Nedelja, 26.01.2014.

16:39

Vujošević: Još napora i energije

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da njegova ekipa mora da nastavi sa dobrim igrama i rezultatima bez obzira na povredu Dragana Milosavljevića.

Izvor: SV

Vujoševiæ: Još napora i energije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Nikola

pre 10 godina

Rešenje je u smanjenju napora košarkaša

"Isključivo u smanjenju opterećenja i oporavku. Recimo u NBA, u CSKA ili Makabiju oporavak je najbitniji. Koriste se kade s ledom, terapeutske masaže, strečing programi, opuštanje. Ona teza da se mora trenirati po ceo dan odavno ne pije vodu. Iznenađuje me da se to ne prati u KK Partizanu, a efekat je katastrofalan. To što igrači dožive neviđen pad protiv Bajerna nije slučajnost, verujte. Teško mi je i da gledam kroz šta prolaze.

A kada je u pitanju oporavak.

"Prvi faktor je dobar „fiziološki san“. Igrači moraju da zaspu u pola 12, da se pogase sva svetla i televizori, a da se probude oko 7. Organizam se samo tad oporavlja, sve ostalo je „patološki san“. Drugi je ishrana - izbaciti gazirane sokove, slatkiše i velike količine mesa. Treći - uzimanje obične vode pre, za vreme i posle treninga. Na tajm-autima vidim da je oni nekontrolisano piju, umesto da je slažu, gutljaj po gutljaj, kao Novak Đoković. Tako samo šire želudac, a posle osete umor u nogama. Kolena trpe najveće opterećenje zbog biomehanike pokreta, skoka, doskoka, povrede su samo finalni rezultat. U svetu se mnogo priča na ovu temu, i verujte da će sva trojica uvek imati problema. Očekuje ih jeziv rad. Zato i želim da pošaljem poruku ne samo Vujoševiću nego svim trenerima, u ovom poslu postoji zakon - koliko rada - toliko i oporavka. To mora shvatiti što pre, inače ćemo uskoro pričati možda o Bogdanu Bogdanoviću", zaključio je Galetić.
NE DAJ BOŽE!

raskorak

pre 10 godina

gospode bože, koliko odvratnih komentara na račun Duška Vujoševića i Partizana i likovanja nad teškim povredama igrača.

da li iko pri zdravoj svesti veruje da se ligamenti kidaju usled treninga? Duško Ivanović još više forsira igrače, koji neretko povraćaju od napora. Fabricio Oberto je imao klauzulu u ugovoru sa agentom po kojoj se on NE NUDI klubu koji sa klupe predvodi Ivanović. nešto se ne sećam da su njegovi igrači kidali ligamente... eto, rakočevića je takođe trenirao, pa je čovek zdrav i prav.

uostalom, da li ste videli kako su ova tri momka povredila kolena? prilikom doskoka! to NIKAKVE veze sa treninzima i minutažom nema! obzirom da osobe koje ovo komentarišu verovatno nikada nisu trenirale košarku, evo objašnjenja: ovakva vrsta povrede se dešava bez obzira ko je na klupi i kakvi su treninzi i koliko dobro si bandažiran. naprosto ne vidiš gde ćeš doskočiti.

dejavu

pre 10 godina

Prvo da podvučem da oduvek volim samo crno belu boju,ali.Kada uporedimo celu NBA ligu,gde se takođe igra svaki 3.dan ,ne verujem da možemo naći klub koji je imao 3 najteže sportske povrede u rasponu od godinu dana.A svaki od tih klubova ima svoje ključne igrače koji igraju 25-30 minuta po meču.Iako se Dule ljuti na pomen trenažnog procesa,ja moram da podsetim na činjenicu da su treninzi u NBA ligi oduvek bili drugačiji od onih kod nas.U slučaju velikog broja utakmica,igrači jednostavno moraju da imaju ili kraće i lakše treninge,na kojima je akcenat taktika a ne snaga,ili striktno ograničen broj minuta po utakmici.I to je u NBA očigledno odlično izbalansirano,a opet prosečean igrač u toj ligi je i dalje fizički superiorniji od prosečnog u Evroligi.Mislim da je Dule ipak pogrešio ,iz pozitivne namere da klub i rezultatski što bolje prođe,forsirajući glavne igrače sa velikom minutažom ,što se vidi na šta je izašlo.Kod Bertansa je situacija malo zamagljena pošto nije imao veliku minutažu u prošloj sezoni,ali je zato kod Vestermana i Milosavljevića i bilo za očekivati.Za ovakve uslove igre koje Partizan teži da ima-što dalje na sva 4 fronta,tim mora da broji 12 igrača podjednako spremnih i podjednako opterećenih na terenu,ili menjati sistem rada i priprema.Ni Dule nije nepogrešiv,i neka ovih zadnjih godinu dana budu za nauk.

grobar

pre 10 godina

@ Čujem da se vraća Kecman!? Kaže želja mu je da ode u penziju pokidanih ligamenata.
(stecky, 26. januar 2014 18:40)

kako jadan i bedan komentar...

Ivan Nk

pre 10 godina

Krajnje je sumnjivo sta se desava sa kljucnim igracima Partizana:Bertrans, Westerman, Milosavljevic-sve teske povrede.
Lucic je u autu od kraja prosle sezone (prvo ledja, pa stopalo).Velickovic povreda, za povredom...
Previse da bi sve bilo puka slucajnost...

kolenica

pre 10 godina

Ako upropastis i Bogdana treba te proterati iz sporta.
Bolje poslusaj doktora svog kluba i ne forsiraj toliko, Q
(Nikola, 26. januar 2014 16:52)

Ma sram te bilo! Dule je NAPRAVIO Bogdana. Pre dve godine nije ni igrao, a danas je jedan od najboljih igraca evrolige, a ti kazes da ga on ne upropasti. Ja ne znam sta vise da kazem na tvoj komentar...jadno i zalosno...
Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (ventura, 26. januar 2014 17:24)
Dule ga je stvorio? poceo je da ga trenira sa 8 godina pa je napravio igraca od njega? Bogdan moze da zahvali svome talentu sto postaje STRASAN igrac. I da se Leo nije povredio pitanje je dali bi postigao toliki uspeh za kratko vreme. I ne branite vise dervisa, satro je tri mlada momka.
P.S. NAPRED ZVEZDA

Nenad

pre 10 godina

Ako upropastis i Bogdana treba te proterati iz sporta.
Bolje poslusaj doktora svog kluba i ne forsiraj toliko, Q
(Nikola, 26. januar 2014 16:52)

Pa kako da ga upropasti kada ga je on stvorio. I ne prizivajte povrede vise baskuzi jedni
(gavrani bezite, 26. januar 2014 17:43)Ne,nego ga je stvorio onaj ko ga je naucio da vodi loptu,sutira i igra kosarku uopste,a ne onaj kod koga je samo napredovao.Kazem namerno samo,jer da ga prethodni trener nije naucio da igra kosarku,ovaj drugi trener ne bi imao sta da unapredi.

Gagi hrabro i strpljivo

pre 10 godina

Gagi se na pocetku utakmice zalio na povredu seo na klupu i vrteo glavom, ali cak se ni njemu nije verovalo da ne moze, morao je da se vrati da se iscupa bar manji poraz od Zvezde! I sta sad? Svi znamo da se do skoro prekidala karijera posle takve povrede. Sad se igraci vracaju ali nikad vise ne mogu da igraju istim intezitetom. Brojni su primeri, a navijaci se nadaju da ce Berta igrati u martu , Leo u maju... pa ljudi Novica jos nije spreman i ko zna kada ce? Steta za mlade momke.

Autobus 508

pre 10 godina

Prednji ukršteni ligament – (ligamentum cruciatum anterior) dug je oko 4 cm i zategnut je u punoj ekstenziji pri fleksiji od 20 do 50 stepeni. Najčešće se povređuje sa medijalnim kolateralnim ligamentom i to najčešće u abdukciji, hiperekstenziji, hiperfleksiji, i spoljašnjoj rotaciji. Prednja ukrštena veza se često prekida dejstvom posebnog mehanizma pri povredama medijalnog meniskusa, a u slučaju blokade kada se koleno forsirano ekstenzira preko interponiranog tkiva. Istegnuće ligamenta, a posebno prednje ukrštenog je česta sportska povreda. Njegov osnovni zadatak je da poveća stabilnost kolenog zgloba. Istegnuće ligamenta se relativno brzo rešava, dok naprsnuća sa sobom povlače i kidanje hrskavice kolena (meniskusa, najčešće medijalnog). Povreda nastaje usled jakog i silovitog udarca u koleno i iskretanja kada je koleno savijeno i hiperekstenziji (kada je ispruženo). Ova povreda je česta u kontaktnim sportovima, u sportovima sa loptom, u zimskim sportovima, a ligament se može pokidati i nehotičnim saplitanjem i gaženjem fudbalske ili teniske lopte. Javlja se bol, otok, i krv unutar kolena. Kretanje je ograničeno, javlja se ukočenost kolena. Koleno je nestabilno, a simptomi se mogu razviti za nekoliko sati. Ovo su najteže povrede za ovaj ekstremitet, jer ligamenti pojačavaju stabilnost kolenog zgloba, ali na žalost i česta pojava i najčešće se operativnim zahvatom završavaju......ko je iole pismen nek procita,da ne bi napadali Vujosevica a nemate pojma!!!

Wllaxy

pre 10 godina

Sad ce tek da se vidi kakav je Dule majstor kad osvoji titule sa ovako desetkovanom ekipom,a za sledecu godinu sta da kazem nego da se lagano napada top8 evrolige !!! Leo,Tepic,Dalo,Bogdan,Gagi,Muric,Lovernj,Milutinov,Salic. To je vec izvesno za sledecu godinu a dodajmo tu jos npr. Kalinica,Bertans(ako ga San Antonio ne uzme ) i nekog iskusnog centra !!! Auuuuu bice strasnoooo
(dexa, 26. januar 2014 16:44)

OK, a šta je bilo kada si se probudio?

Aca usnica

pre 10 godina

wllaxy...kad se probudio,umio se,popio kafu,pročitao novine i onako opušteno rekao,pa ništa novo,Partizan Šampion već 15 godina!

Сремски фронт 1944

pre 10 godina

Јесам гробар и волим Партизан свим својим бићем али не могу да прихватим стратегију пробоја "Сремског фронта" и свесног сатирања младих људи зато да би Вујошевић победио у својим приватним ратовима са Човићем, Вучићем и напредњацима. Не бих могао да се радујем 13-тој узастопној (чак и да се то чудо деси) ако је цена за то лична несрећа Милосава, Берте, Леа и ко зна још кога. Појачања на сунце, још два квалитетна играча најмање ако се може, а ако се не може, онда треба прихватити постојеће стање и не форсирати изгибеније младих људи ради задовољења тренерове сујете.

navijac

pre 10 godina

Covece, gledajuci po komentarima, i po ocenama, na ovoj vesti 2x vise navijaca privatnog KK nego grobara! Toliko su frustrirani Duletom, da se raduju svakoj novoj povredi, kako bi mogli jos vise da opletu ka njemu! Citam danas u Blicu, doveli nekog 'strucnjaka' koji moli Duleta da postedi igrace!? Dokle ide ta propaganda, na sve moguce nacine pokusavaju da destabilizuju klub i igrace, pa cak i placaju razne 'strucnjake' da izvrse analizu! Ali uzalud trud, dzaba vam sve! Ova titula ce biti sladja nego ijedna!

Mladenski

pre 10 godina

Da, da.
MZT je 'sampion Makedonije' a ne tim bez pobede u gostima. Kao sto je Nanter bio prvak prvaka Evrope, a ne osmoplasirani tim osmog prvenstva Evrope.

Autobus 508

pre 10 godina

napred mzt...dečko to što piše o ovoj povredi je sa sajta skinuto,to pišu doktori,a ti što si ograničen pa ne kapiraš,žao mi je,nmg ti pomoći! A što se ispiranja mozga tiče,daće Bog da nam Dule još dugo ispira mozgove kao i do sada,rezultatima,a muka je kad te ovejani prevarant ubedi da je njegov privatni klub stara zamrznuta CZ,e to je teška muka!

napred MZT

pre 10 godina

(Autobus 508, 26. januar 2014 18:13)

Samo se ti tesi da guru nije kriv nista, bice ti tako lakse, a istinu jako dobro znas.
Boze dragi, kako vam je isprao mozgove, strasno.

iga

pre 10 godina

prvo partizan gubi od mzt jel su dovoljno iskusni da iskoristi što partizan igra s 5 igrača onda poraz u zg od cibone i f4 abe je sve dalje, bit će dobro da se partizanu ne ozljedi još ko s obzirm na 6 toricu koji su ostali.

Aca usnica

pre 10 godina

Parter B...ima vas par smesnih likova iz partera B ,od kojih nijedan nema ispod 120kg,vi ste slika i prilika,klasicnog tesko izfrustriranih navijac gazde iz predgradja! 20 godine nervoze je dovelo do +120 kg...

Cole

pre 10 godina

@zvezdas

listam i ja ove forume i jeste sveopšta podrška milosavljevicu što je za svaku pohvalu(mada se nadje po koja budala/trol koja je zbog toga srecna), ali ima i dosta njih koji su prozivali treninge od po 6h, preforsiranje itd.

samo snaga

pre 10 godina

Jos napora i energije??? Da li to znaci da ce nam carobnjaci prezentovati i ragbi posle visegodisnjeg igranja rukometa? VELIKA SILA KRATKO TRAJE, rece neko pre sezone

cerobnjaci iz humske

pre 10 godina

ma svi su protiv vas, ali vi ste institucija koja godinama pravi rezultate ni iz cega, pa cete tako i ove godine. Do titula BEZ BUDZETA (jedino ste Miljenovica platili 150.000 i Raska 180.000)!

povuci rucnu na nizbrdici

pre 10 godina

Ladno ce se boriti do poslednjeg igraca (vlasnika stipendijskog ugovora)!!! Nabili smo vam komplekse od 1945-95, unisticete sami sebe

gavrani bezite

pre 10 godina

Ako upropastis i Bogdana treba te proterati iz sporta.
Bolje poslusaj doktora svog kluba i ne forsiraj toliko, Q
(Nikola, 26. januar 2014 16:52)

Pa kako da ga upropasti kada ga je on stvorio. I ne prizivajte povrede vise baskuzi jedni

mirko

pre 10 godina

Bez angažovanja jednog ozbiljnog pojačanja, sve je prazna priča, volja nije dovoljna, potrebno je znanje, a polovina ovog tima to nema.

grobar

pre 10 godina

Ajmo strucnjaci koji nikad nista niste trenirali a jedini sport vam je sedenje ispred monitora nastavite da nam objasnjavate kako dule namerno povredjuje igrace.
od kad vam je radonjic trener vise ne potencirate da je dule crnogorac i dukljanin, sad ste nasli novu zanimaciju - da nam ne valjaju treninnzi.

prst na celo

pre 10 godina

Jos, jos, jos... ima li neka granica, mora li se svake god biti prvi, kolika je cena uspeha? Muci vas Zvezda cak i kad je zamrznuta, unisticete se sami jureci nas.

mix

pre 10 godina

Cudno nesto se desava sa igracima Partizana,ako se izuzmu ova trojica sta se desava i sa ex igracima???
Lucic povredjen,Tripkovic povredjen,Velickovic povredjen...

ventura

pre 10 godina

Ako upropastis i Bogdana treba te proterati iz sporta.
Bolje poslusaj doktora svog kluba i ne forsiraj toliko, Q
(Nikola, 26. januar 2014 16:52)

Ma sram te bilo! Dule je NAPRAVIO Bogdana. Pre dve godine nije ni igrao, a danas je jedan od najboljih igraca evrolige, a ti kazes da ga on ne upropasti. Ja ne znam sta vise da kazem na tvoj komentar...jadno i zalosno...

Licimer

pre 10 godina

A jesi li ti Bogom dan pa niko ne smije komentarisati Partizan osim tebe?A ti smijes i Zvezdu i Fmp i Srbiju i politiku i sudske odluke da branis dinamitom

danilo

pre 10 godina

Kada je Dule početkom prošle sezone izjavio da je ovaj tim talentovaniji od čuvene generacije dvojice Saša i Divca, svi su se smejali grohotom.
Da je bilo malo sreće, ta ekipa bi sada bila ozbiljan kandidat za F4 i mnogima bi stajala knedla u grlu.
Valjda će Dule opet izvući nekog zeca iz šešira, a i ako ne bude, neće biti smak sveta jer bilo je toliko radosti poslednjih 25 godina koliko mnogi neće videti za tri navijačka života...

dexa

pre 10 godina

Sad ce tek da se vidi kakav je Dule majstor kad osvoji titule sa ovako desetkovanom ekipom,a za sledecu godinu sta da kazem nego da se lagano napada top8 evrolige !!! Leo,Tepic,Dalo,Bogdan,Gagi,Muric,Lovernj,Milutinov,Salic. To je vec izvesno za sledecu godinu a dodajmo tu jos npr. Kalinica,Bertans(ako ga San Antonio ne uzme ) i nekog iskusnog centra !!! Auuuuu bice strasnoooo

zvezdas

pre 10 godina

"Vidim da ima mnogo zabrinutih oko zdravstvenog statusa naših igrača, koji idu toliko daleko da se bave i analizom trenažnog procesa.A ima i onih nervoznih koji svojim ponašanjem i izjavama žele da doprinesu, iz njima znanih razloga, da ova za nas komplikovana situacija bude još teža", zaključio je Vujoševic.

Ja koliko pratim forume, svi masovno daju podrsku kapitenu Partizana i sada i kada su bili u pitanju Bertans, Leo i zvezdas Mitrovic.I svaka im cast.
Vujosevicu,ako ne zelis da pohvalis prave navijace i nemoj.Ali nemoj ni da vredjas.
Toliko.

Licimer

pre 10 godina

A jesi li ti Bogom dan pa niko ne smije komentarisati Partizan osim tebe?A ti smijes i Zvezdu i Fmp i Srbiju i politiku i sudske odluke da branis dinamitom

danilo

pre 10 godina

Kada je Dule početkom prošle sezone izjavio da je ovaj tim talentovaniji od čuvene generacije dvojice Saša i Divca, svi su se smejali grohotom.
Da je bilo malo sreće, ta ekipa bi sada bila ozbiljan kandidat za F4 i mnogima bi stajala knedla u grlu.
Valjda će Dule opet izvući nekog zeca iz šešira, a i ako ne bude, neće biti smak sveta jer bilo je toliko radosti poslednjih 25 godina koliko mnogi neće videti za tri navijačka života...

zvezdas

pre 10 godina

"Vidim da ima mnogo zabrinutih oko zdravstvenog statusa naših igrača, koji idu toliko daleko da se bave i analizom trenažnog procesa.A ima i onih nervoznih koji svojim ponašanjem i izjavama žele da doprinesu, iz njima znanih razloga, da ova za nas komplikovana situacija bude još teža", zaključio je Vujoševic.

Ja koliko pratim forume, svi masovno daju podrsku kapitenu Partizana i sada i kada su bili u pitanju Bertans, Leo i zvezdas Mitrovic.I svaka im cast.
Vujosevicu,ako ne zelis da pohvalis prave navijace i nemoj.Ali nemoj ni da vredjas.
Toliko.

Autobus 508

pre 10 godina

Prednji ukršteni ligament – (ligamentum cruciatum anterior) dug je oko 4 cm i zategnut je u punoj ekstenziji pri fleksiji od 20 do 50 stepeni. Najčešće se povređuje sa medijalnim kolateralnim ligamentom i to najčešće u abdukciji, hiperekstenziji, hiperfleksiji, i spoljašnjoj rotaciji. Prednja ukrštena veza se često prekida dejstvom posebnog mehanizma pri povredama medijalnog meniskusa, a u slučaju blokade kada se koleno forsirano ekstenzira preko interponiranog tkiva. Istegnuće ligamenta, a posebno prednje ukrštenog je česta sportska povreda. Njegov osnovni zadatak je da poveća stabilnost kolenog zgloba. Istegnuće ligamenta se relativno brzo rešava, dok naprsnuća sa sobom povlače i kidanje hrskavice kolena (meniskusa, najčešće medijalnog). Povreda nastaje usled jakog i silovitog udarca u koleno i iskretanja kada je koleno savijeno i hiperekstenziji (kada je ispruženo). Ova povreda je česta u kontaktnim sportovima, u sportovima sa loptom, u zimskim sportovima, a ligament se može pokidati i nehotičnim saplitanjem i gaženjem fudbalske ili teniske lopte. Javlja se bol, otok, i krv unutar kolena. Kretanje je ograničeno, javlja se ukočenost kolena. Koleno je nestabilno, a simptomi se mogu razviti za nekoliko sati. Ovo su najteže povrede za ovaj ekstremitet, jer ligamenti pojačavaju stabilnost kolenog zgloba, ali na žalost i česta pojava i najčešće se operativnim zahvatom završavaju......ko je iole pismen nek procita,da ne bi napadali Vujosevica a nemate pojma!!!

cerobnjaci iz humske

pre 10 godina

ma svi su protiv vas, ali vi ste institucija koja godinama pravi rezultate ni iz cega, pa cete tako i ove godine. Do titula BEZ BUDZETA (jedino ste Miljenovica platili 150.000 i Raska 180.000)!

grobar

pre 10 godina

@ Čujem da se vraća Kecman!? Kaže želja mu je da ode u penziju pokidanih ligamenata.
(stecky, 26. januar 2014 18:40)

kako jadan i bedan komentar...

ventura

pre 10 godina

Ako upropastis i Bogdana treba te proterati iz sporta.
Bolje poslusaj doktora svog kluba i ne forsiraj toliko, Q
(Nikola, 26. januar 2014 16:52)

Ma sram te bilo! Dule je NAPRAVIO Bogdana. Pre dve godine nije ni igrao, a danas je jedan od najboljih igraca evrolige, a ti kazes da ga on ne upropasti. Ja ne znam sta vise da kazem na tvoj komentar...jadno i zalosno...

dexa

pre 10 godina

Sad ce tek da se vidi kakav je Dule majstor kad osvoji titule sa ovako desetkovanom ekipom,a za sledecu godinu sta da kazem nego da se lagano napada top8 evrolige !!! Leo,Tepic,Dalo,Bogdan,Gagi,Muric,Lovernj,Milutinov,Salic. To je vec izvesno za sledecu godinu a dodajmo tu jos npr. Kalinica,Bertans(ako ga San Antonio ne uzme ) i nekog iskusnog centra !!! Auuuuu bice strasnoooo

Aca usnica

pre 10 godina

Parter B...ima vas par smesnih likova iz partera B ,od kojih nijedan nema ispod 120kg,vi ste slika i prilika,klasicnog tesko izfrustriranih navijac gazde iz predgradja! 20 godine nervoze je dovelo do +120 kg...

kolenica

pre 10 godina

Ako upropastis i Bogdana treba te proterati iz sporta.
Bolje poslusaj doktora svog kluba i ne forsiraj toliko, Q
(Nikola, 26. januar 2014 16:52)

Ma sram te bilo! Dule je NAPRAVIO Bogdana. Pre dve godine nije ni igrao, a danas je jedan od najboljih igraca evrolige, a ti kazes da ga on ne upropasti. Ja ne znam sta vise da kazem na tvoj komentar...jadno i zalosno...
Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (ventura, 26. januar 2014 17:24)
Dule ga je stvorio? poceo je da ga trenira sa 8 godina pa je napravio igraca od njega? Bogdan moze da zahvali svome talentu sto postaje STRASAN igrac. I da se Leo nije povredio pitanje je dali bi postigao toliki uspeh za kratko vreme. I ne branite vise dervisa, satro je tri mlada momka.
P.S. NAPRED ZVEZDA

navijac

pre 10 godina

Covece, gledajuci po komentarima, i po ocenama, na ovoj vesti 2x vise navijaca privatnog KK nego grobara! Toliko su frustrirani Duletom, da se raduju svakoj novoj povredi, kako bi mogli jos vise da opletu ka njemu! Citam danas u Blicu, doveli nekog 'strucnjaka' koji moli Duleta da postedi igrace!? Dokle ide ta propaganda, na sve moguce nacine pokusavaju da destabilizuju klub i igrace, pa cak i placaju razne 'strucnjake' da izvrse analizu! Ali uzalud trud, dzaba vam sve! Ova titula ce biti sladja nego ijedna!

Wllaxy

pre 10 godina

Sad ce tek da se vidi kakav je Dule majstor kad osvoji titule sa ovako desetkovanom ekipom,a za sledecu godinu sta da kazem nego da se lagano napada top8 evrolige !!! Leo,Tepic,Dalo,Bogdan,Gagi,Muric,Lovernj,Milutinov,Salic. To je vec izvesno za sledecu godinu a dodajmo tu jos npr. Kalinica,Bertans(ako ga San Antonio ne uzme ) i nekog iskusnog centra !!! Auuuuu bice strasnoooo
(dexa, 26. januar 2014 16:44)

OK, a šta je bilo kada si se probudio?

Ivan Nk

pre 10 godina

Krajnje je sumnjivo sta se desava sa kljucnim igracima Partizana:Bertrans, Westerman, Milosavljevic-sve teske povrede.
Lucic je u autu od kraja prosle sezone (prvo ledja, pa stopalo).Velickovic povreda, za povredom...
Previse da bi sve bilo puka slucajnost...

Autobus 508

pre 10 godina

napred mzt...dečko to što piše o ovoj povredi je sa sajta skinuto,to pišu doktori,a ti što si ograničen pa ne kapiraš,žao mi je,nmg ti pomoći! A što se ispiranja mozga tiče,daće Bog da nam Dule još dugo ispira mozgove kao i do sada,rezultatima,a muka je kad te ovejani prevarant ubedi da je njegov privatni klub stara zamrznuta CZ,e to je teška muka!

grobar

pre 10 godina

Ajmo strucnjaci koji nikad nista niste trenirali a jedini sport vam je sedenje ispred monitora nastavite da nam objasnjavate kako dule namerno povredjuje igrace.
od kad vam je radonjic trener vise ne potencirate da je dule crnogorac i dukljanin, sad ste nasli novu zanimaciju - da nam ne valjaju treninnzi.

napred MZT

pre 10 godina

(Autobus 508, 26. januar 2014 18:13)

Samo se ti tesi da guru nije kriv nista, bice ti tako lakse, a istinu jako dobro znas.
Boze dragi, kako vam je isprao mozgove, strasno.

Сремски фронт 1944

pre 10 godina

Јесам гробар и волим Партизан свим својим бићем али не могу да прихватим стратегију пробоја "Сремског фронта" и свесног сатирања младих људи зато да би Вујошевић победио у својим приватним ратовима са Човићем, Вучићем и напредњацима. Не бих могао да се радујем 13-тој узастопној (чак и да се то чудо деси) ако је цена за то лична несрећа Милосава, Берте, Леа и ко зна још кога. Појачања на сунце, још два квалитетна играча најмање ако се може, а ако се не може, онда треба прихватити постојеће стање и не форсирати изгибеније младих људи ради задовољења тренерове сујете.

samo snaga

pre 10 godina

Jos napora i energije??? Da li to znaci da ce nam carobnjaci prezentovati i ragbi posle visegodisnjeg igranja rukometa? VELIKA SILA KRATKO TRAJE, rece neko pre sezone

povuci rucnu na nizbrdici

pre 10 godina

Ladno ce se boriti do poslednjeg igraca (vlasnika stipendijskog ugovora)!!! Nabili smo vam komplekse od 1945-95, unisticete sami sebe

Gagi hrabro i strpljivo

pre 10 godina

Gagi se na pocetku utakmice zalio na povredu seo na klupu i vrteo glavom, ali cak se ni njemu nije verovalo da ne moze, morao je da se vrati da se iscupa bar manji poraz od Zvezde! I sta sad? Svi znamo da se do skoro prekidala karijera posle takve povrede. Sad se igraci vracaju ali nikad vise ne mogu da igraju istim intezitetom. Brojni su primeri, a navijaci se nadaju da ce Berta igrati u martu , Leo u maju... pa ljudi Novica jos nije spreman i ko zna kada ce? Steta za mlade momke.

mix

pre 10 godina

Cudno nesto se desava sa igracima Partizana,ako se izuzmu ova trojica sta se desava i sa ex igracima???
Lucic povredjen,Tripkovic povredjen,Velickovic povredjen...

Aca usnica

pre 10 godina

wllaxy...kad se probudio,umio se,popio kafu,pročitao novine i onako opušteno rekao,pa ništa novo,Partizan Šampion već 15 godina!

gavrani bezite

pre 10 godina

Ako upropastis i Bogdana treba te proterati iz sporta.
Bolje poslusaj doktora svog kluba i ne forsiraj toliko, Q
(Nikola, 26. januar 2014 16:52)

Pa kako da ga upropasti kada ga je on stvorio. I ne prizivajte povrede vise baskuzi jedni

Nenad

pre 10 godina

Ako upropastis i Bogdana treba te proterati iz sporta.
Bolje poslusaj doktora svog kluba i ne forsiraj toliko, Q
(Nikola, 26. januar 2014 16:52)

Pa kako da ga upropasti kada ga je on stvorio. I ne prizivajte povrede vise baskuzi jedni
(gavrani bezite, 26. januar 2014 17:43)Ne,nego ga je stvorio onaj ko ga je naucio da vodi loptu,sutira i igra kosarku uopste,a ne onaj kod koga je samo napredovao.Kazem namerno samo,jer da ga prethodni trener nije naucio da igra kosarku,ovaj drugi trener ne bi imao sta da unapredi.

prst na celo

pre 10 godina

Jos, jos, jos... ima li neka granica, mora li se svake god biti prvi, kolika je cena uspeha? Muci vas Zvezda cak i kad je zamrznuta, unisticete se sami jureci nas.

mirko

pre 10 godina

Bez angažovanja jednog ozbiljnog pojačanja, sve je prazna priča, volja nije dovoljna, potrebno je znanje, a polovina ovog tima to nema.

Mladenski

pre 10 godina

Da, da.
MZT je 'sampion Makedonije' a ne tim bez pobede u gostima. Kao sto je Nanter bio prvak prvaka Evrope, a ne osmoplasirani tim osmog prvenstva Evrope.

Cole

pre 10 godina

@zvezdas

listam i ja ove forume i jeste sveopšta podrška milosavljevicu što je za svaku pohvalu(mada se nadje po koja budala/trol koja je zbog toga srecna), ali ima i dosta njih koji su prozivali treninge od po 6h, preforsiranje itd.

iga

pre 10 godina

prvo partizan gubi od mzt jel su dovoljno iskusni da iskoristi što partizan igra s 5 igrača onda poraz u zg od cibone i f4 abe je sve dalje, bit će dobro da se partizanu ne ozljedi još ko s obzirm na 6 toricu koji su ostali.

raskorak

pre 10 godina

gospode bože, koliko odvratnih komentara na račun Duška Vujoševića i Partizana i likovanja nad teškim povredama igrača.

da li iko pri zdravoj svesti veruje da se ligamenti kidaju usled treninga? Duško Ivanović još više forsira igrače, koji neretko povraćaju od napora. Fabricio Oberto je imao klauzulu u ugovoru sa agentom po kojoj se on NE NUDI klubu koji sa klupe predvodi Ivanović. nešto se ne sećam da su njegovi igrači kidali ligamente... eto, rakočevića je takođe trenirao, pa je čovek zdrav i prav.

uostalom, da li ste videli kako su ova tri momka povredila kolena? prilikom doskoka! to NIKAKVE veze sa treninzima i minutažom nema! obzirom da osobe koje ovo komentarišu verovatno nikada nisu trenirale košarku, evo objašnjenja: ovakva vrsta povrede se dešava bez obzira ko je na klupi i kakvi su treninzi i koliko dobro si bandažiran. naprosto ne vidiš gde ćeš doskočiti.

Nikola

pre 10 godina

Rešenje je u smanjenju napora košarkaša

"Isključivo u smanjenju opterećenja i oporavku. Recimo u NBA, u CSKA ili Makabiju oporavak je najbitniji. Koriste se kade s ledom, terapeutske masaže, strečing programi, opuštanje. Ona teza da se mora trenirati po ceo dan odavno ne pije vodu. Iznenađuje me da se to ne prati u KK Partizanu, a efekat je katastrofalan. To što igrači dožive neviđen pad protiv Bajerna nije slučajnost, verujte. Teško mi je i da gledam kroz šta prolaze.

A kada je u pitanju oporavak.

"Prvi faktor je dobar „fiziološki san“. Igrači moraju da zaspu u pola 12, da se pogase sva svetla i televizori, a da se probude oko 7. Organizam se samo tad oporavlja, sve ostalo je „patološki san“. Drugi je ishrana - izbaciti gazirane sokove, slatkiše i velike količine mesa. Treći - uzimanje obične vode pre, za vreme i posle treninga. Na tajm-autima vidim da je oni nekontrolisano piju, umesto da je slažu, gutljaj po gutljaj, kao Novak Đoković. Tako samo šire želudac, a posle osete umor u nogama. Kolena trpe najveće opterećenje zbog biomehanike pokreta, skoka, doskoka, povrede su samo finalni rezultat. U svetu se mnogo priča na ovu temu, i verujte da će sva trojica uvek imati problema. Očekuje ih jeziv rad. Zato i želim da pošaljem poruku ne samo Vujoševiću nego svim trenerima, u ovom poslu postoji zakon - koliko rada - toliko i oporavka. To mora shvatiti što pre, inače ćemo uskoro pričati možda o Bogdanu Bogdanoviću", zaključio je Galetić.
NE DAJ BOŽE!

dejavu

pre 10 godina

Prvo da podvučem da oduvek volim samo crno belu boju,ali.Kada uporedimo celu NBA ligu,gde se takođe igra svaki 3.dan ,ne verujem da možemo naći klub koji je imao 3 najteže sportske povrede u rasponu od godinu dana.A svaki od tih klubova ima svoje ključne igrače koji igraju 25-30 minuta po meču.Iako se Dule ljuti na pomen trenažnog procesa,ja moram da podsetim na činjenicu da su treninzi u NBA ligi oduvek bili drugačiji od onih kod nas.U slučaju velikog broja utakmica,igrači jednostavno moraju da imaju ili kraće i lakše treninge,na kojima je akcenat taktika a ne snaga,ili striktno ograničen broj minuta po utakmici.I to je u NBA očigledno odlično izbalansirano,a opet prosečean igrač u toj ligi je i dalje fizički superiorniji od prosečnog u Evroligi.Mislim da je Dule ipak pogrešio ,iz pozitivne namere da klub i rezultatski što bolje prođe,forsirajući glavne igrače sa velikom minutažom ,što se vidi na šta je izašlo.Kod Bertansa je situacija malo zamagljena pošto nije imao veliku minutažu u prošloj sezoni,ali je zato kod Vestermana i Milosavljevića i bilo za očekivati.Za ovakve uslove igre koje Partizan teži da ima-što dalje na sva 4 fronta,tim mora da broji 12 igrača podjednako spremnih i podjednako opterećenih na terenu,ili menjati sistem rada i priprema.Ni Dule nije nepogrešiv,i neka ovih zadnjih godinu dana budu za nauk.

danilo

pre 10 godina

Kada je Dule početkom prošle sezone izjavio da je ovaj tim talentovaniji od čuvene generacije dvojice Saša i Divca, svi su se smejali grohotom.
Da je bilo malo sreće, ta ekipa bi sada bila ozbiljan kandidat za F4 i mnogima bi stajala knedla u grlu.
Valjda će Dule opet izvući nekog zeca iz šešira, a i ako ne bude, neće biti smak sveta jer bilo je toliko radosti poslednjih 25 godina koliko mnogi neće videti za tri navijačka života...

Licimer

pre 10 godina

A jesi li ti Bogom dan pa niko ne smije komentarisati Partizan osim tebe?A ti smijes i Zvezdu i Fmp i Srbiju i politiku i sudske odluke da branis dinamitom

cerobnjaci iz humske

pre 10 godina

ma svi su protiv vas, ali vi ste institucija koja godinama pravi rezultate ni iz cega, pa cete tako i ove godine. Do titula BEZ BUDZETA (jedino ste Miljenovica platili 150.000 i Raska 180.000)!

dexa

pre 10 godina

Sad ce tek da se vidi kakav je Dule majstor kad osvoji titule sa ovako desetkovanom ekipom,a za sledecu godinu sta da kazem nego da se lagano napada top8 evrolige !!! Leo,Tepic,Dalo,Bogdan,Gagi,Muric,Lovernj,Milutinov,Salic. To je vec izvesno za sledecu godinu a dodajmo tu jos npr. Kalinica,Bertans(ako ga San Antonio ne uzme ) i nekog iskusnog centra !!! Auuuuu bice strasnoooo

napred MZT

pre 10 godina

(Autobus 508, 26. januar 2014 18:13)

Samo se ti tesi da guru nije kriv nista, bice ti tako lakse, a istinu jako dobro znas.
Boze dragi, kako vam je isprao mozgove, strasno.

kolenica

pre 10 godina

Ako upropastis i Bogdana treba te proterati iz sporta.
Bolje poslusaj doktora svog kluba i ne forsiraj toliko, Q
(Nikola, 26. januar 2014 16:52)

Ma sram te bilo! Dule je NAPRAVIO Bogdana. Pre dve godine nije ni igrao, a danas je jedan od najboljih igraca evrolige, a ti kazes da ga on ne upropasti. Ja ne znam sta vise da kazem na tvoj komentar...jadno i zalosno...
Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (ventura, 26. januar 2014 17:24)
Dule ga je stvorio? poceo je da ga trenira sa 8 godina pa je napravio igraca od njega? Bogdan moze da zahvali svome talentu sto postaje STRASAN igrac. I da se Leo nije povredio pitanje je dali bi postigao toliki uspeh za kratko vreme. I ne branite vise dervisa, satro je tri mlada momka.
P.S. NAPRED ZVEZDA

ventura

pre 10 godina

Ako upropastis i Bogdana treba te proterati iz sporta.
Bolje poslusaj doktora svog kluba i ne forsiraj toliko, Q
(Nikola, 26. januar 2014 16:52)

Ma sram te bilo! Dule je NAPRAVIO Bogdana. Pre dve godine nije ni igrao, a danas je jedan od najboljih igraca evrolige, a ti kazes da ga on ne upropasti. Ja ne znam sta vise da kazem na tvoj komentar...jadno i zalosno...

povuci rucnu na nizbrdici

pre 10 godina

Ladno ce se boriti do poslednjeg igraca (vlasnika stipendijskog ugovora)!!! Nabili smo vam komplekse od 1945-95, unisticete sami sebe

Nenad

pre 10 godina

Ako upropastis i Bogdana treba te proterati iz sporta.
Bolje poslusaj doktora svog kluba i ne forsiraj toliko, Q
(Nikola, 26. januar 2014 16:52)

Pa kako da ga upropasti kada ga je on stvorio. I ne prizivajte povrede vise baskuzi jedni
(gavrani bezite, 26. januar 2014 17:43)Ne,nego ga je stvorio onaj ko ga je naucio da vodi loptu,sutira i igra kosarku uopste,a ne onaj kod koga je samo napredovao.Kazem namerno samo,jer da ga prethodni trener nije naucio da igra kosarku,ovaj drugi trener ne bi imao sta da unapredi.

iga

pre 10 godina

prvo partizan gubi od mzt jel su dovoljno iskusni da iskoristi što partizan igra s 5 igrača onda poraz u zg od cibone i f4 abe je sve dalje, bit će dobro da se partizanu ne ozljedi još ko s obzirm na 6 toricu koji su ostali.

zvezdas

pre 10 godina

"Vidim da ima mnogo zabrinutih oko zdravstvenog statusa naših igrača, koji idu toliko daleko da se bave i analizom trenažnog procesa.A ima i onih nervoznih koji svojim ponašanjem i izjavama žele da doprinesu, iz njima znanih razloga, da ova za nas komplikovana situacija bude još teža", zaključio je Vujoševic.

Ja koliko pratim forume, svi masovno daju podrsku kapitenu Partizana i sada i kada su bili u pitanju Bertans, Leo i zvezdas Mitrovic.I svaka im cast.
Vujosevicu,ako ne zelis da pohvalis prave navijace i nemoj.Ali nemoj ni da vredjas.
Toliko.

prst na celo

pre 10 godina

Jos, jos, jos... ima li neka granica, mora li se svake god biti prvi, kolika je cena uspeha? Muci vas Zvezda cak i kad je zamrznuta, unisticete se sami jureci nas.

grobar

pre 10 godina

Ajmo strucnjaci koji nikad nista niste trenirali a jedini sport vam je sedenje ispred monitora nastavite da nam objasnjavate kako dule namerno povredjuje igrace.
od kad vam je radonjic trener vise ne potencirate da je dule crnogorac i dukljanin, sad ste nasli novu zanimaciju - da nam ne valjaju treninnzi.

samo snaga

pre 10 godina

Jos napora i energije??? Da li to znaci da ce nam carobnjaci prezentovati i ragbi posle visegodisnjeg igranja rukometa? VELIKA SILA KRATKO TRAJE, rece neko pre sezone

Wllaxy

pre 10 godina

Sad ce tek da se vidi kakav je Dule majstor kad osvoji titule sa ovako desetkovanom ekipom,a za sledecu godinu sta da kazem nego da se lagano napada top8 evrolige !!! Leo,Tepic,Dalo,Bogdan,Gagi,Muric,Lovernj,Milutinov,Salic. To je vec izvesno za sledecu godinu a dodajmo tu jos npr. Kalinica,Bertans(ako ga San Antonio ne uzme ) i nekog iskusnog centra !!! Auuuuu bice strasnoooo
(dexa, 26. januar 2014 16:44)

OK, a šta je bilo kada si se probudio?

Autobus 508

pre 10 godina

napred mzt...dečko to što piše o ovoj povredi je sa sajta skinuto,to pišu doktori,a ti što si ograničen pa ne kapiraš,žao mi je,nmg ti pomoći! A što se ispiranja mozga tiče,daće Bog da nam Dule još dugo ispira mozgove kao i do sada,rezultatima,a muka je kad te ovejani prevarant ubedi da je njegov privatni klub stara zamrznuta CZ,e to je teška muka!

Сремски фронт 1944

pre 10 godina

Јесам гробар и волим Партизан свим својим бићем али не могу да прихватим стратегију пробоја "Сремског фронта" и свесног сатирања младих људи зато да би Вујошевић победио у својим приватним ратовима са Човићем, Вучићем и напредњацима. Не бих могао да се радујем 13-тој узастопној (чак и да се то чудо деси) ако је цена за то лична несрећа Милосава, Берте, Леа и ко зна још кога. Појачања на сунце, још два квалитетна играча најмање ако се може, а ако се не може, онда треба прихватити постојеће стање и не форсирати изгибеније младих људи ради задовољења тренерове сујете.

navijac

pre 10 godina

Covece, gledajuci po komentarima, i po ocenama, na ovoj vesti 2x vise navijaca privatnog KK nego grobara! Toliko su frustrirani Duletom, da se raduju svakoj novoj povredi, kako bi mogli jos vise da opletu ka njemu! Citam danas u Blicu, doveli nekog 'strucnjaka' koji moli Duleta da postedi igrace!? Dokle ide ta propaganda, na sve moguce nacine pokusavaju da destabilizuju klub i igrace, pa cak i placaju razne 'strucnjake' da izvrse analizu! Ali uzalud trud, dzaba vam sve! Ova titula ce biti sladja nego ijedna!

Ivan Nk

pre 10 godina

Krajnje je sumnjivo sta se desava sa kljucnim igracima Partizana:Bertrans, Westerman, Milosavljevic-sve teske povrede.
Lucic je u autu od kraja prosle sezone (prvo ledja, pa stopalo).Velickovic povreda, za povredom...
Previse da bi sve bilo puka slucajnost...

gavrani bezite

pre 10 godina

Ako upropastis i Bogdana treba te proterati iz sporta.
Bolje poslusaj doktora svog kluba i ne forsiraj toliko, Q
(Nikola, 26. januar 2014 16:52)

Pa kako da ga upropasti kada ga je on stvorio. I ne prizivajte povrede vise baskuzi jedni

Aca usnica

pre 10 godina

Parter B...ima vas par smesnih likova iz partera B ,od kojih nijedan nema ispod 120kg,vi ste slika i prilika,klasicnog tesko izfrustriranih navijac gazde iz predgradja! 20 godine nervoze je dovelo do +120 kg...

Autobus 508

pre 10 godina

Prednji ukršteni ligament – (ligamentum cruciatum anterior) dug je oko 4 cm i zategnut je u punoj ekstenziji pri fleksiji od 20 do 50 stepeni. Najčešće se povređuje sa medijalnim kolateralnim ligamentom i to najčešće u abdukciji, hiperekstenziji, hiperfleksiji, i spoljašnjoj rotaciji. Prednja ukrštena veza se često prekida dejstvom posebnog mehanizma pri povredama medijalnog meniskusa, a u slučaju blokade kada se koleno forsirano ekstenzira preko interponiranog tkiva. Istegnuće ligamenta, a posebno prednje ukrštenog je česta sportska povreda. Njegov osnovni zadatak je da poveća stabilnost kolenog zgloba. Istegnuće ligamenta se relativno brzo rešava, dok naprsnuća sa sobom povlače i kidanje hrskavice kolena (meniskusa, najčešće medijalnog). Povreda nastaje usled jakog i silovitog udarca u koleno i iskretanja kada je koleno savijeno i hiperekstenziji (kada je ispruženo). Ova povreda je česta u kontaktnim sportovima, u sportovima sa loptom, u zimskim sportovima, a ligament se može pokidati i nehotičnim saplitanjem i gaženjem fudbalske ili teniske lopte. Javlja se bol, otok, i krv unutar kolena. Kretanje je ograničeno, javlja se ukočenost kolena. Koleno je nestabilno, a simptomi se mogu razviti za nekoliko sati. Ovo su najteže povrede za ovaj ekstremitet, jer ligamenti pojačavaju stabilnost kolenog zgloba, ali na žalost i česta pojava i najčešće se operativnim zahvatom završavaju......ko je iole pismen nek procita,da ne bi napadali Vujosevica a nemate pojma!!!

grobar

pre 10 godina

@ Čujem da se vraća Kecman!? Kaže želja mu je da ode u penziju pokidanih ligamenata.
(stecky, 26. januar 2014 18:40)

kako jadan i bedan komentar...

Aca usnica

pre 10 godina

wllaxy...kad se probudio,umio se,popio kafu,pročitao novine i onako opušteno rekao,pa ništa novo,Partizan Šampion već 15 godina!

mix

pre 10 godina

Cudno nesto se desava sa igracima Partizana,ako se izuzmu ova trojica sta se desava i sa ex igracima???
Lucic povredjen,Tripkovic povredjen,Velickovic povredjen...

Gagi hrabro i strpljivo

pre 10 godina

Gagi se na pocetku utakmice zalio na povredu seo na klupu i vrteo glavom, ali cak se ni njemu nije verovalo da ne moze, morao je da se vrati da se iscupa bar manji poraz od Zvezde! I sta sad? Svi znamo da se do skoro prekidala karijera posle takve povrede. Sad se igraci vracaju ali nikad vise ne mogu da igraju istim intezitetom. Brojni su primeri, a navijaci se nadaju da ce Berta igrati u martu , Leo u maju... pa ljudi Novica jos nije spreman i ko zna kada ce? Steta za mlade momke.

Mladenski

pre 10 godina

Da, da.
MZT je 'sampion Makedonije' a ne tim bez pobede u gostima. Kao sto je Nanter bio prvak prvaka Evrope, a ne osmoplasirani tim osmog prvenstva Evrope.

raskorak

pre 10 godina

gospode bože, koliko odvratnih komentara na račun Duška Vujoševića i Partizana i likovanja nad teškim povredama igrača.

da li iko pri zdravoj svesti veruje da se ligamenti kidaju usled treninga? Duško Ivanović još više forsira igrače, koji neretko povraćaju od napora. Fabricio Oberto je imao klauzulu u ugovoru sa agentom po kojoj se on NE NUDI klubu koji sa klupe predvodi Ivanović. nešto se ne sećam da su njegovi igrači kidali ligamente... eto, rakočevića je takođe trenirao, pa je čovek zdrav i prav.

uostalom, da li ste videli kako su ova tri momka povredila kolena? prilikom doskoka! to NIKAKVE veze sa treninzima i minutažom nema! obzirom da osobe koje ovo komentarišu verovatno nikada nisu trenirale košarku, evo objašnjenja: ovakva vrsta povrede se dešava bez obzira ko je na klupi i kakvi su treninzi i koliko dobro si bandažiran. naprosto ne vidiš gde ćeš doskočiti.

mirko

pre 10 godina

Bez angažovanja jednog ozbiljnog pojačanja, sve je prazna priča, volja nije dovoljna, potrebno je znanje, a polovina ovog tima to nema.

Cole

pre 10 godina

@zvezdas

listam i ja ove forume i jeste sveopšta podrška milosavljevicu što je za svaku pohvalu(mada se nadje po koja budala/trol koja je zbog toga srecna), ali ima i dosta njih koji su prozivali treninge od po 6h, preforsiranje itd.

Nikola

pre 10 godina

Rešenje je u smanjenju napora košarkaša

"Isključivo u smanjenju opterećenja i oporavku. Recimo u NBA, u CSKA ili Makabiju oporavak je najbitniji. Koriste se kade s ledom, terapeutske masaže, strečing programi, opuštanje. Ona teza da se mora trenirati po ceo dan odavno ne pije vodu. Iznenađuje me da se to ne prati u KK Partizanu, a efekat je katastrofalan. To što igrači dožive neviđen pad protiv Bajerna nije slučajnost, verujte. Teško mi je i da gledam kroz šta prolaze.

A kada je u pitanju oporavak.

"Prvi faktor je dobar „fiziološki san“. Igrači moraju da zaspu u pola 12, da se pogase sva svetla i televizori, a da se probude oko 7. Organizam se samo tad oporavlja, sve ostalo je „patološki san“. Drugi je ishrana - izbaciti gazirane sokove, slatkiše i velike količine mesa. Treći - uzimanje obične vode pre, za vreme i posle treninga. Na tajm-autima vidim da je oni nekontrolisano piju, umesto da je slažu, gutljaj po gutljaj, kao Novak Đoković. Tako samo šire želudac, a posle osete umor u nogama. Kolena trpe najveće opterećenje zbog biomehanike pokreta, skoka, doskoka, povrede su samo finalni rezultat. U svetu se mnogo priča na ovu temu, i verujte da će sva trojica uvek imati problema. Očekuje ih jeziv rad. Zato i želim da pošaljem poruku ne samo Vujoševiću nego svim trenerima, u ovom poslu postoji zakon - koliko rada - toliko i oporavka. To mora shvatiti što pre, inače ćemo uskoro pričati možda o Bogdanu Bogdanoviću", zaključio je Galetić.
NE DAJ BOŽE!

dejavu

pre 10 godina

Prvo da podvučem da oduvek volim samo crno belu boju,ali.Kada uporedimo celu NBA ligu,gde se takođe igra svaki 3.dan ,ne verujem da možemo naći klub koji je imao 3 najteže sportske povrede u rasponu od godinu dana.A svaki od tih klubova ima svoje ključne igrače koji igraju 25-30 minuta po meču.Iako se Dule ljuti na pomen trenažnog procesa,ja moram da podsetim na činjenicu da su treninzi u NBA ligi oduvek bili drugačiji od onih kod nas.U slučaju velikog broja utakmica,igrači jednostavno moraju da imaju ili kraće i lakše treninge,na kojima je akcenat taktika a ne snaga,ili striktno ograničen broj minuta po utakmici.I to je u NBA očigledno odlično izbalansirano,a opet prosečean igrač u toj ligi je i dalje fizički superiorniji od prosečnog u Evroligi.Mislim da je Dule ipak pogrešio ,iz pozitivne namere da klub i rezultatski što bolje prođe,forsirajući glavne igrače sa velikom minutažom ,što se vidi na šta je izašlo.Kod Bertansa je situacija malo zamagljena pošto nije imao veliku minutažu u prošloj sezoni,ali je zato kod Vestermana i Milosavljevića i bilo za očekivati.Za ovakve uslove igre koje Partizan teži da ima-što dalje na sva 4 fronta,tim mora da broji 12 igrača podjednako spremnih i podjednako opterećenih na terenu,ili menjati sistem rada i priprema.Ni Dule nije nepogrešiv,i neka ovih zadnjih godinu dana budu za nauk.