Subota, 19.07.2014.

10:58

B92: Nelson još nije odlučio

Iako se poslednjih dana u medijima govori da je Demarkus Nelson na korak od prelaska u Panatinaikos, kako B92 saznaje, on i dalje nije doneo konačnu odluku.

Izvor: SV

B92: Nelson još nije odluèio IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

KRAJ

pre 9 godina

(početak kraja srpske košarke, 19. jul 2014 15:11)

13 godina patnje je ostavilo traga na tvoje razmišljanje, pa su i zaključci takvi.

Глобтротер

pre 9 godina

Siguran sam da grobari navijaju da Nelson ostane, a to bi trebalo dovoljno da govori našoj upravi i treneru... osim ako ne želimo još jednu sezonu da odigramo bez plejmejkera u timu.
(Luka, 19. jul 2014 12:52)

Гробаре реално не занима један Нелсон. Исход је исти било да Вам игра он или неко други. И не видим неку помаму за коментарима о његовом одласку од стране Гробара. То се не може рећи за Вас на вестима о Вестерману или неком другом. Није сјајна ситација код нас и ми смо тога свесни. Али какогод да окренеш изгледа да су исплаћени дугови и Партизан и даље није ФМП.

Миле

pre 9 godina

Добар играч и добро би за Звезду било да остане, али никако на плеју. Звезди је потребан један прави плеј, па макар и нешто лошијих (свеукупно) играчких квалитета него што је Нелсон, али играч коме ће првенствена мисао бити разигравање екипе. мало их је данас у кошарци уопште, сви би да буду шутери.
Недостатак је и правих центара, сви беже од коша. Зао мислим да због тога онај Нуркић има шансу у НБА, наравно ако му се пружи одговарајућа прилика(види случај Миличић).

početak kraja srpske košarke

pre 9 godina

Zbog vujoševićevih skandala će na kraju svi stranci da pobegnu iz Srbije. Iz partizana se već desio egzodus. Posle onakvog finala samo zaslepljeni navijači partizana mogu da se raduju, svim ostalim normalnim ljudima i košarkašima se zgadio život. Imam utisak da je vujošević video da mu klub pada i da je rešio da povuče i srpsku košarku na dno sa njim. Već je uspeo da država svima ukine pomoć, da se stranci razbeže, a da normalni navijači polako dižu ruke. Koliko je taj čovek naneo štete sportu i sportskim odnosima to neće moći da se popravi narednih 20 godina. Posle onakvih slika iz finala gde Nelson i ostali beže na tribine da spasu žive glave teško da će više iko doći. Idemo ubrzanim koracima ka fudbalu. Evo i ove sezone Zvezda priča o sportskim temama, a partizan uporno ide u nove sukobe. A posle nas neko stavlja u isti koš? Čović je trpeo vujoševića i ćutao sve do kraja prošle sezone, a za to vreme ovaj organizovao bar 50 konferencija o Zvezdi. A pazite sad tek bizarnost - partizan je u prošloj godini dobio 2 miliona od države, a Zvezda 900 hiljada! Očigledno da bi grobare zadovoljilo samo da osim njihovog kluba niko ne postoji, a Čović im stoji na tom putu.

Vopi

pre 9 godina

Hmm pa ne znam. Mozda i bolje da ide. On sigurno kosta dosta para a nije igrac koji donosi prevagu. Nije los ali ako nam prvi centar bude Bobi a sve su prilike da oce onda nam treba plej asistent koji ima dobar sut za tri kako bi razvuko odbranu i dao vise prostora centru. Pod hitno nam treba jos jedna dobra 5, 3 i plej.

Orka

pre 9 godina

@(Luka, 19. jul 2014 12:52)
Vidi Luka, Nelson je igrac koji mnogo znaci tvom timu. Mozda se secas nastavka finala kupa 2013. U drugoj utakmici finala kada ste igrali bez njega izgubili ste sa 20 razlike.
Ja licno nebih voleo da ostane u Srbiji, ne toliko zbog igrackih kvaliteta, vec zbog onog sto je uradio Milutinovu. Za to bi se u bilo kojoj zemlji dobila suspenzija od najmanje godinu dana.

333

pre 9 godina

Pa posto CZFMP duguje pare vasem Nelsonu, on ce raskinuti ugovor i ide u PAO a vi necete dobiti ni evro. Da li vam je to jasno? A to odgovara i PAO jer nece placati obestecenje. Vama treba da bude jasno da je to Amer. Ali ono sto je osnovno je to da vi i dalje niste kao novi klub do sada prodali pola igraca a kamoli da ste uzeli neke pare u ovom ne profitabilnom sportu. Poceli ste od nule kada su pare u pitanju, bez dugova a polako se i kod vas dugovi gomilaju. Ali polako, sve ce te shvatiti za par godina.

grobar-Spain

pre 9 godina

Po meni strasan igrac sa losim trenerom. Ima u njemu mnogo neiskoristenog potencijala a za to nije kriv Nelson. Meni se cini da je Radonjic najslabija karika u Zvezdi, nije znao da iskoristi ni Radenovica koji je svuda gde je igrao to uradio krajnje korektno. O nedavanju prave sanse Mitrovicu, Tejicu i Rebicu, izlisno je trositi reci. Sad bi vam valjao Pesic ali da mu se Nebojsa ne trpa u posao.

Stella

pre 9 godina

Koliko se masa ovde ne razume u kosarku, to je neverovatno! Nelson je bukvalno pola ovog tima. Covek je pre svega jako vredan u odbrani. Pleja sa takvim defanzivnim karakteristikama je gotovo nemoguce naci! Moze da isprati svakog, moze da preuzima cak i igrace po 10 cm vise. Ima strasno dugacke ruke i sjajan skok. Stravicno dobro igra u tranziciji, fantasticno prodire, vrlo dobro asistira, gubi jako malo lopti. Naravno, sut mu nije idealan, ali nije ni tako los kao sto se predstavlja. Takodje, ume da se zaglavi u bloku. Ali normalno da nije idealan. Da jeste, igrao bi NBA a ne u Srbiji. Jako vazno je da ostane.

Jack

pre 9 godina

Za pare koje dajete na Nelsona, moze triput bolji igrac da se nadje! Videlo se koliko je tanak kad se igraju odlucujuce utakmice - ni na jednoj nije bio bitan igrac. A igraca koji dobro igraju tokom sezone, a u plej-ofu ne znaju sta rade - takvih ima na hiljade.
Nadajte se da ce da ode, da mozete boljeg da dovedete.

Sasha

pre 9 godina

Aman ljudi,pustite vise price o igracima, moze da igra biloko ali dok je Radonja tu nema nista od igre. Da li iko zna koji je razlog sto Covic drzi tu neznalicu?????

Dušan

pre 9 godina

Zasto nema komentara?? Pa neki dan na slicnu vijest o Vestermanu, koji je za razliku od "admirala Nelsona" barem bio dovoljno covjek da sjedne i razgovara sa upravom, imali smo navalu "analiticara iz Zeleznika", koji su strucno, empirijski i bez ustezanja iznijeli uzroke, posledice i metode koje su dovele do osipanja igrackog kadra u KK partizan, sa sve osvrtom na pojedince i njihovu krivicu za stanje u kojem se taj klub nalazi. Kad vec tako dobro poznaju prilike u KK koji nije njihov, ocekujem da "pokidaju" u vezi cinjenica oko KK CZT. Ziv nisam da cujem teoriju oko admirala....
(limeni panter, 19. jul 2014 11:14)
Ne znam šta želiš da ti se odgovori? Sasvim je normalno da igrač kome sledeće sezone ističe ugovor bude prodat, a da ne ode za džabe. Nije normalno da igrači raskinu ugovor zbog neplaćanja i idu baz obeštećenja kao što se desilo sa nekima u KKP, ili u FKCZ. Nelson ne može da raskine ugvor, može da ode uz nadoknadu.

murinjo

pre 9 godina

"Transformens" Petorka nisu 4 igraca ili mozda i 3 igraca kao u finalu sa vama 5-3. A drugo, secam se i petorke od pre 12 god, i sledece sezone cu da naucim, ali jedno ti neces... Da ne znas petorku vasu od pre 5-6 sezona.. Stimac...jos???? Dobro se pamti uvek...

Novosadjanin.

pre 9 godina

Sto se tice nesto slabijeg Nelsonovog suta i cudne mehanike za to su zasluzne povrede sake koje su Nelsona naterale da u potpunosti promeni mehaniku suta. On je najbolji strelac Kalifornije sto se tice srednje skole. To je ozbiljna stvar. Jos ozbiljnija je biti na Duke univerzitetu jedan od vodecih igraca. Na zalost, primer kako povrede dosta uticu na karijeru. Ne mogu da se setim onog italijanskog igraca (nadam se da neko hoce) koji je najradikalniji primer. Posle povrede desne sake, covek je promenio ne mehaniku nego sutersku ruku i nastavio da se bavi kosarkom na najvisem nivou (msm da je igrao za Beneton i cak za reprezentaciju Italije, mozak stao ne mogu da se setim imena, ali znam da je igrao na poziciji 4).

Luka

pre 9 godina

Siguran sam da grobari navijaju da Nelson ostane, a to bi trebalo dovoljno da govori našoj upravi i treneru... osim ako ne želimo još jednu sezonu da odigramo bez plejmejkera u timu.

Marko

pre 9 godina

Kako se mi "navijaci Zvezde" ne razumemo u ovaj sport.Samo pisete,te ne valja mu sut,te ovom ne valja ulaz,te ovom ne valja odbrana...pa vi morate da shvatite da smo mi klub koji od 24 predstavnika Evrolige nije ni medju prvih 15 po imenu...Igraci koji imaju i dobar sut,i kidaju odbranu i skacu igraju za cska,barsu,real,makabi...Nelson mozda nema neki sut (van linije 6,75,poludistancu kida) ali ima sjajan ulaz,odlicna odbrana,skocan,dobro prenosi loptu,iskusan je,ima autoriteta,zeli da preuzme odgovornost i,kako kaze Avdic,kralj je "neprimetnog postizanja poena" Tako da,Admirale ostani!

Nolan

pre 9 godina

Nek Radonjić odluči šta će sa njim jer je solidan igrač ali nikad na nivou kad je trebalo. Na kraju krajeva, neka i Nelson odluči šta hoće.
I nemoj da dovodiš Popovića ili Mihailovića, nije Zvezda poligon za lansiranje ispodprosečnih crnogorskih igrača!
Stavi u postavu Gudurića i Dobrića iz FMP-a ako fale igrači, ali ako dovedeš ovu dvojicu iz Podgorice onda zbogom...

Transformers

pre 9 godina

"bogdanovic-bertans-lovernj-vesterman
(Murinjo, 19. jul 2014 10:54)"

Vidim dobro si naučio prvu petorku od prošle godine, ne zaboravi Gagića i Milosavljevića. Aj' u sto marke da znaš i petorke od prošlih 12 godina, a da ćeš i novu da naučiš napamet.

ušlo u krv i dovidjenja.

pre 9 godina

Putuj i sa sobom ponesi ciglu od šuta,neki su se kleli u tebe ali si ti nažalost kad je najbitnije...PROSEK.
Sa sobom povuci Tadiju,Raška,Lipovija,Simona i egoistu Čovića kome nikad neću oprostiti što je najurio Shilba,tvrdim najboljeg stranca u našoj košarci.
Ove godine ćemo nažalost u prosečnoj grupi biti kanta za napucavanje,pogotovo ako dovedu Popovića iz budućnosti,košarkaš u pokušaju.bolje forsirati naše mlade sa juniorima koji su osvojili EL nego da razigravamo strane polovnjake za veće pare.
NEK GRMI JAKO,ZVEZDA ŠAMPION.

limeni panter

pre 9 godina

Zasto nema komentara?? Pa neki dan na slicnu vijest o Vestermanu, koji je za razliku od "admirala Nelsona" barem bio dovoljno covjek da sjedne i razgovara sa upravom, imali smo navalu "analiticara iz Zeleznika", koji su strucno, empirijski i bez ustezanja iznijeli uzroke, posledice i metode koje su dovele do osipanja igrackog kadra u KK partizan, sa sve osvrtom na pojedince i njihovu krivicu za stanje u kojem se taj klub nalazi. Kad vec tako dobro poznaju prilike u KK koji nije njihov, ocekujem da "pokidaju" u vezi cinjenica oko KK CZT. Ziv nisam da cujem teoriju oko admirala....

pan

pre 9 godina

Objektivna analiza od jednog grobara:
to je igrač čijim se odlaskom ne bi mnogo izgubilo
niti mnogo dobilo ostankom, ali ne bi ni štetilo da ostane.
Dobar je, fizički jak, opasan u kontranapadu, jer je dosta brz i koristi snagu,
dobar ulaz, solidan u igri dva na dva, lošiji šut, možda čak više čudna tehnika šuta nego što je šut loš, mogao bi više da razigrava saigrače, nije previše kreativan sa loptom,
doduše on i nije klasičan plej, već nešto poput Tepića.
Bolji trener od Radonjića bi ga mnogo više iskoristio (skoro uopšte nije igrao na niskom postu protiv nižih čuvara),
dakle, ne donosi odlučujuću prevagu, ali nije ni za potcenjivanje,
neke slabije partije su delovale kao posledica nedostatka motiva, a ne kvaliteta, ponekad mu cela utakmica zavisi od prvog šuta.
Sve u svemu, ako ode moguće ga je relativno lako nadomestiti nekim pravim plejom,
ako ostane može dosta da koristi, ali ne pravi razliku sam po sebi i treba mu bolji trener,
bez obzira na mane, poput slabijeg šuta, svaki ozbiljan trener bi dobro razmislio pre nego što bi se njega odrekao.

drmr

pre 9 godina

Nelsonu je istekao ugovor al ima opciju produženja. Dobar igrač, ali ne ono što nama treba, klasičan plej igrač koji će kreirati igru i razigravati Bobija. Admiral bi jedino mogao igrati kao dvojka, a jedno je sigurno da nam treba pravi plej. Šta god da odluči sve najbolje mu želim u nastavku karijere.

ivan

pre 9 godina

hahahaha, kakav naslov, jos nije odlucio!!!! stvarno mu je teska odluka, ipak je PAO jedan nizerazredni evropski klub , bez tradicije, dolazi iz nekosarkaske zemlje, ima problema sa platama i ratama,nema svoju publiku,.....

veliki strumf

pre 9 godina

Volim ja admirala, mnogo puta nas je vadio, povuce u zadnjih par minuta, u odbrani odlican. Ali, ima i losih elemenata u igri. Sut jeste diskutabilan, jer je strahovito deformisao tehniku suta. Medjutim, ume i da pogodi, cak par trojki zaredom, tako da je to ok. Kod njega me najvise nerviraju 3 stvari: 1. premalo asistencija i razigravanja ekipe, 2. mnogo promasenih zicera, onih klasicnih - nema osecaj kada loptu odlozi o tablu, prejako se odbija, i ti ziceri su nas jako puno kostali obe sezone. 3. poslednji napad (u cetvrtini, na mecu) - uzme loptu, gnjavi je na centru 20 sekundi, onda krene, ne zna sta ce sa njom i ili baci ciglu, a najcesce je nekom da kao vruc krompir, da sutne iz neizradjene pozicije. 2 zadnja napada nismo ubacili cele sezone. Ipak, meni i dalje odzvanjaju reci Dzikica koji je rekao da ko ne ceni lik i delo Nelsona nema pojma o kosarci.

GM

pre 9 godina

Bolje da ide. Niti on moze da pruzi vise u trecoj sezoni, niti Zvezda moze da dobije nesto novo za korak vise.

Bilo je dobro, vreme je za promenu.

aha

pre 9 godina

Zasto nema komentara?? Pa neki dan na slicnu vijest o Vestermanu, koji je za razliku od "admirala Nelsona" barem bio dovoljno covjek da sjedne i razgovara sa upravom, imali smo navalu "analiticara iz Zeleznika", koji su strucno, empirijski i bez ustezanja iznijeli uzroke, posledice i metode koje su dovele do osipanja igrackog kadra u KK partizan, sa sve osvrtom na pojedince i njihovu krivicu za stanje u kojem se taj klub nalazi. Kad vec tako dobro poznaju prilike u KK koji nije njihov, ocekujem da "pokidaju" u vezi cinjenica oko KK CZT. Ziv nisam da cujem teoriju oko admirala....
(limeni panter, 19. jul 2014 11:14)


VOLIM TE !

vlajzi

pre 9 godina

Ej, ove Partizan nakanta kad mu se prohte, i oni bi da igraju Evroligu?! Ok,pravila su jasna, bili su drugi (kao i uvek) u ABA ligi, ali dajte molim vas.. pa neka puste onda i Tamis i Crnokosu u Evroligu.
Sto se tice Partizana, najbolje da uopste ne igraju onaj MikiMaus kup. To nije nivo Partizana i ne poznejem Grobara koga bi taj kup mogao da zainteresuje nakon decenija igranja u Evroligi.
Hvala na paznji!

miki

pre 9 godina

Nelson je najbolji Zvezdin igrac. Mozda ne daje mnogo poena ali bez njega u ekipi Zvezda nema igru. Ukoliko bi doveli novog pleja trebace dosta vremena da se adaptira na ekipu i ekipa na njega.
Admirala treba zadrzati po svaku cenu, kolko kosta da kosta.

konto

pre 9 godina

Poštujem i gotivim Nelsona ali ako mislimo da dignemo igru na viši nivo, da prođemo u Top16 moramo da ga menjamo! Ili eventualno da nam on bude drugi plejmejker koji bi znao da stane na loptu u šta ne verujem jer je čovek po prirodi lider.

pan

pre 9 godina

Objektivna analiza od jednog grobara:
to je igrač čijim se odlaskom ne bi mnogo izgubilo
niti mnogo dobilo ostankom, ali ne bi ni štetilo da ostane.
Dobar je, fizički jak, opasan u kontranapadu, jer je dosta brz i koristi snagu,
dobar ulaz, solidan u igri dva na dva, lošiji šut, možda čak više čudna tehnika šuta nego što je šut loš, mogao bi više da razigrava saigrače, nije previše kreativan sa loptom,
doduše on i nije klasičan plej, već nešto poput Tepića.
Bolji trener od Radonjića bi ga mnogo više iskoristio (skoro uopšte nije igrao na niskom postu protiv nižih čuvara),
dakle, ne donosi odlučujuću prevagu, ali nije ni za potcenjivanje,
neke slabije partije su delovale kao posledica nedostatka motiva, a ne kvaliteta, ponekad mu cela utakmica zavisi od prvog šuta.
Sve u svemu, ako ode moguće ga je relativno lako nadomestiti nekim pravim plejom,
ako ostane može dosta da koristi, ali ne pravi razliku sam po sebi i treba mu bolji trener,
bez obzira na mane, poput slabijeg šuta, svaki ozbiljan trener bi dobro razmislio pre nego što bi se njega odrekao.

miki

pre 9 godina

Nelson je najbolji Zvezdin igrac. Mozda ne daje mnogo poena ali bez njega u ekipi Zvezda nema igru. Ukoliko bi doveli novog pleja trebace dosta vremena da se adaptira na ekipu i ekipa na njega.
Admirala treba zadrzati po svaku cenu, kolko kosta da kosta.

limeni panter

pre 9 godina

Zasto nema komentara?? Pa neki dan na slicnu vijest o Vestermanu, koji je za razliku od "admirala Nelsona" barem bio dovoljno covjek da sjedne i razgovara sa upravom, imali smo navalu "analiticara iz Zeleznika", koji su strucno, empirijski i bez ustezanja iznijeli uzroke, posledice i metode koje su dovele do osipanja igrackog kadra u KK partizan, sa sve osvrtom na pojedince i njihovu krivicu za stanje u kojem se taj klub nalazi. Kad vec tako dobro poznaju prilike u KK koji nije njihov, ocekujem da "pokidaju" u vezi cinjenica oko KK CZT. Ziv nisam da cujem teoriju oko admirala....

ušlo u krv i dovidjenja.

pre 9 godina

Putuj i sa sobom ponesi ciglu od šuta,neki su se kleli u tebe ali si ti nažalost kad je najbitnije...PROSEK.
Sa sobom povuci Tadiju,Raška,Lipovija,Simona i egoistu Čovića kome nikad neću oprostiti što je najurio Shilba,tvrdim najboljeg stranca u našoj košarci.
Ove godine ćemo nažalost u prosečnoj grupi biti kanta za napucavanje,pogotovo ako dovedu Popovića iz budućnosti,košarkaš u pokušaju.bolje forsirati naše mlade sa juniorima koji su osvojili EL nego da razigravamo strane polovnjake za veće pare.
NEK GRMI JAKO,ZVEZDA ŠAMPION.

Marko

pre 9 godina

Kako se mi "navijaci Zvezde" ne razumemo u ovaj sport.Samo pisete,te ne valja mu sut,te ovom ne valja ulaz,te ovom ne valja odbrana...pa vi morate da shvatite da smo mi klub koji od 24 predstavnika Evrolige nije ni medju prvih 15 po imenu...Igraci koji imaju i dobar sut,i kidaju odbranu i skacu igraju za cska,barsu,real,makabi...Nelson mozda nema neki sut (van linije 6,75,poludistancu kida) ali ima sjajan ulaz,odlicna odbrana,skocan,dobro prenosi loptu,iskusan je,ima autoriteta,zeli da preuzme odgovornost i,kako kaze Avdic,kralj je "neprimetnog postizanja poena" Tako da,Admirale ostani!

Stella

pre 9 godina

Koliko se masa ovde ne razume u kosarku, to je neverovatno! Nelson je bukvalno pola ovog tima. Covek je pre svega jako vredan u odbrani. Pleja sa takvim defanzivnim karakteristikama je gotovo nemoguce naci! Moze da isprati svakog, moze da preuzima cak i igrace po 10 cm vise. Ima strasno dugacke ruke i sjajan skok. Stravicno dobro igra u tranziciji, fantasticno prodire, vrlo dobro asistira, gubi jako malo lopti. Naravno, sut mu nije idealan, ali nije ni tako los kao sto se predstavlja. Takodje, ume da se zaglavi u bloku. Ali normalno da nije idealan. Da jeste, igrao bi NBA a ne u Srbiji. Jako vazno je da ostane.

početak kraja srpske košarke

pre 9 godina

Zbog vujoševićevih skandala će na kraju svi stranci da pobegnu iz Srbije. Iz partizana se već desio egzodus. Posle onakvog finala samo zaslepljeni navijači partizana mogu da se raduju, svim ostalim normalnim ljudima i košarkašima se zgadio život. Imam utisak da je vujošević video da mu klub pada i da je rešio da povuče i srpsku košarku na dno sa njim. Već je uspeo da država svima ukine pomoć, da se stranci razbeže, a da normalni navijači polako dižu ruke. Koliko je taj čovek naneo štete sportu i sportskim odnosima to neće moći da se popravi narednih 20 godina. Posle onakvih slika iz finala gde Nelson i ostali beže na tribine da spasu žive glave teško da će više iko doći. Idemo ubrzanim koracima ka fudbalu. Evo i ove sezone Zvezda priča o sportskim temama, a partizan uporno ide u nove sukobe. A posle nas neko stavlja u isti koš? Čović je trpeo vujoševića i ćutao sve do kraja prošle sezone, a za to vreme ovaj organizovao bar 50 konferencija o Zvezdi. A pazite sad tek bizarnost - partizan je u prošloj godini dobio 2 miliona od države, a Zvezda 900 hiljada! Očigledno da bi grobare zadovoljilo samo da osim njihovog kluba niko ne postoji, a Čović im stoji na tom putu.

ivan

pre 9 godina

hahahaha, kakav naslov, jos nije odlucio!!!! stvarno mu je teska odluka, ipak je PAO jedan nizerazredni evropski klub , bez tradicije, dolazi iz nekosarkaske zemlje, ima problema sa platama i ratama,nema svoju publiku,.....

GM

pre 9 godina

Bolje da ide. Niti on moze da pruzi vise u trecoj sezoni, niti Zvezda moze da dobije nesto novo za korak vise.

Bilo je dobro, vreme je za promenu.

veliki strumf

pre 9 godina

Volim ja admirala, mnogo puta nas je vadio, povuce u zadnjih par minuta, u odbrani odlican. Ali, ima i losih elemenata u igri. Sut jeste diskutabilan, jer je strahovito deformisao tehniku suta. Medjutim, ume i da pogodi, cak par trojki zaredom, tako da je to ok. Kod njega me najvise nerviraju 3 stvari: 1. premalo asistencija i razigravanja ekipe, 2. mnogo promasenih zicera, onih klasicnih - nema osecaj kada loptu odlozi o tablu, prejako se odbija, i ti ziceri su nas jako puno kostali obe sezone. 3. poslednji napad (u cetvrtini, na mecu) - uzme loptu, gnjavi je na centru 20 sekundi, onda krene, ne zna sta ce sa njom i ili baci ciglu, a najcesce je nekom da kao vruc krompir, da sutne iz neizradjene pozicije. 2 zadnja napada nismo ubacili cele sezone. Ipak, meni i dalje odzvanjaju reci Dzikica koji je rekao da ko ne ceni lik i delo Nelsona nema pojma o kosarci.

Transformers

pre 9 godina

"bogdanovic-bertans-lovernj-vesterman
(Murinjo, 19. jul 2014 10:54)"

Vidim dobro si naučio prvu petorku od prošle godine, ne zaboravi Gagića i Milosavljevića. Aj' u sto marke da znaš i petorke od prošlih 12 godina, a da ćeš i novu da naučiš napamet.

Sasha

pre 9 godina

Aman ljudi,pustite vise price o igracima, moze da igra biloko ali dok je Radonja tu nema nista od igre. Da li iko zna koji je razlog sto Covic drzi tu neznalicu?????

grobar-Spain

pre 9 godina

Po meni strasan igrac sa losim trenerom. Ima u njemu mnogo neiskoristenog potencijala a za to nije kriv Nelson. Meni se cini da je Radonjic najslabija karika u Zvezdi, nije znao da iskoristi ni Radenovica koji je svuda gde je igrao to uradio krajnje korektno. O nedavanju prave sanse Mitrovicu, Tejicu i Rebicu, izlisno je trositi reci. Sad bi vam valjao Pesic ali da mu se Nebojsa ne trpa u posao.

Novosadjanin.

pre 9 godina

Sto se tice nesto slabijeg Nelsonovog suta i cudne mehanike za to su zasluzne povrede sake koje su Nelsona naterale da u potpunosti promeni mehaniku suta. On je najbolji strelac Kalifornije sto se tice srednje skole. To je ozbiljna stvar. Jos ozbiljnija je biti na Duke univerzitetu jedan od vodecih igraca. Na zalost, primer kako povrede dosta uticu na karijeru. Ne mogu da se setim onog italijanskog igraca (nadam se da neko hoce) koji je najradikalniji primer. Posle povrede desne sake, covek je promenio ne mehaniku nego sutersku ruku i nastavio da se bavi kosarkom na najvisem nivou (msm da je igrao za Beneton i cak za reprezentaciju Italije, mozak stao ne mogu da se setim imena, ali znam da je igrao na poziciji 4).

Orka

pre 9 godina

@(Luka, 19. jul 2014 12:52)
Vidi Luka, Nelson je igrac koji mnogo znaci tvom timu. Mozda se secas nastavka finala kupa 2013. U drugoj utakmici finala kada ste igrali bez njega izgubili ste sa 20 razlike.
Ja licno nebih voleo da ostane u Srbiji, ne toliko zbog igrackih kvaliteta, vec zbog onog sto je uradio Milutinovu. Za to bi se u bilo kojoj zemlji dobila suspenzija od najmanje godinu dana.

Nolan

pre 9 godina

Nek Radonjić odluči šta će sa njim jer je solidan igrač ali nikad na nivou kad je trebalo. Na kraju krajeva, neka i Nelson odluči šta hoće.
I nemoj da dovodiš Popovića ili Mihailovića, nije Zvezda poligon za lansiranje ispodprosečnih crnogorskih igrača!
Stavi u postavu Gudurića i Dobrića iz FMP-a ako fale igrači, ali ako dovedeš ovu dvojicu iz Podgorice onda zbogom...

Dušan

pre 9 godina

Zasto nema komentara?? Pa neki dan na slicnu vijest o Vestermanu, koji je za razliku od "admirala Nelsona" barem bio dovoljno covjek da sjedne i razgovara sa upravom, imali smo navalu "analiticara iz Zeleznika", koji su strucno, empirijski i bez ustezanja iznijeli uzroke, posledice i metode koje su dovele do osipanja igrackog kadra u KK partizan, sa sve osvrtom na pojedince i njihovu krivicu za stanje u kojem se taj klub nalazi. Kad vec tako dobro poznaju prilike u KK koji nije njihov, ocekujem da "pokidaju" u vezi cinjenica oko KK CZT. Ziv nisam da cujem teoriju oko admirala....
(limeni panter, 19. jul 2014 11:14)
Ne znam šta želiš da ti se odgovori? Sasvim je normalno da igrač kome sledeće sezone ističe ugovor bude prodat, a da ne ode za džabe. Nije normalno da igrači raskinu ugovor zbog neplaćanja i idu baz obeštećenja kao što se desilo sa nekima u KKP, ili u FKCZ. Nelson ne može da raskine ugvor, može da ode uz nadoknadu.

Jack

pre 9 godina

Za pare koje dajete na Nelsona, moze triput bolji igrac da se nadje! Videlo se koliko je tanak kad se igraju odlucujuce utakmice - ni na jednoj nije bio bitan igrac. A igraca koji dobro igraju tokom sezone, a u plej-ofu ne znaju sta rade - takvih ima na hiljade.
Nadajte se da ce da ode, da mozete boljeg da dovedete.

konto

pre 9 godina

Poštujem i gotivim Nelsona ali ako mislimo da dignemo igru na viši nivo, da prođemo u Top16 moramo da ga menjamo! Ili eventualno da nam on bude drugi plejmejker koji bi znao da stane na loptu u šta ne verujem jer je čovek po prirodi lider.

drmr

pre 9 godina

Nelsonu je istekao ugovor al ima opciju produženja. Dobar igrač, ali ne ono što nama treba, klasičan plej igrač koji će kreirati igru i razigravati Bobija. Admiral bi jedino mogao igrati kao dvojka, a jedno je sigurno da nam treba pravi plej. Šta god da odluči sve najbolje mu želim u nastavku karijere.

Vopi

pre 9 godina

Hmm pa ne znam. Mozda i bolje da ide. On sigurno kosta dosta para a nije igrac koji donosi prevagu. Nije los ali ako nam prvi centar bude Bobi a sve su prilike da oce onda nam treba plej asistent koji ima dobar sut za tri kako bi razvuko odbranu i dao vise prostora centru. Pod hitno nam treba jos jedna dobra 5, 3 i plej.

Глобтротер

pre 9 godina

Siguran sam da grobari navijaju da Nelson ostane, a to bi trebalo dovoljno da govori našoj upravi i treneru... osim ako ne želimo još jednu sezonu da odigramo bez plejmejkera u timu.
(Luka, 19. jul 2014 12:52)

Гробаре реално не занима један Нелсон. Исход је исти било да Вам игра он или неко други. И не видим неку помаму за коментарима о његовом одласку од стране Гробара. То се не може рећи за Вас на вестима о Вестерману или неком другом. Није сјајна ситација код нас и ми смо тога свесни. Али какогод да окренеш изгледа да су исплаћени дугови и Партизан и даље није ФМП.

333

pre 9 godina

Pa posto CZFMP duguje pare vasem Nelsonu, on ce raskinuti ugovor i ide u PAO a vi necete dobiti ni evro. Da li vam je to jasno? A to odgovara i PAO jer nece placati obestecenje. Vama treba da bude jasno da je to Amer. Ali ono sto je osnovno je to da vi i dalje niste kao novi klub do sada prodali pola igraca a kamoli da ste uzeli neke pare u ovom ne profitabilnom sportu. Poceli ste od nule kada su pare u pitanju, bez dugova a polako se i kod vas dugovi gomilaju. Ali polako, sve ce te shvatiti za par godina.

Luka

pre 9 godina

Siguran sam da grobari navijaju da Nelson ostane, a to bi trebalo dovoljno da govori našoj upravi i treneru... osim ako ne želimo još jednu sezonu da odigramo bez plejmejkera u timu.

Миле

pre 9 godina

Добар играч и добро би за Звезду било да остане, али никако на плеју. Звезди је потребан један прави плеј, па макар и нешто лошијих (свеукупно) играчких квалитета него што је Нелсон, али играч коме ће првенствена мисао бити разигравање екипе. мало их је данас у кошарци уопште, сви би да буду шутери.
Недостатак је и правих центара, сви беже од коша. Зао мислим да због тога онај Нуркић има шансу у НБА, наравно ако му се пружи одговарајућа прилика(види случај Миличић).

murinjo

pre 9 godina

"Transformens" Petorka nisu 4 igraca ili mozda i 3 igraca kao u finalu sa vama 5-3. A drugo, secam se i petorke od pre 12 god, i sledece sezone cu da naucim, ali jedno ti neces... Da ne znas petorku vasu od pre 5-6 sezona.. Stimac...jos???? Dobro se pamti uvek...

aha

pre 9 godina

Zasto nema komentara?? Pa neki dan na slicnu vijest o Vestermanu, koji je za razliku od "admirala Nelsona" barem bio dovoljno covjek da sjedne i razgovara sa upravom, imali smo navalu "analiticara iz Zeleznika", koji su strucno, empirijski i bez ustezanja iznijeli uzroke, posledice i metode koje su dovele do osipanja igrackog kadra u KK partizan, sa sve osvrtom na pojedince i njihovu krivicu za stanje u kojem se taj klub nalazi. Kad vec tako dobro poznaju prilike u KK koji nije njihov, ocekujem da "pokidaju" u vezi cinjenica oko KK CZT. Ziv nisam da cujem teoriju oko admirala....
(limeni panter, 19. jul 2014 11:14)


VOLIM TE !

vlajzi

pre 9 godina

Ej, ove Partizan nakanta kad mu se prohte, i oni bi da igraju Evroligu?! Ok,pravila su jasna, bili su drugi (kao i uvek) u ABA ligi, ali dajte molim vas.. pa neka puste onda i Tamis i Crnokosu u Evroligu.
Sto se tice Partizana, najbolje da uopste ne igraju onaj MikiMaus kup. To nije nivo Partizana i ne poznejem Grobara koga bi taj kup mogao da zainteresuje nakon decenija igranja u Evroligi.
Hvala na paznji!

KRAJ

pre 9 godina

(početak kraja srpske košarke, 19. jul 2014 15:11)

13 godina patnje je ostavilo traga na tvoje razmišljanje, pa su i zaključci takvi.

ušlo u krv i dovidjenja.

pre 9 godina

Putuj i sa sobom ponesi ciglu od šuta,neki su se kleli u tebe ali si ti nažalost kad je najbitnije...PROSEK.
Sa sobom povuci Tadiju,Raška,Lipovija,Simona i egoistu Čovića kome nikad neću oprostiti što je najurio Shilba,tvrdim najboljeg stranca u našoj košarci.
Ove godine ćemo nažalost u prosečnoj grupi biti kanta za napucavanje,pogotovo ako dovedu Popovića iz budućnosti,košarkaš u pokušaju.bolje forsirati naše mlade sa juniorima koji su osvojili EL nego da razigravamo strane polovnjake za veće pare.
NEK GRMI JAKO,ZVEZDA ŠAMPION.

limeni panter

pre 9 godina

Zasto nema komentara?? Pa neki dan na slicnu vijest o Vestermanu, koji je za razliku od "admirala Nelsona" barem bio dovoljno covjek da sjedne i razgovara sa upravom, imali smo navalu "analiticara iz Zeleznika", koji su strucno, empirijski i bez ustezanja iznijeli uzroke, posledice i metode koje su dovele do osipanja igrackog kadra u KK partizan, sa sve osvrtom na pojedince i njihovu krivicu za stanje u kojem se taj klub nalazi. Kad vec tako dobro poznaju prilike u KK koji nije njihov, ocekujem da "pokidaju" u vezi cinjenica oko KK CZT. Ziv nisam da cujem teoriju oko admirala....

ivan

pre 9 godina

hahahaha, kakav naslov, jos nije odlucio!!!! stvarno mu je teska odluka, ipak je PAO jedan nizerazredni evropski klub , bez tradicije, dolazi iz nekosarkaske zemlje, ima problema sa platama i ratama,nema svoju publiku,.....

Orka

pre 9 godina

@(Luka, 19. jul 2014 12:52)
Vidi Luka, Nelson je igrac koji mnogo znaci tvom timu. Mozda se secas nastavka finala kupa 2013. U drugoj utakmici finala kada ste igrali bez njega izgubili ste sa 20 razlike.
Ja licno nebih voleo da ostane u Srbiji, ne toliko zbog igrackih kvaliteta, vec zbog onog sto je uradio Milutinovu. Za to bi se u bilo kojoj zemlji dobila suspenzija od najmanje godinu dana.

početak kraja srpske košarke

pre 9 godina

Zbog vujoševićevih skandala će na kraju svi stranci da pobegnu iz Srbije. Iz partizana se već desio egzodus. Posle onakvog finala samo zaslepljeni navijači partizana mogu da se raduju, svim ostalim normalnim ljudima i košarkašima se zgadio život. Imam utisak da je vujošević video da mu klub pada i da je rešio da povuče i srpsku košarku na dno sa njim. Već je uspeo da država svima ukine pomoć, da se stranci razbeže, a da normalni navijači polako dižu ruke. Koliko je taj čovek naneo štete sportu i sportskim odnosima to neće moći da se popravi narednih 20 godina. Posle onakvih slika iz finala gde Nelson i ostali beže na tribine da spasu žive glave teško da će više iko doći. Idemo ubrzanim koracima ka fudbalu. Evo i ove sezone Zvezda priča o sportskim temama, a partizan uporno ide u nove sukobe. A posle nas neko stavlja u isti koš? Čović je trpeo vujoševića i ćutao sve do kraja prošle sezone, a za to vreme ovaj organizovao bar 50 konferencija o Zvezdi. A pazite sad tek bizarnost - partizan je u prošloj godini dobio 2 miliona od države, a Zvezda 900 hiljada! Očigledno da bi grobare zadovoljilo samo da osim njihovog kluba niko ne postoji, a Čović im stoji na tom putu.

vlajzi

pre 9 godina

Ej, ove Partizan nakanta kad mu se prohte, i oni bi da igraju Evroligu?! Ok,pravila su jasna, bili su drugi (kao i uvek) u ABA ligi, ali dajte molim vas.. pa neka puste onda i Tamis i Crnokosu u Evroligu.
Sto se tice Partizana, najbolje da uopste ne igraju onaj MikiMaus kup. To nije nivo Partizana i ne poznejem Grobara koga bi taj kup mogao da zainteresuje nakon decenija igranja u Evroligi.
Hvala na paznji!

333

pre 9 godina

Pa posto CZFMP duguje pare vasem Nelsonu, on ce raskinuti ugovor i ide u PAO a vi necete dobiti ni evro. Da li vam je to jasno? A to odgovara i PAO jer nece placati obestecenje. Vama treba da bude jasno da je to Amer. Ali ono sto je osnovno je to da vi i dalje niste kao novi klub do sada prodali pola igraca a kamoli da ste uzeli neke pare u ovom ne profitabilnom sportu. Poceli ste od nule kada su pare u pitanju, bez dugova a polako se i kod vas dugovi gomilaju. Ali polako, sve ce te shvatiti za par godina.

Transformers

pre 9 godina

"bogdanovic-bertans-lovernj-vesterman
(Murinjo, 19. jul 2014 10:54)"

Vidim dobro si naučio prvu petorku od prošle godine, ne zaboravi Gagića i Milosavljevića. Aj' u sto marke da znaš i petorke od prošlih 12 godina, a da ćeš i novu da naučiš napamet.

miki

pre 9 godina

Nelson je najbolji Zvezdin igrac. Mozda ne daje mnogo poena ali bez njega u ekipi Zvezda nema igru. Ukoliko bi doveli novog pleja trebace dosta vremena da se adaptira na ekipu i ekipa na njega.
Admirala treba zadrzati po svaku cenu, kolko kosta da kosta.

Jack

pre 9 godina

Za pare koje dajete na Nelsona, moze triput bolji igrac da se nadje! Videlo se koliko je tanak kad se igraju odlucujuce utakmice - ni na jednoj nije bio bitan igrac. A igraca koji dobro igraju tokom sezone, a u plej-ofu ne znaju sta rade - takvih ima na hiljade.
Nadajte se da ce da ode, da mozete boljeg da dovedete.

Dušan

pre 9 godina

Zasto nema komentara?? Pa neki dan na slicnu vijest o Vestermanu, koji je za razliku od "admirala Nelsona" barem bio dovoljno covjek da sjedne i razgovara sa upravom, imali smo navalu "analiticara iz Zeleznika", koji su strucno, empirijski i bez ustezanja iznijeli uzroke, posledice i metode koje su dovele do osipanja igrackog kadra u KK partizan, sa sve osvrtom na pojedince i njihovu krivicu za stanje u kojem se taj klub nalazi. Kad vec tako dobro poznaju prilike u KK koji nije njihov, ocekujem da "pokidaju" u vezi cinjenica oko KK CZT. Ziv nisam da cujem teoriju oko admirala....
(limeni panter, 19. jul 2014 11:14)
Ne znam šta želiš da ti se odgovori? Sasvim je normalno da igrač kome sledeće sezone ističe ugovor bude prodat, a da ne ode za džabe. Nije normalno da igrači raskinu ugovor zbog neplaćanja i idu baz obeštećenja kao što se desilo sa nekima u KKP, ili u FKCZ. Nelson ne može da raskine ugvor, može da ode uz nadoknadu.

GM

pre 9 godina

Bolje da ide. Niti on moze da pruzi vise u trecoj sezoni, niti Zvezda moze da dobije nesto novo za korak vise.

Bilo je dobro, vreme je za promenu.

konto

pre 9 godina

Poštujem i gotivim Nelsona ali ako mislimo da dignemo igru na viši nivo, da prođemo u Top16 moramo da ga menjamo! Ili eventualno da nam on bude drugi plejmejker koji bi znao da stane na loptu u šta ne verujem jer je čovek po prirodi lider.

murinjo

pre 9 godina

"Transformens" Petorka nisu 4 igraca ili mozda i 3 igraca kao u finalu sa vama 5-3. A drugo, secam se i petorke od pre 12 god, i sledece sezone cu da naucim, ali jedno ti neces... Da ne znas petorku vasu od pre 5-6 sezona.. Stimac...jos???? Dobro se pamti uvek...

aha

pre 9 godina

Zasto nema komentara?? Pa neki dan na slicnu vijest o Vestermanu, koji je za razliku od "admirala Nelsona" barem bio dovoljno covjek da sjedne i razgovara sa upravom, imali smo navalu "analiticara iz Zeleznika", koji su strucno, empirijski i bez ustezanja iznijeli uzroke, posledice i metode koje su dovele do osipanja igrackog kadra u KK partizan, sa sve osvrtom na pojedince i njihovu krivicu za stanje u kojem se taj klub nalazi. Kad vec tako dobro poznaju prilike u KK koji nije njihov, ocekujem da "pokidaju" u vezi cinjenica oko KK CZT. Ziv nisam da cujem teoriju oko admirala....
(limeni panter, 19. jul 2014 11:14)


VOLIM TE !

Luka

pre 9 godina

Siguran sam da grobari navijaju da Nelson ostane, a to bi trebalo dovoljno da govori našoj upravi i treneru... osim ako ne želimo još jednu sezonu da odigramo bez plejmejkera u timu.

Vopi

pre 9 godina

Hmm pa ne znam. Mozda i bolje da ide. On sigurno kosta dosta para a nije igrac koji donosi prevagu. Nije los ali ako nam prvi centar bude Bobi a sve su prilike da oce onda nam treba plej asistent koji ima dobar sut za tri kako bi razvuko odbranu i dao vise prostora centru. Pod hitno nam treba jos jedna dobra 5, 3 i plej.

pan

pre 9 godina

Objektivna analiza od jednog grobara:
to je igrač čijim se odlaskom ne bi mnogo izgubilo
niti mnogo dobilo ostankom, ali ne bi ni štetilo da ostane.
Dobar je, fizički jak, opasan u kontranapadu, jer je dosta brz i koristi snagu,
dobar ulaz, solidan u igri dva na dva, lošiji šut, možda čak više čudna tehnika šuta nego što je šut loš, mogao bi više da razigrava saigrače, nije previše kreativan sa loptom,
doduše on i nije klasičan plej, već nešto poput Tepića.
Bolji trener od Radonjića bi ga mnogo više iskoristio (skoro uopšte nije igrao na niskom postu protiv nižih čuvara),
dakle, ne donosi odlučujuću prevagu, ali nije ni za potcenjivanje,
neke slabije partije su delovale kao posledica nedostatka motiva, a ne kvaliteta, ponekad mu cela utakmica zavisi od prvog šuta.
Sve u svemu, ako ode moguće ga je relativno lako nadomestiti nekim pravim plejom,
ako ostane može dosta da koristi, ali ne pravi razliku sam po sebi i treba mu bolji trener,
bez obzira na mane, poput slabijeg šuta, svaki ozbiljan trener bi dobro razmislio pre nego što bi se njega odrekao.

Sasha

pre 9 godina

Aman ljudi,pustite vise price o igracima, moze da igra biloko ali dok je Radonja tu nema nista od igre. Da li iko zna koji je razlog sto Covic drzi tu neznalicu?????

Stella

pre 9 godina

Koliko se masa ovde ne razume u kosarku, to je neverovatno! Nelson je bukvalno pola ovog tima. Covek je pre svega jako vredan u odbrani. Pleja sa takvim defanzivnim karakteristikama je gotovo nemoguce naci! Moze da isprati svakog, moze da preuzima cak i igrace po 10 cm vise. Ima strasno dugacke ruke i sjajan skok. Stravicno dobro igra u tranziciji, fantasticno prodire, vrlo dobro asistira, gubi jako malo lopti. Naravno, sut mu nije idealan, ali nije ni tako los kao sto se predstavlja. Takodje, ume da se zaglavi u bloku. Ali normalno da nije idealan. Da jeste, igrao bi NBA a ne u Srbiji. Jako vazno je da ostane.

Глобтротер

pre 9 godina

Siguran sam da grobari navijaju da Nelson ostane, a to bi trebalo dovoljno da govori našoj upravi i treneru... osim ako ne želimo još jednu sezonu da odigramo bez plejmejkera u timu.
(Luka, 19. jul 2014 12:52)

Гробаре реално не занима један Нелсон. Исход је исти било да Вам игра он или неко други. И не видим неку помаму за коментарима о његовом одласку од стране Гробара. То се не може рећи за Вас на вестима о Вестерману или неком другом. Није сјајна ситација код нас и ми смо тога свесни. Али какогод да окренеш изгледа да су исплаћени дугови и Партизан и даље није ФМП.

Nolan

pre 9 godina

Nek Radonjić odluči šta će sa njim jer je solidan igrač ali nikad na nivou kad je trebalo. Na kraju krajeva, neka i Nelson odluči šta hoće.
I nemoj da dovodiš Popovića ili Mihailovića, nije Zvezda poligon za lansiranje ispodprosečnih crnogorskih igrača!
Stavi u postavu Gudurića i Dobrića iz FMP-a ako fale igrači, ali ako dovedeš ovu dvojicu iz Podgorice onda zbogom...

Marko

pre 9 godina

Kako se mi "navijaci Zvezde" ne razumemo u ovaj sport.Samo pisete,te ne valja mu sut,te ovom ne valja ulaz,te ovom ne valja odbrana...pa vi morate da shvatite da smo mi klub koji od 24 predstavnika Evrolige nije ni medju prvih 15 po imenu...Igraci koji imaju i dobar sut,i kidaju odbranu i skacu igraju za cska,barsu,real,makabi...Nelson mozda nema neki sut (van linije 6,75,poludistancu kida) ali ima sjajan ulaz,odlicna odbrana,skocan,dobro prenosi loptu,iskusan je,ima autoriteta,zeli da preuzme odgovornost i,kako kaze Avdic,kralj je "neprimetnog postizanja poena" Tako da,Admirale ostani!

drmr

pre 9 godina

Nelsonu je istekao ugovor al ima opciju produženja. Dobar igrač, ali ne ono što nama treba, klasičan plej igrač koji će kreirati igru i razigravati Bobija. Admiral bi jedino mogao igrati kao dvojka, a jedno je sigurno da nam treba pravi plej. Šta god da odluči sve najbolje mu želim u nastavku karijere.

grobar-Spain

pre 9 godina

Po meni strasan igrac sa losim trenerom. Ima u njemu mnogo neiskoristenog potencijala a za to nije kriv Nelson. Meni se cini da je Radonjic najslabija karika u Zvezdi, nije znao da iskoristi ni Radenovica koji je svuda gde je igrao to uradio krajnje korektno. O nedavanju prave sanse Mitrovicu, Tejicu i Rebicu, izlisno je trositi reci. Sad bi vam valjao Pesic ali da mu se Nebojsa ne trpa u posao.

veliki strumf

pre 9 godina

Volim ja admirala, mnogo puta nas je vadio, povuce u zadnjih par minuta, u odbrani odlican. Ali, ima i losih elemenata u igri. Sut jeste diskutabilan, jer je strahovito deformisao tehniku suta. Medjutim, ume i da pogodi, cak par trojki zaredom, tako da je to ok. Kod njega me najvise nerviraju 3 stvari: 1. premalo asistencija i razigravanja ekipe, 2. mnogo promasenih zicera, onih klasicnih - nema osecaj kada loptu odlozi o tablu, prejako se odbija, i ti ziceri su nas jako puno kostali obe sezone. 3. poslednji napad (u cetvrtini, na mecu) - uzme loptu, gnjavi je na centru 20 sekundi, onda krene, ne zna sta ce sa njom i ili baci ciglu, a najcesce je nekom da kao vruc krompir, da sutne iz neizradjene pozicije. 2 zadnja napada nismo ubacili cele sezone. Ipak, meni i dalje odzvanjaju reci Dzikica koji je rekao da ko ne ceni lik i delo Nelsona nema pojma o kosarci.

Миле

pre 9 godina

Добар играч и добро би за Звезду било да остане, али никако на плеју. Звезди је потребан један прави плеј, па макар и нешто лошијих (свеукупно) играчких квалитета него што је Нелсон, али играч коме ће првенствена мисао бити разигравање екипе. мало их је данас у кошарци уопште, сви би да буду шутери.
Недостатак је и правих центара, сви беже од коша. Зао мислим да због тога онај Нуркић има шансу у НБА, наравно ако му се пружи одговарајућа прилика(види случај Миличић).

Novosadjanin.

pre 9 godina

Sto se tice nesto slabijeg Nelsonovog suta i cudne mehanike za to su zasluzne povrede sake koje su Nelsona naterale da u potpunosti promeni mehaniku suta. On je najbolji strelac Kalifornije sto se tice srednje skole. To je ozbiljna stvar. Jos ozbiljnija je biti na Duke univerzitetu jedan od vodecih igraca. Na zalost, primer kako povrede dosta uticu na karijeru. Ne mogu da se setim onog italijanskog igraca (nadam se da neko hoce) koji je najradikalniji primer. Posle povrede desne sake, covek je promenio ne mehaniku nego sutersku ruku i nastavio da se bavi kosarkom na najvisem nivou (msm da je igrao za Beneton i cak za reprezentaciju Italije, mozak stao ne mogu da se setim imena, ali znam da je igrao na poziciji 4).

KRAJ

pre 9 godina

(početak kraja srpske košarke, 19. jul 2014 15:11)

13 godina patnje je ostavilo traga na tvoje razmišljanje, pa su i zaključci takvi.