Petak, 30.05.2014.

13:15

Čiliću set, Đoković u osmini finala

Novak Đoković plasirao se u osminu finala Rolan Garosa pobedivši Marina Čilića sa 6:3, 6:2, 6:7, 6:4 posle tri sata igre.

Izvor: SO

Èiliæu set, Ðokoviæ u osmini finala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

143 Komentari

Sortiraj po:

drago

pre 9 godina

1+

Ma ko to govori da ce ga Cilic dobiti i da je Cilic Bosanac? Mozda dva covjeka i to neki klinci. I sta tebe uopce briga kako Hrvati dozivljavaju Cilica

Srbija zemlja sporta

Pozdravili su te Vori, Duvnjak, Bogdanovic, Tomic, Mandzukic, Modric, Saric, Sukno, Boskovic...svi navedeni su u svojim sportovima ispred Srbije sa svojim reprezentacijama.

Nema nikakvog kmecanja sinko, vec upucivanje na neobjektivan clanak. Sto je i ispravljeno u iducem clanku o Marinu.

robin hud

pre 9 godina

Nisam gledao meč i mislim da je glupo komentarisati samo statistiku.Navijam za sve srpske tenisere i nisam objektivan u ocenjivanju njihove igre.Moje komentare možete komentarisati do mile volje,drago mi je da su privukli nečiju pažnju.Ne idem u kladionice.

pozdrav susjed

pre 9 godina

(gt, 30. maj 2014 16:49)

Realan i dobar komentar! Dodao bih, da Marin ima bar deo mentalnog sklopa Novaka, on bi mogao i do titule na Vimldonu. Glava se da i srediti, ali to ide jako tesko.

Ica

pre 9 godina

Tužno koliko mnogi nisu svesni da Srbija ovakvog igrača neće imati u narednih sto godina. Zar je toliko teško uživati sad kad je vreme, jer za treptaj oka više od polovine vas više neće ni pratiti tenis. Do tada ćemo možda opet prevladati košarkom, kao što smo toliko godina tamo suvereno vladali, ali nije bilo toliko paćenika za kompom, nego smo se svi zajedno radovali, dok su miševi sedeli za foteljama... Što i danas rade.
Novaku svaka čast, verujem da ima potencijal da ove godine uzme GS koji mu nedostaje.
Verujte malo, za promenu. Malo pozitive nikom nije naškodilo.

Nije što je naš..

pre 9 godina

Ljudi, jel vi primećujete u kakvu se zver Nole pretvorio ? Gledao sam na parče, on je tačno igrao kolko je morao, dakle ni blizu 100%, išao je na kartu da igra defanzivno ("dosadno") i da pusti Marina da prangija iz sve snage i plaća cenu u vidu grešaka. Odigrati tako protiv Čilića, nesporno talentovanog i potentnog igrača koji puca iz svih topova, a da sve deluje (rezultatski) nestvarno lako i rutinski za Novaka (npr. kad god je Čilić pravio brejk, Đoković je odmah vraćao), to znači da je ovaj u zenitu igračkih moći. Ranije je gubio dosta energije u početnim fazama GS-a, posle bi mu falilo benzina u završnicama, sada s lakoćom rešava top ten, top twenty igrače da bi u drugu nedelju ušao svež i spreman.

marac

pre 9 godina

oskare,bolje ti je da vodis kviz o tenisu u kome bi trebalo da ucestvujemo petar i ja posto ste obojica rekli da NEMAM POJMA O TENISU,nego da komentarises danasnji mec izmedju djoke i cilkana!

TennisMan

pre 9 godina

Djole se malo salio danas. :) Cilic je limitiran igrac, prvo ne krece se kao teniser pa onda sve drugo. Ako je jos uzeo Ivanisavica za trenera, nece daleko dogurati.

tenis

pre 9 godina

Ja cekam da mi strucnjak @robin hud objasi odnos vinera, posto voli to da komentarisr kod Nadala. Je li naucio nesto o tenisu. Zasto su Rafa i Nole najbolji? Zato sto ne prave po sto gresaka u mecu.. I sto imaju taktiku, koju "pucaci" nemaju.

Spectator

pre 9 godina

@Predo, dobar komentar. Tesko je uvijek igrati na visokom nivou i oku ugodno. Po meni, Cilic je imao samo jednu sansu da dobije ovaj match, a to je da ubacaj prvog servisa bude preko 70%. Cilic je znao da mora ici na tempo i da mora puno riskirati. Mislim da je imao vise winnera a naravo i vise neforsiranih pogresaka od Djokovica. Na cemu Cilic jos mora poraditi je kondicija. Nije slucajno, da je pravio onoliko puno pogresaka pri kraju matcha, odnosno nakon tri sata igranja. Sve u svemu Nole takticki zasluzeno ide dalje a Cilicu ostaje da se dobro pripremi za Wimblendon.

Srdjan

pre 9 godina

Na zalost, vise razloga za brigu nego veselje. Mislim da se Nole dosta muci za servisom, pred kraj treceg seta je cak imao niz od 9 ili 10 neubacenih prvih servisa. Zahvaljujuci cinjenici da je Cilic igrac tankih zivaca sa ogromnim brojem neiznudjenih gresaka, ovaj mec nije imao dramaticniji tok. Ono sto me je najvise zbunjivalo je cinjenica da je Cilic u najvecem dijelu meca uspijevao da prinudi Novaka na defanzivnu igru. Iskreno se nadam da je ovo samo los dan.

Gentleman

pre 9 godina

@Oskar
E pa vidis Oskare i sa tom "losom igrom" kao sto ti kazes, on je dobio coveka koji je igrao maksimalno dobro. Sta ces onda reci kad Nole bude igrao bolje ?

ivan petrovic crni

pre 9 godina

@Oskar Evo Novakove reakcije, odmah posle meca: "Za sve je kriv Chardy, koji je izvukao sve najbolje iz mene, pa je posle tog meca, inace najboljeg u mojoj karijeri, doslo do neumitnog pada. Takav je tenis, danas dimljeni losos, sutra vec skembici u saftu. Koristim priliku da se zahvalim Oskaru, teniskom analiticaru sa B92, cije analize svakodnevno pratim. Da nije bilo njegovog upozorenja da je Chardy u zivotnoj formi i da mu ne treba igrati drop sotove, ne bi ja danas Cilu ni video. Pozdravljam sve u Srbiji i regionu. Ziveli!"

pero

pre 9 godina

Svaka čast Nole bilo je i za očekivat i navijam za tebe da uzmeš RG ove godine!!!!
Susjedi dragi pa nemogu da vjerujem koliko ste nezadovoljni Noletom kako igra,pa čovijek je osvojio sve i on je čovijek od krvi i mesa i normalno da mu koncentracija malo popusti a vjerojatno i bazira formu za dalje,ako vam ne valja ja ču ga osobno primit doma i oženit prvom susjedom da dobije papire ako je toliko loš....:D,pozdrav

Nebojša

pre 9 godina

Nažalost,Djoković nema šanse protiv "kralja" šljake ako uopšte i dodje do njega,loše igra. (Muki, 30. maj 2014 16:47)

Jesi li isto mislio posle meča sa Raonićem u Rimu tada je još slabije odigrao pa posle rasformirao kralja šljake u finalu.

Ivan M

pre 9 godina

Citam neke komentare i ne mogu da poverujem. Neki pominju Novakovu "krizu". Ej, covek je izgubio set (na taj-brejk) i pise se o tome kako nema sta da trazi na turniru itd. Pa on je u Rimu izgubio setove od Kolsrajbera, Ferera, Raonica i samog Nadala. I nikom nista - ubedljivo dobio finale. Drugo, naspram njega stoji Cilic, momak koji je bio u prvih 10 na svetu i koji lema lopticu kako stigne. Uostalom, eno ga Federer, igrao u 4 seta sa Tursunovim, koji je za klasu gori igrac od Cilica. Malo spustiti loptu nije naodmet.

papazjanija

pre 9 godina

čitajući komentare ovako umnih, stručnih, sposobnih ljudi, širokog pogleda, prosto ne mogu a da se na zapitam kako je moguće da su svi oni tako neprimetnih dostignuća i da se sredine iz kojih dolaze nalaze na samom evropskom dnu.
neko nekog dobije 3:1 u bilo čemu svetskog ranga, makar pljuvanju u dalj, i vi imate šta zameriti?
nije čudo da od tolikog slepila niste u stanju da procenite razmere sopstvene bede.

la kukarača smorantidis slam de grande

pre 9 godina

I, šta je sada, bre? I ja sam, kao većina vas, očekivao lagodnih tri puta po šest nula, Novakovih 72 vinera, bez ikakve greške, a na strani Hrvata ama baš ništa, jer je Novak, po statistici, pokupio sve što je vredno! Dakle, ne svidja vam se moj nik, ili stvarno očekujete opisani rezultat? Po svemu sudeći, ne svidja vam se moj nik, ali i očekujete spomenuti rezultat!

Vreme će pokazati

pre 9 godina

Čudo jedno koliko ~poznavalaca~ tenisa.Sve je u stvari jednostavno,ima mečeva kad prosto neće loptica da sluša.Prvi servis skoro katastrofalan u nekim trenutcima,ali evo mogu da se kladim da sledeće kolo dobija 3-0 ko god da bude protivnik.Tražiti zamerku u dobijenom meču možemo samo mi.Ni Beker ni Vajda neće morati da analiziraju ovaj meč jer Nole zna sam gde je grešio.I za kraj moja želja da igra sa Janovičem zbog njegovih istupa protiv Nola.Čisto da vidimo koliko je stavrno dobar.

milan jovanovic

pre 9 godina

Gde to ima da drugi igrac sveta ne iskoristi 17 brejk lopti u mece?! Od toga je 90 odsto igrano na druigi servis Cilica?! DA ej Cilic odigrao neki ektra mec, pa da kaze covek - odigrao je emc zivota, ali ne..Prva dva seta Cilic ni macku nije mogao da pogodi...Novaj pasivan, kratke lopte po sredini terena. Cilic stalno u terenu.. Nigde igre na mrezi. Nigde nekhend dijagonale, nigde napada iz forhenda...Servis osrednji. Nije ovo forma za osvajanje Rolan Garosa. Vec protiv Conge ili Janovica to nece dobrio zavrsiti.

Nole majstor

pre 9 godina

Novaku ovo treba. Ovo uopste nije lose. Iako mi je mnogo muka kad ne koristi prilike, a njemu ne mogu pa tek zamisliti koliko, ovo je fenomenalno za jacanje mentalno, a i za podsetnik da se posle dva dobijena protivnik ne moze potcenjivati po principu kako cemo lako cemo. Novak je kralj, legenda i toliko je kvalitetan da sebi moze da dozvoli svasta nesto i slavi. Za anti Novak bubasvabe sledi mec Janovic Tsonga, nek navijaju za boljeg. Nova nada prekosutra.

la kukarača smorantidis slam de grande

pre 9 godina

Ej, bre! Ja očekivao pet nula, a ono nije bilo ni tri nula, već tri prema jedan! Bilo je i malo nespretnog saplitanja, viška sreće za jednog, jer je onaj drugi, ipak, igrao za dve-tri nijanse lošije... Sve u svemu, dobar meč!

Struki

pre 9 godina

Ajde da rezimiramo: mec je potrajao samo zbog velikog pada koncentracije Novaka pocetkom 3 seta(0-40 na Cilicev servis),i u 4setu na 0-3 ponovo 0-40 na Marinov servis! Medjutim ovo ce se pokazati kao dobro za nastavak turnira,jer vise nema "slabih" rivala,a Nole je poznat po tome da "ne moze" dvaput istu partiju pruziti za redom(mislim na "toplo-hladno"). Iskreno ja i dalje verujem da ce Novak uzeti Pariz!

alejandro

pre 9 godina

A moglo se desiti da se igra i 5.set i tada bi verovatno Đoković završio takmičenje na RG! Moram priznati da dugo nisam gledao teniski meč sa ovako bizarnim tokom! Završetak meča duplom servis greškom! Đoković je opet zaboravio da bude agresivan a možda je bio agresivan onoliko koliko mu je Marin Čilić dozvoljavao?! Ne baš optimistična igra pred seriju teških mečeva, Čilić, verovatno Conga,,,. Vajda, Beker & co. imaće vremena za pripremu nove taktike pošto je svaki naredni meč - nova taktika!

Set Mat

pre 9 godina

Priznajte komsije da ste se ponadali.
Vidite da Nole navija za vas cim on pusta vaseg igraca a osvoji taj jedan set. A i trenalo je Noletu da se uvezbava pred vaznije meceve. Odrzava se na nogama da ne zaspe od monotonije. A Cilic osrednji igrac, ko trener sto mu je bio.

Marino

pre 9 godina

@Gotham city ... Pa dobro, jeli ti misliš da se Novak ravna prema suncu, ili se Sunce, Mjesec i zvijezde ravnaju prema Novaku? Daj, bogati, smanji doživljaj!

Oskar

pre 9 godina

Zanimljivo će biti čuti koji će izgovor Novak izmisliti za lošu igru. Kladim se da će reći da nije mogao da se prilagodi na Suzan Eglan. Ovo danas nije bio nikakav tenis. Nikad gora igra Djokovića.

Sg

pre 9 godina

Za sve Ante, leopolde i njima slicne, rano se poradovaste.Idete ali kuci, pa slavite poraze kao i uvek.Blebetanje o necijem talentu, velika je razdaljina izmedju drugog( skoro prvog mesta) i 25-og mesta.Nije vam lako, kompleksi uvek prorade.

lobotom

pre 9 godina

Svi koji mislite da je Nole danas lose igrao, trebali ste vidjeti naizgled groznu igru Federera. Nisu danas ni Novak ni Federer lose igrali, nego vi mislite da su oni abonirali rezultat od 3 : 0 do kraja karijere. Nacin na koji su Djokovic, Nadal i Federer dominirali zadnjih deset godina nezapamcen je. I iducih nekoliko godina oni ce biti najbolji (bar prva dvojica koje sam naveo) ali dominacija vise nece biti tolika. Ne zaboravite da i s druge strane mreze stoje vrhunski, tehnicki odlicni i uspjeha gladni momci. I dobro je da je tako. Nista ne unistava sport kao apsolutna dominacija bilo koga.

Nebojša

pre 9 godina

Nema razloga za zadovoljstvo ovim mečom nije loše igrao ali u zadnja dva seta je imao previše oscilacija nekoliko puta je propuštao po tri vezane brejk lopte često svojim greškama ovo je trebalo biti glatkih 3-0 i bilo bi da je napravio brejk kada je mogao početkom trećeg seta imao je više prilika za to ali nema veze svima se desi ovakav meč na grenslemu tako da bolje sada nego protiv težih rivala.

Predo

pre 9 godina

Nije da se nisam bojao ovog meča. Ne toliko Čilića, koji je odličan teniser i po svom kvalitetu sposoban da pobedi i one najbolje, koliko samog momenta. Drugi teren, koji je brži i uži, jak protivnik za treće kolo, koji zna neke tajne, koji drugi ne znaju, u dobroj formi, inspirisan, a na drugoj strani čovek od koga očekuju da se prošeta do finala, a najviše me nerviraju ovi naši komentatori, koji samo pričaju o osvajanju Rolan Garosa i finalu sa Nadalom, kao da samo njih dvojica igraju tenis. Ovi sa srpskog Eurosporta su gori od ovih sa javnog servisa. Stalno neka glupa statistika, te koliko je Đoković pobedio Hrvata, koliko je setova izgubio itd. Sve u svemu, ovo je više bila mentalna borba Đokovića sa samim sobom, nego borba sa Čilićem, koji je, opet kažem, dobro odigrao, ali ima problem sa psihom u najvažnijim momentima.

Bagzi

pre 9 godina

Bese nezgodno. Bice Cilic nezgodan rival na Vimbldonu. Decko ima znanja i snage i sa ovom bum-bum igrom moze da dobije svakoga. Jedini minus mu je "glava". Sto se Djokovica tice... Sa ovim crnim rupama u igri se ne pobedjuju Federer i Nadal. Valjda ce Beker i Vajda znati da to eliminisu.

jumboY

pre 9 godina

Eto ga, gotovo je.

Nakon cca 2-3 godine pogledah ponovno Cilica. I stvarno se je promjenio, ali ne dovoljno. I dalje previse grijesi bespotrebno, igra na mahove, cas je odlican, cas ocajan.

Cestitke Djokovicu, posve zasluzena pobjeda. I tu se najbolje vidi razlika izmedju njih dvojice.
Rekao bih da je razlika u dvije klase. U prvu klasu spadaju Djokovic i Nadal, onda ide druga klasa sa svega par igraca koji mogu konkurirati ovoj dvojici (MUrray npr.), a onda ide treca klasa koja uvijek puno obecava, ali malo daje. U tu trecu bih svrstao Cilica.

Steta sto nije u glavi ni malo dobar. Jer talent ima, i to kakav. Ali ce ocito ostati vjeciti talent. Djokovic ima talent, no on je taj talent izbrusio do kraja, i covjek je jednostavno najbolji unazad par godina bez obzira sta ATP ljestvica kaze.


Jos jednom cestitke djokovicu, i sretno dalje. Navijam za njega. Njihov pozdrav na kraju najbolje govori u kakvim su odnosima, valjda ce se ta slika jednog dana prenijeti i na cijelu regiju.

Branko

pre 9 godina

Nole-
Samo napred.Ovaj mec sa Cilicem je samo zagrevanje za sledece meceve i pobeddu u velikom finalu bez obzira ko bio sa druge strane mreze.
Branko (Teniser) iz Amerike

sasa jokic

pre 9 godina

Bolje je da se pomuci danas nego u polu finalu i finalu. Suvise poklonjenih poena i neiskoriscenih brejk lopti, problem iz 2013.
Neka izvuce pouku iz danasnjeg meca, nema opustanja kao danas na 4:1 u trecem, tek tada mora da zapne i "dokrajci" protivnika.

Bojan

pre 9 godina

(znanje-imanje, 30. maj 2014 15:50)
zar ti je nejasna nada bliznjih da njihov pulen pobedi.
2006. sam gledao Noleta, bio je klinac koji se probijao u vrh (Cilic to nije sad, ali je razlika u kvalitetu bila na otprilike tom nivou). Momak je dosao do cetvrtfinala i Nadala, koji je vec tada oborio rekord po broju uzastopnih pobeda na sljaci i bio apsolutni favorit.
Svejedno sam se nadao Noletovoj pobedi, i kontam da sam bio u njegovom boksu izgledao bih isto tako kada se mec zavrsio.

Nikola

pre 9 godina

cilic je uzeo jedno deset poena na mrtvu srecu, no da ne duzimo, 17 ne iskoriscenih brejk lopti, 3 puta nije iskoristio nista prema 40 u ovom mecu?? strasno!!! da ne kazem nemoguce!! realno novak igra na misice i ime, smesan mec za njega..

cofi089

pre 9 godina

dragi susedi,moram da se ispravim..izjavio sam da je djole izdominirao tri seta a cilic tri gema...
cilic je odigrao sjajno i pokazao da moze da igra na vrhunskom nivou. cestitke iako je izgubio.
nole je odigrao sjajno kao i uvek. ali u kljucnim trenucima slabo,nesigurno..na momente je gubio fokus i dozvlio protivniku da se vrati u mec,umesto da ga ranije zavrsi..kao da je cekao da se protivnik preda sam,a on to nije hteo...i taman kad se cinilo da ce sve da se okrene protiv njega,usledila je dupla greska...uh dobro,svasta je danas moglo da se desi..
mislim da novak oseca preveliki pritisak da mora da osvoji ove godine kada igra sjajno.. ja bih voleo samo da bude fokusiraniji,da ne razmislja o tituli, pre finala,daleko je jos to..da igra korak po korak..da da sve od sebe pa sta mu sudina da! idemo nole!

drago

pre 9 godina

Cuj ovo Cilicu set, Djokovic je odigrao koliko je bilo potrebno za mec...aha da ste tako razmisljali na 4:4 u cevrtom ili trenutak prije nego je Cilic za milimetar promasio praznu stranu na 30:15, 4:5.
Marin je sam sebe dobio. Uplasio se ko uvijek, inace bi dobio prvi set a onda mozda i mec.

gt

pre 9 godina

Đokoviću svaka čast, a kao Čilićev navijač nemam mu šta zamjeriti, igrao je dobro, 3. i 4. set je dobro stisnuo Novaka i sveukupno bio je odličan meč, prepun lijepih udaraca. Dolazi travnati dio sezone koji njemu dobro paše i siguran sam u dobar rezultat na Wimbledonu.

Čiliću majstoru!!!

pre 9 godina

Uh! Vredelo je izdržati ovo dvočasovno mrcvarenje tenisa od strane N.Đ. samo da bi se videlo njegovo poniženje u tajbrejku 3. seta! 'Ajde sad, još samo dva seta do pobjede, Marine!

znanje-imanje

pre 9 godina

Kamera je 1. put prikazala Marinov boks kada je poveo sa 3:1. Izgledali su sretno i strasno a pre svega puni nade. Drugi put kamera je prikazala marinov boks nakon Novakove skraćene lopte početkom drugo seta. Izgubljeni, razočarani i očajni.
Simpatično ali u stvari nerazumljivo. Da li su oni zaista mislili da će Marin baš sad da pobedi? Samo po sebi te je nebitno ali to znači da oni ne rade sa Čilićem šta treba. Otkad se pojavio njegova mana je izdržljivost; nemaju oni šta sad posebno njega da treniraju i uče već samo da rade specifičnu izdržljivost 70% vremena. Ovako on je odmoran nakon suspenzije pobeđivao dosta a sad će sve više da gubi. Najbolje se to videlo u 3. setu. Novak počinje krizu kad ne koristi 0:40 i tone sve dublje, koja, što odavno nismo videli, traje ceo set. Ali - Marin to ne uspeva da iskoristi da okrene meč.
Ova vlažna šljaka toliko je iscrpljujuća da je masivnija Tomljanović time nadvladala tanku Radvansku. Do kraja turnira gledaćemo fitnes nadmetanje, i svaki minut je bitan. Uprkos tome JJ igra dubl - šta reći nego: sama je kriva.
Novakova velika kriza zabrinjava jer će biti sve teže a npr. Nadal deluje svež kao i uvek. Ajde da pretpostaviom da je ovo bio loš dan...

Nenad

pre 9 godina

Hoce li neko da kaze komantatoru sa RTS-a,Vladi Mijaljevicu cini mi se, da je u tenisu sve otvoreno dok se poslednji poen ne osvoji.. U trecem setu pri 1-1 u gemovima on je vec proglasio Djokovica pobednikom? Zatim,pred tb opet ,zatim u cetvrtom setu jos jednom..

Gotham city

pre 9 godina

Ne znam da li je neko primetio, ali pri rezultatu 3:2 u trećem setu Novak servira.. Pojavljuje se sunce, počinje baš da greje.. Vidi se da nešto ne odgavara Noletu i on gubi servis. Odmah potom sunce zalazi za oblake... Novak pravi ribrejk i meč vraća u egal (bar u 3 setu)..

Šta reći..? Dark Knigt (Bathman)! :)

PS: Zato se i molim da u eventualnom finalu bude oblačan dan...

momcilo

pre 9 godina

jednostavno je novak bolji... mada mislim da cilic uspije sredit glavu bio bi za top 5
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (beli real, 30. maj 2014 14:13)

А што, па није му лош фриз?!

Stivi G

pre 9 godina

Samo Nadal,Federer i Marej mogu Djokovicu da naskode, ostali gotovo nemoguce osim ako se povredi.Pozdrav za sve dobre ljude na Balkanu.

1+

pre 9 godina

Uvek jedno te isto kad Nole igra protiv Cilica. Hrvati se raspisu po portalima:
ovakvi su komentari pre pre meca,
-ajde Marine, u dobroj si formi, dobijas ga, Hrvatska je zu tebe
pa ce onda za vreme meca,
-jao Marine luzeru jedan, nisi nikakv teniser
da bi posle meca napisali,
-Cilicu, ti uopste nisi Hrvat, ti si Bosanac
I tako to traje vec godinama, deveti put mslim.

Ciga

pre 9 godina

Taktika "izadji i pucaj svom snagom pa kud puklo da puklo" Marina i Gorana. Al Marin nije Huan Martin pa da moze tako ceo mec. Ajmo Conga da vidimo sta ces ti da spremis

JA

pre 9 godina

Ćilić od starta ima slično agresivnu igru kao Federer (naravno puno više nezgrapniju), što Novaku manje leži (iako će ga dobiti) i što je dobro da se Novak razgiba pred eventualni meč sa Federerom... tj. sa Tsongom ili Janovičem.Za Nadala ima igru.

Prouci malo pravila !

pre 9 godina

U prva tri gema pet neiznudjenih i zapucanih lopti Đokovica. On od pocetka turnira pokazuje slabost, ali mu je ovo prvi ozbiljana mec. Deluje potpuno dekoncentrisano i Cilic zasluzeno vodi. Ovakva igra je - put kući.
(vojin, 30. maj 2014 13:25)

Tenis se ne igra na 3 dobijena gema, vec 3 dobijena seta !

TIL Zagreb

pre 9 godina

Dosta je kidanje mojih zivaca prema nekome ko navija za naciju koja je Srbima nacinila toliko ................
(jota, 30. maj 2014 13:39)

odrasti....plizzz

Nice

pre 9 godina

Ante, izadji malo vani, divan je dan. Prosetas, nadises se vazduha. Tvoj Cilic je vec detronizovan :).....a, ti, vjerovatno razocaran i frustriran :)

Dobro

pre 9 godina

Iako sam Hrvat moram potpisat kapitulaciju i prije nego meč počne.. Ionako mislim da Novaku ovo nije 3 kolo, već treća postaja na putu do cilja..
(Ortodoksni purger, 30. maj 2014 13:18)
Znate kako, susjed, lopta je orkugla i u tenisu. Nikad se ne zna, a pogotovo kad pogledamo kako Marin igra u poslednje vreme. Gledao sam ga uzivo u Roterdamu pre par meseci, delovao je jako sigurno. Protiv Noleta u tri dobijena seta nece mu biti lako! ali.... RG je svake, pa i ove godine groblje favorita.

Iz zemlje lala (tulipana) uvek Vas,

ante pavic

pre 9 godina

Nakon pola prvog seta mogu reci da cemo slaviti danas u Hrvatskoj i Hercegovini. Marin igra kao profesor! Napokon je doslo vrijeme da naplati Đokovicu sve dugove. Zao mi je susjedi, ali ocekujem da Novak po svom obicaju krene da se zali na lakat ili vrat ili sta vec...Ovo je hrvatski grend slem. Cila, Ana, Ivo!

vojin

pre 9 godina

U prva tri gema pet neiznudjenih i zapucanih lopti Đokovica. On od pocetka turnira pokazuje slabost, ali mu je ovo prvi ozbiljana mec. Deluje potpuno dekoncentrisano i Cilic zasluzeno vodi. Ovakva igra je - put kući.

jota

pre 9 godina

Obzirom da ce Novak navijati na SP u fudbalu za Hrvatsku, sto je njegovo pravo, i moje je pravo da kao Srbin u ovom mecu navijam, prvi put, za pobedu Cilica i poraz Novaka Djokovica.

Nista neobicno, svako ima svoje simpatije.

Dosta je kidanje mojih zivaca prema nekome ko navija za naciju koja je Srbima nacinila toliko ................

kokolo_moj

pre 9 godina

Neznam zasto, ali Novak i njegov mec me uopste vise ne interesuje.

Valjda ona navijacka podrska Hrvatskoj repki utice na moju nezainteresovanost i empatiju.

BEOGRADJANIN

pre 9 godina

Mec je poceo. Cilici ima jedan brek prednosti. Sam sebe sam uhvatio da po prrvi put u zivotu navijam protiv Djokovica. A toliko sam voleo njegove pobede i uspehe. Pozdrav svim Srbima iz Beograda.

teniski strucnjak

pre 9 godina

Toliko od Cilica ! Ispucao se , pa kud pukne....
Od sada je laganica za Djokovica. Ipak se ne moze igrati ovako hazarderski.To cak ni u pokeru ne prolazi uvek...

Ortodoksni purger

pre 9 godina

Iako sam Hrvat moram potpisat kapitulaciju i prije nego meč počne.. Ionako mislim da Novaku ovo nije 3 kolo, već treća postaja na putu do cilja..

Ortodoksni purger

pre 9 godina

Iako sam Hrvat moram potpisat kapitulaciju i prije nego meč počne.. Ionako mislim da Novaku ovo nije 3 kolo, već treća postaja na putu do cilja..

1+

pre 9 godina

Uvek jedno te isto kad Nole igra protiv Cilica. Hrvati se raspisu po portalima:
ovakvi su komentari pre pre meca,
-ajde Marine, u dobroj si formi, dobijas ga, Hrvatska je zu tebe
pa ce onda za vreme meca,
-jao Marine luzeru jedan, nisi nikakv teniser
da bi posle meca napisali,
-Cilicu, ti uopste nisi Hrvat, ti si Bosanac
I tako to traje vec godinama, deveti put mslim.

papazjanija

pre 9 godina

čitajući komentare ovako umnih, stručnih, sposobnih ljudi, širokog pogleda, prosto ne mogu a da se na zapitam kako je moguće da su svi oni tako neprimetnih dostignuća i da se sredine iz kojih dolaze nalaze na samom evropskom dnu.
neko nekog dobije 3:1 u bilo čemu svetskog ranga, makar pljuvanju u dalj, i vi imate šta zameriti?
nije čudo da od tolikog slepila niste u stanju da procenite razmere sopstvene bede.

Prouci malo pravila !

pre 9 godina

U prva tri gema pet neiznudjenih i zapucanih lopti Đokovica. On od pocetka turnira pokazuje slabost, ali mu je ovo prvi ozbiljana mec. Deluje potpuno dekoncentrisano i Cilic zasluzeno vodi. Ovakva igra je - put kući.
(vojin, 30. maj 2014 13:25)

Tenis se ne igra na 3 dobijena gema, vec 3 dobijena seta !

Predo

pre 9 godina

Nije da se nisam bojao ovog meča. Ne toliko Čilića, koji je odličan teniser i po svom kvalitetu sposoban da pobedi i one najbolje, koliko samog momenta. Drugi teren, koji je brži i uži, jak protivnik za treće kolo, koji zna neke tajne, koji drugi ne znaju, u dobroj formi, inspirisan, a na drugoj strani čovek od koga očekuju da se prošeta do finala, a najviše me nerviraju ovi naši komentatori, koji samo pričaju o osvajanju Rolan Garosa i finalu sa Nadalom, kao da samo njih dvojica igraju tenis. Ovi sa srpskog Eurosporta su gori od ovih sa javnog servisa. Stalno neka glupa statistika, te koliko je Đoković pobedio Hrvata, koliko je setova izgubio itd. Sve u svemu, ovo je više bila mentalna borba Đokovića sa samim sobom, nego borba sa Čilićem, koji je, opet kažem, dobro odigrao, ali ima problem sa psihom u najvažnijim momentima.

lobotom

pre 9 godina

Svi koji mislite da je Nole danas lose igrao, trebali ste vidjeti naizgled groznu igru Federera. Nisu danas ni Novak ni Federer lose igrali, nego vi mislite da su oni abonirali rezultat od 3 : 0 do kraja karijere. Nacin na koji su Djokovic, Nadal i Federer dominirali zadnjih deset godina nezapamcen je. I iducih nekoliko godina oni ce biti najbolji (bar prva dvojica koje sam naveo) ali dominacija vise nece biti tolika. Ne zaboravite da i s druge strane mreze stoje vrhunski, tehnicki odlicni i uspjeha gladni momci. I dobro je da je tako. Nista ne unistava sport kao apsolutna dominacija bilo koga.

Stivi G

pre 9 godina

Samo Nadal,Federer i Marej mogu Djokovicu da naskode, ostali gotovo nemoguce osim ako se povredi.Pozdrav za sve dobre ljude na Balkanu.

jumboY

pre 9 godina

Eto ga, gotovo je.

Nakon cca 2-3 godine pogledah ponovno Cilica. I stvarno se je promjenio, ali ne dovoljno. I dalje previse grijesi bespotrebno, igra na mahove, cas je odlican, cas ocajan.

Cestitke Djokovicu, posve zasluzena pobjeda. I tu se najbolje vidi razlika izmedju njih dvojice.
Rekao bih da je razlika u dvije klase. U prvu klasu spadaju Djokovic i Nadal, onda ide druga klasa sa svega par igraca koji mogu konkurirati ovoj dvojici (MUrray npr.), a onda ide treca klasa koja uvijek puno obecava, ali malo daje. U tu trecu bih svrstao Cilica.

Steta sto nije u glavi ni malo dobar. Jer talent ima, i to kakav. Ali ce ocito ostati vjeciti talent. Djokovic ima talent, no on je taj talent izbrusio do kraja, i covjek je jednostavno najbolji unazad par godina bez obzira sta ATP ljestvica kaze.


Jos jednom cestitke djokovicu, i sretno dalje. Navijam za njega. Njihov pozdrav na kraju najbolje govori u kakvim su odnosima, valjda ce se ta slika jednog dana prenijeti i na cijelu regiju.

gt

pre 9 godina

Đokoviću svaka čast, a kao Čilićev navijač nemam mu šta zamjeriti, igrao je dobro, 3. i 4. set je dobro stisnuo Novaka i sveukupno bio je odličan meč, prepun lijepih udaraca. Dolazi travnati dio sezone koji njemu dobro paše i siguran sam u dobar rezultat na Wimbledonu.

Nice

pre 9 godina

Ante, izadji malo vani, divan je dan. Prosetas, nadises se vazduha. Tvoj Cilic je vec detronizovan :).....a, ti, vjerovatno razocaran i frustriran :)

TIL Zagreb

pre 9 godina

Dosta je kidanje mojih zivaca prema nekome ko navija za naciju koja je Srbima nacinila toliko ................
(jota, 30. maj 2014 13:39)

odrasti....plizzz

Nenad

pre 9 godina

Hoce li neko da kaze komantatoru sa RTS-a,Vladi Mijaljevicu cini mi se, da je u tenisu sve otvoreno dok se poslednji poen ne osvoji.. U trecem setu pri 1-1 u gemovima on je vec proglasio Djokovica pobednikom? Zatim,pred tb opet ,zatim u cetvrtom setu jos jednom..

Set Mat

pre 9 godina

Priznajte komsije da ste se ponadali.
Vidite da Nole navija za vas cim on pusta vaseg igraca a osvoji taj jedan set. A i trenalo je Noletu da se uvezbava pred vaznije meceve. Odrzava se na nogama da ne zaspe od monotonije. A Cilic osrednji igrac, ko trener sto mu je bio.

momcilo

pre 9 godina

jednostavno je novak bolji... mada mislim da cilic uspije sredit glavu bio bi za top 5
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (beli real, 30. maj 2014 14:13)

А што, па није му лош фриз?!

cofi089

pre 9 godina

dragi susedi,moram da se ispravim..izjavio sam da je djole izdominirao tri seta a cilic tri gema...
cilic je odigrao sjajno i pokazao da moze da igra na vrhunskom nivou. cestitke iako je izgubio.
nole je odigrao sjajno kao i uvek. ali u kljucnim trenucima slabo,nesigurno..na momente je gubio fokus i dozvlio protivniku da se vrati u mec,umesto da ga ranije zavrsi..kao da je cekao da se protivnik preda sam,a on to nije hteo...i taman kad se cinilo da ce sve da se okrene protiv njega,usledila je dupla greska...uh dobro,svasta je danas moglo da se desi..
mislim da novak oseca preveliki pritisak da mora da osvoji ove godine kada igra sjajno.. ja bih voleo samo da bude fokusiraniji,da ne razmislja o tituli, pre finala,daleko je jos to..da igra korak po korak..da da sve od sebe pa sta mu sudina da! idemo nole!

Ica

pre 9 godina

Tužno koliko mnogi nisu svesni da Srbija ovakvog igrača neće imati u narednih sto godina. Zar je toliko teško uživati sad kad je vreme, jer za treptaj oka više od polovine vas više neće ni pratiti tenis. Do tada ćemo možda opet prevladati košarkom, kao što smo toliko godina tamo suvereno vladali, ali nije bilo toliko paćenika za kompom, nego smo se svi zajedno radovali, dok su miševi sedeli za foteljama... Što i danas rade.
Novaku svaka čast, verujem da ima potencijal da ove godine uzme GS koji mu nedostaje.
Verujte malo, za promenu. Malo pozitive nikom nije naškodilo.

Nikola

pre 9 godina

cilic je uzeo jedno deset poena na mrtvu srecu, no da ne duzimo, 17 ne iskoriscenih brejk lopti, 3 puta nije iskoristio nista prema 40 u ovom mecu?? strasno!!! da ne kazem nemoguce!! realno novak igra na misice i ime, smesan mec za njega..

Sg

pre 9 godina

Za sve Ante, leopolde i njima slicne, rano se poradovaste.Idete ali kuci, pa slavite poraze kao i uvek.Blebetanje o necijem talentu, velika je razdaljina izmedju drugog( skoro prvog mesta) i 25-og mesta.Nije vam lako, kompleksi uvek prorade.

Bojan

pre 9 godina

(znanje-imanje, 30. maj 2014 15:50)
zar ti je nejasna nada bliznjih da njihov pulen pobedi.
2006. sam gledao Noleta, bio je klinac koji se probijao u vrh (Cilic to nije sad, ali je razlika u kvalitetu bila na otprilike tom nivou). Momak je dosao do cetvrtfinala i Nadala, koji je vec tada oborio rekord po broju uzastopnih pobeda na sljaci i bio apsolutni favorit.
Svejedno sam se nadao Noletovoj pobedi, i kontam da sam bio u njegovom boksu izgledao bih isto tako kada se mec zavrsio.

sasa jokic

pre 9 godina

Bolje je da se pomuci danas nego u polu finalu i finalu. Suvise poklonjenih poena i neiskoriscenih brejk lopti, problem iz 2013.
Neka izvuce pouku iz danasnjeg meca, nema opustanja kao danas na 4:1 u trecem, tek tada mora da zapne i "dokrajci" protivnika.

JA

pre 9 godina

Ćilić od starta ima slično agresivnu igru kao Federer (naravno puno više nezgrapniju), što Novaku manje leži (iako će ga dobiti) i što je dobro da se Novak razgiba pred eventualni meč sa Federerom... tj. sa Tsongom ili Janovičem.Za Nadala ima igru.

Struki

pre 9 godina

Ajde da rezimiramo: mec je potrajao samo zbog velikog pada koncentracije Novaka pocetkom 3 seta(0-40 na Cilicev servis),i u 4setu na 0-3 ponovo 0-40 na Marinov servis! Medjutim ovo ce se pokazati kao dobro za nastavak turnira,jer vise nema "slabih" rivala,a Nole je poznat po tome da "ne moze" dvaput istu partiju pruziti za redom(mislim na "toplo-hladno"). Iskreno ja i dalje verujem da ce Novak uzeti Pariz!

Ciga

pre 9 godina

Taktika "izadji i pucaj svom snagom pa kud puklo da puklo" Marina i Gorana. Al Marin nije Huan Martin pa da moze tako ceo mec. Ajmo Conga da vidimo sta ces ti da spremis

znanje-imanje

pre 9 godina

Kamera je 1. put prikazala Marinov boks kada je poveo sa 3:1. Izgledali su sretno i strasno a pre svega puni nade. Drugi put kamera je prikazala marinov boks nakon Novakove skraćene lopte početkom drugo seta. Izgubljeni, razočarani i očajni.
Simpatično ali u stvari nerazumljivo. Da li su oni zaista mislili da će Marin baš sad da pobedi? Samo po sebi te je nebitno ali to znači da oni ne rade sa Čilićem šta treba. Otkad se pojavio njegova mana je izdržljivost; nemaju oni šta sad posebno njega da treniraju i uče već samo da rade specifičnu izdržljivost 70% vremena. Ovako on je odmoran nakon suspenzije pobeđivao dosta a sad će sve više da gubi. Najbolje se to videlo u 3. setu. Novak počinje krizu kad ne koristi 0:40 i tone sve dublje, koja, što odavno nismo videli, traje ceo set. Ali - Marin to ne uspeva da iskoristi da okrene meč.
Ova vlažna šljaka toliko je iscrpljujuća da je masivnija Tomljanović time nadvladala tanku Radvansku. Do kraja turnira gledaćemo fitnes nadmetanje, i svaki minut je bitan. Uprkos tome JJ igra dubl - šta reći nego: sama je kriva.
Novakova velika kriza zabrinjava jer će biti sve teže a npr. Nadal deluje svež kao i uvek. Ajde da pretpostaviom da je ovo bio loš dan...

teniski strucnjak

pre 9 godina

Toliko od Cilica ! Ispucao se , pa kud pukne....
Od sada je laganica za Djokovica. Ipak se ne moze igrati ovako hazarderski.To cak ni u pokeru ne prolazi uvek...

Nole majstor

pre 9 godina

Novaku ovo treba. Ovo uopste nije lose. Iako mi je mnogo muka kad ne koristi prilike, a njemu ne mogu pa tek zamisliti koliko, ovo je fenomenalno za jacanje mentalno, a i za podsetnik da se posle dva dobijena protivnik ne moze potcenjivati po principu kako cemo lako cemo. Novak je kralj, legenda i toliko je kvalitetan da sebi moze da dozvoli svasta nesto i slavi. Za anti Novak bubasvabe sledi mec Janovic Tsonga, nek navijaju za boljeg. Nova nada prekosutra.

Nije što je naš..

pre 9 godina

Ljudi, jel vi primećujete u kakvu se zver Nole pretvorio ? Gledao sam na parče, on je tačno igrao kolko je morao, dakle ni blizu 100%, išao je na kartu da igra defanzivno ("dosadno") i da pusti Marina da prangija iz sve snage i plaća cenu u vidu grešaka. Odigrati tako protiv Čilića, nesporno talentovanog i potentnog igrača koji puca iz svih topova, a da sve deluje (rezultatski) nestvarno lako i rutinski za Novaka (npr. kad god je Čilić pravio brejk, Đoković je odmah vraćao), to znači da je ovaj u zenitu igračkih moći. Ranije je gubio dosta energije u početnim fazama GS-a, posle bi mu falilo benzina u završnicama, sada s lakoćom rešava top ten, top twenty igrače da bi u drugu nedelju ušao svež i spreman.

Ivan M

pre 9 godina

Citam neke komentare i ne mogu da poverujem. Neki pominju Novakovu "krizu". Ej, covek je izgubio set (na taj-brejk) i pise se o tome kako nema sta da trazi na turniru itd. Pa on je u Rimu izgubio setove od Kolsrajbera, Ferera, Raonica i samog Nadala. I nikom nista - ubedljivo dobio finale. Drugo, naspram njega stoji Cilic, momak koji je bio u prvih 10 na svetu i koji lema lopticu kako stigne. Uostalom, eno ga Federer, igrao u 4 seta sa Tursunovim, koji je za klasu gori igrac od Cilica. Malo spustiti loptu nije naodmet.

kokolo_moj

pre 9 godina

Neznam zasto, ali Novak i njegov mec me uopste vise ne interesuje.

Valjda ona navijacka podrska Hrvatskoj repki utice na moju nezainteresovanost i empatiju.

pero

pre 9 godina

Svaka čast Nole bilo je i za očekivat i navijam za tebe da uzmeš RG ove godine!!!!
Susjedi dragi pa nemogu da vjerujem koliko ste nezadovoljni Noletom kako igra,pa čovijek je osvojio sve i on je čovijek od krvi i mesa i normalno da mu koncentracija malo popusti a vjerojatno i bazira formu za dalje,ako vam ne valja ja ču ga osobno primit doma i oženit prvom susjedom da dobije papire ako je toliko loš....:D,pozdrav

jota

pre 9 godina

Obzirom da ce Novak navijati na SP u fudbalu za Hrvatsku, sto je njegovo pravo, i moje je pravo da kao Srbin u ovom mecu navijam, prvi put, za pobedu Cilica i poraz Novaka Djokovica.

Nista neobicno, svako ima svoje simpatije.

Dosta je kidanje mojih zivaca prema nekome ko navija za naciju koja je Srbima nacinila toliko ................

Nebojša

pre 9 godina

Nažalost,Djoković nema šanse protiv "kralja" šljake ako uopšte i dodje do njega,loše igra. (Muki, 30. maj 2014 16:47)

Jesi li isto mislio posle meča sa Raonićem u Rimu tada je još slabije odigrao pa posle rasformirao kralja šljake u finalu.

Gotham city

pre 9 godina

Ne znam da li je neko primetio, ali pri rezultatu 3:2 u trećem setu Novak servira.. Pojavljuje se sunce, počinje baš da greje.. Vidi se da nešto ne odgavara Noletu i on gubi servis. Odmah potom sunce zalazi za oblake... Novak pravi ribrejk i meč vraća u egal (bar u 3 setu)..

Šta reći..? Dark Knigt (Bathman)! :)

PS: Zato se i molim da u eventualnom finalu bude oblačan dan...

Branko

pre 9 godina

Nole-
Samo napred.Ovaj mec sa Cilicem je samo zagrevanje za sledece meceve i pobeddu u velikom finalu bez obzira ko bio sa druge strane mreze.
Branko (Teniser) iz Amerike

tenis

pre 9 godina

Ja cekam da mi strucnjak @robin hud objasi odnos vinera, posto voli to da komentarisr kod Nadala. Je li naucio nesto o tenisu. Zasto su Rafa i Nole najbolji? Zato sto ne prave po sto gresaka u mecu.. I sto imaju taktiku, koju "pucaci" nemaju.

alejandro

pre 9 godina

A moglo se desiti da se igra i 5.set i tada bi verovatno Đoković završio takmičenje na RG! Moram priznati da dugo nisam gledao teniski meč sa ovako bizarnim tokom! Završetak meča duplom servis greškom! Đoković je opet zaboravio da bude agresivan a možda je bio agresivan onoliko koliko mu je Marin Čilić dozvoljavao?! Ne baš optimistična igra pred seriju teških mečeva, Čilić, verovatno Conga,,,. Vajda, Beker & co. imaće vremena za pripremu nove taktike pošto je svaki naredni meč - nova taktika!

TennisMan

pre 9 godina

Djole se malo salio danas. :) Cilic je limitiran igrac, prvo ne krece se kao teniser pa onda sve drugo. Ako je jos uzeo Ivanisavica za trenera, nece daleko dogurati.

Gentleman

pre 9 godina

@Oskar
E pa vidis Oskare i sa tom "losom igrom" kao sto ti kazes, on je dobio coveka koji je igrao maksimalno dobro. Sta ces onda reci kad Nole bude igrao bolje ?

Srdjan

pre 9 godina

Na zalost, vise razloga za brigu nego veselje. Mislim da se Nole dosta muci za servisom, pred kraj treceg seta je cak imao niz od 9 ili 10 neubacenih prvih servisa. Zahvaljujuci cinjenici da je Cilic igrac tankih zivaca sa ogromnim brojem neiznudjenih gresaka, ovaj mec nije imao dramaticniji tok. Ono sto me je najvise zbunjivalo je cinjenica da je Cilic u najvecem dijelu meca uspijevao da prinudi Novaka na defanzivnu igru. Iskreno se nadam da je ovo samo los dan.

ivan petrovic crni

pre 9 godina

@Oskar Evo Novakove reakcije, odmah posle meca: "Za sve je kriv Chardy, koji je izvukao sve najbolje iz mene, pa je posle tog meca, inace najboljeg u mojoj karijeri, doslo do neumitnog pada. Takav je tenis, danas dimljeni losos, sutra vec skembici u saftu. Koristim priliku da se zahvalim Oskaru, teniskom analiticaru sa B92, cije analize svakodnevno pratim. Da nije bilo njegovog upozorenja da je Chardy u zivotnoj formi i da mu ne treba igrati drop sotove, ne bi ja danas Cilu ni video. Pozdravljam sve u Srbiji i regionu. Ziveli!"

drago

pre 9 godina

Cuj ovo Cilicu set, Djokovic je odigrao koliko je bilo potrebno za mec...aha da ste tako razmisljali na 4:4 u cevrtom ili trenutak prije nego je Cilic za milimetar promasio praznu stranu na 30:15, 4:5.
Marin je sam sebe dobio. Uplasio se ko uvijek, inace bi dobio prvi set a onda mozda i mec.

Nebojša

pre 9 godina

Nema razloga za zadovoljstvo ovim mečom nije loše igrao ali u zadnja dva seta je imao previše oscilacija nekoliko puta je propuštao po tri vezane brejk lopte često svojim greškama ovo je trebalo biti glatkih 3-0 i bilo bi da je napravio brejk kada je mogao početkom trećeg seta imao je više prilika za to ali nema veze svima se desi ovakav meč na grenslemu tako da bolje sada nego protiv težih rivala.

la kukarača smorantidis slam de grande

pre 9 godina

Ej, bre! Ja očekivao pet nula, a ono nije bilo ni tri nula, već tri prema jedan! Bilo je i malo nespretnog saplitanja, viška sreće za jednog, jer je onaj drugi, ipak, igrao za dve-tri nijanse lošije... Sve u svemu, dobar meč!

milan jovanovic

pre 9 godina

Gde to ima da drugi igrac sveta ne iskoristi 17 brejk lopti u mece?! Od toga je 90 odsto igrano na druigi servis Cilica?! DA ej Cilic odigrao neki ektra mec, pa da kaze covek - odigrao je emc zivota, ali ne..Prva dva seta Cilic ni macku nije mogao da pogodi...Novaj pasivan, kratke lopte po sredini terena. Cilic stalno u terenu.. Nigde igre na mrezi. Nigde nekhend dijagonale, nigde napada iz forhenda...Servis osrednji. Nije ovo forma za osvajanje Rolan Garosa. Vec protiv Conge ili Janovica to nece dobrio zavrsiti.

Bagzi

pre 9 godina

Bese nezgodno. Bice Cilic nezgodan rival na Vimbldonu. Decko ima znanja i snage i sa ovom bum-bum igrom moze da dobije svakoga. Jedini minus mu je "glava". Sto se Djokovica tice... Sa ovim crnim rupama u igri se ne pobedjuju Federer i Nadal. Valjda ce Beker i Vajda znati da to eliminisu.

Vreme će pokazati

pre 9 godina

Čudo jedno koliko ~poznavalaca~ tenisa.Sve je u stvari jednostavno,ima mečeva kad prosto neće loptica da sluša.Prvi servis skoro katastrofalan u nekim trenutcima,ali evo mogu da se kladim da sledeće kolo dobija 3-0 ko god da bude protivnik.Tražiti zamerku u dobijenom meču možemo samo mi.Ni Beker ni Vajda neće morati da analiziraju ovaj meč jer Nole zna sam gde je grešio.I za kraj moja želja da igra sa Janovičem zbog njegovih istupa protiv Nola.Čisto da vidimo koliko je stavrno dobar.

Dobro

pre 9 godina

Iako sam Hrvat moram potpisat kapitulaciju i prije nego meč počne.. Ionako mislim da Novaku ovo nije 3 kolo, već treća postaja na putu do cilja..
(Ortodoksni purger, 30. maj 2014 13:18)
Znate kako, susjed, lopta je orkugla i u tenisu. Nikad se ne zna, a pogotovo kad pogledamo kako Marin igra u poslednje vreme. Gledao sam ga uzivo u Roterdamu pre par meseci, delovao je jako sigurno. Protiv Noleta u tri dobijena seta nece mu biti lako! ali.... RG je svake, pa i ove godine groblje favorita.

Iz zemlje lala (tulipana) uvek Vas,

Spectator

pre 9 godina

@Predo, dobar komentar. Tesko je uvijek igrati na visokom nivou i oku ugodno. Po meni, Cilic je imao samo jednu sansu da dobije ovaj match, a to je da ubacaj prvog servisa bude preko 70%. Cilic je znao da mora ici na tempo i da mora puno riskirati. Mislim da je imao vise winnera a naravo i vise neforsiranih pogresaka od Djokovica. Na cemu Cilic jos mora poraditi je kondicija. Nije slucajno, da je pravio onoliko puno pogresaka pri kraju matcha, odnosno nakon tri sata igranja. Sve u svemu Nole takticki zasluzeno ide dalje a Cilicu ostaje da se dobro pripremi za Wimblendon.

vojin

pre 9 godina

U prva tri gema pet neiznudjenih i zapucanih lopti Đokovica. On od pocetka turnira pokazuje slabost, ali mu je ovo prvi ozbiljana mec. Deluje potpuno dekoncentrisano i Cilic zasluzeno vodi. Ovakva igra je - put kući.

Čiliću majstoru!!!

pre 9 godina

Uh! Vredelo je izdržati ovo dvočasovno mrcvarenje tenisa od strane N.Đ. samo da bi se videlo njegovo poniženje u tajbrejku 3. seta! 'Ajde sad, još samo dva seta do pobjede, Marine!

BEOGRADJANIN

pre 9 godina

Mec je poceo. Cilici ima jedan brek prednosti. Sam sebe sam uhvatio da po prrvi put u zivotu navijam protiv Djokovica. A toliko sam voleo njegove pobede i uspehe. Pozdrav svim Srbima iz Beograda.

robin hud

pre 9 godina

Nisam gledao meč i mislim da je glupo komentarisati samo statistiku.Navijam za sve srpske tenisere i nisam objektivan u ocenjivanju njihove igre.Moje komentare možete komentarisati do mile volje,drago mi je da su privukli nečiju pažnju.Ne idem u kladionice.

Oskar

pre 9 godina

Zanimljivo će biti čuti koji će izgovor Novak izmisliti za lošu igru. Kladim se da će reći da nije mogao da se prilagodi na Suzan Eglan. Ovo danas nije bio nikakav tenis. Nikad gora igra Djokovića.

marac

pre 9 godina

oskare,bolje ti je da vodis kviz o tenisu u kome bi trebalo da ucestvujemo petar i ja posto ste obojica rekli da NEMAM POJMA O TENISU,nego da komentarises danasnji mec izmedju djoke i cilkana!

pozdrav susjed

pre 9 godina

(gt, 30. maj 2014 16:49)

Realan i dobar komentar! Dodao bih, da Marin ima bar deo mentalnog sklopa Novaka, on bi mogao i do titule na Vimldonu. Glava se da i srediti, ali to ide jako tesko.

ante pavic

pre 9 godina

Nakon pola prvog seta mogu reci da cemo slaviti danas u Hrvatskoj i Hercegovini. Marin igra kao profesor! Napokon je doslo vrijeme da naplati Đokovicu sve dugove. Zao mi je susjedi, ali ocekujem da Novak po svom obicaju krene da se zali na lakat ili vrat ili sta vec...Ovo je hrvatski grend slem. Cila, Ana, Ivo!

Marino

pre 9 godina

@Gotham city ... Pa dobro, jeli ti misliš da se Novak ravna prema suncu, ili se Sunce, Mjesec i zvijezde ravnaju prema Novaku? Daj, bogati, smanji doživljaj!

la kukarača smorantidis slam de grande

pre 9 godina

I, šta je sada, bre? I ja sam, kao većina vas, očekivao lagodnih tri puta po šest nula, Novakovih 72 vinera, bez ikakve greške, a na strani Hrvata ama baš ništa, jer je Novak, po statistici, pokupio sve što je vredno! Dakle, ne svidja vam se moj nik, ili stvarno očekujete opisani rezultat? Po svemu sudeći, ne svidja vam se moj nik, ali i očekujete spomenuti rezultat!

drago

pre 9 godina

1+

Ma ko to govori da ce ga Cilic dobiti i da je Cilic Bosanac? Mozda dva covjeka i to neki klinci. I sta tebe uopce briga kako Hrvati dozivljavaju Cilica

Srbija zemlja sporta

Pozdravili su te Vori, Duvnjak, Bogdanovic, Tomic, Mandzukic, Modric, Saric, Sukno, Boskovic...svi navedeni su u svojim sportovima ispred Srbije sa svojim reprezentacijama.

Nema nikakvog kmecanja sinko, vec upucivanje na neobjektivan clanak. Sto je i ispravljeno u iducem clanku o Marinu.

kokolo_moj

pre 9 godina

Neznam zasto, ali Novak i njegov mec me uopste vise ne interesuje.

Valjda ona navijacka podrska Hrvatskoj repki utice na moju nezainteresovanost i empatiju.

jota

pre 9 godina

Obzirom da ce Novak navijati na SP u fudbalu za Hrvatsku, sto je njegovo pravo, i moje je pravo da kao Srbin u ovom mecu navijam, prvi put, za pobedu Cilica i poraz Novaka Djokovica.

Nista neobicno, svako ima svoje simpatije.

Dosta je kidanje mojih zivaca prema nekome ko navija za naciju koja je Srbima nacinila toliko ................

ante pavic

pre 9 godina

Nakon pola prvog seta mogu reci da cemo slaviti danas u Hrvatskoj i Hercegovini. Marin igra kao profesor! Napokon je doslo vrijeme da naplati Đokovicu sve dugove. Zao mi je susjedi, ali ocekujem da Novak po svom obicaju krene da se zali na lakat ili vrat ili sta vec...Ovo je hrvatski grend slem. Cila, Ana, Ivo!

drago

pre 9 godina

Cuj ovo Cilicu set, Djokovic je odigrao koliko je bilo potrebno za mec...aha da ste tako razmisljali na 4:4 u cevrtom ili trenutak prije nego je Cilic za milimetar promasio praznu stranu na 30:15, 4:5.
Marin je sam sebe dobio. Uplasio se ko uvijek, inace bi dobio prvi set a onda mozda i mec.

vojin

pre 9 godina

U prva tri gema pet neiznudjenih i zapucanih lopti Đokovica. On od pocetka turnira pokazuje slabost, ali mu je ovo prvi ozbiljana mec. Deluje potpuno dekoncentrisano i Cilic zasluzeno vodi. Ovakva igra je - put kući.

Čiliću majstoru!!!

pre 9 godina

Uh! Vredelo je izdržati ovo dvočasovno mrcvarenje tenisa od strane N.Đ. samo da bi se videlo njegovo poniženje u tajbrejku 3. seta! 'Ajde sad, još samo dva seta do pobjede, Marine!

BEOGRADJANIN

pre 9 godina

Mec je poceo. Cilici ima jedan brek prednosti. Sam sebe sam uhvatio da po prrvi put u zivotu navijam protiv Djokovica. A toliko sam voleo njegove pobede i uspehe. Pozdrav svim Srbima iz Beograda.

alejandro

pre 9 godina

A moglo se desiti da se igra i 5.set i tada bi verovatno Đoković završio takmičenje na RG! Moram priznati da dugo nisam gledao teniski meč sa ovako bizarnim tokom! Završetak meča duplom servis greškom! Đoković je opet zaboravio da bude agresivan a možda je bio agresivan onoliko koliko mu je Marin Čilić dozvoljavao?! Ne baš optimistična igra pred seriju teških mečeva, Čilić, verovatno Conga,,,. Vajda, Beker & co. imaće vremena za pripremu nove taktike pošto je svaki naredni meč - nova taktika!

Oskar

pre 9 godina

Zanimljivo će biti čuti koji će izgovor Novak izmisliti za lošu igru. Kladim se da će reći da nije mogao da se prilagodi na Suzan Eglan. Ovo danas nije bio nikakav tenis. Nikad gora igra Djokovića.

milan jovanovic

pre 9 godina

Gde to ima da drugi igrac sveta ne iskoristi 17 brejk lopti u mece?! Od toga je 90 odsto igrano na druigi servis Cilica?! DA ej Cilic odigrao neki ektra mec, pa da kaze covek - odigrao je emc zivota, ali ne..Prva dva seta Cilic ni macku nije mogao da pogodi...Novaj pasivan, kratke lopte po sredini terena. Cilic stalno u terenu.. Nigde igre na mrezi. Nigde nekhend dijagonale, nigde napada iz forhenda...Servis osrednji. Nije ovo forma za osvajanje Rolan Garosa. Vec protiv Conge ili Janovica to nece dobrio zavrsiti.

Set Mat

pre 9 godina

Priznajte komsije da ste se ponadali.
Vidite da Nole navija za vas cim on pusta vaseg igraca a osvoji taj jedan set. A i trenalo je Noletu da se uvezbava pred vaznije meceve. Odrzava se na nogama da ne zaspe od monotonije. A Cilic osrednji igrac, ko trener sto mu je bio.

la kukarača smorantidis slam de grande

pre 9 godina

Ej, bre! Ja očekivao pet nula, a ono nije bilo ni tri nula, već tri prema jedan! Bilo je i malo nespretnog saplitanja, viška sreće za jednog, jer je onaj drugi, ipak, igrao za dve-tri nijanse lošije... Sve u svemu, dobar meč!

Dobro

pre 9 godina

Iako sam Hrvat moram potpisat kapitulaciju i prije nego meč počne.. Ionako mislim da Novaku ovo nije 3 kolo, već treća postaja na putu do cilja..
(Ortodoksni purger, 30. maj 2014 13:18)
Znate kako, susjed, lopta je orkugla i u tenisu. Nikad se ne zna, a pogotovo kad pogledamo kako Marin igra u poslednje vreme. Gledao sam ga uzivo u Roterdamu pre par meseci, delovao je jako sigurno. Protiv Noleta u tri dobijena seta nece mu biti lako! ali.... RG je svake, pa i ove godine groblje favorita.

Iz zemlje lala (tulipana) uvek Vas,

Ortodoksni purger

pre 9 godina

Iako sam Hrvat moram potpisat kapitulaciju i prije nego meč počne.. Ionako mislim da Novaku ovo nije 3 kolo, već treća postaja na putu do cilja..

Sg

pre 9 godina

Za sve Ante, leopolde i njima slicne, rano se poradovaste.Idete ali kuci, pa slavite poraze kao i uvek.Blebetanje o necijem talentu, velika je razdaljina izmedju drugog( skoro prvog mesta) i 25-og mesta.Nije vam lako, kompleksi uvek prorade.

znanje-imanje

pre 9 godina

Kamera je 1. put prikazala Marinov boks kada je poveo sa 3:1. Izgledali su sretno i strasno a pre svega puni nade. Drugi put kamera je prikazala marinov boks nakon Novakove skraćene lopte početkom drugo seta. Izgubljeni, razočarani i očajni.
Simpatično ali u stvari nerazumljivo. Da li su oni zaista mislili da će Marin baš sad da pobedi? Samo po sebi te je nebitno ali to znači da oni ne rade sa Čilićem šta treba. Otkad se pojavio njegova mana je izdržljivost; nemaju oni šta sad posebno njega da treniraju i uče već samo da rade specifičnu izdržljivost 70% vremena. Ovako on je odmoran nakon suspenzije pobeđivao dosta a sad će sve više da gubi. Najbolje se to videlo u 3. setu. Novak počinje krizu kad ne koristi 0:40 i tone sve dublje, koja, što odavno nismo videli, traje ceo set. Ali - Marin to ne uspeva da iskoristi da okrene meč.
Ova vlažna šljaka toliko je iscrpljujuća da je masivnija Tomljanović time nadvladala tanku Radvansku. Do kraja turnira gledaćemo fitnes nadmetanje, i svaki minut je bitan. Uprkos tome JJ igra dubl - šta reći nego: sama je kriva.
Novakova velika kriza zabrinjava jer će biti sve teže a npr. Nadal deluje svež kao i uvek. Ajde da pretpostaviom da je ovo bio loš dan...

TIL Zagreb

pre 9 godina

Dosta je kidanje mojih zivaca prema nekome ko navija za naciju koja je Srbima nacinila toliko ................
(jota, 30. maj 2014 13:39)

odrasti....plizzz

papazjanija

pre 9 godina

čitajući komentare ovako umnih, stručnih, sposobnih ljudi, širokog pogleda, prosto ne mogu a da se na zapitam kako je moguće da su svi oni tako neprimetnih dostignuća i da se sredine iz kojih dolaze nalaze na samom evropskom dnu.
neko nekog dobije 3:1 u bilo čemu svetskog ranga, makar pljuvanju u dalj, i vi imate šta zameriti?
nije čudo da od tolikog slepila niste u stanju da procenite razmere sopstvene bede.

Marino

pre 9 godina

@Gotham city ... Pa dobro, jeli ti misliš da se Novak ravna prema suncu, ili se Sunce, Mjesec i zvijezde ravnaju prema Novaku? Daj, bogati, smanji doživljaj!

Bagzi

pre 9 godina

Bese nezgodno. Bice Cilic nezgodan rival na Vimbldonu. Decko ima znanja i snage i sa ovom bum-bum igrom moze da dobije svakoga. Jedini minus mu je "glava". Sto se Djokovica tice... Sa ovim crnim rupama u igri se ne pobedjuju Federer i Nadal. Valjda ce Beker i Vajda znati da to eliminisu.

pozdrav susjed

pre 9 godina

(gt, 30. maj 2014 16:49)

Realan i dobar komentar! Dodao bih, da Marin ima bar deo mentalnog sklopa Novaka, on bi mogao i do titule na Vimldonu. Glava se da i srediti, ali to ide jako tesko.

1+

pre 9 godina

Uvek jedno te isto kad Nole igra protiv Cilica. Hrvati se raspisu po portalima:
ovakvi su komentari pre pre meca,
-ajde Marine, u dobroj si formi, dobijas ga, Hrvatska je zu tebe
pa ce onda za vreme meca,
-jao Marine luzeru jedan, nisi nikakv teniser
da bi posle meca napisali,
-Cilicu, ti uopste nisi Hrvat, ti si Bosanac
I tako to traje vec godinama, deveti put mslim.

gt

pre 9 godina

Đokoviću svaka čast, a kao Čilićev navijač nemam mu šta zamjeriti, igrao je dobro, 3. i 4. set je dobro stisnuo Novaka i sveukupno bio je odličan meč, prepun lijepih udaraca. Dolazi travnati dio sezone koji njemu dobro paše i siguran sam u dobar rezultat na Wimbledonu.

Nije što je naš..

pre 9 godina

Ljudi, jel vi primećujete u kakvu se zver Nole pretvorio ? Gledao sam na parče, on je tačno igrao kolko je morao, dakle ni blizu 100%, išao je na kartu da igra defanzivno ("dosadno") i da pusti Marina da prangija iz sve snage i plaća cenu u vidu grešaka. Odigrati tako protiv Čilića, nesporno talentovanog i potentnog igrača koji puca iz svih topova, a da sve deluje (rezultatski) nestvarno lako i rutinski za Novaka (npr. kad god je Čilić pravio brejk, Đoković je odmah vraćao), to znači da je ovaj u zenitu igračkih moći. Ranije je gubio dosta energije u početnim fazama GS-a, posle bi mu falilo benzina u završnicama, sada s lakoćom rešava top ten, top twenty igrače da bi u drugu nedelju ušao svež i spreman.

Prouci malo pravila !

pre 9 godina

U prva tri gema pet neiznudjenih i zapucanih lopti Đokovica. On od pocetka turnira pokazuje slabost, ali mu je ovo prvi ozbiljana mec. Deluje potpuno dekoncentrisano i Cilic zasluzeno vodi. Ovakva igra je - put kući.
(vojin, 30. maj 2014 13:25)

Tenis se ne igra na 3 dobijena gema, vec 3 dobijena seta !

Nikola

pre 9 godina

cilic je uzeo jedno deset poena na mrtvu srecu, no da ne duzimo, 17 ne iskoriscenih brejk lopti, 3 puta nije iskoristio nista prema 40 u ovom mecu?? strasno!!! da ne kazem nemoguce!! realno novak igra na misice i ime, smesan mec za njega..

Struki

pre 9 godina

Ajde da rezimiramo: mec je potrajao samo zbog velikog pada koncentracije Novaka pocetkom 3 seta(0-40 na Cilicev servis),i u 4setu na 0-3 ponovo 0-40 na Marinov servis! Medjutim ovo ce se pokazati kao dobro za nastavak turnira,jer vise nema "slabih" rivala,a Nole je poznat po tome da "ne moze" dvaput istu partiju pruziti za redom(mislim na "toplo-hladno"). Iskreno ja i dalje verujem da ce Novak uzeti Pariz!

Branko

pre 9 godina

Nole-
Samo napred.Ovaj mec sa Cilicem je samo zagrevanje za sledece meceve i pobeddu u velikom finalu bez obzira ko bio sa druge strane mreze.
Branko (Teniser) iz Amerike

Gotham city

pre 9 godina

Ne znam da li je neko primetio, ali pri rezultatu 3:2 u trećem setu Novak servira.. Pojavljuje se sunce, počinje baš da greje.. Vidi se da nešto ne odgavara Noletu i on gubi servis. Odmah potom sunce zalazi za oblake... Novak pravi ribrejk i meč vraća u egal (bar u 3 setu)..

Šta reći..? Dark Knigt (Bathman)! :)

PS: Zato se i molim da u eventualnom finalu bude oblačan dan...

jumboY

pre 9 godina

Eto ga, gotovo je.

Nakon cca 2-3 godine pogledah ponovno Cilica. I stvarno se je promjenio, ali ne dovoljno. I dalje previse grijesi bespotrebno, igra na mahove, cas je odlican, cas ocajan.

Cestitke Djokovicu, posve zasluzena pobjeda. I tu se najbolje vidi razlika izmedju njih dvojice.
Rekao bih da je razlika u dvije klase. U prvu klasu spadaju Djokovic i Nadal, onda ide druga klasa sa svega par igraca koji mogu konkurirati ovoj dvojici (MUrray npr.), a onda ide treca klasa koja uvijek puno obecava, ali malo daje. U tu trecu bih svrstao Cilica.

Steta sto nije u glavi ni malo dobar. Jer talent ima, i to kakav. Ali ce ocito ostati vjeciti talent. Djokovic ima talent, no on je taj talent izbrusio do kraja, i covjek je jednostavno najbolji unazad par godina bez obzira sta ATP ljestvica kaze.


Jos jednom cestitke djokovicu, i sretno dalje. Navijam za njega. Njihov pozdrav na kraju najbolje govori u kakvim su odnosima, valjda ce se ta slika jednog dana prenijeti i na cijelu regiju.

la kukarača smorantidis slam de grande

pre 9 godina

I, šta je sada, bre? I ja sam, kao većina vas, očekivao lagodnih tri puta po šest nula, Novakovih 72 vinera, bez ikakve greške, a na strani Hrvata ama baš ništa, jer je Novak, po statistici, pokupio sve što je vredno! Dakle, ne svidja vam se moj nik, ili stvarno očekujete opisani rezultat? Po svemu sudeći, ne svidja vam se moj nik, ali i očekujete spomenuti rezultat!

momcilo

pre 9 godina

jednostavno je novak bolji... mada mislim da cilic uspije sredit glavu bio bi za top 5
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (beli real, 30. maj 2014 14:13)

А што, па није му лош фриз?!

cofi089

pre 9 godina

dragi susedi,moram da se ispravim..izjavio sam da je djole izdominirao tri seta a cilic tri gema...
cilic je odigrao sjajno i pokazao da moze da igra na vrhunskom nivou. cestitke iako je izgubio.
nole je odigrao sjajno kao i uvek. ali u kljucnim trenucima slabo,nesigurno..na momente je gubio fokus i dozvlio protivniku da se vrati u mec,umesto da ga ranije zavrsi..kao da je cekao da se protivnik preda sam,a on to nije hteo...i taman kad se cinilo da ce sve da se okrene protiv njega,usledila je dupla greska...uh dobro,svasta je danas moglo da se desi..
mislim da novak oseca preveliki pritisak da mora da osvoji ove godine kada igra sjajno.. ja bih voleo samo da bude fokusiraniji,da ne razmislja o tituli, pre finala,daleko je jos to..da igra korak po korak..da da sve od sebe pa sta mu sudina da! idemo nole!

lobotom

pre 9 godina

Svi koji mislite da je Nole danas lose igrao, trebali ste vidjeti naizgled groznu igru Federera. Nisu danas ni Novak ni Federer lose igrali, nego vi mislite da su oni abonirali rezultat od 3 : 0 do kraja karijere. Nacin na koji su Djokovic, Nadal i Federer dominirali zadnjih deset godina nezapamcen je. I iducih nekoliko godina oni ce biti najbolji (bar prva dvojica koje sam naveo) ali dominacija vise nece biti tolika. Ne zaboravite da i s druge strane mreze stoje vrhunski, tehnicki odlicni i uspjeha gladni momci. I dobro je da je tako. Nista ne unistava sport kao apsolutna dominacija bilo koga.

TennisMan

pre 9 godina

Djole se malo salio danas. :) Cilic je limitiran igrac, prvo ne krece se kao teniser pa onda sve drugo. Ako je jos uzeo Ivanisavica za trenera, nece daleko dogurati.

Ica

pre 9 godina

Tužno koliko mnogi nisu svesni da Srbija ovakvog igrača neće imati u narednih sto godina. Zar je toliko teško uživati sad kad je vreme, jer za treptaj oka više od polovine vas više neće ni pratiti tenis. Do tada ćemo možda opet prevladati košarkom, kao što smo toliko godina tamo suvereno vladali, ali nije bilo toliko paćenika za kompom, nego smo se svi zajedno radovali, dok su miševi sedeli za foteljama... Što i danas rade.
Novaku svaka čast, verujem da ima potencijal da ove godine uzme GS koji mu nedostaje.
Verujte malo, za promenu. Malo pozitive nikom nije naškodilo.

Nice

pre 9 godina

Ante, izadji malo vani, divan je dan. Prosetas, nadises se vazduha. Tvoj Cilic je vec detronizovan :).....a, ti, vjerovatno razocaran i frustriran :)

Predo

pre 9 godina

Nije da se nisam bojao ovog meča. Ne toliko Čilića, koji je odličan teniser i po svom kvalitetu sposoban da pobedi i one najbolje, koliko samog momenta. Drugi teren, koji je brži i uži, jak protivnik za treće kolo, koji zna neke tajne, koji drugi ne znaju, u dobroj formi, inspirisan, a na drugoj strani čovek od koga očekuju da se prošeta do finala, a najviše me nerviraju ovi naši komentatori, koji samo pričaju o osvajanju Rolan Garosa i finalu sa Nadalom, kao da samo njih dvojica igraju tenis. Ovi sa srpskog Eurosporta su gori od ovih sa javnog servisa. Stalno neka glupa statistika, te koliko je Đoković pobedio Hrvata, koliko je setova izgubio itd. Sve u svemu, ovo je više bila mentalna borba Đokovića sa samim sobom, nego borba sa Čilićem, koji je, opet kažem, dobro odigrao, ali ima problem sa psihom u najvažnijim momentima.

Bojan

pre 9 godina

(znanje-imanje, 30. maj 2014 15:50)
zar ti je nejasna nada bliznjih da njihov pulen pobedi.
2006. sam gledao Noleta, bio je klinac koji se probijao u vrh (Cilic to nije sad, ali je razlika u kvalitetu bila na otprilike tom nivou). Momak je dosao do cetvrtfinala i Nadala, koji je vec tada oborio rekord po broju uzastopnih pobeda na sljaci i bio apsolutni favorit.
Svejedno sam se nadao Noletovoj pobedi, i kontam da sam bio u njegovom boksu izgledao bih isto tako kada se mec zavrsio.

ivan petrovic crni

pre 9 godina

@Oskar Evo Novakove reakcije, odmah posle meca: "Za sve je kriv Chardy, koji je izvukao sve najbolje iz mene, pa je posle tog meca, inace najboljeg u mojoj karijeri, doslo do neumitnog pada. Takav je tenis, danas dimljeni losos, sutra vec skembici u saftu. Koristim priliku da se zahvalim Oskaru, teniskom analiticaru sa B92, cije analize svakodnevno pratim. Da nije bilo njegovog upozorenja da je Chardy u zivotnoj formi i da mu ne treba igrati drop sotove, ne bi ja danas Cilu ni video. Pozdravljam sve u Srbiji i regionu. Ziveli!"

tenis

pre 9 godina

Ja cekam da mi strucnjak @robin hud objasi odnos vinera, posto voli to da komentarisr kod Nadala. Je li naucio nesto o tenisu. Zasto su Rafa i Nole najbolji? Zato sto ne prave po sto gresaka u mecu.. I sto imaju taktiku, koju "pucaci" nemaju.

Stivi G

pre 9 godina

Samo Nadal,Federer i Marej mogu Djokovicu da naskode, ostali gotovo nemoguce osim ako se povredi.Pozdrav za sve dobre ljude na Balkanu.

Ciga

pre 9 godina

Taktika "izadji i pucaj svom snagom pa kud puklo da puklo" Marina i Gorana. Al Marin nije Huan Martin pa da moze tako ceo mec. Ajmo Conga da vidimo sta ces ti da spremis

Nole majstor

pre 9 godina

Novaku ovo treba. Ovo uopste nije lose. Iako mi je mnogo muka kad ne koristi prilike, a njemu ne mogu pa tek zamisliti koliko, ovo je fenomenalno za jacanje mentalno, a i za podsetnik da se posle dva dobijena protivnik ne moze potcenjivati po principu kako cemo lako cemo. Novak je kralj, legenda i toliko je kvalitetan da sebi moze da dozvoli svasta nesto i slavi. Za anti Novak bubasvabe sledi mec Janovic Tsonga, nek navijaju za boljeg. Nova nada prekosutra.

Srdjan

pre 9 godina

Na zalost, vise razloga za brigu nego veselje. Mislim da se Nole dosta muci za servisom, pred kraj treceg seta je cak imao niz od 9 ili 10 neubacenih prvih servisa. Zahvaljujuci cinjenici da je Cilic igrac tankih zivaca sa ogromnim brojem neiznudjenih gresaka, ovaj mec nije imao dramaticniji tok. Ono sto me je najvise zbunjivalo je cinjenica da je Cilic u najvecem dijelu meca uspijevao da prinudi Novaka na defanzivnu igru. Iskreno se nadam da je ovo samo los dan.

drago

pre 9 godina

1+

Ma ko to govori da ce ga Cilic dobiti i da je Cilic Bosanac? Mozda dva covjeka i to neki klinci. I sta tebe uopce briga kako Hrvati dozivljavaju Cilica

Srbija zemlja sporta

Pozdravili su te Vori, Duvnjak, Bogdanovic, Tomic, Mandzukic, Modric, Saric, Sukno, Boskovic...svi navedeni su u svojim sportovima ispred Srbije sa svojim reprezentacijama.

Nema nikakvog kmecanja sinko, vec upucivanje na neobjektivan clanak. Sto je i ispravljeno u iducem clanku o Marinu.

JA

pre 9 godina

Ćilić od starta ima slično agresivnu igru kao Federer (naravno puno više nezgrapniju), što Novaku manje leži (iako će ga dobiti) i što je dobro da se Novak razgiba pred eventualni meč sa Federerom... tj. sa Tsongom ili Janovičem.Za Nadala ima igru.

sasa jokic

pre 9 godina

Bolje je da se pomuci danas nego u polu finalu i finalu. Suvise poklonjenih poena i neiskoriscenih brejk lopti, problem iz 2013.
Neka izvuce pouku iz danasnjeg meca, nema opustanja kao danas na 4:1 u trecem, tek tada mora da zapne i "dokrajci" protivnika.

Ivan M

pre 9 godina

Citam neke komentare i ne mogu da poverujem. Neki pominju Novakovu "krizu". Ej, covek je izgubio set (na taj-brejk) i pise se o tome kako nema sta da trazi na turniru itd. Pa on je u Rimu izgubio setove od Kolsrajbera, Ferera, Raonica i samog Nadala. I nikom nista - ubedljivo dobio finale. Drugo, naspram njega stoji Cilic, momak koji je bio u prvih 10 na svetu i koji lema lopticu kako stigne. Uostalom, eno ga Federer, igrao u 4 seta sa Tursunovim, koji je za klasu gori igrac od Cilica. Malo spustiti loptu nije naodmet.

marac

pre 9 godina

oskare,bolje ti je da vodis kviz o tenisu u kome bi trebalo da ucestvujemo petar i ja posto ste obojica rekli da NEMAM POJMA O TENISU,nego da komentarises danasnji mec izmedju djoke i cilkana!

Nebojša

pre 9 godina

Nažalost,Djoković nema šanse protiv "kralja" šljake ako uopšte i dodje do njega,loše igra. (Muki, 30. maj 2014 16:47)

Jesi li isto mislio posle meča sa Raonićem u Rimu tada je još slabije odigrao pa posle rasformirao kralja šljake u finalu.

Vreme će pokazati

pre 9 godina

Čudo jedno koliko ~poznavalaca~ tenisa.Sve je u stvari jednostavno,ima mečeva kad prosto neće loptica da sluša.Prvi servis skoro katastrofalan u nekim trenutcima,ali evo mogu da se kladim da sledeće kolo dobija 3-0 ko god da bude protivnik.Tražiti zamerku u dobijenom meču možemo samo mi.Ni Beker ni Vajda neće morati da analiziraju ovaj meč jer Nole zna sam gde je grešio.I za kraj moja želja da igra sa Janovičem zbog njegovih istupa protiv Nola.Čisto da vidimo koliko je stavrno dobar.

pero

pre 9 godina

Svaka čast Nole bilo je i za očekivat i navijam za tebe da uzmeš RG ove godine!!!!
Susjedi dragi pa nemogu da vjerujem koliko ste nezadovoljni Noletom kako igra,pa čovijek je osvojio sve i on je čovijek od krvi i mesa i normalno da mu koncentracija malo popusti a vjerojatno i bazira formu za dalje,ako vam ne valja ja ču ga osobno primit doma i oženit prvom susjedom da dobije papire ako je toliko loš....:D,pozdrav

Spectator

pre 9 godina

@Predo, dobar komentar. Tesko je uvijek igrati na visokom nivou i oku ugodno. Po meni, Cilic je imao samo jednu sansu da dobije ovaj match, a to je da ubacaj prvog servisa bude preko 70%. Cilic je znao da mora ici na tempo i da mora puno riskirati. Mislim da je imao vise winnera a naravo i vise neforsiranih pogresaka od Djokovica. Na cemu Cilic jos mora poraditi je kondicija. Nije slucajno, da je pravio onoliko puno pogresaka pri kraju matcha, odnosno nakon tri sata igranja. Sve u svemu Nole takticki zasluzeno ide dalje a Cilicu ostaje da se dobro pripremi za Wimblendon.

teniski strucnjak

pre 9 godina

Toliko od Cilica ! Ispucao se , pa kud pukne....
Od sada je laganica za Djokovica. Ipak se ne moze igrati ovako hazarderski.To cak ni u pokeru ne prolazi uvek...

Nenad

pre 9 godina

Hoce li neko da kaze komantatoru sa RTS-a,Vladi Mijaljevicu cini mi se, da je u tenisu sve otvoreno dok se poslednji poen ne osvoji.. U trecem setu pri 1-1 u gemovima on je vec proglasio Djokovica pobednikom? Zatim,pred tb opet ,zatim u cetvrtom setu jos jednom..

Nebojša

pre 9 godina

Nema razloga za zadovoljstvo ovim mečom nije loše igrao ali u zadnja dva seta je imao previše oscilacija nekoliko puta je propuštao po tri vezane brejk lopte često svojim greškama ovo je trebalo biti glatkih 3-0 i bilo bi da je napravio brejk kada je mogao početkom trećeg seta imao je više prilika za to ali nema veze svima se desi ovakav meč na grenslemu tako da bolje sada nego protiv težih rivala.

Gentleman

pre 9 godina

@Oskar
E pa vidis Oskare i sa tom "losom igrom" kao sto ti kazes, on je dobio coveka koji je igrao maksimalno dobro. Sta ces onda reci kad Nole bude igrao bolje ?

robin hud

pre 9 godina

Nisam gledao meč i mislim da je glupo komentarisati samo statistiku.Navijam za sve srpske tenisere i nisam objektivan u ocenjivanju njihove igre.Moje komentare možete komentarisati do mile volje,drago mi je da su privukli nečiju pažnju.Ne idem u kladionice.