Nedelja, 24.08.2014.

19:38

Micov: Možda je bio prenervozan

Vladimir Micov kaže za B92 da će poštovati odluku selektora Aleksandra Đorđevića da ga izbaci iz tima, ali demantuje da je bilo bacanja peškira i ružnih reči.

Izvor: SO

Micov: Možda je bio prenervozan IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

199 Komentari

Sortiraj po:

uvek Zvezda

pre 9 godina

(Grobar, 25. avgust 2014 02:04)

Au brate mili, koliko tebi nije dobro..... Koliki je to stepen mrznje..A da ne pricamo o neistinama ali dobro to je vasa politika....

NemanjaVac8

pre 9 godina

Ja vidim peskir u ruci... bar na ovoj slici.
Ma bre, put pod noge, sram ga bilo, jos komentarise Djordjeviceve trenerske kvalitete.
(Ilija, 24. avgust 2014 19:54)
...
Jesi li ti pročitao uopšte šta su rekli i jedan i drugi. Micov kaže da nije bacio peškir u treutku kada je izlazio iz igre.Oće da kaže da po njemu nije bilo razloga da ga Đorđević posle izbaci u svalčionicu, da je bila pregruba odluka...Micov je peškir bacio kada je krenuo put svlačionice.I to ga nije bacio na Đorđevića, već ga je bacio prema klupi.Dakle pekir je bacio posle odluke Đorđevića da ga istera u svalčionicu.Dakle prvo mu je Đorđević naredio da idu u svlačionicu, a Micov je potom bacio peškir.

iskreno

pre 9 godina

sale izgubio kompas još na početku,onom zavrzlamom oko novice i savana. bio je neponovljiv igrač,u ulozi trenera,selektora,pa i pedagoga se ipak ne snalazi. hteli mi to da priznamo ili ne - totalni promašaj...

KUM

pre 9 godina

Nije u redu sto se ovako ponašaju bahato prema Micovu jer nista strasno nije uradio.
Momak je dosao na pripreme iako mu su savetovali mirovanje,odradio ih igrao i sada ovako da postupaju sa njim a pritom je u top5 u nasem sastavu.
Stvarno smo čudan narod to je nevrrovatno.

KUM

pre 9 godina

Vi što branite Đorđevića jeste li zaboravili slučaj "Savanovic"
Đorđević reče kako je Savanovic rekao da ostavlja mesto mlađima.
A šta je posle rekao Savanović kada su ga pitali sto nije na spisku a?

hope

pre 9 godina

Secam se prvenstva 2005 kad je Obradovic vec u pocetku video kakva ce atmosfera da vlada ali nije hteo da se zahvali nikom jer je znao da su to bili najbolji u tom momentu. Rezultat je bio katastrofalan! Da li bi bilo drukacije da je odstranio neke igrace sada ne znamo. Mislim da Djordjevic dosta nade i energije ulaze u atmosferu u timu, valjda zato sto je atmosfera u reprezantaciji kada je on igrao bila jako zasluzna za VELIKE uspehe njegove generacije. Kad su pocele pripreme napisao sam ovde da cu biti zadovoljan ako Sale vrati bar delic te atmosfere u reprezentaciju jer mislim da je to osnov za uspeh nacionalnog tima a kvaliteta i talenata ce Srbija uvek imati. Podrska Saletu!

bobson ns

pre 9 godina

Kakva gomila gluposti ? Ne znam zasto neko pokusava da bude selektor i zasto mnogi smatraju da je Dordjevic los trener. Vreme ce pokazati da li je ili nije. To sto je izbacio Micova ne govori o njegovim kvalitetima kao strucnjaka. A izjava Micova je mnogo bezobrazna (ako se procita izmedju redova)!

Vlada

pre 9 godina

“Ne želim da ulazim u dublju analizu. Pročitao sam šta je Sale izjavio u vezi sa mnom – hoću da demantujem da sam bacio peškir, do toga nije došlo, nisam peškir ni imao u rukama. Bravo,Micov tako treba samo istinu u lice! Sale puno uspeha i samo napred!!!http://youtu.be/T6wS_QggZc8

Nevoljni jeretik

pre 9 godina

Trener je svetinja, isto kao što je nekada bio učitelj u školi. Sve dok pokušavamo buljukativno, svi u horu, da odlučujemo od rezultata nema ništa.
(Mladen Mladenovic, 25. avgust 2014 09:21)

Pa i kada glasamo na izborima, buljukativno odlucujemo.
Da ih ukinemo?
Vidis, u USA ucitelj a i trener je neko ko prenosi znanje a od kvaliteta njegovog znanja i nacina na koji ga prenosi zavisi mu i status medju djacima i autoritet.
A najbolji i najcenjeniji su oni profesori koji se ne plase da udju u argumentovanu polemiku sa svojim ucenicima i - zamisli - nauce nesto i od njih. Jer covek se uci dok je ziv.
S druge strane, nasa stara skola koju dizemo u nebesa decenijama je proizvodila gomilu poslusnih klimoglavaca u svim segmentima drustva pa tako i u kosarci, koja je dugo odolevala losim okolnostima iskljucivo zahvaljujuci neverovatnom prirodnom talentu vanserijskih igraca kakav je BIO Aleksandar Djordjevic i mnogi pre i posle njega.
Od pocetka priprema zakacio se sa Raduljicom, sada s Micovim, Bogdanovicu, nasem najtalentovanijem igracu, ubija samopouzdanje izjavom "decko previse ocekuje od sebe" kao i Vujosevic onim hvatanjem za gusu.
P.S. - Mi smo zlato u Indijanapolisu ostvarili uprkos Kariju Pesicu a ne zahvaljujuci njemu, zaboravili ste svi da je Stojakovic u jednom trenutku hteo da napusti sampionat zbog njega. Sukob je ispeglao Divac koji je posle toga u svlacionici pred mec sa USA igracima odrzao govor koji je digao celu ekipu. Ostalo je istorija.

Nikola

pre 9 godina

@Navijač PARTIZANA iz Vukovara!
Vi navijaci iz Vukovara bas ne mirisete reprezentaciju Srbije. Doduse sumnjama da ti je uopste stalo i do Partizana.

Toni

pre 9 godina

"Setimo se Siniše Mihajlovića u fudbalu. Na njega se osulo drvlje i kamenje što je, zamislite, insistirao da se poštuju zastava i himna,odnosno, državni prerogativi zemlje koju igrači predstavljaju?!"

Jeste, ali je to radio uz obilato korištenje medijskog prostora, i slučaj izdigao na nivo razvoda popularne turbo'folk pjevačice. Uz malo takta i mentalnog treninga, mogao je to da riješi na obostrano zadovoljstvo, a ne da proziva po novinama i odbija potencijalne reprezentativce. Ponašao se kao da je posle njega nema nikoga i ništa. Uostalom, što trošiti mnogo riječi na Mihailovića, svi znaju njega i njegove manire...

LEsa

pre 9 godina

E moj Sale, ne radi se to tako...dovoljna je bila odluka da ga zameniš. To je trebalo drugačije da se završi...da ga iskuliraš na utakmici, popričaš sa njim u svlačionici, iskritikuješ ga i tako ga nateraš da sam donese odluku da li će da igra i dalje ili ne.

Nolan

pre 9 godina

(Negativni, 25. avgust 2014 01:11)

Stručnjak, pretpostavljam da si jako kompetentan pa da proglasiš naše školstvo takvim. Nego, šta ti znaš o košarci? Tvoj komentar se odnosi isključivo na odnose u reprezentaciji, reč nisi rekao o igri. Zato što verovatno veze nemaš. Jer da imaš, znao bi da ovim potezom Srbija ostaje samo sa Bogdanom na beku. Onda će "stručnjaci" staviti Teodosića na beka, njega koji asistencijama razigrava ekipu naročito centre i klasični je plej. Na plejevima ostaju Marković koji ne bi imao mesta ni u jednoj ozbiljnoj reprezentaciji i Jović koji nije loš ali je debitant.
Znao bi da nas buši Novi Zeland a da tajmaut Djordjevića zvuči gore nego Radonjićev. Da forsira Markovića koji šutevima lomi table a bekdor utrčavanja brani širenjem ruku posle primljenog koša.
Sale ovim potezom samo trenira strogoću kao slučaj Mihajlović - Ljajić i ovako oslabljenoj ekipi oduzima najstarijeg i najiskusnijeg igrača.
A zašto? Zato što je nezadovoljan odbio pozdrave drugih i seo na klupu. Svi koji su bili u Pioniru su samo to videli.
Većina koja ga brani radi to zbog njegove istorije i prozivaju Micova koji je uprkos bolesti jetre odlučio da igra za Srbiju. Znate kad je Žoc rekao na konferenciji PAO "to je samo istorija, nikog to sad ne zanima"...
Koje on trenerske kvalitete ima? 10 godina je trener a ništa nije postigao. Na stranu njegove trojke, svaka mu čast, ali ni on nije bezgrešan.
I nemojte uporedjivati izbacivanje Radmanovića sa ovim. Tad smo imali ol star igrače Pedju i Divca a sad u NBA imamo rezervu u Milvokiju.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Trener je svetinja, isto kao što je nekada bio učitelj u školi. Sve dok pokušavamo buljukativno, svi u horu, da odlučujemo od rezultata nema ništa. Setimo se Siniše Mihajlovića u fudbalu. Na njega se osulo drvlje i kamenje što je, zamislite, insistirao da se poštuju zastava i himna,odnosno, državni prerogativi zemlje koju igrači predstavljaju?! Trener mora da bude nedodirljiv a za rezultat mogu biti odgovorni samo igrači. Možemo da menjamo trenere kao na traci, što i radimo poslednjih tridesetak godina ali, treneri ne igraju. Prema tome..

Jimbo Jones

pre 9 godina

Previše nervoze,a pripremne su utakmice,šta će biti na takmičarskim....Trener mora imati autoritet,ali ne gradi se tako,prenaglo,preemotivno,da ne kažem kako još.Selektor mora biti najhladnije glave,da napravi kompromis,hemiju u ekipi,koriguje,upravo da bi se izbjegle ovakve situacije,strogo ali, pravedno,pa ako nema drugog izlaza,onda radikalno riješenje.Đorđević treba da raste sa ovom ekipom i na taj način gradi trenerski autoritet i harizmu,a ne na ovaj način.Je li bilo baš tako strašno da ga mora odstraniti iz tima??

Serbissimo

pre 9 godina

Mislin da razlog ove svađe leži u stolicama.Pazite jednu stvar svi ovi košarkaši su dosta visoki ljudi i njima sidenje na ovin neudobnim stolicama djeluje pogubno na kičmu.Micov je jednostavno poludija kad je mora ponovo sist na to mučilište.Rješenje bi bilo da se umisto ovi stolica lipo stave ležaljke.Kad čovik ne igra lipo legne i izravna kičmu.Ne bi bilo svađe i skandala.
(miro split, 24. avgust 2014 20:24)

Brate, koji si ti car, nasmeja me do suza svaka cast.

Bikan

pre 9 godina

Da lepo pruže ruku jedno drugome i zaborave na sukob za dobrobit svih... Srbija iznad svega i svakoga!
(Srki, 24. avgust 2014 19:57)...
Srki, timski sportovi nisu demokratija - to je diktatura. Micov je posle tekme trebao da ze izvini treneru i da ga moli da ga ne izbaci. I trebao je da kaze "Sale najbolji trener" a ne "Necu da ulazim u negove trenerske kvalitete..."
Jer posto je pomenuo 'kvalitet' to znaci da on sumnja, ali nece da javno kaze to...
Nema nikakvo 'pruzanje ruku'..to ne funkcionise kao ulicni tim.

forum,FB,google pamet

pre 9 godina

nemam pojma o cemu se ovde radi,
ali na jednoj strani je kosarkaska legenda,koji je sve osvojio sto moze u basketu,a na drugoj neki micov ?!

....i sad ja kao nesto diskutujem,tracarim,dajem svoje misljenje...?!

ps. danasnji klinci sve znaju,zahvaljujuci internetu..
samo ne znaju da predju ulicu sami.

Markoni

pre 9 godina

Kad je Pesic poslao Radmanovica u publiku u sred Svetskog prvenstva u Indijanopolisu, sasvim ispravno, bilo je slicnih "strucnjaka" sa slicnim negativnim komentarima na njegov racun bas kao i sada. Pojedinac ne sme biti iznad tima i onaj ko to ne razume teeba da se preseli na tribine.

Posejdon

pre 9 godina

Kada je Svetislav Kari Pesic izbacio Radmanovica iz ekipe i to na prvenstvu(a bili smo u deficitu na toj poziciji) verovatno je bio spreman da izdrzi kritike kojih nije bilo jer znamo kako je to prvenstvo zavrseno. Zato je postao jedan od nasih najboljih trenera, nadam se istom i sa Djordjevicem. Znamo kako je to kod nas Srba, il' si pukovnik il' pokojnik!

Trojkom protiv uroka

pre 9 godina

Djordjevic ce brzo izgubiti podrsku igraca, medija i navijaca jer vrlo otvoreno brani svoju sujetu duplim arsinima. Kad hoce svima da se dopadne i skupi poene kod novinara prica kako je "njegova igracka karijera proslost na koju se ne treba osvrtati", ali cim dodje do bilo kakve problematicne situacije, a ova s Micovim nije prva, zauzima stav "jel znas ti ko sam ja bre.."
On je bivsi veliki igrac a sada trener pocetnik sa dve kratke i nesupele epizode u Milanu i Benetonu, pa bi mogao malo da se spusti na zemlju. @Cacanin, odlican komentar.

Srbija među šljivama

pre 9 godina

Evo 150 komentara, zbog malog Micova.
Nadadm se da će da će redakcija B92 imati razumenjava da objavi ovaj totalno neutralni komentar.Idemo do bar polifinala.To je moje skromno mišljenje...

Poručnik Draguljče

pre 9 godina

Mitrović, Birčević, Jović ovo su kvalitetni naši igrači bez angažmana u neki veći klub, Vasilije Micić - Bajern, Vladimir Micov - Galata. Sve mi se čini da "neko" namerno radi sve ovo da bi izvukao profit od prodaje prva tri igrača navedena u ovom tekstu koja ne samo da ne bi dobili minutažu na Mundo basketu, već ne bi mogli ni da idu tamo u zdravoj konkurenciji sa Micićem, Micovim, pa čak i Savanovićem i Mačvanom. P.S. Pogledaj te meč do pre izbacivanja Micova, dečko se bacao po terenu za svaku loptu i da "neko" nema profit od toga što ga gura sa klupe, pružio bi mu ruku!

nex

pre 9 godina

Pažljivo sam pogledao reprizu, upadljivo je da je Micov bio u
startnoj petorci, a onda sekund pre početka ulazi Bogdanović
i imamo šest igrača na centru, Micov polazuje rukom šta će ovaj ovde,
onda ga zovu sa klupe i dečko izlazi, tu su ga već blamirali i provocirali, inače odlično je odigrao do incidenta.

Onokao..

pre 9 godina

To što ti nećeš gledati SP je veći gubitak za reprezentaciju od izostanka Micova. Molim te razmisli još jednom pre nego što doneseš tako strateški važnu odluku i okačiš posmatračke naočare o klin. Zaboravimo razlike i uskladimo toplomere! Srbija se uzda u tebe!
(Apostol Pavle, 24. avgust 2014 23:45)

Momcino, svaka cast, ovo je komentar zbog kojeg je vredelo citati ove komentare. Ovo i komentari koje postavlja @miro split, su nesto najsmesnije sto sam procitao od kada ne izlazi CKM...

Space Jam

pre 9 godina

Djordjeviću sine, kao prvo, jutro je uvek pametnije od večeri. Kao drugo, moraš i te kako da razmišljaš o svakom igraču, kojeg si pozvao pod državnu zastavu, pa tako i o Micovu. Kao treće, bez obzira ko je u pravu, nije bilo ni vreme, ni mesto za onakve poteze. Mislim da i Krle i Teo bolje poznaju Vladu, pa si možda trebao i njih da pitaš za mišljenje pre donošenja konačne odluke. Kao četvrto, da bi neko bio dobar trener, nije garancija to što je bio sjajan igrač. Ni Žeravica, ni Duda, ni Maljković, ni Dule, a ni mnogi drugi naši poznati treneri nisu bili vrhunski igrači, pa su opet bili sjajni treneri. Kao peto, temperament nikada nije bila prednost, kad je trenerski posao u pitanju. I kao šesto, ako Micov ne zaslužuje da igra u reprezentaciji zbog svog karaktera, vaspitanja ili čega već, to si trebao mnogo ranije da uvidiš i saopštiš mu, a ne tek sinooć, pred sam put na takmičenje. Šteta zbog svega i svih nas.

konto

pre 9 godina

Da se dopunim: Na pleju smo jaki, Teodosić je lud igrač, zna da upropasti tekmu ali i da uništi svakog ko mu se nađe na putu uključujući i Amere i špansku bekovsku liniju jaku kao zemlja. U ovako limitiranoj reprezentaciji neophodan. Marković, sušta suprotnost, defanzivna zver, ofanzivno u čistoj igri beskoristan osim za prodore i iznuđivanje faulova (solidan levi ulaz), uglavnom, potreban i koristan. Jović iznenađujuće kompletan igrač, osveženje! Krila, Simonović (može trojka i ne mora) i Kalinić (skok) odlične fizičke predispozicije, solidna odbrana, borbenost i tu prestaje priča o njima. Krilni centri, ni krivi ni dužni tu, već sam dosta pisao o njima, Saletova greška i naša najveća rupa. Mitrović zelen, Birčević ABA liga igrač (Nadam se samo da to ne gura Muta, tri igrača Radničkog u reprezentaciji, samo još Malina i Lešić fale). Priču vadi Bjelica, može da prođe i kao 3 i kao 4, strašan potencijal, ima sve, visinu, šut, skok, pokretljivost, pregled igre i mora se priznati da je na njegov razvoj kao takvog igrača u znatnoj meri učestvovao Kari Pešić(!), fali mu samo sportskog bezobrazluka! Centri, ako pruže ono što mogu držte gaće! Braduljica monstrum, Krstić, igra leđima, poludistanca, nema mu ravnog! Katić preiskusan, iznervirao bi i nasamario i Neimara koji bi dobio tehničku. Štimac, ne možeš a da ne poštuješ trud koji dečko ulaže iako je realno antitalenat, šta da se radi. I na kraju, tuga, nešto što je trebalo biti naš najveći adut ispade fijasko. Pozicija dvojke gde su se fantastično trebali dopunjavati BB sa svojom haubicom i ubilačkim instinktom i dečko koji je prototip kompletnog modernog beka šutera, sa sjajnim ulazom, odrazom, promenom, nekom rukom. I kad na njih dodamo Micova od kojeg niko ne bi mogao da diše imali bi bekovsku liniju za narednih deset godina, nešto kao Španci u proteklom periodu. Ali avaj, mi smo Srbi. Nedović se povredio, Micov se uvredio i ostao nam BB a kad njega ne bude išlo (a moraće nekad i da ga ne ide) onda neće imati ko da ga menja a on će biti još više frustriran. i "divno".
Uglavnom, šta god da naši momci urade ja sam uz njih jer umesto da se brčkaju na Karibima oni igraju za TEBE I MENE I NAŠU ZEMLJU, ZAPAMTI TO!!!

Čeda

pre 9 godina

Svaka čast Djordjevicu ali kao bivsem igraču!
Za trenera,da se ne lažemo-nije,pogotovo ne DRŽAVNOG TIMA !
A Micov da malo sredi nerve !

danko

pre 9 godina

trener prvo mora da bude psiholog da bi imao uspeha.djordjevic je kratko trener a nije vodio klub godinama.ocigledna prijateljska kombinacija da se sale nacionale vrati vestacki u svet kosarke.po meni bolji izbor je sasa obradovic.elem, svako ko se bavio kosarkom zna da u ekipi imas 12 razlicitih licnosti koje moras uigrati da disu kao jedan.sve i da je bacio peskir i odbrusio mu, i ako je hteo da ga kazni mogao je ti na suptilniji nacin.a ne ovako.ako dobro igras a trener te stavi na klupu, svako ce nekako odreagovati,sem bjelice koji nema emocije i zbog cega ce uvek biti samo talenat. kratak je period da djordjevic upozna igrace i upozna njihove mane a i vrline.a samim tim i karakter.po meni,velika greska selektora (nisam rekao trenera).

Griffin

pre 9 godina

(adgagsdfah, 24. avgust 2014 21:56) Nije ti palo na pamet da mu je objasnjavao sto sta vec 40 puta? Mozda..Mozda i nije.Nisam Vanga! Mene vise cudi kako nas nisu dobili sa 30 razlike? Ljudi su nepromasivi. A mi smo bili ocajni.Raduje me veliki broj postignutih koseva ipak.

Lažni doktor Šćepan Mali

pre 9 godina

Mihajlović, Đorđević... Dokle će igračke legende da se uče trenerskom poslu na selekciji Srbije? Prsnućemo na svetskom prvenstvu.

konto

pre 9 godina

Pre svega, apsolutno podržavam Saletovu odluku! Neka je on bio prenervozan ali sine, ti si Micov, igrač u reprezentaciji (i to ne zvezda kao što nisu ni u klubu već čovek zadatka), bitan šraf i vrlo koristan igrač. S druge strane ti je Sale Đorđević, treba li nešto da pišem uopšte o čoveku?! Van toga što je čovek živa legenda, on je selektor, njegova je AMIN, ispoštuj to. Da ga kritikujemo, možemo mi, ovde u komentarima i novinari, TI NE! Što se nisi Mesini tako brecao? A da, tamo ti ugovor visi. Sram te bilo!
E sad, kritika na koju JA imam pravu a TI NE! Ne pozvati Savanovića i Mačvana (Erceg vajda opravdano) ma moze kakvi god bili je veliki propust jer sa Mitrovićem (zelen) i Birčević (jednostavno, nije klasa reprezentativnog igrača) smo hendikepirani na toj poziciji! Još bez Micova, gubimo zamenu za Bogdana (realno je da ga nekad neće hteti, čovek je), usled povrede Nedovića a to je već veliki problem. Bogdan i Nedović su mogli velike stvari uraditi na prvenstvu, rešetati kao blesavi, dopunjavati se..nažalost, Bogdan sam mnogo teže, gubiće snagu, frustrirati s kad promaši a nema lufta da smiri glavu na klupi, šteta!

Bane

pre 9 godina

Sale je stara skola. Danasnji kosarkasi su na twitteru i ne mogu se prepoznati od tetovaza. U vezama su sa pevacicama i manekenkama. Uzaludno je za Saleta da trenira takvu reprezentaciju i za nas da to pratimo. U vremenu kada je sport komercijalizovan i postao soubiznis reprezentativna takmicenja su izgubila draz, i po meni su nebitna.

Public enemy

pre 9 godina

Kako postati neprihatelj drzave?
Jednostavno: Bacite peskir, tj lagano ga odbacite kada vas trener zamoli da napustite mec i nemojte biti covek od krvi i mesa koji ima neku emociju i reakciju!!! jer trener, gazda, sef u Srbiji je uvek i bezpogovorno u pravu!!! Jer mi Srbi sujetu i ego nemamo, tacnije jos ta boles' nije stigla iz daleke i obecane nam Evrope!!!

Savi

pre 9 godina

Ne mogu da verujem da neki podrzavaju Micova. Iznervirao se kada je video da ce biti zamenjen,nije hteo da se pozdravi sa saigracima i nije reagovao kada ga je Djordjevic zvao i sta je trebao Djordjevic da uradi? Da se napravi lud i da onda i Micov i ostali igraci vide da to moze da prodje pa to ponove i na SP? To je bre totalno nepostovanje selektora najgore vrste! Mozda je moglo sve to blaze da prodje,da ga Djordjevic prvo izriba na klupi,pa onda i u svlacionici,ali opet ce takav igrac unositi nemir tokom celog SP.Moze samo prividno da se Micov kao smiri,ali da svo vreme u njemu nesto tinja,a da onda posle nekog poraza ponovo nesto obrusi Djordjevicu.Svaki put kada pomisli da ga zameni ili da mu uputi neku kritiku/zamerku treba da razmislja kako ce ovaj da raguje? I sta je pa taj Micov toliko pruzio do sada pa ce nam mnogo nedostajati?
Jel ste vec zaboravili EP kod nas i sukobe medju igracima,jer Obradovic nije hteo da sutne neke od njih na vreme?

pera

pre 9 godina

"...Ne želim da ulazim u njegove trenerske kvalitete, šta i kako dalje, to je to“, rekao je Micov u izjavi za B92.

Posle ove izjave,da li ima jos nekoga koji misli da Djordjevi treba ipak da pruzi sansu Micovu? Da li je neko obratio uopste paznju na ovaj deo izjave? Mislim na ono "da ne ulazim u njegove trenerske kvalitete".Igrac koji ovako nesto izjavi ne zasluzuje da ikad vise bude pozivan u reprezentaciju.

konto

pre 9 godina

E ovako. Pre svega, mislim da je Saletova odluka bila prenagljena. Mogao je ovaj ispad da reši i na drugi način jer mislim da je njegova reakcija dobrim delom bila izazvana nervozom zbog loše igre i rezultata protiv NZ ali šta je tu je, selektor je, u krajnjem slučaju on je taj koji nosi ogromno breme odgovornosti i na kraju on je taj koji će odgovarati za postignut uspeh/neuspeh nakon SP. Očigledno je da naše nove zvezdice imaju preveliki ego, moš misliti, zamenio Micova, kao da je Jasikevičijus a ta legenda npr. to sebi ne bi dozvolila.A vi koji komentarišete, nije trebao, Micov nam je potreban očigledno ne shvatate poentu priče. Ovo je reprezentacija, igraš za svoju zemlju i zna se kakav odnos se tu zahteva, ili gineš sine ili budi lepo pošteniji i prema sebi i prema nama i reci nisam ja iz te priče, igram za pare, moja zemlja me ne zanima i "ćao"! Lepo kaže Sale, i ja bih pre gledao 12 Štimaca (koji je po meni antitalenat) koji kidaju i vidi se da dečko dušu ostavlja na terenu pa nek budemo i poslednji,baš me briga ali bar zna i on a i mi da je pokazao svetu da voli svoju zemlju i da je dao sve što je imao za nju. I na kraju, za ove "navijače" što pljuju dal' Simonovića dal' Bogdana jel vidite vi na njihovim licima da oni hoće da puknu od muke kad gube, da Simon mlatara onim rukama ko nenormalan a da bi Bogdan d**e dao da da trojku za pobedu, za svoju zemlju, dajte malo poštovanja za te momke koji IGRAJU ZA NAS! I da,, veeeliko poštovanje za simpatične Tall Blacks-e, zaslužili su ovaj aplauz na početku, ja sam siguran da su njihovi sunarodnici ponosni na njih šta god uradili jer ljudi igraju srcem. I ne samo oni, ceo svet gleda na njih sa simpatijama, na pravi način reprezentuju svoju zemlju i ne stide se svoje tradicije i običaja već se ponose njima!

nikola

pre 9 godina

Eto vam ga grobari Đordjević, on će nas dotući. Od kada su 2002. grobari preuzeli KSS i mesta selektora samo nizemo neuspehe, ali koga briga, bitno je da oni uzimaju titule.
(travis, 24. avgust 2014 19:57)

Moka,Sakota,a na celu saveza Kapicic.O cemu ti pricas covece?

Kokan

pre 9 godina

Ne kontam ? Trebao bi u Saleta da gleda ko u ikonu. Osim toga , on je sef , i on se pita . Mora biti reda ,aloo...taj dres su nosili velika kosarkaska imena , i to ima da se cijeni. Da nije bilo njih , nebi bilo ni tog jos uvijek bijelog kosarkaskog hljeba koji jedu .

Grobar

pre 9 godina

@Eto vam ga grobari Đordjević, on će nas dotući. Od kada su 2002. grobari preuzeli KSS i mesta selektora samo nizemo neuspehe, ali koga briga, bitno je da oni uzimaju titule.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (travis, 24. avgust 2014 19:57)

KAKO ZVEZDINA KRV NE MOZE DA CUTI. Pa sram te bilo. Kakve veze ima sto je Sale Djordjevic grobar? PA nikad, ni za hiljadu godina, to odlicno znate, Zvezda nece imati igraca kao sto je Sasa Djordjevic. Vi ste smesni u kosarci, smesni ste i u fudbalu od kad se raspala Jugoslavija. Nama nesto govorite a vi ste uzeli ono o cemu pricate uz pomoc bivsih republika. Nikad niste imali TIM DA JE STVARNO DOBAR SASTAVLJEN OD SRBA. Kad je to bilo i sta je tim sastavljen od srba (plus stranaca) bez hrvata i crnogoraca, nesto osvojio???

Bolje cuti/te.

Mi pricamo o kosarci on o Zvezdi. E nadam se da cete se jednom stvarno ugasiti pa makar i Partizan nestao zajedno sa vama, samo vas vise da ne bude. I omladinu ste unistili.

CM

pre 9 godina

Bolje bi za Srbiju bilo da je sebe odstranio iz reprezentacije, aahh da, onda ne bi dobio platicu, za razliku od Micova i ostalih momaka koji su tu za dz.

Negativni

pre 9 godina

Super su mi ovi što sumnjaju u Saleta kao selektora. Ja nešto nisam primetio da je to tema. Tema je konflikt i Saletova reakcija na to. A ne da li će umeti da vodi reprezentaciju ili ne. Pola komentatora je promašilo temu. To znači da nam je školstvo u stanju raspada. Što se tiče Micova i njegove izjave, dodje mi da se ispovraćam. A još gore je što se ovde priča o njemu kao da je Džordan pa se bez njega ne može. Igrača kao što je Micov ima koliko hoćete, ali Sale je samo jedan. Vidim da mnogi očekuju medalju i pitam se na osnovu čega to očekuju? Ljudi, 21. vek je i svaka selendra ima kablovsku. Da li vi uopšte gledate košarku? Da li uopšte gledate našu košarku ili ono što je ostalo od nje? Za mene bi ulazak u polufinale bio nevidjen uspeh. Pre je realno očekivati četvrtfinale. Možda Sale i nije dobar selektor, ali o tome ćemo posle SP. Na kraju, potpuno podržavam potez Saleta Djordjevića, jer mora da se zna red, čak i u najgoroj reprezentaciji. A Micov neka se tako ponaša tamo gde je plaćen da igra, pa ćemo videti koliko će da igra.

sumatrasss

pre 9 godina

Ko nije radio sa novijim generacijama ne zna šta su prava razmazena derišta.
Nema prigovaranja treneru i tačka. Trener snosi odgovornost za poraz, zato ćuti i igraj tvoju poziciju i budi oslonac za ceo tim. Prigovaraj protivnicima, sudiji, navijačima, ali ne svojima, a naročito ne selektoru koji te je tu doveo. Još na pripremnoj utokmici tako dramiti i prigovarati, to je baš ponizavajuće.
Puna podrška Saletu. Autoritet se čuva i na ovakav način. Gadno je, grozno je, ali neki red mora da se zna.

srx

pre 9 godina

Onomad je Radmanovic izbacen na mnogo grublji nacin u sred tajm-auta od strane Pesica...covjeka koji nas proslavi na EP i SP. Valjda je i on bio nekulturan. Tada je Radmanovic bio jedan od glavnih igraca. Covjek gulio bananu i nije slusao trenera.

Kad nasim trenerima pukne film...dzaba prica...letis iz mjesta.

dm

pre 9 godina

Da se (nes)lazemo mnogo je slicnosti kao u ``slucaju Mihajlovic``....ja sam prvi bio za doticnog...koji nas je sve docnije totalno razocaro-kako egoekcentricnim potezima koji su realno bili na stetu reprezentacije i svih nas, tako i krajnim rezultatom~~~realno
Voleo sam cenio i postovao lik i delo ADj...i sad mi je drag kao lik kao sportska legenda iz mladosti...Ali [iskreno ne svidja mi se ovaj njegov stav o odnos prema igracima...od strarta je tu previse ``situacija`` i nekih sukoba,nedoumica,premisljanja,...alo rodjaci pa svi ste tu radi postizanja zajednickog cilja, a trener to mora prvi da zna i nametne taj nacin razmisljanja ostalima.I previse od mene...

marija

pre 9 godina

Neko, 24. avgust 2014 20:36)
Mozes reci da je umisljen,bezobrazan,ovakav,onakav,ali da nije neki igrac je jedna velika glupost.Falice dosta,trazice ga mnogi od vas koji ga sada pljuju.Sale ima dosta "kredita "kod svih nas,ali na ovakav nacin nije smeo da odreaguje,uopste ne volim kada ljudi imaju potrebu da od svega naprave cirkus.Mogao je posle utakmice da porazgovara sa njim,da ga lepo otpise sa spiska sa obrazlozenjem da se nije dovoljno pokazo na pripremnim utakmicama i dovidjenja.Jos samo da dodam odlican kosarkas nikako ne znaci odlican trener!!!

Tottenham

pre 9 godina

Ako cemo realno Micov je uvek nekako trazio razlog da ne igra za reprezentaciju, prvo kaze nije drzao peskir, na slici se vidi da je drzao peskir, koliko god da je Sale bio nervozan, ne bi ga bez potrebe poslao u svlacionicu, ipak mislim da se Micov pravi naivan i da se izvlaci.

abc

pre 9 godina

Za svađu je potrebno dvoje, ali ipak je Micov bolestan došao na pripreme i crnči sa reprezentacijom već mesec dana. I nije jedini koji se ljuti. Umesto linka, evo ga copy/paste.
"Iskreno, u šoku sam! Razgovarao sam sa selektorom još u martu i tada mi je rekao da računa na mene, da imam još mnogo toga da pružim reprezentaciji. Ne znam, sada sam ostao bez teksta. Uhvatili ste me u trenutku dok sam se ukrcavao na avion, letim na more sa porodicom, a sve sam podredio tome da budem u Beogradu 9. jula na prozivci. Ne znam šta da kažem", rekao je Savanović za dnevni list "Sport" i dodao:

"Ne bi bilo nikakvih problema da mi je to saopštio. Ovako sam zaista razočaran zbog način na koji sam saznao za vest. A, ponoviću, sve sam podredio reprezentaciji. Mnogo me sve ovo 'žulja'", završio je.

munze

pre 9 godina

@zlozlo5

Hahaha. Crkoh na komentar. Uzged, ludi Bjelica igra i 5 ako ustreba. Tako da, nek je nama Bjelkan ziv i zdrav, ljubi ga brat munze, i niko nije nezamenljiv.

Pukovnik Bukovski

pre 9 godina

Nama-Srbima, ne treba nikakav rat i barut da bi se međusobno potamanili, ma koje vere bili!
Iz nekuh takvih sukoba, vratimo se "punog basa", iz nekih kao pobednici, jači, složniji...
Nadam se da je ovo drugo budući rezultat.
Sećam se cigara i piva na SP fudbalera, Radmanovićeve banane na SP košarkaša, tuče vaterpolista ispod tuševa, i sl.
Jedino je banana na kraju dala rezultat. Zlato!
Malo me je sramota, što smo ponekad takvi.

autostoper

pre 9 godina

Ljudi covek ga je poslao u svlacionicu,verovatno misleci da mu ubrzo u pauzi nesto kaze a ne da nastavi raspravu dok je mec u toku.A decko je otisao i pokupio se iz svalcionice i otiso kuci.Da je Stimca ili Luku,pa i Bogdana otero u svlacionicu,ali ponajvise ova dvojica bi klececi se izvinjavala.A nije ni Micov neki klinac,ljudi pa on je i sa Dudom imao frku.Sad mi je zao sto nije Danguba tu on bi mogao na dva.A sto neko dole napisa da je Teo sebican,da gresi pasove.Licno sam danas i proslu utakmicu brojao,svi pasovi su bili ekstra kvaliteta.Jedina greska je sto ni nasi nekad sami ne ocekuju da ce pas stici do njih.Mislim da sad ovo znaci da ce Jovic morati da pusti m##a i ruku.Nije pet puta sutnuo za cele pripreme,a bek je?!Sve ostalo je kod njega ok.Radulju sam pratio celu Nba sezonu kad god je dobio priliku odlicno je koristio,ali bio je i tamo vrlo los u pik en rolu.Ali ledjnu tehniku je podigao za 300%,pa sad vi vidite da li i sedenje na Nba klupi donosi napredak u igri.Za Nedovica vam mogu reci da je jos veci atleta nego pre sto je otisao,tako da nam on mnogo nedostaje.Ja i daljem verujem u ove momke.Krenuce i Bogdan da kida,nekako mi instikt govori to i jos da po neko u svakoj utakmici zablista i mozemo daleko.

MisterS

pre 9 godina

Stvarno smo cirkus. Da te dusa zaboli sta nam se desava u najtrofejnijem sportu. Na kraju ladno idu i Jovic i Simonovic i to ce imati dobru minutazu, a setite se pocetka priprema kako smo se tesili da su oni tu samo radi jakih treninga. Svo postovanje momcima ali imamo bolje, pa Tepic,Paunic ili Keselj bi nam sad legli ko budali samar...

Wllaxy

pre 9 godina

Kaze "hoću da demantujem da sam bacio peškir, do toga nije došlo, nisam peškir ni imao u rukama" a na slici se vidi kako drzi peskir u ruci o_O (freakz, 24. avgust 2014 20:02)
Ali to isto znači da nije bacio peškir.
(bobo mk, 24. avgust 2014 22:24)

Hajde razmisli jos jednom o svemu sta je on rekao a sta si ti napisao mozda pogodis poentu da je on rekao da NIJE NI IMAO peskir u rukama a u stvari JESTE ga imao, tako da citava ta prica da li ga je bacio ili ga nije bacio i zasto ga nije bacio (ako nije) postaje potpuno irelevantna jer je vec u startu SLAGAO!!!

Sujeta

pre 9 godina

Djordjevic je bio vrhunski igrac,mnogim klincima uzor,meni prvom,ali kao trener mora jos mnogo da prodje.Micov je ispao kolateralna steta,arogancija i zelja za dokazivanjem djordjevica je ucinila svoje.Nek nam je bog u pomoci

expert

pre 9 godina

Đorđević se dosta promenio u odnosu na vreme kada je igrao. Zaključno sa onim oproštajnim mečom 2005. (ili beše 2006?) bio je mnogo kul lik, spreman za šalu i opuštenu komunikaciju. Sada je nekako ozbiljan, da se uplaši čovek kad ga gleda i sluša.

Apostol Pavle

pre 9 godina

Pa ako je Micov i to uradio trebao si da mu fino objasnis i da porazgovaras sa njim.SP najverovatnije necu gledati
(adgagsdfah, 24. avgust 2014 21:56)

To što ti nećeš gledati SP je veći gubitak za reprezentaciju od izostanka Micova. Molim te razmisli još jednom pre nego što doneseš tako strateški važnu odluku i okačiš posmatračke naočare o klin. Zaboravimo razlike i uskladimo toplomere! Srbija se uzda u tebe!

Žika Obretković

pre 9 godina

Mi uzimamo medalju?????
Ha ha ha ha ha ha ha ha
Ha ha ha ha ha ha ha ha
Ha ha ha ha ha ha ha ha

Uobičajeno nerealna očekivanja!

Rade Futog

pre 9 godina

Niti je bio pravi momenat, niti prilika za ovakvo ponasanje, posebno selektora. Pred put na SP, pred navijacima u utakmici koja je prvenstveno sluzila za razigravanje Tea i Krleta, Djordjevicevo treniranje strogoce i komentar posle meca je za svaku osudu. Nad igracem koji je medju pet glavnih u timu. Cela ova situacija mi sluti na zlo, na raspad, jos od odstranjivanja Bobana, Macvana i Savana, te pozivanja raznih zonskih mediokriteta. A puno sam ocekivao od ovog SP.

Talentovan trener, nikakav selektor

pre 9 godina

Mene samo zanima kako smo nakon početnog spiska od 29 imena došli do toga da smo deficitarni na čak 3 pozicije. Poseban skandal po meni je bio kad je Djordjević krenuo u skraćivanje spiska pre nego što je video ko će mu se pojaviti na prozivci. Tako smo u istom danu ostali bez 3 iskusna krilna centra (precrtao Savanovića i Mačvana a zatim mu Novica otkazao). I sada će morati da vodi 2 debitanta na toj poziciji od kojih nijedan nije spreman za visok nivo kvaliteta košarke. Ovo sa pojedinim igračima koji su ni krivi ni dužni, ušli na konačni spisak (a prvobitno pozvani da popune broj na treninzima) ne bih ni da komentarišem. Takve situacije se dešavaju samo našoj reprezentaciji.

Dragann

pre 9 godina

zamolio bih ove sto staju na stranu Micova da ne lupaju vise gluposti. Ako neko zna kakva atmosfera i ponasanje treba da bude u reprzentaciji onda je to Muta i Djordjevic, jedan je igrao a drugi je vodio tu zlatnu generaciju, o ponasanju mogu da kazem da je dres svetinja i da takvo ponasanje ne sme da se tolerise, o Mihi sve naj jer covek radi svoj posao dok neki nisu nikad ni jedan trening odradili a daju sebi oduska da komentarisu ovde i da pljuju po svakom. Decko je bio svestan da ce ispasti i eto odlucio se za ovaj potez. najmanje pokazao pored jos nekolicine

Bikan

pre 9 godina

Po ovoj izjavi vidi se da ne vaspitan. Mozda i nisi los decko ali trebas da naucis lekciju. To sto se ljutis sto te zamenio to je razumno, ali ovim izjavom da je trener bio "mozda prenervozan" tu se vidi da ga ne postujes.
Licno bih se razocaorao u Saleta ako te ne udalji sa ovog tima.

shoneUTD

pre 9 godina

Ne mora da znaci da je trener uvek u pravu..naravno da treba da slusaju trenera kao glavnog, ovde nije sigurno sta se desilo tako da ne treba osudjivati nikoga unapred...
Neko je komentarisao Mihajlovica i Matica(nisam siguran sta je bilo izmedji njih dvojice), ali sam procitao da Matic valjda nije igrao jer mu Mihajlovic nije garantovao da ce biti u prvom timu!?,a umesto njega igraju Stevanovic i Radovanovic, a Matic(igra za Celsi u prvom timu i trener Benfike je rekao kad su ga prodali, ode nam najbolji zadnji vezni u Evropi), ne igra kod Mihajlovica , pa razmislite ko je u pravu!

uvek Zvezda

pre 9 godina

Opet licno pre kolektivnog i subjektivno pre objektivnog....Tako je bilo i kad je Novica otkazao pa je rekao da nema obraza da zove Savana...Ovo je reprezentacija a ne privatan tim. Da ne bude zabune, ne opravdavam postupak igraca jer zaista ne znam sta se dogodilo tj. sta je rekao ali u svakom slucaju selektorova je poslednja i on je glavni. Takodje, nema opravdanja ni za Saletov postupak. Jednostavno to se tako ne radi. Za takve stvari postoji svlacionica... Ovo je kao na ulici..... Kako god, momci sve najbolje na prvenstvu...

Bogdan

pre 9 godina

Ovo nije pre svega pedagosko ponasanje od nekog ko je dobio veliku ulogu u nasoj kosarci, da bude trener reprezentacije jedne zemlje, pre svega to nije reprezentativno i dostojno velicine koju poseduje Djordjevic. Guranje igraca koje je uslikano, odbacivanje igraca koji je dao na rizik svoje zdravlje da bi prisustvovao pripremama od prvog dana, dobrim partijama u CSKA, defitnivno nije zasluzio ovakav tretman, narocito ne u pripremnom periodu. Treneru, ne trci pred rudu.

ue121

pre 9 godina

Možda je bio prenervozan zato sto je :
a) slabo doručkovao
b) tiho pevao himnu
c) Muta pričao loš vic
d) Micov uzeo njegov peškir
e) Novozelandjanima bio širi koš

Stri lee

pre 9 godina

Za sve koji uvidjaju bilo kakvu slicnost izmedju Mihe i Saleta Djordjevica, zelim da kazem da "jogurt nema pertle". Usput nemamo tim za polufinala, a i cetvrtfinale je daleko, daleko... A sve utakmice cu da gledam i iz sve snage da navijam za nase.

bobo mk

pre 9 godina

Kaze "hoću da demantujem da sam bacio peškir, do toga nije došlo, nisam peškir ni imao u rukama" a na slici se vidi kako drzi peskir u ruci o_O (freakz, 24. avgust 2014 20:02)
Ali to isto znači da nije bacio peškir.
Kako i da je, nije u redu i da pred publikom najuriš igrača kao psa, zato služi svlačionica. Požurilo se sa izjavama. U ovim trenutcima malo odmerenosti nije na odmet obojici. Ipak je jutro pametnije od večeri.

XIII_Apostol

pre 9 godina

Saleeeeeeeeeeeee!!!! I opet Saleeeeeeeee!!! A ovi klinci mogu da slusaju, igraju, uce i nadaju se da ce jednog dana Srbija da pamti njih kao Saleta. I kad pricaju sa njim da gledaju u pod. A ne ovo meni su naredili da mirujwm i ja sam sezrtvovao, ma zakopaj se bre i cuti decko, parketa i parketa treba da izuljas da bi bio saletu do kolena.

nex

pre 9 godina

Micov je tip igrača koji je nedostajao ovoj generaciji,
unosi samopouzdanje, nikog se ne plaši, može da izađe na crtu
i špancima i amerima, Đorđević pravi veliku grešku.

MRKI

pre 9 godina

Nešto se dešava sa trenerima Obradović Vujošević sada i Djordjević. Ne branim Micova ali zašto tako ne reaguje Duda. Guranje hvatanje za vrat od besa od strane trenera onda busanje u grudi igrača prilikom poentiranja. To su stvari za psihologe i pitanje je da li će Djordjević moći psihički da izdrzi sve pritiske. Možda je Nikolić trebao da bude selektor a Djordjević trener. Treba neko da smirije na klupi a ne da se samo sa klupe prenosi nervoza.

Dejanddddd

pre 9 godina

Nisam video šta se desilo na utakmici, ali ako ga je izbacio iz dvorane zbog bacanja peškira i zato što nije hteo da se okrene, onda Sale ima veliki problem.
P.S. Bio je sjajan igrač, ali ovo pokazuke da je dosta neiskusan kao trener, mislim da je prenaglio sa odlukom da ga izbaci. Bilo bi dobro da se smire strasti i da dodje do dogovora.

nebitan

pre 9 godina

Svi pominju cetiri beka, o koja cetiri beka pricate???Samo je Bogdan sa spiska bek i to je celu sezonu igrao pleja, Teo moze da igra beka, ali je daleko korisniji kao plej, a ako ce Markovic i Jovic da nam budu bek suteri onda necemo tablu pogoditi..Dakle, beka nema ko da menja, trojku igra Bjelica koji nema sut, ko ga menja necu ni da pominjem, cetvorka neiskusna i limitirana jedino petica ok pokrivena...Imamo veeoma ogranicen tim u napadackom smislu i ulazak u 8 najboljih bi bio veliki uspeh, to je realno trenutno stanje nase kosarke.

van bronhorts

pre 9 godina

ovako...navijam da uzmemo medalju a i ako puknemo,nema veze!jer,SALE DJORDJEVIC je neko zbog koga sam bio ponosan na svoju zemlju,i sve njegove igre u rep pamtim i pamticu!a pucali smo i sa mozda boljim selektorima i pucacemo!a Micovi i njemu slicni kad ubace 40 poena nekome u rep i sami nam donose pobede,onda cu ih gotiviti!ovako,SAMO SALE DJORDJEVIC!!

zozrzo

pre 9 godina

Selektor je prenervozan jer i nije pravi selektor i trener. Potrebno je da se razvija, kali, stice iskustvo, sazri. A ne odmah repka. Svaka cast na igrackoj karijeri koja je bila fenomenalna, ali to nista ne znaci u trenerskom poslu, cak je i remetilacki faktor jer svi ocekuju da kao trener dostigne one visine kao kad je bio igrac. Primer Moke Slavnica, genijalan igrac, smeker, inteligentan covek, ali kao trener dunster.

Zoran

pre 9 godina

Niste ni trebali da se kval. za SP, trebalo je da odu oni koji su vas pobedili na EP- Makedonija i Montenegro. Izgubiti od Novog Zelanda veca sramota je samo izgubiti na SP na tlu Evrope od Irana, kako je poslo.. .

opsa

pre 9 godina

..vidim mnogi pljuju Micova, Saleta...pa neke teorije zavere...nama ne valja Duda, Pesic...Deki, Miha...Nole..ko ce nama valjati..takav smo narod..

panteroid

pre 9 godina

Sta se pravite pametni covek bacio paskir kad ga je oterao.
I nista nije odbrusio ruzno Mihajlovicu ovaj Djordjevicu vec sebi u bradu promrljao ljut na seebe.
A vi sto lupate da je on ovo cekao da ode ste mi tek smešni.
Čovek se ljuti što je ZAMENJEN to znači da hoće da igra pobogu!!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (KUM, 24. avgust 2014 20:41)
Kume,ne odredjuje on da li ce i koliko da igra,zato i postoji trener u ekipi.Mozda bi i ja voleo da igram za Srbiju ali me selektor nije pozvao.

mg

pre 9 godina

Svaki vodja a u ovom slucaju to je Sasa, koji stavi sebe i svoj ego ispred svoje vojske i drzave, jeste za mene izdajnik, mozda je teska rec, ali ovo nije smeo Sale da uradi niposto.

krajisnik

pre 9 godina

selektor je glavni,igrac slusa njega ,a ne obrnuto i tacka.Sve najbolje reprezentaciji u Spaniji.Da se to desilo sa Krsticem,onda bi razmislio ko je u pravu,ovako zdravo micov

bora

pre 9 godina

Samo postavljanje Djordjevića za selektora,bio je truli kompromis i uvreda za struku.Ovo su samo posledice.Atmosfera u ekipi je očajna.Većina tih igrača radila je sa svetskim trenerima,i ne može im se početnik nametnuti kao autoritet.U samoj igri,oseća se Mutina ruka,divljanje,soliranje,nigde odbrane....Nek' nam je Bog u pomoći.

bravo sale

pre 9 godina

Sale, svaka čast. Ovako bi trebalo najuriti svakog ko misli da je iznad tima i da se bez njega ne može.Pa, makar nastupali i sa juniorima na SP.Šteta što Željko nije uradio isto 2005.

el_darinjo

pre 9 godina

nepotrebno dizanje tenzije kada ionako imamo tanak igrački fond. sada smo preslabi na spoljnim pozicijama al selektor je hteo da gradi autoritet na igraču za koga smatram da je mogao da bude veoma vazan šraf u našoj igri. pričanje o tome kako je dres reprezentacije svetinja je djordjeviceva demagogija jer je Micov sa zdravstvenim problemima hteo da igra za Srbiju. gledao sam svaki tim out, selektor je bio prenervozan, ne znam zašto...ovo mogu da razumem samo ako je imao pik na Micova i jedva je čekao da ga odstrani iz ekipe. a to što kaže da su igrala i veća imena u reprezentaciji, ja kažem da su i veća selektorska imena vodila reprezentaciju. mnogo bih ga više cenio da je recimo da je lepo sačekao da sve prenoći pa da onda donese odluku, nego ovako u afektu da deli nekom lekcije o lepom ponašanju u reprezentaciji. da se razumemo obozavao sam Saleta kao igraca, bio je veeeeliki igrac, ali upravo i to je najveći problem, jer mora pre svega da shvati da to što je kao igrač osvojio sve što se moglo osvojiti nije garancija da će to isto uraditi i kao trener. e sad, ako je Micov bio neko ko je kvario atmosferu u timu, onda će tim da se homogenizuje, a ako je bio ok tip, koji je imao fer odnos prema radu i saigračima,onda će ovo jako loše da se odrazi na nas nastup u Španiji. šteta, bila je ovo lepa šansa za Saleta, mislim da je definitivno neće iskoristiti...

Atilio

pre 9 godina

Evo odgovira za sve one "strucnjake" koji su pljuvali velikog Dudu Ivkovica zasto ne zove Micova u reprezentaciju...Duda je stari lisac koji je to osetio odma i jednostavno covek nije uopste zeleo da ima posla sa igracima poput Micova ili npr onog Labovica ...kojise cak usudio jednom prilikom da ispljuje Ivkovica...jednog od najboljih trenera u istoriji kosarke...zamislite to...c c c...Sale samo napred,drzimo ti palceve zasluzio si to...jednostavno si nas zaduzio kao igrac i to je to...a i vidi se da ovo radis sa puno strasti i emocija...momci srecno u Spaniji

adgagsdfah

pre 9 godina

Jovic,Kalinic,Simonovic,Bircevic,Katic
Kakva petorka.Djordjevicu pojma nemas.
Pa ako je Micov i to uradio trebao si da mu fino objasnis i da porazgovaras sa njim.SP najverovatnije necu gledati

Veliki navijac kosarkaske reprezentacije

pre 9 godina

Zanima me jedna stvar izvan ove "sapunice" i molio bih nekog strucnijeg da mi objasni, posto ocigledno nisam kosarkaski ekspert. S obzirom na novonastalu situaciju, kojom magijom selektor planira da igra SP sa 4 BEKA od kojih su TROJICA PLEJMEJKERI, a samo JEDAN KLASICNA DVOJKA???

Zli_Vuk

pre 9 godina

Ovako su i Pesica pljuvali kada je Radmana izbacio iz ekipe ....
na igracu je da radi ono sto mu treer kaze i tacka! A Pesic je objasnio u sred Amerike ko je i sta je,nadam se da ce i Sale...
Mali je dobar igrac,ali bi Djordjevicu trebao da se obraca sa VI,ako cemo iskreno....podrska Saletu,idemo na medalju! ;)

maja

pre 9 godina

Nije isto biti igrač ili trener. Izgleda mi da je Saletu malo udarilo u glavu ovo komandovanje, te galami na Radujicu, te na utakmici - daj ovom, daj onom. Ovi Novozelanđani mu razbucali koncept, igraju lepo, brzo, precizno, staloženo a kod nas dernjava i cirkus, menjaju se igrači tek tako. Naložio se Sale do neba, nije nikom prijatno sa njim iako se predstavlja ko baja iz kraja. Vidi se na klupi muk, kakva atmosvera. Za Micova mi je žao što je otišao,teško ćemo bez njega, plašim se da nije poslednji. Ne može i ne mora odrastao čovek da toleriše svašta, da imamo koju vijugu pride sve bi se dešavalo u svlačionici a ne ovako. I igrači će sada malo drugačije da misle.

čačanin

pre 9 godina

Čitam komentare 65kom. Micov kriv nije uredu što je bacio peškir pošto je zamenjen, selektor mora da drži disciplinu, kako Štimac i Krstić... i tako dalje.Nisu svi kao Krstić i Štimac, njima svaka čast ali ovde je 14 ljudi u ekipi svi su različiti selektor mora da bude i psiholog a ne da gura igrače u svlačionicu što se isto vidi kao i peškir, vrlo ružno od strane selektora!Autoritet se uspostavlja znanjem a ne na silu ko to nije shvatio teško će biti dobar trener.I još samo jedno podcenjujete igračke kvalitete ovog momka a on je sigurno bolji košarkaš nego što je Djordjević selektor, trenutno!Vrlo ružna slika sa utakmice pa poraz pada u drugi plan...

Wllaxy

pre 9 godina

“Ne želim da ulazim u dublju analizu. Pročitao sam šta je Sale izjavio u vezi sa mnom – hoću da demantujem da sam bacio peškir, do toga nije došlo, nisam peškir ni imao u rukama."

A ono što drži u ruci mora da je stolnjak koji mu je isheklala strina...

Stri lee

pre 9 godina

Nas realan domet je trece ili cetvrto mesto u grupi i posle prve eliminacione utakmice se vracamo kuci. Djordjevic je najbolji deo naseg tima nazalost i u igrackom pogledu. Tako je i Pesic ("dobro je i di si, kad za bolje nisi") besneo pa smo osvojili. Sad mozda budemo i drugi u grupi.

Pa!

pre 9 godina

Zato na spisku ostavis Tepica koji je kvalitetan igrac, koga momci vole pa je super za atmosferu i koji NIKAD sebe ne stavlja ispred ekipe. A Micov ostane pod znakom pitanja. Sada sa 4 beka ce biti stvarno tesko. Mada je i dalje ovo dobra ekipa. I Teodosic je odigrao jednu od svojih najboljih partija u reprezentaciji - izuzetno je bio koristan i ima sjajnu komunikaciju sa svakim saigracem.

C.

pre 9 godina

1 selektor nije smeo da dozvoli ovakvu glupost pred SP, a protom Micov je jako bitan, bas kao i Savan. Sale je gurnuo svoju sujetu ispred Srbije. Miha je uradio isto, rezultata se secamo.

ovo je srbija

pre 9 godina

Za razliku od prethodnika, ja bih ovu situaciju posmatrala sa aspekta profesionalizma i autoritativnosti vođe koji svim ostalim članovima tima treba isključivo da pozitivan primer - u svakom smislu.
To kakav je per se igrač koji je isključen iz tima, kako se on poneo u konkretnoj situaciji, da li je i u kom trenutku držao peškir i šta je s njim radio na terenu - to su irelevantni podaci.
Za ovakav gest i ponašanje vođe tima na parketu, bez obzira na značaj utakmice u pitanju, ne postoji opravdanje.
Kada ovakav prostakluk ne bi bio uobičajena pojava u Srbiji, počevši od mikronivoa (sopstvene kuće i porodice) pa nadalje, mi bismo kao i sav normalan svet danas živeli u XXI veku. Nažalost, ovo je slika i prilika Srbije danas.

Slabovidi

pre 9 godina

Decko je bacio peskir kada ga je vec
isterao sa terena.. tacnije izgurao, koja je to stamota da trener gura igraca, ko
god da je u pitanju!! pritom nama je taj Micov jedan od 5 igraca koji nesto doprinose ekipi a da nije divljanje za sebe i za herojstvo

KUM

pre 9 godina

Da li je smeo tako Mesini u CSKA da se ponasa? Naravno da nije. Ovde je dosao i umislio da je neki Jordan sta li i da se bez njega ne moze. E pa druze, mogla je Srbija i bez vecih od tebe. Nije slucajno to sto ga kod Dude nikad nije ni bilo. A za neke koji pominju Pesica, setite se samo kako je izbacio Radmanovica ili kako uopste nije ni poveo Scepu koji je tad bio na vrhuncu. Selektor Srbije mora da se postuje. Puna podrska Saletu! Idemo momci samo odgovorno i srce na teren jer kosarku umemo da igramo to je sigurno.
(Milos, 24. avgust 2014 20:48)

Selektor Srbije takođe treba da postuje igrače a ne da ih onako gura i pritom Reprezentacija treba da je iznad selektora viši ciljevi pobogu.
A ne lična sujeta nervoza šta god.
Greši Đorđević što ga odstranjuje!

miro split

pre 9 godina

Mislin da razlog ove svađe leži u stolicama.Pazite jednu stvar svi ovi košarkaši su dosta visoki ljudi i njima sidenje na ovin neudobnim stolicama djeluje pogubno na kičmu.Micov je jednostavno poludija kad je mora ponovo sist na to mučilište.Rješenje bi bilo da se umisto ovi stolica lipo stave ležaljke.Kad čovik ne igra lipo legne i izravna kičmu.Ne bi bilo svađe i skandala.

novica ubica

pre 9 godina

Nepotrebno ponizavanje igraca na samom mecu (nesto slicno kao zeljko sa bjelicom skoro) i nepotrebna i nedzentlmenska izjava Saleta posle ("mnooogo bolji igraci igrali od njega" "zavrsena karijera u reprezentaciji" itd). Nepotrebno i pomalo iskompleksirano. Peskir je Micov bacio posle. I da, dosao povredjen. Ako nam takav igrac ne treba ili ne treba covek sa takvim ponasanjem, ok, treba da podrzimo Saleta, ali mogao je jednostavno sastaviti spisak bez njega i to je to.

Ne daj se Sale!

pre 9 godina

Opste je poznato da je ovo zemlja selektora, predsednika, biznismena, doktora, ma za sve nas dragi Bog dao samo ne znamo sebi zivote da organizujemo i da ne pljujemo uspesnije od nas... Zaista imamo najgoru narav na svetu, ovde ili si pukovnik ili pokojnik a sude ti uglavnom neuki koji nisu kompetentni uopste da daju bilo kakve komentare!

Komshija Hashim

pre 9 godina

Slušajte ljudi, ja sam ekspert za košarku i ovo što cu vam reci u vezi sa ovim slucajem je tako: Djordjevic je nervozan jer nije uspeo da igracima nametne autoritet i ovaj slucaj sa Micicem je iscenirao namerno samo da drugim igracima pokaze misice a ustvari sam sebi je dao autogol jer se odrekao igraca koji je i pored ozlede hteo da igra na SP i koji je bio poptpuno motivisan a sa druge strane je uvukao nervozu u ekipi pred sam pocetak prvenstva, sto se negativno moze, a i ne mora, odraziti na rezultate.

Schaban

pre 9 godina

Nije uredu od strane Dordevica i Saveza da na vakav nacin zavrsavaju sa jednom reprezantativcem ili kandidatom za nacionalni tim..Bez obzira na nesporazum i razlike u misljenju nesme se dozvoliti da se urusava dostojanstvo jednog igraca..Zbog Tima i licnog dostojanstva..Nevalja Dordevicu.

Marko Blokovi

pre 9 godina

Eto vam ga grobari Đordjević, on će nas dotući. Od kada su 2002. grobari preuzeli KSS i mesta selektora samo nizemo neuspehe, ali koga briga, bitno je da oni uzimaju titule.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (travis, 24. avgust 2014 19:57)


Skroz netacan komentar. Svi nasi selektori od 1995 do 2002 su grobari ( Duda, Zeljko, Kari :) ). Dule dolazi 2003 i sa desetkovanim timom ne uzima medalju na EP - smenili ga i onda vracamo Zeljka 2004 - 2005. Njega nasledjuje Sakota zna se ciji je kadar koji ne prolazi grupu na SP, pa za njim Moka sa moskitosima koji takodje ne prolazi grupu. Posle Moke vracamo Dudu koji osvaja srebro 2009 i 2010 mu OTIMAJU finale SP. Posle toga duda ima jos 2 neuspesna EP 2011 i 2013. Zvezdini treneri Sakota i Moka nisu grupu prosli kada su nas vodili, a sve uspehe su doneli Grobari (Divac, Danilovic, Djordjevic, Paspalj, Tomasevic, Koturovic, Beric, Loncar Drobnjak i naravno Rebraca) plus zvezdasi Sasa Obradovic i Stojakovic koji nikada nije odigrao zvanicnu utakmicu za Zvezdu i plus Kralj Bodiroga koji je takodje Grobar iako nikada nije odigrao zvanicnu utakmicu za Partizan.

Ric

pre 9 godina

I kako ljudi pisu da je jedva docekao. Pa sto bi cekao cele pripreme da odradi i da sad ode. Nema logike. Isto tako je smesno da ljudi porede ovo sa Pesicem i Radmanovicem. Nama tad Radmanovic i nije bio nesto potreban jer bilo drugih igraca na njegovoj poziciji, al bez Micova ce biti haos. Sad ce po 35 min svaku tekmu da drzi Bogdana i da se pita sto ne pogadja svaki sut. I sta ako se on povredi?!

Doktor

pre 9 godina

Kakvo LICEMERJE u Srbiji!Kao svi podrzavaju Djordjevica,a za mesec dana ako bude lose isti ti ce traziti njegov odlazak i biti na strani Micova. Ja samo znam da je Micov s BOLESNOM JETROM dosao na pripreme. Sale ga je odgurao u svlacionicu da bi odglumio Vujosevica i Dudu,zbog autoriteta i tek tad je Micov bacio peskir i nesto opsovao sebi u bradu. Ne branim Micova,ali... Hvalio sam Saleta zbog drugarskog odnosa,mislim da mu je trebalo sve u svlacionici da kaze ,a ne da pred navijacima "izvodi cirkus"!

Sell

pre 9 godina

Mislim da moraju nekako da izglade odnose, hladne glave. Micov jeste odreagovao neprimereno, ali u afektu i siguran sam da se kaje zbog toga. Reprezentacija je svetinja, mora da bude iznad svakog igraca pojedinacno, ali i iznad selektora. U potpunosti podrzavam Saleta, ali je u ovom slucaju je situacija krajnje delikatna. Izostankom Micova, ostajemo sa 4 beka (slovima: CETIRI) od toga su 3 pleja, samo je Bogdan klasicna dvojka. U takvom sastavu nemamo sta da trazimo na SP. Toliko se pricalo o dobroj atmosferi tokom priprema i jedan mali incident na poslednjoj pripremnoj utakmici je sve pokvario. Nista cudno kod nas Srba.

Mad4Red

pre 9 godina

Ne znam dal pratite tog Micova decko ali kad god je trebao da dodje na pripreme zaduzi opremu i odmah kao neke fantomske povrede pa nisi Jordan aloo sine dres koji nosis su nosili mnogo veci igraci i od tebe i od Saleta!!! Nema takvog ponasanja pa da si osvojio sve moguce na svetu.... Sine to ponasanje kod mame i tate ovde NE!!!

freakz

pre 9 godina

Kaze "hoću da demantujem da sam bacio peškir, do toga nije došlo, nisam peškir ni imao u rukama" a na slici se vidi kako drzi peskir u ruci o_O

mrmlj

pre 9 godina

igrac koji na pripremnoj utakmici negoduje zbog izmene ce na prvenstvu da pravi jos vece probleme. treba ga najutiti pa ne znam ko da je u pitanju. zapitajte se zasto je nas sunovrat poceo nakon cuvene banane u indijanapolisu i koliku je ulogu u nasim uspesima pre toga igralo to sto su djordjevic, danilovic, bodiroga, divac, savic, rebraca, paspalj i ekipa slusali selektore bez ogovora i gledali u njih kao u bogove. mozda je micov i u pravu ali za direktan sukob sa saletom djordjevicem treba imati kredibilitet koji sa sobom nose rezultati. sami prosudite da li micovu njegov cv to dozvoljava.

Mickov

pre 9 godina

Đorđević na oproštajnoj utalmci nije nameravao da obuče res partizana, nije ga ni poneo, a onda mu je neko dobacio, nije mogao baš toliko da ide u tom svom nesimptaikusu, obukao dres i posle tri sekunde skinuo. Nikada, za razlku od Divca, Danilovića, paspalja... nije pomenuo partizan niti je došao u klub. Nje za selektora.

cvekla

pre 9 godina

Cak i da je u pravu Micov ovom izjavom jasno pokazuje da mu nije uopste krivo zbog toga sto se desilo i sto je izbacen, sto znaci da mu nije ni mnogo stalo.

Milos

pre 9 godina

Da li je smeo tako Mesini u CSKA da se ponasa? Naravno da nije. Ovde je dosao i umislio da je neki Jordan sta li i da se bez njega ne moze. E pa druze, mogla je Srbija i bez vecih od tebe. Nije slucajno to sto ga kod Dude nikad nije ni bilo. A za neke koji pominju Pesica, setite se samo kako je izbacio Radmanovica ili kako uopste nije ni poveo Scepu koji je tad bio na vrhuncu. Selektor Srbije mora da se postuje. Puna podrska Saletu! Idemo momci samo odgovorno i srce na teren jer kosarku umemo da igramo to je sigurno.

KUM

pre 9 godina

Sta se pravite pametni covek bacio paskir kad ga je oterao.
I nista nije odbrusio ruzno Mihajlovicu ovaj Djordjevicu vec sebi u bradu promrljao ljut na seebe.
A vi sto lupate da je on ovo cekao da ode ste mi tek smešni.
Čovek se ljuti što je ZAMENJEN to znači da hoće da igra pobogu!!!!

mrmlj

pre 9 godina

igrac koji na pripremnoj utakmici negoduje zbog izmene ce na prvenstvu da pravi jos vece probleme. treba ga najutiti pa ne znam ko da je u pitanju. zapitajte se zasto je nas sunovrat poceo nakon cuvene banane u indijanapolisu i koliku je ulogu u nasim uspesima pre toga igralo to sto su djordjevic, danilovic, bodiroga, divac, savic, rebraca, paspalj i ekipa slusali selektore bez ogovora i gledali u njih kao u bogove. mozda je micov i u pravu ali za direktan sukob sa saletom djordjevicem treba imati kredibilitet koji sa sobom nose rezultati. sami prosudite da li micovu njegov cv to dozvoljava.

KUM

pre 9 godina

VRAĆAJ ĐORĐEVIĆU MICOVA BRE!
Dosta mi je više "ludih glava"
Skroz bez razloga čoveče.
I Roben je negodovao secam sE Van Galu za izmenu pa šta je bilo,oterao ga iz kluba jel ?
Dosta mi je strogoce bre SRBIJA iznad svega ljudi.

jobgjo

pre 9 godina

Ja sam onaj na slici sa foto aparatom. Micov je bio ljut na izmenu, igraći sa klupe su mu pružali ruke za kratki pozdrav, on je to odbio. Sam sa sobom je nešto komentarisao, selektor je to čuo i prišao podigao ga sa klupe i rekao da ide u svlačionicu. Micov ga je par sekundi bledo gledao sa nevericom i onda krenuo put svlačionice.

Ludwig

pre 9 godina

Овај је имао несугласица и са Ивковићем. Па су овде неки нападали Ивковића, што га не зове у репрезентацију. Па неће бити да је сваки пут проблем код других!
А и не видим да се нешто истицао по квалитету.

cofi008

pre 9 godina

micov koja bi velicina ispao da si se izvinio selektoru..tako bi pokazao da stvarno zelis da igras za repku..ovako pokazujes i ti i sale da je ego iznad svega. nadjite resenje,treba nam najaci moguci tim

Izdaljinski

pre 9 godina

Čitam komentare većine posetilaca i vidim da je njima najvažniji peškir. Na slici ima peškir, ali to je nakon što ga je selektor udaljio. Ako je to treniranje discipline, moglo je i nakon utakmice, pred svima u svlačionici... Iskustvo i tolerancija nedostaju obojici...

Sram te bilo Micov

pre 9 godina

Sram te bilo mali. Postupak za svaku osudu. Da si velicina ljudska(igrac prosjecan) cutao bi i pokrio bi se po usima, a ne trazio satro neko opravdanje.

Ja

pre 9 godina

Interesantno kako se Sale Djordjevic "obracunava" s igracima i kaznjava ih za sve sto je on radio dok je bio igrac: povremeni nedostatak discipline, povremeno nepostovanje autoriteta i dogovora, preuzimanje odgovornosti na sebe i u neizradjenim situacijama... "Tucite svoju decu..." Jasno je da Micov nije ni izbliza taj kalibar, koji je bio Djordjevic kao igrac, ali u situaciji kad vise nemamo vanserijskih igraca i kad nam se igraci ne odazivaju na poziv za reprezentaciju, to se malo drugacije radi. Pokusava na silu da nametne trenerski autoritet, na osnovu onog koji je imao kao igrac, a tesko da je to pravi put. Ono s Raduljicom, ovo s Micovim, ovo kako daje izjave i njima "zakucava" Bogdanovica... To se tako ne radi. Veliki treneri to tako ne rade. Mada, i on je sam rekao da je svestan da nikad nece biti toliko veliki trener koliko je bio veliki igrac, pa, ono, ko priznaje... Kakogod, nek nam je sa srecom! SRBIJA!

Neko

pre 9 godina

Bravo Sale majstore,samo tako.Ovaj Micov je zesce bezobrazan i umisljen tip,skoro ko i Milicic i Radmanovic.Takvi nam ne trebaju,jer samo unistavaju atmosferu i nista ne urade,a ruku na srce i nisu neki igraci.

Aki

pre 9 godina

Sada sam siguran da cemo doziveti debakl na prvenstvu ne zato sto neigra Micov nije on nista posebno ali decko je dosao bolestan na pripreme nije zasluzijo da ga selektor gura iz hale pred publikom to se radi u cetri oka Teodosic i Krstic nisu u formi niti su fizicki spremni tako da pisi propalo.

vlade

pre 9 godina

micov.. posle onog faula protiv grčke, kojim si pokopao celu ekipu, treba da budeš manji od mahovog zrna! toliko... svaka dalja diskusija je suvišna.. to sale takođe zna..

Dejan.M...

pre 9 godina

ovi sto odma pluju po Saletom, ma ja, ima te pravo, nek se svako ponasa kako hoce, pa da bude ko nam evropskom u beogradu. disciplina je velki dijo uspeha, al to ljudi, sto se nisu nikad timsik sportom bavili, nemogu da razume! pa kad vidim jednog Stimac koko gine na terenu, neznam sto on da ostane kuci, a jeden Micov da ide! i ako ima Micov duplo vise talenta za kosarku! al' nije to sve! molim vas hejtere, cekajte bar prve dvje tri utakmice, pa onda da vidimo gdje od prilike stojimo... an ne vec sad lupat gluposti i nervirat sve NORMALNE navijace Srbije i kosarke! (izvinite moj pravopis, rodjen sam u njemackoj)

Samo

pre 9 godina

Micov se pravi malo naivan... Sale je pozurio sa izjavom jer je pre trebalo da obavi razgovor nasamo sa njim, ali i Micov se dobrano sada folira. Zbog obostrane prepotentnosti ostajemo bez igraca.

Ric

pre 9 godina

Jao sto ne volim ljude starog kova. Kapiram ja disciplinu i sve, al tacno mogu da zamislim kako je u Saletu proradio ego neki, tipa neces ti meni... Slicna prica kao sa Mihom. Ljudi nama je Micov preko potreban! Ko ce da igra beka ako se Bogdan povredi ili umori, ima i taj decko dusu ?! a i vidi se da nije u nekoj posebnoj formi... Posle svega sa Nedovicem ovo je kraj ako ostane pri ovoj odluci.

travis

pre 9 godina

Eto vam ga grobari Đordjević, on će nas dotući. Od kada su 2002. grobari preuzeli KSS i mesta selektora samo nizemo neuspehe, ali koga briga, bitno je da oni uzimaju titule.

stojakovic16

pre 9 godina

Kako vas nije sramota tebe,Velickovica i ostale nazovi "zvezde" zalim samo sto nisam imao vise srece u zivotu pa da postanem profesionalni kosarkas,sve bih dao za igranje u reprezentaciji sve,sta uradise ovi menadzeri ma to je strasno nadam se da ce ovi momci sto su ostali dati sve od sebe da razvalimo sve redom daj te ljudiii da NASA ZEMLJA BUDE OPET PRVAK SVETAAA!

kiza dedinjac

pre 9 godina

ti ces njemu da kazes da je bio prenervozan. coveku koji je u nevorovatnim trenutcima resavao utakmice. a sta si ti do sada tako cool uradio . e momce dalek je put do zvezda za tebe predalek. sale je vec tamo

jobgjo

pre 9 godina

Ja sam onaj na slici sa foto aparatom. Micov je bio ljut na izmenu, igraći sa klupe su mu pružali ruke za kratki pozdrav, on je to odbio. Sam sa sobom je nešto komentarisao, selektor je to čuo i prišao podigao ga sa klupe i rekao da ide u svlačionicu. Micov ga je par sekundi bledo gledao sa nevericom i onda krenuo put svlačionice.

kiza dedinjac

pre 9 godina

ti ces njemu da kazes da je bio prenervozan. coveku koji je u nevorovatnim trenutcima resavao utakmice. a sta si ti do sada tako cool uradio . e momce dalek je put do zvezda za tebe predalek. sale je vec tamo

Samo

pre 9 godina

Micov se pravi malo naivan... Sale je pozurio sa izjavom jer je pre trebalo da obavi razgovor nasamo sa njim, ali i Micov se dobrano sada folira. Zbog obostrane prepotentnosti ostajemo bez igraca.

Doktor

pre 9 godina

Kakvo LICEMERJE u Srbiji!Kao svi podrzavaju Djordjevica,a za mesec dana ako bude lose isti ti ce traziti njegov odlazak i biti na strani Micova. Ja samo znam da je Micov s BOLESNOM JETROM dosao na pripreme. Sale ga je odgurao u svlacionicu da bi odglumio Vujosevica i Dudu,zbog autoriteta i tek tad je Micov bacio peskir i nesto opsovao sebi u bradu. Ne branim Micova,ali... Hvalio sam Saleta zbog drugarskog odnosa,mislim da mu je trebalo sve u svlacionici da kaze ,a ne da pred navijacima "izvodi cirkus"!

stojakovic16

pre 9 godina

Kako vas nije sramota tebe,Velickovica i ostale nazovi "zvezde" zalim samo sto nisam imao vise srece u zivotu pa da postanem profesionalni kosarkas,sve bih dao za igranje u reprezentaciji sve,sta uradise ovi menadzeri ma to je strasno nadam se da ce ovi momci sto su ostali dati sve od sebe da razvalimo sve redom daj te ljudiii da NASA ZEMLJA BUDE OPET PRVAK SVETAAA!

mrmlj

pre 9 godina

igrac koji na pripremnoj utakmici negoduje zbog izmene ce na prvenstvu da pravi jos vece probleme. treba ga najutiti pa ne znam ko da je u pitanju. zapitajte se zasto je nas sunovrat poceo nakon cuvene banane u indijanapolisu i koliku je ulogu u nasim uspesima pre toga igralo to sto su djordjevic, danilovic, bodiroga, divac, savic, rebraca, paspalj i ekipa slusali selektore bez ogovora i gledali u njih kao u bogove. mozda je micov i u pravu ali za direktan sukob sa saletom djordjevicem treba imati kredibilitet koji sa sobom nose rezultati. sami prosudite da li micovu njegov cv to dozvoljava.

miro split

pre 9 godina

Mislin da razlog ove svađe leži u stolicama.Pazite jednu stvar svi ovi košarkaši su dosta visoki ljudi i njima sidenje na ovin neudobnim stolicama djeluje pogubno na kičmu.Micov je jednostavno poludija kad je mora ponovo sist na to mučilište.Rješenje bi bilo da se umisto ovi stolica lipo stave ležaljke.Kad čovik ne igra lipo legne i izravna kičmu.Ne bi bilo svađe i skandala.

Apostol Pavle

pre 9 godina

Pa ako je Micov i to uradio trebao si da mu fino objasnis i da porazgovaras sa njim.SP najverovatnije necu gledati
(adgagsdfah, 24. avgust 2014 21:56)

To što ti nećeš gledati SP je veći gubitak za reprezentaciju od izostanka Micova. Molim te razmisli još jednom pre nego što doneseš tako strateški važnu odluku i okačiš posmatračke naočare o klin. Zaboravimo razlike i uskladimo toplomere! Srbija se uzda u tebe!

Bogdan

pre 9 godina

Ovo nije pre svega pedagosko ponasanje od nekog ko je dobio veliku ulogu u nasoj kosarci, da bude trener reprezentacije jedne zemlje, pre svega to nije reprezentativno i dostojno velicine koju poseduje Djordjevic. Guranje igraca koje je uslikano, odbacivanje igraca koji je dao na rizik svoje zdravlje da bi prisustvovao pripremama od prvog dana, dobrim partijama u CSKA, defitnivno nije zasluzio ovakav tretman, narocito ne u pripremnom periodu. Treneru, ne trci pred rudu.

KUM

pre 9 godina

VRAĆAJ ĐORĐEVIĆU MICOVA BRE!
Dosta mi je više "ludih glava"
Skroz bez razloga čoveče.
I Roben je negodovao secam sE Van Galu za izmenu pa šta je bilo,oterao ga iz kluba jel ?
Dosta mi je strogoce bre SRBIJA iznad svega ljudi.

uvek Zvezda

pre 9 godina

Opet licno pre kolektivnog i subjektivno pre objektivnog....Tako je bilo i kad je Novica otkazao pa je rekao da nema obraza da zove Savana...Ovo je reprezentacija a ne privatan tim. Da ne bude zabune, ne opravdavam postupak igraca jer zaista ne znam sta se dogodilo tj. sta je rekao ali u svakom slucaju selektorova je poslednja i on je glavni. Takodje, nema opravdanja ni za Saletov postupak. Jednostavno to se tako ne radi. Za takve stvari postoji svlacionica... Ovo je kao na ulici..... Kako god, momci sve najbolje na prvenstvu...

KUM

pre 9 godina

Sta se pravite pametni covek bacio paskir kad ga je oterao.
I nista nije odbrusio ruzno Mihajlovicu ovaj Djordjevicu vec sebi u bradu promrljao ljut na seebe.
A vi sto lupate da je on ovo cekao da ode ste mi tek smešni.
Čovek se ljuti što je ZAMENJEN to znači da hoće da igra pobogu!!!!

Ric

pre 9 godina

Jao sto ne volim ljude starog kova. Kapiram ja disciplinu i sve, al tacno mogu da zamislim kako je u Saletu proradio ego neki, tipa neces ti meni... Slicna prica kao sa Mihom. Ljudi nama je Micov preko potreban! Ko ce da igra beka ako se Bogdan povredi ili umori, ima i taj decko dusu ?! a i vidi se da nije u nekoj posebnoj formi... Posle svega sa Nedovicem ovo je kraj ako ostane pri ovoj odluci.

Sell

pre 9 godina

Mislim da moraju nekako da izglade odnose, hladne glave. Micov jeste odreagovao neprimereno, ali u afektu i siguran sam da se kaje zbog toga. Reprezentacija je svetinja, mora da bude iznad svakog igraca pojedinacno, ali i iznad selektora. U potpunosti podrzavam Saleta, ali je u ovom slucaju je situacija krajnje delikatna. Izostankom Micova, ostajemo sa 4 beka (slovima: CETIRI) od toga su 3 pleja, samo je Bogdan klasicna dvojka. U takvom sastavu nemamo sta da trazimo na SP. Toliko se pricalo o dobroj atmosferi tokom priprema i jedan mali incident na poslednjoj pripremnoj utakmici je sve pokvario. Nista cudno kod nas Srba.

Talentovan trener, nikakav selektor

pre 9 godina

Mene samo zanima kako smo nakon početnog spiska od 29 imena došli do toga da smo deficitarni na čak 3 pozicije. Poseban skandal po meni je bio kad je Djordjević krenuo u skraćivanje spiska pre nego što je video ko će mu se pojaviti na prozivci. Tako smo u istom danu ostali bez 3 iskusna krilna centra (precrtao Savanovića i Mačvana a zatim mu Novica otkazao). I sada će morati da vodi 2 debitanta na toj poziciji od kojih nijedan nije spreman za visok nivo kvaliteta košarke. Ovo sa pojedinim igračima koji su ni krivi ni dužni, ušli na konačni spisak (a prvobitno pozvani da popune broj na treninzima) ne bih ni da komentarišem. Takve situacije se dešavaju samo našoj reprezentaciji.

Schaban

pre 9 godina

Nije uredu od strane Dordevica i Saveza da na vakav nacin zavrsavaju sa jednom reprezantativcem ili kandidatom za nacionalni tim..Bez obzira na nesporazum i razlike u misljenju nesme se dozvoliti da se urusava dostojanstvo jednog igraca..Zbog Tima i licnog dostojanstva..Nevalja Dordevicu.

van bronhorts

pre 9 godina

ovako...navijam da uzmemo medalju a i ako puknemo,nema veze!jer,SALE DJORDJEVIC je neko zbog koga sam bio ponosan na svoju zemlju,i sve njegove igre u rep pamtim i pamticu!a pucali smo i sa mozda boljim selektorima i pucacemo!a Micovi i njemu slicni kad ubace 40 poena nekome u rep i sami nam donose pobede,onda cu ih gotiviti!ovako,SAMO SALE DJORDJEVIC!!

expert

pre 9 godina

Đorđević se dosta promenio u odnosu na vreme kada je igrao. Zaključno sa onim oproštajnim mečom 2005. (ili beše 2006?) bio je mnogo kul lik, spreman za šalu i opuštenu komunikaciju. Sada je nekako ozbiljan, da se uplaši čovek kad ga gleda i sluša.

Izdaljinski

pre 9 godina

Čitam komentare većine posetilaca i vidim da je njima najvažniji peškir. Na slici ima peškir, ali to je nakon što ga je selektor udaljio. Ako je to treniranje discipline, moglo je i nakon utakmice, pred svima u svlačionici... Iskustvo i tolerancija nedostaju obojici...

Atilio

pre 9 godina

Evo odgovira za sve one "strucnjake" koji su pljuvali velikog Dudu Ivkovica zasto ne zove Micova u reprezentaciju...Duda je stari lisac koji je to osetio odma i jednostavno covek nije uopste zeleo da ima posla sa igracima poput Micova ili npr onog Labovica ...kojise cak usudio jednom prilikom da ispljuje Ivkovica...jednog od najboljih trenera u istoriji kosarke...zamislite to...c c c...Sale samo napred,drzimo ti palceve zasluzio si to...jednostavno si nas zaduzio kao igrac i to je to...a i vidi se da ovo radis sa puno strasti i emocija...momci srecno u Spaniji

Slabovidi

pre 9 godina

Decko je bacio peskir kada ga je vec
isterao sa terena.. tacnije izgurao, koja je to stamota da trener gura igraca, ko
god da je u pitanju!! pritom nama je taj Micov jedan od 5 igraca koji nesto doprinose ekipi a da nije divljanje za sebe i za herojstvo

Ric

pre 9 godina

I kako ljudi pisu da je jedva docekao. Pa sto bi cekao cele pripreme da odradi i da sad ode. Nema logike. Isto tako je smesno da ljudi porede ovo sa Pesicem i Radmanovicem. Nama tad Radmanovic i nije bio nesto potreban jer bilo drugih igraca na njegovoj poziciji, al bez Micova ce biti haos. Sad ce po 35 min svaku tekmu da drzi Bogdana i da se pita sto ne pogadja svaki sut. I sta ako se on povredi?!

nex

pre 9 godina

Micov je tip igrača koji je nedostajao ovoj generaciji,
unosi samopouzdanje, nikog se ne plaši, može da izađe na crtu
i špancima i amerima, Đorđević pravi veliku grešku.

bobo mk

pre 9 godina

Kaze "hoću da demantujem da sam bacio peškir, do toga nije došlo, nisam peškir ni imao u rukama" a na slici se vidi kako drzi peskir u ruci o_O (freakz, 24. avgust 2014 20:02)
Ali to isto znači da nije bacio peškir.
Kako i da je, nije u redu i da pred publikom najuriš igrača kao psa, zato služi svlačionica. Požurilo se sa izjavama. U ovim trenutcima malo odmerenosti nije na odmet obojici. Ipak je jutro pametnije od večeri.

el_darinjo

pre 9 godina

nepotrebno dizanje tenzije kada ionako imamo tanak igrački fond. sada smo preslabi na spoljnim pozicijama al selektor je hteo da gradi autoritet na igraču za koga smatram da je mogao da bude veoma vazan šraf u našoj igri. pričanje o tome kako je dres reprezentacije svetinja je djordjeviceva demagogija jer je Micov sa zdravstvenim problemima hteo da igra za Srbiju. gledao sam svaki tim out, selektor je bio prenervozan, ne znam zašto...ovo mogu da razumem samo ako je imao pik na Micova i jedva je čekao da ga odstrani iz ekipe. a to što kaže da su igrala i veća imena u reprezentaciji, ja kažem da su i veća selektorska imena vodila reprezentaciju. mnogo bih ga više cenio da je recimo da je lepo sačekao da sve prenoći pa da onda donese odluku, nego ovako u afektu da deli nekom lekcije o lepom ponašanju u reprezentaciji. da se razumemo obozavao sam Saleta kao igraca, bio je veeeeliki igrac, ali upravo i to je najveći problem, jer mora pre svega da shvati da to što je kao igrač osvojio sve što se moglo osvojiti nije garancija da će to isto uraditi i kao trener. e sad, ako je Micov bio neko ko je kvario atmosferu u timu, onda će tim da se homogenizuje, a ako je bio ok tip, koji je imao fer odnos prema radu i saigračima,onda će ovo jako loše da se odrazi na nas nastup u Španiji. šteta, bila je ovo lepa šansa za Saleta, mislim da je definitivno neće iskoristiti...

Veliki navijac kosarkaske reprezentacije

pre 9 godina

Zanima me jedna stvar izvan ove "sapunice" i molio bih nekog strucnijeg da mi objasni, posto ocigledno nisam kosarkaski ekspert. S obzirom na novonastalu situaciju, kojom magijom selektor planira da igra SP sa 4 BEKA od kojih su TROJICA PLEJMEJKERI, a samo JEDAN KLASICNA DVOJKA???

opsa

pre 9 godina

..vidim mnogi pljuju Micova, Saleta...pa neke teorije zavere...nama ne valja Duda, Pesic...Deki, Miha...Nole..ko ce nama valjati..takav smo narod..

nebitan

pre 9 godina

Svi pominju cetiri beka, o koja cetiri beka pricate???Samo je Bogdan sa spiska bek i to je celu sezonu igrao pleja, Teo moze da igra beka, ali je daleko korisniji kao plej, a ako ce Markovic i Jovic da nam budu bek suteri onda necemo tablu pogoditi..Dakle, beka nema ko da menja, trojku igra Bjelica koji nema sut, ko ga menja necu ni da pominjem, cetvorka neiskusna i limitirana jedino petica ok pokrivena...Imamo veeoma ogranicen tim u napadackom smislu i ulazak u 8 najboljih bi bio veliki uspeh, to je realno trenutno stanje nase kosarke.

Sujeta

pre 9 godina

Djordjevic je bio vrhunski igrac,mnogim klincima uzor,meni prvom,ali kao trener mora jos mnogo da prodje.Micov je ispao kolateralna steta,arogancija i zelja za dokazivanjem djordjevica je ucinila svoje.Nek nam je bog u pomoci

ue121

pre 9 godina

Možda je bio prenervozan zato sto je :
a) slabo doručkovao
b) tiho pevao himnu
c) Muta pričao loš vic
d) Micov uzeo njegov peškir
e) Novozelandjanima bio širi koš

Rade Futog

pre 9 godina

Niti je bio pravi momenat, niti prilika za ovakvo ponasanje, posebno selektora. Pred put na SP, pred navijacima u utakmici koja je prvenstveno sluzila za razigravanje Tea i Krleta, Djordjevicevo treniranje strogoce i komentar posle meca je za svaku osudu. Nad igracem koji je medju pet glavnih u timu. Cela ova situacija mi sluti na zlo, na raspad, jos od odstranjivanja Bobana, Macvana i Savana, te pozivanja raznih zonskih mediokriteta. A puno sam ocekivao od ovog SP.

C.

pre 9 godina

1 selektor nije smeo da dozvoli ovakvu glupost pred SP, a protom Micov je jako bitan, bas kao i Savan. Sale je gurnuo svoju sujetu ispred Srbije. Miha je uradio isto, rezultata se secamo.

Mad4Red

pre 9 godina

Ne znam dal pratite tog Micova decko ali kad god je trebao da dodje na pripreme zaduzi opremu i odmah kao neke fantomske povrede pa nisi Jordan aloo sine dres koji nosis su nosili mnogo veci igraci i od tebe i od Saleta!!! Nema takvog ponasanja pa da si osvojio sve moguce na svetu.... Sine to ponasanje kod mame i tate ovde NE!!!

Komshija Hashim

pre 9 godina

Slušajte ljudi, ja sam ekspert za košarku i ovo što cu vam reci u vezi sa ovim slucajem je tako: Djordjevic je nervozan jer nije uspeo da igracima nametne autoritet i ovaj slucaj sa Micicem je iscenirao namerno samo da drugim igracima pokaze misice a ustvari sam sebi je dao autogol jer se odrekao igraca koji je i pored ozlede hteo da igra na SP i koji je bio poptpuno motivisan a sa druge strane je uvukao nervozu u ekipi pred sam pocetak prvenstva, sto se negativno moze, a i ne mora, odraziti na rezultate.

Wllaxy

pre 9 godina

“Ne želim da ulazim u dublju analizu. Pročitao sam šta je Sale izjavio u vezi sa mnom – hoću da demantujem da sam bacio peškir, do toga nije došlo, nisam peškir ni imao u rukama."

A ono što drži u ruci mora da je stolnjak koji mu je isheklala strina...

zozrzo

pre 9 godina

Selektor je prenervozan jer i nije pravi selektor i trener. Potrebno je da se razvija, kali, stice iskustvo, sazri. A ne odmah repka. Svaka cast na igrackoj karijeri koja je bila fenomenalna, ali to nista ne znaci u trenerskom poslu, cak je i remetilacki faktor jer svi ocekuju da kao trener dostigne one visine kao kad je bio igrac. Primer Moke Slavnica, genijalan igrac, smeker, inteligentan covek, ali kao trener dunster.

krajisnik

pre 9 godina

selektor je glavni,igrac slusa njega ,a ne obrnuto i tacka.Sve najbolje reprezentaciji u Spaniji.Da se to desilo sa Krsticem,onda bi razmislio ko je u pravu,ovako zdravo micov

travis

pre 9 godina

Eto vam ga grobari Đordjević, on će nas dotući. Od kada su 2002. grobari preuzeli KSS i mesta selektora samo nizemo neuspehe, ali koga briga, bitno je da oni uzimaju titule.

maja

pre 9 godina

Nije isto biti igrač ili trener. Izgleda mi da je Saletu malo udarilo u glavu ovo komandovanje, te galami na Radujicu, te na utakmici - daj ovom, daj onom. Ovi Novozelanđani mu razbucali koncept, igraju lepo, brzo, precizno, staloženo a kod nas dernjava i cirkus, menjaju se igrači tek tako. Naložio se Sale do neba, nije nikom prijatno sa njim iako se predstavlja ko baja iz kraja. Vidi se na klupi muk, kakva atmosvera. Za Micova mi je žao što je otišao,teško ćemo bez njega, plašim se da nije poslednji. Ne može i ne mora odrastao čovek da toleriše svašta, da imamo koju vijugu pride sve bi se dešavalo u svlačionici a ne ovako. I igrači će sada malo drugačije da misle.

novica ubica

pre 9 godina

Nepotrebno ponizavanje igraca na samom mecu (nesto slicno kao zeljko sa bjelicom skoro) i nepotrebna i nedzentlmenska izjava Saleta posle ("mnooogo bolji igraci igrali od njega" "zavrsena karijera u reprezentaciji" itd). Nepotrebno i pomalo iskompleksirano. Peskir je Micov bacio posle. I da, dosao povredjen. Ako nam takav igrac ne treba ili ne treba covek sa takvim ponasanjem, ok, treba da podrzimo Saleta, ali mogao je jednostavno sastaviti spisak bez njega i to je to.

cvekla

pre 9 godina

Cak i da je u pravu Micov ovom izjavom jasno pokazuje da mu nije uopste krivo zbog toga sto se desilo i sto je izbacen, sto znaci da mu nije ni mnogo stalo.

Dejanddddd

pre 9 godina

Nisam video šta se desilo na utakmici, ali ako ga je izbacio iz dvorane zbog bacanja peškira i zato što nije hteo da se okrene, onda Sale ima veliki problem.
P.S. Bio je sjajan igrač, ali ovo pokazuke da je dosta neiskusan kao trener, mislim da je prenaglio sa odlukom da ga izbaci. Bilo bi dobro da se smire strasti i da dodje do dogovora.

Bikan

pre 9 godina

Po ovoj izjavi vidi se da ne vaspitan. Mozda i nisi los decko ali trebas da naucis lekciju. To sto se ljutis sto te zamenio to je razumno, ali ovim izjavom da je trener bio "mozda prenervozan" tu se vidi da ga ne postujes.
Licno bih se razocaorao u Saleta ako te ne udalji sa ovog tima.

KUM

pre 9 godina

Da li je smeo tako Mesini u CSKA da se ponasa? Naravno da nije. Ovde je dosao i umislio da je neki Jordan sta li i da se bez njega ne moze. E pa druze, mogla je Srbija i bez vecih od tebe. Nije slucajno to sto ga kod Dude nikad nije ni bilo. A za neke koji pominju Pesica, setite se samo kako je izbacio Radmanovica ili kako uopste nije ni poveo Scepu koji je tad bio na vrhuncu. Selektor Srbije mora da se postuje. Puna podrska Saletu! Idemo momci samo odgovorno i srce na teren jer kosarku umemo da igramo to je sigurno.
(Milos, 24. avgust 2014 20:48)

Selektor Srbije takođe treba da postuje igrače a ne da ih onako gura i pritom Reprezentacija treba da je iznad selektora viši ciljevi pobogu.
A ne lična sujeta nervoza šta god.
Greši Đorđević što ga odstranjuje!

Ja

pre 9 godina

Interesantno kako se Sale Djordjevic "obracunava" s igracima i kaznjava ih za sve sto je on radio dok je bio igrac: povremeni nedostatak discipline, povremeno nepostovanje autoriteta i dogovora, preuzimanje odgovornosti na sebe i u neizradjenim situacijama... "Tucite svoju decu..." Jasno je da Micov nije ni izbliza taj kalibar, koji je bio Djordjevic kao igrac, ali u situaciji kad vise nemamo vanserijskih igraca i kad nam se igraci ne odazivaju na poziv za reprezentaciju, to se malo drugacije radi. Pokusava na silu da nametne trenerski autoritet, na osnovu onog koji je imao kao igrac, a tesko da je to pravi put. Ono s Raduljicom, ovo s Micovim, ovo kako daje izjave i njima "zakucava" Bogdanovica... To se tako ne radi. Veliki treneri to tako ne rade. Mada, i on je sam rekao da je svestan da nikad nece biti toliko veliki trener koliko je bio veliki igrac, pa, ono, ko priznaje... Kakogod, nek nam je sa srecom! SRBIJA!

Marko Blokovi

pre 9 godina

Eto vam ga grobari Đordjević, on će nas dotući. Od kada su 2002. grobari preuzeli KSS i mesta selektora samo nizemo neuspehe, ali koga briga, bitno je da oni uzimaju titule.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (travis, 24. avgust 2014 19:57)


Skroz netacan komentar. Svi nasi selektori od 1995 do 2002 su grobari ( Duda, Zeljko, Kari :) ). Dule dolazi 2003 i sa desetkovanim timom ne uzima medalju na EP - smenili ga i onda vracamo Zeljka 2004 - 2005. Njega nasledjuje Sakota zna se ciji je kadar koji ne prolazi grupu na SP, pa za njim Moka sa moskitosima koji takodje ne prolazi grupu. Posle Moke vracamo Dudu koji osvaja srebro 2009 i 2010 mu OTIMAJU finale SP. Posle toga duda ima jos 2 neuspesna EP 2011 i 2013. Zvezdini treneri Sakota i Moka nisu grupu prosli kada su nas vodili, a sve uspehe su doneli Grobari (Divac, Danilovic, Djordjevic, Paspalj, Tomasevic, Koturovic, Beric, Loncar Drobnjak i naravno Rebraca) plus zvezdasi Sasa Obradovic i Stojakovic koji nikada nije odigrao zvanicnu utakmicu za Zvezdu i plus Kralj Bodiroga koji je takodje Grobar iako nikada nije odigrao zvanicnu utakmicu za Partizan.

čačanin

pre 9 godina

Čitam komentare 65kom. Micov kriv nije uredu što je bacio peškir pošto je zamenjen, selektor mora da drži disciplinu, kako Štimac i Krstić... i tako dalje.Nisu svi kao Krstić i Štimac, njima svaka čast ali ovde je 14 ljudi u ekipi svi su različiti selektor mora da bude i psiholog a ne da gura igrače u svlačionicu što se isto vidi kao i peškir, vrlo ružno od strane selektora!Autoritet se uspostavlja znanjem a ne na silu ko to nije shvatio teško će biti dobar trener.I još samo jedno podcenjujete igračke kvalitete ovog momka a on je sigurno bolji košarkaš nego što je Djordjević selektor, trenutno!Vrlo ružna slika sa utakmice pa poraz pada u drugi plan...

mrmlj

pre 9 godina

igrac koji na pripremnoj utakmici negoduje zbog izmene ce na prvenstvu da pravi jos vece probleme. treba ga najutiti pa ne znam ko da je u pitanju. zapitajte se zasto je nas sunovrat poceo nakon cuvene banane u indijanapolisu i koliku je ulogu u nasim uspesima pre toga igralo to sto su djordjevic, danilovic, bodiroga, divac, savic, rebraca, paspalj i ekipa slusali selektore bez ogovora i gledali u njih kao u bogove. mozda je micov i u pravu ali za direktan sukob sa saletom djordjevicem treba imati kredibilitet koji sa sobom nose rezultati. sami prosudite da li micovu njegov cv to dozvoljava.

shoneUTD

pre 9 godina

Ne mora da znaci da je trener uvek u pravu..naravno da treba da slusaju trenera kao glavnog, ovde nije sigurno sta se desilo tako da ne treba osudjivati nikoga unapred...
Neko je komentarisao Mihajlovica i Matica(nisam siguran sta je bilo izmedji njih dvojice), ali sam procitao da Matic valjda nije igrao jer mu Mihajlovic nije garantovao da ce biti u prvom timu!?,a umesto njega igraju Stevanovic i Radovanovic, a Matic(igra za Celsi u prvom timu i trener Benfike je rekao kad su ga prodali, ode nam najbolji zadnji vezni u Evropi), ne igra kod Mihajlovica , pa razmislite ko je u pravu!

Ne daj se Sale!

pre 9 godina

Opste je poznato da je ovo zemlja selektora, predsednika, biznismena, doktora, ma za sve nas dragi Bog dao samo ne znamo sebi zivote da organizujemo i da ne pljujemo uspesnije od nas... Zaista imamo najgoru narav na svetu, ovde ili si pukovnik ili pokojnik a sude ti uglavnom neuki koji nisu kompetentni uopste da daju bilo kakve komentare!

Ludwig

pre 9 godina

Овај је имао несугласица и са Ивковићем. Па су овде неки нападали Ивковића, што га не зове у репрезентацију. Па неће бити да је сваки пут проблем код других!
А и не видим да се нешто истицао по квалитету.

panteroid

pre 9 godina

Sta se pravite pametni covek bacio paskir kad ga je oterao.
I nista nije odbrusio ruzno Mihajlovicu ovaj Djordjevicu vec sebi u bradu promrljao ljut na seebe.
A vi sto lupate da je on ovo cekao da ode ste mi tek smešni.
Čovek se ljuti što je ZAMENJEN to znači da hoće da igra pobogu!!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (KUM, 24. avgust 2014 20:41)
Kume,ne odredjuje on da li ce i koliko da igra,zato i postoji trener u ekipi.Mozda bi i ja voleo da igram za Srbiju ali me selektor nije pozvao.

Aki

pre 9 godina

Sada sam siguran da cemo doziveti debakl na prvenstvu ne zato sto neigra Micov nije on nista posebno ali decko je dosao bolestan na pripreme nije zasluzijo da ga selektor gura iz hale pred publikom to se radi u cetri oka Teodosic i Krstic nisu u formi niti su fizicki spremni tako da pisi propalo.

Dejan.M...

pre 9 godina

ovi sto odma pluju po Saletom, ma ja, ima te pravo, nek se svako ponasa kako hoce, pa da bude ko nam evropskom u beogradu. disciplina je velki dijo uspeha, al to ljudi, sto se nisu nikad timsik sportom bavili, nemogu da razume! pa kad vidim jednog Stimac koko gine na terenu, neznam sto on da ostane kuci, a jeden Micov da ide! i ako ima Micov duplo vise talenta za kosarku! al' nije to sve! molim vas hejtere, cekajte bar prve dvje tri utakmice, pa onda da vidimo gdje od prilike stojimo... an ne vec sad lupat gluposti i nervirat sve NORMALNE navijace Srbije i kosarke! (izvinite moj pravopis, rodjen sam u njemackoj)

Stri lee

pre 9 godina

Za sve koji uvidjaju bilo kakvu slicnost izmedju Mihe i Saleta Djordjevica, zelim da kazem da "jogurt nema pertle". Usput nemamo tim za polufinala, a i cetvrtfinale je daleko, daleko... A sve utakmice cu da gledam i iz sve snage da navijam za nase.

Serbissimo

pre 9 godina

Mislin da razlog ove svađe leži u stolicama.Pazite jednu stvar svi ovi košarkaši su dosta visoki ljudi i njima sidenje na ovin neudobnim stolicama djeluje pogubno na kičmu.Micov je jednostavno poludija kad je mora ponovo sist na to mučilište.Rješenje bi bilo da se umisto ovi stolica lipo stave ležaljke.Kad čovik ne igra lipo legne i izravna kičmu.Ne bi bilo svađe i skandala.
(miro split, 24. avgust 2014 20:24)

Brate, koji si ti car, nasmeja me do suza svaka cast.

Space Jam

pre 9 godina

Djordjeviću sine, kao prvo, jutro je uvek pametnije od večeri. Kao drugo, moraš i te kako da razmišljaš o svakom igraču, kojeg si pozvao pod državnu zastavu, pa tako i o Micovu. Kao treće, bez obzira ko je u pravu, nije bilo ni vreme, ni mesto za onakve poteze. Mislim da i Krle i Teo bolje poznaju Vladu, pa si možda trebao i njih da pitaš za mišljenje pre donošenja konačne odluke. Kao četvrto, da bi neko bio dobar trener, nije garancija to što je bio sjajan igrač. Ni Žeravica, ni Duda, ni Maljković, ni Dule, a ni mnogi drugi naši poznati treneri nisu bili vrhunski igrači, pa su opet bili sjajni treneri. Kao peto, temperament nikada nije bila prednost, kad je trenerski posao u pitanju. I kao šesto, ako Micov ne zaslužuje da igra u reprezentaciji zbog svog karaktera, vaspitanja ili čega već, to si trebao mnogo ranije da uvidiš i saopštiš mu, a ne tek sinooć, pred sam put na takmičenje. Šteta zbog svega i svih nas.

bora

pre 9 godina

Samo postavljanje Djordjevića za selektora,bio je truli kompromis i uvreda za struku.Ovo su samo posledice.Atmosfera u ekipi je očajna.Većina tih igrača radila je sa svetskim trenerima,i ne može im se početnik nametnuti kao autoritet.U samoj igri,oseća se Mutina ruka,divljanje,soliranje,nigde odbrane....Nek' nam je Bog u pomoći.

freakz

pre 9 godina

Kaze "hoću da demantujem da sam bacio peškir, do toga nije došlo, nisam peškir ni imao u rukama" a na slici se vidi kako drzi peskir u ruci o_O

MRKI

pre 9 godina

Nešto se dešava sa trenerima Obradović Vujošević sada i Djordjević. Ne branim Micova ali zašto tako ne reaguje Duda. Guranje hvatanje za vrat od besa od strane trenera onda busanje u grudi igrača prilikom poentiranja. To su stvari za psihologe i pitanje je da li će Djordjević moći psihički da izdrzi sve pritiske. Možda je Nikolić trebao da bude selektor a Djordjević trener. Treba neko da smirije na klupi a ne da se samo sa klupe prenosi nervoza.

vlade

pre 9 godina

micov.. posle onog faula protiv grčke, kojim si pokopao celu ekipu, treba da budeš manji od mahovog zrna! toliko... svaka dalja diskusija je suvišna.. to sale takođe zna..

Neko

pre 9 godina

Bravo Sale majstore,samo tako.Ovaj Micov je zesce bezobrazan i umisljen tip,skoro ko i Milicic i Radmanovic.Takvi nam ne trebaju,jer samo unistavaju atmosferu i nista ne urade,a ruku na srce i nisu neki igraci.

Pa!

pre 9 godina

Zato na spisku ostavis Tepica koji je kvalitetan igrac, koga momci vole pa je super za atmosferu i koji NIKAD sebe ne stavlja ispred ekipe. A Micov ostane pod znakom pitanja. Sada sa 4 beka ce biti stvarno tesko. Mada je i dalje ovo dobra ekipa. I Teodosic je odigrao jednu od svojih najboljih partija u reprezentaciji - izuzetno je bio koristan i ima sjajnu komunikaciju sa svakim saigracem.

adgagsdfah

pre 9 godina

Jovic,Kalinic,Simonovic,Bircevic,Katic
Kakva petorka.Djordjevicu pojma nemas.
Pa ako je Micov i to uradio trebao si da mu fino objasnis i da porazgovaras sa njim.SP najverovatnije necu gledati

mg

pre 9 godina

Svaki vodja a u ovom slucaju to je Sasa, koji stavi sebe i svoj ego ispred svoje vojske i drzave, jeste za mene izdajnik, mozda je teska rec, ali ovo nije smeo Sale da uradi niposto.

XIII_Apostol

pre 9 godina

Saleeeeeeeeeeeee!!!! I opet Saleeeeeeeee!!! A ovi klinci mogu da slusaju, igraju, uce i nadaju se da ce jednog dana Srbija da pamti njih kao Saleta. I kad pricaju sa njim da gledaju u pod. A ne ovo meni su naredili da mirujwm i ja sam sezrtvovao, ma zakopaj se bre i cuti decko, parketa i parketa treba da izuljas da bi bio saletu do kolena.

konto

pre 9 godina

Da se dopunim: Na pleju smo jaki, Teodosić je lud igrač, zna da upropasti tekmu ali i da uništi svakog ko mu se nađe na putu uključujući i Amere i špansku bekovsku liniju jaku kao zemlja. U ovako limitiranoj reprezentaciji neophodan. Marković, sušta suprotnost, defanzivna zver, ofanzivno u čistoj igri beskoristan osim za prodore i iznuđivanje faulova (solidan levi ulaz), uglavnom, potreban i koristan. Jović iznenađujuće kompletan igrač, osveženje! Krila, Simonović (može trojka i ne mora) i Kalinić (skok) odlične fizičke predispozicije, solidna odbrana, borbenost i tu prestaje priča o njima. Krilni centri, ni krivi ni dužni tu, već sam dosta pisao o njima, Saletova greška i naša najveća rupa. Mitrović zelen, Birčević ABA liga igrač (Nadam se samo da to ne gura Muta, tri igrača Radničkog u reprezentaciji, samo još Malina i Lešić fale). Priču vadi Bjelica, može da prođe i kao 3 i kao 4, strašan potencijal, ima sve, visinu, šut, skok, pokretljivost, pregled igre i mora se priznati da je na njegov razvoj kao takvog igrača u znatnoj meri učestvovao Kari Pešić(!), fali mu samo sportskog bezobrazluka! Centri, ako pruže ono što mogu držte gaće! Braduljica monstrum, Krstić, igra leđima, poludistanca, nema mu ravnog! Katić preiskusan, iznervirao bi i nasamario i Neimara koji bi dobio tehničku. Štimac, ne možeš a da ne poštuješ trud koji dečko ulaže iako je realno antitalenat, šta da se radi. I na kraju, tuga, nešto što je trebalo biti naš najveći adut ispade fijasko. Pozicija dvojke gde su se fantastično trebali dopunjavati BB sa svojom haubicom i ubilačkim instinktom i dečko koji je prototip kompletnog modernog beka šutera, sa sjajnim ulazom, odrazom, promenom, nekom rukom. I kad na njih dodamo Micova od kojeg niko ne bi mogao da diše imali bi bekovsku liniju za narednih deset godina, nešto kao Španci u proteklom periodu. Ali avaj, mi smo Srbi. Nedović se povredio, Micov se uvredio i ostao nam BB a kad njega ne bude išlo (a moraće nekad i da ga ne ide) onda neće imati ko da ga menja a on će biti još više frustriran. i "divno".
Uglavnom, šta god da naši momci urade ja sam uz njih jer umesto da se brčkaju na Karibima oni igraju za TEBE I MENE I NAŠU ZEMLJU, ZAPAMTI TO!!!

Žika Obretković

pre 9 godina

Mi uzimamo medalju?????
Ha ha ha ha ha ha ha ha
Ha ha ha ha ha ha ha ha
Ha ha ha ha ha ha ha ha

Uobičajeno nerealna očekivanja!

cofi008

pre 9 godina

micov koja bi velicina ispao da si se izvinio selektoru..tako bi pokazao da stvarno zelis da igras za repku..ovako pokazujes i ti i sale da je ego iznad svega. nadjite resenje,treba nam najaci moguci tim

bravo sale

pre 9 godina

Sale, svaka čast. Ovako bi trebalo najuriti svakog ko misli da je iznad tima i da se bez njega ne može.Pa, makar nastupali i sa juniorima na SP.Šteta što Željko nije uradio isto 2005.

nex

pre 9 godina

Pažljivo sam pogledao reprizu, upadljivo je da je Micov bio u
startnoj petorci, a onda sekund pre početka ulazi Bogdanović
i imamo šest igrača na centru, Micov polazuje rukom šta će ovaj ovde,
onda ga zovu sa klupe i dečko izlazi, tu su ga već blamirali i provocirali, inače odlično je odigrao do incidenta.

Jimbo Jones

pre 9 godina

Previše nervoze,a pripremne su utakmice,šta će biti na takmičarskim....Trener mora imati autoritet,ali ne gradi se tako,prenaglo,preemotivno,da ne kažem kako još.Selektor mora biti najhladnije glave,da napravi kompromis,hemiju u ekipi,koriguje,upravo da bi se izbjegle ovakve situacije,strogo ali, pravedno,pa ako nema drugog izlaza,onda radikalno riješenje.Đorđević treba da raste sa ovom ekipom i na taj način gradi trenerski autoritet i harizmu,a ne na ovaj način.Je li bilo baš tako strašno da ga mora odstraniti iz tima??

Wllaxy

pre 9 godina

Kaze "hoću da demantujem da sam bacio peškir, do toga nije došlo, nisam peškir ni imao u rukama" a na slici se vidi kako drzi peskir u ruci o_O (freakz, 24. avgust 2014 20:02)
Ali to isto znači da nije bacio peškir.
(bobo mk, 24. avgust 2014 22:24)

Hajde razmisli jos jednom o svemu sta je on rekao a sta si ti napisao mozda pogodis poentu da je on rekao da NIJE NI IMAO peskir u rukama a u stvari JESTE ga imao, tako da citava ta prica da li ga je bacio ili ga nije bacio i zasto ga nije bacio (ako nije) postaje potpuno irelevantna jer je vec u startu SLAGAO!!!

Zli_Vuk

pre 9 godina

Ovako su i Pesica pljuvali kada je Radmana izbacio iz ekipe ....
na igracu je da radi ono sto mu treer kaze i tacka! A Pesic je objasnio u sred Amerike ko je i sta je,nadam se da ce i Sale...
Mali je dobar igrac,ali bi Djordjevicu trebao da se obraca sa VI,ako cemo iskreno....podrska Saletu,idemo na medalju! ;)

Milos

pre 9 godina

Da li je smeo tako Mesini u CSKA da se ponasa? Naravno da nije. Ovde je dosao i umislio da je neki Jordan sta li i da se bez njega ne moze. E pa druze, mogla je Srbija i bez vecih od tebe. Nije slucajno to sto ga kod Dude nikad nije ni bilo. A za neke koji pominju Pesica, setite se samo kako je izbacio Radmanovica ili kako uopste nije ni poveo Scepu koji je tad bio na vrhuncu. Selektor Srbije mora da se postuje. Puna podrska Saletu! Idemo momci samo odgovorno i srce na teren jer kosarku umemo da igramo to je sigurno.

forum,FB,google pamet

pre 9 godina

nemam pojma o cemu se ovde radi,
ali na jednoj strani je kosarkaska legenda,koji je sve osvojio sto moze u basketu,a na drugoj neki micov ?!

....i sad ja kao nesto diskutujem,tracarim,dajem svoje misljenje...?!

ps. danasnji klinci sve znaju,zahvaljujuci internetu..
samo ne znaju da predju ulicu sami.

Dragann

pre 9 godina

zamolio bih ove sto staju na stranu Micova da ne lupaju vise gluposti. Ako neko zna kakva atmosfera i ponasanje treba da bude u reprzentaciji onda je to Muta i Djordjevic, jedan je igrao a drugi je vodio tu zlatnu generaciju, o ponasanju mogu da kazem da je dres svetinja i da takvo ponasanje ne sme da se tolerise, o Mihi sve naj jer covek radi svoj posao dok neki nisu nikad ni jedan trening odradili a daju sebi oduska da komentarisu ovde i da pljuju po svakom. Decko je bio svestan da ce ispasti i eto odlucio se za ovaj potez. najmanje pokazao pored jos nekolicine

LEsa

pre 9 godina

E moj Sale, ne radi se to tako...dovoljna je bila odluka da ga zameniš. To je trebalo drugačije da se završi...da ga iskuliraš na utakmici, popričaš sa njim u svlačionici, iskritikuješ ga i tako ga nateraš da sam donese odluku da li će da igra i dalje ili ne.

Trojkom protiv uroka

pre 9 godina

Djordjevic ce brzo izgubiti podrsku igraca, medija i navijaca jer vrlo otvoreno brani svoju sujetu duplim arsinima. Kad hoce svima da se dopadne i skupi poene kod novinara prica kako je "njegova igracka karijera proslost na koju se ne treba osvrtati", ali cim dodje do bilo kakve problematicne situacije, a ova s Micovim nije prva, zauzima stav "jel znas ti ko sam ja bre.."
On je bivsi veliki igrac a sada trener pocetnik sa dve kratke i nesupele epizode u Milanu i Benetonu, pa bi mogao malo da se spusti na zemlju. @Cacanin, odlican komentar.

Nevoljni jeretik

pre 9 godina

Trener je svetinja, isto kao što je nekada bio učitelj u školi. Sve dok pokušavamo buljukativno, svi u horu, da odlučujemo od rezultata nema ništa.
(Mladen Mladenovic, 25. avgust 2014 09:21)

Pa i kada glasamo na izborima, buljukativno odlucujemo.
Da ih ukinemo?
Vidis, u USA ucitelj a i trener je neko ko prenosi znanje a od kvaliteta njegovog znanja i nacina na koji ga prenosi zavisi mu i status medju djacima i autoritet.
A najbolji i najcenjeniji su oni profesori koji se ne plase da udju u argumentovanu polemiku sa svojim ucenicima i - zamisli - nauce nesto i od njih. Jer covek se uci dok je ziv.
S druge strane, nasa stara skola koju dizemo u nebesa decenijama je proizvodila gomilu poslusnih klimoglavaca u svim segmentima drustva pa tako i u kosarci, koja je dugo odolevala losim okolnostima iskljucivo zahvaljujuci neverovatnom prirodnom talentu vanserijskih igraca kakav je BIO Aleksandar Djordjevic i mnogi pre i posle njega.
Od pocetka priprema zakacio se sa Raduljicom, sada s Micovim, Bogdanovicu, nasem najtalentovanijem igracu, ubija samopouzdanje izjavom "decko previse ocekuje od sebe" kao i Vujosevic onim hvatanjem za gusu.
P.S. - Mi smo zlato u Indijanapolisu ostvarili uprkos Kariju Pesicu a ne zahvaljujuci njemu, zaboravili ste svi da je Stojakovic u jednom trenutku hteo da napusti sampionat zbog njega. Sukob je ispeglao Divac koji je posle toga u svlacionici pred mec sa USA igracima odrzao govor koji je digao celu ekipu. Ostalo je istorija.

Mickov

pre 9 godina

Đorđević na oproštajnoj utalmci nije nameravao da obuče res partizana, nije ga ni poneo, a onda mu je neko dobacio, nije mogao baš toliko da ide u tom svom nesimptaikusu, obukao dres i posle tri sekunde skinuo. Nikada, za razlku od Divca, Danilovića, paspalja... nije pomenuo partizan niti je došao u klub. Nje za selektora.

Negativni

pre 9 godina

Super su mi ovi što sumnjaju u Saleta kao selektora. Ja nešto nisam primetio da je to tema. Tema je konflikt i Saletova reakcija na to. A ne da li će umeti da vodi reprezentaciju ili ne. Pola komentatora je promašilo temu. To znači da nam je školstvo u stanju raspada. Što se tiče Micova i njegove izjave, dodje mi da se ispovraćam. A još gore je što se ovde priča o njemu kao da je Džordan pa se bez njega ne može. Igrača kao što je Micov ima koliko hoćete, ali Sale je samo jedan. Vidim da mnogi očekuju medalju i pitam se na osnovu čega to očekuju? Ljudi, 21. vek je i svaka selendra ima kablovsku. Da li vi uopšte gledate košarku? Da li uopšte gledate našu košarku ili ono što je ostalo od nje? Za mene bi ulazak u polufinale bio nevidjen uspeh. Pre je realno očekivati četvrtfinale. Možda Sale i nije dobar selektor, ali o tome ćemo posle SP. Na kraju, potpuno podržavam potez Saleta Djordjevića, jer mora da se zna red, čak i u najgoroj reprezentaciji. A Micov neka se tako ponaša tamo gde je plaćen da igra, pa ćemo videti koliko će da igra.

pera

pre 9 godina

"...Ne želim da ulazim u njegove trenerske kvalitete, šta i kako dalje, to je to“, rekao je Micov u izjavi za B92.

Posle ove izjave,da li ima jos nekoga koji misli da Djordjevi treba ipak da pruzi sansu Micovu? Da li je neko obratio uopste paznju na ovaj deo izjave? Mislim na ono "da ne ulazim u njegove trenerske kvalitete".Igrac koji ovako nesto izjavi ne zasluzuje da ikad vise bude pozivan u reprezentaciju.

Public enemy

pre 9 godina

Kako postati neprihatelj drzave?
Jednostavno: Bacite peskir, tj lagano ga odbacite kada vas trener zamoli da napustite mec i nemojte biti covek od krvi i mesa koji ima neku emociju i reakciju!!! jer trener, gazda, sef u Srbiji je uvek i bezpogovorno u pravu!!! Jer mi Srbi sujetu i ego nemamo, tacnije jos ta boles' nije stigla iz daleke i obecane nam Evrope!!!

ovo je srbija

pre 9 godina

Za razliku od prethodnika, ja bih ovu situaciju posmatrala sa aspekta profesionalizma i autoritativnosti vođe koji svim ostalim članovima tima treba isključivo da pozitivan primer - u svakom smislu.
To kakav je per se igrač koji je isključen iz tima, kako se on poneo u konkretnoj situaciji, da li je i u kom trenutku držao peškir i šta je s njim radio na terenu - to su irelevantni podaci.
Za ovakav gest i ponašanje vođe tima na parketu, bez obzira na značaj utakmice u pitanju, ne postoji opravdanje.
Kada ovakav prostakluk ne bi bio uobičajena pojava u Srbiji, počevši od mikronivoa (sopstvene kuće i porodice) pa nadalje, mi bismo kao i sav normalan svet danas živeli u XXI veku. Nažalost, ovo je slika i prilika Srbije danas.

Sram te bilo Micov

pre 9 godina

Sram te bilo mali. Postupak za svaku osudu. Da si velicina ljudska(igrac prosjecan) cutao bi i pokrio bi se po usima, a ne trazio satro neko opravdanje.

Bikan

pre 9 godina

Da lepo pruže ruku jedno drugome i zaborave na sukob za dobrobit svih... Srbija iznad svega i svakoga!
(Srki, 24. avgust 2014 19:57)...
Srki, timski sportovi nisu demokratija - to je diktatura. Micov je posle tekme trebao da ze izvini treneru i da ga moli da ga ne izbaci. I trebao je da kaze "Sale najbolji trener" a ne "Necu da ulazim u negove trenerske kvalitete..."
Jer posto je pomenuo 'kvalitet' to znaci da on sumnja, ali nece da javno kaze to...
Nema nikakvo 'pruzanje ruku'..to ne funkcionise kao ulicni tim.

Nolan

pre 9 godina

(Negativni, 25. avgust 2014 01:11)

Stručnjak, pretpostavljam da si jako kompetentan pa da proglasiš naše školstvo takvim. Nego, šta ti znaš o košarci? Tvoj komentar se odnosi isključivo na odnose u reprezentaciji, reč nisi rekao o igri. Zato što verovatno veze nemaš. Jer da imaš, znao bi da ovim potezom Srbija ostaje samo sa Bogdanom na beku. Onda će "stručnjaci" staviti Teodosića na beka, njega koji asistencijama razigrava ekipu naročito centre i klasični je plej. Na plejevima ostaju Marković koji ne bi imao mesta ni u jednoj ozbiljnoj reprezentaciji i Jović koji nije loš ali je debitant.
Znao bi da nas buši Novi Zeland a da tajmaut Djordjevića zvuči gore nego Radonjićev. Da forsira Markovića koji šutevima lomi table a bekdor utrčavanja brani širenjem ruku posle primljenog koša.
Sale ovim potezom samo trenira strogoću kao slučaj Mihajlović - Ljajić i ovako oslabljenoj ekipi oduzima najstarijeg i najiskusnijeg igrača.
A zašto? Zato što je nezadovoljan odbio pozdrave drugih i seo na klupu. Svi koji su bili u Pioniru su samo to videli.
Većina koja ga brani radi to zbog njegove istorije i prozivaju Micova koji je uprkos bolesti jetre odlučio da igra za Srbiju. Znate kad je Žoc rekao na konferenciji PAO "to je samo istorija, nikog to sad ne zanima"...
Koje on trenerske kvalitete ima? 10 godina je trener a ništa nije postigao. Na stranu njegove trojke, svaka mu čast, ali ni on nije bezgrešan.
I nemojte uporedjivati izbacivanje Radmanovića sa ovim. Tad smo imali ol star igrače Pedju i Divca a sad u NBA imamo rezervu u Milvokiju.

konto

pre 9 godina

E ovako. Pre svega, mislim da je Saletova odluka bila prenagljena. Mogao je ovaj ispad da reši i na drugi način jer mislim da je njegova reakcija dobrim delom bila izazvana nervozom zbog loše igre i rezultata protiv NZ ali šta je tu je, selektor je, u krajnjem slučaju on je taj koji nosi ogromno breme odgovornosti i na kraju on je taj koji će odgovarati za postignut uspeh/neuspeh nakon SP. Očigledno je da naše nove zvezdice imaju preveliki ego, moš misliti, zamenio Micova, kao da je Jasikevičijus a ta legenda npr. to sebi ne bi dozvolila.A vi koji komentarišete, nije trebao, Micov nam je potreban očigledno ne shvatate poentu priče. Ovo je reprezentacija, igraš za svoju zemlju i zna se kakav odnos se tu zahteva, ili gineš sine ili budi lepo pošteniji i prema sebi i prema nama i reci nisam ja iz te priče, igram za pare, moja zemlja me ne zanima i "ćao"! Lepo kaže Sale, i ja bih pre gledao 12 Štimaca (koji je po meni antitalenat) koji kidaju i vidi se da dečko dušu ostavlja na terenu pa nek budemo i poslednji,baš me briga ali bar zna i on a i mi da je pokazao svetu da voli svoju zemlju i da je dao sve što je imao za nju. I na kraju, za ove "navijače" što pljuju dal' Simonovića dal' Bogdana jel vidite vi na njihovim licima da oni hoće da puknu od muke kad gube, da Simon mlatara onim rukama ko nenormalan a da bi Bogdan d**e dao da da trojku za pobedu, za svoju zemlju, dajte malo poštovanja za te momke koji IGRAJU ZA NAS! I da,, veeeliko poštovanje za simpatične Tall Blacks-e, zaslužili su ovaj aplauz na početku, ja sam siguran da su njihovi sunarodnici ponosni na njih šta god uradili jer ljudi igraju srcem. I ne samo oni, ceo svet gleda na njih sa simpatijama, na pravi način reprezentuju svoju zemlju i ne stide se svoje tradicije i običaja već se ponose njima!

Čeda

pre 9 godina

Svaka čast Djordjevicu ali kao bivsem igraču!
Za trenera,da se ne lažemo-nije,pogotovo ne DRŽAVNOG TIMA !
A Micov da malo sredi nerve !

KUM

pre 9 godina

Nije u redu sto se ovako ponašaju bahato prema Micovu jer nista strasno nije uradio.
Momak je dosao na pripreme iako mu su savetovali mirovanje,odradio ih igrao i sada ovako da postupaju sa njim a pritom je u top5 u nasem sastavu.
Stvarno smo čudan narod to je nevrrovatno.

iskreno

pre 9 godina

sale izgubio kompas još na početku,onom zavrzlamom oko novice i savana. bio je neponovljiv igrač,u ulozi trenera,selektora,pa i pedagoga se ipak ne snalazi. hteli mi to da priznamo ili ne - totalni promašaj...

KUM

pre 9 godina

Vi što branite Đorđevića jeste li zaboravili slučaj "Savanovic"
Đorđević reče kako je Savanovic rekao da ostavlja mesto mlađima.
A šta je posle rekao Savanović kada su ga pitali sto nije na spisku a?

Toni

pre 9 godina

"Setimo se Siniše Mihajlovića u fudbalu. Na njega se osulo drvlje i kamenje što je, zamislite, insistirao da se poštuju zastava i himna,odnosno, državni prerogativi zemlje koju igrači predstavljaju?!"

Jeste, ali je to radio uz obilato korištenje medijskog prostora, i slučaj izdigao na nivo razvoda popularne turbo'folk pjevačice. Uz malo takta i mentalnog treninga, mogao je to da riješi na obostrano zadovoljstvo, a ne da proziva po novinama i odbija potencijalne reprezentativce. Ponašao se kao da je posle njega nema nikoga i ništa. Uostalom, što trošiti mnogo riječi na Mihailovića, svi znaju njega i njegove manire...

Savi

pre 9 godina

Ne mogu da verujem da neki podrzavaju Micova. Iznervirao se kada je video da ce biti zamenjen,nije hteo da se pozdravi sa saigracima i nije reagovao kada ga je Djordjevic zvao i sta je trebao Djordjevic da uradi? Da se napravi lud i da onda i Micov i ostali igraci vide da to moze da prodje pa to ponove i na SP? To je bre totalno nepostovanje selektora najgore vrste! Mozda je moglo sve to blaze da prodje,da ga Djordjevic prvo izriba na klupi,pa onda i u svlacionici,ali opet ce takav igrac unositi nemir tokom celog SP.Moze samo prividno da se Micov kao smiri,ali da svo vreme u njemu nesto tinja,a da onda posle nekog poraza ponovo nesto obrusi Djordjevicu.Svaki put kada pomisli da ga zameni ili da mu uputi neku kritiku/zamerku treba da razmislja kako ce ovaj da raguje? I sta je pa taj Micov toliko pruzio do sada pa ce nam mnogo nedostajati?
Jel ste vec zaboravili EP kod nas i sukobe medju igracima,jer Obradovic nije hteo da sutne neke od njih na vreme?

Posejdon

pre 9 godina

Kada je Svetislav Kari Pesic izbacio Radmanovica iz ekipe i to na prvenstvu(a bili smo u deficitu na toj poziciji) verovatno je bio spreman da izdrzi kritike kojih nije bilo jer znamo kako je to prvenstvo zavrseno. Zato je postao jedan od nasih najboljih trenera, nadam se istom i sa Djordjevicem. Znamo kako je to kod nas Srba, il' si pukovnik il' pokojnik!

sumatrasss

pre 9 godina

Ko nije radio sa novijim generacijama ne zna šta su prava razmazena derišta.
Nema prigovaranja treneru i tačka. Trener snosi odgovornost za poraz, zato ćuti i igraj tvoju poziciju i budi oslonac za ceo tim. Prigovaraj protivnicima, sudiji, navijačima, ali ne svojima, a naročito ne selektoru koji te je tu doveo. Još na pripremnoj utokmici tako dramiti i prigovarati, to je baš ponizavajuće.
Puna podrška Saletu. Autoritet se čuva i na ovakav način. Gadno je, grozno je, ali neki red mora da se zna.

abc

pre 9 godina

Za svađu je potrebno dvoje, ali ipak je Micov bolestan došao na pripreme i crnči sa reprezentacijom već mesec dana. I nije jedini koji se ljuti. Umesto linka, evo ga copy/paste.
"Iskreno, u šoku sam! Razgovarao sam sa selektorom još u martu i tada mi je rekao da računa na mene, da imam još mnogo toga da pružim reprezentaciji. Ne znam, sada sam ostao bez teksta. Uhvatili ste me u trenutku dok sam se ukrcavao na avion, letim na more sa porodicom, a sve sam podredio tome da budem u Beogradu 9. jula na prozivci. Ne znam šta da kažem", rekao je Savanović za dnevni list "Sport" i dodao:

"Ne bi bilo nikakvih problema da mi je to saopštio. Ovako sam zaista razočaran zbog način na koji sam saznao za vest. A, ponoviću, sve sam podredio reprezentaciji. Mnogo me sve ovo 'žulja'", završio je.

NemanjaVac8

pre 9 godina

Ja vidim peskir u ruci... bar na ovoj slici.
Ma bre, put pod noge, sram ga bilo, jos komentarise Djordjeviceve trenerske kvalitete.
(Ilija, 24. avgust 2014 19:54)
...
Jesi li ti pročitao uopšte šta su rekli i jedan i drugi. Micov kaže da nije bacio peškir u treutku kada je izlazio iz igre.Oće da kaže da po njemu nije bilo razloga da ga Đorđević posle izbaci u svalčionicu, da je bila pregruba odluka...Micov je peškir bacio kada je krenuo put svlačionice.I to ga nije bacio na Đorđevića, već ga je bacio prema klupi.Dakle pekir je bacio posle odluke Đorđevića da ga istera u svalčionicu.Dakle prvo mu je Đorđević naredio da idu u svlačionicu, a Micov je potom bacio peškir.

Zoran

pre 9 godina

Niste ni trebali da se kval. za SP, trebalo je da odu oni koji su vas pobedili na EP- Makedonija i Montenegro. Izgubiti od Novog Zelanda veca sramota je samo izgubiti na SP na tlu Evrope od Irana, kako je poslo.. .

hope

pre 9 godina

Secam se prvenstva 2005 kad je Obradovic vec u pocetku video kakva ce atmosfera da vlada ali nije hteo da se zahvali nikom jer je znao da su to bili najbolji u tom momentu. Rezultat je bio katastrofalan! Da li bi bilo drukacije da je odstranio neke igrace sada ne znamo. Mislim da Djordjevic dosta nade i energije ulaze u atmosferu u timu, valjda zato sto je atmosfera u reprezantaciji kada je on igrao bila jako zasluzna za VELIKE uspehe njegove generacije. Kad su pocele pripreme napisao sam ovde da cu biti zadovoljan ako Sale vrati bar delic te atmosfere u reprezentaciju jer mislim da je to osnov za uspeh nacionalnog tima a kvaliteta i talenata ce Srbija uvek imati. Podrska Saletu!

marija

pre 9 godina

Neko, 24. avgust 2014 20:36)
Mozes reci da je umisljen,bezobrazan,ovakav,onakav,ali da nije neki igrac je jedna velika glupost.Falice dosta,trazice ga mnogi od vas koji ga sada pljuju.Sale ima dosta "kredita "kod svih nas,ali na ovakav nacin nije smeo da odreaguje,uopste ne volim kada ljudi imaju potrebu da od svega naprave cirkus.Mogao je posle utakmice da porazgovara sa njim,da ga lepo otpise sa spiska sa obrazlozenjem da se nije dovoljno pokazo na pripremnim utakmicama i dovidjenja.Jos samo da dodam odlican kosarkas nikako ne znaci odlican trener!!!

MisterS

pre 9 godina

Stvarno smo cirkus. Da te dusa zaboli sta nam se desava u najtrofejnijem sportu. Na kraju ladno idu i Jovic i Simonovic i to ce imati dobru minutazu, a setite se pocetka priprema kako smo se tesili da su oni tu samo radi jakih treninga. Svo postovanje momcima ali imamo bolje, pa Tepic,Paunic ili Keselj bi nam sad legli ko budali samar...

Bane

pre 9 godina

Sale je stara skola. Danasnji kosarkasi su na twitteru i ne mogu se prepoznati od tetovaza. U vezama su sa pevacicama i manekenkama. Uzaludno je za Saleta da trenira takvu reprezentaciju i za nas da to pratimo. U vremenu kada je sport komercijalizovan i postao soubiznis reprezentativna takmicenja su izgubila draz, i po meni su nebitna.

Lažni doktor Šćepan Mali

pre 9 godina

Mihajlović, Đorđević... Dokle će igračke legende da se uče trenerskom poslu na selekciji Srbije? Prsnućemo na svetskom prvenstvu.

Poručnik Draguljče

pre 9 godina

Mitrović, Birčević, Jović ovo su kvalitetni naši igrači bez angažmana u neki veći klub, Vasilije Micić - Bajern, Vladimir Micov - Galata. Sve mi se čini da "neko" namerno radi sve ovo da bi izvukao profit od prodaje prva tri igrača navedena u ovom tekstu koja ne samo da ne bi dobili minutažu na Mundo basketu, već ne bi mogli ni da idu tamo u zdravoj konkurenciji sa Micićem, Micovim, pa čak i Savanovićem i Mačvanom. P.S. Pogledaj te meč do pre izbacivanja Micova, dečko se bacao po terenu za svaku loptu i da "neko" nema profit od toga što ga gura sa klupe, pružio bi mu ruku!

danko

pre 9 godina

trener prvo mora da bude psiholog da bi imao uspeha.djordjevic je kratko trener a nije vodio klub godinama.ocigledna prijateljska kombinacija da se sale nacionale vrati vestacki u svet kosarke.po meni bolji izbor je sasa obradovic.elem, svako ko se bavio kosarkom zna da u ekipi imas 12 razlicitih licnosti koje moras uigrati da disu kao jedan.sve i da je bacio peskir i odbrusio mu, i ako je hteo da ga kazni mogao je ti na suptilniji nacin.a ne ovako.ako dobro igras a trener te stavi na klupu, svako ce nekako odreagovati,sem bjelice koji nema emocije i zbog cega ce uvek biti samo talenat. kratak je period da djordjevic upozna igrace i upozna njihove mane a i vrline.a samim tim i karakter.po meni,velika greska selektora (nisam rekao trenera).

Onokao..

pre 9 godina

To što ti nećeš gledati SP je veći gubitak za reprezentaciju od izostanka Micova. Molim te razmisli još jednom pre nego što doneseš tako strateški važnu odluku i okačiš posmatračke naočare o klin. Zaboravimo razlike i uskladimo toplomere! Srbija se uzda u tebe!
(Apostol Pavle, 24. avgust 2014 23:45)

Momcino, svaka cast, ovo je komentar zbog kojeg je vredelo citati ove komentare. Ovo i komentari koje postavlja @miro split, su nesto najsmesnije sto sam procitao od kada ne izlazi CKM...

munze

pre 9 godina

@zlozlo5

Hahaha. Crkoh na komentar. Uzged, ludi Bjelica igra i 5 ako ustreba. Tako da, nek je nama Bjelkan ziv i zdrav, ljubi ga brat munze, i niko nije nezamenljiv.

Kokan

pre 9 godina

Ne kontam ? Trebao bi u Saleta da gleda ko u ikonu. Osim toga , on je sef , i on se pita . Mora biti reda ,aloo...taj dres su nosili velika kosarkaska imena , i to ima da se cijeni. Da nije bilo njih , nebi bilo ni tog jos uvijek bijelog kosarkaskog hljeba koji jedu .

konto

pre 9 godina

Pre svega, apsolutno podržavam Saletovu odluku! Neka je on bio prenervozan ali sine, ti si Micov, igrač u reprezentaciji (i to ne zvezda kao što nisu ni u klubu već čovek zadatka), bitan šraf i vrlo koristan igrač. S druge strane ti je Sale Đorđević, treba li nešto da pišem uopšte o čoveku?! Van toga što je čovek živa legenda, on je selektor, njegova je AMIN, ispoštuj to. Da ga kritikujemo, možemo mi, ovde u komentarima i novinari, TI NE! Što se nisi Mesini tako brecao? A da, tamo ti ugovor visi. Sram te bilo!
E sad, kritika na koju JA imam pravu a TI NE! Ne pozvati Savanovića i Mačvana (Erceg vajda opravdano) ma moze kakvi god bili je veliki propust jer sa Mitrovićem (zelen) i Birčević (jednostavno, nije klasa reprezentativnog igrača) smo hendikepirani na toj poziciji! Još bez Micova, gubimo zamenu za Bogdana (realno je da ga nekad neće hteti, čovek je), usled povrede Nedovića a to je već veliki problem. Bogdan i Nedović su mogli velike stvari uraditi na prvenstvu, rešetati kao blesavi, dopunjavati se..nažalost, Bogdan sam mnogo teže, gubiće snagu, frustrirati s kad promaši a nema lufta da smiri glavu na klupi, šteta!

Markoni

pre 9 godina

Kad je Pesic poslao Radmanovica u publiku u sred Svetskog prvenstva u Indijanopolisu, sasvim ispravno, bilo je slicnih "strucnjaka" sa slicnim negativnim komentarima na njegov racun bas kao i sada. Pojedinac ne sme biti iznad tima i onaj ko to ne razume teeba da se preseli na tribine.

Stri lee

pre 9 godina

Nas realan domet je trece ili cetvrto mesto u grupi i posle prve eliminacione utakmice se vracamo kuci. Djordjevic je najbolji deo naseg tima nazalost i u igrackom pogledu. Tako je i Pesic ("dobro je i di si, kad za bolje nisi") besneo pa smo osvojili. Sad mozda budemo i drugi u grupi.

Tottenham

pre 9 godina

Ako cemo realno Micov je uvek nekako trazio razlog da ne igra za reprezentaciju, prvo kaze nije drzao peskir, na slici se vidi da je drzao peskir, koliko god da je Sale bio nervozan, ne bi ga bez potrebe poslao u svlacionicu, ipak mislim da se Micov pravi naivan i da se izvlaci.

nikola

pre 9 godina

Eto vam ga grobari Đordjević, on će nas dotući. Od kada su 2002. grobari preuzeli KSS i mesta selektora samo nizemo neuspehe, ali koga briga, bitno je da oni uzimaju titule.
(travis, 24. avgust 2014 19:57)

Moka,Sakota,a na celu saveza Kapicic.O cemu ti pricas covece?

bobson ns

pre 9 godina

Kakva gomila gluposti ? Ne znam zasto neko pokusava da bude selektor i zasto mnogi smatraju da je Dordjevic los trener. Vreme ce pokazati da li je ili nije. To sto je izbacio Micova ne govori o njegovim kvalitetima kao strucnjaka. A izjava Micova je mnogo bezobrazna (ako se procita izmedju redova)!

Pukovnik Bukovski

pre 9 godina

Nama-Srbima, ne treba nikakav rat i barut da bi se međusobno potamanili, ma koje vere bili!
Iz nekuh takvih sukoba, vratimo se "punog basa", iz nekih kao pobednici, jači, složniji...
Nadam se da je ovo drugo budući rezultat.
Sećam se cigara i piva na SP fudbalera, Radmanovićeve banane na SP košarkaša, tuče vaterpolista ispod tuševa, i sl.
Jedino je banana na kraju dala rezultat. Zlato!
Malo me je sramota, što smo ponekad takvi.

srx

pre 9 godina

Onomad je Radmanovic izbacen na mnogo grublji nacin u sred tajm-auta od strane Pesica...covjeka koji nas proslavi na EP i SP. Valjda je i on bio nekulturan. Tada je Radmanovic bio jedan od glavnih igraca. Covjek gulio bananu i nije slusao trenera.

Kad nasim trenerima pukne film...dzaba prica...letis iz mjesta.

Grobar

pre 9 godina

@Eto vam ga grobari Đordjević, on će nas dotući. Od kada su 2002. grobari preuzeli KSS i mesta selektora samo nizemo neuspehe, ali koga briga, bitno je da oni uzimaju titule.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (travis, 24. avgust 2014 19:57)

KAKO ZVEZDINA KRV NE MOZE DA CUTI. Pa sram te bilo. Kakve veze ima sto je Sale Djordjevic grobar? PA nikad, ni za hiljadu godina, to odlicno znate, Zvezda nece imati igraca kao sto je Sasa Djordjevic. Vi ste smesni u kosarci, smesni ste i u fudbalu od kad se raspala Jugoslavija. Nama nesto govorite a vi ste uzeli ono o cemu pricate uz pomoc bivsih republika. Nikad niste imali TIM DA JE STVARNO DOBAR SASTAVLJEN OD SRBA. Kad je to bilo i sta je tim sastavljen od srba (plus stranaca) bez hrvata i crnogoraca, nesto osvojio???

Bolje cuti/te.

Mi pricamo o kosarci on o Zvezdi. E nadam se da cete se jednom stvarno ugasiti pa makar i Partizan nestao zajedno sa vama, samo vas vise da ne bude. I omladinu ste unistili.

autostoper

pre 9 godina

Ljudi covek ga je poslao u svlacionicu,verovatno misleci da mu ubrzo u pauzi nesto kaze a ne da nastavi raspravu dok je mec u toku.A decko je otisao i pokupio se iz svalcionice i otiso kuci.Da je Stimca ili Luku,pa i Bogdana otero u svlacionicu,ali ponajvise ova dvojica bi klececi se izvinjavala.A nije ni Micov neki klinac,ljudi pa on je i sa Dudom imao frku.Sad mi je zao sto nije Danguba tu on bi mogao na dva.A sto neko dole napisa da je Teo sebican,da gresi pasove.Licno sam danas i proslu utakmicu brojao,svi pasovi su bili ekstra kvaliteta.Jedina greska je sto ni nasi nekad sami ne ocekuju da ce pas stici do njih.Mislim da sad ovo znaci da ce Jovic morati da pusti m##a i ruku.Nije pet puta sutnuo za cele pripreme,a bek je?!Sve ostalo je kod njega ok.Radulju sam pratio celu Nba sezonu kad god je dobio priliku odlicno je koristio,ali bio je i tamo vrlo los u pik en rolu.Ali ledjnu tehniku je podigao za 300%,pa sad vi vidite da li i sedenje na Nba klupi donosi napredak u igri.Za Nedovica vam mogu reci da je jos veci atleta nego pre sto je otisao,tako da nam on mnogo nedostaje.Ja i daljem verujem u ove momke.Krenuce i Bogdan da kida,nekako mi instikt govori to i jos da po neko u svakoj utakmici zablista i mozemo daleko.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Trener je svetinja, isto kao što je nekada bio učitelj u školi. Sve dok pokušavamo buljukativno, svi u horu, da odlučujemo od rezultata nema ništa. Setimo se Siniše Mihajlovića u fudbalu. Na njega se osulo drvlje i kamenje što je, zamislite, insistirao da se poštuju zastava i himna,odnosno, državni prerogativi zemlje koju igrači predstavljaju?! Trener mora da bude nedodirljiv a za rezultat mogu biti odgovorni samo igrači. Možemo da menjamo trenere kao na traci, što i radimo poslednjih tridesetak godina ali, treneri ne igraju. Prema tome..

Srbija među šljivama

pre 9 godina

Evo 150 komentara, zbog malog Micova.
Nadadm se da će da će redakcija B92 imati razumenjava da objavi ovaj totalno neutralni komentar.Idemo do bar polifinala.To je moje skromno mišljenje...

CM

pre 9 godina

Bolje bi za Srbiju bilo da je sebe odstranio iz reprezentacije, aahh da, onda ne bi dobio platicu, za razliku od Micova i ostalih momaka koji su tu za dz.

Vlada

pre 9 godina

“Ne želim da ulazim u dublju analizu. Pročitao sam šta je Sale izjavio u vezi sa mnom – hoću da demantujem da sam bacio peškir, do toga nije došlo, nisam peškir ni imao u rukama. Bravo,Micov tako treba samo istinu u lice! Sale puno uspeha i samo napred!!!http://youtu.be/T6wS_QggZc8

dm

pre 9 godina

Da se (nes)lazemo mnogo je slicnosti kao u ``slucaju Mihajlovic``....ja sam prvi bio za doticnog...koji nas je sve docnije totalno razocaro-kako egoekcentricnim potezima koji su realno bili na stetu reprezentacije i svih nas, tako i krajnim rezultatom~~~realno
Voleo sam cenio i postovao lik i delo ADj...i sad mi je drag kao lik kao sportska legenda iz mladosti...Ali [iskreno ne svidja mi se ovaj njegov stav o odnos prema igracima...od strarta je tu previse ``situacija`` i nekih sukoba,nedoumica,premisljanja,...alo rodjaci pa svi ste tu radi postizanja zajednickog cilja, a trener to mora prvi da zna i nametne taj nacin razmisljanja ostalima.I previse od mene...

Griffin

pre 9 godina

(adgagsdfah, 24. avgust 2014 21:56) Nije ti palo na pamet da mu je objasnjavao sto sta vec 40 puta? Mozda..Mozda i nije.Nisam Vanga! Mene vise cudi kako nas nisu dobili sa 30 razlike? Ljudi su nepromasivi. A mi smo bili ocajni.Raduje me veliki broj postignutih koseva ipak.

Nikola

pre 9 godina

@Navijač PARTIZANA iz Vukovara!
Vi navijaci iz Vukovara bas ne mirisete reprezentaciju Srbije. Doduse sumnjama da ti je uopste stalo i do Partizana.

uvek Zvezda

pre 9 godina

(Grobar, 25. avgust 2014 02:04)

Au brate mili, koliko tebi nije dobro..... Koliki je to stepen mrznje..A da ne pricamo o neistinama ali dobro to je vasa politika....

travis

pre 9 godina

Eto vam ga grobari Đordjević, on će nas dotući. Od kada su 2002. grobari preuzeli KSS i mesta selektora samo nizemo neuspehe, ali koga briga, bitno je da oni uzimaju titule.

kiza dedinjac

pre 9 godina

ti ces njemu da kazes da je bio prenervozan. coveku koji je u nevorovatnim trenutcima resavao utakmice. a sta si ti do sada tako cool uradio . e momce dalek je put do zvezda za tebe predalek. sale je vec tamo

Ric

pre 9 godina

Jao sto ne volim ljude starog kova. Kapiram ja disciplinu i sve, al tacno mogu da zamislim kako je u Saletu proradio ego neki, tipa neces ti meni... Slicna prica kao sa Mihom. Ljudi nama je Micov preko potreban! Ko ce da igra beka ako se Bogdan povredi ili umori, ima i taj decko dusu ?! a i vidi se da nije u nekoj posebnoj formi... Posle svega sa Nedovicem ovo je kraj ako ostane pri ovoj odluci.

Komshija Hashim

pre 9 godina

Slušajte ljudi, ja sam ekspert za košarku i ovo što cu vam reci u vezi sa ovim slucajem je tako: Djordjevic je nervozan jer nije uspeo da igracima nametne autoritet i ovaj slucaj sa Micicem je iscenirao namerno samo da drugim igracima pokaze misice a ustvari sam sebi je dao autogol jer se odrekao igraca koji je i pored ozlede hteo da igra na SP i koji je bio poptpuno motivisan a sa druge strane je uvukao nervozu u ekipi pred sam pocetak prvenstva, sto se negativno moze, a i ne mora, odraziti na rezultate.

Neko

pre 9 godina

Bravo Sale majstore,samo tako.Ovaj Micov je zesce bezobrazan i umisljen tip,skoro ko i Milicic i Radmanovic.Takvi nam ne trebaju,jer samo unistavaju atmosferu i nista ne urade,a ruku na srce i nisu neki igraci.

Bikan

pre 9 godina

Po ovoj izjavi vidi se da ne vaspitan. Mozda i nisi los decko ali trebas da naucis lekciju. To sto se ljutis sto te zamenio to je razumno, ali ovim izjavom da je trener bio "mozda prenervozan" tu se vidi da ga ne postujes.
Licno bih se razocaorao u Saleta ako te ne udalji sa ovog tima.

Mickov

pre 9 godina

Đorđević na oproštajnoj utalmci nije nameravao da obuče res partizana, nije ga ni poneo, a onda mu je neko dobacio, nije mogao baš toliko da ide u tom svom nesimptaikusu, obukao dres i posle tri sekunde skinuo. Nikada, za razlku od Divca, Danilovića, paspalja... nije pomenuo partizan niti je došao u klub. Nje za selektora.

Zoran

pre 9 godina

Niste ni trebali da se kval. za SP, trebalo je da odu oni koji su vas pobedili na EP- Makedonija i Montenegro. Izgubiti od Novog Zelanda veca sramota je samo izgubiti na SP na tlu Evrope od Irana, kako je poslo.. .

stojakovic16

pre 9 godina

Kako vas nije sramota tebe,Velickovica i ostale nazovi "zvezde" zalim samo sto nisam imao vise srece u zivotu pa da postanem profesionalni kosarkas,sve bih dao za igranje u reprezentaciji sve,sta uradise ovi menadzeri ma to je strasno nadam se da ce ovi momci sto su ostali dati sve od sebe da razvalimo sve redom daj te ljudiii da NASA ZEMLJA BUDE OPET PRVAK SVETAAA!

vlade

pre 9 godina

micov.. posle onog faula protiv grčke, kojim si pokopao celu ekipu, treba da budeš manji od mahovog zrna! toliko... svaka dalja diskusija je suvišna.. to sale takođe zna..

KUM

pre 9 godina

VRAĆAJ ĐORĐEVIĆU MICOVA BRE!
Dosta mi je više "ludih glava"
Skroz bez razloga čoveče.
I Roben je negodovao secam sE Van Galu za izmenu pa šta je bilo,oterao ga iz kluba jel ?
Dosta mi je strogoce bre SRBIJA iznad svega ljudi.

Dragann

pre 9 godina

zamolio bih ove sto staju na stranu Micova da ne lupaju vise gluposti. Ako neko zna kakva atmosfera i ponasanje treba da bude u reprzentaciji onda je to Muta i Djordjevic, jedan je igrao a drugi je vodio tu zlatnu generaciju, o ponasanju mogu da kazem da je dres svetinja i da takvo ponasanje ne sme da se tolerise, o Mihi sve naj jer covek radi svoj posao dok neki nisu nikad ni jedan trening odradili a daju sebi oduska da komentarisu ovde i da pljuju po svakom. Decko je bio svestan da ce ispasti i eto odlucio se za ovaj potez. najmanje pokazao pored jos nekolicine

Doktor

pre 9 godina

Kakvo LICEMERJE u Srbiji!Kao svi podrzavaju Djordjevica,a za mesec dana ako bude lose isti ti ce traziti njegov odlazak i biti na strani Micova. Ja samo znam da je Micov s BOLESNOM JETROM dosao na pripreme. Sale ga je odgurao u svlacionicu da bi odglumio Vujosevica i Dudu,zbog autoriteta i tek tad je Micov bacio peskir i nesto opsovao sebi u bradu. Ne branim Micova,ali... Hvalio sam Saleta zbog drugarskog odnosa,mislim da mu je trebalo sve u svlacionici da kaze ,a ne da pred navijacima "izvodi cirkus"!

Sram te bilo Micov

pre 9 godina

Sram te bilo mali. Postupak za svaku osudu. Da si velicina ljudska(igrac prosjecan) cutao bi i pokrio bi se po usima, a ne trazio satro neko opravdanje.

adgagsdfah

pre 9 godina

Jovic,Kalinic,Simonovic,Bircevic,Katic
Kakva petorka.Djordjevicu pojma nemas.
Pa ako je Micov i to uradio trebao si da mu fino objasnis i da porazgovaras sa njim.SP najverovatnije necu gledati

Milos

pre 9 godina

Da li je smeo tako Mesini u CSKA da se ponasa? Naravno da nije. Ovde je dosao i umislio da je neki Jordan sta li i da se bez njega ne moze. E pa druze, mogla je Srbija i bez vecih od tebe. Nije slucajno to sto ga kod Dude nikad nije ni bilo. A za neke koji pominju Pesica, setite se samo kako je izbacio Radmanovica ili kako uopste nije ni poveo Scepu koji je tad bio na vrhuncu. Selektor Srbije mora da se postuje. Puna podrska Saletu! Idemo momci samo odgovorno i srce na teren jer kosarku umemo da igramo to je sigurno.

KUM

pre 9 godina

Sta se pravite pametni covek bacio paskir kad ga je oterao.
I nista nije odbrusio ruzno Mihajlovicu ovaj Djordjevicu vec sebi u bradu promrljao ljut na seebe.
A vi sto lupate da je on ovo cekao da ode ste mi tek smešni.
Čovek se ljuti što je ZAMENJEN to znači da hoće da igra pobogu!!!!

Mad4Red

pre 9 godina

Ne znam dal pratite tog Micova decko ali kad god je trebao da dodje na pripreme zaduzi opremu i odmah kao neke fantomske povrede pa nisi Jordan aloo sine dres koji nosis su nosili mnogo veci igraci i od tebe i od Saleta!!! Nema takvog ponasanja pa da si osvojio sve moguce na svetu.... Sine to ponasanje kod mame i tate ovde NE!!!

van bronhorts

pre 9 godina

ovako...navijam da uzmemo medalju a i ako puknemo,nema veze!jer,SALE DJORDJEVIC je neko zbog koga sam bio ponosan na svoju zemlju,i sve njegove igre u rep pamtim i pamticu!a pucali smo i sa mozda boljim selektorima i pucacemo!a Micovi i njemu slicni kad ubace 40 poena nekome u rep i sami nam donose pobede,onda cu ih gotiviti!ovako,SAMO SALE DJORDJEVIC!!

mrmlj

pre 9 godina

igrac koji na pripremnoj utakmici negoduje zbog izmene ce na prvenstvu da pravi jos vece probleme. treba ga najutiti pa ne znam ko da je u pitanju. zapitajte se zasto je nas sunovrat poceo nakon cuvene banane u indijanapolisu i koliku je ulogu u nasim uspesima pre toga igralo to sto su djordjevic, danilovic, bodiroga, divac, savic, rebraca, paspalj i ekipa slusali selektore bez ogovora i gledali u njih kao u bogove. mozda je micov i u pravu ali za direktan sukob sa saletom djordjevicem treba imati kredibilitet koji sa sobom nose rezultati. sami prosudite da li micovu njegov cv to dozvoljava.

zozrzo

pre 9 godina

Selektor je prenervozan jer i nije pravi selektor i trener. Potrebno je da se razvija, kali, stice iskustvo, sazri. A ne odmah repka. Svaka cast na igrackoj karijeri koja je bila fenomenalna, ali to nista ne znaci u trenerskom poslu, cak je i remetilacki faktor jer svi ocekuju da kao trener dostigne one visine kao kad je bio igrac. Primer Moke Slavnica, genijalan igrac, smeker, inteligentan covek, ali kao trener dunster.

Atilio

pre 9 godina

Evo odgovira za sve one "strucnjake" koji su pljuvali velikog Dudu Ivkovica zasto ne zove Micova u reprezentaciju...Duda je stari lisac koji je to osetio odma i jednostavno covek nije uopste zeleo da ima posla sa igracima poput Micova ili npr onog Labovica ...kojise cak usudio jednom prilikom da ispljuje Ivkovica...jednog od najboljih trenera u istoriji kosarke...zamislite to...c c c...Sale samo napred,drzimo ti palceve zasluzio si to...jednostavno si nas zaduzio kao igrac i to je to...a i vidi se da ovo radis sa puno strasti i emocija...momci srecno u Spaniji

Žika Obretković

pre 9 godina

Mi uzimamo medalju?????
Ha ha ha ha ha ha ha ha
Ha ha ha ha ha ha ha ha
Ha ha ha ha ha ha ha ha

Uobičajeno nerealna očekivanja!

Sujeta

pre 9 godina

Djordjevic je bio vrhunski igrac,mnogim klincima uzor,meni prvom,ali kao trener mora jos mnogo da prodje.Micov je ispao kolateralna steta,arogancija i zelja za dokazivanjem djordjevica je ucinila svoje.Nek nam je bog u pomoci

Apostol Pavle

pre 9 godina

Pa ako je Micov i to uradio trebao si da mu fino objasnis i da porazgovaras sa njim.SP najverovatnije necu gledati
(adgagsdfah, 24. avgust 2014 21:56)

To što ti nećeš gledati SP je veći gubitak za reprezentaciju od izostanka Micova. Molim te razmisli još jednom pre nego što doneseš tako strateški važnu odluku i okačiš posmatračke naočare o klin. Zaboravimo razlike i uskladimo toplomere! Srbija se uzda u tebe!

Samo

pre 9 godina

Micov se pravi malo naivan... Sale je pozurio sa izjavom jer je pre trebalo da obavi razgovor nasamo sa njim, ali i Micov se dobrano sada folira. Zbog obostrane prepotentnosti ostajemo bez igraca.

bora

pre 9 godina

Samo postavljanje Djordjevića za selektora,bio je truli kompromis i uvreda za struku.Ovo su samo posledice.Atmosfera u ekipi je očajna.Većina tih igrača radila je sa svetskim trenerima,i ne može im se početnik nametnuti kao autoritet.U samoj igri,oseća se Mutina ruka,divljanje,soliranje,nigde odbrane....Nek' nam je Bog u pomoći.

mrmlj

pre 9 godina

igrac koji na pripremnoj utakmici negoduje zbog izmene ce na prvenstvu da pravi jos vece probleme. treba ga najutiti pa ne znam ko da je u pitanju. zapitajte se zasto je nas sunovrat poceo nakon cuvene banane u indijanapolisu i koliku je ulogu u nasim uspesima pre toga igralo to sto su djordjevic, danilovic, bodiroga, divac, savic, rebraca, paspalj i ekipa slusali selektore bez ogovora i gledali u njih kao u bogove. mozda je micov i u pravu ali za direktan sukob sa saletom djordjevicem treba imati kredibilitet koji sa sobom nose rezultati. sami prosudite da li micovu njegov cv to dozvoljava.

Bogdan

pre 9 godina

Ovo nije pre svega pedagosko ponasanje od nekog ko je dobio veliku ulogu u nasoj kosarci, da bude trener reprezentacije jedne zemlje, pre svega to nije reprezentativno i dostojno velicine koju poseduje Djordjevic. Guranje igraca koje je uslikano, odbacivanje igraca koji je dao na rizik svoje zdravlje da bi prisustvovao pripremama od prvog dana, dobrim partijama u CSKA, defitnivno nije zasluzio ovakav tretman, narocito ne u pripremnom periodu. Treneru, ne trci pred rudu.

KUM

pre 9 godina

Da li je smeo tako Mesini u CSKA da se ponasa? Naravno da nije. Ovde je dosao i umislio da je neki Jordan sta li i da se bez njega ne moze. E pa druze, mogla je Srbija i bez vecih od tebe. Nije slucajno to sto ga kod Dude nikad nije ni bilo. A za neke koji pominju Pesica, setite se samo kako je izbacio Radmanovica ili kako uopste nije ni poveo Scepu koji je tad bio na vrhuncu. Selektor Srbije mora da se postuje. Puna podrska Saletu! Idemo momci samo odgovorno i srce na teren jer kosarku umemo da igramo to je sigurno.
(Milos, 24. avgust 2014 20:48)

Selektor Srbije takođe treba da postuje igrače a ne da ih onako gura i pritom Reprezentacija treba da je iznad selektora viši ciljevi pobogu.
A ne lična sujeta nervoza šta god.
Greši Đorđević što ga odstranjuje!

Wllaxy

pre 9 godina

“Ne želim da ulazim u dublju analizu. Pročitao sam šta je Sale izjavio u vezi sa mnom – hoću da demantujem da sam bacio peškir, do toga nije došlo, nisam peškir ni imao u rukama."

A ono što drži u ruci mora da je stolnjak koji mu je isheklala strina...

Dejanddddd

pre 9 godina

Nisam video šta se desilo na utakmici, ali ako ga je izbacio iz dvorane zbog bacanja peškira i zato što nije hteo da se okrene, onda Sale ima veliki problem.
P.S. Bio je sjajan igrač, ali ovo pokazuke da je dosta neiskusan kao trener, mislim da je prenaglio sa odlukom da ga izbaci. Bilo bi dobro da se smire strasti i da dodje do dogovora.

krajisnik

pre 9 godina

selektor je glavni,igrac slusa njega ,a ne obrnuto i tacka.Sve najbolje reprezentaciji u Spaniji.Da se to desilo sa Krsticem,onda bi razmislio ko je u pravu,ovako zdravo micov

ue121

pre 9 godina

Možda je bio prenervozan zato sto je :
a) slabo doručkovao
b) tiho pevao himnu
c) Muta pričao loš vic
d) Micov uzeo njegov peškir
e) Novozelandjanima bio širi koš

Schaban

pre 9 godina

Nije uredu od strane Dordevica i Saveza da na vakav nacin zavrsavaju sa jednom reprezantativcem ili kandidatom za nacionalni tim..Bez obzira na nesporazum i razlike u misljenju nesme se dozvoliti da se urusava dostojanstvo jednog igraca..Zbog Tima i licnog dostojanstva..Nevalja Dordevicu.

miro split

pre 9 godina

Mislin da razlog ove svađe leži u stolicama.Pazite jednu stvar svi ovi košarkaši su dosta visoki ljudi i njima sidenje na ovin neudobnim stolicama djeluje pogubno na kičmu.Micov je jednostavno poludija kad je mora ponovo sist na to mučilište.Rješenje bi bilo da se umisto ovi stolica lipo stave ležaljke.Kad čovik ne igra lipo legne i izravna kičmu.Ne bi bilo svađe i skandala.

panteroid

pre 9 godina

Sta se pravite pametni covek bacio paskir kad ga je oterao.
I nista nije odbrusio ruzno Mihajlovicu ovaj Djordjevicu vec sebi u bradu promrljao ljut na seebe.
A vi sto lupate da je on ovo cekao da ode ste mi tek smešni.
Čovek se ljuti što je ZAMENJEN to znači da hoće da igra pobogu!!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (KUM, 24. avgust 2014 20:41)
Kume,ne odredjuje on da li ce i koliko da igra,zato i postoji trener u ekipi.Mozda bi i ja voleo da igram za Srbiju ali me selektor nije pozvao.

expert

pre 9 godina

Đorđević se dosta promenio u odnosu na vreme kada je igrao. Zaključno sa onim oproštajnim mečom 2005. (ili beše 2006?) bio je mnogo kul lik, spreman za šalu i opuštenu komunikaciju. Sada je nekako ozbiljan, da se uplaši čovek kad ga gleda i sluša.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Trener je svetinja, isto kao što je nekada bio učitelj u školi. Sve dok pokušavamo buljukativno, svi u horu, da odlučujemo od rezultata nema ništa. Setimo se Siniše Mihajlovića u fudbalu. Na njega se osulo drvlje i kamenje što je, zamislite, insistirao da se poštuju zastava i himna,odnosno, državni prerogativi zemlje koju igrači predstavljaju?! Trener mora da bude nedodirljiv a za rezultat mogu biti odgovorni samo igrači. Možemo da menjamo trenere kao na traci, što i radimo poslednjih tridesetak godina ali, treneri ne igraju. Prema tome..

C.

pre 9 godina

1 selektor nije smeo da dozvoli ovakvu glupost pred SP, a protom Micov je jako bitan, bas kao i Savan. Sale je gurnuo svoju sujetu ispred Srbije. Miha je uradio isto, rezultata se secamo.

mg

pre 9 godina

Svaki vodja a u ovom slucaju to je Sasa, koji stavi sebe i svoj ego ispred svoje vojske i drzave, jeste za mene izdajnik, mozda je teska rec, ali ovo nije smeo Sale da uradi niposto.

Ludwig

pre 9 godina

Овај је имао несугласица и са Ивковићем. Па су овде неки нападали Ивковића, што га не зове у репрезентацију. Па неће бити да је сваки пут проблем код других!
А и не видим да се нешто истицао по квалитету.

XIII_Apostol

pre 9 godina

Saleeeeeeeeeeeee!!!! I opet Saleeeeeeeee!!! A ovi klinci mogu da slusaju, igraju, uce i nadaju se da ce jednog dana Srbija da pamti njih kao Saleta. I kad pricaju sa njim da gledaju u pod. A ne ovo meni su naredili da mirujwm i ja sam sezrtvovao, ma zakopaj se bre i cuti decko, parketa i parketa treba da izuljas da bi bio saletu do kolena.

Rade Futog

pre 9 godina

Niti je bio pravi momenat, niti prilika za ovakvo ponasanje, posebno selektora. Pred put na SP, pred navijacima u utakmici koja je prvenstveno sluzila za razigravanje Tea i Krleta, Djordjevicevo treniranje strogoce i komentar posle meca je za svaku osudu. Nad igracem koji je medju pet glavnih u timu. Cela ova situacija mi sluti na zlo, na raspad, jos od odstranjivanja Bobana, Macvana i Savana, te pozivanja raznih zonskih mediokriteta. A puno sam ocekivao od ovog SP.

bravo sale

pre 9 godina

Sale, svaka čast. Ovako bi trebalo najuriti svakog ko misli da je iznad tima i da se bez njega ne može.Pa, makar nastupali i sa juniorima na SP.Šteta što Željko nije uradio isto 2005.

cvekla

pre 9 godina

Cak i da je u pravu Micov ovom izjavom jasno pokazuje da mu nije uopste krivo zbog toga sto se desilo i sto je izbacen, sto znaci da mu nije ni mnogo stalo.

CM

pre 9 godina

Bolje bi za Srbiju bilo da je sebe odstranio iz reprezentacije, aahh da, onda ne bi dobio platicu, za razliku od Micova i ostalih momaka koji su tu za dz.

Marko Blokovi

pre 9 godina

Eto vam ga grobari Đordjević, on će nas dotući. Od kada su 2002. grobari preuzeli KSS i mesta selektora samo nizemo neuspehe, ali koga briga, bitno je da oni uzimaju titule.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (travis, 24. avgust 2014 19:57)


Skroz netacan komentar. Svi nasi selektori od 1995 do 2002 su grobari ( Duda, Zeljko, Kari :) ). Dule dolazi 2003 i sa desetkovanim timom ne uzima medalju na EP - smenili ga i onda vracamo Zeljka 2004 - 2005. Njega nasledjuje Sakota zna se ciji je kadar koji ne prolazi grupu na SP, pa za njim Moka sa moskitosima koji takodje ne prolazi grupu. Posle Moke vracamo Dudu koji osvaja srebro 2009 i 2010 mu OTIMAJU finale SP. Posle toga duda ima jos 2 neuspesna EP 2011 i 2013. Zvezdini treneri Sakota i Moka nisu grupu prosli kada su nas vodili, a sve uspehe su doneli Grobari (Divac, Danilovic, Djordjevic, Paspalj, Tomasevic, Koturovic, Beric, Loncar Drobnjak i naravno Rebraca) plus zvezdasi Sasa Obradovic i Stojakovic koji nikada nije odigrao zvanicnu utakmicu za Zvezdu i plus Kralj Bodiroga koji je takodje Grobar iako nikada nije odigrao zvanicnu utakmicu za Partizan.

Dejan.M...

pre 9 godina

ovi sto odma pluju po Saletom, ma ja, ima te pravo, nek se svako ponasa kako hoce, pa da bude ko nam evropskom u beogradu. disciplina je velki dijo uspeha, al to ljudi, sto se nisu nikad timsik sportom bavili, nemogu da razume! pa kad vidim jednog Stimac koko gine na terenu, neznam sto on da ostane kuci, a jeden Micov da ide! i ako ima Micov duplo vise talenta za kosarku! al' nije to sve! molim vas hejtere, cekajte bar prve dvje tri utakmice, pa onda da vidimo gdje od prilike stojimo... an ne vec sad lupat gluposti i nervirat sve NORMALNE navijace Srbije i kosarke! (izvinite moj pravopis, rodjen sam u njemackoj)

Ric

pre 9 godina

I kako ljudi pisu da je jedva docekao. Pa sto bi cekao cele pripreme da odradi i da sad ode. Nema logike. Isto tako je smesno da ljudi porede ovo sa Pesicem i Radmanovicem. Nama tad Radmanovic i nije bio nesto potreban jer bilo drugih igraca na njegovoj poziciji, al bez Micova ce biti haos. Sad ce po 35 min svaku tekmu da drzi Bogdana i da se pita sto ne pogadja svaki sut. I sta ako se on povredi?!

Wllaxy

pre 9 godina

Kaze "hoću da demantujem da sam bacio peškir, do toga nije došlo, nisam peškir ni imao u rukama" a na slici se vidi kako drzi peskir u ruci o_O (freakz, 24. avgust 2014 20:02)
Ali to isto znači da nije bacio peškir.
(bobo mk, 24. avgust 2014 22:24)

Hajde razmisli jos jednom o svemu sta je on rekao a sta si ti napisao mozda pogodis poentu da je on rekao da NIJE NI IMAO peskir u rukama a u stvari JESTE ga imao, tako da citava ta prica da li ga je bacio ili ga nije bacio i zasto ga nije bacio (ako nije) postaje potpuno irelevantna jer je vec u startu SLAGAO!!!

Aki

pre 9 godina

Sada sam siguran da cemo doziveti debakl na prvenstvu ne zato sto neigra Micov nije on nista posebno ali decko je dosao bolestan na pripreme nije zasluzijo da ga selektor gura iz hale pred publikom to se radi u cetri oka Teodosic i Krstic nisu u formi niti su fizicki spremni tako da pisi propalo.

Slabovidi

pre 9 godina

Decko je bacio peskir kada ga je vec
isterao sa terena.. tacnije izgurao, koja je to stamota da trener gura igraca, ko
god da je u pitanju!! pritom nama je taj Micov jedan od 5 igraca koji nesto doprinose ekipi a da nije divljanje za sebe i za herojstvo

uvek Zvezda

pre 9 godina

Opet licno pre kolektivnog i subjektivno pre objektivnog....Tako je bilo i kad je Novica otkazao pa je rekao da nema obraza da zove Savana...Ovo je reprezentacija a ne privatan tim. Da ne bude zabune, ne opravdavam postupak igraca jer zaista ne znam sta se dogodilo tj. sta je rekao ali u svakom slucaju selektorova je poslednja i on je glavni. Takodje, nema opravdanja ni za Saletov postupak. Jednostavno to se tako ne radi. Za takve stvari postoji svlacionica... Ovo je kao na ulici..... Kako god, momci sve najbolje na prvenstvu...

Zli_Vuk

pre 9 godina

Ovako su i Pesica pljuvali kada je Radmana izbacio iz ekipe ....
na igracu je da radi ono sto mu treer kaze i tacka! A Pesic je objasnio u sred Amerike ko je i sta je,nadam se da ce i Sale...
Mali je dobar igrac,ali bi Djordjevicu trebao da se obraca sa VI,ako cemo iskreno....podrska Saletu,idemo na medalju! ;)

nex

pre 9 godina

Micov je tip igrača koji je nedostajao ovoj generaciji,
unosi samopouzdanje, nikog se ne plaši, može da izađe na crtu
i špancima i amerima, Đorđević pravi veliku grešku.

cofi008

pre 9 godina

micov koja bi velicina ispao da si se izvinio selektoru..tako bi pokazao da stvarno zelis da igras za repku..ovako pokazujes i ti i sale da je ego iznad svega. nadjite resenje,treba nam najaci moguci tim

Ja

pre 9 godina

Interesantno kako se Sale Djordjevic "obracunava" s igracima i kaznjava ih za sve sto je on radio dok je bio igrac: povremeni nedostatak discipline, povremeno nepostovanje autoriteta i dogovora, preuzimanje odgovornosti na sebe i u neizradjenim situacijama... "Tucite svoju decu..." Jasno je da Micov nije ni izbliza taj kalibar, koji je bio Djordjevic kao igrac, ali u situaciji kad vise nemamo vanserijskih igraca i kad nam se igraci ne odazivaju na poziv za reprezentaciju, to se malo drugacije radi. Pokusava na silu da nametne trenerski autoritet, na osnovu onog koji je imao kao igrac, a tesko da je to pravi put. Ono s Raduljicom, ovo s Micovim, ovo kako daje izjave i njima "zakucava" Bogdanovica... To se tako ne radi. Veliki treneri to tako ne rade. Mada, i on je sam rekao da je svestan da nikad nece biti toliko veliki trener koliko je bio veliki igrac, pa, ono, ko priznaje... Kakogod, nek nam je sa srecom! SRBIJA!

freakz

pre 9 godina

Kaze "hoću da demantujem da sam bacio peškir, do toga nije došlo, nisam peškir ni imao u rukama" a na slici se vidi kako drzi peskir u ruci o_O

Savi

pre 9 godina

Ne mogu da verujem da neki podrzavaju Micova. Iznervirao se kada je video da ce biti zamenjen,nije hteo da se pozdravi sa saigracima i nije reagovao kada ga je Djordjevic zvao i sta je trebao Djordjevic da uradi? Da se napravi lud i da onda i Micov i ostali igraci vide da to moze da prodje pa to ponove i na SP? To je bre totalno nepostovanje selektora najgore vrste! Mozda je moglo sve to blaze da prodje,da ga Djordjevic prvo izriba na klupi,pa onda i u svlacionici,ali opet ce takav igrac unositi nemir tokom celog SP.Moze samo prividno da se Micov kao smiri,ali da svo vreme u njemu nesto tinja,a da onda posle nekog poraza ponovo nesto obrusi Djordjevicu.Svaki put kada pomisli da ga zameni ili da mu uputi neku kritiku/zamerku treba da razmislja kako ce ovaj da raguje? I sta je pa taj Micov toliko pruzio do sada pa ce nam mnogo nedostajati?
Jel ste vec zaboravili EP kod nas i sukobe medju igracima,jer Obradovic nije hteo da sutne neke od njih na vreme?

maja

pre 9 godina

Nije isto biti igrač ili trener. Izgleda mi da je Saletu malo udarilo u glavu ovo komandovanje, te galami na Radujicu, te na utakmici - daj ovom, daj onom. Ovi Novozelanđani mu razbucali koncept, igraju lepo, brzo, precizno, staloženo a kod nas dernjava i cirkus, menjaju se igrači tek tako. Naložio se Sale do neba, nije nikom prijatno sa njim iako se predstavlja ko baja iz kraja. Vidi se na klupi muk, kakva atmosvera. Za Micova mi je žao što je otišao,teško ćemo bez njega, plašim se da nije poslednji. Ne može i ne mora odrastao čovek da toleriše svašta, da imamo koju vijugu pride sve bi se dešavalo u svlačionici a ne ovako. I igrači će sada malo drugačije da misle.

jobgjo

pre 9 godina

Ja sam onaj na slici sa foto aparatom. Micov je bio ljut na izmenu, igraći sa klupe su mu pružali ruke za kratki pozdrav, on je to odbio. Sam sa sobom je nešto komentarisao, selektor je to čuo i prišao podigao ga sa klupe i rekao da ide u svlačionicu. Micov ga je par sekundi bledo gledao sa nevericom i onda krenuo put svlačionice.

Pa!

pre 9 godina

Zato na spisku ostavis Tepica koji je kvalitetan igrac, koga momci vole pa je super za atmosferu i koji NIKAD sebe ne stavlja ispred ekipe. A Micov ostane pod znakom pitanja. Sada sa 4 beka ce biti stvarno tesko. Mada je i dalje ovo dobra ekipa. I Teodosic je odigrao jednu od svojih najboljih partija u reprezentaciji - izuzetno je bio koristan i ima sjajnu komunikaciju sa svakim saigracem.

čačanin

pre 9 godina

Čitam komentare 65kom. Micov kriv nije uredu što je bacio peškir pošto je zamenjen, selektor mora da drži disciplinu, kako Štimac i Krstić... i tako dalje.Nisu svi kao Krstić i Štimac, njima svaka čast ali ovde je 14 ljudi u ekipi svi su različiti selektor mora da bude i psiholog a ne da gura igrače u svlačionicu što se isto vidi kao i peškir, vrlo ružno od strane selektora!Autoritet se uspostavlja znanjem a ne na silu ko to nije shvatio teško će biti dobar trener.I još samo jedno podcenjujete igračke kvalitete ovog momka a on je sigurno bolji košarkaš nego što je Djordjević selektor, trenutno!Vrlo ružna slika sa utakmice pa poraz pada u drugi plan...

Stri lee

pre 9 godina

Nas realan domet je trece ili cetvrto mesto u grupi i posle prve eliminacione utakmice se vracamo kuci. Djordjevic je najbolji deo naseg tima nazalost i u igrackom pogledu. Tako je i Pesic ("dobro je i di si, kad za bolje nisi") besneo pa smo osvojili. Sad mozda budemo i drugi u grupi.

Srbija među šljivama

pre 9 godina

Evo 150 komentara, zbog malog Micova.
Nadadm se da će da će redakcija B92 imati razumenjava da objavi ovaj totalno neutralni komentar.Idemo do bar polifinala.To je moje skromno mišljenje...

Nevoljni jeretik

pre 9 godina

Trener je svetinja, isto kao što je nekada bio učitelj u školi. Sve dok pokušavamo buljukativno, svi u horu, da odlučujemo od rezultata nema ništa.
(Mladen Mladenovic, 25. avgust 2014 09:21)

Pa i kada glasamo na izborima, buljukativno odlucujemo.
Da ih ukinemo?
Vidis, u USA ucitelj a i trener je neko ko prenosi znanje a od kvaliteta njegovog znanja i nacina na koji ga prenosi zavisi mu i status medju djacima i autoritet.
A najbolji i najcenjeniji su oni profesori koji se ne plase da udju u argumentovanu polemiku sa svojim ucenicima i - zamisli - nauce nesto i od njih. Jer covek se uci dok je ziv.
S druge strane, nasa stara skola koju dizemo u nebesa decenijama je proizvodila gomilu poslusnih klimoglavaca u svim segmentima drustva pa tako i u kosarci, koja je dugo odolevala losim okolnostima iskljucivo zahvaljujuci neverovatnom prirodnom talentu vanserijskih igraca kakav je BIO Aleksandar Djordjevic i mnogi pre i posle njega.
Od pocetka priprema zakacio se sa Raduljicom, sada s Micovim, Bogdanovicu, nasem najtalentovanijem igracu, ubija samopouzdanje izjavom "decko previse ocekuje od sebe" kao i Vujosevic onim hvatanjem za gusu.
P.S. - Mi smo zlato u Indijanapolisu ostvarili uprkos Kariju Pesicu a ne zahvaljujuci njemu, zaboravili ste svi da je Stojakovic u jednom trenutku hteo da napusti sampionat zbog njega. Sukob je ispeglao Divac koji je posle toga u svlacionici pred mec sa USA igracima odrzao govor koji je digao celu ekipu. Ostalo je istorija.

el_darinjo

pre 9 godina

nepotrebno dizanje tenzije kada ionako imamo tanak igrački fond. sada smo preslabi na spoljnim pozicijama al selektor je hteo da gradi autoritet na igraču za koga smatram da je mogao da bude veoma vazan šraf u našoj igri. pričanje o tome kako je dres reprezentacije svetinja je djordjeviceva demagogija jer je Micov sa zdravstvenim problemima hteo da igra za Srbiju. gledao sam svaki tim out, selektor je bio prenervozan, ne znam zašto...ovo mogu da razumem samo ako je imao pik na Micova i jedva je čekao da ga odstrani iz ekipe. a to što kaže da su igrala i veća imena u reprezentaciji, ja kažem da su i veća selektorska imena vodila reprezentaciju. mnogo bih ga više cenio da je recimo da je lepo sačekao da sve prenoći pa da onda donese odluku, nego ovako u afektu da deli nekom lekcije o lepom ponašanju u reprezentaciji. da se razumemo obozavao sam Saleta kao igraca, bio je veeeeliki igrac, ali upravo i to je najveći problem, jer mora pre svega da shvati da to što je kao igrač osvojio sve što se moglo osvojiti nije garancija da će to isto uraditi i kao trener. e sad, ako je Micov bio neko ko je kvario atmosferu u timu, onda će tim da se homogenizuje, a ako je bio ok tip, koji je imao fer odnos prema radu i saigračima,onda će ovo jako loše da se odrazi na nas nastup u Španiji. šteta, bila je ovo lepa šansa za Saleta, mislim da je definitivno neće iskoristiti...

MRKI

pre 9 godina

Nešto se dešava sa trenerima Obradović Vujošević sada i Djordjević. Ne branim Micova ali zašto tako ne reaguje Duda. Guranje hvatanje za vrat od besa od strane trenera onda busanje u grudi igrača prilikom poentiranja. To su stvari za psihologe i pitanje je da li će Djordjević moći psihički da izdrzi sve pritiske. Možda je Nikolić trebao da bude selektor a Djordjević trener. Treba neko da smirije na klupi a ne da se samo sa klupe prenosi nervoza.

bobson ns

pre 9 godina

Kakva gomila gluposti ? Ne znam zasto neko pokusava da bude selektor i zasto mnogi smatraju da je Dordjevic los trener. Vreme ce pokazati da li je ili nije. To sto je izbacio Micova ne govori o njegovim kvalitetima kao strucnjaka. A izjava Micova je mnogo bezobrazna (ako se procita izmedju redova)!

nebitan

pre 9 godina

Svi pominju cetiri beka, o koja cetiri beka pricate???Samo je Bogdan sa spiska bek i to je celu sezonu igrao pleja, Teo moze da igra beka, ali je daleko korisniji kao plej, a ako ce Markovic i Jovic da nam budu bek suteri onda necemo tablu pogoditi..Dakle, beka nema ko da menja, trojku igra Bjelica koji nema sut, ko ga menja necu ni da pominjem, cetvorka neiskusna i limitirana jedino petica ok pokrivena...Imamo veeoma ogranicen tim u napadackom smislu i ulazak u 8 najboljih bi bio veliki uspeh, to je realno trenutno stanje nase kosarke.

opsa

pre 9 godina

..vidim mnogi pljuju Micova, Saleta...pa neke teorije zavere...nama ne valja Duda, Pesic...Deki, Miha...Nole..ko ce nama valjati..takav smo narod..

Nikola

pre 9 godina

@Navijač PARTIZANA iz Vukovara!
Vi navijaci iz Vukovara bas ne mirisete reprezentaciju Srbije. Doduse sumnjama da ti je uopste stalo i do Partizana.

Poručnik Draguljče

pre 9 godina

Mitrović, Birčević, Jović ovo su kvalitetni naši igrači bez angažmana u neki veći klub, Vasilije Micić - Bajern, Vladimir Micov - Galata. Sve mi se čini da "neko" namerno radi sve ovo da bi izvukao profit od prodaje prva tri igrača navedena u ovom tekstu koja ne samo da ne bi dobili minutažu na Mundo basketu, već ne bi mogli ni da idu tamo u zdravoj konkurenciji sa Micićem, Micovim, pa čak i Savanovićem i Mačvanom. P.S. Pogledaj te meč do pre izbacivanja Micova, dečko se bacao po terenu za svaku loptu i da "neko" nema profit od toga što ga gura sa klupe, pružio bi mu ruku!

forum,FB,google pamet

pre 9 godina

nemam pojma o cemu se ovde radi,
ali na jednoj strani je kosarkaska legenda,koji je sve osvojio sto moze u basketu,a na drugoj neki micov ?!

....i sad ja kao nesto diskutujem,tracarim,dajem svoje misljenje...?!

ps. danasnji klinci sve znaju,zahvaljujuci internetu..
samo ne znaju da predju ulicu sami.

ovo je srbija

pre 9 godina

Za razliku od prethodnika, ja bih ovu situaciju posmatrala sa aspekta profesionalizma i autoritativnosti vođe koji svim ostalim članovima tima treba isključivo da pozitivan primer - u svakom smislu.
To kakav je per se igrač koji je isključen iz tima, kako se on poneo u konkretnoj situaciji, da li je i u kom trenutku držao peškir i šta je s njim radio na terenu - to su irelevantni podaci.
Za ovakav gest i ponašanje vođe tima na parketu, bez obzira na značaj utakmice u pitanju, ne postoji opravdanje.
Kada ovakav prostakluk ne bi bio uobičajena pojava u Srbiji, počevši od mikronivoa (sopstvene kuće i porodice) pa nadalje, mi bismo kao i sav normalan svet danas živeli u XXI veku. Nažalost, ovo je slika i prilika Srbije danas.

Bane

pre 9 godina

Sale je stara skola. Danasnji kosarkasi su na twitteru i ne mogu se prepoznati od tetovaza. U vezama su sa pevacicama i manekenkama. Uzaludno je za Saleta da trenira takvu reprezentaciju i za nas da to pratimo. U vremenu kada je sport komercijalizovan i postao soubiznis reprezentativna takmicenja su izgubila draz, i po meni su nebitna.

bobo mk

pre 9 godina

Kaze "hoću da demantujem da sam bacio peškir, do toga nije došlo, nisam peškir ni imao u rukama" a na slici se vidi kako drzi peskir u ruci o_O (freakz, 24. avgust 2014 20:02)
Ali to isto znači da nije bacio peškir.
Kako i da je, nije u redu i da pred publikom najuriš igrača kao psa, zato služi svlačionica. Požurilo se sa izjavama. U ovim trenutcima malo odmerenosti nije na odmet obojici. Ipak je jutro pametnije od večeri.

Public enemy

pre 9 godina

Kako postati neprihatelj drzave?
Jednostavno: Bacite peskir, tj lagano ga odbacite kada vas trener zamoli da napustite mec i nemojte biti covek od krvi i mesa koji ima neku emociju i reakciju!!! jer trener, gazda, sef u Srbiji je uvek i bezpogovorno u pravu!!! Jer mi Srbi sujetu i ego nemamo, tacnije jos ta boles' nije stigla iz daleke i obecane nam Evrope!!!

Nolan

pre 9 godina

(Negativni, 25. avgust 2014 01:11)

Stručnjak, pretpostavljam da si jako kompetentan pa da proglasiš naše školstvo takvim. Nego, šta ti znaš o košarci? Tvoj komentar se odnosi isključivo na odnose u reprezentaciji, reč nisi rekao o igri. Zato što verovatno veze nemaš. Jer da imaš, znao bi da ovim potezom Srbija ostaje samo sa Bogdanom na beku. Onda će "stručnjaci" staviti Teodosića na beka, njega koji asistencijama razigrava ekipu naročito centre i klasični je plej. Na plejevima ostaju Marković koji ne bi imao mesta ni u jednoj ozbiljnoj reprezentaciji i Jović koji nije loš ali je debitant.
Znao bi da nas buši Novi Zeland a da tajmaut Djordjevića zvuči gore nego Radonjićev. Da forsira Markovića koji šutevima lomi table a bekdor utrčavanja brani širenjem ruku posle primljenog koša.
Sale ovim potezom samo trenira strogoću kao slučaj Mihajlović - Ljajić i ovako oslabljenoj ekipi oduzima najstarijeg i najiskusnijeg igrača.
A zašto? Zato što je nezadovoljan odbio pozdrave drugih i seo na klupu. Svi koji su bili u Pioniru su samo to videli.
Većina koja ga brani radi to zbog njegove istorije i prozivaju Micova koji je uprkos bolesti jetre odlučio da igra za Srbiju. Znate kad je Žoc rekao na konferenciji PAO "to je samo istorija, nikog to sad ne zanima"...
Koje on trenerske kvalitete ima? 10 godina je trener a ništa nije postigao. Na stranu njegove trojke, svaka mu čast, ali ni on nije bezgrešan.
I nemojte uporedjivati izbacivanje Radmanovića sa ovim. Tad smo imali ol star igrače Pedju i Divca a sad u NBA imamo rezervu u Milvokiju.

novica ubica

pre 9 godina

Nepotrebno ponizavanje igraca na samom mecu (nesto slicno kao zeljko sa bjelicom skoro) i nepotrebna i nedzentlmenska izjava Saleta posle ("mnooogo bolji igraci igrali od njega" "zavrsena karijera u reprezentaciji" itd). Nepotrebno i pomalo iskompleksirano. Peskir je Micov bacio posle. I da, dosao povredjen. Ako nam takav igrac ne treba ili ne treba covek sa takvim ponasanjem, ok, treba da podrzimo Saleta, ali mogao je jednostavno sastaviti spisak bez njega i to je to.

Izdaljinski

pre 9 godina

Čitam komentare većine posetilaca i vidim da je njima najvažniji peškir. Na slici ima peškir, ali to je nakon što ga je selektor udaljio. Ako je to treniranje discipline, moglo je i nakon utakmice, pred svima u svlačionici... Iskustvo i tolerancija nedostaju obojici...

Talentovan trener, nikakav selektor

pre 9 godina

Mene samo zanima kako smo nakon početnog spiska od 29 imena došli do toga da smo deficitarni na čak 3 pozicije. Poseban skandal po meni je bio kad je Djordjević krenuo u skraćivanje spiska pre nego što je video ko će mu se pojaviti na prozivci. Tako smo u istom danu ostali bez 3 iskusna krilna centra (precrtao Savanovića i Mačvana a zatim mu Novica otkazao). I sada će morati da vodi 2 debitanta na toj poziciji od kojih nijedan nije spreman za visok nivo kvaliteta košarke. Ovo sa pojedinim igračima koji su ni krivi ni dužni, ušli na konačni spisak (a prvobitno pozvani da popune broj na treninzima) ne bih ni da komentarišem. Takve situacije se dešavaju samo našoj reprezentaciji.

pera

pre 9 godina

"...Ne želim da ulazim u njegove trenerske kvalitete, šta i kako dalje, to je to“, rekao je Micov u izjavi za B92.

Posle ove izjave,da li ima jos nekoga koji misli da Djordjevi treba ipak da pruzi sansu Micovu? Da li je neko obratio uopste paznju na ovaj deo izjave? Mislim na ono "da ne ulazim u njegove trenerske kvalitete".Igrac koji ovako nesto izjavi ne zasluzuje da ikad vise bude pozivan u reprezentaciju.

Lažni doktor Šćepan Mali

pre 9 godina

Mihajlović, Đorđević... Dokle će igračke legende da se uče trenerskom poslu na selekciji Srbije? Prsnućemo na svetskom prvenstvu.

Vlada

pre 9 godina

“Ne želim da ulazim u dublju analizu. Pročitao sam šta je Sale izjavio u vezi sa mnom – hoću da demantujem da sam bacio peškir, do toga nije došlo, nisam peškir ni imao u rukama. Bravo,Micov tako treba samo istinu u lice! Sale puno uspeha i samo napred!!!http://youtu.be/T6wS_QggZc8

shoneUTD

pre 9 godina

Ne mora da znaci da je trener uvek u pravu..naravno da treba da slusaju trenera kao glavnog, ovde nije sigurno sta se desilo tako da ne treba osudjivati nikoga unapred...
Neko je komentarisao Mihajlovica i Matica(nisam siguran sta je bilo izmedji njih dvojice), ali sam procitao da Matic valjda nije igrao jer mu Mihajlovic nije garantovao da ce biti u prvom timu!?,a umesto njega igraju Stevanovic i Radovanovic, a Matic(igra za Celsi u prvom timu i trener Benfike je rekao kad su ga prodali, ode nam najbolji zadnji vezni u Evropi), ne igra kod Mihajlovica , pa razmislite ko je u pravu!

Negativni

pre 9 godina

Super su mi ovi što sumnjaju u Saleta kao selektora. Ja nešto nisam primetio da je to tema. Tema je konflikt i Saletova reakcija na to. A ne da li će umeti da vodi reprezentaciju ili ne. Pola komentatora je promašilo temu. To znači da nam je školstvo u stanju raspada. Što se tiče Micova i njegove izjave, dodje mi da se ispovraćam. A još gore je što se ovde priča o njemu kao da je Džordan pa se bez njega ne može. Igrača kao što je Micov ima koliko hoćete, ali Sale je samo jedan. Vidim da mnogi očekuju medalju i pitam se na osnovu čega to očekuju? Ljudi, 21. vek je i svaka selendra ima kablovsku. Da li vi uopšte gledate košarku? Da li uopšte gledate našu košarku ili ono što je ostalo od nje? Za mene bi ulazak u polufinale bio nevidjen uspeh. Pre je realno očekivati četvrtfinale. Možda Sale i nije dobar selektor, ali o tome ćemo posle SP. Na kraju, potpuno podržavam potez Saleta Djordjevića, jer mora da se zna red, čak i u najgoroj reprezentaciji. A Micov neka se tako ponaša tamo gde je plaćen da igra, pa ćemo videti koliko će da igra.

Grobar

pre 9 godina

@Eto vam ga grobari Đordjević, on će nas dotući. Od kada su 2002. grobari preuzeli KSS i mesta selektora samo nizemo neuspehe, ali koga briga, bitno je da oni uzimaju titule.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (travis, 24. avgust 2014 19:57)

KAKO ZVEZDINA KRV NE MOZE DA CUTI. Pa sram te bilo. Kakve veze ima sto je Sale Djordjevic grobar? PA nikad, ni za hiljadu godina, to odlicno znate, Zvezda nece imati igraca kao sto je Sasa Djordjevic. Vi ste smesni u kosarci, smesni ste i u fudbalu od kad se raspala Jugoslavija. Nama nesto govorite a vi ste uzeli ono o cemu pricate uz pomoc bivsih republika. Nikad niste imali TIM DA JE STVARNO DOBAR SASTAVLJEN OD SRBA. Kad je to bilo i sta je tim sastavljen od srba (plus stranaca) bez hrvata i crnogoraca, nesto osvojio???

Bolje cuti/te.

Mi pricamo o kosarci on o Zvezdi. E nadam se da cete se jednom stvarno ugasiti pa makar i Partizan nestao zajedno sa vama, samo vas vise da ne bude. I omladinu ste unistili.

Kokan

pre 9 godina

Ne kontam ? Trebao bi u Saleta da gleda ko u ikonu. Osim toga , on je sef , i on se pita . Mora biti reda ,aloo...taj dres su nosili velika kosarkaska imena , i to ima da se cijeni. Da nije bilo njih , nebi bilo ni tog jos uvijek bijelog kosarkaskog hljeba koji jedu .

nikola

pre 9 godina

Eto vam ga grobari Đordjević, on će nas dotući. Od kada su 2002. grobari preuzeli KSS i mesta selektora samo nizemo neuspehe, ali koga briga, bitno je da oni uzimaju titule.
(travis, 24. avgust 2014 19:57)

Moka,Sakota,a na celu saveza Kapicic.O cemu ti pricas covece?

hope

pre 9 godina

Secam se prvenstva 2005 kad je Obradovic vec u pocetku video kakva ce atmosfera da vlada ali nije hteo da se zahvali nikom jer je znao da su to bili najbolji u tom momentu. Rezultat je bio katastrofalan! Da li bi bilo drukacije da je odstranio neke igrace sada ne znamo. Mislim da Djordjevic dosta nade i energije ulaze u atmosferu u timu, valjda zato sto je atmosfera u reprezantaciji kada je on igrao bila jako zasluzna za VELIKE uspehe njegove generacije. Kad su pocele pripreme napisao sam ovde da cu biti zadovoljan ako Sale vrati bar delic te atmosfere u reprezentaciju jer mislim da je to osnov za uspeh nacionalnog tima a kvaliteta i talenata ce Srbija uvek imati. Podrska Saletu!

Trojkom protiv uroka

pre 9 godina

Djordjevic ce brzo izgubiti podrsku igraca, medija i navijaca jer vrlo otvoreno brani svoju sujetu duplim arsinima. Kad hoce svima da se dopadne i skupi poene kod novinara prica kako je "njegova igracka karijera proslost na koju se ne treba osvrtati", ali cim dodje do bilo kakve problematicne situacije, a ova s Micovim nije prva, zauzima stav "jel znas ti ko sam ja bre.."
On je bivsi veliki igrac a sada trener pocetnik sa dve kratke i nesupele epizode u Milanu i Benetonu, pa bi mogao malo da se spusti na zemlju. @Cacanin, odlican komentar.

Bikan

pre 9 godina

Da lepo pruže ruku jedno drugome i zaborave na sukob za dobrobit svih... Srbija iznad svega i svakoga!
(Srki, 24. avgust 2014 19:57)...
Srki, timski sportovi nisu demokratija - to je diktatura. Micov je posle tekme trebao da ze izvini treneru i da ga moli da ga ne izbaci. I trebao je da kaze "Sale najbolji trener" a ne "Necu da ulazim u negove trenerske kvalitete..."
Jer posto je pomenuo 'kvalitet' to znaci da on sumnja, ali nece da javno kaze to...
Nema nikakvo 'pruzanje ruku'..to ne funkcionise kao ulicni tim.

marija

pre 9 godina

Neko, 24. avgust 2014 20:36)
Mozes reci da je umisljen,bezobrazan,ovakav,onakav,ali da nije neki igrac je jedna velika glupost.Falice dosta,trazice ga mnogi od vas koji ga sada pljuju.Sale ima dosta "kredita "kod svih nas,ali na ovakav nacin nije smeo da odreaguje,uopste ne volim kada ljudi imaju potrebu da od svega naprave cirkus.Mogao je posle utakmice da porazgovara sa njim,da ga lepo otpise sa spiska sa obrazlozenjem da se nije dovoljno pokazo na pripremnim utakmicama i dovidjenja.Jos samo da dodam odlican kosarkas nikako ne znaci odlican trener!!!

Tottenham

pre 9 godina

Ako cemo realno Micov je uvek nekako trazio razlog da ne igra za reprezentaciju, prvo kaze nije drzao peskir, na slici se vidi da je drzao peskir, koliko god da je Sale bio nervozan, ne bi ga bez potrebe poslao u svlacionicu, ipak mislim da se Micov pravi naivan i da se izvlaci.

Jimbo Jones

pre 9 godina

Previše nervoze,a pripremne su utakmice,šta će biti na takmičarskim....Trener mora imati autoritet,ali ne gradi se tako,prenaglo,preemotivno,da ne kažem kako još.Selektor mora biti najhladnije glave,da napravi kompromis,hemiju u ekipi,koriguje,upravo da bi se izbjegle ovakve situacije,strogo ali, pravedno,pa ako nema drugog izlaza,onda radikalno riješenje.Đorđević treba da raste sa ovom ekipom i na taj način gradi trenerski autoritet i harizmu,a ne na ovaj način.Je li bilo baš tako strašno da ga mora odstraniti iz tima??

iskreno

pre 9 godina

sale izgubio kompas još na početku,onom zavrzlamom oko novice i savana. bio je neponovljiv igrač,u ulozi trenera,selektora,pa i pedagoga se ipak ne snalazi. hteli mi to da priznamo ili ne - totalni promašaj...

Veliki navijac kosarkaske reprezentacije

pre 9 godina

Zanima me jedna stvar izvan ove "sapunice" i molio bih nekog strucnijeg da mi objasni, posto ocigledno nisam kosarkaski ekspert. S obzirom na novonastalu situaciju, kojom magijom selektor planira da igra SP sa 4 BEKA od kojih su TROJICA PLEJMEJKERI, a samo JEDAN KLASICNA DVOJKA???

Space Jam

pre 9 godina

Djordjeviću sine, kao prvo, jutro je uvek pametnije od večeri. Kao drugo, moraš i te kako da razmišljaš o svakom igraču, kojeg si pozvao pod državnu zastavu, pa tako i o Micovu. Kao treće, bez obzira ko je u pravu, nije bilo ni vreme, ni mesto za onakve poteze. Mislim da i Krle i Teo bolje poznaju Vladu, pa si možda trebao i njih da pitaš za mišljenje pre donošenja konačne odluke. Kao četvrto, da bi neko bio dobar trener, nije garancija to što je bio sjajan igrač. Ni Žeravica, ni Duda, ni Maljković, ni Dule, a ni mnogi drugi naši poznati treneri nisu bili vrhunski igrači, pa su opet bili sjajni treneri. Kao peto, temperament nikada nije bila prednost, kad je trenerski posao u pitanju. I kao šesto, ako Micov ne zaslužuje da igra u reprezentaciji zbog svog karaktera, vaspitanja ili čega već, to si trebao mnogo ranije da uvidiš i saopštiš mu, a ne tek sinooć, pred sam put na takmičenje. Šteta zbog svega i svih nas.

LEsa

pre 9 godina

E moj Sale, ne radi se to tako...dovoljna je bila odluka da ga zameniš. To je trebalo drugačije da se završi...da ga iskuliraš na utakmici, popričaš sa njim u svlačionici, iskritikuješ ga i tako ga nateraš da sam donese odluku da li će da igra i dalje ili ne.

Sell

pre 9 godina

Mislim da moraju nekako da izglade odnose, hladne glave. Micov jeste odreagovao neprimereno, ali u afektu i siguran sam da se kaje zbog toga. Reprezentacija je svetinja, mora da bude iznad svakog igraca pojedinacno, ali i iznad selektora. U potpunosti podrzavam Saleta, ali je u ovom slucaju je situacija krajnje delikatna. Izostankom Micova, ostajemo sa 4 beka (slovima: CETIRI) od toga su 3 pleja, samo je Bogdan klasicna dvojka. U takvom sastavu nemamo sta da trazimo na SP. Toliko se pricalo o dobroj atmosferi tokom priprema i jedan mali incident na poslednjoj pripremnoj utakmici je sve pokvario. Nista cudno kod nas Srba.

Ne daj se Sale!

pre 9 godina

Opste je poznato da je ovo zemlja selektora, predsednika, biznismena, doktora, ma za sve nas dragi Bog dao samo ne znamo sebi zivote da organizujemo i da ne pljujemo uspesnije od nas... Zaista imamo najgoru narav na svetu, ovde ili si pukovnik ili pokojnik a sude ti uglavnom neuki koji nisu kompetentni uopste da daju bilo kakve komentare!

dm

pre 9 godina

Da se (nes)lazemo mnogo je slicnosti kao u ``slucaju Mihajlovic``....ja sam prvi bio za doticnog...koji nas je sve docnije totalno razocaro-kako egoekcentricnim potezima koji su realno bili na stetu reprezentacije i svih nas, tako i krajnim rezultatom~~~realno
Voleo sam cenio i postovao lik i delo ADj...i sad mi je drag kao lik kao sportska legenda iz mladosti...Ali [iskreno ne svidja mi se ovaj njegov stav o odnos prema igracima...od strarta je tu previse ``situacija`` i nekih sukoba,nedoumica,premisljanja,...alo rodjaci pa svi ste tu radi postizanja zajednickog cilja, a trener to mora prvi da zna i nametne taj nacin razmisljanja ostalima.I previse od mene...

konto

pre 9 godina

Pre svega, apsolutno podržavam Saletovu odluku! Neka je on bio prenervozan ali sine, ti si Micov, igrač u reprezentaciji (i to ne zvezda kao što nisu ni u klubu već čovek zadatka), bitan šraf i vrlo koristan igrač. S druge strane ti je Sale Đorđević, treba li nešto da pišem uopšte o čoveku?! Van toga što je čovek živa legenda, on je selektor, njegova je AMIN, ispoštuj to. Da ga kritikujemo, možemo mi, ovde u komentarima i novinari, TI NE! Što se nisi Mesini tako brecao? A da, tamo ti ugovor visi. Sram te bilo!
E sad, kritika na koju JA imam pravu a TI NE! Ne pozvati Savanovića i Mačvana (Erceg vajda opravdano) ma moze kakvi god bili je veliki propust jer sa Mitrovićem (zelen) i Birčević (jednostavno, nije klasa reprezentativnog igrača) smo hendikepirani na toj poziciji! Još bez Micova, gubimo zamenu za Bogdana (realno je da ga nekad neće hteti, čovek je), usled povrede Nedovića a to je već veliki problem. Bogdan i Nedović su mogli velike stvari uraditi na prvenstvu, rešetati kao blesavi, dopunjavati se..nažalost, Bogdan sam mnogo teže, gubiće snagu, frustrirati s kad promaši a nema lufta da smiri glavu na klupi, šteta!

KUM

pre 9 godina

Vi što branite Đorđevića jeste li zaboravili slučaj "Savanovic"
Đorđević reče kako je Savanovic rekao da ostavlja mesto mlađima.
A šta je posle rekao Savanović kada su ga pitali sto nije na spisku a?

konto

pre 9 godina

Da se dopunim: Na pleju smo jaki, Teodosić je lud igrač, zna da upropasti tekmu ali i da uništi svakog ko mu se nađe na putu uključujući i Amere i špansku bekovsku liniju jaku kao zemlja. U ovako limitiranoj reprezentaciji neophodan. Marković, sušta suprotnost, defanzivna zver, ofanzivno u čistoj igri beskoristan osim za prodore i iznuđivanje faulova (solidan levi ulaz), uglavnom, potreban i koristan. Jović iznenađujuće kompletan igrač, osveženje! Krila, Simonović (može trojka i ne mora) i Kalinić (skok) odlične fizičke predispozicije, solidna odbrana, borbenost i tu prestaje priča o njima. Krilni centri, ni krivi ni dužni tu, već sam dosta pisao o njima, Saletova greška i naša najveća rupa. Mitrović zelen, Birčević ABA liga igrač (Nadam se samo da to ne gura Muta, tri igrača Radničkog u reprezentaciji, samo još Malina i Lešić fale). Priču vadi Bjelica, može da prođe i kao 3 i kao 4, strašan potencijal, ima sve, visinu, šut, skok, pokretljivost, pregled igre i mora se priznati da je na njegov razvoj kao takvog igrača u znatnoj meri učestvovao Kari Pešić(!), fali mu samo sportskog bezobrazluka! Centri, ako pruže ono što mogu držte gaće! Braduljica monstrum, Krstić, igra leđima, poludistanca, nema mu ravnog! Katić preiskusan, iznervirao bi i nasamario i Neimara koji bi dobio tehničku. Štimac, ne možeš a da ne poštuješ trud koji dečko ulaže iako je realno antitalenat, šta da se radi. I na kraju, tuga, nešto što je trebalo biti naš najveći adut ispade fijasko. Pozicija dvojke gde su se fantastično trebali dopunjavati BB sa svojom haubicom i ubilačkim instinktom i dečko koji je prototip kompletnog modernog beka šutera, sa sjajnim ulazom, odrazom, promenom, nekom rukom. I kad na njih dodamo Micova od kojeg niko ne bi mogao da diše imali bi bekovsku liniju za narednih deset godina, nešto kao Španci u proteklom periodu. Ali avaj, mi smo Srbi. Nedović se povredio, Micov se uvredio i ostao nam BB a kad njega ne bude išlo (a moraće nekad i da ga ne ide) onda neće imati ko da ga menja a on će biti još više frustriran. i "divno".
Uglavnom, šta god da naši momci urade ja sam uz njih jer umesto da se brčkaju na Karibima oni igraju za TEBE I MENE I NAŠU ZEMLJU, ZAPAMTI TO!!!

KUM

pre 9 godina

Nije u redu sto se ovako ponašaju bahato prema Micovu jer nista strasno nije uradio.
Momak je dosao na pripreme iako mu su savetovali mirovanje,odradio ih igrao i sada ovako da postupaju sa njim a pritom je u top5 u nasem sastavu.
Stvarno smo čudan narod to je nevrrovatno.

sumatrasss

pre 9 godina

Ko nije radio sa novijim generacijama ne zna šta su prava razmazena derišta.
Nema prigovaranja treneru i tačka. Trener snosi odgovornost za poraz, zato ćuti i igraj tvoju poziciju i budi oslonac za ceo tim. Prigovaraj protivnicima, sudiji, navijačima, ali ne svojima, a naročito ne selektoru koji te je tu doveo. Još na pripremnoj utokmici tako dramiti i prigovarati, to je baš ponizavajuće.
Puna podrška Saletu. Autoritet se čuva i na ovakav način. Gadno je, grozno je, ali neki red mora da se zna.

konto

pre 9 godina

E ovako. Pre svega, mislim da je Saletova odluka bila prenagljena. Mogao je ovaj ispad da reši i na drugi način jer mislim da je njegova reakcija dobrim delom bila izazvana nervozom zbog loše igre i rezultata protiv NZ ali šta je tu je, selektor je, u krajnjem slučaju on je taj koji nosi ogromno breme odgovornosti i na kraju on je taj koji će odgovarati za postignut uspeh/neuspeh nakon SP. Očigledno je da naše nove zvezdice imaju preveliki ego, moš misliti, zamenio Micova, kao da je Jasikevičijus a ta legenda npr. to sebi ne bi dozvolila.A vi koji komentarišete, nije trebao, Micov nam je potreban očigledno ne shvatate poentu priče. Ovo je reprezentacija, igraš za svoju zemlju i zna se kakav odnos se tu zahteva, ili gineš sine ili budi lepo pošteniji i prema sebi i prema nama i reci nisam ja iz te priče, igram za pare, moja zemlja me ne zanima i "ćao"! Lepo kaže Sale, i ja bih pre gledao 12 Štimaca (koji je po meni antitalenat) koji kidaju i vidi se da dečko dušu ostavlja na terenu pa nek budemo i poslednji,baš me briga ali bar zna i on a i mi da je pokazao svetu da voli svoju zemlju i da je dao sve što je imao za nju. I na kraju, za ove "navijače" što pljuju dal' Simonovića dal' Bogdana jel vidite vi na njihovim licima da oni hoće da puknu od muke kad gube, da Simon mlatara onim rukama ko nenormalan a da bi Bogdan d**e dao da da trojku za pobedu, za svoju zemlju, dajte malo poštovanja za te momke koji IGRAJU ZA NAS! I da,, veeeliko poštovanje za simpatične Tall Blacks-e, zaslužili su ovaj aplauz na početku, ja sam siguran da su njihovi sunarodnici ponosni na njih šta god uradili jer ljudi igraju srcem. I ne samo oni, ceo svet gleda na njih sa simpatijama, na pravi način reprezentuju svoju zemlju i ne stide se svoje tradicije i običaja već se ponose njima!

Markoni

pre 9 godina

Kad je Pesic poslao Radmanovica u publiku u sred Svetskog prvenstva u Indijanopolisu, sasvim ispravno, bilo je slicnih "strucnjaka" sa slicnim negativnim komentarima na njegov racun bas kao i sada. Pojedinac ne sme biti iznad tima i onaj ko to ne razume teeba da se preseli na tribine.

autostoper

pre 9 godina

Ljudi covek ga je poslao u svlacionicu,verovatno misleci da mu ubrzo u pauzi nesto kaze a ne da nastavi raspravu dok je mec u toku.A decko je otisao i pokupio se iz svalcionice i otiso kuci.Da je Stimca ili Luku,pa i Bogdana otero u svlacionicu,ali ponajvise ova dvojica bi klececi se izvinjavala.A nije ni Micov neki klinac,ljudi pa on je i sa Dudom imao frku.Sad mi je zao sto nije Danguba tu on bi mogao na dva.A sto neko dole napisa da je Teo sebican,da gresi pasove.Licno sam danas i proslu utakmicu brojao,svi pasovi su bili ekstra kvaliteta.Jedina greska je sto ni nasi nekad sami ne ocekuju da ce pas stici do njih.Mislim da sad ovo znaci da ce Jovic morati da pusti m##a i ruku.Nije pet puta sutnuo za cele pripreme,a bek je?!Sve ostalo je kod njega ok.Radulju sam pratio celu Nba sezonu kad god je dobio priliku odlicno je koristio,ali bio je i tamo vrlo los u pik en rolu.Ali ledjnu tehniku je podigao za 300%,pa sad vi vidite da li i sedenje na Nba klupi donosi napredak u igri.Za Nedovica vam mogu reci da je jos veci atleta nego pre sto je otisao,tako da nam on mnogo nedostaje.Ja i daljem verujem u ove momke.Krenuce i Bogdan da kida,nekako mi instikt govori to i jos da po neko u svakoj utakmici zablista i mozemo daleko.

MisterS

pre 9 godina

Stvarno smo cirkus. Da te dusa zaboli sta nam se desava u najtrofejnijem sportu. Na kraju ladno idu i Jovic i Simonovic i to ce imati dobru minutazu, a setite se pocetka priprema kako smo se tesili da su oni tu samo radi jakih treninga. Svo postovanje momcima ali imamo bolje, pa Tepic,Paunic ili Keselj bi nam sad legli ko budali samar...

nex

pre 9 godina

Pažljivo sam pogledao reprizu, upadljivo je da je Micov bio u
startnoj petorci, a onda sekund pre početka ulazi Bogdanović
i imamo šest igrača na centru, Micov polazuje rukom šta će ovaj ovde,
onda ga zovu sa klupe i dečko izlazi, tu su ga već blamirali i provocirali, inače odlično je odigrao do incidenta.

Posejdon

pre 9 godina

Kada je Svetislav Kari Pesic izbacio Radmanovica iz ekipe i to na prvenstvu(a bili smo u deficitu na toj poziciji) verovatno je bio spreman da izdrzi kritike kojih nije bilo jer znamo kako je to prvenstvo zavrseno. Zato je postao jedan od nasih najboljih trenera, nadam se istom i sa Djordjevicem. Znamo kako je to kod nas Srba, il' si pukovnik il' pokojnik!

Toni

pre 9 godina

"Setimo se Siniše Mihajlovića u fudbalu. Na njega se osulo drvlje i kamenje što je, zamislite, insistirao da se poštuju zastava i himna,odnosno, državni prerogativi zemlje koju igrači predstavljaju?!"

Jeste, ali je to radio uz obilato korištenje medijskog prostora, i slučaj izdigao na nivo razvoda popularne turbo'folk pjevačice. Uz malo takta i mentalnog treninga, mogao je to da riješi na obostrano zadovoljstvo, a ne da proziva po novinama i odbija potencijalne reprezentativce. Ponašao se kao da je posle njega nema nikoga i ništa. Uostalom, što trošiti mnogo riječi na Mihailovića, svi znaju njega i njegove manire...

abc

pre 9 godina

Za svađu je potrebno dvoje, ali ipak je Micov bolestan došao na pripreme i crnči sa reprezentacijom već mesec dana. I nije jedini koji se ljuti. Umesto linka, evo ga copy/paste.
"Iskreno, u šoku sam! Razgovarao sam sa selektorom još u martu i tada mi je rekao da računa na mene, da imam još mnogo toga da pružim reprezentaciji. Ne znam, sada sam ostao bez teksta. Uhvatili ste me u trenutku dok sam se ukrcavao na avion, letim na more sa porodicom, a sve sam podredio tome da budem u Beogradu 9. jula na prozivci. Ne znam šta da kažem", rekao je Savanović za dnevni list "Sport" i dodao:

"Ne bi bilo nikakvih problema da mi je to saopštio. Ovako sam zaista razočaran zbog način na koji sam saznao za vest. A, ponoviću, sve sam podredio reprezentaciji. Mnogo me sve ovo 'žulja'", završio je.

danko

pre 9 godina

trener prvo mora da bude psiholog da bi imao uspeha.djordjevic je kratko trener a nije vodio klub godinama.ocigledna prijateljska kombinacija da se sale nacionale vrati vestacki u svet kosarke.po meni bolji izbor je sasa obradovic.elem, svako ko se bavio kosarkom zna da u ekipi imas 12 razlicitih licnosti koje moras uigrati da disu kao jedan.sve i da je bacio peskir i odbrusio mu, i ako je hteo da ga kazni mogao je ti na suptilniji nacin.a ne ovako.ako dobro igras a trener te stavi na klupu, svako ce nekako odreagovati,sem bjelice koji nema emocije i zbog cega ce uvek biti samo talenat. kratak je period da djordjevic upozna igrace i upozna njihove mane a i vrline.a samim tim i karakter.po meni,velika greska selektora (nisam rekao trenera).

Čeda

pre 9 godina

Svaka čast Djordjevicu ali kao bivsem igraču!
Za trenera,da se ne lažemo-nije,pogotovo ne DRŽAVNOG TIMA !
A Micov da malo sredi nerve !

Onokao..

pre 9 godina

To što ti nećeš gledati SP je veći gubitak za reprezentaciju od izostanka Micova. Molim te razmisli još jednom pre nego što doneseš tako strateški važnu odluku i okačiš posmatračke naočare o klin. Zaboravimo razlike i uskladimo toplomere! Srbija se uzda u tebe!
(Apostol Pavle, 24. avgust 2014 23:45)

Momcino, svaka cast, ovo je komentar zbog kojeg je vredelo citati ove komentare. Ovo i komentari koje postavlja @miro split, su nesto najsmesnije sto sam procitao od kada ne izlazi CKM...

Serbissimo

pre 9 godina

Mislin da razlog ove svađe leži u stolicama.Pazite jednu stvar svi ovi košarkaši su dosta visoki ljudi i njima sidenje na ovin neudobnim stolicama djeluje pogubno na kičmu.Micov je jednostavno poludija kad je mora ponovo sist na to mučilište.Rješenje bi bilo da se umisto ovi stolica lipo stave ležaljke.Kad čovik ne igra lipo legne i izravna kičmu.Ne bi bilo svađe i skandala.
(miro split, 24. avgust 2014 20:24)

Brate, koji si ti car, nasmeja me do suza svaka cast.

NemanjaVac8

pre 9 godina

Ja vidim peskir u ruci... bar na ovoj slici.
Ma bre, put pod noge, sram ga bilo, jos komentarise Djordjeviceve trenerske kvalitete.
(Ilija, 24. avgust 2014 19:54)
...
Jesi li ti pročitao uopšte šta su rekli i jedan i drugi. Micov kaže da nije bacio peškir u treutku kada je izlazio iz igre.Oće da kaže da po njemu nije bilo razloga da ga Đorđević posle izbaci u svalčionicu, da je bila pregruba odluka...Micov je peškir bacio kada je krenuo put svlačionice.I to ga nije bacio na Đorđevića, već ga je bacio prema klupi.Dakle pekir je bacio posle odluke Đorđevića da ga istera u svalčionicu.Dakle prvo mu je Đorđević naredio da idu u svlačionicu, a Micov je potom bacio peškir.

Stri lee

pre 9 godina

Za sve koji uvidjaju bilo kakvu slicnost izmedju Mihe i Saleta Djordjevica, zelim da kazem da "jogurt nema pertle". Usput nemamo tim za polufinala, a i cetvrtfinale je daleko, daleko... A sve utakmice cu da gledam i iz sve snage da navijam za nase.

srx

pre 9 godina

Onomad je Radmanovic izbacen na mnogo grublji nacin u sred tajm-auta od strane Pesica...covjeka koji nas proslavi na EP i SP. Valjda je i on bio nekulturan. Tada je Radmanovic bio jedan od glavnih igraca. Covjek gulio bananu i nije slusao trenera.

Kad nasim trenerima pukne film...dzaba prica...letis iz mjesta.

Pukovnik Bukovski

pre 9 godina

Nama-Srbima, ne treba nikakav rat i barut da bi se međusobno potamanili, ma koje vere bili!
Iz nekuh takvih sukoba, vratimo se "punog basa", iz nekih kao pobednici, jači, složniji...
Nadam se da je ovo drugo budući rezultat.
Sećam se cigara i piva na SP fudbalera, Radmanovićeve banane na SP košarkaša, tuče vaterpolista ispod tuševa, i sl.
Jedino je banana na kraju dala rezultat. Zlato!
Malo me je sramota, što smo ponekad takvi.

munze

pre 9 godina

@zlozlo5

Hahaha. Crkoh na komentar. Uzged, ludi Bjelica igra i 5 ako ustreba. Tako da, nek je nama Bjelkan ziv i zdrav, ljubi ga brat munze, i niko nije nezamenljiv.

uvek Zvezda

pre 9 godina

(Grobar, 25. avgust 2014 02:04)

Au brate mili, koliko tebi nije dobro..... Koliki je to stepen mrznje..A da ne pricamo o neistinama ali dobro to je vasa politika....

Griffin

pre 9 godina

(adgagsdfah, 24. avgust 2014 21:56) Nije ti palo na pamet da mu je objasnjavao sto sta vec 40 puta? Mozda..Mozda i nije.Nisam Vanga! Mene vise cudi kako nas nisu dobili sa 30 razlike? Ljudi su nepromasivi. A mi smo bili ocajni.Raduje me veliki broj postignutih koseva ipak.