Sreda, 14.05.2014.

22:10

Nadal uz dosta muke pobedio Simona

Najbolji teniser sveta Rafael Nadal plasirao se u treće kolo Mastersa u Rimu pobedom posle velike borbe nad Francuzem Žilom Simonom.

Izvor: JT

Nadal uz dosta muke pobedio Simona IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

PSL

pre 9 godina

Odličan meč, lično sam navijala za Simona, jer mi se dopada njegov stil igre koji se ne svodi samo na sirovu snagu. Nažalost pobedila je sirova snaga. I još jednom da ponovim Nadalovo povlačenje i pipkanje svih delova tela je jednom rečju odvratno. Sad će obožavaoci da nalupaju minuse. Još da primetim da igra mnogo slabije nego ranije, jer ima problema sa protivnicima za koje ste se mogli kladiti da će protiv njega osvojiti 1 ili 2 gema u celom meču. Izgleda nestalo stimulansa. E sad me baš ineteresuje kad dođe RG kako će odjednom biti u top formi.

miki7878

pre 9 godina

svi pricate o padu nadala. kako se polako desava. pa samo cekam da prodje 9 meseci pa da vidite sta znaci pad jednog tenisera. i ovako je pravio bespotrebne van sportske aktivnosti. a mogu misliti sta ga ceka kad postane tatica. naravno pricam o ljubimcu cele nacije, velikom Novaku. i sto se tice nadala. juce je skroz solidno igrao. al simon nikad vise ovako dobro nece odigrati.

Goran

pre 9 godina

Rafa pobjedjuje gotiovo uvijek kada je gusto. To je ipak znak da je psihicki jos uvijek dovoljno stabilan. Ne moze se uvijek pobjedjivati ubjedljivo. U sportu je vazno pobijediti sa jednim poenom ili stotinu uopste nije vazno. Sljedeci mec je opet prica za sebe itd.

@antiteza

pre 9 godina

Auu...sta je tebi Rafa nabio, nisam siguran da li je cak kompleks dobra rec. To sto si napisao nema veze sa zivotom, tenis je postojao i pre 2011. a kako igraju jedan protiv drugog govore skor i titule. Uzdravlje

caki

pre 9 godina

Zahuktao se Rafa,ali se "baterije" istrosile, telo ga polako izdaje/nema krvnog dopinga/, a ima panike u pogledu.vidi se da se Nadal muci.Uskoro ce biti " bivŠi kralj šljake". Svaka čast njegovim dosadašnjim rezultatima,ali sve ima svoj početak i kraj.Onih famoznih 25 sekundi nikako da važe za Rafu. Još ni jedan sudija nije mu oduzeo prvi servis. Dokle više,stidljivo opomena dve i to je sve od sudija.Lepo je rekao Novak uoci nove sezone , da ce biti iznenadjenja i da je sve više igrača koji mogu svakog da pobede i da ce teniski turniribiti zanimljiviji. Eto svedoci smo koliko je Nole bio u pravu.

Zoran D Nikolić

pre 9 godina

Moje vidjenje Nadala sinoć, se malo razlikuje od većine komentara. Utisak mi je da je igrao u sopstvenom maksimumu. Čak mi se čini i da nema previše problema van terena: Zna se da je veoma osetljiv na sopstvenu porodicu i da je poraz od Soderlinga u polufinalu RG bio posledica nesuglasica medju njegovim roditeljima. Čak je verovatno bio u pitanju i razvod. Kamera je sinoć na desetine puta prikazivala Nadalove roditelje i videlo se da su opet vrlo bliski i u harmoniji. Gospodja Nadal je supruga držala često ispod ruke. Ne verujem ni da je razlog raskid sa dugogodišnjom devojkom. Jednostavno Nadala stižu godine. Rano je sazreo kao tipičan južnjak, ranije će se i ugasiti. Siloviti su bili njegovi udarci, požrtvovanost- već legendarna, snage na pretek, ali nije više to ta neprobojnost i brzina. Opet, sa druge strane je bio sjajni Simon. Hrabar, precizan, neumoran (sem samog kraja)... Niko Simona sinoć ne bi potukao. Teška pobeda je bila jedina mogućnost... Lagano se stvari u tenisu menjaju. Dve velike zvezde: Nadal i Federer lagano idu ka horizontu, ka kraju. A, predvideo sam početkom godine, kada je Federer igrao sjajno da nema više šanse da osvaja velike turnire, jer će početi da gubi od onih od kojih nije nikada: Nišikori (beše li on?) i Šardi su samo poslednje potvrde... Čak moram priznati da mi je bilo i pomalo žao Federera iako ga nikada nisam posebno "mirisao". Kraj mu je blizu, ali on nikako ne želi da to shvati...

Antiteza

pre 9 godina

@Miki. Da li si ti to izjavio da Novak tek sad ima šansu da ga dobija na šljaci? Ostrašćeni čoveče, upamti da Nadal ni u jednoj pobedi protiv Novaka nije izdominirao kao što Novak jeste u pobedama protiv njega. Možeš da ljubiš njegov biceps na posteru do iznemoglosti, Nole će i dalje biti majstor za njega. Možda manji takmičar i manje beskrupulozni gramzivac, ali ipak MAJSTOR koji kad igra svoj najbolji tenis, Rafael samo razmišlja kako da izbegne krompir.
P. S. Simon je po prirodi defanzivan, zato je čudno kad ima više vinera od bilo koga, a kamoli od "kralja šljake".

Oskar

pre 9 godina

@@@@@@@ Rafa danas nije igrao uopste lose, mnogo stabilnije u odnosu na Monte Karlo i Barselonu i finale Madrida. Ne moze se sada tvrditi da je Rafa igrao slab tenis.
(Mairon, 15. maj 2014 00:28)

Jwsi ti gleda meč. Nadal igrao dobro ? 5-6 puta izgubio svoj servis. Toliko mu ni Novak nije uzimao servis možda nikada u karijeri.
Ovo je najgori Nadal što je ikada bio.

Deady

pre 9 godina

izvukla se lisica ponovo,sa svojim arlaukanjem i balonima,duplo vise vinera od njega imao simon,sramota..
(Vlada, 14. maj 2014 23:04)
Duplo vise vinera,a gresaka ????

Вујке

pre 9 godina

Рафа се борим са неким проблемима ван тениса јер просто не схватљиво је овако да лоше игра од самог АО.А знамо врло добро колико је Надал увек фокусиран,колико су његови ударци били убојити свих ових година и колико је увек 200/% давао у сваком свом мечу ,нажалост ове сезоне то није тако.

Mairon

pre 9 godina

Rafa danas nije igrao uopste lose, mnogo stabilnije u odnosu na Monte Karlo i Barselonu i finale Madrida. Ne moze se sada tvrditi da je Rafa igrao slab tenis.
Cim sam video da igra sa Simonom bilo mi je jasno da ce biti tezak mec, ali Simon je igrao fantasticno, u nekim momementima ispaljivao viner za vinerom. Takvom igrom bi sigurno u dva seta dobio i Federara i Mareja a mozda cak i Novaka, jer je tokom drugom dela drugog seta pogadjao sve sto je hteo.
Ovaj mec psiholoski moze pomoci Rafi ali kako ima tezak zreb, mogao bi da mu odmogne za fizicke strane, mada, ako bude na svom nivou ne bi trebalo da ima problema sa Juznim i Marejem, ako ovaj stigne do cetvrtfinala.

RAMBO

pre 9 godina

Nesto se ozbiljno desava sa Nadalom!
Ovo sto on prikazuje nije blizu onoga sto uobicajno kralj sljake radi(pogotovo kad igra na svojoj omiljenoj podlozi).Nekako su mu udarci dosta oslabili a pogotovo forhend gde je nekako mlak isuvise a o bekendu da ne pricam,cak kretnja nije vise na ono nivou na kojem bilo ranih godina.Sve u svemu jako losa njegova igra izgleda ove sezone,da li je privremena ili ne vreme ce pokazati.

Miki

pre 9 godina

(Vlada, 14. maj 2014 23:04)

Kompleksasu, imao je i duplo vise gresaka, ili se to u tenisu ne racuna? Umesto da se radujes sto je Nadal ovako los, i sto Djokovic najzad ima sansu da ga dobija na sljaci, ti se ipak nadas da ce da izgubi. Kompleksi su neizlecivi.

Oskar

pre 9 godina

Ko imalo bolje poznaje tenis, danas je mogao uočiti jasnu razliku koliko je Nadal bolji teniser od Federera. 100 puta, ali ne vjerujem da to neko ovdje može prepoznati samo po jednom meču. Vi što ovjde komentarišete nemate blage veze o tenisu.

kiseli krastavac, bg

pre 9 godina

"A trebalo je da bude jedna rutinska pobeda Nadala"……ponovi Višković večeras bar 10 puta…koliko pristrasno komentarisanje, nečuveno….kao da je Žil Simon neki pacer i igra od juče. Francuz ima 29 godina, 9 titula, tukao je po dva puta Federera, Del Potra, Rodika, po jednom Nadala, Đokovića, Mareja… Jedan od najupornijih boraca na ATP turu,majstor tenisa i borac koji se retko viđa….a Tipsarević i Troicki su gubili mečeve sa Simonom već u glavi, pre početka prvog gema….

A čestitke za prognozu mom drugu Hrvoju, znam da je mislio i na mene kada je ovo pisao ( zna koliko volim Simona), čak i da nije ozbiljno mislio:
"Ma sad ce i Rafica da mu se pridruzi.
Ima Simon da ga izbaci danas.
Pazite sta vam kazem.
(vidovit, 14. maj 2014 17:53)"

Nebojša

pre 9 godina

Mnogo je Nadal morao da radi za ovu pobedu a pošto već sutra igra opet ako ne dobije lako i brzo Rusa mogao bi da bude u nevolji jer koliko god da je pripremljen dolaziće sve jači i jači rivali što se mene tiče navijaću za njega da dodje do finala u kojem se nadam da ce Novak biti sa druge strane a uz ovako prosečnu igru Nadala bila bi odlična prilika da se sa titulom i pobedom protiv Rafe ide po RG.

adem

pre 9 godina

mozes biti nadal ili federer, pa cak i djokovic, ali kada naletis na izizetno raspolozenog protivnika, nije cudo da izgubis. a to se cesto i desava. to sto nakon tog meca "takvi" obicno izgube sledeci, nije uopste cudno jer je skoro nemoguce vezati vise takvih meceva, mislim na igrace koji nisu u top 5 ili 10. srecom ovoga puta nadal je ipak [jedva] pobedio i takvog igraca.

rosić nenad, bgd

pre 9 godina

Iako ni Nadal ni Simon nisu u najboljoj formi, ali svako ko voli pravi tenis i pravu borbu znao je da će danas biti vrlo interesantno. Tako i bi! Nadalove titule ne treba nabrajati. Za Simona možda treba ponoviti da je najbolji tenis igrao pre 5-6 godina ( bio 6. Na ATP listi), da je jedan od samo četvorice tenisera koji su uspeli da pobede Federera, Nadala i Đokovića kada su ovi zauzeli prve tri pozicije ATP liste ( još samo Marej, Rodik i Nalbadijan). Mnogima se Žilov tenis ne sviđa, poštujem, ali ja sam više puta napisao da kada bih igrao tenis voleo bih da ga igram kao Simon (onaj stari). Ranije su svi kukali kada im žreb „dodeli“ Simona, jer to je bilo kao da igrate sa zidom, a mečevi su najčešće bili dugi i iscrpljujući.
A Višković, koji ne krije da ne voli Francuza, izlupetao se večeras kao retko kad! Čudi se otkud Simonu toliko snage, a 80% njegovih mečeva bili su baš ovakvi, gladijatorski!

Bagzi

pre 9 godina

Dobro se drzi Simon ali mislim da nema snage za tri ovakva seta. Takodje mu fali i servis( nema lakih poena) a protiv Rafe se bez lakih poena na svoj servis ne moze.

Miloje Pirocanac

pre 9 godina

Kako ovi igraju, izgleda da Jelenin meč neće početi pre pola 12 a ona čak i da dobije meč mora sutra da igra od oko 16 tako da je poraz veoma blizu. Nadam se da grešim i da ce Jelena imati snage za sve mečeve.

rosić nenad, bgd

pre 9 godina

Iako ni Nadal ni Simon nisu u najboljoj formi, ali svako ko voli pravi tenis i pravu borbu znao je da će danas biti vrlo interesantno. Tako i bi! Nadalove titule ne treba nabrajati. Za Simona možda treba ponoviti da je najbolji tenis igrao pre 5-6 godina ( bio 6. Na ATP listi), da je jedan od samo četvorice tenisera koji su uspeli da pobede Federera, Nadala i Đokovića kada su ovi zauzeli prve tri pozicije ATP liste ( još samo Marej, Rodik i Nalbadijan). Mnogima se Žilov tenis ne sviđa, poštujem, ali ja sam više puta napisao da kada bih igrao tenis voleo bih da ga igram kao Simon (onaj stari). Ranije su svi kukali kada im žreb „dodeli“ Simona, jer to je bilo kao da igrate sa zidom, a mečevi su najčešće bili dugi i iscrpljujući.
A Višković, koji ne krije da ne voli Francuza, izlupetao se večeras kao retko kad! Čudi se otkud Simonu toliko snage, a 80% njegovih mečeva bili su baš ovakvi, gladijatorski!

Bagzi

pre 9 godina

Dobro se drzi Simon ali mislim da nema snage za tri ovakva seta. Takodje mu fali i servis( nema lakih poena) a protiv Rafe se bez lakih poena na svoj servis ne moze.

kiseli krastavac, bg

pre 9 godina

"A trebalo je da bude jedna rutinska pobeda Nadala"……ponovi Višković večeras bar 10 puta…koliko pristrasno komentarisanje, nečuveno….kao da je Žil Simon neki pacer i igra od juče. Francuz ima 29 godina, 9 titula, tukao je po dva puta Federera, Del Potra, Rodika, po jednom Nadala, Đokovića, Mareja… Jedan od najupornijih boraca na ATP turu,majstor tenisa i borac koji se retko viđa….a Tipsarević i Troicki su gubili mečeve sa Simonom već u glavi, pre početka prvog gema….

A čestitke za prognozu mom drugu Hrvoju, znam da je mislio i na mene kada je ovo pisao ( zna koliko volim Simona), čak i da nije ozbiljno mislio:
"Ma sad ce i Rafica da mu se pridruzi.
Ima Simon da ga izbaci danas.
Pazite sta vam kazem.
(vidovit, 14. maj 2014 17:53)"

Nebojša

pre 9 godina

Mnogo je Nadal morao da radi za ovu pobedu a pošto već sutra igra opet ako ne dobije lako i brzo Rusa mogao bi da bude u nevolji jer koliko god da je pripremljen dolaziće sve jači i jači rivali što se mene tiče navijaću za njega da dodje do finala u kojem se nadam da ce Novak biti sa druge strane a uz ovako prosečnu igru Nadala bila bi odlična prilika da se sa titulom i pobedom protiv Rafe ide po RG.

Miloje Pirocanac

pre 9 godina

Kako ovi igraju, izgleda da Jelenin meč neće početi pre pola 12 a ona čak i da dobije meč mora sutra da igra od oko 16 tako da je poraz veoma blizu. Nadam se da grešim i da ce Jelena imati snage za sve mečeve.

RAMBO

pre 9 godina

Nesto se ozbiljno desava sa Nadalom!
Ovo sto on prikazuje nije blizu onoga sto uobicajno kralj sljake radi(pogotovo kad igra na svojoj omiljenoj podlozi).Nekako su mu udarci dosta oslabili a pogotovo forhend gde je nekako mlak isuvise a o bekendu da ne pricam,cak kretnja nije vise na ono nivou na kojem bilo ranih godina.Sve u svemu jako losa njegova igra izgleda ove sezone,da li je privremena ili ne vreme ce pokazati.

Deady

pre 9 godina

izvukla se lisica ponovo,sa svojim arlaukanjem i balonima,duplo vise vinera od njega imao simon,sramota..
(Vlada, 14. maj 2014 23:04)
Duplo vise vinera,a gresaka ????

Oskar

pre 9 godina

Ko imalo bolje poznaje tenis, danas je mogao uočiti jasnu razliku koliko je Nadal bolji teniser od Federera. 100 puta, ali ne vjerujem da to neko ovdje može prepoznati samo po jednom meču. Vi što ovjde komentarišete nemate blage veze o tenisu.

Mairon

pre 9 godina

Rafa danas nije igrao uopste lose, mnogo stabilnije u odnosu na Monte Karlo i Barselonu i finale Madrida. Ne moze se sada tvrditi da je Rafa igrao slab tenis.
Cim sam video da igra sa Simonom bilo mi je jasno da ce biti tezak mec, ali Simon je igrao fantasticno, u nekim momementima ispaljivao viner za vinerom. Takvom igrom bi sigurno u dva seta dobio i Federara i Mareja a mozda cak i Novaka, jer je tokom drugom dela drugog seta pogadjao sve sto je hteo.
Ovaj mec psiholoski moze pomoci Rafi ali kako ima tezak zreb, mogao bi da mu odmogne za fizicke strane, mada, ako bude na svom nivou ne bi trebalo da ima problema sa Juznim i Marejem, ako ovaj stigne do cetvrtfinala.

Вујке

pre 9 godina

Рафа се борим са неким проблемима ван тениса јер просто не схватљиво је овако да лоше игра од самог АО.А знамо врло добро колико је Надал увек фокусиран,колико су његови ударци били убојити свих ових година и колико је увек 200/% давао у сваком свом мечу ,нажалост ове сезоне то није тако.

adem

pre 9 godina

mozes biti nadal ili federer, pa cak i djokovic, ali kada naletis na izizetno raspolozenog protivnika, nije cudo da izgubis. a to se cesto i desava. to sto nakon tog meca "takvi" obicno izgube sledeci, nije uopste cudno jer je skoro nemoguce vezati vise takvih meceva, mislim na igrace koji nisu u top 5 ili 10. srecom ovoga puta nadal je ipak [jedva] pobedio i takvog igraca.

Miki

pre 9 godina

(Vlada, 14. maj 2014 23:04)

Kompleksasu, imao je i duplo vise gresaka, ili se to u tenisu ne racuna? Umesto da se radujes sto je Nadal ovako los, i sto Djokovic najzad ima sansu da ga dobija na sljaci, ti se ipak nadas da ce da izgubi. Kompleksi su neizlecivi.

Zoran D Nikolić

pre 9 godina

Moje vidjenje Nadala sinoć, se malo razlikuje od većine komentara. Utisak mi je da je igrao u sopstvenom maksimumu. Čak mi se čini i da nema previše problema van terena: Zna se da je veoma osetljiv na sopstvenu porodicu i da je poraz od Soderlinga u polufinalu RG bio posledica nesuglasica medju njegovim roditeljima. Čak je verovatno bio u pitanju i razvod. Kamera je sinoć na desetine puta prikazivala Nadalove roditelje i videlo se da su opet vrlo bliski i u harmoniji. Gospodja Nadal je supruga držala često ispod ruke. Ne verujem ni da je razlog raskid sa dugogodišnjom devojkom. Jednostavno Nadala stižu godine. Rano je sazreo kao tipičan južnjak, ranije će se i ugasiti. Siloviti su bili njegovi udarci, požrtvovanost- već legendarna, snage na pretek, ali nije više to ta neprobojnost i brzina. Opet, sa druge strane je bio sjajni Simon. Hrabar, precizan, neumoran (sem samog kraja)... Niko Simona sinoć ne bi potukao. Teška pobeda je bila jedina mogućnost... Lagano se stvari u tenisu menjaju. Dve velike zvezde: Nadal i Federer lagano idu ka horizontu, ka kraju. A, predvideo sam početkom godine, kada je Federer igrao sjajno da nema više šanse da osvaja velike turnire, jer će početi da gubi od onih od kojih nije nikada: Nišikori (beše li on?) i Šardi su samo poslednje potvrde... Čak moram priznati da mi je bilo i pomalo žao Federera iako ga nikada nisam posebno "mirisao". Kraj mu je blizu, ali on nikako ne želi da to shvati...

Antiteza

pre 9 godina

@Miki. Da li si ti to izjavio da Novak tek sad ima šansu da ga dobija na šljaci? Ostrašćeni čoveče, upamti da Nadal ni u jednoj pobedi protiv Novaka nije izdominirao kao što Novak jeste u pobedama protiv njega. Možeš da ljubiš njegov biceps na posteru do iznemoglosti, Nole će i dalje biti majstor za njega. Možda manji takmičar i manje beskrupulozni gramzivac, ali ipak MAJSTOR koji kad igra svoj najbolji tenis, Rafael samo razmišlja kako da izbegne krompir.
P. S. Simon je po prirodi defanzivan, zato je čudno kad ima više vinera od bilo koga, a kamoli od "kralja šljake".

PSL

pre 9 godina

Odličan meč, lično sam navijala za Simona, jer mi se dopada njegov stil igre koji se ne svodi samo na sirovu snagu. Nažalost pobedila je sirova snaga. I još jednom da ponovim Nadalovo povlačenje i pipkanje svih delova tela je jednom rečju odvratno. Sad će obožavaoci da nalupaju minuse. Još da primetim da igra mnogo slabije nego ranije, jer ima problema sa protivnicima za koje ste se mogli kladiti da će protiv njega osvojiti 1 ili 2 gema u celom meču. Izgleda nestalo stimulansa. E sad me baš ineteresuje kad dođe RG kako će odjednom biti u top formi.

caki

pre 9 godina

Zahuktao se Rafa,ali se "baterije" istrosile, telo ga polako izdaje/nema krvnog dopinga/, a ima panike u pogledu.vidi se da se Nadal muci.Uskoro ce biti " bivŠi kralj šljake". Svaka čast njegovim dosadašnjim rezultatima,ali sve ima svoj početak i kraj.Onih famoznih 25 sekundi nikako da važe za Rafu. Još ni jedan sudija nije mu oduzeo prvi servis. Dokle više,stidljivo opomena dve i to je sve od sudija.Lepo je rekao Novak uoci nove sezone , da ce biti iznenadjenja i da je sve više igrača koji mogu svakog da pobede i da ce teniski turniribiti zanimljiviji. Eto svedoci smo koliko je Nole bio u pravu.

Oskar

pre 9 godina

@@@@@@@ Rafa danas nije igrao uopste lose, mnogo stabilnije u odnosu na Monte Karlo i Barselonu i finale Madrida. Ne moze se sada tvrditi da je Rafa igrao slab tenis.
(Mairon, 15. maj 2014 00:28)

Jwsi ti gleda meč. Nadal igrao dobro ? 5-6 puta izgubio svoj servis. Toliko mu ni Novak nije uzimao servis možda nikada u karijeri.
Ovo je najgori Nadal što je ikada bio.

@antiteza

pre 9 godina

Auu...sta je tebi Rafa nabio, nisam siguran da li je cak kompleks dobra rec. To sto si napisao nema veze sa zivotom, tenis je postojao i pre 2011. a kako igraju jedan protiv drugog govore skor i titule. Uzdravlje

Goran

pre 9 godina

Rafa pobjedjuje gotiovo uvijek kada je gusto. To je ipak znak da je psihicki jos uvijek dovoljno stabilan. Ne moze se uvijek pobjedjivati ubjedljivo. U sportu je vazno pobijediti sa jednim poenom ili stotinu uopste nije vazno. Sljedeci mec je opet prica za sebe itd.

miki7878

pre 9 godina

svi pricate o padu nadala. kako se polako desava. pa samo cekam da prodje 9 meseci pa da vidite sta znaci pad jednog tenisera. i ovako je pravio bespotrebne van sportske aktivnosti. a mogu misliti sta ga ceka kad postane tatica. naravno pricam o ljubimcu cele nacije, velikom Novaku. i sto se tice nadala. juce je skroz solidno igrao. al simon nikad vise ovako dobro nece odigrati.

Oskar

pre 9 godina

Ko imalo bolje poznaje tenis, danas je mogao uočiti jasnu razliku koliko je Nadal bolji teniser od Federera. 100 puta, ali ne vjerujem da to neko ovdje može prepoznati samo po jednom meču. Vi što ovjde komentarišete nemate blage veze o tenisu.

Miki

pre 9 godina

(Vlada, 14. maj 2014 23:04)

Kompleksasu, imao je i duplo vise gresaka, ili se to u tenisu ne racuna? Umesto da se radujes sto je Nadal ovako los, i sto Djokovic najzad ima sansu da ga dobija na sljaci, ti se ipak nadas da ce da izgubi. Kompleksi su neizlecivi.

Deady

pre 9 godina

izvukla se lisica ponovo,sa svojim arlaukanjem i balonima,duplo vise vinera od njega imao simon,sramota..
(Vlada, 14. maj 2014 23:04)
Duplo vise vinera,a gresaka ????

adem

pre 9 godina

mozes biti nadal ili federer, pa cak i djokovic, ali kada naletis na izizetno raspolozenog protivnika, nije cudo da izgubis. a to se cesto i desava. to sto nakon tog meca "takvi" obicno izgube sledeci, nije uopste cudno jer je skoro nemoguce vezati vise takvih meceva, mislim na igrace koji nisu u top 5 ili 10. srecom ovoga puta nadal je ipak [jedva] pobedio i takvog igraca.

kiseli krastavac, bg

pre 9 godina

"A trebalo je da bude jedna rutinska pobeda Nadala"……ponovi Višković večeras bar 10 puta…koliko pristrasno komentarisanje, nečuveno….kao da je Žil Simon neki pacer i igra od juče. Francuz ima 29 godina, 9 titula, tukao je po dva puta Federera, Del Potra, Rodika, po jednom Nadala, Đokovića, Mareja… Jedan od najupornijih boraca na ATP turu,majstor tenisa i borac koji se retko viđa….a Tipsarević i Troicki su gubili mečeve sa Simonom već u glavi, pre početka prvog gema….

A čestitke za prognozu mom drugu Hrvoju, znam da je mislio i na mene kada je ovo pisao ( zna koliko volim Simona), čak i da nije ozbiljno mislio:
"Ma sad ce i Rafica da mu se pridruzi.
Ima Simon da ga izbaci danas.
Pazite sta vam kazem.
(vidovit, 14. maj 2014 17:53)"

Nebojša

pre 9 godina

Mnogo je Nadal morao da radi za ovu pobedu a pošto već sutra igra opet ako ne dobije lako i brzo Rusa mogao bi da bude u nevolji jer koliko god da je pripremljen dolaziće sve jači i jači rivali što se mene tiče navijaću za njega da dodje do finala u kojem se nadam da ce Novak biti sa druge strane a uz ovako prosečnu igru Nadala bila bi odlična prilika da se sa titulom i pobedom protiv Rafe ide po RG.

Antiteza

pre 9 godina

@Miki. Da li si ti to izjavio da Novak tek sad ima šansu da ga dobija na šljaci? Ostrašćeni čoveče, upamti da Nadal ni u jednoj pobedi protiv Novaka nije izdominirao kao što Novak jeste u pobedama protiv njega. Možeš da ljubiš njegov biceps na posteru do iznemoglosti, Nole će i dalje biti majstor za njega. Možda manji takmičar i manje beskrupulozni gramzivac, ali ipak MAJSTOR koji kad igra svoj najbolji tenis, Rafael samo razmišlja kako da izbegne krompir.
P. S. Simon je po prirodi defanzivan, zato je čudno kad ima više vinera od bilo koga, a kamoli od "kralja šljake".

caki

pre 9 godina

Zahuktao se Rafa,ali se "baterije" istrosile, telo ga polako izdaje/nema krvnog dopinga/, a ima panike u pogledu.vidi se da se Nadal muci.Uskoro ce biti " bivŠi kralj šljake". Svaka čast njegovim dosadašnjim rezultatima,ali sve ima svoj početak i kraj.Onih famoznih 25 sekundi nikako da važe za Rafu. Još ni jedan sudija nije mu oduzeo prvi servis. Dokle više,stidljivo opomena dve i to je sve od sudija.Lepo je rekao Novak uoci nove sezone , da ce biti iznenadjenja i da je sve više igrača koji mogu svakog da pobede i da ce teniski turniribiti zanimljiviji. Eto svedoci smo koliko je Nole bio u pravu.

Mairon

pre 9 godina

Rafa danas nije igrao uopste lose, mnogo stabilnije u odnosu na Monte Karlo i Barselonu i finale Madrida. Ne moze se sada tvrditi da je Rafa igrao slab tenis.
Cim sam video da igra sa Simonom bilo mi je jasno da ce biti tezak mec, ali Simon je igrao fantasticno, u nekim momementima ispaljivao viner za vinerom. Takvom igrom bi sigurno u dva seta dobio i Federara i Mareja a mozda cak i Novaka, jer je tokom drugom dela drugog seta pogadjao sve sto je hteo.
Ovaj mec psiholoski moze pomoci Rafi ali kako ima tezak zreb, mogao bi da mu odmogne za fizicke strane, mada, ako bude na svom nivou ne bi trebalo da ima problema sa Juznim i Marejem, ako ovaj stigne do cetvrtfinala.

rosić nenad, bgd

pre 9 godina

Iako ni Nadal ni Simon nisu u najboljoj formi, ali svako ko voli pravi tenis i pravu borbu znao je da će danas biti vrlo interesantno. Tako i bi! Nadalove titule ne treba nabrajati. Za Simona možda treba ponoviti da je najbolji tenis igrao pre 5-6 godina ( bio 6. Na ATP listi), da je jedan od samo četvorice tenisera koji su uspeli da pobede Federera, Nadala i Đokovića kada su ovi zauzeli prve tri pozicije ATP liste ( još samo Marej, Rodik i Nalbadijan). Mnogima se Žilov tenis ne sviđa, poštujem, ali ja sam više puta napisao da kada bih igrao tenis voleo bih da ga igram kao Simon (onaj stari). Ranije su svi kukali kada im žreb „dodeli“ Simona, jer to je bilo kao da igrate sa zidom, a mečevi su najčešće bili dugi i iscrpljujući.
A Višković, koji ne krije da ne voli Francuza, izlupetao se večeras kao retko kad! Čudi se otkud Simonu toliko snage, a 80% njegovih mečeva bili su baš ovakvi, gladijatorski!

Oskar

pre 9 godina

@@@@@@@ Rafa danas nije igrao uopste lose, mnogo stabilnije u odnosu na Monte Karlo i Barselonu i finale Madrida. Ne moze se sada tvrditi da je Rafa igrao slab tenis.
(Mairon, 15. maj 2014 00:28)

Jwsi ti gleda meč. Nadal igrao dobro ? 5-6 puta izgubio svoj servis. Toliko mu ni Novak nije uzimao servis možda nikada u karijeri.
Ovo je najgori Nadal što je ikada bio.

PSL

pre 9 godina

Odličan meč, lično sam navijala za Simona, jer mi se dopada njegov stil igre koji se ne svodi samo na sirovu snagu. Nažalost pobedila je sirova snaga. I još jednom da ponovim Nadalovo povlačenje i pipkanje svih delova tela je jednom rečju odvratno. Sad će obožavaoci da nalupaju minuse. Još da primetim da igra mnogo slabije nego ranije, jer ima problema sa protivnicima za koje ste se mogli kladiti da će protiv njega osvojiti 1 ili 2 gema u celom meču. Izgleda nestalo stimulansa. E sad me baš ineteresuje kad dođe RG kako će odjednom biti u top formi.

Miloje Pirocanac

pre 9 godina

Kako ovi igraju, izgleda da Jelenin meč neće početi pre pola 12 a ona čak i da dobije meč mora sutra da igra od oko 16 tako da je poraz veoma blizu. Nadam se da grešim i da ce Jelena imati snage za sve mečeve.

miki7878

pre 9 godina

svi pricate o padu nadala. kako se polako desava. pa samo cekam da prodje 9 meseci pa da vidite sta znaci pad jednog tenisera. i ovako je pravio bespotrebne van sportske aktivnosti. a mogu misliti sta ga ceka kad postane tatica. naravno pricam o ljubimcu cele nacije, velikom Novaku. i sto se tice nadala. juce je skroz solidno igrao. al simon nikad vise ovako dobro nece odigrati.

Вујке

pre 9 godina

Рафа се борим са неким проблемима ван тениса јер просто не схватљиво је овако да лоше игра од самог АО.А знамо врло добро колико је Надал увек фокусиран,колико су његови ударци били убојити свих ових година и колико је увек 200/% давао у сваком свом мечу ,нажалост ове сезоне то није тако.

Bagzi

pre 9 godina

Dobro se drzi Simon ali mislim da nema snage za tri ovakva seta. Takodje mu fali i servis( nema lakih poena) a protiv Rafe se bez lakih poena na svoj servis ne moze.

Zoran D Nikolić

pre 9 godina

Moje vidjenje Nadala sinoć, se malo razlikuje od većine komentara. Utisak mi je da je igrao u sopstvenom maksimumu. Čak mi se čini i da nema previše problema van terena: Zna se da je veoma osetljiv na sopstvenu porodicu i da je poraz od Soderlinga u polufinalu RG bio posledica nesuglasica medju njegovim roditeljima. Čak je verovatno bio u pitanju i razvod. Kamera je sinoć na desetine puta prikazivala Nadalove roditelje i videlo se da su opet vrlo bliski i u harmoniji. Gospodja Nadal je supruga držala često ispod ruke. Ne verujem ni da je razlog raskid sa dugogodišnjom devojkom. Jednostavno Nadala stižu godine. Rano je sazreo kao tipičan južnjak, ranije će se i ugasiti. Siloviti su bili njegovi udarci, požrtvovanost- već legendarna, snage na pretek, ali nije više to ta neprobojnost i brzina. Opet, sa druge strane je bio sjajni Simon. Hrabar, precizan, neumoran (sem samog kraja)... Niko Simona sinoć ne bi potukao. Teška pobeda je bila jedina mogućnost... Lagano se stvari u tenisu menjaju. Dve velike zvezde: Nadal i Federer lagano idu ka horizontu, ka kraju. A, predvideo sam početkom godine, kada je Federer igrao sjajno da nema više šanse da osvaja velike turnire, jer će početi da gubi od onih od kojih nije nikada: Nišikori (beše li on?) i Šardi su samo poslednje potvrde... Čak moram priznati da mi je bilo i pomalo žao Federera iako ga nikada nisam posebno "mirisao". Kraj mu je blizu, ali on nikako ne želi da to shvati...

@antiteza

pre 9 godina

Auu...sta je tebi Rafa nabio, nisam siguran da li je cak kompleks dobra rec. To sto si napisao nema veze sa zivotom, tenis je postojao i pre 2011. a kako igraju jedan protiv drugog govore skor i titule. Uzdravlje

Goran

pre 9 godina

Rafa pobjedjuje gotiovo uvijek kada je gusto. To je ipak znak da je psihicki jos uvijek dovoljno stabilan. Ne moze se uvijek pobjedjivati ubjedljivo. U sportu je vazno pobijediti sa jednim poenom ili stotinu uopste nije vazno. Sljedeci mec je opet prica za sebe itd.

RAMBO

pre 9 godina

Nesto se ozbiljno desava sa Nadalom!
Ovo sto on prikazuje nije blizu onoga sto uobicajno kralj sljake radi(pogotovo kad igra na svojoj omiljenoj podlozi).Nekako su mu udarci dosta oslabili a pogotovo forhend gde je nekako mlak isuvise a o bekendu da ne pricam,cak kretnja nije vise na ono nivou na kojem bilo ranih godina.Sve u svemu jako losa njegova igra izgleda ove sezone,da li je privremena ili ne vreme ce pokazati.