Nedelja, 26.01.2014.

05:30

Tripl-dabl Durenta, Ros 51 poen

Kevin Durent ne postustaje, naprotiv, igra sve bolje – u pobedi Oklahome nad Filadelfijom 103:91 ’Durantula’ je imao 32 poena, 14 skokova i 10 asistencija.

Izvor: SO

Tripl-dabl Durenta, Ros 51 poen IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

28 Komentari

Sortiraj po:

shazam

pre 10 godina

@Patrick Ewing

Gej je nedelju dana pre nego sto ce otici bio suspendovan za utakmicu protiv Lejkersa, i starter je bio Filds, a Ros je ulazio sa klupe. Prakticno odmah nakon sto je Gej otisao sredinom Decembra, Filds je pogorsao povredu sake koju vuce od ranije, i nije igrao uopste. Tako da za ovu sezonu imas pravo (mada ocigledno da nije bas crno-bela situacija), ali prosle je Ros poceo 2 utakmice, a Filds 22 (iako je i prosle sezone propustio 30ak utakmica zbog povrede). Ros je mlad igrac, i logicno je da u rotaciji pocne da potiskuje nekoga ko je prosek kao Filds, sa ili bez povrede - ali poenta je bila u tome da su Reptorsi i sa i bez Geja tim koji ce kako stvari stoje ispasti u prvoj rundi plejofa na ultra slabom istoku - a Ros i u prvoj postavi i na klupi nije igrac za kojim ce se okretati na ulici (ako ne seta Torontom). Nije nikakva zvezda, a ubacio je 50+ jednom od najboljih timova u ligi. Igrac koji je iza njega i iza Geja do skora, a realno i iza Fildsa da ovaj nije povredjen, tesko moze da se izbori za minute. To je razlog sto mladi igraci treba 3 puta da mere a jednom da seku kada odlucuju da li da ostanu u Evropi ili da idu u NBA, jer ako ih draftuje tim koji je popunjen na njihovoj poziciji, moze da im treba i par godina da ih posalju u bolju sredinu, a za to vreme taj igrac od npr 19-24 godine koji bi trebao da napreduje najvise u zivotu, pre svega zbog iskustva igranja jakih utakmica - on igra na treningu, u D-ligi, i dobije po par minuta u igri tu i tamo

petarczv

pre 10 godina

Uopste se ne radi o tome ko ubacuje vise poena u proseku,nego ko je sta osvojio, ko ima vise smeka u igri,ko odlucuje utakmice u poslednjoj sekundi,ko ima najvise neverovatnih poteza a to ja svakako MJ. Durent je odlican igrac ali za sad je daleko od MJ-vog nivoa...

#####

pre 10 godina

Da se na Durantu igra odbrana kao na Jordanu , nikad ne bi imao vise od 20 poena u proseku , tako da je ovaj najpreporucovaniji komentar smesan i to bas.

Bojan

pre 10 godina

KD vs MJ
prednost MJu naravno, trenutno, ima KD jos da gilja da bi stekao pravo da se poredi sa MJom.
Ipak, sto se tice njegove napadacke igre, mislim da je potentniji i da ce do kraja karijere biti smatran vecim napadacem od Majkla (koji je tu u grupi najboljih uz Vilta i jos nekoliko ljudi)
Da bi se uporedio ucinak dva igraca iz razlicitih epoha, treba videti i kako se igralo u to vreme.
U vreme kada je Vilt postizao 50 poena po mecu prosecna ekipa je postizala 118.8. Kada je Dzordan postizao 37.1, prosecno je davano 110 poena po mecu. KD daje 31.1 a prosek lige je 100 poena. Nije to bas tako jednostavno, ali strogo proporcionalno ovo sto KD danas radi bi bilo ekvivalenstno 34.2 poena u Majklovo vreme i blizu 37 u Viltovo.
E sad, ukoliko se uzme u obzir da Majkl nije imao pored sebe potrosaca lopti poput Vestbruka, meni se cini da bi kada bi ovog Kevina stavili u Cikago 86-87 dobili slicne rezultate Majklovim. Pride je njegova defanzivna igra sve bolje, kao i osecaj za asistenciju u napadu.
Ako trazimo MJa ovog vremena, to je definitivno KD i mislim da se priblizava njegovom nivou igre, ono sto mu treba jeste da taj nivo igre traje 6-7 godina i da te sezone krunise titulama.

дурантула окц

pre 10 godina

@miami heat durant je već legenda, ali da se on dogovori sa još 2-3 all stara, da igraju u istom timu, niko ih ne bi zaustavio u sledećih 10 godina

Patrick Ewing

pre 10 godina

@ shazam

Ross je starter od kako je otišao Gay, ne znam odakle jebi podatak da je Filds ispred njega u rotaciji, a pogotovu da je starter?

Bley

pre 10 godina

Iskreno plasim se da trenutno u NBA ne postoji igrac koji moze da se suprotstavi, da parira KD-u. Ovo je umetnost sta radi, a ovi sto pricaju da nista ne zna, nek se zavale u fotelje i strpljivo neka cekaju PO, Russ dolazi, RJ se razigrava, Ibaka superioran, bice zanimljiv PO sigurno.

#Thunder#nation

bree

pre 10 godina

@miami heat slazem se za dzordana, ali moras da priznas da durant ne igra samo protiv timova tipa filadelfija itd.. pa on igrao protiv najboljih defanzivaca lige tipa batum, igudala i ubacio im preko 40pp, sto je malo ko uradio protiv te dvojice. On je fantastican igrac, najbolji strelac, zbog svoje gradje i visine protivnnicki igraci ne mogu da mu pridju. Jos jedan podatak malo je igraca imalo tripl dabl sa 30+pp., to znaci da on ne ispucava samo lopte kao melo, nego igra i sluzbi tima.

Shkeni

pre 10 godina

NBA@ Sta naprica bre covece?! Idi pozovi onog teoreticara zavere sto tvrdi da se Hitler ozenio crnkinjom u Brazilu i ziveo 95 godina pa zajedno napisite knjigu "MJ und AH Ihre Kampf".

zemunac1995

pre 10 godina

@NBA
Isti taj Medžik tvrdi da je MJ najbolji igrač svih vremena. MJ je najbolji strelac svih vremena (30,1 u karijeri) , a dok je igrao u Wizardsima sa 40 godina je imao utakmice od po 40+ poena. Ukratko neko je već napisao da je bio najbolji kad je najbitnije (u playoff-u).
A sto se tiče rekorda pa čovek u Bulsima drži oko 200 rekorda.

miami heat

pre 10 godina

@NBA
Nisam ljubitelj Dzordana, ali on drzi rekord sa najvise poena u plejofu- onda kad je najbitnije. Rekord sveukupno postignutih plejof poena, rekord poena na jednoj plejof utakmici-63, rekord po proseku plejof poena- 33,45, i najvise puta je bio MVP finala-6.
Takodje drzi rekord da je najvise puta u plejofu postigao 50 i vise poena-8.
Dzordan je kralj plejofa i najbitnijih utakmica.
A gde ja Durent kad dodje pljeof?
Ne pominjite ga u istoj recenici sa visestrukim sampionima, dok ne osvoji titulu, i u pljeofu pokaze sta zna.
Kad je Lebron rasturao tokom sezone, svi su govorili ne interesuje nas, nije to to, dok ne osvoji prsten.
Ista stvar vazi i za Durenta,a ove godine pored San Antonia,Portlanda, Indijane i Majamija, nece gledati prsten.
Jedino mu ostaje da pegla Sarlot,Filadelfiju i ostalu boraniju.

Rade Futog

pre 10 godina

@StivDzi
Ne preterujmo. KD je fantastičan ali MJ je imao sezonu sa 37PPG, sezonu posle je imao 35PPG. Ovako kako KD igra sada, MJ je igrao preko 85% svoje karijere.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (drvobradi, 26. januar 2014 10:34)
Poslednjih 11 partija KD, od povrede Rasela, definitivno idu u prilog cinjenici, da je jedini covek koji moze Duranta da zadrzi ispod 30 poena Rasel Vestbruk. Da Durant igra do kraja, a ne izlazi u poslednjoj cetvrtini pri 25 razlike za OKC, sto je cest slucaj, imao bi sigurno 37-40 poena u proseku.

shazam

pre 10 godina

Drago mi je sto je Terens Ros stigao i do naslova, iako je KD naravno car. Terens Ros je vec godinu i po u Reptorsima, uglavnom igra ali sa klupe (ovom prilikom je Filds bio povredjen) - i onda kada se DeRozan povredi, on uzme i da decko 51 poen. I sad zamislite Bogdanovica draftuju rano u drugoj rundi (Reptorsi), i onda on u rotaciji ispred sebe na poziciji 2/3 ima ovog lika, koji pritom ceka da udje sa klupe (do odlaska Rudi Geja pre mesec i po je imao njega i Fildsa ispred sebe). I uopste, koji evropljanin moze da dodje u NBA i u drugoj godini da da 50 poena, i to jos igrajuci ovako atraktivno. Sto je najbolje od svega ovaj Ros mozda ni nece postati neki igrac, mozda samo ovako bljesne poneki put. Ko se recimo seca da je pre 10 godina Toni Delk dao 50 poena - niko. Ali u NBA imate i jedno i drugo - i jake i vitke, i atraktivne i efektivne, i konstantne i one koji samo ponekad bljesnu...ali se onda te krajnosto kod nekog igraca koriste da bi se ova liga blatila kao cirkus ove ili one vrste. Pogledajte bre ko sedi na klupi za pocetak, evo ovaj decko, i to u jednom od najlosijih timova lige. A to sto konstatno rade vanzemaljci kao sto su Lebron i Durant, to je jos 3 stepenika iznad ovakve partije.

drvobradi

pre 10 godina

@StivDzi
Ne preterujmo. KD je fantastičan ali MJ je imao sezonu sa 37PPG, sezonu posle je imao 35PPG. Ovako kako KD igra sada, MJ je igrao preko 85% svoje karijere.

jorgovan

pre 10 godina

Kad se samo setim pocetka sezone kako su ljudi velicali Filadelfiju, a Karter Vilijams,kakva igracina a a,smesno.
Durantula nestvaran!Dzordza izdominirao Vilson Chenlder ali mi nikako nije jasna ona nonsalantna igra Hjustona.Nije Memfis lagan protivnik, ali Hjuston totalno nezainteresovan+ kratka klupa.

Kole

pre 10 godina

Rasprave o procentu šuta u smislu Karmelo divlja a Durant je racionalan... Procenat šuta u sezoni im je 45% - 51%. Znači da obojica šutnu 30 lopti na utakmici, Karmelo bi ubacio 14 a Durant 15 šuteva. Neverovatna razlika...
Ne pričam o tome ko je BOLJI igrač, niti ko uzima REZONSKE šuteve, nego mi bode oči potenciranje "ekstremno" dobrog procenta šuta Duranta a "užasan" procenat šuta Entonija...

NBA

pre 10 godina

@ StivDzi

Uuuuu... Rizikujes da na sebe navuces gnev pripadnika Dzordanove sekte. Po njima je zabranjeno porediti bilo koga sa Dzordanom, ikada. Majkl ce ostati najbolji igrac svih vremena, Majkl je sam mogao da dobije svakoga, Majkl ovo-ono...
Slazem se sa tobom, bolji je Durant samo tako. Dzordana su toliko forsirali i eksploatisali da se meni licno smucio. Sudije su mu pomagale vise nego Belosevic partizanu (Medzik je na slikanju za Drim Tim rekao "Ne smem da stojim pored Majkla, svirace mi faul), bio je zastitno lice NBA lige, pravljeni su filmovi o njemu (svakih par meseci po jedan), niko nije smeo da ga kritikuje... I pored toga, mislim da on ne drzi ni jedan rekor NBA lige. Kazem, da je bio zmaj-jeste, ali jedno 50% njegove velicine je mit.
I KD i LJ su svaki na svoj nacin bolji od Dzordana.

StivDzi

pre 10 godina

Durant je najbolji napadac svih vremena. Jordan jeste bio bolji u odbrani nego durant sad, ali ni po cemu napadacki niko nije bolji od njega...Sa tom visinom takva brzina, sut, odraz i sto mi se najvise svidja covek nikad ne siluje(kao james) i ne uzima nerezonske suteve(kao Kobe i Melo).

Juve

pre 10 godina

Sjajna utakmica u Torontu u kojoj je blistala po meni velika zvezda za neku godinu Terrence Ross, sa druge strane Jamal i Griffin nezaustavlji, pregrst lepih poteza sa obe strane, KD iz meca u mec pokazuje ko je najbolji u ligi trenutno, Chicago opet timskom igrom do vaznog trijumfa, Jefferson nije mogao sam, Memphis ocekivano dobio po meni, Bucksi najgora ekipa u ligi tamo samo Knight sto igra i to je to. Go Blazers the Wolves.

dzemonja

pre 10 godina

S kojom lakocom igra Durent, neverovatno... Ne znam sta se ovo desava u NBA, skoro svako vece neko ispuca 40-50 poena, ali mislim da od Rosa ovo niko nije ocekivao. Jeste potencijal, ali 51 poen!? Sta je sledece, Raduljantula tripl-dabl? :)

dzemonja

pre 10 godina

S kojom lakocom igra Durent, neverovatno... Ne znam sta se ovo desava u NBA, skoro svako vece neko ispuca 40-50 poena, ali mislim da od Rosa ovo niko nije ocekivao. Jeste potencijal, ali 51 poen!? Sta je sledece, Raduljantula tripl-dabl? :)

StivDzi

pre 10 godina

Durant je najbolji napadac svih vremena. Jordan jeste bio bolji u odbrani nego durant sad, ali ni po cemu napadacki niko nije bolji od njega...Sa tom visinom takva brzina, sut, odraz i sto mi se najvise svidja covek nikad ne siluje(kao james) i ne uzima nerezonske suteve(kao Kobe i Melo).

drvobradi

pre 10 godina

@StivDzi
Ne preterujmo. KD je fantastičan ali MJ je imao sezonu sa 37PPG, sezonu posle je imao 35PPG. Ovako kako KD igra sada, MJ je igrao preko 85% svoje karijere.

Juve

pre 10 godina

Sjajna utakmica u Torontu u kojoj je blistala po meni velika zvezda za neku godinu Terrence Ross, sa druge strane Jamal i Griffin nezaustavlji, pregrst lepih poteza sa obe strane, KD iz meca u mec pokazuje ko je najbolji u ligi trenutno, Chicago opet timskom igrom do vaznog trijumfa, Jefferson nije mogao sam, Memphis ocekivano dobio po meni, Bucksi najgora ekipa u ligi tamo samo Knight sto igra i to je to. Go Blazers the Wolves.

Kole

pre 10 godina

Rasprave o procentu šuta u smislu Karmelo divlja a Durant je racionalan... Procenat šuta u sezoni im je 45% - 51%. Znači da obojica šutnu 30 lopti na utakmici, Karmelo bi ubacio 14 a Durant 15 šuteva. Neverovatna razlika...
Ne pričam o tome ko je BOLJI igrač, niti ko uzima REZONSKE šuteve, nego mi bode oči potenciranje "ekstremno" dobrog procenta šuta Duranta a "užasan" procenat šuta Entonija...

shazam

pre 10 godina

Drago mi je sto je Terens Ros stigao i do naslova, iako je KD naravno car. Terens Ros je vec godinu i po u Reptorsima, uglavnom igra ali sa klupe (ovom prilikom je Filds bio povredjen) - i onda kada se DeRozan povredi, on uzme i da decko 51 poen. I sad zamislite Bogdanovica draftuju rano u drugoj rundi (Reptorsi), i onda on u rotaciji ispred sebe na poziciji 2/3 ima ovog lika, koji pritom ceka da udje sa klupe (do odlaska Rudi Geja pre mesec i po je imao njega i Fildsa ispred sebe). I uopste, koji evropljanin moze da dodje u NBA i u drugoj godini da da 50 poena, i to jos igrajuci ovako atraktivno. Sto je najbolje od svega ovaj Ros mozda ni nece postati neki igrac, mozda samo ovako bljesne poneki put. Ko se recimo seca da je pre 10 godina Toni Delk dao 50 poena - niko. Ali u NBA imate i jedno i drugo - i jake i vitke, i atraktivne i efektivne, i konstantne i one koji samo ponekad bljesnu...ali se onda te krajnosto kod nekog igraca koriste da bi se ova liga blatila kao cirkus ove ili one vrste. Pogledajte bre ko sedi na klupi za pocetak, evo ovaj decko, i to u jednom od najlosijih timova lige. A to sto konstatno rade vanzemaljci kao sto su Lebron i Durant, to je jos 3 stepenika iznad ovakve partije.

miami heat

pre 10 godina

@NBA
Nisam ljubitelj Dzordana, ali on drzi rekord sa najvise poena u plejofu- onda kad je najbitnije. Rekord sveukupno postignutih plejof poena, rekord poena na jednoj plejof utakmici-63, rekord po proseku plejof poena- 33,45, i najvise puta je bio MVP finala-6.
Takodje drzi rekord da je najvise puta u plejofu postigao 50 i vise poena-8.
Dzordan je kralj plejofa i najbitnijih utakmica.
A gde ja Durent kad dodje pljeof?
Ne pominjite ga u istoj recenici sa visestrukim sampionima, dok ne osvoji titulu, i u pljeofu pokaze sta zna.
Kad je Lebron rasturao tokom sezone, svi su govorili ne interesuje nas, nije to to, dok ne osvoji prsten.
Ista stvar vazi i za Durenta,a ove godine pored San Antonia,Portlanda, Indijane i Majamija, nece gledati prsten.
Jedino mu ostaje da pegla Sarlot,Filadelfiju i ostalu boraniju.

Bley

pre 10 godina

Iskreno plasim se da trenutno u NBA ne postoji igrac koji moze da se suprotstavi, da parira KD-u. Ovo je umetnost sta radi, a ovi sto pricaju da nista ne zna, nek se zavale u fotelje i strpljivo neka cekaju PO, Russ dolazi, RJ se razigrava, Ibaka superioran, bice zanimljiv PO sigurno.

#Thunder#nation

Shkeni

pre 10 godina

NBA@ Sta naprica bre covece?! Idi pozovi onog teoreticara zavere sto tvrdi da se Hitler ozenio crnkinjom u Brazilu i ziveo 95 godina pa zajedno napisite knjigu "MJ und AH Ihre Kampf".

Bojan

pre 10 godina

KD vs MJ
prednost MJu naravno, trenutno, ima KD jos da gilja da bi stekao pravo da se poredi sa MJom.
Ipak, sto se tice njegove napadacke igre, mislim da je potentniji i da ce do kraja karijere biti smatran vecim napadacem od Majkla (koji je tu u grupi najboljih uz Vilta i jos nekoliko ljudi)
Da bi se uporedio ucinak dva igraca iz razlicitih epoha, treba videti i kako se igralo u to vreme.
U vreme kada je Vilt postizao 50 poena po mecu prosecna ekipa je postizala 118.8. Kada je Dzordan postizao 37.1, prosecno je davano 110 poena po mecu. KD daje 31.1 a prosek lige je 100 poena. Nije to bas tako jednostavno, ali strogo proporcionalno ovo sto KD danas radi bi bilo ekvivalenstno 34.2 poena u Majklovo vreme i blizu 37 u Viltovo.
E sad, ukoliko se uzme u obzir da Majkl nije imao pored sebe potrosaca lopti poput Vestbruka, meni se cini da bi kada bi ovog Kevina stavili u Cikago 86-87 dobili slicne rezultate Majklovim. Pride je njegova defanzivna igra sve bolje, kao i osecaj za asistenciju u napadu.
Ako trazimo MJa ovog vremena, to je definitivno KD i mislim da se priblizava njegovom nivou igre, ono sto mu treba jeste da taj nivo igre traje 6-7 godina i da te sezone krunise titulama.

NBA

pre 10 godina

@ StivDzi

Uuuuu... Rizikujes da na sebe navuces gnev pripadnika Dzordanove sekte. Po njima je zabranjeno porediti bilo koga sa Dzordanom, ikada. Majkl ce ostati najbolji igrac svih vremena, Majkl je sam mogao da dobije svakoga, Majkl ovo-ono...
Slazem se sa tobom, bolji je Durant samo tako. Dzordana su toliko forsirali i eksploatisali da se meni licno smucio. Sudije su mu pomagale vise nego Belosevic partizanu (Medzik je na slikanju za Drim Tim rekao "Ne smem da stojim pored Majkla, svirace mi faul), bio je zastitno lice NBA lige, pravljeni su filmovi o njemu (svakih par meseci po jedan), niko nije smeo da ga kritikuje... I pored toga, mislim da on ne drzi ni jedan rekor NBA lige. Kazem, da je bio zmaj-jeste, ali jedno 50% njegove velicine je mit.
I KD i LJ su svaki na svoj nacin bolji od Dzordana.

bree

pre 10 godina

@miami heat slazem se za dzordana, ali moras da priznas da durant ne igra samo protiv timova tipa filadelfija itd.. pa on igrao protiv najboljih defanzivaca lige tipa batum, igudala i ubacio im preko 40pp, sto je malo ko uradio protiv te dvojice. On je fantastican igrac, najbolji strelac, zbog svoje gradje i visine protivnnicki igraci ne mogu da mu pridju. Jos jedan podatak malo je igraca imalo tripl dabl sa 30+pp., to znaci da on ne ispucava samo lopte kao melo, nego igra i sluzbi tima.

zemunac1995

pre 10 godina

@NBA
Isti taj Medžik tvrdi da je MJ najbolji igrač svih vremena. MJ je najbolji strelac svih vremena (30,1 u karijeri) , a dok je igrao u Wizardsima sa 40 godina je imao utakmice od po 40+ poena. Ukratko neko je već napisao da je bio najbolji kad je najbitnije (u playoff-u).
A sto se tiče rekorda pa čovek u Bulsima drži oko 200 rekorda.

Patrick Ewing

pre 10 godina

@ shazam

Ross je starter od kako je otišao Gay, ne znam odakle jebi podatak da je Filds ispred njega u rotaciji, a pogotovu da je starter?

jorgovan

pre 10 godina

Kad se samo setim pocetka sezone kako su ljudi velicali Filadelfiju, a Karter Vilijams,kakva igracina a a,smesno.
Durantula nestvaran!Dzordza izdominirao Vilson Chenlder ali mi nikako nije jasna ona nonsalantna igra Hjustona.Nije Memfis lagan protivnik, ali Hjuston totalno nezainteresovan+ kratka klupa.

Rade Futog

pre 10 godina

@StivDzi
Ne preterujmo. KD je fantastičan ali MJ je imao sezonu sa 37PPG, sezonu posle je imao 35PPG. Ovako kako KD igra sada, MJ je igrao preko 85% svoje karijere.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (drvobradi, 26. januar 2014 10:34)
Poslednjih 11 partija KD, od povrede Rasela, definitivno idu u prilog cinjenici, da je jedini covek koji moze Duranta da zadrzi ispod 30 poena Rasel Vestbruk. Da Durant igra do kraja, a ne izlazi u poslednjoj cetvrtini pri 25 razlike za OKC, sto je cest slucaj, imao bi sigurno 37-40 poena u proseku.

дурантула окц

pre 10 godina

@miami heat durant je već legenda, ali da se on dogovori sa još 2-3 all stara, da igraju u istom timu, niko ih ne bi zaustavio u sledećih 10 godina

petarczv

pre 10 godina

Uopste se ne radi o tome ko ubacuje vise poena u proseku,nego ko je sta osvojio, ko ima vise smeka u igri,ko odlucuje utakmice u poslednjoj sekundi,ko ima najvise neverovatnih poteza a to ja svakako MJ. Durent je odlican igrac ali za sad je daleko od MJ-vog nivoa...

shazam

pre 10 godina

@Patrick Ewing

Gej je nedelju dana pre nego sto ce otici bio suspendovan za utakmicu protiv Lejkersa, i starter je bio Filds, a Ros je ulazio sa klupe. Prakticno odmah nakon sto je Gej otisao sredinom Decembra, Filds je pogorsao povredu sake koju vuce od ranije, i nije igrao uopste. Tako da za ovu sezonu imas pravo (mada ocigledno da nije bas crno-bela situacija), ali prosle je Ros poceo 2 utakmice, a Filds 22 (iako je i prosle sezone propustio 30ak utakmica zbog povrede). Ros je mlad igrac, i logicno je da u rotaciji pocne da potiskuje nekoga ko je prosek kao Filds, sa ili bez povrede - ali poenta je bila u tome da su Reptorsi i sa i bez Geja tim koji ce kako stvari stoje ispasti u prvoj rundi plejofa na ultra slabom istoku - a Ros i u prvoj postavi i na klupi nije igrac za kojim ce se okretati na ulici (ako ne seta Torontom). Nije nikakva zvezda, a ubacio je 50+ jednom od najboljih timova u ligi. Igrac koji je iza njega i iza Geja do skora, a realno i iza Fildsa da ovaj nije povredjen, tesko moze da se izbori za minute. To je razlog sto mladi igraci treba 3 puta da mere a jednom da seku kada odlucuju da li da ostanu u Evropi ili da idu u NBA, jer ako ih draftuje tim koji je popunjen na njihovoj poziciji, moze da im treba i par godina da ih posalju u bolju sredinu, a za to vreme taj igrac od npr 19-24 godine koji bi trebao da napreduje najvise u zivotu, pre svega zbog iskustva igranja jakih utakmica - on igra na treningu, u D-ligi, i dobije po par minuta u igri tu i tamo

#####

pre 10 godina

Da se na Durantu igra odbrana kao na Jordanu , nikad ne bi imao vise od 20 poena u proseku , tako da je ovaj najpreporucovaniji komentar smesan i to bas.

NBA

pre 10 godina

@ StivDzi

Uuuuu... Rizikujes da na sebe navuces gnev pripadnika Dzordanove sekte. Po njima je zabranjeno porediti bilo koga sa Dzordanom, ikada. Majkl ce ostati najbolji igrac svih vremena, Majkl je sam mogao da dobije svakoga, Majkl ovo-ono...
Slazem se sa tobom, bolji je Durant samo tako. Dzordana su toliko forsirali i eksploatisali da se meni licno smucio. Sudije su mu pomagale vise nego Belosevic partizanu (Medzik je na slikanju za Drim Tim rekao "Ne smem da stojim pored Majkla, svirace mi faul), bio je zastitno lice NBA lige, pravljeni su filmovi o njemu (svakih par meseci po jedan), niko nije smeo da ga kritikuje... I pored toga, mislim da on ne drzi ni jedan rekor NBA lige. Kazem, da je bio zmaj-jeste, ali jedno 50% njegove velicine je mit.
I KD i LJ su svaki na svoj nacin bolji od Dzordana.

StivDzi

pre 10 godina

Durant je najbolji napadac svih vremena. Jordan jeste bio bolji u odbrani nego durant sad, ali ni po cemu napadacki niko nije bolji od njega...Sa tom visinom takva brzina, sut, odraz i sto mi se najvise svidja covek nikad ne siluje(kao james) i ne uzima nerezonske suteve(kao Kobe i Melo).

#####

pre 10 godina

Da se na Durantu igra odbrana kao na Jordanu , nikad ne bi imao vise od 20 poena u proseku , tako da je ovaj najpreporucovaniji komentar smesan i to bas.

jorgovan

pre 10 godina

Kad se samo setim pocetka sezone kako su ljudi velicali Filadelfiju, a Karter Vilijams,kakva igracina a a,smesno.
Durantula nestvaran!Dzordza izdominirao Vilson Chenlder ali mi nikako nije jasna ona nonsalantna igra Hjustona.Nije Memfis lagan protivnik, ali Hjuston totalno nezainteresovan+ kratka klupa.

miami heat

pre 10 godina

@NBA
Nisam ljubitelj Dzordana, ali on drzi rekord sa najvise poena u plejofu- onda kad je najbitnije. Rekord sveukupno postignutih plejof poena, rekord poena na jednoj plejof utakmici-63, rekord po proseku plejof poena- 33,45, i najvise puta je bio MVP finala-6.
Takodje drzi rekord da je najvise puta u plejofu postigao 50 i vise poena-8.
Dzordan je kralj plejofa i najbitnijih utakmica.
A gde ja Durent kad dodje pljeof?
Ne pominjite ga u istoj recenici sa visestrukim sampionima, dok ne osvoji titulu, i u pljeofu pokaze sta zna.
Kad je Lebron rasturao tokom sezone, svi su govorili ne interesuje nas, nije to to, dok ne osvoji prsten.
Ista stvar vazi i za Durenta,a ove godine pored San Antonia,Portlanda, Indijane i Majamija, nece gledati prsten.
Jedino mu ostaje da pegla Sarlot,Filadelfiju i ostalu boraniju.

дурантула окц

pre 10 godina

@miami heat durant je već legenda, ali da se on dogovori sa još 2-3 all stara, da igraju u istom timu, niko ih ne bi zaustavio u sledećih 10 godina

Kole

pre 10 godina

Rasprave o procentu šuta u smislu Karmelo divlja a Durant je racionalan... Procenat šuta u sezoni im je 45% - 51%. Znači da obojica šutnu 30 lopti na utakmici, Karmelo bi ubacio 14 a Durant 15 šuteva. Neverovatna razlika...
Ne pričam o tome ko je BOLJI igrač, niti ko uzima REZONSKE šuteve, nego mi bode oči potenciranje "ekstremno" dobrog procenta šuta Duranta a "užasan" procenat šuta Entonija...

Rade Futog

pre 10 godina

@StivDzi
Ne preterujmo. KD je fantastičan ali MJ je imao sezonu sa 37PPG, sezonu posle je imao 35PPG. Ovako kako KD igra sada, MJ je igrao preko 85% svoje karijere.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (drvobradi, 26. januar 2014 10:34)
Poslednjih 11 partija KD, od povrede Rasela, definitivno idu u prilog cinjenici, da je jedini covek koji moze Duranta da zadrzi ispod 30 poena Rasel Vestbruk. Da Durant igra do kraja, a ne izlazi u poslednjoj cetvrtini pri 25 razlike za OKC, sto je cest slucaj, imao bi sigurno 37-40 poena u proseku.

petarczv

pre 10 godina

Uopste se ne radi o tome ko ubacuje vise poena u proseku,nego ko je sta osvojio, ko ima vise smeka u igri,ko odlucuje utakmice u poslednjoj sekundi,ko ima najvise neverovatnih poteza a to ja svakako MJ. Durent je odlican igrac ali za sad je daleko od MJ-vog nivoa...

drvobradi

pre 10 godina

@StivDzi
Ne preterujmo. KD je fantastičan ali MJ je imao sezonu sa 37PPG, sezonu posle je imao 35PPG. Ovako kako KD igra sada, MJ je igrao preko 85% svoje karijere.

Juve

pre 10 godina

Sjajna utakmica u Torontu u kojoj je blistala po meni velika zvezda za neku godinu Terrence Ross, sa druge strane Jamal i Griffin nezaustavlji, pregrst lepih poteza sa obe strane, KD iz meca u mec pokazuje ko je najbolji u ligi trenutno, Chicago opet timskom igrom do vaznog trijumfa, Jefferson nije mogao sam, Memphis ocekivano dobio po meni, Bucksi najgora ekipa u ligi tamo samo Knight sto igra i to je to. Go Blazers the Wolves.

shazam

pre 10 godina

Drago mi je sto je Terens Ros stigao i do naslova, iako je KD naravno car. Terens Ros je vec godinu i po u Reptorsima, uglavnom igra ali sa klupe (ovom prilikom je Filds bio povredjen) - i onda kada se DeRozan povredi, on uzme i da decko 51 poen. I sad zamislite Bogdanovica draftuju rano u drugoj rundi (Reptorsi), i onda on u rotaciji ispred sebe na poziciji 2/3 ima ovog lika, koji pritom ceka da udje sa klupe (do odlaska Rudi Geja pre mesec i po je imao njega i Fildsa ispred sebe). I uopste, koji evropljanin moze da dodje u NBA i u drugoj godini da da 50 poena, i to jos igrajuci ovako atraktivno. Sto je najbolje od svega ovaj Ros mozda ni nece postati neki igrac, mozda samo ovako bljesne poneki put. Ko se recimo seca da je pre 10 godina Toni Delk dao 50 poena - niko. Ali u NBA imate i jedno i drugo - i jake i vitke, i atraktivne i efektivne, i konstantne i one koji samo ponekad bljesnu...ali se onda te krajnosto kod nekog igraca koriste da bi se ova liga blatila kao cirkus ove ili one vrste. Pogledajte bre ko sedi na klupi za pocetak, evo ovaj decko, i to u jednom od najlosijih timova lige. A to sto konstatno rade vanzemaljci kao sto su Lebron i Durant, to je jos 3 stepenika iznad ovakve partije.

Shkeni

pre 10 godina

NBA@ Sta naprica bre covece?! Idi pozovi onog teoreticara zavere sto tvrdi da se Hitler ozenio crnkinjom u Brazilu i ziveo 95 godina pa zajedno napisite knjigu "MJ und AH Ihre Kampf".

bree

pre 10 godina

@miami heat slazem se za dzordana, ali moras da priznas da durant ne igra samo protiv timova tipa filadelfija itd.. pa on igrao protiv najboljih defanzivaca lige tipa batum, igudala i ubacio im preko 40pp, sto je malo ko uradio protiv te dvojice. On je fantastican igrac, najbolji strelac, zbog svoje gradje i visine protivnnicki igraci ne mogu da mu pridju. Jos jedan podatak malo je igraca imalo tripl dabl sa 30+pp., to znaci da on ne ispucava samo lopte kao melo, nego igra i sluzbi tima.

zemunac1995

pre 10 godina

@NBA
Isti taj Medžik tvrdi da je MJ najbolji igrač svih vremena. MJ je najbolji strelac svih vremena (30,1 u karijeri) , a dok je igrao u Wizardsima sa 40 godina je imao utakmice od po 40+ poena. Ukratko neko je već napisao da je bio najbolji kad je najbitnije (u playoff-u).
A sto se tiče rekorda pa čovek u Bulsima drži oko 200 rekorda.

Bojan

pre 10 godina

KD vs MJ
prednost MJu naravno, trenutno, ima KD jos da gilja da bi stekao pravo da se poredi sa MJom.
Ipak, sto se tice njegove napadacke igre, mislim da je potentniji i da ce do kraja karijere biti smatran vecim napadacem od Majkla (koji je tu u grupi najboljih uz Vilta i jos nekoliko ljudi)
Da bi se uporedio ucinak dva igraca iz razlicitih epoha, treba videti i kako se igralo u to vreme.
U vreme kada je Vilt postizao 50 poena po mecu prosecna ekipa je postizala 118.8. Kada je Dzordan postizao 37.1, prosecno je davano 110 poena po mecu. KD daje 31.1 a prosek lige je 100 poena. Nije to bas tako jednostavno, ali strogo proporcionalno ovo sto KD danas radi bi bilo ekvivalenstno 34.2 poena u Majklovo vreme i blizu 37 u Viltovo.
E sad, ukoliko se uzme u obzir da Majkl nije imao pored sebe potrosaca lopti poput Vestbruka, meni se cini da bi kada bi ovog Kevina stavili u Cikago 86-87 dobili slicne rezultate Majklovim. Pride je njegova defanzivna igra sve bolje, kao i osecaj za asistenciju u napadu.
Ako trazimo MJa ovog vremena, to je definitivno KD i mislim da se priblizava njegovom nivou igre, ono sto mu treba jeste da taj nivo igre traje 6-7 godina i da te sezone krunise titulama.

dzemonja

pre 10 godina

S kojom lakocom igra Durent, neverovatno... Ne znam sta se ovo desava u NBA, skoro svako vece neko ispuca 40-50 poena, ali mislim da od Rosa ovo niko nije ocekivao. Jeste potencijal, ali 51 poen!? Sta je sledece, Raduljantula tripl-dabl? :)

Bley

pre 10 godina

Iskreno plasim se da trenutno u NBA ne postoji igrac koji moze da se suprotstavi, da parira KD-u. Ovo je umetnost sta radi, a ovi sto pricaju da nista ne zna, nek se zavale u fotelje i strpljivo neka cekaju PO, Russ dolazi, RJ se razigrava, Ibaka superioran, bice zanimljiv PO sigurno.

#Thunder#nation

Patrick Ewing

pre 10 godina

@ shazam

Ross je starter od kako je otišao Gay, ne znam odakle jebi podatak da je Filds ispred njega u rotaciji, a pogotovu da je starter?

shazam

pre 10 godina

@Patrick Ewing

Gej je nedelju dana pre nego sto ce otici bio suspendovan za utakmicu protiv Lejkersa, i starter je bio Filds, a Ros je ulazio sa klupe. Prakticno odmah nakon sto je Gej otisao sredinom Decembra, Filds je pogorsao povredu sake koju vuce od ranije, i nije igrao uopste. Tako da za ovu sezonu imas pravo (mada ocigledno da nije bas crno-bela situacija), ali prosle je Ros poceo 2 utakmice, a Filds 22 (iako je i prosle sezone propustio 30ak utakmica zbog povrede). Ros je mlad igrac, i logicno je da u rotaciji pocne da potiskuje nekoga ko je prosek kao Filds, sa ili bez povrede - ali poenta je bila u tome da su Reptorsi i sa i bez Geja tim koji ce kako stvari stoje ispasti u prvoj rundi plejofa na ultra slabom istoku - a Ros i u prvoj postavi i na klupi nije igrac za kojim ce se okretati na ulici (ako ne seta Torontom). Nije nikakva zvezda, a ubacio je 50+ jednom od najboljih timova u ligi. Igrac koji je iza njega i iza Geja do skora, a realno i iza Fildsa da ovaj nije povredjen, tesko moze da se izbori za minute. To je razlog sto mladi igraci treba 3 puta da mere a jednom da seku kada odlucuju da li da ostanu u Evropi ili da idu u NBA, jer ako ih draftuje tim koji je popunjen na njihovoj poziciji, moze da im treba i par godina da ih posalju u bolju sredinu, a za to vreme taj igrac od npr 19-24 godine koji bi trebao da napreduje najvise u zivotu, pre svega zbog iskustva igranja jakih utakmica - on igra na treningu, u D-ligi, i dobije po par minuta u igri tu i tamo