Četvrtak, 31.07.2014.

21:09

U oktobru vaterpolo regionalna liga

U oktobru će zvanično početi regionalna vaterpolo liga u kojoj će Srbija imati četiri predstavnika – Partizan, Crvena zvezda, Vojvodina i Radnički

Izvor: AK

U oktobru vaterpolo regionalna liga IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

prava istina

pre 9 godina

Hrvati vas opet spašavaju da vam se ne ugase svi klubovi a vi pljujete po njima, klasično srpski.
Do sada je tih 8 hrvatskih klubova igralo zajedno sa crnogorcima, povremeno talijanima i slovencima i nitko se nije bunio, štoviše, liga je najjača već godinama.
Da nije te lige, crnogorski klubovi bi sada bili ugašeni.
U konačnici, ova liga će se proširiti na cijelu europu, spominje se i da Ratko Rudić želi Brazil ubaciti u ligu kako bi se pripremili za Olimpijske igre 2016 u Brazilu.
Nadam se da će ova liga postati Superliga i da ćemo otkantati LEN koji se sramotno odnosi prema svim institucijama ovog sporta i bezobrazno guraju saveze tipa Njemačke, Turske i Francuske te im namještaju lagane grupe kao prošle godine. Sve u cilju kako bi im napredovao vaterpolo dok prvak Europe mora igrati kvalifikacije. Da ne spomenem kako su sva tri mađarska kluba jedne godine ugurali u istu grupu samo da bi što manje klubova iz iste države igralo završnicu

Samo pitam

pre 9 godina

Da li B92 zna da je u toku Svetsko Prvenstvo za juniore u Istanbulu?

Hungary vs. USA 13-8 (3-4, 1-2, 3-0, 6-2)
Spain vs. Egypt 22-6 (7-1, 5-0, 5-3, 5-2)
Argentina vs. Montenegro 3-17 (0-6, 0-3, 0-4, 3-4)
Iran vs. Japan 3-12 (0-3, 2-4, 1-2, 0-3)
Italy vs. Russia 7-9 (2-2, 2-3, 1-2, 2-2)
Croatia vs. Canada 12-7 (3-2, 4-1, 3-2, 2-2)
Serbia vs. Peru 31-1 (6-0, 7-0, 8-1, 11-0)
South Africa vs. Turkey 6-14 (0-1, 1-5, 2-4, 3-4)

lakomi za novcem

pre 9 godina

Da ne bude kao ABA liga da razvijamo varerpolo u susednim drzavama. Bord lige je verovatno iz Hrvatske, CG i Slovenije?

SerbianoPFC

pre 9 godina

Ljudi, citajte pazljivo sta pise.
U sezoni 2015/2016 uvestvovace 10 prvoplasiranih klubova iz predhodne sezone plus dva iz baraza.
(realno, 31. jul 2014 23:18)

upravo to... hrvati imaju 8 klubova samo prve sezone... ako na kraju sezone poslednjih 6 klubova bude iz HR u sezoni 2015/16 će imati 2 kluba... isto važi i za nas, ako na kraju sezone naši klubovi budu plasirani slabije od 10 mesta nećemo imati ni jednog predstavnika 2015/16.

munz

pre 9 godina

Prava “mera” je da liga 16 ima 7 hrvatskih i 5 srpskih klubova. Za početak je odlično. Za moju neupućenu braću Srbe, i u vreme SFRJ su hrvatski klubovi bii najbrojniji. Hrvati inače imaju više timova, više igrača i kod njih se vateprolo više igra. Druga je stvar što Hrvati kaskaju za nama od 1991. po broju odličja – to je njihov problem... Tek, oni imaju sjajne timove i 4 različita prvaka Evrope – Mladost, POŠK, Jug, Mladost... Ova liga je dobra stvar i mnogo bolji okvir od ponude od pre nekoliko godina kada je samo Partizanu nuđeno, pa smo igrali ligu sa Mađarima (što je takođe bila odlična ideja).

croato

pre 9 godina

Hrvatska je i osnovala ovu ligu, sto se cudite, mi vama cinimo uslugu s ovim.
Uostalom dogodine ce hrvatska imat cetri, jer su ostali losi.

Herzeg

pre 9 godina

Ne kontam sto se cudite sto je 8 Hrvatskih klubova, a 4 Srbijanska? Pa vi imate samo Partizan kao ekipu kontinuiteta i tradicije( a najlosiji je od vasa 3 glavna trenutno ), a ostalo su vam sve hibridni klubovi koji su tu trenutno i za 2 -3 god ce se zaboravit vjerovatno kao Bečej 90-tih. Hrvati imaju Jug, Primorje, Mladost i jedna ili dvije od tri ekipa su zadnjih 20 god na F4 redovno.

popay

pre 9 godina

Jos jedan dokaz koji ide u prilog tezi, 'oni bez nas ne mogu,mi bez njih mozemo',a onda smo mi ti koji kao prizeljkuju novu Jugu!?!Tako je i u privredi.

Slobodni Klikeri

pre 9 godina

Da li neko moze da mi nabroji tih 8 CRO klubova?
Generalno,meni ne smeta sto ce oni imati 8,a mi 4,nego koji je to nivo kvaliteta CRO klubova mimo Maldosti,Juga i Primorija? Jer u tom slucaju mi smo trebali da uguramo i Nis,i Goč,i Kraljevo,Banjicu,Spartak,ZAK...ako cemo realno. Sve prek0 10-12 klubova nema smisla.

Stevan

pre 9 godina

Ova liga je jedini spas za srpski vaterpolo jer smo mi sad u situaciji kao Hrvati sa kosarkaskom (jadranskom ligom) bez obzira sto nasa reprezentacija igra dobro i osvaja medalje. Radnicki i Zvezda su ostali bez glavnih igraca, i cisto sumnjam da ce moci ravnopravno da se bore za vrh jadranske lige. Jug i Primorje su apsolutni favoriti, a tu vidim i Partizan ako zadrzi one mlade igrace. Ovo samo moze da nam pomogne jer se nasa citava liga svodi na Partizan, Zvezdu, Radnicki i Vojvodinu. Ovo ostalo je skros neozbiljno, tako da mi nije jasno cemu cudjenje sto Hrvatska ima 8 klubova.

Voice of Croatia

pre 9 godina

Neka bude regionalne lige, to je dobro za naš sport. Mi smo svi lavovi u sportu, Hrvatska, Srbija, Slovenija itd. A kad se još pokrižamo, napravimo čudo (činjenica je da je respektabilan broj vrhunskih sportaša iz miješanih brakova koliko se god oni deklarirali kao Hrvati, Srbi ili nešto treće). Nadam se da će u nogometu isto napraviti takvu ligu jer bi bilo čudo opet gledati derbi Dinamo ZG - Crvena Zvezda ili Hajduk - Partizan iako neki spomenuti klubovi nisu kao što su nekad bili. Samo da se smanje te nacionalističke tenzije da vičemo ubi ovog ubi onog i spremni smo za vrhunski nogomet. Kad iz jedne Hrvatske ili Srbije izlazi toliko talenata, mogu samo zamisliti kakvi bi talenti izlazili iz zajedničke lige koje god oni bili nacionalnosti. U politici se ne trebamo ujedinjavati više nikada. Mentalitet nam priječi konstruktivne dogovore. Eventualno ako ćemo usporedo neku borilačku ligu osnovati pa da se tamo pošteno tučemo haha.

ja

pre 9 godina

Ja ne znam šta bi vi ljudi hteli?! Koju bre ligu da nam uništi regionalna liga? Naša liga broji 8 klubova a od toga samo 4 vrede i oni će i igrati regionalnu ligu. Pored Bg-a, NS-a, i KG-a prvoligaški klub su imali jos samo Niš i Zrenjanin tako da tu nema govora o nekom uništavanju vaterpola širom Srbije a ove godine će i naši vodeći klubovi biti dosta oslablheni u odnosu na ovu godinu a uvek je bolje igrati jaku ligu a ovo je sigurno najjača u evropi.

Šavija Alonso

pre 9 godina

E, da smo imali mozga da ovo uradimo još pre pet godina... Ili bar prošle, kad smo imali strašne timove ali ne i ligu i sponzore... Ali 'ajde, u vaterpolu su sitne pare u pitanju, možemo se još izvući.
A što se tiče broja klubova po državama, samo jedna stvar - nisu Hrvati bolji od nas, ni talentovaniji. Samo su za nijansu pametniji, da ne kažem lukaviji. E, zato oni osam, a mi četiri. I treba.

my way

pre 9 godina

Ако се домаће првенство игра нормално, нека ова 4 играју проширену хрватску лигу, њихов проблем. Никад се не сме десити оно што се десило у кошарци, када се за рачун Јадранске уништила наша лига, клубови и тиме кошаркашка база. Само, колико година је један једини Партизан и то моћан желео да се прикључи, па га нису примали, а сад након пар година апсолутне доминације српских клубова у Европи ствара се лига са 8 хрватских и 4 српска клуба? Зашто се онда у кошарци нашој Винстон ЈУБА лиги једноставно нису прикључила 2 хрватска и по 1 клуб из осталих држава бивше Југославије, што је било реално, иако би и тада у врху апсолутно доминирали српски клубови, као што и јесу првих сезона? Но добро, проблем оних који то прихватају, али као што рекох, националне лиге ни у једном спорту више нико не сме да руши да се та тужна прича не би поновила. Замислите ви Звезду и Партизан у фудбалу нпр. без осталих тимова ЈСЛ, који их снабдевају најбољим играчима из Србије од чије продаје, боље рећи распродаје у сваком прелазном року ови живе. О репрезентацији да не говорим, каква је да је, наша лига је изнедрила генерације талентованих фудбалера које су постигле сјајне резултате у млађим категоријама, а и А тим има играча на избор, са те стране квалитет никад није било проблем. То се зове база играча, апсолутно најважније што постоји у спорту! Од напаљених клинаца који се ложе на регионалне лиге не очекујем да имају мозга да размишљају о овим стварима, али људи који доносе одлуке би морали.

blinkibile

pre 9 godina

E moji vi... imali smo najjacu ligu na svetu, spasavamo Hrvatski vaterpolo, tako smo im spasili i kosarku, mi smo imali rezultate i na klupskom i na reprezentativnom nivou

maratonac

pre 9 godina

a kad će regionalna liga za fudbal ili nogomet?!
hoću da gledam fudb bre!!!
(eki, 31. jul 2014 21:35)

Je l vi bez sprdnje trazite utakmice Partizan - Hajduk i Zvezda - Dinamo??
Je l vi pamtite desavanja sa prijateljske utakmice izmedju Partizana i Dinama? Vama je bitno samo da gledate lep fudbal a to sto ce na utakmicama biti samo domacih navijaca to nista. Pa izem ti ja te jake utakmice kada nema nadglasavanja na tribinama. Da li bi derbi bio isti da je na stadionu samo jedna grupa navijaca? Mucnite malo glavama pre lupetanja u prazno..

Marko

pre 9 godina

Ljudi, srpski klupski vaterpolo je propao. Jedna priča je bila prethodne dve godine kada se ušlo s nekim parama u Zvezdu i Radnički, inače je baš loš. Ovim se može dobiti na jačanju s finansijske strane, ali treba privući jake sponzore. Mali problem je što će Banjica i slični klubovi ostati gde jesu do naredne sezone, ali onda će imati priliku da kroz kvalifikacije izbore učešće u ovoj ligi i onda se i oni finansijski uzdignu, pa će i rezultati i kvalitet biti bolji.

zztop

pre 9 godina

Mladost-prvak Europe, Jug-prvak Europe, POŠK-prvak Europe, Jadran-prvak Europe, Primorje-doprvak Europe, Šibenik-finalist Len kupa, Mornar-pobjednik KPP, Korčula(novi prvoligaš)-pobjednik KPP, Medveščak-QF Len kupa, Bellevue-QF KPP......NUFF SAID.

Buduca generacija

pre 9 godina

Vaterpolisti se medjusobno postuju i njima znaci jaka liga i konkurencija, ovo moze da smeta samo gledaocima. Medjutim, ovo je ocajan potez jer upravo klubovima treba novac gledalaca da bi opstali. Zato mozemo da ocekujemo razne navijacke grupe na tim utakmicama sto jeste veliki rizik za vaterpoliste iz protivnickih klubova ali ako ovo ne urade sigurno ce propasti. Novca nema a mi samo mozemo da se nadamo da ce ljudi koji ce ovo placati da gledaju biti koliko toliko normalni.

Косовски витез

pre 9 godina

Увек је боље имати јачу конкуренцију, али не могу, а да не питам, А КОЈИ МОЈ СТЕ УНИШТАВАЛИ СФРЈ????

cex

pre 9 godina

ljudi citajte tekst!!! 8 hrvatskih klubova je samo prve sezone... kasnije ce se iskrisalisati koji su to klubovi za to takmicenje...
a vaterpolo nam sigurno nece unistiti jer ne moze svaki mali gradic da ima olimpijski bazen... zato je bolje da se prosire takmicenje, bice vise publike vise sponzora a samim tim i visr para :)

mare

pre 9 godina

Fudbal je svetski sport broj jedan, i neumesno je porediti ga sa vaterpolom, rukometom, odbojkom pa čak i sa košarkom. Regionalna liga u fudbalu je totalno nerealna priča barem još 10 godina. Ne vidim da bi ta liga i donela nemi kvalitet. Kako očekujete od Dinama Z. koji svake godine igra LŠ da ulazi u neki regionalnu ligu ? Pa nisu oni ludi.

Srbocrop

pre 9 godina

Pa U Hrvatskoj skoro svaki grad na moru ima vaterpolo tim,i ogradjeni "teren"na moru,dok mi jedva imamo par timova koji jedva da imaju bazen za igranje,tako da je logicno da Hrvati imaju toliko timova u ligi...

Kako drugacije

pre 9 godina

Ima ex Yuga sasvim dovoljno dobrih klubova, za zanimljivo prvenstvo, cak mozda bude i najjace u Evropi...znam da bode oci ovo sa 8 Hrvatskih klubova, ali nama za razvoj vaterpola i ne treba vise od 5-6...ostaje da se nadamo da ce Nis i Subotica podici nivo i uci u regionalnu ligu...

Salorad Radonić

pre 9 godina

Pa ja ni nemam pojma kako vam se zove peti klub???? Mladost, Jug, Pošk i Jadran Split evropski prvaci. Mornar i Šibenik dugi niz godina u evropskim takmičenjima u vrhu. Primorje apsolutni vrh! Medvešćak u usponu. Nego kako Bečej? Jel postoji još???

mile

pre 9 godina

da! propast naseg vaterpola! sta hrvati imaju 8 a mi 4 kvalitetna kluba?! ma ajte molim vas, na sta to lici??!! to je bre cela njihova liga. njima pomazemo da napreduju a nasi slabiji klubovi da se ugase zbog ovoga, totalna glupost.
prihvatio bi ovo al da i hrvati imaju maksimum 4 kluba u ligi.

djordjevic

pre 9 godina

Ajde da ne ulazimo u to da li treba da se igra regionalna liga ili ne...

Ali mozemo ODMAH da kazemo da su uslovi SMESNI. Hrvatska sa osam klubova, a mi sa cetri? ZASTO? Zasto u startu skidamo gace? Jel nemamo osam klubova mi? Nemamo? Ok, boli me uvo, neka igraju onda i Partizan B, Zvezda B, Radnicki B i Vojvodina B i eto.

eki

pre 9 godina

ali najjače mi kada kažu unistiće nam nacionalno prvenstvo ko u košarci haha joj kada se setim moga partizana iz naše lige auuu poluvreme gubimo 40 razlike od AEK-a pa Zvezda dovodi Divca da bi pobedila bar jednu tekmu u grupi....ma dno dna! ne smem ni da zamislim kako bi izgledalo sada naše prvenstvo u basketu! Avala Ada, Plavokosa, Crnokosa, Mega ishrana....sav uspeh u sportu do 2000te možete komotno da zahvalite
SFRJ jer to je bila država a sve posle toga kopni i nikad više nećemo biti sila ni u jednom sportu gde ima para (vaterpolo nije polularan sport u svetu i zato smo uspešni)

durex

pre 9 godina

ovako treba u svim sportovima pogotovo u fudbalu ceo region u jednu ligu jer samo tako mozemo da budemo dobri.Nikako ne mesati politicku proslost sa sportom

pod

pre 9 godina

Odlicno, podrzavam, tako treba u svim sportovima! I manite se prica da nam kosarka propada zbog Hrvata, pogledajte gde su njihovi klubovi a gde nasi, final four ove godine je cista slucajnost, nepostovanje protivnika!

Dijenek

pre 9 godina

Kakva četiri tima mi imamo ljudi... Nikakva nama regionalna liga ne treba. Partizan, Zvezda, Voša i Kg, vaterpolo Lejkersi, Seltiksi, Bulsi i Sparsi!

durex

pre 9 godina

ovako treba u svim sportovima pogotovo u fudbalu ceo region u jednu ligu jer samo tako mozemo da budemo dobri.Nikako ne mesati politicku proslost sa sportom

pod

pre 9 godina

Odlicno, podrzavam, tako treba u svim sportovima! I manite se prica da nam kosarka propada zbog Hrvata, pogledajte gde su njihovi klubovi a gde nasi, final four ove godine je cista slucajnost, nepostovanje protivnika!

Srbocrop

pre 9 godina

Pa U Hrvatskoj skoro svaki grad na moru ima vaterpolo tim,i ogradjeni "teren"na moru,dok mi jedva imamo par timova koji jedva da imaju bazen za igranje,tako da je logicno da Hrvati imaju toliko timova u ligi...

Dijenek

pre 9 godina

Kakva četiri tima mi imamo ljudi... Nikakva nama regionalna liga ne treba. Partizan, Zvezda, Voša i Kg, vaterpolo Lejkersi, Seltiksi, Bulsi i Sparsi!

eki

pre 9 godina

ali najjače mi kada kažu unistiće nam nacionalno prvenstvo ko u košarci haha joj kada se setim moga partizana iz naše lige auuu poluvreme gubimo 40 razlike od AEK-a pa Zvezda dovodi Divca da bi pobedila bar jednu tekmu u grupi....ma dno dna! ne smem ni da zamislim kako bi izgledalo sada naše prvenstvo u basketu! Avala Ada, Plavokosa, Crnokosa, Mega ishrana....sav uspeh u sportu do 2000te možete komotno da zahvalite
SFRJ jer to je bila država a sve posle toga kopni i nikad više nećemo biti sila ni u jednom sportu gde ima para (vaterpolo nije polularan sport u svetu i zato smo uspešni)

mile

pre 9 godina

da! propast naseg vaterpola! sta hrvati imaju 8 a mi 4 kvalitetna kluba?! ma ajte molim vas, na sta to lici??!! to je bre cela njihova liga. njima pomazemo da napreduju a nasi slabiji klubovi da se ugase zbog ovoga, totalna glupost.
prihvatio bi ovo al da i hrvati imaju maksimum 4 kluba u ligi.

Salorad Radonić

pre 9 godina

Pa ja ni nemam pojma kako vam se zove peti klub???? Mladost, Jug, Pošk i Jadran Split evropski prvaci. Mornar i Šibenik dugi niz godina u evropskim takmičenjima u vrhu. Primorje apsolutni vrh! Medvešćak u usponu. Nego kako Bečej? Jel postoji još???

Kako drugacije

pre 9 godina

Ima ex Yuga sasvim dovoljno dobrih klubova, za zanimljivo prvenstvo, cak mozda bude i najjace u Evropi...znam da bode oci ovo sa 8 Hrvatskih klubova, ali nama za razvoj vaterpola i ne treba vise od 5-6...ostaje da se nadamo da ce Nis i Subotica podici nivo i uci u regionalnu ligu...

djordjevic

pre 9 godina

Ajde da ne ulazimo u to da li treba da se igra regionalna liga ili ne...

Ali mozemo ODMAH da kazemo da su uslovi SMESNI. Hrvatska sa osam klubova, a mi sa cetri? ZASTO? Zasto u startu skidamo gace? Jel nemamo osam klubova mi? Nemamo? Ok, boli me uvo, neka igraju onda i Partizan B, Zvezda B, Radnicki B i Vojvodina B i eto.

mare

pre 9 godina

Fudbal je svetski sport broj jedan, i neumesno je porediti ga sa vaterpolom, rukometom, odbojkom pa čak i sa košarkom. Regionalna liga u fudbalu je totalno nerealna priča barem još 10 godina. Ne vidim da bi ta liga i donela nemi kvalitet. Kako očekujete od Dinama Z. koji svake godine igra LŠ da ulazi u neki regionalnu ligu ? Pa nisu oni ludi.

Voice of Croatia

pre 9 godina

Neka bude regionalne lige, to je dobro za naš sport. Mi smo svi lavovi u sportu, Hrvatska, Srbija, Slovenija itd. A kad se još pokrižamo, napravimo čudo (činjenica je da je respektabilan broj vrhunskih sportaša iz miješanih brakova koliko se god oni deklarirali kao Hrvati, Srbi ili nešto treće). Nadam se da će u nogometu isto napraviti takvu ligu jer bi bilo čudo opet gledati derbi Dinamo ZG - Crvena Zvezda ili Hajduk - Partizan iako neki spomenuti klubovi nisu kao što su nekad bili. Samo da se smanje te nacionalističke tenzije da vičemo ubi ovog ubi onog i spremni smo za vrhunski nogomet. Kad iz jedne Hrvatske ili Srbije izlazi toliko talenata, mogu samo zamisliti kakvi bi talenti izlazili iz zajedničke lige koje god oni bili nacionalnosti. U politici se ne trebamo ujedinjavati više nikada. Mentalitet nam priječi konstruktivne dogovore. Eventualno ako ćemo usporedo neku borilačku ligu osnovati pa da se tamo pošteno tučemo haha.

Herzeg

pre 9 godina

Ne kontam sto se cudite sto je 8 Hrvatskih klubova, a 4 Srbijanska? Pa vi imate samo Partizan kao ekipu kontinuiteta i tradicije( a najlosiji je od vasa 3 glavna trenutno ), a ostalo su vam sve hibridni klubovi koji su tu trenutno i za 2 -3 god ce se zaboravit vjerovatno kao Bečej 90-tih. Hrvati imaju Jug, Primorje, Mladost i jedna ili dvije od tri ekipa su zadnjih 20 god na F4 redovno.

ja

pre 9 godina

Ja ne znam šta bi vi ljudi hteli?! Koju bre ligu da nam uništi regionalna liga? Naša liga broji 8 klubova a od toga samo 4 vrede i oni će i igrati regionalnu ligu. Pored Bg-a, NS-a, i KG-a prvoligaški klub su imali jos samo Niš i Zrenjanin tako da tu nema govora o nekom uništavanju vaterpola širom Srbije a ove godine će i naši vodeći klubovi biti dosta oslablheni u odnosu na ovu godinu a uvek je bolje igrati jaku ligu a ovo je sigurno najjača u evropi.

Slobodni Klikeri

pre 9 godina

Da li neko moze da mi nabroji tih 8 CRO klubova?
Generalno,meni ne smeta sto ce oni imati 8,a mi 4,nego koji je to nivo kvaliteta CRO klubova mimo Maldosti,Juga i Primorija? Jer u tom slucaju mi smo trebali da uguramo i Nis,i Goč,i Kraljevo,Banjicu,Spartak,ZAK...ako cemo realno. Sve prek0 10-12 klubova nema smisla.

Stevan

pre 9 godina

Ova liga je jedini spas za srpski vaterpolo jer smo mi sad u situaciji kao Hrvati sa kosarkaskom (jadranskom ligom) bez obzira sto nasa reprezentacija igra dobro i osvaja medalje. Radnicki i Zvezda su ostali bez glavnih igraca, i cisto sumnjam da ce moci ravnopravno da se bore za vrh jadranske lige. Jug i Primorje su apsolutni favoriti, a tu vidim i Partizan ako zadrzi one mlade igrace. Ovo samo moze da nam pomogne jer se nasa citava liga svodi na Partizan, Zvezdu, Radnicki i Vojvodinu. Ovo ostalo je skros neozbiljno, tako da mi nije jasno cemu cudjenje sto Hrvatska ima 8 klubova.

croato

pre 9 godina

Hrvatska je i osnovala ovu ligu, sto se cudite, mi vama cinimo uslugu s ovim.
Uostalom dogodine ce hrvatska imat cetri, jer su ostali losi.

cex

pre 9 godina

ljudi citajte tekst!!! 8 hrvatskih klubova je samo prve sezone... kasnije ce se iskrisalisati koji su to klubovi za to takmicenje...
a vaterpolo nam sigurno nece unistiti jer ne moze svaki mali gradic da ima olimpijski bazen... zato je bolje da se prosire takmicenje, bice vise publike vise sponzora a samim tim i visr para :)

munz

pre 9 godina

Prava “mera” je da liga 16 ima 7 hrvatskih i 5 srpskih klubova. Za početak je odlično. Za moju neupućenu braću Srbe, i u vreme SFRJ su hrvatski klubovi bii najbrojniji. Hrvati inače imaju više timova, više igrača i kod njih se vateprolo više igra. Druga je stvar što Hrvati kaskaju za nama od 1991. po broju odličja – to je njihov problem... Tek, oni imaju sjajne timove i 4 različita prvaka Evrope – Mladost, POŠK, Jug, Mladost... Ova liga je dobra stvar i mnogo bolji okvir od ponude od pre nekoliko godina kada je samo Partizanu nuđeno, pa smo igrali ligu sa Mađarima (što je takođe bila odlična ideja).

Косовски витез

pre 9 godina

Увек је боље имати јачу конкуренцију, али не могу, а да не питам, А КОЈИ МОЈ СТЕ УНИШТАВАЛИ СФРЈ????

popay

pre 9 godina

Jos jedan dokaz koji ide u prilog tezi, 'oni bez nas ne mogu,mi bez njih mozemo',a onda smo mi ti koji kao prizeljkuju novu Jugu!?!Tako je i u privredi.

SerbianoPFC

pre 9 godina

Ljudi, citajte pazljivo sta pise.
U sezoni 2015/2016 uvestvovace 10 prvoplasiranih klubova iz predhodne sezone plus dva iz baraza.
(realno, 31. jul 2014 23:18)

upravo to... hrvati imaju 8 klubova samo prve sezone... ako na kraju sezone poslednjih 6 klubova bude iz HR u sezoni 2015/16 će imati 2 kluba... isto važi i za nas, ako na kraju sezone naši klubovi budu plasirani slabije od 10 mesta nećemo imati ni jednog predstavnika 2015/16.

zztop

pre 9 godina

Mladost-prvak Europe, Jug-prvak Europe, POŠK-prvak Europe, Jadran-prvak Europe, Primorje-doprvak Europe, Šibenik-finalist Len kupa, Mornar-pobjednik KPP, Korčula(novi prvoligaš)-pobjednik KPP, Medveščak-QF Len kupa, Bellevue-QF KPP......NUFF SAID.

Marko

pre 9 godina

Ljudi, srpski klupski vaterpolo je propao. Jedna priča je bila prethodne dve godine kada se ušlo s nekim parama u Zvezdu i Radnički, inače je baš loš. Ovim se može dobiti na jačanju s finansijske strane, ali treba privući jake sponzore. Mali problem je što će Banjica i slični klubovi ostati gde jesu do naredne sezone, ali onda će imati priliku da kroz kvalifikacije izbore učešće u ovoj ligi i onda se i oni finansijski uzdignu, pa će i rezultati i kvalitet biti bolji.

blinkibile

pre 9 godina

E moji vi... imali smo najjacu ligu na svetu, spasavamo Hrvatski vaterpolo, tako smo im spasili i kosarku, mi smo imali rezultate i na klupskom i na reprezentativnom nivou

my way

pre 9 godina

Ако се домаће првенство игра нормално, нека ова 4 играју проширену хрватску лигу, њихов проблем. Никад се не сме десити оно што се десило у кошарци, када се за рачун Јадранске уништила наша лига, клубови и тиме кошаркашка база. Само, колико година је један једини Партизан и то моћан желео да се прикључи, па га нису примали, а сад након пар година апсолутне доминације српских клубова у Европи ствара се лига са 8 хрватских и 4 српска клуба? Зашто се онда у кошарци нашој Винстон ЈУБА лиги једноставно нису прикључила 2 хрватска и по 1 клуб из осталих држава бивше Југославије, што је било реално, иако би и тада у врху апсолутно доминирали српски клубови, као што и јесу првих сезона? Но добро, проблем оних који то прихватају, али као што рекох, националне лиге ни у једном спорту више нико не сме да руши да се та тужна прича не би поновила. Замислите ви Звезду и Партизан у фудбалу нпр. без осталих тимова ЈСЛ, који их снабдевају најбољим играчима из Србије од чије продаје, боље рећи распродаје у сваком прелазном року ови живе. О репрезентацији да не говорим, каква је да је, наша лига је изнедрила генерације талентованих фудбалера које су постигле сјајне резултате у млађим категоријама, а и А тим има играча на избор, са те стране квалитет никад није било проблем. То се зове база играча, апсолутно најважније што постоји у спорту! Од напаљених клинаца који се ложе на регионалне лиге не очекујем да имају мозга да размишљају о овим стварима, али људи који доносе одлуке би морали.

Buduca generacija

pre 9 godina

Vaterpolisti se medjusobno postuju i njima znaci jaka liga i konkurencija, ovo moze da smeta samo gledaocima. Medjutim, ovo je ocajan potez jer upravo klubovima treba novac gledalaca da bi opstali. Zato mozemo da ocekujemo razne navijacke grupe na tim utakmicama sto jeste veliki rizik za vaterpoliste iz protivnickih klubova ali ako ovo ne urade sigurno ce propasti. Novca nema a mi samo mozemo da se nadamo da ce ljudi koji ce ovo placati da gledaju biti koliko toliko normalni.

Šavija Alonso

pre 9 godina

E, da smo imali mozga da ovo uradimo još pre pet godina... Ili bar prošle, kad smo imali strašne timove ali ne i ligu i sponzore... Ali 'ajde, u vaterpolu su sitne pare u pitanju, možemo se još izvući.
A što se tiče broja klubova po državama, samo jedna stvar - nisu Hrvati bolji od nas, ni talentovaniji. Samo su za nijansu pametniji, da ne kažem lukaviji. E, zato oni osam, a mi četiri. I treba.

lakomi za novcem

pre 9 godina

Da ne bude kao ABA liga da razvijamo varerpolo u susednim drzavama. Bord lige je verovatno iz Hrvatske, CG i Slovenije?

maratonac

pre 9 godina

a kad će regionalna liga za fudbal ili nogomet?!
hoću da gledam fudb bre!!!
(eki, 31. jul 2014 21:35)

Je l vi bez sprdnje trazite utakmice Partizan - Hajduk i Zvezda - Dinamo??
Je l vi pamtite desavanja sa prijateljske utakmice izmedju Partizana i Dinama? Vama je bitno samo da gledate lep fudbal a to sto ce na utakmicama biti samo domacih navijaca to nista. Pa izem ti ja te jake utakmice kada nema nadglasavanja na tribinama. Da li bi derbi bio isti da je na stadionu samo jedna grupa navijaca? Mucnite malo glavama pre lupetanja u prazno..

Samo pitam

pre 9 godina

Da li B92 zna da je u toku Svetsko Prvenstvo za juniore u Istanbulu?

Hungary vs. USA 13-8 (3-4, 1-2, 3-0, 6-2)
Spain vs. Egypt 22-6 (7-1, 5-0, 5-3, 5-2)
Argentina vs. Montenegro 3-17 (0-6, 0-3, 0-4, 3-4)
Iran vs. Japan 3-12 (0-3, 2-4, 1-2, 0-3)
Italy vs. Russia 7-9 (2-2, 2-3, 1-2, 2-2)
Croatia vs. Canada 12-7 (3-2, 4-1, 3-2, 2-2)
Serbia vs. Peru 31-1 (6-0, 7-0, 8-1, 11-0)
South Africa vs. Turkey 6-14 (0-1, 1-5, 2-4, 3-4)

prava istina

pre 9 godina

Hrvati vas opet spašavaju da vam se ne ugase svi klubovi a vi pljujete po njima, klasično srpski.
Do sada je tih 8 hrvatskih klubova igralo zajedno sa crnogorcima, povremeno talijanima i slovencima i nitko se nije bunio, štoviše, liga je najjača već godinama.
Da nije te lige, crnogorski klubovi bi sada bili ugašeni.
U konačnici, ova liga će se proširiti na cijelu europu, spominje se i da Ratko Rudić želi Brazil ubaciti u ligu kako bi se pripremili za Olimpijske igre 2016 u Brazilu.
Nadam se da će ova liga postati Superliga i da ćemo otkantati LEN koji se sramotno odnosi prema svim institucijama ovog sporta i bezobrazno guraju saveze tipa Njemačke, Turske i Francuske te im namještaju lagane grupe kao prošle godine. Sve u cilju kako bi im napredovao vaterpolo dok prvak Europe mora igrati kvalifikacije. Da ne spomenem kako su sva tri mađarska kluba jedne godine ugurali u istu grupu samo da bi što manje klubova iz iste države igralo završnicu

djordjevic

pre 9 godina

Ajde da ne ulazimo u to da li treba da se igra regionalna liga ili ne...

Ali mozemo ODMAH da kazemo da su uslovi SMESNI. Hrvatska sa osam klubova, a mi sa cetri? ZASTO? Zasto u startu skidamo gace? Jel nemamo osam klubova mi? Nemamo? Ok, boli me uvo, neka igraju onda i Partizan B, Zvezda B, Radnicki B i Vojvodina B i eto.

mile

pre 9 godina

da! propast naseg vaterpola! sta hrvati imaju 8 a mi 4 kvalitetna kluba?! ma ajte molim vas, na sta to lici??!! to je bre cela njihova liga. njima pomazemo da napreduju a nasi slabiji klubovi da se ugase zbog ovoga, totalna glupost.
prihvatio bi ovo al da i hrvati imaju maksimum 4 kluba u ligi.

Dijenek

pre 9 godina

Kakva četiri tima mi imamo ljudi... Nikakva nama regionalna liga ne treba. Partizan, Zvezda, Voša i Kg, vaterpolo Lejkersi, Seltiksi, Bulsi i Sparsi!

mare

pre 9 godina

Fudbal je svetski sport broj jedan, i neumesno je porediti ga sa vaterpolom, rukometom, odbojkom pa čak i sa košarkom. Regionalna liga u fudbalu je totalno nerealna priča barem još 10 godina. Ne vidim da bi ta liga i donela nemi kvalitet. Kako očekujete od Dinama Z. koji svake godine igra LŠ da ulazi u neki regionalnu ligu ? Pa nisu oni ludi.

pod

pre 9 godina

Odlicno, podrzavam, tako treba u svim sportovima! I manite se prica da nam kosarka propada zbog Hrvata, pogledajte gde su njihovi klubovi a gde nasi, final four ove godine je cista slucajnost, nepostovanje protivnika!

durex

pre 9 godina

ovako treba u svim sportovima pogotovo u fudbalu ceo region u jednu ligu jer samo tako mozemo da budemo dobri.Nikako ne mesati politicku proslost sa sportom

Salorad Radonić

pre 9 godina

Pa ja ni nemam pojma kako vam se zove peti klub???? Mladost, Jug, Pošk i Jadran Split evropski prvaci. Mornar i Šibenik dugi niz godina u evropskim takmičenjima u vrhu. Primorje apsolutni vrh! Medvešćak u usponu. Nego kako Bečej? Jel postoji još???

eki

pre 9 godina

ali najjače mi kada kažu unistiće nam nacionalno prvenstvo ko u košarci haha joj kada se setim moga partizana iz naše lige auuu poluvreme gubimo 40 razlike od AEK-a pa Zvezda dovodi Divca da bi pobedila bar jednu tekmu u grupi....ma dno dna! ne smem ni da zamislim kako bi izgledalo sada naše prvenstvo u basketu! Avala Ada, Plavokosa, Crnokosa, Mega ishrana....sav uspeh u sportu do 2000te možete komotno da zahvalite
SFRJ jer to je bila država a sve posle toga kopni i nikad više nećemo biti sila ni u jednom sportu gde ima para (vaterpolo nije polularan sport u svetu i zato smo uspešni)

Srbocrop

pre 9 godina

Pa U Hrvatskoj skoro svaki grad na moru ima vaterpolo tim,i ogradjeni "teren"na moru,dok mi jedva imamo par timova koji jedva da imaju bazen za igranje,tako da je logicno da Hrvati imaju toliko timova u ligi...

Herzeg

pre 9 godina

Ne kontam sto se cudite sto je 8 Hrvatskih klubova, a 4 Srbijanska? Pa vi imate samo Partizan kao ekipu kontinuiteta i tradicije( a najlosiji je od vasa 3 glavna trenutno ), a ostalo su vam sve hibridni klubovi koji su tu trenutno i za 2 -3 god ce se zaboravit vjerovatno kao Bečej 90-tih. Hrvati imaju Jug, Primorje, Mladost i jedna ili dvije od tri ekipa su zadnjih 20 god na F4 redovno.

croato

pre 9 godina

Hrvatska je i osnovala ovu ligu, sto se cudite, mi vama cinimo uslugu s ovim.
Uostalom dogodine ce hrvatska imat cetri, jer su ostali losi.

maratonac

pre 9 godina

a kad će regionalna liga za fudbal ili nogomet?!
hoću da gledam fudb bre!!!
(eki, 31. jul 2014 21:35)

Je l vi bez sprdnje trazite utakmice Partizan - Hajduk i Zvezda - Dinamo??
Je l vi pamtite desavanja sa prijateljske utakmice izmedju Partizana i Dinama? Vama je bitno samo da gledate lep fudbal a to sto ce na utakmicama biti samo domacih navijaca to nista. Pa izem ti ja te jake utakmice kada nema nadglasavanja na tribinama. Da li bi derbi bio isti da je na stadionu samo jedna grupa navijaca? Mucnite malo glavama pre lupetanja u prazno..

Kako drugacije

pre 9 godina

Ima ex Yuga sasvim dovoljno dobrih klubova, za zanimljivo prvenstvo, cak mozda bude i najjace u Evropi...znam da bode oci ovo sa 8 Hrvatskih klubova, ali nama za razvoj vaterpola i ne treba vise od 5-6...ostaje da se nadamo da ce Nis i Subotica podici nivo i uci u regionalnu ligu...

blinkibile

pre 9 godina

E moji vi... imali smo najjacu ligu na svetu, spasavamo Hrvatski vaterpolo, tako smo im spasili i kosarku, mi smo imali rezultate i na klupskom i na reprezentativnom nivou

zztop

pre 9 godina

Mladost-prvak Europe, Jug-prvak Europe, POŠK-prvak Europe, Jadran-prvak Europe, Primorje-doprvak Europe, Šibenik-finalist Len kupa, Mornar-pobjednik KPP, Korčula(novi prvoligaš)-pobjednik KPP, Medveščak-QF Len kupa, Bellevue-QF KPP......NUFF SAID.

Косовски витез

pre 9 godina

Увек је боље имати јачу конкуренцију, али не могу, а да не питам, А КОЈИ МОЈ СТЕ УНИШТАВАЛИ СФРЈ????

lakomi za novcem

pre 9 godina

Da ne bude kao ABA liga da razvijamo varerpolo u susednim drzavama. Bord lige je verovatno iz Hrvatske, CG i Slovenije?

Slobodni Klikeri

pre 9 godina

Da li neko moze da mi nabroji tih 8 CRO klubova?
Generalno,meni ne smeta sto ce oni imati 8,a mi 4,nego koji je to nivo kvaliteta CRO klubova mimo Maldosti,Juga i Primorija? Jer u tom slucaju mi smo trebali da uguramo i Nis,i Goč,i Kraljevo,Banjicu,Spartak,ZAK...ako cemo realno. Sve prek0 10-12 klubova nema smisla.

munz

pre 9 godina

Prava “mera” je da liga 16 ima 7 hrvatskih i 5 srpskih klubova. Za početak je odlično. Za moju neupućenu braću Srbe, i u vreme SFRJ su hrvatski klubovi bii najbrojniji. Hrvati inače imaju više timova, više igrača i kod njih se vateprolo više igra. Druga je stvar što Hrvati kaskaju za nama od 1991. po broju odličja – to je njihov problem... Tek, oni imaju sjajne timove i 4 različita prvaka Evrope – Mladost, POŠK, Jug, Mladost... Ova liga je dobra stvar i mnogo bolji okvir od ponude od pre nekoliko godina kada je samo Partizanu nuđeno, pa smo igrali ligu sa Mađarima (što je takođe bila odlična ideja).

ja

pre 9 godina

Ja ne znam šta bi vi ljudi hteli?! Koju bre ligu da nam uništi regionalna liga? Naša liga broji 8 klubova a od toga samo 4 vrede i oni će i igrati regionalnu ligu. Pored Bg-a, NS-a, i KG-a prvoligaški klub su imali jos samo Niš i Zrenjanin tako da tu nema govora o nekom uništavanju vaterpola širom Srbije a ove godine će i naši vodeći klubovi biti dosta oslablheni u odnosu na ovu godinu a uvek je bolje igrati jaku ligu a ovo je sigurno najjača u evropi.

Stevan

pre 9 godina

Ova liga je jedini spas za srpski vaterpolo jer smo mi sad u situaciji kao Hrvati sa kosarkaskom (jadranskom ligom) bez obzira sto nasa reprezentacija igra dobro i osvaja medalje. Radnicki i Zvezda su ostali bez glavnih igraca, i cisto sumnjam da ce moci ravnopravno da se bore za vrh jadranske lige. Jug i Primorje su apsolutni favoriti, a tu vidim i Partizan ako zadrzi one mlade igrace. Ovo samo moze da nam pomogne jer se nasa citava liga svodi na Partizan, Zvezdu, Radnicki i Vojvodinu. Ovo ostalo je skros neozbiljno, tako da mi nije jasno cemu cudjenje sto Hrvatska ima 8 klubova.

popay

pre 9 godina

Jos jedan dokaz koji ide u prilog tezi, 'oni bez nas ne mogu,mi bez njih mozemo',a onda smo mi ti koji kao prizeljkuju novu Jugu!?!Tako je i u privredi.

Šavija Alonso

pre 9 godina

E, da smo imali mozga da ovo uradimo još pre pet godina... Ili bar prošle, kad smo imali strašne timove ali ne i ligu i sponzore... Ali 'ajde, u vaterpolu su sitne pare u pitanju, možemo se još izvući.
A što se tiče broja klubova po državama, samo jedna stvar - nisu Hrvati bolji od nas, ni talentovaniji. Samo su za nijansu pametniji, da ne kažem lukaviji. E, zato oni osam, a mi četiri. I treba.

my way

pre 9 godina

Ако се домаће првенство игра нормално, нека ова 4 играју проширену хрватску лигу, њихов проблем. Никад се не сме десити оно што се десило у кошарци, када се за рачун Јадранске уништила наша лига, клубови и тиме кошаркашка база. Само, колико година је један једини Партизан и то моћан желео да се прикључи, па га нису примали, а сад након пар година апсолутне доминације српских клубова у Европи ствара се лига са 8 хрватских и 4 српска клуба? Зашто се онда у кошарци нашој Винстон ЈУБА лиги једноставно нису прикључила 2 хрватска и по 1 клуб из осталих држава бивше Југославије, што је било реално, иако би и тада у врху апсолутно доминирали српски клубови, као што и јесу првих сезона? Но добро, проблем оних који то прихватају, али као што рекох, националне лиге ни у једном спорту више нико не сме да руши да се та тужна прича не би поновила. Замислите ви Звезду и Партизан у фудбалу нпр. без осталих тимова ЈСЛ, који их снабдевају најбољим играчима из Србије од чије продаје, боље рећи распродаје у сваком прелазном року ови живе. О репрезентацији да не говорим, каква је да је, наша лига је изнедрила генерације талентованих фудбалера које су постигле сјајне резултате у млађим категоријама, а и А тим има играча на избор, са те стране квалитет никад није било проблем. То се зове база играча, апсолутно најважније што постоји у спорту! Од напаљених клинаца који се ложе на регионалне лиге не очекујем да имају мозга да размишљају о овим стварима, али људи који доносе одлуке би морали.

Voice of Croatia

pre 9 godina

Neka bude regionalne lige, to je dobro za naš sport. Mi smo svi lavovi u sportu, Hrvatska, Srbija, Slovenija itd. A kad se još pokrižamo, napravimo čudo (činjenica je da je respektabilan broj vrhunskih sportaša iz miješanih brakova koliko se god oni deklarirali kao Hrvati, Srbi ili nešto treće). Nadam se da će u nogometu isto napraviti takvu ligu jer bi bilo čudo opet gledati derbi Dinamo ZG - Crvena Zvezda ili Hajduk - Partizan iako neki spomenuti klubovi nisu kao što su nekad bili. Samo da se smanje te nacionalističke tenzije da vičemo ubi ovog ubi onog i spremni smo za vrhunski nogomet. Kad iz jedne Hrvatske ili Srbije izlazi toliko talenata, mogu samo zamisliti kakvi bi talenti izlazili iz zajedničke lige koje god oni bili nacionalnosti. U politici se ne trebamo ujedinjavati više nikada. Mentalitet nam priječi konstruktivne dogovore. Eventualno ako ćemo usporedo neku borilačku ligu osnovati pa da se tamo pošteno tučemo haha.

cex

pre 9 godina

ljudi citajte tekst!!! 8 hrvatskih klubova je samo prve sezone... kasnije ce se iskrisalisati koji su to klubovi za to takmicenje...
a vaterpolo nam sigurno nece unistiti jer ne moze svaki mali gradic da ima olimpijski bazen... zato je bolje da se prosire takmicenje, bice vise publike vise sponzora a samim tim i visr para :)

SerbianoPFC

pre 9 godina

Ljudi, citajte pazljivo sta pise.
U sezoni 2015/2016 uvestvovace 10 prvoplasiranih klubova iz predhodne sezone plus dva iz baraza.
(realno, 31. jul 2014 23:18)

upravo to... hrvati imaju 8 klubova samo prve sezone... ako na kraju sezone poslednjih 6 klubova bude iz HR u sezoni 2015/16 će imati 2 kluba... isto važi i za nas, ako na kraju sezone naši klubovi budu plasirani slabije od 10 mesta nećemo imati ni jednog predstavnika 2015/16.

prava istina

pre 9 godina

Hrvati vas opet spašavaju da vam se ne ugase svi klubovi a vi pljujete po njima, klasično srpski.
Do sada je tih 8 hrvatskih klubova igralo zajedno sa crnogorcima, povremeno talijanima i slovencima i nitko se nije bunio, štoviše, liga je najjača već godinama.
Da nije te lige, crnogorski klubovi bi sada bili ugašeni.
U konačnici, ova liga će se proširiti na cijelu europu, spominje se i da Ratko Rudić želi Brazil ubaciti u ligu kako bi se pripremili za Olimpijske igre 2016 u Brazilu.
Nadam se da će ova liga postati Superliga i da ćemo otkantati LEN koji se sramotno odnosi prema svim institucijama ovog sporta i bezobrazno guraju saveze tipa Njemačke, Turske i Francuske te im namještaju lagane grupe kao prošle godine. Sve u cilju kako bi im napredovao vaterpolo dok prvak Europe mora igrati kvalifikacije. Da ne spomenem kako su sva tri mađarska kluba jedne godine ugurali u istu grupu samo da bi što manje klubova iz iste države igralo završnicu

Marko

pre 9 godina

Ljudi, srpski klupski vaterpolo je propao. Jedna priča je bila prethodne dve godine kada se ušlo s nekim parama u Zvezdu i Radnički, inače je baš loš. Ovim se može dobiti na jačanju s finansijske strane, ali treba privući jake sponzore. Mali problem je što će Banjica i slični klubovi ostati gde jesu do naredne sezone, ali onda će imati priliku da kroz kvalifikacije izbore učešće u ovoj ligi i onda se i oni finansijski uzdignu, pa će i rezultati i kvalitet biti bolji.

Buduca generacija

pre 9 godina

Vaterpolisti se medjusobno postuju i njima znaci jaka liga i konkurencija, ovo moze da smeta samo gledaocima. Medjutim, ovo je ocajan potez jer upravo klubovima treba novac gledalaca da bi opstali. Zato mozemo da ocekujemo razne navijacke grupe na tim utakmicama sto jeste veliki rizik za vaterpoliste iz protivnickih klubova ali ako ovo ne urade sigurno ce propasti. Novca nema a mi samo mozemo da se nadamo da ce ljudi koji ce ovo placati da gledaju biti koliko toliko normalni.

Samo pitam

pre 9 godina

Da li B92 zna da je u toku Svetsko Prvenstvo za juniore u Istanbulu?

Hungary vs. USA 13-8 (3-4, 1-2, 3-0, 6-2)
Spain vs. Egypt 22-6 (7-1, 5-0, 5-3, 5-2)
Argentina vs. Montenegro 3-17 (0-6, 0-3, 0-4, 3-4)
Iran vs. Japan 3-12 (0-3, 2-4, 1-2, 0-3)
Italy vs. Russia 7-9 (2-2, 2-3, 1-2, 2-2)
Croatia vs. Canada 12-7 (3-2, 4-1, 3-2, 2-2)
Serbia vs. Peru 31-1 (6-0, 7-0, 8-1, 11-0)
South Africa vs. Turkey 6-14 (0-1, 1-5, 2-4, 3-4)