Četvrtak, 11.09.2014.

19:15

"Večiti derbi" najveći na svetu

Večiti rivali ne postižu rezultate koji bi zadovoljili navijače, ali to nije sprečilo ljude iz produkcije "Copa 90“ da proglase njihov duel najvećim na svetu.

Izvor: NL

"Veèiti derbi" najveæi na svetu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

79 Komentari

Sortiraj po:

zg slavac

pre 9 godina

Za ovaj derbi se živi u Srbiji,R.Srpskoj,C.Gori,Makedoniji,dobrim dijelom Sloveniji i srpskoj dijaspori.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (R.Srpska živi za Partizan, 11. septembar 2014 19:48)

U Tokiju i Milvokiju je najlude

zarko

pre 9 godina

Neko dole rece nisu Zvezda i Partizan veliki klubovi? Samo cu podsetiti da je C, Zvezda bila prvak Evrope 1991, dok je Partizan izgubio jedno finale, dakle vrhunski dometi za obe ekipe. Uzgred Zvezda i prvak sveta, i sta treba jos da bude veliki? Ovi momci su potpuno objektivno ocenili i stavili nase neunistive gigante na prvo mesto. Hvala i Zvezdi i Partizanu sto postoje...

Ima jos...

pre 9 godina

Ova vest posebno boli navijace zvezde jer se konkretno radi o utakmici gde su izgubili u 90 minutu, a prethodno su imali dva penala....ceo svet je video kako ih sudija gura, a opet su ispustili i taj jedan bod.
(objavite mi bar jedan komentar, 11. septembar 2014 21:34)
Kao prvo,potpuno je nebitno koji su derbi stavili,zato sto je rec o derbiju uopste,a ne samo o zadnjem derbiju,mogli su staviti bilo koji.Drugo,ceo svet je video da su penali cisti kao suza i da tu nista sporno nije bilo.Ako je neko uopste bio poguran od sudije na tome derbiju,to je onda Partizan kod pobedonosnog gola,zato sto je tome golu prethodio rvacki zahvat nad Mrdjom na sredini terena i to ce svako realan reci.Zalite se da ste trebali dobiti penal nad Ninkovicem i ako je covek popio udarac u glavu u momentu kada je obema nogama stajao van kaznenog prostora,sto se lepo videlo na slici u novinama.Prvo je naivno izgubio loptu,a onda kada je video da se Zvezdin bek gradi,isturio je glavu napred blizu ruke protivnickog igraca i pokusao na silu da iznudi penal.To je trebao zbog udarca laktom da bude slobodan udarac za Partizan,a Ninkovic je trebao da dobije zuti karton,zato sto je isturio glavu napred da bi iscenirao penal i ako su mu noge bile van kaznenog prostora.

Nemanja

pre 9 godina

Profesionalni zgubidani se oduševljavaju lokalnim zgubidanima, kriminalcima i propalicama. Trećerazredne utakmice trećerazrednih klubova u trećerazrednoj ligi sporta od kojeg je i tenis nekad zanimljiviji - večiti derbi je najidiotskija stvar na svetu.

absolutezero

pre 9 godina

Na listi fali previse derbija da bi bila iole relevantna. Evo nekih neopravdano izostavljenih:
Olimpijakos - Panatinaikos
Sevilja - Betis
Inter - Milan
Dinamo - Hajduk
Juventus - Torino

dragan

pre 9 godina

Ova vest posebno boli navijace zvezde jer se konkretno radi o utakmici gde su izgubili u 90 minutu, a prethodno su imali dva penala....ceo svet je video kako ih sudija gura, a opet su ispustili i taj jedan bod.
(objavite mi bar jedan komentar, 11. septembar 2014 21:34)

A sto si tako slabouman? Em se na videu ne vidi sam faul em je vas onaj golman 5x rekao da su postojala oba penala

LondonCalling

pre 9 godina

"I šta kažete, River Plejt?
Dakle vi ste prvi na top listi najnepismenijih piskarala."
(ExNS, 11. septembar 2014 21:02)

Da, River Plejt (River Plate), a kako drugacije?
Nije River Plata, ako si na to mislio.. raspitaj se, gugluj..proveri ko je osnovao klub i zasto se tako zove.

abacus

pre 9 godina

Bobovik-Jalovik, uvek se igra na neutralnom terenu (nije zezanje, opaka je to tenzija), pa kad pobede ovi prvi, ovi drugi moraju kuci kroz Bobovik, nema drugog puta (Srbijica medju' sljivama), celo selo izadje i skandira "Jalovicke znatevecstaserimuje!", a kad Jalovik pobedi, onda ni ne idu kuci, umesto da popiju po tarabljiku preko ledja, oni popiju po gajbu rogonje (citiram centarfora) i odspavaju u traktorskoj prikolici pa ujutru polako..i uopste ne karikiram..

Schultz

pre 9 godina

Mare@ apsutno se slazem, imao sam priliku da ga gledam uzivo, jako slican nivo animoziteta kao kod nas, bez nekog verskog, socijalnog ili nacionalnog predznaka. Bio sam sa ,, carskom gardom", uzeo Rasing bitan bod u gostima, vec sam poceo racunat u glavi koliko ce moje kostat prenos posmrtnih ostataka do Srbije koliko su domacini napravili neprijateljsku atmosferu, i to ona ekipa sa istoka i zapada! Sve u svemu, fantasticno iskustvo!

Werewolf

pre 9 godina

Sama lista je jako glupa,ne samo Veciti derbi.
Kao prvo,u tom Copa90 je izgleda sve sama klincadija poput ovog prezentera.To je sasvim jasno jer je ocigledno stavljen akcenat na pogresne stvari,na derbije gde se divlja i gde se jedan deo navijaca(citaj huligana)ponasa kao stoka da bi dospeo na ovakve liste jer nista drugo ne znaju. Ocigledno su iz tog razloga stavljeni Egipcani i Madjari.
Ako cemo pravo najveci derbiji i najveca rivalstva su izmedju najvecih klubova i klubova koji imaju kakvu takvu tezinu van zemlje.Ako su gradski jos bolje,ali da bi derbi bio zaista veliki,po meni,mora da bude izmedju dva uspesna kluba + uzavrela atmnosfera na tribinama i u gradu na dan derbija.Egipcani i Madjari zato odmah otpadaju.
Atmnosfera treba da bude komplement celog dozivljaja,a ne jedini sastojak.
Drugo,post-komunisticke zemlje gde su se svi razularili poslednjih 25 godina,a gde nisi ranije smeo da pisnes ne treba uzimati zdravo za ozbiljno.To su huligani-videla zaba da se konji kuju pa i ona,nema tu prave istorije sukoba i huliganske kulture,ako to moze tako da se nazove.
A sto se tice najvecih derbija,treba praviti liste od barem 15 jer neki derbi uvek izvisi na listi od 10.
Evo moje liste,ne nuzno po ovom redu:
Barselona-Real Madrid
PSG-Marsej
Atletiko Madrid-Real Madrid
Rendzers-Seltik
Bajern Minhen-Minhen 1860
River Plata-Boka
Roma-Lacio
Inter-Milan
Panatenaikos-Olimpijakos
Sporting-Benfika
Galatasaraj-Fenerbahce
Mancester Junajted-Liverpul
Ajaks-Fejnord

milos

pre 9 godina

To je sve zbog navijaca Zvezde koji se trude da podrze svoj tim i da naprave lepu atmosveru...oni druge se mire i dele, ispaljuju rakete ka severu...

objavite mi bar jedan komentar

pre 9 godina

Ova vest posebno boli navijace zvezde jer se konkretno radi o utakmici gde su izgubili u 90 minutu, a prethodno su imali dva penala....ceo svet je video kako ih sudija gura, a opet su ispustili i taj jedan bod.

Boban

pre 9 godina

Ja mislim da najmanje što treba da uradite, jeste da pogledate reportažu koju su napravili, pre nego komentarišete. Čistovda ne ispadate pametni/glupi...

Elland Road

pre 9 godina

Ne propuštam utakmice Partizana, nisam huligan, nego navijač koji živi za crno-bele boje. Idem i na Hajduk i na Javor i na prve kup utakmice, isto kao i na Inter, sad Totenhem... Derbije takođe ne propuštam ni kod komšija, ni u hramu fudbala. Uvek na jugu. Košarka takođe. Čak odem i na par utakmica odbojkaša i vaterpolista. Volim sport i volim Partizan.
Zbog čega ovo pišem? Tu ljubav i tu strast ne mogu svi da shvate. Pa kada je bitna utakmica, ja ne mogu da spavam uveče, taj dan sam u psihičkoj blokadi, svojevremeno nisam išao ni na časove na dan derbija, nisam skoncentrisan. Neko je to poredio i sa dolaskom omiljenog benda u Beograd pa euforija pred odlazak na koncert... Nije tako. Bio sam na AC/DC, i kažem vam da nije ni prići.
Možemo mi među sobom da se prepiremo ko je bolji, Grobari ili Delije, naravno da će svako uvek govoriti za svoje, ali ono što i jedni i drugi prave na utakmicama je za novine, za divljenje. Nije me sramota, zaista.

"...ti si moja ljubav tebe volim najviše, ali je Partizan meni uvek bio sve, o Suzana ja volim Partizana..."

Šavija Alonso

pre 9 godina

HAHAHAHAHA, "večiti" rivali stari punih 70 godina - koja tradicija... :D
Mene bi bilo sramota da se pojavim pred navijačem bilo kog evropskog kluba i kažem da je moj osnovan 1945-te. Blizanci, pokrijte se ušima sa vašom istorijom i tradicijom! I petokrakama u grbovima... :D

Mikisha

pre 9 godina

Mislim da su potpuno, sasvim, u pravu. Kada sam u Srbiji ne propustam niti jedan derbi, fudbalski i kosarkaski(kada je moguce prisustvovati) i ko ne zna ne moze mu se objasniti ta atmosfera i taj osecaj. Pre 20-ak dana sam bio na derbiju CSK Moscow-Spartak Moscow i to je smesno i porediti sa nasim derbijem, a gledao sam uzivo i Milan-Inter, malo je eksplozivniji, ali opet ni blizu nasem!

Slobodni Klikeri

pre 9 godina

Nisam imao prilike da gledam druge strane derbije osim na TV. Jednom davno 1998. sam bio u Solunu kada su igrali Paok i Aris (basket),ali nisam bio na utakmici. Mnogi su gledali prenos u gradu, po kafanama i u izlozima tehnicke robe. Gledao sam uzivo dosta nasih derbija u fudbalu i ovo je malo preterivanje. Nas derbi je dobar,ali atmosfera vrlo varira,nije uvek bas tako napeto,spektakularno i dinamicno kao sto se prica. Ali da je u 5 ili 10 u svetu to je sigurno.

Sasa

pre 9 godina

Apsolutno, derbi je poseban, kao mali sam bio prvi put na severu 86 godine, to nikada neću zaboraviti, ima Beograd taj neodoljivi šmek...

Nemanja

pre 9 godina

@(Jugovic, 11. septembar 2014 19:48)
Ako je ovo lista ludaka, ne znam sta ce tu Real-Barca... Pa tamo mozes u sred "kopa" da odes sa dresom suprotnog kluba i da na miru jedes sendvic. Najgore sto moze da ti se desi je da te neko pogleda namrsten.
Mislim da su ovde u pitanju najvec rivalstva generalno, po prepucavanjima, zezanjima, navijanju itd.

Banezi

pre 9 godina

Seltik i Glazgov je više od rivalstva i po mom mišljenju najveći derbi na svetu, potom idu Boka i River, pa tek onda Zvezda i Partizan. Prvih pet kompletiraju Fluminense i Santos,Galata i Fener. Tu su odmah Pao i Oly, pa onda idu Roma i Lacio, Real i Barsa, Inter i Milan itd. Po kvalitetu najveći derbi je Real vs Barsa. Najluđi navijači su Argentinci, Brazilci, mi, Turci i Grci. Mada ludost i nije baš za pohvalu.

Jugovic

pre 9 godina

Pa ovo nije dobra vest. Nije naš derbi najveći, nego su naši huligani najozloglašeniji. U celom svetu borba protiv huligana je prioritet u sportu, ovo samo znači da smo tu oblast zapostavili i da smo na začelju civilizovanog sveta

Dušan

pre 9 godina

možda nije najspektakularniji ili najpoznatiji, ali ako je reč o međusobnoj mržnji - sigurno je prvi... po navijanju - u rangu sa Turcima i Argentincima...

danilo

pre 9 godina

Pa posle otkud prepucavanje po forumima?!
Alo, mi smo najveća strast na planeti; mi iz Humske 1 i ovi dole,gde je parking kada mi igramo EL!

ja

pre 9 godina

Ja sam veliki Partizanovac, ali sam pre svega Srbin, kada bi Srbiji sutra svanulo ako bi se Partizan ukinuo ja bi odma pristao na to. Medjutim, ovako ne razmislja 99% navijaca dva tima. Zbog stanja u drzavi niko ne izlazi na ulice, a kada bi Zvezdi neko promenio ime sutra bi izaslo 50.000 Zvezdasa na ulice

Sta hocu reci, hocu reci da smo mi Srbi previse podeljeni izmedju sebe, previse klupski obojeni. Ovi prozivaju jedne da su ustase i franjevci, ovi druge da su cigani, nekoliko navijaca je i platilo glavom zbog toga. A vrh komedije je taj sto obe navijacke grupe se furaju na cetnistvo a pevaju Crvenoj zvezdi i Partizanu, medjusobno se prepucavaju ko su "veci Srbi" a navijaju za klubove koji nemaju blage veze sa srpstvom

Dakle - navijanje, dobra atmosfera, baklje, koreografije - DA, prozivanje, vredjanje, tuce, medjusobno prepucavanje - NE

"Zivot za Zvezdu i Partizan" - NE, "Zivot za Srbiju i brata Srbina" - DA

Ovo sam sve napisao zato sto znamo razlog zbog cega je nas derbi dospeo na prvo mesto ove liste, i nisam ponosan zbog toga

Brondby

pre 9 godina

Samo Brondby Brondby Brondby

Brondby Brondby Brondby

Brondby Brondby Brondby Brondby


Brondby Brondby Brondby Brondby


Brondby Brondby Brondby


Brondby Brondby Brondby


Brondby Brondby Brondby


Brondby Brondby Brondby

Dušan

pre 9 godina

možda nije najspektakularniji ili najpoznatiji, ali ako je reč o međusobnoj mržnji - sigurno je prvi... po navijanju - u rangu sa Turcima i Argentincima...

ja

pre 9 godina

Ja sam veliki Partizanovac, ali sam pre svega Srbin, kada bi Srbiji sutra svanulo ako bi se Partizan ukinuo ja bi odma pristao na to. Medjutim, ovako ne razmislja 99% navijaca dva tima. Zbog stanja u drzavi niko ne izlazi na ulice, a kada bi Zvezdi neko promenio ime sutra bi izaslo 50.000 Zvezdasa na ulice

Sta hocu reci, hocu reci da smo mi Srbi previse podeljeni izmedju sebe, previse klupski obojeni. Ovi prozivaju jedne da su ustase i franjevci, ovi druge da su cigani, nekoliko navijaca je i platilo glavom zbog toga. A vrh komedije je taj sto obe navijacke grupe se furaju na cetnistvo a pevaju Crvenoj zvezdi i Partizanu, medjusobno se prepucavaju ko su "veci Srbi" a navijaju za klubove koji nemaju blage veze sa srpstvom

Dakle - navijanje, dobra atmosfera, baklje, koreografije - DA, prozivanje, vredjanje, tuce, medjusobno prepucavanje - NE

"Zivot za Zvezdu i Partizan" - NE, "Zivot za Srbiju i brata Srbina" - DA

Ovo sam sve napisao zato sto znamo razlog zbog cega je nas derbi dospeo na prvo mesto ove liste, i nisam ponosan zbog toga

Jugovic

pre 9 godina

Pa ovo nije dobra vest. Nije naš derbi najveći, nego su naši huligani najozloglašeniji. U celom svetu borba protiv huligana je prioritet u sportu, ovo samo znači da smo tu oblast zapostavili i da smo na začelju civilizovanog sveta

Elland Road

pre 9 godina

Ne propuštam utakmice Partizana, nisam huligan, nego navijač koji živi za crno-bele boje. Idem i na Hajduk i na Javor i na prve kup utakmice, isto kao i na Inter, sad Totenhem... Derbije takođe ne propuštam ni kod komšija, ni u hramu fudbala. Uvek na jugu. Košarka takođe. Čak odem i na par utakmica odbojkaša i vaterpolista. Volim sport i volim Partizan.
Zbog čega ovo pišem? Tu ljubav i tu strast ne mogu svi da shvate. Pa kada je bitna utakmica, ja ne mogu da spavam uveče, taj dan sam u psihičkoj blokadi, svojevremeno nisam išao ni na časove na dan derbija, nisam skoncentrisan. Neko je to poredio i sa dolaskom omiljenog benda u Beograd pa euforija pred odlazak na koncert... Nije tako. Bio sam na AC/DC, i kažem vam da nije ni prići.
Možemo mi među sobom da se prepiremo ko je bolji, Grobari ili Delije, naravno da će svako uvek govoriti za svoje, ali ono što i jedni i drugi prave na utakmicama je za novine, za divljenje. Nije me sramota, zaista.

"...ti si moja ljubav tebe volim najviše, ali je Partizan meni uvek bio sve, o Suzana ja volim Partizana..."

abacus

pre 9 godina

Bobovik-Jalovik, uvek se igra na neutralnom terenu (nije zezanje, opaka je to tenzija), pa kad pobede ovi prvi, ovi drugi moraju kuci kroz Bobovik, nema drugog puta (Srbijica medju' sljivama), celo selo izadje i skandira "Jalovicke znatevecstaserimuje!", a kad Jalovik pobedi, onda ni ne idu kuci, umesto da popiju po tarabljiku preko ledja, oni popiju po gajbu rogonje (citiram centarfora) i odspavaju u traktorskoj prikolici pa ujutru polako..i uopste ne karikiram..

danilo

pre 9 godina

Pa posle otkud prepucavanje po forumima?!
Alo, mi smo najveća strast na planeti; mi iz Humske 1 i ovi dole,gde je parking kada mi igramo EL!

Sasa

pre 9 godina

Apsolutno, derbi je poseban, kao mali sam bio prvi put na severu 86 godine, to nikada neću zaboraviti, ima Beograd taj neodoljivi šmek...

Brondby

pre 9 godina

Samo Brondby Brondby Brondby

Brondby Brondby Brondby

Brondby Brondby Brondby Brondby


Brondby Brondby Brondby Brondby


Brondby Brondby Brondby


Brondby Brondby Brondby


Brondby Brondby Brondby


Brondby Brondby Brondby

LondonCalling

pre 9 godina

"I šta kažete, River Plejt?
Dakle vi ste prvi na top listi najnepismenijih piskarala."
(ExNS, 11. septembar 2014 21:02)

Da, River Plejt (River Plate), a kako drugacije?
Nije River Plata, ako si na to mislio.. raspitaj se, gugluj..proveri ko je osnovao klub i zasto se tako zove.

Slobodni Klikeri

pre 9 godina

Nisam imao prilike da gledam druge strane derbije osim na TV. Jednom davno 1998. sam bio u Solunu kada su igrali Paok i Aris (basket),ali nisam bio na utakmici. Mnogi su gledali prenos u gradu, po kafanama i u izlozima tehnicke robe. Gledao sam uzivo dosta nasih derbija u fudbalu i ovo je malo preterivanje. Nas derbi je dobar,ali atmosfera vrlo varira,nije uvek bas tako napeto,spektakularno i dinamicno kao sto se prica. Ali da je u 5 ili 10 u svetu to je sigurno.

Banezi

pre 9 godina

Seltik i Glazgov je više od rivalstva i po mom mišljenju najveći derbi na svetu, potom idu Boka i River, pa tek onda Zvezda i Partizan. Prvih pet kompletiraju Fluminense i Santos,Galata i Fener. Tu su odmah Pao i Oly, pa onda idu Roma i Lacio, Real i Barsa, Inter i Milan itd. Po kvalitetu najveći derbi je Real vs Barsa. Najluđi navijači su Argentinci, Brazilci, mi, Turci i Grci. Mada ludost i nije baš za pohvalu.

Mikisha

pre 9 godina

Mislim da su potpuno, sasvim, u pravu. Kada sam u Srbiji ne propustam niti jedan derbi, fudbalski i kosarkaski(kada je moguce prisustvovati) i ko ne zna ne moze mu se objasniti ta atmosfera i taj osecaj. Pre 20-ak dana sam bio na derbiju CSK Moscow-Spartak Moscow i to je smesno i porediti sa nasim derbijem, a gledao sam uzivo i Milan-Inter, malo je eksplozivniji, ali opet ni blizu nasem!

dragan

pre 9 godina

Ova vest posebno boli navijace zvezde jer se konkretno radi o utakmici gde su izgubili u 90 minutu, a prethodno su imali dva penala....ceo svet je video kako ih sudija gura, a opet su ispustili i taj jedan bod.
(objavite mi bar jedan komentar, 11. septembar 2014 21:34)

A sto si tako slabouman? Em se na videu ne vidi sam faul em je vas onaj golman 5x rekao da su postojala oba penala

milos

pre 9 godina

To je sve zbog navijaca Zvezde koji se trude da podrze svoj tim i da naprave lepu atmosveru...oni druge se mire i dele, ispaljuju rakete ka severu...

objavite mi bar jedan komentar

pre 9 godina

Ova vest posebno boli navijace zvezde jer se konkretno radi o utakmici gde su izgubili u 90 minutu, a prethodno su imali dva penala....ceo svet je video kako ih sudija gura, a opet su ispustili i taj jedan bod.

Boban

pre 9 godina

Ja mislim da najmanje što treba da uradite, jeste da pogledate reportažu koju su napravili, pre nego komentarišete. Čistovda ne ispadate pametni/glupi...

Werewolf

pre 9 godina

Sama lista je jako glupa,ne samo Veciti derbi.
Kao prvo,u tom Copa90 je izgleda sve sama klincadija poput ovog prezentera.To je sasvim jasno jer je ocigledno stavljen akcenat na pogresne stvari,na derbije gde se divlja i gde se jedan deo navijaca(citaj huligana)ponasa kao stoka da bi dospeo na ovakve liste jer nista drugo ne znaju. Ocigledno su iz tog razloga stavljeni Egipcani i Madjari.
Ako cemo pravo najveci derbiji i najveca rivalstva su izmedju najvecih klubova i klubova koji imaju kakvu takvu tezinu van zemlje.Ako su gradski jos bolje,ali da bi derbi bio zaista veliki,po meni,mora da bude izmedju dva uspesna kluba + uzavrela atmnosfera na tribinama i u gradu na dan derbija.Egipcani i Madjari zato odmah otpadaju.
Atmnosfera treba da bude komplement celog dozivljaja,a ne jedini sastojak.
Drugo,post-komunisticke zemlje gde su se svi razularili poslednjih 25 godina,a gde nisi ranije smeo da pisnes ne treba uzimati zdravo za ozbiljno.To su huligani-videla zaba da se konji kuju pa i ona,nema tu prave istorije sukoba i huliganske kulture,ako to moze tako da se nazove.
A sto se tice najvecih derbija,treba praviti liste od barem 15 jer neki derbi uvek izvisi na listi od 10.
Evo moje liste,ne nuzno po ovom redu:
Barselona-Real Madrid
PSG-Marsej
Atletiko Madrid-Real Madrid
Rendzers-Seltik
Bajern Minhen-Minhen 1860
River Plata-Boka
Roma-Lacio
Inter-Milan
Panatenaikos-Olimpijakos
Sporting-Benfika
Galatasaraj-Fenerbahce
Mancester Junajted-Liverpul
Ajaks-Fejnord

Nemanja

pre 9 godina

@(Jugovic, 11. septembar 2014 19:48)
Ako je ovo lista ludaka, ne znam sta ce tu Real-Barca... Pa tamo mozes u sred "kopa" da odes sa dresom suprotnog kluba i da na miru jedes sendvic. Najgore sto moze da ti se desi je da te neko pogleda namrsten.
Mislim da su ovde u pitanju najvec rivalstva generalno, po prepucavanjima, zezanjima, navijanju itd.

Schultz

pre 9 godina

Mare@ apsutno se slazem, imao sam priliku da ga gledam uzivo, jako slican nivo animoziteta kao kod nas, bez nekog verskog, socijalnog ili nacionalnog predznaka. Bio sam sa ,, carskom gardom", uzeo Rasing bitan bod u gostima, vec sam poceo racunat u glavi koliko ce moje kostat prenos posmrtnih ostataka do Srbije koliko su domacini napravili neprijateljsku atmosferu, i to ona ekipa sa istoka i zapada! Sve u svemu, fantasticno iskustvo!

Šavija Alonso

pre 9 godina

HAHAHAHAHA, "večiti" rivali stari punih 70 godina - koja tradicija... :D
Mene bi bilo sramota da se pojavim pred navijačem bilo kog evropskog kluba i kažem da je moj osnovan 1945-te. Blizanci, pokrijte se ušima sa vašom istorijom i tradicijom! I petokrakama u grbovima... :D

Nemanja

pre 9 godina

Profesionalni zgubidani se oduševljavaju lokalnim zgubidanima, kriminalcima i propalicama. Trećerazredne utakmice trećerazrednih klubova u trećerazrednoj ligi sporta od kojeg je i tenis nekad zanimljiviji - večiti derbi je najidiotskija stvar na svetu.

zg slavac

pre 9 godina

Za ovaj derbi se živi u Srbiji,R.Srpskoj,C.Gori,Makedoniji,dobrim dijelom Sloveniji i srpskoj dijaspori.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (R.Srpska živi za Partizan, 11. septembar 2014 19:48)

U Tokiju i Milvokiju je najlude

zarko

pre 9 godina

Neko dole rece nisu Zvezda i Partizan veliki klubovi? Samo cu podsetiti da je C, Zvezda bila prvak Evrope 1991, dok je Partizan izgubio jedno finale, dakle vrhunski dometi za obe ekipe. Uzgred Zvezda i prvak sveta, i sta treba jos da bude veliki? Ovi momci su potpuno objektivno ocenili i stavili nase neunistive gigante na prvo mesto. Hvala i Zvezdi i Partizanu sto postoje...

absolutezero

pre 9 godina

Na listi fali previse derbija da bi bila iole relevantna. Evo nekih neopravdano izostavljenih:
Olimpijakos - Panatinaikos
Sevilja - Betis
Inter - Milan
Dinamo - Hajduk
Juventus - Torino

Ima jos...

pre 9 godina

Ova vest posebno boli navijace zvezde jer se konkretno radi o utakmici gde su izgubili u 90 minutu, a prethodno su imali dva penala....ceo svet je video kako ih sudija gura, a opet su ispustili i taj jedan bod.
(objavite mi bar jedan komentar, 11. septembar 2014 21:34)
Kao prvo,potpuno je nebitno koji su derbi stavili,zato sto je rec o derbiju uopste,a ne samo o zadnjem derbiju,mogli su staviti bilo koji.Drugo,ceo svet je video da su penali cisti kao suza i da tu nista sporno nije bilo.Ako je neko uopste bio poguran od sudije na tome derbiju,to je onda Partizan kod pobedonosnog gola,zato sto je tome golu prethodio rvacki zahvat nad Mrdjom na sredini terena i to ce svako realan reci.Zalite se da ste trebali dobiti penal nad Ninkovicem i ako je covek popio udarac u glavu u momentu kada je obema nogama stajao van kaznenog prostora,sto se lepo videlo na slici u novinama.Prvo je naivno izgubio loptu,a onda kada je video da se Zvezdin bek gradi,isturio je glavu napred blizu ruke protivnickog igraca i pokusao na silu da iznudi penal.To je trebao zbog udarca laktom da bude slobodan udarac za Partizan,a Ninkovic je trebao da dobije zuti karton,zato sto je isturio glavu napred da bi iscenirao penal i ako su mu noge bile van kaznenog prostora.

Brondby

pre 9 godina

Samo Brondby Brondby Brondby

Brondby Brondby Brondby

Brondby Brondby Brondby Brondby


Brondby Brondby Brondby Brondby


Brondby Brondby Brondby


Brondby Brondby Brondby


Brondby Brondby Brondby


Brondby Brondby Brondby

Werewolf

pre 9 godina

Sama lista je jako glupa,ne samo Veciti derbi.
Kao prvo,u tom Copa90 je izgleda sve sama klincadija poput ovog prezentera.To je sasvim jasno jer je ocigledno stavljen akcenat na pogresne stvari,na derbije gde se divlja i gde se jedan deo navijaca(citaj huligana)ponasa kao stoka da bi dospeo na ovakve liste jer nista drugo ne znaju. Ocigledno su iz tog razloga stavljeni Egipcani i Madjari.
Ako cemo pravo najveci derbiji i najveca rivalstva su izmedju najvecih klubova i klubova koji imaju kakvu takvu tezinu van zemlje.Ako su gradski jos bolje,ali da bi derbi bio zaista veliki,po meni,mora da bude izmedju dva uspesna kluba + uzavrela atmnosfera na tribinama i u gradu na dan derbija.Egipcani i Madjari zato odmah otpadaju.
Atmnosfera treba da bude komplement celog dozivljaja,a ne jedini sastojak.
Drugo,post-komunisticke zemlje gde su se svi razularili poslednjih 25 godina,a gde nisi ranije smeo da pisnes ne treba uzimati zdravo za ozbiljno.To su huligani-videla zaba da se konji kuju pa i ona,nema tu prave istorije sukoba i huliganske kulture,ako to moze tako da se nazove.
A sto se tice najvecih derbija,treba praviti liste od barem 15 jer neki derbi uvek izvisi na listi od 10.
Evo moje liste,ne nuzno po ovom redu:
Barselona-Real Madrid
PSG-Marsej
Atletiko Madrid-Real Madrid
Rendzers-Seltik
Bajern Minhen-Minhen 1860
River Plata-Boka
Roma-Lacio
Inter-Milan
Panatenaikos-Olimpijakos
Sporting-Benfika
Galatasaraj-Fenerbahce
Mancester Junajted-Liverpul
Ajaks-Fejnord

danilo

pre 9 godina

Pa posle otkud prepucavanje po forumima?!
Alo, mi smo najveća strast na planeti; mi iz Humske 1 i ovi dole,gde je parking kada mi igramo EL!

Šavija Alonso

pre 9 godina

HAHAHAHAHA, "večiti" rivali stari punih 70 godina - koja tradicija... :D
Mene bi bilo sramota da se pojavim pred navijačem bilo kog evropskog kluba i kažem da je moj osnovan 1945-te. Blizanci, pokrijte se ušima sa vašom istorijom i tradicijom! I petokrakama u grbovima... :D

ja

pre 9 godina

Ja sam veliki Partizanovac, ali sam pre svega Srbin, kada bi Srbiji sutra svanulo ako bi se Partizan ukinuo ja bi odma pristao na to. Medjutim, ovako ne razmislja 99% navijaca dva tima. Zbog stanja u drzavi niko ne izlazi na ulice, a kada bi Zvezdi neko promenio ime sutra bi izaslo 50.000 Zvezdasa na ulice

Sta hocu reci, hocu reci da smo mi Srbi previse podeljeni izmedju sebe, previse klupski obojeni. Ovi prozivaju jedne da su ustase i franjevci, ovi druge da su cigani, nekoliko navijaca je i platilo glavom zbog toga. A vrh komedije je taj sto obe navijacke grupe se furaju na cetnistvo a pevaju Crvenoj zvezdi i Partizanu, medjusobno se prepucavaju ko su "veci Srbi" a navijaju za klubove koji nemaju blage veze sa srpstvom

Dakle - navijanje, dobra atmosfera, baklje, koreografije - DA, prozivanje, vredjanje, tuce, medjusobno prepucavanje - NE

"Zivot za Zvezdu i Partizan" - NE, "Zivot za Srbiju i brata Srbina" - DA

Ovo sam sve napisao zato sto znamo razlog zbog cega je nas derbi dospeo na prvo mesto ove liste, i nisam ponosan zbog toga

objavite mi bar jedan komentar

pre 9 godina

Ova vest posebno boli navijace zvezde jer se konkretno radi o utakmici gde su izgubili u 90 minutu, a prethodno su imali dva penala....ceo svet je video kako ih sudija gura, a opet su ispustili i taj jedan bod.

milos

pre 9 godina

To je sve zbog navijaca Zvezde koji se trude da podrze svoj tim i da naprave lepu atmosveru...oni druge se mire i dele, ispaljuju rakete ka severu...

Jugovic

pre 9 godina

Pa ovo nije dobra vest. Nije naš derbi najveći, nego su naši huligani najozloglašeniji. U celom svetu borba protiv huligana je prioritet u sportu, ovo samo znači da smo tu oblast zapostavili i da smo na začelju civilizovanog sveta

dragan

pre 9 godina

Ova vest posebno boli navijace zvezde jer se konkretno radi o utakmici gde su izgubili u 90 minutu, a prethodno su imali dva penala....ceo svet je video kako ih sudija gura, a opet su ispustili i taj jedan bod.
(objavite mi bar jedan komentar, 11. septembar 2014 21:34)

A sto si tako slabouman? Em se na videu ne vidi sam faul em je vas onaj golman 5x rekao da su postojala oba penala

Nemanja

pre 9 godina

Profesionalni zgubidani se oduševljavaju lokalnim zgubidanima, kriminalcima i propalicama. Trećerazredne utakmice trećerazrednih klubova u trećerazrednoj ligi sporta od kojeg je i tenis nekad zanimljiviji - večiti derbi je najidiotskija stvar na svetu.

Slobodni Klikeri

pre 9 godina

Nisam imao prilike da gledam druge strane derbije osim na TV. Jednom davno 1998. sam bio u Solunu kada su igrali Paok i Aris (basket),ali nisam bio na utakmici. Mnogi su gledali prenos u gradu, po kafanama i u izlozima tehnicke robe. Gledao sam uzivo dosta nasih derbija u fudbalu i ovo je malo preterivanje. Nas derbi je dobar,ali atmosfera vrlo varira,nije uvek bas tako napeto,spektakularno i dinamicno kao sto se prica. Ali da je u 5 ili 10 u svetu to je sigurno.

Dušan

pre 9 godina

možda nije najspektakularniji ili najpoznatiji, ali ako je reč o međusobnoj mržnji - sigurno je prvi... po navijanju - u rangu sa Turcima i Argentincima...

Banezi

pre 9 godina

Seltik i Glazgov je više od rivalstva i po mom mišljenju najveći derbi na svetu, potom idu Boka i River, pa tek onda Zvezda i Partizan. Prvih pet kompletiraju Fluminense i Santos,Galata i Fener. Tu su odmah Pao i Oly, pa onda idu Roma i Lacio, Real i Barsa, Inter i Milan itd. Po kvalitetu najveći derbi je Real vs Barsa. Najluđi navijači su Argentinci, Brazilci, mi, Turci i Grci. Mada ludost i nije baš za pohvalu.

Elland Road

pre 9 godina

Ne propuštam utakmice Partizana, nisam huligan, nego navijač koji živi za crno-bele boje. Idem i na Hajduk i na Javor i na prve kup utakmice, isto kao i na Inter, sad Totenhem... Derbije takođe ne propuštam ni kod komšija, ni u hramu fudbala. Uvek na jugu. Košarka takođe. Čak odem i na par utakmica odbojkaša i vaterpolista. Volim sport i volim Partizan.
Zbog čega ovo pišem? Tu ljubav i tu strast ne mogu svi da shvate. Pa kada je bitna utakmica, ja ne mogu da spavam uveče, taj dan sam u psihičkoj blokadi, svojevremeno nisam išao ni na časove na dan derbija, nisam skoncentrisan. Neko je to poredio i sa dolaskom omiljenog benda u Beograd pa euforija pred odlazak na koncert... Nije tako. Bio sam na AC/DC, i kažem vam da nije ni prići.
Možemo mi među sobom da se prepiremo ko je bolji, Grobari ili Delije, naravno da će svako uvek govoriti za svoje, ali ono što i jedni i drugi prave na utakmicama je za novine, za divljenje. Nije me sramota, zaista.

"...ti si moja ljubav tebe volim najviše, ali je Partizan meni uvek bio sve, o Suzana ja volim Partizana..."

absolutezero

pre 9 godina

Na listi fali previse derbija da bi bila iole relevantna. Evo nekih neopravdano izostavljenih:
Olimpijakos - Panatinaikos
Sevilja - Betis
Inter - Milan
Dinamo - Hajduk
Juventus - Torino

LondonCalling

pre 9 godina

"I šta kažete, River Plejt?
Dakle vi ste prvi na top listi najnepismenijih piskarala."
(ExNS, 11. septembar 2014 21:02)

Da, River Plejt (River Plate), a kako drugacije?
Nije River Plata, ako si na to mislio.. raspitaj se, gugluj..proveri ko je osnovao klub i zasto se tako zove.

Ima jos...

pre 9 godina

Ova vest posebno boli navijace zvezde jer se konkretno radi o utakmici gde su izgubili u 90 minutu, a prethodno su imali dva penala....ceo svet je video kako ih sudija gura, a opet su ispustili i taj jedan bod.
(objavite mi bar jedan komentar, 11. septembar 2014 21:34)
Kao prvo,potpuno je nebitno koji su derbi stavili,zato sto je rec o derbiju uopste,a ne samo o zadnjem derbiju,mogli su staviti bilo koji.Drugo,ceo svet je video da su penali cisti kao suza i da tu nista sporno nije bilo.Ako je neko uopste bio poguran od sudije na tome derbiju,to je onda Partizan kod pobedonosnog gola,zato sto je tome golu prethodio rvacki zahvat nad Mrdjom na sredini terena i to ce svako realan reci.Zalite se da ste trebali dobiti penal nad Ninkovicem i ako je covek popio udarac u glavu u momentu kada je obema nogama stajao van kaznenog prostora,sto se lepo videlo na slici u novinama.Prvo je naivno izgubio loptu,a onda kada je video da se Zvezdin bek gradi,isturio je glavu napred blizu ruke protivnickog igraca i pokusao na silu da iznudi penal.To je trebao zbog udarca laktom da bude slobodan udarac za Partizan,a Ninkovic je trebao da dobije zuti karton,zato sto je isturio glavu napred da bi iscenirao penal i ako su mu noge bile van kaznenog prostora.

Sasa

pre 9 godina

Apsolutno, derbi je poseban, kao mali sam bio prvi put na severu 86 godine, to nikada neću zaboraviti, ima Beograd taj neodoljivi šmek...

abacus

pre 9 godina

Bobovik-Jalovik, uvek se igra na neutralnom terenu (nije zezanje, opaka je to tenzija), pa kad pobede ovi prvi, ovi drugi moraju kuci kroz Bobovik, nema drugog puta (Srbijica medju' sljivama), celo selo izadje i skandira "Jalovicke znatevecstaserimuje!", a kad Jalovik pobedi, onda ni ne idu kuci, umesto da popiju po tarabljiku preko ledja, oni popiju po gajbu rogonje (citiram centarfora) i odspavaju u traktorskoj prikolici pa ujutru polako..i uopste ne karikiram..

zarko

pre 9 godina

Neko dole rece nisu Zvezda i Partizan veliki klubovi? Samo cu podsetiti da je C, Zvezda bila prvak Evrope 1991, dok je Partizan izgubio jedno finale, dakle vrhunski dometi za obe ekipe. Uzgred Zvezda i prvak sveta, i sta treba jos da bude veliki? Ovi momci su potpuno objektivno ocenili i stavili nase neunistive gigante na prvo mesto. Hvala i Zvezdi i Partizanu sto postoje...

Mikisha

pre 9 godina

Mislim da su potpuno, sasvim, u pravu. Kada sam u Srbiji ne propustam niti jedan derbi, fudbalski i kosarkaski(kada je moguce prisustvovati) i ko ne zna ne moze mu se objasniti ta atmosfera i taj osecaj. Pre 20-ak dana sam bio na derbiju CSK Moscow-Spartak Moscow i to je smesno i porediti sa nasim derbijem, a gledao sam uzivo i Milan-Inter, malo je eksplozivniji, ali opet ni blizu nasem!

Nemanja

pre 9 godina

@(Jugovic, 11. septembar 2014 19:48)
Ako je ovo lista ludaka, ne znam sta ce tu Real-Barca... Pa tamo mozes u sred "kopa" da odes sa dresom suprotnog kluba i da na miru jedes sendvic. Najgore sto moze da ti se desi je da te neko pogleda namrsten.
Mislim da su ovde u pitanju najvec rivalstva generalno, po prepucavanjima, zezanjima, navijanju itd.

Boban

pre 9 godina

Ja mislim da najmanje što treba da uradite, jeste da pogledate reportažu koju su napravili, pre nego komentarišete. Čistovda ne ispadate pametni/glupi...

Schultz

pre 9 godina

Mare@ apsutno se slazem, imao sam priliku da ga gledam uzivo, jako slican nivo animoziteta kao kod nas, bez nekog verskog, socijalnog ili nacionalnog predznaka. Bio sam sa ,, carskom gardom", uzeo Rasing bitan bod u gostima, vec sam poceo racunat u glavi koliko ce moje kostat prenos posmrtnih ostataka do Srbije koliko su domacini napravili neprijateljsku atmosferu, i to ona ekipa sa istoka i zapada! Sve u svemu, fantasticno iskustvo!

zg slavac

pre 9 godina

Za ovaj derbi se živi u Srbiji,R.Srpskoj,C.Gori,Makedoniji,dobrim dijelom Sloveniji i srpskoj dijaspori.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (R.Srpska živi za Partizan, 11. septembar 2014 19:48)

U Tokiju i Milvokiju je najlude