetiri ozbiljne igracice: Dabovicke, Milovanovic i eventualno RAdocaj. ostalo je tu da popuni broj. Tako da je ovo ekstra rezultat. A biti 5 ili 8 - u cemu je razlika?

Ono sto treba da zabrine je sinocnja izjava na pres- konferenciji Milice Dabovic, kapitena, koja je prozvala neke igracice rekavsi da se nisu dovoljno trudile, dok se ona bacala po parketu. Veliki broj nasih medija nije objavio tu izjavu, ali neki jesu. A to znaci da je potpuno poremecena atmosfera u timu.

Marina Maljkovic je objektivno podigla reprezentaciju, dovoljno se setiti kako smo pre toga gubili sve utakmice u grupama i ekpresno se vracali kuci. Međutim, lako se moze desiti da je otpuste zbog toga sto je doveo Đilas. Vec se po forumima javljaju osobe koje kritikuju kako vodi reprezentaciju i nazivaju je - neznalicom.

Bojim se da ce se zenska kosarkaska reprezentacija uskoro vratiti u anonimnost.

igor

pre 9 godina

Ova limitirana ekipa nas razbija dava nam 85 poena 43 u prvom poluvrenu.Gledo sam ovu Kinu juce kako su se Spanjolke igrale sa ovom Kinom vodili 30 razlike sa drugom ekipom.Da nije zalosno bilo bi smjesno.Dobili smo gigante Angolu i KUBU.KAKAV USPJEH.

branko

pre 9 godina

Данашња утакмица не заслужује никакав коментар. Она је изгубљена синоћ. Данас би нас победила и Ангола. То је наш менталитет. Међутим, мислим да о оној синоћњој треба рећи још неку реч после на миру одгледаног снимка. Изјаве наших су биле ''могле смо победити'' и ''заслужиле смо победу''. А шта показује снимак? Да су могле победити то је тачно јер Туркиње нису биле боља екипа и онаквом игром ни оне ( као ни наше) нису заслужиле борбу за медаље. А да ли су заслужиле победу? Не! Неко ко не искористи такву шансу коју му је пружио противник, неко ко је промашио више него безброј шутева из чистих ситуација (над овим посебно треба да се замисли Миловановићева која је сама могла добити утакмицу у више наврата), неко ко нема скок под оба коша, неко ко прави непотребан фаул у последњим секундама противниковог напада, неко ко свој последњи шут не омогућава играчици која тог дана најбоље шутира – тај показује незрелост и не заслужује победу, баш као ни Туркиње, али, ето, оне су овог пута имале више среће. Ова наша екипа има перспективу. Њен велики и не баш чест квалитет је енергија. За значајније домете ипак је неопходно пронаћи, измислити или увести неку високу девојку за позицију центра. А сад адио јер до следећег великог такмичења ни један медиј у Србији вас неће ни споменути. У једном коментару овде на форуму пре неку годину поставио сам питање да ли је женска кошарка код нас забрањен спорт.

Frajla

pre 9 godina

Dobili smo Angolu (ubedljivo), Kinu (jedva) i Kubu (jedva) sto je i bilo za ocekivati. Izgubili od USA (ubedljivo) i Turske(jedva) sto je i bilo za ocekivati. Onda igubili od Kine (ubedljivo) sto nije bilo za ocekivati. Kapiten koji javno negativno govori o ucinku svojih saigracica...Pa vi sad realno ocenite rezultate, igru i odnose u timu...

Pedja

pre 9 godina

Ajde sto nisu pobedile Turkinje, da se kaze domacini su, iako smo vodili sa 19 razlike sto je u zenskoj kosarci kao jedno 16 razlike u muskoj. Medjutim da se izgubi od Kine sa ovom razlikom je zaista sramota. I odmah ce biti igracice su bile umorne, pshicki ispraznjene, nisu se oporavile od poraza itd. Ali sve to isto vazi za Kineskinje, pa me zanima kako su one prebrodile umor, poraz i ostalo.

my way

pre 9 godina

Нисам могао да гледам ову утакмицу против Кине, али реално, сувише је мало времена прошло од јучерашњег пораза који је девојке сигурно болео, јер су имале прилику да сјајан успех који су и овако оствариле претворе у невероватан подвиг. Ништа им се не може замерити, свака им част! Кина је ипак најјача азијска репрезентација, а ми смо је добили овде. Девојке треба да буду поносне на себе и задовољне својим успехом. Сада има и више времена и ја им желим да сутра на тријумфалан начин, против опет тешког противника, било да је то Француска или Канада, заврше ово успешно Светско првенство!

my way

pre 9 godina

Нисам могао да гледам ову утакмицу против Кине, али реално, сувише је мало времена прошло од јучерашњег пораза који је девојке сигурно болео, јер су имале прилику да сјајан успех који су и овако оствариле претворе у невероватан подвиг. Ништа им се не може замерити, свака им част! Кина је ипак најјача азијска репрезентација, а ми смо је добили овде. Девојке треба да буду поносне на себе и задовољне својим успехом. Сада има и више времена и ја им желим да сутра на тријумфалан начин, против опет тешког противника, било да је то Француска или Канада, заврше ово успешно Светско првенство!

branko

pre 9 godina

Данашња утакмица не заслужује никакав коментар. Она је изгубљена синоћ. Данас би нас победила и Ангола. То је наш менталитет. Међутим, мислим да о оној синоћњој треба рећи још неку реч после на миру одгледаног снимка. Изјаве наших су биле ''могле смо победити'' и ''заслужиле смо победу''. А шта показује снимак? Да су могле победити то је тачно јер Туркиње нису биле боља екипа и онаквом игром ни оне ( као ни наше) нису заслужиле борбу за медаље. А да ли су заслужиле победу? Не! Неко ко не искористи такву шансу коју му је пружио противник, неко ко је промашио више него безброј шутева из чистих ситуација (над овим посебно треба да се замисли Миловановићева која је сама могла добити утакмицу у више наврата), неко ко нема скок под оба коша, неко ко прави непотребан фаул у последњим секундама противниковог напада, неко ко свој последњи шут не омогућава играчици која тог дана најбоље шутира – тај показује незрелост и не заслужује победу, баш као ни Туркиње, али, ето, оне су овог пута имале више среће. Ова наша екипа има перспективу. Њен велики и не баш чест квалитет је енергија. За значајније домете ипак је неопходно пронаћи, измислити или увести неку високу девојку за позицију центра. А сад адио јер до следећег великог такмичења ни један медиј у Србији вас неће ни споменути. У једном коментару овде на форуму пре неку годину поставио сам питање да ли је женска кошарка код нас забрањен спорт.

Frajla

pre 9 godina

Dobili smo Angolu (ubedljivo), Kinu (jedva) i Kubu (jedva) sto je i bilo za ocekivati. Izgubili od USA (ubedljivo) i Turske(jedva) sto je i bilo za ocekivati. Onda igubili od Kine (ubedljivo) sto nije bilo za ocekivati. Kapiten koji javno negativno govori o ucinku svojih saigracica...Pa vi sad realno ocenite rezultate, igru i odnose u timu...

hawkeye

pre 9 godina

Познајем Марину лично и верујте ми колико се улаже у женску кошарку без ње неби било ни репрезентације, жена је потпуно посвећена кошарци и има завидно знање, е сад то што сам јој поменуо у неколико наврата, а обзиром да је много тврдоглава :), чешће би требала да за време утакмице послуша савете помоћника, мислим да је могла боље да одводи ово СП, али опет се враћам да без ње неби ту ни били.

igor

pre 9 godina

Ova limitirana ekipa nas razbija dava nam 85 poena 43 u prvom poluvrenu.Gledo sam ovu Kinu juce kako su se Spanjolke igrale sa ovom Kinom vodili 30 razlike sa drugom ekipom.Da nije zalosno bilo bi smjesno.Dobili smo gigante Angolu i KUBU.KAKAV USPJEH.

Srbija

pre 9 godina

Velika je stvar ucestvovati na Svetskom Prvenstvu u bilo kom sportu!Devojke su dale svoj maksimum!svaka im cast!
Napravila bih komparaciju Djordjevica i Maljkovic!
Djordjevic koji konstatno bodri ekipu i sve vreme je povezan s igracima.
Marina im se obraca iskljucivo na tajm autu!
Ono sto je primetno je da kod selektorke ne postoji PLAN B.
Sta ako ,neka ekipa se adaptira na presing, i zaustavi nasu kontru?sta cemo onda?
Mora jos mnogo da radi na sebi,a ne samo na frizuri i izboru sakoa!

Džoni

pre 9 godina

Svaka im čast na borbenosti ali ruku na srce jedino to i poseduju od igračkih kvaliteta sem par njih koje imaju nešto kvaliteta. O organizaciji igre i o građenju svog koša i bezidejnosti u napadu ne treba ni trošiti reči jer to jednostavno ne postoji. Možda je Marina dobar motivator ali trener je ispodprosečan jer jednostavno ona ne vodi utakmicu već sve ide stihijski pa šta Bog da. Tako bi bilo ko mogao da ih vodi. Neki ozbiljniji stručnjak bi kvalitet igre podigao sigurno za 30-40 posto.

vojin

pre 9 godina

Imamo tri- cetiri ozbiljne igracice: Dabovicke, Milovanovic i eventualno RAdocaj. ostalo je tu da popuni broj. Tako da je ovo ekstra rezultat. A biti 5 ili 8 - u cemu je razlika?

Ono sto treba da zabrine je sinocnja izjava na pres- konferenciji Milice Dabovic, kapitena, koja je prozvala neke igracice rekavsi da se nisu dovoljno trudile, dok se ona bacala po parketu. Veliki broj nasih medija nije objavio tu izjavu, ali neki jesu. A to znaci da je potpuno poremecena atmosfera u timu.

Marina Maljkovic je objektivno podigla reprezentaciju, dovoljno se setiti kako smo pre toga gubili sve utakmice u grupama i ekpresno se vracali kuci. Međutim, lako se moze desiti da je otpuste zbog toga sto je doveo Đilas. Vec se po forumima javljaju osobe koje kritikuju kako vodi reprezentaciju i nazivaju je - neznalicom.

Bojim se da ce se zenska kosarkaska reprezentacija uskoro vratiti u anonimnost.

el_darinjo

pre 9 godina

čista psihologija, pomešana sa umorom, i poraz je bio neminovan. nismo uspeli da se regenerišemo posle onakvog poraza protiv Turske, tako da smo danas odigrali najslabiju utakmicu na prvenstvu. svejedno, velike čestitke devojkama i stručnom štabu na svemu onom što su pokazali u Turskoj. ovo danas je bilo očekivano, prvo Kina nije nimalo naivan protivnik, drugo mi smo pali sinoć i nismo uspeli da se oporavimo. prvi put sam se u životu kladio protiv bilo koje naše reprezentacije i naravno dobio, kvota 2,85....

Zarko

pre 9 godina

Da nisu opet sudije krive? Priznajte bre poraze kao pravi sportisti, i da ima jacih od nas! Niko ne kuka vise na sudije od nas. Cestitajte protivnicima na pobedi i budite jaki i kada se izgubi. Postoji samo jedan izraz za kukanje na sudije: losi gubitnici!

Pedja

pre 9 godina

Ajde sto nisu pobedile Turkinje, da se kaze domacini su, iako smo vodili sa 19 razlike sto je u zenskoj kosarci kao jedno 16 razlike u muskoj. Medjutim da se izgubi od Kine sa ovom razlikom je zaista sramota. I odmah ce biti igracice su bile umorne, pshicki ispraznjene, nisu se oporavile od poraza itd. Ali sve to isto vazi za Kineskinje, pa me zanima kako su one prebrodile umor, poraz i ostalo.

Raskoljnikov

pre 9 godina

Ocekivan rezultat, ne samo nakon jucerasnjeg poraza, nego i odnosa pojedinih igracica (narocito kapitena) prema igri i ostalih saigracica. A sada, kvazi-strucnjaci, lupajte minuse!

neko iz mase

pre 9 godina

(Džoni, 4. oktobar 2014 16:08)

Svaka cast na komentaru ...

Da napomenem dok ide sut i sebicnost mi igramo ,neki vrhunski trener bi neke prizemljio napravio igru da svih pet igracica koje su u igri igraju a ne samo bekovi.
Takodje poveo bi prave centre i krilne centre a ne da od krila ,bekova i sl. pravis lazne pozicije samo da bi ih odveo sa reprezentacijom .
Svaka cast Tijani Ajdukovic koliko je mogla borila se sobzirom koliko je uopste proigravana od strane bekova ejjjjjj prodju napadi i napadi devojka ne pipne loptu pa koja je to igra.Uz Tijanu koja je mlada trebala je jedna prava cetvorka koja je jaka i koja moze da se nosi sa drugim cetvorkama a i peticama,imamo ovakve igracice a sto nisu u sastavu to selektorka jedina zna :) neka se oglasi ako sme?!
Vode se igracice sa laznim pozicijama da bi bile u sastavu ,igra koja se bazira bez igre centra i krilnih centara ma daj te bre.... trci pucaj .
Pogledajte krilnog centra Turske 192cm ubila je nase sa skokom ,gde su nasi krilni centri pa nema ih jer nisu ni u reprezentaciji ovo je sramota .Pogledajte krilne centre i centre USA ubise nas pod kosem jer nam krila igraju centre.Isti nacin igre bio je i prosle godine a svi pljuju po centarskim linijama alo bre pa one loptu ne dobijaju nema akcije za centarske linije ....

prekoOkeanskeDelije

pre 9 godina

Ovo nije direktna kritika na racun ulozenog truda od strane igracica ni trenera. Ali sve dok nalazimo neprestana opravdanja za ovo kotrljanje nizbrdo na kraju velikih takmicenja mi necemo imati velike ekipe. Marina se zaista puno ulaze u reprezentaciju i ovaj sport, ali zaista nije smela sinoc na konferenciji posle poraza od Turske da se sluzi sarkazmom i da uvlaci te neke negativne tonove kao da je sve gotovo. Kakav je to nacin da se ekipa spremi za predstojece meceve?!? Ne smemo samo konstatovati "utakmica je izgubljena sinoc". Kao da smo mi sam krem zenske kosarke pa je sve sem polufinala neuspeh!! Na protiv, recimo 5-to osvojeno mesto na svetskom prvenstvu bi bio veliki uspeh ove generacije i trenera. Ali ne, mi cemo i za 8-mo mesto naci opravdanje jer boze moj nisu imale srece u cetvrtfinalu. Sa te strane podrzavam Pedju.

my way

pre 9 godina

@(branko, 4. oktobar 2014 15:21)

Немамо разлог да тражимо и измишљамо, имамо Драгану Станковић, без дилеме најбољег младог центра Европе. Такође, Тијана Ајдуковић је млада играчица код које се види велики простор за напредак, мислим да ће она кад стекне још искуства бити заиста права, а и сад је веома добра. Опет да кажем, ове девојке не заслужују било какву критику, ниједна од њих. Нису оне ванземаљци, нису све WNBA звезде, па да деру противнике, да могу против једне моћне Турске, публике и поготово судија. Оне су својим квалитетом, игром и борбеношћу јуче заправо показале да могу, али ето, није им се дало овај пут. Свака им част на свему што су урадиле на овом Светском првенству, ово је велики успех!

surovo iskren

pre 9 godina

@igor, "dava", "gledo" ??? Hajde ti prvo u osnovnu skolu da naucis osnove srpskog jezika i pravopis pa onda dodji ovde da komentarises devojke koje ostavljaju srce na terenu.

nikola

pre 9 godina

I naravno odmah udri po treneru,trener je nama uvek kriv u svim sportovima,bilo klupskim bilo reprezentativnim. 10 pobeda naredja i onda izgubi i vidis 80% komentara protiv trenera.Da li je moguce da je uvek trener kriv posle poraza? Da li je moguce da svi jedva cekaju da popljuju trenere i selektore?

igor

pre 9 godina

Ova limitirana ekipa nas razbija dava nam 85 poena 43 u prvom poluvrenu.Gledo sam ovu Kinu juce kako su se Spanjolke igrale sa ovom Kinom vodili 30 razlike sa drugom ekipom.Da nije zalosno bilo bi smjesno.Dobili smo gigante Angolu i KUBU.KAKAV USPJEH.

Pedja

pre 9 godina

Ajde sto nisu pobedile Turkinje, da se kaze domacini su, iako smo vodili sa 19 razlike sto je u zenskoj kosarci kao jedno 16 razlike u muskoj. Medjutim da se izgubi od Kine sa ovom razlikom je zaista sramota. I odmah ce biti igracice su bile umorne, pshicki ispraznjene, nisu se oporavile od poraza itd. Ali sve to isto vazi za Kineskinje, pa me zanima kako su one prebrodile umor, poraz i ostalo.

Frajla

pre 9 godina

Dobili smo Angolu (ubedljivo), Kinu (jedva) i Kubu (jedva) sto je i bilo za ocekivati. Izgubili od USA (ubedljivo) i Turske(jedva) sto je i bilo za ocekivati. Onda igubili od Kine (ubedljivo) sto nije bilo za ocekivati. Kapiten koji javno negativno govori o ucinku svojih saigracica...Pa vi sad realno ocenite rezultate, igru i odnose u timu...

Zarko

pre 9 godina

Da nisu opet sudije krive? Priznajte bre poraze kao pravi sportisti, i da ima jacih od nas! Niko ne kuka vise na sudije od nas. Cestitajte protivnicima na pobedi i budite jaki i kada se izgubi. Postoji samo jedan izraz za kukanje na sudije: losi gubitnici!

Raskoljnikov

pre 9 godina

Ocekivan rezultat, ne samo nakon jucerasnjeg poraza, nego i odnosa pojedinih igracica (narocito kapitena) prema igri i ostalih saigracica. A sada, kvazi-strucnjaci, lupajte minuse!

Srbija

pre 9 godina

Velika je stvar ucestvovati na Svetskom Prvenstvu u bilo kom sportu!Devojke su dale svoj maksimum!svaka im cast!
Napravila bih komparaciju Djordjevica i Maljkovic!
Djordjevic koji konstatno bodri ekipu i sve vreme je povezan s igracima.
Marina im se obraca iskljucivo na tajm autu!
Ono sto je primetno je da kod selektorke ne postoji PLAN B.
Sta ako ,neka ekipa se adaptira na presing, i zaustavi nasu kontru?sta cemo onda?
Mora jos mnogo da radi na sebi,a ne samo na frizuri i izboru sakoa!

my way

pre 9 godina

Нисам могао да гледам ову утакмицу против Кине, али реално, сувише је мало времена прошло од јучерашњег пораза који је девојке сигурно болео, јер су имале прилику да сјајан успех који су и овако оствариле претворе у невероватан подвиг. Ништа им се не може замерити, свака им част! Кина је ипак најјача азијска репрезентација, а ми смо је добили овде. Девојке треба да буду поносне на себе и задовољне својим успехом. Сада има и више времена и ја им желим да сутра на тријумфалан начин, против опет тешког противника, било да је то Француска или Канада, заврше ово успешно Светско првенство!

hawkeye

pre 9 godina

Познајем Марину лично и верујте ми колико се улаже у женску кошарку без ње неби било ни репрезентације, жена је потпуно посвећена кошарци и има завидно знање, е сад то што сам јој поменуо у неколико наврата, а обзиром да је много тврдоглава :), чешће би требала да за време утакмице послуша савете помоћника, мислим да је могла боље да одводи ово СП, али опет се враћам да без ње неби ту ни били.

branko

pre 9 godina

Данашња утакмица не заслужује никакав коментар. Она је изгубљена синоћ. Данас би нас победила и Ангола. То је наш менталитет. Међутим, мислим да о оној синоћњој треба рећи још неку реч после на миру одгледаног снимка. Изјаве наших су биле ''могле смо победити'' и ''заслужиле смо победу''. А шта показује снимак? Да су могле победити то је тачно јер Туркиње нису биле боља екипа и онаквом игром ни оне ( као ни наше) нису заслужиле борбу за медаље. А да ли су заслужиле победу? Не! Неко ко не искористи такву шансу коју му је пружио противник, неко ко је промашио више него безброј шутева из чистих ситуација (над овим посебно треба да се замисли Миловановићева која је сама могла добити утакмицу у више наврата), неко ко нема скок под оба коша, неко ко прави непотребан фаул у последњим секундама противниковог напада, неко ко свој последњи шут не омогућава играчици која тог дана најбоље шутира – тај показује незрелост и не заслужује победу, баш као ни Туркиње, али, ето, оне су овог пута имале више среће. Ова наша екипа има перспективу. Њен велики и не баш чест квалитет је енергија. За значајније домете ипак је неопходно пронаћи, измислити или увести неку високу девојку за позицију центра. А сад адио јер до следећег великог такмичења ни један медиј у Србији вас неће ни споменути. У једном коментару овде на форуму пре неку годину поставио сам питање да ли је женска кошарка код нас забрањен спорт.

Džoni

pre 9 godina

Svaka im čast na borbenosti ali ruku na srce jedino to i poseduju od igračkih kvaliteta sem par njih koje imaju nešto kvaliteta. O organizaciji igre i o građenju svog koša i bezidejnosti u napadu ne treba ni trošiti reči jer to jednostavno ne postoji. Možda je Marina dobar motivator ali trener je ispodprosečan jer jednostavno ona ne vodi utakmicu već sve ide stihijski pa šta Bog da. Tako bi bilo ko mogao da ih vodi. Neki ozbiljniji stručnjak bi kvalitet igre podigao sigurno za 30-40 posto.

vojin

pre 9 godina

Imamo tri- cetiri ozbiljne igracice: Dabovicke, Milovanovic i eventualno RAdocaj. ostalo je tu da popuni broj. Tako da je ovo ekstra rezultat. A biti 5 ili 8 - u cemu je razlika?

Ono sto treba da zabrine je sinocnja izjava na pres- konferenciji Milice Dabovic, kapitena, koja je prozvala neke igracice rekavsi da se nisu dovoljno trudile, dok se ona bacala po parketu. Veliki broj nasih medija nije objavio tu izjavu, ali neki jesu. A to znaci da je potpuno poremecena atmosfera u timu.

Marina Maljkovic je objektivno podigla reprezentaciju, dovoljno se setiti kako smo pre toga gubili sve utakmice u grupama i ekpresno se vracali kuci. Međutim, lako se moze desiti da je otpuste zbog toga sto je doveo Đilas. Vec se po forumima javljaju osobe koje kritikuju kako vodi reprezentaciju i nazivaju je - neznalicom.

Bojim se da ce se zenska kosarkaska reprezentacija uskoro vratiti u anonimnost.

neko iz mase

pre 9 godina

(Džoni, 4. oktobar 2014 16:08)

Svaka cast na komentaru ...

Da napomenem dok ide sut i sebicnost mi igramo ,neki vrhunski trener bi neke prizemljio napravio igru da svih pet igracica koje su u igri igraju a ne samo bekovi.
Takodje poveo bi prave centre i krilne centre a ne da od krila ,bekova i sl. pravis lazne pozicije samo da bi ih odveo sa reprezentacijom .
Svaka cast Tijani Ajdukovic koliko je mogla borila se sobzirom koliko je uopste proigravana od strane bekova ejjjjjj prodju napadi i napadi devojka ne pipne loptu pa koja je to igra.Uz Tijanu koja je mlada trebala je jedna prava cetvorka koja je jaka i koja moze da se nosi sa drugim cetvorkama a i peticama,imamo ovakve igracice a sto nisu u sastavu to selektorka jedina zna :) neka se oglasi ako sme?!
Vode se igracice sa laznim pozicijama da bi bile u sastavu ,igra koja se bazira bez igre centra i krilnih centara ma daj te bre.... trci pucaj .
Pogledajte krilnog centra Turske 192cm ubila je nase sa skokom ,gde su nasi krilni centri pa nema ih jer nisu ni u reprezentaciji ovo je sramota .Pogledajte krilne centre i centre USA ubise nas pod kosem jer nam krila igraju centre.Isti nacin igre bio je i prosle godine a svi pljuju po centarskim linijama alo bre pa one loptu ne dobijaju nema akcije za centarske linije ....

el_darinjo

pre 9 godina

čista psihologija, pomešana sa umorom, i poraz je bio neminovan. nismo uspeli da se regenerišemo posle onakvog poraza protiv Turske, tako da smo danas odigrali najslabiju utakmicu na prvenstvu. svejedno, velike čestitke devojkama i stručnom štabu na svemu onom što su pokazali u Turskoj. ovo danas je bilo očekivano, prvo Kina nije nimalo naivan protivnik, drugo mi smo pali sinoć i nismo uspeli da se oporavimo. prvi put sam se u životu kladio protiv bilo koje naše reprezentacije i naravno dobio, kvota 2,85....

surovo iskren

pre 9 godina

@igor, "dava", "gledo" ??? Hajde ti prvo u osnovnu skolu da naucis osnove srpskog jezika i pravopis pa onda dodji ovde da komentarises devojke koje ostavljaju srce na terenu.

prekoOkeanskeDelije

pre 9 godina

Ovo nije direktna kritika na racun ulozenog truda od strane igracica ni trenera. Ali sve dok nalazimo neprestana opravdanja za ovo kotrljanje nizbrdo na kraju velikih takmicenja mi necemo imati velike ekipe. Marina se zaista puno ulaze u reprezentaciju i ovaj sport, ali zaista nije smela sinoc na konferenciji posle poraza od Turske da se sluzi sarkazmom i da uvlaci te neke negativne tonove kao da je sve gotovo. Kakav je to nacin da se ekipa spremi za predstojece meceve?!? Ne smemo samo konstatovati "utakmica je izgubljena sinoc". Kao da smo mi sam krem zenske kosarke pa je sve sem polufinala neuspeh!! Na protiv, recimo 5-to osvojeno mesto na svetskom prvenstvu bi bio veliki uspeh ove generacije i trenera. Ali ne, mi cemo i za 8-mo mesto naci opravdanje jer boze moj nisu imale srece u cetvrtfinalu. Sa te strane podrzavam Pedju.

my way

pre 9 godina

@(branko, 4. oktobar 2014 15:21)

Немамо разлог да тражимо и измишљамо, имамо Драгану Станковић, без дилеме најбољег младог центра Европе. Такође, Тијана Ајдуковић је млада играчица код које се види велики простор за напредак, мислим да ће она кад стекне још искуства бити заиста права, а и сад је веома добра. Опет да кажем, ове девојке не заслужују било какву критику, ниједна од њих. Нису оне ванземаљци, нису све WNBA звезде, па да деру противнике, да могу против једне моћне Турске, публике и поготово судија. Оне су својим квалитетом, игром и борбеношћу јуче заправо показале да могу, али ето, није им се дало овај пут. Свака им част на свему што су урадиле на овом Светском првенству, ово је велики успех!

nikola

pre 9 godina

I naravno odmah udri po treneru,trener je nama uvek kriv u svim sportovima,bilo klupskim bilo reprezentativnim. 10 pobeda naredja i onda izgubi i vidis 80% komentara protiv trenera.Da li je moguce da je uvek trener kriv posle poraza? Da li je moguce da svi jedva cekaju da popljuju trenere i selektore?