Nedelja, 24.08.2014.

13:56

Maestralna pobeda Rikarda na Spa

Vozač Red Bula Danijel Rikardo trijumfovao je na Velikoj nagradi Belgije, 12. trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1.

Izvor: JT

Maestralna pobeda Rikarda na Spa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

Bojan KG

pre 9 godina

Bravo za Rikarda. Trka fenomenalna. Staza oduzima dah, Bože zdravlja sledeće godine da je vidim uživo. Kad god bacim pogled na njenu konfiguraciju naježim se, svaki deo staze je priča za sebe. SPA rules!!!

HanSolo

pre 9 godina

Mnogo mi zao Loterera. Dobio je nesto o cemu milioni sanjaju. Zamalo da se rasplacem umesto njega, stvarno bedak.
(Zastava AMG Petronas, 24. avgust 2014 21:30)
Kejterhem je krš od bolida.. Erikson je tako razočaran. Taj tim treba da se izbaci iz F1 i staviti nekog ozbiljnog tima iz Srbije..

andreas kisser

pre 9 godina

@Andreas Kisser

"imajuci u vidu sve pehove i 'pehove' koji se desavaju hamiltonu, mnogo vise zasluzuje titulu; covek pretice, ne kalkulise, zna sta da radi, rizikuje, tera do krajnjih granica."

Hahaha pa ti prijatelju pojma nemas, Hamilton skoro od pocetka trke place i moli tim da mu prekinu trku!!!!???
(Mile, 24. avgust 2014 15:28)

vec je kasno i ne verujem da ces se vratiti da vidis odgovor, ali posto te vec neke stvri zanimaju da ti pojasnim. luis je trazio da mu se dozvoli da prekine trku kada je, ne od pocetka kako tvrdis, vec negde sredinom trke shvatio da je borba za bodove na ovoj trci zavrsena, jer je zeleo da cuve motor. iako kako kazes nemam pojma, ipak cu ti pojasniti da po pravilima svaki vozac ima tokom sezone na raspolaganju samo pet agregata. zbog toga nije zeleo da opterecuje bez potrebe motor. da li ti je sada jasno zbog cega je trazio da mu se pekine trka? a zbog cega nije na ovoj trci mogao da stigne do boda ili dva, kako ga je jos neko prozvao, razlog nije jer ga je mrzelo da vozi, vec jer se vise od 3/4 drugog kruga nakon sto mu je rozberg probusio gumu pre nego sto se dovukao do boxa vozio na golom tocku, pohabavsi i diferencijal i pod bolida, pri cemu je balans automobila poremecen. drugim recima ostatak trke je izvozio na kolima koja vise nisu bila isti automobil sa starta trke. da li ti je 'prijatelju' sada nesto malo jasnije?

Djox

pre 9 godina

Vidim da vecina nema pojma sa pravilima, Magnusen je dva navrata bukvalno izbacivao Alonsa sa staze, drugi put je bilo opasno po zivot (na pravcu, pri velikoj brzini). Vi jos hvalite njegovu "vestinu", mogli su Alonsa da struzu sa ograde da nije popustio. Malo je i ova kazna koju je dobio.

HanSolo

pre 9 godina

Magnusonova kazna je sa svim adekvatna. Piše u pravilama da ako je jedan bolid na istom nivou kao ti moraš da mu ostaviš "jednu širinu vozila". To svakako nije Kevin uradio.. Ne jednom nego puno puta kroz trku. Alonzu a i na kraju i batonu.. Sa svim tačna kazna.

...

pre 9 godina

Zaista i dalje postoje ljudi koji krive Luisa za otkazivanje kocnica, motora itd itd, zbog njegovog agresivnog stila voznje? Ma dajte ljudi...

cinican

pre 9 godina

Ovi koji kritikuju Rosberga, a podrzavaju Hamiltona treba da se prisete svega od pocetka sezone. Pogotovu se to odnosi na dogovore pre trke koje Hamilton nije postovao kao i njegove izjave medju kojima se nalazi i ona o poreklu i odrastanju! Da je takve izjave dao Rozberg o Hamiltonu rekli bi da je rasista. Inace za ovo je krivo rukovodstvo Mercedesa je situaciju sa vozacima ne drzi pod kontrolom. Za one koji dobro pamte neka se sete McLarena i njihov dogovor iz 1998! Inace da me ne biste optuzivali za pristrastnost dugogodisnji sam navijac Ferrari-ja.

twister

pre 9 godina

Hamilton je najagresivniji vozac pa je nekako i logicno da njemu pre pukne guma ili otkaze neki deo(menjac,motor,...) ali je zato NAJZANIMLJIVIJI za gledanje.Jos kada ima najbolji bolid,zabava za gledaoce zagarantovana.Ali danas je vozio skroz suprotno od onoga kako zna-pasivno i povuceno.Razocarao me je.

AcA

pre 9 godina

Smem da se kladim da Alonso i Raikonen imaju malo jaci bolid tipa Red Bul da bi se borili za titulu ili barem neku pobedu.Ono sto tim sa najvecim imenom,sa najvise titula i fanova radi nije humano.Ferari nije imao bolid za titulu od 2008 godine (tu se Glok proslavio),a to je zaista sramota.Ako nisu bili konkurentni opet ih je Alonso vadio jer je dusu uzimao bolidu i imali su brzinu na pravcima uvek...sada ni to nemaju,tuga...Voleo bih Botasa da vidim kao zamenu zemljaku Kimiju jer je odlican.
Da dodam,ono sto sam uvek i govorio:Rikardo je za Fetela Sena,a Alonso,Raikonen i Hamilton mogu da mu drze casove...gde je sad kada nema onog monstruma od bolida sto je vozio prethodnih godina?

Meklaren MP4-29

pre 9 godina

Kevin je kaznjen sa dodatnih 20 sekundi tako da je na kraju zavrsio kao 12, da li je to u redu ili nije ne znam ali mislim da je kazna dosla kao posledica toga sto se borio sa Alonsom, Alonso je ipak dvostruki prvak sveta i to i dalje nesto znaci. Meklaren je uvek dobro isao u Belgiji bezobzira na kvalitet bolida koji je imao tako da danasnja voznja nije neko veliko iznenadjenje. Imali su dobru taktiku dobar tempo mozda da su gume bile malo mladje mozda bi na kraju imali 5 i 6 mesto a ne 6 i 12. Sto se ostalih tice jos jedno smo mogli da vidimo pravu snagu bolida koje pravi Adrijan Njuvi, Reno se popravio pa cemo videti sta mogu da urade do kraja, drugi su sigurno i imaju sansu mozda da dodju i do jos neke pobede do kraja. Sto se Mercedesa tice sve se vidi vec sada je velika nervoza u timu i samo je pitanje vremena kada ce puci sve ono sto su gradili od pocetka godine. Nije vise bitno ko je bolji Niko ili Luis vec ko ce imati jace zivce na stazi, bolid jeste dobar ali ne vise onoliko koliko je bio tako da ce biti zanimljivo videti sta ce biti do kraja. Ovo sto se danas desilo je samo pocetak prave borbe za titulu gde ce ocigledno sve biti dozvoljeno.

Mobil 1

pre 9 godina

@GoranS Ти стварно мислиш да је Хамилтон префорсирао мотор у Мађарској у КРУГУ ЗА ЗАГРЕВАЊЕ? Мислиш да је исто урадио у Аустралији? Па ти немаш појма.А овај што каже да је Луис требао да пропусти Розберга у Мађарској... Можда би га и пропустио да му је Розберг то дозволио својом вожњом, али није.Луис није имао услове да га пропусти све и да је хтео(а није хтео и ни не треба).Ако Мекларен тражи замену за Батона, мислим да не треба да размишља много.Луис ће дотрчати ако треба.

напред Рикардо

pre 9 godina

Моји главни утиcци cа трке, мада не пратим F1 редовно:
- како је добра cтаза у Белгији
- како је данаc возио Магнуcен, за мене најбољи

Jugo Kawaszaki(Danijel Rikardo sampion F1 2015)

pre 9 godina

Zamislite da Danijel Rikardo ima ovakav bolid od početka sezone.Mislim da se za titulu ne bi borio samo tim mercedesa.A kada pogledam Rosbergovu prvu sezonu i ovog strava momka,nemac izgleda kao amater.

Хумска БГ

pre 9 godina

Још једно запажање: Од када је Луис почео да стартује са краја колоне нема више грешака у боксу!? На Хокенхајму три одлична пит-стопа, данас опет без грешке.Значи када се Луис бори за победу тј. када припрети Розбергу онда обавезно погреше а када им је потребан да им скупља конструкторске бодове онда не греше?
Ови што трабуњају опет о Алонсу(данас му беше једна од оних ретких трка када јако подбаци, дефинитивно није у љубави са Спа) нека наведу један једини Алонсов квар у Мекларену, или предуг пит-стоп или нешто слично.Ако не можете да се сетите - барем измислите нешто, то вам неће бити тешко, у томе сте јако добри.
Што се тиче Мекларена ја не знам шта би било да имају Реноов мотор? Ваљда би били у рангу Заубера ако не и гори.Са те стране једва чекам следећу сезону.
П.С.Занимљиво да сада никоме више не смета Розбергово редовно "вриштање" из кокпита после победе(ја лично немам ништа против тога) а Фетела су сви прозивали због тога?

Pariz

pre 9 godina

Šta reći?…..odlična trka….puno dvoboja, čak i četveroboja……od starta do cilja uzbudljivo.Tragičar:Luis, ponovo. Čista i očigledna greška Nike kojom je uništio trku Luisu, ali i sebi(samim time i ekipi).Bio je drugi,ali da nije morao menjati prednje krilo pobeda bi bila tu.Mislim da nije bilo namere, ali greška je totalno glupa,već u 2. krugu trke?! Grozno za Mercedes i Luisa.Gledam kako su posle trke Lauda i Wolf onako polubesno pričali o grešci Nike tako da ga čeka dosta problema posle ove trke,reakcija navijača na proglašenju i zviždanje,očekivano.Velike čestitke Rikardu, i sad malo gledam, imamo sve otvoreniji “rat” u Mercedesu. Bottas, nas je već navikao na postolja svaka čast za ovog momka koji će sigurno doći i do pobeda u F1. Fetel i Alonso ipak slabiji, ekipne kolege su ih danaspobedili ,posebno Fetela.Mclaren? Ja zadovoljan, 14 bodova, 12 više od FI ….neka to ponove i u Italiji biće dobro…..trka je zaista bila odlična i šteta što će se pamtiti i pričati samo o Rozbergovoj nespretnosti.Radujem se Italiji….klasika F1 ….Napred Mcl!E da i Kevinu velike čestitke, svaka čast.Baton je kasno počeo da grize I mislim stvarno da bi mogao u Lotus da ide a na njegovo mesto...ko?

GoranS

pre 9 godina

Odlična trka, raduje tempo Red Bula i Ferarija, biće mnogo zanimljivije u nastavku sezone. Da se nešto napokon kaže-Luis nema pehova, jednostavno i za njega važe zakoni fizike, kada se vozi iznad optimuma stradaju ili gume ili motor ili kočnice itd... Drugo, Niko je na većini trka bio brži, kako niko od hamiltonovaca ne primeti koliko se puta Luis nekorektno branio u situacijama kada je Niko bio iza pa ga je i više puta izgurao sa staze kako bi ostao ispred. A Luis će u nemačkom timu proći kao Alonso onomad u engleskom... Nisam pristrasan jednostavno je tako. I samo ono što sam trebao reći na početku- Rikardo i Botas su izmislili vožnju za ovu dvojicu. O tim momcima treba pričati..

jopa

pre 9 godina

ahah pa najbolje da je isao sa namerom da slupa oba bolida,ko bi normalan to uradio na polovini sampionata, imao je vise srece da polomi svoje krilo i luisov pneumatik, uzmite vi i probajte u formuli da slupate tudji bolid a da vasem ne bude nista

mirko kojotovski

pre 9 godina

publika ja sve rekla.Nije to samo danas nego je isuvise providno da Mercedes zeli Svabu za prvaka.Montekarlo je bio uvod a ovo danas rasplet kidisanje na gumu.E sad sto ode krilce manje vazno jer ionako je najbolji bolid.Na kraju bio drugi.Samo onakav start je krajnje do zlaboga nameran.Publiku nemozes prevariti.Sad ce morati deliti karte dzabe.Eto kao Fetela vozaca sad ga mladji ubi u pojam.Sumaher dodje kao veliki sampion i na kraju prosecan kao svi ostali.Ovo je postalo poput fudbala krajnje namestanje i mafijasi u ulozi modernih konstruktora vode glavnu rec.
Karastrofa

Bojan KG

pre 9 godina

Sa svime rečenim se slažem. Rozberg je prosečan vozač i čak u ovakvoj zveri od bolida teško se probija napred (slična priča kao i sa Fetelom kada ne povede trku) ali treba reći i to da je malo simptomatično kako se "pehovi" stalno dešavaju Hamiltonu. Koliko je samo takvih trka bilo dok je bio u Meklarenu. Možda mu se sve vraća za onu titulu za koju treba da zahvali Timu Gloku i koju realno nije ni zaslužio te godine. Na kraju nema sumnje da je Luis mnogo bolji vozač od Rozberga. Vozač trke VALTERI BOTAS - budući šampion. U ovoj trci je toliko puta pretekao rivale tako da kapa dole za Finca.

Luka Zvezdaš YNWA

pre 9 godina

Za incident Hamiltona i Rosberga je nezahvalno suditi ko je kriv. Moj utisak je taj da je Rosberg morao da čeka bolji trenutak za napad, dok smatram da mu je Hamilton namerno uleteo u putanju, pri obilaženju. Hamilton je sam kriv što je odustao.

Alex PB

pre 9 godina

Odlicna trka, karakteristicna za SPA! Svaka cast Rikiardu na pobedi, covek koristi svaki Mercedesov maler. Mada, ne znam i da li je vise maler, kada imas jednog Rozberga u timu koji ne ume da zakoci kad treba. Od ostalih vozaca, Kimi je odlicno vozio, Magnusen se borio koliko je mogao! :) Pozdrav svim ljubiteljima F1!

pgf

pre 9 godina

(Luka Zvezdaš YNWA, 24. avgust 2014 16:03
dijelim isto misljenje,magnusen,botas sve bolji ostavise prvake iza sebe.rikardo malo je reci sjajno.kimi konascno da dodje ksebi,fetelu se jos kockice nijesu poklopile mada je zavrsnica bila odlicna.zalonso povuci potegni nervozno i ishitreno osta kratkih rukava.

Against modern football

pre 9 godina

Ne mogu ni da zamislim šta bi Raikonen i Alonso radili da imaju Mercedesovu mašinu. Ipak je Rozberg jos uvek početnik za njih.

qwerty

pre 9 godina

Ala ga je Niko razbio, tako mu i treba, Hamiltonu! Proslu trku, nije hteo da bude timski igrac i da ga pusti kad su bili na razlicitim strategijama, e evo ti sad Hamiltone Lujse! BanG!!!! Ode guma, ode pobeda, hahaha, placljivi i bolesni uobrazenko! Pre neki dan bila je mazohisticka izjava od Hamiltona u intervjuu na zvanicnom stranici F1, "voleo bih da Rozberg da sve od sebe, pa da bude drugi, jer to jako boli." Da li normalan covek moze ovako nesto da izjavi? E kad Hamilton nije normalan nego porememcen, onda treba tako i postupati s njim!

Mile

pre 9 godina

@Andreas Kisser

"imajuci u vidu sve pehove i 'pehove' koji se desavaju hamiltonu, mnogo vise zasluzuje titulu; covek pretice, ne kalkulise, zna sta da radi, rizikuje, tera do krajnjih granica."

Hahaha pa ti prijatelju pojma nemas, Hamilton skoro od pocetka trke place i moli tim da mu prekinu trku!!!!???

xboxer

pre 9 godina

Eto...i ako ne navijam niti za Rozberga niti za Hamiltona mislim da Rozberg nije namerno to uradio, tokom jedne godine vidimo 6-7 ovakvih kontakata. No zanimljivo svakako jer sada moze Hamilton zamisliti kako je bilo Fernandu Alonsu pored njega u Meklarenu 2007.-e kada su cele sezone podrzavali njega kao sto sad podrzavaju Rozberga...

andreas kisser

pre 9 godina

ovo pisem na polovini trke. posmatrajuci sveukupno dosad (i trku i sezonu) kao manje-vise nepristrasan u pogledu dvojca hamilton-rozberg (buduci navijac kimija) moram da primetim da rozberg nije ni najmanje vozac sampionskig kova! tokom sezone je otprilike dobio sve trke u kojima je bio na polu, ali nismo dosad videli nista od njega cim se nadje iza vozaca. ne pamtim ove sezone nijedno 'nezaboravno' obilazanje sa njegove strane! dobar je da izvozi brze krugove na cistim stazama, otud i toliko polova, ali nema ono medju nogama, a cini mi se ni znanja, da kombinuje ostrinu i prilagodjava taktiku prilikama na stazi kada ne ide sve po planu. konstantno zivkanje pit-vola i trazenje saveta vec opasno iritira - ne treba mi sampion koji ne zna sta treba da uradi u kojoj situaciji! uporedite ga sa kimijem pre dve godine kada je vozeci ka svojoj prvoj pobedi u lotusu odbrusio svom tipa preko radija 'necete valjda vi da mi objasnjavate kako da stedim gume'. moguce je da ce ove sezone zahvaljujuci fantastivnom bolidu postane sampion, ali bice onda samo jedan u nizu koji svoju titulu moze da zahvali kolima, ne umecu (poput batona, ili cak i, kao sto se vidi ove sezone kada ima konkurenciju u rikardu - fetela). imajuci u vidu sve pehove i 'pehove' koji se desavaju hamiltonu, mnogo vise zasluzuje titulu; covek pretice, ne kalkulise, zna sta da radi, rizikuje, tera do krajnjih granica. bar sa njim nije dosadno. a moji favoriti za sezone koje dolaze su definitivno rikardo i botas!

MERCEDES KRIMOSI

pre 9 godina

Rosberg: "Why he doesn't let me through?
Mercedes: "So Nico, no problem, crash him!
Rosberg: "Ok, I did!"
Mercedes: "Well done Nico, fantastic job! Deutschland uber alles!"

Хумска БГ

pre 9 godina

Хамилтон је за овакве ситуације редовно био кажњаван претходних година.Када он извуче дебљи крај онда је реч о "тркачком" инциденту.Чак није било ни ИСТРАГЕ о инциденту!?
Ако Розберг и његов тим мисле да ће он једном титулом постати велики возач, нису у праву.Он нема добијен дуел "један на један" са Хамилтоном.Сетимо се Бахреина, Каталуње и Мађарске.Па и у Канади је изгубио кроз бокс а онда је Луис одустао.С обзиром да практично сам вози у Мерцедесу(колегу практично ни нема) чудо да још увек није обезбедио титулу.
Ако се овако настави пре ће Рикардо из прикрајка до титуле него Хамилтон.И НЕКА ЈЕ И ОСВОЈИ!

Navijac iz fotelje

pre 9 godina

Mercedes je sve karte bacio na Rosberga.Ipak je on svaba.Kako moze da se desi da u poslednjim trkama Hamilton ima problema sa menjacem? Da li je ista ekipa kao kod Rosberga(ne mislim na ljude). I sada mi je draze sto je Riccardo pobedio mada navijam za Mercedes i naravno Hamiltona

Ali ne i 100 puta!

pre 9 godina

@Stefan Bg Svaku drugu? Druze, ovo je treca za redom mozda i cetvrta, nisam siguran. Hamilton je vozacina za Rozberga, a ovaj da je mogao da izbegne kontakt, mogao je. Oce centrala da pogresi jednom...

nekerozberg

pre 9 godina

Ne bi trebalo kazniti Magnusena, nego Ferari! Auto nema snagu ni da p..ne. I zaista ne znam na sta su mislili komentatori kad kazu "drago nam je da je i Ferari napredovao i da je sada brzi na pravcu" (???). Hamilton - bruka! Pa ne borim se ja za titulu. Zelim da mu za titulu zafale 2 boda koja je svakako mogao danas da uzme.
Ajmo Rikardo pokazi nam cemu sluze dupli bodovi na poslednjoj trci :)

Nesa

pre 9 godina

Botas sve bolji, kao i Rikardo. Fetel krsina od vozaca, vidi se da kad nema dobar bolid, mozak mu ne radi. Rosberg klasika, nista ne pokaze kada se nalazi ispod prvog mesta. Alonso se danas trudio, ali ga maleri vuku.
Ima ovde dosta dece koja ne znaju ni osnovu F1, a komentarisu da je Rosberg odlican, kao i Fetel. Procitaju naslov(a ne prate trke) i po tome sticu svaki put utisak.
Vidi se razlika u motoru izmedju mercedesovog bolida i ferarijevog. Cim se udje u DRS zonu, mercedes ima 30% vece sanse da pretekne ferari.

gavrosaurus

pre 9 godina

Реално, сви су данас били бољи од Розберга и Хамилтона; првог не ценим као возача, другог не ценим као човека. Алонсо се трудио али је Магнусен био бољи (ко би рекао да ће неко бити бољи од великог Фернанда и не говорим ово на пејоративан начин), Батон више није мотивисан, Рикардо је сјајан а Ботас је Вилијемсов пун погодак. Будући да од Лотуса више нема ништа а да је Батону дебело клима, можда не би било лоше видети Грожана у Мекларену, има у њему неке ватре, а и брзине. Рајконен нешто мало заблистао али ако су ово његови крајњи домети сада... Маса је катастрофа, поново.

Hamilton

pre 9 godina

Neverovatno koliko malera za Hamiltona, Bezobrazluk Rosberga.I imam utisak da u Mecedesu postoji saobataza kada je u pitanju Hamilton.Takodje imam utisak da je u ekipi favorit Rosberg

MM

pre 9 godina

i ja kazem juce da je rozberg prosek i dobijem brdo minusa.
rikardo taman i da zavrsi poslednji,a trenutno je na putu pobede,za mene je novi omiljeni vozac i tacka!!!

Hamilton

pre 9 godina

Neverovatno koliko malera za Hamiltona, Bezobrazluk Rosberga.I imam utisak da u Mecedesu postoji saobataza kada je u pitanju Hamilton.Takodje imam utisak da je u ekipi favorit Rosberg

MM

pre 9 godina

i ja kazem juce da je rozberg prosek i dobijem brdo minusa.
rikardo taman i da zavrsi poslednji,a trenutno je na putu pobede,za mene je novi omiljeni vozac i tacka!!!

andreas kisser

pre 9 godina

ovo pisem na polovini trke. posmatrajuci sveukupno dosad (i trku i sezonu) kao manje-vise nepristrasan u pogledu dvojca hamilton-rozberg (buduci navijac kimija) moram da primetim da rozberg nije ni najmanje vozac sampionskig kova! tokom sezone je otprilike dobio sve trke u kojima je bio na polu, ali nismo dosad videli nista od njega cim se nadje iza vozaca. ne pamtim ove sezone nijedno 'nezaboravno' obilazanje sa njegove strane! dobar je da izvozi brze krugove na cistim stazama, otud i toliko polova, ali nema ono medju nogama, a cini mi se ni znanja, da kombinuje ostrinu i prilagodjava taktiku prilikama na stazi kada ne ide sve po planu. konstantno zivkanje pit-vola i trazenje saveta vec opasno iritira - ne treba mi sampion koji ne zna sta treba da uradi u kojoj situaciji! uporedite ga sa kimijem pre dve godine kada je vozeci ka svojoj prvoj pobedi u lotusu odbrusio svom tipa preko radija 'necete valjda vi da mi objasnjavate kako da stedim gume'. moguce je da ce ove sezone zahvaljujuci fantastivnom bolidu postane sampion, ali bice onda samo jedan u nizu koji svoju titulu moze da zahvali kolima, ne umecu (poput batona, ili cak i, kao sto se vidi ove sezone kada ima konkurenciju u rikardu - fetela). imajuci u vidu sve pehove i 'pehove' koji se desavaju hamiltonu, mnogo vise zasluzuje titulu; covek pretice, ne kalkulise, zna sta da radi, rizikuje, tera do krajnjih granica. bar sa njim nije dosadno. a moji favoriti za sezone koje dolaze su definitivno rikardo i botas!

MERCEDES KRIMOSI

pre 9 godina

Rosberg: "Why he doesn't let me through?
Mercedes: "So Nico, no problem, crash him!
Rosberg: "Ok, I did!"
Mercedes: "Well done Nico, fantastic job! Deutschland uber alles!"

Against modern football

pre 9 godina

Ne mogu ni da zamislim šta bi Raikonen i Alonso radili da imaju Mercedesovu mašinu. Ipak je Rozberg jos uvek početnik za njih.

Ali ne i 100 puta!

pre 9 godina

@Stefan Bg Svaku drugu? Druze, ovo je treca za redom mozda i cetvrta, nisam siguran. Hamilton je vozacina za Rozberga, a ovaj da je mogao da izbegne kontakt, mogao je. Oce centrala da pogresi jednom...

Bojan KG

pre 9 godina

Sa svime rečenim se slažem. Rozberg je prosečan vozač i čak u ovakvoj zveri od bolida teško se probija napred (slična priča kao i sa Fetelom kada ne povede trku) ali treba reći i to da je malo simptomatično kako se "pehovi" stalno dešavaju Hamiltonu. Koliko je samo takvih trka bilo dok je bio u Meklarenu. Možda mu se sve vraća za onu titulu za koju treba da zahvali Timu Gloku i koju realno nije ni zaslužio te godine. Na kraju nema sumnje da je Luis mnogo bolji vozač od Rozberga. Vozač trke VALTERI BOTAS - budući šampion. U ovoj trci je toliko puta pretekao rivale tako da kapa dole za Finca.

jopa

pre 9 godina

ahah pa najbolje da je isao sa namerom da slupa oba bolida,ko bi normalan to uradio na polovini sampionata, imao je vise srece da polomi svoje krilo i luisov pneumatik, uzmite vi i probajte u formuli da slupate tudji bolid a da vasem ne bude nista

Alex PB

pre 9 godina

Odlicna trka, karakteristicna za SPA! Svaka cast Rikiardu na pobedi, covek koristi svaki Mercedesov maler. Mada, ne znam i da li je vise maler, kada imas jednog Rozberga u timu koji ne ume da zakoci kad treba. Od ostalih vozaca, Kimi je odlicno vozio, Magnusen se borio koliko je mogao! :) Pozdrav svim ljubiteljima F1!

Хумска БГ

pre 9 godina

Хамилтон је за овакве ситуације редовно био кажњаван претходних година.Када он извуче дебљи крај онда је реч о "тркачком" инциденту.Чак није било ни ИСТРАГЕ о инциденту!?
Ако Розберг и његов тим мисле да ће он једном титулом постати велики возач, нису у праву.Он нема добијен дуел "један на један" са Хамилтоном.Сетимо се Бахреина, Каталуње и Мађарске.Па и у Канади је изгубио кроз бокс а онда је Луис одустао.С обзиром да практично сам вози у Мерцедесу(колегу практично ни нема) чудо да још увек није обезбедио титулу.
Ако се овако настави пре ће Рикардо из прикрајка до титуле него Хамилтон.И НЕКА ЈЕ И ОСВОЈИ!

AcA

pre 9 godina

Smem da se kladim da Alonso i Raikonen imaju malo jaci bolid tipa Red Bul da bi se borili za titulu ili barem neku pobedu.Ono sto tim sa najvecim imenom,sa najvise titula i fanova radi nije humano.Ferari nije imao bolid za titulu od 2008 godine (tu se Glok proslavio),a to je zaista sramota.Ako nisu bili konkurentni opet ih je Alonso vadio jer je dusu uzimao bolidu i imali su brzinu na pravcima uvek...sada ni to nemaju,tuga...Voleo bih Botasa da vidim kao zamenu zemljaku Kimiju jer je odlican.
Da dodam,ono sto sam uvek i govorio:Rikardo je za Fetela Sena,a Alonso,Raikonen i Hamilton mogu da mu drze casove...gde je sad kada nema onog monstruma od bolida sto je vozio prethodnih godina?

xboxer

pre 9 godina

Eto...i ako ne navijam niti za Rozberga niti za Hamiltona mislim da Rozberg nije namerno to uradio, tokom jedne godine vidimo 6-7 ovakvih kontakata. No zanimljivo svakako jer sada moze Hamilton zamisliti kako je bilo Fernandu Alonsu pored njega u Meklarenu 2007.-e kada su cele sezone podrzavali njega kao sto sad podrzavaju Rozberga...

Nesa

pre 9 godina

Botas sve bolji, kao i Rikardo. Fetel krsina od vozaca, vidi se da kad nema dobar bolid, mozak mu ne radi. Rosberg klasika, nista ne pokaze kada se nalazi ispod prvog mesta. Alonso se danas trudio, ali ga maleri vuku.
Ima ovde dosta dece koja ne znaju ni osnovu F1, a komentarisu da je Rosberg odlican, kao i Fetel. Procitaju naslov(a ne prate trke) i po tome sticu svaki put utisak.
Vidi se razlika u motoru izmedju mercedesovog bolida i ferarijevog. Cim se udje u DRS zonu, mercedes ima 30% vece sanse da pretekne ferari.

qwerty

pre 9 godina

Ala ga je Niko razbio, tako mu i treba, Hamiltonu! Proslu trku, nije hteo da bude timski igrac i da ga pusti kad su bili na razlicitim strategijama, e evo ti sad Hamiltone Lujse! BanG!!!! Ode guma, ode pobeda, hahaha, placljivi i bolesni uobrazenko! Pre neki dan bila je mazohisticka izjava od Hamiltona u intervjuu na zvanicnom stranici F1, "voleo bih da Rozberg da sve od sebe, pa da bude drugi, jer to jako boli." Da li normalan covek moze ovako nesto da izjavi? E kad Hamilton nije normalan nego porememcen, onda treba tako i postupati s njim!

Jugo Kawaszaki(Danijel Rikardo sampion F1 2015)

pre 9 godina

Zamislite da Danijel Rikardo ima ovakav bolid od početka sezone.Mislim da se za titulu ne bi borio samo tim mercedesa.A kada pogledam Rosbergovu prvu sezonu i ovog strava momka,nemac izgleda kao amater.

Pariz

pre 9 godina

Šta reći?…..odlična trka….puno dvoboja, čak i četveroboja……od starta do cilja uzbudljivo.Tragičar:Luis, ponovo. Čista i očigledna greška Nike kojom je uništio trku Luisu, ali i sebi(samim time i ekipi).Bio je drugi,ali da nije morao menjati prednje krilo pobeda bi bila tu.Mislim da nije bilo namere, ali greška je totalno glupa,već u 2. krugu trke?! Grozno za Mercedes i Luisa.Gledam kako su posle trke Lauda i Wolf onako polubesno pričali o grešci Nike tako da ga čeka dosta problema posle ove trke,reakcija navijača na proglašenju i zviždanje,očekivano.Velike čestitke Rikardu, i sad malo gledam, imamo sve otvoreniji “rat” u Mercedesu. Bottas, nas je već navikao na postolja svaka čast za ovog momka koji će sigurno doći i do pobeda u F1. Fetel i Alonso ipak slabiji, ekipne kolege su ih danaspobedili ,posebno Fetela.Mclaren? Ja zadovoljan, 14 bodova, 12 više od FI ….neka to ponove i u Italiji biće dobro…..trka je zaista bila odlična i šteta što će se pamtiti i pričati samo o Rozbergovoj nespretnosti.Radujem se Italiji….klasika F1 ….Napred Mcl!E da i Kevinu velike čestitke, svaka čast.Baton je kasno počeo da grize I mislim stvarno da bi mogao u Lotus da ide a na njegovo mesto...ko?

напред Рикардо

pre 9 godina

Моји главни утиcци cа трке, мада не пратим F1 редовно:
- како је добра cтаза у Белгији
- како је данаc возио Магнуcен, за мене најбољи

Luka Zvezdaš YNWA

pre 9 godina

Za incident Hamiltona i Rosberga je nezahvalno suditi ko je kriv. Moj utisak je taj da je Rosberg morao da čeka bolji trenutak za napad, dok smatram da mu je Hamilton namerno uleteo u putanju, pri obilaženju. Hamilton je sam kriv što je odustao.

Navijac iz fotelje

pre 9 godina

Mercedes je sve karte bacio na Rosberga.Ipak je on svaba.Kako moze da se desi da u poslednjim trkama Hamilton ima problema sa menjacem? Da li je ista ekipa kao kod Rosberga(ne mislim na ljude). I sada mi je draze sto je Riccardo pobedio mada navijam za Mercedes i naravno Hamiltona

mirko kojotovski

pre 9 godina

publika ja sve rekla.Nije to samo danas nego je isuvise providno da Mercedes zeli Svabu za prvaka.Montekarlo je bio uvod a ovo danas rasplet kidisanje na gumu.E sad sto ode krilce manje vazno jer ionako je najbolji bolid.Na kraju bio drugi.Samo onakav start je krajnje do zlaboga nameran.Publiku nemozes prevariti.Sad ce morati deliti karte dzabe.Eto kao Fetela vozaca sad ga mladji ubi u pojam.Sumaher dodje kao veliki sampion i na kraju prosecan kao svi ostali.Ovo je postalo poput fudbala krajnje namestanje i mafijasi u ulozi modernih konstruktora vode glavnu rec.
Karastrofa

gavrosaurus

pre 9 godina

Реално, сви су данас били бољи од Розберга и Хамилтона; првог не ценим као возача, другог не ценим као човека. Алонсо се трудио али је Магнусен био бољи (ко би рекао да ће неко бити бољи од великог Фернанда и не говорим ово на пејоративан начин), Батон више није мотивисан, Рикардо је сјајан а Ботас је Вилијемсов пун погодак. Будући да од Лотуса више нема ништа а да је Батону дебело клима, можда не би било лоше видети Грожана у Мекларену, има у њему неке ватре, а и брзине. Рајконен нешто мало заблистао али ако су ово његови крајњи домети сада... Маса је катастрофа, поново.

GoranS

pre 9 godina

Odlična trka, raduje tempo Red Bula i Ferarija, biće mnogo zanimljivije u nastavku sezone. Da se nešto napokon kaže-Luis nema pehova, jednostavno i za njega važe zakoni fizike, kada se vozi iznad optimuma stradaju ili gume ili motor ili kočnice itd... Drugo, Niko je na većini trka bio brži, kako niko od hamiltonovaca ne primeti koliko se puta Luis nekorektno branio u situacijama kada je Niko bio iza pa ga je i više puta izgurao sa staze kako bi ostao ispred. A Luis će u nemačkom timu proći kao Alonso onomad u engleskom... Nisam pristrasan jednostavno je tako. I samo ono što sam trebao reći na početku- Rikardo i Botas su izmislili vožnju za ovu dvojicu. O tim momcima treba pričati..

andreas kisser

pre 9 godina

@Andreas Kisser

"imajuci u vidu sve pehove i 'pehove' koji se desavaju hamiltonu, mnogo vise zasluzuje titulu; covek pretice, ne kalkulise, zna sta da radi, rizikuje, tera do krajnjih granica."

Hahaha pa ti prijatelju pojma nemas, Hamilton skoro od pocetka trke place i moli tim da mu prekinu trku!!!!???
(Mile, 24. avgust 2014 15:28)

vec je kasno i ne verujem da ces se vratiti da vidis odgovor, ali posto te vec neke stvri zanimaju da ti pojasnim. luis je trazio da mu se dozvoli da prekine trku kada je, ne od pocetka kako tvrdis, vec negde sredinom trke shvatio da je borba za bodove na ovoj trci zavrsena, jer je zeleo da cuve motor. iako kako kazes nemam pojma, ipak cu ti pojasniti da po pravilima svaki vozac ima tokom sezone na raspolaganju samo pet agregata. zbog toga nije zeleo da opterecuje bez potrebe motor. da li ti je sada jasno zbog cega je trazio da mu se pekine trka? a zbog cega nije na ovoj trci mogao da stigne do boda ili dva, kako ga je jos neko prozvao, razlog nije jer ga je mrzelo da vozi, vec jer se vise od 3/4 drugog kruga nakon sto mu je rozberg probusio gumu pre nego sto se dovukao do boxa vozio na golom tocku, pohabavsi i diferencijal i pod bolida, pri cemu je balans automobila poremecen. drugim recima ostatak trke je izvozio na kolima koja vise nisu bila isti automobil sa starta trke. da li ti je 'prijatelju' sada nesto malo jasnije?

Хумска БГ

pre 9 godina

Још једно запажање: Од када је Луис почео да стартује са краја колоне нема више грешака у боксу!? На Хокенхајму три одлична пит-стопа, данас опет без грешке.Значи када се Луис бори за победу тј. када припрети Розбергу онда обавезно погреше а када им је потребан да им скупља конструкторске бодове онда не греше?
Ови што трабуњају опет о Алонсу(данас му беше једна од оних ретких трка када јако подбаци, дефинитивно није у љубави са Спа) нека наведу један једини Алонсов квар у Мекларену, или предуг пит-стоп или нешто слично.Ако не можете да се сетите - барем измислите нешто, то вам неће бити тешко, у томе сте јако добри.
Што се тиче Мекларена ја не знам шта би било да имају Реноов мотор? Ваљда би били у рангу Заубера ако не и гори.Са те стране једва чекам следећу сезону.
П.С.Занимљиво да сада никоме више не смета Розбергово редовно "вриштање" из кокпита после победе(ја лично немам ништа против тога) а Фетела су сви прозивали због тога?

Meklaren MP4-29

pre 9 godina

Kevin je kaznjen sa dodatnih 20 sekundi tako da je na kraju zavrsio kao 12, da li je to u redu ili nije ne znam ali mislim da je kazna dosla kao posledica toga sto se borio sa Alonsom, Alonso je ipak dvostruki prvak sveta i to i dalje nesto znaci. Meklaren je uvek dobro isao u Belgiji bezobzira na kvalitet bolida koji je imao tako da danasnja voznja nije neko veliko iznenadjenje. Imali su dobru taktiku dobar tempo mozda da su gume bile malo mladje mozda bi na kraju imali 5 i 6 mesto a ne 6 i 12. Sto se ostalih tice jos jedno smo mogli da vidimo pravu snagu bolida koje pravi Adrijan Njuvi, Reno se popravio pa cemo videti sta mogu da urade do kraja, drugi su sigurno i imaju sansu mozda da dodju i do jos neke pobede do kraja. Sto se Mercedesa tice sve se vidi vec sada je velika nervoza u timu i samo je pitanje vremena kada ce puci sve ono sto su gradili od pocetka godine. Nije vise bitno ko je bolji Niko ili Luis vec ko ce imati jace zivce na stazi, bolid jeste dobar ali ne vise onoliko koliko je bio tako da ce biti zanimljivo videti sta ce biti do kraja. Ovo sto se danas desilo je samo pocetak prave borbe za titulu gde ce ocigledno sve biti dozvoljeno.

cinican

pre 9 godina

Ovi koji kritikuju Rosberga, a podrzavaju Hamiltona treba da se prisete svega od pocetka sezone. Pogotovu se to odnosi na dogovore pre trke koje Hamilton nije postovao kao i njegove izjave medju kojima se nalazi i ona o poreklu i odrastanju! Da je takve izjave dao Rozberg o Hamiltonu rekli bi da je rasista. Inace za ovo je krivo rukovodstvo Mercedesa je situaciju sa vozacima ne drzi pod kontrolom. Za one koji dobro pamte neka se sete McLarena i njihov dogovor iz 1998! Inace da me ne biste optuzivali za pristrastnost dugogodisnji sam navijac Ferrari-ja.

Mobil 1

pre 9 godina

@GoranS Ти стварно мислиш да је Хамилтон префорсирао мотор у Мађарској у КРУГУ ЗА ЗАГРЕВАЊЕ? Мислиш да је исто урадио у Аустралији? Па ти немаш појма.А овај што каже да је Луис требао да пропусти Розберга у Мађарској... Можда би га и пропустио да му је Розберг то дозволио својом вожњом, али није.Луис није имао услове да га пропусти све и да је хтео(а није хтео и ни не треба).Ако Мекларен тражи замену за Батона, мислим да не треба да размишља много.Луис ће дотрчати ако треба.

Mile

pre 9 godina

@Andreas Kisser

"imajuci u vidu sve pehove i 'pehove' koji se desavaju hamiltonu, mnogo vise zasluzuje titulu; covek pretice, ne kalkulise, zna sta da radi, rizikuje, tera do krajnjih granica."

Hahaha pa ti prijatelju pojma nemas, Hamilton skoro od pocetka trke place i moli tim da mu prekinu trku!!!!???

nekerozberg

pre 9 godina

Ne bi trebalo kazniti Magnusena, nego Ferari! Auto nema snagu ni da p..ne. I zaista ne znam na sta su mislili komentatori kad kazu "drago nam je da je i Ferari napredovao i da je sada brzi na pravcu" (???). Hamilton - bruka! Pa ne borim se ja za titulu. Zelim da mu za titulu zafale 2 boda koja je svakako mogao danas da uzme.
Ajmo Rikardo pokazi nam cemu sluze dupli bodovi na poslednjoj trci :)

pgf

pre 9 godina

(Luka Zvezdaš YNWA, 24. avgust 2014 16:03
dijelim isto misljenje,magnusen,botas sve bolji ostavise prvake iza sebe.rikardo malo je reci sjajno.kimi konascno da dodje ksebi,fetelu se jos kockice nijesu poklopile mada je zavrsnica bila odlicna.zalonso povuci potegni nervozno i ishitreno osta kratkih rukava.

HanSolo

pre 9 godina

Magnusonova kazna je sa svim adekvatna. Piše u pravilama da ako je jedan bolid na istom nivou kao ti moraš da mu ostaviš "jednu širinu vozila". To svakako nije Kevin uradio.. Ne jednom nego puno puta kroz trku. Alonzu a i na kraju i batonu.. Sa svim tačna kazna.

...

pre 9 godina

Zaista i dalje postoje ljudi koji krive Luisa za otkazivanje kocnica, motora itd itd, zbog njegovog agresivnog stila voznje? Ma dajte ljudi...

Bojan KG

pre 9 godina

Bravo za Rikarda. Trka fenomenalna. Staza oduzima dah, Bože zdravlja sledeće godine da je vidim uživo. Kad god bacim pogled na njenu konfiguraciju naježim se, svaki deo staze je priča za sebe. SPA rules!!!

twister

pre 9 godina

Hamilton je najagresivniji vozac pa je nekako i logicno da njemu pre pukne guma ili otkaze neki deo(menjac,motor,...) ali je zato NAJZANIMLJIVIJI za gledanje.Jos kada ima najbolji bolid,zabava za gledaoce zagarantovana.Ali danas je vozio skroz suprotno od onoga kako zna-pasivno i povuceno.Razocarao me je.

Djox

pre 9 godina

Vidim da vecina nema pojma sa pravilima, Magnusen je dva navrata bukvalno izbacivao Alonsa sa staze, drugi put je bilo opasno po zivot (na pravcu, pri velikoj brzini). Vi jos hvalite njegovu "vestinu", mogli su Alonsa da struzu sa ograde da nije popustio. Malo je i ova kazna koju je dobio.

HanSolo

pre 9 godina

Mnogo mi zao Loterera. Dobio je nesto o cemu milioni sanjaju. Zamalo da se rasplacem umesto njega, stvarno bedak.
(Zastava AMG Petronas, 24. avgust 2014 21:30)
Kejterhem je krš od bolida.. Erikson je tako razočaran. Taj tim treba da se izbaci iz F1 i staviti nekog ozbiljnog tima iz Srbije..

Luka Zvezdaš YNWA

pre 9 godina

Za incident Hamiltona i Rosberga je nezahvalno suditi ko je kriv. Moj utisak je taj da je Rosberg morao da čeka bolji trenutak za napad, dok smatram da mu je Hamilton namerno uleteo u putanju, pri obilaženju. Hamilton je sam kriv što je odustao.

qwerty

pre 9 godina

Ala ga je Niko razbio, tako mu i treba, Hamiltonu! Proslu trku, nije hteo da bude timski igrac i da ga pusti kad su bili na razlicitim strategijama, e evo ti sad Hamiltone Lujse! BanG!!!! Ode guma, ode pobeda, hahaha, placljivi i bolesni uobrazenko! Pre neki dan bila je mazohisticka izjava od Hamiltona u intervjuu na zvanicnom stranici F1, "voleo bih da Rozberg da sve od sebe, pa da bude drugi, jer to jako boli." Da li normalan covek moze ovako nesto da izjavi? E kad Hamilton nije normalan nego porememcen, onda treba tako i postupati s njim!

Hamilton

pre 9 godina

Neverovatno koliko malera za Hamiltona, Bezobrazluk Rosberga.I imam utisak da u Mecedesu postoji saobataza kada je u pitanju Hamilton.Takodje imam utisak da je u ekipi favorit Rosberg

Mile

pre 9 godina

@Andreas Kisser

"imajuci u vidu sve pehove i 'pehove' koji se desavaju hamiltonu, mnogo vise zasluzuje titulu; covek pretice, ne kalkulise, zna sta da radi, rizikuje, tera do krajnjih granica."

Hahaha pa ti prijatelju pojma nemas, Hamilton skoro od pocetka trke place i moli tim da mu prekinu trku!!!!???

MERCEDES KRIMOSI

pre 9 godina

Rosberg: "Why he doesn't let me through?
Mercedes: "So Nico, no problem, crash him!
Rosberg: "Ok, I did!"
Mercedes: "Well done Nico, fantastic job! Deutschland uber alles!"

andreas kisser

pre 9 godina

ovo pisem na polovini trke. posmatrajuci sveukupno dosad (i trku i sezonu) kao manje-vise nepristrasan u pogledu dvojca hamilton-rozberg (buduci navijac kimija) moram da primetim da rozberg nije ni najmanje vozac sampionskig kova! tokom sezone je otprilike dobio sve trke u kojima je bio na polu, ali nismo dosad videli nista od njega cim se nadje iza vozaca. ne pamtim ove sezone nijedno 'nezaboravno' obilazanje sa njegove strane! dobar je da izvozi brze krugove na cistim stazama, otud i toliko polova, ali nema ono medju nogama, a cini mi se ni znanja, da kombinuje ostrinu i prilagodjava taktiku prilikama na stazi kada ne ide sve po planu. konstantno zivkanje pit-vola i trazenje saveta vec opasno iritira - ne treba mi sampion koji ne zna sta treba da uradi u kojoj situaciji! uporedite ga sa kimijem pre dve godine kada je vozeci ka svojoj prvoj pobedi u lotusu odbrusio svom tipa preko radija 'necete valjda vi da mi objasnjavate kako da stedim gume'. moguce je da ce ove sezone zahvaljujuci fantastivnom bolidu postane sampion, ali bice onda samo jedan u nizu koji svoju titulu moze da zahvali kolima, ne umecu (poput batona, ili cak i, kao sto se vidi ove sezone kada ima konkurenciju u rikardu - fetela). imajuci u vidu sve pehove i 'pehove' koji se desavaju hamiltonu, mnogo vise zasluzuje titulu; covek pretice, ne kalkulise, zna sta da radi, rizikuje, tera do krajnjih granica. bar sa njim nije dosadno. a moji favoriti za sezone koje dolaze su definitivno rikardo i botas!

nekerozberg

pre 9 godina

Ne bi trebalo kazniti Magnusena, nego Ferari! Auto nema snagu ni da p..ne. I zaista ne znam na sta su mislili komentatori kad kazu "drago nam je da je i Ferari napredovao i da je sada brzi na pravcu" (???). Hamilton - bruka! Pa ne borim se ja za titulu. Zelim da mu za titulu zafale 2 boda koja je svakako mogao danas da uzme.
Ajmo Rikardo pokazi nam cemu sluze dupli bodovi na poslednjoj trci :)

GoranS

pre 9 godina

Odlična trka, raduje tempo Red Bula i Ferarija, biće mnogo zanimljivije u nastavku sezone. Da se nešto napokon kaže-Luis nema pehova, jednostavno i za njega važe zakoni fizike, kada se vozi iznad optimuma stradaju ili gume ili motor ili kočnice itd... Drugo, Niko je na većini trka bio brži, kako niko od hamiltonovaca ne primeti koliko se puta Luis nekorektno branio u situacijama kada je Niko bio iza pa ga je i više puta izgurao sa staze kako bi ostao ispred. A Luis će u nemačkom timu proći kao Alonso onomad u engleskom... Nisam pristrasan jednostavno je tako. I samo ono što sam trebao reći na početku- Rikardo i Botas su izmislili vožnju za ovu dvojicu. O tim momcima treba pričati..

MM

pre 9 godina

i ja kazem juce da je rozberg prosek i dobijem brdo minusa.
rikardo taman i da zavrsi poslednji,a trenutno je na putu pobede,za mene je novi omiljeni vozac i tacka!!!

Ali ne i 100 puta!

pre 9 godina

@Stefan Bg Svaku drugu? Druze, ovo je treca za redom mozda i cetvrta, nisam siguran. Hamilton je vozacina za Rozberga, a ovaj da je mogao da izbegne kontakt, mogao je. Oce centrala da pogresi jednom...

Bojan KG

pre 9 godina

Sa svime rečenim se slažem. Rozberg je prosečan vozač i čak u ovakvoj zveri od bolida teško se probija napred (slična priča kao i sa Fetelom kada ne povede trku) ali treba reći i to da je malo simptomatično kako se "pehovi" stalno dešavaju Hamiltonu. Koliko je samo takvih trka bilo dok je bio u Meklarenu. Možda mu se sve vraća za onu titulu za koju treba da zahvali Timu Gloku i koju realno nije ni zaslužio te godine. Na kraju nema sumnje da je Luis mnogo bolji vozač od Rozberga. Vozač trke VALTERI BOTAS - budući šampion. U ovoj trci je toliko puta pretekao rivale tako da kapa dole za Finca.

Against modern football

pre 9 godina

Ne mogu ni da zamislim šta bi Raikonen i Alonso radili da imaju Mercedesovu mašinu. Ipak je Rozberg jos uvek početnik za njih.

twister

pre 9 godina

Hamilton je najagresivniji vozac pa je nekako i logicno da njemu pre pukne guma ili otkaze neki deo(menjac,motor,...) ali je zato NAJZANIMLJIVIJI za gledanje.Jos kada ima najbolji bolid,zabava za gledaoce zagarantovana.Ali danas je vozio skroz suprotno od onoga kako zna-pasivno i povuceno.Razocarao me je.

xboxer

pre 9 godina

Eto...i ako ne navijam niti za Rozberga niti za Hamiltona mislim da Rozberg nije namerno to uradio, tokom jedne godine vidimo 6-7 ovakvih kontakata. No zanimljivo svakako jer sada moze Hamilton zamisliti kako je bilo Fernandu Alonsu pored njega u Meklarenu 2007.-e kada su cele sezone podrzavali njega kao sto sad podrzavaju Rozberga...

mirko kojotovski

pre 9 godina

publika ja sve rekla.Nije to samo danas nego je isuvise providno da Mercedes zeli Svabu za prvaka.Montekarlo je bio uvod a ovo danas rasplet kidisanje na gumu.E sad sto ode krilce manje vazno jer ionako je najbolji bolid.Na kraju bio drugi.Samo onakav start je krajnje do zlaboga nameran.Publiku nemozes prevariti.Sad ce morati deliti karte dzabe.Eto kao Fetela vozaca sad ga mladji ubi u pojam.Sumaher dodje kao veliki sampion i na kraju prosecan kao svi ostali.Ovo je postalo poput fudbala krajnje namestanje i mafijasi u ulozi modernih konstruktora vode glavnu rec.
Karastrofa

Хумска БГ

pre 9 godina

Још једно запажање: Од када је Луис почео да стартује са краја колоне нема више грешака у боксу!? На Хокенхајму три одлична пит-стопа, данас опет без грешке.Значи када се Луис бори за победу тј. када припрети Розбергу онда обавезно погреше а када им је потребан да им скупља конструкторске бодове онда не греше?
Ови што трабуњају опет о Алонсу(данас му беше једна од оних ретких трка када јако подбаци, дефинитивно није у љубави са Спа) нека наведу један једини Алонсов квар у Мекларену, или предуг пит-стоп или нешто слично.Ако не можете да се сетите - барем измислите нешто, то вам неће бити тешко, у томе сте јако добри.
Што се тиче Мекларена ја не знам шта би било да имају Реноов мотор? Ваљда би били у рангу Заубера ако не и гори.Са те стране једва чекам следећу сезону.
П.С.Занимљиво да сада никоме више не смета Розбергово редовно "вриштање" из кокпита после победе(ја лично немам ништа против тога) а Фетела су сви прозивали због тога?

gavrosaurus

pre 9 godina

Реално, сви су данас били бољи од Розберга и Хамилтона; првог не ценим као возача, другог не ценим као човека. Алонсо се трудио али је Магнусен био бољи (ко би рекао да ће неко бити бољи од великог Фернанда и не говорим ово на пејоративан начин), Батон више није мотивисан, Рикардо је сјајан а Ботас је Вилијемсов пун погодак. Будући да од Лотуса више нема ништа а да је Батону дебело клима, можда не би било лоше видети Грожана у Мекларену, има у њему неке ватре, а и брзине. Рајконен нешто мало заблистао али ако су ово његови крајњи домети сада... Маса је катастрофа, поново.

jopa

pre 9 godina

ahah pa najbolje da je isao sa namerom da slupa oba bolida,ko bi normalan to uradio na polovini sampionata, imao je vise srece da polomi svoje krilo i luisov pneumatik, uzmite vi i probajte u formuli da slupate tudji bolid a da vasem ne bude nista

AcA

pre 9 godina

Smem da se kladim da Alonso i Raikonen imaju malo jaci bolid tipa Red Bul da bi se borili za titulu ili barem neku pobedu.Ono sto tim sa najvecim imenom,sa najvise titula i fanova radi nije humano.Ferari nije imao bolid za titulu od 2008 godine (tu se Glok proslavio),a to je zaista sramota.Ako nisu bili konkurentni opet ih je Alonso vadio jer je dusu uzimao bolidu i imali su brzinu na pravcima uvek...sada ni to nemaju,tuga...Voleo bih Botasa da vidim kao zamenu zemljaku Kimiju jer je odlican.
Da dodam,ono sto sam uvek i govorio:Rikardo je za Fetela Sena,a Alonso,Raikonen i Hamilton mogu da mu drze casove...gde je sad kada nema onog monstruma od bolida sto je vozio prethodnih godina?

Nesa

pre 9 godina

Botas sve bolji, kao i Rikardo. Fetel krsina od vozaca, vidi se da kad nema dobar bolid, mozak mu ne radi. Rosberg klasika, nista ne pokaze kada se nalazi ispod prvog mesta. Alonso se danas trudio, ali ga maleri vuku.
Ima ovde dosta dece koja ne znaju ni osnovu F1, a komentarisu da je Rosberg odlican, kao i Fetel. Procitaju naslov(a ne prate trke) i po tome sticu svaki put utisak.
Vidi se razlika u motoru izmedju mercedesovog bolida i ferarijevog. Cim se udje u DRS zonu, mercedes ima 30% vece sanse da pretekne ferari.

Хумска БГ

pre 9 godina

Хамилтон је за овакве ситуације редовно био кажњаван претходних година.Када он извуче дебљи крај онда је реч о "тркачком" инциденту.Чак није било ни ИСТРАГЕ о инциденту!?
Ако Розберг и његов тим мисле да ће он једном титулом постати велики возач, нису у праву.Он нема добијен дуел "један на један" са Хамилтоном.Сетимо се Бахреина, Каталуње и Мађарске.Па и у Канади је изгубио кроз бокс а онда је Луис одустао.С обзиром да практично сам вози у Мерцедесу(колегу практично ни нема) чудо да још увек није обезбедио титулу.
Ако се овако настави пре ће Рикардо из прикрајка до титуле него Хамилтон.И НЕКА ЈЕ И ОСВОЈИ!

Djox

pre 9 godina

Vidim da vecina nema pojma sa pravilima, Magnusen je dva navrata bukvalno izbacivao Alonsa sa staze, drugi put je bilo opasno po zivot (na pravcu, pri velikoj brzini). Vi jos hvalite njegovu "vestinu", mogli su Alonsa da struzu sa ograde da nije popustio. Malo je i ova kazna koju je dobio.

Navijac iz fotelje

pre 9 godina

Mercedes je sve karte bacio na Rosberga.Ipak je on svaba.Kako moze da se desi da u poslednjim trkama Hamilton ima problema sa menjacem? Da li je ista ekipa kao kod Rosberga(ne mislim na ljude). I sada mi je draze sto je Riccardo pobedio mada navijam za Mercedes i naravno Hamiltona

Mobil 1

pre 9 godina

@GoranS Ти стварно мислиш да је Хамилтон префорсирао мотор у Мађарској у КРУГУ ЗА ЗАГРЕВАЊЕ? Мислиш да је исто урадио у Аустралији? Па ти немаш појма.А овај што каже да је Луис требао да пропусти Розберга у Мађарској... Можда би га и пропустио да му је Розберг то дозволио својом вожњом, али није.Луис није имао услове да га пропусти све и да је хтео(а није хтео и ни не треба).Ако Мекларен тражи замену за Батона, мислим да не треба да размишља много.Луис ће дотрчати ако треба.

...

pre 9 godina

Zaista i dalje postoje ljudi koji krive Luisa za otkazivanje kocnica, motora itd itd, zbog njegovog agresivnog stila voznje? Ma dajte ljudi...

pgf

pre 9 godina

(Luka Zvezdaš YNWA, 24. avgust 2014 16:03
dijelim isto misljenje,magnusen,botas sve bolji ostavise prvake iza sebe.rikardo malo je reci sjajno.kimi konascno da dodje ksebi,fetelu se jos kockice nijesu poklopile mada je zavrsnica bila odlicna.zalonso povuci potegni nervozno i ishitreno osta kratkih rukava.

напред Рикардо

pre 9 godina

Моји главни утиcци cа трке, мада не пратим F1 редовно:
- како је добра cтаза у Белгији
- како је данаc возио Магнуcен, за мене најбољи

cinican

pre 9 godina

Ovi koji kritikuju Rosberga, a podrzavaju Hamiltona treba da se prisete svega od pocetka sezone. Pogotovu se to odnosi na dogovore pre trke koje Hamilton nije postovao kao i njegove izjave medju kojima se nalazi i ona o poreklu i odrastanju! Da je takve izjave dao Rozberg o Hamiltonu rekli bi da je rasista. Inace za ovo je krivo rukovodstvo Mercedesa je situaciju sa vozacima ne drzi pod kontrolom. Za one koji dobro pamte neka se sete McLarena i njihov dogovor iz 1998! Inace da me ne biste optuzivali za pristrastnost dugogodisnji sam navijac Ferrari-ja.

HanSolo

pre 9 godina

Magnusonova kazna je sa svim adekvatna. Piše u pravilama da ako je jedan bolid na istom nivou kao ti moraš da mu ostaviš "jednu širinu vozila". To svakako nije Kevin uradio.. Ne jednom nego puno puta kroz trku. Alonzu a i na kraju i batonu.. Sa svim tačna kazna.

HanSolo

pre 9 godina

Mnogo mi zao Loterera. Dobio je nesto o cemu milioni sanjaju. Zamalo da se rasplacem umesto njega, stvarno bedak.
(Zastava AMG Petronas, 24. avgust 2014 21:30)
Kejterhem je krš od bolida.. Erikson je tako razočaran. Taj tim treba da se izbaci iz F1 i staviti nekog ozbiljnog tima iz Srbije..

Pariz

pre 9 godina

Šta reći?…..odlična trka….puno dvoboja, čak i četveroboja……od starta do cilja uzbudljivo.Tragičar:Luis, ponovo. Čista i očigledna greška Nike kojom je uništio trku Luisu, ali i sebi(samim time i ekipi).Bio je drugi,ali da nije morao menjati prednje krilo pobeda bi bila tu.Mislim da nije bilo namere, ali greška je totalno glupa,već u 2. krugu trke?! Grozno za Mercedes i Luisa.Gledam kako su posle trke Lauda i Wolf onako polubesno pričali o grešci Nike tako da ga čeka dosta problema posle ove trke,reakcija navijača na proglašenju i zviždanje,očekivano.Velike čestitke Rikardu, i sad malo gledam, imamo sve otvoreniji “rat” u Mercedesu. Bottas, nas je već navikao na postolja svaka čast za ovog momka koji će sigurno doći i do pobeda u F1. Fetel i Alonso ipak slabiji, ekipne kolege su ih danaspobedili ,posebno Fetela.Mclaren? Ja zadovoljan, 14 bodova, 12 više od FI ….neka to ponove i u Italiji biće dobro…..trka je zaista bila odlična i šteta što će se pamtiti i pričati samo o Rozbergovoj nespretnosti.Radujem se Italiji….klasika F1 ….Napred Mcl!E da i Kevinu velike čestitke, svaka čast.Baton je kasno počeo da grize I mislim stvarno da bi mogao u Lotus da ide a na njegovo mesto...ko?

Alex PB

pre 9 godina

Odlicna trka, karakteristicna za SPA! Svaka cast Rikiardu na pobedi, covek koristi svaki Mercedesov maler. Mada, ne znam i da li je vise maler, kada imas jednog Rozberga u timu koji ne ume da zakoci kad treba. Od ostalih vozaca, Kimi je odlicno vozio, Magnusen se borio koliko je mogao! :) Pozdrav svim ljubiteljima F1!

Meklaren MP4-29

pre 9 godina

Kevin je kaznjen sa dodatnih 20 sekundi tako da je na kraju zavrsio kao 12, da li je to u redu ili nije ne znam ali mislim da je kazna dosla kao posledica toga sto se borio sa Alonsom, Alonso je ipak dvostruki prvak sveta i to i dalje nesto znaci. Meklaren je uvek dobro isao u Belgiji bezobzira na kvalitet bolida koji je imao tako da danasnja voznja nije neko veliko iznenadjenje. Imali su dobru taktiku dobar tempo mozda da su gume bile malo mladje mozda bi na kraju imali 5 i 6 mesto a ne 6 i 12. Sto se ostalih tice jos jedno smo mogli da vidimo pravu snagu bolida koje pravi Adrijan Njuvi, Reno se popravio pa cemo videti sta mogu da urade do kraja, drugi su sigurno i imaju sansu mozda da dodju i do jos neke pobede do kraja. Sto se Mercedesa tice sve se vidi vec sada je velika nervoza u timu i samo je pitanje vremena kada ce puci sve ono sto su gradili od pocetka godine. Nije vise bitno ko je bolji Niko ili Luis vec ko ce imati jace zivce na stazi, bolid jeste dobar ali ne vise onoliko koliko je bio tako da ce biti zanimljivo videti sta ce biti do kraja. Ovo sto se danas desilo je samo pocetak prave borbe za titulu gde ce ocigledno sve biti dozvoljeno.

andreas kisser

pre 9 godina

@Andreas Kisser

"imajuci u vidu sve pehove i 'pehove' koji se desavaju hamiltonu, mnogo vise zasluzuje titulu; covek pretice, ne kalkulise, zna sta da radi, rizikuje, tera do krajnjih granica."

Hahaha pa ti prijatelju pojma nemas, Hamilton skoro od pocetka trke place i moli tim da mu prekinu trku!!!!???
(Mile, 24. avgust 2014 15:28)

vec je kasno i ne verujem da ces se vratiti da vidis odgovor, ali posto te vec neke stvri zanimaju da ti pojasnim. luis je trazio da mu se dozvoli da prekine trku kada je, ne od pocetka kako tvrdis, vec negde sredinom trke shvatio da je borba za bodove na ovoj trci zavrsena, jer je zeleo da cuve motor. iako kako kazes nemam pojma, ipak cu ti pojasniti da po pravilima svaki vozac ima tokom sezone na raspolaganju samo pet agregata. zbog toga nije zeleo da opterecuje bez potrebe motor. da li ti je sada jasno zbog cega je trazio da mu se pekine trka? a zbog cega nije na ovoj trci mogao da stigne do boda ili dva, kako ga je jos neko prozvao, razlog nije jer ga je mrzelo da vozi, vec jer se vise od 3/4 drugog kruga nakon sto mu je rozberg probusio gumu pre nego sto se dovukao do boxa vozio na golom tocku, pohabavsi i diferencijal i pod bolida, pri cemu je balans automobila poremecen. drugim recima ostatak trke je izvozio na kolima koja vise nisu bila isti automobil sa starta trke. da li ti je 'prijatelju' sada nesto malo jasnije?

Jugo Kawaszaki(Danijel Rikardo sampion F1 2015)

pre 9 godina

Zamislite da Danijel Rikardo ima ovakav bolid od početka sezone.Mislim da se za titulu ne bi borio samo tim mercedesa.A kada pogledam Rosbergovu prvu sezonu i ovog strava momka,nemac izgleda kao amater.

Bojan KG

pre 9 godina

Bravo za Rikarda. Trka fenomenalna. Staza oduzima dah, Bože zdravlja sledeće godine da je vidim uživo. Kad god bacim pogled na njenu konfiguraciju naježim se, svaki deo staze je priča za sebe. SPA rules!!!