Sreda, 05.03.2014.

23:52

Drulović: Presrećan sam

Vršilac dužnosti selektora Srbije Ljubinko Drulović prezadovoljan je pobedom nacionalnog tima u Dablinu.

Izvor: B92

Druloviæ: Presreæan sam IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

79 Komentari

Sortiraj po:

Sasa

pre 10 godina

@Haizenberg ma vazi sto bi dali pet komada isto kao premocni Francuzi u onom barazu sto su rukom(Anri) ugurali loptu u gol jer drugacije nisu mogli

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 10 godina

Ovo Srpsko fudbalsko vreme neodoljovo podseća na pedesete i šezdesete prošlog veka. Stojković, Rukavina, Fejsa, Tošić, Marković, Ljajić, Sulejmani, Nastasić, Mitrović, Brašanac, Jojić...... podsećaju na vreme kada je Partizan davao više od pola reprezentacije, i kada je 1955. bio učesnik prvog Kupa šampiona, ne kao prvak države (što je tada bilo pravilo) već sa pozivnicom kao jedan od najboljih svetskih klubova toga vremena.

p.s. ovim nikako ne želim da umanjim ogroman doprinos svih ostalih igrača
koji nas juče tako razveseliše kako mladi tako i A tim.

aurelio

pre 10 godina

Nije ovo bilo za hvalospeve, ali prostora za optimizam ima. Sve što ovoom timu treba jeste dvadeset, trideset utakmica u ovom sastavu, sa tri, četiri rezerve. Bez uletača na ključnim utakmicama na kojima nam trebaju bodovi, koje više niko nikad neće zvati, bez eksperimentisanja, bez pametovanja. Samo da se uigraju. Gledam sinoć Portugal,našeg rivala - CR, Koentrao, MIreleš i još par njih igraju deset godina zajedno...U dušu se poznaju, na leđima oči imaju...Samo tako se stvara jaka reprezentacija.

mungos

pre 10 godina

brkic treba da brani za srbiju,igra jacu ligu od stojkovica,bolji klub i bolji je golman. odbranu treba da igraju nastasic,ivanovic,kolarov i subotic. vezni red- matic,ljajic,b.jankovic i tadic. i napad- mitrovic i markovic. i da se forsira ta ekipa,bez puno promena,da bi se uigrali,a kad se ta ekipa uigra,niko im nista nece moci.

Nataeos

pre 10 godina

Lepo za Drulovića samo da ga ostave!!! Što se tiče meča, drugo poluvreme je baš ono što očekujemo od naše ekipe, zato što imaju sposobnost za to, Drula je izgleda našao za vrlo kratko vreme kako krenuti ka tom cilju! I Baneta da vrne gde mu je mesto, godinama nije CB i nije potrebno kockati se sa time, bolje i neko malo slabiji koji je navikao na tu poziciju nego forsirati Baneta kao CB kad svi znamo na kojoj je poziciji on najbolji! Sad da se nastavi ovako i da ozvaniče Drulovića, i biće nešto od ove ekipe.

boj@n

pre 10 godina

Ljudi,a ko da nam igra stopera sem Baneta sinoc,nismo imali nikog na klupi ko bi mogao igrati stopera,polako,u sledecem okupljanju tu ce biti Nastasic,a nadam se i Subotic,Bisevac na klupu,a Ivanovic na desnog beka i to je najbolje sto imamo..

Vladimir_natal_Petkovic

pre 10 godina

vazna je ovo pobeda za srbiju jer jos pre godinu dana igrali bi tamo dosadnu 0-0 utakmicu.prvih 10 minuta su bila katastrofa,definitivno najlosiji pocetak nekog srpskog tima od kad pratim fudbal a to je ipak vec preko 20 godina.ivanovic nema sta traziti kao levi stoper,on je kao desni bek jedan od top 5 igraca na svetu tako da nije ni cudno sto je napravio onu gresku gde smo primili gol.vec sam video kritike ,pljuvanja,smejanja komsija ali zahvaljujuci drugom poluvremenu mozemo reci da smo pokazali dominantnost nad ircima a to nije nimalo lako,jaki su to tipovi u defanzivi.negde oko 70 tog minuta se videlo kolko smo ispred njih i da smo cak malkice igrali "tiki taka";)imamo veliki potencijal u ofanzivi,lazar markovic ,dule tadic,zoran tosic su igraci koji su sa sazreli ,pogotovo kod markovica se vidi sta i kolko je naucio u benfici.fina pobeda bez da sad dignemo euforiju,svaki iole jaci protivnik bi nas napunio u prvih 10 minuta.treba dati ljubinku sansu da bude stalni trener,mislim da ce mo pod njim igrati tehnicki mnogo bolje nego kod mihajlovica.

pozz

Joca

pre 10 godina

Po meni jedan od najbitnijih segmenata koji moramo da radimo savrseno je kontra napad, koji razvijamo jako lose sto se videlo i sinoc.... Uz Markovica, Ljajica, Tadica, Sulejmanija i slicne, mozemo da prasimo sve zivo iz kontri... Ukoliko Drulovic uspe to da popravi bicemo strasno jaki!!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nyk, 6. mart 2014 08:10)

...ako pre toga ne primimo 2-3 "laka komada" od nekog iole jačeg tima....

mihajlovic dragan batajnica obican covek i radnik

pre 10 godina

ma mi smo najbolji fudbaleri na svetu ali nikako da prodjemo te kvale za EP i SP jedino nas to zeza.

Haizenberg

pre 10 godina

Nisam mnogo ocekivao a ni mnogo novog video iz sinocnjeg meca.Svaka cast O Nilu ali njegovoj ekipi bi neko uigraniji dao pet komada bez mnogo muke.Poenta je da od ovih nasih momaka boljih nemamo i treba ih podrzati kao i trenera.Ne treba vise experimentisati sa igracima nego zadrzati ovu ekipu uz jos dva tri igraca.Obavezan je Subotic i Mitrovic a ja bih licno voleo da vidim i Vidica bez obzira na godine jer sa svojim iskustvom moze da osokoli ove mladje.Kroz ove prijateljske i kasnije kvalifikacije uigrati tim koji moze uz male izmene da traje 10 godina.

Tvrtko

pre 10 godina

Kažu mnogi "isti kostur kao kod Mihajlovića, samo su pridodati Matić i Ljajić". Kostur i ne treba da se menja, Miha je izvršio solidnu slekciju, ali je uneo nemir u reprezentaciju. Drulović vraća mir, rešava reprezentaciju nacionalnih i drugih tenzija. Igra u prvom poluvremenu nije bila sjajna, ali u drugom jeste, a to znači da se na poluvremenu dogodilo nešto pozitivno, znači napredak. Biće ovo dobro, ukoliko Karadžić ne umeša svoje prste, a hoće, jer nije on na čelu FSS radi nas, nego radi sebe.

c7-5

pre 10 godina

VD,a decembar davno iza nas,Tole kolki ti je obraz !
(hawkeye, 6. mart 2014 07:25)

Zvezda je prva na tabeli i opet se bunis?? Sta je sada problem? A tim pobedjuje, imamo ozbiljnog selektora, Partizanu ponisten cist gol u NP, Stojke odlicno brani, kurs evra stabilan, pa sta sada nije u redu?? Preko 50 mil evra duga?? E tu nema pomoci.Vi ste hronicno nesrecni, nema druge dijagnoze..

Zoran Svedska

pre 10 godina

Ne zaboravite da su povredjeni Nastasic o Subotic!!! Zato je Bane igrao gde je igrao!!! Inace na kraju krajeva, ovo je sad nase vreme i treba dati selektoru i igracima 100% podrsku!!!!!!!

deki

pre 10 godina

Onakve greske i to osnovne kao primanje lopte ili odigravanje duplog pada, ne vidim da momci prave u svojim klubovima. Djordjevic, Bisevac i Markovic su prednjacili u tome. Ne znam cemu dva zadnje vezna i to klasicna!? Fejsa je stalo smetao Maticu, uopste mi se taj igrac ne uklapa u ovu ekipu. Matic je u Benfiki igrao kao samostalni zadnji vezni a tako sad igra i Fejsa, medjutim Matic odlicno vlada kretanje bez lopte i kad igra u paru a to dokazuje u Chelsea. Pored toga z razliku od Fejse on uvek ima ili pronadje to jest namesti - izgradi sebi resenje dok Fejsa zastajkuje gubi se, limitiran je za driliblinge i samo zna nazad da je vrati. Kod Murinja jeste da se igra sa dva zadnja vezna ali samo kada se brane, kada napadaju, oni se svojim kretnjama bez lopte totalno transformisu. Rukavina nije dorastao reprezentaciji, bisevac je imao previse kikseva. Ivanovic i treba da igra kao stoper ali desnk jer lakse vlada desnom nogom i lakse ce saradivati sa desnim spoljnim igrace npr.Bastom sinoc se stalno nesto namestao. Kada se Nastacic vrati on posto je levak ima odlicnu saradnju sa Kolarovom. Tadic se ne snalazi iza napadaca, kud i kamo je koristniji kada dejstvuje po krilu. Basta je vredan i koristan igrac ali nije za krilo vec za desnu stranu odbrane uz aut liniju. Tosica ce uskoro mali Filip Kostic da zameni, mnogo covek komplikuje.. najjaci smo u formaciji 4-1-4-1 a to znaci sledece: Stojkovic - Basta - Ivanovic - Nastacic - Kolarov - Matic - Ljajic - Djuricic - Markovic - Tadic - Mitrovic. Ovo je nasih najboljih 11! Tosica, Bisevca, Rukavinu, Fajsu i Petrovica ne treba niko stavljati u prvi plan, eventuelno neko rezerva da bude. Treba se okrenuti momcima iz mlade reprezentacije poput Kostica, Petkovica, Jojica, Zivkovica...

realno

pre 10 godina

Polako bre Srbi gde se zalecete?? Prva prijateljska, drugaciji sastav, drugaciji trener....polakooo tek kad krenu kvalifikacije videcemo o cemu se radi, a do tada Drula obavezno na mestu selektora da ne dodjemo u situaciju da se uigravamo na prvoj utakmici kvalifikacija...

Arhimed

pre 10 godina

Nije bilo bas sve tako sjajno. Postaje pravilo da primamo golove iz kiksa odbrane. Aki ipak treba reci da je vidljiv kvalitativni pomak. Moze to jos bolje ali napokon je pravi covek na pravom mestu i mislim da smo uz Ljubinka Drulovica dobili najbolje moguce resenje za selektora. Samo da sada ovi iz FSS ne imesetare neko suludo resenje koje ne moze biti nikako bolje od Drulovica. On je posten covek iza koga stoji ozbiljan rad. Bez nepotrebnih hirovitih izjava i skretanja paznje na sebe da bi sakrio svoju nestrucnost kao sto je to njegov prethodnik radio ovaj tihi covek je u 2. polvremenu prvi put demonstrirao smislenu igru nase reprezentacije jos iz doba kada je Piksi igrao i na tome mu beskrajno hvala!

ivanstan.

pre 10 godina

Recino da je to tu negde ili ti nije lose.Drluvic na mestu selektora ok resenje,ali kladim se da ce fantasticni Karadzic ga zameniti i kao selektora postaviti nekoga njemu boljega koji ce biti kao Miajlovic.

peca

pre 10 godina

Konacno sam gledao reprezenaciju i uzivao u igri u drugom poluvremenu. Nije bila neka ekstra igra, ali tacno onoliko koliko treba. Drulovic treba da bude selektor i to na 4 godine, bez prava da mu se da otkaz.

Prosinečki

pre 10 godina

Ne vidim razloge za sreću, ozbiljna ekipa će nas pritisnuti
i rešiti utakmicu u prvih pola sata, ostatak vremena će
odmarati glavne igrače. A mi, mi ćemo nabijati posed lopte?!

Hrkljuš

pre 10 godina

Ali sto su se Hrvati opet trznuli iz sna? Melju, gledao sam kako extra Svajcarce posložiše, u gostima 2:2 i jos su im 2 cista gola ponistili

Ako Dule kaze...

pre 10 godina

Prvo iskrene cestitke na pobedi igracima i Drulovicu,za koga smatram da je pravi izbor za selektora iz dva razloga.Prvi je sportski,uspeo da osvoji evropsko prvenstvo sa mladima,sto je po meni izuzetan uspeh,a drugi je ljudski,jer smatram da je Drulovic dobar covek,a ponajvise da nije narcisoidan.Nadam se da ce tako i ostati.Drugo pojava dva igraca koja po meni prave strasnu razliku.Nemanja Matic i Dusan Tadic.Po meni dve glavne karike u reprezentaciji.Nemanja spona odbrane,sredine i napada,covek koji je sposoban da oduzme,povuce i doda loptu,a da pritom ne razmislja samo kako ce je vratiti unazad.Dusan igrac "istancanog sluha" za zavrsni pas,kakvog odavno nismo imali.

Kazu nisi lep :-))

pre 10 godina

Ljudi klasično srpska posla, sad je Drulović najbolji i nase je blago, ako ne pokaze rezultate bice najgori na svetu, boze kakva smo mi nacija !! Neka nam je bog u pomoci !!

drula car

pre 10 godina

Trebamo se svi sramiti što je ovaj veliki, dobri i vredni čovek VD selektora, a ne selektor ! S R A M O T A !
(d, 6. mart 2014 00:57)

Zasto bi se mi sramili? Samo jedan covek mora da se srami..

protiv jačih ekipa, teško

pre 10 godina

Više žara i energije ima na rekreativnom fudbalu.
U jednom delu drugog poluvremena momci su pokazali da bi mogli da igraju lep i kvalitetan fudbal, bar protiv ovih ekipa iz četvrtog, petog i šestog šešira.

nyk

pre 10 godina

Po meni jedan od najbitnijih segmenata koji moramo da radimo savrseno je kontra napad, koji razvijamo jako lose sto se videlo i sinoc.... Uz Markovica, Ljajica, Tadica, Sulejmanija i slicne, mozemo da prasimo sve zivo iz kontri... Ukoliko Drulovic uspe to da popravi bicemo strasno jaki!!!

Boban

pre 10 godina

Bisevac nema kvaliteta za reprezentaciju, prespor je i vise puta nesiguran. Matic je ubedljivo najbolji na terenu. Mitrovic i Jojic trebaju da nadju mesta u prvih jedanaest, kao i Nastasic i Subotic. Mozda bi Markovic i Tadic trebalo da zamene mesta. Sve u svemu kod prvog gola, Bisevac lagano pretrcan i celo prvo poluvreme prilicno neubedljivo. DRugo poluvreme mnogo bolje ali strah me je da prikazana igra nije dovoljno dobra protiv nekog jaceg tima. U svakom slucaju pripreme su u pitanju i imamo kvalitetne igrace koji se samo trebaju uklopiti.

mrki

pre 10 godina

I ja dajem podrsku Druli,ali ipak nam debelo fali kreativan igrac,u drugom poluvremenu video Matic katastrofu od igre i ode covek napred da nesto uradimo...i ne lozite se previse,Rukavina,Fejsa,Tosic,Bisevac su limitirani igraci,koji protiv Portugala i Danske nemaju sta da traze....zamislite da Rukavina cuva Ronalda,ma ajte molim vas....cenim i da igrac treba igrati na svojo poziciji iz kluba,a ne da u reprezentaciji igra na mestu na koje nije igrao godinama...videcemo kad krenu kvalifikacije!

Mito

pre 10 godina

Startovali smo sa Mihinim timom u režiji Karadžića, koji je pokazao sve mane iz prethodnog perioda. Posebno loš Biševac pored kojega su dva puta Irci izlazili u 100% šanse. Ništa bolji nije ni Basta koji nije za desno krilo. U lošu desnu stranu se uklopio i Rukavina koji nije mogao da se nosi sa levim krilom Iraca. Izlaskom Baste naš napad je dobio na kreativnosti. Druloviću više kreativaca, Biševac u penziju, a Basta može na desnog beka, ali ne i desno krilo.

трифун

pre 10 godina

Менталитет - утакмица није имала такмичарски значај,резултат није битан,ми смо утакмицу схватили као надигравање - и победили.Психичко смо слаби,то нам је у крви,такви смо - паничари,млакоње,кукавице.Сви - комплетан народ.Биће тешко,врло тешко кад буде требало играти за бодове.

Swedenonline

pre 10 godina

Klinci su igrali opusteno bez grca i puni kreativnosti. Recept za uspeh. Kao u svakom sportu, Irci su pali na sopstveni pritisak da moraju da nas samelju. Prvo skocis, pa kazes, hop!

ja

pre 10 godina

Jako mi se dopalo kako smo igrali drugo poluvreme.Igra kratkih pasova, to je ono sto je krasilo nasu reprezentaciju decenijama, tako treba da igramo, imamo odlicne tehnicare i ne vidim zasto se takva igra ne bi forsirala, kad eto Spanci su takvom igrom postali evropski i svetski sampioni. Nas selektor je to odlicno prepoznao, i po meni je, na osnovu danasnje utakmice, Drulovic najbolji izbor da ostane selektor.

grobar do groba

pre 10 godina

imali smo.srece jako...stojke nas izvadi zesce... vec u prvom moglo biti 3:0...ivanovicu se zahvaliti jer se vidi bas dugo unazad da ga bas briga i da se javlja reprezentaciji radi reda... bisevca vise nikada ne pozivati.... tebi drulo grobare i veliki gospodine cestitam pobedu i
zelim ostanak na klupi i puno
uspeha i srece da nam doneses..bicee to dobro vremenom.....

Mita

pre 10 godina

Opet ponavljam...Bane mora da igra samo na desnom beku,jer je tu najbolji.Pozicija CB mu ne odgovara,sto se videlo i veceras.Nadam se da ce Drula da procita ovaj dobronamerni savet...

mare

pre 10 godina

svAka cast,jedino mi nije jasno zasto gudelj,scepovic i ljaljic nisu dobili bar pola sata u igri,od ovakvog davanja sanse od minut ili par minuta i nema vajde..za sve ostalo pohvale,uz mitrogola i nastasica izgledacemo jos jace!

Sale

pre 10 godina

Drula je jedan pozitivac,secam se kad je usao i namestio Savi za pobedu protiv Ceske u zadnjim sekundama u Pragu.Pa protiv Slovenije kad je sudija izbacio Sinisu jer je pljuvao i Drula ulazi i unosi preokret za 3:3 sa igracem manje posle 3:0(namestio 2 gola Savi simbolika).I danas posle MIhe Srbija je fudbalski potonula ali po ko zna koji put tu su ponovo pobednicki duo Sava i Drula.Podrska majstore i ne slusaj menadzere i vrati Srbiju u vrh Evrope kao sto si sa mladom reprezentacijom.

cole

pre 10 godina

prvo poluvreme očaj, drugo bolje, ali mora mnogo bolje
tadić i matić najsvetlije tačke
mislim da je otpocetka mogao da igra ili basta na beku, a ljajicu u sredini, ili da samo igra ljajic umesto baste na sredini, a tadić na to krilo
matić u drugom poluvremnu dodao gas i povezao sve, neverovatno je koliko jedan igrač može da poboljša tim

nesa

pre 10 godina

Bravo Ljubinko. Imas sjajne igrace i ako uspes da ih uklopis nece nam biti ravnih. Molim ,,dezurne,,kriticare da se ne javljaju samo da bi kritikovali. Naravno netreba ni velicati i dizati u nebesa,cemu smo svakako skloni.

Gajetano

pre 10 godina

Vrlo vazna pobeda! Ima mnogo razloga za to, najvazniji je da je Drulovic kupio vreme i da sad moze mirno da nastavi svoj posao, bez pritiska javnosti, medija i FSS-a.

Prvo poluvreme totalna konfuzija, drugo daje razloga za optimizam. I nemojte kriviti Ivanovica za verovatno najgori mec koji je ikada odigrao za Srbiju. Jeste kriv za gol, jeste napravio jos par velikih kikseva, ali koliko sam ja shvatio Bane je pokrivao pozicije levog centarhalfa i levog beka zajedno. A njegova prirodna pozicija je desni bek ILI desni centarhalf. Kad Nastasic i Subotic zauzmu pozicije centralnih bekova, a Bane ode na svoju prirodnu poziciju, sve ce doci na svoje mesto.

Vec godinama i decenijama najslabija tacka naseg nacionalnog tima je - golman. Banetova greska kod primljenog gola je evidentna, ali postavljanje i reakcija Stojkovica u datoj situaciji je stvarno smejurija. Matic - pola tima. Zapravo, nas najveci problem je kako ce izgledati tim kada Matic zbog povrede ili kartona nece moci da nastupi.

Svim srcem uz Drulu i ove sjajne momke!

master magister

pre 10 godina

I Ja kao navijač sam presrećan zbog tvog uspeha i želim Ti da uskoro ne budeš VD selektor, već selektor reprezentacije Srbije. Svojim radom i fudbalskim znanjem si to sigurno zaslužio. Sa srećom majstore.

Forzaroma

pre 10 godina

Drulovic ekstra start, Eto dodao bih samo da umesto bisevca treba neko drugi dok ne dodje Nastasic, a Ljajic nije los, njega od pocetka sledeci put ako Bog da. Bravo

Nislija

pre 10 godina

Drulo majstore samo tako nastavi...i jedan savet Kolarov je pravi vodja tima i voleo bih da on bude kapiten ne zato sto je Ivanovic pogresio kod gola(imao je samo los dan) nego zbog igre i ponasanja na terenu Kolarova.

zadovoljan

pre 10 godina

Bravo!Fantasticno drugo poluvreme,potpuna kontrola utakmice posle drugog gola,jos jednom bravo!

Stojkovic-fantastican danas
Kolarov-Dobra partija
Rukavina-pozitivno iznenadjenje
Ivanovic-veliki kiks danas,ali dobro desava se,nadam se da ce vec na sledecoj utakmici igrati na svojoj poziciji
Bisevac-ne tako ubedljiv danas,imao je nekoliko dobrih poteza,ali mora mnogo bolje
Matic- GENIJALAC,majstor,apsolutni vladar na sredini terena
Fejsa- Odlican,najbolji u prvom poluvremenu,vrlo borben,jak,mnogo je napredovao
Tadic-odlicna partija,mada moze on jos mnogo bolje od ovoga
Basta-nazalost danas nije bio na svom nivou,on je zaista odlican igrac.Danas je imao par pogresnih dodavanja,ali i nekoliko odlicnih..sve u svemu nije lose
Markovic-odlican,bravo za danasnju partiju
Djordjevic-lose prvo,ali zato odlicno drugo poluvreme
Tosic-odlicano je odigrao danas,medju boljima na terenu
Sulejmani-vrlo dobar,ovo je opet onaj stari Miralem,iz vremena kada je igrao za Hereven
Ljajic-malo je igrao danas,ali me raduje njegova borbenost,brz,odlicna dobar pas,ma bice to ok..njegov osmeh u trenutku kada je usao na teren je za mene dovoljan pokazatelj da zeli da igra za Srbiju.
Scepovic i Gudelj su danas malo igrali,ali nadam se da ce dobiti sansu u sledecim utakmicama.Gudelj je zaista odlican i vrlo zahvalan igrac.
Od mene ocena 8 za Srbiju,zbog vrlo loseg prvog poluvremena,drugo poluvreme je recept kako treba igrati u nastavaku..Drulovica svaka cast!

rumenko

pre 10 godina

kad se vrate nasta i subota, to bi zaista trebalo da bude TO.

tadic sjajan na pakeru, adem ipak alternativa na toj poziciji
basta i bambi su dobre rotacije desno, kao i filip i mitar gore
fejsa i matic deluju kao sat. gudelj i medojevic bi trebalo da upotpune taj manevar i imamo ozbiljan tim za naredna 2 ciklusa.

dule

pre 10 godina

Prosla svet, svi pricaju kako je katastrofa, "E moj Drulovicu", "Fejsa, Bisevac, idem da se ubijem", a sad...
Igra Srbije krajnje osvezavajuca i inventivna. Tek im je prvi mec s novim selektorom. EP nije toliko nemoguc kao sto ste mislili na kraju prvog poluvremena.

Sale

pre 10 godina

Drula je jedan pozitivac,secam se kad je usao i namestio Savi za pobedu protiv Ceske u zadnjim sekundama u Pragu.Pa protiv Slovenije kad je sudija izbacio Sinisu jer je pljuvao i Drula ulazi i unosi preokret za 3:3 sa igracem manje posle 3:0(namestio 2 gola Savi simbolika).I danas posle MIhe Srbija je fudbalski potonula ali po ko zna koji put tu su ponovo pobednicki duo Sava i Drula.Podrska majstore i ne slusaj menadzere i vrati Srbiju u vrh Evrope kao sto si sa mladom reprezentacijom.

zadovoljan

pre 10 godina

Bravo!Fantasticno drugo poluvreme,potpuna kontrola utakmice posle drugog gola,jos jednom bravo!

Stojkovic-fantastican danas
Kolarov-Dobra partija
Rukavina-pozitivno iznenadjenje
Ivanovic-veliki kiks danas,ali dobro desava se,nadam se da ce vec na sledecoj utakmici igrati na svojoj poziciji
Bisevac-ne tako ubedljiv danas,imao je nekoliko dobrih poteza,ali mora mnogo bolje
Matic- GENIJALAC,majstor,apsolutni vladar na sredini terena
Fejsa- Odlican,najbolji u prvom poluvremenu,vrlo borben,jak,mnogo je napredovao
Tadic-odlicna partija,mada moze on jos mnogo bolje od ovoga
Basta-nazalost danas nije bio na svom nivou,on je zaista odlican igrac.Danas je imao par pogresnih dodavanja,ali i nekoliko odlicnih..sve u svemu nije lose
Markovic-odlican,bravo za danasnju partiju
Djordjevic-lose prvo,ali zato odlicno drugo poluvreme
Tosic-odlicano je odigrao danas,medju boljima na terenu
Sulejmani-vrlo dobar,ovo je opet onaj stari Miralem,iz vremena kada je igrao za Hereven
Ljajic-malo je igrao danas,ali me raduje njegova borbenost,brz,odlicna dobar pas,ma bice to ok..njegov osmeh u trenutku kada je usao na teren je za mene dovoljan pokazatelj da zeli da igra za Srbiju.
Scepovic i Gudelj su danas malo igrali,ali nadam se da ce dobiti sansu u sledecim utakmicama.Gudelj je zaista odlican i vrlo zahvalan igrac.
Od mene ocena 8 za Srbiju,zbog vrlo loseg prvog poluvremena,drugo poluvreme je recept kako treba igrati u nastavaku..Drulovica svaka cast!

ja

pre 10 godina

Jako mi se dopalo kako smo igrali drugo poluvreme.Igra kratkih pasova, to je ono sto je krasilo nasu reprezentaciju decenijama, tako treba da igramo, imamo odlicne tehnicare i ne vidim zasto se takva igra ne bi forsirala, kad eto Spanci su takvom igrom postali evropski i svetski sampioni. Nas selektor je to odlicno prepoznao, i po meni je, na osnovu danasnje utakmice, Drulovic najbolji izbor da ostane selektor.

Mita

pre 10 godina

Opet ponavljam...Bane mora da igra samo na desnom beku,jer je tu najbolji.Pozicija CB mu ne odgovara,sto se videlo i veceras.Nadam se da ce Drula da procita ovaj dobronamerni savet...

master magister

pre 10 godina

I Ja kao navijač sam presrećan zbog tvog uspeha i želim Ti da uskoro ne budeš VD selektor, već selektor reprezentacije Srbije. Svojim radom i fudbalskim znanjem si to sigurno zaslužio. Sa srećom majstore.

Swedenonline

pre 10 godina

Klinci su igrali opusteno bez grca i puni kreativnosti. Recept za uspeh. Kao u svakom sportu, Irci su pali na sopstveni pritisak da moraju da nas samelju. Prvo skocis, pa kazes, hop!

mare

pre 10 godina

svAka cast,jedino mi nije jasno zasto gudelj,scepovic i ljaljic nisu dobili bar pola sata u igri,od ovakvog davanja sanse od minut ili par minuta i nema vajde..za sve ostalo pohvale,uz mitrogola i nastasica izgledacemo jos jace!

Zoran Svedska

pre 10 godina

Ne zaboravite da su povredjeni Nastasic o Subotic!!! Zato je Bane igrao gde je igrao!!! Inace na kraju krajeva, ovo je sad nase vreme i treba dati selektoru i igracima 100% podrsku!!!!!!!

Arhimed

pre 10 godina

Nije bilo bas sve tako sjajno. Postaje pravilo da primamo golove iz kiksa odbrane. Aki ipak treba reci da je vidljiv kvalitativni pomak. Moze to jos bolje ali napokon je pravi covek na pravom mestu i mislim da smo uz Ljubinka Drulovica dobili najbolje moguce resenje za selektora. Samo da sada ovi iz FSS ne imesetare neko suludo resenje koje ne moze biti nikako bolje od Drulovica. On je posten covek iza koga stoji ozbiljan rad. Bez nepotrebnih hirovitih izjava i skretanja paznje na sebe da bi sakrio svoju nestrucnost kao sto je to njegov prethodnik radio ovaj tihi covek je u 2. polvremenu prvi put demonstrirao smislenu igru nase reprezentacije jos iz doba kada je Piksi igrao i na tome mu beskrajno hvala!

rumenko

pre 10 godina

kad se vrate nasta i subota, to bi zaista trebalo da bude TO.

tadic sjajan na pakeru, adem ipak alternativa na toj poziciji
basta i bambi su dobre rotacije desno, kao i filip i mitar gore
fejsa i matic deluju kao sat. gudelj i medojevic bi trebalo da upotpune taj manevar i imamo ozbiljan tim za naredna 2 ciklusa.

Gajetano

pre 10 godina

Vrlo vazna pobeda! Ima mnogo razloga za to, najvazniji je da je Drulovic kupio vreme i da sad moze mirno da nastavi svoj posao, bez pritiska javnosti, medija i FSS-a.

Prvo poluvreme totalna konfuzija, drugo daje razloga za optimizam. I nemojte kriviti Ivanovica za verovatno najgori mec koji je ikada odigrao za Srbiju. Jeste kriv za gol, jeste napravio jos par velikih kikseva, ali koliko sam ja shvatio Bane je pokrivao pozicije levog centarhalfa i levog beka zajedno. A njegova prirodna pozicija je desni bek ILI desni centarhalf. Kad Nastasic i Subotic zauzmu pozicije centralnih bekova, a Bane ode na svoju prirodnu poziciju, sve ce doci na svoje mesto.

Vec godinama i decenijama najslabija tacka naseg nacionalnog tima je - golman. Banetova greska kod primljenog gola je evidentna, ali postavljanje i reakcija Stojkovica u datoj situaciji je stvarno smejurija. Matic - pola tima. Zapravo, nas najveci problem je kako ce izgledati tim kada Matic zbog povrede ili kartona nece moci da nastupi.

Svim srcem uz Drulu i ove sjajne momke!

cole

pre 10 godina

prvo poluvreme očaj, drugo bolje, ali mora mnogo bolje
tadić i matić najsvetlije tačke
mislim da je otpocetka mogao da igra ili basta na beku, a ljajicu u sredini, ili da samo igra ljajic umesto baste na sredini, a tadić na to krilo
matić u drugom poluvremnu dodao gas i povezao sve, neverovatno je koliko jedan igrač može da poboljša tim

Kazu nisi lep :-))

pre 10 godina

Ljudi klasično srpska posla, sad je Drulović najbolji i nase je blago, ako ne pokaze rezultate bice najgori na svetu, boze kakva smo mi nacija !! Neka nam je bog u pomoci !!

Forzaroma

pre 10 godina

Drulovic ekstra start, Eto dodao bih samo da umesto bisevca treba neko drugi dok ne dodje Nastasic, a Ljajic nije los, njega od pocetka sledeci put ako Bog da. Bravo

drula car

pre 10 godina

Trebamo se svi sramiti što je ovaj veliki, dobri i vredni čovek VD selektora, a ne selektor ! S R A M O T A !
(d, 6. mart 2014 00:57)

Zasto bi se mi sramili? Samo jedan covek mora da se srami..

nesa

pre 10 godina

Bravo Ljubinko. Imas sjajne igrace i ako uspes da ih uklopis nece nam biti ravnih. Molim ,,dezurne,,kriticare da se ne javljaju samo da bi kritikovali. Naravno netreba ni velicati i dizati u nebesa,cemu smo svakako skloni.

dule

pre 10 godina

Prosla svet, svi pricaju kako je katastrofa, "E moj Drulovicu", "Fejsa, Bisevac, idem da se ubijem", a sad...
Igra Srbije krajnje osvezavajuca i inventivna. Tek im je prvi mec s novim selektorom. EP nije toliko nemoguc kao sto ste mislili na kraju prvog poluvremena.

Nislija

pre 10 godina

Drulo majstore samo tako nastavi...i jedan savet Kolarov je pravi vodja tima i voleo bih da on bude kapiten ne zato sto je Ivanovic pogresio kod gola(imao je samo los dan) nego zbog igre i ponasanja na terenu Kolarova.

трифун

pre 10 godina

Менталитет - утакмица није имала такмичарски значај,резултат није битан,ми смо утакмицу схватили као надигравање - и победили.Психичко смо слаби,то нам је у крви,такви смо - паничари,млакоње,кукавице.Сви - комплетан народ.Биће тешко,врло тешко кад буде требало играти за бодове.

nyk

pre 10 godina

Po meni jedan od najbitnijih segmenata koji moramo da radimo savrseno je kontra napad, koji razvijamo jako lose sto se videlo i sinoc.... Uz Markovica, Ljajica, Tadica, Sulejmanija i slicne, mozemo da prasimo sve zivo iz kontri... Ukoliko Drulovic uspe to da popravi bicemo strasno jaki!!!

Boban

pre 10 godina

Bisevac nema kvaliteta za reprezentaciju, prespor je i vise puta nesiguran. Matic je ubedljivo najbolji na terenu. Mitrovic i Jojic trebaju da nadju mesta u prvih jedanaest, kao i Nastasic i Subotic. Mozda bi Markovic i Tadic trebalo da zamene mesta. Sve u svemu kod prvog gola, Bisevac lagano pretrcan i celo prvo poluvreme prilicno neubedljivo. DRugo poluvreme mnogo bolje ali strah me je da prikazana igra nije dovoljno dobra protiv nekog jaceg tima. U svakom slucaju pripreme su u pitanju i imamo kvalitetne igrace koji se samo trebaju uklopiti.

mrki

pre 10 godina

I ja dajem podrsku Druli,ali ipak nam debelo fali kreativan igrac,u drugom poluvremenu video Matic katastrofu od igre i ode covek napred da nesto uradimo...i ne lozite se previse,Rukavina,Fejsa,Tosic,Bisevac su limitirani igraci,koji protiv Portugala i Danske nemaju sta da traze....zamislite da Rukavina cuva Ronalda,ma ajte molim vas....cenim i da igrac treba igrati na svojo poziciji iz kluba,a ne da u reprezentaciji igra na mestu na koje nije igrao godinama...videcemo kad krenu kvalifikacije!

ivanstan.

pre 10 godina

Recino da je to tu negde ili ti nije lose.Drluvic na mestu selektora ok resenje,ali kladim se da ce fantasticni Karadzic ga zameniti i kao selektora postaviti nekoga njemu boljega koji ce biti kao Miajlovic.

c7-5

pre 10 godina

VD,a decembar davno iza nas,Tole kolki ti je obraz !
(hawkeye, 6. mart 2014 07:25)

Zvezda je prva na tabeli i opet se bunis?? Sta je sada problem? A tim pobedjuje, imamo ozbiljnog selektora, Partizanu ponisten cist gol u NP, Stojke odlicno brani, kurs evra stabilan, pa sta sada nije u redu?? Preko 50 mil evra duga?? E tu nema pomoci.Vi ste hronicno nesrecni, nema druge dijagnoze..

Tvrtko

pre 10 godina

Kažu mnogi "isti kostur kao kod Mihajlovića, samo su pridodati Matić i Ljajić". Kostur i ne treba da se menja, Miha je izvršio solidnu slekciju, ali je uneo nemir u reprezentaciju. Drulović vraća mir, rešava reprezentaciju nacionalnih i drugih tenzija. Igra u prvom poluvremenu nije bila sjajna, ali u drugom jeste, a to znači da se na poluvremenu dogodilo nešto pozitivno, znači napredak. Biće ovo dobro, ukoliko Karadžić ne umeša svoje prste, a hoće, jer nije on na čelu FSS radi nas, nego radi sebe.

Mito

pre 10 godina

Startovali smo sa Mihinim timom u režiji Karadžića, koji je pokazao sve mane iz prethodnog perioda. Posebno loš Biševac pored kojega su dva puta Irci izlazili u 100% šanse. Ništa bolji nije ni Basta koji nije za desno krilo. U lošu desnu stranu se uklopio i Rukavina koji nije mogao da se nosi sa levim krilom Iraca. Izlaskom Baste naš napad je dobio na kreativnosti. Druloviću više kreativaca, Biševac u penziju, a Basta može na desnog beka, ali ne i desno krilo.

Ako Dule kaze...

pre 10 godina

Prvo iskrene cestitke na pobedi igracima i Drulovicu,za koga smatram da je pravi izbor za selektora iz dva razloga.Prvi je sportski,uspeo da osvoji evropsko prvenstvo sa mladima,sto je po meni izuzetan uspeh,a drugi je ljudski,jer smatram da je Drulovic dobar covek,a ponajvise da nije narcisoidan.Nadam se da ce tako i ostati.Drugo pojava dva igraca koja po meni prave strasnu razliku.Nemanja Matic i Dusan Tadic.Po meni dve glavne karike u reprezentaciji.Nemanja spona odbrane,sredine i napada,covek koji je sposoban da oduzme,povuce i doda loptu,a da pritom ne razmislja samo kako ce je vratiti unazad.Dusan igrac "istancanog sluha" za zavrsni pas,kakvog odavno nismo imali.

peca

pre 10 godina

Konacno sam gledao reprezenaciju i uzivao u igri u drugom poluvremenu. Nije bila neka ekstra igra, ali tacno onoliko koliko treba. Drulovic treba da bude selektor i to na 4 godine, bez prava da mu se da otkaz.

Vladimir_natal_Petkovic

pre 10 godina

vazna je ovo pobeda za srbiju jer jos pre godinu dana igrali bi tamo dosadnu 0-0 utakmicu.prvih 10 minuta su bila katastrofa,definitivno najlosiji pocetak nekog srpskog tima od kad pratim fudbal a to je ipak vec preko 20 godina.ivanovic nema sta traziti kao levi stoper,on je kao desni bek jedan od top 5 igraca na svetu tako da nije ni cudno sto je napravio onu gresku gde smo primili gol.vec sam video kritike ,pljuvanja,smejanja komsija ali zahvaljujuci drugom poluvremenu mozemo reci da smo pokazali dominantnost nad ircima a to nije nimalo lako,jaki su to tipovi u defanzivi.negde oko 70 tog minuta se videlo kolko smo ispred njih i da smo cak malkice igrali "tiki taka";)imamo veliki potencijal u ofanzivi,lazar markovic ,dule tadic,zoran tosic su igraci koji su sa sazreli ,pogotovo kod markovica se vidi sta i kolko je naucio u benfici.fina pobeda bez da sad dignemo euforiju,svaki iole jaci protivnik bi nas napunio u prvih 10 minuta.treba dati ljubinku sansu da bude stalni trener,mislim da ce mo pod njim igrati tehnicki mnogo bolje nego kod mihajlovica.

pozz

realno

pre 10 godina

Polako bre Srbi gde se zalecete?? Prva prijateljska, drugaciji sastav, drugaciji trener....polakooo tek kad krenu kvalifikacije videcemo o cemu se radi, a do tada Drula obavezno na mestu selektora da ne dodjemo u situaciju da se uigravamo na prvoj utakmici kvalifikacija...

Nataeos

pre 10 godina

Lepo za Drulovića samo da ga ostave!!! Što se tiče meča, drugo poluvreme je baš ono što očekujemo od naše ekipe, zato što imaju sposobnost za to, Drula je izgleda našao za vrlo kratko vreme kako krenuti ka tom cilju! I Baneta da vrne gde mu je mesto, godinama nije CB i nije potrebno kockati se sa time, bolje i neko malo slabiji koji je navikao na tu poziciju nego forsirati Baneta kao CB kad svi znamo na kojoj je poziciji on najbolji! Sad da se nastavi ovako i da ozvaniče Drulovića, i biće nešto od ove ekipe.

aurelio

pre 10 godina

Nije ovo bilo za hvalospeve, ali prostora za optimizam ima. Sve što ovoom timu treba jeste dvadeset, trideset utakmica u ovom sastavu, sa tri, četiri rezerve. Bez uletača na ključnim utakmicama na kojima nam trebaju bodovi, koje više niko nikad neće zvati, bez eksperimentisanja, bez pametovanja. Samo da se uigraju. Gledam sinoć Portugal,našeg rivala - CR, Koentrao, MIreleš i još par njih igraju deset godina zajedno...U dušu se poznaju, na leđima oči imaju...Samo tako se stvara jaka reprezentacija.

Haizenberg

pre 10 godina

Nisam mnogo ocekivao a ni mnogo novog video iz sinocnjeg meca.Svaka cast O Nilu ali njegovoj ekipi bi neko uigraniji dao pet komada bez mnogo muke.Poenta je da od ovih nasih momaka boljih nemamo i treba ih podrzati kao i trenera.Ne treba vise experimentisati sa igracima nego zadrzati ovu ekipu uz jos dva tri igraca.Obavezan je Subotic i Mitrovic a ja bih licno voleo da vidim i Vidica bez obzira na godine jer sa svojim iskustvom moze da osokoli ove mladje.Kroz ove prijateljske i kasnije kvalifikacije uigrati tim koji moze uz male izmene da traje 10 godina.

boj@n

pre 10 godina

Ljudi,a ko da nam igra stopera sem Baneta sinoc,nismo imali nikog na klupi ko bi mogao igrati stopera,polako,u sledecem okupljanju tu ce biti Nastasic,a nadam se i Subotic,Bisevac na klupu,a Ivanovic na desnog beka i to je najbolje sto imamo..

grobar do groba

pre 10 godina

imali smo.srece jako...stojke nas izvadi zesce... vec u prvom moglo biti 3:0...ivanovicu se zahvaliti jer se vidi bas dugo unazad da ga bas briga i da se javlja reprezentaciji radi reda... bisevca vise nikada ne pozivati.... tebi drulo grobare i veliki gospodine cestitam pobedu i
zelim ostanak na klupi i puno
uspeha i srece da nam doneses..bicee to dobro vremenom.....

protiv jačih ekipa, teško

pre 10 godina

Više žara i energije ima na rekreativnom fudbalu.
U jednom delu drugog poluvremena momci su pokazali da bi mogli da igraju lep i kvalitetan fudbal, bar protiv ovih ekipa iz četvrtog, petog i šestog šešira.

deki

pre 10 godina

Onakve greske i to osnovne kao primanje lopte ili odigravanje duplog pada, ne vidim da momci prave u svojim klubovima. Djordjevic, Bisevac i Markovic su prednjacili u tome. Ne znam cemu dva zadnje vezna i to klasicna!? Fejsa je stalo smetao Maticu, uopste mi se taj igrac ne uklapa u ovu ekipu. Matic je u Benfiki igrao kao samostalni zadnji vezni a tako sad igra i Fejsa, medjutim Matic odlicno vlada kretanje bez lopte i kad igra u paru a to dokazuje u Chelsea. Pored toga z razliku od Fejse on uvek ima ili pronadje to jest namesti - izgradi sebi resenje dok Fejsa zastajkuje gubi se, limitiran je za driliblinge i samo zna nazad da je vrati. Kod Murinja jeste da se igra sa dva zadnja vezna ali samo kada se brane, kada napadaju, oni se svojim kretnjama bez lopte totalno transformisu. Rukavina nije dorastao reprezentaciji, bisevac je imao previse kikseva. Ivanovic i treba da igra kao stoper ali desnk jer lakse vlada desnom nogom i lakse ce saradivati sa desnim spoljnim igrace npr.Bastom sinoc se stalno nesto namestao. Kada se Nastacic vrati on posto je levak ima odlicnu saradnju sa Kolarovom. Tadic se ne snalazi iza napadaca, kud i kamo je koristniji kada dejstvuje po krilu. Basta je vredan i koristan igrac ali nije za krilo vec za desnu stranu odbrane uz aut liniju. Tosica ce uskoro mali Filip Kostic da zameni, mnogo covek komplikuje.. najjaci smo u formaciji 4-1-4-1 a to znaci sledece: Stojkovic - Basta - Ivanovic - Nastacic - Kolarov - Matic - Ljajic - Djuricic - Markovic - Tadic - Mitrovic. Ovo je nasih najboljih 11! Tosica, Bisevca, Rukavinu, Fajsu i Petrovica ne treba niko stavljati u prvi plan, eventuelno neko rezerva da bude. Treba se okrenuti momcima iz mlade reprezentacije poput Kostica, Petkovica, Jojica, Zivkovica...

Prosinečki

pre 10 godina

Ne vidim razloge za sreću, ozbiljna ekipa će nas pritisnuti
i rešiti utakmicu u prvih pola sata, ostatak vremena će
odmarati glavne igrače. A mi, mi ćemo nabijati posed lopte?!

mungos

pre 10 godina

brkic treba da brani za srbiju,igra jacu ligu od stojkovica,bolji klub i bolji je golman. odbranu treba da igraju nastasic,ivanovic,kolarov i subotic. vezni red- matic,ljajic,b.jankovic i tadic. i napad- mitrovic i markovic. i da se forsira ta ekipa,bez puno promena,da bi se uigrali,a kad se ta ekipa uigra,niko im nista nece moci.

Joca

pre 10 godina

Po meni jedan od najbitnijih segmenata koji moramo da radimo savrseno je kontra napad, koji razvijamo jako lose sto se videlo i sinoc.... Uz Markovica, Ljajica, Tadica, Sulejmanija i slicne, mozemo da prasimo sve zivo iz kontri... Ukoliko Drulovic uspe to da popravi bicemo strasno jaki!!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nyk, 6. mart 2014 08:10)

...ako pre toga ne primimo 2-3 "laka komada" od nekog iole jačeg tima....

mihajlovic dragan batajnica obican covek i radnik

pre 10 godina

ma mi smo najbolji fudbaleri na svetu ali nikako da prodjemo te kvale za EP i SP jedino nas to zeza.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 10 godina

Ovo Srpsko fudbalsko vreme neodoljovo podseća na pedesete i šezdesete prošlog veka. Stojković, Rukavina, Fejsa, Tošić, Marković, Ljajić, Sulejmani, Nastasić, Mitrović, Brašanac, Jojić...... podsećaju na vreme kada je Partizan davao više od pola reprezentacije, i kada je 1955. bio učesnik prvog Kupa šampiona, ne kao prvak države (što je tada bilo pravilo) već sa pozivnicom kao jedan od najboljih svetskih klubova toga vremena.

p.s. ovim nikako ne želim da umanjim ogroman doprinos svih ostalih igrača
koji nas juče tako razveseliše kako mladi tako i A tim.

Hrkljuš

pre 10 godina

Ali sto su se Hrvati opet trznuli iz sna? Melju, gledao sam kako extra Svajcarce posložiše, u gostima 2:2 i jos su im 2 cista gola ponistili

Sasa

pre 10 godina

@Haizenberg ma vazi sto bi dali pet komada isto kao premocni Francuzi u onom barazu sto su rukom(Anri) ugurali loptu u gol jer drugacije nisu mogli

grobar do groba

pre 10 godina

imali smo.srece jako...stojke nas izvadi zesce... vec u prvom moglo biti 3:0...ivanovicu se zahvaliti jer se vidi bas dugo unazad da ga bas briga i da se javlja reprezentaciji radi reda... bisevca vise nikada ne pozivati.... tebi drulo grobare i veliki gospodine cestitam pobedu i
zelim ostanak na klupi i puno
uspeha i srece da nam doneses..bicee to dobro vremenom.....

трифун

pre 10 godina

Менталитет - утакмица није имала такмичарски значај,резултат није битан,ми смо утакмицу схватили као надигравање - и победили.Психичко смо слаби,то нам је у крви,такви смо - паничари,млакоње,кукавице.Сви - комплетан народ.Биће тешко,врло тешко кад буде требало играти за бодове.

c7-5

pre 10 godina

VD,a decembar davno iza nas,Tole kolki ti je obraz !
(hawkeye, 6. mart 2014 07:25)

Zvezda je prva na tabeli i opet se bunis?? Sta je sada problem? A tim pobedjuje, imamo ozbiljnog selektora, Partizanu ponisten cist gol u NP, Stojke odlicno brani, kurs evra stabilan, pa sta sada nije u redu?? Preko 50 mil evra duga?? E tu nema pomoci.Vi ste hronicno nesrecni, nema druge dijagnoze..

mungos

pre 10 godina

brkic treba da brani za srbiju,igra jacu ligu od stojkovica,bolji klub i bolji je golman. odbranu treba da igraju nastasic,ivanovic,kolarov i subotic. vezni red- matic,ljajic,b.jankovic i tadic. i napad- mitrovic i markovic. i da se forsira ta ekipa,bez puno promena,da bi se uigrali,a kad se ta ekipa uigra,niko im nista nece moci.

protiv jačih ekipa, teško

pre 10 godina

Više žara i energije ima na rekreativnom fudbalu.
U jednom delu drugog poluvremena momci su pokazali da bi mogli da igraju lep i kvalitetan fudbal, bar protiv ovih ekipa iz četvrtog, petog i šestog šešira.

Prosinečki

pre 10 godina

Ne vidim razloge za sreću, ozbiljna ekipa će nas pritisnuti
i rešiti utakmicu u prvih pola sata, ostatak vremena će
odmarati glavne igrače. A mi, mi ćemo nabijati posed lopte?!

Gajetano

pre 10 godina

Vrlo vazna pobeda! Ima mnogo razloga za to, najvazniji je da je Drulovic kupio vreme i da sad moze mirno da nastavi svoj posao, bez pritiska javnosti, medija i FSS-a.

Prvo poluvreme totalna konfuzija, drugo daje razloga za optimizam. I nemojte kriviti Ivanovica za verovatno najgori mec koji je ikada odigrao za Srbiju. Jeste kriv za gol, jeste napravio jos par velikih kikseva, ali koliko sam ja shvatio Bane je pokrivao pozicije levog centarhalfa i levog beka zajedno. A njegova prirodna pozicija je desni bek ILI desni centarhalf. Kad Nastasic i Subotic zauzmu pozicije centralnih bekova, a Bane ode na svoju prirodnu poziciju, sve ce doci na svoje mesto.

Vec godinama i decenijama najslabija tacka naseg nacionalnog tima je - golman. Banetova greska kod primljenog gola je evidentna, ali postavljanje i reakcija Stojkovica u datoj situaciji je stvarno smejurija. Matic - pola tima. Zapravo, nas najveci problem je kako ce izgledati tim kada Matic zbog povrede ili kartona nece moci da nastupi.

Svim srcem uz Drulu i ove sjajne momke!

Hrkljuš

pre 10 godina

Ali sto su se Hrvati opet trznuli iz sna? Melju, gledao sam kako extra Svajcarce posložiše, u gostima 2:2 i jos su im 2 cista gola ponistili

Nislija

pre 10 godina

Drulo majstore samo tako nastavi...i jedan savet Kolarov je pravi vodja tima i voleo bih da on bude kapiten ne zato sto je Ivanovic pogresio kod gola(imao je samo los dan) nego zbog igre i ponasanja na terenu Kolarova.

zadovoljan

pre 10 godina

Bravo!Fantasticno drugo poluvreme,potpuna kontrola utakmice posle drugog gola,jos jednom bravo!

Stojkovic-fantastican danas
Kolarov-Dobra partija
Rukavina-pozitivno iznenadjenje
Ivanovic-veliki kiks danas,ali dobro desava se,nadam se da ce vec na sledecoj utakmici igrati na svojoj poziciji
Bisevac-ne tako ubedljiv danas,imao je nekoliko dobrih poteza,ali mora mnogo bolje
Matic- GENIJALAC,majstor,apsolutni vladar na sredini terena
Fejsa- Odlican,najbolji u prvom poluvremenu,vrlo borben,jak,mnogo je napredovao
Tadic-odlicna partija,mada moze on jos mnogo bolje od ovoga
Basta-nazalost danas nije bio na svom nivou,on je zaista odlican igrac.Danas je imao par pogresnih dodavanja,ali i nekoliko odlicnih..sve u svemu nije lose
Markovic-odlican,bravo za danasnju partiju
Djordjevic-lose prvo,ali zato odlicno drugo poluvreme
Tosic-odlicano je odigrao danas,medju boljima na terenu
Sulejmani-vrlo dobar,ovo je opet onaj stari Miralem,iz vremena kada je igrao za Hereven
Ljajic-malo je igrao danas,ali me raduje njegova borbenost,brz,odlicna dobar pas,ma bice to ok..njegov osmeh u trenutku kada je usao na teren je za mene dovoljan pokazatelj da zeli da igra za Srbiju.
Scepovic i Gudelj su danas malo igrali,ali nadam se da ce dobiti sansu u sledecim utakmicama.Gudelj je zaista odlican i vrlo zahvalan igrac.
Od mene ocena 8 za Srbiju,zbog vrlo loseg prvog poluvremena,drugo poluvreme je recept kako treba igrati u nastavaku..Drulovica svaka cast!

mrki

pre 10 godina

I ja dajem podrsku Druli,ali ipak nam debelo fali kreativan igrac,u drugom poluvremenu video Matic katastrofu od igre i ode covek napred da nesto uradimo...i ne lozite se previse,Rukavina,Fejsa,Tosic,Bisevac su limitirani igraci,koji protiv Portugala i Danske nemaju sta da traze....zamislite da Rukavina cuva Ronalda,ma ajte molim vas....cenim i da igrac treba igrati na svojo poziciji iz kluba,a ne da u reprezentaciji igra na mestu na koje nije igrao godinama...videcemo kad krenu kvalifikacije!

Kazu nisi lep :-))

pre 10 godina

Ljudi klasično srpska posla, sad je Drulović najbolji i nase je blago, ako ne pokaze rezultate bice najgori na svetu, boze kakva smo mi nacija !! Neka nam je bog u pomoci !!

deki

pre 10 godina

Onakve greske i to osnovne kao primanje lopte ili odigravanje duplog pada, ne vidim da momci prave u svojim klubovima. Djordjevic, Bisevac i Markovic su prednjacili u tome. Ne znam cemu dva zadnje vezna i to klasicna!? Fejsa je stalo smetao Maticu, uopste mi se taj igrac ne uklapa u ovu ekipu. Matic je u Benfiki igrao kao samostalni zadnji vezni a tako sad igra i Fejsa, medjutim Matic odlicno vlada kretanje bez lopte i kad igra u paru a to dokazuje u Chelsea. Pored toga z razliku od Fejse on uvek ima ili pronadje to jest namesti - izgradi sebi resenje dok Fejsa zastajkuje gubi se, limitiran je za driliblinge i samo zna nazad da je vrati. Kod Murinja jeste da se igra sa dva zadnja vezna ali samo kada se brane, kada napadaju, oni se svojim kretnjama bez lopte totalno transformisu. Rukavina nije dorastao reprezentaciji, bisevac je imao previse kikseva. Ivanovic i treba da igra kao stoper ali desnk jer lakse vlada desnom nogom i lakse ce saradivati sa desnim spoljnim igrace npr.Bastom sinoc se stalno nesto namestao. Kada se Nastacic vrati on posto je levak ima odlicnu saradnju sa Kolarovom. Tadic se ne snalazi iza napadaca, kud i kamo je koristniji kada dejstvuje po krilu. Basta je vredan i koristan igrac ali nije za krilo vec za desnu stranu odbrane uz aut liniju. Tosica ce uskoro mali Filip Kostic da zameni, mnogo covek komplikuje.. najjaci smo u formaciji 4-1-4-1 a to znaci sledece: Stojkovic - Basta - Ivanovic - Nastacic - Kolarov - Matic - Ljajic - Djuricic - Markovic - Tadic - Mitrovic. Ovo je nasih najboljih 11! Tosica, Bisevca, Rukavinu, Fajsu i Petrovica ne treba niko stavljati u prvi plan, eventuelno neko rezerva da bude. Treba se okrenuti momcima iz mlade reprezentacije poput Kostica, Petkovica, Jojica, Zivkovica...

mare

pre 10 godina

svAka cast,jedino mi nije jasno zasto gudelj,scepovic i ljaljic nisu dobili bar pola sata u igri,od ovakvog davanja sanse od minut ili par minuta i nema vajde..za sve ostalo pohvale,uz mitrogola i nastasica izgledacemo jos jace!

Mita

pre 10 godina

Opet ponavljam...Bane mora da igra samo na desnom beku,jer je tu najbolji.Pozicija CB mu ne odgovara,sto se videlo i veceras.Nadam se da ce Drula da procita ovaj dobronamerni savet...

Mito

pre 10 godina

Startovali smo sa Mihinim timom u režiji Karadžića, koji je pokazao sve mane iz prethodnog perioda. Posebno loš Biševac pored kojega su dva puta Irci izlazili u 100% šanse. Ništa bolji nije ni Basta koji nije za desno krilo. U lošu desnu stranu se uklopio i Rukavina koji nije mogao da se nosi sa levim krilom Iraca. Izlaskom Baste naš napad je dobio na kreativnosti. Druloviću više kreativaca, Biševac u penziju, a Basta može na desnog beka, ali ne i desno krilo.

Joca

pre 10 godina

Po meni jedan od najbitnijih segmenata koji moramo da radimo savrseno je kontra napad, koji razvijamo jako lose sto se videlo i sinoc.... Uz Markovica, Ljajica, Tadica, Sulejmanija i slicne, mozemo da prasimo sve zivo iz kontri... Ukoliko Drulovic uspe to da popravi bicemo strasno jaki!!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nyk, 6. mart 2014 08:10)

...ako pre toga ne primimo 2-3 "laka komada" od nekog iole jačeg tima....

cole

pre 10 godina

prvo poluvreme očaj, drugo bolje, ali mora mnogo bolje
tadić i matić najsvetlije tačke
mislim da je otpocetka mogao da igra ili basta na beku, a ljajicu u sredini, ili da samo igra ljajic umesto baste na sredini, a tadić na to krilo
matić u drugom poluvremnu dodao gas i povezao sve, neverovatno je koliko jedan igrač može da poboljša tim

Forzaroma

pre 10 godina

Drulovic ekstra start, Eto dodao bih samo da umesto bisevca treba neko drugi dok ne dodje Nastasic, a Ljajic nije los, njega od pocetka sledeci put ako Bog da. Bravo

Boban

pre 10 godina

Bisevac nema kvaliteta za reprezentaciju, prespor je i vise puta nesiguran. Matic je ubedljivo najbolji na terenu. Mitrovic i Jojic trebaju da nadju mesta u prvih jedanaest, kao i Nastasic i Subotic. Mozda bi Markovic i Tadic trebalo da zamene mesta. Sve u svemu kod prvog gola, Bisevac lagano pretrcan i celo prvo poluvreme prilicno neubedljivo. DRugo poluvreme mnogo bolje ali strah me je da prikazana igra nije dovoljno dobra protiv nekog jaceg tima. U svakom slucaju pripreme su u pitanju i imamo kvalitetne igrace koji se samo trebaju uklopiti.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 10 godina

Ovo Srpsko fudbalsko vreme neodoljovo podseća na pedesete i šezdesete prošlog veka. Stojković, Rukavina, Fejsa, Tošić, Marković, Ljajić, Sulejmani, Nastasić, Mitrović, Brašanac, Jojić...... podsećaju na vreme kada je Partizan davao više od pola reprezentacije, i kada je 1955. bio učesnik prvog Kupa šampiona, ne kao prvak države (što je tada bilo pravilo) već sa pozivnicom kao jedan od najboljih svetskih klubova toga vremena.

p.s. ovim nikako ne želim da umanjim ogroman doprinos svih ostalih igrača
koji nas juče tako razveseliše kako mladi tako i A tim.

Sale

pre 10 godina

Drula je jedan pozitivac,secam se kad je usao i namestio Savi za pobedu protiv Ceske u zadnjim sekundama u Pragu.Pa protiv Slovenije kad je sudija izbacio Sinisu jer je pljuvao i Drula ulazi i unosi preokret za 3:3 sa igracem manje posle 3:0(namestio 2 gola Savi simbolika).I danas posle MIhe Srbija je fudbalski potonula ali po ko zna koji put tu su ponovo pobednicki duo Sava i Drula.Podrska majstore i ne slusaj menadzere i vrati Srbiju u vrh Evrope kao sto si sa mladom reprezentacijom.

ivanstan.

pre 10 godina

Recino da je to tu negde ili ti nije lose.Drluvic na mestu selektora ok resenje,ali kladim se da ce fantasticni Karadzic ga zameniti i kao selektora postaviti nekoga njemu boljega koji ce biti kao Miajlovic.

dule

pre 10 godina

Prosla svet, svi pricaju kako je katastrofa, "E moj Drulovicu", "Fejsa, Bisevac, idem da se ubijem", a sad...
Igra Srbije krajnje osvezavajuca i inventivna. Tek im je prvi mec s novim selektorom. EP nije toliko nemoguc kao sto ste mislili na kraju prvog poluvremena.

rumenko

pre 10 godina

kad se vrate nasta i subota, to bi zaista trebalo da bude TO.

tadic sjajan na pakeru, adem ipak alternativa na toj poziciji
basta i bambi su dobre rotacije desno, kao i filip i mitar gore
fejsa i matic deluju kao sat. gudelj i medojevic bi trebalo da upotpune taj manevar i imamo ozbiljan tim za naredna 2 ciklusa.

nesa

pre 10 godina

Bravo Ljubinko. Imas sjajne igrace i ako uspes da ih uklopis nece nam biti ravnih. Molim ,,dezurne,,kriticare da se ne javljaju samo da bi kritikovali. Naravno netreba ni velicati i dizati u nebesa,cemu smo svakako skloni.

master magister

pre 10 godina

I Ja kao navijač sam presrećan zbog tvog uspeha i želim Ti da uskoro ne budeš VD selektor, već selektor reprezentacije Srbije. Svojim radom i fudbalskim znanjem si to sigurno zaslužio. Sa srećom majstore.

drula car

pre 10 godina

Trebamo se svi sramiti što je ovaj veliki, dobri i vredni čovek VD selektora, a ne selektor ! S R A M O T A !
(d, 6. mart 2014 00:57)

Zasto bi se mi sramili? Samo jedan covek mora da se srami..

Arhimed

pre 10 godina

Nije bilo bas sve tako sjajno. Postaje pravilo da primamo golove iz kiksa odbrane. Aki ipak treba reci da je vidljiv kvalitativni pomak. Moze to jos bolje ali napokon je pravi covek na pravom mestu i mislim da smo uz Ljubinka Drulovica dobili najbolje moguce resenje za selektora. Samo da sada ovi iz FSS ne imesetare neko suludo resenje koje ne moze biti nikako bolje od Drulovica. On je posten covek iza koga stoji ozbiljan rad. Bez nepotrebnih hirovitih izjava i skretanja paznje na sebe da bi sakrio svoju nestrucnost kao sto je to njegov prethodnik radio ovaj tihi covek je u 2. polvremenu prvi put demonstrirao smislenu igru nase reprezentacije jos iz doba kada je Piksi igrao i na tome mu beskrajno hvala!

Haizenberg

pre 10 godina

Nisam mnogo ocekivao a ni mnogo novog video iz sinocnjeg meca.Svaka cast O Nilu ali njegovoj ekipi bi neko uigraniji dao pet komada bez mnogo muke.Poenta je da od ovih nasih momaka boljih nemamo i treba ih podrzati kao i trenera.Ne treba vise experimentisati sa igracima nego zadrzati ovu ekipu uz jos dva tri igraca.Obavezan je Subotic i Mitrovic a ja bih licno voleo da vidim i Vidica bez obzira na godine jer sa svojim iskustvom moze da osokoli ove mladje.Kroz ove prijateljske i kasnije kvalifikacije uigrati tim koji moze uz male izmene da traje 10 godina.

Tvrtko

pre 10 godina

Kažu mnogi "isti kostur kao kod Mihajlovića, samo su pridodati Matić i Ljajić". Kostur i ne treba da se menja, Miha je izvršio solidnu slekciju, ali je uneo nemir u reprezentaciju. Drulović vraća mir, rešava reprezentaciju nacionalnih i drugih tenzija. Igra u prvom poluvremenu nije bila sjajna, ali u drugom jeste, a to znači da se na poluvremenu dogodilo nešto pozitivno, znači napredak. Biće ovo dobro, ukoliko Karadžić ne umeša svoje prste, a hoće, jer nije on na čelu FSS radi nas, nego radi sebe.

ja

pre 10 godina

Jako mi se dopalo kako smo igrali drugo poluvreme.Igra kratkih pasova, to je ono sto je krasilo nasu reprezentaciju decenijama, tako treba da igramo, imamo odlicne tehnicare i ne vidim zasto se takva igra ne bi forsirala, kad eto Spanci su takvom igrom postali evropski i svetski sampioni. Nas selektor je to odlicno prepoznao, i po meni je, na osnovu danasnje utakmice, Drulovic najbolji izbor da ostane selektor.

Swedenonline

pre 10 godina

Klinci su igrali opusteno bez grca i puni kreativnosti. Recept za uspeh. Kao u svakom sportu, Irci su pali na sopstveni pritisak da moraju da nas samelju. Prvo skocis, pa kazes, hop!

Zoran Svedska

pre 10 godina

Ne zaboravite da su povredjeni Nastasic o Subotic!!! Zato je Bane igrao gde je igrao!!! Inace na kraju krajeva, ovo je sad nase vreme i treba dati selektoru i igracima 100% podrsku!!!!!!!

realno

pre 10 godina

Polako bre Srbi gde se zalecete?? Prva prijateljska, drugaciji sastav, drugaciji trener....polakooo tek kad krenu kvalifikacije videcemo o cemu se radi, a do tada Drula obavezno na mestu selektora da ne dodjemo u situaciju da se uigravamo na prvoj utakmici kvalifikacija...

mihajlovic dragan batajnica obican covek i radnik

pre 10 godina

ma mi smo najbolji fudbaleri na svetu ali nikako da prodjemo te kvale za EP i SP jedino nas to zeza.

nyk

pre 10 godina

Po meni jedan od najbitnijih segmenata koji moramo da radimo savrseno je kontra napad, koji razvijamo jako lose sto se videlo i sinoc.... Uz Markovica, Ljajica, Tadica, Sulejmanija i slicne, mozemo da prasimo sve zivo iz kontri... Ukoliko Drulovic uspe to da popravi bicemo strasno jaki!!!

peca

pre 10 godina

Konacno sam gledao reprezenaciju i uzivao u igri u drugom poluvremenu. Nije bila neka ekstra igra, ali tacno onoliko koliko treba. Drulovic treba da bude selektor i to na 4 godine, bez prava da mu se da otkaz.

Ako Dule kaze...

pre 10 godina

Prvo iskrene cestitke na pobedi igracima i Drulovicu,za koga smatram da je pravi izbor za selektora iz dva razloga.Prvi je sportski,uspeo da osvoji evropsko prvenstvo sa mladima,sto je po meni izuzetan uspeh,a drugi je ljudski,jer smatram da je Drulovic dobar covek,a ponajvise da nije narcisoidan.Nadam se da ce tako i ostati.Drugo pojava dva igraca koja po meni prave strasnu razliku.Nemanja Matic i Dusan Tadic.Po meni dve glavne karike u reprezentaciji.Nemanja spona odbrane,sredine i napada,covek koji je sposoban da oduzme,povuce i doda loptu,a da pritom ne razmislja samo kako ce je vratiti unazad.Dusan igrac "istancanog sluha" za zavrsni pas,kakvog odavno nismo imali.

boj@n

pre 10 godina

Ljudi,a ko da nam igra stopera sem Baneta sinoc,nismo imali nikog na klupi ko bi mogao igrati stopera,polako,u sledecem okupljanju tu ce biti Nastasic,a nadam se i Subotic,Bisevac na klupu,a Ivanovic na desnog beka i to je najbolje sto imamo..

Vladimir_natal_Petkovic

pre 10 godina

vazna je ovo pobeda za srbiju jer jos pre godinu dana igrali bi tamo dosadnu 0-0 utakmicu.prvih 10 minuta su bila katastrofa,definitivno najlosiji pocetak nekog srpskog tima od kad pratim fudbal a to je ipak vec preko 20 godina.ivanovic nema sta traziti kao levi stoper,on je kao desni bek jedan od top 5 igraca na svetu tako da nije ni cudno sto je napravio onu gresku gde smo primili gol.vec sam video kritike ,pljuvanja,smejanja komsija ali zahvaljujuci drugom poluvremenu mozemo reci da smo pokazali dominantnost nad ircima a to nije nimalo lako,jaki su to tipovi u defanzivi.negde oko 70 tog minuta se videlo kolko smo ispred njih i da smo cak malkice igrali "tiki taka";)imamo veliki potencijal u ofanzivi,lazar markovic ,dule tadic,zoran tosic su igraci koji su sa sazreli ,pogotovo kod markovica se vidi sta i kolko je naucio u benfici.fina pobeda bez da sad dignemo euforiju,svaki iole jaci protivnik bi nas napunio u prvih 10 minuta.treba dati ljubinku sansu da bude stalni trener,mislim da ce mo pod njim igrati tehnicki mnogo bolje nego kod mihajlovica.

pozz

Sasa

pre 10 godina

@Haizenberg ma vazi sto bi dali pet komada isto kao premocni Francuzi u onom barazu sto su rukom(Anri) ugurali loptu u gol jer drugacije nisu mogli

Nataeos

pre 10 godina

Lepo za Drulovića samo da ga ostave!!! Što se tiče meča, drugo poluvreme je baš ono što očekujemo od naše ekipe, zato što imaju sposobnost za to, Drula je izgleda našao za vrlo kratko vreme kako krenuti ka tom cilju! I Baneta da vrne gde mu je mesto, godinama nije CB i nije potrebno kockati se sa time, bolje i neko malo slabiji koji je navikao na tu poziciju nego forsirati Baneta kao CB kad svi znamo na kojoj je poziciji on najbolji! Sad da se nastavi ovako i da ozvaniče Drulovića, i biće nešto od ove ekipe.

aurelio

pre 10 godina

Nije ovo bilo za hvalospeve, ali prostora za optimizam ima. Sve što ovoom timu treba jeste dvadeset, trideset utakmica u ovom sastavu, sa tri, četiri rezerve. Bez uletača na ključnim utakmicama na kojima nam trebaju bodovi, koje više niko nikad neće zvati, bez eksperimentisanja, bez pametovanja. Samo da se uigraju. Gledam sinoć Portugal,našeg rivala - CR, Koentrao, MIreleš i još par njih igraju deset godina zajedno...U dušu se poznaju, na leđima oči imaju...Samo tako se stvara jaka reprezentacija.