Petak, 06.06.2014.

14:00

SP: Đorđević objavio širi spisak

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević objavio je spisak od 29 kandidata za nacionalni tim koji učestvuje na Svetskom kupu u Španiji.

Izvor: B92

SP: Ðorðeviæ objavio širi spisak IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

255 Komentari

Sortiraj po:

Bibliotekar

pre 9 godina

Da se i ja malo igram selektora. :)
12 igraca:

4 Teodosic
5 Micov
6 Nedovic
7 Bogdanovic
8 Bjelica
9 Markovic
10 Kalinic
11 Lucic
12 Krstic
13 Kravic / Кuzmic
14 Velickovic
15 Raduljica

Joker

pre 9 godina

Bravo Sale.
Nije da se slažem sa svim igračima sa spiska, ali na kraju krajeva i verujem selektoru da je odabrao prave ljude.
Po pitanju npr. Miličića. Čovek je fenomenalne građe i potencijala, ali u glavi livada i osoba koja razbija hemiju cele ekipe. To je isto kada u sportski trkački auto staviš napucanu ribu u štiklama! Kada će ona izvući i deo mogućnosti iz vozila? Nikada! Isto kada Miličić izvuče gram svog talenta na terenu!

Voleo bih da je na spisku Milosavljević (ako je rešio povredu) i Danila Anđušića.

Napred Sale.

KK Sale

pre 9 godina

Зашто се Јокић толико уздиже у небеса. То је контрапродуктивно за тог момка. Без икакве потребе му се намеће огроман притисак. Разумем да је
у питању играч калибра Шарића, који је готово сам одвео Цибону до титуле
АБА лиге. Имамо пример играча ФМП-а који су били веома талентовани, који су играли у тиму који је у много јачим такмичењима освајао трофеје, па су
на жалост пропадали. Тај момак прво треба да оде из тог Ражнатовићевог
тренинг кампа у неки озбиљан клуб, да постане битан играч тог клуба и тек
онда може да се прича о НБА или тако нечему...

Славиша

pre 9 godina

Сале је добар избор направио а играће најспремнији који прођу припреме и докажу се и покажу стручном штабу...
Видећете да ће дванаесторица који буду одабрани дати све од себе да остваре што бољи резултат.
А неки који нису на списку а требали би да буду, можда имају неке друге планове за лето а у договору са тренером не желе о томе да обавесте јавност...
Све нај нај и само сложно до краја!

cang li

pre 9 godina

Miljenović, Stefan Jović, Milenko Tepić, Stefan Peno, Nemanja Krstic, Nemanja Dangubić, Stefan Birčevic, Luka Mitrović, Djordje Gagic, Dejan Musli i Milutinov je postava koju bih ja poslao na sp. Mlad i extra talentovan tim. Dudo poslusaj me i povedi ove momke.
(Žilijen, 06. jun 2014 14:51)

kralju, ti si pobednik, skoro me nije neko ovoliko nasmejao, hahaha

Домаћин

pre 9 godina

Свака част селектору, још да се сви одазову и биће лепо. А ови коментари су
урнебесни. Ви знате ко добро игра а ко не, ко је у каквој форми?!
Човек је кошаркашка легенда, посматра потенцијалне репрезентативце годину
дана, али не, увек ће се наћи неко да пита где је Јокић, Александров, Трипковић?! Јокић је исувише млад и неискусан и за њега нема места поред Мачвана, Ерцега, Савановића и Величковића.
(KK Sale, 7. jun 2014 09:34)
О чему ти причаш? Јокић је млад и неискусан па није на ширем списку, а Пено није, па јесте?
Друго он није класична четворка, него више петица са одличним шутем, па покрива обе позиције. Тиме што ће бити на НБА драфту довољно говори о њему. Да поновим, по мени једини минус овог Ђорђевићевог ширег списка је изостанак Николе Јокића.

vs

pre 9 godina

spisak je ok, verujem u Saletov izbor... Ovo su sve momci koji su odrastali uz Saletove majstorije i već dugo čekam početak priprema samo da bih video koliko je onih koji imaju obraza da odbiju njegov poziv bez pravog razloga... nadam se malo...

v

pre 9 godina

nemanja krstic...tepic...jovic...kalinic...mitrovic koji celu sezonu nije igrao....xaxaxaxaxaxa....ne kapiram
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dexter dex, 7. jun 2014 09:36)

ne kapiraš zato što si najverovatnije propustio neke časove u školi...ne sme se izostajati..

realno

pre 9 godina

Dudo poslusaj me i povedi ove momke.
(Žilijen, 06. jun 2014 14:51)

kralju uleposao si mi dan kolko sam se izvalio od smejanja hahahahaha "Dudo" hahahahaha moga si naslov da procitas

Nick

pre 9 godina

Moje skromno misljenje je da je bolje izvrsiti promenu! Tepic out-Uros Tripkovic in, Kuzmic out- Darko Milicic in. Slozicete se! U svakom slucaju drzimo im palceve.

KK Sale

pre 9 godina

Свака част селектору, још да се сви одазову и биће лепо. А ови коментари су
урнебесни. Ви знате ко добро игра а ко не, ко је у каквој форми?!
Човек је кошаркашка легенда, посматра потенцијалне репрезентативце годину
дана, али не, увек ће се наћи неко да пита где је Јокић, Александров, Трипковић?! Јокић је исувише млад и неискусан и за њега нема места поред Мачвана, Ерцега, Савановића и Величковића.

Thor

pre 9 godina

Ljudi, shvatite vec jednom da Pavlovic ne zeli da igra ni za nas ni za crnogorce! Kraj! Kako da zove nekoga ko je rekao da nikada nece igrati ni za koga!?

Sarma

pre 9 godina

Neverovatno.
Ludi komentarisu a nisu spisak ni procitali.
Gde je Kalinic pa gde je Kalinic.!
Kalinic je izmedju Vladimira Lucica i Nemanje Dangubica.!

kelly

pre 9 godina

Svi smo mi pomalo selektori, mada nije jasno po kojim kriterijumima se pravio ovaj spisak. Sa Tepićem, Kalinićem, Jovićem, Štimcom, Mitrovićem (dečko bio povređen celu sezonu,Mačvanom i ostalim epizodistima nam nema sreće. Gde je Aleksandrov, koji je imao odličnu sezonu u Nemačkoj (bolje je igrao od Veličkovića, koji nije imao minutažu u lošijem klubu), dokazani Kešelj u reprezentaciji, obojica su mladi 87 i 88 godište. Fali i odlični Jokić, koji je budućnost naše košarke.

cudno

pre 9 godina

Mega 5
Radnicki 3
Partizan 3
FMP 2

Zanimljivo... Steta sto Sasa Pavlovic nije pozvan, kao i jos neki, a pozvani su neki no name igraci...

Vladimir

pre 9 godina

Mislim da ni sedam miliona selektora iz Srbije ne bi napravilo bolji spisak. Bravo, Sale!
Mozda bih ja jos i Jokica iz MV, ako moze... Moje misljenje je da je on perspektiva nase kosarke, kao sto je Miljkovic bio u odbojci.

Milan

pre 9 godina

Pa to je to, nema se šta dodati. Po mojoj malenkosti prvih 5 po pozicijama -

1. Plej - [link]
2. Bek - [link]
3. Krilo - [link]
4. Krilni centar - [link]
5. Centar - [link]
(Nemanja, 6. jun 2014 14:23)

# Link komentara

Ovo je ozbiljna petorka, mozda samo Bjelica pre Ercega, sta znam...

Milan

pre 9 godina

Treba da igraju oni koji imaju iza sebe rezultat, jake klubove, kontinunitet, iskustvo, zdravlje, snagu, sto ce reci CSKA uigrana trojka Krstic, Micov i Teo, Erceg, Bogdanovic, Bjelica, Stimac, Lucic, Nedovic, Raduljica, Markovic i jos par igraca i to je stvarno respektabilan tim...

raskorak

pre 9 godina

BRAVO Sale Đorđeviću! nakon danas objavljenog spiska sam pogledao šta ume Dejan Kravić i pozitivno sam iznenađen. ima visok košarkaški IQ, odličan pregled igre, šut sa poludistance i distance, sjajno igra licem ka košu, odličnu koordinaciju pokreta, brze noge i generalno dobre fizikalije. žao mi je samo što se na spisku nije našao i Frank Kaminsky koji je takođe vrhunski igrač, a mislim da je trebalo razgovarati i sa Sašom Pavlović. sve ostalo je ok, mada mislim da Katić nije zaslužio da se nađe na spisku. Milutinov ima tek 19 godina i ovo će mu jako značiti. uostalom, pokazao je da itekako ume da izađe na kraj sa Katićem i Bobijem. ljudi ga dosta potcenjuju zbog lošijih igara Partizanovih centara ove sezone, ali smatram da uz pravilan i naporan rad može postati igrač sličnih karakteristika Rebrače.

SREĆNO MOMCI!

ultrasrbin

pre 9 godina

(vlade123, 6. jun 2014 16:12)
Micov ne moze da igra 2 ni u ludilu. Dangubic je OK,ali me interesuje zasto bi on imao prednost ispred Novice ili Kalinica. Za Macvana nisam siguran da ima mesta,ali ga iskreno nisam pratio mnogo ove sezone. Nije mi jasno zasto nema mesta za recimo Pavlovica. Od centara ja nikako ne mogu da se slozim sa izborom Stimca. Dobro je da nema Gagica,ali je i Stimac visak , cak i na prosirenom spisku.
Katic je slabiji ove sezone,ali je bolji izbor od Stimca. Pre bih sansu dao Kuzmicu,Marjanovic,Kravicu,pa i Milutinovu.

Necu da kazem ime

pre 9 godina

Ako komentarisemo onako carsijski... Nema Keselja, Aleksandrova...to su igraci ne u 30, vec za 15. U stvari Djordjevic je pozvao Sve osim ove dvojice, sto navedoh...znaci mi nemamo bolje...i Duda je to isto radio...ukus isti, malo se samo boja menja...

crni_redstar

pre 9 godina

reprezentaciju u fudbalu godinama ne pratim,tako ce posle ovog spiska biti i sa kosarkom. ramadanija i raznjatovija. a najjaci na listi su ipak rasko i tepara.

Igor

pre 9 godina

Želim svaku sreću selektoru i onima koji se izbore za učešće na takmičenju.Ali po mom mišljenju spisdak kandidata je prevelik.Neki čak nisu uopšte igrali u svojim klubovima a neki su sporedne role.Opet neki su budućnost naše košareke ali ne i sadašnjost.Nedović naprimer je celu godinu izgubio.Umesto da je otišao u Evropski klub koji se bori za titulu pa iz njega dokazan da ode u NBA mislim da je požurio.Dečko sa univerziteta se poziva,ni to mi nije jasno.Svaka sreća ali mi ovo nemiriše na dobro.

Иван

pre 9 godina

Чудно: одавно се није у тој мери унапред знало како ће национални тим изгледати, и одавно се један списак репрезентације није толико ишчекивао као овај, због новог селектора. Мислим, не знам шта треба да се деси па да не играмо с Теодосићем, Недовићем, Богдановићем, Мицовим и Лучићем споља, те са Бјелицом, Ерцегом и Крстићем унутра. Недостају само један спољњак, вероватно млади плеј који ће да се кали типа Мицић, као и један центар, а и то ће вероватно бити Радуљица. Па ипак, ово остало што је Ђорђевић позвао, не допада ми се. Не допада ми се уопште толики број позваних, треба одмах навести само 15 имена, не више, као што раде најбоље селекције, да се знају одмах улоге и ко шта има да ради у том тиму. О именима тих осталих позваних да и не говорим. Слутим нови циркус.

posmatrac

pre 9 godina

Posotji li bilo ko da se bavio kosarkom, izuzev selektora Djordjevica, da misli da Milutinov,Bircevic ili Kuzmic, mogu da doprinesu na bilo kom dleu terena vise od Darka Milicica bez ijednog treninga godinu dana?
Pozivati jendog Kuzmica koji zlei d aigra za Srbiju smao zato sto se ona kvalifikovala za SP(jer je nekoliko puta jasno govorio da zeli da igra za BIH, proguuglajte sami), a ne zvati jednog Jokica, koji je buducnost srpske kosarke, ili Darka Milicica koji je jos sa 21 godinom bio prvi bloker, treci skakac i deveti strelac svetskog prvenstva, i koji i danas moze da drzi kosarkaske lekcije Kuzmicu,Katicu ,Milutinovu, moze samo neko kome oporavak srpske kosarke nije prvi cilj.

ogi-cg

pre 9 godina

Pa ljudi nemoze Marjanovic da igra u modernoj kosarci,igra se atomska,brza kosarka.A on bi usporio igru.Kao Crnogorac navijacu za vas jer nema mojih.Najbitnije od svega vam je da vam igra Teodosic.Sa njim ce te svakog sem Spanije i AMERIKANACA na jade stavit.BEZ njega nemate gram sansi.Jer on ce razigrat i sve ostale.

man from nowhere

pre 9 godina

Mojih 12 Pg Teo,Markovic,Micic SG Bogdanovic,Peno Sf Lucic,Bjelica pf Ubica,Erceg,Macvan C Krle,Radujozila. Naravno ja bih kao i svi voleo da vidim Nedovica pre Pena i Kuzimica pre Macvana i Ercega ali bih jos vise voleo da odigraju celu letnju ligu i da Nedovica posluzi sreca i da udje u trejd sa Lijem koji ce ga odvesti kod Peka i Rubija u minesotu sto bi mu mnogo znacilo! Poziv Pena me je odusevio samo napred Sale zbog tebe sam poceo da se bavim kosarkom!

gogi-----NBA

pre 9 godina

4 Teodosic
5 Nedovic
6 Micov(Dangubic)
7 Bogdanovic
8 Bjelica
9 Markovic
10Erceg
11Lucic
12Krstic
13Velickovic(Savanovic,Macvan)
14Raduljica(Kuzmic,Marjanovic,Stimac)
15Micic(Miljenovic,Nem.Krstic,Kravic,Peno)

Bojan_FL_RS

pre 9 godina

Ovo je sigurno najbolje sto imamo u ovom trenutku i dobro smo pokriveni na svim pozicijama. Jedino je veliko pitanje ko ce se na kraju odustati i ko ce se povrijediti na pripremama odnosno na kraju sezone. Poznato je da smo puno problema imali sa tim stvarima na posljednjim okupljanima reprezentacije. Drago mi je sto vidim mladog Kuzmica na spisku.

dnlo

pre 9 godina

Čim vidim da neko u komentarima pljuje Tepića jasno mi je koliko veze nema sa košarkom i koliko verovatno gleda samo koliko je neko poena postigao na kraju utakmice. Tepić je jedan od najzahvalnijih igrača, ima izuzetnu košarkašku inteligenciju, dobru visinu za svoju poziciju, odlično igra odbranu i za razliku od većine "odbrambenih" košarkaša zna vrlo solidno i napad da igra, a plus je pametan i odgovoran. Da ne pominjem da se uvek odazivao reprezentaciji. Pa čak i da sve to ne razumete i ne vidite, čudno mi je da se bar niste zapitali što su ga i Obradović i Ivković, a i Vujošević imali u timu, kad je po vama toliko loš. Pa i samu statistiku da pogledate, videćete da su mu indeksni poeni uvek u plusu i konstantni, što znači da ne pravi gluposti i da igra uglavnom uvek solidno i kontstantno, a takva stabilnost je potrebna svakoj ekipi.
Inače, mislim da je Đorđevićev spisak dosta dobar, eventualno fali Jokić. Pavlović je sam rekao da neće više igrati u reprezentaciji nakon raspada SCG, pa nema razloga da se čudimo što ga nema na spisku.

Nikola

pre 9 godina

Teodosic, Nedovic, Micic, Markovic, Bogdanovic, Bjelica, Lucic ili Micov (zavisi ko bude u boljoj formi), Velickovic, Erceg, Krstic, Marjanovic, Raduljica. Ovo je ekipa koja je najbolja po meni. Mozda eventualno da Marjanovica zameni neki drugi centar ako selektor odluci da ne igra sa tako visokim a sporijim centrom i ako se neki od centara dobro pokaze na pripremama. Mnogi ce osporavati pozivanje Novice Velickovica, ali moraju da znaju da je on jedan kompletan igrac. Odlicno igra odbranu, kontrolise skok, ne trosi puno lopti ako se od njega ne trazi da preuzme tu ulogu a opet je odlican u napadu, nije imao preterano tesku sezonu i mislim da na prvenstvu moze da bude u sjajnoj formi.

ja

pre 9 godina

Manje,više,očekivano,jedino fali mali Jokić,mislim da je bolji od većine pozvanih na poz 4 i 5,pritom mlađi od svih njih.Ima tu svega,iskustva,kvaliteta,mladosti.
Nisam očekivao Katića,mator je,a nije ni blizu prošlogodošnje forme.
Tepić zaslužuje širi spisak,vratio se malo u život,al samo širi spisak.
Bilo je tu možda mjesta i za Anđušića i Paunića,al samo za šireg sšpiska.
Za Pena znam da je vrlo talentovan,a za Kravića prvi put čujem.Mislim da je Jović zalutao.
Sve u svemu,ovo je najbolje što imamo(osim malog Jokića),a pominjanje Luke Bogdanovića,Aleksndrova zaista nema smisla,nekada bili veliki talenti,danas prosječni igrači,jedino da je Sale pravio spisak od 40 igrača,pa je mogao i njih staviti,Kešelja takođe,Perovića,Labovića...
Mojih 18
Teo,Marković,Micić,Miljenović
Nedović,Bogdanović,Dangubić
Bjelica,Lučić,Micov
Erceg,Veličković(ako je makar blizu stare forme),za Savana se dvoumim,nije više onaj stari,i mali Jokić(na žalost nije pozvan)
Krle,Raduljica,Marjanović,Kuzmić

milisav

pre 9 godina

Jedna lopta a tri "davitelja" u igri:Micic,Teodosic i Nedovic...I jos Savanovic. Sale, pa necemo valjda sa ovim igracima da jurimo neku medalju i neki ozbiljan plasman.Naravno, zameni tim menadzera, nemoj da vodis Nebojsu Ilica,jer gde se on pojavi uz nejga ne ide titula i medalja....

Spock

pre 9 godina

Super je spisak ali ostaje zal za Keseljem(covek je uz Tea bio najbolji na SP 2010 u nasem timu a sad ga nema nigde), Aleksandrovim (iskusan a ima par solidnih sezona iza sebe), Jokic (najperspektivniji igrac domace lige), Milosavljevic (zreo igrac, steta zbog povrede i Paunic(kao najbolji trojkas Endesa lige i dobar odbrambeni igrac. Neka imena po formi ne zasluzuju ni siri spisak ali ne sumnjam da Sale Nacionale zna svoj posao i da ce ih skockati i dovesti u red pred start prvenstva. Srecno momci i da se vratite sa medaljom oko vrata koja nam je nepravedno ukradena pre 4 godine.

mitarr

pre 9 godina

Mnogi se pitaju ko je Stefan Peno.
Evo odgovora.
Selektor talenata u svim mlađim kategorijama je Gordan Todorovic, a on je i vlasnik kluba Beokoš. U Beokošu glavni trener je Zoran Peno, otac Stefanov.
Stefan je '97 mo godište, otišao u Španiju pre dve godine, igra za Barselonu ili Barselonetu.
Lepo je što selektor misli na mlađe kategorije, ali neznam koliko je pametno pozivati ga kad nema šanse da prođe na uži spisak.
A možda je i samo fora da ga zaobiđu na spisku za U17. Možda je ovo najlakši način.

dejavu

pre 9 godina

Verovatno fali 2,3 imena na koje smo navikli ,naročito jer je ovo spisak od 30-tak igrača,ali dobro...svaki selektor nosi svoje.
Besmisleno je zato i komentarisati ovako unapred,a naročito kritikovati.
Ajde bar da sačekamo pripreme i utakmice pa da onda vidimo na čemu smo...

mako

pre 9 godina

Sale Sale kakav ti ovo spisak Kravici Dangubici neki Peno neces ti nista uraditi doziveces pravi debakl zapamti sta ti kazem.Gde su momci iz 91god koji su osvojili sva zlata u mladjim kategorijama.Koce ih bivsi menadzeri jel da .Naravno da je tako a tu je i Muta mutic.Zato ce biti sve tragi komicno.

Još jedan selektor

pre 9 godina

Ako se bude išlo sa dve petice onda:

Teodosić, Marković, Micić, Nedović, Bogdanović, Micov, Lučić, Bjelica, Erceg, Veličković, Krstić, Raduljica

U ovoj kombinaciji Erceg bi mogao da odigra po nekoliko minuta na petici (isprobati ga na pripremama) jer ima vrlo solidnu leđnu tehniku. Videti koliko Veličković može na pripremama zbog ofanzivnih skokova i borbenosti, elemenata koje je ranije pokazivao.

Ako budemo išli sa tri petice onda:

Teodosić, Marković, Micić, Nedović, Bogdanović, Micov, Lučić, Bjelica, Erceg, Krstić, Raduljica, Kuzmić (Marjanović)

Najviše mi je žao što nema Aleksandrova, pre svega zbog njegovih atletskih predispozicija koje nam nedostaju kao i zbog činjenice da može da odigra i na krilu i na krilnom centru. Mogao je makar na širi spisak pa bi se na pripremama videlo koliko može.

zhumantze

pre 9 godina

на 4 и 5 могао је ставити још Јокића и Раковића.
Александров је могао да се нађе на ширем списку, одлично је одиграо у Немачкој.
На 3 неколико година се не позива Лука Богдановић
Од бекова ове сезоне због побољшане игре у нападу требало се наћи простора и за Паунића.

Од позваних играча само боде очи Тепић
Пено(отац Србин, мајка Индијка) иако анонимус најбољи је играч 1997. годишта

che

pre 9 godina

Jedini koji nedostaje je harizmatični Darko Miličić i onda bi stvarno bili kompletni :D ali tu je Štimac da nadoknadi energiju :D sve u svemu uz ovakav sastav sve je moguće...

Rodjeni

pre 9 godina

U savezu nek obrate pažnju na Miroslava Jakšića koji je sad u Mičigenu, a borio se i Duke za njega. Visok 208cm,u srednjoj školi igrao za Walled Lake Western High School. Sve su naznake da će biti solidan NBA igrač. Biće šteta ako se on izgubi....
(mare, 06. jun 2014 14:34)

Posalji im dopis, savezu. Da obrate paznju...

miladin

pre 9 godina

Ok tim.iznenadjenje mi je kravic,nisam cuo za njega zaista.mozda su mogli jokic iz mege i aleksandrov koji je imo dobru sezonu al ajd.to je sto je.nadam se najboljem rezultatu.

sasa

pre 9 godina

Imamo tim koji moze da dobije svakog pa cak i amere.Samo treba to Djordjevic da ulopi.Ja bi voleo slican ko na proslom sp samo umesto tepica bogdan.

theButcher

pre 9 godina

teodosic, nedovic, bogdanovic, micov, lucic, bjelica, erceg, macvan, krstic, marjanovic su prvih 10 pitanje je markovic ili micic kao i raduljica ili kuzmic. Voleo bih da je na sirem spisku i nemanja aleksandrov, a pavlovic bi sigurno bio da je zeleo. A bez potrebe zvani tepic, katic i velickovic.

THQ

pre 9 godina

Hvala ti Sale što nema Gagića i Muslija. Ali, Tepić??? Katić??? Kakav Peno, kakav Kravić, ne trebaju nam momci ispod '94 godišta, još su klinci, biće vremena. Moj predlog:

Bekovi: Teodosić,Nedović,Bogdanović,Marković,Micić
Krila: Lučić,Erceg,Bjelica,Micov
Centri: Krstić,Kuzmić,Raduljica

raikkonen

pre 9 godina

spisak odlican, osim povredjenih niko ne fali - pa ajde da se radujemo na kraju leta dobrom plasmanu, neka se ponovi 2010, ali bez onakve kradje!

John Terry

pre 9 godina

A gde su Pavlović, Musli, Gajić, Andrić, Aranitović, Bezbradica. Bitno je da ima mesta za dedu Katića, Mitrovića koji je bio povređen i Bobija koji samo zna da zakuca. PS Nema ni Paunića.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kića, 6. jun 2014 14:48)

Setio si se na kraju da pomenes Paunica, cisto da se ne provali da mrzis zvezdu :) Opusti se decko, laksi ce ti biti zivot.

Divos

pre 9 godina

@ Srzentić Jovo, 6. jun 2014 15:34

Пено је неспорно јако перспективан играч, то је и доказао (био прошле године у првој петорци ЕП У-16, баш као и Глишић), такође није тајна да су Шпанци вршили притисак да овај момак заигра за њих. Стефан је наравно изабрао најдражи дрес, већ 2 године игра за репрезентацију Србије (У-16, за сада има бронзу и сребро са ЕП, на реду је понеко злато), и ове године је већ играо на супер-јаком турниру у Немачкој за У-18 селекцију (Србија одлична трећа), а сасвим извесно у августу га чека СП У-17, а могуће и ЕП У-18.
На овог момка у будућности (као и на вршњака Војислава Стојановића, и годину млаше Глишића и Аранитовића, па и друге из ове надарене генeреције год.97-98) ваља рачунати, али за те момке и њихов деби у А репрезентацији има времена, нека прво одраде ЕП и СП својих вршњака, и ту нека докажу, или тачније потврде свој потенцијал.

Nataeos

pre 9 godina

Vidi se da je covek radio! Peno i onaj iz Teksasa su imena za koja 80% komentatora ovde nije ni cula, dok oni koji prate i razumu se koliko toliko u kosarku znaju zasto su tu i ko su! Jos samo kad bi se Sin Dragan oporavio :) pozz ljubiteljima kosarke!

Домаћин

pre 9 godina

Једини по мени минус је изостанак Николе Јокића са ширег списка!
Стварно бих волео да знам, због чега није позван? По мени је он најбољи млади играч Мега Визуре, поред Миљеновића и Мицића. Много боље је одиграо ову сезону него Дангубић који је играо промењиво, а и Немање Крстића који није играо никако.
Јокић покрива позиције 4 и 5. А ми смо позвали играче који су испод његовог калибра, годинама или самим умећем. По мени је он испред Бирчевића, Митровића и Кравића. Ако подмлађујемо репку, не видим због чега би Катић и Савановић добили позив? Ако тако гледамо, онда би и Павловић требао добити позив? Да се разумемо, ја сам делија, али је репрезентација изнад свега. Више бих волео да млађи стекну искуство, него да нам победу више донесу времешни осредњи играчи.

Aleksandar

pre 9 godina

Kamen temeljac svega mora da bude ozbiljan razgovor koji se ima obaviti sa Teodosicem...Mora mu se jasno staviti do znanja da ovo nije njegova "privatna" reprezentacija i da ne moze da radi sta hoce,taj covek je toliko neodgovoran i nonsalantan da je to za svaku osudu...Naravno,nije samo on kriv,to mu je dozvoljeno,iz kojih razloga,ne znam...Inace odlicna ekipa,Teo i Micic da razigravaju,na beku Nedovic i Bogdanovic,siroko na krilima Lucic,Savanovic i Micov,zatim 3/4 Bjelica,potom verovatno Macvan ili Erceg,mozda Bircevicu sansa,pod kosem Krle siguran a za mesto da se bore Raduljica,Marjanovic i Kuzmic...Naravno ukoliko izostanu povrede i otkazi...Recimo petorka Teo,Nedovic,Lucic,Bjelica,Krle + Bogdan,Savan,Micov...Srecno !

Arsen

pre 9 godina

Miljenović, Stefan Jović, Milenko Tepić, Stefan Peno, Nemanja Krstic, Nemanja Dangubić, Stefan Birčevic, Luka Mitrović, Djordje Gagic, Dejan Musli i Milutinov je postava koju bih ja poslao na sp. Mlad i extra talentovan tim. Dudo poslusaj me i povedi ove momke.
(Žilijen, 6. jun 2014 14:51)

@Може број од дилера ?
(Секула, 6. jun 2014 15:08)

Ovom je i diler okrenuo ledja :)

vlade123

pre 9 godina

Korektan spisak, Sale jos nije toliko iskusan trener ali mislim da svojim igrackim iskustvom i autoritetom moze od ovih momaka da izvuce maksimum. PG-Teodosic, Markovic(dobar odbrambeni plej), Nedovic(moze on i 2 da igra), SG-Bogdanovic, Micov(2 i 3), SF-Lucic, Dangubic(mislim da je zreo da igra u ovom timu neku manju minutazu),PF- Bjelica(moze on 3 i 4 vrhunski koristi visinu na poziciji 3), Erceg, Savanovic, Macvan, C- Krstic, Raduljica, Stimac. Mislim da tu i Kuzmic moze da udje u tim ali treba gledati realno da na ovom spisku su ovih 15 najboljih, problem je na poziciji 3 mada mislim da Lucic i Bjelica bi mogli da igraju sa obzirom da na 4ci imamo 3,4 dobra igraca ali ovi igraci bi mogli daleko na SP mislim barem cetvrt finale, ni polufinale ne bi bilo iznenadjenje. Sale treba samo da slozi kockice i to je to da napravi dobru hemiju. SRBIJA!!

wer

pre 9 godina

nemoj jos neko da pomene Gagica i Muslija da ne bih morao da podizem krivicne prijave, i trazim njihove IP adrese sudskim putem!

jedva sam cekao da im vidim ledja u rep, a smo jos mi da ih se otarasimo...

Mare from Šabac

pre 9 godina

Inace za ove koji ne znaju ko je Stefan Peno,on je najbolji mladi igrac Barse i ubedljivo nas najbolji igrac na svim prvenstvima za mladje kategorije.

Divos

pre 9 godina

Добро, у питању је шири списак, многи ће ипак отпасти.
На овом списку Мута је успео "преко везе" да угура Јовића, један јако захвалан играч, али има ту играча који су морали добити предност барем за шири избор (пре свега Паунић).
Пено је јако надарен, али ми није јасна овај избор. Стефана чека СП У-17, можда и ЕП У-18, и на то треба да се концентрише, за А репрезентацију има времена.
Од ових кандидата нису заслужили да буду на списку Мачван и Радуљица. Не само односом у прошлој години према дресу Србије који мора бити светиња, него су имали и јако лошу сезону. Мачван потпуно незапажен у Галати (где Ерцег игра на високом нивоу), а исто важи и за (толико у медијима хваљеног) Радуљицу у Милвокију (3,8п+2,3 ск,. у далеко најлошијем тиму у НБА). Предност испред Мачвана је морао добити Александров, који је у тиму "сличне вредности" имао много бољу статистику (овде је ипак ? колико је Немаља здрав или ровит), и Гагић уместо Радуљице, који је истина имао лошу сезону, али је на ЕП јако добро искористио минутажу, а ваља поштовати и однос овог момка према дресу Србије (и А и Б репр.).
Са Мицовим не знам каква је ситуација, две се године понаша попут увређене младе, има квалитет, имао је и одличну сезону у великом клубу, захвалан играч, може играти поз.1-3 и бити јако користан, али не знам каква су поимања овог момка. Уосталом, видећемо.
Како год, "Орловима" желим да их ове године заобиђу пехови и ураде добре ствари на СП

ogi-cg

pre 9 godina

Kad sam vam rekao da Pavlovic nece igrat udarali ste minuse.Mislio sam da ce Djordjevic dat sansu novim licima al nista od toga.A otkaza ce tek da bude.

Srzentić Jovo

pre 9 godina

Gospodo, Stefan Peno je naš najperspektivniji mladi igrač. Od pre dve godine član Barselone. Otac mu je latinoamerikanac, dobro je za budućnost naše košarke da imamo takog igrača.

Milan

pre 9 godina

Ja sam navijac Zvezde, i moram da priznam da je prosle godine Katic igrao odlicno i zasluzio nastup u reprezentaciji, gdje je takodje bio odlican tokom priprema, kasnije ipak slabiji. Tad je dozivio povredu i nakon toga nije ni blizu nivoa iz prosle sezone. Ocajan u napadu, slaba realizacija, pravi glupe faulove, bezbroj izgubljenih lopti po utakmici i nepromisljenih poteza, jedan od najgorih Zvezdinih igraca ove sezone, da se ja pitam odmah bi mu na kraju sezone dao raskid ugovora.

ja

pre 9 godina

Sta vam Tepic smeta? Covek je mnogo koristan za tim, kada je u formi, a sada jeste, posto ga je Vujosevic vratio. Koliko je bitan igrac svedoci i to da ga Vujosevic drzi u igri po 35 minuta na utakmicama, a prosecno ima po 5-6 skokova po utakmici, i uvek mu je index u plusu u odnosu na poene. Jednostavno, covek mozda nije najtalentovaniji, ali maksimalno koristi svoj mozak.

Edvard

pre 9 godina

hahaha... Muta na kvarno dopisao Jovića!
Dobar spisak, nema šta!
Šteta je za Pavlovića što ne može da igra za nas iz poznatih političkih razloga a verujem da mu je to životni san.
Sale je pokušao to da reši ali politika je...

Секула

pre 9 godina

Miljenović, Stefan Jović, Milenko Tepić, Stefan Peno, Nemanja Krstic, Nemanja Dangubić, Stefan Birčevic, Luka Mitrović, Djordje Gagic, Dejan Musli i Milutinov je postava koju bih ja poslao na sp. Mlad i extra talentovan tim. Dudo poslusaj me i povedi ove momke.
(Žilijen, 6. jun 2014 14:51)

Може број од дилера ?

Daca

pre 9 godina

moze li neko da mi kaze ko je Stefan Peno......prosto ne mogu da verujem da nisam cuo za njega..a pratim redovno evropsku kosarku....hvala unapred
(seljak, 6. jun 2014 14:42)
# Link komentara
A da ukucas u Google ime Stefan Peno?? Sta mislis? Nego da cekas bzvz. ceo dan da ti neko odgovori?!

Keith Flint

pre 9 godina

Malo nas je čulo za Dejana Kravića ali dečko razbija, rekao bih...
Evo i nekoliko njegovih poteza...

https://www.youtube.com/watch?v=8FEGyFcvBfs

prbi

pre 9 godina

Fali jedino Jokic iz Mege i Pavlovic iz Partizana, mada je pitanje da li bi ovaj drugi uopste igrao da je pozvan, no svakako je vredelo probati, lik je najbolji igrac ABA i KLS bez premca...

Divos

pre 9 godina

Добро, у питању је шири списак, многи ће ипак отпасти.
На овом списку Мута је успео "преко везе" да угура Јовића, један јако захвалан играч, али има ту играча који су морали добити предност барем за шири избор (пре свега Паунић).
Пено је јако надарен, али ми није јасна овај избор. Стефана чека СП У-17, можда и ЕП У-18, и на то треба да се концентрише, за А репрезентацију има времена.
Од ових кандидата нису заслужили да буду на списку Мачван и Радуљица. Не само односом у прошлој години према дресу Србије који мора бити светиња, него су имали и јако лошу сезону. Мачван потпуно незапажен у Галати (где Ерцег игра на високом нивоу), а исто важи и за (толико у медијима хваљеног) Радуљицу у Милвокију (3,8п+2,3 ск,. у далеко најлошијем тиму у НБА). Предност испред Мачвана је морао добити Александров, који је у тиму "сличне вредности" имао много бољу статистику (овде је ипак ? колико је Немаља здрав или ровит), и Гагић уместо Радуљице, који је истина имао лошу сезону, али је на ЕП јако добро искористио минутажу, а ваља поштовати и однос овог момка према дресу Србије (и А и Б репр.).
Са Мицовим не знам каква је ситуација, две се године понаша попут увређене младе, има квалитет, имао је и одличну сезону у великом клубу, захвалан играч, може играти поз.1-3 и бити јако користан, али не знам каква су поимања овог момка. Уосталом, видећемо.
Како год, "Орловима" желим да их ове године заобиђу пехови и ураде добре ствари на СП.

Dshn

pre 9 godina

KOnano selektor širokih shvatanja koji zove onog za koga misli da vredi. Odličan spisak. Ima i kadeta, omladinaca, iskusnih, enbiejovci, vidim i lika sa univerzteta... Bravo Sale, ne sumnjam u tebe.

ja

pre 9 godina

Bravo Sale legendo, sve si ih se setio, odusevio si me sa Stefanom Penom, crni Srbin, taj ako ne bude bolji od Dzordana nista nije uradio :)

alan ford

pre 9 godina

Sjajno sto se Sasa Djordjevic setio momka iz Kanade, gledao sam slucajno jednu utakmicu koju su izgubili, bio je apsolutno nezaustavljiv. Ima odlicnu tehniku i dugacke ruke, skocan je, a pre svega vrlo brze noge sto je bila glavna mana nasim centrima nekoliko godina unazad, jos od odlaska Divca i Koturovica. Mislim da moze biti pravo otkrovenje na pozicijama 4-5 ako bude pristao da igra za Srbiju. Takodje, mladi Peno je bio najbolji nas igrac na U-18 prvenstvu, puno ce mu znaciti ovo. Mozda malo puno igraca na spisku, ali kad pogledate sta se sve desavalo sa povredama prethodnih godina, nije ni cudo. Zao mi je Milosavljevica, igrao je u zivotnoj formi do teske povrede. Takodje, ne smatram da je lose i sto je Tepic pozvan, koliko god da nacija ne voli, on u reprezentaciji nije imao nijedan los nastup, a dobar je atleta za odbranu, takodje i mnogo konstantniji od recimo Krstica iz Mege... videcemo, i dalje mislim da smo na bekovima najtanji.

Marko

pre 9 godina

Spisak je dobar ,samo ne znam šta će Tepić na spisku,vidim da je pozvao malog Stefana Penu,mali je fantadtičan igrač,super plejmejker ,ekstra šut ima.

yustus

pre 9 godina

Sta je sa onim momkom Kaminski, majka mu je Srpkinja, izrazio zelju da igra za nas? Stvarno se radi o velikom talentu, da li ga je kontaktirao ko? Sto se spiska tice, ocekivano!

Cvele 1993

pre 9 godina

Ko je Stefan Peno? Dobar potez selektora sto je pozvao Kuzmica, na ovom spisku trebao je da se nadje i Branko Lazic ,treba nam neko ko ce da izgine u odbrani, da je Milosavljevic zdrav on bi to bio,jos je i u napadu vrlo dobar ali nazalost povreda se isprecila. Ako se odazovu svi i povrede nas zaobidju mislim da mozemo u 4 vrlo lako.

Fear The Beard

pre 9 godina

Da li je moguće da je Jović na spisku? Znam da neće ući u 12 ali nije zaslužio da bude ni na širem spisku
A za Kravića prvi put čujem iskreno

Goran

pre 9 godina

Teodosic, Micic
Nedovic, Bogdanovic
Micov, Lucic, Bjelica
Velickovic, Erceg
Krstic, Kuzmic
i dvanaesti ako vodi tri petice Marjanovic ili Raduljica
ili ako idu tri cetvorke Savanovic.
Ne kapiram sto nema Jokica, a tu su Milutinov i Katic...

Giska

pre 9 godina

Stefan Peno je odlican, samo se nadam da nece prestati da se razvija i ostati na nivou Labovica i ostalih. Raduljica, Macvan, Micic, sjajni igraci, Micic jos treba da sazri.

Imamo sjajan tim, grupa sa kojom se u drugoj fazi ukrstamo na SP je sasvim prihvatljiva.

Trener je neiskusan, ali u ovom trenutku ne mozemo da mu prigovorimo nista. Upravo zato sto je ovaj tim fantastican po imenima, na njemu je velika odgovornost i krivica zbog eventualnog neuspeha.

Mare from Šabac

pre 9 godina

Sasvim dobro izgleda ! Kombinacija mladosti i iskustva.Uvek ce biti komentara "a gde je taj".Dejan Kravic je iznenadjenje,ne igra na jakom koledzu i ima skroman prosek (7 poena po mecu),mi imamo dosta boljih igraca od njega u NCAA.

grobar bn

pre 9 godina

Teo, Vasa, Markovic
Bogdan, Nedovic
Micov, Erceg
Bjelica, Mcvan,
Krstic, Raduljica, Boban ili Stimac *Bobi ne moze bas pod velikim pritiskom da odigra kako zna*

esimidobro

pre 9 godina

onako u sustini to je to sto imamo nase sto oce da igraju. Mozda da se jos malo pricalo sa Pavlovicem
ili eventualno jedan Aleksandrov al ok je. Srecno nam bilo :)

dr dre

pre 9 godina

Evo čisto da se vidi ko je napravio sve ove igrače sa spiska:

Teodosic - FMP
Markovic - Hemofarm
Nedovic - Zvezda
Peno - ?
Micic - Mega
Jovic - Sloga
Miljenovic - FMP
Tepic - Partizan
Bogdanovic - Partizan
Nem. Krstic - Hemofarm
Micov - Beopetrol, Zvezda
Lucic - Partizan
Kalinic - Vojvodina
Dangubic - Hemofarm
Bjelica - Zvezda
Velickovic - Partizan
Erceg - FMP
Savanovic - FMP
Bircevic - Metalac
Mitrovic - Hemofarm
Macvan - FMP, Hemofarm
Nenad Krstic - Partizan
Kuzmic - ?
Bobi - Hemofarm
Stimac - Zvezda
Kravic - ?
Milutinov - Hemofarm
Katic - Zvezda
Raduljica - FMP

Može se zaključiti da su FMP i Hemofarm više igrača doneli Srbiji od Zvezde i Partizana u proteklih 10 godina. Pa vi vidite...

general dv

pre 9 godina

sta traze jovic, kalinic, bircevic, katic, mitrovic, milutinov,dangubic, krstic nemanja na spisku! gde su luka bogdanovic i keselj? jel to misko pravi spisak ne bi li prodao nekog? teo,markovic,micic ok, bogdan,micov, nedovic ok, lucic, keselj i bogdanovic luka ok, cetvorke su nam extra, novica , erceg, macvan i savan i na centrima krle kapiten, stimac ok i radulja i kuzmic onako!

Даглас Квејт

pre 9 godina

Јокић заслужује да је макар на ширем списку, дечко је велика нада наше репрезентације.

legolas

pre 9 godina

To je to. Moze da se napravi fina ekipica od ovoga. Mozda da je jos tu i Nikola Jokic, zasluzio je decko. U svakom slucaju podrska!

branko

pre 9 godina

Teodosic, Nedovic, Micic, Bogdanovic, Micov, Lucic, Erceg, Bjelica, Velickovic, Krstic, Marijanovic, Raduljica/Stimac - tu jedino nisam siguran...

djoko_2013

pre 9 godina

OK,siri spisak je skroz realan!Na prvo citanje odmah sam primjetio da nema Muslija i Gagica sto je opravdano!Nisu bili na reprezentativnom nivou ove god i to je to!
Mislim da ce Saletu biti tesko da sastavi 12 igraca ako svi ovi sa sireg spiska budu htjeli igrati za Srbiju!Ostaje zal za Milosavljevicem,ubjedjen sam da bi sigurno isao na SP da je zdrav!
Zelim svu srecu momcima i selektoru tokom priprema i na SP!!!
Evo posto snam da ce 90% komentara biti "predlog" za najboljih 12,dacu i ja svoj sud:
Stefan Markovic, Milos Teodosic, Vasilije Micic, Bogdan Bogdanovic, Vladimir Micov, Vladimir Lucic, Novica Velickovic, Zoran Erceg, Nemanja Bjelica, Nenad Krstic, Bobi Marjanovic, Miroslav Raduljica!

Slaviša

pre 9 godina

Jedina zamerka mi je ta da su samo Teodorić i možda Micić bolji od Bogića Vujoševića. Da li je problem što je iz 'neke' Crnokose ili?

Inače, žao mi je zbog Saše Pavlovića, očio da se drži svoga.

Sale, srećno! Momci, srećno!!!

Svi k'o jedan!!

dule

pre 9 godina

koji bre jovic? 90god nigde ne igra, a keselja nije zvao. jaci igraci od njega su i klinci, lazarevic, stojanovic i guduric. ovaj peno 97god jos ne igra seniorsku kosarku, ako je hteo mlade što ne uze tejica, andrica...

Partizan sampion,izraziti favorit

pre 9 godina

Svi najbolji su tu,samo ne znam sto nema Jokica iz Mege.Moglo je biti mesta na sirem spisku za Paunica i Aleksandrova.Steta za Pavlovica ali je on davno zavrsio reprezentativnu karijeru iz politickih razloga.

Alekbod

pre 9 godina

Moze dobra ekipa da se sklopi od obih igraca, samo da ne bude otkaza... Mislim da je 1/4 finale realno, sve ispod toga bi po meni bio veliki neuspeh, a iznad toga veliki uspeh, ali samo da se ne stvara pritisak i mislim da uz Saleta koji je rodjeni pobednik mogu mnogo... Samo napred!!!

ccc

pre 9 godina

Jesam Grobar jedino mI Tepic bode oci. Nije on za drzavni tim. Ima i mladih igraca, iz CZFMP, Mege, Radnickog i to je ok. Ostalo, to je to.. Bode mi oci i Savanovic, ne zbog kvaliteta vec jer nije hteo da igra na EP.

Даглас Квејт

pre 9 godina

По мени би овако требали да изгледамо на СП-у.

1. Теодосић, Мицић, Марковић
2.Богдановић, Недовић
3.Мицов, Лучић
4. Величковић, Мачван
5. Крстић,Марјановић, Радауљица.

???

pre 9 godina

Marko Simonovic, Marko Keselj, Tadija Dragicevic, Lazic, Ivan Radenovic, pa zasto ne i Tejic, Rebic kada vec zove Krstica, Miljenovica i Dangubica iz Mege i Milutinova iz Partizana??? Sta tek reci za ove iz Kragujevca??? Moglo se razmisliti i o drzavljanstvu za Dzenkinsa, mislim da svaka reprezentacija ima pravo na 1 "naturolizovanog" reprezentativca??? Toliko o uticaju Covica na KSS, grobari vladaju srpskom kosarkom a to se vidi i po ovom spisku.

Nemanja Radojevic

pre 9 godina

Velika šteta zbog povrede Dragana Milosavljević, i njegovog opravdanog izostanka sa spiska. Verujem da bi se istinski trudio, dao srce za reprezentaciju, kidao i grizao kao sto je to radio u Partizanu, i da bi sveukupno podigao raspolozenje i atmosferu u reprezentacije bez obzira da li bi se nasao u top 12 ili ne.

Zelim mu brz oporavak i uspesnu sledecu sezonu.

A Saletu, ekipi i strucnom stabu puno podrske uz zelju da izborimo ucesce za sledece OI. Siguran sam da cemo se uz tebe vratiti na stare staze uspeha i na mesto koje nam u kosarkaskom svetu i pripada.

Napred Srbija!

seljak

pre 9 godina

moze li neko da mi kaze ko je Stefan Peno......prosto ne mogu da verujem da nisam cuo za njega..a pratim redovno evropsku kosarku....hvala unapred

slepoushka

pre 9 godina

Ocekivao sam Jokica i Aleksandrova bar na sirem spisku, ali dobro. Moci ce fin tim da se izabere od ovih momaka, naravno ako se svi odazovu.

mare

pre 9 godina

U savezu nek obrate pažnju na Miroslava Jakšića koji je sad u Mičigenu, a borio se i Duke za njega. Visok 208cm,u srednjoj školi igrao za Walled Lake Western High School. Sve su naznake da će biti solidan NBA igrač. Biće šteta ako se on izgubi....

miša kaloperovic

pre 9 godina

Sale nemoj da se zezamo gde je Musli? Ajde da ti oprostim što nisi zvao Lazića i Simonovića, ali Musli nikako! Šalim se naravno puno sreće Saletu i momcima na SP

Trener institucije davi Bogdana ...

pre 9 godina

Bruka je da nema malog Jokica iz Mege a poziva se Milutinov, pa Jokic je za njega Lebron James. Drugo, pozivaanje Tepica je jos veca bruka a Marinovic iz Radnickog je neuporedivo vise dao svom klubu ove godine , s tim da Tepic nije igrao u Ritasu prvih 6 meseci skoro uopste. Sve u svemu Djordjevic je lose poceo svoje.selektorovanje ...

MladiOptimista

pre 9 godina

Krivo mi je što je Dragan Milosavljević povrijeđen mislim da bi on bio dodatna snaga ovom timu pogotovo u odbrani. Odazivanjem svih ovih igrača mogao bi da napravi respektabilan sastav na osnovi TEo-Krstic-Bogdan-Bjelica-Micov, jos kad dodamo tu Lucica, Markovica, Ercega, Nedovica. Ostale igrače izabrati na osnovu forme. Iskreno se nadam da Katić neće biti u 12 igrača.

Čukarac

pre 9 godina

Ako žele da igraju i nisu povređeni, optimalan roster nam je: Teodosić-Marković, Nedović-Micić, Bogdanović-Micov, Lučić-Bjelica-Erceg, Krstić-Raduljica-Marjanović

Bravo Sale

pre 9 godina

Svaka čast selektore ! Kakav je potez što je pozvao Stefana Pena (Barselona), taj dečko je dragulj Srbije. I kao košarkaš i kao dečko. Nema još 17 godina, uvek je MVP turnira, razvija se u igrača sličnog profila kao Bodiroga.

Даглас Квејт

pre 9 godina

Јокић заслужује да је макар на ширем списку, дечко је велика нада наше репрезентације.

Onokao...

pre 9 godina

Selektore, a gde je Rambo Petkovic!?

...moram da se bunim, posto je to uobicajeni folklor Srba na dan objavljivanja spiska reprezentacije...

Igor_NS

pre 9 godina

To je to što imamo, ni ja ne bih drugačije.
Malo mi žao Saše Pavlovića, sigurno bi dao ogroman kvalitet na poziciji 3. ali sad je kasno.

boze me sacuvaj

pre 9 godina

Tepic, Bircevic, Dangubic, Kalinic, Nemanja Krstic, Kravic, Peno, Miljenovic, Velickovic, JOVIC, Katic nisu smeli nikako da se nadju ni blizu spiska - po kvalitetu i formi. Jos ima tu nekih koji nisu za SP al ajde siri je spisak pa ok. Nema Paunica koji je najprecizniji trojkas najbolje lige u Evropi i najbolji odbrambeni igrac Srbije, vazno da je prekaljeni as Tepic tu...nastavlja se era Miska Raznatovica(mada nema Jokica iz Mege sto je mozda i najveca sramota ovog spiska)

Зоран из Својнова

pre 9 godina

Ајде, разумем за Гагу Милосављевића , повређен је. А шта је са Кешељом ?
није ваљда да су Калинић и мали Крстић бољи од њега.

Posmatrač

pre 9 godina

Ovde zaista ne bih napravio ni jednu izmenu.Naravno da neke od ovih igrača ne bih voleo da gledam u nacionalnom dresu,ali ovo zaista jesu naših 29 najboljih košarkaša.

nemanja

pre 9 godina

tako je bre! jedino se ne slazem u vezi Tepica i Jovica iz KGa (unapred se izvinjavam ako to nije taj Jovic na kog ja mislim) ali mozda bas zato ja nikad nisam ni bio selektor :)
Kako god, zanimljiv spisak, nadam se dobrim rezultatima u narednim godinama :)

Žilijen

pre 9 godina

Miljenović, Stefan Jović, Milenko Tepić, Stefan Peno, Nemanja Krstic, Nemanja Dangubić, Stefan Birčevic, Luka Mitrović, Djordje Gagic, Dejan Musli i Milutinov je postava koju bih ja poslao na sp. Mlad i extra talentovan tim. Dudo poslusaj me i povedi ove momke.

Miroslave

pre 9 godina

Svaka čast Đorđeviću što je zvao Pena ('97 god.), jako talentovan igrač...po mom mišljenju je jedna greška u prošlosti bila što su najmlađi igrači imali po 20, 21 godina. Pogledajte samo kad su Divac, Đorđević, pa i Kukoč i Petrović pozvani da igraju sa reprezentaciju i sve će Vam biti jasno.

temos

pre 9 godina

Šteta za Pavlovića a dobro bi došao jer će vjerojatno Micov opet otkazati i onda će se Bjelica, Lučić i Bogdanović trošiti cijeli turnir (i to bez povreda). Opet tu ima mjesta za Tepića koji mislim da može odigrati bolje rolu od Paunića. Raković je imao dobru sezonu ali Štimac je imao bolju (a i uvijek se odazivao za razliku od potonjeg).
Ostalo očekivano. Možda malo čudi pozivanje Penoa ali možda je to igra kao s Kravićem da nebi uzeo špansko državljanstvo.
Od mlađih na krilnom centru su tu već Mitrović i Birčević pa bolje da Jokić igra juniorsko iako gotivim svu trojicu (napokon na krilnom centru igrači koji nisu fizički u deficitu).

Saša

pre 9 godina

Nema Ivana Paunića i Nikole Jokića, ali su zato tu sledeći asovi: Katić, Tepić, Kravić, Mitrović i Milutinov. Samo još Radenović, Musli, Gagić i Simonović fale, pa da osvojimo MUNDOBASKET.

Vucko

pre 9 godina

Uglavnom ocekivan sastav. Iznenadjenje po meni je samo nepozivanje Andjusica i Paunica, i pozivanje Jovica i Tepica. Takodje ko su Peno i Kravic, ako neko zna neka napise nesto o njima!?

PFK

pre 9 godina

Najviše igrača iz Mege-četiri. Za poštovanje. Po tri i iz Partizana, CZT i Radničkog! Lepo je videti da ima toliko igrača iz naše lige. Podrška za Saleta.

Kića

pre 9 godina

A gde su Pavlović, Musli, Gajić, Andrić, Aranitović, Bezbradica. Bitno je da ima mesta za dedu Katića, Mitrovića koji je bio povređen i Bobija koji samo zna da zakuca. PS Nema ni Paunića.

Max

pre 9 godina

ocekivan spisak,manje-vise.mislim da ce medju 18 ostati:
Teodosic,Markovic,Micic
Bogdanovic,Nedovic,Micov,Tepic
Dangubic,Lucic,Bjelica
Velickovic,Macvan,Erceg,Savanovic
Krstic,Raduljica,Marjanovic,Kuzmic

Napred momci,mozemo daleko da doguramo.petorka Teodosic,Bogdanovic,Bjelica,Erceg,Krstic je vise nego dobra!!!

Nemanja

pre 9 godina

Pa to je to, nema se šta dodati. Po mojoj malenkosti prvih 5 po pozicijama -

1. Plej - http://www.youtube.com/watch?v=cPeuO2wqVJU
2. Bek - http://www.youtube.com/watch?v=2G_hcw7dPo4
3. Krilo - http://www.youtube.com/watch?v=PRFTAPTEtu4
4. Krilni centar - http://www.youtube.com/watch?v=uONCp02RWmM
5. Centar - http://www.youtube.com/watch?v=46LT-hlIgCo

mitar sulundar

pre 9 godina

teško će ovaj nadmašiti moku slavnića... bio je bolji igrač od moke... ali teško da to bude kao selektor.. uopšte ne mislim na izbor.. (koji je ustvari popisna lista) ali sa način koji je to počeo da radi...oni su bili moskitosi.. ovi će biti trojkitosi... piši sale kući za odelo... kao igrač si mao sve što ti sada nedostaje... drskost, kreaciju, samostalnost...sada... drug član....

Секула

pre 9 godina

Miljenović, Stefan Jović, Milenko Tepić, Stefan Peno, Nemanja Krstic, Nemanja Dangubić, Stefan Birčevic, Luka Mitrović, Djordje Gagic, Dejan Musli i Milutinov je postava koju bih ja poslao na sp. Mlad i extra talentovan tim. Dudo poslusaj me i povedi ove momke.
(Žilijen, 6. jun 2014 14:51)

Може број од дилера ?

PFK

pre 9 godina

Najviše igrača iz Mege-četiri. Za poštovanje. Po tri i iz Partizana, CZT i Radničkog! Lepo je videti da ima toliko igrača iz naše lige. Podrška za Saleta.

Onokao...

pre 9 godina

Selektore, a gde je Rambo Petkovic!?

...moram da se bunim, posto je to uobicajeni folklor Srba na dan objavljivanja spiska reprezentacije...

Даглас Квејт

pre 9 godina

Јокић заслужује да је макар на ширем списку, дечко је велика нада наше репрезентације.

Srzentić Jovo

pre 9 godina

Gospodo, Stefan Peno je naš najperspektivniji mladi igrač. Od pre dve godine član Barselone. Otac mu je latinoamerikanac, dobro je za budućnost naše košarke da imamo takog igrača.

Даглас Квејт

pre 9 godina

Јокић заслужује да је макар на ширем списку, дечко је велика нада наше репрезентације.

Daca

pre 9 godina

moze li neko da mi kaze ko je Stefan Peno......prosto ne mogu da verujem da nisam cuo za njega..a pratim redovno evropsku kosarku....hvala unapred
(seljak, 6. jun 2014 14:42)
# Link komentara
A da ukucas u Google ime Stefan Peno?? Sta mislis? Nego da cekas bzvz. ceo dan da ti neko odgovori?!

dr dre

pre 9 godina

Evo čisto da se vidi ko je napravio sve ove igrače sa spiska:

Teodosic - FMP
Markovic - Hemofarm
Nedovic - Zvezda
Peno - ?
Micic - Mega
Jovic - Sloga
Miljenovic - FMP
Tepic - Partizan
Bogdanovic - Partizan
Nem. Krstic - Hemofarm
Micov - Beopetrol, Zvezda
Lucic - Partizan
Kalinic - Vojvodina
Dangubic - Hemofarm
Bjelica - Zvezda
Velickovic - Partizan
Erceg - FMP
Savanovic - FMP
Bircevic - Metalac
Mitrovic - Hemofarm
Macvan - FMP, Hemofarm
Nenad Krstic - Partizan
Kuzmic - ?
Bobi - Hemofarm
Stimac - Zvezda
Kravic - ?
Milutinov - Hemofarm
Katic - Zvezda
Raduljica - FMP

Može se zaključiti da su FMP i Hemofarm više igrača doneli Srbiji od Zvezde i Partizana u proteklih 10 godina. Pa vi vidite...

Dshn

pre 9 godina

KOnano selektor širokih shvatanja koji zove onog za koga misli da vredi. Odličan spisak. Ima i kadeta, omladinaca, iskusnih, enbiejovci, vidim i lika sa univerzteta... Bravo Sale, ne sumnjam u tebe.

alan ford

pre 9 godina

Sjajno sto se Sasa Djordjevic setio momka iz Kanade, gledao sam slucajno jednu utakmicu koju su izgubili, bio je apsolutno nezaustavljiv. Ima odlicnu tehniku i dugacke ruke, skocan je, a pre svega vrlo brze noge sto je bila glavna mana nasim centrima nekoliko godina unazad, jos od odlaska Divca i Koturovica. Mislim da moze biti pravo otkrovenje na pozicijama 4-5 ako bude pristao da igra za Srbiju. Takodje, mladi Peno je bio najbolji nas igrac na U-18 prvenstvu, puno ce mu znaciti ovo. Mozda malo puno igraca na spisku, ali kad pogledate sta se sve desavalo sa povredama prethodnih godina, nije ni cudo. Zao mi je Milosavljevica, igrao je u zivotnoj formi do teske povrede. Takodje, ne smatram da je lose i sto je Tepic pozvan, koliko god da nacija ne voli, on u reprezentaciji nije imao nijedan los nastup, a dobar je atleta za odbranu, takodje i mnogo konstantniji od recimo Krstica iz Mege... videcemo, i dalje mislim da smo na bekovima najtanji.

Arsen

pre 9 godina

Miljenović, Stefan Jović, Milenko Tepić, Stefan Peno, Nemanja Krstic, Nemanja Dangubić, Stefan Birčevic, Luka Mitrović, Djordje Gagic, Dejan Musli i Milutinov je postava koju bih ja poslao na sp. Mlad i extra talentovan tim. Dudo poslusaj me i povedi ove momke.
(Žilijen, 6. jun 2014 14:51)

@Може број од дилера ?
(Секула, 6. jun 2014 15:08)

Ovom je i diler okrenuo ledja :)

Mare from Šabac

pre 9 godina

Inace za ove koji ne znaju ko je Stefan Peno,on je najbolji mladi igrac Barse i ubedljivo nas najbolji igrac na svim prvenstvima za mladje kategorije.

Milan

pre 9 godina

Ja sam navijac Zvezde, i moram da priznam da je prosle godine Katic igrao odlicno i zasluzio nastup u reprezentaciji, gdje je takodje bio odlican tokom priprema, kasnije ipak slabiji. Tad je dozivio povredu i nakon toga nije ni blizu nivoa iz prosle sezone. Ocajan u napadu, slaba realizacija, pravi glupe faulove, bezbroj izgubljenih lopti po utakmici i nepromisljenih poteza, jedan od najgorih Zvezdinih igraca ove sezone, da se ja pitam odmah bi mu na kraju sezone dao raskid ugovora.

Fear The Beard

pre 9 godina

Da li je moguće da je Jović na spisku? Znam da neće ući u 12 ali nije zaslužio da bude ni na širem spisku
A za Kravića prvi put čujem iskreno

Miroslave

pre 9 godina

Svaka čast Đorđeviću što je zvao Pena ('97 god.), jako talentovan igrač...po mom mišljenju je jedna greška u prošlosti bila što su najmlađi igrači imali po 20, 21 godina. Pogledajte samo kad su Divac, Đorđević, pa i Kukoč i Petrović pozvani da igraju sa reprezentaciju i sve će Vam biti jasno.

Max

pre 9 godina

ocekivan spisak,manje-vise.mislim da ce medju 18 ostati:
Teodosic,Markovic,Micic
Bogdanovic,Nedovic,Micov,Tepic
Dangubic,Lucic,Bjelica
Velickovic,Macvan,Erceg,Savanovic
Krstic,Raduljica,Marjanovic,Kuzmic

Napred momci,mozemo daleko da doguramo.petorka Teodosic,Bogdanovic,Bjelica,Erceg,Krstic je vise nego dobra!!!

ja

pre 9 godina

Sta vam Tepic smeta? Covek je mnogo koristan za tim, kada je u formi, a sada jeste, posto ga je Vujosevic vratio. Koliko je bitan igrac svedoci i to da ga Vujosevic drzi u igri po 35 minuta na utakmicama, a prosecno ima po 5-6 skokova po utakmici, i uvek mu je index u plusu u odnosu na poene. Jednostavno, covek mozda nije najtalentovaniji, ali maksimalno koristi svoj mozak.

ja

pre 9 godina

Bravo Sale legendo, sve si ih se setio, odusevio si me sa Stefanom Penom, crni Srbin, taj ako ne bude bolji od Dzordana nista nije uradio :)

prbi

pre 9 godina

Fali jedino Jokic iz Mege i Pavlovic iz Partizana, mada je pitanje da li bi ovaj drugi uopste igrao da je pozvan, no svakako je vredelo probati, lik je najbolji igrac ABA i KLS bez premca...

Nataeos

pre 9 godina

Vidi se da je covek radio! Peno i onaj iz Teksasa su imena za koja 80% komentatora ovde nije ni cula, dok oni koji prate i razumu se koliko toliko u kosarku znaju zasto su tu i ko su! Jos samo kad bi se Sin Dragan oporavio :) pozz ljubiteljima kosarke!

raskorak

pre 9 godina

BRAVO Sale Đorđeviću! nakon danas objavljenog spiska sam pogledao šta ume Dejan Kravić i pozitivno sam iznenađen. ima visok košarkaški IQ, odličan pregled igre, šut sa poludistance i distance, sjajno igra licem ka košu, odličnu koordinaciju pokreta, brze noge i generalno dobre fizikalije. žao mi je samo što se na spisku nije našao i Frank Kaminsky koji je takođe vrhunski igrač, a mislim da je trebalo razgovarati i sa Sašom Pavlović. sve ostalo je ok, mada mislim da Katić nije zaslužio da se nađe na spisku. Milutinov ima tek 19 godina i ovo će mu jako značiti. uostalom, pokazao je da itekako ume da izađe na kraj sa Katićem i Bobijem. ljudi ga dosta potcenjuju zbog lošijih igara Partizanovih centara ove sezone, ali smatram da uz pravilan i naporan rad može postati igrač sličnih karakteristika Rebrače.

SREĆNO MOMCI!

temos

pre 9 godina

Šteta za Pavlovića a dobro bi došao jer će vjerojatno Micov opet otkazati i onda će se Bjelica, Lučić i Bogdanović trošiti cijeli turnir (i to bez povreda). Opet tu ima mjesta za Tepića koji mislim da može odigrati bolje rolu od Paunića. Raković je imao dobru sezonu ali Štimac je imao bolju (a i uvijek se odazivao za razliku od potonjeg).
Ostalo očekivano. Možda malo čudi pozivanje Penoa ali možda je to igra kao s Kravićem da nebi uzeo špansko državljanstvo.
Od mlađih na krilnom centru su tu već Mitrović i Birčević pa bolje da Jokić igra juniorsko iako gotivim svu trojicu (napokon na krilnom centru igrači koji nisu fizički u deficitu).

MladiOptimista

pre 9 godina

Krivo mi je što je Dragan Milosavljević povrijeđen mislim da bi on bio dodatna snaga ovom timu pogotovo u odbrani. Odazivanjem svih ovih igrača mogao bi da napravi respektabilan sastav na osnovi TEo-Krstic-Bogdan-Bjelica-Micov, jos kad dodamo tu Lucica, Markovica, Ercega, Nedovica. Ostale igrače izabrati na osnovu forme. Iskreno se nadam da Katić neće biti u 12 igrača.

Vladimir

pre 9 godina

Mislim da ni sedam miliona selektora iz Srbije ne bi napravilo bolji spisak. Bravo, Sale!
Mozda bih ja jos i Jokica iz MV, ako moze... Moje misljenje je da je on perspektiva nase kosarke, kao sto je Miljkovic bio u odbojci.

mare

pre 9 godina

U savezu nek obrate pažnju na Miroslava Jakšića koji je sad u Mičigenu, a borio se i Duke za njega. Visok 208cm,u srednjoj školi igrao za Walled Lake Western High School. Sve su naznake da će biti solidan NBA igrač. Biće šteta ako se on izgubi....

Nemanja Radojevic

pre 9 godina

Velika šteta zbog povrede Dragana Milosavljević, i njegovog opravdanog izostanka sa spiska. Verujem da bi se istinski trudio, dao srce za reprezentaciju, kidao i grizao kao sto je to radio u Partizanu, i da bi sveukupno podigao raspolozenje i atmosferu u reprezentacije bez obzira da li bi se nasao u top 12 ili ne.

Zelim mu brz oporavak i uspesnu sledecu sezonu.

A Saletu, ekipi i strucnom stabu puno podrske uz zelju da izborimo ucesce za sledece OI. Siguran sam da cemo se uz tebe vratiti na stare staze uspeha i na mesto koje nam u kosarkaskom svetu i pripada.

Napred Srbija!

miša kaloperovic

pre 9 godina

Sale nemoj da se zezamo gde je Musli? Ajde da ti oprostim što nisi zvao Lazića i Simonovića, ali Musli nikako! Šalim se naravno puno sreće Saletu i momcima na SP

Bravo Sale

pre 9 godina

Svaka čast selektore ! Kakav je potez što je pozvao Stefana Pena (Barselona), taj dečko je dragulj Srbije. I kao košarkaš i kao dečko. Nema još 17 godina, uvek je MVP turnira, razvija se u igrača sličnog profila kao Bodiroga.

Marko

pre 9 godina

Spisak je dobar ,samo ne znam šta će Tepić na spisku,vidim da je pozvao malog Stefana Penu,mali je fantadtičan igrač,super plejmejker ,ekstra šut ima.

nemanja

pre 9 godina

tako je bre! jedino se ne slazem u vezi Tepica i Jovica iz KGa (unapred se izvinjavam ako to nije taj Jovic na kog ja mislim) ali mozda bas zato ja nikad nisam ni bio selektor :)
Kako god, zanimljiv spisak, nadam se dobrim rezultatima u narednim godinama :)

dnlo

pre 9 godina

Čim vidim da neko u komentarima pljuje Tepića jasno mi je koliko veze nema sa košarkom i koliko verovatno gleda samo koliko je neko poena postigao na kraju utakmice. Tepić je jedan od najzahvalnijih igrača, ima izuzetnu košarkašku inteligenciju, dobru visinu za svoju poziciju, odlično igra odbranu i za razliku od većine "odbrambenih" košarkaša zna vrlo solidno i napad da igra, a plus je pametan i odgovoran. Da ne pominjem da se uvek odazivao reprezentaciji. Pa čak i da sve to ne razumete i ne vidite, čudno mi je da se bar niste zapitali što su ga i Obradović i Ivković, a i Vujošević imali u timu, kad je po vama toliko loš. Pa i samu statistiku da pogledate, videćete da su mu indeksni poeni uvek u plusu i konstantni, što znači da ne pravi gluposti i da igra uglavnom uvek solidno i kontstantno, a takva stabilnost je potrebna svakoj ekipi.
Inače, mislim da je Đorđevićev spisak dosta dobar, eventualno fali Jokić. Pavlović je sam rekao da neće više igrati u reprezentaciji nakon raspada SCG, pa nema razloga da se čudimo što ga nema na spisku.

Spock

pre 9 godina

Super je spisak ali ostaje zal za Keseljem(covek je uz Tea bio najbolji na SP 2010 u nasem timu a sad ga nema nigde), Aleksandrovim (iskusan a ima par solidnih sezona iza sebe), Jokic (najperspektivniji igrac domace lige), Milosavljevic (zreo igrac, steta zbog povrede i Paunic(kao najbolji trojkas Endesa lige i dobar odbrambeni igrac. Neka imena po formi ne zasluzuju ni siri spisak ali ne sumnjam da Sale Nacionale zna svoj posao i da ce ih skockati i dovesti u red pred start prvenstva. Srecno momci i da se vratite sa medaljom oko vrata koja nam je nepravedno ukradena pre 4 godine.

yustus

pre 9 godina

Sta je sa onim momkom Kaminski, majka mu je Srpkinja, izrazio zelju da igra za nas? Stvarno se radi o velikom talentu, da li ga je kontaktirao ko? Sto se spiska tice, ocekivano!

Keith Flint

pre 9 godina

Malo nas je čulo za Dejana Kravića ali dečko razbija, rekao bih...
Evo i nekoliko njegovih poteza...

https://www.youtube.com/watch?v=8FEGyFcvBfs

slepoushka

pre 9 godina

Ocekivao sam Jokica i Aleksandrova bar na sirem spisku, ali dobro. Moci ce fin tim da se izabere od ovih momaka, naravno ako se svi odazovu.

legolas

pre 9 godina

To je to. Moze da se napravi fina ekipica od ovoga. Mozda da je jos tu i Nikola Jokic, zasluzio je decko. U svakom slucaju podrska!

djoko_2013

pre 9 godina

OK,siri spisak je skroz realan!Na prvo citanje odmah sam primjetio da nema Muslija i Gagica sto je opravdano!Nisu bili na reprezentativnom nivou ove god i to je to!
Mislim da ce Saletu biti tesko da sastavi 12 igraca ako svi ovi sa sireg spiska budu htjeli igrati za Srbiju!Ostaje zal za Milosavljevicem,ubjedjen sam da bi sigurno isao na SP da je zdrav!
Zelim svu srecu momcima i selektoru tokom priprema i na SP!!!
Evo posto snam da ce 90% komentara biti "predlog" za najboljih 12,dacu i ja svoj sud:
Stefan Markovic, Milos Teodosic, Vasilije Micic, Bogdan Bogdanovic, Vladimir Micov, Vladimir Lucic, Novica Velickovic, Zoran Erceg, Nemanja Bjelica, Nenad Krstic, Bobi Marjanovic, Miroslav Raduljica!

Sarma

pre 9 godina

Neverovatno.
Ludi komentarisu a nisu spisak ni procitali.
Gde je Kalinic pa gde je Kalinic.!
Kalinic je izmedju Vladimira Lucica i Nemanje Dangubica.!

che

pre 9 godina

Jedini koji nedostaje je harizmatični Darko Miličić i onda bi stvarno bili kompletni :D ali tu je Štimac da nadoknadi energiju :D sve u svemu uz ovakav sastav sve je moguće...

Milan

pre 9 godina

Treba da igraju oni koji imaju iza sebe rezultat, jake klubove, kontinunitet, iskustvo, zdravlje, snagu, sto ce reci CSKA uigrana trojka Krstic, Micov i Teo, Erceg, Bogdanovic, Bjelica, Stimac, Lucic, Nedovic, Raduljica, Markovic i jos par igraca i to je stvarno respektabilan tim...

Partizan sampion,izraziti favorit

pre 9 godina

Svi najbolji su tu,samo ne znam sto nema Jokica iz Mege.Moglo je biti mesta na sirem spisku za Paunica i Aleksandrova.Steta za Pavlovica ali je on davno zavrsio reprezentativnu karijeru iz politickih razloga.

Thor

pre 9 godina

Ljudi, shvatite vec jednom da Pavlovic ne zeli da igra ni za nas ni za crnogorce! Kraj! Kako da zove nekoga ko je rekao da nikada nece igrati ni za koga!?

Edvard

pre 9 godina

hahaha... Muta na kvarno dopisao Jovića!
Dobar spisak, nema šta!
Šteta je za Pavlovića što ne može da igra za nas iz poznatih političkih razloga a verujem da mu je to životni san.
Sale je pokušao to da reši ali politika je...

Зоран из Својнова

pre 9 godina

Ајде, разумем за Гагу Милосављевића , повређен је. А шта је са Кешељом ?
није ваљда да су Калинић и мали Крстић бољи од њега.

raikkonen

pre 9 godina

spisak odlican, osim povredjenih niko ne fali - pa ajde da se radujemo na kraju leta dobrom plasmanu, neka se ponovi 2010, ali bez onakve kradje!

John Terry

pre 9 godina

A gde su Pavlović, Musli, Gajić, Andrić, Aranitović, Bezbradica. Bitno je da ima mesta za dedu Katića, Mitrovića koji je bio povređen i Bobija koji samo zna da zakuca. PS Nema ni Paunića.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kića, 6. jun 2014 14:48)

Setio si se na kraju da pomenes Paunica, cisto da se ne provali da mrzis zvezdu :) Opusti se decko, laksi ce ti biti zivot.

Saša

pre 9 godina

Nema Ivana Paunića i Nikole Jokića, ali su zato tu sledeći asovi: Katić, Tepić, Kravić, Mitrović i Milutinov. Samo još Radenović, Musli, Gagić i Simonović fale, pa da osvojimo MUNDOBASKET.

Žilijen

pre 9 godina

Miljenović, Stefan Jović, Milenko Tepić, Stefan Peno, Nemanja Krstic, Nemanja Dangubić, Stefan Birčevic, Luka Mitrović, Djordje Gagic, Dejan Musli i Milutinov je postava koju bih ja poslao na sp. Mlad i extra talentovan tim. Dudo poslusaj me i povedi ove momke.

Rodjeni

pre 9 godina

U savezu nek obrate pažnju na Miroslava Jakšića koji je sad u Mičigenu, a borio se i Duke za njega. Visok 208cm,u srednjoj školi igrao za Walled Lake Western High School. Sve su naznake da će biti solidan NBA igrač. Biće šteta ako se on izgubi....
(mare, 06. jun 2014 14:34)

Posalji im dopis, savezu. Da obrate paznju...

Домаћин

pre 9 godina

Једини по мени минус је изостанак Николе Јокића са ширег списка!
Стварно бих волео да знам, због чега није позван? По мени је он најбољи млади играч Мега Визуре, поред Миљеновића и Мицића. Много боље је одиграо ову сезону него Дангубић који је играо промењиво, а и Немање Крстића који није играо никако.
Јокић покрива позиције 4 и 5. А ми смо позвали играче који су испод његовог калибра, годинама или самим умећем. По мени је он испред Бирчевића, Митровића и Кравића. Ако подмлађујемо репку, не видим због чега би Катић и Савановић добили позив? Ако тако гледамо, онда би и Павловић требао добити позив? Да се разумемо, ја сам делија, али је репрезентација изнад свега. Више бих волео да млађи стекну искуство, него да нам победу више донесу времешни осредњи играчи.

ja

pre 9 godina

Manje,više,očekivano,jedino fali mali Jokić,mislim da je bolji od većine pozvanih na poz 4 i 5,pritom mlađi od svih njih.Ima tu svega,iskustva,kvaliteta,mladosti.
Nisam očekivao Katića,mator je,a nije ni blizu prošlogodošnje forme.
Tepić zaslužuje širi spisak,vratio se malo u život,al samo širi spisak.
Bilo je tu možda mjesta i za Anđušića i Paunića,al samo za šireg sšpiska.
Za Pena znam da je vrlo talentovan,a za Kravića prvi put čujem.Mislim da je Jović zalutao.
Sve u svemu,ovo je najbolje što imamo(osim malog Jokića),a pominjanje Luke Bogdanovića,Aleksndrova zaista nema smisla,nekada bili veliki talenti,danas prosječni igrači,jedino da je Sale pravio spisak od 40 igrača,pa je mogao i njih staviti,Kešelja takođe,Perovića,Labovića...
Mojih 18
Teo,Marković,Micić,Miljenović
Nedović,Bogdanović,Dangubić
Bjelica,Lučić,Micov
Erceg,Veličković(ako je makar blizu stare forme),za Savana se dvoumim,nije više onaj stari,i mali Jokić(na žalost nije pozvan)
Krle,Raduljica,Marjanović,Kuzmić

v

pre 9 godina

nemanja krstic...tepic...jovic...kalinic...mitrovic koji celu sezonu nije igrao....xaxaxaxaxaxa....ne kapiram
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dexter dex, 7. jun 2014 09:36)

ne kapiraš zato što si najverovatnije propustio neke časove u školi...ne sme se izostajati..

Mare from Šabac

pre 9 godina

Sasvim dobro izgleda ! Kombinacija mladosti i iskustva.Uvek ce biti komentara "a gde je taj".Dejan Kravic je iznenadjenje,ne igra na jakom koledzu i ima skroman prosek (7 poena po mecu),mi imamo dosta boljih igraca od njega u NCAA.

esimidobro

pre 9 godina

onako u sustini to je to sto imamo nase sto oce da igraju. Mozda da se jos malo pricalo sa Pavlovicem
ili eventualno jedan Aleksandrov al ok je. Srecno nam bilo :)

Igor_NS

pre 9 godina

To je to što imamo, ni ja ne bih drugačije.
Malo mi žao Saše Pavlovića, sigurno bi dao ogroman kvalitet na poziciji 3. ali sad je kasno.

mitarr

pre 9 godina

Mnogi se pitaju ko je Stefan Peno.
Evo odgovora.
Selektor talenata u svim mlađim kategorijama je Gordan Todorovic, a on je i vlasnik kluba Beokoš. U Beokošu glavni trener je Zoran Peno, otac Stefanov.
Stefan je '97 mo godište, otišao u Španiju pre dve godine, igra za Barselonu ili Barselonetu.
Lepo je što selektor misli na mlađe kategorije, ali neznam koliko je pametno pozivati ga kad nema šanse da prođe na uži spisak.
A možda je i samo fora da ga zaobiđu na spisku za U17. Možda je ovo najlakši način.

kelly

pre 9 godina

Svi smo mi pomalo selektori, mada nije jasno po kojim kriterijumima se pravio ovaj spisak. Sa Tepićem, Kalinićem, Jovićem, Štimcom, Mitrovićem (dečko bio povređen celu sezonu,Mačvanom i ostalim epizodistima nam nema sreće. Gde je Aleksandrov, koji je imao odličnu sezonu u Nemačkoj (bolje je igrao od Veličkovića, koji nije imao minutažu u lošijem klubu), dokazani Kešelj u reprezentaciji, obojica su mladi 87 i 88 godište. Fali i odlični Jokić, koji je budućnost naše košarke.

Trener institucije davi Bogdana ...

pre 9 godina

Bruka je da nema malog Jokica iz Mege a poziva se Milutinov, pa Jokic je za njega Lebron James. Drugo, pozivaanje Tepica je jos veca bruka a Marinovic iz Radnickog je neuporedivo vise dao svom klubu ove godine , s tim da Tepic nije igrao u Ritasu prvih 6 meseci skoro uopste. Sve u svemu Djordjevic je lose poceo svoje.selektorovanje ...

wer

pre 9 godina

nemoj jos neko da pomene Gagica i Muslija da ne bih morao da podizem krivicne prijave, i trazim njihove IP adrese sudskim putem!

jedva sam cekao da im vidim ledja u rep, a smo jos mi da ih se otarasimo...

ogi-cg

pre 9 godina

Pa ljudi nemoze Marjanovic da igra u modernoj kosarci,igra se atomska,brza kosarka.A on bi usporio igru.Kao Crnogorac navijacu za vas jer nema mojih.Najbitnije od svega vam je da vam igra Teodosic.Sa njim ce te svakog sem Spanije i AMERIKANACA na jade stavit.BEZ njega nemate gram sansi.Jer on ce razigrat i sve ostale.

Slaviša

pre 9 godina

Jedina zamerka mi je ta da su samo Teodorić i možda Micić bolji od Bogića Vujoševića. Da li je problem što je iz 'neke' Crnokose ili?

Inače, žao mi je zbog Saše Pavlovića, očio da se drži svoga.

Sale, srećno! Momci, srećno!!!

Svi k'o jedan!!

Još jedan selektor

pre 9 godina

Ako se bude išlo sa dve petice onda:

Teodosić, Marković, Micić, Nedović, Bogdanović, Micov, Lučić, Bjelica, Erceg, Veličković, Krstić, Raduljica

U ovoj kombinaciji Erceg bi mogao da odigra po nekoliko minuta na petici (isprobati ga na pripremama) jer ima vrlo solidnu leđnu tehniku. Videti koliko Veličković može na pripremama zbog ofanzivnih skokova i borbenosti, elemenata koje je ranije pokazivao.

Ako budemo išli sa tri petice onda:

Teodosić, Marković, Micić, Nedović, Bogdanović, Micov, Lučić, Bjelica, Erceg, Krstić, Raduljica, Kuzmić (Marjanović)

Najviše mi je žao što nema Aleksandrova, pre svega zbog njegovih atletskih predispozicija koje nam nedostaju kao i zbog činjenice da može da odigra i na krilu i na krilnom centru. Mogao je makar na širi spisak pa bi se na pripremama videlo koliko može.

Даглас Квејт

pre 9 godina

По мени би овако требали да изгледамо на СП-у.

1. Теодосић, Мицић, Марковић
2.Богдановић, Недовић
3.Мицов, Лучић
4. Величковић, Мачван
5. Крстић,Марјановић, Радауљица.

THQ

pre 9 godina

Hvala ti Sale što nema Gagića i Muslija. Ali, Tepić??? Katić??? Kakav Peno, kakav Kravić, ne trebaju nam momci ispod '94 godišta, još su klinci, biće vremena. Moj predlog:

Bekovi: Teodosić,Nedović,Bogdanović,Marković,Micić
Krila: Lučić,Erceg,Bjelica,Micov
Centri: Krstić,Kuzmić,Raduljica

Giska

pre 9 godina

Stefan Peno je odlican, samo se nadam da nece prestati da se razvija i ostati na nivou Labovica i ostalih. Raduljica, Macvan, Micic, sjajni igraci, Micic jos treba da sazri.

Imamo sjajan tim, grupa sa kojom se u drugoj fazi ukrstamo na SP je sasvim prihvatljiva.

Trener je neiskusan, ali u ovom trenutku ne mozemo da mu prigovorimo nista. Upravo zato sto je ovaj tim fantastican po imenima, na njemu je velika odgovornost i krivica zbog eventualnog neuspeha.

Divos

pre 9 godina

@ Srzentić Jovo, 6. jun 2014 15:34

Пено је неспорно јако перспективан играч, то је и доказао (био прошле године у првој петорци ЕП У-16, баш као и Глишић), такође није тајна да су Шпанци вршили притисак да овај момак заигра за њих. Стефан је наравно изабрао најдражи дрес, већ 2 године игра за репрезентацију Србије (У-16, за сада има бронзу и сребро са ЕП, на реду је понеко злато), и ове године је већ играо на супер-јаком турниру у Немачкој за У-18 селекцију (Србија одлична трећа), а сасвим извесно у августу га чека СП У-17, а могуће и ЕП У-18.
На овог момка у будућности (као и на вршњака Војислава Стојановића, и годину млаше Глишића и Аранитовића, па и друге из ове надарене генeреције год.97-98) ваља рачунати, али за те момке и њихов деби у А репрезентацији има времена, нека прво одраде ЕП и СП својих вршњака, и ту нека докажу, или тачније потврде свој потенцијал.

Divos

pre 9 godina

Добро, у питању је шири списак, многи ће ипак отпасти.
На овом списку Мута је успео "преко везе" да угура Јовића, један јако захвалан играч, али има ту играча који су морали добити предност барем за шири избор (пре свега Паунић).
Пено је јако надарен, али ми није јасна овај избор. Стефана чека СП У-17, можда и ЕП У-18, и на то треба да се концентрише, за А репрезентацију има времена.
Од ових кандидата нису заслужили да буду на списку Мачван и Радуљица. Не само односом у прошлој години према дресу Србије који мора бити светиња, него су имали и јако лошу сезону. Мачван потпуно незапажен у Галати (где Ерцег игра на високом нивоу), а исто важи и за (толико у медијима хваљеног) Радуљицу у Милвокију (3,8п+2,3 ск,. у далеко најлошијем тиму у НБА). Предност испред Мачвана је морао добити Александров, који је у тиму "сличне вредности" имао много бољу статистику (овде је ипак ? колико је Немаља здрав или ровит), и Гагић уместо Радуљице, који је истина имао лошу сезону, али је на ЕП јако добро искористио минутажу, а ваља поштовати и однос овог момка према дресу Србије (и А и Б репр.).
Са Мицовим не знам каква је ситуација, две се године понаша попут увређене младе, има квалитет, имао је и одличну сезону у великом клубу, захвалан играч, може играти поз.1-3 и бити јако користан, али не знам каква су поимања овог момка. Уосталом, видећемо.
Како год, "Орловима" желим да их ове године заобиђу пехови и ураде добре ствари на СП

zhumantze

pre 9 godina

на 4 и 5 могао је ставити још Јокића и Раковића.
Александров је могао да се нађе на ширем списку, одлично је одиграо у Немачкој.
На 3 неколико година се не позива Лука Богдановић
Од бекова ове сезоне због побољшане игре у нападу требало се наћи простора и за Паунића.

Од позваних играча само боде очи Тепић
Пено(отац Србин, мајка Индијка) иако анонимус најбољи је играч 1997. годишта

crni_redstar

pre 9 godina

reprezentaciju u fudbalu godinama ne pratim,tako ce posle ovog spiska biti i sa kosarkom. ramadanija i raznjatovija. a najjaci na listi su ipak rasko i tepara.

boze me sacuvaj

pre 9 godina

Tepic, Bircevic, Dangubic, Kalinic, Nemanja Krstic, Kravic, Peno, Miljenovic, Velickovic, JOVIC, Katic nisu smeli nikako da se nadju ni blizu spiska - po kvalitetu i formi. Jos ima tu nekih koji nisu za SP al ajde siri je spisak pa ok. Nema Paunica koji je najprecizniji trojkas najbolje lige u Evropi i najbolji odbrambeni igrac Srbije, vazno da je prekaljeni as Tepic tu...nastavlja se era Miska Raznatovica(mada nema Jokica iz Mege sto je mozda i najveca sramota ovog spiska)

realno

pre 9 godina

Dudo poslusaj me i povedi ove momke.
(Žilijen, 06. jun 2014 14:51)

kralju uleposao si mi dan kolko sam se izvalio od smejanja hahahahaha "Dudo" hahahahaha moga si naslov da procitas

???

pre 9 godina

Marko Simonovic, Marko Keselj, Tadija Dragicevic, Lazic, Ivan Radenovic, pa zasto ne i Tejic, Rebic kada vec zove Krstica, Miljenovica i Dangubica iz Mege i Milutinova iz Partizana??? Sta tek reci za ove iz Kragujevca??? Moglo se razmisliti i o drzavljanstvu za Dzenkinsa, mislim da svaka reprezentacija ima pravo na 1 "naturolizovanog" reprezentativca??? Toliko o uticaju Covica na KSS, grobari vladaju srpskom kosarkom a to se vidi i po ovom spisku.

cudno

pre 9 godina

Mega 5
Radnicki 3
Partizan 3
FMP 2

Zanimljivo... Steta sto Sasa Pavlovic nije pozvan, kao i jos neki, a pozvani su neki no name igraci...

dule

pre 9 godina

koji bre jovic? 90god nigde ne igra, a keselja nije zvao. jaci igraci od njega su i klinci, lazarevic, stojanovic i guduric. ovaj peno 97god jos ne igra seniorsku kosarku, ako je hteo mlade što ne uze tejica, andrica...

Milan

pre 9 godina

Pa to je to, nema se šta dodati. Po mojoj malenkosti prvih 5 po pozicijama -

1. Plej - [link]
2. Bek - [link]
3. Krilo - [link]
4. Krilni centar - [link]
5. Centar - [link]
(Nemanja, 6. jun 2014 14:23)

# Link komentara

Ovo je ozbiljna petorka, mozda samo Bjelica pre Ercega, sta znam...

grobar bn

pre 9 godina

Teo, Vasa, Markovic
Bogdan, Nedovic
Micov, Erceg
Bjelica, Mcvan,
Krstic, Raduljica, Boban ili Stimac *Bobi ne moze bas pod velikim pritiskom da odigra kako zna*

Posmatrač

pre 9 godina

Ovde zaista ne bih napravio ni jednu izmenu.Naravno da neke od ovih igrača ne bih voleo da gledam u nacionalnom dresu,ali ovo zaista jesu naših 29 najboljih košarkaša.

vlade123

pre 9 godina

Korektan spisak, Sale jos nije toliko iskusan trener ali mislim da svojim igrackim iskustvom i autoritetom moze od ovih momaka da izvuce maksimum. PG-Teodosic, Markovic(dobar odbrambeni plej), Nedovic(moze on i 2 da igra), SG-Bogdanovic, Micov(2 i 3), SF-Lucic, Dangubic(mislim da je zreo da igra u ovom timu neku manju minutazu),PF- Bjelica(moze on 3 i 4 vrhunski koristi visinu na poziciji 3), Erceg, Savanovic, Macvan, C- Krstic, Raduljica, Stimac. Mislim da tu i Kuzmic moze da udje u tim ali treba gledati realno da na ovom spisku su ovih 15 najboljih, problem je na poziciji 3 mada mislim da Lucic i Bjelica bi mogli da igraju sa obzirom da na 4ci imamo 3,4 dobra igraca ali ovi igraci bi mogli daleko na SP mislim barem cetvrt finale, ni polufinale ne bi bilo iznenadjenje. Sale treba samo da slozi kockice i to je to da napravi dobru hemiju. SRBIJA!!

posmatrac

pre 9 godina

Posotji li bilo ko da se bavio kosarkom, izuzev selektora Djordjevica, da misli da Milutinov,Bircevic ili Kuzmic, mogu da doprinesu na bilo kom dleu terena vise od Darka Milicica bez ijednog treninga godinu dana?
Pozivati jendog Kuzmica koji zlei d aigra za Srbiju smao zato sto se ona kvalifikovala za SP(jer je nekoliko puta jasno govorio da zeli da igra za BIH, proguuglajte sami), a ne zvati jednog Jokica, koji je buducnost srpske kosarke, ili Darka Milicica koji je jos sa 21 godinom bio prvi bloker, treci skakac i deveti strelac svetskog prvenstva, i koji i danas moze da drzi kosarkaske lekcije Kuzmicu,Katicu ,Milutinovu, moze samo neko kome oporavak srpske kosarke nije prvi cilj.

theButcher

pre 9 godina

teodosic, nedovic, bogdanovic, micov, lucic, bjelica, erceg, macvan, krstic, marjanovic su prvih 10 pitanje je markovic ili micic kao i raduljica ili kuzmic. Voleo bih da je na sirem spisku i nemanja aleksandrov, a pavlovic bi sigurno bio da je zeleo. A bez potrebe zvani tepic, katic i velickovic.

Nikola

pre 9 godina

Teodosic, Nedovic, Micic, Markovic, Bogdanovic, Bjelica, Lucic ili Micov (zavisi ko bude u boljoj formi), Velickovic, Erceg, Krstic, Marjanovic, Raduljica. Ovo je ekipa koja je najbolja po meni. Mozda eventualno da Marjanovica zameni neki drugi centar ako selektor odluci da ne igra sa tako visokim a sporijim centrom i ako se neki od centara dobro pokaze na pripremama. Mnogi ce osporavati pozivanje Novice Velickovica, ali moraju da znaju da je on jedan kompletan igrac. Odlicno igra odbranu, kontrolise skok, ne trosi puno lopti ako se od njega ne trazi da preuzme tu ulogu a opet je odlican u napadu, nije imao preterano tesku sezonu i mislim da na prvenstvu moze da bude u sjajnoj formi.

Bojan_FL_RS

pre 9 godina

Ovo je sigurno najbolje sto imamo u ovom trenutku i dobro smo pokriveni na svim pozicijama. Jedino je veliko pitanje ko ce se na kraju odustati i ko ce se povrijediti na pripremama odnosno na kraju sezone. Poznato je da smo puno problema imali sa tim stvarima na posljednjim okupljanima reprezentacije. Drago mi je sto vidim mladog Kuzmica na spisku.

cang li

pre 9 godina

Miljenović, Stefan Jović, Milenko Tepić, Stefan Peno, Nemanja Krstic, Nemanja Dangubić, Stefan Birčevic, Luka Mitrović, Djordje Gagic, Dejan Musli i Milutinov je postava koju bih ja poslao na sp. Mlad i extra talentovan tim. Dudo poslusaj me i povedi ove momke.
(Žilijen, 06. jun 2014 14:51)

kralju, ti si pobednik, skoro me nije neko ovoliko nasmejao, hahaha

Cvele 1993

pre 9 godina

Ko je Stefan Peno? Dobar potez selektora sto je pozvao Kuzmica, na ovom spisku trebao je da se nadje i Branko Lazic ,treba nam neko ko ce da izgine u odbrani, da je Milosavljevic zdrav on bi to bio,jos je i u napadu vrlo dobar ali nazalost povreda se isprecila. Ako se odazovu svi i povrede nas zaobidju mislim da mozemo u 4 vrlo lako.

ccc

pre 9 godina

Jesam Grobar jedino mI Tepic bode oci. Nije on za drzavni tim. Ima i mladih igraca, iz CZFMP, Mege, Radnickog i to je ok. Ostalo, to je to.. Bode mi oci i Savanovic, ne zbog kvaliteta vec jer nije hteo da igra na EP.

ogi-cg

pre 9 godina

Kad sam vam rekao da Pavlovic nece igrat udarali ste minuse.Mislio sam da ce Djordjevic dat sansu novim licima al nista od toga.A otkaza ce tek da bude.

Igor

pre 9 godina

Želim svaku sreću selektoru i onima koji se izbore za učešće na takmičenju.Ali po mom mišljenju spisdak kandidata je prevelik.Neki čak nisu uopšte igrali u svojim klubovima a neki su sporedne role.Opet neki su budućnost naše košareke ali ne i sadašnjost.Nedović naprimer je celu godinu izgubio.Umesto da je otišao u Evropski klub koji se bori za titulu pa iz njega dokazan da ode u NBA mislim da je požurio.Dečko sa univerziteta se poziva,ni to mi nije jasno.Svaka sreća ali mi ovo nemiriše na dobro.

Goran

pre 9 godina

Teodosic, Micic
Nedovic, Bogdanovic
Micov, Lucic, Bjelica
Velickovic, Erceg
Krstic, Kuzmic
i dvanaesti ako vodi tri petice Marjanovic ili Raduljica
ili ako idu tri cetvorke Savanovic.
Ne kapiram sto nema Jokica, a tu su Milutinov i Katic...

Kića

pre 9 godina

A gde su Pavlović, Musli, Gajić, Andrić, Aranitović, Bezbradica. Bitno je da ima mesta za dedu Katića, Mitrovića koji je bio povređen i Bobija koji samo zna da zakuca. PS Nema ni Paunića.

KK Sale

pre 9 godina

Свака част селектору, још да се сви одазову и биће лепо. А ови коментари су
урнебесни. Ви знате ко добро игра а ко не, ко је у каквој форми?!
Човек је кошаркашка легенда, посматра потенцијалне репрезентативце годину
дана, али не, увек ће се наћи неко да пита где је Јокић, Александров, Трипковић?! Јокић је исувише млад и неискусан и за њега нема места поред Мачвана, Ерцега, Савановића и Величковића.

Nemanja

pre 9 godina

Pa to je to, nema se šta dodati. Po mojoj malenkosti prvih 5 po pozicijama -

1. Plej - http://www.youtube.com/watch?v=cPeuO2wqVJU
2. Bek - http://www.youtube.com/watch?v=2G_hcw7dPo4
3. Krilo - http://www.youtube.com/watch?v=PRFTAPTEtu4
4. Krilni centar - http://www.youtube.com/watch?v=uONCp02RWmM
5. Centar - http://www.youtube.com/watch?v=46LT-hlIgCo

Divos

pre 9 godina

Добро, у питању је шири списак, многи ће ипак отпасти.
На овом списку Мута је успео "преко везе" да угура Јовића, један јако захвалан играч, али има ту играча који су морали добити предност барем за шири избор (пре свега Паунић).
Пено је јако надарен, али ми није јасна овај избор. Стефана чека СП У-17, можда и ЕП У-18, и на то треба да се концентрише, за А репрезентацију има времена.
Од ових кандидата нису заслужили да буду на списку Мачван и Радуљица. Не само односом у прошлој години према дресу Србије који мора бити светиња, него су имали и јако лошу сезону. Мачван потпуно незапажен у Галати (где Ерцег игра на високом нивоу), а исто важи и за (толико у медијима хваљеног) Радуљицу у Милвокију (3,8п+2,3 ск,. у далеко најлошијем тиму у НБА). Предност испред Мачвана је морао добити Александров, који је у тиму "сличне вредности" имао много бољу статистику (овде је ипак ? колико је Немаља здрав или ровит), и Гагић уместо Радуљице, који је истина имао лошу сезону, али је на ЕП јако добро искористио минутажу, а ваља поштовати и однос овог момка према дресу Србије (и А и Б репр.).
Са Мицовим не знам каква је ситуација, две се године понаша попут увређене младе, има квалитет, имао је и одличну сезону у великом клубу, захвалан играч, може играти поз.1-3 и бити јако користан, али не знам каква су поимања овог момка. Уосталом, видећемо.
Како год, "Орловима" желим да их ове године заобиђу пехови и ураде добре ствари на СП.

mako

pre 9 godina

Sale Sale kakav ti ovo spisak Kravici Dangubici neki Peno neces ti nista uraditi doziveces pravi debakl zapamti sta ti kazem.Gde su momci iz 91god koji su osvojili sva zlata u mladjim kategorijama.Koce ih bivsi menadzeri jel da .Naravno da je tako a tu je i Muta mutic.Zato ce biti sve tragi komicno.

branko

pre 9 godina

Teodosic, Nedovic, Micic, Bogdanovic, Micov, Lucic, Erceg, Bjelica, Velickovic, Krstic, Marijanovic, Raduljica/Stimac - tu jedino nisam siguran...

Alekbod

pre 9 godina

Moze dobra ekipa da se sklopi od obih igraca, samo da ne bude otkaza... Mislim da je 1/4 finale realno, sve ispod toga bi po meni bio veliki neuspeh, a iznad toga veliki uspeh, ali samo da se ne stvara pritisak i mislim da uz Saleta koji je rodjeni pobednik mogu mnogo... Samo napred!!!

Домаћин

pre 9 godina

Свака част селектору, још да се сви одазову и биће лепо. А ови коментари су
урнебесни. Ви знате ко добро игра а ко не, ко је у каквој форми?!
Човек је кошаркашка легенда, посматра потенцијалне репрезентативце годину
дана, али не, увек ће се наћи неко да пита где је Јокић, Александров, Трипковић?! Јокић је исувише млад и неискусан и за њега нема места поред Мачвана, Ерцега, Савановића и Величковића.
(KK Sale, 7. jun 2014 09:34)
О чему ти причаш? Јокић је млад и неискусан па није на ширем списку, а Пено није, па јесте?
Друго он није класична четворка, него више петица са одличним шутем, па покрива обе позиције. Тиме што ће бити на НБА драфту довољно говори о њему. Да поновим, по мени једини минус овог Ђорђевићевог ширег списка је изостанак Николе Јокића.

KK Sale

pre 9 godina

Зашто се Јокић толико уздиже у небеса. То је контрапродуктивно за тог момка. Без икакве потребе му се намеће огроман притисак. Разумем да је
у питању играч калибра Шарића, који је готово сам одвео Цибону до титуле
АБА лиге. Имамо пример играча ФМП-а који су били веома талентовани, који су играли у тиму који је у много јачим такмичењима освајао трофеје, па су
на жалост пропадали. Тај момак прво треба да оде из тог Ражнатовићевог
тренинг кампа у неки озбиљан клуб, да постане битан играч тог клуба и тек
онда може да се прича о НБА или тако нечему...

Vucko

pre 9 godina

Uglavnom ocekivan sastav. Iznenadjenje po meni je samo nepozivanje Andjusica i Paunica, i pozivanje Jovica i Tepica. Takodje ko su Peno i Kravic, ako neko zna neka napise nesto o njima!?

general dv

pre 9 godina

sta traze jovic, kalinic, bircevic, katic, mitrovic, milutinov,dangubic, krstic nemanja na spisku! gde su luka bogdanovic i keselj? jel to misko pravi spisak ne bi li prodao nekog? teo,markovic,micic ok, bogdan,micov, nedovic ok, lucic, keselj i bogdanovic luka ok, cetvorke su nam extra, novica , erceg, macvan i savan i na centrima krle kapiten, stimac ok i radulja i kuzmic onako!

miladin

pre 9 godina

Ok tim.iznenadjenje mi je kravic,nisam cuo za njega zaista.mozda su mogli jokic iz mege i aleksandrov koji je imo dobru sezonu al ajd.to je sto je.nadam se najboljem rezultatu.

Aleksandar

pre 9 godina

Kamen temeljac svega mora da bude ozbiljan razgovor koji se ima obaviti sa Teodosicem...Mora mu se jasno staviti do znanja da ovo nije njegova "privatna" reprezentacija i da ne moze da radi sta hoce,taj covek je toliko neodgovoran i nonsalantan da je to za svaku osudu...Naravno,nije samo on kriv,to mu je dozvoljeno,iz kojih razloga,ne znam...Inace odlicna ekipa,Teo i Micic da razigravaju,na beku Nedovic i Bogdanovic,siroko na krilima Lucic,Savanovic i Micov,zatim 3/4 Bjelica,potom verovatno Macvan ili Erceg,mozda Bircevicu sansa,pod kosem Krle siguran a za mesto da se bore Raduljica,Marjanovic i Kuzmic...Naravno ukoliko izostanu povrede i otkazi...Recimo petorka Teo,Nedovic,Lucic,Bjelica,Krle + Bogdan,Savan,Micov...Srecno !

dejavu

pre 9 godina

Verovatno fali 2,3 imena na koje smo navikli ,naročito jer je ovo spisak od 30-tak igrača,ali dobro...svaki selektor nosi svoje.
Besmisleno je zato i komentarisati ovako unapred,a naročito kritikovati.
Ajde bar da sačekamo pripreme i utakmice pa da onda vidimo na čemu smo...

Иван

pre 9 godina

Чудно: одавно се није у тој мери унапред знало како ће национални тим изгледати, и одавно се један списак репрезентације није толико ишчекивао као овај, због новог селектора. Мислим, не знам шта треба да се деси па да не играмо с Теодосићем, Недовићем, Богдановићем, Мицовим и Лучићем споља, те са Бјелицом, Ерцегом и Крстићем унутра. Недостају само један спољњак, вероватно млади плеј који ће да се кали типа Мицић, као и један центар, а и то ће вероватно бити Радуљица. Па ипак, ово остало што је Ђорђевић позвао, не допада ми се. Не допада ми се уопште толики број позваних, треба одмах навести само 15 имена, не више, као што раде најбоље селекције, да се знају одмах улоге и ко шта има да ради у том тиму. О именима тих осталих позваних да и не говорим. Слутим нови циркус.

Čukarac

pre 9 godina

Ako žele da igraju i nisu povređeni, optimalan roster nam je: Teodosić-Marković, Nedović-Micić, Bogdanović-Micov, Lučić-Bjelica-Erceg, Krstić-Raduljica-Marjanović

Necu da kazem ime

pre 9 godina

Ako komentarisemo onako carsijski... Nema Keselja, Aleksandrova...to su igraci ne u 30, vec za 15. U stvari Djordjevic je pozvao Sve osim ove dvojice, sto navedoh...znaci mi nemamo bolje...i Duda je to isto radio...ukus isti, malo se samo boja menja...

milisav

pre 9 godina

Jedna lopta a tri "davitelja" u igri:Micic,Teodosic i Nedovic...I jos Savanovic. Sale, pa necemo valjda sa ovim igracima da jurimo neku medalju i neki ozbiljan plasman.Naravno, zameni tim menadzera, nemoj da vodis Nebojsu Ilica,jer gde se on pojavi uz nejga ne ide titula i medalja....

mitar sulundar

pre 9 godina

teško će ovaj nadmašiti moku slavnića... bio je bolji igrač od moke... ali teško da to bude kao selektor.. uopšte ne mislim na izbor.. (koji je ustvari popisna lista) ali sa način koji je to počeo da radi...oni su bili moskitosi.. ovi će biti trojkitosi... piši sale kući za odelo... kao igrač si mao sve što ti sada nedostaje... drskost, kreaciju, samostalnost...sada... drug član....

vs

pre 9 godina

spisak je ok, verujem u Saletov izbor... Ovo su sve momci koji su odrastali uz Saletove majstorije i već dugo čekam početak priprema samo da bih video koliko je onih koji imaju obraza da odbiju njegov poziv bez pravog razloga... nadam se malo...

sasa

pre 9 godina

Imamo tim koji moze da dobije svakog pa cak i amere.Samo treba to Djordjevic da ulopi.Ja bi voleo slican ko na proslom sp samo umesto tepica bogdan.

seljak

pre 9 godina

moze li neko da mi kaze ko je Stefan Peno......prosto ne mogu da verujem da nisam cuo za njega..a pratim redovno evropsku kosarku....hvala unapred

gogi-----NBA

pre 9 godina

4 Teodosic
5 Nedovic
6 Micov(Dangubic)
7 Bogdanovic
8 Bjelica
9 Markovic
10Erceg
11Lucic
12Krstic
13Velickovic(Savanovic,Macvan)
14Raduljica(Kuzmic,Marjanovic,Stimac)
15Micic(Miljenovic,Nem.Krstic,Kravic,Peno)

man from nowhere

pre 9 godina

Mojih 12 Pg Teo,Markovic,Micic SG Bogdanovic,Peno Sf Lucic,Bjelica pf Ubica,Erceg,Macvan C Krle,Radujozila. Naravno ja bih kao i svi voleo da vidim Nedovica pre Pena i Kuzimica pre Macvana i Ercega ali bih jos vise voleo da odigraju celu letnju ligu i da Nedovica posluzi sreca i da udje u trejd sa Lijem koji ce ga odvesti kod Peka i Rubija u minesotu sto bi mu mnogo znacilo! Poziv Pena me je odusevio samo napred Sale zbog tebe sam poceo da se bavim kosarkom!

Nick

pre 9 godina

Moje skromno misljenje je da je bolje izvrsiti promenu! Tepic out-Uros Tripkovic in, Kuzmic out- Darko Milicic in. Slozicete se! U svakom slucaju drzimo im palceve.

ultrasrbin

pre 9 godina

(vlade123, 6. jun 2014 16:12)
Micov ne moze da igra 2 ni u ludilu. Dangubic je OK,ali me interesuje zasto bi on imao prednost ispred Novice ili Kalinica. Za Macvana nisam siguran da ima mesta,ali ga iskreno nisam pratio mnogo ove sezone. Nije mi jasno zasto nema mesta za recimo Pavlovica. Od centara ja nikako ne mogu da se slozim sa izborom Stimca. Dobro je da nema Gagica,ali je i Stimac visak , cak i na prosirenom spisku.
Katic je slabiji ove sezone,ali je bolji izbor od Stimca. Pre bih sansu dao Kuzmicu,Marjanovic,Kravicu,pa i Milutinovu.

Славиша

pre 9 godina

Сале је добар избор направио а играће најспремнији који прођу припреме и докажу се и покажу стручном штабу...
Видећете да ће дванаесторица који буду одабрани дати све од себе да остваре што бољи резултат.
А неки који нису на списку а требали би да буду, можда имају неке друге планове за лето а у договору са тренером не желе о томе да обавесте јавност...
Све нај нај и само сложно до краја!

Joker

pre 9 godina

Bravo Sale.
Nije da se slažem sa svim igračima sa spiska, ali na kraju krajeva i verujem selektoru da je odabrao prave ljude.
Po pitanju npr. Miličića. Čovek je fenomenalne građe i potencijala, ali u glavi livada i osoba koja razbija hemiju cele ekipe. To je isto kada u sportski trkački auto staviš napucanu ribu u štiklama! Kada će ona izvući i deo mogućnosti iz vozila? Nikada! Isto kada Miličić izvuče gram svog talenta na terenu!

Voleo bih da je na spisku Milosavljević (ako je rešio povredu) i Danila Anđušića.

Napred Sale.

Bibliotekar

pre 9 godina

Da se i ja malo igram selektora. :)
12 igraca:

4 Teodosic
5 Micov
6 Nedovic
7 Bogdanovic
8 Bjelica
9 Markovic
10 Kalinic
11 Lucic
12 Krstic
13 Kravic / Кuzmic
14 Velickovic
15 Raduljica

???

pre 9 godina

Marko Simonovic, Marko Keselj, Tadija Dragicevic, Lazic, Ivan Radenovic, pa zasto ne i Tejic, Rebic kada vec zove Krstica, Miljenovica i Dangubica iz Mege i Milutinova iz Partizana??? Sta tek reci za ove iz Kragujevca??? Moglo se razmisliti i o drzavljanstvu za Dzenkinsa, mislim da svaka reprezentacija ima pravo na 1 "naturolizovanog" reprezentativca??? Toliko o uticaju Covica na KSS, grobari vladaju srpskom kosarkom a to se vidi i po ovom spisku.

Žilijen

pre 9 godina

Miljenović, Stefan Jović, Milenko Tepić, Stefan Peno, Nemanja Krstic, Nemanja Dangubić, Stefan Birčevic, Luka Mitrović, Djordje Gagic, Dejan Musli i Milutinov je postava koju bih ja poslao na sp. Mlad i extra talentovan tim. Dudo poslusaj me i povedi ove momke.

posmatrac

pre 9 godina

Posotji li bilo ko da se bavio kosarkom, izuzev selektora Djordjevica, da misli da Milutinov,Bircevic ili Kuzmic, mogu da doprinesu na bilo kom dleu terena vise od Darka Milicica bez ijednog treninga godinu dana?
Pozivati jendog Kuzmica koji zlei d aigra za Srbiju smao zato sto se ona kvalifikovala za SP(jer je nekoliko puta jasno govorio da zeli da igra za BIH, proguuglajte sami), a ne zvati jednog Jokica, koji je buducnost srpske kosarke, ili Darka Milicica koji je jos sa 21 godinom bio prvi bloker, treci skakac i deveti strelac svetskog prvenstva, i koji i danas moze da drzi kosarkaske lekcije Kuzmicu,Katicu ,Milutinovu, moze samo neko kome oporavak srpske kosarke nije prvi cilj.

Kića

pre 9 godina

A gde su Pavlović, Musli, Gajić, Andrić, Aranitović, Bezbradica. Bitno je da ima mesta za dedu Katića, Mitrovića koji je bio povređen i Bobija koji samo zna da zakuca. PS Nema ni Paunića.

mako

pre 9 godina

Sale Sale kakav ti ovo spisak Kravici Dangubici neki Peno neces ti nista uraditi doziveces pravi debakl zapamti sta ti kazem.Gde su momci iz 91god koji su osvojili sva zlata u mladjim kategorijama.Koce ih bivsi menadzeri jel da .Naravno da je tako a tu je i Muta mutic.Zato ce biti sve tragi komicno.

Nick

pre 9 godina

Moje skromno misljenje je da je bolje izvrsiti promenu! Tepic out-Uros Tripkovic in, Kuzmic out- Darko Milicic in. Slozicete se! U svakom slucaju drzimo im palceve.

dr dre

pre 9 godina

Evo čisto da se vidi ko je napravio sve ove igrače sa spiska:

Teodosic - FMP
Markovic - Hemofarm
Nedovic - Zvezda
Peno - ?
Micic - Mega
Jovic - Sloga
Miljenovic - FMP
Tepic - Partizan
Bogdanovic - Partizan
Nem. Krstic - Hemofarm
Micov - Beopetrol, Zvezda
Lucic - Partizan
Kalinic - Vojvodina
Dangubic - Hemofarm
Bjelica - Zvezda
Velickovic - Partizan
Erceg - FMP
Savanovic - FMP
Bircevic - Metalac
Mitrovic - Hemofarm
Macvan - FMP, Hemofarm
Nenad Krstic - Partizan
Kuzmic - ?
Bobi - Hemofarm
Stimac - Zvezda
Kravic - ?
Milutinov - Hemofarm
Katic - Zvezda
Raduljica - FMP

Može se zaključiti da su FMP i Hemofarm više igrača doneli Srbiji od Zvezde i Partizana u proteklih 10 godina. Pa vi vidite...

Trener institucije davi Bogdana ...

pre 9 godina

Bruka je da nema malog Jokica iz Mege a poziva se Milutinov, pa Jokic je za njega Lebron James. Drugo, pozivaanje Tepica je jos veca bruka a Marinovic iz Radnickog je neuporedivo vise dao svom klubu ove godine , s tim da Tepic nije igrao u Ritasu prvih 6 meseci skoro uopste. Sve u svemu Djordjevic je lose poceo svoje.selektorovanje ...

Cvele 1993

pre 9 godina

Ko je Stefan Peno? Dobar potez selektora sto je pozvao Kuzmica, na ovom spisku trebao je da se nadje i Branko Lazic ,treba nam neko ko ce da izgine u odbrani, da je Milosavljevic zdrav on bi to bio,jos je i u napadu vrlo dobar ali nazalost povreda se isprecila. Ako se odazovu svi i povrede nas zaobidju mislim da mozemo u 4 vrlo lako.

ja

pre 9 godina

Sta vam Tepic smeta? Covek je mnogo koristan za tim, kada je u formi, a sada jeste, posto ga je Vujosevic vratio. Koliko je bitan igrac svedoci i to da ga Vujosevic drzi u igri po 35 minuta na utakmicama, a prosecno ima po 5-6 skokova po utakmici, i uvek mu je index u plusu u odnosu na poene. Jednostavno, covek mozda nije najtalentovaniji, ali maksimalno koristi svoj mozak.

dule

pre 9 godina

koji bre jovic? 90god nigde ne igra, a keselja nije zvao. jaci igraci od njega su i klinci, lazarevic, stojanovic i guduric. ovaj peno 97god jos ne igra seniorsku kosarku, ako je hteo mlade što ne uze tejica, andrica...

cudno

pre 9 godina

Mega 5
Radnicki 3
Partizan 3
FMP 2

Zanimljivo... Steta sto Sasa Pavlovic nije pozvan, kao i jos neki, a pozvani su neki no name igraci...

THQ

pre 9 godina

Hvala ti Sale što nema Gagića i Muslija. Ali, Tepić??? Katić??? Kakav Peno, kakav Kravić, ne trebaju nam momci ispod '94 godišta, još su klinci, biće vremena. Moj predlog:

Bekovi: Teodosić,Nedović,Bogdanović,Marković,Micić
Krila: Lučić,Erceg,Bjelica,Micov
Centri: Krstić,Kuzmić,Raduljica

ogi-cg

pre 9 godina

Kad sam vam rekao da Pavlovic nece igrat udarali ste minuse.Mislio sam da ce Djordjevic dat sansu novim licima al nista od toga.A otkaza ce tek da bude.

ccc

pre 9 godina

Jesam Grobar jedino mI Tepic bode oci. Nije on za drzavni tim. Ima i mladih igraca, iz CZFMP, Mege, Radnickog i to je ok. Ostalo, to je to.. Bode mi oci i Savanovic, ne zbog kvaliteta vec jer nije hteo da igra na EP.

Divos

pre 9 godina

Добро, у питању је шири списак, многи ће ипак отпасти.
На овом списку Мута је успео "преко везе" да угура Јовића, један јако захвалан играч, али има ту играча који су морали добити предност барем за шири избор (пре свега Паунић).
Пено је јако надарен, али ми није јасна овај избор. Стефана чека СП У-17, можда и ЕП У-18, и на то треба да се концентрише, за А репрезентацију има времена.
Од ових кандидата нису заслужили да буду на списку Мачван и Радуљица. Не само односом у прошлој години према дресу Србије који мора бити светиња, него су имали и јако лошу сезону. Мачван потпуно незапажен у Галати (где Ерцег игра на високом нивоу), а исто важи и за (толико у медијима хваљеног) Радуљицу у Милвокију (3,8п+2,3 ск,. у далеко најлошијем тиму у НБА). Предност испред Мачвана је морао добити Александров, који је у тиму "сличне вредности" имао много бољу статистику (овде је ипак ? колико је Немаља здрав или ровит), и Гагић уместо Радуљице, који је истина имао лошу сезону, али је на ЕП јако добро искористио минутажу, а ваља поштовати и однос овог момка према дресу Србије (и А и Б репр.).
Са Мицовим не знам каква је ситуација, две се године понаша попут увређене младе, има квалитет, имао је и одличну сезону у великом клубу, захвалан играч, може играти поз.1-3 и бити јако користан, али не знам каква су поимања овог момка. Уосталом, видећемо.
Како год, "Орловима" желим да их ове године заобиђу пехови и ураде добре ствари на СП

Даглас Квејт

pre 9 godina

По мени би овако требали да изгледамо на СП-у.

1. Теодосић, Мицић, Марковић
2.Богдановић, Недовић
3.Мицов, Лучић
4. Величковић, Мачван
5. Крстић,Марјановић, Радауљица.

ultrasrbin

pre 9 godina

(vlade123, 6. jun 2014 16:12)
Micov ne moze da igra 2 ni u ludilu. Dangubic je OK,ali me interesuje zasto bi on imao prednost ispred Novice ili Kalinica. Za Macvana nisam siguran da ima mesta,ali ga iskreno nisam pratio mnogo ove sezone. Nije mi jasno zasto nema mesta za recimo Pavlovica. Od centara ja nikako ne mogu da se slozim sa izborom Stimca. Dobro je da nema Gagica,ali je i Stimac visak , cak i na prosirenom spisku.
Katic je slabiji ove sezone,ali je bolji izbor od Stimca. Pre bih sansu dao Kuzmicu,Marjanovic,Kravicu,pa i Milutinovu.

seljak

pre 9 godina

moze li neko da mi kaze ko je Stefan Peno......prosto ne mogu da verujem da nisam cuo za njega..a pratim redovno evropsku kosarku....hvala unapred

milisav

pre 9 godina

Jedna lopta a tri "davitelja" u igri:Micic,Teodosic i Nedovic...I jos Savanovic. Sale, pa necemo valjda sa ovim igracima da jurimo neku medalju i neki ozbiljan plasman.Naravno, zameni tim menadzera, nemoj da vodis Nebojsu Ilica,jer gde se on pojavi uz nejga ne ide titula i medalja....

ogi-cg

pre 9 godina

Pa ljudi nemoze Marjanovic da igra u modernoj kosarci,igra se atomska,brza kosarka.A on bi usporio igru.Kao Crnogorac navijacu za vas jer nema mojih.Najbitnije od svega vam je da vam igra Teodosic.Sa njim ce te svakog sem Spanije i AMERIKANACA na jade stavit.BEZ njega nemate gram sansi.Jer on ce razigrat i sve ostale.

Иван

pre 9 godina

Чудно: одавно се није у тој мери унапред знало како ће национални тим изгледати, и одавно се један списак репрезентације није толико ишчекивао као овај, због новог селектора. Мислим, не знам шта треба да се деси па да не играмо с Теодосићем, Недовићем, Богдановићем, Мицовим и Лучићем споља, те са Бјелицом, Ерцегом и Крстићем унутра. Недостају само један спољњак, вероватно млади плеј који ће да се кали типа Мицић, као и један центар, а и то ће вероватно бити Радуљица. Па ипак, ово остало што је Ђорђевић позвао, не допада ми се. Не допада ми се уопште толики број позваних, треба одмах навести само 15 имена, не више, као што раде најбоље селекције, да се знају одмах улоге и ко шта има да ради у том тиму. О именима тих осталих позваних да и не говорим. Слутим нови циркус.

kelly

pre 9 godina

Svi smo mi pomalo selektori, mada nije jasno po kojim kriterijumima se pravio ovaj spisak. Sa Tepićem, Kalinićem, Jovićem, Štimcom, Mitrovićem (dečko bio povređen celu sezonu,Mačvanom i ostalim epizodistima nam nema sreće. Gde je Aleksandrov, koji je imao odličnu sezonu u Nemačkoj (bolje je igrao od Veličkovića, koji nije imao minutažu u lošijem klubu), dokazani Kešelj u reprezentaciji, obojica su mladi 87 i 88 godište. Fali i odlični Jokić, koji je budućnost naše košarke.

mitar sulundar

pre 9 godina

teško će ovaj nadmašiti moku slavnića... bio je bolji igrač od moke... ali teško da to bude kao selektor.. uopšte ne mislim na izbor.. (koji je ustvari popisna lista) ali sa način koji je to počeo da radi...oni su bili moskitosi.. ovi će biti trojkitosi... piši sale kući za odelo... kao igrač si mao sve što ti sada nedostaje... drskost, kreaciju, samostalnost...sada... drug član....

general dv

pre 9 godina

sta traze jovic, kalinic, bircevic, katic, mitrovic, milutinov,dangubic, krstic nemanja na spisku! gde su luka bogdanovic i keselj? jel to misko pravi spisak ne bi li prodao nekog? teo,markovic,micic ok, bogdan,micov, nedovic ok, lucic, keselj i bogdanovic luka ok, cetvorke su nam extra, novica , erceg, macvan i savan i na centrima krle kapiten, stimac ok i radulja i kuzmic onako!

boze me sacuvaj

pre 9 godina

Tepic, Bircevic, Dangubic, Kalinic, Nemanja Krstic, Kravic, Peno, Miljenovic, Velickovic, JOVIC, Katic nisu smeli nikako da se nadju ni blizu spiska - po kvalitetu i formi. Jos ima tu nekih koji nisu za SP al ajde siri je spisak pa ok. Nema Paunica koji je najprecizniji trojkas najbolje lige u Evropi i najbolji odbrambeni igrac Srbije, vazno da je prekaljeni as Tepic tu...nastavlja se era Miska Raznatovica(mada nema Jokica iz Mege sto je mozda i najveca sramota ovog spiska)

sasa

pre 9 godina

Imamo tim koji moze da dobije svakog pa cak i amere.Samo treba to Djordjevic da ulopi.Ja bi voleo slican ko na proslom sp samo umesto tepica bogdan.

Onokao...

pre 9 godina

Selektore, a gde je Rambo Petkovic!?

...moram da se bunim, posto je to uobicajeni folklor Srba na dan objavljivanja spiska reprezentacije...

Saša

pre 9 godina

Nema Ivana Paunića i Nikole Jokića, ali su zato tu sledeći asovi: Katić, Tepić, Kravić, Mitrović i Milutinov. Samo još Radenović, Musli, Gagić i Simonović fale, pa da osvojimo MUNDOBASKET.

John Terry

pre 9 godina

A gde su Pavlović, Musli, Gajić, Andrić, Aranitović, Bezbradica. Bitno je da ima mesta za dedu Katića, Mitrovića koji je bio povređen i Bobija koji samo zna da zakuca. PS Nema ni Paunića.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kića, 6. jun 2014 14:48)

Setio si se na kraju da pomenes Paunica, cisto da se ne provali da mrzis zvezdu :) Opusti se decko, laksi ce ti biti zivot.

man from nowhere

pre 9 godina

Mojih 12 Pg Teo,Markovic,Micic SG Bogdanovic,Peno Sf Lucic,Bjelica pf Ubica,Erceg,Macvan C Krle,Radujozila. Naravno ja bih kao i svi voleo da vidim Nedovica pre Pena i Kuzimica pre Macvana i Ercega ali bih jos vise voleo da odigraju celu letnju ligu i da Nedovica posluzi sreca i da udje u trejd sa Lijem koji ce ga odvesti kod Peka i Rubija u minesotu sto bi mu mnogo znacilo! Poziv Pena me je odusevio samo napred Sale zbog tebe sam poceo da se bavim kosarkom!

theButcher

pre 9 godina

teodosic, nedovic, bogdanovic, micov, lucic, bjelica, erceg, macvan, krstic, marjanovic su prvih 10 pitanje je markovic ili micic kao i raduljica ili kuzmic. Voleo bih da je na sirem spisku i nemanja aleksandrov, a pavlovic bi sigurno bio da je zeleo. A bez potrebe zvani tepic, katic i velickovic.

Aleksandar

pre 9 godina

Kamen temeljac svega mora da bude ozbiljan razgovor koji se ima obaviti sa Teodosicem...Mora mu se jasno staviti do znanja da ovo nije njegova "privatna" reprezentacija i da ne moze da radi sta hoce,taj covek je toliko neodgovoran i nonsalantan da je to za svaku osudu...Naravno,nije samo on kriv,to mu je dozvoljeno,iz kojih razloga,ne znam...Inace odlicna ekipa,Teo i Micic da razigravaju,na beku Nedovic i Bogdanovic,siroko na krilima Lucic,Savanovic i Micov,zatim 3/4 Bjelica,potom verovatno Macvan ili Erceg,mozda Bircevicu sansa,pod kosem Krle siguran a za mesto da se bore Raduljica,Marjanovic i Kuzmic...Naravno ukoliko izostanu povrede i otkazi...Recimo petorka Teo,Nedovic,Lucic,Bjelica,Krle + Bogdan,Savan,Micov...Srecno !

crni_redstar

pre 9 godina

reprezentaciju u fudbalu godinama ne pratim,tako ce posle ovog spiska biti i sa kosarkom. ramadanija i raznjatovija. a najjaci na listi su ipak rasko i tepara.

Fear The Beard

pre 9 godina

Da li je moguće da je Jović na spisku? Znam da neće ući u 12 ali nije zaslužio da bude ni na širem spisku
A za Kravića prvi put čujem iskreno

Necu da kazem ime

pre 9 godina

Ako komentarisemo onako carsijski... Nema Keselja, Aleksandrova...to su igraci ne u 30, vec za 15. U stvari Djordjevic je pozvao Sve osim ove dvojice, sto navedoh...znaci mi nemamo bolje...i Duda je to isto radio...ukus isti, malo se samo boja menja...

Bibliotekar

pre 9 godina

Da se i ja malo igram selektora. :)
12 igraca:

4 Teodosic
5 Micov
6 Nedovic
7 Bogdanovic
8 Bjelica
9 Markovic
10 Kalinic
11 Lucic
12 Krstic
13 Kravic / Кuzmic
14 Velickovic
15 Raduljica

Marko

pre 9 godina

Spisak je dobar ,samo ne znam šta će Tepić na spisku,vidim da je pozvao malog Stefana Penu,mali je fantadtičan igrač,super plejmejker ,ekstra šut ima.

alan ford

pre 9 godina

Sjajno sto se Sasa Djordjevic setio momka iz Kanade, gledao sam slucajno jednu utakmicu koju su izgubili, bio je apsolutno nezaustavljiv. Ima odlicnu tehniku i dugacke ruke, skocan je, a pre svega vrlo brze noge sto je bila glavna mana nasim centrima nekoliko godina unazad, jos od odlaska Divca i Koturovica. Mislim da moze biti pravo otkrovenje na pozicijama 4-5 ako bude pristao da igra za Srbiju. Takodje, mladi Peno je bio najbolji nas igrac na U-18 prvenstvu, puno ce mu znaciti ovo. Mozda malo puno igraca na spisku, ali kad pogledate sta se sve desavalo sa povredama prethodnih godina, nije ni cudo. Zao mi je Milosavljevica, igrao je u zivotnoj formi do teske povrede. Takodje, ne smatram da je lose i sto je Tepic pozvan, koliko god da nacija ne voli, on u reprezentaciji nije imao nijedan los nastup, a dobar je atleta za odbranu, takodje i mnogo konstantniji od recimo Krstica iz Mege... videcemo, i dalje mislim da smo na bekovima najtanji.

Секула

pre 9 godina

Miljenović, Stefan Jović, Milenko Tepić, Stefan Peno, Nemanja Krstic, Nemanja Dangubić, Stefan Birčevic, Luka Mitrović, Djordje Gagic, Dejan Musli i Milutinov je postava koju bih ja poslao na sp. Mlad i extra talentovan tim. Dudo poslusaj me i povedi ove momke.
(Žilijen, 6. jun 2014 14:51)

Може број од дилера ?

Divos

pre 9 godina

Добро, у питању је шири списак, многи ће ипак отпасти.
На овом списку Мута је успео "преко везе" да угура Јовића, један јако захвалан играч, али има ту играча који су морали добити предност барем за шири избор (пре свега Паунић).
Пено је јако надарен, али ми није јасна овај избор. Стефана чека СП У-17, можда и ЕП У-18, и на то треба да се концентрише, за А репрезентацију има времена.
Од ових кандидата нису заслужили да буду на списку Мачван и Радуљица. Не само односом у прошлој години према дресу Србије који мора бити светиња, него су имали и јако лошу сезону. Мачван потпуно незапажен у Галати (где Ерцег игра на високом нивоу), а исто важи и за (толико у медијима хваљеног) Радуљицу у Милвокију (3,8п+2,3 ск,. у далеко најлошијем тиму у НБА). Предност испред Мачвана је морао добити Александров, који је у тиму "сличне вредности" имао много бољу статистику (овде је ипак ? колико је Немаља здрав или ровит), и Гагић уместо Радуљице, који је истина имао лошу сезону, али је на ЕП јако добро искористио минутажу, а ваља поштовати и однос овог момка према дресу Србије (и А и Б репр.).
Са Мицовим не знам каква је ситуација, две се године понаша попут увређене младе, има квалитет, имао је и одличну сезону у великом клубу, захвалан играч, може играти поз.1-3 и бити јако користан, али не знам каква су поимања овог момка. Уосталом, видећемо.
Како год, "Орловима" желим да их ове године заобиђу пехови и ураде добре ствари на СП.

dnlo

pre 9 godina

Čim vidim da neko u komentarima pljuje Tepića jasno mi je koliko veze nema sa košarkom i koliko verovatno gleda samo koliko je neko poena postigao na kraju utakmice. Tepić je jedan od najzahvalnijih igrača, ima izuzetnu košarkašku inteligenciju, dobru visinu za svoju poziciju, odlično igra odbranu i za razliku od većine "odbrambenih" košarkaša zna vrlo solidno i napad da igra, a plus je pametan i odgovoran. Da ne pominjem da se uvek odazivao reprezentaciji. Pa čak i da sve to ne razumete i ne vidite, čudno mi je da se bar niste zapitali što su ga i Obradović i Ivković, a i Vujošević imali u timu, kad je po vama toliko loš. Pa i samu statistiku da pogledate, videćete da su mu indeksni poeni uvek u plusu i konstantni, što znači da ne pravi gluposti i da igra uglavnom uvek solidno i kontstantno, a takva stabilnost je potrebna svakoj ekipi.
Inače, mislim da je Đorđevićev spisak dosta dobar, eventualno fali Jokić. Pavlović je sam rekao da neće više igrati u reprezentaciji nakon raspada SCG, pa nema razloga da se čudimo što ga nema na spisku.

gogi-----NBA

pre 9 godina

4 Teodosic
5 Nedovic
6 Micov(Dangubic)
7 Bogdanovic
8 Bjelica
9 Markovic
10Erceg
11Lucic
12Krstic
13Velickovic(Savanovic,Macvan)
14Raduljica(Kuzmic,Marjanovic,Stimac)
15Micic(Miljenovic,Nem.Krstic,Kravic,Peno)

Даглас Квејт

pre 9 godina

Јокић заслужује да је макар на ширем списку, дечко је велика нада наше репрезентације.

Зоран из Својнова

pre 9 godina

Ајде, разумем за Гагу Милосављевића , повређен је. А шта је са Кешељом ?
није ваљда да су Калинић и мали Крстић бољи од њега.

PFK

pre 9 godina

Najviše igrača iz Mege-četiri. Za poštovanje. Po tri i iz Partizana, CZT i Radničkog! Lepo je videti da ima toliko igrača iz naše lige. Podrška za Saleta.

prbi

pre 9 godina

Fali jedino Jokic iz Mege i Pavlovic iz Partizana, mada je pitanje da li bi ovaj drugi uopste igrao da je pozvan, no svakako je vredelo probati, lik je najbolji igrac ABA i KLS bez premca...

Srzentić Jovo

pre 9 godina

Gospodo, Stefan Peno je naš najperspektivniji mladi igrač. Od pre dve godine član Barselone. Otac mu je latinoamerikanac, dobro je za budućnost naše košarke da imamo takog igrača.

Igor

pre 9 godina

Želim svaku sreću selektoru i onima koji se izbore za učešće na takmičenju.Ali po mom mišljenju spisdak kandidata je prevelik.Neki čak nisu uopšte igrali u svojim klubovima a neki su sporedne role.Opet neki su budućnost naše košareke ali ne i sadašnjost.Nedović naprimer je celu godinu izgubio.Umesto da je otišao u Evropski klub koji se bori za titulu pa iz njega dokazan da ode u NBA mislim da je požurio.Dečko sa univerziteta se poziva,ni to mi nije jasno.Svaka sreća ali mi ovo nemiriše na dobro.

Vladimir

pre 9 godina

Mislim da ni sedam miliona selektora iz Srbije ne bi napravilo bolji spisak. Bravo, Sale!
Mozda bih ja jos i Jokica iz MV, ako moze... Moje misljenje je da je on perspektiva nase kosarke, kao sto je Miljkovic bio u odbojci.

Dshn

pre 9 godina

KOnano selektor širokih shvatanja koji zove onog za koga misli da vredi. Odličan spisak. Ima i kadeta, omladinaca, iskusnih, enbiejovci, vidim i lika sa univerzteta... Bravo Sale, ne sumnjam u tebe.

Даглас Квејт

pre 9 godina

Јокић заслужује да је макар на ширем списку, дечко је велика нада наше репрезентације.

grobar bn

pre 9 godina

Teo, Vasa, Markovic
Bogdan, Nedovic
Micov, Erceg
Bjelica, Mcvan,
Krstic, Raduljica, Boban ili Stimac *Bobi ne moze bas pod velikim pritiskom da odigra kako zna*

Čukarac

pre 9 godina

Ako žele da igraju i nisu povređeni, optimalan roster nam je: Teodosić-Marković, Nedović-Micić, Bogdanović-Micov, Lučić-Bjelica-Erceg, Krstić-Raduljica-Marjanović

Nemanja

pre 9 godina

Pa to je to, nema se šta dodati. Po mojoj malenkosti prvih 5 po pozicijama -

1. Plej - http://www.youtube.com/watch?v=cPeuO2wqVJU
2. Bek - http://www.youtube.com/watch?v=2G_hcw7dPo4
3. Krilo - http://www.youtube.com/watch?v=PRFTAPTEtu4
4. Krilni centar - http://www.youtube.com/watch?v=uONCp02RWmM
5. Centar - http://www.youtube.com/watch?v=46LT-hlIgCo

Milan

pre 9 godina

Ja sam navijac Zvezde, i moram da priznam da je prosle godine Katic igrao odlicno i zasluzio nastup u reprezentaciji, gdje je takodje bio odlican tokom priprema, kasnije ipak slabiji. Tad je dozivio povredu i nakon toga nije ni blizu nivoa iz prosle sezone. Ocajan u napadu, slaba realizacija, pravi glupe faulove, bezbroj izgubljenih lopti po utakmici i nepromisljenih poteza, jedan od najgorih Zvezdinih igraca ove sezone, da se ja pitam odmah bi mu na kraju sezone dao raskid ugovora.

raskorak

pre 9 godina

BRAVO Sale Đorđeviću! nakon danas objavljenog spiska sam pogledao šta ume Dejan Kravić i pozitivno sam iznenađen. ima visok košarkaški IQ, odličan pregled igre, šut sa poludistance i distance, sjajno igra licem ka košu, odličnu koordinaciju pokreta, brze noge i generalno dobre fizikalije. žao mi je samo što se na spisku nije našao i Frank Kaminsky koji je takođe vrhunski igrač, a mislim da je trebalo razgovarati i sa Sašom Pavlović. sve ostalo je ok, mada mislim da Katić nije zaslužio da se nađe na spisku. Milutinov ima tek 19 godina i ovo će mu jako značiti. uostalom, pokazao je da itekako ume da izađe na kraj sa Katićem i Bobijem. ljudi ga dosta potcenjuju zbog lošijih igara Partizanovih centara ove sezone, ali smatram da uz pravilan i naporan rad može postati igrač sličnih karakteristika Rebrače.

SREĆNO MOMCI!

Vucko

pre 9 godina

Uglavnom ocekivan sastav. Iznenadjenje po meni je samo nepozivanje Andjusica i Paunica, i pozivanje Jovica i Tepica. Takodje ko su Peno i Kravic, ako neko zna neka napise nesto o njima!?

Posmatrač

pre 9 godina

Ovde zaista ne bih napravio ni jednu izmenu.Naravno da neke od ovih igrača ne bih voleo da gledam u nacionalnom dresu,ali ovo zaista jesu naših 29 najboljih košarkaša.

Daca

pre 9 godina

moze li neko da mi kaze ko je Stefan Peno......prosto ne mogu da verujem da nisam cuo za njega..a pratim redovno evropsku kosarku....hvala unapred
(seljak, 6. jun 2014 14:42)
# Link komentara
A da ukucas u Google ime Stefan Peno?? Sta mislis? Nego da cekas bzvz. ceo dan da ti neko odgovori?!

KK Sale

pre 9 godina

Свака част селектору, још да се сви одазову и биће лепо. А ови коментари су
урнебесни. Ви знате ко добро игра а ко не, ко је у каквој форми?!
Човек је кошаркашка легенда, посматра потенцијалне репрезентативце годину
дана, али не, увек ће се наћи неко да пита где је Јокић, Александров, Трипковић?! Јокић је исувише млад и неискусан и за њега нема места поред Мачвана, Ерцега, Савановића и Величковића.

Max

pre 9 godina

ocekivan spisak,manje-vise.mislim da ce medju 18 ostati:
Teodosic,Markovic,Micic
Bogdanovic,Nedovic,Micov,Tepic
Dangubic,Lucic,Bjelica
Velickovic,Macvan,Erceg,Savanovic
Krstic,Raduljica,Marjanovic,Kuzmic

Napred momci,mozemo daleko da doguramo.petorka Teodosic,Bogdanovic,Bjelica,Erceg,Krstic je vise nego dobra!!!

Partizan sampion,izraziti favorit

pre 9 godina

Svi najbolji su tu,samo ne znam sto nema Jokica iz Mege.Moglo je biti mesta na sirem spisku za Paunica i Aleksandrova.Steta za Pavlovica ali je on davno zavrsio reprezentativnu karijeru iz politickih razloga.

temos

pre 9 godina

Šteta za Pavlovića a dobro bi došao jer će vjerojatno Micov opet otkazati i onda će se Bjelica, Lučić i Bogdanović trošiti cijeli turnir (i to bez povreda). Opet tu ima mjesta za Tepića koji mislim da može odigrati bolje rolu od Paunića. Raković je imao dobru sezonu ali Štimac je imao bolju (a i uvijek se odazivao za razliku od potonjeg).
Ostalo očekivano. Možda malo čudi pozivanje Penoa ali možda je to igra kao s Kravićem da nebi uzeo špansko državljanstvo.
Od mlađih na krilnom centru su tu već Mitrović i Birčević pa bolje da Jokić igra juniorsko iako gotivim svu trojicu (napokon na krilnom centru igrači koji nisu fizički u deficitu).

wer

pre 9 godina

nemoj jos neko da pomene Gagica i Muslija da ne bih morao da podizem krivicne prijave, i trazim njihove IP adrese sudskim putem!

jedva sam cekao da im vidim ledja u rep, a smo jos mi da ih se otarasimo...

Домаћин

pre 9 godina

Једини по мени минус је изостанак Николе Јокића са ширег списка!
Стварно бих волео да знам, због чега није позван? По мени је он најбољи млади играч Мега Визуре, поред Миљеновића и Мицића. Много боље је одиграо ову сезону него Дангубић који је играо промењиво, а и Немање Крстића који није играо никако.
Јокић покрива позиције 4 и 5. А ми смо позвали играче који су испод његовог калибра, годинама или самим умећем. По мени је он испред Бирчевића, Митровића и Кравића. Ако подмлађујемо репку, не видим због чега би Катић и Савановић добили позив? Ако тако гледамо, онда би и Павловић требао добити позив? Да се разумемо, ја сам делија, али је репрезентација изнад свега. Више бих волео да млађи стекну искуство, него да нам победу више донесу времешни осредњи играчи.

zhumantze

pre 9 godina

на 4 и 5 могао је ставити још Јокића и Раковића.
Александров је могао да се нађе на ширем списку, одлично је одиграо у Немачкој.
На 3 неколико година се не позива Лука Богдановић
Од бекова ове сезоне због побољшане игре у нападу требало се наћи простора и за Паунића.

Од позваних играча само боде очи Тепић
Пено(отац Србин, мајка Индијка) иако анонимус најбољи је играч 1997. годишта

Joker

pre 9 godina

Bravo Sale.
Nije da se slažem sa svim igračima sa spiska, ali na kraju krajeva i verujem selektoru da je odabrao prave ljude.
Po pitanju npr. Miličića. Čovek je fenomenalne građe i potencijala, ali u glavi livada i osoba koja razbija hemiju cele ekipe. To je isto kada u sportski trkački auto staviš napucanu ribu u štiklama! Kada će ona izvući i deo mogućnosti iz vozila? Nikada! Isto kada Miličić izvuče gram svog talenta na terenu!

Voleo bih da je na spisku Milosavljević (ako je rešio povredu) i Danila Anđušića.

Napred Sale.

nemanja

pre 9 godina

tako je bre! jedino se ne slazem u vezi Tepica i Jovica iz KGa (unapred se izvinjavam ako to nije taj Jovic na kog ja mislim) ali mozda bas zato ja nikad nisam ni bio selektor :)
Kako god, zanimljiv spisak, nadam se dobrim rezultatima u narednim godinama :)

Nataeos

pre 9 godina

Vidi se da je covek radio! Peno i onaj iz Teksasa su imena za koja 80% komentatora ovde nije ni cula, dok oni koji prate i razumu se koliko toliko u kosarku znaju zasto su tu i ko su! Jos samo kad bi se Sin Dragan oporavio :) pozz ljubiteljima kosarke!

che

pre 9 godina

Jedini koji nedostaje je harizmatični Darko Miličić i onda bi stvarno bili kompletni :D ali tu je Štimac da nadoknadi energiju :D sve u svemu uz ovakav sastav sve je moguće...

ja

pre 9 godina

Manje,više,očekivano,jedino fali mali Jokić,mislim da je bolji od većine pozvanih na poz 4 i 5,pritom mlađi od svih njih.Ima tu svega,iskustva,kvaliteta,mladosti.
Nisam očekivao Katića,mator je,a nije ni blizu prošlogodošnje forme.
Tepić zaslužuje širi spisak,vratio se malo u život,al samo širi spisak.
Bilo je tu možda mjesta i za Anđušića i Paunića,al samo za šireg sšpiska.
Za Pena znam da je vrlo talentovan,a za Kravića prvi put čujem.Mislim da je Jović zalutao.
Sve u svemu,ovo je najbolje što imamo(osim malog Jokića),a pominjanje Luke Bogdanovića,Aleksndrova zaista nema smisla,nekada bili veliki talenti,danas prosječni igrači,jedino da je Sale pravio spisak od 40 igrača,pa je mogao i njih staviti,Kešelja takođe,Perovića,Labovića...
Mojih 18
Teo,Marković,Micić,Miljenović
Nedović,Bogdanović,Dangubić
Bjelica,Lučić,Micov
Erceg,Veličković(ako je makar blizu stare forme),za Savana se dvoumim,nije više onaj stari,i mali Jokić(na žalost nije pozvan)
Krle,Raduljica,Marjanović,Kuzmić

djoko_2013

pre 9 godina

OK,siri spisak je skroz realan!Na prvo citanje odmah sam primjetio da nema Muslija i Gagica sto je opravdano!Nisu bili na reprezentativnom nivou ove god i to je to!
Mislim da ce Saletu biti tesko da sastavi 12 igraca ako svi ovi sa sireg spiska budu htjeli igrati za Srbiju!Ostaje zal za Milosavljevicem,ubjedjen sam da bi sigurno isao na SP da je zdrav!
Zelim svu srecu momcima i selektoru tokom priprema i na SP!!!
Evo posto snam da ce 90% komentara biti "predlog" za najboljih 12,dacu i ja svoj sud:
Stefan Markovic, Milos Teodosic, Vasilije Micic, Bogdan Bogdanovic, Vladimir Micov, Vladimir Lucic, Novica Velickovic, Zoran Erceg, Nemanja Bjelica, Nenad Krstic, Bobi Marjanovic, Miroslav Raduljica!

miša kaloperovic

pre 9 godina

Sale nemoj da se zezamo gde je Musli? Ajde da ti oprostim što nisi zvao Lazića i Simonovića, ali Musli nikako! Šalim se naravno puno sreće Saletu i momcima na SP

Edvard

pre 9 godina

hahaha... Muta na kvarno dopisao Jovića!
Dobar spisak, nema šta!
Šteta je za Pavlovića što ne može da igra za nas iz poznatih političkih razloga a verujem da mu je to životni san.
Sale je pokušao to da reši ali politika je...

Nikola

pre 9 godina

Teodosic, Nedovic, Micic, Markovic, Bogdanovic, Bjelica, Lucic ili Micov (zavisi ko bude u boljoj formi), Velickovic, Erceg, Krstic, Marjanovic, Raduljica. Ovo je ekipa koja je najbolja po meni. Mozda eventualno da Marjanovica zameni neki drugi centar ako selektor odluci da ne igra sa tako visokim a sporijim centrom i ako se neki od centara dobro pokaze na pripremama. Mnogi ce osporavati pozivanje Novice Velickovica, ali moraju da znaju da je on jedan kompletan igrac. Odlicno igra odbranu, kontrolise skok, ne trosi puno lopti ako se od njega ne trazi da preuzme tu ulogu a opet je odlican u napadu, nije imao preterano tesku sezonu i mislim da na prvenstvu moze da bude u sjajnoj formi.

Milan

pre 9 godina

Treba da igraju oni koji imaju iza sebe rezultat, jake klubove, kontinunitet, iskustvo, zdravlje, snagu, sto ce reci CSKA uigrana trojka Krstic, Micov i Teo, Erceg, Bogdanovic, Bjelica, Stimac, Lucic, Nedovic, Raduljica, Markovic i jos par igraca i to je stvarno respektabilan tim...

KK Sale

pre 9 godina

Зашто се Јокић толико уздиже у небеса. То је контрапродуктивно за тог момка. Без икакве потребе му се намеће огроман притисак. Разумем да је
у питању играч калибра Шарића, који је готово сам одвео Цибону до титуле
АБА лиге. Имамо пример играча ФМП-а који су били веома талентовани, који су играли у тиму који је у много јачим такмичењима освајао трофеје, па су
на жалост пропадали. Тај момак прво треба да оде из тог Ражнатовићевог
тренинг кампа у неки озбиљан клуб, да постане битан играч тог клуба и тек
онда може да се прича о НБА или тако нечему...

MladiOptimista

pre 9 godina

Krivo mi je što je Dragan Milosavljević povrijeđen mislim da bi on bio dodatna snaga ovom timu pogotovo u odbrani. Odazivanjem svih ovih igrača mogao bi da napravi respektabilan sastav na osnovi TEo-Krstic-Bogdan-Bjelica-Micov, jos kad dodamo tu Lucica, Markovica, Ercega, Nedovica. Ostale igrače izabrati na osnovu forme. Iskreno se nadam da Katić neće biti u 12 igrača.

Mare from Šabac

pre 9 godina

Sasvim dobro izgleda ! Kombinacija mladosti i iskustva.Uvek ce biti komentara "a gde je taj".Dejan Kravic je iznenadjenje,ne igra na jakom koledzu i ima skroman prosek (7 poena po mecu),mi imamo dosta boljih igraca od njega u NCAA.

Goran

pre 9 godina

Teodosic, Micic
Nedovic, Bogdanovic
Micov, Lucic, Bjelica
Velickovic, Erceg
Krstic, Kuzmic
i dvanaesti ako vodi tri petice Marjanovic ili Raduljica
ili ako idu tri cetvorke Savanovic.
Ne kapiram sto nema Jokica, a tu su Milutinov i Katic...

branko

pre 9 godina

Teodosic, Nedovic, Micic, Bogdanovic, Micov, Lucic, Erceg, Bjelica, Velickovic, Krstic, Marijanovic, Raduljica/Stimac - tu jedino nisam siguran...

Alekbod

pre 9 godina

Moze dobra ekipa da se sklopi od obih igraca, samo da ne bude otkaza... Mislim da je 1/4 finale realno, sve ispod toga bi po meni bio veliki neuspeh, a iznad toga veliki uspeh, ali samo da se ne stvara pritisak i mislim da uz Saleta koji je rodjeni pobednik mogu mnogo... Samo napred!!!

Slaviša

pre 9 godina

Jedina zamerka mi je ta da su samo Teodorić i možda Micić bolji od Bogića Vujoševića. Da li je problem što je iz 'neke' Crnokose ili?

Inače, žao mi je zbog Saše Pavlovića, očio da se drži svoga.

Sale, srećno! Momci, srećno!!!

Svi k'o jedan!!

Divos

pre 9 godina

@ Srzentić Jovo, 6. jun 2014 15:34

Пено је неспорно јако перспективан играч, то је и доказао (био прошле године у првој петорци ЕП У-16, баш као и Глишић), такође није тајна да су Шпанци вршили притисак да овај момак заигра за њих. Стефан је наравно изабрао најдражи дрес, већ 2 године игра за репрезентацију Србије (У-16, за сада има бронзу и сребро са ЕП, на реду је понеко злато), и ове године је већ играо на супер-јаком турниру у Немачкој за У-18 селекцију (Србија одлична трећа), а сасвим извесно у августу га чека СП У-17, а могуће и ЕП У-18.
На овог момка у будућности (као и на вршњака Војислава Стојановића, и годину млаше Глишића и Аранитовића, па и друге из ове надарене генeреције год.97-98) ваља рачунати, али за те момке и њихов деби у А репрезентацији има времена, нека прво одраде ЕП и СП својих вршњака, и ту нека докажу, или тачније потврде свој потенцијал.

Još jedan selektor

pre 9 godina

Ako se bude išlo sa dve petice onda:

Teodosić, Marković, Micić, Nedović, Bogdanović, Micov, Lučić, Bjelica, Erceg, Veličković, Krstić, Raduljica

U ovoj kombinaciji Erceg bi mogao da odigra po nekoliko minuta na petici (isprobati ga na pripremama) jer ima vrlo solidnu leđnu tehniku. Videti koliko Veličković može na pripremama zbog ofanzivnih skokova i borbenosti, elemenata koje je ranije pokazivao.

Ako budemo išli sa tri petice onda:

Teodosić, Marković, Micić, Nedović, Bogdanović, Micov, Lučić, Bjelica, Erceg, Krstić, Raduljica, Kuzmić (Marjanović)

Najviše mi je žao što nema Aleksandrova, pre svega zbog njegovih atletskih predispozicija koje nam nedostaju kao i zbog činjenice da može da odigra i na krilu i na krilnom centru. Mogao je makar na širi spisak pa bi se na pripremama videlo koliko može.

Spock

pre 9 godina

Super je spisak ali ostaje zal za Keseljem(covek je uz Tea bio najbolji na SP 2010 u nasem timu a sad ga nema nigde), Aleksandrovim (iskusan a ima par solidnih sezona iza sebe), Jokic (najperspektivniji igrac domace lige), Milosavljevic (zreo igrac, steta zbog povrede i Paunic(kao najbolji trojkas Endesa lige i dobar odbrambeni igrac. Neka imena po formi ne zasluzuju ni siri spisak ali ne sumnjam da Sale Nacionale zna svoj posao i da ce ih skockati i dovesti u red pred start prvenstva. Srecno momci i da se vratite sa medaljom oko vrata koja nam je nepravedno ukradena pre 4 godine.

mitarr

pre 9 godina

Mnogi se pitaju ko je Stefan Peno.
Evo odgovora.
Selektor talenata u svim mlađim kategorijama je Gordan Todorovic, a on je i vlasnik kluba Beokoš. U Beokošu glavni trener je Zoran Peno, otac Stefanov.
Stefan je '97 mo godište, otišao u Španiju pre dve godine, igra za Barselonu ili Barselonetu.
Lepo je što selektor misli na mlađe kategorije, ali neznam koliko je pametno pozivati ga kad nema šanse da prođe na uži spisak.
A možda je i samo fora da ga zaobiđu na spisku za U17. Možda je ovo najlakši način.

Milan

pre 9 godina

Pa to je to, nema se šta dodati. Po mojoj malenkosti prvih 5 po pozicijama -

1. Plej - [link]
2. Bek - [link]
3. Krilo - [link]
4. Krilni centar - [link]
5. Centar - [link]
(Nemanja, 6. jun 2014 14:23)

# Link komentara

Ovo je ozbiljna petorka, mozda samo Bjelica pre Ercega, sta znam...

realno

pre 9 godina

Dudo poslusaj me i povedi ove momke.
(Žilijen, 06. jun 2014 14:51)

kralju uleposao si mi dan kolko sam se izvalio od smejanja hahahahaha "Dudo" hahahahaha moga si naslov da procitas

Miroslave

pre 9 godina

Svaka čast Đorđeviću što je zvao Pena ('97 god.), jako talentovan igrač...po mom mišljenju je jedna greška u prošlosti bila što su najmlađi igrači imali po 20, 21 godina. Pogledajte samo kad su Divac, Đorđević, pa i Kukoč i Petrović pozvani da igraju sa reprezentaciju i sve će Vam biti jasno.

Keith Flint

pre 9 godina

Malo nas je čulo za Dejana Kravića ali dečko razbija, rekao bih...
Evo i nekoliko njegovih poteza...

https://www.youtube.com/watch?v=8FEGyFcvBfs

raikkonen

pre 9 godina

spisak odlican, osim povredjenih niko ne fali - pa ajde da se radujemo na kraju leta dobrom plasmanu, neka se ponovi 2010, ali bez onakve kradje!

dejavu

pre 9 godina

Verovatno fali 2,3 imena na koje smo navikli ,naročito jer je ovo spisak od 30-tak igrača,ali dobro...svaki selektor nosi svoje.
Besmisleno je zato i komentarisati ovako unapred,a naročito kritikovati.
Ajde bar da sačekamo pripreme i utakmice pa da onda vidimo na čemu smo...

Славиша

pre 9 godina

Сале је добар избор направио а играће најспремнији који прођу припреме и докажу се и покажу стручном штабу...
Видећете да ће дванаесторица који буду одабрани дати све од себе да остваре што бољи резултат.
А неки који нису на списку а требали би да буду, можда имају неке друге планове за лето а у договору са тренером не желе о томе да обавесте јавност...
Све нај нај и само сложно до краја!

ja

pre 9 godina

Bravo Sale legendo, sve si ih se setio, odusevio si me sa Stefanom Penom, crni Srbin, taj ako ne bude bolji od Dzordana nista nije uradio :)

legolas

pre 9 godina

To je to. Moze da se napravi fina ekipica od ovoga. Mozda da je jos tu i Nikola Jokic, zasluzio je decko. U svakom slucaju podrska!

Igor_NS

pre 9 godina

To je to što imamo, ni ja ne bih drugačije.
Malo mi žao Saše Pavlovića, sigurno bi dao ogroman kvalitet na poziciji 3. ali sad je kasno.

yustus

pre 9 godina

Sta je sa onim momkom Kaminski, majka mu je Srpkinja, izrazio zelju da igra za nas? Stvarno se radi o velikom talentu, da li ga je kontaktirao ko? Sto se spiska tice, ocekivano!

mare

pre 9 godina

U savezu nek obrate pažnju na Miroslava Jakšića koji je sad u Mičigenu, a borio se i Duke za njega. Visok 208cm,u srednjoj školi igrao za Walled Lake Western High School. Sve su naznake da će biti solidan NBA igrač. Biće šteta ako se on izgubi....

Bravo Sale

pre 9 godina

Svaka čast selektore ! Kakav je potez što je pozvao Stefana Pena (Barselona), taj dečko je dragulj Srbije. I kao košarkaš i kao dečko. Nema još 17 godina, uvek je MVP turnira, razvija se u igrača sličnog profila kao Bodiroga.

Giska

pre 9 godina

Stefan Peno je odlican, samo se nadam da nece prestati da se razvija i ostati na nivou Labovica i ostalih. Raduljica, Macvan, Micic, sjajni igraci, Micic jos treba da sazri.

Imamo sjajan tim, grupa sa kojom se u drugoj fazi ukrstamo na SP je sasvim prihvatljiva.

Trener je neiskusan, ali u ovom trenutku ne mozemo da mu prigovorimo nista. Upravo zato sto je ovaj tim fantastican po imenima, na njemu je velika odgovornost i krivica zbog eventualnog neuspeha.

Mare from Šabac

pre 9 godina

Inace za ove koji ne znaju ko je Stefan Peno,on je najbolji mladi igrac Barse i ubedljivo nas najbolji igrac na svim prvenstvima za mladje kategorije.

Arsen

pre 9 godina

Miljenović, Stefan Jović, Milenko Tepić, Stefan Peno, Nemanja Krstic, Nemanja Dangubić, Stefan Birčevic, Luka Mitrović, Djordje Gagic, Dejan Musli i Milutinov je postava koju bih ja poslao na sp. Mlad i extra talentovan tim. Dudo poslusaj me i povedi ove momke.
(Žilijen, 6. jun 2014 14:51)

@Може број од дилера ?
(Секула, 6. jun 2014 15:08)

Ovom je i diler okrenuo ledja :)

Rodjeni

pre 9 godina

U savezu nek obrate pažnju na Miroslava Jakšića koji je sad u Mičigenu, a borio se i Duke za njega. Visok 208cm,u srednjoj školi igrao za Walled Lake Western High School. Sve su naznake da će biti solidan NBA igrač. Biće šteta ako se on izgubi....
(mare, 06. jun 2014 14:34)

Posalji im dopis, savezu. Da obrate paznju...

Bojan_FL_RS

pre 9 godina

Ovo je sigurno najbolje sto imamo u ovom trenutku i dobro smo pokriveni na svim pozicijama. Jedino je veliko pitanje ko ce se na kraju odustati i ko ce se povrijediti na pripremama odnosno na kraju sezone. Poznato je da smo puno problema imali sa tim stvarima na posljednjim okupljanima reprezentacije. Drago mi je sto vidim mladog Kuzmica na spisku.

Thor

pre 9 godina

Ljudi, shvatite vec jednom da Pavlovic ne zeli da igra ni za nas ni za crnogorce! Kraj! Kako da zove nekoga ko je rekao da nikada nece igrati ni za koga!?

v

pre 9 godina

nemanja krstic...tepic...jovic...kalinic...mitrovic koji celu sezonu nije igrao....xaxaxaxaxaxa....ne kapiram
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dexter dex, 7. jun 2014 09:36)

ne kapiraš zato što si najverovatnije propustio neke časove u školi...ne sme se izostajati..

Домаћин

pre 9 godina

Свака част селектору, још да се сви одазову и биће лепо. А ови коментари су
урнебесни. Ви знате ко добро игра а ко не, ко је у каквој форми?!
Човек је кошаркашка легенда, посматра потенцијалне репрезентативце годину
дана, али не, увек ће се наћи неко да пита где је Јокић, Александров, Трипковић?! Јокић је исувише млад и неискусан и за њега нема места поред Мачвана, Ерцега, Савановића и Величковића.
(KK Sale, 7. jun 2014 09:34)
О чему ти причаш? Јокић је млад и неискусан па није на ширем списку, а Пено није, па јесте?
Друго он није класична четворка, него више петица са одличним шутем, па покрива обе позиције. Тиме што ће бити на НБА драфту довољно говори о њему. Да поновим, по мени једини минус овог Ђорђевићевог ширег списка је изостанак Николе Јокића.

slepoushka

pre 9 godina

Ocekivao sam Jokica i Aleksandrova bar na sirem spisku, ali dobro. Moci ce fin tim da se izabere od ovih momaka, naravno ako se svi odazovu.

esimidobro

pre 9 godina

onako u sustini to je to sto imamo nase sto oce da igraju. Mozda da se jos malo pricalo sa Pavlovicem
ili eventualno jedan Aleksandrov al ok je. Srecno nam bilo :)

Nemanja Radojevic

pre 9 godina

Velika šteta zbog povrede Dragana Milosavljević, i njegovog opravdanog izostanka sa spiska. Verujem da bi se istinski trudio, dao srce za reprezentaciju, kidao i grizao kao sto je to radio u Partizanu, i da bi sveukupno podigao raspolozenje i atmosferu u reprezentacije bez obzira da li bi se nasao u top 12 ili ne.

Zelim mu brz oporavak i uspesnu sledecu sezonu.

A Saletu, ekipi i strucnom stabu puno podrske uz zelju da izborimo ucesce za sledece OI. Siguran sam da cemo se uz tebe vratiti na stare staze uspeha i na mesto koje nam u kosarkaskom svetu i pripada.

Napred Srbija!

vlade123

pre 9 godina

Korektan spisak, Sale jos nije toliko iskusan trener ali mislim da svojim igrackim iskustvom i autoritetom moze od ovih momaka da izvuce maksimum. PG-Teodosic, Markovic(dobar odbrambeni plej), Nedovic(moze on i 2 da igra), SG-Bogdanovic, Micov(2 i 3), SF-Lucic, Dangubic(mislim da je zreo da igra u ovom timu neku manju minutazu),PF- Bjelica(moze on 3 i 4 vrhunski koristi visinu na poziciji 3), Erceg, Savanovic, Macvan, C- Krstic, Raduljica, Stimac. Mislim da tu i Kuzmic moze da udje u tim ali treba gledati realno da na ovom spisku su ovih 15 najboljih, problem je na poziciji 3 mada mislim da Lucic i Bjelica bi mogli da igraju sa obzirom da na 4ci imamo 3,4 dobra igraca ali ovi igraci bi mogli daleko na SP mislim barem cetvrt finale, ni polufinale ne bi bilo iznenadjenje. Sale treba samo da slozi kockice i to je to da napravi dobru hemiju. SRBIJA!!

miladin

pre 9 godina

Ok tim.iznenadjenje mi je kravic,nisam cuo za njega zaista.mozda su mogli jokic iz mege i aleksandrov koji je imo dobru sezonu al ajd.to je sto je.nadam se najboljem rezultatu.

Sarma

pre 9 godina

Neverovatno.
Ludi komentarisu a nisu spisak ni procitali.
Gde je Kalinic pa gde je Kalinic.!
Kalinic je izmedju Vladimira Lucica i Nemanje Dangubica.!

cang li

pre 9 godina

Miljenović, Stefan Jović, Milenko Tepić, Stefan Peno, Nemanja Krstic, Nemanja Dangubić, Stefan Birčevic, Luka Mitrović, Djordje Gagic, Dejan Musli i Milutinov je postava koju bih ja poslao na sp. Mlad i extra talentovan tim. Dudo poslusaj me i povedi ove momke.
(Žilijen, 06. jun 2014 14:51)

kralju, ti si pobednik, skoro me nije neko ovoliko nasmejao, hahaha

vs

pre 9 godina

spisak je ok, verujem u Saletov izbor... Ovo su sve momci koji su odrastali uz Saletove majstorije i već dugo čekam početak priprema samo da bih video koliko je onih koji imaju obraza da odbiju njegov poziv bez pravog razloga... nadam se malo...