Sreda, 07.05.2014.

08:07

Džejms i Parker vode ka finalu

Majami Hit i San Antonio Sparsi zabeležili su ubedljive pobede u prvim mečevima polufinalnih serija konferencija, plej-ofa NBA lige.

Izvor: AK

Džejms i Parker vode ka finalu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

Иван

pre 9 godina

@velikipoznavalac

Не разликује се НБА од европске кошарке толико због зкуцањавања и акробација, колико због квалитета, који је пак резултат споја више чинилаца. Издвојићу најважније: велика база повезана са физичким предиспозицијама Афроамериканаца. То нико сем Американаца немау тој мери. Остале нације најчешће не могу да скрпе две квалитетне петорке. Наравно, ту је и фактор стимулативних средстава која су америчким играчима дозвољена, а другима не. Сама кошарка у НБА је, напротив, доста шаблонизована, и поред тих акробација: стартери тешко губе своју позицију, зна се отприлике тачно у минут кад излазе из игре и кад се враћају, осим највећих звезда гро играча има врло лимитиран опсег потеза, обично ради једну те исту ствар, ону у којој се најбоље сналази итд. Нема кошарке са више "неписаних" правила од НБА кошарке. Акробације су резултат капиталистичког система: имаш производ (кошарку) који желиш да продаш, а да би то чинио из вечери у вече, треба ти мамац за гледаоце (звезда акробатских способности). Суштински се не разликује много од циркуса, само што су НБА акробате много боље плаћене. Томе је даље све подређено, почев од великог броја утакмица чији губитак екипе могу себи да дозволе и да то ни не осете значајније резултатски. Видео бих ја те НБА звезде колико би акробација изводиле да имају само један меч одлуке, попут евролигаша на фајнал-фору. Лакше је бити луцидан, погађати немогуће тројке као синоћ Дерон, кад знаш да и евентуални пораз можеш негде да надокнадиш.

Иван

pre 9 godina

Нетси имају два проблема против Хита. Први је тај што им недостаје крштен центар у одсуству Брука Лопеза: Гарнет има више него скроман учинак у нападу, а не може дуго и довољно енергично да игра одбрану; Пламли је презелен за овај ниво такмичења, а питање је и колико је талентован, док онај Блеч још није сасвим у глави да треба да игра за тим, и директно је серијом грешака узроковао "одлепљивање" Мајамија. Без центра нема контроле рекета (Андерсен је разбијао нејаког Пламлија као Сабонис 1995. нејаког Ребрачу), а то је против екипе која толико форсира улазе велики минус. Други минус им је одсуство јасне поделе улога у тиму: ту се још не зна ко коси а ко воду носи, сви покушавају да испадну хероји, и Ливингстон, и Блеч, и Телетовић, и Алан Андерсон, и онај Торнтон чак... Треба да се зна: Мирзино је да стоји у ћошку и шутира за три и ништа осим тога, као рецимо Аленово у Мајамију, а Торнтоново је да му дода ако је овај сам, а не да покушава да ради уместо тога оно што не уме. Што је најгоре, сви које сам навео су такви. Играш против двоструког узастопног шампиона и највеће звезде НБА: да би један Пирс или Кириленко у одбрани против Леброна дошли до изражаја, мораш имати егал утакмицу, иначе су неупотребљиви. То је Америка, стар-систем, ако нема резултатског набоја, звезда све може да ради. Спарсима ће највећа корист бити што ће до евентуалног финала имати ривале против којих Ману и Белинели могу да играју, чиме ће растеретити Данкана и Паркера, највеће адуте против Мајамија.

eto...

pre 9 godina

@The king - naravno da će se komentarisati nedostatak kvaliteta istoka,jer opet dolazimo do toga da nije fer sistem takmičenja. Pogledaj tabelu iz regularnog dela,i pogledaj odnos pobede-porazi - Toronto,koji je bio treći,ne bi na zapadu ušao u playoff!! A sa druge strane,imaš Miami koji brani titulu,i samim tim važi za favorita. Tako Miami dobije u prvoj rundi Bobcatse,igraju sa 17% snage,i naravno da će da ih dobiju u 4,dok npr OKC igra protiv Memphisa i daje sve od sebe,sa zvezdama tima koje igraju po 42 min,7 utakmica !!!

spree15

pre 9 godina

Kid se drzao prve 2 cetvrtine,u trecoj Heat bezi,Kid odustaje od tekme i odmara startere,gadjace se brejk u drugoj tekmi kad ekipa bude malo odmornija,ne verujem u prolaz Netsa ali da im uzemu jednu tekmu i da ce se jos par igrati na jednu loptu je moguce.Lilard prvi put protiv ozbiljnog pleja u plej ofu i videli smo svi kako se to zavrsilo,mora malo i odbrana da se igra ipak,ciste ovo Spursi,mozda izgube jednu a u finalu nadam se Clippersima jer im OKC ne odgovara nikako.

velikipoznavalac

pre 9 godina

Miami sigurno u finalu, a sa zapada se nadam LAC.
To bi bilo neverovatno finale puno atraktivnih poteza jet to je i ono sto razlikuje NBA od drugih liga, ti neverovatni sutevi i akrobatska kucanja.

Okej

pre 9 godina

Ne otpisujte Oklahomu, iako mislim da su Klipersi dosta nezgodniji protivnik Majamiju. Po meni ne bi bilo iznenadjenje da bilo koja od prve 3 ekipe zapada udje u finale. A tamo, iako ih ne volim, ocekujem Majami. Jednostavno, mislim da Bruklin bez Lopeza nema sta da trazi protiv njih i da ce biti najvise 4:2.

alen

pre 9 godina

najvise sansi u finalu imaju clipersi protiv majamija,imaju odlicnog igraca koji moze da koliko toliko cuva lebrona a to je mett,pol ce da ne kazem sta da pravi od calmersa,blejk je bolji od bosa,ni jedan cenatar majamija ne moze sa jordanom ijako baca kamenja sa slobodnih,a klupa sa grendjerom i krafardom je kvalitetnija od majamijeve sa alenom

Marko

pre 9 godina

Ne mogu da verujem da niko u NBA ne moze da provali igru San Antonia.Igraju oni lepo na oko ali nije to neka nezaustavljiva ekipa.Mora se protiv njih igrati cvrsca odbrana i pokrivati pick and roll.Ne mozete pustiti Parkera da se seta ispod kosa.Ispa Parker najbolji pley na svetu,a u evropi se nije nesto mnogo naigrao na evropskim i svetskim prvenstvima,tek skorijih godina Francuzi su nesto osvojili,a i bio je red.Pa ocajni Dallas ih je skoro izbacio,a Portland dozvolio da izgubi 20razlika.Belineli i Parker im ubacili 50p.Belineli?Sramota.

vince carter

pre 9 godina

mnogo bre vi pratite tu statistiku..ovde se uvek kudi neko zbog promasenih suteva...pogotovo ovi bolji igraci a koliko su mozda tih promasenih suteva pretvoreni u ofanzivne skokove na primer i opet mora neko i da sutira...prosle godine i najcesce se to prica za brajanta ali onaj ko je gledao utakmice zna i da brajant razigrava samo sto su meeks i ostali kad god sam ja gledao promasivali otvorene suteve..tako da mora on da preuzme ili neki drugi kao sinoc oldridz kad ostalima ne ide i kad su dobro cuvani!!

The king

pre 9 godina

Bas bi voleo da vidim komentare kad Majami izgubi. Ovaku ljudi u njihovim pobedama komentarisu da je istok slab, kao da Bruklin nema 6 all stara u timu... Ne razumem zašto se toliko mrzi Majami I Lebrona. Možda zbog straha da će prestići Jordana što je činjenica kako je krenuo...

Miloš

pre 9 godina

Ko god zeli da izbaci Majami mora da nadje nacin da neutralise Alena i Bosa. Lebron ce uvek igrati na standardno visokom nivou, Vejd pomaze koliko moze ali ako i ova dvojica odigraju kako znaju ne moze im niko nista. Zato treba nadji nacin da se oni zaustave, to je kljuc eventualne pobede protiv njih.

Bojan

pre 9 godina

(Jeremija, 7. maj 2014 10:06)
zaspao sam, pa nisam gledao mec, ali sam video statistiku
LMA je sutirao 12-25 sto je odlicno, postigao je 32 poena sa TS% 55.2, takodje odlicno.
Zapravo je on jedini bio na nivou u Portlandu. Parker je nadigrao Lilarda i to je napravilo razliku.

kolja

pre 9 godina

Netsi bi menjali sve cetiri utakmice u regularnom delu za ovu jednu.

Tu se I poteze pitanje regularnog dela I njegovog znacaja. Bila je diskusija na jednom forumu I neka resenja su bila predlozena a jedno od interesantnijih je da bi tabela I dalje odredjivala ko ima prednost domaceg terena u konferenciji I finalu s'tim da onaj tim koji pobedi regularnu seriju protiv nekog iz iste konferencije ima jednu utakmicu prednosti ako se ikad sretnu u plejofu. U tom slucaju prva utakmica bi se igrala kod tima sto je u deficitu I onda dva-dva-jedan format u korist onog sto je dobio seriju ili u korist onog sto je bolje rangiran na tabeli.

U ovom slucaju to bi prakticno znacilo da Netsi vode pre prvog susreta u seriji sa 1-0 a posto Majami ima prednost domaceg terena i posto je u deficitu prve tri bi se igrale kod njih u areni.

Mada ima samo jedan problem u svemu ovome: manjka para zbog manjka utakmica u plejofu :)

Netsi Bruklin

pre 9 godina

Nema mnogo uticaja umor. I Majami je prosle godine odigrao 7 meceva sa Indijanom. Njihova najveca mana je centar. Tu bi trebao Garnet da napravi razliku. Ali on igra po 15 minuta. Sto je najgore, sad je i Alen proradio. Kao da im nije bilo dosta ove trojice. Ako Majami bude nastavio ovako, niko ih ne moze zaustaviti. Ali verovatno ce Netsi krenuti ozbiljnije sledecu. Pirs ne moze igrati opet ovako lose. Ako se ponovi proslogodisnje finale, tu definitivno gubi SAS. Jedina sansa je da Bruklin izbaci Majami.

Nedovic

pre 9 godina

@kosgeter
nemoj da pricas da si gledao kad James nije uopste padao, u 3 slucaja mu ocigledan faul nisu svirali!nego kad nekog mrzis to je najgora bolest...

Jeremija

pre 9 godina

Sve ovo mirise na proslogodisnje finale San Antonio-Majami, iako po meni Klipersi mogu da iznenade Sparse...Najjaci su oni komentari sto pominju da ce Bruklin namuciti Hit jer su ih dobili 4-0 u sezoni. To nema veze sa vezom, ovde ce da padne metla samo tako. Cika Lebron se jos nije ni zagrejao, postoji bar 15 igraca koji sutiraju vise od njega. Vise sam ocekivao od Portlanda ali sta reci za ekipu u kojoj Oldridz,iako sjajan potencijal, ima slobodu da sutne i 40 puta ako treba? Kako je krenuo, oborice i Brajantov rekord po broju promasenih suteva...

etoga

pre 9 godina

istok je jezivo loš! ima dva tima koja valjaju,a od toga je jedan trenutno u kanalu (Indiana),drugi je Miami koji će se prošetati do finala,ovo ostalo je smešno... stvarno poštujem neke veterane,pre svega Pierce-a,ali ne mogu oni da izvuku ceo playoff na svojim ramenima...

Cutinho

pre 9 godina

Majami sa 60 posto snage dobio mec..ko je gledao zna... U plej offu se vidi realno stanje ekipa...nije mi samo jos uvek jasna Indijana... A sto se zapada tice mislim da je San Antonio finalista...Portland mi je omiljena ekipa ali nemaju dovoljno dobrih u rusteru da pokriju celu sezonu i jak plej off... Pozdrav

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Bruklin ne može da reši Lebronovu igru na postu i odatle su nastajali svi problemi. Menjali su čuvare na njemu nao čarape. Čak i na poluvremenu kad je Majami imao samo tri razlike, osećalo se da kontrolišu meč u potpunosti, samo je bilo pitanje kada će dodati gas. Majami je majstorski odigrao odbranu. Bruklin je sve morao individualnim akcijama da rešava.

Bojan

pre 9 godina

(east coast baby, 7. maj 2014 08:54)
slazem se da je istok slabiji (razlika je ocigledna), ali nije tacno da se manifestuje bas toliko.
Prosle godine se Majami teze dovukao do finala iako je imao prve dve lagane serije. Serija protiv Indijane je bila neverovatno teska, a Spursi su sa tri lagane serije dosli do finala. Bas niko ih nimalo nije namucio. Izgubili su dve od Warriorsa, ali nikada ni tu nije delovalo da GSW moze ozbiljno da ih ugrozi.
Sezonu pre toga, OKC je imala problema sa Spursima u finalu, ali nikako toliko koliko je Majami imao sa Bostonom gde je igrao u gostima i bio pred ispadanjem

Tesko je prognozirati efekat slabije konferencije. prethodnih 20 godina, od raspada bad boysa, istok je slabiji, uglavnom su imali samo jednog ozbiljnog kandidata za titulu, i eventualno nekog challengera koji je opet na listi favorita bio ispod kvaliteta nekoliko ekipa sa zapada, a Cikago je u par sezona cini se lakse izlazio na kraj sa ekipama u finalu nego sto je dolazio do njega. Zatim je nakon zavrsetka te generacije Cikaga zapad prilicno lako dolazio do titula,bez obzira na jacu konkurenciju, sve do formiranja trojke Majamija (osvajale su ekipe sa istoka titule, ali prilicno razredjeno (Detroit 04, Majami 06 i Boston 08 u periodu od 99-11).

Markinjo

pre 9 godina

Prethodne dve godine Majami je igrao 7 utakmica u finalu istocne konferencije dok su,prvo Oklahoma,potom San Antonio prosle godine,lako resili svoje serije i cekali odmorni protiv koga ce da igraju! Naravno,oba puta je to bio Lebron i pdogodite sta... Oba puta je osvojio! Tako da,dosta vise nipodastavanja Lebrona i Majamija jer je evidentno da su najbolji i prica ako osvoje to je zato sto ce protivnik da bude umoran! Ne,osvojice jer su najbolji i pomirite se sa tim!

kosgeter

pre 9 godina

Gledao sam nocas Majami prvo poluvreme i mogu vam reci jedno zapazanje.Gromada od igraca,Lebron James, je za poluvreme pao na parket vise puta nego igraci Reala i Barse za celu utakmicu.Za divno cudno sudije nisu nasele na te njegove pokusaje isceniranja niti jedanput.

Ognjen

pre 9 godina

Zar nisu Pierce i Garnett vec igrali protiv Alen u PO dok su igrali za boston pre 2 god? Inace, sjajna prva runda mnogo obecava. Po meni u veliko finale ulaze Miamj i SA, mada Clipersi mozda mogu da iznenade i domognu se finala. Na istoku ne vidim ko osim Bruklina moze da pobedi Miami u 4 utakmica, ali sa ovakvim Pierce-om i KG nemaju ni oni sta da traze.

Petko

pre 9 godina

Sve mi nešto vuče da će se ponovi finale od prošle godine :)
Nadam se samo sa drugim rezultatom, 4:3 za Spurse :)
Jutros Duncan 12 poena, 11 skokova, 2 blokade, 24min, 38 godina
Parker ako ovako nastavi mogao bi da bude mvp playoffa
Go Spurs Go!

buki

pre 9 godina

Moje prognoze polufinala:
Majami-Bruklin 4:1
San Antonio-Portland 4:2
Vasington-Indiana 4:2
Klipersi-Oklahoma 4:3

Finale vjerovatno, koje je i od vecine prognozirano, Majami vs Spurs. Neko moguce iznenadjenje mogu biti Klipersi u finalu, ali opet tesko protiv Majamija u finalu. Nevjerovatno los istok. Majami ce se prosetati do titule konferencije. Dok prosle godine nije bilo tako. Igrali su 7 mec sa Indianom. To ce biti ogromna prednost Majamija u odnosu na svaki tim sa zapada. Ta svjezina.
Pozdrav za sve ljubitelje kosarke!!!

felix

pre 9 godina

Verovatno finale San Antonio-Majami, ali navijam da sa zapada prodju Clipersi.
Lebron sut 10 od 15, 22 poena, odlicna odbrana,primili 86 poena, za razliku od Durenta koji uzima mnogo vise suteva da bi postigao par poena vise,a odbrana ocajna,primili 122 poena.
Ajmo Clipersi vecaras jos jedan brejk!

353

pre 9 godina

Parker, to je onaj koga su neki pljuvali kao da nije neki plej? Veliki je to igrac cisto da neki to pokusaju da shvate. Sve zna o kosarci kada igra punom snagom i jos u tim godinama. 33 kosa u NBA je rezultat...

east coast baby

pre 9 godina

Miami ce ponovo biti sampion iz jednog prostok razloga, istocna konferencija je tri puta slabija od zapadne, dok svi se muce na zapadu Miami gazi ove prosecne timove...

Ataraksin

pre 9 godina

Nazalost, Majami toliko lako ce dobiti istocnu konferenciju, da koji god tim sa zapada stigne do finala ce biti preumoran, iako je mozda bolji od Majamija.

Fox Molder

pre 9 godina

Vidi se umor Bruklina zbog sedam utakmica, zbog toga su poklekli u drugom poluvremenu. A koliko god da Portland igra dobro da ih postujem, San Antonio je uhvatio zalet i poceo da gazi tako da ocekujem tek jednu pobedu Portlanda maksimalno. Mislim da ce dueli Okc - La Clipers i Indijana - Vasington biti mnogo uzbudljiviji i neizvesniji od prethodna dva. Veceras se ocekuje odgovor Duranta, a videcemo i da li ce mukica Hibert i dalje izazivati tugu medju kosarkaskim svetom :-)

353

pre 9 godina

Parker, to je onaj koga su neki pljuvali kao da nije neki plej? Veliki je to igrac cisto da neki to pokusaju da shvate. Sve zna o kosarci kada igra punom snagom i jos u tim godinama. 33 kosa u NBA je rezultat...

Petko

pre 9 godina

Sve mi nešto vuče da će se ponovi finale od prošle godine :)
Nadam se samo sa drugim rezultatom, 4:3 za Spurse :)
Jutros Duncan 12 poena, 11 skokova, 2 blokade, 24min, 38 godina
Parker ako ovako nastavi mogao bi da bude mvp playoffa
Go Spurs Go!

felix

pre 9 godina

Verovatno finale San Antonio-Majami, ali navijam da sa zapada prodju Clipersi.
Lebron sut 10 od 15, 22 poena, odlicna odbrana,primili 86 poena, za razliku od Durenta koji uzima mnogo vise suteva da bi postigao par poena vise,a odbrana ocajna,primili 122 poena.
Ajmo Clipersi vecaras jos jedan brejk!

Fox Molder

pre 9 godina

Vidi se umor Bruklina zbog sedam utakmica, zbog toga su poklekli u drugom poluvremenu. A koliko god da Portland igra dobro da ih postujem, San Antonio je uhvatio zalet i poceo da gazi tako da ocekujem tek jednu pobedu Portlanda maksimalno. Mislim da ce dueli Okc - La Clipers i Indijana - Vasington biti mnogo uzbudljiviji i neizvesniji od prethodna dva. Veceras se ocekuje odgovor Duranta, a videcemo i da li ce mukica Hibert i dalje izazivati tugu medju kosarkaskim svetom :-)

Markinjo

pre 9 godina

Prethodne dve godine Majami je igrao 7 utakmica u finalu istocne konferencije dok su,prvo Oklahoma,potom San Antonio prosle godine,lako resili svoje serije i cekali odmorni protiv koga ce da igraju! Naravno,oba puta je to bio Lebron i pdogodite sta... Oba puta je osvojio! Tako da,dosta vise nipodastavanja Lebrona i Majamija jer je evidentno da su najbolji i prica ako osvoje to je zato sto ce protivnik da bude umoran! Ne,osvojice jer su najbolji i pomirite se sa tim!

buki

pre 9 godina

Moje prognoze polufinala:
Majami-Bruklin 4:1
San Antonio-Portland 4:2
Vasington-Indiana 4:2
Klipersi-Oklahoma 4:3

Finale vjerovatno, koje je i od vecine prognozirano, Majami vs Spurs. Neko moguce iznenadjenje mogu biti Klipersi u finalu, ali opet tesko protiv Majamija u finalu. Nevjerovatno los istok. Majami ce se prosetati do titule konferencije. Dok prosle godine nije bilo tako. Igrali su 7 mec sa Indianom. To ce biti ogromna prednost Majamija u odnosu na svaki tim sa zapada. Ta svjezina.
Pozdrav za sve ljubitelje kosarke!!!

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Bruklin ne može da reši Lebronovu igru na postu i odatle su nastajali svi problemi. Menjali su čuvare na njemu nao čarape. Čak i na poluvremenu kad je Majami imao samo tri razlike, osećalo se da kontrolišu meč u potpunosti, samo je bilo pitanje kada će dodati gas. Majami je majstorski odigrao odbranu. Bruklin je sve morao individualnim akcijama da rešava.

The king

pre 9 godina

Bas bi voleo da vidim komentare kad Majami izgubi. Ovaku ljudi u njihovim pobedama komentarisu da je istok slab, kao da Bruklin nema 6 all stara u timu... Ne razumem zašto se toliko mrzi Majami I Lebrona. Možda zbog straha da će prestići Jordana što je činjenica kako je krenuo...

etoga

pre 9 godina

istok je jezivo loš! ima dva tima koja valjaju,a od toga je jedan trenutno u kanalu (Indiana),drugi je Miami koji će se prošetati do finala,ovo ostalo je smešno... stvarno poštujem neke veterane,pre svega Pierce-a,ali ne mogu oni da izvuku ceo playoff na svojim ramenima...

Bojan

pre 9 godina

(east coast baby, 7. maj 2014 08:54)
slazem se da je istok slabiji (razlika je ocigledna), ali nije tacno da se manifestuje bas toliko.
Prosle godine se Majami teze dovukao do finala iako je imao prve dve lagane serije. Serija protiv Indijane je bila neverovatno teska, a Spursi su sa tri lagane serije dosli do finala. Bas niko ih nimalo nije namucio. Izgubili su dve od Warriorsa, ali nikada ni tu nije delovalo da GSW moze ozbiljno da ih ugrozi.
Sezonu pre toga, OKC je imala problema sa Spursima u finalu, ali nikako toliko koliko je Majami imao sa Bostonom gde je igrao u gostima i bio pred ispadanjem

Tesko je prognozirati efekat slabije konferencije. prethodnih 20 godina, od raspada bad boysa, istok je slabiji, uglavnom su imali samo jednog ozbiljnog kandidata za titulu, i eventualno nekog challengera koji je opet na listi favorita bio ispod kvaliteta nekoliko ekipa sa zapada, a Cikago je u par sezona cini se lakse izlazio na kraj sa ekipama u finalu nego sto je dolazio do njega. Zatim je nakon zavrsetka te generacije Cikaga zapad prilicno lako dolazio do titula,bez obzira na jacu konkurenciju, sve do formiranja trojke Majamija (osvajale su ekipe sa istoka titule, ali prilicno razredjeno (Detroit 04, Majami 06 i Boston 08 u periodu od 99-11).

Cutinho

pre 9 godina

Majami sa 60 posto snage dobio mec..ko je gledao zna... U plej offu se vidi realno stanje ekipa...nije mi samo jos uvek jasna Indijana... A sto se zapada tice mislim da je San Antonio finalista...Portland mi je omiljena ekipa ali nemaju dovoljno dobrih u rusteru da pokriju celu sezonu i jak plej off... Pozdrav

Nedovic

pre 9 godina

@kosgeter
nemoj da pricas da si gledao kad James nije uopste padao, u 3 slucaja mu ocigledan faul nisu svirali!nego kad nekog mrzis to je najgora bolest...

Jeremija

pre 9 godina

Sve ovo mirise na proslogodisnje finale San Antonio-Majami, iako po meni Klipersi mogu da iznenade Sparse...Najjaci su oni komentari sto pominju da ce Bruklin namuciti Hit jer su ih dobili 4-0 u sezoni. To nema veze sa vezom, ovde ce da padne metla samo tako. Cika Lebron se jos nije ni zagrejao, postoji bar 15 igraca koji sutiraju vise od njega. Vise sam ocekivao od Portlanda ali sta reci za ekipu u kojoj Oldridz,iako sjajan potencijal, ima slobodu da sutne i 40 puta ako treba? Kako je krenuo, oborice i Brajantov rekord po broju promasenih suteva...

Miloš

pre 9 godina

Ko god zeli da izbaci Majami mora da nadje nacin da neutralise Alena i Bosa. Lebron ce uvek igrati na standardno visokom nivou, Vejd pomaze koliko moze ali ako i ova dvojica odigraju kako znaju ne moze im niko nista. Zato treba nadji nacin da se oni zaustave, to je kljuc eventualne pobede protiv njih.

Ataraksin

pre 9 godina

Nazalost, Majami toliko lako ce dobiti istocnu konferenciju, da koji god tim sa zapada stigne do finala ce biti preumoran, iako je mozda bolji od Majamija.

Bojan

pre 9 godina

(Jeremija, 7. maj 2014 10:06)
zaspao sam, pa nisam gledao mec, ali sam video statistiku
LMA je sutirao 12-25 sto je odlicno, postigao je 32 poena sa TS% 55.2, takodje odlicno.
Zapravo je on jedini bio na nivou u Portlandu. Parker je nadigrao Lilarda i to je napravilo razliku.

east coast baby

pre 9 godina

Miami ce ponovo biti sampion iz jednog prostok razloga, istocna konferencija je tri puta slabija od zapadne, dok svi se muce na zapadu Miami gazi ove prosecne timove...

Ognjen

pre 9 godina

Zar nisu Pierce i Garnett vec igrali protiv Alen u PO dok su igrali za boston pre 2 god? Inace, sjajna prva runda mnogo obecava. Po meni u veliko finale ulaze Miamj i SA, mada Clipersi mozda mogu da iznenade i domognu se finala. Na istoku ne vidim ko osim Bruklina moze da pobedi Miami u 4 utakmica, ali sa ovakvim Pierce-om i KG nemaju ni oni sta da traze.

Okej

pre 9 godina

Ne otpisujte Oklahomu, iako mislim da su Klipersi dosta nezgodniji protivnik Majamiju. Po meni ne bi bilo iznenadjenje da bilo koja od prve 3 ekipe zapada udje u finale. A tamo, iako ih ne volim, ocekujem Majami. Jednostavno, mislim da Bruklin bez Lopeza nema sta da trazi protiv njih i da ce biti najvise 4:2.

kosgeter

pre 9 godina

Gledao sam nocas Majami prvo poluvreme i mogu vam reci jedno zapazanje.Gromada od igraca,Lebron James, je za poluvreme pao na parket vise puta nego igraci Reala i Barse za celu utakmicu.Za divno cudno sudije nisu nasele na te njegove pokusaje isceniranja niti jedanput.

Marko

pre 9 godina

Ne mogu da verujem da niko u NBA ne moze da provali igru San Antonia.Igraju oni lepo na oko ali nije to neka nezaustavljiva ekipa.Mora se protiv njih igrati cvrsca odbrana i pokrivati pick and roll.Ne mozete pustiti Parkera da se seta ispod kosa.Ispa Parker najbolji pley na svetu,a u evropi se nije nesto mnogo naigrao na evropskim i svetskim prvenstvima,tek skorijih godina Francuzi su nesto osvojili,a i bio je red.Pa ocajni Dallas ih je skoro izbacio,a Portland dozvolio da izgubi 20razlika.Belineli i Parker im ubacili 50p.Belineli?Sramota.

alen

pre 9 godina

najvise sansi u finalu imaju clipersi protiv majamija,imaju odlicnog igraca koji moze da koliko toliko cuva lebrona a to je mett,pol ce da ne kazem sta da pravi od calmersa,blejk je bolji od bosa,ni jedan cenatar majamija ne moze sa jordanom ijako baca kamenja sa slobodnih,a klupa sa grendjerom i krafardom je kvalitetnija od majamijeve sa alenom

Netsi Bruklin

pre 9 godina

Nema mnogo uticaja umor. I Majami je prosle godine odigrao 7 meceva sa Indijanom. Njihova najveca mana je centar. Tu bi trebao Garnet da napravi razliku. Ali on igra po 15 minuta. Sto je najgore, sad je i Alen proradio. Kao da im nije bilo dosta ove trojice. Ako Majami bude nastavio ovako, niko ih ne moze zaustaviti. Ali verovatno ce Netsi krenuti ozbiljnije sledecu. Pirs ne moze igrati opet ovako lose. Ako se ponovi proslogodisnje finale, tu definitivno gubi SAS. Jedina sansa je da Bruklin izbaci Majami.

vince carter

pre 9 godina

mnogo bre vi pratite tu statistiku..ovde se uvek kudi neko zbog promasenih suteva...pogotovo ovi bolji igraci a koliko su mozda tih promasenih suteva pretvoreni u ofanzivne skokove na primer i opet mora neko i da sutira...prosle godine i najcesce se to prica za brajanta ali onaj ko je gledao utakmice zna i da brajant razigrava samo sto su meeks i ostali kad god sam ja gledao promasivali otvorene suteve..tako da mora on da preuzme ili neki drugi kao sinoc oldridz kad ostalima ne ide i kad su dobro cuvani!!

kolja

pre 9 godina

Netsi bi menjali sve cetiri utakmice u regularnom delu za ovu jednu.

Tu se I poteze pitanje regularnog dela I njegovog znacaja. Bila je diskusija na jednom forumu I neka resenja su bila predlozena a jedno od interesantnijih je da bi tabela I dalje odredjivala ko ima prednost domaceg terena u konferenciji I finalu s'tim da onaj tim koji pobedi regularnu seriju protiv nekog iz iste konferencije ima jednu utakmicu prednosti ako se ikad sretnu u plejofu. U tom slucaju prva utakmica bi se igrala kod tima sto je u deficitu I onda dva-dva-jedan format u korist onog sto je dobio seriju ili u korist onog sto je bolje rangiran na tabeli.

U ovom slucaju to bi prakticno znacilo da Netsi vode pre prvog susreta u seriji sa 1-0 a posto Majami ima prednost domaceg terena i posto je u deficitu prve tri bi se igrale kod njih u areni.

Mada ima samo jedan problem u svemu ovome: manjka para zbog manjka utakmica u plejofu :)

velikipoznavalac

pre 9 godina

Miami sigurno u finalu, a sa zapada se nadam LAC.
To bi bilo neverovatno finale puno atraktivnih poteza jet to je i ono sto razlikuje NBA od drugih liga, ti neverovatni sutevi i akrobatska kucanja.

eto...

pre 9 godina

@The king - naravno da će se komentarisati nedostatak kvaliteta istoka,jer opet dolazimo do toga da nije fer sistem takmičenja. Pogledaj tabelu iz regularnog dela,i pogledaj odnos pobede-porazi - Toronto,koji je bio treći,ne bi na zapadu ušao u playoff!! A sa druge strane,imaš Miami koji brani titulu,i samim tim važi za favorita. Tako Miami dobije u prvoj rundi Bobcatse,igraju sa 17% snage,i naravno da će da ih dobiju u 4,dok npr OKC igra protiv Memphisa i daje sve od sebe,sa zvezdama tima koje igraju po 42 min,7 utakmica !!!

spree15

pre 9 godina

Kid se drzao prve 2 cetvrtine,u trecoj Heat bezi,Kid odustaje od tekme i odmara startere,gadjace se brejk u drugoj tekmi kad ekipa bude malo odmornija,ne verujem u prolaz Netsa ali da im uzemu jednu tekmu i da ce se jos par igrati na jednu loptu je moguce.Lilard prvi put protiv ozbiljnog pleja u plej ofu i videli smo svi kako se to zavrsilo,mora malo i odbrana da se igra ipak,ciste ovo Spursi,mozda izgube jednu a u finalu nadam se Clippersima jer im OKC ne odgovara nikako.

Иван

pre 9 godina

Нетси имају два проблема против Хита. Први је тај што им недостаје крштен центар у одсуству Брука Лопеза: Гарнет има више него скроман учинак у нападу, а не може дуго и довољно енергично да игра одбрану; Пламли је презелен за овај ниво такмичења, а питање је и колико је талентован, док онај Блеч још није сасвим у глави да треба да игра за тим, и директно је серијом грешака узроковао "одлепљивање" Мајамија. Без центра нема контроле рекета (Андерсен је разбијао нејаког Пламлија као Сабонис 1995. нејаког Ребрачу), а то је против екипе која толико форсира улазе велики минус. Други минус им је одсуство јасне поделе улога у тиму: ту се још не зна ко коси а ко воду носи, сви покушавају да испадну хероји, и Ливингстон, и Блеч, и Телетовић, и Алан Андерсон, и онај Торнтон чак... Треба да се зна: Мирзино је да стоји у ћошку и шутира за три и ништа осим тога, као рецимо Аленово у Мајамију, а Торнтоново је да му дода ако је овај сам, а не да покушава да ради уместо тога оно што не уме. Што је најгоре, сви које сам навео су такви. Играш против двоструког узастопног шампиона и највеће звезде НБА: да би један Пирс или Кириленко у одбрани против Леброна дошли до изражаја, мораш имати егал утакмицу, иначе су неупотребљиви. То је Америка, стар-систем, ако нема резултатског набоја, звезда све може да ради. Спарсима ће највећа корист бити што ће до евентуалног финала имати ривале против којих Ману и Белинели могу да играју, чиме ће растеретити Данкана и Паркера, највеће адуте против Мајамија.

Иван

pre 9 godina

@velikipoznavalac

Не разликује се НБА од европске кошарке толико због зкуцањавања и акробација, колико због квалитета, који је пак резултат споја више чинилаца. Издвојићу најважније: велика база повезана са физичким предиспозицијама Афроамериканаца. То нико сем Американаца немау тој мери. Остале нације најчешће не могу да скрпе две квалитетне петорке. Наравно, ту је и фактор стимулативних средстава која су америчким играчима дозвољена, а другима не. Сама кошарка у НБА је, напротив, доста шаблонизована, и поред тих акробација: стартери тешко губе своју позицију, зна се отприлике тачно у минут кад излазе из игре и кад се враћају, осим највећих звезда гро играча има врло лимитиран опсег потеза, обично ради једну те исту ствар, ону у којој се најбоље сналази итд. Нема кошарке са више "неписаних" правила од НБА кошарке. Акробације су резултат капиталистичког система: имаш производ (кошарку) који желиш да продаш, а да би то чинио из вечери у вече, треба ти мамац за гледаоце (звезда акробатских способности). Суштински се не разликује много од циркуса, само што су НБА акробате много боље плаћене. Томе је даље све подређено, почев од великог броја утакмица чији губитак екипе могу себи да дозволе и да то ни не осете значајније резултатски. Видео бих ја те НБА звезде колико би акробација изводиле да имају само један меч одлуке, попут евролигаша на фајнал-фору. Лакше је бити луцидан, погађати немогуће тројке као синоћ Дерон, кад знаш да и евентуални пораз можеш негде да надокнадиш.

kosgeter

pre 9 godina

Gledao sam nocas Majami prvo poluvreme i mogu vam reci jedno zapazanje.Gromada od igraca,Lebron James, je za poluvreme pao na parket vise puta nego igraci Reala i Barse za celu utakmicu.Za divno cudno sudije nisu nasele na te njegove pokusaje isceniranja niti jedanput.

Marko

pre 9 godina

Ne mogu da verujem da niko u NBA ne moze da provali igru San Antonia.Igraju oni lepo na oko ali nije to neka nezaustavljiva ekipa.Mora se protiv njih igrati cvrsca odbrana i pokrivati pick and roll.Ne mozete pustiti Parkera da se seta ispod kosa.Ispa Parker najbolji pley na svetu,a u evropi se nije nesto mnogo naigrao na evropskim i svetskim prvenstvima,tek skorijih godina Francuzi su nesto osvojili,a i bio je red.Pa ocajni Dallas ih je skoro izbacio,a Portland dozvolio da izgubi 20razlika.Belineli i Parker im ubacili 50p.Belineli?Sramota.

alen

pre 9 godina

najvise sansi u finalu imaju clipersi protiv majamija,imaju odlicnog igraca koji moze da koliko toliko cuva lebrona a to je mett,pol ce da ne kazem sta da pravi od calmersa,blejk je bolji od bosa,ni jedan cenatar majamija ne moze sa jordanom ijako baca kamenja sa slobodnih,a klupa sa grendjerom i krafardom je kvalitetnija od majamijeve sa alenom

Ataraksin

pre 9 godina

Nazalost, Majami toliko lako ce dobiti istocnu konferenciju, da koji god tim sa zapada stigne do finala ce biti preumoran, iako je mozda bolji od Majamija.

kolja

pre 9 godina

Netsi bi menjali sve cetiri utakmice u regularnom delu za ovu jednu.

Tu se I poteze pitanje regularnog dela I njegovog znacaja. Bila je diskusija na jednom forumu I neka resenja su bila predlozena a jedno od interesantnijih je da bi tabela I dalje odredjivala ko ima prednost domaceg terena u konferenciji I finalu s'tim da onaj tim koji pobedi regularnu seriju protiv nekog iz iste konferencije ima jednu utakmicu prednosti ako se ikad sretnu u plejofu. U tom slucaju prva utakmica bi se igrala kod tima sto je u deficitu I onda dva-dva-jedan format u korist onog sto je dobio seriju ili u korist onog sto je bolje rangiran na tabeli.

U ovom slucaju to bi prakticno znacilo da Netsi vode pre prvog susreta u seriji sa 1-0 a posto Majami ima prednost domaceg terena i posto je u deficitu prve tri bi se igrale kod njih u areni.

Mada ima samo jedan problem u svemu ovome: manjka para zbog manjka utakmica u plejofu :)

east coast baby

pre 9 godina

Miami ce ponovo biti sampion iz jednog prostok razloga, istocna konferencija je tri puta slabija od zapadne, dok svi se muce na zapadu Miami gazi ove prosecne timove...

felix

pre 9 godina

Verovatno finale San Antonio-Majami, ali navijam da sa zapada prodju Clipersi.
Lebron sut 10 od 15, 22 poena, odlicna odbrana,primili 86 poena, za razliku od Durenta koji uzima mnogo vise suteva da bi postigao par poena vise,a odbrana ocajna,primili 122 poena.
Ajmo Clipersi vecaras jos jedan brejk!

Netsi Bruklin

pre 9 godina

Nema mnogo uticaja umor. I Majami je prosle godine odigrao 7 meceva sa Indijanom. Njihova najveca mana je centar. Tu bi trebao Garnet da napravi razliku. Ali on igra po 15 minuta. Sto je najgore, sad je i Alen proradio. Kao da im nije bilo dosta ove trojice. Ako Majami bude nastavio ovako, niko ih ne moze zaustaviti. Ali verovatno ce Netsi krenuti ozbiljnije sledecu. Pirs ne moze igrati opet ovako lose. Ako se ponovi proslogodisnje finale, tu definitivno gubi SAS. Jedina sansa je da Bruklin izbaci Majami.

Markinjo

pre 9 godina

Prethodne dve godine Majami je igrao 7 utakmica u finalu istocne konferencije dok su,prvo Oklahoma,potom San Antonio prosle godine,lako resili svoje serije i cekali odmorni protiv koga ce da igraju! Naravno,oba puta je to bio Lebron i pdogodite sta... Oba puta je osvojio! Tako da,dosta vise nipodastavanja Lebrona i Majamija jer je evidentno da su najbolji i prica ako osvoje to je zato sto ce protivnik da bude umoran! Ne,osvojice jer su najbolji i pomirite se sa tim!

Ognjen

pre 9 godina

Zar nisu Pierce i Garnett vec igrali protiv Alen u PO dok su igrali za boston pre 2 god? Inace, sjajna prva runda mnogo obecava. Po meni u veliko finale ulaze Miamj i SA, mada Clipersi mozda mogu da iznenade i domognu se finala. Na istoku ne vidim ko osim Bruklina moze da pobedi Miami u 4 utakmica, ali sa ovakvim Pierce-om i KG nemaju ni oni sta da traze.

The king

pre 9 godina

Bas bi voleo da vidim komentare kad Majami izgubi. Ovaku ljudi u njihovim pobedama komentarisu da je istok slab, kao da Bruklin nema 6 all stara u timu... Ne razumem zašto se toliko mrzi Majami I Lebrona. Možda zbog straha da će prestići Jordana što je činjenica kako je krenuo...

Jeremija

pre 9 godina

Sve ovo mirise na proslogodisnje finale San Antonio-Majami, iako po meni Klipersi mogu da iznenade Sparse...Najjaci su oni komentari sto pominju da ce Bruklin namuciti Hit jer su ih dobili 4-0 u sezoni. To nema veze sa vezom, ovde ce da padne metla samo tako. Cika Lebron se jos nije ni zagrejao, postoji bar 15 igraca koji sutiraju vise od njega. Vise sam ocekivao od Portlanda ali sta reci za ekipu u kojoj Oldridz,iako sjajan potencijal, ima slobodu da sutne i 40 puta ako treba? Kako je krenuo, oborice i Brajantov rekord po broju promasenih suteva...

vince carter

pre 9 godina

mnogo bre vi pratite tu statistiku..ovde se uvek kudi neko zbog promasenih suteva...pogotovo ovi bolji igraci a koliko su mozda tih promasenih suteva pretvoreni u ofanzivne skokove na primer i opet mora neko i da sutira...prosle godine i najcesce se to prica za brajanta ali onaj ko je gledao utakmice zna i da brajant razigrava samo sto su meeks i ostali kad god sam ja gledao promasivali otvorene suteve..tako da mora on da preuzme ili neki drugi kao sinoc oldridz kad ostalima ne ide i kad su dobro cuvani!!

buki

pre 9 godina

Moje prognoze polufinala:
Majami-Bruklin 4:1
San Antonio-Portland 4:2
Vasington-Indiana 4:2
Klipersi-Oklahoma 4:3

Finale vjerovatno, koje je i od vecine prognozirano, Majami vs Spurs. Neko moguce iznenadjenje mogu biti Klipersi u finalu, ali opet tesko protiv Majamija u finalu. Nevjerovatno los istok. Majami ce se prosetati do titule konferencije. Dok prosle godine nije bilo tako. Igrali su 7 mec sa Indianom. To ce biti ogromna prednost Majamija u odnosu na svaki tim sa zapada. Ta svjezina.
Pozdrav za sve ljubitelje kosarke!!!

Petko

pre 9 godina

Sve mi nešto vuče da će se ponovi finale od prošle godine :)
Nadam se samo sa drugim rezultatom, 4:3 za Spurse :)
Jutros Duncan 12 poena, 11 skokova, 2 blokade, 24min, 38 godina
Parker ako ovako nastavi mogao bi da bude mvp playoffa
Go Spurs Go!

etoga

pre 9 godina

istok je jezivo loš! ima dva tima koja valjaju,a od toga je jedan trenutno u kanalu (Indiana),drugi je Miami koji će se prošetati do finala,ovo ostalo je smešno... stvarno poštujem neke veterane,pre svega Pierce-a,ali ne mogu oni da izvuku ceo playoff na svojim ramenima...

Fox Molder

pre 9 godina

Vidi se umor Bruklina zbog sedam utakmica, zbog toga su poklekli u drugom poluvremenu. A koliko god da Portland igra dobro da ih postujem, San Antonio je uhvatio zalet i poceo da gazi tako da ocekujem tek jednu pobedu Portlanda maksimalno. Mislim da ce dueli Okc - La Clipers i Indijana - Vasington biti mnogo uzbudljiviji i neizvesniji od prethodna dva. Veceras se ocekuje odgovor Duranta, a videcemo i da li ce mukica Hibert i dalje izazivati tugu medju kosarkaskim svetom :-)

Nedovic

pre 9 godina

@kosgeter
nemoj da pricas da si gledao kad James nije uopste padao, u 3 slucaja mu ocigledan faul nisu svirali!nego kad nekog mrzis to je najgora bolest...

eto...

pre 9 godina

@The king - naravno da će se komentarisati nedostatak kvaliteta istoka,jer opet dolazimo do toga da nije fer sistem takmičenja. Pogledaj tabelu iz regularnog dela,i pogledaj odnos pobede-porazi - Toronto,koji je bio treći,ne bi na zapadu ušao u playoff!! A sa druge strane,imaš Miami koji brani titulu,i samim tim važi za favorita. Tako Miami dobije u prvoj rundi Bobcatse,igraju sa 17% snage,i naravno da će da ih dobiju u 4,dok npr OKC igra protiv Memphisa i daje sve od sebe,sa zvezdama tima koje igraju po 42 min,7 utakmica !!!

Cutinho

pre 9 godina

Majami sa 60 posto snage dobio mec..ko je gledao zna... U plej offu se vidi realno stanje ekipa...nije mi samo jos uvek jasna Indijana... A sto se zapada tice mislim da je San Antonio finalista...Portland mi je omiljena ekipa ali nemaju dovoljno dobrih u rusteru da pokriju celu sezonu i jak plej off... Pozdrav

Bojan

pre 9 godina

(Jeremija, 7. maj 2014 10:06)
zaspao sam, pa nisam gledao mec, ali sam video statistiku
LMA je sutirao 12-25 sto je odlicno, postigao je 32 poena sa TS% 55.2, takodje odlicno.
Zapravo je on jedini bio na nivou u Portlandu. Parker je nadigrao Lilarda i to je napravilo razliku.

Okej

pre 9 godina

Ne otpisujte Oklahomu, iako mislim da su Klipersi dosta nezgodniji protivnik Majamiju. Po meni ne bi bilo iznenadjenje da bilo koja od prve 3 ekipe zapada udje u finale. A tamo, iako ih ne volim, ocekujem Majami. Jednostavno, mislim da Bruklin bez Lopeza nema sta da trazi protiv njih i da ce biti najvise 4:2.

velikipoznavalac

pre 9 godina

Miami sigurno u finalu, a sa zapada se nadam LAC.
To bi bilo neverovatno finale puno atraktivnih poteza jet to je i ono sto razlikuje NBA od drugih liga, ti neverovatni sutevi i akrobatska kucanja.

353

pre 9 godina

Parker, to je onaj koga su neki pljuvali kao da nije neki plej? Veliki je to igrac cisto da neki to pokusaju da shvate. Sve zna o kosarci kada igra punom snagom i jos u tim godinama. 33 kosa u NBA je rezultat...

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Bruklin ne može da reši Lebronovu igru na postu i odatle su nastajali svi problemi. Menjali su čuvare na njemu nao čarape. Čak i na poluvremenu kad je Majami imao samo tri razlike, osećalo se da kontrolišu meč u potpunosti, samo je bilo pitanje kada će dodati gas. Majami je majstorski odigrao odbranu. Bruklin je sve morao individualnim akcijama da rešava.

Bojan

pre 9 godina

(east coast baby, 7. maj 2014 08:54)
slazem se da je istok slabiji (razlika je ocigledna), ali nije tacno da se manifestuje bas toliko.
Prosle godine se Majami teze dovukao do finala iako je imao prve dve lagane serije. Serija protiv Indijane je bila neverovatno teska, a Spursi su sa tri lagane serije dosli do finala. Bas niko ih nimalo nije namucio. Izgubili su dve od Warriorsa, ali nikada ni tu nije delovalo da GSW moze ozbiljno da ih ugrozi.
Sezonu pre toga, OKC je imala problema sa Spursima u finalu, ali nikako toliko koliko je Majami imao sa Bostonom gde je igrao u gostima i bio pred ispadanjem

Tesko je prognozirati efekat slabije konferencije. prethodnih 20 godina, od raspada bad boysa, istok je slabiji, uglavnom su imali samo jednog ozbiljnog kandidata za titulu, i eventualno nekog challengera koji je opet na listi favorita bio ispod kvaliteta nekoliko ekipa sa zapada, a Cikago je u par sezona cini se lakse izlazio na kraj sa ekipama u finalu nego sto je dolazio do njega. Zatim je nakon zavrsetka te generacije Cikaga zapad prilicno lako dolazio do titula,bez obzira na jacu konkurenciju, sve do formiranja trojke Majamija (osvajale su ekipe sa istoka titule, ali prilicno razredjeno (Detroit 04, Majami 06 i Boston 08 u periodu od 99-11).

Miloš

pre 9 godina

Ko god zeli da izbaci Majami mora da nadje nacin da neutralise Alena i Bosa. Lebron ce uvek igrati na standardno visokom nivou, Vejd pomaze koliko moze ali ako i ova dvojica odigraju kako znaju ne moze im niko nista. Zato treba nadji nacin da se oni zaustave, to je kljuc eventualne pobede protiv njih.

spree15

pre 9 godina

Kid se drzao prve 2 cetvrtine,u trecoj Heat bezi,Kid odustaje od tekme i odmara startere,gadjace se brejk u drugoj tekmi kad ekipa bude malo odmornija,ne verujem u prolaz Netsa ali da im uzemu jednu tekmu i da ce se jos par igrati na jednu loptu je moguce.Lilard prvi put protiv ozbiljnog pleja u plej ofu i videli smo svi kako se to zavrsilo,mora malo i odbrana da se igra ipak,ciste ovo Spursi,mozda izgube jednu a u finalu nadam se Clippersima jer im OKC ne odgovara nikako.

Иван

pre 9 godina

Нетси имају два проблема против Хита. Први је тај што им недостаје крштен центар у одсуству Брука Лопеза: Гарнет има више него скроман учинак у нападу, а не може дуго и довољно енергично да игра одбрану; Пламли је презелен за овај ниво такмичења, а питање је и колико је талентован, док онај Блеч још није сасвим у глави да треба да игра за тим, и директно је серијом грешака узроковао "одлепљивање" Мајамија. Без центра нема контроле рекета (Андерсен је разбијао нејаког Пламлија као Сабонис 1995. нејаког Ребрачу), а то је против екипе која толико форсира улазе велики минус. Други минус им је одсуство јасне поделе улога у тиму: ту се још не зна ко коси а ко воду носи, сви покушавају да испадну хероји, и Ливингстон, и Блеч, и Телетовић, и Алан Андерсон, и онај Торнтон чак... Треба да се зна: Мирзино је да стоји у ћошку и шутира за три и ништа осим тога, као рецимо Аленово у Мајамију, а Торнтоново је да му дода ако је овај сам, а не да покушава да ради уместо тога оно што не уме. Што је најгоре, сви које сам навео су такви. Играш против двоструког узастопног шампиона и највеће звезде НБА: да би један Пирс или Кириленко у одбрани против Леброна дошли до изражаја, мораш имати егал утакмицу, иначе су неупотребљиви. То је Америка, стар-систем, ако нема резултатског набоја, звезда све може да ради. Спарсима ће највећа корист бити што ће до евентуалног финала имати ривале против којих Ману и Белинели могу да играју, чиме ће растеретити Данкана и Паркера, највеће адуте против Мајамија.

Иван

pre 9 godina

@velikipoznavalac

Не разликује се НБА од европске кошарке толико због зкуцањавања и акробација, колико због квалитета, који је пак резултат споја више чинилаца. Издвојићу најважније: велика база повезана са физичким предиспозицијама Афроамериканаца. То нико сем Американаца немау тој мери. Остале нације најчешће не могу да скрпе две квалитетне петорке. Наравно, ту је и фактор стимулативних средстава која су америчким играчима дозвољена, а другима не. Сама кошарка у НБА је, напротив, доста шаблонизована, и поред тих акробација: стартери тешко губе своју позицију, зна се отприлике тачно у минут кад излазе из игре и кад се враћају, осим највећих звезда гро играча има врло лимитиран опсег потеза, обично ради једну те исту ствар, ону у којој се најбоље сналази итд. Нема кошарке са више "неписаних" правила од НБА кошарке. Акробације су резултат капиталистичког система: имаш производ (кошарку) који желиш да продаш, а да би то чинио из вечери у вече, треба ти мамац за гледаоце (звезда акробатских способности). Суштински се не разликује много од циркуса, само што су НБА акробате много боље плаћене. Томе је даље све подређено, почев од великог броја утакмица чији губитак екипе могу себи да дозволе и да то ни не осете значајније резултатски. Видео бих ја те НБА звезде колико би акробација изводиле да имају само један меч одлуке, попут евролигаша на фајнал-фору. Лакше је бити луцидан, погађати немогуће тројке као синоћ Дерон, кад знаш да и евентуални пораз можеш негде да надокнадиш.