Ponedeljak, 15.09.2014.

13:03

Raduljici Kinezi nude dva miliona

Centar košarkaške reprezentacije Srbije Miroslav Raduljica, kako prenosi sajt Eurohoops, dobio je ponudu jednog kineskog kluba u iznosu od dva miliona dolara.

Izvor: B92

Raduljici Kinezi nude dva miliona IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

68 Komentari

Sortiraj po:

Smederevo

pre 9 godina

Raduljatooor dominacija! Ova recenica ce uci u anale srpske kosarke. Kada cujem, najezim se, obuzmu me uspomene na MADRID 2014, kao i pojedine za Bodirogu i Indijanapolis!

anbeast

pre 9 godina

Kume, Bos nije centar, Dejvis je isto nesto izmedju (a la Kevin Garnet), a Hauard je defanzivni centar. Taj čovek ne ume ledjima da odigra ni da mu život zavisi od toga. Klasičan centar je, recimo, Kazns. Kume, Sedi. Jedan.

Novosadjanin.

pre 9 godina

danix,

a po tvom je Lebron James zavrsio karijeru jer ima 30 godina? Covek se sa 31 sprema da potpise glavni ugovor... Malo se pomerila.granica za.odlazak u penziju, tako da.Dankan i Djinobili sa 38 god ne priznaju krstenicu, merodavan je samo teren. Raduljicu ceka jos 10 jakih sezona, zivi bili pa videli, pogotovo sto je centar. Ovo sa kinom je glupost, covek ce potpisati opasan ugovor dal u Evropi ili NBA nije bitno. Ako moze Rudez, realno moze i Bircevic...

Divos

pre 9 godina

Погрешна је информација протурена да је Брадуљица отпуштен из Клиперса. Не, он је "амнестиран" (израз који се користи, клуб према њему има обавезу из уговора, али интерес клуба је јер његов уговор не улази у тзв селери-куп), и ако не би нашао ангажман, и рецимо провео време пецајући (попут извесног Дарка), његов конто би био појачан за паре које му следују по уговору (нисам сигуран колики је, можда 1,5 мил.$).
Радуљов менаџер (Метју Бебкок) ће разумљиво тражити бољу понуду, ова то дефинитивно јесте, али и нисам сигуран колико је то добро за Радуљатора. Радуљ често има проблема са вишком кг, а у Кини би тешко сачувао ову тежину са СП, која је за њега оптимална, и вероватно би пао у форми, а то знају пратити и повреде.
Прелазак у неки други НБА клуб не знам колико је реално, по мени за Радуља је најбоља опција клуб у Европи, што бољи, учесник ЕЛ и да Радуљ што више игра (минимум 20-25 мин). Понуда ће сигурно бити, али ту су важне и понуђене паре, у данашњем спорту то тако иде

danix

pre 9 godina

Ako Kinezi nude ta 2 miliona $ za cetiri mjeseca njihove sezone treba to prihvatiti bez razmisljanja.Pa kad se vrati lako ce naci neki drugi anganzman makar i u nekom manjem evropskom klubu i za manje pare.
Sa 26 godina,Raduljica i nije tako mlad igrac,a i stalna je opasnost od povreda,ne daj Boze.Zato,care,uzmi te lake pare,a poslije gledaj gdje ces uzeti druge.
Raduljica moze igrati jos 4-5 godina i gotovo,sta si zaradio,zaradio si,jer svakim danom je sve vise mladjih igraca.
Tako bih ja napravio,a za njega ne znam.

moram da kazem il cu da puknem

pre 9 godina

gde god i sta god on ce na ep biti prva opcija kod saleta. koliko sam razumeo on uzima od nba-kluba 1.5 miliona a ostaje slobodan da uzme kinzima jos 2miliona. posle ode u partizan i uzmu mu tri i to je to. hahahahaha cirkus

Bex

pre 9 godina

Ja da sam Raduljica i da procitam ove ovakve komentare odmah bi prihvatio ugovor. Pazi ovog sto vice vazna je minutaza a nisu vazne pare. Hahaha, je li rodjace ti kad trazis posao sigurno pitas koliko dugo se radi a pare ti nisu bitne, radis za slavu? A za koga da radi? Pa pola vas ga ne ceni sta god da uradi. Uzmi Radulja pare, razgrci tamo neuke Kineze i uzivaj u zivotu posto je on jedan. Ionako ce svi da te pljuju jer je to ovde nacionalni sport. Bar da imas neku korist od svog znoja.

Schultz

pre 9 godina

Ko je gledao bar jedan snimak iz svlacionice tokom SP moze da zakljuci sto za njega nije zainteresovan neki veci klub, koleno i zglobovi saka su mu u raspadu... Prihvataj i obezbedi se za starost!

Sasa

pre 9 godina

Srbi braćo lepo sam vam govorio da nikad ne treba verovati hrvatima ni dok spavaju, gde su sad one podrške od komšija, a dobio sam 300 minusa, nikad nećete naučiti ništa iz istorije, njima nikad ali nikad ni u snu ne treba verovati.

nikola drezgić

pre 9 godina

Prvo ga obrijte...pa neka nauci igrati...pa ga saljite...
(Komshija Hashim, 15. septembar 2014 18:14) Zar ste i vi čuli za košarku????

bobo mk

pre 9 godina

U Partizan Bradulja, da osvojis Evro Kup i sledece sezone vratis u NBA ili u neki najjaci evro klub.. (todor, 15. septembar 2014 14:04)
A za platu konsultiraj Klobučara, ustvari koliko pamtim i tebe je institucija potkačila.

KUM

pre 9 godina

Brojni Amerikanci (pa i mnogi NBA igraci) uzimaju laku lovu Kinezima. Sto ne bi i Bradulja. Nekoliko meseci samo traje sezona... Verujem da posle ovog sampionata moze solidan ugovor i u Evropi da dobije. NBA je postala cudna liga. Sve je manje klasicnih i ofanzivnih centara, tamo su u modi defanzivni centri sa visokim procentom realizacije iz odbitaka i alejupova (tipa: Tajson Cendler, De Andre Dzordan), koji dobro igraju sa strane pomoci i blokadama (i uopste visinom) zatvaraju reket. U tom svetu nema puno mesta za igrace Raduljinog tipa (na zalost). Pa jedan Pekovic je tamo prilicno potcenjen jer ne igra iznad obruca i nema mnogo blokada (bez obzira sto odbranu u stvari, sasvim solidno igra)...
(anbeast, 15. septembar 2014 14:15)

Anthony Davis,Dwight Howard,Cris Bosh npr ne bih rekao da su oni samo defense Centri.
Ne pratis NBA i ne slazem se sa konstatacijom.
Ima ih još barem 6,7 strasnih centara,i Noela bih uvrstao jer ce biti takođe zver.

Dragan Filipović

pre 9 godina

Ne bih da zlurado zvučim ali zadnja vremena su došla.
Ovoliki novac davati prosečnim fudbalerima i košarkašima, a sa druge strane imate tolike ljude na minimalcu, koji su praktično u bedi, kao i mnoge druge koji ne mogu da nađu posao...
U surovom vremenu živimo. Trebalo bi javno preispitati ovolike ugovore. RaduLJici najiskrenije želim svu sreću na sportskom planu, ali ovo stvarno nema smisla.

KUM

pre 9 godina

Ne razumem sto ga CSKA ili Zeljkov Fener necu.
Rusima bas fali uz Kauna centar posle odlaska Krstica,A Raduljica bi bio fantasticna zamena 26g mlad poletan i u formi i jak je uopste centar fizički,teško ko se može nositi sa njim.
Takođe Feneru bi dobro došao centar jer Željko baš i nema neke preterano kvalitetne centre (Ispravite me ako grešim)

UVIJEK VJERNI

pre 9 godina

Eto, krasne lige se zanimaju za vase igrace. Kina mu je sudbina, bolje od toga ni ne moze. Pa nisu Clipersi budale, da ne znaju s kime imaju posla.

... znam, istina boli.

pre 9 godina

"...pošto su ga Los Anđeles Klipersi otpustili."

Lupajte minuse koliko hoćete, ali ovakvih centara u Evropi ima na desetine.
A USA ne bi ušao ni u timove koji igraju na ulici.
Lupajte minuse koliko hoćete...

Miloš

pre 9 godina

Pa ne mozes bas da poredis Lebrona ili bilo kog all star igraca sa jednim dobrim igracem. A zaboravljas i na period adaptacije na igru, saigrace, trenera...

ludak

pre 9 godina

Decko taman poceo da napreduje i sad da ode u Kinu nista od njega nebi ostalo, bio bi centar tipa Perovica, jednostavno vise mu nebi bilo spasa mora sad da ode u jak klub i da igra jaku ligu da bi napredovao...

Ivica

pre 9 godina

@(Miloš, 15. septembar 2014 14:58)

Znaci dodje ti na pola sezone npr Lebron bez ugovora, ti bi mu rekao "e, nemoj sad ja sam vec uigrao akcije sa tamo nekim drugim igracima, ne trebas nam sad"...

Kad si dobar, uvek si dobrodosao.

anbeast

pre 9 godina

@zlotrov, 15. septembar 2014 14:45) : Jeste potcenjen od strane navijaca ostalih klubova (pa cak i od ''strucnjaka'' sa ESPN-a i sl.) U fazonu su: Kao, pa jeste, dobar u napadu i u ofanzivnom skoku ali slabo igra odbranu, nema puno skokova u odbrani... Navijaci Minesote ga izuzetno cene. Pekovic igra dobru odbranu covek na coveka, jeste da ne uliva strah bekovima kada podju na ulaz ali je daleko od loseg odbrambenog igraca, samo njegov ''skill set'' nije u ''modi'' :)

Otisao Bradulja u Kinu ili ne, verujem da ce potpisati neki dobar ugovor...

AcaPN

pre 9 godina

Deni Braun bivši igrač Montepaskija, Bajerna, i nekih NBA klubova otišao u Kinu i daje po 75p po utakmici :) Pare su dobre, ali kvalitet košarke je loš. (SNS BOT BR.458, 15. septembar 2014
Grobaru, ko je Deni Braun? Otac Carlija Brauna? Cuo sam za Bobija Brauna, koji je igrao u Sijeni i proslu sezonu je igrao u Kini!

v

pre 9 godina

Nisam zavidna, ali po meni ove sume nisu realne za jednog prosecnog centra. Pokupio je najvise publiciteta od nasih, zbog par zakucavanja, i onog srecnog kosa, ali covek ne moze loptu da uhvati, mrzi ga da potrci.
Videcete vec kad vas prodje euforija.

Miloš

pre 9 godina

Pretpostavimo da je informacija tacna. Ponuda jeste dobra, 2 miliona $ za par meseci zvuci impresivno ali postavlja se pitanje sta raditi onda do kraja evropske sezone. Nijedan ozbiljan evroligaski klub nece cekati da im se prvi centar (ukoliko ga i zele za tako nesto) prikljuci na pola sezone. U NBA je isto pitanje koliko ce ga neka ekipa potpisati u decembru, januaru. Prosle godine je imao ugovor na 1,5 miliona (pre poreza naravno). E sad, s obzirom da je amnestiran od strane Klipersa mislim da i u slucaju potpisa za novi klub nece moci da dobije vise od tog iznosa. Tako da mu je mozda najbolje da odigra odlicnu sezonu u Evropi, gde sam siguran da ce mu ponuditi preko 700.000 za sezonu, plus tih 1,5 koji mu sleduju iz NBA lige.

SNS BOT BR.458

pre 9 godina

Deni Braun bivši igrač Montepaskija, Bajerna, i nekih NBA klubova otišao u Kinu i daje po 75p po utakmici :) Pare su dobre, ali kvalitet košarke je loš.

pedja

pre 9 godina

DAJ NE LUPAJTE KO DA GA TRENIRA U KINI DJIJAN CE MIN?????
Decku treba dobar trener a ovo su sve ,,PATKE,, da bi se napravio iole pristojan ugovor .
A ja mu predlazem TURSKU ,to mu najvise odgovara (po gabaritima) .
Srecno!!!

anbeast

pre 9 godina

Brojni Amerikanci (pa i mnogi NBA igraci) uzimaju laku lovu Kinezima. Sto ne bi i Bradulja. Nekoliko meseci samo traje sezona... Verujem da posle ovog sampionata moze solidan ugovor i u Evropi da dobije. NBA je postala cudna liga. Sve je manje klasicnih i ofanzivnih centara, tamo su u modi defanzivni centri sa visokim procentom realizacije iz odbitaka i alejupova (tipa: Tajson Cendler, De Andre Dzordan), koji dobro igraju sa strane pomoci i blokadama (i uopste visinom) zatvaraju reket. U tom svetu nema puno mesta za igrace Raduljinog tipa (na zalost). Pa jedan Pekovic je tamo prilicno potcenjen jer ne igra iznad obruca i nema mnogo blokada (bez obzira sto odbranu u stvari, sasvim solidno igra)...

ja

pre 9 godina

Bio bi lud kad ne bi prihvatio, njemu ce tamo biti laganica pored krsnih Kineza, igrace lagano plus dobice 2 miliona. Kao slag na tortu moze da se vrati u Evropu ili NBA

Srbin

pre 9 godina

Nisi lud Miroslave da ideš u Kinu. Evropa jak tim ako ne već NBA, trebaš reprezentaciji Srbije, a odlaskom u Kinu samo možeš degradirati.
ps svaka čast na igrama majstore! :)

ja

pre 9 godina

Bio bi lud kad ne bi prihvatio, njemu ce tamo biti laganica pored krsnih Kineza, igrace lagano plus dobice 2 miliona. Kao slag na tortu moze da se vrati u Evropu ili NBA

Srbin

pre 9 godina

Nisi lud Miroslave da ideš u Kinu. Evropa jak tim ako ne već NBA, trebaš reprezentaciji Srbije, a odlaskom u Kinu samo možeš degradirati.
ps svaka čast na igrama majstore! :)

anbeast

pre 9 godina

Brojni Amerikanci (pa i mnogi NBA igraci) uzimaju laku lovu Kinezima. Sto ne bi i Bradulja. Nekoliko meseci samo traje sezona... Verujem da posle ovog sampionata moze solidan ugovor i u Evropi da dobije. NBA je postala cudna liga. Sve je manje klasicnih i ofanzivnih centara, tamo su u modi defanzivni centri sa visokim procentom realizacije iz odbitaka i alejupova (tipa: Tajson Cendler, De Andre Dzordan), koji dobro igraju sa strane pomoci i blokadama (i uopste visinom) zatvaraju reket. U tom svetu nema puno mesta za igrace Raduljinog tipa (na zalost). Pa jedan Pekovic je tamo prilicno potcenjen jer ne igra iznad obruca i nema mnogo blokada (bez obzira sto odbranu u stvari, sasvim solidno igra)...

pedja

pre 9 godina

DAJ NE LUPAJTE KO DA GA TRENIRA U KINI DJIJAN CE MIN?????
Decku treba dobar trener a ovo su sve ,,PATKE,, da bi se napravio iole pristojan ugovor .
A ja mu predlazem TURSKU ,to mu najvise odgovara (po gabaritima) .
Srecno!!!

nikola drezgić

pre 9 godina

Prvo ga obrijte...pa neka nauci igrati...pa ga saljite...
(Komshija Hashim, 15. septembar 2014 18:14) Zar ste i vi čuli za košarku????

ludak

pre 9 godina

Decko taman poceo da napreduje i sad da ode u Kinu nista od njega nebi ostalo, bio bi centar tipa Perovica, jednostavno vise mu nebi bilo spasa mora sad da ode u jak klub i da igra jaku ligu da bi napredovao...

Bex

pre 9 godina

Ja da sam Raduljica i da procitam ove ovakve komentare odmah bi prihvatio ugovor. Pazi ovog sto vice vazna je minutaza a nisu vazne pare. Hahaha, je li rodjace ti kad trazis posao sigurno pitas koliko dugo se radi a pare ti nisu bitne, radis za slavu? A za koga da radi? Pa pola vas ga ne ceni sta god da uradi. Uzmi Radulja pare, razgrci tamo neuke Kineze i uzivaj u zivotu posto je on jedan. Ionako ce svi da te pljuju jer je to ovde nacionalni sport. Bar da imas neku korist od svog znoja.

AcaPN

pre 9 godina

Deni Braun bivši igrač Montepaskija, Bajerna, i nekih NBA klubova otišao u Kinu i daje po 75p po utakmici :) Pare su dobre, ali kvalitet košarke je loš. (SNS BOT BR.458, 15. septembar 2014
Grobaru, ko je Deni Braun? Otac Carlija Brauna? Cuo sam za Bobija Brauna, koji je igrao u Sijeni i proslu sezonu je igrao u Kini!

Ivica

pre 9 godina

@(Miloš, 15. septembar 2014 14:58)

Znaci dodje ti na pola sezone npr Lebron bez ugovora, ti bi mu rekao "e, nemoj sad ja sam vec uigrao akcije sa tamo nekim drugim igracima, ne trebas nam sad"...

Kad si dobar, uvek si dobrodosao.

anbeast

pre 9 godina

@zlotrov, 15. septembar 2014 14:45) : Jeste potcenjen od strane navijaca ostalih klubova (pa cak i od ''strucnjaka'' sa ESPN-a i sl.) U fazonu su: Kao, pa jeste, dobar u napadu i u ofanzivnom skoku ali slabo igra odbranu, nema puno skokova u odbrani... Navijaci Minesote ga izuzetno cene. Pekovic igra dobru odbranu covek na coveka, jeste da ne uliva strah bekovima kada podju na ulaz ali je daleko od loseg odbrambenog igraca, samo njegov ''skill set'' nije u ''modi'' :)

Otisao Bradulja u Kinu ili ne, verujem da ce potpisati neki dobar ugovor...

Miloš

pre 9 godina

Pretpostavimo da je informacija tacna. Ponuda jeste dobra, 2 miliona $ za par meseci zvuci impresivno ali postavlja se pitanje sta raditi onda do kraja evropske sezone. Nijedan ozbiljan evroligaski klub nece cekati da im se prvi centar (ukoliko ga i zele za tako nesto) prikljuci na pola sezone. U NBA je isto pitanje koliko ce ga neka ekipa potpisati u decembru, januaru. Prosle godine je imao ugovor na 1,5 miliona (pre poreza naravno). E sad, s obzirom da je amnestiran od strane Klipersa mislim da i u slucaju potpisa za novi klub nece moci da dobije vise od tog iznosa. Tako da mu je mozda najbolje da odigra odlicnu sezonu u Evropi, gde sam siguran da ce mu ponuditi preko 700.000 za sezonu, plus tih 1,5 koji mu sleduju iz NBA lige.

Sasa

pre 9 godina

Srbi braćo lepo sam vam govorio da nikad ne treba verovati hrvatima ni dok spavaju, gde su sad one podrške od komšija, a dobio sam 300 minusa, nikad nećete naučiti ništa iz istorije, njima nikad ali nikad ni u snu ne treba verovati.

Divos

pre 9 godina

Погрешна је информација протурена да је Брадуљица отпуштен из Клиперса. Не, он је "амнестиран" (израз који се користи, клуб према њему има обавезу из уговора, али интерес клуба је јер његов уговор не улази у тзв селери-куп), и ако не би нашао ангажман, и рецимо провео време пецајући (попут извесног Дарка), његов конто би био појачан за паре које му следују по уговору (нисам сигуран колики је, можда 1,5 мил.$).
Радуљов менаџер (Метју Бебкок) ће разумљиво тражити бољу понуду, ова то дефинитивно јесте, али и нисам сигуран колико је то добро за Радуљатора. Радуљ често има проблема са вишком кг, а у Кини би тешко сачувао ову тежину са СП, која је за њега оптимална, и вероватно би пао у форми, а то знају пратити и повреде.
Прелазак у неки други НБА клуб не знам колико је реално, по мени за Радуља је најбоља опција клуб у Европи, што бољи, учесник ЕЛ и да Радуљ што више игра (минимум 20-25 мин). Понуда ће сигурно бити, али ту су важне и понуђене паре, у данашњем спорту то тако иде

SNS BOT BR.458

pre 9 godina

Deni Braun bivši igrač Montepaskija, Bajerna, i nekih NBA klubova otišao u Kinu i daje po 75p po utakmici :) Pare su dobre, ali kvalitet košarke je loš.

bobo mk

pre 9 godina

U Partizan Bradulja, da osvojis Evro Kup i sledece sezone vratis u NBA ili u neki najjaci evro klub.. (todor, 15. septembar 2014 14:04)
A za platu konsultiraj Klobučara, ustvari koliko pamtim i tebe je institucija potkačila.

moram da kazem il cu da puknem

pre 9 godina

gde god i sta god on ce na ep biti prva opcija kod saleta. koliko sam razumeo on uzima od nba-kluba 1.5 miliona a ostaje slobodan da uzme kinzima jos 2miliona. posle ode u partizan i uzmu mu tri i to je to. hahahahaha cirkus

danix

pre 9 godina

Ako Kinezi nude ta 2 miliona $ za cetiri mjeseca njihove sezone treba to prihvatiti bez razmisljanja.Pa kad se vrati lako ce naci neki drugi anganzman makar i u nekom manjem evropskom klubu i za manje pare.
Sa 26 godina,Raduljica i nije tako mlad igrac,a i stalna je opasnost od povreda,ne daj Boze.Zato,care,uzmi te lake pare,a poslije gledaj gdje ces uzeti druge.
Raduljica moze igrati jos 4-5 godina i gotovo,sta si zaradio,zaradio si,jer svakim danom je sve vise mladjih igraca.
Tako bih ja napravio,a za njega ne znam.

KUM

pre 9 godina

Ne razumem sto ga CSKA ili Zeljkov Fener necu.
Rusima bas fali uz Kauna centar posle odlaska Krstica,A Raduljica bi bio fantasticna zamena 26g mlad poletan i u formi i jak je uopste centar fizički,teško ko se može nositi sa njim.
Takođe Feneru bi dobro došao centar jer Željko baš i nema neke preterano kvalitetne centre (Ispravite me ako grešim)

Novosadjanin.

pre 9 godina

danix,

a po tvom je Lebron James zavrsio karijeru jer ima 30 godina? Covek se sa 31 sprema da potpise glavni ugovor... Malo se pomerila.granica za.odlazak u penziju, tako da.Dankan i Djinobili sa 38 god ne priznaju krstenicu, merodavan je samo teren. Raduljicu ceka jos 10 jakih sezona, zivi bili pa videli, pogotovo sto je centar. Ovo sa kinom je glupost, covek ce potpisati opasan ugovor dal u Evropi ili NBA nije bitno. Ako moze Rudez, realno moze i Bircevic...

anbeast

pre 9 godina

Kume, Bos nije centar, Dejvis je isto nesto izmedju (a la Kevin Garnet), a Hauard je defanzivni centar. Taj čovek ne ume ledjima da odigra ni da mu život zavisi od toga. Klasičan centar je, recimo, Kazns. Kume, Sedi. Jedan.

v

pre 9 godina

Nisam zavidna, ali po meni ove sume nisu realne za jednog prosecnog centra. Pokupio je najvise publiciteta od nasih, zbog par zakucavanja, i onog srecnog kosa, ali covek ne moze loptu da uhvati, mrzi ga da potrci.
Videcete vec kad vas prodje euforija.

Dragan Filipović

pre 9 godina

Ne bih da zlurado zvučim ali zadnja vremena su došla.
Ovoliki novac davati prosečnim fudbalerima i košarkašima, a sa druge strane imate tolike ljude na minimalcu, koji su praktično u bedi, kao i mnoge druge koji ne mogu da nađu posao...
U surovom vremenu živimo. Trebalo bi javno preispitati ovolike ugovore. RaduLJici najiskrenije želim svu sreću na sportskom planu, ali ovo stvarno nema smisla.

Schultz

pre 9 godina

Ko je gledao bar jedan snimak iz svlacionice tokom SP moze da zakljuci sto za njega nije zainteresovan neki veci klub, koleno i zglobovi saka su mu u raspadu... Prihvataj i obezbedi se za starost!

... znam, istina boli.

pre 9 godina

"...pošto su ga Los Anđeles Klipersi otpustili."

Lupajte minuse koliko hoćete, ali ovakvih centara u Evropi ima na desetine.
A USA ne bi ušao ni u timove koji igraju na ulici.
Lupajte minuse koliko hoćete...

Miloš

pre 9 godina

Pa ne mozes bas da poredis Lebrona ili bilo kog all star igraca sa jednim dobrim igracem. A zaboravljas i na period adaptacije na igru, saigrace, trenera...

UVIJEK VJERNI

pre 9 godina

Eto, krasne lige se zanimaju za vase igrace. Kina mu je sudbina, bolje od toga ni ne moze. Pa nisu Clipersi budale, da ne znaju s kime imaju posla.

Smederevo

pre 9 godina

Raduljatooor dominacija! Ova recenica ce uci u anale srpske kosarke. Kada cujem, najezim se, obuzmu me uspomene na MADRID 2014, kao i pojedine za Bodirogu i Indijanapolis!

KUM

pre 9 godina

Brojni Amerikanci (pa i mnogi NBA igraci) uzimaju laku lovu Kinezima. Sto ne bi i Bradulja. Nekoliko meseci samo traje sezona... Verujem da posle ovog sampionata moze solidan ugovor i u Evropi da dobije. NBA je postala cudna liga. Sve je manje klasicnih i ofanzivnih centara, tamo su u modi defanzivni centri sa visokim procentom realizacije iz odbitaka i alejupova (tipa: Tajson Cendler, De Andre Dzordan), koji dobro igraju sa strane pomoci i blokadama (i uopste visinom) zatvaraju reket. U tom svetu nema puno mesta za igrace Raduljinog tipa (na zalost). Pa jedan Pekovic je tamo prilicno potcenjen jer ne igra iznad obruca i nema mnogo blokada (bez obzira sto odbranu u stvari, sasvim solidno igra)...
(anbeast, 15. septembar 2014 14:15)

Anthony Davis,Dwight Howard,Cris Bosh npr ne bih rekao da su oni samo defense Centri.
Ne pratis NBA i ne slazem se sa konstatacijom.
Ima ih još barem 6,7 strasnih centara,i Noela bih uvrstao jer ce biti takođe zver.

v

pre 9 godina

Nisam zavidna, ali po meni ove sume nisu realne za jednog prosecnog centra. Pokupio je najvise publiciteta od nasih, zbog par zakucavanja, i onog srecnog kosa, ali covek ne moze loptu da uhvati, mrzi ga da potrci.
Videcete vec kad vas prodje euforija.

UVIJEK VJERNI

pre 9 godina

Eto, krasne lige se zanimaju za vase igrace. Kina mu je sudbina, bolje od toga ni ne moze. Pa nisu Clipersi budale, da ne znaju s kime imaju posla.

... znam, istina boli.

pre 9 godina

"...pošto su ga Los Anđeles Klipersi otpustili."

Lupajte minuse koliko hoćete, ali ovakvih centara u Evropi ima na desetine.
A USA ne bi ušao ni u timove koji igraju na ulici.
Lupajte minuse koliko hoćete...

Srbin

pre 9 godina

Nisi lud Miroslave da ideš u Kinu. Evropa jak tim ako ne već NBA, trebaš reprezentaciji Srbije, a odlaskom u Kinu samo možeš degradirati.
ps svaka čast na igrama majstore! :)

bobo mk

pre 9 godina

U Partizan Bradulja, da osvojis Evro Kup i sledece sezone vratis u NBA ili u neki najjaci evro klub.. (todor, 15. septembar 2014 14:04)
A za platu konsultiraj Klobučara, ustvari koliko pamtim i tebe je institucija potkačila.

SNS BOT BR.458

pre 9 godina

Deni Braun bivši igrač Montepaskija, Bajerna, i nekih NBA klubova otišao u Kinu i daje po 75p po utakmici :) Pare su dobre, ali kvalitet košarke je loš.

Schultz

pre 9 godina

Ko je gledao bar jedan snimak iz svlacionice tokom SP moze da zakljuci sto za njega nije zainteresovan neki veci klub, koleno i zglobovi saka su mu u raspadu... Prihvataj i obezbedi se za starost!

KUM

pre 9 godina

Brojni Amerikanci (pa i mnogi NBA igraci) uzimaju laku lovu Kinezima. Sto ne bi i Bradulja. Nekoliko meseci samo traje sezona... Verujem da posle ovog sampionata moze solidan ugovor i u Evropi da dobije. NBA je postala cudna liga. Sve je manje klasicnih i ofanzivnih centara, tamo su u modi defanzivni centri sa visokim procentom realizacije iz odbitaka i alejupova (tipa: Tajson Cendler, De Andre Dzordan), koji dobro igraju sa strane pomoci i blokadama (i uopste visinom) zatvaraju reket. U tom svetu nema puno mesta za igrace Raduljinog tipa (na zalost). Pa jedan Pekovic je tamo prilicno potcenjen jer ne igra iznad obruca i nema mnogo blokada (bez obzira sto odbranu u stvari, sasvim solidno igra)...
(anbeast, 15. septembar 2014 14:15)

Anthony Davis,Dwight Howard,Cris Bosh npr ne bih rekao da su oni samo defense Centri.
Ne pratis NBA i ne slazem se sa konstatacijom.
Ima ih još barem 6,7 strasnih centara,i Noela bih uvrstao jer ce biti takođe zver.

Dragan Filipović

pre 9 godina

Ne bih da zlurado zvučim ali zadnja vremena su došla.
Ovoliki novac davati prosečnim fudbalerima i košarkašima, a sa druge strane imate tolike ljude na minimalcu, koji su praktično u bedi, kao i mnoge druge koji ne mogu da nađu posao...
U surovom vremenu živimo. Trebalo bi javno preispitati ovolike ugovore. RaduLJici najiskrenije želim svu sreću na sportskom planu, ali ovo stvarno nema smisla.

Miloš

pre 9 godina

Pretpostavimo da je informacija tacna. Ponuda jeste dobra, 2 miliona $ za par meseci zvuci impresivno ali postavlja se pitanje sta raditi onda do kraja evropske sezone. Nijedan ozbiljan evroligaski klub nece cekati da im se prvi centar (ukoliko ga i zele za tako nesto) prikljuci na pola sezone. U NBA je isto pitanje koliko ce ga neka ekipa potpisati u decembru, januaru. Prosle godine je imao ugovor na 1,5 miliona (pre poreza naravno). E sad, s obzirom da je amnestiran od strane Klipersa mislim da i u slucaju potpisa za novi klub nece moci da dobije vise od tog iznosa. Tako da mu je mozda najbolje da odigra odlicnu sezonu u Evropi, gde sam siguran da ce mu ponuditi preko 700.000 za sezonu, plus tih 1,5 koji mu sleduju iz NBA lige.

danix

pre 9 godina

Ako Kinezi nude ta 2 miliona $ za cetiri mjeseca njihove sezone treba to prihvatiti bez razmisljanja.Pa kad se vrati lako ce naci neki drugi anganzman makar i u nekom manjem evropskom klubu i za manje pare.
Sa 26 godina,Raduljica i nije tako mlad igrac,a i stalna je opasnost od povreda,ne daj Boze.Zato,care,uzmi te lake pare,a poslije gledaj gdje ces uzeti druge.
Raduljica moze igrati jos 4-5 godina i gotovo,sta si zaradio,zaradio si,jer svakim danom je sve vise mladjih igraca.
Tako bih ja napravio,a za njega ne znam.

ja

pre 9 godina

Bio bi lud kad ne bi prihvatio, njemu ce tamo biti laganica pored krsnih Kineza, igrace lagano plus dobice 2 miliona. Kao slag na tortu moze da se vrati u Evropu ili NBA

pedja

pre 9 godina

DAJ NE LUPAJTE KO DA GA TRENIRA U KINI DJIJAN CE MIN?????
Decku treba dobar trener a ovo su sve ,,PATKE,, da bi se napravio iole pristojan ugovor .
A ja mu predlazem TURSKU ,to mu najvise odgovara (po gabaritima) .
Srecno!!!

ludak

pre 9 godina

Decko taman poceo da napreduje i sad da ode u Kinu nista od njega nebi ostalo, bio bi centar tipa Perovica, jednostavno vise mu nebi bilo spasa mora sad da ode u jak klub i da igra jaku ligu da bi napredovao...

Ivica

pre 9 godina

@(Miloš, 15. septembar 2014 14:58)

Znaci dodje ti na pola sezone npr Lebron bez ugovora, ti bi mu rekao "e, nemoj sad ja sam vec uigrao akcije sa tamo nekim drugim igracima, ne trebas nam sad"...

Kad si dobar, uvek si dobrodosao.

nikola drezgić

pre 9 godina

Prvo ga obrijte...pa neka nauci igrati...pa ga saljite...
(Komshija Hashim, 15. septembar 2014 18:14) Zar ste i vi čuli za košarku????

AcaPN

pre 9 godina

Deni Braun bivši igrač Montepaskija, Bajerna, i nekih NBA klubova otišao u Kinu i daje po 75p po utakmici :) Pare su dobre, ali kvalitet košarke je loš. (SNS BOT BR.458, 15. septembar 2014
Grobaru, ko je Deni Braun? Otac Carlija Brauna? Cuo sam za Bobija Brauna, koji je igrao u Sijeni i proslu sezonu je igrao u Kini!

anbeast

pre 9 godina

Brojni Amerikanci (pa i mnogi NBA igraci) uzimaju laku lovu Kinezima. Sto ne bi i Bradulja. Nekoliko meseci samo traje sezona... Verujem da posle ovog sampionata moze solidan ugovor i u Evropi da dobije. NBA je postala cudna liga. Sve je manje klasicnih i ofanzivnih centara, tamo su u modi defanzivni centri sa visokim procentom realizacije iz odbitaka i alejupova (tipa: Tajson Cendler, De Andre Dzordan), koji dobro igraju sa strane pomoci i blokadama (i uopste visinom) zatvaraju reket. U tom svetu nema puno mesta za igrace Raduljinog tipa (na zalost). Pa jedan Pekovic je tamo prilicno potcenjen jer ne igra iznad obruca i nema mnogo blokada (bez obzira sto odbranu u stvari, sasvim solidno igra)...

Sasa

pre 9 godina

Srbi braćo lepo sam vam govorio da nikad ne treba verovati hrvatima ni dok spavaju, gde su sad one podrške od komšija, a dobio sam 300 minusa, nikad nećete naučiti ništa iz istorije, njima nikad ali nikad ni u snu ne treba verovati.

Bex

pre 9 godina

Ja da sam Raduljica i da procitam ove ovakve komentare odmah bi prihvatio ugovor. Pazi ovog sto vice vazna je minutaza a nisu vazne pare. Hahaha, je li rodjace ti kad trazis posao sigurno pitas koliko dugo se radi a pare ti nisu bitne, radis za slavu? A za koga da radi? Pa pola vas ga ne ceni sta god da uradi. Uzmi Radulja pare, razgrci tamo neuke Kineze i uzivaj u zivotu posto je on jedan. Ionako ce svi da te pljuju jer je to ovde nacionalni sport. Bar da imas neku korist od svog znoja.

anbeast

pre 9 godina

Kume, Bos nije centar, Dejvis je isto nesto izmedju (a la Kevin Garnet), a Hauard je defanzivni centar. Taj čovek ne ume ledjima da odigra ni da mu život zavisi od toga. Klasičan centar je, recimo, Kazns. Kume, Sedi. Jedan.

moram da kazem il cu da puknem

pre 9 godina

gde god i sta god on ce na ep biti prva opcija kod saleta. koliko sam razumeo on uzima od nba-kluba 1.5 miliona a ostaje slobodan da uzme kinzima jos 2miliona. posle ode u partizan i uzmu mu tri i to je to. hahahahaha cirkus

Miloš

pre 9 godina

Pa ne mozes bas da poredis Lebrona ili bilo kog all star igraca sa jednim dobrim igracem. A zaboravljas i na period adaptacije na igru, saigrace, trenera...

KUM

pre 9 godina

Ne razumem sto ga CSKA ili Zeljkov Fener necu.
Rusima bas fali uz Kauna centar posle odlaska Krstica,A Raduljica bi bio fantasticna zamena 26g mlad poletan i u formi i jak je uopste centar fizički,teško ko se može nositi sa njim.
Takođe Feneru bi dobro došao centar jer Željko baš i nema neke preterano kvalitetne centre (Ispravite me ako grešim)

anbeast

pre 9 godina

@zlotrov, 15. septembar 2014 14:45) : Jeste potcenjen od strane navijaca ostalih klubova (pa cak i od ''strucnjaka'' sa ESPN-a i sl.) U fazonu su: Kao, pa jeste, dobar u napadu i u ofanzivnom skoku ali slabo igra odbranu, nema puno skokova u odbrani... Navijaci Minesote ga izuzetno cene. Pekovic igra dobru odbranu covek na coveka, jeste da ne uliva strah bekovima kada podju na ulaz ali je daleko od loseg odbrambenog igraca, samo njegov ''skill set'' nije u ''modi'' :)

Otisao Bradulja u Kinu ili ne, verujem da ce potpisati neki dobar ugovor...

Divos

pre 9 godina

Погрешна је информација протурена да је Брадуљица отпуштен из Клиперса. Не, он је "амнестиран" (израз који се користи, клуб према њему има обавезу из уговора, али интерес клуба је јер његов уговор не улази у тзв селери-куп), и ако не би нашао ангажман, и рецимо провео време пецајући (попут извесног Дарка), његов конто би био појачан за паре које му следују по уговору (нисам сигуран колики је, можда 1,5 мил.$).
Радуљов менаџер (Метју Бебкок) ће разумљиво тражити бољу понуду, ова то дефинитивно јесте, али и нисам сигуран колико је то добро за Радуљатора. Радуљ често има проблема са вишком кг, а у Кини би тешко сачувао ову тежину са СП, која је за њега оптимална, и вероватно би пао у форми, а то знају пратити и повреде.
Прелазак у неки други НБА клуб не знам колико је реално, по мени за Радуља је најбоља опција клуб у Европи, што бољи, учесник ЕЛ и да Радуљ што више игра (минимум 20-25 мин). Понуда ће сигурно бити, али ту су важне и понуђене паре, у данашњем спорту то тако иде

Novosadjanin.

pre 9 godina

danix,

a po tvom je Lebron James zavrsio karijeru jer ima 30 godina? Covek se sa 31 sprema da potpise glavni ugovor... Malo se pomerila.granica za.odlazak u penziju, tako da.Dankan i Djinobili sa 38 god ne priznaju krstenicu, merodavan je samo teren. Raduljicu ceka jos 10 jakih sezona, zivi bili pa videli, pogotovo sto je centar. Ovo sa kinom je glupost, covek ce potpisati opasan ugovor dal u Evropi ili NBA nije bitno. Ako moze Rudez, realno moze i Bircevic...

Smederevo

pre 9 godina

Raduljatooor dominacija! Ova recenica ce uci u anale srpske kosarke. Kada cujem, najezim se, obuzmu me uspomene na MADRID 2014, kao i pojedine za Bodirogu i Indijanapolis!