Utorak, 01.07.2014.

14:33

Sale o ciljevima, Bobiju, Mačvanu

Selektor košarkaška Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je osnovni cilj da se ekipa vrati u borbu za medalje, ali da nema definisani zadatak na SP u Španiji.

Izvor: SV

Sale o ciljevima, Bobiju, Maèvanu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

100 Komentari

Sortiraj po:

lesa

pre 9 godina

Marjanovic je trebao da bude kao treci centar , mvp nase lige, mvp kola evro lige,niko nije imao ovako superioran index korisnosti , bitno da je dobar covek pa mozete sa njim kako hocete , od radonjica pa evo sad i djordjevic!!

plači

pre 9 godina

Ne znam da li da se smijem ili da placem kad procitam da je Simonovic odlican odbranbeni igrac. Koga je taj covek zaustavio, cuvao je i Bogdanovica u finalnoj seriji, sta da ga nije cuvao Bogdanovic bi dao 60 poena po mecu ovako samo 30? E moj Sale nisi ti jos za selektora...
(Kolee, 1. jul 2014 20:19)

Simonović je odličan odbrambeni igrač,a ti plači ili se smej...sam odluči

Banezi

pre 9 godina

Meni bi igrali Markovic, Micic, Bogdanovic, Teodosic, Nedovic, Milosavljevic, Lucic, Bjelica, Micov, Macvan, Krstic i Raduljica.

sakupljam minuse

pre 9 godina

Postujem i cenim Saleta, veliki sam Grobar, sta je dao Partizanu i Srbiji mozda nije niko nikada, ali kad cujem podmladjivanje tima najezim se. Ta novina je uvedena kao alibi za rezultate jer mi podmadjujemo tim vec 5 godina tj.od kad je Dusan Ivkovic preuzeo reprezentaciju pred EP 2009 god u Poljskoj. Gde su ti igraci koji su 2009 podmadjeni, pa SP 2010 u Turskoj, pa 2011 EP u litvaniji, pa EP 2013 u Sloveniji. ovo je peto veliko takmicenje....

nevidljivi panter

pre 9 godina

Koliko frustriranih navijaca CZ telekom,procitajte naslov pa komentarisite,zasto pominjete Bogdana.....?
(nik sloter, 02. jul 2014 11:03)

zato sto ih je napunio kao limenke,i ne mogu jos da se povrate

Spuzva Bob Kockaste Hlace

pre 9 godina

Recept iz fudbala se prepisuje i u kosarci, menadzeri odredjuju tim, a za selektora biraju marginalne likove ili ljude kojima treba novac kao sto je Djordjevic (navodno u dugovima)...

Analiticar

pre 9 godina

Sad se svi lozimo u stilu: sto je zvao ovog a nije onog.
Realno, mi nismo vise kosarkaska velesila jer ni jedan od igraca nije kalibar Divca, Saleta, Pedje x 2 i sl.
S toga, sto neko rece, nek bar Sale vrati taj poznati timski duh i dobru atmosferu i meni je to dovoljno za pocetak a svejedno je dal cemo biti 6. ili 16.

uvek Zvezda

pre 9 godina

@nik sloter
Nije u pitanju frustriranost vec pitanje koje se samo po sebi namece kada se zna sta je covek izjavio. E sad drugo je pitanje da li mu je neko drugi rekao sta da kaze ali dobro to sad nije bitno..Sem toga, njegovo ucesce ima mnogo veze sa tim koji su nasi ciljevi na prvenstvu jer je decko odlican igrac i ja mu zaista najiskrenije zelim uspesnu karijeru i da ga povrede mimoidju koliko god je to moguce. Dakle, na stranu navijacke podele i sta je bilo, puno srece reprezentaciji....

Ko razume...

pre 9 godina

@ A što Kešelja nema ni na širem spisku?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (kreeg, 1. jul 2014 19:28),
zato sto "pakleno" trenira na zelenom terenu,kad padne mrak pa do pred zoru,valjda mu smetaju ove vrucine...

VR74

pre 9 godina

zbog simonovica i one sramote sa peharom mene reprezentacija ne zanima!
(grobar, 1. jul 2014 16:31)

Veća sramota je kad izjaviš da razmišljaš da li da igraš za Srbiju!

uvek Zvezda

pre 9 godina

@nevidljivi panter
Ako je toliko mali sto se toliko lozite ? Sto toliko slavite?Sto povlacite ekipu sa terena? Sto vam je potrebno da Bogdanovic u seriji sutira 43 bacanja a Zvezda ukupno 57? Pa vi ste institucija, vi to sve mozete zatvorenih ociju...
Samo jos jedno pitanje, jel Bogdanovic razmislio o tome da li ce igrati za reprezentaciju ili se to sada zbog titule podrazumeva? U svakom slucaju, Saletu puna podrska bez obzira na to ko igra za reprezentaciju jer je to nasa reprezentacija a Sale ce kao i svi pre njega, sa stitom ili na njemu.Nadam se da ce biti ono prvo a iako bude ono drugo, Boze moj...covek je toliko dao kosarci i reprezentaciji da ima pravo i na kiks...

Kreni ti od osnovne stvari

pre 9 godina

Sale, sto se mene tice briga me za Savanovica, Macvana, Bobija... Ono sto bi ja zeleo i sto je jako vazno da bi se vratili u borbe za medalje je da nam vratis atmosferu u reprezentaciju kakva je bila kad si ti igrao u njoj. Hocu da vidim kad neko da kos da skoci cela ekipa sa klupe, kad neko padne da mu pritrce da mu daju ruku da se pridigne. Necu klanove, necu petorku na parketu u kojoj neko nekom nece da doda loptu itd... Svaki los rezultat na ovom SP bi ti oprostio i pruzio bi ti podrsku za dalje akcije ako ovog leta vratis tu atmosferu.

peca

pre 9 godina

(kinez, 2. jul 2014 07:16)

To je vec tvoj problem, ja to ne bih nikada menjao. Fudbaleri su prava slika o nama, kosarkase ne zasluzujemo. Ovo je parafraziranje Duska Radovica. Sada se ovi novi politicari trude da i kosarkase svedu na njihovu meru, ali valjda Sale nece to dozvoliti.

I.N.A.T

pre 9 godina

Sale brate imaš svu podršku normalnih ljubitelja košarke u Srbiji.
ne obraćaj pažnju na ova cigansko- grobarska prepucavanja, bidni iznad toga.
a to što nemaš trenerskog iskustva? pa ni Duda ivković nije postigao veći uspeh sa pposlednjom selekcijom iako je trener 200 godina.
i povedi bobija marjanovića, on ti je jedini pravi centar, zajebi ove klince....

srbijaaaa

pre 9 godina

Spisak je dobar. Steta sto je Erceg povredjen, ostali su nemaju dovoljno kvaliteta. Problem moze da nastane ako odustanu Micov I Lucic, jer u tom slucaju pozivanje Simonovica predstavlja problem. Ako oni budu igrali onda on sigurno otpada. Kvalitetnije alternative su sigurno Paunic pa I Keselj.

Dule

pre 9 godina

Nije mi jasno zašto forsira ove likove iz Radničkog? Pa da ti igrači nešto valjaju ne bi igrali za takvu krš ekipu kao što je Radnički. Ko je bre taj Jović uopšte? Ko da je Muta pravio spisak... Faliće nam Savanović i Erceg definitivno, pogotovo Erceg, sad smo slabi na poziciji 4. Ako ne budu igrali Lučić i Micov, bićemo slabi i na poziciji 3.

Srdjan Bg

pre 9 godina

Bobi je trebao da bude tu,slabi smo na centarskoj poziciji,a uz pravog trenera i pravi rad Bobi je mogao da bude dominatan centar u bliskoj buducnosti.

NemanjaVac8

pre 9 godina

Pg:Teodosić,Marković,Micić
Sg:Nedović,Bogdanović
Sf:Micov,Lučić
Pf:Bjelica,Veličković(Kravić)
C:Krstić,Raduljica,Kuzmić
Ovako bi trebalo da izgleda naš tim u Španiji koji uz malo sreće može do polufinala ! Srećno momci !
Poruka za kss: Uzmite Nike,Adidas ili Champion opremu koja dolikuje našem timu kakav bre peak !?
(Milan, 1. jul 2014 15:35)
...
Uz malo sreće mi možda prođemo grupu. Evo kako. Protiv Španije, Francuske i Brazila mi maltene nemamo šta da tražimo. Mogu oni da kiksnu, ili da nekome od njih bude utakmica manje bitna pa da ne odigraju maksimalno, ili da šteluju neko mesto koje im više odgovara isl. To bi ja nazvao nekom srećom kada se radi o ove 3 ekipe. Dakle, realno je da budemo 4. u grupi. Međutim, upravo u mečevima protiv Irana i Egipta nama treba malo sreće. Moguće je da budemo nervozni na tim utakmicama jer je uvek veliko opterećenje kada moraš da pobediš baš neku opdređenu utakmicu. Uz to naši vodeći igrači i te kako umeju da kisknu u važnim mečevima, tj. umeju debelo da podbace. Evo sada garantujem da će u tom Iranu i Egiptu neki igrač da nas iznenadi i da će nam praviti probleme.Imali smo primera iz prošlosti koliko god hoćeš i kada je naša reprezentacija u pitanju a i druge.Već duže vreme nemamo super dominantnog igrača na nekoj poziciji,da ne kažem na 2-3 pozicije. Bez toga nema lakih i rutinskih pobeda.

Nba expert

pre 9 godina

Nisam pratio nasu ligu mnogo osim derbija tako neznam ko je dobar ko zasluzuje i ostalo necu da ulazim u polemiku.Da treba da se vratimo na stare staze treba ali da pobedimo amerikance moramo da igramo njihovu igru na njihov nacin.Oni imaju trenutnu dominaciju i to se pokazalo od 2008 sa 2 zlata na OI i 1 Sp (u turskoj sa tadasnjim B teamom), Ovaj tim sto sad igra je u rangu dreamtima( pa mozda i bolji od dreamtima iz 92 da ne nabrajam ko sve igrao).Ove godine bice oslabljeni nema ni kobija ni lebrona meloa cp3 , dwade.Inace mi nemamo mnogo nba igraca i oni sto imamo sede na klupi.Nba je poznat po unistavanju vrhunskih talenata ne samo nasih igraca vec ih nekih drugih ili te dignu na nivo zveri sto zbog treninga utakmica fizikalije i ostalo.Apsolutni favorit je amerika spanija mi dodje mnogo matora ekipa tako da neznam mislim ako bi mentalno bili spremni i da ne padnu pod pritisak , finale amerika - srbija bi moglo biti realno pa sta bude bude znamo da sto bi amerikanci rekli "Our time is coming see you soon".Pa i drugo mesto bi bio veliki uspeh

Dejan TO

pre 9 godina

Ozbiljan i zahtevan zadatak????!!!!!??, I taj zadatak su dali tebi bez pola sata ne selektorskog vec trenerskog iskustva????????. Da si iole ozbiljan ti bi se ovog posla batalio ali ti ko Miha glavom kroz zid bez obzira na posledice. Jad i beda naseg sporta .

Paja Baksis

pre 9 godina

Ovde je sve korektno receno...ono sto je mozda najveca steta je prakticno povlacenje Savanovica. Steta, uvek je bio pravi smeker na terenu, igrac za odlucujuci sut.

Steta sto ne igra vise, ali mi se cini da posle onog promasenog zicera od Francuske (koji, paradoksalno, na kraju nista nije znacio), nije bio sav svoj.

Dusko, sve najbolje u nastavku karijere!

nevidljivi panter

pre 9 godina

opet greska a de su centri partizana musli gagic paa i milutinov ili kako vec
(qwerty, 01. jul 2014 20:33)

ostali su u pioniru,jos proslavljaju satiranje malog kluba bez tradicije iz stjepana supanca 15a,a djenka naravno sve to snima

Bojan, Kruševac

pre 9 godina

Bezrezervno verujem Saletu. Ne moraju da uzmu medalju odmah. Bitnije je ono što mnogi nisu pročitali izmedju redova. Pozdrav iz Prestonice

polako

pre 9 godina

Vidim da unapred otpisujete neke igrace, ne trcite pred rudu.

Kalinic ce biti u 12 a ne bi me iznenadio ni Bircevic, koji bi bio u 12 i prethodni put da se nije povredio.

*nesa*

pre 9 godina

I jos nesto sto mi nije stalo u komentar dole.
Daj boze da igrace zaobicu povrede, i da svi budu spremni i nas sastav na sp bi trebalo da izgelda ovako :
Plej : Teodosic, Micic, Markovic ( boljih od njih nemamo, Teo i Micic super u napadu, sjajni asistenti, dok Markovic tanak u napadu al kida u odbrani )
Pozicija 2 : Bogdanovic , Nedovic ( prvi sjajn suter i solidan u odbrani , dok drugi, sjajan u tranziciji i prodoru )

pozicija 3 i 4 : Bjelica, Velickovic, Micov, Lucic ( sjajna cetvorka zavahni i u napadu i odbrani , u slucaju da se Lucic ili Micov ne oporave umesto njih Mitrovic )

Centar : Krstic, Raduljica, Stimac ( po meni smo najtanji na ovoj poziciji al uz kolektivnu igru to se da nadomestiti )
ps. stvarno nisam upoznat sa igrama i karatketistikama Kuzmica i Kravica tako da sam stavio Stimca . U ovom sastavu u buducnosti sigurno ima mesta i za Dangubica koji je jako velik potencijal.


Kad pogledam ovaj sastav , ja sam zadovoljan, jer realno mi bolje od ovih igraca ( koji hoce bez ucenjivanja da igraju za Srbiju ) i nemamo , a igraci su jako talentovani i mladu, uz 3,4 iskusnija igraca. UZ stucno vodjenje i Staranje prave atmosfere u okviru ovog kolektiva , tipa onakve kakva postoji u Odbojkaskoj reprezentaicji , ovaj tim u Buducnosti moze mnogo i maximano sam objektivan. mozda taj rezultat nece doci na ovom SP. al za ove igrace treba imati strpljenja jer vrede! Napred Srbija!

Mudrac

pre 9 godina

Nikoga ne zelim da vrijedjam, ali Simonovic u reprezentaciji??? Strasno. Mitrovicu skidam kapu, momak je odlican igrac i reprezentacija ce ga samo "prekaliti", ali Simonovic nema niti jedan kvalitet koji bi opravdao poziv. Da li ga neko "gura" ili je nesto trece u pitanju... ne mogu da kazem. U svakom slucaju novi pocetak i ne ocekujem nista previse. Novi selektor, mladi igraci, u svakom slucaju nasoj legendi Saletu zelim sve najbolje.

*nesa*

pre 9 godina

Za ove sto postavljaju pitanja sto nema ovog,onog na spisku jedno pitanje,Gde Keselj i sa kojim uspehom igra zadnje 3 godine?Erceg i Macvan svojim stavom i odnosom prema reprezentaciji ne zasluzuju ni da budu pozvania to se posebo odnosi na Ercega,o cemu pricam to najbolej znaju oni koji su bar malo u kosarkaskim vodama, jer se zna da tu nema nikakve povrede itd..Kad sam video da je pozvao Savanovica i Jovica udario sam se po celu,al kad sam razmislio,pa pozvani su cisto da popune mesta zbog treninga,jer u Spaniju mogu da odu samo kad bi se 10 igraca povredilo(pu pu).Mada Savanovic ne zasluzjue da primirise reprezentaciji al to nije tema sad.
Jedini mozda kiks,je ne pozivanje Aleksandrova,cisto da mu se da prilika da se pokaze,kad je vec ukazala malo poznatrima Kravicu,i Kuzmicu.Sto se tice Marjanovica ikao je jako dobar momak, i u nekim trenucima koristan, prosto reprezentacija nema vremena da 11 drugih igraca podredjuje jednom igracu i uvezbava sve akcije za njega,jer on samo tako funkcionise + je los u odbrani.Uostalim u kojoj bitnoj utakmici tokom citave sezone je odigrao na nivou?
Jedno zapazanje:Srbija i Grcka su jedine reprezenacije koje igraju bez naturizovanih Amera,Srba,Afrikanaca.I kakva god nam bila reprezetnacija ponosan sam zbog toga. Jer kad gledam Srbiju hocu da se nerviram i radujem potezima SRBA(koliko god me nervirali) nego Amerima,jer reprezentacija nike KLUB!
Puna podrska SALetu DJORDJEVICU u pokusaju da izgradi zdrave temelje ove reprezetacije!

djcXX

pre 9 godina

Tkacenko 2.20 je igrao za SSSR kao i Sabonis i Jugoslavija je pobedjivala SSSR sa tako dominantnim centrima. Mi nikada nismo negovali takav stil kosarke tako da mi je potpuno jasno zasto Bobi ne igra za razliku od navijaca CZFMP. Od Cosica do Divca i Krstica smo imali centre koji nisu spori, tromi vec brzi pokretni, koji vode loptu. Bobi je dobar momak ali je spor i nama nije potreban takav centar jer bi nas razbili sa kontrama. Kada ga udvojis ili izbacis iz reketa on nema funkciju kao centar tako da je potpuno sve jasno, jedino to vama i Radonjicu jos nije.

NIJE TAČNO! JUGOSLAVIJA JE GUBILA OD SSSR U SVIM BITNIM UTAKMICAMA, POSLE MOKINE I KIĆINE GENERACIJE. POGLEDAJTE STATISTIKU NA FIBA SAJTU -MADRID SVETSKO 1986, OLIMPIJADA SEUL 1988, ATINA EVROPSKI ŠAMPIONAT(IGRAO TKAČENKO PROTIV RAĐE, DIVCA, ĐORĐEVIĆA.... U ZAGREBU 1989. SE NISMO DIREKTNO SRELI , A SVE KASNIJE POBEDE SU DOŠLE PROTIV OKRNJENE REPREZENTACIJE KOJA SE VIŠE NIJE ZVALA SSSR VEĆ JE VIŠE LIČILA NA REPREZENTACIJU RUSIJE !

Orao

pre 9 godina

E, svakakvih li komentatora ovde. Vidim, ljudi ne razlikuju između šireg i užeg spiska. Širi spisak služi da bi se reprezentacija kroz treninge i prijateljske utakmice uigrala i zato se tu često nalaze i neki igrači koji možda ne poseduju vrhunski kvalitet ali im se samim pozivom odaje priznanje za dobru sezonu u klubu ili zato što ce u buducnosti biti bitni reprezentativci. Zato se tu i nalaze Simonović ili Birčević ali to ne znači da će oni otici na SP. Ako bude povreda, mozda. Inace ne.
Ali budimo iskreni - ko misli da Erceg ili Savanovic mogu na SP da igraju neku ozbiljniju odbranu protiv Amerikanaca ili Spanaca? Simonovic i Kalinic sigurno nisu prva kosgeterska opcija ali oni nisu ni pozvani zato. Kosevi se ocekuju od Krstica, Teodosica, Bjelice, Nedovica i Bogdanovica. Ostali su tu da ginu u odbrani, da skacu, da istrce kontru. Erceg i Savanovic sigurno nisu neke dominantne figure u tim elementima. Kalinic i Simonovic su tu vrlo, vrlo dobri. Za igrace na niskom krilu su vrlo dobri skakaci, cvrsti, agresivni, jaki u kontri ... Reprezentacija nije spisak pojedinaca vec skup igraca, gde svako ima svoju ulogu. Neko kosi, a neko vodu nosi. Ne mogu svi ono prvo ili svi ovo drugo. To je selektor hteo da kaze nepozivanjem Marjanovica, Ercega ili Macvana. Ne poseduju ono sto ocekuje od igraca, koji bi trebali igrati uz Krleta, Tea, Bogdana i Nemanju.

Kolee

pre 9 godina

Ne znam da li da se smijem ili da placem kad procitam da je Simonovic odlican odbranbeni igrac. Koga je taj covek zaustavio, cuvao je i Bogdanovica u finalnoj seriji, sta da ga nije cuvao Bogdanovic bi dao 60 poena po mecu ovako samo 30? E moj Sale nisi ti jos za selektora...

BOXAS

pre 9 godina

Što se mene tiče košarkaška reprezentacija Srbije MORA da izgleda ovako: Miloš Teodosić, Stefan Marković, Vasilije Micić, Nemanja Nedović, Bogdan Bogdanović, Marko Kešelj, Nemanja Bjelica, Milan Mačvan, Zoran Erceg, Nenad Krstić, Miroslav Raduljica i Boban Marjanovic.. i rezerve Nemanja Dangubić, Vladimir Lučić, Ognjen Kuzmić..!!! NAJBOLJE NA TEREN.. ne ovaj se gubi izmedju pozicija, ovaj ne igra.. ovaj ovo, ovaj ono.. Aleksandre Djordjevicu.. prvi sam bio za tvoj dolazak, iskreno sada sam, posle samo izbacenog spiska, prvi za tvoj odlazak.. !!!!

avidemux

pre 9 godina

Tkacenko 2.20 je igrao za SSSR kao i Sabonis i Jugoslavija je pobedjivala SSSR sa tako dominantnim centrima. Mi nikada nismo negovali takav stil kosarke tako da mi je potpuno jasno zasto Bobi ne igra za razliku od navijaca CZFMP. Od Cosica do Divca i Krstica smo imali centre koji nisu spori, tromi vec brzi pokretni, koji vode loptu. Bobi je dobar momak ali je spor i nama nije potreban takav centar jer bi nas razbili sa kontrama. Kada ga udvojis ili izbacis iz reketa on nema funkciju kao centar tako da je potpuno sve jasno, jedino to vama i Radonjicu jos nije.

Igor

pre 9 godina

Oni koji se pitaju zasto Pavlovica nema samo pokazuju svoje neznanje. Ako ne znas o cemu se radi bolje cuti, ne pljuj po selektoru, siguran sam da bi i ekonom bolje sastavio tim od svih nas ovde zajedno.
Inace Pavlovic se odavno izjasnio da ne zeli da igra ni za Srbiju ni za Crnu Goru.

Dragana

pre 9 godina

Nije tačno da je ovo najbolje što imamo.Kešelj,Aleksandrov,Tepić,Bobi,Paunić,Katić,Savović itd.Zašto ti ljudi nikad da dobiju šansu,a odlični su igrači.Najgore je što savez nema nikakve ambicije,zato se šalju osrednje ekipe da bi eventualno prošli grupu,pa to predstavili kao uspeh,a sve pod maskom podmladjivanja i "koncepcije".Fudbal,rukomet i košarka to rade iz godine u godinu.Kad nema ambicije i visokih ciljeva nema ni uspeha.Žalosno,na niske smo grane pali.

miško

pre 9 godina

Pitajte Mačvana šta mu je Đorđević rekao preko telefona, što ne igra za reprezentaciju. I gde se povređeni Erceg trenutno nalazi.

SAŠA FRANKFURT

pre 9 godina

E moj imenjače, i tebi se Bobi ne uklapa u koncepciju... a neki povredjeni se uklapaju...(Milosavljević je ok, ali Micov?!) a te neke debitante ajd videćemo, ali izgleda borićemo se mi za 6-7 mesto

Deki

pre 9 godina

Zasto savez nije obavio razgovor sa Sasom Pavlovic? Momak se izjasnjava kao srbin, ima nase drzavljanstvo, i da se nelazemo zver je od igraca i mozda posle povratka u nasu kosarku bi imao zelju i da igra na SP. Pored Tea, Krstica i Bogdana, Sale je najjaci igrac. Mislim da je bas na ovom SP mogao da odigra strasnu ulogu, veliki je propust ako se bas nikakav kontakt sa njim nije napravio!

Stevan

pre 9 godina

Pratim kosarku vise od 20 godina, secam se svih onih zlatnih medalja, radosti, dominacije, zemlja kosarke itd. Nije problem ni da se nekad posrne, ako savez radi kvalitetno i spreman je da se uzdigne. Prvi put nakon svih ovih godina uopste me nije briga da li cemo biti 14-ti ili 6-ti...posto vise od toga ne mozemo. Kosarka nam je unistena iz korena, ista bagra kao u fudbalu je usla u savez, rade radi svojih interesa (ili bolje receno ne rade nista) promenili su legendarne plave dresove, novih talenata nemamo, pitam se sta ce biti kad se povuce Teodosic i Krstic? Sutera uopste nemamo (bar ne svetske klase) koji moze imati statistiku 15 poena po mecu i vise. I uopste mi nije jasan ovaj Djordjevic cemu se on to nada?

nele

pre 9 godina

Osrednja ekipa u poredjenju sa drugima ali je ovo najbolje sto imamo. Poznata imena, svi za jednu godinu stariji i sporiji, jedino Bogdanovic donosi novi kvalitet.

O Simonovicu: Uz Tepica i Lazica najbolji odbrambeni igrac u zemlji, jedini koji moze da cuva krilo-sutera, odlicno pomaze u piku,redovno je imao vise skokova od Katica (sto i nije neki problem). Zvezda je bolji rezultat imala kada je bio u igri nego na klupi. Verujem da je to razlog zasto je pozvan, ova ekipa je odbrambeno slaba protiv bekova i krila sutera.

Luka

pre 9 godina

Savanović je dao koliko je mogao za reprezentaciju, i mislim da je vreme da tu razigravamo druge, s obzirom na to da nemamo tim koji bi mogao do četvrtfinala. Marjanović je prespor za bilo koju ekipu sa superbrzim plejom i/ili centrom koji šutira trojke, teško da će on i ubuduće biti u reprezentaciji. Simonović nije smeo da bude ni na najširem spisku nakon sramote u finalu plej-ofa, a realno ni po košarkaškim kvalitetima. Što više mladih, jer grupu svakako nećemo proći - dajte bar da kalimo mladiće.

ne rade mi velika slova na mobu

pre 9 godina

savanovic je odlican igrac i uvek je davao 100% u reprezentaciji. mnogo mi je zao sto nece igrati, kao ni erceg, koji se kao povredio?! ali zato je tu simonovic. cudne odluke djordjevica.

gile bl

pre 9 godina

Simonovic je pozvan kao 5. krilo na ovom spisku jer je Saletu tako lakse da radi sa ekipom da ima na svakoj poziciji 5 igraca.I lakse je kasnije Simonovicu reci da nece ici na prvenstvo nego npr. Keselju ili Paunicu koji bi se sigurno vise nadali pozivu.Zato opusteno,Simonovic je tu samo da popuni broj.

Tamo neko

pre 9 godina

Macvan nema definisanu poziciju, igrac koji moze da igra na tri pozicije....a Simonovic je kao definisan, covek zalutao sa ulicnog basketa u profesionalnu kosarku, i on da bude u reprezentaciji, eto odgovora zasto nam je kosarka srozana na niske grane.....zbog tih nazovimo ih igracima dostojnih reprezentativnog dresa.

malimiloš

pre 9 godina

Đorđević je prvenstveno ime,a onda i znalac u košarci.Neće biti da neće i grešiti,ali će mu malo ko imati pravo i imati mogućnosti bilo šta prigovoriti.Tako i sada.Po njegovim izjavama se vidi da čovek zna šta hoće i deluje baš u tom smeru svojih opredeljenja.Oseća se njegova neopterećenost imenima i koliko se dade zaključiti,u svakoj svojoj izjavi je sasvim jasan,određen i dobronameran.Takav pristup treba samo radovati i očekivati je da će i rezultati dolaziti.

bra nik

pre 9 godina

Ok je spisak, ali mislim da je Milutinov morao biti na spisku, pa neka otpadne. Isto sam mislio i prošle godine. On je mlad, i tek se gradi u centra, a realno gledano, mislim da ima predispozicije da bude drugi Krstić/Peković...

dovla

pre 9 godina

Nije zvao Savanovica jer je star i tim se "okreće budućnosti" ,a sa druge strane dovodi Simonovića koji je veoma mlad i perspektivan igrač,odličan potez.

Milan

pre 9 godina

Pg:Teodosić,Marković,Micić
Sg:Nedović,Bogdanović
Sf:Micov,Lučić
Pf:Bjelica,Veličković(Kravić)
C:Krstić,Raduljica,Kuzmić
Ovako bi trebalo da izgleda naš tim u Španiji koji uz malo sreće može do polufinala ! Srećno momci !
Poruka za kss: Uzmite Nike,Adidas ili Champion opremu koja dolikuje našem timu kakav bre peak !?

coa

pre 9 godina

Sve je to lepo, ali zove povređenog Milosavljevića?! On je odličan igrač, ali ko zna da li će znati da pogodi koš posle duge povrede, prvo testiraj igrače pa onda sudi o njima
(ub40, 1. jul 2014 14:53)

Daj ljudi procitajte sta pise u vestima. Pozivaju Milosavljevica da se oporavlja od svoje povrede sa igracima reprezentacije da oseti atmosferu i da mu bude lakse sto nije sa njima jer je svakako zasluzio mesto svojim igrama. Dobar decko i veliki profesionalac, to kazem kao zvezdas.

Sva podrska Saletu i nasim momcima. Moram da kazem jos jednom svaka cast Teodosicu sto je pored svega spreman da se odazove od prvog dana.

Misula

pre 9 godina

@ub40
Ajde majke ti procitaj tekst pre nego sto prokomentarises i lupis glupost, gde si ti video na bilo kom spisku Dragana Milosavljevica? Procitaj u kom je kontekstu spomenut u ovom ovde tekstu.
Za sam izbor nisam ni sam siguran, valjda on zna sta radi i zasto su neki van a neki ostali na uzem spisku.

ja

pre 9 godina

Velika greska je izostavljanje Tepica. On je prakticno spasio Partizan ove sezone, tako sto je anulirao neznanje centara u skoku i protiv zvezde odlicno sacuvao Dzenkinsa i Blazica. Jako zahvalan igrac, ali sad ili se Sale ne razume, ili mu menadzeri sastavljaju tim, a pre ce biti ovo drugo...za Marjanovica je logicno objasnjenje, a velika je greska tog momka, sto nije dosao u Partizan, Vujosevic bi od njega napravio cudo. Videlo se kako je iskoristio Vranesa, koji sad ne moze da nadje klub u Evropi, a Marjanovic je 100x talentovaniji od njega.

Luka Mitrovic

pre 9 godina

Zao mi je kada cujem da neki igrac nece da igra za nacionalni tim iz nekih smesnih razloga! Njihove primere slede mladji, koji sve cesce odbijaju poziv za reprezentaciju! Razumem i umor i zelju za odmorom, ali verujem da imaju svi vremena da se odmore! I Sale je igrao tu kosarku, znace da sacuva umorne! Verujem u ovaj tim!!!

drmr

pre 9 godina

Sa ovim spiskom, naš plasman zavisiće od toga da li će igrati Lučić i Micov.

1.Teodosić, Micić, Marković
2.Bogdanovi,Nedović
3.Lučić, Micov
4.Bjelica, Mitrović(Veličković, Kravić)
5.Krstić, Raduljica, Kuzmić(Štimac)

Ako ne budu mogli, Micov i Lučić, možemo da se oprostimo od uopšte nadanja za nekom medaljom, sa njima jedna dobra ekipa.

bra nik

pre 9 godina

Ok je spisak, ali mislim da je Milutinov morao biti na spisku, pa neka otpadne. Isto sam mislio i prošle godine. On je mlad, i tek se gradi u centra, a realno gledano, mislim da ima predispozicije da bude drugi Krstić/Peković...

ub40

pre 9 godina

Sve je to lepo, ali zove povređenog Milosavljevića?! On je odličan igrač, ali ko zna da li će znati da pogodi koš posle duge povrede, prvo testiraj igrače pa onda sudi o njima

Tamo neko

pre 9 godina

Macvan nema definisanu poziciju, igrac koji moze da igra na tri pozicije....a Simonovic je kao definisan, covek zalutao sa ulicnog basketa u profesionalnu kosarku, i on da bude u reprezentaciji, eto odgovora zasto nam je kosarka srozana na niske grane.....zbog tih nazovimo ih igracima dostojnih reprezentativnog dresa.

dovla

pre 9 godina

Nije zvao Savanovica jer je star i tim se "okreće budućnosti" ,a sa druge strane dovodi Simonovića koji je veoma mlad i perspektivan igrač,odličan potez.

coa

pre 9 godina

Sve je to lepo, ali zove povređenog Milosavljevića?! On je odličan igrač, ali ko zna da li će znati da pogodi koš posle duge povrede, prvo testiraj igrače pa onda sudi o njima
(ub40, 1. jul 2014 14:53)

Daj ljudi procitajte sta pise u vestima. Pozivaju Milosavljevica da se oporavlja od svoje povrede sa igracima reprezentacije da oseti atmosferu i da mu bude lakse sto nije sa njima jer je svakako zasluzio mesto svojim igrama. Dobar decko i veliki profesionalac, to kazem kao zvezdas.

Sva podrska Saletu i nasim momcima. Moram da kazem jos jednom svaka cast Teodosicu sto je pored svega spreman da se odazove od prvog dana.

drmr

pre 9 godina

Sa ovim spiskom, naš plasman zavisiće od toga da li će igrati Lučić i Micov.

1.Teodosić, Micić, Marković
2.Bogdanovi,Nedović
3.Lučić, Micov
4.Bjelica, Mitrović(Veličković, Kravić)
5.Krstić, Raduljica, Kuzmić(Štimac)

Ako ne budu mogli, Micov i Lučić, možemo da se oprostimo od uopšte nadanja za nekom medaljom, sa njima jedna dobra ekipa.

Milan

pre 9 godina

Pg:Teodosić,Marković,Micić
Sg:Nedović,Bogdanović
Sf:Micov,Lučić
Pf:Bjelica,Veličković(Kravić)
C:Krstić,Raduljica,Kuzmić
Ovako bi trebalo da izgleda naš tim u Španiji koji uz malo sreće može do polufinala ! Srećno momci !
Poruka za kss: Uzmite Nike,Adidas ili Champion opremu koja dolikuje našem timu kakav bre peak !?

gile bl

pre 9 godina

Simonovic je pozvan kao 5. krilo na ovom spisku jer je Saletu tako lakse da radi sa ekipom da ima na svakoj poziciji 5 igraca.I lakse je kasnije Simonovicu reci da nece ici na prvenstvo nego npr. Keselju ili Paunicu koji bi se sigurno vise nadali pozivu.Zato opusteno,Simonovic je tu samo da popuni broj.

malimiloš

pre 9 godina

Đorđević je prvenstveno ime,a onda i znalac u košarci.Neće biti da neće i grešiti,ali će mu malo ko imati pravo i imati mogućnosti bilo šta prigovoriti.Tako i sada.Po njegovim izjavama se vidi da čovek zna šta hoće i deluje baš u tom smeru svojih opredeljenja.Oseća se njegova neopterećenost imenima i koliko se dade zaključiti,u svakoj svojoj izjavi je sasvim jasan,određen i dobronameran.Takav pristup treba samo radovati i očekivati je da će i rezultati dolaziti.

*nesa*

pre 9 godina

Za ove sto postavljaju pitanja sto nema ovog,onog na spisku jedno pitanje,Gde Keselj i sa kojim uspehom igra zadnje 3 godine?Erceg i Macvan svojim stavom i odnosom prema reprezentaciji ne zasluzuju ni da budu pozvania to se posebo odnosi na Ercega,o cemu pricam to najbolej znaju oni koji su bar malo u kosarkaskim vodama, jer se zna da tu nema nikakve povrede itd..Kad sam video da je pozvao Savanovica i Jovica udario sam se po celu,al kad sam razmislio,pa pozvani su cisto da popune mesta zbog treninga,jer u Spaniju mogu da odu samo kad bi se 10 igraca povredilo(pu pu).Mada Savanovic ne zasluzjue da primirise reprezentaciji al to nije tema sad.
Jedini mozda kiks,je ne pozivanje Aleksandrova,cisto da mu se da prilika da se pokaze,kad je vec ukazala malo poznatrima Kravicu,i Kuzmicu.Sto se tice Marjanovica ikao je jako dobar momak, i u nekim trenucima koristan, prosto reprezentacija nema vremena da 11 drugih igraca podredjuje jednom igracu i uvezbava sve akcije za njega,jer on samo tako funkcionise + je los u odbrani.Uostalim u kojoj bitnoj utakmici tokom citave sezone je odigrao na nivou?
Jedno zapazanje:Srbija i Grcka su jedine reprezenacije koje igraju bez naturizovanih Amera,Srba,Afrikanaca.I kakva god nam bila reprezetnacija ponosan sam zbog toga. Jer kad gledam Srbiju hocu da se nerviram i radujem potezima SRBA(koliko god me nervirali) nego Amerima,jer reprezentacija nike KLUB!
Puna podrska SALetu DJORDJEVICU u pokusaju da izgradi zdrave temelje ove reprezetacije!

ja

pre 9 godina

Velika greska je izostavljanje Tepica. On je prakticno spasio Partizan ove sezone, tako sto je anulirao neznanje centara u skoku i protiv zvezde odlicno sacuvao Dzenkinsa i Blazica. Jako zahvalan igrac, ali sad ili se Sale ne razume, ili mu menadzeri sastavljaju tim, a pre ce biti ovo drugo...za Marjanovica je logicno objasnjenje, a velika je greska tog momka, sto nije dosao u Partizan, Vujosevic bi od njega napravio cudo. Videlo se kako je iskoristio Vranesa, koji sad ne moze da nadje klub u Evropi, a Marjanovic je 100x talentovaniji od njega.

miško

pre 9 godina

Pitajte Mačvana šta mu je Đorđević rekao preko telefona, što ne igra za reprezentaciju. I gde se povređeni Erceg trenutno nalazi.

Paja Baksis

pre 9 godina

Ovde je sve korektno receno...ono sto je mozda najveca steta je prakticno povlacenje Savanovica. Steta, uvek je bio pravi smeker na terenu, igrac za odlucujuci sut.

Steta sto ne igra vise, ali mi se cini da posle onog promasenog zicera od Francuske (koji, paradoksalno, na kraju nista nije znacio), nije bio sav svoj.

Dusko, sve najbolje u nastavku karijere!

Igor

pre 9 godina

Oni koji se pitaju zasto Pavlovica nema samo pokazuju svoje neznanje. Ako ne znas o cemu se radi bolje cuti, ne pljuj po selektoru, siguran sam da bi i ekonom bolje sastavio tim od svih nas ovde zajedno.
Inace Pavlovic se odavno izjasnio da ne zeli da igra ni za Srbiju ni za Crnu Goru.

Mudrac

pre 9 godina

Nikoga ne zelim da vrijedjam, ali Simonovic u reprezentaciji??? Strasno. Mitrovicu skidam kapu, momak je odlican igrac i reprezentacija ce ga samo "prekaliti", ali Simonovic nema niti jedan kvalitet koji bi opravdao poziv. Da li ga neko "gura" ili je nesto trece u pitanju... ne mogu da kazem. U svakom slucaju novi pocetak i ne ocekujem nista previse. Novi selektor, mladi igraci, u svakom slucaju nasoj legendi Saletu zelim sve najbolje.

ne rade mi velika slova na mobu

pre 9 godina

savanovic je odlican igrac i uvek je davao 100% u reprezentaciji. mnogo mi je zao sto nece igrati, kao ni erceg, koji se kao povredio?! ali zato je tu simonovic. cudne odluke djordjevica.

Misula

pre 9 godina

@ub40
Ajde majke ti procitaj tekst pre nego sto prokomentarises i lupis glupost, gde si ti video na bilo kom spisku Dragana Milosavljevica? Procitaj u kom je kontekstu spomenut u ovom ovde tekstu.
Za sam izbor nisam ni sam siguran, valjda on zna sta radi i zasto su neki van a neki ostali na uzem spisku.

Deki

pre 9 godina

Zasto savez nije obavio razgovor sa Sasom Pavlovic? Momak se izjasnjava kao srbin, ima nase drzavljanstvo, i da se nelazemo zver je od igraca i mozda posle povratka u nasu kosarku bi imao zelju i da igra na SP. Pored Tea, Krstica i Bogdana, Sale je najjaci igrac. Mislim da je bas na ovom SP mogao da odigra strasnu ulogu, veliki je propust ako se bas nikakav kontakt sa njim nije napravio!

nevidljivi panter

pre 9 godina

opet greska a de su centri partizana musli gagic paa i milutinov ili kako vec
(qwerty, 01. jul 2014 20:33)

ostali su u pioniru,jos proslavljaju satiranje malog kluba bez tradicije iz stjepana supanca 15a,a djenka naravno sve to snima

Luka Mitrovic

pre 9 godina

Zao mi je kada cujem da neki igrac nece da igra za nacionalni tim iz nekih smesnih razloga! Njihove primere slede mladji, koji sve cesce odbijaju poziv za reprezentaciju! Razumem i umor i zelju za odmorom, ali verujem da imaju svi vremena da se odmore! I Sale je igrao tu kosarku, znace da sacuva umorne! Verujem u ovaj tim!!!

*nesa*

pre 9 godina

I jos nesto sto mi nije stalo u komentar dole.
Daj boze da igrace zaobicu povrede, i da svi budu spremni i nas sastav na sp bi trebalo da izgelda ovako :
Plej : Teodosic, Micic, Markovic ( boljih od njih nemamo, Teo i Micic super u napadu, sjajni asistenti, dok Markovic tanak u napadu al kida u odbrani )
Pozicija 2 : Bogdanovic , Nedovic ( prvi sjajn suter i solidan u odbrani , dok drugi, sjajan u tranziciji i prodoru )

pozicija 3 i 4 : Bjelica, Velickovic, Micov, Lucic ( sjajna cetvorka zavahni i u napadu i odbrani , u slucaju da se Lucic ili Micov ne oporave umesto njih Mitrovic )

Centar : Krstic, Raduljica, Stimac ( po meni smo najtanji na ovoj poziciji al uz kolektivnu igru to se da nadomestiti )
ps. stvarno nisam upoznat sa igrama i karatketistikama Kuzmica i Kravica tako da sam stavio Stimca . U ovom sastavu u buducnosti sigurno ima mesta i za Dangubica koji je jako velik potencijal.


Kad pogledam ovaj sastav , ja sam zadovoljan, jer realno mi bolje od ovih igraca ( koji hoce bez ucenjivanja da igraju za Srbiju ) i nemamo , a igraci su jako talentovani i mladu, uz 3,4 iskusnija igraca. UZ stucno vodjenje i Staranje prave atmosfere u okviru ovog kolektiva , tipa onakve kakva postoji u Odbojkaskoj reprezentaicji , ovaj tim u Buducnosti moze mnogo i maximano sam objektivan. mozda taj rezultat nece doci na ovom SP. al za ove igrace treba imati strpljenja jer vrede! Napred Srbija!

Bojan, Kruševac

pre 9 godina

Bezrezervno verujem Saletu. Ne moraju da uzmu medalju odmah. Bitnije je ono što mnogi nisu pročitali izmedju redova. Pozdrav iz Prestonice

nele

pre 9 godina

Osrednja ekipa u poredjenju sa drugima ali je ovo najbolje sto imamo. Poznata imena, svi za jednu godinu stariji i sporiji, jedino Bogdanovic donosi novi kvalitet.

O Simonovicu: Uz Tepica i Lazica najbolji odbrambeni igrac u zemlji, jedini koji moze da cuva krilo-sutera, odlicno pomaze u piku,redovno je imao vise skokova od Katica (sto i nije neki problem). Zvezda je bolji rezultat imala kada je bio u igri nego na klupi. Verujem da je to razlog zasto je pozvan, ova ekipa je odbrambeno slaba protiv bekova i krila sutera.

Orao

pre 9 godina

E, svakakvih li komentatora ovde. Vidim, ljudi ne razlikuju između šireg i užeg spiska. Širi spisak služi da bi se reprezentacija kroz treninge i prijateljske utakmice uigrala i zato se tu često nalaze i neki igrači koji možda ne poseduju vrhunski kvalitet ali im se samim pozivom odaje priznanje za dobru sezonu u klubu ili zato što ce u buducnosti biti bitni reprezentativci. Zato se tu i nalaze Simonović ili Birčević ali to ne znači da će oni otici na SP. Ako bude povreda, mozda. Inace ne.
Ali budimo iskreni - ko misli da Erceg ili Savanovic mogu na SP da igraju neku ozbiljniju odbranu protiv Amerikanaca ili Spanaca? Simonovic i Kalinic sigurno nisu prva kosgeterska opcija ali oni nisu ni pozvani zato. Kosevi se ocekuju od Krstica, Teodosica, Bjelice, Nedovica i Bogdanovica. Ostali su tu da ginu u odbrani, da skacu, da istrce kontru. Erceg i Savanovic sigurno nisu neke dominantne figure u tim elementima. Kalinic i Simonovic su tu vrlo, vrlo dobri. Za igrace na niskom krilu su vrlo dobri skakaci, cvrsti, agresivni, jaki u kontri ... Reprezentacija nije spisak pojedinaca vec skup igraca, gde svako ima svoju ulogu. Neko kosi, a neko vodu nosi. Ne mogu svi ono prvo ili svi ovo drugo. To je selektor hteo da kaze nepozivanjem Marjanovica, Ercega ili Macvana. Ne poseduju ono sto ocekuje od igraca, koji bi trebali igrati uz Krleta, Tea, Bogdana i Nemanju.

Kreni ti od osnovne stvari

pre 9 godina

Sale, sto se mene tice briga me za Savanovica, Macvana, Bobija... Ono sto bi ja zeleo i sto je jako vazno da bi se vratili u borbe za medalje je da nam vratis atmosferu u reprezentaciju kakva je bila kad si ti igrao u njoj. Hocu da vidim kad neko da kos da skoci cela ekipa sa klupe, kad neko padne da mu pritrce da mu daju ruku da se pridigne. Necu klanove, necu petorku na parketu u kojoj neko nekom nece da doda loptu itd... Svaki los rezultat na ovom SP bi ti oprostio i pruzio bi ti podrsku za dalje akcije ako ovog leta vratis tu atmosferu.

avidemux

pre 9 godina

Tkacenko 2.20 je igrao za SSSR kao i Sabonis i Jugoslavija je pobedjivala SSSR sa tako dominantnim centrima. Mi nikada nismo negovali takav stil kosarke tako da mi je potpuno jasno zasto Bobi ne igra za razliku od navijaca CZFMP. Od Cosica do Divca i Krstica smo imali centre koji nisu spori, tromi vec brzi pokretni, koji vode loptu. Bobi je dobar momak ali je spor i nama nije potreban takav centar jer bi nas razbili sa kontrama. Kada ga udvojis ili izbacis iz reketa on nema funkciju kao centar tako da je potpuno sve jasno, jedino to vama i Radonjicu jos nije.

Stevan

pre 9 godina

Pratim kosarku vise od 20 godina, secam se svih onih zlatnih medalja, radosti, dominacije, zemlja kosarke itd. Nije problem ni da se nekad posrne, ako savez radi kvalitetno i spreman je da se uzdigne. Prvi put nakon svih ovih godina uopste me nije briga da li cemo biti 14-ti ili 6-ti...posto vise od toga ne mozemo. Kosarka nam je unistena iz korena, ista bagra kao u fudbalu je usla u savez, rade radi svojih interesa (ili bolje receno ne rade nista) promenili su legendarne plave dresove, novih talenata nemamo, pitam se sta ce biti kad se povuce Teodosic i Krstic? Sutera uopste nemamo (bar ne svetske klase) koji moze imati statistiku 15 poena po mecu i vise. I uopste mi nije jasan ovaj Djordjevic cemu se on to nada?

ub40

pre 9 godina

Sve je to lepo, ali zove povređenog Milosavljevića?! On je odličan igrač, ali ko zna da li će znati da pogodi koš posle duge povrede, prvo testiraj igrače pa onda sudi o njima

Kolee

pre 9 godina

Ne znam da li da se smijem ili da placem kad procitam da je Simonovic odlican odbranbeni igrac. Koga je taj covek zaustavio, cuvao je i Bogdanovica u finalnoj seriji, sta da ga nije cuvao Bogdanovic bi dao 60 poena po mecu ovako samo 30? E moj Sale nisi ti jos za selektora...

bra nik

pre 9 godina

Ok je spisak, ali mislim da je Milutinov morao biti na spisku, pa neka otpadne. Isto sam mislio i prošle godine. On je mlad, i tek se gradi u centra, a realno gledano, mislim da ima predispozicije da bude drugi Krstić/Peković...

Dejan TO

pre 9 godina

Ozbiljan i zahtevan zadatak????!!!!!??, I taj zadatak su dali tebi bez pola sata ne selektorskog vec trenerskog iskustva????????. Da si iole ozbiljan ti bi se ovog posla batalio ali ti ko Miha glavom kroz zid bez obzira na posledice. Jad i beda naseg sporta .

Luka

pre 9 godina

Savanović je dao koliko je mogao za reprezentaciju, i mislim da je vreme da tu razigravamo druge, s obzirom na to da nemamo tim koji bi mogao do četvrtfinala. Marjanović je prespor za bilo koju ekipu sa superbrzim plejom i/ili centrom koji šutira trojke, teško da će on i ubuduće biti u reprezentaciji. Simonović nije smeo da bude ni na najširem spisku nakon sramote u finalu plej-ofa, a realno ni po košarkaškim kvalitetima. Što više mladih, jer grupu svakako nećemo proći - dajte bar da kalimo mladiće.

VR74

pre 9 godina

zbog simonovica i one sramote sa peharom mene reprezentacija ne zanima!
(grobar, 1. jul 2014 16:31)

Veća sramota je kad izjaviš da razmišljaš da li da igraš za Srbiju!

djcXX

pre 9 godina

Tkacenko 2.20 je igrao za SSSR kao i Sabonis i Jugoslavija je pobedjivala SSSR sa tako dominantnim centrima. Mi nikada nismo negovali takav stil kosarke tako da mi je potpuno jasno zasto Bobi ne igra za razliku od navijaca CZFMP. Od Cosica do Divca i Krstica smo imali centre koji nisu spori, tromi vec brzi pokretni, koji vode loptu. Bobi je dobar momak ali je spor i nama nije potreban takav centar jer bi nas razbili sa kontrama. Kada ga udvojis ili izbacis iz reketa on nema funkciju kao centar tako da je potpuno sve jasno, jedino to vama i Radonjicu jos nije.

NIJE TAČNO! JUGOSLAVIJA JE GUBILA OD SSSR U SVIM BITNIM UTAKMICAMA, POSLE MOKINE I KIĆINE GENERACIJE. POGLEDAJTE STATISTIKU NA FIBA SAJTU -MADRID SVETSKO 1986, OLIMPIJADA SEUL 1988, ATINA EVROPSKI ŠAMPIONAT(IGRAO TKAČENKO PROTIV RAĐE, DIVCA, ĐORĐEVIĆA.... U ZAGREBU 1989. SE NISMO DIREKTNO SRELI , A SVE KASNIJE POBEDE SU DOŠLE PROTIV OKRNJENE REPREZENTACIJE KOJA SE VIŠE NIJE ZVALA SSSR VEĆ JE VIŠE LIČILA NA REPREZENTACIJU RUSIJE !

SAŠA FRANKFURT

pre 9 godina

E moj imenjače, i tebi se Bobi ne uklapa u koncepciju... a neki povredjeni se uklapaju...(Milosavljević je ok, ali Micov?!) a te neke debitante ajd videćemo, ali izgleda borićemo se mi za 6-7 mesto

Dule

pre 9 godina

Nije mi jasno zašto forsira ove likove iz Radničkog? Pa da ti igrači nešto valjaju ne bi igrali za takvu krš ekipu kao što je Radnički. Ko je bre taj Jović uopšte? Ko da je Muta pravio spisak... Faliće nam Savanović i Erceg definitivno, pogotovo Erceg, sad smo slabi na poziciji 4. Ako ne budu igrali Lučić i Micov, bićemo slabi i na poziciji 3.

bra nik

pre 9 godina

Ok je spisak, ali mislim da je Milutinov morao biti na spisku, pa neka otpadne. Isto sam mislio i prošle godine. On je mlad, i tek se gradi u centra, a realno gledano, mislim da ima predispozicije da bude drugi Krstić/Peković...

srbijaaaa

pre 9 godina

Spisak je dobar. Steta sto je Erceg povredjen, ostali su nemaju dovoljno kvaliteta. Problem moze da nastane ako odustanu Micov I Lucic, jer u tom slucaju pozivanje Simonovica predstavlja problem. Ako oni budu igrali onda on sigurno otpada. Kvalitetnije alternative su sigurno Paunic pa I Keselj.

Analiticar

pre 9 godina

Sad se svi lozimo u stilu: sto je zvao ovog a nije onog.
Realno, mi nismo vise kosarkaska velesila jer ni jedan od igraca nije kalibar Divca, Saleta, Pedje x 2 i sl.
S toga, sto neko rece, nek bar Sale vrati taj poznati timski duh i dobru atmosferu i meni je to dovoljno za pocetak a svejedno je dal cemo biti 6. ili 16.

nevidljivi panter

pre 9 godina

Koliko frustriranih navijaca CZ telekom,procitajte naslov pa komentarisite,zasto pominjete Bogdana.....?
(nik sloter, 02. jul 2014 11:03)

zato sto ih je napunio kao limenke,i ne mogu jos da se povrate

Dragana

pre 9 godina

Nije tačno da je ovo najbolje što imamo.Kešelj,Aleksandrov,Tepić,Bobi,Paunić,Katić,Savović itd.Zašto ti ljudi nikad da dobiju šansu,a odlični su igrači.Najgore je što savez nema nikakve ambicije,zato se šalju osrednje ekipe da bi eventualno prošli grupu,pa to predstavili kao uspeh,a sve pod maskom podmladjivanja i "koncepcije".Fudbal,rukomet i košarka to rade iz godine u godinu.Kad nema ambicije i visokih ciljeva nema ni uspeha.Žalosno,na niske smo grane pali.

Spuzva Bob Kockaste Hlace

pre 9 godina

Recept iz fudbala se prepisuje i u kosarci, menadzeri odredjuju tim, a za selektora biraju marginalne likove ili ljude kojima treba novac kao sto je Djordjevic (navodno u dugovima)...

I.N.A.T

pre 9 godina

Sale brate imaš svu podršku normalnih ljubitelja košarke u Srbiji.
ne obraćaj pažnju na ova cigansko- grobarska prepucavanja, bidni iznad toga.
a to što nemaš trenerskog iskustva? pa ni Duda ivković nije postigao veći uspeh sa pposlednjom selekcijom iako je trener 200 godina.
i povedi bobija marjanovića, on ti je jedini pravi centar, zajebi ove klince....

BOXAS

pre 9 godina

Što se mene tiče košarkaška reprezentacija Srbije MORA da izgleda ovako: Miloš Teodosić, Stefan Marković, Vasilije Micić, Nemanja Nedović, Bogdan Bogdanović, Marko Kešelj, Nemanja Bjelica, Milan Mačvan, Zoran Erceg, Nenad Krstić, Miroslav Raduljica i Boban Marjanovic.. i rezerve Nemanja Dangubić, Vladimir Lučić, Ognjen Kuzmić..!!! NAJBOLJE NA TEREN.. ne ovaj se gubi izmedju pozicija, ovaj ne igra.. ovaj ovo, ovaj ono.. Aleksandre Djordjevicu.. prvi sam bio za tvoj dolazak, iskreno sada sam, posle samo izbacenog spiska, prvi za tvoj odlazak.. !!!!

peca

pre 9 godina

(kinez, 2. jul 2014 07:16)

To je vec tvoj problem, ja to ne bih nikada menjao. Fudbaleri su prava slika o nama, kosarkase ne zasluzujemo. Ovo je parafraziranje Duska Radovica. Sada se ovi novi politicari trude da i kosarkase svedu na njihovu meru, ali valjda Sale nece to dozvoliti.

uvek Zvezda

pre 9 godina

@nevidljivi panter
Ako je toliko mali sto se toliko lozite ? Sto toliko slavite?Sto povlacite ekipu sa terena? Sto vam je potrebno da Bogdanovic u seriji sutira 43 bacanja a Zvezda ukupno 57? Pa vi ste institucija, vi to sve mozete zatvorenih ociju...
Samo jos jedno pitanje, jel Bogdanovic razmislio o tome da li ce igrati za reprezentaciju ili se to sada zbog titule podrazumeva? U svakom slucaju, Saletu puna podrska bez obzira na to ko igra za reprezentaciju jer je to nasa reprezentacija a Sale ce kao i svi pre njega, sa stitom ili na njemu.Nadam se da ce biti ono prvo a iako bude ono drugo, Boze moj...covek je toliko dao kosarci i reprezentaciji da ima pravo i na kiks...

Srdjan Bg

pre 9 godina

Bobi je trebao da bude tu,slabi smo na centarskoj poziciji,a uz pravog trenera i pravi rad Bobi je mogao da bude dominatan centar u bliskoj buducnosti.

sakupljam minuse

pre 9 godina

Postujem i cenim Saleta, veliki sam Grobar, sta je dao Partizanu i Srbiji mozda nije niko nikada, ali kad cujem podmladjivanje tima najezim se. Ta novina je uvedena kao alibi za rezultate jer mi podmadjujemo tim vec 5 godina tj.od kad je Dusan Ivkovic preuzeo reprezentaciju pred EP 2009 god u Poljskoj. Gde su ti igraci koji su 2009 podmadjeni, pa SP 2010 u Turskoj, pa 2011 EP u litvaniji, pa EP 2013 u Sloveniji. ovo je peto veliko takmicenje....

polako

pre 9 godina

Vidim da unapred otpisujete neke igrace, ne trcite pred rudu.

Kalinic ce biti u 12 a ne bi me iznenadio ni Bircevic, koji bi bio u 12 i prethodni put da se nije povredio.

Ko razume...

pre 9 godina

@ A što Kešelja nema ni na širem spisku?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (kreeg, 1. jul 2014 19:28),
zato sto "pakleno" trenira na zelenom terenu,kad padne mrak pa do pred zoru,valjda mu smetaju ove vrucine...

NemanjaVac8

pre 9 godina

Pg:Teodosić,Marković,Micić
Sg:Nedović,Bogdanović
Sf:Micov,Lučić
Pf:Bjelica,Veličković(Kravić)
C:Krstić,Raduljica,Kuzmić
Ovako bi trebalo da izgleda naš tim u Španiji koji uz malo sreće može do polufinala ! Srećno momci !
Poruka za kss: Uzmite Nike,Adidas ili Champion opremu koja dolikuje našem timu kakav bre peak !?
(Milan, 1. jul 2014 15:35)
...
Uz malo sreće mi možda prođemo grupu. Evo kako. Protiv Španije, Francuske i Brazila mi maltene nemamo šta da tražimo. Mogu oni da kiksnu, ili da nekome od njih bude utakmica manje bitna pa da ne odigraju maksimalno, ili da šteluju neko mesto koje im više odgovara isl. To bi ja nazvao nekom srećom kada se radi o ove 3 ekipe. Dakle, realno je da budemo 4. u grupi. Međutim, upravo u mečevima protiv Irana i Egipta nama treba malo sreće. Moguće je da budemo nervozni na tim utakmicama jer je uvek veliko opterećenje kada moraš da pobediš baš neku opdređenu utakmicu. Uz to naši vodeći igrači i te kako umeju da kisknu u važnim mečevima, tj. umeju debelo da podbace. Evo sada garantujem da će u tom Iranu i Egiptu neki igrač da nas iznenadi i da će nam praviti probleme.Imali smo primera iz prošlosti koliko god hoćeš i kada je naša reprezentacija u pitanju a i druge.Već duže vreme nemamo super dominantnog igrača na nekoj poziciji,da ne kažem na 2-3 pozicije. Bez toga nema lakih i rutinskih pobeda.

uvek Zvezda

pre 9 godina

@nik sloter
Nije u pitanju frustriranost vec pitanje koje se samo po sebi namece kada se zna sta je covek izjavio. E sad drugo je pitanje da li mu je neko drugi rekao sta da kaze ali dobro to sad nije bitno..Sem toga, njegovo ucesce ima mnogo veze sa tim koji su nasi ciljevi na prvenstvu jer je decko odlican igrac i ja mu zaista najiskrenije zelim uspesnu karijeru i da ga povrede mimoidju koliko god je to moguce. Dakle, na stranu navijacke podele i sta je bilo, puno srece reprezentaciji....

Nba expert

pre 9 godina

Nisam pratio nasu ligu mnogo osim derbija tako neznam ko je dobar ko zasluzuje i ostalo necu da ulazim u polemiku.Da treba da se vratimo na stare staze treba ali da pobedimo amerikance moramo da igramo njihovu igru na njihov nacin.Oni imaju trenutnu dominaciju i to se pokazalo od 2008 sa 2 zlata na OI i 1 Sp (u turskoj sa tadasnjim B teamom), Ovaj tim sto sad igra je u rangu dreamtima( pa mozda i bolji od dreamtima iz 92 da ne nabrajam ko sve igrao).Ove godine bice oslabljeni nema ni kobija ni lebrona meloa cp3 , dwade.Inace mi nemamo mnogo nba igraca i oni sto imamo sede na klupi.Nba je poznat po unistavanju vrhunskih talenata ne samo nasih igraca vec ih nekih drugih ili te dignu na nivo zveri sto zbog treninga utakmica fizikalije i ostalo.Apsolutni favorit je amerika spanija mi dodje mnogo matora ekipa tako da neznam mislim ako bi mentalno bili spremni i da ne padnu pod pritisak , finale amerika - srbija bi moglo biti realno pa sta bude bude znamo da sto bi amerikanci rekli "Our time is coming see you soon".Pa i drugo mesto bi bio veliki uspeh

Banezi

pre 9 godina

Meni bi igrali Markovic, Micic, Bogdanovic, Teodosic, Nedovic, Milosavljevic, Lucic, Bjelica, Micov, Macvan, Krstic i Raduljica.

plači

pre 9 godina

Ne znam da li da se smijem ili da placem kad procitam da je Simonovic odlican odbranbeni igrac. Koga je taj covek zaustavio, cuvao je i Bogdanovica u finalnoj seriji, sta da ga nije cuvao Bogdanovic bi dao 60 poena po mecu ovako samo 30? E moj Sale nisi ti jos za selektora...
(Kolee, 1. jul 2014 20:19)

Simonović je odličan odbrambeni igrač,a ti plači ili se smej...sam odluči

lesa

pre 9 godina

Marjanovic je trebao da bude kao treci centar , mvp nase lige, mvp kola evro lige,niko nije imao ovako superioran index korisnosti , bitno da je dobar covek pa mozete sa njim kako hocete , od radonjica pa evo sad i djordjevic!!

ub40

pre 9 godina

Sve je to lepo, ali zove povređenog Milosavljevića?! On je odličan igrač, ali ko zna da li će znati da pogodi koš posle duge povrede, prvo testiraj igrače pa onda sudi o njima

ja

pre 9 godina

Velika greska je izostavljanje Tepica. On je prakticno spasio Partizan ove sezone, tako sto je anulirao neznanje centara u skoku i protiv zvezde odlicno sacuvao Dzenkinsa i Blazica. Jako zahvalan igrac, ali sad ili se Sale ne razume, ili mu menadzeri sastavljaju tim, a pre ce biti ovo drugo...za Marjanovica je logicno objasnjenje, a velika je greska tog momka, sto nije dosao u Partizan, Vujosevic bi od njega napravio cudo. Videlo se kako je iskoristio Vranesa, koji sad ne moze da nadje klub u Evropi, a Marjanovic je 100x talentovaniji od njega.

Tamo neko

pre 9 godina

Macvan nema definisanu poziciju, igrac koji moze da igra na tri pozicije....a Simonovic je kao definisan, covek zalutao sa ulicnog basketa u profesionalnu kosarku, i on da bude u reprezentaciji, eto odgovora zasto nam je kosarka srozana na niske grane.....zbog tih nazovimo ih igracima dostojnih reprezentativnog dresa.

BOXAS

pre 9 godina

Što se mene tiče košarkaška reprezentacija Srbije MORA da izgleda ovako: Miloš Teodosić, Stefan Marković, Vasilije Micić, Nemanja Nedović, Bogdan Bogdanović, Marko Kešelj, Nemanja Bjelica, Milan Mačvan, Zoran Erceg, Nenad Krstić, Miroslav Raduljica i Boban Marjanovic.. i rezerve Nemanja Dangubić, Vladimir Lučić, Ognjen Kuzmić..!!! NAJBOLJE NA TEREN.. ne ovaj se gubi izmedju pozicija, ovaj ne igra.. ovaj ovo, ovaj ono.. Aleksandre Djordjevicu.. prvi sam bio za tvoj dolazak, iskreno sada sam, posle samo izbacenog spiska, prvi za tvoj odlazak.. !!!!

bra nik

pre 9 godina

Ok je spisak, ali mislim da je Milutinov morao biti na spisku, pa neka otpadne. Isto sam mislio i prošle godine. On je mlad, i tek se gradi u centra, a realno gledano, mislim da ima predispozicije da bude drugi Krstić/Peković...

bra nik

pre 9 godina

Ok je spisak, ali mislim da je Milutinov morao biti na spisku, pa neka otpadne. Isto sam mislio i prošle godine. On je mlad, i tek se gradi u centra, a realno gledano, mislim da ima predispozicije da bude drugi Krstić/Peković...

Dejan TO

pre 9 godina

Ozbiljan i zahtevan zadatak????!!!!!??, I taj zadatak su dali tebi bez pola sata ne selektorskog vec trenerskog iskustva????????. Da si iole ozbiljan ti bi se ovog posla batalio ali ti ko Miha glavom kroz zid bez obzira na posledice. Jad i beda naseg sporta .

Stevan

pre 9 godina

Pratim kosarku vise od 20 godina, secam se svih onih zlatnih medalja, radosti, dominacije, zemlja kosarke itd. Nije problem ni da se nekad posrne, ako savez radi kvalitetno i spreman je da se uzdigne. Prvi put nakon svih ovih godina uopste me nije briga da li cemo biti 14-ti ili 6-ti...posto vise od toga ne mozemo. Kosarka nam je unistena iz korena, ista bagra kao u fudbalu je usla u savez, rade radi svojih interesa (ili bolje receno ne rade nista) promenili su legendarne plave dresove, novih talenata nemamo, pitam se sta ce biti kad se povuce Teodosic i Krstic? Sutera uopste nemamo (bar ne svetske klase) koji moze imati statistiku 15 poena po mecu i vise. I uopste mi nije jasan ovaj Djordjevic cemu se on to nada?

SAŠA FRANKFURT

pre 9 godina

E moj imenjače, i tebi se Bobi ne uklapa u koncepciju... a neki povredjeni se uklapaju...(Milosavljević je ok, ali Micov?!) a te neke debitante ajd videćemo, ali izgleda borićemo se mi za 6-7 mesto

dovla

pre 9 godina

Nije zvao Savanovica jer je star i tim se "okreće budućnosti" ,a sa druge strane dovodi Simonovića koji je veoma mlad i perspektivan igrač,odličan potez.

Deki

pre 9 godina

Zasto savez nije obavio razgovor sa Sasom Pavlovic? Momak se izjasnjava kao srbin, ima nase drzavljanstvo, i da se nelazemo zver je od igraca i mozda posle povratka u nasu kosarku bi imao zelju i da igra na SP. Pored Tea, Krstica i Bogdana, Sale je najjaci igrac. Mislim da je bas na ovom SP mogao da odigra strasnu ulogu, veliki je propust ako se bas nikakav kontakt sa njim nije napravio!

Dragana

pre 9 godina

Nije tačno da je ovo najbolje što imamo.Kešelj,Aleksandrov,Tepić,Bobi,Paunić,Katić,Savović itd.Zašto ti ljudi nikad da dobiju šansu,a odlični su igrači.Najgore je što savez nema nikakve ambicije,zato se šalju osrednje ekipe da bi eventualno prošli grupu,pa to predstavili kao uspeh,a sve pod maskom podmladjivanja i "koncepcije".Fudbal,rukomet i košarka to rade iz godine u godinu.Kad nema ambicije i visokih ciljeva nema ni uspeha.Žalosno,na niske smo grane pali.

ne rade mi velika slova na mobu

pre 9 godina

savanovic je odlican igrac i uvek je davao 100% u reprezentaciji. mnogo mi je zao sto nece igrati, kao ni erceg, koji se kao povredio?! ali zato je tu simonovic. cudne odluke djordjevica.

drmr

pre 9 godina

Sa ovim spiskom, naš plasman zavisiće od toga da li će igrati Lučić i Micov.

1.Teodosić, Micić, Marković
2.Bogdanovi,Nedović
3.Lučić, Micov
4.Bjelica, Mitrović(Veličković, Kravić)
5.Krstić, Raduljica, Kuzmić(Štimac)

Ako ne budu mogli, Micov i Lučić, možemo da se oprostimo od uopšte nadanja za nekom medaljom, sa njima jedna dobra ekipa.

nevidljivi panter

pre 9 godina

opet greska a de su centri partizana musli gagic paa i milutinov ili kako vec
(qwerty, 01. jul 2014 20:33)

ostali su u pioniru,jos proslavljaju satiranje malog kluba bez tradicije iz stjepana supanca 15a,a djenka naravno sve to snima

Luka

pre 9 godina

Savanović je dao koliko je mogao za reprezentaciju, i mislim da je vreme da tu razigravamo druge, s obzirom na to da nemamo tim koji bi mogao do četvrtfinala. Marjanović je prespor za bilo koju ekipu sa superbrzim plejom i/ili centrom koji šutira trojke, teško da će on i ubuduće biti u reprezentaciji. Simonović nije smeo da bude ni na najširem spisku nakon sramote u finalu plej-ofa, a realno ni po košarkaškim kvalitetima. Što više mladih, jer grupu svakako nećemo proći - dajte bar da kalimo mladiće.

djcXX

pre 9 godina

Tkacenko 2.20 je igrao za SSSR kao i Sabonis i Jugoslavija je pobedjivala SSSR sa tako dominantnim centrima. Mi nikada nismo negovali takav stil kosarke tako da mi je potpuno jasno zasto Bobi ne igra za razliku od navijaca CZFMP. Od Cosica do Divca i Krstica smo imali centre koji nisu spori, tromi vec brzi pokretni, koji vode loptu. Bobi je dobar momak ali je spor i nama nije potreban takav centar jer bi nas razbili sa kontrama. Kada ga udvojis ili izbacis iz reketa on nema funkciju kao centar tako da je potpuno sve jasno, jedino to vama i Radonjicu jos nije.

NIJE TAČNO! JUGOSLAVIJA JE GUBILA OD SSSR U SVIM BITNIM UTAKMICAMA, POSLE MOKINE I KIĆINE GENERACIJE. POGLEDAJTE STATISTIKU NA FIBA SAJTU -MADRID SVETSKO 1986, OLIMPIJADA SEUL 1988, ATINA EVROPSKI ŠAMPIONAT(IGRAO TKAČENKO PROTIV RAĐE, DIVCA, ĐORĐEVIĆA.... U ZAGREBU 1989. SE NISMO DIREKTNO SRELI , A SVE KASNIJE POBEDE SU DOŠLE PROTIV OKRNJENE REPREZENTACIJE KOJA SE VIŠE NIJE ZVALA SSSR VEĆ JE VIŠE LIČILA NA REPREZENTACIJU RUSIJE !

Kolee

pre 9 godina

Ne znam da li da se smijem ili da placem kad procitam da je Simonovic odlican odbranbeni igrac. Koga je taj covek zaustavio, cuvao je i Bogdanovica u finalnoj seriji, sta da ga nije cuvao Bogdanovic bi dao 60 poena po mecu ovako samo 30? E moj Sale nisi ti jos za selektora...

polako

pre 9 godina

Vidim da unapred otpisujete neke igrace, ne trcite pred rudu.

Kalinic ce biti u 12 a ne bi me iznenadio ni Bircevic, koji bi bio u 12 i prethodni put da se nije povredio.

avidemux

pre 9 godina

Tkacenko 2.20 je igrao za SSSR kao i Sabonis i Jugoslavija je pobedjivala SSSR sa tako dominantnim centrima. Mi nikada nismo negovali takav stil kosarke tako da mi je potpuno jasno zasto Bobi ne igra za razliku od navijaca CZFMP. Od Cosica do Divca i Krstica smo imali centre koji nisu spori, tromi vec brzi pokretni, koji vode loptu. Bobi je dobar momak ali je spor i nama nije potreban takav centar jer bi nas razbili sa kontrama. Kada ga udvojis ili izbacis iz reketa on nema funkciju kao centar tako da je potpuno sve jasno, jedino to vama i Radonjicu jos nije.

nele

pre 9 godina

Osrednja ekipa u poredjenju sa drugima ali je ovo najbolje sto imamo. Poznata imena, svi za jednu godinu stariji i sporiji, jedino Bogdanovic donosi novi kvalitet.

O Simonovicu: Uz Tepica i Lazica najbolji odbrambeni igrac u zemlji, jedini koji moze da cuva krilo-sutera, odlicno pomaze u piku,redovno je imao vise skokova od Katica (sto i nije neki problem). Zvezda je bolji rezultat imala kada je bio u igri nego na klupi. Verujem da je to razlog zasto je pozvan, ova ekipa je odbrambeno slaba protiv bekova i krila sutera.

gile bl

pre 9 godina

Simonovic je pozvan kao 5. krilo na ovom spisku jer je Saletu tako lakse da radi sa ekipom da ima na svakoj poziciji 5 igraca.I lakse je kasnije Simonovicu reci da nece ici na prvenstvo nego npr. Keselju ili Paunicu koji bi se sigurno vise nadali pozivu.Zato opusteno,Simonovic je tu samo da popuni broj.

Milan

pre 9 godina

Pg:Teodosić,Marković,Micić
Sg:Nedović,Bogdanović
Sf:Micov,Lučić
Pf:Bjelica,Veličković(Kravić)
C:Krstić,Raduljica,Kuzmić
Ovako bi trebalo da izgleda naš tim u Španiji koji uz malo sreće može do polufinala ! Srećno momci !
Poruka za kss: Uzmite Nike,Adidas ili Champion opremu koja dolikuje našem timu kakav bre peak !?

Orao

pre 9 godina

E, svakakvih li komentatora ovde. Vidim, ljudi ne razlikuju između šireg i užeg spiska. Širi spisak služi da bi se reprezentacija kroz treninge i prijateljske utakmice uigrala i zato se tu često nalaze i neki igrači koji možda ne poseduju vrhunski kvalitet ali im se samim pozivom odaje priznanje za dobru sezonu u klubu ili zato što ce u buducnosti biti bitni reprezentativci. Zato se tu i nalaze Simonović ili Birčević ali to ne znači da će oni otici na SP. Ako bude povreda, mozda. Inace ne.
Ali budimo iskreni - ko misli da Erceg ili Savanovic mogu na SP da igraju neku ozbiljniju odbranu protiv Amerikanaca ili Spanaca? Simonovic i Kalinic sigurno nisu prva kosgeterska opcija ali oni nisu ni pozvani zato. Kosevi se ocekuju od Krstica, Teodosica, Bjelice, Nedovica i Bogdanovica. Ostali su tu da ginu u odbrani, da skacu, da istrce kontru. Erceg i Savanovic sigurno nisu neke dominantne figure u tim elementima. Kalinic i Simonovic su tu vrlo, vrlo dobri. Za igrace na niskom krilu su vrlo dobri skakaci, cvrsti, agresivni, jaki u kontri ... Reprezentacija nije spisak pojedinaca vec skup igraca, gde svako ima svoju ulogu. Neko kosi, a neko vodu nosi. Ne mogu svi ono prvo ili svi ovo drugo. To je selektor hteo da kaze nepozivanjem Marjanovica, Ercega ili Macvana. Ne poseduju ono sto ocekuje od igraca, koji bi trebali igrati uz Krleta, Tea, Bogdana i Nemanju.

uvek Zvezda

pre 9 godina

@nevidljivi panter
Ako je toliko mali sto se toliko lozite ? Sto toliko slavite?Sto povlacite ekipu sa terena? Sto vam je potrebno da Bogdanovic u seriji sutira 43 bacanja a Zvezda ukupno 57? Pa vi ste institucija, vi to sve mozete zatvorenih ociju...
Samo jos jedno pitanje, jel Bogdanovic razmislio o tome da li ce igrati za reprezentaciju ili se to sada zbog titule podrazumeva? U svakom slucaju, Saletu puna podrska bez obzira na to ko igra za reprezentaciju jer je to nasa reprezentacija a Sale ce kao i svi pre njega, sa stitom ili na njemu.Nadam se da ce biti ono prvo a iako bude ono drugo, Boze moj...covek je toliko dao kosarci i reprezentaciji da ima pravo i na kiks...

VR74

pre 9 godina

zbog simonovica i one sramote sa peharom mene reprezentacija ne zanima!
(grobar, 1. jul 2014 16:31)

Veća sramota je kad izjaviš da razmišljaš da li da igraš za Srbiju!

NemanjaVac8

pre 9 godina

Pg:Teodosić,Marković,Micić
Sg:Nedović,Bogdanović
Sf:Micov,Lučić
Pf:Bjelica,Veličković(Kravić)
C:Krstić,Raduljica,Kuzmić
Ovako bi trebalo da izgleda naš tim u Španiji koji uz malo sreće može do polufinala ! Srećno momci !
Poruka za kss: Uzmite Nike,Adidas ili Champion opremu koja dolikuje našem timu kakav bre peak !?
(Milan, 1. jul 2014 15:35)
...
Uz malo sreće mi možda prođemo grupu. Evo kako. Protiv Španije, Francuske i Brazila mi maltene nemamo šta da tražimo. Mogu oni da kiksnu, ili da nekome od njih bude utakmica manje bitna pa da ne odigraju maksimalno, ili da šteluju neko mesto koje im više odgovara isl. To bi ja nazvao nekom srećom kada se radi o ove 3 ekipe. Dakle, realno je da budemo 4. u grupi. Međutim, upravo u mečevima protiv Irana i Egipta nama treba malo sreće. Moguće je da budemo nervozni na tim utakmicama jer je uvek veliko opterećenje kada moraš da pobediš baš neku opdređenu utakmicu. Uz to naši vodeći igrači i te kako umeju da kisknu u važnim mečevima, tj. umeju debelo da podbace. Evo sada garantujem da će u tom Iranu i Egiptu neki igrač da nas iznenadi i da će nam praviti probleme.Imali smo primera iz prošlosti koliko god hoćeš i kada je naša reprezentacija u pitanju a i druge.Već duže vreme nemamo super dominantnog igrača na nekoj poziciji,da ne kažem na 2-3 pozicije. Bez toga nema lakih i rutinskih pobeda.

malimiloš

pre 9 godina

Đorđević je prvenstveno ime,a onda i znalac u košarci.Neće biti da neće i grešiti,ali će mu malo ko imati pravo i imati mogućnosti bilo šta prigovoriti.Tako i sada.Po njegovim izjavama se vidi da čovek zna šta hoće i deluje baš u tom smeru svojih opredeljenja.Oseća se njegova neopterećenost imenima i koliko se dade zaključiti,u svakoj svojoj izjavi je sasvim jasan,određen i dobronameran.Takav pristup treba samo radovati i očekivati je da će i rezultati dolaziti.

Mudrac

pre 9 godina

Nikoga ne zelim da vrijedjam, ali Simonovic u reprezentaciji??? Strasno. Mitrovicu skidam kapu, momak je odlican igrac i reprezentacija ce ga samo "prekaliti", ali Simonovic nema niti jedan kvalitet koji bi opravdao poziv. Da li ga neko "gura" ili je nesto trece u pitanju... ne mogu da kazem. U svakom slucaju novi pocetak i ne ocekujem nista previse. Novi selektor, mladi igraci, u svakom slucaju nasoj legendi Saletu zelim sve najbolje.

*nesa*

pre 9 godina

Za ove sto postavljaju pitanja sto nema ovog,onog na spisku jedno pitanje,Gde Keselj i sa kojim uspehom igra zadnje 3 godine?Erceg i Macvan svojim stavom i odnosom prema reprezentaciji ne zasluzuju ni da budu pozvania to se posebo odnosi na Ercega,o cemu pricam to najbolej znaju oni koji su bar malo u kosarkaskim vodama, jer se zna da tu nema nikakve povrede itd..Kad sam video da je pozvao Savanovica i Jovica udario sam se po celu,al kad sam razmislio,pa pozvani su cisto da popune mesta zbog treninga,jer u Spaniju mogu da odu samo kad bi se 10 igraca povredilo(pu pu).Mada Savanovic ne zasluzjue da primirise reprezentaciji al to nije tema sad.
Jedini mozda kiks,je ne pozivanje Aleksandrova,cisto da mu se da prilika da se pokaze,kad je vec ukazala malo poznatrima Kravicu,i Kuzmicu.Sto se tice Marjanovica ikao je jako dobar momak, i u nekim trenucima koristan, prosto reprezentacija nema vremena da 11 drugih igraca podredjuje jednom igracu i uvezbava sve akcije za njega,jer on samo tako funkcionise + je los u odbrani.Uostalim u kojoj bitnoj utakmici tokom citave sezone je odigrao na nivou?
Jedno zapazanje:Srbija i Grcka su jedine reprezenacije koje igraju bez naturizovanih Amera,Srba,Afrikanaca.I kakva god nam bila reprezetnacija ponosan sam zbog toga. Jer kad gledam Srbiju hocu da se nerviram i radujem potezima SRBA(koliko god me nervirali) nego Amerima,jer reprezentacija nike KLUB!
Puna podrska SALetu DJORDJEVICU u pokusaju da izgradi zdrave temelje ove reprezetacije!

nevidljivi panter

pre 9 godina

Koliko frustriranih navijaca CZ telekom,procitajte naslov pa komentarisite,zasto pominjete Bogdana.....?
(nik sloter, 02. jul 2014 11:03)

zato sto ih je napunio kao limenke,i ne mogu jos da se povrate

Spuzva Bob Kockaste Hlace

pre 9 godina

Recept iz fudbala se prepisuje i u kosarci, menadzeri odredjuju tim, a za selektora biraju marginalne likove ili ljude kojima treba novac kao sto je Djordjevic (navodno u dugovima)...

Bojan, Kruševac

pre 9 godina

Bezrezervno verujem Saletu. Ne moraju da uzmu medalju odmah. Bitnije je ono što mnogi nisu pročitali izmedju redova. Pozdrav iz Prestonice

Nba expert

pre 9 godina

Nisam pratio nasu ligu mnogo osim derbija tako neznam ko je dobar ko zasluzuje i ostalo necu da ulazim u polemiku.Da treba da se vratimo na stare staze treba ali da pobedimo amerikance moramo da igramo njihovu igru na njihov nacin.Oni imaju trenutnu dominaciju i to se pokazalo od 2008 sa 2 zlata na OI i 1 Sp (u turskoj sa tadasnjim B teamom), Ovaj tim sto sad igra je u rangu dreamtima( pa mozda i bolji od dreamtima iz 92 da ne nabrajam ko sve igrao).Ove godine bice oslabljeni nema ni kobija ni lebrona meloa cp3 , dwade.Inace mi nemamo mnogo nba igraca i oni sto imamo sede na klupi.Nba je poznat po unistavanju vrhunskih talenata ne samo nasih igraca vec ih nekih drugih ili te dignu na nivo zveri sto zbog treninga utakmica fizikalije i ostalo.Apsolutni favorit je amerika spanija mi dodje mnogo matora ekipa tako da neznam mislim ako bi mentalno bili spremni i da ne padnu pod pritisak , finale amerika - srbija bi moglo biti realno pa sta bude bude znamo da sto bi amerikanci rekli "Our time is coming see you soon".Pa i drugo mesto bi bio veliki uspeh

coa

pre 9 godina

Sve je to lepo, ali zove povređenog Milosavljevića?! On je odličan igrač, ali ko zna da li će znati da pogodi koš posle duge povrede, prvo testiraj igrače pa onda sudi o njima
(ub40, 1. jul 2014 14:53)

Daj ljudi procitajte sta pise u vestima. Pozivaju Milosavljevica da se oporavlja od svoje povrede sa igracima reprezentacije da oseti atmosferu i da mu bude lakse sto nije sa njima jer je svakako zasluzio mesto svojim igrama. Dobar decko i veliki profesionalac, to kazem kao zvezdas.

Sva podrska Saletu i nasim momcima. Moram da kazem jos jednom svaka cast Teodosicu sto je pored svega spreman da se odazove od prvog dana.

Srdjan Bg

pre 9 godina

Bobi je trebao da bude tu,slabi smo na centarskoj poziciji,a uz pravog trenera i pravi rad Bobi je mogao da bude dominatan centar u bliskoj buducnosti.

I.N.A.T

pre 9 godina

Sale brate imaš svu podršku normalnih ljubitelja košarke u Srbiji.
ne obraćaj pažnju na ova cigansko- grobarska prepucavanja, bidni iznad toga.
a to što nemaš trenerskog iskustva? pa ni Duda ivković nije postigao veći uspeh sa pposlednjom selekcijom iako je trener 200 godina.
i povedi bobija marjanovića, on ti je jedini pravi centar, zajebi ove klince....

plači

pre 9 godina

Ne znam da li da se smijem ili da placem kad procitam da je Simonovic odlican odbranbeni igrac. Koga je taj covek zaustavio, cuvao je i Bogdanovica u finalnoj seriji, sta da ga nije cuvao Bogdanovic bi dao 60 poena po mecu ovako samo 30? E moj Sale nisi ti jos za selektora...
(Kolee, 1. jul 2014 20:19)

Simonović je odličan odbrambeni igrač,a ti plači ili se smej...sam odluči

miško

pre 9 godina

Pitajte Mačvana šta mu je Đorđević rekao preko telefona, što ne igra za reprezentaciju. I gde se povređeni Erceg trenutno nalazi.

*nesa*

pre 9 godina

I jos nesto sto mi nije stalo u komentar dole.
Daj boze da igrace zaobicu povrede, i da svi budu spremni i nas sastav na sp bi trebalo da izgelda ovako :
Plej : Teodosic, Micic, Markovic ( boljih od njih nemamo, Teo i Micic super u napadu, sjajni asistenti, dok Markovic tanak u napadu al kida u odbrani )
Pozicija 2 : Bogdanovic , Nedovic ( prvi sjajn suter i solidan u odbrani , dok drugi, sjajan u tranziciji i prodoru )

pozicija 3 i 4 : Bjelica, Velickovic, Micov, Lucic ( sjajna cetvorka zavahni i u napadu i odbrani , u slucaju da se Lucic ili Micov ne oporave umesto njih Mitrovic )

Centar : Krstic, Raduljica, Stimac ( po meni smo najtanji na ovoj poziciji al uz kolektivnu igru to se da nadomestiti )
ps. stvarno nisam upoznat sa igrama i karatketistikama Kuzmica i Kravica tako da sam stavio Stimca . U ovom sastavu u buducnosti sigurno ima mesta i za Dangubica koji je jako velik potencijal.


Kad pogledam ovaj sastav , ja sam zadovoljan, jer realno mi bolje od ovih igraca ( koji hoce bez ucenjivanja da igraju za Srbiju ) i nemamo , a igraci su jako talentovani i mladu, uz 3,4 iskusnija igraca. UZ stucno vodjenje i Staranje prave atmosfere u okviru ovog kolektiva , tipa onakve kakva postoji u Odbojkaskoj reprezentaicji , ovaj tim u Buducnosti moze mnogo i maximano sam objektivan. mozda taj rezultat nece doci na ovom SP. al za ove igrace treba imati strpljenja jer vrede! Napred Srbija!

Dule

pre 9 godina

Nije mi jasno zašto forsira ove likove iz Radničkog? Pa da ti igrači nešto valjaju ne bi igrali za takvu krš ekipu kao što je Radnički. Ko je bre taj Jović uopšte? Ko da je Muta pravio spisak... Faliće nam Savanović i Erceg definitivno, pogotovo Erceg, sad smo slabi na poziciji 4. Ako ne budu igrali Lučić i Micov, bićemo slabi i na poziciji 3.

Misula

pre 9 godina

@ub40
Ajde majke ti procitaj tekst pre nego sto prokomentarises i lupis glupost, gde si ti video na bilo kom spisku Dragana Milosavljevica? Procitaj u kom je kontekstu spomenut u ovom ovde tekstu.
Za sam izbor nisam ni sam siguran, valjda on zna sta radi i zasto su neki van a neki ostali na uzem spisku.

Igor

pre 9 godina

Oni koji se pitaju zasto Pavlovica nema samo pokazuju svoje neznanje. Ako ne znas o cemu se radi bolje cuti, ne pljuj po selektoru, siguran sam da bi i ekonom bolje sastavio tim od svih nas ovde zajedno.
Inace Pavlovic se odavno izjasnio da ne zeli da igra ni za Srbiju ni za Crnu Goru.

Paja Baksis

pre 9 godina

Ovde je sve korektno receno...ono sto je mozda najveca steta je prakticno povlacenje Savanovica. Steta, uvek je bio pravi smeker na terenu, igrac za odlucujuci sut.

Steta sto ne igra vise, ali mi se cini da posle onog promasenog zicera od Francuske (koji, paradoksalno, na kraju nista nije znacio), nije bio sav svoj.

Dusko, sve najbolje u nastavku karijere!

Banezi

pre 9 godina

Meni bi igrali Markovic, Micic, Bogdanovic, Teodosic, Nedovic, Milosavljevic, Lucic, Bjelica, Micov, Macvan, Krstic i Raduljica.

Luka Mitrovic

pre 9 godina

Zao mi je kada cujem da neki igrac nece da igra za nacionalni tim iz nekih smesnih razloga! Njihove primere slede mladji, koji sve cesce odbijaju poziv za reprezentaciju! Razumem i umor i zelju za odmorom, ali verujem da imaju svi vremena da se odmore! I Sale je igrao tu kosarku, znace da sacuva umorne! Verujem u ovaj tim!!!

Analiticar

pre 9 godina

Sad se svi lozimo u stilu: sto je zvao ovog a nije onog.
Realno, mi nismo vise kosarkaska velesila jer ni jedan od igraca nije kalibar Divca, Saleta, Pedje x 2 i sl.
S toga, sto neko rece, nek bar Sale vrati taj poznati timski duh i dobru atmosferu i meni je to dovoljno za pocetak a svejedno je dal cemo biti 6. ili 16.

uvek Zvezda

pre 9 godina

@nik sloter
Nije u pitanju frustriranost vec pitanje koje se samo po sebi namece kada se zna sta je covek izjavio. E sad drugo je pitanje da li mu je neko drugi rekao sta da kaze ali dobro to sad nije bitno..Sem toga, njegovo ucesce ima mnogo veze sa tim koji su nasi ciljevi na prvenstvu jer je decko odlican igrac i ja mu zaista najiskrenije zelim uspesnu karijeru i da ga povrede mimoidju koliko god je to moguce. Dakle, na stranu navijacke podele i sta je bilo, puno srece reprezentaciji....

Ko razume...

pre 9 godina

@ A što Kešelja nema ni na širem spisku?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (kreeg, 1. jul 2014 19:28),
zato sto "pakleno" trenira na zelenom terenu,kad padne mrak pa do pred zoru,valjda mu smetaju ove vrucine...

srbijaaaa

pre 9 godina

Spisak je dobar. Steta sto je Erceg povredjen, ostali su nemaju dovoljno kvaliteta. Problem moze da nastane ako odustanu Micov I Lucic, jer u tom slucaju pozivanje Simonovica predstavlja problem. Ako oni budu igrali onda on sigurno otpada. Kvalitetnije alternative su sigurno Paunic pa I Keselj.

Kreni ti od osnovne stvari

pre 9 godina

Sale, sto se mene tice briga me za Savanovica, Macvana, Bobija... Ono sto bi ja zeleo i sto je jako vazno da bi se vratili u borbe za medalje je da nam vratis atmosferu u reprezentaciju kakva je bila kad si ti igrao u njoj. Hocu da vidim kad neko da kos da skoci cela ekipa sa klupe, kad neko padne da mu pritrce da mu daju ruku da se pridigne. Necu klanove, necu petorku na parketu u kojoj neko nekom nece da doda loptu itd... Svaki los rezultat na ovom SP bi ti oprostio i pruzio bi ti podrsku za dalje akcije ako ovog leta vratis tu atmosferu.

peca

pre 9 godina

(kinez, 2. jul 2014 07:16)

To je vec tvoj problem, ja to ne bih nikada menjao. Fudbaleri su prava slika o nama, kosarkase ne zasluzujemo. Ovo je parafraziranje Duska Radovica. Sada se ovi novi politicari trude da i kosarkase svedu na njihovu meru, ali valjda Sale nece to dozvoliti.

sakupljam minuse

pre 9 godina

Postujem i cenim Saleta, veliki sam Grobar, sta je dao Partizanu i Srbiji mozda nije niko nikada, ali kad cujem podmladjivanje tima najezim se. Ta novina je uvedena kao alibi za rezultate jer mi podmadjujemo tim vec 5 godina tj.od kad je Dusan Ivkovic preuzeo reprezentaciju pred EP 2009 god u Poljskoj. Gde su ti igraci koji su 2009 podmadjeni, pa SP 2010 u Turskoj, pa 2011 EP u litvaniji, pa EP 2013 u Sloveniji. ovo je peto veliko takmicenje....

lesa

pre 9 godina

Marjanovic je trebao da bude kao treci centar , mvp nase lige, mvp kola evro lige,niko nije imao ovako superioran index korisnosti , bitno da je dobar covek pa mozete sa njim kako hocete , od radonjica pa evo sad i djordjevic!!