Četvrtak, 25.09.2014.

18:37

Španci brinu zbog stranaca, a mi?

Neuspeh na Svetskom kupu naterao je Špance da da dublje analiziraju stanje u košarci, a list Marka bavio se malim brojem domaćih igrača u španskim klubovima.

Izvor: SO

Španci brinu zbog stranaca, a mi? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

87 Komentari

Sortiraj po:

Slobo

pre 9 godina

Ako je stranac stvarno kvaltetan za mene je u redu. Evo zvezdinog primera. Šta će nam Đenka? Odigrao jednu vrhunsku utakmicu u celoj godini. Ispucava se do mile volje, a recimo Tejić razmišlja da šutne kad je sam, a ima bolji šut od Đenke.

Pera Magic Mitic

pre 9 godina

Kako cemo da igramo EL bez stranaca?! Jednostavno nemamo dovoljno nasih igraca da se nosimo sa ekipama koje imaju po 8-9 Amerikanaca, Rusa i Ex-Yu igraca. Jedino da se svi nasi vrhunski igraci vrate iz Evrope u nasu ligu, a to je bas verovatno, je li? I u Spaniji je alarmantno, jer imaju 25% domacih igraca, a kod nas se radi, uglavnom, o 3 stranca u ekipi, od kojih mladi mogu da nauce dosta toga, a i zdrava konkurencija je uvek dobro dosla.

TIHOMIR MISIC

pre 9 godina

4 stranca može za Evroligu, ali za ABA i posebno domaću ligu je previše.U ovakoj situaciji gde domaća liga ne donosi ništa, stranci nisu uopšte potrebni.od 2000.godine od kada stranci mogu da igraju u našoj ligi, Partizan je angažovao 30 stranih igrača plus Samardžijski, Peković, A.Marić i sada Murić i šta je uradio.Igrao je fajnal for, a jedino je zaradio od Veselog i Lovernja.Imao je 8 dosta kvalitetnih plejmejkera, a nije stvorio nijednog našeg.Zvezda je takođe imala 30 stranaca, plus Stiven Marković, Blažič, Samardžiski, a nije ništa uradila, ni zaradila.Ako je u proseku svaki stranac plaćen minimum 150.000 evra, to je minimum oko 9 miliona evra, za čega?previše ulaganja za tako malo koristi

kako drugacije

pre 9 godina

Poredite zemlju od 47 miliona stanovnika i nas od 7 miliona!?

Nama trebaju, inace bi nam kosarka licila na fudbal...jer domacih kvalitetnih igraca ima za dve ekipe i to je to...

qwak

pre 9 godina

ko malo vise / podrobnije prati kosarku zna da su prosecni strani igraci jeftiniji od prosecnih domacih.
pretpostavljam da bi i nasi klubovi radije uzimali strance, da nema ogranicenja.
ono sto u srbiji dize cenu domacim igracima je obaveza ekipa da igraju sa max. 4 stranca domaci kup i ligu.
doduse, ogranicenja ne postoje u evropi i na jadranu, ali iz nekog razloga nase ekipe se radije ogranicavaju na 4 stranca.
ovde ne pisem o teu i krletu koji imaju 3m po sezoni, bjelici koji ima skoro 2, jer oni spadaju u vrh evropske kosarke.
iako npr. pefija cenim kao igraca, za cenu koju on postize se moze dovesti bolji strani igrac.

fv-sweden

pre 9 godina

ili moze se gledat iz drugog ugla. da su stranci podigli kvalitet i zato je spanska liga i repka najaca u evropi zadnjih 10 godina.

Vz

pre 9 godina

Poznato je svima koliko se D.Vujosevic borio i prebacivao CZV pre 7-8godina kako dovodi strance i time gusi domace igrace a sad?Koliko je bilo igraca iz Partizana u rep.na SP? JEDAN,J-E-D-A-N samo B.Bogdanovic.....Ja sam za max 3-stranca,a za rep.Srbije nikako da igraju stranci......... (N-E-O, 25. septembar 2014 18:45) povredjeni Lucic i Milosavljevic koji bi konkurisali sigurno, a Velickovic odbio da igra...ako vec ides u tom smeru i trener ;) ali batali to, bavite se glupostima...bitno je da reprezentacija ima dobar izbog igraca, a ne koje boje nose...veliki sam Grobar, ali to ne znaci da se necu radovati Bjelicinom ulazu, Katicevoj poludistanci, Simonovicevoj trojci kada igraju za reprezentaciju...

abc

pre 9 godina

Meni ne smetaju stranci u klubovima, pogotovo što ih nema mnogo. Više mi smeta što nemamo klubova, a smeta mi i nerad u KSS. Prvo, kako su mogli da dozvole da se maltene ugasi ženska košarka i da srpska liga spadne na nivo...ispod svakog nivoa. Nema para? Njima je i posao da regulišu finansijski deo, na razne načine, kao i svuda u svetu. Drugo, kako to da sede i mirno gledaju kako naši najtalentovaniji klinci masovno odlaze iz zemlje sa 14 i 15 godina? Onda nije ni čudo kad se desi taj Čantekin koji pristane da mu promene prezime a navodno i datum rođenja u dokumentima (turski specijalitet, maltene ko ratluk) za neku mesečnu stipendiju od 1000 evra. Treće, kako mogu da sede skrštenih ruku dok Crna Gora i BiH kopaju rukama i nogama da se dokopaju mladih talenata, Srba po rođenju ili rođenih u Srbiji, koji inače pokazuju interes da igraju za Srbiju? Ima takvih i u Hrvatskoj i u Sloveniji. Što onaj klinac iz CG 1999. godište, Šalić, Simanić, Glišić igraju za Srbiju i što Kuzmić želi da igra za nas a ne za BiH nije zasluga saveza nego njih i njihovih roditelja. Da je do rada saveza, svi bi pošli tragom Njegoša Sikiraša i tog Čantekina. Ocu Dina Radončića su čak ponudili funkciju u bosanskom rukometnom savezu i vodali ga po nekim utakmicama bosanske reprezentacije, ali srećom pa je mali iskulirao i raduje se našem srebru na SP, tako da ima nade za njega.

sone

pre 9 godina

kako je bre svetla tacka bila Mega? A Radnicki? On bukvalno nijednog stranca nije imao. Imao Mladjana, Srbendu. Unisten je klub koji je dao 3 reprezentativca, isto kao Partizan i Zvezda zajedno. Place mi se.

jel jasno

pre 9 godina

Broj stranaca u našoj košarci nije problem jer ima dovoljno prostora da se naši talenti razviju. Jednostavno nemamo više tako široku proizvodnju kvalitetnih igrača kao nekada pa se određene pozicije u timovima jednostavno moraju popunjavati strancima. (Neminovnost, 25. septembar 2014 19:30)

Ajde ne lupetaj. Ima igrača da ogulimo zemlje od 30, 50, 200 miliona stanovnika. Ali ne, nema kvalitetnih igrača. Na kaju dana reprezentacija treba da reprezenuje nešto, a šta reprezentuje gomila stranaca? Ko ima više para? Pa ako te to zanima odeš lepo i pogledaš BDP svake zemlje ili nešto i odeš da spavaš.

Dejan.M...

pre 9 godina

ne pomaze spancima vise ni njihova prjlava igra, kad nema nikoga da je igra!

Joj sto ce mo ih derat u francuskoj! ne sto smo srebro uzeli, nego sto smo zemlja kosarke, pa kad bi jedan Jovic igrao za spaniju, i ne samo da taj momak igra, ne on raustura ne terenu. nasa liga kava je takva je, ali dok tu se prave igrace kao Bogdanovic, Jovic, Kalinic, Micic, Dangubic itd. ja nevdim tu probleme u nasoj lige! mene kao nojtralanog navijaca srpske kosarke vise brine ljudi kao Covic i Dule ali to je druga prica... mozda ja kao diaspora srbin nemam pravo da tu glumim pametnog, ali kad vidim tu mrznju izmezu nas, a pogotova da se to nemoze izbacit iz glave ni kad NASI momci ginu na terenu zajedno za srbiju, meni je to ogromno vecih problem nego stranci! (izvinite moj pravopis)

dzeks

pre 9 godina

Srbin, rodjen u Beogradu ali dobio tursko drzavljanstvo, mozda da bi nekad mogao da zaigra za njih verovatno.
(dzaja, 25. septembar 2014 20:48)

I onda mi pljujemo po Bosnjacima kako su njihovi preci promenili veru itd.
A vidi ovog momka! Kakva sramota i prezime dopustio da mu menjaju.

anbeast

pre 9 godina

Kad je vec rasprava otisla malo u drugom smeru: Nisu nama toliki problem stranci, problem je nedostatak para da se zadrze domaci kvalitetni igraci. Da u Srbiji igraju Macvan, Bogdan, Keselj, Bogdanovic (Luka), Lucic, Markovic itd, itd. Mnoge bi stvari bolje izgledale. Bilo bi dobro kada bi odlazili samo oni naj naj, ciji ugovori vrede preko milion. Rekao bih da nam zbog para stuca i rad sa mladima. Nekako su nam cak i ovi sto osvajaju medalje sa mladim reprezentacijama nekako nekompletni (ako zna napad - rupa u odbrani, ako je atleta - talenat nula, ako je talentovan - onda ne moze da potrci i skoci).

Nikola

pre 9 godina

Zasto ne pisete o igracima, trenerima i menadzerima iz CrneGore ....
Bez obzira da li su uzeli nase drzavljanstvo (koje dobiju kad pozele) ili ili ne oni uzimaku mesto nasim drzavljanima oni su stranci i zauzimaju mesto drzavljanima Srbije ...
Kako je moguce da ovoliko igraca iz crnegore igas u nasim klubovima...
Pogledajte Zvezdinog trenera ....

Haahahahaha :D

pre 9 godina

Poznato je svima koliko se D.Vujosevic borio i prebacivao CZV pre 7-8godina kako dovodi strance i time gusi domace igrace a sad?Koliko je bilo igraca iz Partizana u rep.na SP? JEDAN,J-E-D-A-N samo B.Bogdanovic.....Ja sam za max 3-stranca,a za rep.Srbije nikako da igraju stranci......... (N-E-O, 25. septembar 2014 18:45)

Jedan,druže, al' je igrao i za Katica i Simonovica zajedno.

Okej?

sofka

pre 9 godina

Ne sputava do 25% ali sve preko toga...bojim se ne valja.Mnogo je veći problem što deca mogu sebi priuštiti treniranje bilo kog sporta kod nas samo ako su im roditelji "sposobni" to finansirati.Ovoj zemlji bi najviše-paradoksalno odgovarao system iz Amerike-Škole osnovne,srednje,fakulteti ,a ne privatni klupčići I nazovi treneri.

Sava

pre 9 godina

ABA liga je problem broj jedan, umesto naših centara mi razvijamo centre susednih drzava, Široki, Zadar, Krka... Previše stranaca je manji problem od nametnute nam regionalne lige!

о шонеси

pre 9 godina

teo,keselj,jovic,bjelica,nedovic,dangubic,markovic,marja novic,mitrovic,stimac,katic,simonovic,kalinic,micic...sve zvezdasi. (crni_redstar, 25. septembar 2014 20:01)као звездаш, дао сам ти минусчину

somika

pre 9 godina

fmp je dao raduljicu,teodosica,savanovica...hemofarm mitrovica,macvana,bobija,markovica...zvezda keselja,stimca,bjelicu,nedovica,radnicki jovica,kalinica,bircevica,mega dangubica,micica jokica...partizan milutinova...
(crni_redstar, 25. septembar 2014 19:57)

posto se drzis samo trenutne reprezentacije, partizan je dao kapitena krstica, bogdanovica i trenera. ostale igrace koje je dao kk partizan ne mogu da nabrajam, ne moze da stane spisak na jedan komentar.

HeadsUp

pre 9 godina

@mdj: kad svratis na po neky ljutu uz meze, a pred jelo, pa se siti ispricamo, onda mozes da upotrebljavas sintagmu "tvoj duhovni vodja", jer ces onda da znas o kome pricas.

A kad bih sad napisao koji deo tela juzno od pojasa me boli i za Partizan, i za Zvezdu, ne bi mi objavili komentar.

Medjutim, cinjenica je da nijedan od ta dva Zvezdina reprezentativca nije proizvod njene skole. Partizanov skoro pa jeste. I nema svrhe prepucavati se cija skola je manje losa.

Veliki, ili barem poznati klubovi uglavnom nemaju dobru omladinsku skolu, nije to samo nas problem. Ima izuzetaka, naravno, ali jako mako. Jednostavno tako to ide - mali prave, veliki kupuju, pa prodaju vecim od sebe (ako valja) ili utrapljuju kome stignu (ako ne valja).

A da su Spanci majstori u nalazenju izgovora i trazenju krivaca kad kola odu nizbrdo, jesu. Svi su im krivi osim njih samih.

Nislija

pre 9 godina

...У таквим околностима у нашем случају је боља опција ослонити се на домаће и младе играче, то јесте често тежак и мукотрпан посао, ваља истрајати у раду са младима, и навијачи некад немају стрпљења да клинци сазрију, али то је и једини исправан пут.
(Divos, 25. septembar 2014 19:20)

Samo sa domacim igracima bi Partizan i Zvezda bili negde u sredini tabele ABA,ne bi ni izlazili u evropu,i koja bi korist bila? Pre ce se ti mladi igraci bolje razviti uz nekog dobrog stranca i kroz dobre utakmice i rezultate u nekoj Evroligi,pobedjujuci CSKA,Real i Barselonu,nego gubeci od Krke,Sirokog,Solnoka i slicnih.Pa da li je 8 mesta od 12 mali broj za domace igrace?!

pravda za strance

pre 9 godina

Ajde malo da pogledamo i drugu stranu price,mada se mnogi nece sloziti: reprezentativna prvenstva su jednom u godinu ili jednom u dve godine i traju po 2-3 nedelje.Da li zbog toga treba klubovi svake sezone tokom cele godine da ispastaju i budu svedeni na ispodprosecan nivo,a navijaci nemaju sta da gledaju,zbog te 2-3 nedelje jednom u godinu ili dve? Mislim da bi popularnost kosarke pala kada bi klubovi postali samo poligigon za razigravanje igraca i imali podredjenu ulogu u ABA,a pogotovo u evropi.Kako bi se uopste razvijali ti mladi igraci kada bi stalno gubili od prosecnih timova?
I batalite price kako smo 70-tih i 80-tih igrali bez stranaca,jer su tada skoro svi klubovi u evropi igrali bez stranaca,a nasi domaci igraci veci deo karijere,ako ne i celu,provodili u SFRJ.To sada nije moguce- nasi odlaze rano,a evropske ekipe dovode brdo skupih stranaca i NBA igraca i ulazu velike pare.

Andrija

pre 9 godina

Stranci nam ne trebaju. Eventualno dva po ekipi i to čisto da donesu ekstra kvalitet. Kvalitetnim radom izuzetno kvalitetnih ljudi sa mlađim selekcijama može skoro sve da se zatvori u timu.

.

pre 9 godina

fmp je dao raduljicu,teodosica,savanovica...hemofarm mitrovica,macvana,bobija,markovica...zvezda keselja,stimca,bjelicu,nedovica,radnicki jovica,kalinica,bircevica,mega dangubica,micica jokica...partizan milutinova...
(crni_redstar, 25. septembar 2014 19:57)

Prvo,ne znam zasto potreba da na ovoj temi pises ovo? Drugo, Partizan je dao i Bogdanovic,Krstica,Lucica,Novicu...ajde necu Kostu Perovica ili Tepica,Tripkovic(koji su nam uzgred doneli srebro na EP) i slicne ili jos mnostvo njih koji nisu imali neke posebne uloge u reprezentaciji,ali budi dosledan ako vec nabrajas.

Dvoranski polo

pre 9 godina

Nema te analize koja će pomoći Španjolcima.Potrefila im se silna generacija,koja je polako na kraju svoga puta,a kada im sa scene vrlo brzo siđu Pau,Marc,Navarro i Fernandez,ponovno će se navikavati na odlične plasmane od 6 do 8 mjesta.Broj stranaca u nacionalnom prvenstvu s tim nema nikakve veze!

pan

pre 9 godina

Strance ograničiti na 3 igrača, pa ni 4 nije strašno, a sa druge strane, imati dovoljno para da Bijelice, Bogdanovići i drugi naši najkvalitetniji igrači igraju u našoj ligi. E to sa parama je neka druga priča i na kraju se, nažalost, sve svede na njih.

Aleksandar

pre 9 godina

Sa kvalitetom reprezentacije nema neke veze dali igra pet stranaca ili jedan!Talenat ce da ispliva,to jest kvalitet.Pa nasa mozda dva najbolja igraca u zadnjih 25 godina nisu ni igrali ovde,Bodirogu su uveli u reprezentaciju iz Stefanela a Stojakovic je ime gradio u Grckoj!Problem su stranci koji nemaju kvalitet veci od nasih igraca a dovedeni su tu,e to je vec neka druga prica,igra menadzera!Prosto ne treba da brinemo za to,mi treba da brinemo za ovu nasu omladinu koja ce se poubijati zbog boje dresova.....

STARA SKOLA

pre 9 godina

Svakako da trebamo da forsiramo nase mlade igrace, ali situcija nije ni blizu kao u Spaniji. Mi imamo ogranicenja kada su stranci u pitanju, tako da pricamo o 3-4 stranca u ekipi, dok u Spaniji igraju po 3-4 domaca, cak i po samo dva domaca kao sto je taj extremni slucaj Unikahe.

Po meni glavni "problem" je sto smo mi mala zemlja. Kosarkaska nacija jesmo, ali uporedite druge dominantne reprezentacije i videcete koliko nama i Litvancima fali "baza" odakle se mogu izvuci talenti. Odnos broja stanovnika i uspesi koje ostvarujemo su ne uskladjeni, hocu reci jako smo uspesni. Isti slucaj je i sa Litvanijom!

!

pre 9 godina

Eh, kad se samo setim... period 1979. - 1992. Jugoslovenski klubovi osvajaju 7 titula prvaka Evrope (Bosna, Cibona, Jugoplastika, Partizan). Jel neko tada od njih imao strance u ekipi? Niko.

Ubiće me nostalgija za pravim basketom...to su bila vremena, a ne ovo sad. Krajem osamdesetih bilo je teže biti prvak Jugoslavije nego prvak Evrope....da, da....
(Dole moderni sport!, 25. septembar 2014 19:23)

Manite se vise da zivite u proslosti.Pa tada i evropski klubovi nisu imali strance,retko se islo u inostranstvo,nasi igraci su dobar deo karijere,ako ne i celu,provodili u Srbiji ili Jugi.To vise nije izvodljivo,kako u kosarci tako i u ostalim sportovima,jer drugi ulazu ogromne pare i dovode amere i ostale strance,a i nasi igraci cim malo stasaju takodje odlaze.Kako mi onda da se takmicimo? Da bar mozemo da zadrzimo domace pa ajde,ovako mora da dodje neki stranac da bi bili koliko toliko konkurentni.

dzaja

pre 9 godina

(cyborg, 25. septembar 2014 18:52)

Srbin, rodjen u Beogradu ali dobio tursko drzavljanstvo, mozda da bi nekad mogao da zaigra za njih verovatno.

Gos'n

pre 9 godina

Eee, moj Cantekine. Za pare si se prodao kao klinac, nisi video kosarke ni mrvu i sad se vratio. Drugi neka uce na tvom primeru, kad vec ti nisi na primerima pre tebe. Sad slobodno mozes i da vratis prezime, za Tursku tesko da ces igrati.

dex

pre 9 godina

Izaci iz ABA lige i igrati samo sa domacim igracima. Samo smo nazadovali sa njima. Nekada smo osvajali SP, a sada smo tek drugi. Uzas, raspad sistema, haos!

volverine

pre 9 godina

spanci dali ste neverovatnu generaciju koja je na izlazu,svaka vam cast na sve sto su osvoji ta zlatna generacija..ali moraju se vratiti u realnost nikada nisu niti ce biti kosarkaske sile,nacije,zemlje kako god..Srbija,litvanija,rusija,grcka,italija!!!sad su se umijesali spanci i francuzi zadnjih deset god,inace ih nema nidje na mapi,pogotovo francuzi..ali oni su momcine a spanci nule ljigave..tako da caoooo...

sto mi ne pustite komentar?

pre 9 godina

Nama, sa druge strane, smeta jer nasi stranci nisu toliko jaki i ne podizu nivo igre domacih igraca (samo moje misljenje), tako da mi nemamo ni kvalitet ni kvantitet...
(Ambalaza Rotira, 25. septembar 2014 19:15)

Kakvi god da su nasi stranci,uglavnom su bolji od nasih domacih.Spanci imaju vrhunske strance,ali su i u stanju da zadrze najbolje domace.Mi ne mozemo da zadrzimo najbolje domace ali mozemo da devedemo solidne strance koji su jeftiniji o njih,a opet bolji od domacih igraca koji su ostali i nisu otisli u inostranctvo. 4 stranca nije uopste mnogo,a neophodni su ako mislite da bar malo budemo ravnopravni sa drugim evropskim ekipama.

Miladin

pre 9 godina

odgovor vezan za cantekina.momak je rodjen u kragujevcu kao dusan gavrilovic,otiso je u tursku sa mislim 15-16 godina a prema njihovom zakonu mora da ima njihovo drzavljanstvo,tako da ima njihovo drzavljanstvo i igra za njuh.mislim da ga je bosa tanjevic pre dve godine zvao na siri spisak.

12345

pre 9 godina

Godinama unazad u reprezentaciji igra gro igraca iz Partizana. To nekima nije bitno ali je bitno sto trenutno igra jedan?? Jedan ali vredan a sada je red da drugi daju igrace u drzavni tim kao sto je to radio Partizan. Na kraju u svetskoj kosarci smo tu gde smo, drugi na svetu a trener je Partizanov igrac i legenda Sale Nacionale. Da li bi reprezentacija bila to sto je sada da nije bilo njega?? Znaci opet uspeh i srebrna medalja zahvaljujuci treneru koji je bivsi Partizanov igrac?? A gde smo bili pre njega to je i adolescentima valjda jasno. Na ovaj nivo komentarisanja ne volim da se spustam ali sam iritiran i opet sam se spustio da nivo onih koji pisu nebuloze. Meni je jasno da neko zeli da podize svoj klub a omalovazava drugi. U ovom trenutku sto se mene tice ne mora ni jedan igrac da igra iz Partizana, dovoljan je Sale jer vredi kao ceo tim. Svi igraci igraju i sprovode na terenu sto ON trazi od njih a to su osetili i Grci i Brazilci koji su doziveli katastrofu i Francuzi. Ameri su druga dimenzija. Toliko. Sto se tice stranaca u klubovima u Partiznu su igrali i igrace i iza tih stranih igraca stoje rezultati sa Partizanom. Znaci novac je opravdan. Mnogo veci je problem sto stranci igraju i u drugim klubovima ne jedan i to godinama a novac koji su zaradjivali nije opravdan rezultatima. To se svodi na bacanje miliona. Ali koga je to briga, zar ne?

ja

pre 9 godina

Poznato je svima koliko se D.Vujosevic borio i prebacivao CZV pre 7-8godina kako dovodi strance i time gusi domace igrace a sad?Koliko je bilo igraca iz Partizana u rep.na SP? JEDAN,J-E-D-A-N samo B.Bogdanovic.....Ja sam za max 3-stranca,a za rep.Srbije nikako da igraju stranci.........
(N-E-O, 25. septembar 2014 18:45)

Jedan, ali vredan...

danilo

pre 9 godina

Ceo sportski, naučni i kulturni svet prestao je da gleda na nacionalnost i boju kožu; traži se samo suvi kvalitet.
O ekonomiji da i ne govorimo.
Ako želimo uspeh, to moramo i mi poštovati.
A pošto smo talentovaniji za sportove sa loptom od većine Evropljana, s vremena na vreme će nam dolaziti generacije koje će drmati svetskim sportovima.
Ali ne stalno, previše smo mali...

Glas razuma

pre 9 godina

Klasčna demagogija Španaca,odnosno alibi za fijasko na svetskom prvenstvu! Najveći krivci za poraz od Francuza su njihovi aarogantni igrači,nabeđene zvezde koji su potcenili francuze. Tu leži razlog poraza a nikako u broju stranaca kod njih. Pa da nemaju toliko stranaca,sigurno ne bi imali 5 predstavnika u najelitnijem takmičenju u Evropi a to itekako doprinosi popularnosti i afirmaciji tog sporta u zemlji. Španci će sve da urade samo da ne okrive sebe!!! Kod nas bi klubovi bili topovska hrana bez stranaca kako u evropskim takmičenjima tako i u ABA ligi,jer se Hrvatski klubovi itekako pojačavaju strancima a ne samo oni već i Budućnost,Olimpija... Bez stranaca naši klubovi ne bi nikad ućestvovali u evropskim takmičenjima,bili bi u sredini tabele u ABA ligi a samim tim bi košarka kao sport samo tonula i gubila na popularnosti. Ako postoje talentovani igrači one će izboriti mesto svojim kvalitetom i radom,bez obzira koliko zvučnih stranaca imali u ekipi. Primer su Bogdanović u Partizanu i Mitrović u Zvezdi.Menadžeri su na putu da unište našu košarku jer su vlasnici igrača odnosno odlučuju o njegovoj karijeri, isključivo gledajući novac a nikako sportsku karijeru!!!

Brondby

pre 9 godina

Buducnost je nasa Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby

mdj

pre 9 godina

@HeadsUp

Tvoje primecenje bi bilo na mestu kad bi se zaobisla bitna cinjenica, a to je da tvoj duhovni vodja previse prica i gleda u tudje dvoriste stalno. Niko ga iz Zvezde nije prozivao da dovodi strance, ali on jeste Zvezdu. On je taj koji se dicio srpskim reprezentativcima, a sada ima samo jednog. Ali vi grobari izgleda ste uvek po potrebi slepi na jedno oko kada komentarisete.

a koliko ih je bilo iz Zvezde? Dva, a od te dvojice jedan presao iz Partizana.

Pre nego sto popljujes nekog, baci pogled u svoje dvoriste. Nije bas da u njemu cveta cvece.

Divos

pre 9 godina

У Ендеса лиги и нема велики број Амера (као рецимо у Немачкој где их је у свакој екипи 5-6), ограничен је заправо број Амера на 2 у екипи (додуше ту се не броје натурализовани), али играчи из Европе, укључујући ту и оне са ових простора се воде као "домаћи" (играју под посебном лиценцом). Е сад, заиста је у клубовима мало Шпанаца. Али ваља знати да су мање-више скоро сви ови странци јако квалитетни и за клуб корисни играчи (ту баш и не пролазе сумњиви Амери и играчи који гледају само своју стат. и које менаџери утрпају), зато је АЦБ лига и најјача у Европи, и изузетно захтевна лига. Ако ограниче број ових страних играча, њихови клубови ће бележити много скромније резултате у ЕЛ и Евро-купу, нисам баш сигуран како ће то примити навијачи тих клубова.

Што се Србије тиче, ми немамо тих брига. Беспарица мучи све наше клубове (осим 2), клубови КЛС немају пара да себи приуште странца, баш као и Визура и Металац (ту се понекад нађе понеки играч из ЦГ). Партизан и Звезда задњих година имају у саставу више страних играча, али овде је важан избор странца, они играчи који ће гледати само своју стат. тешко ће нешто добро донети екипи, они други који ће радити многе корисне ствари често су прескупи за наше клубове.
У таквим околностима у нашем случају је боља опција ослонити се на домаће и младе играче, то јесте често тежак и мукотрпан посао, ваља истрајати у раду са младима, и навијачи некад немају стрпљења да клинци сазрију, али то је и једини исправан пут.

my way

pre 9 godina

Ne budite smesni, mi ne mislimo o domacoj ligi i klubovima sirom Srbije, a da mislimo o strancima. Dok god je ovaj nakaradni sistem unistavanja svega u srpskoj kosarci za racun ABA lige na snazi, prica o strancima je toliko apsurdna i licemerna da ja nemam reci.

nikola

pre 9 godina

Koji veliki broj stranaca?? Ogranicenje je na 4,da li je to veliki broj? Nasi domaci igraci koji nesto vrede su skuplji nego stranci. Jel treba da nam igraju samo domaci "zarad interesa srpske kosarke" pa onda da nas pune svi redom u Evroligi i Evrokupu i to ako se uopste kvalifikujemo tamo.Kako bi uopste napredovali ti nasi igraci ako te neki Oldenburg,Ostende i Bizonsi pocnu pobedjivati sa 20 razlike? Nekada je moglo samo sa domacima,ali tada ostali klubovi u evropi nisu ulagali po 30 miliona u tim i dovodili NBA igrace.

roni

pre 9 godina

Spanci trebaju da budu zahvalni stranim igracima koji su im digli kosarku, a sto se spanskih igraca na prvenstvu tice imali su los dan protiv francuza i to je sve. Od ove njihove generacije u evropi nema boljih. Medjutim, za par godina ...

v

pre 9 godina

Poznato je svima koliko se D.Vujosevic borio i prebacivao CZV pre 7-8godina kako dovodi strance i time gusi domace igrace a sad?Koliko je bilo igraca iz Partizana u rep.na SP? JEDAN,J-E-D-A-N samo B.Bogdanovic.....Ja sam za max 3-stranca,a za rep.Srbije nikako da igraju stranci.........
(N-E-O, 25. septembar 2014 18:45)

Ali zato jedan BOgdanovic vredi ko 10 Simonovica i Katica koji su tu samo preko veze, da zarade nacionalnu penziju.

fenomen

pre 9 godina

Mozda bi ovaj moj predlog mogao da doprinese samo kad bi ga procitao neko ko je bitan u svetu kosarke u Srbiji. Ja sam da aba i domacu ligu igramo bez stranaca a da strance angazujemo samo za El i to po potrebi. Jer bez stranaca nismo konlurentni u euroligi. Uzimali bi strance na po par meseci i mnogo bi se novca ustedelo. Recimo da Partizanu ciji sam verni navijac sada nisu potrebni stranci jer ne igramo EL . Trebalo bi doneti zakone da u ABA ligi sve ekipe igraju bez stranaca bez obzira na finansijske mogucnosti. Dozvolio bi jedino da igraci sa prostora ex-ju mogu da igraju za bilo koji klub. Jer za mene Gordic ili Savovic nisu stranci. Znaci Jaka Blazic bi mogao da igra kao i Muric ali bi zato Dalo, Djenka i ostali stranci igrali samo EL. Na taj nacin bi mnogo minuta dobili Aranitovic, Andric, Tejic, Rebic itd... Poz...

Neminovnost

pre 9 godina

Broj stranaca u našoj košarci nije problem jer ima dovoljno prostora da se naši talenti razviju. Jednostavno nemamo više tako široku proizvodnju kvalitetnih igrača kao nekada pa se određene pozicije u timovima jednostavno moraju popunjavati strancima.

ranGo_Unchained

pre 9 godina

mislim da je ovo sasvim dovoljno, u ekipi ima 12 igraca, maksimalno 4(5) stranaca, sto je sasvim dovoljno mesta da se razvijaju mladi. ja licno ne bih voleo da gledam kosarku(kao sto ne volim ni fudbal) sa samo domacim igracima, nije svetski, kao da igramo selo protiv sela. I nismo mi nebeski narod, treba na 6 miliona stanovnika da imamo punu ligu vrhunskih kosarkasa, punu ligu vrhunskih fudbalera, vaterpolista, itd... realno.

Aki

pre 9 godina

Jedan stranac po ekipi moramo davati sansu nasim igracima po cenu neuspeha kluba mi smo mala zemlja tako da mladi igraci nemaju mnogo mogucnosti da pokazu svoj talenat ako se ovako nastavi nadam se dace se KSS opametiti.

cinjenica

pre 9 godina

...Nama, sa druge strane, smeta jer nasi stranci nisu toliko jaki i ne podizu nivo igre domacih igraca (samo moje misljenje), tako da mi nemamo ni kvalitet ni kvantitet...
(Ambalaza Rotira, 25. septembar 2014 19:15)

Nasi stranci nisu toliko jaki kao stranci u ACB ligi,ali su za nase domace igrace upravo ono sto su stranci u ACB ligi za spanske igrace.U ACB ligi su mnogo jace finansije,mogu da zadrze jake domace igrace,ali mogu da dovedu i skupe strance.Mi ne mozemo da zadrzimo dobre domace igrace,ali mozemo da dovedemo solidne strance,jer nasi najbolji igraci su visestruko skuplji od nekog amera koji je istog ili pribliznog kvaliteta.Ogranicenje na 4 stranca je ok,ima dovoljno mesta sa domace igrace.

mpk

pre 9 godina

(Querry, 25. septembar 2014 18:45)
Uzeo si primer Premijer lige, ali Engleska nije bila nista bolja ni kada nije bilo stranaca u ekipama ili ih je bilo maksimalno tri (osim 1966 nikad nista nisu uradili).
Nasuprot tome, poslednje 3 titule uzeli su Nemacka, Spanija i Italija, cije su lige prepune stranaca.
Prema tome, to nema nikakve veze sa zivotom. Ogranicavanjem broja stranaca samo se neopravdano povecava cena domacim igracima i slabi se kvalitet. Nista vise.

Uros

pre 9 godina

Zaboravili ste i poturicu Ratka Vardu. Salu na strenu, Varda je veliki igrac i covek i mislm da ne bi trebalo da se vode kao stranci igraci koji pricaju srpski da ih ceo svet razume.

Siniša

pre 9 godina

Ha, ha, ha..da čovek pukne od smeha. pa mi smo najsrećniji narod na svetu. Ako nam je reprezentacija osvojila srebro na Svetskom prvenstvu sa, kako forumaši kažu, jednim igračem Partizana i sa dva igrača iz Zvezde a bez ijednog naturalizovanog, onda smo mi carevi u Evropi. Ova tema nema nikakvu važnost kada je u pitanju Srpska košarka jer mi smo zemlja košarke i nama igrači niču svuda. Zamislite da imamo para kao Španija, Italija ili bar Grčka i Turska. Aba liga je glupost. Treba forsirati domaće prvenstvo pa ko bude bolje neka igra u Evropi. Živeli naši belci. Bez ikakve namere da rasno vređam nekog ali imamo mi talenata dosta samo ih treba držati na uzdi a onda kad budu szreli, pustiti ih da pocepaju ostatak Sveta.

crni_redstar

pre 9 godina

fmp je dao raduljicu,teodosica,savanovica...hemofarm mitrovica,macvana,bobija,markovica...zvezda keselja,stimca,bjelicu,nedovica,radnicki jovica,kalinica,bircevica,mega dangubica,micica jokica...partizan milutinova...

Dole moderni sport!

pre 9 godina

Eh, kad se samo setim... period 1979. - 1992. Jugoslovenski klubovi osvajaju 7 titula prvaka Evrope (Bosna, Cibona, Jugoplastika, Partizan). Jel neko tada od njih imao strance u ekipi? Niko.

Ubiće me nostalgija za pravim basketom...to su bila vremena, a ne ovo sad. Krajem osamdesetih bilo je teže biti prvak Jugoslavije nego prvak Evrope....da, da....

Xxx

pre 9 godina

Ma da, uvek ista prica. Kad su pre 15 dana svi videli Spaniju u finalu protiv Amera i kad su govorili da su najbolji sve je bilo u redu. Sad se kao trazi krivac za neuspeh i na kraju su to stranci. Smijurija....

Divos

pre 9 godina

У Ендеса лиги и нема велики број Амера (као рецимо у Немачкој где их је у свакој екипи 5-6), ограничен је заправо број Амера на 2 у екипи (додуше ту се не броје натурализовани), али играчи из Европе, укључујући ту и оне са ових простора се воде као "домаћи" (играју под посебном лиценцом). Е сад, заиста је у клубовима мало Шпанаца. Али ваља знати да су мање-више скоро сви ови странци јако квалитетни и за клуб корисни играчи (ту баш и не пролазе сумњиви Амери и играчи који гледају само своју стат. и које менаџери утрпају), зато је АЦБ лига и најјача у Европи, и изузетно захтевна лига. Ако ограниче број ових страних играча, њихови клубови ће бележити много скромније резултате у ЕЛ и Евро-купу, нисам баш сигуран како ће то примити навијачи тих клубова.

Што се Србије тиче, ми немамо тих брига. Беспарица мучи све наше клубове (осим 2), клубови КЛС немају пара да себи приуште странца, баш као и Визура и Металац (ту се понекад нађе понеки играч из ЦГ). Партизан и Звезда задњих година имају у саставу више страних играча, али овде је важан избор странца, они играчи који ће гледати само своју стат. тешко ће нешто добро донети екипи, они други који ће радити многе корисне ствари често су прескупи за наше клубове.
У таквим околностима у нашем случају је боља опција ослонити се на домаће и младе играче, то јесте често тежак и мукотрпан посао, ваља истрајати у раду са младима, и навијачи некад немају стрпљења да клинци сазрију, али то је и једини исправан пут

santa justa

pre 9 godina

Na nesrecu bez stranaca nema dobrog uspeha u ABA ligi, nema igranja u Evropi pa nema ni jakih protivnika. A onda i nasi talenti ostanu uskraceni.

Ambalaza Rotira

pre 9 godina

Moje je misljenje da Spancima ne smeta, zato sto su njihovi stranci najveceg kvaliteta, tako da cak i ako mali broj domacih igraca igra, to nije veliki problem jer ce igrati na vrlo visokom nivou - umesto kvantiteta imaju kvalitet...

Nama, sa druge strane, smeta jer nasi stranci nisu toliko jaki i ne podizu nivo igre domacih igraca (samo moje misljenje), tako da mi nemamo ni kvalitet ni kvantitet...

SD

pre 9 godina

Poznato je svima koliko se D.Vujosevic borio i prebacivao CZV pre 7-8godina kako dovodi strance i time gusi domace igrace a sad?Koliko je bilo igraca iz Partizana u rep.na SP? JEDAN,J-E-D-A-N samo B.Bogdanovic.....Ja sam za max 3-stranca,a za rep.Srbije nikako da igraju stranci.........
(N-E-O, 25. septembar 2014 18:45)

Ali zato jedan BOgdanovic vredi ko 10 Simonovica i Katica koji su tu samo preko veze, da zarade nacionalnu penziju.
(v, 25. septembar 2014 19:14)

Ovo mi je definitvno najbolji argument: zbog PENZIJE! A ko je znao da ce dobiti penziju? Kakva glupost.

tutu

pre 9 godina

"Koliko je bilo igraca iz Partizana u rep.na SP? JEDAN,J-E-D-A-N samo B.Bogdanovic.....
(N-E-O, 25. septembar 2014 18:45)"

Jedan, jedan, ali srebra vredan.

N-E-O

pre 9 godina

Poznato je svima koliko se D.Vujosevic borio i prebacivao CZV pre 7-8godina kako dovodi strance i time gusi domace igrace a sad?Koliko je bilo igraca iz Partizana u rep.na SP? JEDAN,J-E-D-A-N samo B.Bogdanovic.....Ja sam za max 3-stranca,a za rep.Srbije nikako da igraju stranci.........

N-E-O

pre 9 godina

Poznato je svima koliko se D.Vujosevic borio i prebacivao CZV pre 7-8godina kako dovodi strance i time gusi domace igrace a sad?Koliko je bilo igraca iz Partizana u rep.na SP? JEDAN,J-E-D-A-N samo B.Bogdanovic.....Ja sam za max 3-stranca,a za rep.Srbije nikako da igraju stranci.........

HeadsUp

pre 9 godina

@N-E-O

a koliko ih je bilo iz Zvezde? Dva, a od te dvojice jedan presao iz Partizana.

Pre nego sto popljujes nekog, baci pogled u svoje dvoriste. Nije bas da u njemu cveta cvece.

digivigi

pre 9 godina

kod nas nije bas to da mi guramo samo nase. i da imamo dozvolu za transfer neogranicenog broja stranaca mi je ne bi u potptunosti iskoristili, nemamo mi finansijske uslove kao barsa , real itd. da nam je tek svaki cetvrti igrac domaci igrac. ipak to je dobro, forsiranje domacih igraca jeste sustina, da bi na kraju igrali za nasu reprezentaciju i osvajali medalje za nas tim.

Labud

pre 9 godina

Partizan je imao na spisku sve ove strance, ali nijedanput zajedno na terenu. Sto se mene tice treba dozvoliti jos jednog stranca, dakle 5. Sto jaca konkurencija to bolji igraci.

Querry

pre 9 godina

Nego sta ranije klinci debitovali u reprezentaciju sa 18-19god kao igracine. Pogledaj samo Premier League bajkvalitetnija liga a kad englezi trebaju igrati sasvim prosecna ekipa. KSS mora omuguciti mladim igracima veci prostor u klubovima. Prece je da se repr. vraca sa medaljama nego da klubovi prodju u top16

akajea

pre 9 godina

Ma daj kao da ovih par godina unazad je stanje bilo drugačije kad su bili prvaci, što tad niko to nije pričao. Stranci ne smetaju, a klinci treba uporno da treniraju i da izbore svoje mesto u timu, tako bar imaju konkurenciju.

4444

pre 9 godina

Nisu problem stranci, već menadzeri koji guraju svakakve mediokritete da bi se prodali i zaradili neke pare. I plus sto nam je liga toliko nazadovala da ce uskoro postati amaterska, igrači igraju za banane. Košarka je postala biznis, a ne zadovoljstvo.

cyborg

pre 9 godina

"a sada je tu naturalizovani Turčin Dušan Čantekin"
Da li neko zna sta je u pitanju?
Vidim da je momak rodjen u Beogradu kao Dusan Gavrilovic.

akajea

pre 9 godina

Ma daj kao da ovih par godina unazad je stanje bilo drugačije kad su bili prvaci, što tad niko to nije pričao. Stranci ne smetaju, a klinci treba uporno da treniraju i da izbore svoje mesto u timu, tako bar imaju konkurenciju.

N-E-O

pre 9 godina

Poznato je svima koliko se D.Vujosevic borio i prebacivao CZV pre 7-8godina kako dovodi strance i time gusi domace igrace a sad?Koliko je bilo igraca iz Partizana u rep.na SP? JEDAN,J-E-D-A-N samo B.Bogdanovic.....Ja sam za max 3-stranca,a za rep.Srbije nikako da igraju stranci.........

ja

pre 9 godina

Poznato je svima koliko se D.Vujosevic borio i prebacivao CZV pre 7-8godina kako dovodi strance i time gusi domace igrace a sad?Koliko je bilo igraca iz Partizana u rep.na SP? JEDAN,J-E-D-A-N samo B.Bogdanovic.....Ja sam za max 3-stranca,a za rep.Srbije nikako da igraju stranci.........
(N-E-O, 25. septembar 2014 18:45)

Jedan, ali vredan...

santa justa

pre 9 godina

Na nesrecu bez stranaca nema dobrog uspeha u ABA ligi, nema igranja u Evropi pa nema ni jakih protivnika. A onda i nasi talenti ostanu uskraceni.

digivigi

pre 9 godina

kod nas nije bas to da mi guramo samo nase. i da imamo dozvolu za transfer neogranicenog broja stranaca mi je ne bi u potptunosti iskoristili, nemamo mi finansijske uslove kao barsa , real itd. da nam je tek svaki cetvrti igrac domaci igrac. ipak to je dobro, forsiranje domacih igraca jeste sustina, da bi na kraju igrali za nasu reprezentaciju i osvajali medalje za nas tim.

Glas razuma

pre 9 godina

Klasčna demagogija Španaca,odnosno alibi za fijasko na svetskom prvenstvu! Najveći krivci za poraz od Francuza su njihovi aarogantni igrači,nabeđene zvezde koji su potcenili francuze. Tu leži razlog poraza a nikako u broju stranaca kod njih. Pa da nemaju toliko stranaca,sigurno ne bi imali 5 predstavnika u najelitnijem takmičenju u Evropi a to itekako doprinosi popularnosti i afirmaciji tog sporta u zemlji. Španci će sve da urade samo da ne okrive sebe!!! Kod nas bi klubovi bili topovska hrana bez stranaca kako u evropskim takmičenjima tako i u ABA ligi,jer se Hrvatski klubovi itekako pojačavaju strancima a ne samo oni već i Budućnost,Olimpija... Bez stranaca naši klubovi ne bi nikad ućestvovali u evropskim takmičenjima,bili bi u sredini tabele u ABA ligi a samim tim bi košarka kao sport samo tonula i gubila na popularnosti. Ako postoje talentovani igrači one će izboriti mesto svojim kvalitetom i radom,bez obzira koliko zvučnih stranaca imali u ekipi. Primer su Bogdanović u Partizanu i Mitrović u Zvezdi.Menadžeri su na putu da unište našu košarku jer su vlasnici igrača odnosno odlučuju o njegovoj karijeri, isključivo gledajući novac a nikako sportsku karijeru!!!

tutu

pre 9 godina

"Koliko je bilo igraca iz Partizana u rep.na SP? JEDAN,J-E-D-A-N samo B.Bogdanovic.....
(N-E-O, 25. septembar 2014 18:45)"

Jedan, jedan, ali srebra vredan.

Querry

pre 9 godina

Nego sta ranije klinci debitovali u reprezentaciju sa 18-19god kao igracine. Pogledaj samo Premier League bajkvalitetnija liga a kad englezi trebaju igrati sasvim prosecna ekipa. KSS mora omuguciti mladim igracima veci prostor u klubovima. Prece je da se repr. vraca sa medaljama nego da klubovi prodju u top16

v

pre 9 godina

Poznato je svima koliko se D.Vujosevic borio i prebacivao CZV pre 7-8godina kako dovodi strance i time gusi domace igrace a sad?Koliko je bilo igraca iz Partizana u rep.na SP? JEDAN,J-E-D-A-N samo B.Bogdanovic.....Ja sam za max 3-stranca,a za rep.Srbije nikako da igraju stranci.........
(N-E-O, 25. septembar 2014 18:45)

Ali zato jedan BOgdanovic vredi ko 10 Simonovica i Katica koji su tu samo preko veze, da zarade nacionalnu penziju.

mpk

pre 9 godina

(Querry, 25. septembar 2014 18:45)
Uzeo si primer Premijer lige, ali Engleska nije bila nista bolja ni kada nije bilo stranaca u ekipama ili ih je bilo maksimalno tri (osim 1966 nikad nista nisu uradili).
Nasuprot tome, poslednje 3 titule uzeli su Nemacka, Spanija i Italija, cije su lige prepune stranaca.
Prema tome, to nema nikakve veze sa zivotom. Ogranicavanjem broja stranaca samo se neopravdano povecava cena domacim igracima i slabi se kvalitet. Nista vise.

ranGo_Unchained

pre 9 godina

mislim da je ovo sasvim dovoljno, u ekipi ima 12 igraca, maksimalno 4(5) stranaca, sto je sasvim dovoljno mesta da se razvijaju mladi. ja licno ne bih voleo da gledam kosarku(kao sto ne volim ni fudbal) sa samo domacim igracima, nije svetski, kao da igramo selo protiv sela. I nismo mi nebeski narod, treba na 6 miliona stanovnika da imamo punu ligu vrhunskih kosarkasa, punu ligu vrhunskih fudbalera, vaterpolista, itd... realno.

Xxx

pre 9 godina

Ma da, uvek ista prica. Kad su pre 15 dana svi videli Spaniju u finalu protiv Amera i kad su govorili da su najbolji sve je bilo u redu. Sad se kao trazi krivac za neuspeh i na kraju su to stranci. Smijurija....

Ambalaza Rotira

pre 9 godina

Moje je misljenje da Spancima ne smeta, zato sto su njihovi stranci najveceg kvaliteta, tako da cak i ako mali broj domacih igraca igra, to nije veliki problem jer ce igrati na vrlo visokom nivou - umesto kvantiteta imaju kvalitet...

Nama, sa druge strane, smeta jer nasi stranci nisu toliko jaki i ne podizu nivo igre domacih igraca (samo moje misljenje), tako da mi nemamo ni kvalitet ni kvantitet...

HeadsUp

pre 9 godina

@N-E-O

a koliko ih je bilo iz Zvezde? Dva, a od te dvojice jedan presao iz Partizana.

Pre nego sto popljujes nekog, baci pogled u svoje dvoriste. Nije bas da u njemu cveta cvece.

SD

pre 9 godina

Poznato je svima koliko se D.Vujosevic borio i prebacivao CZV pre 7-8godina kako dovodi strance i time gusi domace igrace a sad?Koliko je bilo igraca iz Partizana u rep.na SP? JEDAN,J-E-D-A-N samo B.Bogdanovic.....Ja sam za max 3-stranca,a za rep.Srbije nikako da igraju stranci.........
(N-E-O, 25. septembar 2014 18:45)

Ali zato jedan BOgdanovic vredi ko 10 Simonovica i Katica koji su tu samo preko veze, da zarade nacionalnu penziju.
(v, 25. septembar 2014 19:14)

Ovo mi je definitvno najbolji argument: zbog PENZIJE! A ko je znao da ce dobiti penziju? Kakva glupost.

4444

pre 9 godina

Nisu problem stranci, već menadzeri koji guraju svakakve mediokritete da bi se prodali i zaradili neke pare. I plus sto nam je liga toliko nazadovala da ce uskoro postati amaterska, igrači igraju za banane. Košarka je postala biznis, a ne zadovoljstvo.

cyborg

pre 9 godina

"a sada je tu naturalizovani Turčin Dušan Čantekin"
Da li neko zna sta je u pitanju?
Vidim da je momak rodjen u Beogradu kao Dusan Gavrilovic.

Dole moderni sport!

pre 9 godina

Eh, kad se samo setim... period 1979. - 1992. Jugoslovenski klubovi osvajaju 7 titula prvaka Evrope (Bosna, Cibona, Jugoplastika, Partizan). Jel neko tada od njih imao strance u ekipi? Niko.

Ubiće me nostalgija za pravim basketom...to su bila vremena, a ne ovo sad. Krajem osamdesetih bilo je teže biti prvak Jugoslavije nego prvak Evrope....da, da....

Uros

pre 9 godina

Zaboravili ste i poturicu Ratka Vardu. Salu na strenu, Varda je veliki igrac i covek i mislm da ne bi trebalo da se vode kao stranci igraci koji pricaju srpski da ih ceo svet razume.

roni

pre 9 godina

Spanci trebaju da budu zahvalni stranim igracima koji su im digli kosarku, a sto se spanskih igraca na prvenstvu tice imali su los dan protiv francuza i to je sve. Od ove njihove generacije u evropi nema boljih. Medjutim, za par godina ...

cinjenica

pre 9 godina

...Nama, sa druge strane, smeta jer nasi stranci nisu toliko jaki i ne podizu nivo igre domacih igraca (samo moje misljenje), tako da mi nemamo ni kvalitet ni kvantitet...
(Ambalaza Rotira, 25. septembar 2014 19:15)

Nasi stranci nisu toliko jaki kao stranci u ACB ligi,ali su za nase domace igrace upravo ono sto su stranci u ACB ligi za spanske igrace.U ACB ligi su mnogo jace finansije,mogu da zadrze jake domace igrace,ali mogu da dovedu i skupe strance.Mi ne mozemo da zadrzimo dobre domace igrace,ali mozemo da dovedemo solidne strance,jer nasi najbolji igraci su visestruko skuplji od nekog amera koji je istog ili pribliznog kvaliteta.Ogranicenje na 4 stranca je ok,ima dovoljno mesta sa domace igrace.

Siniša

pre 9 godina

Ha, ha, ha..da čovek pukne od smeha. pa mi smo najsrećniji narod na svetu. Ako nam je reprezentacija osvojila srebro na Svetskom prvenstvu sa, kako forumaši kažu, jednim igračem Partizana i sa dva igrača iz Zvezde a bez ijednog naturalizovanog, onda smo mi carevi u Evropi. Ova tema nema nikakvu važnost kada je u pitanju Srpska košarka jer mi smo zemlja košarke i nama igrači niču svuda. Zamislite da imamo para kao Španija, Italija ili bar Grčka i Turska. Aba liga je glupost. Treba forsirati domaće prvenstvo pa ko bude bolje neka igra u Evropi. Živeli naši belci. Bez ikakve namere da rasno vređam nekog ali imamo mi talenata dosta samo ih treba držati na uzdi a onda kad budu szreli, pustiti ih da pocepaju ostatak Sveta.

Brondby

pre 9 godina

Buducnost je nasa Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby

crni_redstar

pre 9 godina

fmp je dao raduljicu,teodosica,savanovica...hemofarm mitrovica,macvana,bobija,markovica...zvezda keselja,stimca,bjelicu,nedovica,radnicki jovica,kalinica,bircevica,mega dangubica,micica jokica...partizan milutinova...

Labud

pre 9 godina

Partizan je imao na spisku sve ove strance, ali nijedanput zajedno na terenu. Sto se mene tice treba dozvoliti jos jednog stranca, dakle 5. Sto jaca konkurencija to bolji igraci.

danilo

pre 9 godina

Ceo sportski, naučni i kulturni svet prestao je da gleda na nacionalnost i boju kožu; traži se samo suvi kvalitet.
O ekonomiji da i ne govorimo.
Ako želimo uspeh, to moramo i mi poštovati.
A pošto smo talentovaniji za sportove sa loptom od većine Evropljana, s vremena na vreme će nam dolaziti generacije koje će drmati svetskim sportovima.
Ali ne stalno, previše smo mali...

Neminovnost

pre 9 godina

Broj stranaca u našoj košarci nije problem jer ima dovoljno prostora da se naši talenti razviju. Jednostavno nemamo više tako široku proizvodnju kvalitetnih igrača kao nekada pa se određene pozicije u timovima jednostavno moraju popunjavati strancima.

nikola

pre 9 godina

Koji veliki broj stranaca?? Ogranicenje je na 4,da li je to veliki broj? Nasi domaci igraci koji nesto vrede su skuplji nego stranci. Jel treba da nam igraju samo domaci "zarad interesa srpske kosarke" pa onda da nas pune svi redom u Evroligi i Evrokupu i to ako se uopste kvalifikujemo tamo.Kako bi uopste napredovali ti nasi igraci ako te neki Oldenburg,Ostende i Bizonsi pocnu pobedjivati sa 20 razlike? Nekada je moglo samo sa domacima,ali tada ostali klubovi u evropi nisu ulagali po 30 miliona u tim i dovodili NBA igrace.

Dvoranski polo

pre 9 godina

Nema te analize koja će pomoći Španjolcima.Potrefila im se silna generacija,koja je polako na kraju svoga puta,a kada im sa scene vrlo brzo siđu Pau,Marc,Navarro i Fernandez,ponovno će se navikavati na odlične plasmane od 6 do 8 mjesta.Broj stranaca u nacionalnom prvenstvu s tim nema nikakve veze!

my way

pre 9 godina

Ne budite smesni, mi ne mislimo o domacoj ligi i klubovima sirom Srbije, a da mislimo o strancima. Dok god je ovaj nakaradni sistem unistavanja svega u srpskoj kosarci za racun ABA lige na snazi, prica o strancima je toliko apsurdna i licemerna da ja nemam reci.

Nislija

pre 9 godina

...У таквим околностима у нашем случају је боља опција ослонити се на домаће и младе играче, то јесте често тежак и мукотрпан посао, ваља истрајати у раду са младима, и навијачи некад немају стрпљења да клинци сазрију, али то је и једини исправан пут.
(Divos, 25. septembar 2014 19:20)

Samo sa domacim igracima bi Partizan i Zvezda bili negde u sredini tabele ABA,ne bi ni izlazili u evropu,i koja bi korist bila? Pre ce se ti mladi igraci bolje razviti uz nekog dobrog stranca i kroz dobre utakmice i rezultate u nekoj Evroligi,pobedjujuci CSKA,Real i Barselonu,nego gubeci od Krke,Sirokog,Solnoka i slicnih.Pa da li je 8 mesta od 12 mali broj za domace igrace?!

Haahahahaha :D

pre 9 godina

Poznato je svima koliko se D.Vujosevic borio i prebacivao CZV pre 7-8godina kako dovodi strance i time gusi domace igrace a sad?Koliko je bilo igraca iz Partizana u rep.na SP? JEDAN,J-E-D-A-N samo B.Bogdanovic.....Ja sam za max 3-stranca,a za rep.Srbije nikako da igraju stranci......... (N-E-O, 25. septembar 2014 18:45)

Jedan,druže, al' je igrao i za Katica i Simonovica zajedno.

Okej?

о шонеси

pre 9 godina

teo,keselj,jovic,bjelica,nedovic,dangubic,markovic,marja novic,mitrovic,stimac,katic,simonovic,kalinic,micic...sve zvezdasi. (crni_redstar, 25. septembar 2014 20:01)као звездаш, дао сам ти минусчину

dzeks

pre 9 godina

Srbin, rodjen u Beogradu ali dobio tursko drzavljanstvo, mozda da bi nekad mogao da zaigra za njih verovatno.
(dzaja, 25. septembar 2014 20:48)

I onda mi pljujemo po Bosnjacima kako su njihovi preci promenili veru itd.
A vidi ovog momka! Kakva sramota i prezime dopustio da mu menjaju.

somika

pre 9 godina

fmp je dao raduljicu,teodosica,savanovica...hemofarm mitrovica,macvana,bobija,markovica...zvezda keselja,stimca,bjelicu,nedovica,radnicki jovica,kalinica,bircevica,mega dangubica,micica jokica...partizan milutinova...
(crni_redstar, 25. septembar 2014 19:57)

posto se drzis samo trenutne reprezentacije, partizan je dao kapitena krstica, bogdanovica i trenera. ostale igrace koje je dao kk partizan ne mogu da nabrajam, ne moze da stane spisak na jedan komentar.

N-E-O

pre 9 godina

Poznato je svima koliko se D.Vujosevic borio i prebacivao CZV pre 7-8godina kako dovodi strance i time gusi domace igrace a sad?Koliko je bilo igraca iz Partizana u rep.na SP? JEDAN,J-E-D-A-N samo B.Bogdanovic.....Ja sam za max 3-stranca,a za rep.Srbije nikako da igraju stranci.........

pravda za strance

pre 9 godina

Ajde malo da pogledamo i drugu stranu price,mada se mnogi nece sloziti: reprezentativna prvenstva su jednom u godinu ili jednom u dve godine i traju po 2-3 nedelje.Da li zbog toga treba klubovi svake sezone tokom cele godine da ispastaju i budu svedeni na ispodprosecan nivo,a navijaci nemaju sta da gledaju,zbog te 2-3 nedelje jednom u godinu ili dve? Mislim da bi popularnost kosarke pala kada bi klubovi postali samo poligigon za razigravanje igraca i imali podredjenu ulogu u ABA,a pogotovo u evropi.Kako bi se uopste razvijali ti mladi igraci kada bi stalno gubili od prosecnih timova?
I batalite price kako smo 70-tih i 80-tih igrali bez stranaca,jer su tada skoro svi klubovi u evropi igrali bez stranaca,a nasi domaci igraci veci deo karijere,ako ne i celu,provodili u SFRJ.To sada nije moguce- nasi odlaze rano,a evropske ekipe dovode brdo skupih stranaca i NBA igraca i ulazu velike pare.

dzaja

pre 9 godina

(cyborg, 25. septembar 2014 18:52)

Srbin, rodjen u Beogradu ali dobio tursko drzavljanstvo, mozda da bi nekad mogao da zaigra za njih verovatno.

Sava

pre 9 godina

ABA liga je problem broj jedan, umesto naših centara mi razvijamo centre susednih drzava, Široki, Zadar, Krka... Previše stranaca je manji problem od nametnute nam regionalne lige!

anbeast

pre 9 godina

Kad je vec rasprava otisla malo u drugom smeru: Nisu nama toliki problem stranci, problem je nedostatak para da se zadrze domaci kvalitetni igraci. Da u Srbiji igraju Macvan, Bogdan, Keselj, Bogdanovic (Luka), Lucic, Markovic itd, itd. Mnoge bi stvari bolje izgledale. Bilo bi dobro kada bi odlazili samo oni naj naj, ciji ugovori vrede preko milion. Rekao bih da nam zbog para stuca i rad sa mladima. Nekako su nam cak i ovi sto osvajaju medalje sa mladim reprezentacijama nekako nekompletni (ako zna napad - rupa u odbrani, ako je atleta - talenat nula, ako je talentovan - onda ne moze da potrci i skoci).

Dejan.M...

pre 9 godina

ne pomaze spancima vise ni njihova prjlava igra, kad nema nikoga da je igra!

Joj sto ce mo ih derat u francuskoj! ne sto smo srebro uzeli, nego sto smo zemlja kosarke, pa kad bi jedan Jovic igrao za spaniju, i ne samo da taj momak igra, ne on raustura ne terenu. nasa liga kava je takva je, ali dok tu se prave igrace kao Bogdanovic, Jovic, Kalinic, Micic, Dangubic itd. ja nevdim tu probleme u nasoj lige! mene kao nojtralanog navijaca srpske kosarke vise brine ljudi kao Covic i Dule ali to je druga prica... mozda ja kao diaspora srbin nemam pravo da tu glumim pametnog, ali kad vidim tu mrznju izmezu nas, a pogotova da se to nemoze izbacit iz glave ni kad NASI momci ginu na terenu zajedno za srbiju, meni je to ogromno vecih problem nego stranci! (izvinite moj pravopis)

Divos

pre 9 godina

У Ендеса лиги и нема велики број Амера (као рецимо у Немачкој где их је у свакој екипи 5-6), ограничен је заправо број Амера на 2 у екипи (додуше ту се не броје натурализовани), али играчи из Европе, укључујући ту и оне са ових простора се воде као "домаћи" (играју под посебном лиценцом). Е сад, заиста је у клубовима мало Шпанаца. Али ваља знати да су мање-више скоро сви ови странци јако квалитетни и за клуб корисни играчи (ту баш и не пролазе сумњиви Амери и играчи који гледају само своју стат. и које менаџери утрпају), зато је АЦБ лига и најјача у Европи, и изузетно захтевна лига. Ако ограниче број ових страних играча, њихови клубови ће бележити много скромније резултате у ЕЛ и Евро-купу, нисам баш сигуран како ће то примити навијачи тих клубова.

Што се Србије тиче, ми немамо тих брига. Беспарица мучи све наше клубове (осим 2), клубови КЛС немају пара да себи приуште странца, баш као и Визура и Металац (ту се понекад нађе понеки играч из ЦГ). Партизан и Звезда задњих година имају у саставу више страних играча, али овде је важан избор странца, они играчи који ће гледати само своју стат. тешко ће нешто добро донети екипи, они други који ће радити многе корисне ствари често су прескупи за наше клубове.
У таквим околностима у нашем случају је боља опција ослонити се на домаће и младе играче, то јесте често тежак и мукотрпан посао, ваља истрајати у раду са младима, и навијачи некад немају стрпљења да клинци сазрију, али то је и једини исправан пут

.

pre 9 godina

fmp je dao raduljicu,teodosica,savanovica...hemofarm mitrovica,macvana,bobija,markovica...zvezda keselja,stimca,bjelicu,nedovica,radnicki jovica,kalinica,bircevica,mega dangubica,micica jokica...partizan milutinova...
(crni_redstar, 25. septembar 2014 19:57)

Prvo,ne znam zasto potreba da na ovoj temi pises ovo? Drugo, Partizan je dao i Bogdanovic,Krstica,Lucica,Novicu...ajde necu Kostu Perovica ili Tepica,Tripkovic(koji su nam uzgred doneli srebro na EP) i slicne ili jos mnostvo njih koji nisu imali neke posebne uloge u reprezentaciji,ali budi dosledan ako vec nabrajas.

pan

pre 9 godina

Strance ograničiti na 3 igrača, pa ni 4 nije strašno, a sa druge strane, imati dovoljno para da Bijelice, Bogdanovići i drugi naši najkvalitetniji igrači igraju u našoj ligi. E to sa parama je neka druga priča i na kraju se, nažalost, sve svede na njih.

HeadsUp

pre 9 godina

@mdj: kad svratis na po neky ljutu uz meze, a pred jelo, pa se siti ispricamo, onda mozes da upotrebljavas sintagmu "tvoj duhovni vodja", jer ces onda da znas o kome pricas.

A kad bih sad napisao koji deo tela juzno od pojasa me boli i za Partizan, i za Zvezdu, ne bi mi objavili komentar.

Medjutim, cinjenica je da nijedan od ta dva Zvezdina reprezentativca nije proizvod njene skole. Partizanov skoro pa jeste. I nema svrhe prepucavati se cija skola je manje losa.

Veliki, ili barem poznati klubovi uglavnom nemaju dobru omladinsku skolu, nije to samo nas problem. Ima izuzetaka, naravno, ali jako mako. Jednostavno tako to ide - mali prave, veliki kupuju, pa prodaju vecim od sebe (ako valja) ili utrapljuju kome stignu (ako ne valja).

A da su Spanci majstori u nalazenju izgovora i trazenju krivaca kad kola odu nizbrdo, jesu. Svi su im krivi osim njih samih.

kako drugacije

pre 9 godina

Poredite zemlju od 47 miliona stanovnika i nas od 7 miliona!?

Nama trebaju, inace bi nam kosarka licila na fudbal...jer domacih kvalitetnih igraca ima za dve ekipe i to je to...

dex

pre 9 godina

Izaci iz ABA lige i igrati samo sa domacim igracima. Samo smo nazadovali sa njima. Nekada smo osvajali SP, a sada smo tek drugi. Uzas, raspad sistema, haos!

fv-sweden

pre 9 godina

ili moze se gledat iz drugog ugla. da su stranci podigli kvalitet i zato je spanska liga i repka najaca u evropi zadnjih 10 godina.

Divos

pre 9 godina

У Ендеса лиги и нема велики број Амера (као рецимо у Немачкој где их је у свакој екипи 5-6), ограничен је заправо број Амера на 2 у екипи (додуше ту се не броје натурализовани), али играчи из Европе, укључујући ту и оне са ових простора се воде као "домаћи" (играју под посебном лиценцом). Е сад, заиста је у клубовима мало Шпанаца. Али ваља знати да су мање-више скоро сви ови странци јако квалитетни и за клуб корисни играчи (ту баш и не пролазе сумњиви Амери и играчи који гледају само своју стат. и које менаџери утрпају), зато је АЦБ лига и најјача у Европи, и изузетно захтевна лига. Ако ограниче број ових страних играча, њихови клубови ће бележити много скромније резултате у ЕЛ и Евро-купу, нисам баш сигуран како ће то примити навијачи тих клубова.

Што се Србије тиче, ми немамо тих брига. Беспарица мучи све наше клубове (осим 2), клубови КЛС немају пара да себи приуште странца, баш као и Визура и Металац (ту се понекад нађе понеки играч из ЦГ). Партизан и Звезда задњих година имају у саставу више страних играча, али овде је важан избор странца, они играчи који ће гледати само своју стат. тешко ће нешто добро донети екипи, они други који ће радити многе корисне ствари често су прескупи за наше клубове.
У таквим околностима у нашем случају је боља опција ослонити се на домаће и младе играче, то јесте често тежак и мукотрпан посао, ваља истрајати у раду са младима, и навијачи некад немају стрпљења да клинци сазрију, али то је и једини исправан пут.

Gos'n

pre 9 godina

Eee, moj Cantekine. Za pare si se prodao kao klinac, nisi video kosarke ni mrvu i sad se vratio. Drugi neka uce na tvom primeru, kad vec ti nisi na primerima pre tebe. Sad slobodno mozes i da vratis prezime, za Tursku tesko da ces igrati.

!

pre 9 godina

Eh, kad se samo setim... period 1979. - 1992. Jugoslovenski klubovi osvajaju 7 titula prvaka Evrope (Bosna, Cibona, Jugoplastika, Partizan). Jel neko tada od njih imao strance u ekipi? Niko.

Ubiće me nostalgija za pravim basketom...to su bila vremena, a ne ovo sad. Krajem osamdesetih bilo je teže biti prvak Jugoslavije nego prvak Evrope....da, da....
(Dole moderni sport!, 25. septembar 2014 19:23)

Manite se vise da zivite u proslosti.Pa tada i evropski klubovi nisu imali strance,retko se islo u inostranstvo,nasi igraci su dobar deo karijere,ako ne i celu,provodili u Srbiji ili Jugi.To vise nije izvodljivo,kako u kosarci tako i u ostalim sportovima,jer drugi ulazu ogromne pare i dovode amere i ostale strance,a i nasi igraci cim malo stasaju takodje odlaze.Kako mi onda da se takmicimo? Da bar mozemo da zadrzimo domace pa ajde,ovako mora da dodje neki stranac da bi bili koliko toliko konkurentni.

volverine

pre 9 godina

spanci dali ste neverovatnu generaciju koja je na izlazu,svaka vam cast na sve sto su osvoji ta zlatna generacija..ali moraju se vratiti u realnost nikada nisu niti ce biti kosarkaske sile,nacije,zemlje kako god..Srbija,litvanija,rusija,grcka,italija!!!sad su se umijesali spanci i francuzi zadnjih deset god,inace ih nema nidje na mapi,pogotovo francuzi..ali oni su momcine a spanci nule ljigave..tako da caoooo...

Aleksandar

pre 9 godina

Sa kvalitetom reprezentacije nema neke veze dali igra pet stranaca ili jedan!Talenat ce da ispliva,to jest kvalitet.Pa nasa mozda dva najbolja igraca u zadnjih 25 godina nisu ni igrali ovde,Bodirogu su uveli u reprezentaciju iz Stefanela a Stojakovic je ime gradio u Grckoj!Problem su stranci koji nemaju kvalitet veci od nasih igraca a dovedeni su tu,e to je vec neka druga prica,igra menadzera!Prosto ne treba da brinemo za to,mi treba da brinemo za ovu nasu omladinu koja ce se poubijati zbog boje dresova.....

abc

pre 9 godina

Meni ne smetaju stranci u klubovima, pogotovo što ih nema mnogo. Više mi smeta što nemamo klubova, a smeta mi i nerad u KSS. Prvo, kako su mogli da dozvole da se maltene ugasi ženska košarka i da srpska liga spadne na nivo...ispod svakog nivoa. Nema para? Njima je i posao da regulišu finansijski deo, na razne načine, kao i svuda u svetu. Drugo, kako to da sede i mirno gledaju kako naši najtalentovaniji klinci masovno odlaze iz zemlje sa 14 i 15 godina? Onda nije ni čudo kad se desi taj Čantekin koji pristane da mu promene prezime a navodno i datum rođenja u dokumentima (turski specijalitet, maltene ko ratluk) za neku mesečnu stipendiju od 1000 evra. Treće, kako mogu da sede skrštenih ruku dok Crna Gora i BiH kopaju rukama i nogama da se dokopaju mladih talenata, Srba po rođenju ili rođenih u Srbiji, koji inače pokazuju interes da igraju za Srbiju? Ima takvih i u Hrvatskoj i u Sloveniji. Što onaj klinac iz CG 1999. godište, Šalić, Simanić, Glišić igraju za Srbiju i što Kuzmić želi da igra za nas a ne za BiH nije zasluga saveza nego njih i njihovih roditelja. Da je do rada saveza, svi bi pošli tragom Njegoša Sikiraša i tog Čantekina. Ocu Dina Radončića su čak ponudili funkciju u bosanskom rukometnom savezu i vodali ga po nekim utakmicama bosanske reprezentacije, ali srećom pa je mali iskulirao i raduje se našem srebru na SP, tako da ima nade za njega.

12345

pre 9 godina

Godinama unazad u reprezentaciji igra gro igraca iz Partizana. To nekima nije bitno ali je bitno sto trenutno igra jedan?? Jedan ali vredan a sada je red da drugi daju igrace u drzavni tim kao sto je to radio Partizan. Na kraju u svetskoj kosarci smo tu gde smo, drugi na svetu a trener je Partizanov igrac i legenda Sale Nacionale. Da li bi reprezentacija bila to sto je sada da nije bilo njega?? Znaci opet uspeh i srebrna medalja zahvaljujuci treneru koji je bivsi Partizanov igrac?? A gde smo bili pre njega to je i adolescentima valjda jasno. Na ovaj nivo komentarisanja ne volim da se spustam ali sam iritiran i opet sam se spustio da nivo onih koji pisu nebuloze. Meni je jasno da neko zeli da podize svoj klub a omalovazava drugi. U ovom trenutku sto se mene tice ne mora ni jedan igrac da igra iz Partizana, dovoljan je Sale jer vredi kao ceo tim. Svi igraci igraju i sprovode na terenu sto ON trazi od njih a to su osetili i Grci i Brazilci koji su doziveli katastrofu i Francuzi. Ameri su druga dimenzija. Toliko. Sto se tice stranaca u klubovima u Partiznu su igrali i igrace i iza tih stranih igraca stoje rezultati sa Partizanom. Znaci novac je opravdan. Mnogo veci je problem sto stranci igraju i u drugim klubovima ne jedan i to godinama a novac koji su zaradjivali nije opravdan rezultatima. To se svodi na bacanje miliona. Ali koga je to briga, zar ne?

Vz

pre 9 godina

Poznato je svima koliko se D.Vujosevic borio i prebacivao CZV pre 7-8godina kako dovodi strance i time gusi domace igrace a sad?Koliko je bilo igraca iz Partizana u rep.na SP? JEDAN,J-E-D-A-N samo B.Bogdanovic.....Ja sam za max 3-stranca,a za rep.Srbije nikako da igraju stranci......... (N-E-O, 25. septembar 2014 18:45) povredjeni Lucic i Milosavljevic koji bi konkurisali sigurno, a Velickovic odbio da igra...ako vec ides u tom smeru i trener ;) ali batali to, bavite se glupostima...bitno je da reprezentacija ima dobar izbog igraca, a ne koje boje nose...veliki sam Grobar, ali to ne znaci da se necu radovati Bjelicinom ulazu, Katicevoj poludistanci, Simonovicevoj trojci kada igraju za reprezentaciju...

STARA SKOLA

pre 9 godina

Svakako da trebamo da forsiramo nase mlade igrace, ali situcija nije ni blizu kao u Spaniji. Mi imamo ogranicenja kada su stranci u pitanju, tako da pricamo o 3-4 stranca u ekipi, dok u Spaniji igraju po 3-4 domaca, cak i po samo dva domaca kao sto je taj extremni slucaj Unikahe.

Po meni glavni "problem" je sto smo mi mala zemlja. Kosarkaska nacija jesmo, ali uporedite druge dominantne reprezentacije i videcete koliko nama i Litvancima fali "baza" odakle se mogu izvuci talenti. Odnos broja stanovnika i uspesi koje ostvarujemo su ne uskladjeni, hocu reci jako smo uspesni. Isti slucaj je i sa Litvanijom!

sofka

pre 9 godina

Ne sputava do 25% ali sve preko toga...bojim se ne valja.Mnogo je veći problem što deca mogu sebi priuštiti treniranje bilo kog sporta kod nas samo ako su im roditelji "sposobni" to finansirati.Ovoj zemlji bi najviše-paradoksalno odgovarao system iz Amerike-Škole osnovne,srednje,fakulteti ,a ne privatni klupčići I nazovi treneri.

sone

pre 9 godina

kako je bre svetla tacka bila Mega? A Radnicki? On bukvalno nijednog stranca nije imao. Imao Mladjana, Srbendu. Unisten je klub koji je dao 3 reprezentativca, isto kao Partizan i Zvezda zajedno. Place mi se.

Pera Magic Mitic

pre 9 godina

Kako cemo da igramo EL bez stranaca?! Jednostavno nemamo dovoljno nasih igraca da se nosimo sa ekipama koje imaju po 8-9 Amerikanaca, Rusa i Ex-Yu igraca. Jedino da se svi nasi vrhunski igraci vrate iz Evrope u nasu ligu, a to je bas verovatno, je li? I u Spaniji je alarmantno, jer imaju 25% domacih igraca, a kod nas se radi, uglavnom, o 3 stranca u ekipi, od kojih mladi mogu da nauce dosta toga, a i zdrava konkurencija je uvek dobro dosla.

TIHOMIR MISIC

pre 9 godina

4 stranca može za Evroligu, ali za ABA i posebno domaću ligu je previše.U ovakoj situaciji gde domaća liga ne donosi ništa, stranci nisu uopšte potrebni.od 2000.godine od kada stranci mogu da igraju u našoj ligi, Partizan je angažovao 30 stranih igrača plus Samardžijski, Peković, A.Marić i sada Murić i šta je uradio.Igrao je fajnal for, a jedino je zaradio od Veselog i Lovernja.Imao je 8 dosta kvalitetnih plejmejkera, a nije stvorio nijednog našeg.Zvezda je takođe imala 30 stranaca, plus Stiven Marković, Blažič, Samardžiski, a nije ništa uradila, ni zaradila.Ako je u proseku svaki stranac plaćen minimum 150.000 evra, to je minimum oko 9 miliona evra, za čega?previše ulaganja za tako malo koristi

Aki

pre 9 godina

Jedan stranac po ekipi moramo davati sansu nasim igracima po cenu neuspeha kluba mi smo mala zemlja tako da mladi igraci nemaju mnogo mogucnosti da pokazu svoj talenat ako se ovako nastavi nadam se dace se KSS opametiti.

Miladin

pre 9 godina

odgovor vezan za cantekina.momak je rodjen u kragujevcu kao dusan gavrilovic,otiso je u tursku sa mislim 15-16 godina a prema njihovom zakonu mora da ima njihovo drzavljanstvo,tako da ima njihovo drzavljanstvo i igra za njuh.mislim da ga je bosa tanjevic pre dve godine zvao na siri spisak.

mdj

pre 9 godina

@HeadsUp

Tvoje primecenje bi bilo na mestu kad bi se zaobisla bitna cinjenica, a to je da tvoj duhovni vodja previse prica i gleda u tudje dvoriste stalno. Niko ga iz Zvezde nije prozivao da dovodi strance, ali on jeste Zvezdu. On je taj koji se dicio srpskim reprezentativcima, a sada ima samo jednog. Ali vi grobari izgleda ste uvek po potrebi slepi na jedno oko kada komentarisete.

a koliko ih je bilo iz Zvezde? Dva, a od te dvojice jedan presao iz Partizana.

Pre nego sto popljujes nekog, baci pogled u svoje dvoriste. Nije bas da u njemu cveta cvece.

fenomen

pre 9 godina

Mozda bi ovaj moj predlog mogao da doprinese samo kad bi ga procitao neko ko je bitan u svetu kosarke u Srbiji. Ja sam da aba i domacu ligu igramo bez stranaca a da strance angazujemo samo za El i to po potrebi. Jer bez stranaca nismo konlurentni u euroligi. Uzimali bi strance na po par meseci i mnogo bi se novca ustedelo. Recimo da Partizanu ciji sam verni navijac sada nisu potrebni stranci jer ne igramo EL . Trebalo bi doneti zakone da u ABA ligi sve ekipe igraju bez stranaca bez obzira na finansijske mogucnosti. Dozvolio bi jedino da igraci sa prostora ex-ju mogu da igraju za bilo koji klub. Jer za mene Gordic ili Savovic nisu stranci. Znaci Jaka Blazic bi mogao da igra kao i Muric ali bi zato Dalo, Djenka i ostali stranci igrali samo EL. Na taj nacin bi mnogo minuta dobili Aranitovic, Andric, Tejic, Rebic itd... Poz...

sto mi ne pustite komentar?

pre 9 godina

Nama, sa druge strane, smeta jer nasi stranci nisu toliko jaki i ne podizu nivo igre domacih igraca (samo moje misljenje), tako da mi nemamo ni kvalitet ni kvantitet...
(Ambalaza Rotira, 25. septembar 2014 19:15)

Kakvi god da su nasi stranci,uglavnom su bolji od nasih domacih.Spanci imaju vrhunske strance,ali su i u stanju da zadrze najbolje domace.Mi ne mozemo da zadrzimo najbolje domace ali mozemo da devedemo solidne strance koji su jeftiniji o njih,a opet bolji od domacih igraca koji su ostali i nisu otisli u inostranctvo. 4 stranca nije uopste mnogo,a neophodni su ako mislite da bar malo budemo ravnopravni sa drugim evropskim ekipama.

Nikola

pre 9 godina

Zasto ne pisete o igracima, trenerima i menadzerima iz CrneGore ....
Bez obzira da li su uzeli nase drzavljanstvo (koje dobiju kad pozele) ili ili ne oni uzimaku mesto nasim drzavljanima oni su stranci i zauzimaju mesto drzavljanima Srbije ...
Kako je moguce da ovoliko igraca iz crnegore igas u nasim klubovima...
Pogledajte Zvezdinog trenera ....

qwak

pre 9 godina

ko malo vise / podrobnije prati kosarku zna da su prosecni strani igraci jeftiniji od prosecnih domacih.
pretpostavljam da bi i nasi klubovi radije uzimali strance, da nema ogranicenja.
ono sto u srbiji dize cenu domacim igracima je obaveza ekipa da igraju sa max. 4 stranca domaci kup i ligu.
doduse, ogranicenja ne postoje u evropi i na jadranu, ali iz nekog razloga nase ekipe se radije ogranicavaju na 4 stranca.
ovde ne pisem o teu i krletu koji imaju 3m po sezoni, bjelici koji ima skoro 2, jer oni spadaju u vrh evropske kosarke.
iako npr. pefija cenim kao igraca, za cenu koju on postize se moze dovesti bolji strani igrac.

Slobo

pre 9 godina

Ako je stranac stvarno kvaltetan za mene je u redu. Evo zvezdinog primera. Šta će nam Đenka? Odigrao jednu vrhunsku utakmicu u celoj godini. Ispucava se do mile volje, a recimo Tejić razmišlja da šutne kad je sam, a ima bolji šut od Đenke.

Andrija

pre 9 godina

Stranci nam ne trebaju. Eventualno dva po ekipi i to čisto da donesu ekstra kvalitet. Kvalitetnim radom izuzetno kvalitetnih ljudi sa mlađim selekcijama može skoro sve da se zatvori u timu.

jel jasno

pre 9 godina

Broj stranaca u našoj košarci nije problem jer ima dovoljno prostora da se naši talenti razviju. Jednostavno nemamo više tako široku proizvodnju kvalitetnih igrača kao nekada pa se određene pozicije u timovima jednostavno moraju popunjavati strancima. (Neminovnost, 25. septembar 2014 19:30)

Ajde ne lupetaj. Ima igrača da ogulimo zemlje od 30, 50, 200 miliona stanovnika. Ali ne, nema kvalitetnih igrača. Na kaju dana reprezentacija treba da reprezenuje nešto, a šta reprezentuje gomila stranaca? Ko ima više para? Pa ako te to zanima odeš lepo i pogledaš BDP svake zemlje ili nešto i odeš da spavaš.

N-E-O

pre 9 godina

Poznato je svima koliko se D.Vujosevic borio i prebacivao CZV pre 7-8godina kako dovodi strance i time gusi domace igrace a sad?Koliko je bilo igraca iz Partizana u rep.na SP? JEDAN,J-E-D-A-N samo B.Bogdanovic.....Ja sam za max 3-stranca,a za rep.Srbije nikako da igraju stranci.........

v

pre 9 godina

Poznato je svima koliko se D.Vujosevic borio i prebacivao CZV pre 7-8godina kako dovodi strance i time gusi domace igrace a sad?Koliko je bilo igraca iz Partizana u rep.na SP? JEDAN,J-E-D-A-N samo B.Bogdanovic.....Ja sam za max 3-stranca,a za rep.Srbije nikako da igraju stranci.........
(N-E-O, 25. septembar 2014 18:45)

Ali zato jedan BOgdanovic vredi ko 10 Simonovica i Katica koji su tu samo preko veze, da zarade nacionalnu penziju.

ja

pre 9 godina

Poznato je svima koliko se D.Vujosevic borio i prebacivao CZV pre 7-8godina kako dovodi strance i time gusi domace igrace a sad?Koliko je bilo igraca iz Partizana u rep.na SP? JEDAN,J-E-D-A-N samo B.Bogdanovic.....Ja sam za max 3-stranca,a za rep.Srbije nikako da igraju stranci.........
(N-E-O, 25. septembar 2014 18:45)

Jedan, ali vredan...

N-E-O

pre 9 godina

Poznato je svima koliko se D.Vujosevic borio i prebacivao CZV pre 7-8godina kako dovodi strance i time gusi domace igrace a sad?Koliko je bilo igraca iz Partizana u rep.na SP? JEDAN,J-E-D-A-N samo B.Bogdanovic.....Ja sam za max 3-stranca,a za rep.Srbije nikako da igraju stranci.........

crni_redstar

pre 9 godina

fmp je dao raduljicu,teodosica,savanovica...hemofarm mitrovica,macvana,bobija,markovica...zvezda keselja,stimca,bjelicu,nedovica,radnicki jovica,kalinica,bircevica,mega dangubica,micica jokica...partizan milutinova...

Querry

pre 9 godina

Nego sta ranije klinci debitovali u reprezentaciju sa 18-19god kao igracine. Pogledaj samo Premier League bajkvalitetnija liga a kad englezi trebaju igrati sasvim prosecna ekipa. KSS mora omuguciti mladim igracima veci prostor u klubovima. Prece je da se repr. vraca sa medaljama nego da klubovi prodju u top16

Brondby

pre 9 godina

Buducnost je nasa Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby

fenomen

pre 9 godina

Mozda bi ovaj moj predlog mogao da doprinese samo kad bi ga procitao neko ko je bitan u svetu kosarke u Srbiji. Ja sam da aba i domacu ligu igramo bez stranaca a da strance angazujemo samo za El i to po potrebi. Jer bez stranaca nismo konlurentni u euroligi. Uzimali bi strance na po par meseci i mnogo bi se novca ustedelo. Recimo da Partizanu ciji sam verni navijac sada nisu potrebni stranci jer ne igramo EL . Trebalo bi doneti zakone da u ABA ligi sve ekipe igraju bez stranaca bez obzira na finansijske mogucnosti. Dozvolio bi jedino da igraci sa prostora ex-ju mogu da igraju za bilo koji klub. Jer za mene Gordic ili Savovic nisu stranci. Znaci Jaka Blazic bi mogao da igra kao i Muric ali bi zato Dalo, Djenka i ostali stranci igrali samo EL. Na taj nacin bi mnogo minuta dobili Aranitovic, Andric, Tejic, Rebic itd... Poz...

dex

pre 9 godina

Izaci iz ABA lige i igrati samo sa domacim igracima. Samo smo nazadovali sa njima. Nekada smo osvajali SP, a sada smo tek drugi. Uzas, raspad sistema, haos!

HeadsUp

pre 9 godina

@N-E-O

a koliko ih je bilo iz Zvezde? Dva, a od te dvojice jedan presao iz Partizana.

Pre nego sto popljujes nekog, baci pogled u svoje dvoriste. Nije bas da u njemu cveta cvece.

Haahahahaha :D

pre 9 godina

Poznato je svima koliko se D.Vujosevic borio i prebacivao CZV pre 7-8godina kako dovodi strance i time gusi domace igrace a sad?Koliko je bilo igraca iz Partizana u rep.na SP? JEDAN,J-E-D-A-N samo B.Bogdanovic.....Ja sam za max 3-stranca,a za rep.Srbije nikako da igraju stranci......... (N-E-O, 25. septembar 2014 18:45)

Jedan,druže, al' je igrao i za Katica i Simonovica zajedno.

Okej?

tutu

pre 9 godina

"Koliko je bilo igraca iz Partizana u rep.na SP? JEDAN,J-E-D-A-N samo B.Bogdanovic.....
(N-E-O, 25. septembar 2014 18:45)"

Jedan, jedan, ali srebra vredan.

Aki

pre 9 godina

Jedan stranac po ekipi moramo davati sansu nasim igracima po cenu neuspeha kluba mi smo mala zemlja tako da mladi igraci nemaju mnogo mogucnosti da pokazu svoj talenat ako se ovako nastavi nadam se dace se KSS opametiti.

Labud

pre 9 godina

Partizan je imao na spisku sve ove strance, ali nijedanput zajedno na terenu. Sto se mene tice treba dozvoliti jos jednog stranca, dakle 5. Sto jaca konkurencija to bolji igraci.

my way

pre 9 godina

Ne budite smesni, mi ne mislimo o domacoj ligi i klubovima sirom Srbije, a da mislimo o strancima. Dok god je ovaj nakaradni sistem unistavanja svega u srpskoj kosarci za racun ABA lige na snazi, prica o strancima je toliko apsurdna i licemerna da ja nemam reci.

SD

pre 9 godina

Poznato je svima koliko se D.Vujosevic borio i prebacivao CZV pre 7-8godina kako dovodi strance i time gusi domace igrace a sad?Koliko je bilo igraca iz Partizana u rep.na SP? JEDAN,J-E-D-A-N samo B.Bogdanovic.....Ja sam za max 3-stranca,a za rep.Srbije nikako da igraju stranci.........
(N-E-O, 25. septembar 2014 18:45)

Ali zato jedan BOgdanovic vredi ko 10 Simonovica i Katica koji su tu samo preko veze, da zarade nacionalnu penziju.
(v, 25. septembar 2014 19:14)

Ovo mi je definitvno najbolji argument: zbog PENZIJE! A ko je znao da ce dobiti penziju? Kakva glupost.

akajea

pre 9 godina

Ma daj kao da ovih par godina unazad je stanje bilo drugačije kad su bili prvaci, što tad niko to nije pričao. Stranci ne smetaju, a klinci treba uporno da treniraju i da izbore svoje mesto u timu, tako bar imaju konkurenciju.

Divos

pre 9 godina

У Ендеса лиги и нема велики број Амера (као рецимо у Немачкој где их је у свакој екипи 5-6), ограничен је заправо број Амера на 2 у екипи (додуше ту се не броје натурализовани), али играчи из Европе, укључујући ту и оне са ових простора се воде као "домаћи" (играју под посебном лиценцом). Е сад, заиста је у клубовима мало Шпанаца. Али ваља знати да су мање-више скоро сви ови странци јако квалитетни и за клуб корисни играчи (ту баш и не пролазе сумњиви Амери и играчи који гледају само своју стат. и које менаџери утрпају), зато је АЦБ лига и најјача у Европи, и изузетно захтевна лига. Ако ограниче број ових страних играча, њихови клубови ће бележити много скромније резултате у ЕЛ и Евро-купу, нисам баш сигуран како ће то примити навијачи тих клубова.

Што се Србије тиче, ми немамо тих брига. Беспарица мучи све наше клубове (осим 2), клубови КЛС немају пара да себи приуште странца, баш као и Визура и Металац (ту се понекад нађе понеки играч из ЦГ). Партизан и Звезда задњих година имају у саставу више страних играча, али овде је важан избор странца, они играчи који ће гледати само своју стат. тешко ће нешто добро донети екипи, они други који ће радити многе корисне ствари често су прескупи за наше клубове.
У таквим околностима у нашем случају је боља опција ослонити се на домаће и младе играче, то јесте често тежак и мукотрпан посао, ваља истрајати у раду са младима, и навијачи некад немају стрпљења да клинци сазрију, али то је и једини исправан пут

Ambalaza Rotira

pre 9 godina

Moje je misljenje da Spancima ne smeta, zato sto su njihovi stranci najveceg kvaliteta, tako da cak i ako mali broj domacih igraca igra, to nije veliki problem jer ce igrati na vrlo visokom nivou - umesto kvantiteta imaju kvalitet...

Nama, sa druge strane, smeta jer nasi stranci nisu toliko jaki i ne podizu nivo igre domacih igraca (samo moje misljenje), tako da mi nemamo ni kvalitet ni kvantitet...

mdj

pre 9 godina

@HeadsUp

Tvoje primecenje bi bilo na mestu kad bi se zaobisla bitna cinjenica, a to je da tvoj duhovni vodja previse prica i gleda u tudje dvoriste stalno. Niko ga iz Zvezde nije prozivao da dovodi strance, ali on jeste Zvezdu. On je taj koji se dicio srpskim reprezentativcima, a sada ima samo jednog. Ali vi grobari izgleda ste uvek po potrebi slepi na jedno oko kada komentarisete.

a koliko ih je bilo iz Zvezde? Dva, a od te dvojice jedan presao iz Partizana.

Pre nego sto popljujes nekog, baci pogled u svoje dvoriste. Nije bas da u njemu cveta cvece.

Dole moderni sport!

pre 9 godina

Eh, kad se samo setim... period 1979. - 1992. Jugoslovenski klubovi osvajaju 7 titula prvaka Evrope (Bosna, Cibona, Jugoplastika, Partizan). Jel neko tada od njih imao strance u ekipi? Niko.

Ubiće me nostalgija za pravim basketom...to su bila vremena, a ne ovo sad. Krajem osamdesetih bilo je teže biti prvak Jugoslavije nego prvak Evrope....da, da....

Uros

pre 9 godina

Zaboravili ste i poturicu Ratka Vardu. Salu na strenu, Varda je veliki igrac i covek i mislm da ne bi trebalo da se vode kao stranci igraci koji pricaju srpski da ih ceo svet razume.

Siniša

pre 9 godina

Ha, ha, ha..da čovek pukne od smeha. pa mi smo najsrećniji narod na svetu. Ako nam je reprezentacija osvojila srebro na Svetskom prvenstvu sa, kako forumaši kažu, jednim igračem Partizana i sa dva igrača iz Zvezde a bez ijednog naturalizovanog, onda smo mi carevi u Evropi. Ova tema nema nikakvu važnost kada je u pitanju Srpska košarka jer mi smo zemlja košarke i nama igrači niču svuda. Zamislite da imamo para kao Španija, Italija ili bar Grčka i Turska. Aba liga je glupost. Treba forsirati domaće prvenstvo pa ko bude bolje neka igra u Evropi. Živeli naši belci. Bez ikakve namere da rasno vređam nekog ali imamo mi talenata dosta samo ih treba držati na uzdi a onda kad budu szreli, pustiti ih da pocepaju ostatak Sveta.

12345

pre 9 godina

Godinama unazad u reprezentaciji igra gro igraca iz Partizana. To nekima nije bitno ali je bitno sto trenutno igra jedan?? Jedan ali vredan a sada je red da drugi daju igrace u drzavni tim kao sto je to radio Partizan. Na kraju u svetskoj kosarci smo tu gde smo, drugi na svetu a trener je Partizanov igrac i legenda Sale Nacionale. Da li bi reprezentacija bila to sto je sada da nije bilo njega?? Znaci opet uspeh i srebrna medalja zahvaljujuci treneru koji je bivsi Partizanov igrac?? A gde smo bili pre njega to je i adolescentima valjda jasno. Na ovaj nivo komentarisanja ne volim da se spustam ali sam iritiran i opet sam se spustio da nivo onih koji pisu nebuloze. Meni je jasno da neko zeli da podize svoj klub a omalovazava drugi. U ovom trenutku sto se mene tice ne mora ni jedan igrac da igra iz Partizana, dovoljan je Sale jer vredi kao ceo tim. Svi igraci igraju i sprovode na terenu sto ON trazi od njih a to su osetili i Grci i Brazilci koji su doziveli katastrofu i Francuzi. Ameri su druga dimenzija. Toliko. Sto se tice stranaca u klubovima u Partiznu su igrali i igrace i iza tih stranih igraca stoje rezultati sa Partizanom. Znaci novac je opravdan. Mnogo veci je problem sto stranci igraju i u drugim klubovima ne jedan i to godinama a novac koji su zaradjivali nije opravdan rezultatima. To se svodi na bacanje miliona. Ali koga je to briga, zar ne?

Andrija

pre 9 godina

Stranci nam ne trebaju. Eventualno dva po ekipi i to čisto da donesu ekstra kvalitet. Kvalitetnim radom izuzetno kvalitetnih ljudi sa mlađim selekcijama može skoro sve da se zatvori u timu.

Sava

pre 9 godina

ABA liga je problem broj jedan, umesto naših centara mi razvijamo centre susednih drzava, Široki, Zadar, Krka... Previše stranaca je manji problem od nametnute nam regionalne lige!

Glas razuma

pre 9 godina

Klasčna demagogija Španaca,odnosno alibi za fijasko na svetskom prvenstvu! Najveći krivci za poraz od Francuza su njihovi aarogantni igrači,nabeđene zvezde koji su potcenili francuze. Tu leži razlog poraza a nikako u broju stranaca kod njih. Pa da nemaju toliko stranaca,sigurno ne bi imali 5 predstavnika u najelitnijem takmičenju u Evropi a to itekako doprinosi popularnosti i afirmaciji tog sporta u zemlji. Španci će sve da urade samo da ne okrive sebe!!! Kod nas bi klubovi bili topovska hrana bez stranaca kako u evropskim takmičenjima tako i u ABA ligi,jer se Hrvatski klubovi itekako pojačavaju strancima a ne samo oni već i Budućnost,Olimpija... Bez stranaca naši klubovi ne bi nikad ućestvovali u evropskim takmičenjima,bili bi u sredini tabele u ABA ligi a samim tim bi košarka kao sport samo tonula i gubila na popularnosti. Ako postoje talentovani igrači one će izboriti mesto svojim kvalitetom i radom,bez obzira koliko zvučnih stranaca imali u ekipi. Primer su Bogdanović u Partizanu i Mitrović u Zvezdi.Menadžeri su na putu da unište našu košarku jer su vlasnici igrača odnosno odlučuju o njegovoj karijeri, isključivo gledajući novac a nikako sportsku karijeru!!!

ranGo_Unchained

pre 9 godina

mislim da je ovo sasvim dovoljno, u ekipi ima 12 igraca, maksimalno 4(5) stranaca, sto je sasvim dovoljno mesta da se razvijaju mladi. ja licno ne bih voleo da gledam kosarku(kao sto ne volim ni fudbal) sa samo domacim igracima, nije svetski, kao da igramo selo protiv sela. I nismo mi nebeski narod, treba na 6 miliona stanovnika da imamo punu ligu vrhunskih kosarkasa, punu ligu vrhunskih fudbalera, vaterpolista, itd... realno.

santa justa

pre 9 godina

Na nesrecu bez stranaca nema dobrog uspeha u ABA ligi, nema igranja u Evropi pa nema ni jakih protivnika. A onda i nasi talenti ostanu uskraceni.

somika

pre 9 godina

fmp je dao raduljicu,teodosica,savanovica...hemofarm mitrovica,macvana,bobija,markovica...zvezda keselja,stimca,bjelicu,nedovica,radnicki jovica,kalinica,bircevica,mega dangubica,micica jokica...partizan milutinova...
(crni_redstar, 25. septembar 2014 19:57)

posto se drzis samo trenutne reprezentacije, partizan je dao kapitena krstica, bogdanovica i trenera. ostale igrace koje je dao kk partizan ne mogu da nabrajam, ne moze da stane spisak na jedan komentar.

Nikola

pre 9 godina

Zasto ne pisete o igracima, trenerima i menadzerima iz CrneGore ....
Bez obzira da li su uzeli nase drzavljanstvo (koje dobiju kad pozele) ili ili ne oni uzimaku mesto nasim drzavljanima oni su stranci i zauzimaju mesto drzavljanima Srbije ...
Kako je moguce da ovoliko igraca iz crnegore igas u nasim klubovima...
Pogledajte Zvezdinog trenera ....

cyborg

pre 9 godina

"a sada je tu naturalizovani Turčin Dušan Čantekin"
Da li neko zna sta je u pitanju?
Vidim da je momak rodjen u Beogradu kao Dusan Gavrilovic.

mpk

pre 9 godina

(Querry, 25. septembar 2014 18:45)
Uzeo si primer Premijer lige, ali Engleska nije bila nista bolja ni kada nije bilo stranaca u ekipama ili ih je bilo maksimalno tri (osim 1966 nikad nista nisu uradili).
Nasuprot tome, poslednje 3 titule uzeli su Nemacka, Spanija i Italija, cije su lige prepune stranaca.
Prema tome, to nema nikakve veze sa zivotom. Ogranicavanjem broja stranaca samo se neopravdano povecava cena domacim igracima i slabi se kvalitet. Nista vise.

dzeks

pre 9 godina

Srbin, rodjen u Beogradu ali dobio tursko drzavljanstvo, mozda da bi nekad mogao da zaigra za njih verovatno.
(dzaja, 25. septembar 2014 20:48)

I onda mi pljujemo po Bosnjacima kako su njihovi preci promenili veru itd.
A vidi ovog momka! Kakva sramota i prezime dopustio da mu menjaju.

danilo

pre 9 godina

Ceo sportski, naučni i kulturni svet prestao je da gleda na nacionalnost i boju kožu; traži se samo suvi kvalitet.
O ekonomiji da i ne govorimo.
Ako želimo uspeh, to moramo i mi poštovati.
A pošto smo talentovaniji za sportove sa loptom od većine Evropljana, s vremena na vreme će nam dolaziti generacije koje će drmati svetskim sportovima.
Ali ne stalno, previše smo mali...

nikola

pre 9 godina

Koji veliki broj stranaca?? Ogranicenje je na 4,da li je to veliki broj? Nasi domaci igraci koji nesto vrede su skuplji nego stranci. Jel treba da nam igraju samo domaci "zarad interesa srpske kosarke" pa onda da nas pune svi redom u Evroligi i Evrokupu i to ako se uopste kvalifikujemo tamo.Kako bi uopste napredovali ti nasi igraci ako te neki Oldenburg,Ostende i Bizonsi pocnu pobedjivati sa 20 razlike? Nekada je moglo samo sa domacima,ali tada ostali klubovi u evropi nisu ulagali po 30 miliona u tim i dovodili NBA igrace.

о шонеси

pre 9 godina

teo,keselj,jovic,bjelica,nedovic,dangubic,markovic,marja novic,mitrovic,stimac,katic,simonovic,kalinic,micic...sve zvezdasi. (crni_redstar, 25. septembar 2014 20:01)као звездаш, дао сам ти минусчину

jel jasno

pre 9 godina

Broj stranaca u našoj košarci nije problem jer ima dovoljno prostora da se naši talenti razviju. Jednostavno nemamo više tako široku proizvodnju kvalitetnih igrača kao nekada pa se određene pozicije u timovima jednostavno moraju popunjavati strancima. (Neminovnost, 25. septembar 2014 19:30)

Ajde ne lupetaj. Ima igrača da ogulimo zemlje od 30, 50, 200 miliona stanovnika. Ali ne, nema kvalitetnih igrača. Na kaju dana reprezentacija treba da reprezenuje nešto, a šta reprezentuje gomila stranaca? Ko ima više para? Pa ako te to zanima odeš lepo i pogledaš BDP svake zemlje ili nešto i odeš da spavaš.

sone

pre 9 godina

kako je bre svetla tacka bila Mega? A Radnicki? On bukvalno nijednog stranca nije imao. Imao Mladjana, Srbendu. Unisten je klub koji je dao 3 reprezentativca, isto kao Partizan i Zvezda zajedno. Place mi se.

kako drugacije

pre 9 godina

Poredite zemlju od 47 miliona stanovnika i nas od 7 miliona!?

Nama trebaju, inace bi nam kosarka licila na fudbal...jer domacih kvalitetnih igraca ima za dve ekipe i to je to...

TIHOMIR MISIC

pre 9 godina

4 stranca može za Evroligu, ali za ABA i posebno domaću ligu je previše.U ovakoj situaciji gde domaća liga ne donosi ništa, stranci nisu uopšte potrebni.od 2000.godine od kada stranci mogu da igraju u našoj ligi, Partizan je angažovao 30 stranih igrača plus Samardžijski, Peković, A.Marić i sada Murić i šta je uradio.Igrao je fajnal for, a jedino je zaradio od Veselog i Lovernja.Imao je 8 dosta kvalitetnih plejmejkera, a nije stvorio nijednog našeg.Zvezda je takođe imala 30 stranaca, plus Stiven Marković, Blažič, Samardžiski, a nije ništa uradila, ni zaradila.Ako je u proseku svaki stranac plaćen minimum 150.000 evra, to je minimum oko 9 miliona evra, za čega?previše ulaganja za tako malo koristi

digivigi

pre 9 godina

kod nas nije bas to da mi guramo samo nase. i da imamo dozvolu za transfer neogranicenog broja stranaca mi je ne bi u potptunosti iskoristili, nemamo mi finansijske uslove kao barsa , real itd. da nam je tek svaki cetvrti igrac domaci igrac. ipak to je dobro, forsiranje domacih igraca jeste sustina, da bi na kraju igrali za nasu reprezentaciju i osvajali medalje za nas tim.

4444

pre 9 godina

Nisu problem stranci, već menadzeri koji guraju svakakve mediokritete da bi se prodali i zaradili neke pare. I plus sto nam je liga toliko nazadovala da ce uskoro postati amaterska, igrači igraju za banane. Košarka je postala biznis, a ne zadovoljstvo.

Divos

pre 9 godina

У Ендеса лиги и нема велики број Амера (као рецимо у Немачкој где их је у свакој екипи 5-6), ограничен је заправо број Амера на 2 у екипи (додуше ту се не броје натурализовани), али играчи из Европе, укључујући ту и оне са ових простора се воде као "домаћи" (играју под посебном лиценцом). Е сад, заиста је у клубовима мало Шпанаца. Али ваља знати да су мање-више скоро сви ови странци јако квалитетни и за клуб корисни играчи (ту баш и не пролазе сумњиви Амери и играчи који гледају само своју стат. и које менаџери утрпају), зато је АЦБ лига и најјача у Европи, и изузетно захтевна лига. Ако ограниче број ових страних играча, њихови клубови ће бележити много скромније резултате у ЕЛ и Евро-купу, нисам баш сигуран како ће то примити навијачи тих клубова.

Што се Србије тиче, ми немамо тих брига. Беспарица мучи све наше клубове (осим 2), клубови КЛС немају пара да себи приуште странца, баш као и Визура и Металац (ту се понекад нађе понеки играч из ЦГ). Партизан и Звезда задњих година имају у саставу више страних играча, али овде је важан избор странца, они играчи који ће гледати само своју стат. тешко ће нешто добро донети екипи, они други који ће радити многе корисне ствари често су прескупи за наше клубове.
У таквим околностима у нашем случају је боља опција ослонити се на домаће и младе играче, то јесте често тежак и мукотрпан посао, ваља истрајати у раду са младима, и навијачи некад немају стрпљења да клинци сазрију, али то је и једини исправан пут.

cinjenica

pre 9 godina

...Nama, sa druge strane, smeta jer nasi stranci nisu toliko jaki i ne podizu nivo igre domacih igraca (samo moje misljenje), tako da mi nemamo ni kvalitet ni kvantitet...
(Ambalaza Rotira, 25. septembar 2014 19:15)

Nasi stranci nisu toliko jaki kao stranci u ACB ligi,ali su za nase domace igrace upravo ono sto su stranci u ACB ligi za spanske igrace.U ACB ligi su mnogo jace finansije,mogu da zadrze jake domace igrace,ali mogu da dovedu i skupe strance.Mi ne mozemo da zadrzimo dobre domace igrace,ali mozemo da dovedemo solidne strance,jer nasi najbolji igraci su visestruko skuplji od nekog amera koji je istog ili pribliznog kvaliteta.Ogranicenje na 4 stranca je ok,ima dovoljno mesta sa domace igrace.

roni

pre 9 godina

Spanci trebaju da budu zahvalni stranim igracima koji su im digli kosarku, a sto se spanskih igraca na prvenstvu tice imali su los dan protiv francuza i to je sve. Od ove njihove generacije u evropi nema boljih. Medjutim, za par godina ...

!

pre 9 godina

Eh, kad se samo setim... period 1979. - 1992. Jugoslovenski klubovi osvajaju 7 titula prvaka Evrope (Bosna, Cibona, Jugoplastika, Partizan). Jel neko tada od njih imao strance u ekipi? Niko.

Ubiće me nostalgija za pravim basketom...to su bila vremena, a ne ovo sad. Krajem osamdesetih bilo je teže biti prvak Jugoslavije nego prvak Evrope....da, da....
(Dole moderni sport!, 25. septembar 2014 19:23)

Manite se vise da zivite u proslosti.Pa tada i evropski klubovi nisu imali strance,retko se islo u inostranstvo,nasi igraci su dobar deo karijere,ako ne i celu,provodili u Srbiji ili Jugi.To vise nije izvodljivo,kako u kosarci tako i u ostalim sportovima,jer drugi ulazu ogromne pare i dovode amere i ostale strance,a i nasi igraci cim malo stasaju takodje odlaze.Kako mi onda da se takmicimo? Da bar mozemo da zadrzimo domace pa ajde,ovako mora da dodje neki stranac da bi bili koliko toliko konkurentni.

HeadsUp

pre 9 godina

@mdj: kad svratis na po neky ljutu uz meze, a pred jelo, pa se siti ispricamo, onda mozes da upotrebljavas sintagmu "tvoj duhovni vodja", jer ces onda da znas o kome pricas.

A kad bih sad napisao koji deo tela juzno od pojasa me boli i za Partizan, i za Zvezdu, ne bi mi objavili komentar.

Medjutim, cinjenica je da nijedan od ta dva Zvezdina reprezentativca nije proizvod njene skole. Partizanov skoro pa jeste. I nema svrhe prepucavati se cija skola je manje losa.

Veliki, ili barem poznati klubovi uglavnom nemaju dobru omladinsku skolu, nije to samo nas problem. Ima izuzetaka, naravno, ali jako mako. Jednostavno tako to ide - mali prave, veliki kupuju, pa prodaju vecim od sebe (ako valja) ili utrapljuju kome stignu (ako ne valja).

A da su Spanci majstori u nalazenju izgovora i trazenju krivaca kad kola odu nizbrdo, jesu. Svi su im krivi osim njih samih.

.

pre 9 godina

fmp je dao raduljicu,teodosica,savanovica...hemofarm mitrovica,macvana,bobija,markovica...zvezda keselja,stimca,bjelicu,nedovica,radnicki jovica,kalinica,bircevica,mega dangubica,micica jokica...partizan milutinova...
(crni_redstar, 25. septembar 2014 19:57)

Prvo,ne znam zasto potreba da na ovoj temi pises ovo? Drugo, Partizan je dao i Bogdanovic,Krstica,Lucica,Novicu...ajde necu Kostu Perovica ili Tepica,Tripkovic(koji su nam uzgred doneli srebro na EP) i slicne ili jos mnostvo njih koji nisu imali neke posebne uloge u reprezentaciji,ali budi dosledan ako vec nabrajas.

fv-sweden

pre 9 godina

ili moze se gledat iz drugog ugla. da su stranci podigli kvalitet i zato je spanska liga i repka najaca u evropi zadnjih 10 godina.

Neminovnost

pre 9 godina

Broj stranaca u našoj košarci nije problem jer ima dovoljno prostora da se naši talenti razviju. Jednostavno nemamo više tako široku proizvodnju kvalitetnih igrača kao nekada pa se određene pozicije u timovima jednostavno moraju popunjavati strancima.

Xxx

pre 9 godina

Ma da, uvek ista prica. Kad su pre 15 dana svi videli Spaniju u finalu protiv Amera i kad su govorili da su najbolji sve je bilo u redu. Sad se kao trazi krivac za neuspeh i na kraju su to stranci. Smijurija....

Gos'n

pre 9 godina

Eee, moj Cantekine. Za pare si se prodao kao klinac, nisi video kosarke ni mrvu i sad se vratio. Drugi neka uce na tvom primeru, kad vec ti nisi na primerima pre tebe. Sad slobodno mozes i da vratis prezime, za Tursku tesko da ces igrati.

dzaja

pre 9 godina

(cyborg, 25. septembar 2014 18:52)

Srbin, rodjen u Beogradu ali dobio tursko drzavljanstvo, mozda da bi nekad mogao da zaigra za njih verovatno.

Dejan.M...

pre 9 godina

ne pomaze spancima vise ni njihova prjlava igra, kad nema nikoga da je igra!

Joj sto ce mo ih derat u francuskoj! ne sto smo srebro uzeli, nego sto smo zemlja kosarke, pa kad bi jedan Jovic igrao za spaniju, i ne samo da taj momak igra, ne on raustura ne terenu. nasa liga kava je takva je, ali dok tu se prave igrace kao Bogdanovic, Jovic, Kalinic, Micic, Dangubic itd. ja nevdim tu probleme u nasoj lige! mene kao nojtralanog navijaca srpske kosarke vise brine ljudi kao Covic i Dule ali to je druga prica... mozda ja kao diaspora srbin nemam pravo da tu glumim pametnog, ali kad vidim tu mrznju izmezu nas, a pogotova da se to nemoze izbacit iz glave ni kad NASI momci ginu na terenu zajedno za srbiju, meni je to ogromno vecih problem nego stranci! (izvinite moj pravopis)

Nislija

pre 9 godina

...У таквим околностима у нашем случају је боља опција ослонити се на домаће и младе играче, то јесте често тежак и мукотрпан посао, ваља истрајати у раду са младима, и навијачи некад немају стрпљења да клинци сазрију, али то је и једини исправан пут.
(Divos, 25. septembar 2014 19:20)

Samo sa domacim igracima bi Partizan i Zvezda bili negde u sredini tabele ABA,ne bi ni izlazili u evropu,i koja bi korist bila? Pre ce se ti mladi igraci bolje razviti uz nekog dobrog stranca i kroz dobre utakmice i rezultate u nekoj Evroligi,pobedjujuci CSKA,Real i Barselonu,nego gubeci od Krke,Sirokog,Solnoka i slicnih.Pa da li je 8 mesta od 12 mali broj za domace igrace?!

Dvoranski polo

pre 9 godina

Nema te analize koja će pomoći Španjolcima.Potrefila im se silna generacija,koja je polako na kraju svoga puta,a kada im sa scene vrlo brzo siđu Pau,Marc,Navarro i Fernandez,ponovno će se navikavati na odlične plasmane od 6 do 8 mjesta.Broj stranaca u nacionalnom prvenstvu s tim nema nikakve veze!

pravda za strance

pre 9 godina

Ajde malo da pogledamo i drugu stranu price,mada se mnogi nece sloziti: reprezentativna prvenstva su jednom u godinu ili jednom u dve godine i traju po 2-3 nedelje.Da li zbog toga treba klubovi svake sezone tokom cele godine da ispastaju i budu svedeni na ispodprosecan nivo,a navijaci nemaju sta da gledaju,zbog te 2-3 nedelje jednom u godinu ili dve? Mislim da bi popularnost kosarke pala kada bi klubovi postali samo poligigon za razigravanje igraca i imali podredjenu ulogu u ABA,a pogotovo u evropi.Kako bi se uopste razvijali ti mladi igraci kada bi stalno gubili od prosecnih timova?
I batalite price kako smo 70-tih i 80-tih igrali bez stranaca,jer su tada skoro svi klubovi u evropi igrali bez stranaca,a nasi domaci igraci veci deo karijere,ako ne i celu,provodili u SFRJ.To sada nije moguce- nasi odlaze rano,a evropske ekipe dovode brdo skupih stranaca i NBA igraca i ulazu velike pare.

qwak

pre 9 godina

ko malo vise / podrobnije prati kosarku zna da su prosecni strani igraci jeftiniji od prosecnih domacih.
pretpostavljam da bi i nasi klubovi radije uzimali strance, da nema ogranicenja.
ono sto u srbiji dize cenu domacim igracima je obaveza ekipa da igraju sa max. 4 stranca domaci kup i ligu.
doduse, ogranicenja ne postoje u evropi i na jadranu, ali iz nekog razloga nase ekipe se radije ogranicavaju na 4 stranca.
ovde ne pisem o teu i krletu koji imaju 3m po sezoni, bjelici koji ima skoro 2, jer oni spadaju u vrh evropske kosarke.
iako npr. pefija cenim kao igraca, za cenu koju on postize se moze dovesti bolji strani igrac.

Pera Magic Mitic

pre 9 godina

Kako cemo da igramo EL bez stranaca?! Jednostavno nemamo dovoljno nasih igraca da se nosimo sa ekipama koje imaju po 8-9 Amerikanaca, Rusa i Ex-Yu igraca. Jedino da se svi nasi vrhunski igraci vrate iz Evrope u nasu ligu, a to je bas verovatno, je li? I u Spaniji je alarmantno, jer imaju 25% domacih igraca, a kod nas se radi, uglavnom, o 3 stranca u ekipi, od kojih mladi mogu da nauce dosta toga, a i zdrava konkurencija je uvek dobro dosla.

Slobo

pre 9 godina

Ako je stranac stvarno kvaltetan za mene je u redu. Evo zvezdinog primera. Šta će nam Đenka? Odigrao jednu vrhunsku utakmicu u celoj godini. Ispucava se do mile volje, a recimo Tejić razmišlja da šutne kad je sam, a ima bolji šut od Đenke.

sto mi ne pustite komentar?

pre 9 godina

Nama, sa druge strane, smeta jer nasi stranci nisu toliko jaki i ne podizu nivo igre domacih igraca (samo moje misljenje), tako da mi nemamo ni kvalitet ni kvantitet...
(Ambalaza Rotira, 25. septembar 2014 19:15)

Kakvi god da su nasi stranci,uglavnom su bolji od nasih domacih.Spanci imaju vrhunske strance,ali su i u stanju da zadrze najbolje domace.Mi ne mozemo da zadrzimo najbolje domace ali mozemo da devedemo solidne strance koji su jeftiniji o njih,a opet bolji od domacih igraca koji su ostali i nisu otisli u inostranctvo. 4 stranca nije uopste mnogo,a neophodni su ako mislite da bar malo budemo ravnopravni sa drugim evropskim ekipama.

anbeast

pre 9 godina

Kad je vec rasprava otisla malo u drugom smeru: Nisu nama toliki problem stranci, problem je nedostatak para da se zadrze domaci kvalitetni igraci. Da u Srbiji igraju Macvan, Bogdan, Keselj, Bogdanovic (Luka), Lucic, Markovic itd, itd. Mnoge bi stvari bolje izgledale. Bilo bi dobro kada bi odlazili samo oni naj naj, ciji ugovori vrede preko milion. Rekao bih da nam zbog para stuca i rad sa mladima. Nekako su nam cak i ovi sto osvajaju medalje sa mladim reprezentacijama nekako nekompletni (ako zna napad - rupa u odbrani, ako je atleta - talenat nula, ako je talentovan - onda ne moze da potrci i skoci).

abc

pre 9 godina

Meni ne smetaju stranci u klubovima, pogotovo što ih nema mnogo. Više mi smeta što nemamo klubova, a smeta mi i nerad u KSS. Prvo, kako su mogli da dozvole da se maltene ugasi ženska košarka i da srpska liga spadne na nivo...ispod svakog nivoa. Nema para? Njima je i posao da regulišu finansijski deo, na razne načine, kao i svuda u svetu. Drugo, kako to da sede i mirno gledaju kako naši najtalentovaniji klinci masovno odlaze iz zemlje sa 14 i 15 godina? Onda nije ni čudo kad se desi taj Čantekin koji pristane da mu promene prezime a navodno i datum rođenja u dokumentima (turski specijalitet, maltene ko ratluk) za neku mesečnu stipendiju od 1000 evra. Treće, kako mogu da sede skrštenih ruku dok Crna Gora i BiH kopaju rukama i nogama da se dokopaju mladih talenata, Srba po rođenju ili rođenih u Srbiji, koji inače pokazuju interes da igraju za Srbiju? Ima takvih i u Hrvatskoj i u Sloveniji. Što onaj klinac iz CG 1999. godište, Šalić, Simanić, Glišić igraju za Srbiju i što Kuzmić želi da igra za nas a ne za BiH nije zasluga saveza nego njih i njihovih roditelja. Da je do rada saveza, svi bi pošli tragom Njegoša Sikiraša i tog Čantekina. Ocu Dina Radončića su čak ponudili funkciju u bosanskom rukometnom savezu i vodali ga po nekim utakmicama bosanske reprezentacije, ali srećom pa je mali iskulirao i raduje se našem srebru na SP, tako da ima nade za njega.

Vz

pre 9 godina

Poznato je svima koliko se D.Vujosevic borio i prebacivao CZV pre 7-8godina kako dovodi strance i time gusi domace igrace a sad?Koliko je bilo igraca iz Partizana u rep.na SP? JEDAN,J-E-D-A-N samo B.Bogdanovic.....Ja sam za max 3-stranca,a za rep.Srbije nikako da igraju stranci......... (N-E-O, 25. septembar 2014 18:45) povredjeni Lucic i Milosavljevic koji bi konkurisali sigurno, a Velickovic odbio da igra...ako vec ides u tom smeru i trener ;) ali batali to, bavite se glupostima...bitno je da reprezentacija ima dobar izbog igraca, a ne koje boje nose...veliki sam Grobar, ali to ne znaci da se necu radovati Bjelicinom ulazu, Katicevoj poludistanci, Simonovicevoj trojci kada igraju za reprezentaciju...

Miladin

pre 9 godina

odgovor vezan za cantekina.momak je rodjen u kragujevcu kao dusan gavrilovic,otiso je u tursku sa mislim 15-16 godina a prema njihovom zakonu mora da ima njihovo drzavljanstvo,tako da ima njihovo drzavljanstvo i igra za njuh.mislim da ga je bosa tanjevic pre dve godine zvao na siri spisak.

STARA SKOLA

pre 9 godina

Svakako da trebamo da forsiramo nase mlade igrace, ali situcija nije ni blizu kao u Spaniji. Mi imamo ogranicenja kada su stranci u pitanju, tako da pricamo o 3-4 stranca u ekipi, dok u Spaniji igraju po 3-4 domaca, cak i po samo dva domaca kao sto je taj extremni slucaj Unikahe.

Po meni glavni "problem" je sto smo mi mala zemlja. Kosarkaska nacija jesmo, ali uporedite druge dominantne reprezentacije i videcete koliko nama i Litvancima fali "baza" odakle se mogu izvuci talenti. Odnos broja stanovnika i uspesi koje ostvarujemo su ne uskladjeni, hocu reci jako smo uspesni. Isti slucaj je i sa Litvanijom!

volverine

pre 9 godina

spanci dali ste neverovatnu generaciju koja je na izlazu,svaka vam cast na sve sto su osvoji ta zlatna generacija..ali moraju se vratiti u realnost nikada nisu niti ce biti kosarkaske sile,nacije,zemlje kako god..Srbija,litvanija,rusija,grcka,italija!!!sad su se umijesali spanci i francuzi zadnjih deset god,inace ih nema nidje na mapi,pogotovo francuzi..ali oni su momcine a spanci nule ljigave..tako da caoooo...

Aleksandar

pre 9 godina

Sa kvalitetom reprezentacije nema neke veze dali igra pet stranaca ili jedan!Talenat ce da ispliva,to jest kvalitet.Pa nasa mozda dva najbolja igraca u zadnjih 25 godina nisu ni igrali ovde,Bodirogu su uveli u reprezentaciju iz Stefanela a Stojakovic je ime gradio u Grckoj!Problem su stranci koji nemaju kvalitet veci od nasih igraca a dovedeni su tu,e to je vec neka druga prica,igra menadzera!Prosto ne treba da brinemo za to,mi treba da brinemo za ovu nasu omladinu koja ce se poubijati zbog boje dresova.....

pan

pre 9 godina

Strance ograničiti na 3 igrača, pa ni 4 nije strašno, a sa druge strane, imati dovoljno para da Bijelice, Bogdanovići i drugi naši najkvalitetniji igrači igraju u našoj ligi. E to sa parama je neka druga priča i na kraju se, nažalost, sve svede na njih.

sofka

pre 9 godina

Ne sputava do 25% ali sve preko toga...bojim se ne valja.Mnogo je veći problem što deca mogu sebi priuštiti treniranje bilo kog sporta kod nas samo ako su im roditelji "sposobni" to finansirati.Ovoj zemlji bi najviše-paradoksalno odgovarao system iz Amerike-Škole osnovne,srednje,fakulteti ,a ne privatni klupčići I nazovi treneri.