Ponedeljak, 16.06.2014.

04:47

Ubedljiva pobeda i titula Sparsa

Košarkaši San Antonio Sparsa osvojili su petu titulu u istoriji, pobedivši u reprizi prošlogodišnjeg finala Majami Hit 4-1.

Izvor: B92

Ubedljiva pobeda i titula Sparsa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

116 Komentari

Sortiraj po:

ptw

pre 9 godina

... drugovi i drugarice zvezdasi i partizanovci. :( (XXX, 16. jun 2014 08:49)

ma nemoj nam reci,pametnjakovicu/pametnjakoviceva!!!??? ne bismo to znali da nije tebe. lako je sedeti tu i izigravati dobrog gradjanina i uzivati u uslovima koje su ti drugi stvorili. hajde vrati se,pa da zajedno,ovde stvorimo takve uslove nasoj deci. a? sumnjam da biste to hteli,jer,lako je iz boljeg gledati i kritikovati gore,ali je tesko doci i popraviti gore. kako god,niste vi krivi za ovo stanje ovde. ipak,nemojte barem stajati na muku. uzivajte.
objavite komentar,b92.

Zg-boy

pre 9 godina

Bojan, 16. jun 2014 16:29
Sve brojke o karijeri Jordana i Magica si prekrasno naveo i u pravu si da o njihovoj veličini odlučuju nijanse.Samo si zaboravio jednu stvar koja čini bitnu razliku između njih dvojice.Lakersi biraju na draftu Magica kojeg ubacuju u gotovu i formiranu momčad koja odmah osvaja prvenstvo.Neću ni pisat o teorijama urote kako je završio kod njih a ne u Jazzerima.Cijelu svoju karijeru odigrao je u jednoj od dvije najveće institucije lige.Jordan igrom slučaja,zbog gluposti Houstona i Portlanda završi u ono vrijeme u jednoj od najgorih ekipa lige, bez titula,bez finala,bez povijesti,bez ičega.U trenutku kad je otišao ostavlja Bullse kao treću franšizu u povijesti Nba lige,a prije i poslije njega ovi su igrali šta?Jedno konf. finale.Ostavlja najprofitabilniju ligu u njenoj povijesti,ostavlja mogućnost današnjim igračima da zarađuju ogromne novce,itd,itd.Kad tako pogledaš,je bi ga stvarno je ovaj veći.Inače čestitke Gregu i Ekipi na naslovu i LeBronu na igri u seriji.

The Bloody Alboz

pre 9 godina

nisam navijac Majamija, navijac sam Lebrona! ali mnogo mi je drago sto je San Antonio postao sampion i sto sam kupio kartu za mec protiv Fenerbahcea 11. Oktobra u Istanbulu! :)

anbeast

pre 9 godina

Da li je normalno da mi treci istovetni komentar ne objavljujete? Pobedili su bolji TIM i bolji trener! Mogu se kladiti (mada ne znam kako da utvrdimo da li bih dobio opkladu) da Majami ne bi dobio ni da je MJ bio na Bronovom mestu. (kao sto i nije osvajao titule dok Bulsi nisu postali jak tim). Ovo kazem ja koji mislim da je MJ verovatno najveci ikada. Le Bron je Hall of famer, svojevrsni hibrid MJ i Medzika (uz naravno mnooogo manju eleganciju od MEdzika)i najbolji igrac danasnjice - TACKA! Ne obozavam ga, nisam mu oprostio sto je ''pobego'' iz Klivlenda, ali moram ga postovati jer znanjem, snagom, vestinom to zasluzuje. Najbolji tim danasnjice je - SAN ANTONIO. TACKA :) Bilo bi zanimljivije da je Majami pruzio jaci otpor, ali kako god bilo, ja sam zadovoljan. Dva najbolja tima su se borila za titulu, pobedio je bolji. Bice zanimljiv ''off season''. Treba videti sta ce se desiti sa San Antonijevim ''dedama'', sta ce Hit uraditi sa lesom Dvejna Vejda (posto je otprilike tako igrao) i da li ce Le Bron nazad u Klivlend da sa Lavom i Irvingom juri titulu... Posle ovog kosarkaskog praznika, vracamo se u ''prokletu avliju'' da vidimo kako ce se okoncati tragikomedija zvana: ''KLS'' :(

Bojan

pre 9 godina

(Big Ron, 16. jun 2014 05:25)
apsolutno mi je nejasna zelja MJovih navijaca da toliko potenciraju cinjenicu da je MJ dobio svih 6 finala u kojima je ucestvovao i da sad to cini neki stopostotni ucinak.
Da, kad je dosao do finala, isao je do titule, ali je mnogo puta zaustavljan pre finala, 3 puta u prvom kolu, par puta u finalu konferencije, par puta u polufinalu konferencije, za sve to vreme Medzik je igrao 9 finala i 4 je izgubio. I da li sada neko mirne duse moze reci da je Medzikov uspeh umanjen zbog cetiri poraza u finalima. Izgubili su redom od Filadelfije sa Mosesom, Bostona sa Birdom, Detroita u naponu snage i Cikaga u velikom naletu. Te cetiri ekipe su daleko bolje od bilo cega sa cime je MJ morao da se susrece na putu do svojih titula i on je od Bostona i Detroita gubio upravo u rundama pre nego sto su oni kasnije dobijali Lejkerse.
Dakle, kratko i jasno Majkl je osvojio 6 titula za 15 sezona igranja, impresivno. Ali je impresivno i Medzikovih 5 titula u 9 finala za 12 godina igranja. I Lebronovih 5 finala pre 30. godine je svakako veliki uspeh, 2 titule nisu malo

vlada

pre 9 godina

Toliko mi je malo falilo da odustanem od gledanja ove utakmice na početku prve četvrtine. Pa ono je bio skandal za skandalom. Sudije kao da su htele da daju Miamiju početnu veliku prednost, što su u biti i učinili, ali Miami to nije znao da materijalizuje. U nastavku utakmice su sudije malo smirile doživljaj, ali su sve vreme vukli na stranu miamija, ali ni to nije bilo dovoljno za Miami! Sparsi nisu odigrali tako dobro kao one dve utakmice na floridi ali je Mimai potonuo nakon statnih 22-6 i nakon što je SAS uspostavio kontrolu u reketu!

Na kraju SAS slavi sa pravom i utiskom da je trebala biti i veća koš razlika! Sudije i komesar NBA treba da idu na stub srama, jer pokušavaju svaku seriju da navaku da ide u 7 utakmica (jelte da se prodaju karte TV prava itd) a u takvom ambijentu košarka gubi čar. Setite se samo 6te utakmice SAS-OKC, kako su samo sudije vukle oklahomu da se igra 7ma utakmica pa je SAS opet bio nadmoćan!
To je slika cele sezone. Spursi su dominirali a ostali nisu mogli ni vodu da im nose! Prelepu košarku su igrali i neverovatno efikasnu!

dshn

pre 9 godina

@konj hahaha kakva patetika:) ne brate, u SA se igra košarka za ljubav i gloginje a na floridi za milione. pretera ga brate mili.

SA je zaslužeo uzeo titulu ove godine i tu se priča završava. Ostale patetike, likovanja i pljuvanja su totalni kretenizam. Žao mi je Rey Reya i Brona najviše. LeBron verovatno jedini igrač u istoriji ove igre koji će morati da se dokazuje kroz čitavu karijeru. Godine i godine prtiska. U tome je njegova veličina. Mnogo gi pukli davno, ali on se uvek vrati jači. Takve igrače morate poštovati čiji god navijač bili.

Posle gledanja ovakve košarke ostaje žal što nismo bar jedne godine dočekali zoru sa šampionskom ekipom Kingsa...

Rade Futog

pre 9 godina

Zao mi je sto LBJ nije uzeo titulu, bas. Sa druge strane, drago mi je zbog poraza LBJ-a, jer su clanovi Dzordanove sekte, kojih je mnogo, posle tri godine straha, konacno odahnuli. Imaju sad celu godinu da se nasladjuju.

eto

pre 9 godina

@velikipoznavalac - KAD LEBRON DA REČ ON TO ISPOŠTUJE?! Pitaj navijače Cavsa da li se slažu sa tobom!
"Ostajem u Klivlendu!" - otišao u Heat
"Zvanično obećavam da se za sledeći All Star prijavljujem za Slam Dunk contest!" - na NBA All Star-u 2009. godine!
Čovek od reči!

coollik

pre 9 godina

Tanka klupa Majamija. Vejd i Boš u velikom igračkom padu, Džejms ne može sam. Samo su Čalmers i Kol imali iz igra u ovom finalu 20-25%. Rej Alen apsolutno ništa ne zna osim svoje igre gde stoji i čeka loptu, kad krene u prodor to je očaj. Mnogo je bolji San Antonio,ali mnogo. Samo da ovaj tim SA ostane još koju sezonu, a ako ostane to će biti šetnja.

basket

pre 9 godina

svaka cast za San Antonio samo mi je zao kad se svi penzjonisu sta ce biti sa San Antoniom.Taj tim nece biti isti vise nece biti Timija Manua Tonija

Boksi

pre 9 godina

Samo da pohvalim autora teksta!E to je prava analiza i komentar meča!Bravo!Čestitke Spursima,kad jednog neće nekog drugog krene.Coach je legenda:)

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Sad čitam komentare i vidim prozivke na moj račun zbog Lebrona. Pa naravno da ga poštujem zbog njegovih kvaliteta. Nije mi taj čovek sve u životu da tugujem zbog toga. Ja, pre svega, volim da gledam košarku. Nekog simpatišem više, nekog manje...ne nerviram se zbog toga. Manite se likovanja. Treba poštovati pobedu SA, a ne naslađivati se nečijim porazom.

nčf

pre 9 godina

i opet, majami stiže bez muke do finala jer je istok kriminalno slabiji od zapada... inače lebron ne bi video više od dva finala. menjati sistem PO, barem dok istok ne 'ojača'... ovako majami može i dogodine dobiti servirano finale. uostalom, vidi se kako ga gube...
doktor greg je savršenstvo savremene košarke. ende.

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Pokazali da su bolji. Ovakav Majami sa izmučenim Vejdom i nevidljivim Bošom bi se mučio i sa drugim ekipama sa zapada. Drago mi je zbog Lenarda i zanima me kako će to da utiče na njegovu karijeru. Bogdan i Vasa su mogući izbori SA sa 30. pozicije na draftu. Interesantni su im i jedan i drugi. Ali nisu jedini koje SA razmatra.

plavi

pre 9 godina

bilo bi dobro da james predje negde na zapad. onda bi tek prstalo. covek je odigrao kolko je mogao al su ih sparsi ubili. vejdara polako da razmislja o penziji. da ostane upamcen kao dribler masina, kakva je samo zver bio nekad..auuuu

Tim Dankan čovek TIM

pre 9 godina

Gledao sam ovu utkamicu. Timska igra protiv pojedinaca.
Neko hvali Lebrona kako je pružio ono što se očekivalo dok su drugi podbacili. Čovek je igrao jednu četvrtinu i to prvu, posle se nije video na terenu. Hteo jda igra pleja pa to nije radio ni M.J u najboljim danima. Šta reći tek za ostale... Zato su u npadau delovali kao razbijena vojska nemajući pojima šta treba da rade. Odbrana Majamija .... ma koja odbrana.
SAS Verovali su u sebe i pobedu, i ako su gubili se velikom razlikom do u 1/4, prepolovili su je do kraj iste. U 2/4 su to dostigli i mašina je krenula. Mašina se sastoji od više delova, svaki šraf u SAS-u je dao svoj doprinos.

Parker Tony

pre 9 godina

Titula titula slavi se titula San antonio je novi sampion ,gosp.Popoviću hvala na taktici,mislim da su većina navijala protiv majami jer se tokom sezone nije se javljalo ovoliko navijača sparsa ,kawai majstore svaka čast

xy

pre 9 godina

Nemogu da opise koliko mije drago nakon pobede SAS svaka cast momcima na igri pobedila je kosarka u pravom smislu te reci iskreno nisam fan Lebrona ali strasan je to igrac ako ostane u Majamiju sa ovakvim saigracima nece vise nista osvojiti a ovi sto spominju dace doci Melo mislim da otoga nema nista tobi bilo glupo ako se vrati u Klivlend opet cega nazvati kukavicom ali sam je kriv daje ostao u Klivlendu mozda nebi nista osvojijo mozda jedan prsten ali biga ljudi cenili i postovali jedan prsten Novitckog vredi vise nego sve njegove koje bude osvojijo.

a jesi i ti muzicar?

pre 9 godina

Jeremija, Bohemiane, Stanimire Branimire... Dišete li? Jel vam sada jasno koliko ste bili smešni svih ovih godina poredeći Lebrona sa Džordanom i Brajantom?
(uzeo sam kokice, 16. jun 2014 05:07)
Ne likuj majstore, trojica pomenutih su veliki postovaoci lebrona dzejmsa, a njegove utakmice tokom sezone i citavog plejofa im daju za pravo...ne znam koliko si pratio majami, ali je lebron bio ubedljivo najbolji igrac pod oba kosa, da je mogao da igra 1 na 1 ili 1 na 2, pa cak i 1 na 3, pohapsio bi ih i otresao, ali je san antonio ove godine daleko bolji timski tim...nisu nisu parker i djinobili dobili majami ni u jednoj utakmici, vec dijao i lenard, i evo sada, mils...nadam se da ce dzejms otici iz majamija, ako ne dodje do nekog ozbiljnog renoviranja jer se ova ekipa majamija polako pretvara u One man team, a to je vec imao u klivlendu,i to mu ne treba...zna da je najbolji, samo treba videti sa kojim drugim likovima napadati nove titule...

Mr No Name

pre 9 godina

Fanovi Majamija: Loša igra ekipe za koju navijati je posledica perfektne taktike protivničke ekipe, igraš dobro ako protivnik nema načina da ti odgovori a loše ako ti pročita igru i zatvori sve prilaze. Počeo sam da pratim NBA u 5 razredu osnovne kada je Dankan bio nadolazeći superstar. Sada imam 24 i na master studijama sam a Dankan i dalje briljira, na terenu a i van njega! Šta reći?! Genijalni SA!

pingvin s madagaskara

pre 9 godina

Bitno da će Heat da uzme not one, not two, not three, not four, not five, not six, not seven championships... Kakva igra Spursa. I pored zaostatka oni su odigrali smireno i razmontirali Miami. Kakav je zmaj od igrača Kawhi Leonard, kakvi su doktori Parker (ne može da se sastavi tri četvrtine a, onda kreće da cepa kao lud), Ginobili (povukao kad je bilo najpotrebnije) Duncan (kad je stao protok lopte krenuo da objašnjava neke stvari u post igri), Diaw (kakva inteligencija hodajućeg Big Maca), Green, Mills (sipa kao nenormalan, a još luđi u odbrani)... Takođe viđeni su neki od najlepših poteza u playoffu ove sezone. Blokada Splittera na Wadeu (vratio za prošlu godinu), a šta tek reći za Manuovo kucanje Boshu u facu... I naravno najzasluzniji dr mr košarke Popović... Lepo bi bilo kada bi odigrali još jednu sezonu zajedno, onako za svoju dušu, mada i ako se povlače najbolje je da to učine u velikom stilu kao šampioni...

a jesi i ti muzicar?

pre 9 godina

Lebron James 5 finala - 2 titule
Mislim da tu svaka polemika o tome ko je najbolji igrac u istoriji pada u vodu. MJ daleko, daleko iznad svih !!
Svaka cast San Antoniju... Ovo sto su prikazali u finalu je za udzbenike. G. Popovic jedan od najboljih trenera u istoriji bez ikakve sumnje. Dankan, Parker i Djinobili su zasluzili jos jednu titulu. Svaka im cast kako su odigrali celu sezonu.
K. Leonard zasluzeno MVP.
(Big Ron, 16. jun 2014 05:25)

Polemike je uvek bilo i bice, zato sto mnogi od nas ne upijaju ono sto im drugi serviraju...dakle, sto se mene tice, medzik dzonson jedan od najboljih ikad(necu reci najbolji, to bi bilo u tvom stilu), lebron dzejms, ako ovako nastavi, uz jos poneku titulu, kao sada vec savrsenija verzija medzika, sasvim sigurno ce preuzeti mesto broj 1...

Laki Bg

pre 9 godina

Drago mi je zbog ovakvog ishoda.Pobedila je kosarka , pobedila je stara skola u kojoj ne morate da imate bicepse i tricepse i ne morate da imate na sebi iscrtan strip.Zacudo nije bilo ni sudijskog pokrivanja nemoci Majamija.Nije tim igrac,nije Majami Lebron Dzejms.On je bez sumnje veliki igrac ali vidi se kako je pocetak sezone ukom su ga poredili sa Dzordanom uticao na njega i ekipu- Mi smo najbolji ostali su boranija.Konacno mozda ce Lebron biti do kraja karijere bolji od Dzordana ali sada je daleko od toga- Dzordan je igrao basket, Lebron bi mogao.Takodje najslabija tacka je godinama bio Spolstra koji se krio iza velike trojke.Prosecan trener- na nivou ABA lige.I neka bude dosta o MH , veliki dobitak za kosarku jeste to kako je igrao SA vodjen Gregom Popovicem, nadam se da ce naredne sezone dokazati da ce se igrati kosarka a ne dizanje tegova i saranje po sebi.Bravo SA

Petko

pre 9 godina

@(Coa922, 16. jun 2014 05:34)

Pa da je obrnuto bilo, da je Miami uzeo titulu i da je Lenard igrao za Miami sve sa ovakvom igrom, misliš da bi dobio nagradu?
GO SPURS!

Damir

pre 9 godina

Gledao sam Bosnu za zagrijavanje za ono što je sledilo...hteo sam na spavanje kod 22-6, ali eto nisam i nije mi žao. Fantastično...nemam reči, da opišem - savršenstvo...al sam jedva na pos'o stigo autom :)

Pozdrav iz Ljubljane.

NastyB

pre 9 godina

Čisto da stavim ono što sam napisao posle pobede San Antonia nad Oklahomom. Jedino nisam očekivao da će Leonard da "eksplodira" ovako...

Zaslužena pobeda Sparsa, jer su bolji kao tim. Problem Oklahome je što u centarskoj liniji, osim Ibake, nemaju nijednog drugog iole dobrog igrača. Perkinsa, Kolisona i Tabita ne vredi ni komentarisati, Peri Džons gotovo i da ne igra. Sa ovakvim timom, Majami bi ih pokidao. Drugi problem je Bruks, koji, očigledno, nije trener za velike utakmice. Nijednom nije makar probao da Ibaku postavi na centra, Durenta na četvorku, Batler na trojku, Lemb ili Sefološa na dvojku i Vestbruk. Ovako brza i pokretljiva postava bi namučila bilo koga, ali ne shvatam kako Bruks to ne vidi.
Da, Vejd igra bolje nego prošle godine, Boš konstantan i Rašard Luis je počeo da pogađa, ali u SA Kavaj Leonard igra tri puta bolje nego prošle godine, takođe su se strašno popravili i Diao, Kori Džozef, Pati Mils, tu je i Belineli koji može da razbija iz daljine...
Svašta je moguće, ali po mom laičkom mišljenju, Sparsi su dosta jači nego prošle godine, a Majami u ovom plejofu nije imao ni približno jakog protivnika kao što je bilo koja ekipa na zapadu. Pejsersi su se rapali i pre plejofa, pa je sve osim metle pravi uspeh za Indijanu. A i Toronto je bio treći na istoku. Zato je blaga prednost na strani SA.
A Oklahoma ako ne nađe bar još jednog dobrog igrača na centarskoj poziciji, može samo da sanja o finalu...
(NastyB, 1. jun 2014 11:59)

wlado

pre 9 godina

bravo za SA, odigrali su muski, fokusirano i pre svega timski, kosarka bas zna biti lep sport, jer u poslednje vreme mi se povracalo od nje.

nba expert

pre 9 godina

ajmo pljuvacine protiv lebrona. show some respect covek je odigrao finale kako treba samo mislim da ostalih 12 igraca nisu igrali na nivou koji bi trebali. pretvorili smo se u njih kritikujemo igraca koji najmanje treba da se kritikuje ali eto sta da se radi. poredjenje mj lbj je smesno I ovom trenutku ovo finale nexnaci kad je ceo tim miami umro ili nestao. trebala je jadna igra miamija da bi sas pobedio I time se hvale. da je hit igrao solidno bilo bi zanimljivije. cestitke ludom srbinu.

XXX

pre 9 godina

Razbili su ih SAS svojom kolektivnom igrom. Na kraju se ljudi izljubise i cestitase jedni drugima ( zamislite, nisu se pobili). Tako vam je ovde u Americi u svim sportovima, gde je svaka utakmica praznik na koji dodjete sa porodicom, drugovi i drugarice zvezdasi i partizanovci. :(

Heterogena-smesa

pre 9 godina

Bravo Mamuze! Od pocetka s vama i nikad nisam simnjao u ovu veselu ekipu! Pozdrav za sve ljubitelje NBA kosarke do sl. sezone. Smeša out.

kobe bryant

pre 9 godina

Ah, sta reci?! Pocastvovan sam sto zivim u vremenu mozda i poslednjih mohikanaca kosarke! Bojim se da ce njihovim penzionisanjem izumreti lepota i magija ove igre.

A, moram

pre 9 godina

Neverovatno!
Nema prepucavanja u komentarima, nema prekida utakmice, tuce, praznjenja hale...
Sta bre rade ovi NBA kosarkasi?

PS
Svaka cast Spursima, definitivno zasluzena pobeda u seriji i finalu!

Petar

pre 9 godina

Kakav protok lopte tokom čitavog meča, fenomenalno, i bez te fluidnosti ne bi ni dolazile one silne trojke. A tek odbrana, ne znam da li sam ikad video bolju kretnju ekipe u tim godinama, jednostavno sve čestitke.

hawkeye

pre 9 godina

Pobedila je veština nad fizikalijama,predanost,skromnost i posvećenost nad glamurom istetoviranih udruživača,pobedili su navijači koji ne napuštaju halu 5 minuta pre završetka utakmice,pobedila je košarka !

bobi

pre 9 godina

Jos jedan od onih koji su ostali do sitnih sati da isprate ovu ubedljivu pobedu nama omiljenog tima :) svaka cast EKIPO!
Bravo za redakciju koja nam je stalno obezbedjivala dobre izvestaje :)

marko

pre 9 godina

auh kakva tekma! prvo, ne bih se slozio sa vama da utakmica nije bila dovoljno kvalitetna, sasvim suprotno, bila je tekma za uzivanje, sa puno brze igre i lepih poteza, pogotovu od sas-a i manua genija. sta generalno reci za Sas, ubijaju u odbrani, od 1 do 5, u napadu ne znas odakle biju, matorci objasnjavaju, dijao prosipa znanje, mils i grin resetaju i dizu ekipu po potrebi, spliter lepo prati igru i koristi sta mu se pruzi, a sta reci za lenarda, ove sezone je pol dzordz poguran medju superzvezde, necu da kazem nezasluzeno, ali ipak mu je lenard objasnio neke stvari... sto se majamija tice, jedno je jasno majami=lebron, wade ne moze vise (iako mi je on najgotivniji od svih), a bosh odigra jednu, pa tri ga nema. najslabija karika mi tu spolstra, igra skoro 3 cetvrtine bez pleja, pa makar taj plej bio i mrtvi calmers, nema lebron snage da igra i to. e sad, lebron - covek je zmaj, ali nekako mi,se cini da po tekmi odigra po jednu monstruoznu cetvrtinu, a ostale onako, lose do mlako (proslu tekmu je 3. cet pokidao kao danas prvu), fali mu konstantnost kroz utskmicu, mada je 100% i spolstra kriv za to, jer ga gura i na pleja... na kraju ludi srbin, jednom recju LEGENDA, covek gura svoju filozofiju jake odbrane ali se prilagodjava ekipi i stvara tim najdopadljiviji za gledanje jos od nasih kingsa, samo se nadam da ce ova ekipa ostati na okupu i sledece godine, da opet uzivamo u vrhunskom basketu. PS. pope srbine, ucini nam uslugu, dovedi nedovica i raduljonstera kod tebe, da nauce ponesto i da osiguras jos pet titula :)

Aca

pre 9 godina

Svaka cast b92 na izvestavanju i svaka cast San Antonio, zasluzili su! I mnogo minje drago zbog Lenarda, zasluzio je i on titulu MVP-a!!!

Petko

pre 9 godina

Ovi što se čude za ovakav rezultat, treba samo uzeti u obzir koga je San Antonio sve izbacio do finala(Dallas, Portland i OKC) dok je Miami imao samo one toljage Pajsere(Indiana), zapad je mnogo jači!
Đinobili monster dunk! :)
GO SPURS GO!

benzino

pre 9 godina

Titulaa!!! Plačem kao derište, kakvo je zadovoljstvo navijati za ovaj !TIM! 15 godina to samo ja znam! Mogu da umrem! Bravo mali Kavaji!

Coa922

pre 9 godina

Iako sam navijao za Heat strasno mi je drago zbog Lenarda. Momak ima ogromno srce i bice veliki igrac. Pribojavao sam se da ce izgubiti MVP zato sto nema status zvezde.Nemojte da krivite Lebrona, on je odradio fenomenalno svoj posao, ostatak ekipe nije. Kljucni faktor koji je falio Majamiju je losa forma Batijea, koji je neverovatno podcenjen, a bio je kljucna figura uz Lebrona u one dve titule. Sve u svemu bravo za Kavajia.

Big Ron

pre 9 godina

Lebron James 5 finala - 2 titule
Mislim da tu svaka polemika o tome ko je najbolji igrac u istoriji pada u vodu. MJ daleko, daleko iznad svih !!
Svaka cast San Antoniju... Ovo sto su prikazali u finalu je za udzbenike. G. Popovic jedan od najboljih trenera u istoriji bez ikakve sumnje. Dankan, Parker i Djinobili su zasluzili jos jednu titulu. Svaka im cast kako su odigrali celu sezonu.
K. Leonard zasluzeno MVP.

timski duh

pre 9 godina

I vise nego zasluzeno osvojena titula, sve cestitke ovim momcima, pokazali ste sve elemente kosarkskog doktorata, pozdrav i za ludog Srbina.

...

pre 9 godina

Bravo SPURSI-Legende,bravo i za Majami! E tako to rade ljudi pre svega,na kraju sportski-pruzis ruku,cestitas,ukazes postovanje-budes covek,i moze da prica ko sta hoce ali Ameri su prva klasa u svemu zato su i najbolji...Hvala i bravo b92 na izvestavanjima tokom cele sezone,ne samo Nba vec i drugi sportovi koji su slabo ispraceni,samo tako nastavite,za mene ste ubedljivo broj 1 ;)
A sada nam sledi vracanje u nas Srbistan,da ispratimo rasplet cirkusa...

Kinsey snima film, Djenka pobego usred snimanja

pre 9 godina

Navijao sam za Majami, ali mi nije nimalo zao sto su ovakve velicine osvojile svoju petu titulu. Pop, Tim, Tony i Manu svaka Vam cast na svemu onome sto ste dali ovoj igri.

paja

pre 9 godina

Divna kosarka, moci cu da pricam deci i unucima o jednoj velikoj ekipi i ako postoji savrsenstvo ovo je nesto najblize njemu. Totalna kosarka! Bravo Kavai bravo Sparsi!

uzeo sam kokice

pre 9 godina

Jeremija, Bohemiane, Stanimire Branimire... Dišete li? Jel vam sada jasno koliko ste bili smešni svih ovih godina poredeći Lebrona sa Džordanom i Brajantom?

satelit

pre 9 godina

Majami je otvorio susret sa 22:6, zamirisalo je na nastavak serije.... Ali,majstori u narednih 20 min utakmica uzvracaju sa brutalnom serijom 50:20! Nemam reci,mislim da je ovo limit kosarkase moci jedne ekipe..Mislim da bolje ne moze da se igra.. P.S. Lenard nove NBA zvezda i Popovicev proizvod.Strasan igrac i simpatican momak

mico

pre 9 godina

uz podrsku delija, grobara, turskih ili grckih navijaca sparsi sampioni zauvek, ovako 15+, sa fanaticnim navijanjem bar duplo, minimum!
Kapa dole, svaka cast!

velikipoznavalac

pre 9 godina

Cestitke San Antoniu
Voleo bih da se (ukoliko ne dodje Melo sledece sezone) LeBron vrati u Klivlend i zajedno sa Karijem, Varejaom, Waitresom i prvim pikom ovogodisnjeg drafta osvoji svoj treci prsten i donese titulu u Klivlend.
Citiram LeBrona: "I've got a goal and that goal is to bring championship in Cleaveland and i wont stop till I get it"
Kada LeBron da rec to i ispostuje i mislim da bi Klivlend sledece sezone (ako se ovako desi) bio najbolji tim u ligi.
Kralju ispuni svoje obecanje i donesi titulu u Klivlend !!!

Konj

pre 9 godina

Ne znam sta da kazem. Mnogo volim ovaj tim, ove ljude! Pomesana su mi osecanja... Srecan sam, presrecan sto su uradili ono sto su morali! Dokazali svima da godine i slicno NIJE BITNO, da je bitno srce i karakter, timski duh i vredan rad. Dokazali su da one man show ne moze da nadjaca pravu kosarku. Dokazali su da su sampionska generacija i da nikakva trojka Rej Alena ne moze da ih posalje u penziju. Dokazali su da su jedna od najvecih generacija ikada. Dokazali da ne moze novcem i onim sto pruza luksuz zivota u Majami da se kupi sportski uspeh. Dokazali da Lebron nije dovoljan. Dokazali da su najbolji na svetu! Srecan sam, presrecan, ali mnogo tuzan u isto vreme. Mislim da nas Timi napusta, ta legenda kosarke. Najveca cetvorka svih vremena. Ljudina, majstor, sampion!!! Pored njega, mozda nas napusta i covek koji igra najlepsu kosarku na svetu, iako je mozda procelavi belac. Ko ne voli Manua, taj nema veze sa mozgom. Pa i neka nam je zavukao onu u poslednjoj sekundi, to je uradio jer je igracina. Ne znam kako cu njih ikada prezaliti ako nas napuste. Ali istovremeno, ja im to i zelim. Neka odu sada dok su na vrhu, Spursi ce se snaci. Bice ovaj tim i dogodine tu negde, ako ne u finalu, odmah na koraku do. Rodila se nova NBA zvezda, Kavaj Lenard!!! Prosto ne znam, pobedila je dobra stvar. Kontinuitet u radu, drugarstvo, tim!!! Svaka cast Spursima sto su vratili veru svima u sport, cak i taj okruzen milijardama dolara. Najbolji su!

markus

pre 9 godina

Gledajuci ovu utakmicu doslo mi je da placem kad vidim gde ja zivim...Kosmicki kvalitet kosarke,puna arena nasmejane i radosne dece kako gledaju svoje idole,gospoda od trenera,igraca..dve tehnicke u celoj seriji,postovanje svih igraca izmedju sebe....A onda se setim,naseg rugla i istine...umesto nasmejane dece na tribinama tetovirane svinje,umesto gospodskog ponasanja trenera,Vujosevica koji izvodi ekipu jer mu se ne svidja sudjenje a pritom davi svoje igrace za gusu,sa druge strane Covic koji kroz politiku i sport vec 20 god krade i manipulira narodom...A igraci sve to prate i tuku se na terenu,Bogdanovic jos ne zeli da igra za Srbiju jer mu se ne svidja ko zna sta.....NE ZELIM VISE DA ZIVIM U OVAKVOJ SRBIJI...POMOZITE DOBRI LJUDI DA POBEDIMO OVO ZLO

ForeverSRB

pre 9 godina

Sto godina cekam da vidim slavlje Sparsa, i ne da de mi lepsa polovina ni TV da upalim, eee moj rodjace, sta ce ti tek raditi ako je ozenis, na turske se serije navikni

axo

pre 9 godina

Utisci: Peti Mils ludak, nikad do sada nisam video pleja sličnom njemu, Đinobili otac košarke i Kavaj monstrum i zasluženo MVP.
I iako verujem da je ovo poslednja utakmica Timija, nadam se da ću imati prilike da ga gledam bar još jednu sezonu.
Kapa dole naravno i ostatku tima na čelu sa velikim Gregom! Šampioni!

Slaviša

pre 9 godina

Neverovatna sezona Sparsa!

Oustin i Demion podrška sa klupe. Džef, Ejron, Mat Boner, Kori Džozef vrebali su svoju šansu i stigli do prstena! Tiago, Marko i Boris do samog kraja dominirali u lepršavoj igri San Antonia. Treba li trošiti reči na Denija i Petija, koji su svojim trojkama ubijali protivnike, pogotovu u plej ofu. LEGENDARNI TRIO: jedan jedini Toni Parker - čovek koji je birao između penzije i još jedne sezone, a onda kada je izabrao ovo drugo vodio do prstena Manu Đinobili - i legenda NBA, drugi najduži razmak između prvog i poslednjeg prstena (nadam se ne i poslednji) 1999.-2014. TIM DANKAN! I na kraju igračkog kadra, dečko kome je otac ubijen pre 6 godina, a koji je baš na Father's day dobio priznanje MVP finala, kao drugi najmlađi u istoriji NBA nakon Medžika - KAVAJ LENARD!

Peti prsten Sparsa, peti prsten Grega Popoviča! Čovek koji je osvojio NBA sa 9 igrača rođenih van teritorije SAD! VELIKI GREG!

GO SPURS!

Go Spurs

pre 9 godina

Volim San Antonio, obozavam Popovica koji je svima odrzao cas kosarke, ali cenim Lebrona i ne znam zasto su se svi okomili na njega, kad su Vejd i Bos ustvari katastrofa.
Neko pre neki dan napisa kako Lebron ima najvecu podrsku saigraca i okupio oko sebe super tim, a to nisu radile zvezde nekad- totalna budalastina!
Medzik je imao Karima,Kobi Sekila,Dzordan Pipena,Rodmana,Kukoca, a Lebron ima Vejda koji igra ko da nema obe noge, i Bosa preko koga svi kucaju redom.
Klupa SAS je ubila klupu Majamija, Djinobili i Mils sa klupe resili utakimcu, Lebron je dobro krenuo ali nije imao nikakvu podrsku.
Drago mi je zbog Popovica, ali mi je pomalo zao i Lebrona, jer vidim da ga mnogi mrze i njega krive za sve.
Cestitke San Antoniu na fenomenalnoj kosarci! Go Spurs!

mister x

pre 9 godina

Sta reci drugo nego svaka cast Sparsima na tituli, konacno je pobedio timski duh tj. igra a ponajvise mi je drago zbog Dankana, koji moze sada na miru da zavrsi karijeru kao svojevremeno Admiral Robinson. Cestitke i Majamiju na jos jednom finalu, pa sto neko kaze vise srece sledeci put.K

Вињак +18

pre 9 godina

Сјајна текма. Какав ритам, шут, акције, одбрана, преокрет, победа тимске игре... Нзм, сад кад помислим да ме већ врс чека финале наше лиге и неки осећај чудан, али и даље верујем у спорт. Позз љубитељима баскета

Kopanja

pre 9 godina

Svi koji su imali nedoumice zasto je kosarka najlepsi sport na svetu,trebali su da pogledaju SAS u ovom finalu !
Kosarkaska magija,velikih igraca,jos vecih ljudi !
Predanost,upornost,emocija,snaga...Svaka cast,najbolja ekipo na planeti,bilo je uzivanje gledati vas !!!

Realan

pre 9 godina

San Antonio Spurs NBA Champions. Bravo majstori, zasluzeno. Dominacija na terenu. James nije mogao sam. Veliki Greg Popovic, Dankan, Parker, Djinobili i ostala druzina.

nikks

pre 9 godina

Auu ne mogu da verujem da izgubismo :-(
LeBron je odigrao koliko je mogao, ali ceo tim Majamija je zakazao. San Antoniju svaka cast, majstori su ove igre, fantasticno kruzenje lopte. Sad jedva cekam off-season da vidim sta ce Majami da uradi. Ja mislim da Vejdu i Bosu mora da se smanji plata ako izaberu opt-out.
LeBron ce mozda da prihvati manju platu, mada me ne bi iznenadilo da ode. Posto su za sledecu godinu sigurni ugovori samo Hazlemu i Kolu ocekujem veliko renoviranje.

Marko

pre 9 godina

Opet bezvoljna igra Majamija (osim u prvoj cetvrtini), zaista ne razumem kako neko moze da izadje na teren u finalu i ponasa se kao da je izasao na kos u kraju da sutne par puta... Cestitke za San Antonio, takva timska kosarka se u NBA ligi ne vidja bas cesto.

mozbi

pre 9 godina

Koliko mi je drago zbog ovih sportskih gromada, igrali su svoj space jam! Kako je divno kad se trud, zalaganje, disciplina i ljubav prema igri isplate na ovako divan nacin. :)

markus

pre 9 godina

Gledajuci ovu utakmicu doslo mi je da placem kad vidim gde ja zivim...Kosmicki kvalitet kosarke,puna arena nasmejane i radosne dece kako gledaju svoje idole,gospoda od trenera,igraca..dve tehnicke u celoj seriji,postovanje svih igraca izmedju sebe....A onda se setim,naseg rugla i istine...umesto nasmejane dece na tribinama tetovirane svinje,umesto gospodskog ponasanja trenera,Vujosevica koji izvodi ekipu jer mu se ne svidja sudjenje a pritom davi svoje igrace za gusu,sa druge strane Covic koji kroz politiku i sport vec 20 god krade i manipulira narodom...A igraci sve to prate i tuku se na terenu,Bogdanovic jos ne zeli da igra za Srbiju jer mu se ne svidja ko zna sta.....NE ZELIM VISE DA ZIVIM U OVAKVOJ SRBIJI...POMOZITE DOBRI LJUDI DA POBEDIMO OVO ZLO

hawkeye

pre 9 godina

Pobedila je veština nad fizikalijama,predanost,skromnost i posvećenost nad glamurom istetoviranih udruživača,pobedili su navijači koji ne napuštaju halu 5 minuta pre završetka utakmice,pobedila je košarka !

Konj

pre 9 godina

Ne znam sta da kazem. Mnogo volim ovaj tim, ove ljude! Pomesana su mi osecanja... Srecan sam, presrecan sto su uradili ono sto su morali! Dokazali svima da godine i slicno NIJE BITNO, da je bitno srce i karakter, timski duh i vredan rad. Dokazali su da one man show ne moze da nadjaca pravu kosarku. Dokazali su da su sampionska generacija i da nikakva trojka Rej Alena ne moze da ih posalje u penziju. Dokazali su da su jedna od najvecih generacija ikada. Dokazali da ne moze novcem i onim sto pruza luksuz zivota u Majami da se kupi sportski uspeh. Dokazali da Lebron nije dovoljan. Dokazali da su najbolji na svetu! Srecan sam, presrecan, ali mnogo tuzan u isto vreme. Mislim da nas Timi napusta, ta legenda kosarke. Najveca cetvorka svih vremena. Ljudina, majstor, sampion!!! Pored njega, mozda nas napusta i covek koji igra najlepsu kosarku na svetu, iako je mozda procelavi belac. Ko ne voli Manua, taj nema veze sa mozgom. Pa i neka nam je zavukao onu u poslednjoj sekundi, to je uradio jer je igracina. Ne znam kako cu njih ikada prezaliti ako nas napuste. Ali istovremeno, ja im to i zelim. Neka odu sada dok su na vrhu, Spursi ce se snaci. Bice ovaj tim i dogodine tu negde, ako ne u finalu, odmah na koraku do. Rodila se nova NBA zvezda, Kavaj Lenard!!! Prosto ne znam, pobedila je dobra stvar. Kontinuitet u radu, drugarstvo, tim!!! Svaka cast Spursima sto su vratili veru svima u sport, cak i taj okruzen milijardama dolara. Najbolji su!

A, moram

pre 9 godina

Neverovatno!
Nema prepucavanja u komentarima, nema prekida utakmice, tuce, praznjenja hale...
Sta bre rade ovi NBA kosarkasi?

PS
Svaka cast Spursima, definitivno zasluzena pobeda u seriji i finalu!

Slaviša

pre 9 godina

Neverovatna sezona Sparsa!

Oustin i Demion podrška sa klupe. Džef, Ejron, Mat Boner, Kori Džozef vrebali su svoju šansu i stigli do prstena! Tiago, Marko i Boris do samog kraja dominirali u lepršavoj igri San Antonia. Treba li trošiti reči na Denija i Petija, koji su svojim trojkama ubijali protivnike, pogotovu u plej ofu. LEGENDARNI TRIO: jedan jedini Toni Parker - čovek koji je birao između penzije i još jedne sezone, a onda kada je izabrao ovo drugo vodio do prstena Manu Đinobili - i legenda NBA, drugi najduži razmak između prvog i poslednjeg prstena (nadam se ne i poslednji) 1999.-2014. TIM DANKAN! I na kraju igračkog kadra, dečko kome je otac ubijen pre 6 godina, a koji je baš na Father's day dobio priznanje MVP finala, kao drugi najmlađi u istoriji NBA nakon Medžika - KAVAJ LENARD!

Peti prsten Sparsa, peti prsten Grega Popoviča! Čovek koji je osvojio NBA sa 9 igrača rođenih van teritorije SAD! VELIKI GREG!

GO SPURS!

Petar

pre 9 godina

Kakav protok lopte tokom čitavog meča, fenomenalno, i bez te fluidnosti ne bi ni dolazile one silne trojke. A tek odbrana, ne znam da li sam ikad video bolju kretnju ekipe u tim godinama, jednostavno sve čestitke.

Kopanja

pre 9 godina

Svi koji su imali nedoumice zasto je kosarka najlepsi sport na svetu,trebali su da pogledaju SAS u ovom finalu !
Kosarkaska magija,velikih igraca,jos vecih ljudi !
Predanost,upornost,emocija,snaga...Svaka cast,najbolja ekipo na planeti,bilo je uzivanje gledati vas !!!

Go Spurs

pre 9 godina

Volim San Antonio, obozavam Popovica koji je svima odrzao cas kosarke, ali cenim Lebrona i ne znam zasto su se svi okomili na njega, kad su Vejd i Bos ustvari katastrofa.
Neko pre neki dan napisa kako Lebron ima najvecu podrsku saigraca i okupio oko sebe super tim, a to nisu radile zvezde nekad- totalna budalastina!
Medzik je imao Karima,Kobi Sekila,Dzordan Pipena,Rodmana,Kukoca, a Lebron ima Vejda koji igra ko da nema obe noge, i Bosa preko koga svi kucaju redom.
Klupa SAS je ubila klupu Majamija, Djinobili i Mils sa klupe resili utakimcu, Lebron je dobro krenuo ali nije imao nikakvu podrsku.
Drago mi je zbog Popovica, ali mi je pomalo zao i Lebrona, jer vidim da ga mnogi mrze i njega krive za sve.
Cestitke San Antoniu na fenomenalnoj kosarci! Go Spurs!

Coa922

pre 9 godina

Iako sam navijao za Heat strasno mi je drago zbog Lenarda. Momak ima ogromno srce i bice veliki igrac. Pribojavao sam se da ce izgubiti MVP zato sto nema status zvezde.Nemojte da krivite Lebrona, on je odradio fenomenalno svoj posao, ostatak ekipe nije. Kljucni faktor koji je falio Majamiju je losa forma Batijea, koji je neverovatno podcenjen, a bio je kljucna figura uz Lebrona u one dve titule. Sve u svemu bravo za Kavajia.

satelit

pre 9 godina

Majami je otvorio susret sa 22:6, zamirisalo je na nastavak serije.... Ali,majstori u narednih 20 min utakmica uzvracaju sa brutalnom serijom 50:20! Nemam reci,mislim da je ovo limit kosarkase moci jedne ekipe..Mislim da bolje ne moze da se igra.. P.S. Lenard nove NBA zvezda i Popovicev proizvod.Strasan igrac i simpatican momak

Big Ron

pre 9 godina

Lebron James 5 finala - 2 titule
Mislim da tu svaka polemika o tome ko je najbolji igrac u istoriji pada u vodu. MJ daleko, daleko iznad svih !!
Svaka cast San Antoniju... Ovo sto su prikazali u finalu je za udzbenike. G. Popovic jedan od najboljih trenera u istoriji bez ikakve sumnje. Dankan, Parker i Djinobili su zasluzili jos jednu titulu. Svaka im cast kako su odigrali celu sezonu.
K. Leonard zasluzeno MVP.

axo

pre 9 godina

Utisci: Peti Mils ludak, nikad do sada nisam video pleja sličnom njemu, Đinobili otac košarke i Kavaj monstrum i zasluženo MVP.
I iako verujem da je ovo poslednja utakmica Timija, nadam se da ću imati prilike da ga gledam bar još jednu sezonu.
Kapa dole naravno i ostatku tima na čelu sa velikim Gregom! Šampioni!

Realan

pre 9 godina

San Antonio Spurs NBA Champions. Bravo majstori, zasluzeno. Dominacija na terenu. James nije mogao sam. Veliki Greg Popovic, Dankan, Parker, Djinobili i ostala druzina.

Marko

pre 9 godina

Opet bezvoljna igra Majamija (osim u prvoj cetvrtini), zaista ne razumem kako neko moze da izadje na teren u finalu i ponasa se kao da je izasao na kos u kraju da sutne par puta... Cestitke za San Antonio, takva timska kosarka se u NBA ligi ne vidja bas cesto.

Petko

pre 9 godina

Ovi što se čude za ovakav rezultat, treba samo uzeti u obzir koga je San Antonio sve izbacio do finala(Dallas, Portland i OKC) dok je Miami imao samo one toljage Pajsere(Indiana), zapad je mnogo jači!
Đinobili monster dunk! :)
GO SPURS GO!

...

pre 9 godina

Bravo SPURSI-Legende,bravo i za Majami! E tako to rade ljudi pre svega,na kraju sportski-pruzis ruku,cestitas,ukazes postovanje-budes covek,i moze da prica ko sta hoce ali Ameri su prva klasa u svemu zato su i najbolji...Hvala i bravo b92 na izvestavanjima tokom cele sezone,ne samo Nba vec i drugi sportovi koji su slabo ispraceni,samo tako nastavite,za mene ste ubedljivo broj 1 ;)
A sada nam sledi vracanje u nas Srbistan,da ispratimo rasplet cirkusa...

Damir

pre 9 godina

Gledao sam Bosnu za zagrijavanje za ono što je sledilo...hteo sam na spavanje kod 22-6, ali eto nisam i nije mi žao. Fantastično...nemam reči, da opišem - savršenstvo...al sam jedva na pos'o stigo autom :)

Pozdrav iz Ljubljane.

ForeverSRB

pre 9 godina

Sto godina cekam da vidim slavlje Sparsa, i ne da de mi lepsa polovina ni TV da upalim, eee moj rodjace, sta ce ti tek raditi ako je ozenis, na turske se serije navikni

marko

pre 9 godina

auh kakva tekma! prvo, ne bih se slozio sa vama da utakmica nije bila dovoljno kvalitetna, sasvim suprotno, bila je tekma za uzivanje, sa puno brze igre i lepih poteza, pogotovu od sas-a i manua genija. sta generalno reci za Sas, ubijaju u odbrani, od 1 do 5, u napadu ne znas odakle biju, matorci objasnjavaju, dijao prosipa znanje, mils i grin resetaju i dizu ekipu po potrebi, spliter lepo prati igru i koristi sta mu se pruzi, a sta reci za lenarda, ove sezone je pol dzordz poguran medju superzvezde, necu da kazem nezasluzeno, ali ipak mu je lenard objasnio neke stvari... sto se majamija tice, jedno je jasno majami=lebron, wade ne moze vise (iako mi je on najgotivniji od svih), a bosh odigra jednu, pa tri ga nema. najslabija karika mi tu spolstra, igra skoro 3 cetvrtine bez pleja, pa makar taj plej bio i mrtvi calmers, nema lebron snage da igra i to. e sad, lebron - covek je zmaj, ali nekako mi,se cini da po tekmi odigra po jednu monstruoznu cetvrtinu, a ostale onako, lose do mlako (proslu tekmu je 3. cet pokidao kao danas prvu), fali mu konstantnost kroz utskmicu, mada je 100% i spolstra kriv za to, jer ga gura i na pleja... na kraju ludi srbin, jednom recju LEGENDA, covek gura svoju filozofiju jake odbrane ali se prilagodjava ekipi i stvara tim najdopadljiviji za gledanje jos od nasih kingsa, samo se nadam da ce ova ekipa ostati na okupu i sledece godine, da opet uzivamo u vrhunskom basketu. PS. pope srbine, ucini nam uslugu, dovedi nedovica i raduljonstera kod tebe, da nauce ponesto i da osiguras jos pet titula :)

Mr No Name

pre 9 godina

Fanovi Majamija: Loša igra ekipe za koju navijati je posledica perfektne taktike protivničke ekipe, igraš dobro ako protivnik nema načina da ti odgovori a loše ako ti pročita igru i zatvori sve prilaze. Počeo sam da pratim NBA u 5 razredu osnovne kada je Dankan bio nadolazeći superstar. Sada imam 24 i na master studijama sam a Dankan i dalje briljira, na terenu a i van njega! Šta reći?! Genijalni SA!

Вињак +18

pre 9 godina

Сјајна текма. Какав ритам, шут, акције, одбрана, преокрет, победа тимске игре... Нзм, сад кад помислим да ме већ врс чека финале наше лиге и неки осећај чудан, али и даље верујем у спорт. Позз љубитељима баскета

mister x

pre 9 godina

Sta reci drugo nego svaka cast Sparsima na tituli, konacno je pobedio timski duh tj. igra a ponajvise mi je drago zbog Dankana, koji moze sada na miru da zavrsi karijeru kao svojevremeno Admiral Robinson. Cestitke i Majamiju na jos jednom finalu, pa sto neko kaze vise srece sledeci put.K

paja

pre 9 godina

Divna kosarka, moci cu da pricam deci i unucima o jednoj velikoj ekipi i ako postoji savrsenstvo ovo je nesto najblize njemu. Totalna kosarka! Bravo Kavai bravo Sparsi!

XXX

pre 9 godina

Razbili su ih SAS svojom kolektivnom igrom. Na kraju se ljudi izljubise i cestitase jedni drugima ( zamislite, nisu se pobili). Tako vam je ovde u Americi u svim sportovima, gde je svaka utakmica praznik na koji dodjete sa porodicom, drugovi i drugarice zvezdasi i partizanovci. :(

mozbi

pre 9 godina

Koliko mi je drago zbog ovih sportskih gromada, igrali su svoj space jam! Kako je divno kad se trud, zalaganje, disciplina i ljubav prema igri isplate na ovako divan nacin. :)

bobi

pre 9 godina

Jos jedan od onih koji su ostali do sitnih sati da isprate ovu ubedljivu pobedu nama omiljenog tima :) svaka cast EKIPO!
Bravo za redakciju koja nam je stalno obezbedjivala dobre izvestaje :)

pingvin s madagaskara

pre 9 godina

Bitno da će Heat da uzme not one, not two, not three, not four, not five, not six, not seven championships... Kakva igra Spursa. I pored zaostatka oni su odigrali smireno i razmontirali Miami. Kakav je zmaj od igrača Kawhi Leonard, kakvi su doktori Parker (ne može da se sastavi tri četvrtine a, onda kreće da cepa kao lud), Ginobili (povukao kad je bilo najpotrebnije) Duncan (kad je stao protok lopte krenuo da objašnjava neke stvari u post igri), Diaw (kakva inteligencija hodajućeg Big Maca), Green, Mills (sipa kao nenormalan, a još luđi u odbrani)... Takođe viđeni su neki od najlepših poteza u playoffu ove sezone. Blokada Splittera na Wadeu (vratio za prošlu godinu), a šta tek reći za Manuovo kucanje Boshu u facu... I naravno najzasluzniji dr mr košarke Popović... Lepo bi bilo kada bi odigrali još jednu sezonu zajedno, onako za svoju dušu, mada i ako se povlače najbolje je da to učine u velikom stilu kao šampioni...

Kinsey snima film, Djenka pobego usred snimanja

pre 9 godina

Navijao sam za Majami, ali mi nije nimalo zao sto su ovakve velicine osvojile svoju petu titulu. Pop, Tim, Tony i Manu svaka Vam cast na svemu onome sto ste dali ovoj igri.

uzeo sam kokice

pre 9 godina

Jeremija, Bohemiane, Stanimire Branimire... Dišete li? Jel vam sada jasno koliko ste bili smešni svih ovih godina poredeći Lebrona sa Džordanom i Brajantom?

Aca

pre 9 godina

Svaka cast b92 na izvestavanju i svaka cast San Antonio, zasluzili su! I mnogo minje drago zbog Lenarda, zasluzio je i on titulu MVP-a!!!

benzino

pre 9 godina

Titulaa!!! Plačem kao derište, kakvo je zadovoljstvo navijati za ovaj !TIM! 15 godina to samo ja znam! Mogu da umrem! Bravo mali Kavaji!

kobe bryant

pre 9 godina

Ah, sta reci?! Pocastvovan sam sto zivim u vremenu mozda i poslednjih mohikanaca kosarke! Bojim se da ce njihovim penzionisanjem izumreti lepota i magija ove igre.

Laki Bg

pre 9 godina

Drago mi je zbog ovakvog ishoda.Pobedila je kosarka , pobedila je stara skola u kojoj ne morate da imate bicepse i tricepse i ne morate da imate na sebi iscrtan strip.Zacudo nije bilo ni sudijskog pokrivanja nemoci Majamija.Nije tim igrac,nije Majami Lebron Dzejms.On je bez sumnje veliki igrac ali vidi se kako je pocetak sezone ukom su ga poredili sa Dzordanom uticao na njega i ekipu- Mi smo najbolji ostali su boranija.Konacno mozda ce Lebron biti do kraja karijere bolji od Dzordana ali sada je daleko od toga- Dzordan je igrao basket, Lebron bi mogao.Takodje najslabija tacka je godinama bio Spolstra koji se krio iza velike trojke.Prosecan trener- na nivou ABA lige.I neka bude dosta o MH , veliki dobitak za kosarku jeste to kako je igrao SA vodjen Gregom Popovicem, nadam se da ce naredne sezone dokazati da ce se igrati kosarka a ne dizanje tegova i saranje po sebi.Bravo SA

nikks

pre 9 godina

Auu ne mogu da verujem da izgubismo :-(
LeBron je odigrao koliko je mogao, ali ceo tim Majamija je zakazao. San Antoniju svaka cast, majstori su ove igre, fantasticno kruzenje lopte. Sad jedva cekam off-season da vidim sta ce Majami da uradi. Ja mislim da Vejdu i Bosu mora da se smanji plata ako izaberu opt-out.
LeBron ce mozda da prihvati manju platu, mada me ne bi iznenadilo da ode. Posto su za sledecu godinu sigurni ugovori samo Hazlemu i Kolu ocekujem veliko renoviranje.

Petko

pre 9 godina

@(Coa922, 16. jun 2014 05:34)

Pa da je obrnuto bilo, da je Miami uzeo titulu i da je Lenard igrao za Miami sve sa ovakvom igrom, misliš da bi dobio nagradu?
GO SPURS!

timski duh

pre 9 godina

I vise nego zasluzeno osvojena titula, sve cestitke ovim momcima, pokazali ste sve elemente kosarkskog doktorata, pozdrav i za ludog Srbina.

wlado

pre 9 godina

bravo za SA, odigrali su muski, fokusirano i pre svega timski, kosarka bas zna biti lep sport, jer u poslednje vreme mi se povracalo od nje.

nčf

pre 9 godina

i opet, majami stiže bez muke do finala jer je istok kriminalno slabiji od zapada... inače lebron ne bi video više od dva finala. menjati sistem PO, barem dok istok ne 'ojača'... ovako majami može i dogodine dobiti servirano finale. uostalom, vidi se kako ga gube...
doktor greg je savršenstvo savremene košarke. ende.

Heterogena-smesa

pre 9 godina

Bravo Mamuze! Od pocetka s vama i nikad nisam simnjao u ovu veselu ekipu! Pozdrav za sve ljubitelje NBA kosarke do sl. sezone. Smeša out.

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Sad čitam komentare i vidim prozivke na moj račun zbog Lebrona. Pa naravno da ga poštujem zbog njegovih kvaliteta. Nije mi taj čovek sve u životu da tugujem zbog toga. Ja, pre svega, volim da gledam košarku. Nekog simpatišem više, nekog manje...ne nerviram se zbog toga. Manite se likovanja. Treba poštovati pobedu SA, a ne naslađivati se nečijim porazom.

mico

pre 9 godina

uz podrsku delija, grobara, turskih ili grckih navijaca sparsi sampioni zauvek, ovako 15+, sa fanaticnim navijanjem bar duplo, minimum!
Kapa dole, svaka cast!

Parker Tony

pre 9 godina

Titula titula slavi se titula San antonio je novi sampion ,gosp.Popoviću hvala na taktici,mislim da su većina navijala protiv majami jer se tokom sezone nije se javljalo ovoliko navijača sparsa ,kawai majstore svaka čast

a jesi i ti muzicar?

pre 9 godina

Jeremija, Bohemiane, Stanimire Branimire... Dišete li? Jel vam sada jasno koliko ste bili smešni svih ovih godina poredeći Lebrona sa Džordanom i Brajantom?
(uzeo sam kokice, 16. jun 2014 05:07)
Ne likuj majstore, trojica pomenutih su veliki postovaoci lebrona dzejmsa, a njegove utakmice tokom sezone i citavog plejofa im daju za pravo...ne znam koliko si pratio majami, ali je lebron bio ubedljivo najbolji igrac pod oba kosa, da je mogao da igra 1 na 1 ili 1 na 2, pa cak i 1 na 3, pohapsio bi ih i otresao, ali je san antonio ove godine daleko bolji timski tim...nisu nisu parker i djinobili dobili majami ni u jednoj utakmici, vec dijao i lenard, i evo sada, mils...nadam se da ce dzejms otici iz majamija, ako ne dodje do nekog ozbiljnog renoviranja jer se ova ekipa majamija polako pretvara u One man team, a to je vec imao u klivlendu,i to mu ne treba...zna da je najbolji, samo treba videti sa kojim drugim likovima napadati nove titule...

velikipoznavalac

pre 9 godina

Cestitke San Antoniu
Voleo bih da se (ukoliko ne dodje Melo sledece sezone) LeBron vrati u Klivlend i zajedno sa Karijem, Varejaom, Waitresom i prvim pikom ovogodisnjeg drafta osvoji svoj treci prsten i donese titulu u Klivlend.
Citiram LeBrona: "I've got a goal and that goal is to bring championship in Cleaveland and i wont stop till I get it"
Kada LeBron da rec to i ispostuje i mislim da bi Klivlend sledece sezone (ako se ovako desi) bio najbolji tim u ligi.
Kralju ispuni svoje obecanje i donesi titulu u Klivlend !!!

NastyB

pre 9 godina

Čisto da stavim ono što sam napisao posle pobede San Antonia nad Oklahomom. Jedino nisam očekivao da će Leonard da "eksplodira" ovako...

Zaslužena pobeda Sparsa, jer su bolji kao tim. Problem Oklahome je što u centarskoj liniji, osim Ibake, nemaju nijednog drugog iole dobrog igrača. Perkinsa, Kolisona i Tabita ne vredi ni komentarisati, Peri Džons gotovo i da ne igra. Sa ovakvim timom, Majami bi ih pokidao. Drugi problem je Bruks, koji, očigledno, nije trener za velike utakmice. Nijednom nije makar probao da Ibaku postavi na centra, Durenta na četvorku, Batler na trojku, Lemb ili Sefološa na dvojku i Vestbruk. Ovako brza i pokretljiva postava bi namučila bilo koga, ali ne shvatam kako Bruks to ne vidi.
Da, Vejd igra bolje nego prošle godine, Boš konstantan i Rašard Luis je počeo da pogađa, ali u SA Kavaj Leonard igra tri puta bolje nego prošle godine, takođe su se strašno popravili i Diao, Kori Džozef, Pati Mils, tu je i Belineli koji može da razbija iz daljine...
Svašta je moguće, ali po mom laičkom mišljenju, Sparsi su dosta jači nego prošle godine, a Majami u ovom plejofu nije imao ni približno jakog protivnika kao što je bilo koja ekipa na zapadu. Pejsersi su se rapali i pre plejofa, pa je sve osim metle pravi uspeh za Indijanu. A i Toronto je bio treći na istoku. Zato je blaga prednost na strani SA.
A Oklahoma ako ne nađe bar još jednog dobrog igrača na centarskoj poziciji, može samo da sanja o finalu...
(NastyB, 1. jun 2014 11:59)

eto

pre 9 godina

@velikipoznavalac - KAD LEBRON DA REČ ON TO ISPOŠTUJE?! Pitaj navijače Cavsa da li se slažu sa tobom!
"Ostajem u Klivlendu!" - otišao u Heat
"Zvanično obećavam da se za sledeći All Star prijavljujem za Slam Dunk contest!" - na NBA All Star-u 2009. godine!
Čovek od reči!

Tim Dankan čovek TIM

pre 9 godina

Gledao sam ovu utkamicu. Timska igra protiv pojedinaca.
Neko hvali Lebrona kako je pružio ono što se očekivalo dok su drugi podbacili. Čovek je igrao jednu četvrtinu i to prvu, posle se nije video na terenu. Hteo jda igra pleja pa to nije radio ni M.J u najboljim danima. Šta reći tek za ostale... Zato su u npadau delovali kao razbijena vojska nemajući pojima šta treba da rade. Odbrana Majamija .... ma koja odbrana.
SAS Verovali su u sebe i pobedu, i ako su gubili se velikom razlikom do u 1/4, prepolovili su je do kraj iste. U 2/4 su to dostigli i mašina je krenula. Mašina se sastoji od više delova, svaki šraf u SAS-u je dao svoj doprinos.

basket

pre 9 godina

svaka cast za San Antonio samo mi je zao kad se svi penzjonisu sta ce biti sa San Antoniom.Taj tim nece biti isti vise nece biti Timija Manua Tonija

dshn

pre 9 godina

@konj hahaha kakva patetika:) ne brate, u SA se igra košarka za ljubav i gloginje a na floridi za milione. pretera ga brate mili.

SA je zaslužeo uzeo titulu ove godine i tu se priča završava. Ostale patetike, likovanja i pljuvanja su totalni kretenizam. Žao mi je Rey Reya i Brona najviše. LeBron verovatno jedini igrač u istoriji ove igre koji će morati da se dokazuje kroz čitavu karijeru. Godine i godine prtiska. U tome je njegova veličina. Mnogo gi pukli davno, ali on se uvek vrati jači. Takve igrače morate poštovati čiji god navijač bili.

Posle gledanja ovakve košarke ostaje žal što nismo bar jedne godine dočekali zoru sa šampionskom ekipom Kingsa...

xy

pre 9 godina

Nemogu da opise koliko mije drago nakon pobede SAS svaka cast momcima na igri pobedila je kosarka u pravom smislu te reci iskreno nisam fan Lebrona ali strasan je to igrac ako ostane u Majamiju sa ovakvim saigracima nece vise nista osvojiti a ovi sto spominju dace doci Melo mislim da otoga nema nista tobi bilo glupo ako se vrati u Klivlend opet cega nazvati kukavicom ali sam je kriv daje ostao u Klivlendu mozda nebi nista osvojijo mozda jedan prsten ali biga ljudi cenili i postovali jedan prsten Novitckog vredi vise nego sve njegove koje bude osvojijo.

vlada

pre 9 godina

Toliko mi je malo falilo da odustanem od gledanja ove utakmice na početku prve četvrtine. Pa ono je bio skandal za skandalom. Sudije kao da su htele da daju Miamiju početnu veliku prednost, što su u biti i učinili, ali Miami to nije znao da materijalizuje. U nastavku utakmice su sudije malo smirile doživljaj, ali su sve vreme vukli na stranu miamija, ali ni to nije bilo dovoljno za Miami! Sparsi nisu odigrali tako dobro kao one dve utakmice na floridi ali je Mimai potonuo nakon statnih 22-6 i nakon što je SAS uspostavio kontrolu u reketu!

Na kraju SAS slavi sa pravom i utiskom da je trebala biti i veća koš razlika! Sudije i komesar NBA treba da idu na stub srama, jer pokušavaju svaku seriju da navaku da ide u 7 utakmica (jelte da se prodaju karte TV prava itd) a u takvom ambijentu košarka gubi čar. Setite se samo 6te utakmice SAS-OKC, kako su samo sudije vukle oklahomu da se igra 7ma utakmica pa je SAS opet bio nadmoćan!
To je slika cele sezone. Spursi su dominirali a ostali nisu mogli ni vodu da im nose! Prelepu košarku su igrali i neverovatno efikasnu!

Zg-boy

pre 9 godina

Bojan, 16. jun 2014 16:29
Sve brojke o karijeri Jordana i Magica si prekrasno naveo i u pravu si da o njihovoj veličini odlučuju nijanse.Samo si zaboravio jednu stvar koja čini bitnu razliku između njih dvojice.Lakersi biraju na draftu Magica kojeg ubacuju u gotovu i formiranu momčad koja odmah osvaja prvenstvo.Neću ni pisat o teorijama urote kako je završio kod njih a ne u Jazzerima.Cijelu svoju karijeru odigrao je u jednoj od dvije najveće institucije lige.Jordan igrom slučaja,zbog gluposti Houstona i Portlanda završi u ono vrijeme u jednoj od najgorih ekipa lige, bez titula,bez finala,bez povijesti,bez ičega.U trenutku kad je otišao ostavlja Bullse kao treću franšizu u povijesti Nba lige,a prije i poslije njega ovi su igrali šta?Jedno konf. finale.Ostavlja najprofitabilniju ligu u njenoj povijesti,ostavlja mogućnost današnjim igračima da zarađuju ogromne novce,itd,itd.Kad tako pogledaš,je bi ga stvarno je ovaj veći.Inače čestitke Gregu i Ekipi na naslovu i LeBronu na igri u seriji.

plavi

pre 9 godina

bilo bi dobro da james predje negde na zapad. onda bi tek prstalo. covek je odigrao kolko je mogao al su ih sparsi ubili. vejdara polako da razmislja o penziji. da ostane upamcen kao dribler masina, kakva je samo zver bio nekad..auuuu

anbeast

pre 9 godina

Da li je normalno da mi treci istovetni komentar ne objavljujete? Pobedili su bolji TIM i bolji trener! Mogu se kladiti (mada ne znam kako da utvrdimo da li bih dobio opkladu) da Majami ne bi dobio ni da je MJ bio na Bronovom mestu. (kao sto i nije osvajao titule dok Bulsi nisu postali jak tim). Ovo kazem ja koji mislim da je MJ verovatno najveci ikada. Le Bron je Hall of famer, svojevrsni hibrid MJ i Medzika (uz naravno mnooogo manju eleganciju od MEdzika)i najbolji igrac danasnjice - TACKA! Ne obozavam ga, nisam mu oprostio sto je ''pobego'' iz Klivlenda, ali moram ga postovati jer znanjem, snagom, vestinom to zasluzuje. Najbolji tim danasnjice je - SAN ANTONIO. TACKA :) Bilo bi zanimljivije da je Majami pruzio jaci otpor, ali kako god bilo, ja sam zadovoljan. Dva najbolja tima su se borila za titulu, pobedio je bolji. Bice zanimljiv ''off season''. Treba videti sta ce se desiti sa San Antonijevim ''dedama'', sta ce Hit uraditi sa lesom Dvejna Vejda (posto je otprilike tako igrao) i da li ce Le Bron nazad u Klivlend da sa Lavom i Irvingom juri titulu... Posle ovog kosarkaskog praznika, vracamo se u ''prokletu avliju'' da vidimo kako ce se okoncati tragikomedija zvana: ''KLS'' :(

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Pokazali da su bolji. Ovakav Majami sa izmučenim Vejdom i nevidljivim Bošom bi se mučio i sa drugim ekipama sa zapada. Drago mi je zbog Lenarda i zanima me kako će to da utiče na njegovu karijeru. Bogdan i Vasa su mogući izbori SA sa 30. pozicije na draftu. Interesantni su im i jedan i drugi. Ali nisu jedini koje SA razmatra.

a jesi i ti muzicar?

pre 9 godina

Lebron James 5 finala - 2 titule
Mislim da tu svaka polemika o tome ko je najbolji igrac u istoriji pada u vodu. MJ daleko, daleko iznad svih !!
Svaka cast San Antoniju... Ovo sto su prikazali u finalu je za udzbenike. G. Popovic jedan od najboljih trenera u istoriji bez ikakve sumnje. Dankan, Parker i Djinobili su zasluzili jos jednu titulu. Svaka im cast kako su odigrali celu sezonu.
K. Leonard zasluzeno MVP.
(Big Ron, 16. jun 2014 05:25)

Polemike je uvek bilo i bice, zato sto mnogi od nas ne upijaju ono sto im drugi serviraju...dakle, sto se mene tice, medzik dzonson jedan od najboljih ikad(necu reci najbolji, to bi bilo u tvom stilu), lebron dzejms, ako ovako nastavi, uz jos poneku titulu, kao sada vec savrsenija verzija medzika, sasvim sigurno ce preuzeti mesto broj 1...

coollik

pre 9 godina

Tanka klupa Majamija. Vejd i Boš u velikom igračkom padu, Džejms ne može sam. Samo su Čalmers i Kol imali iz igra u ovom finalu 20-25%. Rej Alen apsolutno ništa ne zna osim svoje igre gde stoji i čeka loptu, kad krene u prodor to je očaj. Mnogo je bolji San Antonio,ali mnogo. Samo da ovaj tim SA ostane još koju sezonu, a ako ostane to će biti šetnja.

Boksi

pre 9 godina

Samo da pohvalim autora teksta!E to je prava analiza i komentar meča!Bravo!Čestitke Spursima,kad jednog neće nekog drugog krene.Coach je legenda:)

nba expert

pre 9 godina

ajmo pljuvacine protiv lebrona. show some respect covek je odigrao finale kako treba samo mislim da ostalih 12 igraca nisu igrali na nivou koji bi trebali. pretvorili smo se u njih kritikujemo igraca koji najmanje treba da se kritikuje ali eto sta da se radi. poredjenje mj lbj je smesno I ovom trenutku ovo finale nexnaci kad je ceo tim miami umro ili nestao. trebala je jadna igra miamija da bi sas pobedio I time se hvale. da je hit igrao solidno bilo bi zanimljivije. cestitke ludom srbinu.

Bojan

pre 9 godina

(Big Ron, 16. jun 2014 05:25)
apsolutno mi je nejasna zelja MJovih navijaca da toliko potenciraju cinjenicu da je MJ dobio svih 6 finala u kojima je ucestvovao i da sad to cini neki stopostotni ucinak.
Da, kad je dosao do finala, isao je do titule, ali je mnogo puta zaustavljan pre finala, 3 puta u prvom kolu, par puta u finalu konferencije, par puta u polufinalu konferencije, za sve to vreme Medzik je igrao 9 finala i 4 je izgubio. I da li sada neko mirne duse moze reci da je Medzikov uspeh umanjen zbog cetiri poraza u finalima. Izgubili su redom od Filadelfije sa Mosesom, Bostona sa Birdom, Detroita u naponu snage i Cikaga u velikom naletu. Te cetiri ekipe su daleko bolje od bilo cega sa cime je MJ morao da se susrece na putu do svojih titula i on je od Bostona i Detroita gubio upravo u rundama pre nego sto su oni kasnije dobijali Lejkerse.
Dakle, kratko i jasno Majkl je osvojio 6 titula za 15 sezona igranja, impresivno. Ali je impresivno i Medzikovih 5 titula u 9 finala za 12 godina igranja. I Lebronovih 5 finala pre 30. godine je svakako veliki uspeh, 2 titule nisu malo

The Bloody Alboz

pre 9 godina

nisam navijac Majamija, navijac sam Lebrona! ali mnogo mi je drago sto je San Antonio postao sampion i sto sam kupio kartu za mec protiv Fenerbahcea 11. Oktobra u Istanbulu! :)

Rade Futog

pre 9 godina

Zao mi je sto LBJ nije uzeo titulu, bas. Sa druge strane, drago mi je zbog poraza LBJ-a, jer su clanovi Dzordanove sekte, kojih je mnogo, posle tri godine straha, konacno odahnuli. Imaju sad celu godinu da se nasladjuju.

ptw

pre 9 godina

... drugovi i drugarice zvezdasi i partizanovci. :( (XXX, 16. jun 2014 08:49)

ma nemoj nam reci,pametnjakovicu/pametnjakoviceva!!!??? ne bismo to znali da nije tebe. lako je sedeti tu i izigravati dobrog gradjanina i uzivati u uslovima koje su ti drugi stvorili. hajde vrati se,pa da zajedno,ovde stvorimo takve uslove nasoj deci. a? sumnjam da biste to hteli,jer,lako je iz boljeg gledati i kritikovati gore,ali je tesko doci i popraviti gore. kako god,niste vi krivi za ovo stanje ovde. ipak,nemojte barem stajati na muku. uzivajte.
objavite komentar,b92.

velikipoznavalac

pre 9 godina

Cestitke San Antoniu
Voleo bih da se (ukoliko ne dodje Melo sledece sezone) LeBron vrati u Klivlend i zajedno sa Karijem, Varejaom, Waitresom i prvim pikom ovogodisnjeg drafta osvoji svoj treci prsten i donese titulu u Klivlend.
Citiram LeBrona: "I've got a goal and that goal is to bring championship in Cleaveland and i wont stop till I get it"
Kada LeBron da rec to i ispostuje i mislim da bi Klivlend sledece sezone (ako se ovako desi) bio najbolji tim u ligi.
Kralju ispuni svoje obecanje i donesi titulu u Klivlend !!!

a jesi i ti muzicar?

pre 9 godina

Lebron James 5 finala - 2 titule
Mislim da tu svaka polemika o tome ko je najbolji igrac u istoriji pada u vodu. MJ daleko, daleko iznad svih !!
Svaka cast San Antoniju... Ovo sto su prikazali u finalu je za udzbenike. G. Popovic jedan od najboljih trenera u istoriji bez ikakve sumnje. Dankan, Parker i Djinobili su zasluzili jos jednu titulu. Svaka im cast kako su odigrali celu sezonu.
K. Leonard zasluzeno MVP.
(Big Ron, 16. jun 2014 05:25)

Polemike je uvek bilo i bice, zato sto mnogi od nas ne upijaju ono sto im drugi serviraju...dakle, sto se mene tice, medzik dzonson jedan od najboljih ikad(necu reci najbolji, to bi bilo u tvom stilu), lebron dzejms, ako ovako nastavi, uz jos poneku titulu, kao sada vec savrsenija verzija medzika, sasvim sigurno ce preuzeti mesto broj 1...

markus

pre 9 godina

Gledajuci ovu utakmicu doslo mi je da placem kad vidim gde ja zivim...Kosmicki kvalitet kosarke,puna arena nasmejane i radosne dece kako gledaju svoje idole,gospoda od trenera,igraca..dve tehnicke u celoj seriji,postovanje svih igraca izmedju sebe....A onda se setim,naseg rugla i istine...umesto nasmejane dece na tribinama tetovirane svinje,umesto gospodskog ponasanja trenera,Vujosevica koji izvodi ekipu jer mu se ne svidja sudjenje a pritom davi svoje igrace za gusu,sa druge strane Covic koji kroz politiku i sport vec 20 god krade i manipulira narodom...A igraci sve to prate i tuku se na terenu,Bogdanovic jos ne zeli da igra za Srbiju jer mu se ne svidja ko zna sta.....NE ZELIM VISE DA ZIVIM U OVAKVOJ SRBIJI...POMOZITE DOBRI LJUDI DA POBEDIMO OVO ZLO

nba expert

pre 9 godina

ajmo pljuvacine protiv lebrona. show some respect covek je odigrao finale kako treba samo mislim da ostalih 12 igraca nisu igrali na nivou koji bi trebali. pretvorili smo se u njih kritikujemo igraca koji najmanje treba da se kritikuje ali eto sta da se radi. poredjenje mj lbj je smesno I ovom trenutku ovo finale nexnaci kad je ceo tim miami umro ili nestao. trebala je jadna igra miamija da bi sas pobedio I time se hvale. da je hit igrao solidno bilo bi zanimljivije. cestitke ludom srbinu.

uzeo sam kokice

pre 9 godina

Jeremija, Bohemiane, Stanimire Branimire... Dišete li? Jel vam sada jasno koliko ste bili smešni svih ovih godina poredeći Lebrona sa Džordanom i Brajantom?

a jesi i ti muzicar?

pre 9 godina

Jeremija, Bohemiane, Stanimire Branimire... Dišete li? Jel vam sada jasno koliko ste bili smešni svih ovih godina poredeći Lebrona sa Džordanom i Brajantom?
(uzeo sam kokice, 16. jun 2014 05:07)
Ne likuj majstore, trojica pomenutih su veliki postovaoci lebrona dzejmsa, a njegove utakmice tokom sezone i citavog plejofa im daju za pravo...ne znam koliko si pratio majami, ali je lebron bio ubedljivo najbolji igrac pod oba kosa, da je mogao da igra 1 na 1 ili 1 na 2, pa cak i 1 na 3, pohapsio bi ih i otresao, ali je san antonio ove godine daleko bolji timski tim...nisu nisu parker i djinobili dobili majami ni u jednoj utakmici, vec dijao i lenard, i evo sada, mils...nadam se da ce dzejms otici iz majamija, ako ne dodje do nekog ozbiljnog renoviranja jer se ova ekipa majamija polako pretvara u One man team, a to je vec imao u klivlendu,i to mu ne treba...zna da je najbolji, samo treba videti sa kojim drugim likovima napadati nove titule...

hawkeye

pre 9 godina

Pobedila je veština nad fizikalijama,predanost,skromnost i posvećenost nad glamurom istetoviranih udruživača,pobedili su navijači koji ne napuštaju halu 5 minuta pre završetka utakmice,pobedila je košarka !

Big Ron

pre 9 godina

Lebron James 5 finala - 2 titule
Mislim da tu svaka polemika o tome ko je najbolji igrac u istoriji pada u vodu. MJ daleko, daleko iznad svih !!
Svaka cast San Antoniju... Ovo sto su prikazali u finalu je za udzbenike. G. Popovic jedan od najboljih trenera u istoriji bez ikakve sumnje. Dankan, Parker i Djinobili su zasluzili jos jednu titulu. Svaka im cast kako su odigrali celu sezonu.
K. Leonard zasluzeno MVP.

Rade Futog

pre 9 godina

Zao mi je sto LBJ nije uzeo titulu, bas. Sa druge strane, drago mi je zbog poraza LBJ-a, jer su clanovi Dzordanove sekte, kojih je mnogo, posle tri godine straha, konacno odahnuli. Imaju sad celu godinu da se nasladjuju.

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Sad čitam komentare i vidim prozivke na moj račun zbog Lebrona. Pa naravno da ga poštujem zbog njegovih kvaliteta. Nije mi taj čovek sve u životu da tugujem zbog toga. Ja, pre svega, volim da gledam košarku. Nekog simpatišem više, nekog manje...ne nerviram se zbog toga. Manite se likovanja. Treba poštovati pobedu SA, a ne naslađivati se nečijim porazom.

Konj

pre 9 godina

Ne znam sta da kazem. Mnogo volim ovaj tim, ove ljude! Pomesana su mi osecanja... Srecan sam, presrecan sto su uradili ono sto su morali! Dokazali svima da godine i slicno NIJE BITNO, da je bitno srce i karakter, timski duh i vredan rad. Dokazali su da one man show ne moze da nadjaca pravu kosarku. Dokazali su da su sampionska generacija i da nikakva trojka Rej Alena ne moze da ih posalje u penziju. Dokazali su da su jedna od najvecih generacija ikada. Dokazali da ne moze novcem i onim sto pruza luksuz zivota u Majami da se kupi sportski uspeh. Dokazali da Lebron nije dovoljan. Dokazali da su najbolji na svetu! Srecan sam, presrecan, ali mnogo tuzan u isto vreme. Mislim da nas Timi napusta, ta legenda kosarke. Najveca cetvorka svih vremena. Ljudina, majstor, sampion!!! Pored njega, mozda nas napusta i covek koji igra najlepsu kosarku na svetu, iako je mozda procelavi belac. Ko ne voli Manua, taj nema veze sa mozgom. Pa i neka nam je zavukao onu u poslednjoj sekundi, to je uradio jer je igracina. Ne znam kako cu njih ikada prezaliti ako nas napuste. Ali istovremeno, ja im to i zelim. Neka odu sada dok su na vrhu, Spursi ce se snaci. Bice ovaj tim i dogodine tu negde, ako ne u finalu, odmah na koraku do. Rodila se nova NBA zvezda, Kavaj Lenard!!! Prosto ne znam, pobedila je dobra stvar. Kontinuitet u radu, drugarstvo, tim!!! Svaka cast Spursima sto su vratili veru svima u sport, cak i taj okruzen milijardama dolara. Najbolji su!

benzino

pre 9 godina

Titulaa!!! Plačem kao derište, kakvo je zadovoljstvo navijati za ovaj !TIM! 15 godina to samo ja znam! Mogu da umrem! Bravo mali Kavaji!

Bojan

pre 9 godina

(Big Ron, 16. jun 2014 05:25)
apsolutno mi je nejasna zelja MJovih navijaca da toliko potenciraju cinjenicu da je MJ dobio svih 6 finala u kojima je ucestvovao i da sad to cini neki stopostotni ucinak.
Da, kad je dosao do finala, isao je do titule, ali je mnogo puta zaustavljan pre finala, 3 puta u prvom kolu, par puta u finalu konferencije, par puta u polufinalu konferencije, za sve to vreme Medzik je igrao 9 finala i 4 je izgubio. I da li sada neko mirne duse moze reci da je Medzikov uspeh umanjen zbog cetiri poraza u finalima. Izgubili su redom od Filadelfije sa Mosesom, Bostona sa Birdom, Detroita u naponu snage i Cikaga u velikom naletu. Te cetiri ekipe su daleko bolje od bilo cega sa cime je MJ morao da se susrece na putu do svojih titula i on je od Bostona i Detroita gubio upravo u rundama pre nego sto su oni kasnije dobijali Lejkerse.
Dakle, kratko i jasno Majkl je osvojio 6 titula za 15 sezona igranja, impresivno. Ali je impresivno i Medzikovih 5 titula u 9 finala za 12 godina igranja. I Lebronovih 5 finala pre 30. godine je svakako veliki uspeh, 2 titule nisu malo

Go Spurs

pre 9 godina

Volim San Antonio, obozavam Popovica koji je svima odrzao cas kosarke, ali cenim Lebrona i ne znam zasto su se svi okomili na njega, kad su Vejd i Bos ustvari katastrofa.
Neko pre neki dan napisa kako Lebron ima najvecu podrsku saigraca i okupio oko sebe super tim, a to nisu radile zvezde nekad- totalna budalastina!
Medzik je imao Karima,Kobi Sekila,Dzordan Pipena,Rodmana,Kukoca, a Lebron ima Vejda koji igra ko da nema obe noge, i Bosa preko koga svi kucaju redom.
Klupa SAS je ubila klupu Majamija, Djinobili i Mils sa klupe resili utakimcu, Lebron je dobro krenuo ali nije imao nikakvu podrsku.
Drago mi je zbog Popovica, ali mi je pomalo zao i Lebrona, jer vidim da ga mnogi mrze i njega krive za sve.
Cestitke San Antoniu na fenomenalnoj kosarci! Go Spurs!

nikks

pre 9 godina

Auu ne mogu da verujem da izgubismo :-(
LeBron je odigrao koliko je mogao, ali ceo tim Majamija je zakazao. San Antoniju svaka cast, majstori su ove igre, fantasticno kruzenje lopte. Sad jedva cekam off-season da vidim sta ce Majami da uradi. Ja mislim da Vejdu i Bosu mora da se smanji plata ako izaberu opt-out.
LeBron ce mozda da prihvati manju platu, mada me ne bi iznenadilo da ode. Posto su za sledecu godinu sigurni ugovori samo Hazlemu i Kolu ocekujem veliko renoviranje.

Kinsey snima film, Djenka pobego usred snimanja

pre 9 godina

Navijao sam za Majami, ali mi nije nimalo zao sto su ovakve velicine osvojile svoju petu titulu. Pop, Tim, Tony i Manu svaka Vam cast na svemu onome sto ste dali ovoj igri.

A, moram

pre 9 godina

Neverovatno!
Nema prepucavanja u komentarima, nema prekida utakmice, tuce, praznjenja hale...
Sta bre rade ovi NBA kosarkasi?

PS
Svaka cast Spursima, definitivno zasluzena pobeda u seriji i finalu!

marko

pre 9 godina

auh kakva tekma! prvo, ne bih se slozio sa vama da utakmica nije bila dovoljno kvalitetna, sasvim suprotno, bila je tekma za uzivanje, sa puno brze igre i lepih poteza, pogotovu od sas-a i manua genija. sta generalno reci za Sas, ubijaju u odbrani, od 1 do 5, u napadu ne znas odakle biju, matorci objasnjavaju, dijao prosipa znanje, mils i grin resetaju i dizu ekipu po potrebi, spliter lepo prati igru i koristi sta mu se pruzi, a sta reci za lenarda, ove sezone je pol dzordz poguran medju superzvezde, necu da kazem nezasluzeno, ali ipak mu je lenard objasnio neke stvari... sto se majamija tice, jedno je jasno majami=lebron, wade ne moze vise (iako mi je on najgotivniji od svih), a bosh odigra jednu, pa tri ga nema. najslabija karika mi tu spolstra, igra skoro 3 cetvrtine bez pleja, pa makar taj plej bio i mrtvi calmers, nema lebron snage da igra i to. e sad, lebron - covek je zmaj, ali nekako mi,se cini da po tekmi odigra po jednu monstruoznu cetvrtinu, a ostale onako, lose do mlako (proslu tekmu je 3. cet pokidao kao danas prvu), fali mu konstantnost kroz utskmicu, mada je 100% i spolstra kriv za to, jer ga gura i na pleja... na kraju ludi srbin, jednom recju LEGENDA, covek gura svoju filozofiju jake odbrane ali se prilagodjava ekipi i stvara tim najdopadljiviji za gledanje jos od nasih kingsa, samo se nadam da ce ova ekipa ostati na okupu i sledece godine, da opet uzivamo u vrhunskom basketu. PS. pope srbine, ucini nam uslugu, dovedi nedovica i raduljonstera kod tebe, da nauce ponesto i da osiguras jos pet titula :)

Coa922

pre 9 godina

Iako sam navijao za Heat strasno mi je drago zbog Lenarda. Momak ima ogromno srce i bice veliki igrac. Pribojavao sam se da ce izgubiti MVP zato sto nema status zvezde.Nemojte da krivite Lebrona, on je odradio fenomenalno svoj posao, ostatak ekipe nije. Kljucni faktor koji je falio Majamiju je losa forma Batijea, koji je neverovatno podcenjen, a bio je kljucna figura uz Lebrona u one dve titule. Sve u svemu bravo za Kavajia.

xy

pre 9 godina

Nemogu da opise koliko mije drago nakon pobede SAS svaka cast momcima na igri pobedila je kosarka u pravom smislu te reci iskreno nisam fan Lebrona ali strasan je to igrac ako ostane u Majamiju sa ovakvim saigracima nece vise nista osvojiti a ovi sto spominju dace doci Melo mislim da otoga nema nista tobi bilo glupo ako se vrati u Klivlend opet cega nazvati kukavicom ali sam je kriv daje ostao u Klivlendu mozda nebi nista osvojijo mozda jedan prsten ali biga ljudi cenili i postovali jedan prsten Novitckog vredi vise nego sve njegove koje bude osvojijo.

Laki Bg

pre 9 godina

Drago mi je zbog ovakvog ishoda.Pobedila je kosarka , pobedila je stara skola u kojoj ne morate da imate bicepse i tricepse i ne morate da imate na sebi iscrtan strip.Zacudo nije bilo ni sudijskog pokrivanja nemoci Majamija.Nije tim igrac,nije Majami Lebron Dzejms.On je bez sumnje veliki igrac ali vidi se kako je pocetak sezone ukom su ga poredili sa Dzordanom uticao na njega i ekipu- Mi smo najbolji ostali su boranija.Konacno mozda ce Lebron biti do kraja karijere bolji od Dzordana ali sada je daleko od toga- Dzordan je igrao basket, Lebron bi mogao.Takodje najslabija tacka je godinama bio Spolstra koji se krio iza velike trojke.Prosecan trener- na nivou ABA lige.I neka bude dosta o MH , veliki dobitak za kosarku jeste to kako je igrao SA vodjen Gregom Popovicem, nadam se da ce naredne sezone dokazati da ce se igrati kosarka a ne dizanje tegova i saranje po sebi.Bravo SA

Mr No Name

pre 9 godina

Fanovi Majamija: Loša igra ekipe za koju navijati je posledica perfektne taktike protivničke ekipe, igraš dobro ako protivnik nema načina da ti odgovori a loše ako ti pročita igru i zatvori sve prilaze. Počeo sam da pratim NBA u 5 razredu osnovne kada je Dankan bio nadolazeći superstar. Sada imam 24 i na master studijama sam a Dankan i dalje briljira, na terenu a i van njega! Šta reći?! Genijalni SA!

nčf

pre 9 godina

i opet, majami stiže bez muke do finala jer je istok kriminalno slabiji od zapada... inače lebron ne bi video više od dva finala. menjati sistem PO, barem dok istok ne 'ojača'... ovako majami može i dogodine dobiti servirano finale. uostalom, vidi se kako ga gube...
doktor greg je savršenstvo savremene košarke. ende.

dshn

pre 9 godina

@konj hahaha kakva patetika:) ne brate, u SA se igra košarka za ljubav i gloginje a na floridi za milione. pretera ga brate mili.

SA je zaslužeo uzeo titulu ove godine i tu se priča završava. Ostale patetike, likovanja i pljuvanja su totalni kretenizam. Žao mi je Rey Reya i Brona najviše. LeBron verovatno jedini igrač u istoriji ove igre koji će morati da se dokazuje kroz čitavu karijeru. Godine i godine prtiska. U tome je njegova veličina. Mnogo gi pukli davno, ali on se uvek vrati jači. Takve igrače morate poštovati čiji god navijač bili.

Posle gledanja ovakve košarke ostaje žal što nismo bar jedne godine dočekali zoru sa šampionskom ekipom Kingsa...

Marko

pre 9 godina

Opet bezvoljna igra Majamija (osim u prvoj cetvrtini), zaista ne razumem kako neko moze da izadje na teren u finalu i ponasa se kao da je izasao na kos u kraju da sutne par puta... Cestitke za San Antonio, takva timska kosarka se u NBA ligi ne vidja bas cesto.

mico

pre 9 godina

uz podrsku delija, grobara, turskih ili grckih navijaca sparsi sampioni zauvek, ovako 15+, sa fanaticnim navijanjem bar duplo, minimum!
Kapa dole, svaka cast!

ForeverSRB

pre 9 godina

Sto godina cekam da vidim slavlje Sparsa, i ne da de mi lepsa polovina ni TV da upalim, eee moj rodjace, sta ce ti tek raditi ako je ozenis, na turske se serije navikni

...

pre 9 godina

Bravo SPURSI-Legende,bravo i za Majami! E tako to rade ljudi pre svega,na kraju sportski-pruzis ruku,cestitas,ukazes postovanje-budes covek,i moze da prica ko sta hoce ali Ameri su prva klasa u svemu zato su i najbolji...Hvala i bravo b92 na izvestavanjima tokom cele sezone,ne samo Nba vec i drugi sportovi koji su slabo ispraceni,samo tako nastavite,za mene ste ubedljivo broj 1 ;)
A sada nam sledi vracanje u nas Srbistan,da ispratimo rasplet cirkusa...

NastyB

pre 9 godina

Čisto da stavim ono što sam napisao posle pobede San Antonia nad Oklahomom. Jedino nisam očekivao da će Leonard da "eksplodira" ovako...

Zaslužena pobeda Sparsa, jer su bolji kao tim. Problem Oklahome je što u centarskoj liniji, osim Ibake, nemaju nijednog drugog iole dobrog igrača. Perkinsa, Kolisona i Tabita ne vredi ni komentarisati, Peri Džons gotovo i da ne igra. Sa ovakvim timom, Majami bi ih pokidao. Drugi problem je Bruks, koji, očigledno, nije trener za velike utakmice. Nijednom nije makar probao da Ibaku postavi na centra, Durenta na četvorku, Batler na trojku, Lemb ili Sefološa na dvojku i Vestbruk. Ovako brza i pokretljiva postava bi namučila bilo koga, ali ne shvatam kako Bruks to ne vidi.
Da, Vejd igra bolje nego prošle godine, Boš konstantan i Rašard Luis je počeo da pogađa, ali u SA Kavaj Leonard igra tri puta bolje nego prošle godine, takođe su se strašno popravili i Diao, Kori Džozef, Pati Mils, tu je i Belineli koji može da razbija iz daljine...
Svašta je moguće, ali po mom laičkom mišljenju, Sparsi su dosta jači nego prošle godine, a Majami u ovom plejofu nije imao ni približno jakog protivnika kao što je bilo koja ekipa na zapadu. Pejsersi su se rapali i pre plejofa, pa je sve osim metle pravi uspeh za Indijanu. A i Toronto je bio treći na istoku. Zato je blaga prednost na strani SA.
A Oklahoma ako ne nađe bar još jednog dobrog igrača na centarskoj poziciji, može samo da sanja o finalu...
(NastyB, 1. jun 2014 11:59)

Petko

pre 9 godina

@(Coa922, 16. jun 2014 05:34)

Pa da je obrnuto bilo, da je Miami uzeo titulu i da je Lenard igrao za Miami sve sa ovakvom igrom, misliš da bi dobio nagradu?
GO SPURS!

coollik

pre 9 godina

Tanka klupa Majamija. Vejd i Boš u velikom igračkom padu, Džejms ne može sam. Samo su Čalmers i Kol imali iz igra u ovom finalu 20-25%. Rej Alen apsolutno ništa ne zna osim svoje igre gde stoji i čeka loptu, kad krene u prodor to je očaj. Mnogo je bolji San Antonio,ali mnogo. Samo da ovaj tim SA ostane još koju sezonu, a ako ostane to će biti šetnja.

Kopanja

pre 9 godina

Svi koji su imali nedoumice zasto je kosarka najlepsi sport na svetu,trebali su da pogledaju SAS u ovom finalu !
Kosarkaska magija,velikih igraca,jos vecih ljudi !
Predanost,upornost,emocija,snaga...Svaka cast,najbolja ekipo na planeti,bilo je uzivanje gledati vas !!!

mozbi

pre 9 godina

Koliko mi je drago zbog ovih sportskih gromada, igrali su svoj space jam! Kako je divno kad se trud, zalaganje, disciplina i ljubav prema igri isplate na ovako divan nacin. :)

Petko

pre 9 godina

Ovi što se čude za ovakav rezultat, treba samo uzeti u obzir koga je San Antonio sve izbacio do finala(Dallas, Portland i OKC) dok je Miami imao samo one toljage Pajsere(Indiana), zapad je mnogo jači!
Đinobili monster dunk! :)
GO SPURS GO!

kobe bryant

pre 9 godina

Ah, sta reci?! Pocastvovan sam sto zivim u vremenu mozda i poslednjih mohikanaca kosarke! Bojim se da ce njihovim penzionisanjem izumreti lepota i magija ove igre.

Damir

pre 9 godina

Gledao sam Bosnu za zagrijavanje za ono što je sledilo...hteo sam na spavanje kod 22-6, ali eto nisam i nije mi žao. Fantastično...nemam reči, da opišem - savršenstvo...al sam jedva na pos'o stigo autom :)

Pozdrav iz Ljubljane.

Parker Tony

pre 9 godina

Titula titula slavi se titula San antonio je novi sampion ,gosp.Popoviću hvala na taktici,mislim da su većina navijala protiv majami jer se tokom sezone nije se javljalo ovoliko navijača sparsa ,kawai majstore svaka čast

plavi

pre 9 godina

bilo bi dobro da james predje negde na zapad. onda bi tek prstalo. covek je odigrao kolko je mogao al su ih sparsi ubili. vejdara polako da razmislja o penziji. da ostane upamcen kao dribler masina, kakva je samo zver bio nekad..auuuu

basket

pre 9 godina

svaka cast za San Antonio samo mi je zao kad se svi penzjonisu sta ce biti sa San Antoniom.Taj tim nece biti isti vise nece biti Timija Manua Tonija

Zg-boy

pre 9 godina

Bojan, 16. jun 2014 16:29
Sve brojke o karijeri Jordana i Magica si prekrasno naveo i u pravu si da o njihovoj veličini odlučuju nijanse.Samo si zaboravio jednu stvar koja čini bitnu razliku između njih dvojice.Lakersi biraju na draftu Magica kojeg ubacuju u gotovu i formiranu momčad koja odmah osvaja prvenstvo.Neću ni pisat o teorijama urote kako je završio kod njih a ne u Jazzerima.Cijelu svoju karijeru odigrao je u jednoj od dvije najveće institucije lige.Jordan igrom slučaja,zbog gluposti Houstona i Portlanda završi u ono vrijeme u jednoj od najgorih ekipa lige, bez titula,bez finala,bez povijesti,bez ičega.U trenutku kad je otišao ostavlja Bullse kao treću franšizu u povijesti Nba lige,a prije i poslije njega ovi su igrali šta?Jedno konf. finale.Ostavlja najprofitabilniju ligu u njenoj povijesti,ostavlja mogućnost današnjim igračima da zarađuju ogromne novce,itd,itd.Kad tako pogledaš,je bi ga stvarno je ovaj veći.Inače čestitke Gregu i Ekipi na naslovu i LeBronu na igri u seriji.

satelit

pre 9 godina

Majami je otvorio susret sa 22:6, zamirisalo je na nastavak serije.... Ali,majstori u narednih 20 min utakmica uzvracaju sa brutalnom serijom 50:20! Nemam reci,mislim da je ovo limit kosarkase moci jedne ekipe..Mislim da bolje ne moze da se igra.. P.S. Lenard nove NBA zvezda i Popovicev proizvod.Strasan igrac i simpatican momak

axo

pre 9 godina

Utisci: Peti Mils ludak, nikad do sada nisam video pleja sličnom njemu, Đinobili otac košarke i Kavaj monstrum i zasluženo MVP.
I iako verujem da je ovo poslednja utakmica Timija, nadam se da ću imati prilike da ga gledam bar još jednu sezonu.
Kapa dole naravno i ostatku tima na čelu sa velikim Gregom! Šampioni!

Slaviša

pre 9 godina

Neverovatna sezona Sparsa!

Oustin i Demion podrška sa klupe. Džef, Ejron, Mat Boner, Kori Džozef vrebali su svoju šansu i stigli do prstena! Tiago, Marko i Boris do samog kraja dominirali u lepršavoj igri San Antonia. Treba li trošiti reči na Denija i Petija, koji su svojim trojkama ubijali protivnike, pogotovu u plej ofu. LEGENDARNI TRIO: jedan jedini Toni Parker - čovek koji je birao između penzije i još jedne sezone, a onda kada je izabrao ovo drugo vodio do prstena Manu Đinobili - i legenda NBA, drugi najduži razmak između prvog i poslednjeg prstena (nadam se ne i poslednji) 1999.-2014. TIM DANKAN! I na kraju igračkog kadra, dečko kome je otac ubijen pre 6 godina, a koji je baš na Father's day dobio priznanje MVP finala, kao drugi najmlađi u istoriji NBA nakon Medžika - KAVAJ LENARD!

Peti prsten Sparsa, peti prsten Grega Popoviča! Čovek koji je osvojio NBA sa 9 igrača rođenih van teritorije SAD! VELIKI GREG!

GO SPURS!

pingvin s madagaskara

pre 9 godina

Bitno da će Heat da uzme not one, not two, not three, not four, not five, not six, not seven championships... Kakva igra Spursa. I pored zaostatka oni su odigrali smireno i razmontirali Miami. Kakav je zmaj od igrača Kawhi Leonard, kakvi su doktori Parker (ne može da se sastavi tri četvrtine a, onda kreće da cepa kao lud), Ginobili (povukao kad je bilo najpotrebnije) Duncan (kad je stao protok lopte krenuo da objašnjava neke stvari u post igri), Diaw (kakva inteligencija hodajućeg Big Maca), Green, Mills (sipa kao nenormalan, a još luđi u odbrani)... Takođe viđeni su neki od najlepših poteza u playoffu ove sezone. Blokada Splittera na Wadeu (vratio za prošlu godinu), a šta tek reći za Manuovo kucanje Boshu u facu... I naravno najzasluzniji dr mr košarke Popović... Lepo bi bilo kada bi odigrali još jednu sezonu zajedno, onako za svoju dušu, mada i ako se povlače najbolje je da to učine u velikom stilu kao šampioni...

Tim Dankan čovek TIM

pre 9 godina

Gledao sam ovu utkamicu. Timska igra protiv pojedinaca.
Neko hvali Lebrona kako je pružio ono što se očekivalo dok su drugi podbacili. Čovek je igrao jednu četvrtinu i to prvu, posle se nije video na terenu. Hteo jda igra pleja pa to nije radio ni M.J u najboljim danima. Šta reći tek za ostale... Zato su u npadau delovali kao razbijena vojska nemajući pojima šta treba da rade. Odbrana Majamija .... ma koja odbrana.
SAS Verovali su u sebe i pobedu, i ako su gubili se velikom razlikom do u 1/4, prepolovili su je do kraj iste. U 2/4 su to dostigli i mašina je krenula. Mašina se sastoji od više delova, svaki šraf u SAS-u je dao svoj doprinos.

Boksi

pre 9 godina

Samo da pohvalim autora teksta!E to je prava analiza i komentar meča!Bravo!Čestitke Spursima,kad jednog neće nekog drugog krene.Coach je legenda:)

vlada

pre 9 godina

Toliko mi je malo falilo da odustanem od gledanja ove utakmice na početku prve četvrtine. Pa ono je bio skandal za skandalom. Sudije kao da su htele da daju Miamiju početnu veliku prednost, što su u biti i učinili, ali Miami to nije znao da materijalizuje. U nastavku utakmice su sudije malo smirile doživljaj, ali su sve vreme vukli na stranu miamija, ali ni to nije bilo dovoljno za Miami! Sparsi nisu odigrali tako dobro kao one dve utakmice na floridi ali je Mimai potonuo nakon statnih 22-6 i nakon što je SAS uspostavio kontrolu u reketu!

Na kraju SAS slavi sa pravom i utiskom da je trebala biti i veća koš razlika! Sudije i komesar NBA treba da idu na stub srama, jer pokušavaju svaku seriju da navaku da ide u 7 utakmica (jelte da se prodaju karte TV prava itd) a u takvom ambijentu košarka gubi čar. Setite se samo 6te utakmice SAS-OKC, kako su samo sudije vukle oklahomu da se igra 7ma utakmica pa je SAS opet bio nadmoćan!
To je slika cele sezone. Spursi su dominirali a ostali nisu mogli ni vodu da im nose! Prelepu košarku su igrali i neverovatno efikasnu!

eto

pre 9 godina

@velikipoznavalac - KAD LEBRON DA REČ ON TO ISPOŠTUJE?! Pitaj navijače Cavsa da li se slažu sa tobom!
"Ostajem u Klivlendu!" - otišao u Heat
"Zvanično obećavam da se za sledeći All Star prijavljujem za Slam Dunk contest!" - na NBA All Star-u 2009. godine!
Čovek od reči!

The Bloody Alboz

pre 9 godina

nisam navijac Majamija, navijac sam Lebrona! ali mnogo mi je drago sto je San Antonio postao sampion i sto sam kupio kartu za mec protiv Fenerbahcea 11. Oktobra u Istanbulu! :)

Realan

pre 9 godina

San Antonio Spurs NBA Champions. Bravo majstori, zasluzeno. Dominacija na terenu. James nije mogao sam. Veliki Greg Popovic, Dankan, Parker, Djinobili i ostala druzina.

Вињак +18

pre 9 godina

Сјајна текма. Какав ритам, шут, акције, одбрана, преокрет, победа тимске игре... Нзм, сад кад помислим да ме већ врс чека финале наше лиге и неки осећај чудан, али и даље верујем у спорт. Позз љубитељима баскета

timski duh

pre 9 godina

I vise nego zasluzeno osvojena titula, sve cestitke ovim momcima, pokazali ste sve elemente kosarkskog doktorata, pozdrav i za ludog Srbina.

Aca

pre 9 godina

Svaka cast b92 na izvestavanju i svaka cast San Antonio, zasluzili su! I mnogo minje drago zbog Lenarda, zasluzio je i on titulu MVP-a!!!

bobi

pre 9 godina

Jos jedan od onih koji su ostali do sitnih sati da isprate ovu ubedljivu pobedu nama omiljenog tima :) svaka cast EKIPO!
Bravo za redakciju koja nam je stalno obezbedjivala dobre izvestaje :)

Petar

pre 9 godina

Kakav protok lopte tokom čitavog meča, fenomenalno, i bez te fluidnosti ne bi ni dolazile one silne trojke. A tek odbrana, ne znam da li sam ikad video bolju kretnju ekipe u tim godinama, jednostavno sve čestitke.

XXX

pre 9 godina

Razbili su ih SAS svojom kolektivnom igrom. Na kraju se ljudi izljubise i cestitase jedni drugima ( zamislite, nisu se pobili). Tako vam je ovde u Americi u svim sportovima, gde je svaka utakmica praznik na koji dodjete sa porodicom, drugovi i drugarice zvezdasi i partizanovci. :(

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Pokazali da su bolji. Ovakav Majami sa izmučenim Vejdom i nevidljivim Bošom bi se mučio i sa drugim ekipama sa zapada. Drago mi je zbog Lenarda i zanima me kako će to da utiče na njegovu karijeru. Bogdan i Vasa su mogući izbori SA sa 30. pozicije na draftu. Interesantni su im i jedan i drugi. Ali nisu jedini koje SA razmatra.

anbeast

pre 9 godina

Da li je normalno da mi treci istovetni komentar ne objavljujete? Pobedili su bolji TIM i bolji trener! Mogu se kladiti (mada ne znam kako da utvrdimo da li bih dobio opkladu) da Majami ne bi dobio ni da je MJ bio na Bronovom mestu. (kao sto i nije osvajao titule dok Bulsi nisu postali jak tim). Ovo kazem ja koji mislim da je MJ verovatno najveci ikada. Le Bron je Hall of famer, svojevrsni hibrid MJ i Medzika (uz naravno mnooogo manju eleganciju od MEdzika)i najbolji igrac danasnjice - TACKA! Ne obozavam ga, nisam mu oprostio sto je ''pobego'' iz Klivlenda, ali moram ga postovati jer znanjem, snagom, vestinom to zasluzuje. Najbolji tim danasnjice je - SAN ANTONIO. TACKA :) Bilo bi zanimljivije da je Majami pruzio jaci otpor, ali kako god bilo, ja sam zadovoljan. Dva najbolja tima su se borila za titulu, pobedio je bolji. Bice zanimljiv ''off season''. Treba videti sta ce se desiti sa San Antonijevim ''dedama'', sta ce Hit uraditi sa lesom Dvejna Vejda (posto je otprilike tako igrao) i da li ce Le Bron nazad u Klivlend da sa Lavom i Irvingom juri titulu... Posle ovog kosarkaskog praznika, vracamo se u ''prokletu avliju'' da vidimo kako ce se okoncati tragikomedija zvana: ''KLS'' :(

paja

pre 9 godina

Divna kosarka, moci cu da pricam deci i unucima o jednoj velikoj ekipi i ako postoji savrsenstvo ovo je nesto najblize njemu. Totalna kosarka! Bravo Kavai bravo Sparsi!

mister x

pre 9 godina

Sta reci drugo nego svaka cast Sparsima na tituli, konacno je pobedio timski duh tj. igra a ponajvise mi je drago zbog Dankana, koji moze sada na miru da zavrsi karijeru kao svojevremeno Admiral Robinson. Cestitke i Majamiju na jos jednom finalu, pa sto neko kaze vise srece sledeci put.K

Heterogena-smesa

pre 9 godina

Bravo Mamuze! Od pocetka s vama i nikad nisam simnjao u ovu veselu ekipu! Pozdrav za sve ljubitelje NBA kosarke do sl. sezone. Smeša out.

wlado

pre 9 godina

bravo za SA, odigrali su muski, fokusirano i pre svega timski, kosarka bas zna biti lep sport, jer u poslednje vreme mi se povracalo od nje.

ptw

pre 9 godina

... drugovi i drugarice zvezdasi i partizanovci. :( (XXX, 16. jun 2014 08:49)

ma nemoj nam reci,pametnjakovicu/pametnjakoviceva!!!??? ne bismo to znali da nije tebe. lako je sedeti tu i izigravati dobrog gradjanina i uzivati u uslovima koje su ti drugi stvorili. hajde vrati se,pa da zajedno,ovde stvorimo takve uslove nasoj deci. a? sumnjam da biste to hteli,jer,lako je iz boljeg gledati i kritikovati gore,ali je tesko doci i popraviti gore. kako god,niste vi krivi za ovo stanje ovde. ipak,nemojte barem stajati na muku. uzivajte.
objavite komentar,b92.