Četvrtak, 30.01.2014.

18:45

Antić i Raduljica: Zrelošću do NBA uspeha

Izvor: Spasoje Veselinoviæ

Antiæ i Raduljica: Zrelošæu do NBA uspeha IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

21 Komentari

Sortiraj po:

Koki

pre 10 godina

Ne kapiram zašto se kao primer "onih koji nisu uspeli" često uzima Navaro...

Čovek je odigrao jednu sezonu, imao tu kao Ruki 11 poena po meču sa KLUPE. Ubacio Lejkersima u sred LA, 30 poena Brajantu "u facu"..
Biran u drugu Ruki petorku godine. Bio na All Staru Rukija.. Ne znam šta je još trebalo da uradi za tu jednu sezonu da bi "bio uspešan".... Došao, video da može, nije mu se svidelo, vratio se i to je to..

mmi

pre 10 godina

Urezano na UŠATOM
Znajuci da ce se neko navijacki uhvatiti za deo teksta i napisao sam da se nadam da ce nauciti. Postoji milion drugih, navijacima nevidljivih detalja, mi gledamo samo utakmicu a ona traje najkrace, trening, priprema, glava...Da li ti stvarno mislis da je njega neko pozvao u GS i sad ne igra jer ga ne vole ili sta znam sta...Zato mi i jesmo obicni amateri, daleko bilo da mi je drago sto ne igra...

Jaa

pre 10 godina

Pa ni James nije odma ubacivao po 20 plus
(ja, 30. januar 2014 19:43)

Kako nije? U prvoj utakmici je Lebron ubacio 25 poena Sakramentu. Prosek prve sezone 20,9 poena. :)

Dzordan prosek prve sezone 28,2 poena. :)

Urezano na UŠATOM 1991.

pre 10 godina

Za mmi:

Nedović nije naučio da igra?! Pa dečko ne dobija šansu a ono što je najvažnije pravo da promaši! Pa čak i Bennettu, prvom piku, za koga se moža ispostavi da je najveći promašaj u istoriji NBA, daju šansu, a dečko, prema onom što je pokazao, VEZE nema! Ok, možda grešim, možda je samo uplašen! Tako ni D.Petrović nije bio "naučio" da igra (HALL OF FAME) u Portlandu (mali si verovatnom bio, ako si se i rodio tada), pa mu (Adelmanu) nije igrao, grejao je klupu. Sećam se, Adelman ga pusti da igra, D.P. pa ubaci u prvoj četvrtini 11 poena. Posle ga Adelman nije uvodio! Izjava Dražena u prolazu, u hodniku:"Mogao sam dati 30"! Sinoć Klay Thompson, SG, igra 34 minuta, šutira 5/13 (38 posto), ima jedan skok, i jednu ukradenu loptu, uz dve izgubljene! Reci mi, da li bi Nedović dobio istu šansu da proizvede tako bedne brojeve? Pa izbacio bi ga nakon dva promašena šuta! Posle naravno ne bi ulazio ni na sekund! Jedino pozitivno i za Nedovića i Raduljicu je to što će zaraditi sume o kojima u Evropi ne bi mogli ni da sanjaju.

Milos

pre 10 godina

Realno za Raduljicu nije bilo mesta. Sa obzirom da on i ovaj iz njegovog tima ne igraju na istoj poziciji. Glavni konkurent mu je Adams, koji je ipak malo veci faktor u svojoj ekipi nego Raduljica, i to u Oklahomi ne u najlosijem timu lige. Plamli je u drugoj sezoni tako da mu ni on nije konkurencija a i za njega vazi isto ipak covek ima bitnu ulogu u timu punom zvedza i dobrih igraca kao sto je Bruklin. Antic je zasluzeno pozvan, igra dobro, iskoristio je priliku koja mu se ukazala, imao je dosta srece sto zbog povreda kljucnih igraca u Atlanti sto zbog nekih rukija, tako je i dobio poziv nekad se jednostvano sve kockice sloze. Ostalih 14 spadaju medju glavne igrace u svojim timova, vecina njih su vec ili ce uskoro biti zvezde NBA lige. Tako da bi Raduljica realno mogao da se nadje na spisku kad bi oba tima morala da imaju po 12 igraca. Licno za Raduljicu sam mislio da pored Ercega ima najveci potencijal od nasih mladjih igraca na tim viskim pozicijama, realno njih dvojica su bili talentovaniji od Labovica, Velickovica, Muslija, Macvana, Marjanovica... itd. Zamislite sta bi Raduljica radio da ima taj mentalitet kao Velickovic. On u NBA moze da igra vecu ulogu, jer su u toku sezone malo trenira, igraju se dosta utakmice, sto se same taktike tice vise mu odgovara stil igre u NBA nego evropski. Sad od njega zavisi sta ce uraditi od svoje karijere, on zbog sistema i pravila NBA lige moze uvek da nadje ekipu gde ce biti treci centar u timu i zaradjivati milion po sezoni...

Pavle

pre 10 godina

http://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=806370#k11719937
Pero Antic nije najstariji ruki koji je ucestvovao na ALL-star vikendu. Pablo Pridjoni je prosle godine ucestvovao sa 35-36 godina.

mmi

pre 10 godina

Sta god pricali uvek cemo se vratiti na pocetak, a to je, ZNAS li da igras kosarku ili ne znas. I dalje smo mi(evropa) za njih amateri. Evropska pravila su zastarela, nazadna, usporavaju umesto da ubrzavaju igru, sve se promenilo, ljudi, motorika, skocnost, visina igraca ali ne i dimenzije terena, polazak u prvi korak, preciznija definicija faula, potrebne su im godine, ciklusi, da nesto bitno promene, tako da je i igracima potrebno vise vremena da pokazu da li znaju. Zato ce ovde uskoro vaditi loptu iz kosa zbog besmislenog neprihvatanja pravila cilindra...Na zalost, sudeci po radu sa mladjim kategorijama u Sr mislim da nam se ne pise dobro. Kao i u zivotu nismo u stanju da prepoznamo u kom pravcu nesto ili neko ide, "pravimo" igrace za proslost a ne za buducnost i to je jedan od razloga zasto neko bolje prodje u USA pa i gore navedeni. Nema sistema koji je u stanju da prepozna vrednost i kad oni to sami urade mi se hvatamo za glavu, cudimo, ne verujemo ko sve tamo igra... a mladi bek jednog bg kluba tamo nema mesta. A objasnjenje je jednostavno, jos nije NAUCIO da igra, uz moju nadu da ce uspeti...i zakljucak da P.A i M.R znaju da igraju kosarku i zbog toga su tamo gde jesu

Banezi

pre 10 godina

Nema pravila kada je u pitanju odlazak evropskih igraca u nba. Imate primere da neko ode mlad i uspe ( Parker , Novicki , Stojakovic , Divac ) ,neko se poput Milicica izgubi ,dok sa druge strane imate igrace koji su u zrelijim godinama otisli i uspeli ( Djinobili ) , a opet neki i nisu ( Rebraca , Paspalj , Djordjevic ). A opet imate par ekstra kvalitetnih igraca koji nisu uspeli u nba ( Spanulis i Jasikevicijus ) , dok recimo Dragic kida , a nije bio neki ekstratalenat u Evropi ( Tepic je za njega bio Bodiroga u mladjim kategorijama ) .Jednostavno , nekom ne odgovara filozofija trci i sutiraj , dok neko nema srece u odabiru timova i sl .

NBA

pre 10 godina

jos ce ispasti da je raduljica neka zvezda nba lige. 4. igrac u rotaciji na postu u najgorem timu u istoriji lige. vise je nego sto smo svi ocekivali i ja mu zelim sve najbolje, ali da je postao neki ozbiljan faktor - daleko od toga.
a peri svaka cast. ja sam ocekivao da ce on tamo da bude neki def rol plejer. da udje kad treba nekoga konkretno da skrlja ili sacuva, a da ce da puni trojke i da ovako dobro koristi minutazu, to nisam.

MilosBgd

pre 10 godina

Smatram da je tekst prilično nekorektan iz više razloga. Odakle da počnem...
Reći da Divan nije imao neku karijeru pre odlaska u NBA je smešna. Prvo, otišao je sa 20 godina u NBA, sa već tri osvojene medalje u reprezentaciji, sa šesnaest godina pri prelasku iz Sloge u Partizan je bio jedna od glavnih zvezda prelaznog roka... Igaro fajnal for sa Partizanom..
Da li je potrebno pričati o Pedji Stojakoviću, SA petnaest godina je redovno igrao za Zvezdu, osvoji prvenstvo sa njom 1994, Zbog rata i krize otišao u PAOK i kao najbolji igrač Grčke lige otišao u NBA...
Za Paspalja i Djordjevića se delimično slažem, ali Djordjević je u NBA otišao kao veliki igrač i nije mu palo na pamet da čeka šansu, morao je odmah da je dobije.
Danilović, pa čovek je razvaljivao u NBA, dosadlio mu posle dve godine i vratio se u Evropu da zgrće pare i da bude bog :)
Novicki, sa sedamnaest godina drugi strelac Bundeslige, tražila ga Barselona, bio deveti pik na draftu.SA devetnaest otišao u NBA.
Navaro,bio godinu dana u NBA sa prosekom od skoro 11 poena po utakmici, bio u drugoj ruki petorci...
Raduljica jeste prijatno iznenadjenje, ali je daleko od učinka navedenih igrača u NBA...
Mislim da je tekst više nego neobjektivan...

Sve najbolje,
Miloš

Nikola

pre 10 godina

Pero je najstariji ruki u istoriji koji ce ucestvovati na all-star vikendu a izvestaci u Americi ga zovu Don Rookie! Svaka cast Pero,iskreno nisam verovao u tebe ni kada si prelazio u Olimpijakos a pogotovo u Nba.U svakom slucaju odlicna odluka i odlicna procena kluba u koji si presao, koja je jako bitna koliko i kosarkasko znanje.Srecno Pero!

bers0003

pre 10 godina

ne moze se porediti Divceva generacija igraca sa generacijama koje su isle u NBA poslije njih. oni su probijali led i mnoge druge barijere kao i shvatanje Amerikanaca o Evropskim igracima. NBA je 80-tih bila nesto strasno i nepoznato. nije bilo interneta/satelita nego sam o utakmicama citao u novinama. na McDonald turniru (YU-Boston Celtics) Kukoc se svaki put izvinjavao Bird-u kad bi napravio faul...Slicno kao u fudbalu 60, 70-tih gdje su nasi velemajstori igrali u beznacajnim evropskim timovima dok danas svaki panj potpisuje ugovore sa najvecim evropskim timovima...

ja

pre 10 godina

Pek je dobar centar,ali stariji Gasol je ipak najbolji beli centar na svetu.A Pero Antic je iskusan kosarkas,iskoristio je svoje minute zbog povrede igraca..Nije mu opalo samopouzdanje i ako na pocetku nije mnogo igrao.Sutirao je na kos,verovao u sebe i odatle i poeni i OL Star.NN bi isto trebalo da uradi,izgleda da je ista situacija ko sa Veselim,sto rece njegov trener izgleda kao da se plasi da sutne,mora da bude agresivniji,da veruje u sebe.Ima mnogo utakmica u sezoni,ako se i neka rezultatksi izgubi,to sigurno nece biti zbog njegovih promasaja..nista strasno,a igrac moze da dobije na samopouzdanju posle dobre partije i na kraju dobijaju i on i klub.Pa ni James nije odma ubacivao po 20 plus

MilosBgd

pre 10 godina

Smatram da je tekst prilično nekorektan iz više razloga. Odakle da počnem...
Reći da Divan nije imao neku karijeru pre odlaska u NBA je smešna. Prvo, otišao je sa 20 godina u NBA, sa već tri osvojene medalje u reprezentaciji, sa šesnaest godina pri prelasku iz Sloge u Partizan je bio jedna od glavnih zvezda prelaznog roka... Igaro fajnal for sa Partizanom..
Da li je potrebno pričati o Pedji Stojakoviću, SA petnaest godina je redovno igrao za Zvezdu, osvoji prvenstvo sa njom 1994, Zbog rata i krize otišao u PAOK i kao najbolji igrač Grčke lige otišao u NBA...
Za Paspalja i Djordjevića se delimično slažem, ali Djordjević je u NBA otišao kao veliki igrač i nije mu palo na pamet da čeka šansu, morao je odmah da je dobije.
Danilović, pa čovek je razvaljivao u NBA, dosadlio mu posle dve godine i vratio se u Evropu da zgrće pare i da bude bog :)
Novicki, sa sedamnaest godina drugi strelac Bundeslige, tražila ga Barselona, bio deveti pik na draftu.SA devetnaest otišao u NBA.
Navaro,bio godinu dana u NBA sa prosekom od skoro 11 poena po utakmici, bio u drugoj ruki petorci...
Raduljica jeste prijatno iznenadjenje, ali je daleko od učinka navedenih igrača u NBA...
Mislim da je tekst više nego neobjektivan...

Sve najbolje,
Miloš

Nikola

pre 10 godina

Pero je najstariji ruki u istoriji koji ce ucestvovati na all-star vikendu a izvestaci u Americi ga zovu Don Rookie! Svaka cast Pero,iskreno nisam verovao u tebe ni kada si prelazio u Olimpijakos a pogotovo u Nba.U svakom slucaju odlicna odluka i odlicna procena kluba u koji si presao, koja je jako bitna koliko i kosarkasko znanje.Srecno Pero!

bers0003

pre 10 godina

ne moze se porediti Divceva generacija igraca sa generacijama koje su isle u NBA poslije njih. oni su probijali led i mnoge druge barijere kao i shvatanje Amerikanaca o Evropskim igracima. NBA je 80-tih bila nesto strasno i nepoznato. nije bilo interneta/satelita nego sam o utakmicama citao u novinama. na McDonald turniru (YU-Boston Celtics) Kukoc se svaki put izvinjavao Bird-u kad bi napravio faul...Slicno kao u fudbalu 60, 70-tih gdje su nasi velemajstori igrali u beznacajnim evropskim timovima dok danas svaki panj potpisuje ugovore sa najvecim evropskim timovima...

Banezi

pre 10 godina

Nema pravila kada je u pitanju odlazak evropskih igraca u nba. Imate primere da neko ode mlad i uspe ( Parker , Novicki , Stojakovic , Divac ) ,neko se poput Milicica izgubi ,dok sa druge strane imate igrace koji su u zrelijim godinama otisli i uspeli ( Djinobili ) , a opet neki i nisu ( Rebraca , Paspalj , Djordjevic ). A opet imate par ekstra kvalitetnih igraca koji nisu uspeli u nba ( Spanulis i Jasikevicijus ) , dok recimo Dragic kida , a nije bio neki ekstratalenat u Evropi ( Tepic je za njega bio Bodiroga u mladjim kategorijama ) .Jednostavno , nekom ne odgovara filozofija trci i sutiraj , dok neko nema srece u odabiru timova i sl .

NBA

pre 10 godina

jos ce ispasti da je raduljica neka zvezda nba lige. 4. igrac u rotaciji na postu u najgorem timu u istoriji lige. vise je nego sto smo svi ocekivali i ja mu zelim sve najbolje, ali da je postao neki ozbiljan faktor - daleko od toga.
a peri svaka cast. ja sam ocekivao da ce on tamo da bude neki def rol plejer. da udje kad treba nekoga konkretno da skrlja ili sacuva, a da ce da puni trojke i da ovako dobro koristi minutazu, to nisam.

ja

pre 10 godina

Pek je dobar centar,ali stariji Gasol je ipak najbolji beli centar na svetu.A Pero Antic je iskusan kosarkas,iskoristio je svoje minute zbog povrede igraca..Nije mu opalo samopouzdanje i ako na pocetku nije mnogo igrao.Sutirao je na kos,verovao u sebe i odatle i poeni i OL Star.NN bi isto trebalo da uradi,izgleda da je ista situacija ko sa Veselim,sto rece njegov trener izgleda kao da se plasi da sutne,mora da bude agresivniji,da veruje u sebe.Ima mnogo utakmica u sezoni,ako se i neka rezultatksi izgubi,to sigurno nece biti zbog njegovih promasaja..nista strasno,a igrac moze da dobije na samopouzdanju posle dobre partije i na kraju dobijaju i on i klub.Pa ni James nije odma ubacivao po 20 plus

Urezano na UŠATOM 1991.

pre 10 godina

Za mmi:

Nedović nije naučio da igra?! Pa dečko ne dobija šansu a ono što je najvažnije pravo da promaši! Pa čak i Bennettu, prvom piku, za koga se moža ispostavi da je najveći promašaj u istoriji NBA, daju šansu, a dečko, prema onom što je pokazao, VEZE nema! Ok, možda grešim, možda je samo uplašen! Tako ni D.Petrović nije bio "naučio" da igra (HALL OF FAME) u Portlandu (mali si verovatnom bio, ako si se i rodio tada), pa mu (Adelmanu) nije igrao, grejao je klupu. Sećam se, Adelman ga pusti da igra, D.P. pa ubaci u prvoj četvrtini 11 poena. Posle ga Adelman nije uvodio! Izjava Dražena u prolazu, u hodniku:"Mogao sam dati 30"! Sinoć Klay Thompson, SG, igra 34 minuta, šutira 5/13 (38 posto), ima jedan skok, i jednu ukradenu loptu, uz dve izgubljene! Reci mi, da li bi Nedović dobio istu šansu da proizvede tako bedne brojeve? Pa izbacio bi ga nakon dva promašena šuta! Posle naravno ne bi ulazio ni na sekund! Jedino pozitivno i za Nedovića i Raduljicu je to što će zaraditi sume o kojima u Evropi ne bi mogli ni da sanjaju.

mmi

pre 10 godina

Sta god pricali uvek cemo se vratiti na pocetak, a to je, ZNAS li da igras kosarku ili ne znas. I dalje smo mi(evropa) za njih amateri. Evropska pravila su zastarela, nazadna, usporavaju umesto da ubrzavaju igru, sve se promenilo, ljudi, motorika, skocnost, visina igraca ali ne i dimenzije terena, polazak u prvi korak, preciznija definicija faula, potrebne su im godine, ciklusi, da nesto bitno promene, tako da je i igracima potrebno vise vremena da pokazu da li znaju. Zato ce ovde uskoro vaditi loptu iz kosa zbog besmislenog neprihvatanja pravila cilindra...Na zalost, sudeci po radu sa mladjim kategorijama u Sr mislim da nam se ne pise dobro. Kao i u zivotu nismo u stanju da prepoznamo u kom pravcu nesto ili neko ide, "pravimo" igrace za proslost a ne za buducnost i to je jedan od razloga zasto neko bolje prodje u USA pa i gore navedeni. Nema sistema koji je u stanju da prepozna vrednost i kad oni to sami urade mi se hvatamo za glavu, cudimo, ne verujemo ko sve tamo igra... a mladi bek jednog bg kluba tamo nema mesta. A objasnjenje je jednostavno, jos nije NAUCIO da igra, uz moju nadu da ce uspeti...i zakljucak da P.A i M.R znaju da igraju kosarku i zbog toga su tamo gde jesu

Koki

pre 10 godina

Ne kapiram zašto se kao primer "onih koji nisu uspeli" često uzima Navaro...

Čovek je odigrao jednu sezonu, imao tu kao Ruki 11 poena po meču sa KLUPE. Ubacio Lejkersima u sred LA, 30 poena Brajantu "u facu"..
Biran u drugu Ruki petorku godine. Bio na All Staru Rukija.. Ne znam šta je još trebalo da uradi za tu jednu sezonu da bi "bio uspešan".... Došao, video da može, nije mu se svidelo, vratio se i to je to..

Milos

pre 10 godina

Realno za Raduljicu nije bilo mesta. Sa obzirom da on i ovaj iz njegovog tima ne igraju na istoj poziciji. Glavni konkurent mu je Adams, koji je ipak malo veci faktor u svojoj ekipi nego Raduljica, i to u Oklahomi ne u najlosijem timu lige. Plamli je u drugoj sezoni tako da mu ni on nije konkurencija a i za njega vazi isto ipak covek ima bitnu ulogu u timu punom zvedza i dobrih igraca kao sto je Bruklin. Antic je zasluzeno pozvan, igra dobro, iskoristio je priliku koja mu se ukazala, imao je dosta srece sto zbog povreda kljucnih igraca u Atlanti sto zbog nekih rukija, tako je i dobio poziv nekad se jednostvano sve kockice sloze. Ostalih 14 spadaju medju glavne igrace u svojim timova, vecina njih su vec ili ce uskoro biti zvezde NBA lige. Tako da bi Raduljica realno mogao da se nadje na spisku kad bi oba tima morala da imaju po 12 igraca. Licno za Raduljicu sam mislio da pored Ercega ima najveci potencijal od nasih mladjih igraca na tim viskim pozicijama, realno njih dvojica su bili talentovaniji od Labovica, Velickovica, Muslija, Macvana, Marjanovica... itd. Zamislite sta bi Raduljica radio da ima taj mentalitet kao Velickovic. On u NBA moze da igra vecu ulogu, jer su u toku sezone malo trenira, igraju se dosta utakmice, sto se same taktike tice vise mu odgovara stil igre u NBA nego evropski. Sad od njega zavisi sta ce uraditi od svoje karijere, on zbog sistema i pravila NBA lige moze uvek da nadje ekipu gde ce biti treci centar u timu i zaradjivati milion po sezoni...

Pavle

pre 10 godina

http://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=806370#k11719937
Pero Antic nije najstariji ruki koji je ucestvovao na ALL-star vikendu. Pablo Pridjoni je prosle godine ucestvovao sa 35-36 godina.

Jaa

pre 10 godina

Pa ni James nije odma ubacivao po 20 plus
(ja, 30. januar 2014 19:43)

Kako nije? U prvoj utakmici je Lebron ubacio 25 poena Sakramentu. Prosek prve sezone 20,9 poena. :)

Dzordan prosek prve sezone 28,2 poena. :)

mmi

pre 10 godina

Urezano na UŠATOM
Znajuci da ce se neko navijacki uhvatiti za deo teksta i napisao sam da se nadam da ce nauciti. Postoji milion drugih, navijacima nevidljivih detalja, mi gledamo samo utakmicu a ona traje najkrace, trening, priprema, glava...Da li ti stvarno mislis da je njega neko pozvao u GS i sad ne igra jer ga ne vole ili sta znam sta...Zato mi i jesmo obicni amateri, daleko bilo da mi je drago sto ne igra...

ja

pre 10 godina

Pek je dobar centar,ali stariji Gasol je ipak najbolji beli centar na svetu.A Pero Antic je iskusan kosarkas,iskoristio je svoje minute zbog povrede igraca..Nije mu opalo samopouzdanje i ako na pocetku nije mnogo igrao.Sutirao je na kos,verovao u sebe i odatle i poeni i OL Star.NN bi isto trebalo da uradi,izgleda da je ista situacija ko sa Veselim,sto rece njegov trener izgleda kao da se plasi da sutne,mora da bude agresivniji,da veruje u sebe.Ima mnogo utakmica u sezoni,ako se i neka rezultatksi izgubi,to sigurno nece biti zbog njegovih promasaja..nista strasno,a igrac moze da dobije na samopouzdanju posle dobre partije i na kraju dobijaju i on i klub.Pa ni James nije odma ubacivao po 20 plus

MilosBgd

pre 10 godina

Smatram da je tekst prilično nekorektan iz više razloga. Odakle da počnem...
Reći da Divan nije imao neku karijeru pre odlaska u NBA je smešna. Prvo, otišao je sa 20 godina u NBA, sa već tri osvojene medalje u reprezentaciji, sa šesnaest godina pri prelasku iz Sloge u Partizan je bio jedna od glavnih zvezda prelaznog roka... Igaro fajnal for sa Partizanom..
Da li je potrebno pričati o Pedji Stojakoviću, SA petnaest godina je redovno igrao za Zvezdu, osvoji prvenstvo sa njom 1994, Zbog rata i krize otišao u PAOK i kao najbolji igrač Grčke lige otišao u NBA...
Za Paspalja i Djordjevića se delimično slažem, ali Djordjević je u NBA otišao kao veliki igrač i nije mu palo na pamet da čeka šansu, morao je odmah da je dobije.
Danilović, pa čovek je razvaljivao u NBA, dosadlio mu posle dve godine i vratio se u Evropu da zgrće pare i da bude bog :)
Novicki, sa sedamnaest godina drugi strelac Bundeslige, tražila ga Barselona, bio deveti pik na draftu.SA devetnaest otišao u NBA.
Navaro,bio godinu dana u NBA sa prosekom od skoro 11 poena po utakmici, bio u drugoj ruki petorci...
Raduljica jeste prijatno iznenadjenje, ali je daleko od učinka navedenih igrača u NBA...
Mislim da je tekst više nego neobjektivan...

Sve najbolje,
Miloš

NBA

pre 10 godina

jos ce ispasti da je raduljica neka zvezda nba lige. 4. igrac u rotaciji na postu u najgorem timu u istoriji lige. vise je nego sto smo svi ocekivali i ja mu zelim sve najbolje, ali da je postao neki ozbiljan faktor - daleko od toga.
a peri svaka cast. ja sam ocekivao da ce on tamo da bude neki def rol plejer. da udje kad treba nekoga konkretno da skrlja ili sacuva, a da ce da puni trojke i da ovako dobro koristi minutazu, to nisam.

mmi

pre 10 godina

Sta god pricali uvek cemo se vratiti na pocetak, a to je, ZNAS li da igras kosarku ili ne znas. I dalje smo mi(evropa) za njih amateri. Evropska pravila su zastarela, nazadna, usporavaju umesto da ubrzavaju igru, sve se promenilo, ljudi, motorika, skocnost, visina igraca ali ne i dimenzije terena, polazak u prvi korak, preciznija definicija faula, potrebne su im godine, ciklusi, da nesto bitno promene, tako da je i igracima potrebno vise vremena da pokazu da li znaju. Zato ce ovde uskoro vaditi loptu iz kosa zbog besmislenog neprihvatanja pravila cilindra...Na zalost, sudeci po radu sa mladjim kategorijama u Sr mislim da nam se ne pise dobro. Kao i u zivotu nismo u stanju da prepoznamo u kom pravcu nesto ili neko ide, "pravimo" igrace za proslost a ne za buducnost i to je jedan od razloga zasto neko bolje prodje u USA pa i gore navedeni. Nema sistema koji je u stanju da prepozna vrednost i kad oni to sami urade mi se hvatamo za glavu, cudimo, ne verujemo ko sve tamo igra... a mladi bek jednog bg kluba tamo nema mesta. A objasnjenje je jednostavno, jos nije NAUCIO da igra, uz moju nadu da ce uspeti...i zakljucak da P.A i M.R znaju da igraju kosarku i zbog toga su tamo gde jesu

Nikola

pre 10 godina

Pero je najstariji ruki u istoriji koji ce ucestvovati na all-star vikendu a izvestaci u Americi ga zovu Don Rookie! Svaka cast Pero,iskreno nisam verovao u tebe ni kada si prelazio u Olimpijakos a pogotovo u Nba.U svakom slucaju odlicna odluka i odlicna procena kluba u koji si presao, koja je jako bitna koliko i kosarkasko znanje.Srecno Pero!

Pavle

pre 10 godina

http://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=806370#k11719937
Pero Antic nije najstariji ruki koji je ucestvovao na ALL-star vikendu. Pablo Pridjoni je prosle godine ucestvovao sa 35-36 godina.

Urezano na UŠATOM 1991.

pre 10 godina

Za mmi:

Nedović nije naučio da igra?! Pa dečko ne dobija šansu a ono što je najvažnije pravo da promaši! Pa čak i Bennettu, prvom piku, za koga se moža ispostavi da je najveći promašaj u istoriji NBA, daju šansu, a dečko, prema onom što je pokazao, VEZE nema! Ok, možda grešim, možda je samo uplašen! Tako ni D.Petrović nije bio "naučio" da igra (HALL OF FAME) u Portlandu (mali si verovatnom bio, ako si se i rodio tada), pa mu (Adelmanu) nije igrao, grejao je klupu. Sećam se, Adelman ga pusti da igra, D.P. pa ubaci u prvoj četvrtini 11 poena. Posle ga Adelman nije uvodio! Izjava Dražena u prolazu, u hodniku:"Mogao sam dati 30"! Sinoć Klay Thompson, SG, igra 34 minuta, šutira 5/13 (38 posto), ima jedan skok, i jednu ukradenu loptu, uz dve izgubljene! Reci mi, da li bi Nedović dobio istu šansu da proizvede tako bedne brojeve? Pa izbacio bi ga nakon dva promašena šuta! Posle naravno ne bi ulazio ni na sekund! Jedino pozitivno i za Nedovića i Raduljicu je to što će zaraditi sume o kojima u Evropi ne bi mogli ni da sanjaju.

bers0003

pre 10 godina

ne moze se porediti Divceva generacija igraca sa generacijama koje su isle u NBA poslije njih. oni su probijali led i mnoge druge barijere kao i shvatanje Amerikanaca o Evropskim igracima. NBA je 80-tih bila nesto strasno i nepoznato. nije bilo interneta/satelita nego sam o utakmicama citao u novinama. na McDonald turniru (YU-Boston Celtics) Kukoc se svaki put izvinjavao Bird-u kad bi napravio faul...Slicno kao u fudbalu 60, 70-tih gdje su nasi velemajstori igrali u beznacajnim evropskim timovima dok danas svaki panj potpisuje ugovore sa najvecim evropskim timovima...

Banezi

pre 10 godina

Nema pravila kada je u pitanju odlazak evropskih igraca u nba. Imate primere da neko ode mlad i uspe ( Parker , Novicki , Stojakovic , Divac ) ,neko se poput Milicica izgubi ,dok sa druge strane imate igrace koji su u zrelijim godinama otisli i uspeli ( Djinobili ) , a opet neki i nisu ( Rebraca , Paspalj , Djordjevic ). A opet imate par ekstra kvalitetnih igraca koji nisu uspeli u nba ( Spanulis i Jasikevicijus ) , dok recimo Dragic kida , a nije bio neki ekstratalenat u Evropi ( Tepic je za njega bio Bodiroga u mladjim kategorijama ) .Jednostavno , nekom ne odgovara filozofija trci i sutiraj , dok neko nema srece u odabiru timova i sl .

Milos

pre 10 godina

Realno za Raduljicu nije bilo mesta. Sa obzirom da on i ovaj iz njegovog tima ne igraju na istoj poziciji. Glavni konkurent mu je Adams, koji je ipak malo veci faktor u svojoj ekipi nego Raduljica, i to u Oklahomi ne u najlosijem timu lige. Plamli je u drugoj sezoni tako da mu ni on nije konkurencija a i za njega vazi isto ipak covek ima bitnu ulogu u timu punom zvedza i dobrih igraca kao sto je Bruklin. Antic je zasluzeno pozvan, igra dobro, iskoristio je priliku koja mu se ukazala, imao je dosta srece sto zbog povreda kljucnih igraca u Atlanti sto zbog nekih rukija, tako je i dobio poziv nekad se jednostvano sve kockice sloze. Ostalih 14 spadaju medju glavne igrace u svojim timova, vecina njih su vec ili ce uskoro biti zvezde NBA lige. Tako da bi Raduljica realno mogao da se nadje na spisku kad bi oba tima morala da imaju po 12 igraca. Licno za Raduljicu sam mislio da pored Ercega ima najveci potencijal od nasih mladjih igraca na tim viskim pozicijama, realno njih dvojica su bili talentovaniji od Labovica, Velickovica, Muslija, Macvana, Marjanovica... itd. Zamislite sta bi Raduljica radio da ima taj mentalitet kao Velickovic. On u NBA moze da igra vecu ulogu, jer su u toku sezone malo trenira, igraju se dosta utakmice, sto se same taktike tice vise mu odgovara stil igre u NBA nego evropski. Sad od njega zavisi sta ce uraditi od svoje karijere, on zbog sistema i pravila NBA lige moze uvek da nadje ekipu gde ce biti treci centar u timu i zaradjivati milion po sezoni...

Jaa

pre 10 godina

Pa ni James nije odma ubacivao po 20 plus
(ja, 30. januar 2014 19:43)

Kako nije? U prvoj utakmici je Lebron ubacio 25 poena Sakramentu. Prosek prve sezone 20,9 poena. :)

Dzordan prosek prve sezone 28,2 poena. :)

mmi

pre 10 godina

Urezano na UŠATOM
Znajuci da ce se neko navijacki uhvatiti za deo teksta i napisao sam da se nadam da ce nauciti. Postoji milion drugih, navijacima nevidljivih detalja, mi gledamo samo utakmicu a ona traje najkrace, trening, priprema, glava...Da li ti stvarno mislis da je njega neko pozvao u GS i sad ne igra jer ga ne vole ili sta znam sta...Zato mi i jesmo obicni amateri, daleko bilo da mi je drago sto ne igra...

Koki

pre 10 godina

Ne kapiram zašto se kao primer "onih koji nisu uspeli" često uzima Navaro...

Čovek je odigrao jednu sezonu, imao tu kao Ruki 11 poena po meču sa KLUPE. Ubacio Lejkersima u sred LA, 30 poena Brajantu "u facu"..
Biran u drugu Ruki petorku godine. Bio na All Staru Rukija.. Ne znam šta je još trebalo da uradi za tu jednu sezonu da bi "bio uspešan".... Došao, video da može, nije mu se svidelo, vratio se i to je to..