Sreda, 07.05.2014.

09:16

Anin najbolji start u karijeri

Ana Ivanović ima najbolji start sezone u karijeri, u drugom kolu Madrida ostvarila je 25. pobedu u 2014, čime je nadmašila učinak iz 2007 i 2008. godine.

Izvor: AK

Anin najbolji start u karijeri IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

objasnjenje

pre 9 godina

Ocigledno niste razumeli samu vest.
Ovde se govori o broju ostvarenih pobeda.
Jeste Ana te 2008 igrala finale Australia opena i osvojila Indian Wels, ali je do 12. Maja i turnira u Rimu napravila svega 20 pobeda uz 6 poraza.
Ove godine je pravila slabije uspehe na vecim turnirima, a bolje na manjim, ali je po broju ostvarenih pobeda nadmasila tu 2008.
Vec ima 25 pobeda uz istih 6 poraza, odnosno 26, ako racunamo i onu jednu pobedu iz Fed kupa. Uz to ima sansu da do Rima ostvari jos neku pobedu.
Dakle ako se gleda broj napravljenih pobeda u prva 4 meseca ovo je svakako Anin najbolji start sezone u karijeri.

City Girl

pre 9 godina

Jos samo da sredi glavu koja joj je najveći problem. Juče servira na 4-1 u drugom setu i nervozna kao da spasava mec loptu. Trener joj vice Smiri se. Nedostaje joj psihicka stabilnost da ostvari super rezultate.

MOLIM objavite komentar

pre 9 godina

@Ajde, smanjite malo gas, 7. maj 2014 13:53

Adidas
YONEX
Rolex
Juice PLUS
Dubai Duty Free
Samsung (NAJNOVIJI)

Ovo je Anin tim sponzora, a jos ce da ih bude. Nadam se da su ona dva gospodina koja su pratila njen mec sinoc pojacanje strucnog tima.

Ana je sjajna ove sezone i samo ljubomorni i zavidni ljudi mogu da pisu drugacije.

AJDEEEE

AntiAzarenka

pre 9 godina

Ana ima odlican start,za 5 mjeseci 2 titule,1 finale,QF GS,4 pobjede nad top ten teniserkama,to obecava.Nadam se da ce se uskoro probiti u top ten.Inace,ovo nije njen najbolji start,imala je mnogo bolji u 2008. :D

objective

pre 9 godina

pa da, ali je 2008. igrala i finale AO na startu sezone... ovaj pocetak sezone je svakako ohrabrujuci, ali bitne su zavrsnice velikih turnira a ne br pobeda

HM9

pre 9 godina

Statistika je cudo. Ova godina i 2007. (igrala finale Tokija, osvojila Berlin, necu da spomenem finale RG-a ono je doslo 2-3 nedelje kasnije) i 2008. (finale AO, osvojen IW) ne mogu da se uporede. Ana je ove godine vise ucestvovala na internesnal turnirima (pametan potez- i Oklend i Monterej je osvojila) i otuda i veci broj pobeda. Ranije je bila isuvise izbirljiva. Ne zelim da umanjim uspeh - odlicno je odigrala i Oklend i AO, posle je forma pala ali opet pali motore. I sto se tice tima-svaka cast nasem timu ali mislim da je ipak tim 2006-2008. najvise ucinio (Brns, Merkel, Groneveld). Ana mi je omiljena teniserka i ovo nije kritika vec ne volim bombasticne naslove, tekstove.

Ajde, smanjite malo gas

pre 9 godina

Ko o čemu baba o uštipcima a vi o Bušar. Kako niste primetili da je od AO nigde nema? Kako se provela u polufinalu protiv Na Li, a madam ima 32 godine, dva meseca i devet dana. I decu u gimnaziji. Ana igra odličan tenis, u badmintonu je slaba, priznajem, i lepo je Anu gledati. Devojka je u svakom pogledu svetska pojava. Još samo ovo: Adidas, Joneks, Roleks... i oko milion svetskih listova jure Anu da je "slikuju". Donald Tramp, američki milijarder i dasa: "Ana je najlepša žena koju sam u životu video." A vi bi da malo tupite.

this is the end

pre 9 godina

[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (sempervirum, 7. maj 2014 12:04)

Pre bi se reklo da ti imaš problem u glavi kad možeš tako nešto da odvališ u vezi Ane. Ako bolje gledaš Anine mečeve, bez ostrašćenosti, trebao bi da vidiš kako sve igračice ludački grizu protiv nje, zašto? I sinić je Bojana igrala kao nikad pre i pogađala same linije, i kako bi to to prokomentarisao? Biće pre da ženska sujeta ne može da podnese najlepšu teniserku sveta i našu najbolju.

Ana, age 26 (i ovo je podatak, hik)

pre 9 godina

@Superhik
Sve si ti, hik, udesio, hik, da Ani zakineš na uspehu, hik. Kako to da si ispustio, hik, dva osvojena turnira, hik, za tri meseca ove sezone, šest za poslednje tri i po godine, hik, dok je carica, hik, za četiri i po godine, hik, osvojila jednu Bogotu, hik, protiv 198. u finalu, hik.

sempervirum

pre 9 godina

Ana maksimalno igra protiv nasih i pobedjuje domace igracice. Narociti se trudi protiv Jelene... A onda pukne u sledecem kolu. Odavno mi se cini da ona ima neki problem u glavi koji je cas podstice na inat, a cas je totalno sroza i od dobijenog napravi veresiju... Zato sam juce navijao za Bojanu...

vv

pre 9 godina

Ne kapiram ove ljude sto sami kazu da ne gledaju Anine meceve a redivno komentarisu. Zasto? To cisto da bi pljuvali nekog da bi lecili neke komplekse? Ili nemate sta pametnije da radite?

OJLA

pre 9 godina

@ znanje imanje , svaka čast na analizi vidi se da znaš, hteo bih jedno pitanje da pitam nevezano za temu - što misliš ko od naših juniora ili juniorki ima najveću šansu da napravi nešta u budućnosti sudeći po sadašnjim kvalitetama . Meni se svidja kako igra mali Krstin. Kakvo je tvoje mišljenje?

jevrić predrag, zemun

pre 9 godina

Ana uskoro medju prvih 5. Vraca se.
(Zoran, 7. maj 2014 11:11)
Ana možda ulazi u prvih 10. U prvih 5 će ući kada ja postanem premijer Gabona!

Ana pojačala svoj tim?

pre 9 godina

Pisao sam da Ana ima pored sebe "dvojicu drugara" i nisam bio dobro ocenjen, insistitrao sam da je njoj potreban jači tim, u njemu iskusan trener koji će joj pomoći da u onim odlučnim trenucima na doživi pad. Nije ona nikada dugo radila sa trenerima "zvučnog imena", Kardon i Ginthart bili su sa njom svaki po tri meseca a ovaj drugi nije putovao sa njom na turnire, radi kao komentator jedne televizije. Noćas u timu vidim još dvojicu Kineza. Da li su oni teniski ili neki drugi stručnjaci? Kad sam pisao da Kontić ne može sam sa njom da radi nisam loše mislio. Neko piše da je presudan bio onaj gem u prvom setu kad je Ana spasla tri brejk lopte. Improvizovano mišljenje. Ko kaže da bi Ana izgubila i pored toga prvi set ili da ne bi dobila dva sledeća? Otkad to gubitak nekog gema ili seta znači gubitak meča?

Mоје мишљење

pre 9 godina

А кад налети на Шарапову,Радванску,Вилијамс,На Ли,Бушар..... један велики ћорак.

MarkoDj

pre 9 godina

Ana Ivanovic je 2008me igrala finale Australian opena, a koji mesec kasnije je osvojila Roland Garros.
To joj je najbolji pocetak sezone!!!
Ove godine nije stigla u finale AO tako da cao zdravo...
Totalno neopravdano hvaljenje njene forme u ovom trenutku..
Zao mi je, ali je tako.

nobody

pre 9 godina

Nisam gledao meč, ali mogu zamisliti to forhendovanje k'o maksim po diviziji...
Od naših teniserki jedino, ali izuzetno retko, pogledam Jelenu, jer se uvek bori maksimalno, a i ima raznovrsnije udarce. Ostale prangijašice sa zečjim karakterom, nema šanse da gledam, nemam ja tih živaca.

dejavu

pre 9 godina

Ani je ostala još "samo" psihološka barijera za sam svetski vrh.
Čak i ako ne uspe da je prevazidje,treba joj odati priznanje na velikom trudu.Ona je danas,fizički i igrački gledano,znatno bolja teniserka nego što je,paradoksalno,bila u vreme osvajanja RG.

Koga?

pre 9 godina

(Superhik, 7. maj 2014 10:34)

Ana je odigrala 8 turnira, od toga dva osvojila, igrala jedno finale i plasirala se u ČF Australian Opena pobedivši veliku Serenu Vilijams, dakle Ani je ovo deveti turnir. Dok Jelena sa druge strane je odigrala 10 turnira, imala dva polufinala Premijer turnira, PF Dohe i finale Bogote; ovo je Jelenin 11. turnir, već! Dakle očigledno je da tih 4 poraza pravi razliku (veliku!), Ana je bolja teniserka ove sezone i to je to.

alejandro

pre 9 godina

Možda i razbije sistem igara na većim turnirima i izdigne se od onog standardnog: kolo, dva, možda tri! Važno je da je i dalje među najlepšim teniserkama mada pristižu mlađe snage!

znanje-imanje

pre 9 godina

Po prvi put sinoć gledao sam, skoro u čudu, nešto što ovih 10 godna nisam. Ana I. je igrala bekend, kako sa kontrolom tako i sa namerom. Dosada je bekend tu bio neželjeni događaj nepredvidivog i često nesrećnog ishoda. Neverovatna promena! Da stvar bude još bolja najzad je igrala sa advantage strane namerni kratki servis udesno - tako je spasile SVE brejk lopte. Upravo taj servis je ključan za ženski tenis, a pogotovu protiv omanjih igračica.
Sve u svemu svaka čast momcima koji sada rade sa njom. Videh i 2 - kineza? - ko su da su, liči na tim i ozbiljan rad. I do sada sam sumnjao da su svi ti čuveni što su sa njom radili bili mnogo više izvikani nego smisleni. Možda je i sada kao zrelija mnogo lakša za rad i najzad manje osciluje na terenu; ipak nema sumnje - napravili su ogroman napredak! Snalaženje u nepravilnom položaju, bekend slajs, inside out drop šot iz otvaranja na forhend, čitanje i kretanje u odbrani - Ana je do sada bila otprilike 1/3 igračice a naši treneri su od nje već napravili 2/3!
I dalje je najveća mana na đus strani slajs-aut alibi-servis u bacanju nakon lošeg podbacivanja umesto da tu pretežno servira u T, nije umela da izmuči Šarapovu skraćenim loptama itd. Ali ova sezona će sigurno biti jedna od najboljih jer najzad više nije jednodimenzionalna igračica. Problem je bio splet nezrelosti i neuživanja kako na terenu tako i van njega kao i nemanje pravog tima. Za već oveću gomilu cinika - OK, samo se vi ne javljajte više...
Treneri, još jednom: bravo!

Superhik

pre 9 godina

Ne znam sta je tu tako senzacionalno?
Do ovog turnira Ana ima skor 23-6 sa ove dve pobede 25-6
Isto tako Jelena do ovog tirnira ima skor 23-10 ako pobedi sutra 25-10
Znaci nista losija od Ane a uz to je i u top 10.
Zarade Ana $574,541 Jelena $557,025 za ovu godinu.
Bodovi ove godine Ana 1595 Jelena 1566.
Znaci potpuno izjednacene ove godine, pa daj pohvalite onda malo i nasu Jecu!

Nesalomivi-novosadjanin

pre 9 godina

Anine igre vise ne pratim, ali sa velikim zadovoljstvom komentarisem sve sto je vezano za nju.
Daleko je ona od teniske elite. Tenis joj nije na prvom mestu.


Uzdam se samo u Novaka i nadolazece devojcice i decake iz nase prelepe zemlje. Kazu, da su sjajni. Da jedan od nasih juniora ima preko dvadeset pet pobeda u nizu.

znanje-imanje

pre 9 godina

Po prvi put sinoć gledao sam, skoro u čudu, nešto što ovih 10 godna nisam. Ana I. je igrala bekend, kako sa kontrolom tako i sa namerom. Dosada je bekend tu bio neželjeni događaj nepredvidivog i često nesrećnog ishoda. Neverovatna promena! Da stvar bude još bolja najzad je igrala sa advantage strane namerni kratki servis udesno - tako je spasile SVE brejk lopte. Upravo taj servis je ključan za ženski tenis, a pogotovu protiv omanjih igračica.
Sve u svemu svaka čast momcima koji sada rade sa njom. Videh i 2 - kineza? - ko su da su, liči na tim i ozbiljan rad. I do sada sam sumnjao da su svi ti čuveni što su sa njom radili bili mnogo više izvikani nego smisleni. Možda je i sada kao zrelija mnogo lakša za rad i najzad manje osciluje na terenu; ipak nema sumnje - napravili su ogroman napredak! Snalaženje u nepravilnom položaju, bekend slajs, inside out drop šot iz otvaranja na forhend, čitanje i kretanje u odbrani - Ana je do sada bila otprilike 1/3 igračice a naši treneri su od nje već napravili 2/3!
I dalje je najveća mana na đus strani slajs-aut alibi-servis u bacanju nakon lošeg podbacivanja umesto da tu pretežno servira u T, nije umela da izmuči Šarapovu skraćenim loptama itd. Ali ova sezona će sigurno biti jedna od najboljih jer najzad više nije jednodimenzionalna igračica. Problem je bio splet nezrelosti i neuživanja kako na terenu tako i van njega kao i nemanje pravog tima. Za već oveću gomilu cinika - OK, samo se vi ne javljajte više...
Treneri, još jednom: bravo!

dejavu

pre 9 godina

Ani je ostala još "samo" psihološka barijera za sam svetski vrh.
Čak i ako ne uspe da je prevazidje,treba joj odati priznanje na velikom trudu.Ona je danas,fizički i igrački gledano,znatno bolja teniserka nego što je,paradoksalno,bila u vreme osvajanja RG.

Koga?

pre 9 godina

(Superhik, 7. maj 2014 10:34)

Ana je odigrala 8 turnira, od toga dva osvojila, igrala jedno finale i plasirala se u ČF Australian Opena pobedivši veliku Serenu Vilijams, dakle Ani je ovo deveti turnir. Dok Jelena sa druge strane je odigrala 10 turnira, imala dva polufinala Premijer turnira, PF Dohe i finale Bogote; ovo je Jelenin 11. turnir, već! Dakle očigledno je da tih 4 poraza pravi razliku (veliku!), Ana je bolja teniserka ove sezone i to je to.

Superhik

pre 9 godina

Ne znam sta je tu tako senzacionalno?
Do ovog turnira Ana ima skor 23-6 sa ove dve pobede 25-6
Isto tako Jelena do ovog tirnira ima skor 23-10 ako pobedi sutra 25-10
Znaci nista losija od Ane a uz to je i u top 10.
Zarade Ana $574,541 Jelena $557,025 za ovu godinu.
Bodovi ove godine Ana 1595 Jelena 1566.
Znaci potpuno izjednacene ove godine, pa daj pohvalite onda malo i nasu Jecu!

MarkoDj

pre 9 godina

Ana Ivanovic je 2008me igrala finale Australian opena, a koji mesec kasnije je osvojila Roland Garros.
To joj je najbolji pocetak sezone!!!
Ove godine nije stigla u finale AO tako da cao zdravo...
Totalno neopravdano hvaljenje njene forme u ovom trenutku..
Zao mi je, ali je tako.

alejandro

pre 9 godina

Možda i razbije sistem igara na većim turnirima i izdigne se od onog standardnog: kolo, dva, možda tri! Važno je da je i dalje među najlepšim teniserkama mada pristižu mlađe snage!

vv

pre 9 godina

Ne kapiram ove ljude sto sami kazu da ne gledaju Anine meceve a redivno komentarisu. Zasto? To cisto da bi pljuvali nekog da bi lecili neke komplekse? Ili nemate sta pametnije da radite?

Ajde, smanjite malo gas

pre 9 godina

Ko o čemu baba o uštipcima a vi o Bušar. Kako niste primetili da je od AO nigde nema? Kako se provela u polufinalu protiv Na Li, a madam ima 32 godine, dva meseca i devet dana. I decu u gimnaziji. Ana igra odličan tenis, u badmintonu je slaba, priznajem, i lepo je Anu gledati. Devojka je u svakom pogledu svetska pojava. Još samo ovo: Adidas, Joneks, Roleks... i oko milion svetskih listova jure Anu da je "slikuju". Donald Tramp, američki milijarder i dasa: "Ana je najlepša žena koju sam u životu video." A vi bi da malo tupite.

this is the end

pre 9 godina

[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (sempervirum, 7. maj 2014 12:04)

Pre bi se reklo da ti imaš problem u glavi kad možeš tako nešto da odvališ u vezi Ane. Ako bolje gledaš Anine mečeve, bez ostrašćenosti, trebao bi da vidiš kako sve igračice ludački grizu protiv nje, zašto? I sinić je Bojana igrala kao nikad pre i pogađala same linije, i kako bi to to prokomentarisao? Biće pre da ženska sujeta ne može da podnese najlepšu teniserku sveta i našu najbolju.

HM9

pre 9 godina

Statistika je cudo. Ova godina i 2007. (igrala finale Tokija, osvojila Berlin, necu da spomenem finale RG-a ono je doslo 2-3 nedelje kasnije) i 2008. (finale AO, osvojen IW) ne mogu da se uporede. Ana je ove godine vise ucestvovala na internesnal turnirima (pametan potez- i Oklend i Monterej je osvojila) i otuda i veci broj pobeda. Ranije je bila isuvise izbirljiva. Ne zelim da umanjim uspeh - odlicno je odigrala i Oklend i AO, posle je forma pala ali opet pali motore. I sto se tice tima-svaka cast nasem timu ali mislim da je ipak tim 2006-2008. najvise ucinio (Brns, Merkel, Groneveld). Ana mi je omiljena teniserka i ovo nije kritika vec ne volim bombasticne naslove, tekstove.

Ana, age 26 (i ovo je podatak, hik)

pre 9 godina

@Superhik
Sve si ti, hik, udesio, hik, da Ani zakineš na uspehu, hik. Kako to da si ispustio, hik, dva osvojena turnira, hik, za tri meseca ove sezone, šest za poslednje tri i po godine, hik, dok je carica, hik, za četiri i po godine, hik, osvojila jednu Bogotu, hik, protiv 198. u finalu, hik.

objective

pre 9 godina

pa da, ali je 2008. igrala i finale AO na startu sezone... ovaj pocetak sezone je svakako ohrabrujuci, ali bitne su zavrsnice velikih turnira a ne br pobeda

Ana pojačala svoj tim?

pre 9 godina

Pisao sam da Ana ima pored sebe "dvojicu drugara" i nisam bio dobro ocenjen, insistitrao sam da je njoj potreban jači tim, u njemu iskusan trener koji će joj pomoći da u onim odlučnim trenucima na doživi pad. Nije ona nikada dugo radila sa trenerima "zvučnog imena", Kardon i Ginthart bili su sa njom svaki po tri meseca a ovaj drugi nije putovao sa njom na turnire, radi kao komentator jedne televizije. Noćas u timu vidim još dvojicu Kineza. Da li su oni teniski ili neki drugi stručnjaci? Kad sam pisao da Kontić ne može sam sa njom da radi nisam loše mislio. Neko piše da je presudan bio onaj gem u prvom setu kad je Ana spasla tri brejk lopte. Improvizovano mišljenje. Ko kaže da bi Ana izgubila i pored toga prvi set ili da ne bi dobila dva sledeća? Otkad to gubitak nekog gema ili seta znači gubitak meča?

Mоје мишљење

pre 9 godina

А кад налети на Шарапову,Радванску,Вилијамс,На Ли,Бушар..... један велики ћорак.

OJLA

pre 9 godina

@ znanje imanje , svaka čast na analizi vidi se da znaš, hteo bih jedno pitanje da pitam nevezano za temu - što misliš ko od naših juniora ili juniorki ima najveću šansu da napravi nešta u budućnosti sudeći po sadašnjim kvalitetama . Meni se svidja kako igra mali Krstin. Kakvo je tvoje mišljenje?

nobody

pre 9 godina

Nisam gledao meč, ali mogu zamisliti to forhendovanje k'o maksim po diviziji...
Od naših teniserki jedino, ali izuzetno retko, pogledam Jelenu, jer se uvek bori maksimalno, a i ima raznovrsnije udarce. Ostale prangijašice sa zečjim karakterom, nema šanse da gledam, nemam ja tih živaca.

Nesalomivi-novosadjanin

pre 9 godina

Anine igre vise ne pratim, ali sa velikim zadovoljstvom komentarisem sve sto je vezano za nju.
Daleko je ona od teniske elite. Tenis joj nije na prvom mestu.


Uzdam se samo u Novaka i nadolazece devojcice i decake iz nase prelepe zemlje. Kazu, da su sjajni. Da jedan od nasih juniora ima preko dvadeset pet pobeda u nizu.

jevrić predrag, zemun

pre 9 godina

Ana uskoro medju prvih 5. Vraca se.
(Zoran, 7. maj 2014 11:11)
Ana možda ulazi u prvih 10. U prvih 5 će ući kada ja postanem premijer Gabona!

sempervirum

pre 9 godina

Ana maksimalno igra protiv nasih i pobedjuje domace igracice. Narociti se trudi protiv Jelene... A onda pukne u sledecem kolu. Odavno mi se cini da ona ima neki problem u glavi koji je cas podstice na inat, a cas je totalno sroza i od dobijenog napravi veresiju... Zato sam juce navijao za Bojanu...

AntiAzarenka

pre 9 godina

Ana ima odlican start,za 5 mjeseci 2 titule,1 finale,QF GS,4 pobjede nad top ten teniserkama,to obecava.Nadam se da ce se uskoro probiti u top ten.Inace,ovo nije njen najbolji start,imala je mnogo bolji u 2008. :D

MOLIM objavite komentar

pre 9 godina

@Ajde, smanjite malo gas, 7. maj 2014 13:53

Adidas
YONEX
Rolex
Juice PLUS
Dubai Duty Free
Samsung (NAJNOVIJI)

Ovo je Anin tim sponzora, a jos ce da ih bude. Nadam se da su ona dva gospodina koja su pratila njen mec sinoc pojacanje strucnog tima.

Ana je sjajna ove sezone i samo ljubomorni i zavidni ljudi mogu da pisu drugacije.

AJDEEEE

City Girl

pre 9 godina

Jos samo da sredi glavu koja joj je najveći problem. Juče servira na 4-1 u drugom setu i nervozna kao da spasava mec loptu. Trener joj vice Smiri se. Nedostaje joj psihicka stabilnost da ostvari super rezultate.

objasnjenje

pre 9 godina

Ocigledno niste razumeli samu vest.
Ovde se govori o broju ostvarenih pobeda.
Jeste Ana te 2008 igrala finale Australia opena i osvojila Indian Wels, ali je do 12. Maja i turnira u Rimu napravila svega 20 pobeda uz 6 poraza.
Ove godine je pravila slabije uspehe na vecim turnirima, a bolje na manjim, ali je po broju ostvarenih pobeda nadmasila tu 2008.
Vec ima 25 pobeda uz istih 6 poraza, odnosno 26, ako racunamo i onu jednu pobedu iz Fed kupa. Uz to ima sansu da do Rima ostvari jos neku pobedu.
Dakle ako se gleda broj napravljenih pobeda u prva 4 meseca ovo je svakako Anin najbolji start sezone u karijeri.

Nesalomivi-novosadjanin

pre 9 godina

Anine igre vise ne pratim, ali sa velikim zadovoljstvom komentarisem sve sto je vezano za nju.
Daleko je ona od teniske elite. Tenis joj nije na prvom mestu.


Uzdam se samo u Novaka i nadolazece devojcice i decake iz nase prelepe zemlje. Kazu, da su sjajni. Da jedan od nasih juniora ima preko dvadeset pet pobeda u nizu.

Superhik

pre 9 godina

Ne znam sta je tu tako senzacionalno?
Do ovog turnira Ana ima skor 23-6 sa ove dve pobede 25-6
Isto tako Jelena do ovog tirnira ima skor 23-10 ako pobedi sutra 25-10
Znaci nista losija od Ane a uz to je i u top 10.
Zarade Ana $574,541 Jelena $557,025 za ovu godinu.
Bodovi ove godine Ana 1595 Jelena 1566.
Znaci potpuno izjednacene ove godine, pa daj pohvalite onda malo i nasu Jecu!

nobody

pre 9 godina

Nisam gledao meč, ali mogu zamisliti to forhendovanje k'o maksim po diviziji...
Od naših teniserki jedino, ali izuzetno retko, pogledam Jelenu, jer se uvek bori maksimalno, a i ima raznovrsnije udarce. Ostale prangijašice sa zečjim karakterom, nema šanse da gledam, nemam ja tih živaca.

Mоје мишљење

pre 9 godina

А кад налети на Шарапову,Радванску,Вилијамс,На Ли,Бушар..... један велики ћорак.

MarkoDj

pre 9 godina

Ana Ivanovic je 2008me igrala finale Australian opena, a koji mesec kasnije je osvojila Roland Garros.
To joj je najbolji pocetak sezone!!!
Ove godine nije stigla u finale AO tako da cao zdravo...
Totalno neopravdano hvaljenje njene forme u ovom trenutku..
Zao mi je, ali je tako.

jevrić predrag, zemun

pre 9 godina

Ana uskoro medju prvih 5. Vraca se.
(Zoran, 7. maj 2014 11:11)
Ana možda ulazi u prvih 10. U prvih 5 će ući kada ja postanem premijer Gabona!

sempervirum

pre 9 godina

Ana maksimalno igra protiv nasih i pobedjuje domace igracice. Narociti se trudi protiv Jelene... A onda pukne u sledecem kolu. Odavno mi se cini da ona ima neki problem u glavi koji je cas podstice na inat, a cas je totalno sroza i od dobijenog napravi veresiju... Zato sam juce navijao za Bojanu...

alejandro

pre 9 godina

Možda i razbije sistem igara na većim turnirima i izdigne se od onog standardnog: kolo, dva, možda tri! Važno je da je i dalje među najlepšim teniserkama mada pristižu mlađe snage!

Koga?

pre 9 godina

(Superhik, 7. maj 2014 10:34)

Ana je odigrala 8 turnira, od toga dva osvojila, igrala jedno finale i plasirala se u ČF Australian Opena pobedivši veliku Serenu Vilijams, dakle Ani je ovo deveti turnir. Dok Jelena sa druge strane je odigrala 10 turnira, imala dva polufinala Premijer turnira, PF Dohe i finale Bogote; ovo je Jelenin 11. turnir, već! Dakle očigledno je da tih 4 poraza pravi razliku (veliku!), Ana je bolja teniserka ove sezone i to je to.

znanje-imanje

pre 9 godina

Po prvi put sinoć gledao sam, skoro u čudu, nešto što ovih 10 godna nisam. Ana I. je igrala bekend, kako sa kontrolom tako i sa namerom. Dosada je bekend tu bio neželjeni događaj nepredvidivog i često nesrećnog ishoda. Neverovatna promena! Da stvar bude još bolja najzad je igrala sa advantage strane namerni kratki servis udesno - tako je spasile SVE brejk lopte. Upravo taj servis je ključan za ženski tenis, a pogotovu protiv omanjih igračica.
Sve u svemu svaka čast momcima koji sada rade sa njom. Videh i 2 - kineza? - ko su da su, liči na tim i ozbiljan rad. I do sada sam sumnjao da su svi ti čuveni što su sa njom radili bili mnogo više izvikani nego smisleni. Možda je i sada kao zrelija mnogo lakša za rad i najzad manje osciluje na terenu; ipak nema sumnje - napravili su ogroman napredak! Snalaženje u nepravilnom položaju, bekend slajs, inside out drop šot iz otvaranja na forhend, čitanje i kretanje u odbrani - Ana je do sada bila otprilike 1/3 igračice a naši treneri su od nje već napravili 2/3!
I dalje je najveća mana na đus strani slajs-aut alibi-servis u bacanju nakon lošeg podbacivanja umesto da tu pretežno servira u T, nije umela da izmuči Šarapovu skraćenim loptama itd. Ali ova sezona će sigurno biti jedna od najboljih jer najzad više nije jednodimenzionalna igračica. Problem je bio splet nezrelosti i neuživanja kako na terenu tako i van njega kao i nemanje pravog tima. Za već oveću gomilu cinika - OK, samo se vi ne javljajte više...
Treneri, još jednom: bravo!

Ana, age 26 (i ovo je podatak, hik)

pre 9 godina

@Superhik
Sve si ti, hik, udesio, hik, da Ani zakineš na uspehu, hik. Kako to da si ispustio, hik, dva osvojena turnira, hik, za tri meseca ove sezone, šest za poslednje tri i po godine, hik, dok je carica, hik, za četiri i po godine, hik, osvojila jednu Bogotu, hik, protiv 198. u finalu, hik.

Ajde, smanjite malo gas

pre 9 godina

Ko o čemu baba o uštipcima a vi o Bušar. Kako niste primetili da je od AO nigde nema? Kako se provela u polufinalu protiv Na Li, a madam ima 32 godine, dva meseca i devet dana. I decu u gimnaziji. Ana igra odličan tenis, u badmintonu je slaba, priznajem, i lepo je Anu gledati. Devojka je u svakom pogledu svetska pojava. Još samo ovo: Adidas, Joneks, Roleks... i oko milion svetskih listova jure Anu da je "slikuju". Donald Tramp, američki milijarder i dasa: "Ana je najlepša žena koju sam u životu video." A vi bi da malo tupite.

objective

pre 9 godina

pa da, ali je 2008. igrala i finale AO na startu sezone... ovaj pocetak sezone je svakako ohrabrujuci, ali bitne su zavrsnice velikih turnira a ne br pobeda

dejavu

pre 9 godina

Ani je ostala još "samo" psihološka barijera za sam svetski vrh.
Čak i ako ne uspe da je prevazidje,treba joj odati priznanje na velikom trudu.Ona je danas,fizički i igrački gledano,znatno bolja teniserka nego što je,paradoksalno,bila u vreme osvajanja RG.

Ana pojačala svoj tim?

pre 9 godina

Pisao sam da Ana ima pored sebe "dvojicu drugara" i nisam bio dobro ocenjen, insistitrao sam da je njoj potreban jači tim, u njemu iskusan trener koji će joj pomoći da u onim odlučnim trenucima na doživi pad. Nije ona nikada dugo radila sa trenerima "zvučnog imena", Kardon i Ginthart bili su sa njom svaki po tri meseca a ovaj drugi nije putovao sa njom na turnire, radi kao komentator jedne televizije. Noćas u timu vidim još dvojicu Kineza. Da li su oni teniski ili neki drugi stručnjaci? Kad sam pisao da Kontić ne može sam sa njom da radi nisam loše mislio. Neko piše da je presudan bio onaj gem u prvom setu kad je Ana spasla tri brejk lopte. Improvizovano mišljenje. Ko kaže da bi Ana izgubila i pored toga prvi set ili da ne bi dobila dva sledeća? Otkad to gubitak nekog gema ili seta znači gubitak meča?

this is the end

pre 9 godina

[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (sempervirum, 7. maj 2014 12:04)

Pre bi se reklo da ti imaš problem u glavi kad možeš tako nešto da odvališ u vezi Ane. Ako bolje gledaš Anine mečeve, bez ostrašćenosti, trebao bi da vidiš kako sve igračice ludački grizu protiv nje, zašto? I sinić je Bojana igrala kao nikad pre i pogađala same linije, i kako bi to to prokomentarisao? Biće pre da ženska sujeta ne može da podnese najlepšu teniserku sveta i našu najbolju.

HM9

pre 9 godina

Statistika je cudo. Ova godina i 2007. (igrala finale Tokija, osvojila Berlin, necu da spomenem finale RG-a ono je doslo 2-3 nedelje kasnije) i 2008. (finale AO, osvojen IW) ne mogu da se uporede. Ana je ove godine vise ucestvovala na internesnal turnirima (pametan potez- i Oklend i Monterej je osvojila) i otuda i veci broj pobeda. Ranije je bila isuvise izbirljiva. Ne zelim da umanjim uspeh - odlicno je odigrala i Oklend i AO, posle je forma pala ali opet pali motore. I sto se tice tima-svaka cast nasem timu ali mislim da je ipak tim 2006-2008. najvise ucinio (Brns, Merkel, Groneveld). Ana mi je omiljena teniserka i ovo nije kritika vec ne volim bombasticne naslove, tekstove.

vv

pre 9 godina

Ne kapiram ove ljude sto sami kazu da ne gledaju Anine meceve a redivno komentarisu. Zasto? To cisto da bi pljuvali nekog da bi lecili neke komplekse? Ili nemate sta pametnije da radite?

OJLA

pre 9 godina

@ znanje imanje , svaka čast na analizi vidi se da znaš, hteo bih jedno pitanje da pitam nevezano za temu - što misliš ko od naših juniora ili juniorki ima najveću šansu da napravi nešta u budućnosti sudeći po sadašnjim kvalitetama . Meni se svidja kako igra mali Krstin. Kakvo je tvoje mišljenje?

City Girl

pre 9 godina

Jos samo da sredi glavu koja joj je najveći problem. Juče servira na 4-1 u drugom setu i nervozna kao da spasava mec loptu. Trener joj vice Smiri se. Nedostaje joj psihicka stabilnost da ostvari super rezultate.

AntiAzarenka

pre 9 godina

Ana ima odlican start,za 5 mjeseci 2 titule,1 finale,QF GS,4 pobjede nad top ten teniserkama,to obecava.Nadam se da ce se uskoro probiti u top ten.Inace,ovo nije njen najbolji start,imala je mnogo bolji u 2008. :D

MOLIM objavite komentar

pre 9 godina

@Ajde, smanjite malo gas, 7. maj 2014 13:53

Adidas
YONEX
Rolex
Juice PLUS
Dubai Duty Free
Samsung (NAJNOVIJI)

Ovo je Anin tim sponzora, a jos ce da ih bude. Nadam se da su ona dva gospodina koja su pratila njen mec sinoc pojacanje strucnog tima.

Ana je sjajna ove sezone i samo ljubomorni i zavidni ljudi mogu da pisu drugacije.

AJDEEEE

objasnjenje

pre 9 godina

Ocigledno niste razumeli samu vest.
Ovde se govori o broju ostvarenih pobeda.
Jeste Ana te 2008 igrala finale Australia opena i osvojila Indian Wels, ali je do 12. Maja i turnira u Rimu napravila svega 20 pobeda uz 6 poraza.
Ove godine je pravila slabije uspehe na vecim turnirima, a bolje na manjim, ali je po broju ostvarenih pobeda nadmasila tu 2008.
Vec ima 25 pobeda uz istih 6 poraza, odnosno 26, ako racunamo i onu jednu pobedu iz Fed kupa. Uz to ima sansu da do Rima ostvari jos neku pobedu.
Dakle ako se gleda broj napravljenih pobeda u prva 4 meseca ovo je svakako Anin najbolji start sezone u karijeri.