Utorak, 22.07.2014.

00:30

Radnički: Iznuđen odlazak Kalinića

Košarkaški klub Radnički razočaran je načinom na koji je ostao bez Nikole Kalinića, istakavši da je razlaz s njim "grubo iznuđen".

Izvor: AK

Radnièki: Iznuðen odlazak Kaliniæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

82 Komentari

Sortiraj po:

strava u ulici Stjepana Supanca 15a

pre 9 godina

@Dule, ti li si?!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Radovan III, 22. jul 2014 10:28)

Hahahaha, opet si ga sanjao?

SASA

pre 9 godina

Kalinic je dobio pravo da napusti klub, vec tokom sezone, posto ga tim nije plcao barem 6 meseci, i vec je bilo i prica pre da je Kalinic otisao , ali je ostao, i cekao da ga isplate....
Kad je docekao isplatu, za ono sto je posteno zaradio, otisao je, a Radnicki prica price, niti su ga placali na vreme, niti su ga oni stvorili za reprezentaciju, vec je igrao za a tim i pre radnickog, a i dobro su znali da Kalinic je imao ispisnicu iz kluba vec barem 3-4 meseca... Zato je i jaru otisao, zato su i igraci strajkali i odbili da igraju protiv partizan(barem neki) jer i sve do kraja niste placali...
Lazete sami sebe...

zvezda i to crvena

pre 9 godina

Umete li vi panteri da čitate?
Sa Kalinićem su ugovorene 3 godine i do dinara je isplaćena trećina ugovorenog perioda.
Ako umete da čitate, onda imate malo veći problem sa matematikom, što i ne čudi s’ obzirom na način na koji prebrojavate navijače.
Dakle, nije u pitanju trećina plate već cela godišnja plata.
(2+0=3, 22. jul 2014 10:26)

pitanje za tebe matematicara je: ako su mu sve plate isplacivane za prvu godinu ugovora i to na vreme, kako je dobio pravnu mogucnost da napusti klub? matematicar to ti je bertans varijanta, ima pravo i hoce da ide, i nece da igra iz ljubavi i sve to kad saberes ispada 2 x nista jednako nista...i tri na karte jednako je 4, da ti prevedem to se zove sinergija...

Bojan

pre 9 godina

Sta ste digli frku kao da prelazi Lebron ? Decko je prosecan igrac i za nasu ligu, a kamoli za nesto vise. Sta je uradio ove sezone u ekipi gde je imao velika ovlascenja u igri ? Nista, tako da kao grobar kazem- samo napred, blizi se i 14. po redu.

Stella

pre 9 godina

Prva laz: Radnicki je prekrsio ugovorne odredbe i omogucio odlazak Kalinica onda kada ga nije placao gotovo godinu dana. To sto su skupili neke pare na brzaka i isplatili ga, ne znaci da nisu krsili ugovor. Bili su u docnji toliko da igrac moze da ih napusti.
Druga laz: Decko je kao igrac Vojvodine otisao u reprezentaciju, a kao A reprezentativac dosao kod Mute.
Treca laz: sta znaci ovo "trecina ugovorne obaveze"? Ili je isplacena godisnja plata ili nije. Ovakve formulacije uvek ukazuju na muljacinu.

Djura

pre 9 godina

Neverovatno mi je da bilo ko iz Kragujevca izjavi da se njihov klub "čerupa". Niko im nije kriv što su se vezali za Dinkića pa sad kad je on oslabio, oslabili su i oni. Voleo bi da im se desi ono što su oni prošle godine uradili Vojvodini, da nemaju da plate kotizaciju za ABA ligu pa da neko drugi plati i ide umesto njih. Inače su prošle sezone na svu muku još uzeli i Kalinića, koji je bio pozvan u reprezentaciju pre potpisivanja za Radnički, ali kao i njihov bivši finansijer i oni vole da okrenu situaciju. Puno pozdrava "poštenjačinama" iz Kragujevca.

Vlada

pre 9 godina

("Svoju punu afirmaciju doživeo je upravo u protekloj sezoni, braćeni boje Radničkog, u koji je doveden odlukom šefa struke Miroslava Mute Nikolića, što je prethodilo pozivu u nacionalnu selekciju").Gospodo draga, konstatacije su vam jako smesne.Nikola Kalinic je punu afirmaciju dostigao u reprezentaciji, potezom Dude Ivkovica koji ga je pozvao, tako da nema potrebe da se kitite tudjim perjem sto se toga tice i velicate Mutu Nikolica kako je on neki super skaut.Sto se druge stvari tice, kako je doveden, nisam ni pravnik ni ekonomista, ali ukoliko ukljucimo zdrav razum, ne mogu da poverujem u vasu pricu da su ga tek tako uzeli.Pretpotstavljam da niste ispunili obaveze iz ugovora i na osnovu toga on je imao pravo da vas napusti.Dosta je bilo tih kafanskih prica i obmanjivanja naroda.Slicna prica je bila i za Jarua kada ste rekli da je odjednom pobegao iz ekipe.A zasto bi neko pobegao iz ekipe da ste bili korektni prema njemu? Realno price ne piju vise vodu sa vasim optuzbama i laznim konstatacijama.Dobijali ste pare od drzave, kukali kako ne dobijate dovoljno a rezultata nigde.I onaj cuveni Mutin plan B kada nije uspeo da se plasira u top 4 nase jadne lige i direktno udje u ABA ligu.Smesno.

Sava

pre 9 godina

Bahatost blizanaca je zaprepašćujuća! Uveli su monopol i u Srbiji po njima treba da postoje samo dva kluba! Po njima samo oni imaju pravo da troše novac nas poreskih obveznika. Zato što im drzava daje naše pare treneri i rukovodioci im se ponašaju bahato i samo kazni ne mogu da se naplaćaju. Jedva čekam dan kada će u našoj Srbiji vladati ista pravila za sve i kada neće biti zaštićenih i povlašćenih. Tek tada će nam liga i reprezentacija biti jača. Bez zdrave konkurencije u domaćem prvenstvu nema uspeha u evro kupovima. Vidimo da nam u fudbalu klubovi ne prolaze ni predkvalifikacije a i u košarci smo sve manje cenjeni! Nemamo domaću ligu, nemamo viziju, vršlja ko kako stigne a rezultati su iz godine u godinu porazavajući.

Divac

pre 9 godina

Zar je moguce da neko nesto ovako napise. Pa ne pricamo o LeBronu, vec o Kalinicu, sasvim prosecnom igracu. Dakle, u Zvezdu je mogao preci samo ako mu niste placali plate redovno, ili ako ima klauzulu u ugovoru da moze da napusti klub pod odredjenim uslovima, ili pod odredjenim okolnostima. U svim drugim slucajevima mora da se plati obestecenje Radnickom. S' obzirom da niko ne pominje obestecenje, cak ni Radnicki u ovom pismu, znaci da je Kalinic imao neku klauzulu u ugovoru koja mu je omogucila da dobije ispisnicu. Ko je potpisao takav ugovor sa Kalinicem je pitanje za Radnicki, ne za Zvezdu. Jedino na sta se Radnicki poziva u ovom pismu je moral. Dajte ljudi, 21. vek je, svako ide tamo gde su vece pare i gde moze da se probije. Pa i firmu u kojoj radite, menjate ako u drugoj dobijete bolje uslove. Tako da sa Kaliniceve strane, u ovom slucaju, ne vidim apsolutno nista lose. Da zakljucim, neka Radnicki da ugovor na uvid, pa onda mozemo da pricamo ko je u pravu, ovako sve se svodi na dosadna navijacka prepucavanja i nepotrebno dizanje tenzije.

Marko

pre 9 godina

Kazite kako iznudjen, sta to znaci. Jer ako ste mu sve platili onda je moralo biti placeno obestecenje. Ili je ppstojala neka klauzula u ugovoru. Najlakse je reci iznudjeno, i ocerupani...
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (as, 22. jul 2014 02:49)

Nije da me ovo interesuje, ali ti umes da citas, pretpostavljam? Lepo ti pise, odlukama pojedinaca iz registracione komisije, ili kako se vec zove. Nije to ni vazno, poenta je da i jedni i drugi samo brane svoje klubove pausalno, znaci nema veze sta je u pitanju i to nikoga ne interesuje, i da su najgore stvari u pitanju vi branili svoj klub. Isto tako i ovi drugi. Je li shvatate vi koliko je to pogresno, apsurdno, kukavicki, poltronski, na kraju krajeva i glupavo? Ne mogu da shvatim zasto to sebi neko radi. Realno tesko da neko od nas ovde zna sta je stvarno u pitanju, ali to vas ne sprecava da komentarisete i branite nesto, znaci blanko odbrana, automatska, nema veze kakvi su argumenti i cinjenice. Komentari na sportskim vestima postaju gori od onih na politickim vestima. Ponasate se k'o botovi, sa samo jednim uputstvom.

hahaha eto vam sad

pre 9 godina

Sve to stoji, ali kad grobari komentarisu o otimanju igraca ejjjjjj... Nema vise, sto ste krali krali ste. A decku su ocigledno ponudjeni bolji uslovi nego u Radnickom, evroliga itd, pa nece decko da igra kup Lilijane Ronketi.

Kolo kolo

pre 9 godina

Sa načinom razmišljanja krali ste, pa sada mi imamo pravo da krademo, zaslužili smo sve što nam se desilo, dešava i što će nam se desiti.

The Coon

pre 9 godina

@(mikser, 22. jul 2014 09:16)
"isplaćen je do poslednjeg ugovorenog dinara"
Nije na odmet da pročitaš nešto pre komentarisanja.
Ko vara za tebe, varaće i protiv tebe. Setićes se ove poslovice kada Kalinić bude odlazio iz CzTB.

2+0=3

pre 9 godina

Umete li vi panteri da čitate?
Sa Kalinićem su ugovorene 3 godine i do dinara je isplaćena trećina ugovorenog perioda.
Ako umete da čitate, onda imate malo veći problem sa matematikom, što i ne čudi s’ obzirom na način na koji prebrojavate navijače.
Dakle, nije u pitanju trećina plate već cela godišnja plata.

Pandža

pre 9 godina

"Svoju punu afirmaciju doživeo je upravo u protekloj sezoni, braćeni boje Radničkog, u koji je doveden odlukom šefa struke Miroslava Mute Nikolića, što je prethodilo pozivu u nacionalnu selekciju."

On je iz Vojvodine otisao na Eurobasket i na njemu se afirmisao, i kao takvog ga je uzeo Radnicki, a nije ga Radnicki napravio i afirmisao ...

mikser

pre 9 godina

Lepo je videti grobare kako zasipaju komenatare. Iako je njihov klub nagovarao Bertansa da raskine ugovor sa Olimpijom zboog neisplaćenih plata, oni imajuu obraza da nekom nešto kažu?!? U dalju prošlost neću ići, sumorna je, tad su se menjale čitave komisije zbog jednog igrača... A saopštenje Radničkog je smehotresno. "Nismo ga plaćali, ali je iznuđeno". Gospode.

rosonero

pre 9 godina

znaci barselona je otela suareza , real rodrigeza , celzi costu , kakvi lopovi , kakva otimacina !? Jednostavno , zvezda je veci klub ,igrace evroligu , dobice vise para , sta je tu nerazumno i nelogicno!?

Никола

pre 9 godina

То су оне исте интересне групе које су дозволиле Радничком да уместо Војводине игра АБА лигу и да Војводини узму тог истог Калинића.

my way

pre 9 godina

Ево, ја као звездаш кажем следеће. Ако је дечко под уговором и ако су све обавезе према њему испуњене, а неким чудним одлукама како кажете отет Радничком, тужите све одговорне на све адресе, па нека не само Звезда, него и наш КСС и Олимпијски комитет ако треба буду кажњени, суспендовани итд. Ако није тачно, онда ви треба да одговарате, јер ово су озбиљне оптужбе, чак и за стандарде нешег корумпираног лоповског система.

Mikeli

pre 9 godina

Trubaduri otisao je jer je isplacen do poslednjeg dinara samo trecinu plata. Drugo vi ste otimali igrace za mnogo manje para- recimo Vujanica, a da ne pricamo za Bogdanovica Luku , gde je prvo kss rekao da ne sme otici, pa posle kao sme, uz nekako smesno obestecenje koje ste vi sami odredili. Tada je sve bilo lepo, zar ne , niste vi licemerni, nimalo.

v kao

pre 9 godina

Sta znaci iznudjen odlazak? Da li je imao ugovor sa klubom ili nije. Ako je ste kako je raskinut, ako nije u cemu je onda problem? Da li je prekrsen zakon ili ne? Za bilo sta od ovoga ako nije po propisima zvezda treba da bude kaznjena u suprotnom ovo je samo prazna retorika ala Dusko V.

Kum

pre 9 godina

Nisam znao da Radnicki ima ovoliko navijaca. :)
A tekst je blam zivi. Ja sam na primer gledao Kalinica na EP u Sloveniji, pre nego sto je stigao u Radnicki. Muta zvani blam...

Debeli ljudi su puni sebe

pre 9 godina

Da kako da vam ne poverujemo, isplacen do poslednjeg dinara, cele sezone kukate kako igraci nisu isplaceni sad odjednom Kalinic jeste, licemeri, kukali ste isto i kad su vam otimali Milosavljevica i ko zna koga jos, sad kad vam uzmu i Bircevica kukacete opet, a sami ste krivi, ma samo treba sacekati da se vidi sta ce Kalinic reci, pametnom dovoljno...

Dusan

pre 9 godina

Sve su napisali osim toga na koji nacin je odlazak Kalinica iznudjen. Ako je igrac hteo da predje u Zvezdu zbog bolje plate/evrolige/neceg treceg, sta je tu iznuda? Ako su prema njemu uredno izmirivane ugovorne obaveze, onda je za njega moralo postojati propisano obestecenje, sta je tu -cerupanje-?

Milos

pre 9 godina

Kakva gomila lazi...

1. Kalinic je igrao za Srbiju PRE nego sto je dosao u Kragujevac!
2. Ako ste ga placali, i sve je bilo super, kako je dobio raskid??

Da ne duzim, ovo su budalastine i lazi na kvadrat, i pisca ovog teksta treba da bude sramota.

John Terry

pre 9 godina

Kazite kako iznudjen, sta to znaci. Jer ako ste mu sve platili onda je moralo biti placeno obestecenje. Ili je ppstojala neka klauzula u ugovoru. Najlakse je reci iznudjeno, i ocerupani...
Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (as, 22. jul 2014 02:49)

Pa naravno, ovo je samo lajanje uz vetar.
KK Drugi Partizan - Kragujevac.

gfg

pre 9 godina

Po kom pravilu je igrač sa važećim ugovorom i redovnim isplatama napustio klub bez obeštećenja? Što ne kažu ljudi iz radničkog konkretno da li su dobili novac za njega? Što se tiče načina, uvek je bilo i uvek će biti. Voleo bih da vidim komentare vas koji odobravate ovakav način, kako bi pisali kada bi Real ili neki drugi klub na isti način odveli Kalinića iz zvezde.

SASA

pre 9 godina

ono sto Radnicki ovde kaze je: "Nismo ga placali celu godinu, a kad smo culi da ce preci uZvezdu, besplatno, onda smo skupili novac, ali on , Dusmanin, nije pokazao postovanje, nego je otisao...sram da ga bude..

zato vas I zovemo cigani

pre 9 godina

o cemu ovi pricaju??? kakva iznuda?? sta pricaju ovi? pa logicno da ce decko da predje u veci klub za vece pare u klub gde moze da se proda, igra evroligu, napreduje??? jok ostace iz ljubavi u kragujevcu i igrati za 500 evra, ja stvarno ne znam sta ljudi ocekuju, svako se bori za sebe, takvo je vreme doslo, od casti vise niko ne moze da sastavi kraj sa krajem, cim je on presao, znaci mogao je da predje, ko da je kalinic ne znam ni ja sta pa nisu mogli da nadju zamenu nego su morali da menjaju pravila!!!?? joj koliko smara ovaj radnicki pa to je strasno, igra im je nula, ljudi igraju divlju kosarku, veze nemaju, palijaju za tri ko basketasi, sta se oni non stop bune!!?? amateri koji su utripovali da su svi protiv njih pa zato gube!! (Nikola, 22. jul 2014 01:59
e moj TI !!!! covek ima jos 2 godine ugovora I isplacen he do kraja tako da sledi tuzba Ali na pocetku sezone . pa suspenzija.......

John Terry

pre 9 godina

Meni je skroz van pameti da neko moze da pomisli da se pored tolikih arbitraznih tela i asocijacija moze ukrasti ili oteti igrac. Radnicki, ako je u pravu, ovo moze na arbitrazi da dobije za jedan dan. ALi neeeeeeee, bolje je pisati saopstenja i mazati ljudima oci. Sramno ponasanje njihovo a ne Zvezde. A to sto pricaju da im se cerupaju igraci jer su slabiji ekonomski, to samo mirise na neplacanje obaveza. Kad smo vec kod cerupanja, pogledajte primer Milosa Vujanica, njegov prelazak iz Zvezde u Partizan. Ako je ovo sad cerupanje i otimanje, ono je bio vojni puc. Tako da, smirite se gospodo iz drugog Partizana - Kragujevac.

qwak

pre 9 godina

ovo je bezobrazno na toliko nivoa da je to strasno.
potrebno je ipak istine radi navesti kako je on to otet. u ovom trenutku, to u clanku ne pise. mozda dodate kasnije.
da li su mu isplacene sve plate, a on je ipak odlucio da ode? kako je to moguce bez ispisnice / obestecenja??? ...ili je ipak istina da mu se mnogo duguje i da je mogao da raskine ugovor kada je to zeleo???
kada je partizan u godinama kada je bio jedini klub koji je mogao / imao prava da igra el (bez obzira na rezultate u ligama koje je igrao i poneke titule otimao) uzimao igrace odakle je stigao, pa i iz cz, onda je sve bilo ok. niko tada nije pisao saopstenja, pa ni cz.
sada kada cz igra el, sada kada se o ovom transferu govori vec skoro mesec dana, filijala kkp izdaje saopstenje.
ipak, sto neko rece, ovo treba shvatiti kao medjusezonski zabavni program i naravno kao najavu prica koje ce se tek zaostriti kada pocne sezona (budzet, zavera u savezu, neravnopravan tretman drzave...)

zvezda i to crvena

pre 9 godina

ako ste ga placali i ugovorom bio zasticen transfer, kako je mogao da ode? da vi ustvari niste malo ljuti na svoju nesposobnot i ujedno ljuti na covicevu sposobnost?

Vladimir

pre 9 godina

У чему је овде проблем? Уколико Раднички има уговор који важи још две године, онда ће добити обештећење. Уколико нема уговор, онда лажу и неће добити ништа. Дакле, ако су ваше тврдње истините, а не добијете обештећење, тужите Звезду ФИБА-и, а ако нису, ћутите и тражите спонзоре.

baki

pre 9 godina

kk zvezda kao najveci kosaraski klub balkana mora da nastavi tradiciju osvajanja kupa i sledece godine. a mozda "padne" i evroliga. ako opet neko odustane, sto da ne?

as

pre 9 godina

Kazite kako iznudjen, sta to znaci. Jer ako ste mu sve platili onda je moralo biti placeno obestecenje. Ili je ppstojala neka klauzula u ugovoru. Najlakse je reci iznudjeno, i ocerupani...

Labello

pre 9 godina

Transfer je nelegalan, nije imao ispisnicu i isplacen je do zadnjeg evra. Apelujem na KK Radnicki da upotrebi sve sto je u njihovoj pravnoj moci, naravno ne u sudnicama ove zemlje, zna kako se to radi, pravac Lozana, Svajcarska.

Nikola

pre 9 godina

o cemu ovi pricaju??? kakva iznuda?? sta pricaju ovi? pa logicno da ce decko da predje u veci klub za vece pare u klub gde moze da se proda, igra evroligu, napreduje??? jok ostace iz ljubavi u kragujevcu i igrati za 500 evra, ja stvarno ne znam sta ljudi ocekuju, svako se bori za sebe, takvo je vreme doslo, od casti vise niko ne moze da sastavi kraj sa krajem, cim je on presao, znaci mogao je da predje, ko da je kalinic ne znam ni ja sta pa nisu mogli da nadju zamenu nego su morali da menjaju pravila!!!?? joj koliko smara ovaj radnicki pa to je strasno, igra im je nula, ljudi igraju divlju kosarku, veze nemaju, palijaju za tri ko basketasi, sta se oni non stop bune!!?? amateri koji su utripovali da su svi protiv njih pa zato gube!!

svi pošteni

pre 9 godina

Muka mi je više od ovog plakanja iz bilo kog kluba. Svima su drugi krivi za sve. Još ni jednom nisam pročitao da neko priznaje da je zbog svoje nestručnosti, grešaka ili bilo čega drugog, kriv za neuspehe svog kluba. Samo udri po saopštenjima, plakanju i teorijama zavere.

Institucija (zatvorenog tipa)

pre 9 godina

Simpatični gospodin Nikolić (kao i čitav Radnički KG kao sportsko društvo) se odavno svrstao uz jedan od dva rivala, što je poznato svakome ko poznaje i Mutu i prilike u kragujevačkom sportu, tako da ovo može da se posmatra samo kao letnji zabavni program.

Byakuya-sama

pre 9 godina

U prevodu:

Dali su vam keš na ruke, a sad se vi malo femkate za javnost. Tako je prošle godine Vojvodina, odnosno njena uprava uzela keš od vas za aba ligu.

Sljaka nam je merilo!

pre 9 godina

Pitajte 'gurua' Srpske kosarke,Nebojsu Covica!I onda se cudimo 'usponu' jadne nam Srpske lige.Ali 'Uzalud trud dzaba vam sve,.....'Mozda da dovedu Drzavinog brata?

Nikola

pre 9 godina

Niste puno izgubili, ali s obzirom na vise nego korektan tretman koji je imao u Kragujevcu on se prema vama poneo bedno. Valjda je i zasluzio klub u koji ide. Neka se dugo i srecno vole.

as

pre 9 godina

Kazite kako iznudjen, sta to znaci. Jer ako ste mu sve platili onda je moralo biti placeno obestecenje. Ili je ppstojala neka klauzula u ugovoru. Najlakse je reci iznudjeno, i ocerupani...

baki

pre 9 godina

kk zvezda kao najveci kosaraski klub balkana mora da nastavi tradiciju osvajanja kupa i sledece godine. a mozda "padne" i evroliga. ako opet neko odustane, sto da ne?

Sljaka nam je merilo!

pre 9 godina

Pitajte 'gurua' Srpske kosarke,Nebojsu Covica!I onda se cudimo 'usponu' jadne nam Srpske lige.Ali 'Uzalud trud dzaba vam sve,.....'Mozda da dovedu Drzavinog brata?

Labello

pre 9 godina

Transfer je nelegalan, nije imao ispisnicu i isplacen je do zadnjeg evra. Apelujem na KK Radnicki da upotrebi sve sto je u njihovoj pravnoj moci, naravno ne u sudnicama ove zemlje, zna kako se to radi, pravac Lozana, Svajcarska.

Nikola

pre 9 godina

Niste puno izgubili, ali s obzirom na vise nego korektan tretman koji je imao u Kragujevcu on se prema vama poneo bedno. Valjda je i zasluzio klub u koji ide. Neka se dugo i srecno vole.

Institucija (zatvorenog tipa)

pre 9 godina

Simpatični gospodin Nikolić (kao i čitav Radnički KG kao sportsko društvo) se odavno svrstao uz jedan od dva rivala, što je poznato svakome ko poznaje i Mutu i prilike u kragujevačkom sportu, tako da ovo može da se posmatra samo kao letnji zabavni program.

Nikola

pre 9 godina

o cemu ovi pricaju??? kakva iznuda?? sta pricaju ovi? pa logicno da ce decko da predje u veci klub za vece pare u klub gde moze da se proda, igra evroligu, napreduje??? jok ostace iz ljubavi u kragujevcu i igrati za 500 evra, ja stvarno ne znam sta ljudi ocekuju, svako se bori za sebe, takvo je vreme doslo, od casti vise niko ne moze da sastavi kraj sa krajem, cim je on presao, znaci mogao je da predje, ko da je kalinic ne znam ni ja sta pa nisu mogli da nadju zamenu nego su morali da menjaju pravila!!!?? joj koliko smara ovaj radnicki pa to je strasno, igra im je nula, ljudi igraju divlju kosarku, veze nemaju, palijaju za tri ko basketasi, sta se oni non stop bune!!?? amateri koji su utripovali da su svi protiv njih pa zato gube!!

svi pošteni

pre 9 godina

Muka mi je više od ovog plakanja iz bilo kog kluba. Svima su drugi krivi za sve. Još ni jednom nisam pročitao da neko priznaje da je zbog svoje nestručnosti, grešaka ili bilo čega drugog, kriv za neuspehe svog kluba. Samo udri po saopštenjima, plakanju i teorijama zavere.

Никола

pre 9 godina

То су оне исте интересне групе које су дозволиле Радничком да уместо Војводине игра АБА лигу и да Војводини узму тог истог Калинића.

Pandža

pre 9 godina

"Svoju punu afirmaciju doživeo je upravo u protekloj sezoni, braćeni boje Radničkog, u koji je doveden odlukom šefa struke Miroslava Mute Nikolića, što je prethodilo pozivu u nacionalnu selekciju."

On je iz Vojvodine otisao na Eurobasket i na njemu se afirmisao, i kao takvog ga je uzeo Radnicki, a nije ga Radnicki napravio i afirmisao ...

mikser

pre 9 godina

Lepo je videti grobare kako zasipaju komenatare. Iako je njihov klub nagovarao Bertansa da raskine ugovor sa Olimpijom zboog neisplaćenih plata, oni imajuu obraza da nekom nešto kažu?!? U dalju prošlost neću ići, sumorna je, tad su se menjale čitave komisije zbog jednog igrača... A saopštenje Radničkog je smehotresno. "Nismo ga plaćali, ali je iznuđeno". Gospode.

Kum

pre 9 godina

Nisam znao da Radnicki ima ovoliko navijaca. :)
A tekst je blam zivi. Ja sam na primer gledao Kalinica na EP u Sloveniji, pre nego sto je stigao u Radnicki. Muta zvani blam...

Mikeli

pre 9 godina

Trubaduri otisao je jer je isplacen do poslednjeg dinara samo trecinu plata. Drugo vi ste otimali igrace za mnogo manje para- recimo Vujanica, a da ne pricamo za Bogdanovica Luku , gde je prvo kss rekao da ne sme otici, pa posle kao sme, uz nekako smesno obestecenje koje ste vi sami odredili. Tada je sve bilo lepo, zar ne , niste vi licemerni, nimalo.

qwak

pre 9 godina

ovo je bezobrazno na toliko nivoa da je to strasno.
potrebno je ipak istine radi navesti kako je on to otet. u ovom trenutku, to u clanku ne pise. mozda dodate kasnije.
da li su mu isplacene sve plate, a on je ipak odlucio da ode? kako je to moguce bez ispisnice / obestecenja??? ...ili je ipak istina da mu se mnogo duguje i da je mogao da raskine ugovor kada je to zeleo???
kada je partizan u godinama kada je bio jedini klub koji je mogao / imao prava da igra el (bez obzira na rezultate u ligama koje je igrao i poneke titule otimao) uzimao igrace odakle je stigao, pa i iz cz, onda je sve bilo ok. niko tada nije pisao saopstenja, pa ni cz.
sada kada cz igra el, sada kada se o ovom transferu govori vec skoro mesec dana, filijala kkp izdaje saopstenje.
ipak, sto neko rece, ovo treba shvatiti kao medjusezonski zabavni program i naravno kao najavu prica koje ce se tek zaostriti kada pocne sezona (budzet, zavera u savezu, neravnopravan tretman drzave...)

rosonero

pre 9 godina

znaci barselona je otela suareza , real rodrigeza , celzi costu , kakvi lopovi , kakva otimacina !? Jednostavno , zvezda je veci klub ,igrace evroligu , dobice vise para , sta je tu nerazumno i nelogicno!?

my way

pre 9 godina

Ево, ја као звездаш кажем следеће. Ако је дечко под уговором и ако су све обавезе према њему испуњене, а неким чудним одлукама како кажете отет Радничком, тужите све одговорне на све адресе, па нека не само Звезда, него и наш КСС и Олимпијски комитет ако треба буду кажњени, суспендовани итд. Ако није тачно, онда ви треба да одговарате, јер ово су озбиљне оптужбе, чак и за стандарде нешег корумпираног лоповског система.

zvezda i to crvena

pre 9 godina

Umete li vi panteri da čitate?
Sa Kalinićem su ugovorene 3 godine i do dinara je isplaćena trećina ugovorenog perioda.
Ako umete da čitate, onda imate malo veći problem sa matematikom, što i ne čudi s’ obzirom na način na koji prebrojavate navijače.
Dakle, nije u pitanju trećina plate već cela godišnja plata.
(2+0=3, 22. jul 2014 10:26)

pitanje za tebe matematicara je: ako su mu sve plate isplacivane za prvu godinu ugovora i to na vreme, kako je dobio pravnu mogucnost da napusti klub? matematicar to ti je bertans varijanta, ima pravo i hoce da ide, i nece da igra iz ljubavi i sve to kad saberes ispada 2 x nista jednako nista...i tri na karte jednako je 4, da ti prevedem to se zove sinergija...

Byakuya-sama

pre 9 godina

U prevodu:

Dali su vam keš na ruke, a sad se vi malo femkate za javnost. Tako je prošle godine Vojvodina, odnosno njena uprava uzela keš od vas za aba ligu.

Marko

pre 9 godina

Kazite kako iznudjen, sta to znaci. Jer ako ste mu sve platili onda je moralo biti placeno obestecenje. Ili je ppstojala neka klauzula u ugovoru. Najlakse je reci iznudjeno, i ocerupani...
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (as, 22. jul 2014 02:49)

Nije da me ovo interesuje, ali ti umes da citas, pretpostavljam? Lepo ti pise, odlukama pojedinaca iz registracione komisije, ili kako se vec zove. Nije to ni vazno, poenta je da i jedni i drugi samo brane svoje klubove pausalno, znaci nema veze sta je u pitanju i to nikoga ne interesuje, i da su najgore stvari u pitanju vi branili svoj klub. Isto tako i ovi drugi. Je li shvatate vi koliko je to pogresno, apsurdno, kukavicki, poltronski, na kraju krajeva i glupavo? Ne mogu da shvatim zasto to sebi neko radi. Realno tesko da neko od nas ovde zna sta je stvarno u pitanju, ali to vas ne sprecava da komentarisete i branite nesto, znaci blanko odbrana, automatska, nema veze kakvi su argumenti i cinjenice. Komentari na sportskim vestima postaju gori od onih na politickim vestima. Ponasate se k'o botovi, sa samo jednim uputstvom.

Vladimir

pre 9 godina

У чему је овде проблем? Уколико Раднички има уговор који важи још две године, онда ће добити обештећење. Уколико нема уговор, онда лажу и неће добити ништа. Дакле, ако су ваше тврдње истините, а не добијете обештећење, тужите Звезду ФИБА-и, а ако нису, ћутите и тражите спонзоре.

Stella

pre 9 godina

Prva laz: Radnicki je prekrsio ugovorne odredbe i omogucio odlazak Kalinica onda kada ga nije placao gotovo godinu dana. To sto su skupili neke pare na brzaka i isplatili ga, ne znaci da nisu krsili ugovor. Bili su u docnji toliko da igrac moze da ih napusti.
Druga laz: Decko je kao igrac Vojvodine otisao u reprezentaciju, a kao A reprezentativac dosao kod Mute.
Treca laz: sta znaci ovo "trecina ugovorne obaveze"? Ili je isplacena godisnja plata ili nije. Ovakve formulacije uvek ukazuju na muljacinu.

SASA

pre 9 godina

ono sto Radnicki ovde kaze je: "Nismo ga placali celu godinu, a kad smo culi da ce preci uZvezdu, besplatno, onda smo skupili novac, ali on , Dusmanin, nije pokazao postovanje, nego je otisao...sram da ga bude..

Djura

pre 9 godina

Neverovatno mi je da bilo ko iz Kragujevca izjavi da se njihov klub "čerupa". Niko im nije kriv što su se vezali za Dinkića pa sad kad je on oslabio, oslabili su i oni. Voleo bi da im se desi ono što su oni prošle godine uradili Vojvodini, da nemaju da plate kotizaciju za ABA ligu pa da neko drugi plati i ide umesto njih. Inače su prošle sezone na svu muku još uzeli i Kalinića, koji je bio pozvan u reprezentaciju pre potpisivanja za Radnički, ali kao i njihov bivši finansijer i oni vole da okrenu situaciju. Puno pozdrava "poštenjačinama" iz Kragujevca.

SASA

pre 9 godina

Kalinic je dobio pravo da napusti klub, vec tokom sezone, posto ga tim nije plcao barem 6 meseci, i vec je bilo i prica pre da je Kalinic otisao , ali je ostao, i cekao da ga isplate....
Kad je docekao isplatu, za ono sto je posteno zaradio, otisao je, a Radnicki prica price, niti su ga placali na vreme, niti su ga oni stvorili za reprezentaciju, vec je igrao za a tim i pre radnickog, a i dobro su znali da Kalinic je imao ispisnicu iz kluba vec barem 3-4 meseca... Zato je i jaru otisao, zato su i igraci strajkali i odbili da igraju protiv partizan(barem neki) jer i sve do kraja niste placali...
Lazete sami sebe...

John Terry

pre 9 godina

Kazite kako iznudjen, sta to znaci. Jer ako ste mu sve platili onda je moralo biti placeno obestecenje. Ili je ppstojala neka klauzula u ugovoru. Najlakse je reci iznudjeno, i ocerupani...
Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (as, 22. jul 2014 02:49)

Pa naravno, ovo je samo lajanje uz vetar.
KK Drugi Partizan - Kragujevac.

Milos

pre 9 godina

Kakva gomila lazi...

1. Kalinic je igrao za Srbiju PRE nego sto je dosao u Kragujevac!
2. Ako ste ga placali, i sve je bilo super, kako je dobio raskid??

Da ne duzim, ovo su budalastine i lazi na kvadrat, i pisca ovog teksta treba da bude sramota.

John Terry

pre 9 godina

Meni je skroz van pameti da neko moze da pomisli da se pored tolikih arbitraznih tela i asocijacija moze ukrasti ili oteti igrac. Radnicki, ako je u pravu, ovo moze na arbitrazi da dobije za jedan dan. ALi neeeeeeee, bolje je pisati saopstenja i mazati ljudima oci. Sramno ponasanje njihovo a ne Zvezde. A to sto pricaju da im se cerupaju igraci jer su slabiji ekonomski, to samo mirise na neplacanje obaveza. Kad smo vec kod cerupanja, pogledajte primer Milosa Vujanica, njegov prelazak iz Zvezde u Partizan. Ako je ovo sad cerupanje i otimanje, ono je bio vojni puc. Tako da, smirite se gospodo iz drugog Partizana - Kragujevac.

hahaha eto vam sad

pre 9 godina

Sve to stoji, ali kad grobari komentarisu o otimanju igraca ejjjjjj... Nema vise, sto ste krali krali ste. A decku su ocigledno ponudjeni bolji uslovi nego u Radnickom, evroliga itd, pa nece decko da igra kup Lilijane Ronketi.

Debeli ljudi su puni sebe

pre 9 godina

Da kako da vam ne poverujemo, isplacen do poslednjeg dinara, cele sezone kukate kako igraci nisu isplaceni sad odjednom Kalinic jeste, licemeri, kukali ste isto i kad su vam otimali Milosavljevica i ko zna koga jos, sad kad vam uzmu i Bircevica kukacete opet, a sami ste krivi, ma samo treba sacekati da se vidi sta ce Kalinic reci, pametnom dovoljno...

zvezda i to crvena

pre 9 godina

ako ste ga placali i ugovorom bio zasticen transfer, kako je mogao da ode? da vi ustvari niste malo ljuti na svoju nesposobnot i ujedno ljuti na covicevu sposobnost?

Vlada

pre 9 godina

("Svoju punu afirmaciju doživeo je upravo u protekloj sezoni, braćeni boje Radničkog, u koji je doveden odlukom šefa struke Miroslava Mute Nikolića, što je prethodilo pozivu u nacionalnu selekciju").Gospodo draga, konstatacije su vam jako smesne.Nikola Kalinic je punu afirmaciju dostigao u reprezentaciji, potezom Dude Ivkovica koji ga je pozvao, tako da nema potrebe da se kitite tudjim perjem sto se toga tice i velicate Mutu Nikolica kako je on neki super skaut.Sto se druge stvari tice, kako je doveden, nisam ni pravnik ni ekonomista, ali ukoliko ukljucimo zdrav razum, ne mogu da poverujem u vasu pricu da su ga tek tako uzeli.Pretpotstavljam da niste ispunili obaveze iz ugovora i na osnovu toga on je imao pravo da vas napusti.Dosta je bilo tih kafanskih prica i obmanjivanja naroda.Slicna prica je bila i za Jarua kada ste rekli da je odjednom pobegao iz ekipe.A zasto bi neko pobegao iz ekipe da ste bili korektni prema njemu? Realno price ne piju vise vodu sa vasim optuzbama i laznim konstatacijama.Dobijali ste pare od drzave, kukali kako ne dobijate dovoljno a rezultata nigde.I onaj cuveni Mutin plan B kada nije uspeo da se plasira u top 4 nase jadne lige i direktno udje u ABA ligu.Smesno.

Kolo kolo

pre 9 godina

Sa načinom razmišljanja krali ste, pa sada mi imamo pravo da krademo, zaslužili smo sve što nam se desilo, dešava i što će nam se desiti.

Bojan

pre 9 godina

Sta ste digli frku kao da prelazi Lebron ? Decko je prosecan igrac i za nasu ligu, a kamoli za nesto vise. Sta je uradio ove sezone u ekipi gde je imao velika ovlascenja u igri ? Nista, tako da kao grobar kazem- samo napred, blizi se i 14. po redu.

Divac

pre 9 godina

Zar je moguce da neko nesto ovako napise. Pa ne pricamo o LeBronu, vec o Kalinicu, sasvim prosecnom igracu. Dakle, u Zvezdu je mogao preci samo ako mu niste placali plate redovno, ili ako ima klauzulu u ugovoru da moze da napusti klub pod odredjenim uslovima, ili pod odredjenim okolnostima. U svim drugim slucajevima mora da se plati obestecenje Radnickom. S' obzirom da niko ne pominje obestecenje, cak ni Radnicki u ovom pismu, znaci da je Kalinic imao neku klauzulu u ugovoru koja mu je omogucila da dobije ispisnicu. Ko je potpisao takav ugovor sa Kalinicem je pitanje za Radnicki, ne za Zvezdu. Jedino na sta se Radnicki poziva u ovom pismu je moral. Dajte ljudi, 21. vek je, svako ide tamo gde su vece pare i gde moze da se probije. Pa i firmu u kojoj radite, menjate ako u drugoj dobijete bolje uslove. Tako da sa Kaliniceve strane, u ovom slucaju, ne vidim apsolutno nista lose. Da zakljucim, neka Radnicki da ugovor na uvid, pa onda mozemo da pricamo ko je u pravu, ovako sve se svodi na dosadna navijacka prepucavanja i nepotrebno dizanje tenzije.

2+0=3

pre 9 godina

Umete li vi panteri da čitate?
Sa Kalinićem su ugovorene 3 godine i do dinara je isplaćena trećina ugovorenog perioda.
Ako umete da čitate, onda imate malo veći problem sa matematikom, što i ne čudi s’ obzirom na način na koji prebrojavate navijače.
Dakle, nije u pitanju trećina plate već cela godišnja plata.

Dusan

pre 9 godina

Sve su napisali osim toga na koji nacin je odlazak Kalinica iznudjen. Ako je igrac hteo da predje u Zvezdu zbog bolje plate/evrolige/neceg treceg, sta je tu iznuda? Ako su prema njemu uredno izmirivane ugovorne obaveze, onda je za njega moralo postojati propisano obestecenje, sta je tu -cerupanje-?

gfg

pre 9 godina

Po kom pravilu je igrač sa važećim ugovorom i redovnim isplatama napustio klub bez obeštećenja? Što ne kažu ljudi iz radničkog konkretno da li su dobili novac za njega? Što se tiče načina, uvek je bilo i uvek će biti. Voleo bih da vidim komentare vas koji odobravate ovakav način, kako bi pisali kada bi Real ili neki drugi klub na isti način odveli Kalinića iz zvezde.

zato vas I zovemo cigani

pre 9 godina

o cemu ovi pricaju??? kakva iznuda?? sta pricaju ovi? pa logicno da ce decko da predje u veci klub za vece pare u klub gde moze da se proda, igra evroligu, napreduje??? jok ostace iz ljubavi u kragujevcu i igrati za 500 evra, ja stvarno ne znam sta ljudi ocekuju, svako se bori za sebe, takvo je vreme doslo, od casti vise niko ne moze da sastavi kraj sa krajem, cim je on presao, znaci mogao je da predje, ko da je kalinic ne znam ni ja sta pa nisu mogli da nadju zamenu nego su morali da menjaju pravila!!!?? joj koliko smara ovaj radnicki pa to je strasno, igra im je nula, ljudi igraju divlju kosarku, veze nemaju, palijaju za tri ko basketasi, sta se oni non stop bune!!?? amateri koji su utripovali da su svi protiv njih pa zato gube!! (Nikola, 22. jul 2014 01:59
e moj TI !!!! covek ima jos 2 godine ugovora I isplacen he do kraja tako da sledi tuzba Ali na pocetku sezone . pa suspenzija.......

Sava

pre 9 godina

Bahatost blizanaca je zaprepašćujuća! Uveli su monopol i u Srbiji po njima treba da postoje samo dva kluba! Po njima samo oni imaju pravo da troše novac nas poreskih obveznika. Zato što im drzava daje naše pare treneri i rukovodioci im se ponašaju bahato i samo kazni ne mogu da se naplaćaju. Jedva čekam dan kada će u našoj Srbiji vladati ista pravila za sve i kada neće biti zaštićenih i povlašćenih. Tek tada će nam liga i reprezentacija biti jača. Bez zdrave konkurencije u domaćem prvenstvu nema uspeha u evro kupovima. Vidimo da nam u fudbalu klubovi ne prolaze ni predkvalifikacije a i u košarci smo sve manje cenjeni! Nemamo domaću ligu, nemamo viziju, vršlja ko kako stigne a rezultati su iz godine u godinu porazavajući.

v kao

pre 9 godina

Sta znaci iznudjen odlazak? Da li je imao ugovor sa klubom ili nije. Ako je ste kako je raskinut, ako nije u cemu je onda problem? Da li je prekrsen zakon ili ne? Za bilo sta od ovoga ako nije po propisima zvezda treba da bude kaznjena u suprotnom ovo je samo prazna retorika ala Dusko V.

The Coon

pre 9 godina

@(mikser, 22. jul 2014 09:16)
"isplaćen je do poslednjeg ugovorenog dinara"
Nije na odmet da pročitaš nešto pre komentarisanja.
Ko vara za tebe, varaće i protiv tebe. Setićes se ove poslovice kada Kalinić bude odlazio iz CzTB.

strava u ulici Stjepana Supanca 15a

pre 9 godina

@Dule, ti li si?!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Radovan III, 22. jul 2014 10:28)

Hahahaha, opet si ga sanjao?

Sljaka nam je merilo!

pre 9 godina

Pitajte 'gurua' Srpske kosarke,Nebojsu Covica!I onda se cudimo 'usponu' jadne nam Srpske lige.Ali 'Uzalud trud dzaba vam sve,.....'Mozda da dovedu Drzavinog brata?

Nikola

pre 9 godina

Niste puno izgubili, ali s obzirom na vise nego korektan tretman koji je imao u Kragujevcu on se prema vama poneo bedno. Valjda je i zasluzio klub u koji ide. Neka se dugo i srecno vole.

baki

pre 9 godina

kk zvezda kao najveci kosaraski klub balkana mora da nastavi tradiciju osvajanja kupa i sledece godine. a mozda "padne" i evroliga. ako opet neko odustane, sto da ne?

Labello

pre 9 godina

Transfer je nelegalan, nije imao ispisnicu i isplacen je do zadnjeg evra. Apelujem na KK Radnicki da upotrebi sve sto je u njihovoj pravnoj moci, naravno ne u sudnicama ove zemlje, zna kako se to radi, pravac Lozana, Svajcarska.

Nikola

pre 9 godina

o cemu ovi pricaju??? kakva iznuda?? sta pricaju ovi? pa logicno da ce decko da predje u veci klub za vece pare u klub gde moze da se proda, igra evroligu, napreduje??? jok ostace iz ljubavi u kragujevcu i igrati za 500 evra, ja stvarno ne znam sta ljudi ocekuju, svako se bori za sebe, takvo je vreme doslo, od casti vise niko ne moze da sastavi kraj sa krajem, cim je on presao, znaci mogao je da predje, ko da je kalinic ne znam ni ja sta pa nisu mogli da nadju zamenu nego su morali da menjaju pravila!!!?? joj koliko smara ovaj radnicki pa to je strasno, igra im je nula, ljudi igraju divlju kosarku, veze nemaju, palijaju za tri ko basketasi, sta se oni non stop bune!!?? amateri koji su utripovali da su svi protiv njih pa zato gube!!

Institucija (zatvorenog tipa)

pre 9 godina

Simpatični gospodin Nikolić (kao i čitav Radnički KG kao sportsko društvo) se odavno svrstao uz jedan od dva rivala, što je poznato svakome ko poznaje i Mutu i prilike u kragujevačkom sportu, tako da ovo može da se posmatra samo kao letnji zabavni program.

mikser

pre 9 godina

Lepo je videti grobare kako zasipaju komenatare. Iako je njihov klub nagovarao Bertansa da raskine ugovor sa Olimpijom zboog neisplaćenih plata, oni imajuu obraza da nekom nešto kažu?!? U dalju prošlost neću ići, sumorna je, tad su se menjale čitave komisije zbog jednog igrača... A saopštenje Radničkog je smehotresno. "Nismo ga plaćali, ali je iznuđeno". Gospode.

svi pošteni

pre 9 godina

Muka mi je više od ovog plakanja iz bilo kog kluba. Svima su drugi krivi za sve. Još ni jednom nisam pročitao da neko priznaje da je zbog svoje nestručnosti, grešaka ili bilo čega drugog, kriv za neuspehe svog kluba. Samo udri po saopštenjima, plakanju i teorijama zavere.

as

pre 9 godina

Kazite kako iznudjen, sta to znaci. Jer ako ste mu sve platili onda je moralo biti placeno obestecenje. Ili je ppstojala neka klauzula u ugovoru. Najlakse je reci iznudjeno, i ocerupani...

qwak

pre 9 godina

ovo je bezobrazno na toliko nivoa da je to strasno.
potrebno je ipak istine radi navesti kako je on to otet. u ovom trenutku, to u clanku ne pise. mozda dodate kasnije.
da li su mu isplacene sve plate, a on je ipak odlucio da ode? kako je to moguce bez ispisnice / obestecenja??? ...ili je ipak istina da mu se mnogo duguje i da je mogao da raskine ugovor kada je to zeleo???
kada je partizan u godinama kada je bio jedini klub koji je mogao / imao prava da igra el (bez obzira na rezultate u ligama koje je igrao i poneke titule otimao) uzimao igrace odakle je stigao, pa i iz cz, onda je sve bilo ok. niko tada nije pisao saopstenja, pa ni cz.
sada kada cz igra el, sada kada se o ovom transferu govori vec skoro mesec dana, filijala kkp izdaje saopstenje.
ipak, sto neko rece, ovo treba shvatiti kao medjusezonski zabavni program i naravno kao najavu prica koje ce se tek zaostriti kada pocne sezona (budzet, zavera u savezu, neravnopravan tretman drzave...)

Kum

pre 9 godina

Nisam znao da Radnicki ima ovoliko navijaca. :)
A tekst je blam zivi. Ja sam na primer gledao Kalinica na EP u Sloveniji, pre nego sto je stigao u Radnicki. Muta zvani blam...

Marko

pre 9 godina

Kazite kako iznudjen, sta to znaci. Jer ako ste mu sve platili onda je moralo biti placeno obestecenje. Ili je ppstojala neka klauzula u ugovoru. Najlakse je reci iznudjeno, i ocerupani...
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (as, 22. jul 2014 02:49)

Nije da me ovo interesuje, ali ti umes da citas, pretpostavljam? Lepo ti pise, odlukama pojedinaca iz registracione komisije, ili kako se vec zove. Nije to ni vazno, poenta je da i jedni i drugi samo brane svoje klubove pausalno, znaci nema veze sta je u pitanju i to nikoga ne interesuje, i da su najgore stvari u pitanju vi branili svoj klub. Isto tako i ovi drugi. Je li shvatate vi koliko je to pogresno, apsurdno, kukavicki, poltronski, na kraju krajeva i glupavo? Ne mogu da shvatim zasto to sebi neko radi. Realno tesko da neko od nas ovde zna sta je stvarno u pitanju, ali to vas ne sprecava da komentarisete i branite nesto, znaci blanko odbrana, automatska, nema veze kakvi su argumenti i cinjenice. Komentari na sportskim vestima postaju gori od onih na politickim vestima. Ponasate se k'o botovi, sa samo jednim uputstvom.

zato vas I zovemo cigani

pre 9 godina

o cemu ovi pricaju??? kakva iznuda?? sta pricaju ovi? pa logicno da ce decko da predje u veci klub za vece pare u klub gde moze da se proda, igra evroligu, napreduje??? jok ostace iz ljubavi u kragujevcu i igrati za 500 evra, ja stvarno ne znam sta ljudi ocekuju, svako se bori za sebe, takvo je vreme doslo, od casti vise niko ne moze da sastavi kraj sa krajem, cim je on presao, znaci mogao je da predje, ko da je kalinic ne znam ni ja sta pa nisu mogli da nadju zamenu nego su morali da menjaju pravila!!!?? joj koliko smara ovaj radnicki pa to je strasno, igra im je nula, ljudi igraju divlju kosarku, veze nemaju, palijaju za tri ko basketasi, sta se oni non stop bune!!?? amateri koji su utripovali da su svi protiv njih pa zato gube!! (Nikola, 22. jul 2014 01:59
e moj TI !!!! covek ima jos 2 godine ugovora I isplacen he do kraja tako da sledi tuzba Ali na pocetku sezone . pa suspenzija.......

Mikeli

pre 9 godina

Trubaduri otisao je jer je isplacen do poslednjeg dinara samo trecinu plata. Drugo vi ste otimali igrace za mnogo manje para- recimo Vujanica, a da ne pricamo za Bogdanovica Luku , gde je prvo kss rekao da ne sme otici, pa posle kao sme, uz nekako smesno obestecenje koje ste vi sami odredili. Tada je sve bilo lepo, zar ne , niste vi licemerni, nimalo.

Kolo kolo

pre 9 godina

Sa načinom razmišljanja krali ste, pa sada mi imamo pravo da krademo, zaslužili smo sve što nam se desilo, dešava i što će nam se desiti.

2+0=3

pre 9 godina

Umete li vi panteri da čitate?
Sa Kalinićem su ugovorene 3 godine i do dinara je isplaćena trećina ugovorenog perioda.
Ako umete da čitate, onda imate malo veći problem sa matematikom, što i ne čudi s’ obzirom na način na koji prebrojavate navijače.
Dakle, nije u pitanju trećina plate već cela godišnja plata.

Никола

pre 9 godina

То су оне исте интересне групе које су дозволиле Радничком да уместо Војводине игра АБА лигу и да Војводини узму тог истог Калинића.

Bojan

pre 9 godina

Sta ste digli frku kao da prelazi Lebron ? Decko je prosecan igrac i za nasu ligu, a kamoli za nesto vise. Sta je uradio ove sezone u ekipi gde je imao velika ovlascenja u igri ? Nista, tako da kao grobar kazem- samo napred, blizi se i 14. po redu.

rosonero

pre 9 godina

znaci barselona je otela suareza , real rodrigeza , celzi costu , kakvi lopovi , kakva otimacina !? Jednostavno , zvezda je veci klub ,igrace evroligu , dobice vise para , sta je tu nerazumno i nelogicno!?

Pandža

pre 9 godina

"Svoju punu afirmaciju doživeo je upravo u protekloj sezoni, braćeni boje Radničkog, u koji je doveden odlukom šefa struke Miroslava Mute Nikolića, što je prethodilo pozivu u nacionalnu selekciju."

On je iz Vojvodine otisao na Eurobasket i na njemu se afirmisao, i kao takvog ga je uzeo Radnicki, a nije ga Radnicki napravio i afirmisao ...

John Terry

pre 9 godina

Kazite kako iznudjen, sta to znaci. Jer ako ste mu sve platili onda je moralo biti placeno obestecenje. Ili je ppstojala neka klauzula u ugovoru. Najlakse je reci iznudjeno, i ocerupani...
Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (as, 22. jul 2014 02:49)

Pa naravno, ovo je samo lajanje uz vetar.
KK Drugi Partizan - Kragujevac.

Sava

pre 9 godina

Bahatost blizanaca je zaprepašćujuća! Uveli su monopol i u Srbiji po njima treba da postoje samo dva kluba! Po njima samo oni imaju pravo da troše novac nas poreskih obveznika. Zato što im drzava daje naše pare treneri i rukovodioci im se ponašaju bahato i samo kazni ne mogu da se naplaćaju. Jedva čekam dan kada će u našoj Srbiji vladati ista pravila za sve i kada neće biti zaštićenih i povlašćenih. Tek tada će nam liga i reprezentacija biti jača. Bez zdrave konkurencije u domaćem prvenstvu nema uspeha u evro kupovima. Vidimo da nam u fudbalu klubovi ne prolaze ni predkvalifikacije a i u košarci smo sve manje cenjeni! Nemamo domaću ligu, nemamo viziju, vršlja ko kako stigne a rezultati su iz godine u godinu porazavajući.

zvezda i to crvena

pre 9 godina

Umete li vi panteri da čitate?
Sa Kalinićem su ugovorene 3 godine i do dinara je isplaćena trećina ugovorenog perioda.
Ako umete da čitate, onda imate malo veći problem sa matematikom, što i ne čudi s’ obzirom na način na koji prebrojavate navijače.
Dakle, nije u pitanju trećina plate već cela godišnja plata.
(2+0=3, 22. jul 2014 10:26)

pitanje za tebe matematicara je: ako su mu sve plate isplacivane za prvu godinu ugovora i to na vreme, kako je dobio pravnu mogucnost da napusti klub? matematicar to ti je bertans varijanta, ima pravo i hoce da ide, i nece da igra iz ljubavi i sve to kad saberes ispada 2 x nista jednako nista...i tri na karte jednako je 4, da ti prevedem to se zove sinergija...

gfg

pre 9 godina

Po kom pravilu je igrač sa važećim ugovorom i redovnim isplatama napustio klub bez obeštećenja? Što ne kažu ljudi iz radničkog konkretno da li su dobili novac za njega? Što se tiče načina, uvek je bilo i uvek će biti. Voleo bih da vidim komentare vas koji odobravate ovakav način, kako bi pisali kada bi Real ili neki drugi klub na isti način odveli Kalinića iz zvezde.

Byakuya-sama

pre 9 godina

U prevodu:

Dali su vam keš na ruke, a sad se vi malo femkate za javnost. Tako je prošle godine Vojvodina, odnosno njena uprava uzela keš od vas za aba ligu.

John Terry

pre 9 godina

Meni je skroz van pameti da neko moze da pomisli da se pored tolikih arbitraznih tela i asocijacija moze ukrasti ili oteti igrac. Radnicki, ako je u pravu, ovo moze na arbitrazi da dobije za jedan dan. ALi neeeeeeee, bolje je pisati saopstenja i mazati ljudima oci. Sramno ponasanje njihovo a ne Zvezde. A to sto pricaju da im se cerupaju igraci jer su slabiji ekonomski, to samo mirise na neplacanje obaveza. Kad smo vec kod cerupanja, pogledajte primer Milosa Vujanica, njegov prelazak iz Zvezde u Partizan. Ako je ovo sad cerupanje i otimanje, ono je bio vojni puc. Tako da, smirite se gospodo iz drugog Partizana - Kragujevac.

The Coon

pre 9 godina

@(mikser, 22. jul 2014 09:16)
"isplaćen je do poslednjeg ugovorenog dinara"
Nije na odmet da pročitaš nešto pre komentarisanja.
Ko vara za tebe, varaće i protiv tebe. Setićes se ove poslovice kada Kalinić bude odlazio iz CzTB.

Stella

pre 9 godina

Prva laz: Radnicki je prekrsio ugovorne odredbe i omogucio odlazak Kalinica onda kada ga nije placao gotovo godinu dana. To sto su skupili neke pare na brzaka i isplatili ga, ne znaci da nisu krsili ugovor. Bili su u docnji toliko da igrac moze da ih napusti.
Druga laz: Decko je kao igrac Vojvodine otisao u reprezentaciju, a kao A reprezentativac dosao kod Mute.
Treca laz: sta znaci ovo "trecina ugovorne obaveze"? Ili je isplacena godisnja plata ili nije. Ovakve formulacije uvek ukazuju na muljacinu.

SASA

pre 9 godina

Kalinic je dobio pravo da napusti klub, vec tokom sezone, posto ga tim nije plcao barem 6 meseci, i vec je bilo i prica pre da je Kalinic otisao , ali je ostao, i cekao da ga isplate....
Kad je docekao isplatu, za ono sto je posteno zaradio, otisao je, a Radnicki prica price, niti su ga placali na vreme, niti su ga oni stvorili za reprezentaciju, vec je igrao za a tim i pre radnickog, a i dobro su znali da Kalinic je imao ispisnicu iz kluba vec barem 3-4 meseca... Zato je i jaru otisao, zato su i igraci strajkali i odbili da igraju protiv partizan(barem neki) jer i sve do kraja niste placali...
Lazete sami sebe...

zvezda i to crvena

pre 9 godina

ako ste ga placali i ugovorom bio zasticen transfer, kako je mogao da ode? da vi ustvari niste malo ljuti na svoju nesposobnot i ujedno ljuti na covicevu sposobnost?

Milos

pre 9 godina

Kakva gomila lazi...

1. Kalinic je igrao za Srbiju PRE nego sto je dosao u Kragujevac!
2. Ako ste ga placali, i sve je bilo super, kako je dobio raskid??

Da ne duzim, ovo su budalastine i lazi na kvadrat, i pisca ovog teksta treba da bude sramota.

hahaha eto vam sad

pre 9 godina

Sve to stoji, ali kad grobari komentarisu o otimanju igraca ejjjjjj... Nema vise, sto ste krali krali ste. A decku su ocigledno ponudjeni bolji uslovi nego u Radnickom, evroliga itd, pa nece decko da igra kup Lilijane Ronketi.

Djura

pre 9 godina

Neverovatno mi je da bilo ko iz Kragujevca izjavi da se njihov klub "čerupa". Niko im nije kriv što su se vezali za Dinkića pa sad kad je on oslabio, oslabili su i oni. Voleo bi da im se desi ono što su oni prošle godine uradili Vojvodini, da nemaju da plate kotizaciju za ABA ligu pa da neko drugi plati i ide umesto njih. Inače su prošle sezone na svu muku još uzeli i Kalinića, koji je bio pozvan u reprezentaciju pre potpisivanja za Radnički, ali kao i njihov bivši finansijer i oni vole da okrenu situaciju. Puno pozdrava "poštenjačinama" iz Kragujevca.

SASA

pre 9 godina

ono sto Radnicki ovde kaze je: "Nismo ga placali celu godinu, a kad smo culi da ce preci uZvezdu, besplatno, onda smo skupili novac, ali on , Dusmanin, nije pokazao postovanje, nego je otisao...sram da ga bude..

Debeli ljudi su puni sebe

pre 9 godina

Da kako da vam ne poverujemo, isplacen do poslednjeg dinara, cele sezone kukate kako igraci nisu isplaceni sad odjednom Kalinic jeste, licemeri, kukali ste isto i kad su vam otimali Milosavljevica i ko zna koga jos, sad kad vam uzmu i Bircevica kukacete opet, a sami ste krivi, ma samo treba sacekati da se vidi sta ce Kalinic reci, pametnom dovoljno...

Divac

pre 9 godina

Zar je moguce da neko nesto ovako napise. Pa ne pricamo o LeBronu, vec o Kalinicu, sasvim prosecnom igracu. Dakle, u Zvezdu je mogao preci samo ako mu niste placali plate redovno, ili ako ima klauzulu u ugovoru da moze da napusti klub pod odredjenim uslovima, ili pod odredjenim okolnostima. U svim drugim slucajevima mora da se plati obestecenje Radnickom. S' obzirom da niko ne pominje obestecenje, cak ni Radnicki u ovom pismu, znaci da je Kalinic imao neku klauzulu u ugovoru koja mu je omogucila da dobije ispisnicu. Ko je potpisao takav ugovor sa Kalinicem je pitanje za Radnicki, ne za Zvezdu. Jedino na sta se Radnicki poziva u ovom pismu je moral. Dajte ljudi, 21. vek je, svako ide tamo gde su vece pare i gde moze da se probije. Pa i firmu u kojoj radite, menjate ako u drugoj dobijete bolje uslove. Tako da sa Kaliniceve strane, u ovom slucaju, ne vidim apsolutno nista lose. Da zakljucim, neka Radnicki da ugovor na uvid, pa onda mozemo da pricamo ko je u pravu, ovako sve se svodi na dosadna navijacka prepucavanja i nepotrebno dizanje tenzije.

Vlada

pre 9 godina

("Svoju punu afirmaciju doživeo je upravo u protekloj sezoni, braćeni boje Radničkog, u koji je doveden odlukom šefa struke Miroslava Mute Nikolića, što je prethodilo pozivu u nacionalnu selekciju").Gospodo draga, konstatacije su vam jako smesne.Nikola Kalinic je punu afirmaciju dostigao u reprezentaciji, potezom Dude Ivkovica koji ga je pozvao, tako da nema potrebe da se kitite tudjim perjem sto se toga tice i velicate Mutu Nikolica kako je on neki super skaut.Sto se druge stvari tice, kako je doveden, nisam ni pravnik ni ekonomista, ali ukoliko ukljucimo zdrav razum, ne mogu da poverujem u vasu pricu da su ga tek tako uzeli.Pretpotstavljam da niste ispunili obaveze iz ugovora i na osnovu toga on je imao pravo da vas napusti.Dosta je bilo tih kafanskih prica i obmanjivanja naroda.Slicna prica je bila i za Jarua kada ste rekli da je odjednom pobegao iz ekipe.A zasto bi neko pobegao iz ekipe da ste bili korektni prema njemu? Realno price ne piju vise vodu sa vasim optuzbama i laznim konstatacijama.Dobijali ste pare od drzave, kukali kako ne dobijate dovoljno a rezultata nigde.I onaj cuveni Mutin plan B kada nije uspeo da se plasira u top 4 nase jadne lige i direktno udje u ABA ligu.Smesno.

my way

pre 9 godina

Ево, ја као звездаш кажем следеће. Ако је дечко под уговором и ако су све обавезе према њему испуњене, а неким чудним одлукама како кажете отет Радничком, тужите све одговорне на све адресе, па нека не само Звезда, него и наш КСС и Олимпијски комитет ако треба буду кажњени, суспендовани итд. Ако није тачно, онда ви треба да одговарате, јер ово су озбиљне оптужбе, чак и за стандарде нешег корумпираног лоповског система.

Vladimir

pre 9 godina

У чему је овде проблем? Уколико Раднички има уговор који важи још две године, онда ће добити обештећење. Уколико нема уговор, онда лажу и неће добити ништа. Дакле, ако су ваше тврдње истините, а не добијете обештећење, тужите Звезду ФИБА-и, а ако нису, ћутите и тражите спонзоре.

v kao

pre 9 godina

Sta znaci iznudjen odlazak? Da li je imao ugovor sa klubom ili nije. Ako je ste kako je raskinut, ako nije u cemu je onda problem? Da li je prekrsen zakon ili ne? Za bilo sta od ovoga ako nije po propisima zvezda treba da bude kaznjena u suprotnom ovo je samo prazna retorika ala Dusko V.

strava u ulici Stjepana Supanca 15a

pre 9 godina

@Dule, ti li si?!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Radovan III, 22. jul 2014 10:28)

Hahahaha, opet si ga sanjao?

Dusan

pre 9 godina

Sve su napisali osim toga na koji nacin je odlazak Kalinica iznudjen. Ako je igrac hteo da predje u Zvezdu zbog bolje plate/evrolige/neceg treceg, sta je tu iznuda? Ako su prema njemu uredno izmirivane ugovorne obaveze, onda je za njega moralo postojati propisano obestecenje, sta je tu -cerupanje-?