Četvrtak, 20.02.2014.

23:10

Grejndžer u Filadelfiji za Tarnera

Indijana Pejsersi i Filadelfija 76ersi napravili su najveći trejd dana, Deni Grejndžer je prešao u Filu, a u Indijanapolis su stigli Evan Tarner i Lavoj Alen.

Izvor: NL

Grejndžer u Filadelfiji za Tarnera IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

29 Komentari

Sortiraj po:

alen

pre 10 godina

ja ne znam sta vi pricate grendzer je mama za ove jeste stariji ali nije prestar moze on jos dve godine da odigra na vrhuncu.malo ga je povreda sputala da se on nije povredio indijana bi bila sampion prosle godine...

trapacoza

pre 10 godina

Kakvi sumanuti potezi...Tankuju?Pa da li se isplati tankovati vec ko zna koju sezonu zaredom,mrcvariti svoju publiku,sve zbog goluba na grani u vidu nekog klinca sa drafta?Sta ako taj bude kao Benet iz Klivlenda ili neko slican?Pa ni sledece sezone a ni one tamo ne mogu da racunaju na neki ozbiljan ucinak jer ce im tim i dalje biti veoma mlad.Katastrofalna politika GM vec nekoliko godina,kao i sa Bajnamom,dadose Igudalu itd...

godzilla

pre 10 godina

koristi ovoga trejda za filu je seleri kep. oba igrača su slobodni agenti na kraju sezone, ali sa tim da je grendžer nezaštićeni. fili je sezona otišla u zaborav, ali na kraju neće niti pokušati zadržati grendžera, jer čovek ima poveći ugovor i imaće prostora da dovedu dobrog igrača na kraju sezone, plus dobrog pika sa drafta. karter-vilijams, jang, noel, neki dobar slobodan agent na kraju sezone i dobar pik sa drafta, je odlična osnova za budućnost. fila se rešila tarnera, jer dečko nije pokazao svoj pun potencijal i jednostavno ne žele više da ga čekaju. ove godine ima bolje brojke, ali one ništa ne znače zbog lošeg celokupnog tima i ne možete pratiti statistiku igrača samo po poenima i skokovima. ima izuzetno loše procente šuta i jako lošu realizaciju kada je to potrebno. njegov učinak ide u korist greški i PER mu je poprilično nizak. za indijanu on znači širinu i nije sklon povredama kao grendžer, ali ovde je pitanje kako će se uklopiti sa stivensonom. videćemo.

NBA

pre 10 godina

je l se ovi samounistavaju? prosle godine prosuse holideja, ove tarnera, tom logikom sledeci je jang... a mogli su bas simpa ekipu da sloze: holidej, karter vilijams, tarner, jang, noel/hoz... mladi i talentovani...

Dzoni

pre 10 godina

Evo vam objasnjenje... Siksersi ocigledno tankuju od pocetka same sezone, Tarner je igrama zasluzio velik ugovor koji nisu bili spremni da plate, ili da izjednace ponudu nekog drugog tima. Zato su ga jednostavno trejdovajli, uzeli Grejndzerov ogroman ugovor koji istice na kraju sezone, uzeli silne pikove iz druge runde ovog drafta (imaju vec 2 visoka u prvoj) i gledace da izgube sto vise utakmica ove sezone a nakon toga ce da grade tim oko Karter-Vilijamsa, Tadijusa Janga, vec zaboravljenog Nerlensa Noela i nekog od tih predstojecih pikova (mozda im zapadne Dzabari ili Vigins, racunaju i na neki biser u drugoj rundi). Nesto slicno sto Juta pokusava, isto su ljudi pitali kad su uzeli ugovore Ricarda Dzefersona i Biedrinsa. Time ce samo osloboditi mnogo prostora u seleri kepu na kraju sezone

indjijac

pre 10 godina

Posle ovog trejda, Indiana definitivno ima najkompletniju a mozda i najjacu ekipu u ligi! E sad da li ce osvojiti i titulu, videcemo?! A sto se tice Filadelfije, ni meni nije jasan ovaj potez, totalni promasaj!!!

strebam

pre 10 godina

@fear the beard Hm, pa ajde probacu, ovako bar ja razmisljam. Resili su se dva ugovora po ceni jednog (iako sva tri isticu na kraju sezone). Velika je verovatnoca da ce da isplate Grangera i rese se i njega. Pored toga, Turner stvarno nije toliko dobar igrac da moze da bude kljucan, vec solidan sesti igrac. Mozda njegova statistika deluje impresivno, ali to je samo zato sto tenkuju, u takvim timova obicno prosecni igraci igraju ok. Oni sada imaju 9 pikova ( 7 iz druge runde) i cilj im je da oslobode sto vise prostora za buduca pojacanja. Ovaj trejd stvarno nije toliko los za njih.

bohemian

pre 10 godina

@Fear the Beard
"Tanking". Sixersi su veoma agresivni u nastojanju da biraju sa sto vise pozicije na narednom draftu, nalaze se u "full rebuilding" fazi i njihov moto ove sezone je jasan - sto gore, to bolje. Evan Turner je solidan igrac koji moze da pokriva vise spoljnih pozicija i ovo je dobar potez Indiane, medjutim kada biras 2. pikom ocekujes buduceg visestrukog allstar igraca, sto Turner nije i vjerovatno nikada nece ni biti. Ipak, u ulozi 6. igraca ozbiljne playoff ekipe moze biti vrlo upotrebljiv, a Pacersima je potrebno da malo promijesaju karte jer su posustali nakon furioznog starta sezone.

Juve

pre 10 godina

Ne znam iz kog razloga ali znam da se pricalo da ce sigurno da ga trejduju negde sad da li zbog toga sto mu mozda istice ugovor a on nece da ga produzi ili je nesto drugo u pitanju nzm. Inace nadam se da ce Granger da ozivi svoju karijeru i da pruza partije iz prethodnih godina kada je lagano ubacivao po 25-30 poena.

palop

pre 10 godina

@(Marko, 20. februar 2014 23:52)

Kod trejda se mora razmeniti i otprilike ista plata, a Tarner zaradjuje mnogo manje od Grejndzera kome valjda na kraju sezone istice ugovor pa ce Filadelfija osloboditi dosta prostora u seleri kepu, nakon toga ce valjda i da potpisu neke dobre slobodne agente...

Bojan

pre 10 godina

Dobijaju Grejndzera za velikim ugovorom koji sad istice, odnosno prostor u seleri kepu za sledecu godinu. Shvatite da timovi uzimaju igrace cesto zbog ugovora/plate. Na leto, Filadelfija moze ponuditi maksimalan ugovor nekoj zvezdi.

Miloš

pre 10 godina

Fila sad ima 9 pikova u drugoj rundi sledeceg drafta. Da li je to zaista resenje koje ce im se isplatiti, mislim da nije, pitanje je kojeg ce igraca dobiti od top pikova a i graditi tim oko 4,5 rukija sledece godine mislim da je apsolutno nelogicno.
Drago mi je da Boston, pre svega Ejndz, nije resio nista da menja i nadam se da je to znak da Rondo produzava ugovor sa njima tokom leta

shazam

pre 10 godina

@Fear The Beard
Oslobodili su se Turnerovog ugovora po kome bi mu dosli oko 9m dolara sledece sezone (Grejndzeru istice ugovor sada za pola godine), i postali (jos) malo losiji tim sto znaci da ce gotovo izvesno dobiti jednog od prva 3 pika sledece sezone - tj. Parker ili Vigins ili Embid. Dakle pare od Turnerovog ugovora mogu da iskoriste da dovedu jos nekog kvalitetnog "specijalca" na beku (verovatno trojkasa, a mozda i defanzivca). Vec imaju jezgro odlicnih mladih igraca od kojih ce neki uskoro traziti novi ugovor, tako da i sa te strane su morali da gledaju u buducnost. Imaju Karter-Vilijamsa koji ce i pored sjajnih sezona Hardaveja i Burka verovatno biti ruki godine, potom Spenser Hosa oko koga se raspitivalo pola lige, Tadeus Janga koji se ipak malo stabilnije razvijao od Turnera, a tu su i neki mladi igraci koji bi tek mogli da eksplodiraju, poput Noela koji je citavu sezonu propustio zbog povrede. Tako da, rano su se odlucili da "seku" da bi im posle ostalo dovoljno para da manevrisu i dovode igrace koji se dobro uklapaju sa ostalima (nemaju svi Prohorova kao Bruklin ili TV ugovor kao Lejkersi ili lokalno trziste kao Niksi, pa moraju malo vise da razmisljaju unapred). Ocigledno vec sledece sezone nameravaju da budu u plejofu. Sto se Indijane tice, njima zbog godina nekih igraca (Vest) i buducih ugovora drugih (Stivenson trenutno prima samo 1 mil. $, ugovor istice na kraju sezone), i zato razmisljaju u stilu sad ili nikad - dijametralno suprotno od Filadelfije.

Banat

pre 10 godina

Filadelfija je uzela ugovor Grendzera koji isticu na kraju sezone.Ovaj trejd je win win sitaucija za obe ekipa.Indijana dobija neophodnu dubinu za titulu,a Fila prostor da uzme dobrog free agenta na leto i uz visokog pika,Nolea,i Kartela Vilijamsa postane ozbiljan tim u NBA.

CJ

pre 10 godina

Ovaj predstojeći,najjači draft u istoriji pravi neviđenu sprdačinu od NBA.Prosto se svi utrkuju ko će izgubiti više,čak i slavni Lejkersi. Fila je ovim trejdom dobila par miliona,pika druge runde 2015 ali i Grejndžera koga će verovatno oterati na leto čime će osčoboditi 13 miliona u seleri kepu.Seleri kep će im sada biti dosta prazan a na leto slobodni igrači postaju LeBron,Melo i drugi pa možda računaju da će velikim ugovorom privući neke od velikih zvezda.

legend

pre 10 godina

@Fear_the_bird @marko

Dali su Tarnera jer zele da grade tim kroz draft (imaju trenutno 9 pikova). Najznacajniji su 2. i 11. pik sa ovog drafta koji je po procenama najjaci od onog gde su se pojavili Lebron i Entoni. Trenutno imaju Noela, Karter-Vilijamsa i ako uzmu npr. Wiginsa ozbiljna ekipa. Pored toga imaju i Janga koga su zeleli takodje da trejduju (ali izgleda niko nije hteo da ga uzme)... Tako da 3 mlade nade, cist salary-cap i ne izgleda lose. Za razliku od onog sto je uradio Klivlend, ali to sad nije tema...

rouz či

pre 10 godina

Samo zato što Tarner ove sezone igra dobro, ne znači da ce i sledeće. Tarner nije igrač oko kojeg se gradi ekipa, Filadelfija je to uvidela i sada tenkuje da bi dobila što bolji pik na draftu, a Alen je otišao da bi ili popunio Grejndžerov ugovor ili da oslobodi kap spejs.

strebam

pre 10 godina

Pejsersi idu all in. Samo da vidimo da li ce Turner hteti da bude sesti igrac, vise nije glavni rezanac. On je prilicno dobar u odbrani i dovoljan u napadu, ako uspeju da ga iskoriste na pravi nacin bice sjajno pojacanje. Jeste tuzan odlazak igraca koji je, dok se nije povredio, vodio tim, ali titula je najvaznije, bice mnogo jaci playoff nego prosle godine...

legend

pre 10 godina

Dobar trejd za obe ekipe. Indijana dobija igraca koji moze na 1,2 pa cak i 3 koji se ne povredjuje(za razliku od Grangera) i igra puno bolje. Sa druge strane Fila dobija Granger-ov ugovor koji je u isticanju i koji im donosi 14miliona slobodnog salary-cap sledece sezone. Indijana je dobila i Alena koji je solidan igrac. E sad Turner najverovartnije nece potpisati ugovor sa Pejsersima na kraju sezone (cuvaju kes za Stivensona), ali ce biti znacajan u pohodu na titulu ove godine. Pozdrav za sve ljubitelje NBA!

Marko

pre 10 godina

Alo,znaci dajes Evana za covjeka koji vise nije sjena onoga sto je bio,i kao da je malo,das i Alena??? Pa,Tarner ove sezone pokazuje da je odlican igrac,i da je,kao drugi pik sa krs drafta,neko oko koga mogu tim graditi.

Marko

pre 10 godina

Alo,znaci dajes Evana za covjeka koji vise nije sjena onoga sto je bio,i kao da je malo,das i Alena??? Pa,Tarner ove sezone pokazuje da je odlican igrac,i da je,kao drugi pik sa krs drafta,neko oko koga mogu tim graditi.

legend

pre 10 godina

Dobar trejd za obe ekipe. Indijana dobija igraca koji moze na 1,2 pa cak i 3 koji se ne povredjuje(za razliku od Grangera) i igra puno bolje. Sa druge strane Fila dobija Granger-ov ugovor koji je u isticanju i koji im donosi 14miliona slobodnog salary-cap sledece sezone. Indijana je dobila i Alena koji je solidan igrac. E sad Turner najverovartnije nece potpisati ugovor sa Pejsersima na kraju sezone (cuvaju kes za Stivensona), ali ce biti znacajan u pohodu na titulu ove godine. Pozdrav za sve ljubitelje NBA!

shazam

pre 10 godina

@Fear The Beard
Oslobodili su se Turnerovog ugovora po kome bi mu dosli oko 9m dolara sledece sezone (Grejndzeru istice ugovor sada za pola godine), i postali (jos) malo losiji tim sto znaci da ce gotovo izvesno dobiti jednog od prva 3 pika sledece sezone - tj. Parker ili Vigins ili Embid. Dakle pare od Turnerovog ugovora mogu da iskoriste da dovedu jos nekog kvalitetnog "specijalca" na beku (verovatno trojkasa, a mozda i defanzivca). Vec imaju jezgro odlicnih mladih igraca od kojih ce neki uskoro traziti novi ugovor, tako da i sa te strane su morali da gledaju u buducnost. Imaju Karter-Vilijamsa koji ce i pored sjajnih sezona Hardaveja i Burka verovatno biti ruki godine, potom Spenser Hosa oko koga se raspitivalo pola lige, Tadeus Janga koji se ipak malo stabilnije razvijao od Turnera, a tu su i neki mladi igraci koji bi tek mogli da eksplodiraju, poput Noela koji je citavu sezonu propustio zbog povrede. Tako da, rano su se odlucili da "seku" da bi im posle ostalo dovoljno para da manevrisu i dovode igrace koji se dobro uklapaju sa ostalima (nemaju svi Prohorova kao Bruklin ili TV ugovor kao Lejkersi ili lokalno trziste kao Niksi, pa moraju malo vise da razmisljaju unapred). Ocigledno vec sledece sezone nameravaju da budu u plejofu. Sto se Indijane tice, njima zbog godina nekih igraca (Vest) i buducih ugovora drugih (Stivenson trenutno prima samo 1 mil. $, ugovor istice na kraju sezone), i zato razmisljaju u stilu sad ili nikad - dijametralno suprotno od Filadelfije.

strebam

pre 10 godina

Pejsersi idu all in. Samo da vidimo da li ce Turner hteti da bude sesti igrac, vise nije glavni rezanac. On je prilicno dobar u odbrani i dovoljan u napadu, ako uspeju da ga iskoriste na pravi nacin bice sjajno pojacanje. Jeste tuzan odlazak igraca koji je, dok se nije povredio, vodio tim, ali titula je najvaznije, bice mnogo jaci playoff nego prosle godine...

rouz či

pre 10 godina

Samo zato što Tarner ove sezone igra dobro, ne znači da ce i sledeće. Tarner nije igrač oko kojeg se gradi ekipa, Filadelfija je to uvidela i sada tenkuje da bi dobila što bolji pik na draftu, a Alen je otišao da bi ili popunio Grejndžerov ugovor ili da oslobodi kap spejs.

legend

pre 10 godina

@Fear_the_bird @marko

Dali su Tarnera jer zele da grade tim kroz draft (imaju trenutno 9 pikova). Najznacajniji su 2. i 11. pik sa ovog drafta koji je po procenama najjaci od onog gde su se pojavili Lebron i Entoni. Trenutno imaju Noela, Karter-Vilijamsa i ako uzmu npr. Wiginsa ozbiljna ekipa. Pored toga imaju i Janga koga su zeleli takodje da trejduju (ali izgleda niko nije hteo da ga uzme)... Tako da 3 mlade nade, cist salary-cap i ne izgleda lose. Za razliku od onog sto je uradio Klivlend, ali to sad nije tema...

Bojan

pre 10 godina

Dobijaju Grejndzera za velikim ugovorom koji sad istice, odnosno prostor u seleri kepu za sledecu godinu. Shvatite da timovi uzimaju igrace cesto zbog ugovora/plate. Na leto, Filadelfija moze ponuditi maksimalan ugovor nekoj zvezdi.

trapacoza

pre 10 godina

Kakvi sumanuti potezi...Tankuju?Pa da li se isplati tankovati vec ko zna koju sezonu zaredom,mrcvariti svoju publiku,sve zbog goluba na grani u vidu nekog klinca sa drafta?Sta ako taj bude kao Benet iz Klivlenda ili neko slican?Pa ni sledece sezone a ni one tamo ne mogu da racunaju na neki ozbiljan ucinak jer ce im tim i dalje biti veoma mlad.Katastrofalna politika GM vec nekoliko godina,kao i sa Bajnamom,dadose Igudalu itd...

Banat

pre 10 godina

Filadelfija je uzela ugovor Grendzera koji isticu na kraju sezone.Ovaj trejd je win win sitaucija za obe ekipa.Indijana dobija neophodnu dubinu za titulu,a Fila prostor da uzme dobrog free agenta na leto i uz visokog pika,Nolea,i Kartela Vilijamsa postane ozbiljan tim u NBA.

CJ

pre 10 godina

Ovaj predstojeći,najjači draft u istoriji pravi neviđenu sprdačinu od NBA.Prosto se svi utrkuju ko će izgubiti više,čak i slavni Lejkersi. Fila je ovim trejdom dobila par miliona,pika druge runde 2015 ali i Grejndžera koga će verovatno oterati na leto čime će osčoboditi 13 miliona u seleri kepu.Seleri kep će im sada biti dosta prazan a na leto slobodni igrači postaju LeBron,Melo i drugi pa možda računaju da će velikim ugovorom privući neke od velikih zvezda.

Miloš

pre 10 godina

Fila sad ima 9 pikova u drugoj rundi sledeceg drafta. Da li je to zaista resenje koje ce im se isplatiti, mislim da nije, pitanje je kojeg ce igraca dobiti od top pikova a i graditi tim oko 4,5 rukija sledece godine mislim da je apsolutno nelogicno.
Drago mi je da Boston, pre svega Ejndz, nije resio nista da menja i nadam se da je to znak da Rondo produzava ugovor sa njima tokom leta

strebam

pre 10 godina

@fear the beard Hm, pa ajde probacu, ovako bar ja razmisljam. Resili su se dva ugovora po ceni jednog (iako sva tri isticu na kraju sezone). Velika je verovatnoca da ce da isplate Grangera i rese se i njega. Pored toga, Turner stvarno nije toliko dobar igrac da moze da bude kljucan, vec solidan sesti igrac. Mozda njegova statistika deluje impresivno, ali to je samo zato sto tenkuju, u takvim timova obicno prosecni igraci igraju ok. Oni sada imaju 9 pikova ( 7 iz druge runde) i cilj im je da oslobode sto vise prostora za buduca pojacanja. Ovaj trejd stvarno nije toliko los za njih.

bohemian

pre 10 godina

@Fear the Beard
"Tanking". Sixersi su veoma agresivni u nastojanju da biraju sa sto vise pozicije na narednom draftu, nalaze se u "full rebuilding" fazi i njihov moto ove sezone je jasan - sto gore, to bolje. Evan Turner je solidan igrac koji moze da pokriva vise spoljnih pozicija i ovo je dobar potez Indiane, medjutim kada biras 2. pikom ocekujes buduceg visestrukog allstar igraca, sto Turner nije i vjerovatno nikada nece ni biti. Ipak, u ulozi 6. igraca ozbiljne playoff ekipe moze biti vrlo upotrebljiv, a Pacersima je potrebno da malo promijesaju karte jer su posustali nakon furioznog starta sezone.

palop

pre 10 godina

@(Marko, 20. februar 2014 23:52)

Kod trejda se mora razmeniti i otprilike ista plata, a Tarner zaradjuje mnogo manje od Grejndzera kome valjda na kraju sezone istice ugovor pa ce Filadelfija osloboditi dosta prostora u seleri kepu, nakon toga ce valjda i da potpisu neke dobre slobodne agente...

Juve

pre 10 godina

Ne znam iz kog razloga ali znam da se pricalo da ce sigurno da ga trejduju negde sad da li zbog toga sto mu mozda istice ugovor a on nece da ga produzi ili je nesto drugo u pitanju nzm. Inace nadam se da ce Granger da ozivi svoju karijeru i da pruza partije iz prethodnih godina kada je lagano ubacivao po 25-30 poena.

Dzoni

pre 10 godina

Evo vam objasnjenje... Siksersi ocigledno tankuju od pocetka same sezone, Tarner je igrama zasluzio velik ugovor koji nisu bili spremni da plate, ili da izjednace ponudu nekog drugog tima. Zato su ga jednostavno trejdovajli, uzeli Grejndzerov ogroman ugovor koji istice na kraju sezone, uzeli silne pikove iz druge runde ovog drafta (imaju vec 2 visoka u prvoj) i gledace da izgube sto vise utakmica ove sezone a nakon toga ce da grade tim oko Karter-Vilijamsa, Tadijusa Janga, vec zaboravljenog Nerlensa Noela i nekog od tih predstojecih pikova (mozda im zapadne Dzabari ili Vigins, racunaju i na neki biser u drugoj rundi). Nesto slicno sto Juta pokusava, isto su ljudi pitali kad su uzeli ugovore Ricarda Dzefersona i Biedrinsa. Time ce samo osloboditi mnogo prostora u seleri kepu na kraju sezone

NBA

pre 10 godina

je l se ovi samounistavaju? prosle godine prosuse holideja, ove tarnera, tom logikom sledeci je jang... a mogli su bas simpa ekipu da sloze: holidej, karter vilijams, tarner, jang, noel/hoz... mladi i talentovani...

godzilla

pre 10 godina

koristi ovoga trejda za filu je seleri kep. oba igrača su slobodni agenti na kraju sezone, ali sa tim da je grendžer nezaštićeni. fili je sezona otišla u zaborav, ali na kraju neće niti pokušati zadržati grendžera, jer čovek ima poveći ugovor i imaće prostora da dovedu dobrog igrača na kraju sezone, plus dobrog pika sa drafta. karter-vilijams, jang, noel, neki dobar slobodan agent na kraju sezone i dobar pik sa drafta, je odlična osnova za budućnost. fila se rešila tarnera, jer dečko nije pokazao svoj pun potencijal i jednostavno ne žele više da ga čekaju. ove godine ima bolje brojke, ali one ništa ne znače zbog lošeg celokupnog tima i ne možete pratiti statistiku igrača samo po poenima i skokovima. ima izuzetno loše procente šuta i jako lošu realizaciju kada je to potrebno. njegov učinak ide u korist greški i PER mu je poprilično nizak. za indijanu on znači širinu i nije sklon povredama kao grendžer, ali ovde je pitanje kako će se uklopiti sa stivensonom. videćemo.

indjijac

pre 10 godina

Posle ovog trejda, Indiana definitivno ima najkompletniju a mozda i najjacu ekipu u ligi! E sad da li ce osvojiti i titulu, videcemo?! A sto se tice Filadelfije, ni meni nije jasan ovaj potez, totalni promasaj!!!

alen

pre 10 godina

ja ne znam sta vi pricate grendzer je mama za ove jeste stariji ali nije prestar moze on jos dve godine da odigra na vrhuncu.malo ga je povreda sputala da se on nije povredio indijana bi bila sampion prosle godine...

Marko

pre 10 godina

Alo,znaci dajes Evana za covjeka koji vise nije sjena onoga sto je bio,i kao da je malo,das i Alena??? Pa,Tarner ove sezone pokazuje da je odlican igrac,i da je,kao drugi pik sa krs drafta,neko oko koga mogu tim graditi.

indjijac

pre 10 godina

Posle ovog trejda, Indiana definitivno ima najkompletniju a mozda i najjacu ekipu u ligi! E sad da li ce osvojiti i titulu, videcemo?! A sto se tice Filadelfije, ni meni nije jasan ovaj potez, totalni promasaj!!!

NBA

pre 10 godina

je l se ovi samounistavaju? prosle godine prosuse holideja, ove tarnera, tom logikom sledeci je jang... a mogli su bas simpa ekipu da sloze: holidej, karter vilijams, tarner, jang, noel/hoz... mladi i talentovani...

Miloš

pre 10 godina

Fila sad ima 9 pikova u drugoj rundi sledeceg drafta. Da li je to zaista resenje koje ce im se isplatiti, mislim da nije, pitanje je kojeg ce igraca dobiti od top pikova a i graditi tim oko 4,5 rukija sledece godine mislim da je apsolutno nelogicno.
Drago mi je da Boston, pre svega Ejndz, nije resio nista da menja i nadam se da je to znak da Rondo produzava ugovor sa njima tokom leta

CJ

pre 10 godina

Ovaj predstojeći,najjači draft u istoriji pravi neviđenu sprdačinu od NBA.Prosto se svi utrkuju ko će izgubiti više,čak i slavni Lejkersi. Fila je ovim trejdom dobila par miliona,pika druge runde 2015 ali i Grejndžera koga će verovatno oterati na leto čime će osčoboditi 13 miliona u seleri kepu.Seleri kep će im sada biti dosta prazan a na leto slobodni igrači postaju LeBron,Melo i drugi pa možda računaju da će velikim ugovorom privući neke od velikih zvezda.

alen

pre 10 godina

ja ne znam sta vi pricate grendzer je mama za ove jeste stariji ali nije prestar moze on jos dve godine da odigra na vrhuncu.malo ga je povreda sputala da se on nije povredio indijana bi bila sampion prosle godine...

strebam

pre 10 godina

Pejsersi idu all in. Samo da vidimo da li ce Turner hteti da bude sesti igrac, vise nije glavni rezanac. On je prilicno dobar u odbrani i dovoljan u napadu, ako uspeju da ga iskoriste na pravi nacin bice sjajno pojacanje. Jeste tuzan odlazak igraca koji je, dok se nije povredio, vodio tim, ali titula je najvaznije, bice mnogo jaci playoff nego prosle godine...

legend

pre 10 godina

Dobar trejd za obe ekipe. Indijana dobija igraca koji moze na 1,2 pa cak i 3 koji se ne povredjuje(za razliku od Grangera) i igra puno bolje. Sa druge strane Fila dobija Granger-ov ugovor koji je u isticanju i koji im donosi 14miliona slobodnog salary-cap sledece sezone. Indijana je dobila i Alena koji je solidan igrac. E sad Turner najverovartnije nece potpisati ugovor sa Pejsersima na kraju sezone (cuvaju kes za Stivensona), ali ce biti znacajan u pohodu na titulu ove godine. Pozdrav za sve ljubitelje NBA!

shazam

pre 10 godina

@Fear The Beard
Oslobodili su se Turnerovog ugovora po kome bi mu dosli oko 9m dolara sledece sezone (Grejndzeru istice ugovor sada za pola godine), i postali (jos) malo losiji tim sto znaci da ce gotovo izvesno dobiti jednog od prva 3 pika sledece sezone - tj. Parker ili Vigins ili Embid. Dakle pare od Turnerovog ugovora mogu da iskoriste da dovedu jos nekog kvalitetnog "specijalca" na beku (verovatno trojkasa, a mozda i defanzivca). Vec imaju jezgro odlicnih mladih igraca od kojih ce neki uskoro traziti novi ugovor, tako da i sa te strane su morali da gledaju u buducnost. Imaju Karter-Vilijamsa koji ce i pored sjajnih sezona Hardaveja i Burka verovatno biti ruki godine, potom Spenser Hosa oko koga se raspitivalo pola lige, Tadeus Janga koji se ipak malo stabilnije razvijao od Turnera, a tu su i neki mladi igraci koji bi tek mogli da eksplodiraju, poput Noela koji je citavu sezonu propustio zbog povrede. Tako da, rano su se odlucili da "seku" da bi im posle ostalo dovoljno para da manevrisu i dovode igrace koji se dobro uklapaju sa ostalima (nemaju svi Prohorova kao Bruklin ili TV ugovor kao Lejkersi ili lokalno trziste kao Niksi, pa moraju malo vise da razmisljaju unapred). Ocigledno vec sledece sezone nameravaju da budu u plejofu. Sto se Indijane tice, njima zbog godina nekih igraca (Vest) i buducih ugovora drugih (Stivenson trenutno prima samo 1 mil. $, ugovor istice na kraju sezone), i zato razmisljaju u stilu sad ili nikad - dijametralno suprotno od Filadelfije.

Bojan

pre 10 godina

Dobijaju Grejndzera za velikim ugovorom koji sad istice, odnosno prostor u seleri kepu za sledecu godinu. Shvatite da timovi uzimaju igrace cesto zbog ugovora/plate. Na leto, Filadelfija moze ponuditi maksimalan ugovor nekoj zvezdi.

strebam

pre 10 godina

@fear the beard Hm, pa ajde probacu, ovako bar ja razmisljam. Resili su se dva ugovora po ceni jednog (iako sva tri isticu na kraju sezone). Velika je verovatnoca da ce da isplate Grangera i rese se i njega. Pored toga, Turner stvarno nije toliko dobar igrac da moze da bude kljucan, vec solidan sesti igrac. Mozda njegova statistika deluje impresivno, ali to je samo zato sto tenkuju, u takvim timova obicno prosecni igraci igraju ok. Oni sada imaju 9 pikova ( 7 iz druge runde) i cilj im je da oslobode sto vise prostora za buduca pojacanja. Ovaj trejd stvarno nije toliko los za njih.

bohemian

pre 10 godina

@Fear the Beard
"Tanking". Sixersi su veoma agresivni u nastojanju da biraju sa sto vise pozicije na narednom draftu, nalaze se u "full rebuilding" fazi i njihov moto ove sezone je jasan - sto gore, to bolje. Evan Turner je solidan igrac koji moze da pokriva vise spoljnih pozicija i ovo je dobar potez Indiane, medjutim kada biras 2. pikom ocekujes buduceg visestrukog allstar igraca, sto Turner nije i vjerovatno nikada nece ni biti. Ipak, u ulozi 6. igraca ozbiljne playoff ekipe moze biti vrlo upotrebljiv, a Pacersima je potrebno da malo promijesaju karte jer su posustali nakon furioznog starta sezone.

legend

pre 10 godina

@Fear_the_bird @marko

Dali su Tarnera jer zele da grade tim kroz draft (imaju trenutno 9 pikova). Najznacajniji su 2. i 11. pik sa ovog drafta koji je po procenama najjaci od onog gde su se pojavili Lebron i Entoni. Trenutno imaju Noela, Karter-Vilijamsa i ako uzmu npr. Wiginsa ozbiljna ekipa. Pored toga imaju i Janga koga su zeleli takodje da trejduju (ali izgleda niko nije hteo da ga uzme)... Tako da 3 mlade nade, cist salary-cap i ne izgleda lose. Za razliku od onog sto je uradio Klivlend, ali to sad nije tema...

Banat

pre 10 godina

Filadelfija je uzela ugovor Grendzera koji isticu na kraju sezone.Ovaj trejd je win win sitaucija za obe ekipa.Indijana dobija neophodnu dubinu za titulu,a Fila prostor da uzme dobrog free agenta na leto i uz visokog pika,Nolea,i Kartela Vilijamsa postane ozbiljan tim u NBA.

rouz či

pre 10 godina

Samo zato što Tarner ove sezone igra dobro, ne znači da ce i sledeće. Tarner nije igrač oko kojeg se gradi ekipa, Filadelfija je to uvidela i sada tenkuje da bi dobila što bolji pik na draftu, a Alen je otišao da bi ili popunio Grejndžerov ugovor ili da oslobodi kap spejs.

palop

pre 10 godina

@(Marko, 20. februar 2014 23:52)

Kod trejda se mora razmeniti i otprilike ista plata, a Tarner zaradjuje mnogo manje od Grejndzera kome valjda na kraju sezone istice ugovor pa ce Filadelfija osloboditi dosta prostora u seleri kepu, nakon toga ce valjda i da potpisu neke dobre slobodne agente...

Juve

pre 10 godina

Ne znam iz kog razloga ali znam da se pricalo da ce sigurno da ga trejduju negde sad da li zbog toga sto mu mozda istice ugovor a on nece da ga produzi ili je nesto drugo u pitanju nzm. Inace nadam se da ce Granger da ozivi svoju karijeru i da pruza partije iz prethodnih godina kada je lagano ubacivao po 25-30 poena.

Dzoni

pre 10 godina

Evo vam objasnjenje... Siksersi ocigledno tankuju od pocetka same sezone, Tarner je igrama zasluzio velik ugovor koji nisu bili spremni da plate, ili da izjednace ponudu nekog drugog tima. Zato su ga jednostavno trejdovajli, uzeli Grejndzerov ogroman ugovor koji istice na kraju sezone, uzeli silne pikove iz druge runde ovog drafta (imaju vec 2 visoka u prvoj) i gledace da izgube sto vise utakmica ove sezone a nakon toga ce da grade tim oko Karter-Vilijamsa, Tadijusa Janga, vec zaboravljenog Nerlensa Noela i nekog od tih predstojecih pikova (mozda im zapadne Dzabari ili Vigins, racunaju i na neki biser u drugoj rundi). Nesto slicno sto Juta pokusava, isto su ljudi pitali kad su uzeli ugovore Ricarda Dzefersona i Biedrinsa. Time ce samo osloboditi mnogo prostora u seleri kepu na kraju sezone

godzilla

pre 10 godina

koristi ovoga trejda za filu je seleri kep. oba igrača su slobodni agenti na kraju sezone, ali sa tim da je grendžer nezaštićeni. fili je sezona otišla u zaborav, ali na kraju neće niti pokušati zadržati grendžera, jer čovek ima poveći ugovor i imaće prostora da dovedu dobrog igrača na kraju sezone, plus dobrog pika sa drafta. karter-vilijams, jang, noel, neki dobar slobodan agent na kraju sezone i dobar pik sa drafta, je odlična osnova za budućnost. fila se rešila tarnera, jer dečko nije pokazao svoj pun potencijal i jednostavno ne žele više da ga čekaju. ove godine ima bolje brojke, ali one ništa ne znače zbog lošeg celokupnog tima i ne možete pratiti statistiku igrača samo po poenima i skokovima. ima izuzetno loše procente šuta i jako lošu realizaciju kada je to potrebno. njegov učinak ide u korist greški i PER mu je poprilično nizak. za indijanu on znači širinu i nije sklon povredama kao grendžer, ali ovde je pitanje kako će se uklopiti sa stivensonom. videćemo.

trapacoza

pre 10 godina

Kakvi sumanuti potezi...Tankuju?Pa da li se isplati tankovati vec ko zna koju sezonu zaredom,mrcvariti svoju publiku,sve zbog goluba na grani u vidu nekog klinca sa drafta?Sta ako taj bude kao Benet iz Klivlenda ili neko slican?Pa ni sledece sezone a ni one tamo ne mogu da racunaju na neki ozbiljan ucinak jer ce im tim i dalje biti veoma mlad.Katastrofalna politika GM vec nekoliko godina,kao i sa Bajnamom,dadose Igudalu itd...