Ponedeljak, 03.02.2014.

21:38

Đorđević: Možemo u osminu finala

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da Srbiji na žrebu za SP dobila dve najjače evropske selekcije, ali veruje u plasman u drugu fazu.

Izvor:

Ðorðeviæ: Možemo u osminu finala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

85 Komentari

Sortiraj po:

uvek Zvezda

pre 10 godina

A ljudi, ajde da budemo realni.. I mi smo više puta, na ovaj ili onaj način, bili povlašćeni zahvaljujući Bori Stankoviću.. Pa čovek je 95. praktično izgurao još jedan krug kvalifikacija kako bi mi išli na prvenstvo.... Na kraju, posle utakmice Fenerbahčke-Partizan nemamo pravo da se žalimo...

igor

pre 10 godina

Ako izostavimo SAD i SPA i pod uslovom da nas povrede zaobidju i da se svi odazovu imacemo najduzu klupu po 2-3 kvalitetna igraca na svakoj poziciji. To bi trebalo da donese prevagu u odnosu na ostale reprezentacije jednostavno jak tempo od pocetka do kraja utakmice koji drugi nece moci da izdrze jer imaju jaku petorku i mozda 1-2 igraca pored.

sasa

pre 10 godina

Egipat-Srbija 2
Srbija-Francuska 1
Srbija-Iran 1
Brazil-Srbija 2
Srbija-Spanija tesno ali 2
Ovo se podrazmeva da Srbija dodje u najjacem sastavu.

imamo jak tim

pre 10 godina

Ljudi, ne znam jeste li svesni, ako svi naši budu zdravi, odavno nismo imali ovoliko kvalitetnih igrača za repku, recimo zadnjih 10 godina sigurno. - Teo, Marković, Bogdanović, Milosavljević, Nedović, Lučić, Bjelica, Kešelj?, Savanović, Veličković?, Erceg, ___?, Krstić, Raduljica, Marjanović - sigurno ima još ovoliko kandidata na širem spisku.. Teo igrač nedelje u EL, Krstić igrač meseca u EL, Bjelica odličan u Istanbulu, Bogdanović najperspektivniji igrač EL.. Mnogo je to kvaliteta i talenta.. PS- dobra strana žreba koja se ne pominje je ta da se ne srećemo s USA pre finala, a od imamo luksuz da izgubimo komotno od Španaca u grupi bez posledica.. Tvrdim da sve ostale naši realno mogu da pobede.

ogi-cg

pre 10 godina

abc-skroz si u pravu.cim je cg ispala na ep ja sam navijao za srbiju.i sad na sp cu navijati za vas to je normalno al samo sam rekao cinjenicu a to je da nas jos nikad niste dobili.realno imamo bolji tim.

zzz

pre 10 godina

Grupa nam je teska ali ako prodjemo izbegavamo najjace reprezentacije u hendikep fazi, bar do polufinala. I ajde, ako ne mozemo da uzmemo 4. mesto ispred Egipta i Irana, onda ni ne treba da igramo. A i Brazil nije velesila. Cak i kao 4. u grupi, u osmini finala dobijamo Grcku/Hrvatsku/Argentinu gde je sve moguce.

Stanimir Branimir

pre 10 godina

I Jugoslavija i USA su za Indianapolis žrebane tako da se sastanemo u finalu. Ali Ameri su bili drugi u grupi, mi treći i dirigovani žreb je izgubio smisao.

VIDOVITA SOJKA IZ KREMNE

pre 10 godina

(ogi-cg)U pravu si.Da ste u nasem kosturu zreba bilo bi svasta ovako ste u delu kostura sa Amerima i imam osecaj da ce te ih iznenaditi!!U prvim reakcijama iz USA tima pokazali su odredjenu dozu straha i strepnje zbog vas!!Sve najbolje i da stignete sto dalje na ovom SP(2018g).Ako moze i medalja sto da ne!!

USA

pre 10 godina

navijam za Srbiju i USA pa ko god uzme medalju bice super, ali mislim da Srpski orlovi mogu do finala pa da se nadju sa Americkim Orlovima ;) nothing is impossible ;)

BLU3

pre 10 godina

pa i nike tako lose sto smo u jakoj grupi ako dobijemo npr francuze ibudemo 2 u grupi a spanci 1 a fra 3 ne mozemo da se sastanemo sa njima do polufinala ako doguramo sto mislim da je moguce jer u grupi B mozemo da pobedimo bilo koga uz dobru igru

Mare

pre 10 godina

Jedino za Špance možemo imati izgovor. Budemo li u punom sastavu, ostale moramo dobiti. Francuzi su generacijski završili, a Španci su favoriti zbog domaćinstva i dobrih igrača, mada matorih. Biće tu i povreda, ko zna ko će igrati i kod nas i kod njih. Na Evropskom smo strašno izgubili od njih, ali da se ne lažemo, mnogo smo slabi bili tad.

strebam

pre 10 godina

Ja volim ovakve izjave nasih trenera zato sto smo mi,kao nacija, uzasni u podizanju tenzija i unistavanju kvaliteta, samo treba gledati naredni stepeniki rezultat nece izostati. Kvalitet svih timova osim USA nije kao nekada i sve je moguce. Jedino sto je sigurno da USA nece izgubiti (nece biti cak ni blizu da izgubi) ni jednu utakmicu. Znam da cu popiti dosta minusa zbog ovog komentara, ali takva je realnost...

abc

pre 10 godina

Pustite Ogija CG, on to stalno tako jer su neke stvari deo folklora, ali, kad je trebalo, navijao je za nas - na primer, pred poslednji meč sa Španijom a čestitao nam je prolaz u drugu fazu EP, sećam se toga.
I nema šanse da Španci puste Mirotića. Oni tako u svakom sportu zapljunu koga mogu, samo da ga se ne dokopa neko drugi, tipa Mirotić, Krkić, Košta. Srećom, pa je onaj mali Peno ipak igrao za Srbiju. Ima potencijala

ja

pre 10 godina

@Ako sam dobro ispratio španske medije a mislim da jesam, LUčić je imao kompleksnu operaciju leđa i tek se vraća sledeće sezone, jer je dug oporavak...
(Nemanja, 3. februar 2014 22:52)

Posto vidim pratis situaciju oko lucica a ne vidim kako si to zapazio da je imao operaciju ledja, a ne stopala??? ps. oporavak od operacije levog stopala ce potrajati 2,3 meseca... http://www.eurocupbasketball.com/eurocup/news/i/127993/3735

SALE

pre 10 godina

Cetiri ekipe idu dalje i u osmini finala ukrstamo sa grupom b.Posle u cetvrtfinalu ide se na c ili d zavisno od plasmana.Grupa jeste teska ali su slabiji protivnici u b grupi sa kojom ukrstamo.

blinkibil

pre 10 godina

Pa ako se svi odazovu pozivu selektora mozemo do polufinala.Raduljica igra odlicnu ruki sezonu u NBA, Nedovic slabo igrao ali cenim da je tamo dosta sazreo, tu je Krle,Teodosic, Micov,Markovic pa Paunic ima odlicnu sezonu, covek ne promasuje trojke, pa mali Bogdanovic, Bjelica... ima tu jos i mladih igraca iz Radnickog i nekih iz one univerzitatske selekcije...Zao mi je prvenstveno zbog sporta sto nije opstala SCG, zislite tim sa Pelovicem,Krsticem,Vucevicem i Raduljicom pod kosem. O ostalim sportovima necu mi da govorim

Balavo mace

pre 10 godina

Braco Srbi nemojmo se bojati,nije nam to svojstveno.Verujte da Spancima nije nimalo drago sto smo im mi upali u grupu.Jeste li videli Garbahosin izraz lica kad je video da im mi dolazimo?Ne smemo da razmisljamo da budemo drugi ili cetvrti vec da budemo prvi u grupi.Zreb je SUPER jer nam nema Amerikanaca do zavrsnice a sa ovom boranijom iz grupe B se nosimo jako dobro i uspesno na svakom takmicenju.Cilj na SP ne sme biti da se plasiramo u cetvrtfinale vec da OSVOJIMO ZLATO!

Gajetano

pre 10 godina

Hahahah! Izgleda da su napravili sistem kao u NBA sa Istocnom i Zapadnom konferencijom. Razigravanje po konferencijama, pa onda pobednici konferencija idu u Veliko finale. Jos jednom moram da se nasmejem (ovaj put u sebi). Ocigledno da su dve najuticajnije kosarkase organizacije (USA i domacin Spanija) dogovorile ovaj sistem, racunajuci verovatno da ce se prosetati do finala bez eventualnog medjusobnog meca, pa onda "kom opanci, kom obojci". Ovakve prevare obicno vode ka fijasku. Ne verujem da Amerima moze da se desi kiks, ali Spanija da udje u finale - tesko. Upravo sam se setio Eurobasketa 2007 u toj istoj Spaniji i kako su ih Rusi na sveopste iznenadjenje dobili u finalu. Da citiram staru poslovicu: "Ko drugome jamu kopa, sam u nju pada". (ima i ona varijanta sa "fizicki je radnik":)

P.S. Eto Djordjevicu, dobio si ono sto si trazio u svom inauguracionom govoru. Evo nam sada Spanaca pa da se nasladjujemo pobedom protiv njih, ako ikako moguce:) Sledeci put pazi sta pricas, jer ono sto pricas i mislis to se obicno i ostvari. Prava izjava koju sam ja ocekivao bila bi da idemo po medalju bez obzira na okolnosti. Da li cemo na tom putu pobediti ili izgubiti od Spanije, potpuno je nebitno. Postavljanje pravih ciljeva je ono sto vodi ka uspehu.

Pozdrav,

SALE

pre 10 godina

Cetiri ekipe idu dalje i u osmini finala ukrstamo sa grupom b.Posle u cetvrtfinalu ide se na c ili d zavisno od plasmana.Grupa jeste teska ali su slabiji protivnici u b grupi sa kojom ukrstamo.

zika zmaj

pre 10 godina

Rekao je ranije da mu je cilj da dobijemo Spance, a sad sta bi?
Sad eto mozemo u osminu,u prevodu sto znaci samo da dobijemo nekako taj Egipat i Iran, a posle sta bude.
Gde mu je sad onaj pocetni optimizam?

marko_bgd

pre 10 godina

mozete jer vam nema crne gore u grupi.nikad nas necete dobiti.jos sad igraju i pekovic i mirotic
(ogi-cg, 03. februar 2014 21:54)

ti si verovatno sad u beogradu...jel crna gora u beogradu?

sasa

pre 10 godina

Na ovo svetko prvenstvo ako ocemo neki malo ozbiljni rezultat trebalo bi da idu oni igraci koji imaju iskustva igranja na sp-u.A sto se tice grupe moramo je shvatiti ozbiljno
npr Iran svi smatraju aucajderom ali oni su sampioni Azije na proslom sp-u su imali samo 1 pobedu,ali to sto su izgubili bilo je tesno a protiv Amerikanaca su se drzali samo u prvom poluvremenu onda su pali.Ekipa nija za potcenjivanje.

haha

pre 10 godina

mozete jer vam nema crne gore u grupi.nikad nas necete dobiti.jos sad igraju i pekovic i mirotic
(ogi-cg, 03. februar 2014 21:54)

A gde igraju crni sinko i za koga igraju

NemanjaVac8

pre 10 godina

Ima li nekada, ali nekada da naši treneri, selektori i sportisti ne izgovaraju praznu frazu - žreb nam nije bio naklonjen. Ajde da ne učestvujemo sami. Ajde da jednom u 15 godina napravimo ekipu za koju ćemo jasno i glasno da kažemo da je favorit...

ganjanin

pre 10 godina

ogi cg je u pravu. Pod košem smo slabi. Da za nas igraju Pekmen, Krstić, Pero Antić i Vučević, pričali bi samo o jednoj stvari - u kom sastavu će igrati Ameri protiv nas u finalu!

SSSS

pre 10 godina

na kecu Teodosic,Nedovic,Micic,Markovic,Miljenovic. Na dvojci Bogdanovic,Milosavljevic,Paunic,Lazic,Tripkovic,Andjusic,Dangubic. Na trojci Micov,Lucic,Bjelica,Kalinic,Keselj i Luka Bogdanovic(ako su zivi).Na cetvorci Aleksandrov,Erceg,Macvan,Velickovic,Bircevic,Savanovic,Dragicevic.Na petici Krstic,Raduljica,Marjanovic,Katic,Milutinov,Gagic,Stimac.. Ima ih jos,ali ako se svi budu odazvali,mislim da ce Sale biti na slatkim mukama...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (simke, 3. februar 2014 22:43)
Kude su Milicic,Kuzmic,Savovic,Labovic,Jaric,Rasic...

Najdrazi

pre 10 godina

Ajmo momci,nismo mi tikva bez korena.Verujem u vas i kada gubite,divim se i uzivam kaba bedite. Zastavu dizite, himnu pevajte ,milione Srba iza sebe imate.

Gigli3

pre 10 godina

Mnogo nezgodan žreb, tj. naša polovina žreba je neuporedivo jača od druge.
Francuska, Brazil, Srbija, Argentina, Hrvatska i Grčka ce se trviti za to mesto u polufinalu uz Špance.
A u drugoj polovini pored Amera boriće se samo Litvanija, Slovenija i Turska, koje su slabije od svakog gore pobrojanog.

goxy

pre 10 godina

Veoma čudan format takmičenja, do finala nema ukrštanja grupa A i B sa grupama C i D!!!! Ispada da se igraju dva prvenstva i na kraju u finalu igraju pobednici. Polufinalisti sa jedne strane že biti Španija, Fra, Cro, Arg, Gre, Bra, Srbija, a sa druge SAD i Slovenija, Ukrajina, Australija....VEOMA ČUDNO I DO SADA NIGDE PRIMENJIVANO. SAMIM TIM I NERAVNOPRAVNO! Kotleba i stručnjaci....

Lebron Šehović i Kevin Dašićantula

pre 10 godina

mozete jer vam nema crne gore u grupi.nikad nas necete dobiti.jos sad igraju i pekovic i mirotic
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ogi-cg, 3. februar 2014 21:54)

Za vas su jedino rezervisana takmičenja po grupama EP-a. Dalje od toga ne možete a to dokazujete iz godine u godinu. SP i OI su misaone imenice za vas a "Žikica Jovanović Španac" i "4C tetovaža" su se do sada prosto polomili da igraju za reprezentaciju CG tako da stvarno nikakve šanse nemamo.Čak je i onaj Vučević došao nespreman na prošlo EP. Mi igramo kako treba bitne utakmice a protiv vas nas baš briga, ne smatramo vas nikakvom konkurencijom. Slavite vaše pirove pobede i vraćajte se kući posle grupnih faza takmičenja ako vas to zadovoljava.

El commadante

pre 10 godina

Hrvati da su pametni ,a znamo da nisu sastavili bi ovakav tim ne bi dovlacili matorce koji nemaju volju igrati.Nego ovako
centri Radosevic,Tomic,Andric,Suton(kao rezerva u slucaju povreda)
krilni centri Bogdanovic,Saric,Planinic(probati ga)
krila Tomas,Rudez
bek Anderson,Simon,Delas
plej Roko Ukic,Prostran,Marineli

berija

pre 10 godina

Nije da možete nego morate, da se ne lažemo, Iran i Egipat su sitna buranija.
Nego bolje ti razmišljaj o postavi, gledaj partije naših igrača.
Bogdanović, Nedović, Bjelica, Krstić, Teodosić, Raduljica, Lučić, Paunić, Mitrović, Micov, Marjanović, Dangubić, šteta za Milosavljevića.

Ivan Ns

pre 10 godina

Mislim da je Djordjevic prilikom davanja prvog intervjua posle odabira za novog selektora, pozeleo da igra sa Spancima. Ta zelja mu se ostvarila. A drugo, ne igramo protiv dve najjace ekipe u Evropi, jer na prvenstvu ne igra Parker, niti Diaw.

Nemanja

pre 10 godina

@Ccc

Ako sam dobro ispratio španske medije a mislim da jesam, LUčić je imao kompleksnu operaciju leđa i tek se vraća sledeće sezone, jer je dug oporavak...

Ne popravljivi optimista

pre 10 godina

Nije lose sto smo spance, francuze i brazilce dobili sad to znaci da sa njima ne mozemo nikako da se sastanemo do nekog eventualnog polufinala. Ne verujem da ce francuzi doci u najboljem sastavu. Najbolje je da budemo treci(ili prvi ali to tesko pored domacina) jer bi to znacilo da cemo zavrsiti u suprotnoj strani kostura od amerikanaca. A sa ostalim reprezentacijama mozemo da se takmicimo. Naravno podrazumeva se da odemo u najjacem sastavu.

aqualung

pre 10 godina

da li je moguce da smo i u kosarci spali na ''fudbalski mentalitet''.

prvenstvo je za 6 meseci a vec je pocela 'teska grupa', 'prolazak grupe je uspeh', 'momci ce dati sve od sebe'

ne radite to !

Nataeos

pre 10 godina

mozete jer vam nema crne gore u grupi.nikad nas necete dobiti.jos sad igraju i pekovic i mirotic
(ogi-cg, 03. februar 2014 21:54)
A gde to igraju? Dje ste vi?

Sorab

pre 10 godina

mozete jer vam nema crne gore u grupi.nikad nas necete dobiti.jos sad igraju i pekovic i mirotic
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ogi-cg, 3. februar 2014 21:54)
Ne znam koji genije ti odobrava ove oftopik komentare,ali samo razmisli zasto Pekovic nije igrao na evropskom.Mozes i tetovaze da mu pogledas,a posledaj i sta nam je Vucevic porucio na evropskom.To su nasa braca,a ti si legenda!

simke

pre 10 godina

na kecu Teodosic,Nedovic,Micic,Markovic,Miljenovic. Na dvojci Bogdanovic,Milosavljevic,Paunic,Lazic,Tripkovic,Andjusic,Dangubic. Na trojci Micov,Lucic,Bjelica,Kalinic,Keselj i Luka Bogdanovic(ako su zivi).Na cetvorci Aleksandrov,Erceg,Macvan,Velickovic,Bircevic,Savanovic,Dragicevic.Na petici Krstic,Raduljica,Marjanovic,Katic,Milutinov,Gagic,Stimac.. Ima ih jos,ali ako se svi budu odazvali,mislim da ce Sale biti na slatkim mukama...

John Wall

pre 10 godina

Bez polufinala, naravno ako budemo zdravi, mozes odma da pakujes kofere!Dosta mi je alibija i pre pocetka takmicenja!Prvo mesto ce lagano osvojiti SAD, drugo Spanci a ova trece je otvoreno i mozemo do njega.Pa sta, treba da se plasim dede Parker ?!?!?!?

Soraja

pre 10 godina

Kako sada stvari stoje:
Teodosić, Marković, Micić, Nedović, Bogdanović, Milosavljević (ako Bog da), Bjelica, Lučić, Krstić, Marijanović, Micov i ostali bi nam trebali priuštiti tu osminu finala, a realno sve iz grupe B možemo da dobijemo!

dragan

pre 10 godina

Najvise me brine Djordjevicevo neiskustvo. Ovde se stvara atmosfera da je on super resenje jer je bio veliki igrac, ali na zalost, za dobrog trenera to je nevazno. Sale moze biti najslabija karika u timu.

moram da kazem il cu da puknem

pre 10 godina

sale ja rekoh a tako ce se i desiti da ce mo pobediti i spaniju i francusku ali sa iranom i egiptom ce ljudi moji verujte biti tesko. mi smo na ep pobedjivali velike al sa malim smo tesko izlazili na kraj.

IBgHQ

pre 10 godina

Ako budemo kompletni i max napaljeni s obzirom da Francuska nece igrati u najjacem sastavu mozemo biti drugi u grupi iza Spanije sto bi bila odlicna osnova za dalji tok prvenstva.Samo da se igraci odazovu pozivu selektora i sve svoje sujete ostave iza sebe i da se zaista zrtvuju jedno leto,eto dobrog rezultata na SP.dobar rezultat bi bio bar za mene da udjemo u 1/4 finala.

Heisenberg

pre 10 godina

Sve zavisi od nas. Ako Sale skupi pravu ekipu, i uklopi ih kako treba, da se ne gledaju ko ce prvi da je sutne kao 2005. nego da se bacaju za loptama i bore grb, zastavu i himnu, sve je moguce.

Nemanja

pre 10 godina

Mislim da je veliki hendikep što nećemo imati Milosavljevića i Lučića, ipak su ovo povrede za dug oporavak. Al s druge strane imamo dosta jakih igrača u formi ove godine koji su oslonci u svojim ekipama, Teo, Krle, Micov, Bogdanoviuć, Bjelica, Savanović, Mačvan, Erceg, Marković....

La Kosta

pre 10 godina

Pa naravno da mozemo... Cetiri ekipe idu dalje. Razumem da je teska grupa, ali bi bilo stvarno neocekivano da ne prodjemo dalje... Ne mora biti lose sto smo upali u ovu grupu...

La Kosta

pre 10 godina

Pa naravno da mozemo... Cetiri ekipe idu dalje. Razumem da je teska grupa, ali bi bilo stvarno neocekivano da ne prodjemo dalje... Ne mora biti lose sto smo upali u ovu grupu...

Nataeos

pre 10 godina

mozete jer vam nema crne gore u grupi.nikad nas necete dobiti.jos sad igraju i pekovic i mirotic
(ogi-cg, 03. februar 2014 21:54)
A gde to igraju? Dje ste vi?

Heisenberg

pre 10 godina

Sve zavisi od nas. Ako Sale skupi pravu ekipu, i uklopi ih kako treba, da se ne gledaju ko ce prvi da je sutne kao 2005. nego da se bacaju za loptama i bore grb, zastavu i himnu, sve je moguce.

IBgHQ

pre 10 godina

Ako budemo kompletni i max napaljeni s obzirom da Francuska nece igrati u najjacem sastavu mozemo biti drugi u grupi iza Spanije sto bi bila odlicna osnova za dalji tok prvenstva.Samo da se igraci odazovu pozivu selektora i sve svoje sujete ostave iza sebe i da se zaista zrtvuju jedno leto,eto dobrog rezultata na SP.dobar rezultat bi bio bar za mene da udjemo u 1/4 finala.

aqualung

pre 10 godina

da li je moguce da smo i u kosarci spali na ''fudbalski mentalitet''.

prvenstvo je za 6 meseci a vec je pocela 'teska grupa', 'prolazak grupe je uspeh', 'momci ce dati sve od sebe'

ne radite to !

marko_bgd

pre 10 godina

mozete jer vam nema crne gore u grupi.nikad nas necete dobiti.jos sad igraju i pekovic i mirotic
(ogi-cg, 03. februar 2014 21:54)

ti si verovatno sad u beogradu...jel crna gora u beogradu?

Soraja

pre 10 godina

Kako sada stvari stoje:
Teodosić, Marković, Micić, Nedović, Bogdanović, Milosavljević (ako Bog da), Bjelica, Lučić, Krstić, Marijanović, Micov i ostali bi nam trebali priuštiti tu osminu finala, a realno sve iz grupe B možemo da dobijemo!

haha

pre 10 godina

mozete jer vam nema crne gore u grupi.nikad nas necete dobiti.jos sad igraju i pekovic i mirotic
(ogi-cg, 03. februar 2014 21:54)

A gde igraju crni sinko i za koga igraju

Ivan Ns

pre 10 godina

Mislim da je Djordjevic prilikom davanja prvog intervjua posle odabira za novog selektora, pozeleo da igra sa Spancima. Ta zelja mu se ostvarila. A drugo, ne igramo protiv dve najjace ekipe u Evropi, jer na prvenstvu ne igra Parker, niti Diaw.

Lebron Šehović i Kevin Dašićantula

pre 10 godina

mozete jer vam nema crne gore u grupi.nikad nas necete dobiti.jos sad igraju i pekovic i mirotic
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ogi-cg, 3. februar 2014 21:54)

Za vas su jedino rezervisana takmičenja po grupama EP-a. Dalje od toga ne možete a to dokazujete iz godine u godinu. SP i OI su misaone imenice za vas a "Žikica Jovanović Španac" i "4C tetovaža" su se do sada prosto polomili da igraju za reprezentaciju CG tako da stvarno nikakve šanse nemamo.Čak je i onaj Vučević došao nespreman na prošlo EP. Mi igramo kako treba bitne utakmice a protiv vas nas baš briga, ne smatramo vas nikakvom konkurencijom. Slavite vaše pirove pobede i vraćajte se kući posle grupnih faza takmičenja ako vas to zadovoljava.

Sorab

pre 10 godina

mozete jer vam nema crne gore u grupi.nikad nas necete dobiti.jos sad igraju i pekovic i mirotic
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ogi-cg, 3. februar 2014 21:54)
Ne znam koji genije ti odobrava ove oftopik komentare,ali samo razmisli zasto Pekovic nije igrao na evropskom.Mozes i tetovaze da mu pogledas,a posledaj i sta nam je Vucevic porucio na evropskom.To su nasa braca,a ti si legenda!

goxy

pre 10 godina

Veoma čudan format takmičenja, do finala nema ukrštanja grupa A i B sa grupama C i D!!!! Ispada da se igraju dva prvenstva i na kraju u finalu igraju pobednici. Polufinalisti sa jedne strane že biti Španija, Fra, Cro, Arg, Gre, Bra, Srbija, a sa druge SAD i Slovenija, Ukrajina, Australija....VEOMA ČUDNO I DO SADA NIGDE PRIMENJIVANO. SAMIM TIM I NERAVNOPRAVNO! Kotleba i stručnjaci....

ganjanin

pre 10 godina

ogi cg je u pravu. Pod košem smo slabi. Da za nas igraju Pekmen, Krstić, Pero Antić i Vučević, pričali bi samo o jednoj stvari - u kom sastavu će igrati Ameri protiv nas u finalu!

moram da kazem il cu da puknem

pre 10 godina

sale ja rekoh a tako ce se i desiti da ce mo pobediti i spaniju i francusku ali sa iranom i egiptom ce ljudi moji verujte biti tesko. mi smo na ep pobedjivali velike al sa malim smo tesko izlazili na kraj.

Nemanja

pre 10 godina

Mislim da je veliki hendikep što nećemo imati Milosavljevića i Lučića, ipak su ovo povrede za dug oporavak. Al s druge strane imamo dosta jakih igrača u formi ove godine koji su oslonci u svojim ekipama, Teo, Krle, Micov, Bogdanoviuć, Bjelica, Savanović, Mačvan, Erceg, Marković....

Gigli3

pre 10 godina

Mnogo nezgodan žreb, tj. naša polovina žreba je neuporedivo jača od druge.
Francuska, Brazil, Srbija, Argentina, Hrvatska i Grčka ce se trviti za to mesto u polufinalu uz Špance.
A u drugoj polovini pored Amera boriće se samo Litvanija, Slovenija i Turska, koje su slabije od svakog gore pobrojanog.

Najdrazi

pre 10 godina

Ajmo momci,nismo mi tikva bez korena.Verujem u vas i kada gubite,divim se i uzivam kaba bedite. Zastavu dizite, himnu pevajte ,milione Srba iza sebe imate.

NemanjaVac8

pre 10 godina

Ima li nekada, ali nekada da naši treneri, selektori i sportisti ne izgovaraju praznu frazu - žreb nam nije bio naklonjen. Ajde da ne učestvujemo sami. Ajde da jednom u 15 godina napravimo ekipu za koju ćemo jasno i glasno da kažemo da je favorit...

Nemanja

pre 10 godina

@Ccc

Ako sam dobro ispratio španske medije a mislim da jesam, LUčić je imao kompleksnu operaciju leđa i tek se vraća sledeće sezone, jer je dug oporavak...

dragan

pre 10 godina

Najvise me brine Djordjevicevo neiskustvo. Ovde se stvara atmosfera da je on super resenje jer je bio veliki igrac, ali na zalost, za dobrog trenera to je nevazno. Sale moze biti najslabija karika u timu.

Ne popravljivi optimista

pre 10 godina

Nije lose sto smo spance, francuze i brazilce dobili sad to znaci da sa njima ne mozemo nikako da se sastanemo do nekog eventualnog polufinala. Ne verujem da ce francuzi doci u najboljem sastavu. Najbolje je da budemo treci(ili prvi ali to tesko pored domacina) jer bi to znacilo da cemo zavrsiti u suprotnoj strani kostura od amerikanaca. A sa ostalim reprezentacijama mozemo da se takmicimo. Naravno podrazumeva se da odemo u najjacem sastavu.

John Wall

pre 10 godina

Bez polufinala, naravno ako budemo zdravi, mozes odma da pakujes kofere!Dosta mi je alibija i pre pocetka takmicenja!Prvo mesto ce lagano osvojiti SAD, drugo Spanci a ova trece je otvoreno i mozemo do njega.Pa sta, treba da se plasim dede Parker ?!?!?!?

sasa

pre 10 godina

Na ovo svetko prvenstvo ako ocemo neki malo ozbiljni rezultat trebalo bi da idu oni igraci koji imaju iskustva igranja na sp-u.A sto se tice grupe moramo je shvatiti ozbiljno
npr Iran svi smatraju aucajderom ali oni su sampioni Azije na proslom sp-u su imali samo 1 pobedu,ali to sto su izgubili bilo je tesno a protiv Amerikanaca su se drzali samo u prvom poluvremenu onda su pali.Ekipa nija za potcenjivanje.

berija

pre 10 godina

Nije da možete nego morate, da se ne lažemo, Iran i Egipat su sitna buranija.
Nego bolje ti razmišljaj o postavi, gledaj partije naših igrača.
Bogdanović, Nedović, Bjelica, Krstić, Teodosić, Raduljica, Lučić, Paunić, Mitrović, Micov, Marjanović, Dangubić, šteta za Milosavljevića.

Balavo mace

pre 10 godina

Braco Srbi nemojmo se bojati,nije nam to svojstveno.Verujte da Spancima nije nimalo drago sto smo im mi upali u grupu.Jeste li videli Garbahosin izraz lica kad je video da im mi dolazimo?Ne smemo da razmisljamo da budemo drugi ili cetvrti vec da budemo prvi u grupi.Zreb je SUPER jer nam nema Amerikanaca do zavrsnice a sa ovom boranijom iz grupe B se nosimo jako dobro i uspesno na svakom takmicenju.Cilj na SP ne sme biti da se plasiramo u cetvrtfinale vec da OSVOJIMO ZLATO!

zzz

pre 10 godina

Grupa nam je teska ali ako prodjemo izbegavamo najjace reprezentacije u hendikep fazi, bar do polufinala. I ajde, ako ne mozemo da uzmemo 4. mesto ispred Egipta i Irana, onda ni ne treba da igramo. A i Brazil nije velesila. Cak i kao 4. u grupi, u osmini finala dobijamo Grcku/Hrvatsku/Argentinu gde je sve moguce.

Gajetano

pre 10 godina

Hahahah! Izgleda da su napravili sistem kao u NBA sa Istocnom i Zapadnom konferencijom. Razigravanje po konferencijama, pa onda pobednici konferencija idu u Veliko finale. Jos jednom moram da se nasmejem (ovaj put u sebi). Ocigledno da su dve najuticajnije kosarkase organizacije (USA i domacin Spanija) dogovorile ovaj sistem, racunajuci verovatno da ce se prosetati do finala bez eventualnog medjusobnog meca, pa onda "kom opanci, kom obojci". Ovakve prevare obicno vode ka fijasku. Ne verujem da Amerima moze da se desi kiks, ali Spanija da udje u finale - tesko. Upravo sam se setio Eurobasketa 2007 u toj istoj Spaniji i kako su ih Rusi na sveopste iznenadjenje dobili u finalu. Da citiram staru poslovicu: "Ko drugome jamu kopa, sam u nju pada". (ima i ona varijanta sa "fizicki je radnik":)

P.S. Eto Djordjevicu, dobio si ono sto si trazio u svom inauguracionom govoru. Evo nam sada Spanaca pa da se nasladjujemo pobedom protiv njih, ako ikako moguce:) Sledeci put pazi sta pricas, jer ono sto pricas i mislis to se obicno i ostvari. Prava izjava koju sam ja ocekivao bila bi da idemo po medalju bez obzira na okolnosti. Da li cemo na tom putu pobediti ili izgubiti od Spanije, potpuno je nebitno. Postavljanje pravih ciljeva je ono sto vodi ka uspehu.

Pozdrav,

strebam

pre 10 godina

Ja volim ovakve izjave nasih trenera zato sto smo mi,kao nacija, uzasni u podizanju tenzija i unistavanju kvaliteta, samo treba gledati naredni stepeniki rezultat nece izostati. Kvalitet svih timova osim USA nije kao nekada i sve je moguce. Jedino sto je sigurno da USA nece izgubiti (nece biti cak ni blizu da izgubi) ni jednu utakmicu. Znam da cu popiti dosta minusa zbog ovog komentara, ali takva je realnost...

Stanimir Branimir

pre 10 godina

I Jugoslavija i USA su za Indianapolis žrebane tako da se sastanemo u finalu. Ali Ameri su bili drugi u grupi, mi treći i dirigovani žreb je izgubio smisao.

imamo jak tim

pre 10 godina

Ljudi, ne znam jeste li svesni, ako svi naši budu zdravi, odavno nismo imali ovoliko kvalitetnih igrača za repku, recimo zadnjih 10 godina sigurno. - Teo, Marković, Bogdanović, Milosavljević, Nedović, Lučić, Bjelica, Kešelj?, Savanović, Veličković?, Erceg, ___?, Krstić, Raduljica, Marjanović - sigurno ima još ovoliko kandidata na širem spisku.. Teo igrač nedelje u EL, Krstić igrač meseca u EL, Bjelica odličan u Istanbulu, Bogdanović najperspektivniji igrač EL.. Mnogo je to kvaliteta i talenta.. PS- dobra strana žreba koja se ne pominje je ta da se ne srećemo s USA pre finala, a od imamo luksuz da izgubimo komotno od Španaca u grupi bez posledica.. Tvrdim da sve ostale naši realno mogu da pobede.

SSSS

pre 10 godina

na kecu Teodosic,Nedovic,Micic,Markovic,Miljenovic. Na dvojci Bogdanovic,Milosavljevic,Paunic,Lazic,Tripkovic,Andjusic,Dangubic. Na trojci Micov,Lucic,Bjelica,Kalinic,Keselj i Luka Bogdanovic(ako su zivi).Na cetvorci Aleksandrov,Erceg,Macvan,Velickovic,Bircevic,Savanovic,Dragicevic.Na petici Krstic,Raduljica,Marjanovic,Katic,Milutinov,Gagic,Stimac.. Ima ih jos,ali ako se svi budu odazvali,mislim da ce Sale biti na slatkim mukama...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (simke, 3. februar 2014 22:43)
Kude su Milicic,Kuzmic,Savovic,Labovic,Jaric,Rasic...

blinkibil

pre 10 godina

Pa ako se svi odazovu pozivu selektora mozemo do polufinala.Raduljica igra odlicnu ruki sezonu u NBA, Nedovic slabo igrao ali cenim da je tamo dosta sazreo, tu je Krle,Teodosic, Micov,Markovic pa Paunic ima odlicnu sezonu, covek ne promasuje trojke, pa mali Bogdanovic, Bjelica... ima tu jos i mladih igraca iz Radnickog i nekih iz one univerzitatske selekcije...Zao mi je prvenstveno zbog sporta sto nije opstala SCG, zislite tim sa Pelovicem,Krsticem,Vucevicem i Raduljicom pod kosem. O ostalim sportovima necu mi da govorim

simke

pre 10 godina

na kecu Teodosic,Nedovic,Micic,Markovic,Miljenovic. Na dvojci Bogdanovic,Milosavljevic,Paunic,Lazic,Tripkovic,Andjusic,Dangubic. Na trojci Micov,Lucic,Bjelica,Kalinic,Keselj i Luka Bogdanovic(ako su zivi).Na cetvorci Aleksandrov,Erceg,Macvan,Velickovic,Bircevic,Savanovic,Dragicevic.Na petici Krstic,Raduljica,Marjanovic,Katic,Milutinov,Gagic,Stimac.. Ima ih jos,ali ako se svi budu odazvali,mislim da ce Sale biti na slatkim mukama...

VIDOVITA SOJKA IZ KREMNE

pre 10 godina

(ogi-cg)U pravu si.Da ste u nasem kosturu zreba bilo bi svasta ovako ste u delu kostura sa Amerima i imam osecaj da ce te ih iznenaditi!!U prvim reakcijama iz USA tima pokazali su odredjenu dozu straha i strepnje zbog vas!!Sve najbolje i da stignete sto dalje na ovom SP(2018g).Ako moze i medalja sto da ne!!

Mare

pre 10 godina

Jedino za Špance možemo imati izgovor. Budemo li u punom sastavu, ostale moramo dobiti. Francuzi su generacijski završili, a Španci su favoriti zbog domaćinstva i dobrih igrača, mada matorih. Biće tu i povreda, ko zna ko će igrati i kod nas i kod njih. Na Evropskom smo strašno izgubili od njih, ali da se ne lažemo, mnogo smo slabi bili tad.

ja

pre 10 godina

@Ako sam dobro ispratio španske medije a mislim da jesam, LUčić je imao kompleksnu operaciju leđa i tek se vraća sledeće sezone, jer je dug oporavak...
(Nemanja, 3. februar 2014 22:52)

Posto vidim pratis situaciju oko lucica a ne vidim kako si to zapazio da je imao operaciju ledja, a ne stopala??? ps. oporavak od operacije levog stopala ce potrajati 2,3 meseca... http://www.eurocupbasketball.com/eurocup/news/i/127993/3735

El commadante

pre 10 godina

Hrvati da su pametni ,a znamo da nisu sastavili bi ovakav tim ne bi dovlacili matorce koji nemaju volju igrati.Nego ovako
centri Radosevic,Tomic,Andric,Suton(kao rezerva u slucaju povreda)
krilni centri Bogdanovic,Saric,Planinic(probati ga)
krila Tomas,Rudez
bek Anderson,Simon,Delas
plej Roko Ukic,Prostran,Marineli

zika zmaj

pre 10 godina

Rekao je ranije da mu je cilj da dobijemo Spance, a sad sta bi?
Sad eto mozemo u osminu,u prevodu sto znaci samo da dobijemo nekako taj Egipat i Iran, a posle sta bude.
Gde mu je sad onaj pocetni optimizam?

sasa

pre 10 godina

Egipat-Srbija 2
Srbija-Francuska 1
Srbija-Iran 1
Brazil-Srbija 2
Srbija-Spanija tesno ali 2
Ovo se podrazmeva da Srbija dodje u najjacem sastavu.

abc

pre 10 godina

Pustite Ogija CG, on to stalno tako jer su neke stvari deo folklora, ali, kad je trebalo, navijao je za nas - na primer, pred poslednji meč sa Španijom a čestitao nam je prolaz u drugu fazu EP, sećam se toga.
I nema šanse da Španci puste Mirotića. Oni tako u svakom sportu zapljunu koga mogu, samo da ga se ne dokopa neko drugi, tipa Mirotić, Krkić, Košta. Srećom, pa je onaj mali Peno ipak igrao za Srbiju. Ima potencijala

USA

pre 10 godina

navijam za Srbiju i USA pa ko god uzme medalju bice super, ali mislim da Srpski orlovi mogu do finala pa da se nadju sa Americkim Orlovima ;) nothing is impossible ;)

igor

pre 10 godina

Ako izostavimo SAD i SPA i pod uslovom da nas povrede zaobidju i da se svi odazovu imacemo najduzu klupu po 2-3 kvalitetna igraca na svakoj poziciji. To bi trebalo da donese prevagu u odnosu na ostale reprezentacije jednostavno jak tempo od pocetka do kraja utakmice koji drugi nece moci da izdrze jer imaju jaku petorku i mozda 1-2 igraca pored.

BLU3

pre 10 godina

pa i nike tako lose sto smo u jakoj grupi ako dobijemo npr francuze ibudemo 2 u grupi a spanci 1 a fra 3 ne mozemo da se sastanemo sa njima do polufinala ako doguramo sto mislim da je moguce jer u grupi B mozemo da pobedimo bilo koga uz dobru igru

SALE

pre 10 godina

Cetiri ekipe idu dalje i u osmini finala ukrstamo sa grupom b.Posle u cetvrtfinalu ide se na c ili d zavisno od plasmana.Grupa jeste teska ali su slabiji protivnici u b grupi sa kojom ukrstamo.

SALE

pre 10 godina

Cetiri ekipe idu dalje i u osmini finala ukrstamo sa grupom b.Posle u cetvrtfinalu ide se na c ili d zavisno od plasmana.Grupa jeste teska ali su slabiji protivnici u b grupi sa kojom ukrstamo.

ogi-cg

pre 10 godina

abc-skroz si u pravu.cim je cg ispala na ep ja sam navijao za srbiju.i sad na sp cu navijati za vas to je normalno al samo sam rekao cinjenicu a to je da nas jos nikad niste dobili.realno imamo bolji tim.

uvek Zvezda

pre 10 godina

A ljudi, ajde da budemo realni.. I mi smo više puta, na ovaj ili onaj način, bili povlašćeni zahvaljujući Bori Stankoviću.. Pa čovek je 95. praktično izgurao još jedan krug kvalifikacija kako bi mi išli na prvenstvo.... Na kraju, posle utakmice Fenerbahčke-Partizan nemamo pravo da se žalimo...

SSSS

pre 10 godina

na kecu Teodosic,Nedovic,Micic,Markovic,Miljenovic. Na dvojci Bogdanovic,Milosavljevic,Paunic,Lazic,Tripkovic,Andjusic,Dangubic. Na trojci Micov,Lucic,Bjelica,Kalinic,Keselj i Luka Bogdanovic(ako su zivi).Na cetvorci Aleksandrov,Erceg,Macvan,Velickovic,Bircevic,Savanovic,Dragicevic.Na petici Krstic,Raduljica,Marjanovic,Katic,Milutinov,Gagic,Stimac.. Ima ih jos,ali ako se svi budu odazvali,mislim da ce Sale biti na slatkim mukama...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (simke, 3. februar 2014 22:43)
Kude su Milicic,Kuzmic,Savovic,Labovic,Jaric,Rasic...

John Wall

pre 10 godina

Bez polufinala, naravno ako budemo zdravi, mozes odma da pakujes kofere!Dosta mi je alibija i pre pocetka takmicenja!Prvo mesto ce lagano osvojiti SAD, drugo Spanci a ova trece je otvoreno i mozemo do njega.Pa sta, treba da se plasim dede Parker ?!?!?!?

El commadante

pre 10 godina

Hrvati da su pametni ,a znamo da nisu sastavili bi ovakav tim ne bi dovlacili matorce koji nemaju volju igrati.Nego ovako
centri Radosevic,Tomic,Andric,Suton(kao rezerva u slucaju povreda)
krilni centri Bogdanovic,Saric,Planinic(probati ga)
krila Tomas,Rudez
bek Anderson,Simon,Delas
plej Roko Ukic,Prostran,Marineli

simke

pre 10 godina

na kecu Teodosic,Nedovic,Micic,Markovic,Miljenovic. Na dvojci Bogdanovic,Milosavljevic,Paunic,Lazic,Tripkovic,Andjusic,Dangubic. Na trojci Micov,Lucic,Bjelica,Kalinic,Keselj i Luka Bogdanovic(ako su zivi).Na cetvorci Aleksandrov,Erceg,Macvan,Velickovic,Bircevic,Savanovic,Dragicevic.Na petici Krstic,Raduljica,Marjanovic,Katic,Milutinov,Gagic,Stimac.. Ima ih jos,ali ako se svi budu odazvali,mislim da ce Sale biti na slatkim mukama...

Soraja

pre 10 godina

Kako sada stvari stoje:
Teodosić, Marković, Micić, Nedović, Bogdanović, Milosavljević (ako Bog da), Bjelica, Lučić, Krstić, Marijanović, Micov i ostali bi nam trebali priuštiti tu osminu finala, a realno sve iz grupe B možemo da dobijemo!

dragan

pre 10 godina

Najvise me brine Djordjevicevo neiskustvo. Ovde se stvara atmosfera da je on super resenje jer je bio veliki igrac, ali na zalost, za dobrog trenera to je nevazno. Sale moze biti najslabija karika u timu.

aqualung

pre 10 godina

da li je moguce da smo i u kosarci spali na ''fudbalski mentalitet''.

prvenstvo je za 6 meseci a vec je pocela 'teska grupa', 'prolazak grupe je uspeh', 'momci ce dati sve od sebe'

ne radite to !

ogi-cg

pre 10 godina

abc-skroz si u pravu.cim je cg ispala na ep ja sam navijao za srbiju.i sad na sp cu navijati za vas to je normalno al samo sam rekao cinjenicu a to je da nas jos nikad niste dobili.realno imamo bolji tim.

Nataeos

pre 10 godina

mozete jer vam nema crne gore u grupi.nikad nas necete dobiti.jos sad igraju i pekovic i mirotic
(ogi-cg, 03. februar 2014 21:54)
A gde to igraju? Dje ste vi?

Nemanja

pre 10 godina

Mislim da je veliki hendikep što nećemo imati Milosavljevića i Lučića, ipak su ovo povrede za dug oporavak. Al s druge strane imamo dosta jakih igrača u formi ove godine koji su oslonci u svojim ekipama, Teo, Krle, Micov, Bogdanoviuć, Bjelica, Savanović, Mačvan, Erceg, Marković....

moram da kazem il cu da puknem

pre 10 godina

sale ja rekoh a tako ce se i desiti da ce mo pobediti i spaniju i francusku ali sa iranom i egiptom ce ljudi moji verujte biti tesko. mi smo na ep pobedjivali velike al sa malim smo tesko izlazili na kraj.

Ne popravljivi optimista

pre 10 godina

Nije lose sto smo spance, francuze i brazilce dobili sad to znaci da sa njima ne mozemo nikako da se sastanemo do nekog eventualnog polufinala. Ne verujem da ce francuzi doci u najboljem sastavu. Najbolje je da budemo treci(ili prvi ali to tesko pored domacina) jer bi to znacilo da cemo zavrsiti u suprotnoj strani kostura od amerikanaca. A sa ostalim reprezentacijama mozemo da se takmicimo. Naravno podrazumeva se da odemo u najjacem sastavu.

Ivan Ns

pre 10 godina

Mislim da je Djordjevic prilikom davanja prvog intervjua posle odabira za novog selektora, pozeleo da igra sa Spancima. Ta zelja mu se ostvarila. A drugo, ne igramo protiv dve najjace ekipe u Evropi, jer na prvenstvu ne igra Parker, niti Diaw.

NemanjaVac8

pre 10 godina

Ima li nekada, ali nekada da naši treneri, selektori i sportisti ne izgovaraju praznu frazu - žreb nam nije bio naklonjen. Ajde da ne učestvujemo sami. Ajde da jednom u 15 godina napravimo ekipu za koju ćemo jasno i glasno da kažemo da je favorit...

Nemanja

pre 10 godina

@Ccc

Ako sam dobro ispratio španske medije a mislim da jesam, LUčić je imao kompleksnu operaciju leđa i tek se vraća sledeće sezone, jer je dug oporavak...

marko_bgd

pre 10 godina

mozete jer vam nema crne gore u grupi.nikad nas necete dobiti.jos sad igraju i pekovic i mirotic
(ogi-cg, 03. februar 2014 21:54)

ti si verovatno sad u beogradu...jel crna gora u beogradu?

berija

pre 10 godina

Nije da možete nego morate, da se ne lažemo, Iran i Egipat su sitna buranija.
Nego bolje ti razmišljaj o postavi, gledaj partije naših igrača.
Bogdanović, Nedović, Bjelica, Krstić, Teodosić, Raduljica, Lučić, Paunić, Mitrović, Micov, Marjanović, Dangubić, šteta za Milosavljevića.

sasa

pre 10 godina

Na ovo svetko prvenstvo ako ocemo neki malo ozbiljni rezultat trebalo bi da idu oni igraci koji imaju iskustva igranja na sp-u.A sto se tice grupe moramo je shvatiti ozbiljno
npr Iran svi smatraju aucajderom ali oni su sampioni Azije na proslom sp-u su imali samo 1 pobedu,ali to sto su izgubili bilo je tesno a protiv Amerikanaca su se drzali samo u prvom poluvremenu onda su pali.Ekipa nija za potcenjivanje.

Gigli3

pre 10 godina

Mnogo nezgodan žreb, tj. naša polovina žreba je neuporedivo jača od druge.
Francuska, Brazil, Srbija, Argentina, Hrvatska i Grčka ce se trviti za to mesto u polufinalu uz Špance.
A u drugoj polovini pored Amera boriće se samo Litvanija, Slovenija i Turska, koje su slabije od svakog gore pobrojanog.

USA

pre 10 godina

navijam za Srbiju i USA pa ko god uzme medalju bice super, ali mislim da Srpski orlovi mogu do finala pa da se nadju sa Americkim Orlovima ;) nothing is impossible ;)

ganjanin

pre 10 godina

ogi cg je u pravu. Pod košem smo slabi. Da za nas igraju Pekmen, Krstić, Pero Antić i Vučević, pričali bi samo o jednoj stvari - u kom sastavu će igrati Ameri protiv nas u finalu!

Najdrazi

pre 10 godina

Ajmo momci,nismo mi tikva bez korena.Verujem u vas i kada gubite,divim se i uzivam kaba bedite. Zastavu dizite, himnu pevajte ,milione Srba iza sebe imate.

La Kosta

pre 10 godina

Pa naravno da mozemo... Cetiri ekipe idu dalje. Razumem da je teska grupa, ali bi bilo stvarno neocekivano da ne prodjemo dalje... Ne mora biti lose sto smo upali u ovu grupu...

Sorab

pre 10 godina

mozete jer vam nema crne gore u grupi.nikad nas necete dobiti.jos sad igraju i pekovic i mirotic
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ogi-cg, 3. februar 2014 21:54)
Ne znam koji genije ti odobrava ove oftopik komentare,ali samo razmisli zasto Pekovic nije igrao na evropskom.Mozes i tetovaze da mu pogledas,a posledaj i sta nam je Vucevic porucio na evropskom.To su nasa braca,a ti si legenda!

goxy

pre 10 godina

Veoma čudan format takmičenja, do finala nema ukrštanja grupa A i B sa grupama C i D!!!! Ispada da se igraju dva prvenstva i na kraju u finalu igraju pobednici. Polufinalisti sa jedne strane že biti Španija, Fra, Cro, Arg, Gre, Bra, Srbija, a sa druge SAD i Slovenija, Ukrajina, Australija....VEOMA ČUDNO I DO SADA NIGDE PRIMENJIVANO. SAMIM TIM I NERAVNOPRAVNO! Kotleba i stručnjaci....

haha

pre 10 godina

mozete jer vam nema crne gore u grupi.nikad nas necete dobiti.jos sad igraju i pekovic i mirotic
(ogi-cg, 03. februar 2014 21:54)

A gde igraju crni sinko i za koga igraju

SALE

pre 10 godina

Cetiri ekipe idu dalje i u osmini finala ukrstamo sa grupom b.Posle u cetvrtfinalu ide se na c ili d zavisno od plasmana.Grupa jeste teska ali su slabiji protivnici u b grupi sa kojom ukrstamo.

IBgHQ

pre 10 godina

Ako budemo kompletni i max napaljeni s obzirom da Francuska nece igrati u najjacem sastavu mozemo biti drugi u grupi iza Spanije sto bi bila odlicna osnova za dalji tok prvenstva.Samo da se igraci odazovu pozivu selektora i sve svoje sujete ostave iza sebe i da se zaista zrtvuju jedno leto,eto dobrog rezultata na SP.dobar rezultat bi bio bar za mene da udjemo u 1/4 finala.

Lebron Šehović i Kevin Dašićantula

pre 10 godina

mozete jer vam nema crne gore u grupi.nikad nas necete dobiti.jos sad igraju i pekovic i mirotic
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ogi-cg, 3. februar 2014 21:54)

Za vas su jedino rezervisana takmičenja po grupama EP-a. Dalje od toga ne možete a to dokazujete iz godine u godinu. SP i OI su misaone imenice za vas a "Žikica Jovanović Španac" i "4C tetovaža" su se do sada prosto polomili da igraju za reprezentaciju CG tako da stvarno nikakve šanse nemamo.Čak je i onaj Vučević došao nespreman na prošlo EP. Mi igramo kako treba bitne utakmice a protiv vas nas baš briga, ne smatramo vas nikakvom konkurencijom. Slavite vaše pirove pobede i vraćajte se kući posle grupnih faza takmičenja ako vas to zadovoljava.

zika zmaj

pre 10 godina

Rekao je ranije da mu je cilj da dobijemo Spance, a sad sta bi?
Sad eto mozemo u osminu,u prevodu sto znaci samo da dobijemo nekako taj Egipat i Iran, a posle sta bude.
Gde mu je sad onaj pocetni optimizam?

imamo jak tim

pre 10 godina

Ljudi, ne znam jeste li svesni, ako svi naši budu zdravi, odavno nismo imali ovoliko kvalitetnih igrača za repku, recimo zadnjih 10 godina sigurno. - Teo, Marković, Bogdanović, Milosavljević, Nedović, Lučić, Bjelica, Kešelj?, Savanović, Veličković?, Erceg, ___?, Krstić, Raduljica, Marjanović - sigurno ima još ovoliko kandidata na širem spisku.. Teo igrač nedelje u EL, Krstić igrač meseca u EL, Bjelica odličan u Istanbulu, Bogdanović najperspektivniji igrač EL.. Mnogo je to kvaliteta i talenta.. PS- dobra strana žreba koja se ne pominje je ta da se ne srećemo s USA pre finala, a od imamo luksuz da izgubimo komotno od Španaca u grupi bez posledica.. Tvrdim da sve ostale naši realno mogu da pobede.

Balavo mace

pre 10 godina

Braco Srbi nemojmo se bojati,nije nam to svojstveno.Verujte da Spancima nije nimalo drago sto smo im mi upali u grupu.Jeste li videli Garbahosin izraz lica kad je video da im mi dolazimo?Ne smemo da razmisljamo da budemo drugi ili cetvrti vec da budemo prvi u grupi.Zreb je SUPER jer nam nema Amerikanaca do zavrsnice a sa ovom boranijom iz grupe B se nosimo jako dobro i uspesno na svakom takmicenju.Cilj na SP ne sme biti da se plasiramo u cetvrtfinale vec da OSVOJIMO ZLATO!

Stanimir Branimir

pre 10 godina

I Jugoslavija i USA su za Indianapolis žrebane tako da se sastanemo u finalu. Ali Ameri su bili drugi u grupi, mi treći i dirigovani žreb je izgubio smisao.

Heisenberg

pre 10 godina

Sve zavisi od nas. Ako Sale skupi pravu ekipu, i uklopi ih kako treba, da se ne gledaju ko ce prvi da je sutne kao 2005. nego da se bacaju za loptama i bore grb, zastavu i himnu, sve je moguce.

SALE

pre 10 godina

Cetiri ekipe idu dalje i u osmini finala ukrstamo sa grupom b.Posle u cetvrtfinalu ide se na c ili d zavisno od plasmana.Grupa jeste teska ali su slabiji protivnici u b grupi sa kojom ukrstamo.

Gajetano

pre 10 godina

Hahahah! Izgleda da su napravili sistem kao u NBA sa Istocnom i Zapadnom konferencijom. Razigravanje po konferencijama, pa onda pobednici konferencija idu u Veliko finale. Jos jednom moram da se nasmejem (ovaj put u sebi). Ocigledno da su dve najuticajnije kosarkase organizacije (USA i domacin Spanija) dogovorile ovaj sistem, racunajuci verovatno da ce se prosetati do finala bez eventualnog medjusobnog meca, pa onda "kom opanci, kom obojci". Ovakve prevare obicno vode ka fijasku. Ne verujem da Amerima moze da se desi kiks, ali Spanija da udje u finale - tesko. Upravo sam se setio Eurobasketa 2007 u toj istoj Spaniji i kako su ih Rusi na sveopste iznenadjenje dobili u finalu. Da citiram staru poslovicu: "Ko drugome jamu kopa, sam u nju pada". (ima i ona varijanta sa "fizicki je radnik":)

P.S. Eto Djordjevicu, dobio si ono sto si trazio u svom inauguracionom govoru. Evo nam sada Spanaca pa da se nasladjujemo pobedom protiv njih, ako ikako moguce:) Sledeci put pazi sta pricas, jer ono sto pricas i mislis to se obicno i ostvari. Prava izjava koju sam ja ocekivao bila bi da idemo po medalju bez obzira na okolnosti. Da li cemo na tom putu pobediti ili izgubiti od Spanije, potpuno je nebitno. Postavljanje pravih ciljeva je ono sto vodi ka uspehu.

Pozdrav,

Mare

pre 10 godina

Jedino za Špance možemo imati izgovor. Budemo li u punom sastavu, ostale moramo dobiti. Francuzi su generacijski završili, a Španci su favoriti zbog domaćinstva i dobrih igrača, mada matorih. Biće tu i povreda, ko zna ko će igrati i kod nas i kod njih. Na Evropskom smo strašno izgubili od njih, ali da se ne lažemo, mnogo smo slabi bili tad.

ja

pre 10 godina

@Ako sam dobro ispratio španske medije a mislim da jesam, LUčić je imao kompleksnu operaciju leđa i tek se vraća sledeće sezone, jer je dug oporavak...
(Nemanja, 3. februar 2014 22:52)

Posto vidim pratis situaciju oko lucica a ne vidim kako si to zapazio da je imao operaciju ledja, a ne stopala??? ps. oporavak od operacije levog stopala ce potrajati 2,3 meseca... http://www.eurocupbasketball.com/eurocup/news/i/127993/3735

VIDOVITA SOJKA IZ KREMNE

pre 10 godina

(ogi-cg)U pravu si.Da ste u nasem kosturu zreba bilo bi svasta ovako ste u delu kostura sa Amerima i imam osecaj da ce te ih iznenaditi!!U prvim reakcijama iz USA tima pokazali su odredjenu dozu straha i strepnje zbog vas!!Sve najbolje i da stignete sto dalje na ovom SP(2018g).Ako moze i medalja sto da ne!!

zzz

pre 10 godina

Grupa nam je teska ali ako prodjemo izbegavamo najjace reprezentacije u hendikep fazi, bar do polufinala. I ajde, ako ne mozemo da uzmemo 4. mesto ispred Egipta i Irana, onda ni ne treba da igramo. A i Brazil nije velesila. Cak i kao 4. u grupi, u osmini finala dobijamo Grcku/Hrvatsku/Argentinu gde je sve moguce.

sasa

pre 10 godina

Egipat-Srbija 2
Srbija-Francuska 1
Srbija-Iran 1
Brazil-Srbija 2
Srbija-Spanija tesno ali 2
Ovo se podrazmeva da Srbija dodje u najjacem sastavu.

uvek Zvezda

pre 10 godina

A ljudi, ajde da budemo realni.. I mi smo više puta, na ovaj ili onaj način, bili povlašćeni zahvaljujući Bori Stankoviću.. Pa čovek je 95. praktično izgurao još jedan krug kvalifikacija kako bi mi išli na prvenstvo.... Na kraju, posle utakmice Fenerbahčke-Partizan nemamo pravo da se žalimo...

blinkibil

pre 10 godina

Pa ako se svi odazovu pozivu selektora mozemo do polufinala.Raduljica igra odlicnu ruki sezonu u NBA, Nedovic slabo igrao ali cenim da je tamo dosta sazreo, tu je Krle,Teodosic, Micov,Markovic pa Paunic ima odlicnu sezonu, covek ne promasuje trojke, pa mali Bogdanovic, Bjelica... ima tu jos i mladih igraca iz Radnickog i nekih iz one univerzitatske selekcije...Zao mi je prvenstveno zbog sporta sto nije opstala SCG, zislite tim sa Pelovicem,Krsticem,Vucevicem i Raduljicom pod kosem. O ostalim sportovima necu mi da govorim

abc

pre 10 godina

Pustite Ogija CG, on to stalno tako jer su neke stvari deo folklora, ali, kad je trebalo, navijao je za nas - na primer, pred poslednji meč sa Španijom a čestitao nam je prolaz u drugu fazu EP, sećam se toga.
I nema šanse da Španci puste Mirotića. Oni tako u svakom sportu zapljunu koga mogu, samo da ga se ne dokopa neko drugi, tipa Mirotić, Krkić, Košta. Srećom, pa je onaj mali Peno ipak igrao za Srbiju. Ima potencijala

strebam

pre 10 godina

Ja volim ovakve izjave nasih trenera zato sto smo mi,kao nacija, uzasni u podizanju tenzija i unistavanju kvaliteta, samo treba gledati naredni stepeniki rezultat nece izostati. Kvalitet svih timova osim USA nije kao nekada i sve je moguce. Jedino sto je sigurno da USA nece izgubiti (nece biti cak ni blizu da izgubi) ni jednu utakmicu. Znam da cu popiti dosta minusa zbog ovog komentara, ali takva je realnost...

BLU3

pre 10 godina

pa i nike tako lose sto smo u jakoj grupi ako dobijemo npr francuze ibudemo 2 u grupi a spanci 1 a fra 3 ne mozemo da se sastanemo sa njima do polufinala ako doguramo sto mislim da je moguce jer u grupi B mozemo da pobedimo bilo koga uz dobru igru

igor

pre 10 godina

Ako izostavimo SAD i SPA i pod uslovom da nas povrede zaobidju i da se svi odazovu imacemo najduzu klupu po 2-3 kvalitetna igraca na svakoj poziciji. To bi trebalo da donese prevagu u odnosu na ostale reprezentacije jednostavno jak tempo od pocetka do kraja utakmice koji drugi nece moci da izdrze jer imaju jaku petorku i mozda 1-2 igraca pored.